Új privát üzeneted érkezett!

Lányok!

Rugiügy :
most hord Kinga egy 80-ast, ami kínai. Sztem el van mérve azért egy kicsit, de meglátásom szerint a kínai számozás elég gáz, mind egy picit kisebb. Viszont a C&A-ban viszont minden egy kicsit böhömebb. Próbáljátok ki. A 74-es sztem máshol 80-asnak felel meg. Tudom drága, de egy próbát megér, ha már csak az jó. Ez egy tipp, mert még nem próbáltam, viszont most kaptunk egy C&A-s kölcsön rugit 62-es :roll: :wink: Amúgy nagy 68-asokat és kis 74-eseket hord Kinga.

tjuca
 
 


Sziasztok!

Kata, hát igen, ez a mi sorsunk, el kell fogadnunk az összes jóval és rosszal együtt, de lélek az olyan, hogy néha ugye lázad...az enyém meg különösen. Néha, ha csak egy órára is de szeretném visszakapni a szabadságom még akkor is ha egyébként imádom a férjem és a kisfiam. Az az igazság, hogy mielőtt lett nekünk az Ádám én nagyon önzőn éltem. Építettem a karrierem, rengeteg szuper helyre elmentünk a férjemmel, élveztem a munkám és a szabadidőmben is csak olyan dolgokat tettem, amiket szeretek. Mai napig rengeteget küzdök az önző énemmel, hogy ne haragudjak a helyzetre és főleg ne a gyerekemre, ha azt érzem, hogy a mostani életemben nem tehetek meg valamit amit azelőtt igen. :roll: Szóval nehéz ügy ez. Tudom, ha Nyuszus bölcsis lesz jövő szeptembertől, minden más lesz és ahelyett hogy nyavajgok élveznem kell azt hogy pici babónk van. Minden más megvár még és jönnek még jó lehetőségek. Ez a nyughatatlanság, türelmetlenség, túlzott tenni akarás. Ez az egyetlen hátulütője annak, hogy huszonkét évesen szültem egy gyereket.

Többen kérdeztétek már, hol dolgozom. A Meglepetés magazinnak írok cikkeket, ismert emberekről, gyereknevelésről, egészségről, életmódról, emberi sorsokról...stb. Úgyhogy minden jó témát szeretettel fogadok! :D :D :D

Ma voltunk délelőtt mégegyszer megnézni a lakást amit valószínűleg megveszünk januárban és ezzel anyagilag gyakorlatilag lenullázzuk magunkat.Kicsit félek, de ez az elbérletezés tarthatatlan már. Ráadásul mostmár igencsak szűken vagyunk az egyszobásban, bármere megyek, folyton belerugok Ádi valamelyik kabalájába, vagy a férjem számítógépes herkentyűibe.

Aztán beugrottunk a Duna Plázába is, ahol sikeresen vettem magamnak egy új farmert és pulcsit, nagyon jó áron úgyhogy megvolt a mai "pótcselekvésem" vásárlás formájában.:-)

Utána a rokonainknál töltöttünk még egy órácskát babástól és hazajöttünk pihenni.Este lesz a kedvenc írónőm Jackie Collins forgatókönyve alapján írt Vad játszma című film a Club Zone csatornán és azt fogjuk nézni.

Ja, és az átfordulás annyira bejött Nyuszusnak, hogy amint letesszük, forog, vissza még nem tud, tehát addig nyűglődik míg meg nem szánjuk és vissza nem fordítjuk, de abban a pillanatban ismét vigyorogva átfordul.

Na, mára ennyi voltam, holnap jövök!!!

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok,

ma mi is vásárlókörúton voltunk hármasban :) . Vettünk is a férjemnek 2 nadrágot ("csak" 28.000 Ft-ot hagytunk ott érte :( ), de nagyon elegánsak, úgyhogy örülünk :) .

Én nem vettem ma semmit magamnak, mert azért én héba-hóba meglepem magam ezzel-azzal :lol: :lol: :lol: .

Voltunk a nagyszüleimnél, Marci majd kicsattant, olyan vidám volt. Kacagott egyfolytában, nagyon örültem neki, mert hatalmas örömet okoz ilyenkor és ez olyan jó érzés :) . A mamáék azt gondolták, hogy meg sem érik, hogy dédunokájuk legyen, most meg már mondják, hogy majd amikor már járni fog ezt meg azt csinálunk... Szóval van értelme az életüknek :) :) :) .

Pil: sajnálom, hogy azóta sem lett könnyebb a dolgod :( , most már nem is tudom mit írjak, talán ha kijön az első foga :) .

Kitti: szerintem mindenkiben megfordulnak hasonló érzések, ez teljesen természetes. Nekem is furcsa volt az átállás, de viccesen azt szoktuk mondani a férjemmel "most már nem cserélnénk el Marcikát".
Egyébként tényleg nagyon fiatal anyuka vagy, talán így tényleg még nehezebb lehetett "feldolgozni". De én így 1 hónappal 30 elött is úgy érzem, hogy mennyi mindent tudnék még csinálni, de természetesen baba mellett már minden más, de ehhez a helyzethez alkalmazkodunk és így is nagyon jó :) .

Én is éppen ma nézegettem Marcinak rugikat és én láttam 80-as méretben Kenguru Goldot.
Egyébként tényleg méret és méret között hatalmas különbségek vannak.

Colett: hát nem semmi Noi, tényleg korán kezdi a felállást :) .

Mennem kell Marci rotyizott :lol: :lol: :lol: .

Puszi
Eni

Eni
marcy
 
 

 
 

Sziasztok!

Most korán jövök, anyukám van jelenleg szolgálatban. Már megvolt a fürcsi, eddig négyszer evett Peti, de szerintem lesz még ötödik is, csak kisebb adag, hogy ne legyen este éhes. A mai napunk úgy nézett ki, hogy nyolckor kelt, evett fél kilenckor, aztán fél tizenkettőkor, háromkor és kb. fél hétkor.
És megijedt a drágám a távirányítós autótól, pedig régebben nem érdekelte, de most annyira megrémült, hogy a kicsi lendkerekes dudu se szimpatikus számára.
Vettünk ma botmixert, mondtam a férjemnek, hogy szerezzen be nekem sütőzacsit (szerintem én fogom megvenni egyébként), és majd összekotyvasztok valamit Petinek, valami husisat.

Pogi, az élelmiszeripar már csak ilyen. Ha tudnánk, hogy mi folyik ott, mindenki házilag nevelné a jószágot (házi kaján persze), és az udvaron termesztenénk a zöldséget. :)
Nálunk épp most nincs kitúrás, én itt, a férjem a másik szobában gépezik, az öcsém nincs itthon.

Norwell, felvettelek az iwiwen, néztem én, hogy ismerős a babakép, de nem tudtak beazonosítani...
Kukacos család :D Szerintem mi is azok leszünk szűkebb értelemben.

Wkata, egyébként én se engedném el két napra a férjemet, főleg nem egy olyan emberhez, akivel én nem jövök ki. Menjen persze, mert ok van rá, de hogy két napra??? Szóval Bea, ne hagyd magad!!!!

Pil., így állj hozzá! Tényleg el fog múlni, még ha ezt nehéz is elhinni. Ameli már egy órát Ül? Ügyes lány.
Mi ma a nagykádban fürcsiztünk, Peti olyan jól elüldögél a kádjában, és csapkodja a vizet, és megeszi a fürdetőkendőt, meg a vitorláshajót (amit ma végre előkotortam).

Colett, hinnye, tényleg siet valahova ez a lány! :) Peti is felhúzza magát ülésből, ha épp úgy fogja meg a kezemet, de a kiságyban még nem csinálja, akkor tehetnénk le teljesen a matracot.
A kor szerinti ruhákkal én is meg vagyok áldva, de én mindig nagyobbat veszek, tehát Petinek már van pl. 9-12 hónapig való ruhája, ami most jó rá, pedig még csak hét hós lesz.

Tündérpöcök, érdekes, amit írsz. Igaz, én sosem voltam nagyon "tennivágyó", szóval nekem nem hiányzik a szabadság...legalábbis az "önző szabadság", amiről írtál. Hidd el, majd, ha bölcsis lesz Ádám, akkor meg fordítva fogod érezni.

Marcy, jesszus, én sose adnék ki ennyit két nadrágért...ez vagyok én. :) Egyébként mi is voltunk ma vásárolni, Coráztunk egyet négyesben, mi és anyukám, otthagytunk 13 rugót. Jó, leginkább kaját vettünk, meg a botmixert (ami 3990 Ft volt).
A dédszülőkkel mi is pont így vagyunk, szoktuk is mondani, hogy Peti tartja őket életben. De olyan jó nézni, amikor a tatám leül és elgagyog Petinek, meg ahogy játszanak együtt. Meg amikor a mamám kezei közt alszik a drágaságom, és mamám teljesen kétségbe esik, ha épp akkor megyünk érte, hogy miért keltjük fel? (persze utána azonnal visszaalszik)

Na ezek szerint ennyi voltam mára.

Szép estét mindenkinek.
Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Kitti, szerintem bennem ez az érzés csak később fog előjönni... mert jelenleg legszívesebben hagynám a francba a karrierem, azaz a doktorit, és minden időmet Bogyeszkának szentelném, mert folyamatosan olyan érzésem van, hogy így nem vagyok az a "háziasszony" aki szeretnék lenni. Mert ok, főz az uram is, de mindig kapok egy-két khm-khm tekintetet olyankor... szóval értitek.

Ex, jaja, már fontolgatom a tehenet meg a kecskét ide a közös kertbe... legalább füvet se kellene nyírni :D:D:D

pogacsa
 
 


Ja, egy kis reklám, kicsit felújítottam a blogot, ha van kedvetek, nézzetek be! :)

pogacsa
 
 


Ja, (tök hüle vagyok, mindent elfelejtek) Colett, köszönjük a köszöntést! :D

pogacsa
 
 


Pogi: már tegnap láttam milyen kreatív voltál :) . Boldog hófordulót kívánok én is Gergőcskének :) . Még csak most toltak be a műtőbe... :wink:

Ex: aranyos ez a "lendkerekes dudu" szöveg :lol: .

Eni
marcy
 
 


Pogi: most hallgattam meg Gergőcske áriáját, hát jót nevettem, először nem akartam hallani a fülemnek :lol: :lol: :lol: . Egyébként jó ez a hinta??? Ha igen, akkor lehet, hogy mi is beszerzünk egyet. Egyébként hova van felakasztva??? Hogy van ez megoldva??? Előre is köszi a választ :) .

Eni
marcy
 
 


hallani = hinni :wink:

Eni
marcy
 
 


Sziasztok!

Pogi!
Tetszik az ünnepi blog. Napról napra lesem a fejleményeket!

Kitti!
Megértelek. Nekem is félre kellet tenni az önzőségemet. Néha még most is előtőr belőlem és akkor annyira-de-annyira szégyellem magam. Ikrek a horószkopom és a negatívumok rám nagyon illenek!!!

Pil!
Örülök, hogy írtál. Jó hallani felőletek! Képeket nem raksz fel Ameliről? Már régen látuk! A blogírás abbamaradt?

Ex!
Peti a kacsát és a szivacsot eszi.

Colett!
Noi lassan szaladni fog, ha így halad!

Mi most ketten vagyunk Petivel. Párom éjszakára ment dolgozni. Én meg kűzdök, hogy Peti elaludjon. Szerintem érzi, hogy ketten vagyunk és ilyenkor kibújik belőle a kisördög!
Ma voltunk kint sétálni. Nagyon szép idő volt! A barátnőm is elkísért, így nem volt uncsi!

Reni
Kép
prenata
 
 


Marcy, köszi! Igen, nagyon jó a hinta!!!!! Bogyesz imádja! Pedig magától még nem ül, de itt teljesen jól megtartja magát, mert valahogy úgy támasztja ahogy én is támasztom amikor hassal lefelé fogom.

Prena, köszi neked is! :)

pogacsa
 
 


Jaj, bocsi, megint lemaradt, szóval egy rugó tartja össze a tetejénél a satu-szerű tartót, de lényegében az ajtófélfa kiugró része tartja meg.

pogacsa
 
 


Sziasztok!

Most sajna nem tudok visszaolvasni, csak bejelentkezem.
A héten lecseréltük a gépünk. Most már teljesen működőképes, így többet tudok jönni.

Sajna Kende megint tiszta takony. Az éjszakák iszonyatok :( Van úgy, hogy egész éjjel tán 2-3 órát alszok. Kicsit zombi is vagyok.
A fogával is nagyon nyűglődik. Minden nap (általában az esti órákban) van, hogy 10-15 percig iszonyatosan sír. Ömlik a könnye. De még nem látom, hogy felül meg lenne repedve az ínye. Pedig jó lenne, ha kijönne, mert nagyon fájhat neki.

Megyek is, mert egyedül vagyunk itthon.
Puszi:Kisvirág
Remélem holnap lesz egy kis időm visszaolvasok, jó sokat írtatot :)

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Sziasztok Csajok!

Jaj, már megint olyan gyorsan elment a hétvége a fenébe is, mondjuk nagyon sokat rohangáltunk. Ma voltunk délelőtt albérletet fizetni, aztán rokonoknál ebédeltünk, vittünk sütit hogy mi is hozzájáruljunk valamivel a vasárnapi ebédhez. Úgy bekajáltunk hogy csak na. Bűntudatom is van, mert az a plusz öt kiló még mindig rajta van a hasamon szülés óta és egyszerűen nem tudom ledolgozni, hiába csinálom a sok felülést, semmit nem segít, kezdem feladni.
Régen 60 centis derekam volt, most tízzel több és ez az én esetemben már azt jelenti hogy nincs derekam mert a cicim sem valami méretes darab... :(

Nem tudom egyébként mi van velem mostanában, ma is egy katasztrüfa a hangulatom, tegnap is az volt...mindennek a rossz oldalát nézem, a szokásos kellemes karácsonyi izgalomnak pedig nyoma sincs bennem...mi lehet a baj, nem tudom.

No, este írok még most megyek mert össze kell valahogy szednem magam.

kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Szerintetek mitől van az hogy nem váltott át a vonalzómon a nap????

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!

Nekem is nagyon rossz napom volt ma :cry: :cry: :cry:
Semmi se sikerült, férjemnek letört a lábán egy körme, mert átesett a székén, persze piszkosul fáj szegénynek, éjjel alig aludtunk, Misi is nyűgös volt emiatt, kiderült, hogy elcsesztem valami a munkámban, nem lett finom az ebéd, holott egyébként nagyon jól főzök (talán az egyetlen házimunka, amit igazán jól csinálok)... szóval rémes nap...

Kitti!
Korábban semmi esetre sem azt akartam mondani azzal amit írtam, hogy törődj bele a helyzetbe, hanem hogy teljesíthetetlen dolgot vársz el magadtól, és mindenképp vonj be a teendőkbe szerintem mást is - férjed vagy babysittert vagy bejárónőt vagy valakit. Szóval hogy meló, htb, anya, meg minden együtt nagyon sok. Ráadásul ezek szerint még tornázni is van erőd!!! Minden tiszteletem. Rajtam maradt kb. 8 kg, nagjyából mind a hasamon, szörnyen néz ki, de eddig csak kétszer jutottam el a tornászásig :oops: pedig utálom magam miatta rendesen...

Lányok!
Visszatérve az altatás témájára: akinek magától elalszik a babója, ez hogy kezdődött? Kimentetek a szobából, és csöndben elaludt? előszörre is? Nálunk ugyanis születése óta nagyon rosszul tűrte Maki, ha egyedül hagytuk altatás helyett, én próbáltam párszor, hogy kijövök, és ha hív, visszamegyek, de 2 percen belül mindig felsírt és vissza kellett menjek segíteni neki elaludni. Vagy hogyan értétek ezt el? Elnézést, hogy értetlenkedem, de mivel ez nálunk a lehetetlen esemény kategóriájába esik, próbálom megérteni, hogy esetleg mit rontottam el.

Remélem, a következő hét sokkal jobb lesz, mint ez volt.
Mindenkinek a legjobbakat kívánom, sziasztok!

Kata

Kép
wkata
 
 


Sziasztok!

Kivételesen fürcsi előtt jövök. Peti jól kikeresztanyázta-kikeresztapázta magát, és most horpaszt a nagyágyon, hazafele elaludta a karomban, és még a vetkőzéskor se kelt fel. Kaptunk egy melegítőfelsőt, igaz, még nagy rá, de jó lesz később. :)
Voltunk a dédiéknél is, a tatámnak holnap megint be kell vonulnia a kórházba. :( És oda nem vihetem be...

Pogi, én értem, nálunk nics ilyen. Nem is szeretném, ha lenne, mert nem bírnám szó nélkül hagyni, és irgum-burgum vita lenne belőle.
Nálunk nincs kert, de pl. régebben volt balkon-barackunk az erkélyen, régebben paradicsom is volt kint, de mióta vannak házi vadgalambjaink odakint, nem lenne értelme, mert mindent kikaparnának.
Gratula Bogyesznek a 7. hónaphoz!

Na közben megejtettük a pancsit, apája eteti a drágaságomat.

Reni, érdekes, nálunk fordítva van, ha kettesben vagyunk Petivel, akkor mindig hamar alszik el, és viszonylag későn kel...kíméli az anyukáját. :D

Kisvirág, remélem, hamarosan kijönnek a felső fogacskák! Nálunk még mindig semmi. Takony nálunk is előfordul, de már nem kel fel arra, hogy be van dugulva az orra.

Tündérpöcök, én azzal a 70-es derékkal is elégedett lennék. :) Rajtam alapból több súlyfelesleg van, és én se rendelkezem mellügyileg hatalmas méretekkel...sőt inkább miniméretem van.

Wkata, nálunk, ha Peti épp hajlandó volt magától a kiságyában vagy a mi ágyunkon elaludni, sosem volt egyedül. Annyit csináltam, hogy a lámpát kapcsoltam le, így max. a monitor fénye volt számra na meg én. :)

Mára ennyi.
Holnap viszem Petit ellenőrzésre, remélem, meggyógyult.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok Lányok!

Kata, egyedül elalvással kapcsolatban: Nyuszusomnál ez teljesen változó, kétféleképpen tud elaludni, vagy cicin, vagy totál elaltatja magát az ágyában, ez a két verzió lehetséges és egészen hangulatfüggő. Van amikor az esti evés és fürcsi után jóéjtpuszival beteszem az ágyába, elnézelődik egy darabig, minden méltatlankodás nélkül várja az álommanót és édesen kuksol a takarója alatt amíg le nem ragad a szeme. Máskor meg öt perc után kegyetlenül sírni kezd míg ki nem veszem és cicin el nem altatom.

Ági, azért én még nem adtam fel a reményt hogy egyszer lemennek rólam a plusz kilók. Így olyan kis egybe szabottka vagyok ugyanis...:-)Dehát, ez legyen a legnagyobb bajom.

Egyébként ma este komoly kálvárián estünk túl megint.Miután kimentünk apósomhoz - akinek egyébként izomsorvadás van a lábában és most nem tudja látogatni a feleségét a kórházban - és vázoltuk neki a dolgokat, hogy valószínűleg soha többé nem lesz a régi a mama az agyi vérrög után...nos hát ez után a kellemetlen bneszélgetés után elindultunk a gyermekkórházba kérni Nyuszónak egy receptet. Amikor jöttünk ki és ültünk be a kocsiba, a férjem megkért, hogy húzzam kicsit hátrébb az ülésem, de gyorsan mert nem tudja betenni a gyereket hátra. Na én azzal a mozdulattal, ahogy a feladat elvégzése érdekében igyekeztem beszállni a kocsiba, bevertem az orrom és a szám közötti részt, a bajszomnál, de úgy alaposan. Egy pillanatig azt hittem elájulok a fájdalomtól és kitörtek a metszőfogaim, forgott a világ...:-(((((
De szerencsére megúsztam egy felduzzadt szájjal egy fájó ínnyel, amit a férjem tanácsára itthon bekentem Nyuszus fogzássegítőjével és jobb lett tőle.
Nem gondoltam hogy én fogom először használni.
:roll:
Jó kis kaland, így vasárnap estére, mi?
Sebaj, fő az optimizmus!

Jó éjt Nektek!

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Meghalt a vonalzóm, szerintetek mit csináljak vele???
Ádi már 2 napja ugyanakkora!!!

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Ex, bocsi, most nem értem, mire írtad, h irgumburgum lenne belőle?

Kitti, nem is halt meg a vonalzód! :)

Alvás: Bogyesz mindig is elaludt magától sztem... ha nagyon sír, felveszem, de amint lenyugodott, vissza, szóval nem is erősítettük benne, ha esetleg megfordult a fejében, hogy őt altatni kell. Szerencsénk van vele asszem.

pogacsa
 
 


Sziasztok!

Wkata!
Peti is vagy cicin alszik el vagy a kiságyában. Ha nagyon nem akar elaludni, akkor felhúzzuk a zenélő forgót. Olyan, hogy sírt volna kb. 2X volt, de akkor kapott pótcicit és elaludt!

Nálunk 3 napja a délelőti alvás marad el és általában a déli cicibe belealszik. Kb. 1 órát alszik a kiságyában, aztán felkel, én pedig gyorsan felöltöztetem és lemegyünk sétálni vagy ki az erkélyre és folyt.köv. kb. fél négyig. Szóval az 3-4-szeri alvás egy nagy alvásba tömörül. A régebbi vezió jobban tetszett nekem!
Ma anyóshoz mentünk szülinapi zsúrra. Ot lakik a sógornőm a kisfiával és neki volt szülinapja. Persze Peti aludt déltől 1-ig, aztán fél 2-kor el is tudtunk indulni. A babakocsiban visszaaludt fél 4-ig. Felváltva volt kint vele valaki az udvaron. Megjegyzem szétfagytam, mert anyósék a Tiszától kb. 150 m-re laknak és ott 2-3 fokkal mindig hidegebb van. Amikor felkelt bevittem a nagy hangzavarba, de élvezte nagyon. Volt 5 kisgyerek. Na, ők nagyon tetszettek Petinek. Fél 6-kor indultunk haza, megint elaludt a levegőn. Fél óra alatt haza sétáltunk, de még egy 20 percet keringtünk a ház körül, mert sajnáltuk őkelmét felkelteni.

Tegnap éhségsztrájkot tartott Peti. Sem a szilárd kaja, sem a cici nem kellett neki. 4-5-ször 2 perceket szopizott. Estére már tiszta görcs volt a két mellem, de szerencsére estére már rácuppant és vagy félórán keresztül nyüstölte! Utáltam volna, ha fejnem kell!
Ma délben viszont bevágott 250ml(!) szilárd kaját. Krumplit szilvával. Utána még szopizott egy kiadósat és én vártam, hogy mikor lesz rosszul. Idáig még 100 ml-t sem evett meg. De nem lett baja, viszont fél 7-ig kibírta cici nélkül!

Katus!
Hogy sikerült a keresztelő?

Kitti!
Jobbulást! Látod, a gyerek gyógyija legalább neked hasznos! :lol:

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Én is gyorsan bejelentekezem a hétvége után.
Szombaton megvolt a disznóvágás, mi Kornéllal csak délre sétáltunk ki a nagypapámhoz, ott megebédeltünk, aztán persze mindenki a picivel kezdett el foglalkozni, aki ezt nagyon élvezte. :D Így aztán egy kissé megcsúsztak a munkával anyuék. Vasárnap délelőtt a barátnőméknél telt. Kornél 2,5 :!: órát aludt kinn a teraszon. Nekem is kell családi ház! :) A levegőn félelmetesen sokat tud aludni. Nálunk még a délelőtti alvás megvan, sőt, mondhatni az egész délelőttöt átalussza, de csak akkor, ha levegőn van. Délután meg 2* 45 percet képes aludni.

Altatás: mi a legelejétől kezdve próbáltuk úgy szoktatni, hogy a kiságyában aludjon el. Egy darabig játszadozott, aztán vagy bealudt, vagy sírdogálni kezdett. Olyankor egy kis idő után felvettem, megnyugtattam, de akkor sem ringattam el, hanem ugyanúgy ébren visszaraktam. És ez addig ment, míg el nem aludt. Most már tudja, hogy ha berakom a kiságyba, akkor alvás van. Nem is hisztizik, egy darabig nézeget, beszélget, aztán alszik. Én is nagyon szerencsésnek tartom magunkat ezért.

Ma éjszaka nem tudom mi volt a levegőben, de hihetetlen éjszakánk volt magunkhoz képest! Fél 10-kor elaludt végre. Egy óra múlva felkelt, mert bepisilt. Éjfélkor felriadt, nyugtatni kellett. Fél 4-kor éhes volt. Fél 6-ra bepisilt. 7-kor nem tudom miért kelt. Most meg már vagy fél órája a kiságyában van néma csendben és nézeget, de esze ágáben sincs aludni. Pedig 11 órákat szokott aludni éjjel, 1 vagy 2 ébredéssel. Még egyelőre hagyom.

Kitti: legalább volt értelme megvenni a kenőcsöt. Nekünk a fogíny fájására semmit nem használ, úgyhogy én is megtartom, hátha majd nekünk jó lesz! :D

Pogi: folyamatosan szoktam nézni a blogot. Nagyon tecccik! Ez a hinta szuper. Nem tudom, hogy a mi ajtófélfánk fölé is fel lehet-e tenni, mert elég speckó ajtóink vannak. De már én is néztem ilyet! Gergőn pedig hatalmasat mosolyogtam! :D

Ja, majdnem elfelejtettem. Tegnap megvolt az első ágyról leesésünk. Épp apa figyelt rá. Persze fél szemmel (ezek szerint), és zsupsz, már lenn is volt a földön a fiatalúr. Semmi baja nem lett, egy kicsit megijedt, de hamar megnyugodott. Valszínűleg azért történt ez meg, mert nálunk tegnap érzett rá igazán a hátról hasra fordulás ízére. Korábban is csinálta már, de csak ritkán. Tegnap meg szinte folyamatosan! :D

Hopp, elkezdett dumálni a maciknak az ágyon! Természetesen a rácsvédőt a fejére húzta ismét! Ez az új hepp. Megyek, megmentem!

Üdv: Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Sziasztok!

Én az utóbbi héten terveztem, hogy leveszem a rácsvédőt...mert Peti is állandóan ráncigálja, meg hogy lentebb van az ágy, igazából nincs értelme.

Megvolt a dokinéni, a vérbő torok meggyógyult. De vinnem kell holnap éhgyomri vérvételre, amit nem tudom, hogyan fog bírni, mert ugye Peti egy éhenkórász. Szóval valószínű, hogy nem a vérvétel, hanem az fogja zavarni, hogy éhes.
És egy kalap alatt viszem kardiológiára is, mert van egy kis szisztolés szívzöreje.

Pogi, az irgumburgumot arra írtam, hogyha az én férjem öhömböhöm tekinteteket vetne rám, ha épp neki kell megfognia a fakanalat, én biztos kiakadnék.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Köszönöm az érdeklődést Panna keresztelőjével kapcsolatban, nagyon jól sikerült és pannus is nahgyon jól bírta.
Szinte meg volt babonázva annyira lekötötték a templomba a színes ablakok és a világítás.
Rajta kívűl még 2 gyereket kereszteltek. nekem nagyon furcsa volt, hogy másik 2 gyerek nem fehér ruhában volt.

A keresztelői ebéd egy kicsit húzós volt.Mindent én főztem és sütöttem a férjem pedig "felszolgált" 12 embernek.
Úgyhogy a végére egy kicsit elfáradtunk.
Azért nem mentünk étterembe mert arra nem lett volna pénzünk pedig akkor biztosan nem lett volna ilyen fárasztó.
Tulajdonképpen nem is lett volna ez fárasztó ha csak ez az egy ebéd lett volna, de itt aludtak anyósómék és a férjem 2 fia és azokat is ki kellett szolgálni szó szerint.
Ugyanis az anyósomék nagyon szeretnek itt lenni nálunk mert semmit nem kell csinálniuk ( na nem is nagyon csinálnának vagy ha igen akkor kb 4x olyan lasssan mint én ezért nem is kérek tőle segítséget mert csak felidegesítem magam)
Jókat esznek amikor itt vannak (mert én mindíg kiteszek magamért) és jókat pihennek. Csak azt nem tudom mit pihennek ki hiszen az anyósom is és a férje is nyugdíjasok.
Természetesen a férjem fiai is mindíg itt vannak ilyenkor.

Bocsi, hogy ilyen negatív lett a vége de ez kikívánkozott belőlem mert a hócipőm tele van velük.

Képeket majd teszek fel.

Ne haragudjatok, hogy nem reagálok név szerint mindenkinek de 3 nap kihagyás után képtelenség lenne.

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok !

Csak egy gyors bekuk...

Hétvége sürű volt.Párom lakást csinál..már unalmasVasárnap ünnepeltük nagypapi 89 születésnapját ami nagyon jól sikerült.
Kolost csak igy hívja:Na mi van Öcsisajt?Tele a gatya? :lol: Jókat nevetgélünk rajta.

Kajasztrájk van:utálja az almapépet és egyébbként is nemadok neki sokat mert a tejem most valahogy kezd visszajönni,este viszont nemvolt sok ezért 50 sinlackot nagynehezen megevett és utána cicizet mert hát az finomabb ugyebár!

2 napja :!: rájött a gyerek miképpen lehet berregni a szájával azóta az van müsoron(főleg ha almapép és pempő van a közelbe)minden kajás!

Párom és köztem áll a bál mert képes lemenni 24.én anyóshoz (én nem megyek mert anyós kijelentette nem lesz karifa és ajándék se!!főleg nekem) :cry: tehát nagyon szomorú vagyok h itt hagy engem=mert 60.éves az anyukája.Ok megértem de lehetne előtte vagy utána megtartani,csakhogy anyós annyira zsarolos és ...inkább nemírom le h képes hülyeséget tenni ha nem lesz pont aznap felköszöntve.természetesen igy rohanás lesz az egész karácsony.


Nem tudom miképpen fog Kolos rászokni a szilárd kajára,ugy félek ettől az egésztől, mert nem akar csak cicit!!!

Az az igazság azón gondolkodom h nem írok mostr egy ideig mert nincs idegem mert:folyton pakolok ha tudok a lakásköltözés miatt és teljesen kiborít ez a karácsony gondolata.
Tehát lehet majd 2/3 hét mulva jelentkezem amikor már +leszek és beköltöztünk és elfelejtettem ansyóst!

DE AZÉRT MINDEN NAP OLVASOK MERT ÉRDEKEL ÉS MINT EMLÍTETTEM AZ IS NEHÉZ NEKEM MIKÉPPEN FOGOM kOLOST ETETNI A CICIN KIVÜL

B.

Kép
beataa
 
 


Sziasztok!

Altatásról: mi még kétszer alszunk nap közben, délelőtt úgy egy - másfél órát, délután pedig még egyet. Áldásos, mert én olyankor szoktam dolgozni.Házimunkálkodni Ádival együtt is tudok, szeret velem kinn lenni a konyhában és nézi a hordozójából ahogy csörömpölölök az edényekkel, meg teregetek és szép színesek a ruhák...de dolgozni azt nem tudok tőle ha fenn van, mert az szellemi munka és cikkírás vagy interjúkészítés közben nem tudok vele "beszélgetni".Úgyhogy csak aludjon a fiatalember napközben is nagyon jól teszi.:-)))

Wawel: Szegény Kornél!:-)Hát igen, az ágyról leesést senki nem ússza meg azt mondják. Nálunkazonban nem ádi hanem én sebesülök meg folyton: múlt héten amikor sétálni indultunk és csatoltam be a gyerkőcöt a babakocsibam odacsíptem a kisujjam és lett két vérhólyagom.:-(
Tegnap a száj beverésem...hál istennek, nem maradt nyoma.


Katus: Minden tiszteletem a Tied a három fogásos ebéd miatt! Egyébkén t ha vendégek vannak nálunk és napokig kell körülöttük ugrálnom én is ki szoktam akadni ezzel nem vagy egyedül. Anyósomnak - mielőtt kórjázba került - egyébként szokása volt úgymond a "nyakamra ülni" és kiszolgáltatni magát. Most egy kávét hozzak, most beszélgessek vele, most úgy enne valamit, van e valami újságom és persze egyenként kommentálta a híreket...miközben nem vette észre hogy épp dolgoznék, mert most van ádám alvós egyórája... :evil:
De bárcsak ülne itt és lábatlankodna inkább, csak ne lenne benn magatejhetetlenül a kórházban... :(


Lányok, egy kérdés: szerintetek hogy tudnám elérni Ádinál hogy ne csak balra, jobbra is forduljon?????


Egyelőre ennyi voltam, megyek rendbe tenni a lakást, meg Nyuszus is felébredt.

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Kitti!

Megvettem a meglepetés különszámát ( soha nem szoktam a rendes újságot sem megvenni) és otthon vettem észre, hogy kutyás.
Engem ez a téma annyira hidegen hagy, hogy el sem fogom olvasni, de annak örülök, hogy a te nevedet láttam elég sok cikk alatt.
Láttam, hogy a való világos Ági is ír a lapban.

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok!

Bea!

Lehet azért nem kezdi Ádi enni a pempőt, mert még korai, de az is lehet, hogy nem. Próbáld úgy, hogy pl. a párolt almát összedzsamálod anyatejjel, később sinlaccal. Anyós miatt részvétem.

Katus!

Nem semmi. Nálam a főzés, sütés még megy is, de kérem önkiszolgálás van. Vagy eszik, vagy Kingázik, mert nincs 10 kezem. Ja és másik híres mondásom: itt kérem nincs demokrácia! Ezért kedves férjem el is nevezett Türannuszaurusz Rexonának :twisted:
Tény, hogy sem a vendégekkel sem a családtagokkal nem nyiffantom ki magam, és ha ez valakinek nem teszik, nem kell jönni.
Kinga is sárga cuccban lett megkeresztelve, mert a nagy nyári kánikulában volt egy hétvége zimankó, na és akkor volt a keresztelő. Pap az adott passzusnál ugrott egyet. Kingát is elbűvölik a templomok. A másik gyengéje a sekrestyében evés. Na ilyenkor szokott elindulni a perselyezés, csak úgy menekülnek ki a templomszolgák :twisted:
Itt helyben meg a "rockercserkészekért" van megcsábulva. Lázadó hosszúhajú megszaggatott farmeros fiatal srácok borzasztóan vad képpel :wink:

Colett!

Kinga is nagyon gyors, mászik mint a nyúl, és ha kapaszkodik magabiztosan ül. A felállással csak azért nem próbálkozik, mert nem hagyom a járókában, máshol meg nem nagyon tud felállni. Most látom az alig bútorozott lakás előnyeit :-) Noi nagyon ügyes, hogy már álldogál!

Tündérpöcök!

Én a múltkor az államat csaptam a kocsiba ugyanígy. Kafán bekékült :roll: Azt hittem csak én vagyok ilyen ügyes. Nekem lenne egy téma amit szeretnék közhírré tenni, de sztem nem a Meglepetés a megfelelő fórum. Egy kis probléma a MÁVval. Ha van valami babás-újság ismerősöd, és ha érdekel a sztori elküldöm, hátha kikerekít egy jó kis történetet, mert én csak az agyam dobtam föl.
Bizonyos értelemben viszont nagyon szuper, hogy 22 évesen szültél, amikor a gyereke(i)d iskolások lesznek, újra fiatalon kitárul a világ, mi meg már pont a negyvenes éveinket kezdjük.

Ex!

Almás-körtés frutapurát ettem. Kaptunk párat marketingből. A botmixerrel fogsz majd pancsolni? Nekem is az van, azzal nyenyőkézek. Bár pl. a főtt gesztenyével nem bánt el :-( A dédik nálunk is nagyon odavannak Kingáért. Nagyanyám túr, mint a gép, jobbnál jobb szerkókat, na meg köt is párat. Nagyapám viszont már nincs jó bőrben sajnos.

Lányok!

Kinga beteg. Szörcsög szívjuk az orrát, most voltunk dokinéninél. Nem kapott antibiotikumot hála az égnek, pedig valahogy azt gondoltam, hogy öreglány rögtön azzal indít. Viszont írt valami gyógynövényes orrsprayt is, ami papíron homeopata, de én maradnék a gyógynövényesnél. Kapott még köptető szirupot egy kicsit, meg Fenistil cseppet. Most alszik szegényke, de már az orrszívó látványától bőg
:cry:
Megyek, mert sírás hallik.

tjuca
 
 


Tjuca!

Engem nagyon érdekelne, hogy mi történt a Mávnál! A közel jöbőben készülünk babával utazni!

Nálunk ma is elmaradt a délelőtti alvás. Nem csodálom, mert negyed 10-ig aludt Peti. Csak ilyenkor délre kiüti magát. Nagy elánnal elkezd enni, aztán a kaja felénél ordítani, végül cicit kap és elalszik. Szerintem megpróbálom előrébb hozni az esti fürdést-alvást, hátha akkor reggel 8-nál nem alszik tovább. Most egymást követő 4 este is csúsztunk a fürdéssel, mert mindig közbejött valami nemvárt dolog vagy személy.

Katus! Nem semmi vagy. Ennyi embert kiszolgálni. Én biztos nem csinálnám. De szerencsére mindenki helyben van, így itt alvás kizárt. Jó zsúfisan lehettek ilyenkor.
Szerencsére anyukám és anyósom is kiszolgálja magát. Simán benyúlnak a hütőbe kajáért, üdítőért és még el is mosogatnak maguk után.
Mi jövő tavaszra tervezzük a keresztelőt, de szerintem mi anyósnál fogjuk tartani, mert neki van nagy ebédlője. Én úgy tervezem, hogy svédasztalos hidegtál lesz salátákkal, mert azt előre le lehet készíteni, esetleg még egy nagy fazék töltött káposzta. Bár a párom egyáltalán nem akar semmit, de az hülyén nézne ki, hogy a templomból kijövet mindenki hazamegy és slussz-passz.

Reni
Kép
prenata
 
 


Juca, írd le nyugodtan, akár priviben, vay itt is.Írok babás lapoknak is.


Katus, édi tőled, hogy megvetted az újságot.:-))

Most megyek, mert épp alszik a lurkó és teregetnem kell.

Pusz mindenkinek.

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


OK, hát akkor ide írom: már gondolkodtam, hogy elküldöm, de aztán hagytam. Tudom mindenki tud sztorizni, de ez az, ami nem pénz, hanem odafigyelés kérdése lenne .

Rallizzunk babakocsival a MÁV jóvoltából!

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy ahol lakom járnak olyan vonatok, amelyeknek elektromos ajtaja lehetővé teszi a felszállást babakocsival, hiszen a legtöbb vonalon egyszerűen nem lehet babakocsival igénybe venni a vasúti szolgáltatást. Ám nem ennyire egyszerű a helyzet, ugyanis egy átlagos babakocsival csak a biciklis kocsi dupla ajtaján fér fel az ember, mivel a többi ajtón középen kapaszkodó van. Nagyjából sikerült kitapasztalni, hogy mely időpontokban közlekednek az ún. hernyó vonatok, amelyeknek menetrend által feltüntetett tartozéka a biciklis kocsi.
Az emberek segítőkészek, és általában a kalauzok is figyelembe veszik, hogy kismamáknak egy picit több ideig tart a fel- és leszállás. Igen ám, de mielőtt a vonat bejön, senki sem tudja megmondani, hogy a vonat melyik végén található a biciklis kocsi, hiszen az attól függ, hogy aznap hova állítják be.
Mint minden kedden, most is vártam a lányommal a vonatot, férfiak ajánlkoztak, hogy segítenek felszállni, én nyugodtan válaszoltam, hogy köszönöm nincs szükség rá, hiszen a dupla ajtón kényelmesen fellibbenek a lányommal. Begördült a vonat, és ijedten láttam, hogy sehol sincs biciklis kocsi. A kalauz középen, gyors iramba közelítettem felé, de nem hallotta (vagyis nem akarta meghallani) a kérdésemet, hogy egyáltalán érdemes-e loholnom a vonat másik végéhez. Már futottam a babakocsival, mikor hallom a füttyszót, a kalauz cinkosan odakacsintott - mintha csak mondta volna, gyorsabban, így belőled sem lesz egy kétszázas sprinter mamikám. A vonat lassan elindult, én meg álltam ott lefagyva. Irgalmatlanul dühös és csalódott voltam, de visszafelé az aluljáróhoz már csak baktattam, és pihegtem. Mondanom sem kell a kipihent forgalmista már futott is át a síneken. Nem volt kedvem a babakocsival átbaktatni az aluljárón, így inkább hazadöcögtem kb. másfél óra alatt, ami vonattal és sétával 25 perc lett volna.
Egy héttel később gondoltam megelőzöm a bajt, és megkérdezem a forgalmistát, hogy ma mire kell számítanom. Na és most következik a történet érdekes része.
Nagyon higgadt hangnemben közelítettem meg a problémát, lévén az volt a célom, hogy vonattal menjek haza. A forgalmista abszolút kioktató és lenéző hangnemben tájékoztatott, hogy az elektromos ajtók bármelyikén fel kellene, hogy tudjak szállni babakocsival, lévén azok duplaajtók (a kapaszkodókról nem tudott, én mondtam neki, hogy vannak), félóránként járnak vonatok (hernyó csak óránként, és különben sem áll szándékomban ott rostokolni az állomáson), és a biciklis kocsit mindig máshova teszik, ha egyáltalán van a szerelvényen (menetrendben ott a jelölés, tehát nem értem, hogy miért nem mindegyik megjelölt járatra csatolják), és különben ha ő van szolgálatban, ő is elengedi a vonatot, mert mit képzelek én, hogy ha ő arra várna, hogy valaki ott futkározik és a forgalmista bevárja, akkor mennyit késnének a vonatok?!?!
Tanulság:
Optimális esetben az utas ne akarjon babakocsival közlekedni, mert egyrészt nagy helyet foglal a kocsi, a gyerek nem fizet a szállításért, és csak a baj van vele, mert az ügyetlen kismamák az értékes perceket rabolják a fel- és leszállásnál. Ha valaki mégis arra vetemedik, hogy babakocsiban utazó gyermekével a MÁV szolgáltatásait veszi igénybe, akkor jó esetben nem tud felszállni, a probléma megoldva. Rosszabb esetben képes felszállni, de csak a speciális biciklis kocsira. Ha még ezt is megoldja a kismama, na akkor kell játszani azzal, hogy a vonat mely végére teszik a biciklis kocsit, lehetőleg random ún. reggeli sorsolásos módszerrel, hogy a legfifikásabb kismamának is legalább egy fél vonatnyi távot kelljen futva megtennie.
Végülis a MÁV szolgáltat és nem az utas kénye kedve szerint működik, hanem "pontosan, kiszámíthatóan", mert ugyan mi lenne a kötöttpályás közlekedés legnagyobb monopóliumával, ha mindenféle vevői igényeket is kielégítene így a 21. században?

Kovácsné Telekes Judit
Dunakeszi, 2006. november 15.


:(

tjuca
 
 


Juca, vázolom a szerkesztőnknek ezt a témát és meglátjuk, mit tehetünk az ügyben.:-)
Tényleg nagyon bosszantó a dolog...:-(

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Juca!

Én már semmin sem lepödöm meg a Máv-nál. Én 7 évig ingáztam Bp. és Záhony között. Szóval volt részem mindenféle rosszban! Ráadásul itt még magas peron sincs és csak szimpla ajtós vonatok járna, pedig itt a Kelet kapuja és Közép Európa legnagyobb szárazföldi kikötöje vagy a miafene!!!

Reni
Kép
prenata
 
 


Kitti!

Köszi!

Preni!

Sárospatakra jártam gimibe. MÁV rulez :-) Ismerem a viszonyokat sajna. Tudom, hogy a BKV is gáz, de ott valahogy több a lehetőség. Igen a régi kocsira fel sem lehet szállni, itt is a fele régi.
Na majd a "reform". Ha nem jön be kölcsönkérjük a minisztertől a helikopáterjét 8) ő meg majd vonatozhat!

tjuca
 
 


Juca!
Nem semmi a sztorid sajnos az ember nap mint nap találkozik ilyenekkel.

Reni!
Az én saját anyukám is mindíg segít mindenben sőt ha betegek vagyunk főz ránk.
Sajnos az anyósomról ezt nem mondhatom el.
Amikor Panna született 4 hetes volt amikor idebaszódtak 2 napra úgy hogy természetesen csak zabáltak. (na jó 1x -2x elmosogatott ).
ha én lettem volna a helyébe:
1, nem megyek a menyemékhez amikor ilyen kicsi a baba
2, ha esetleg elmegyek hozzájuk akkor annyi kaját főzök meg előre és viszek magammal, hogy a menyemnek ne kelljen főzni.

és még sorolhatnám.....

Amikor meg mi megyünk hozzájuk akkor általában a férjem szokott az anyjának segíteni pl . rizst főzni mert különben soha nem készülne el az ebéd.
Vagy pl. a reggeli magunknak csináljuk meg mert ők éppen etetik az állatokat ( jelzem 1 évben kb 4x megyünk hozzájuk nem igaz, hogy nem lehet hamarabb fölkelni és megcsinálni a reggelit)

Nem nekem kellene megcsinálni hanem az unokáinak.Én egyébként azért nem csinálok ott nálunk semmit mert minden szó szerint ragad a kosztól és egyszerűen képtelen vagyok bármihez is hozzáérni. ( Ők szerintem csak 2-3 naponta fürdenek és beviszik azt a ruhát a lakásba amibe az állatokat etetik sőt le sem veszik azt )
Ha rajtam múlna én soha nem mennék oda de sajnos nem rajtam múlik.

Hát erre mondják, hogy csak a barátainkat válogathatjuk meg a rokonainkat nem.

Kép

Kép
katus73
 
 


Szia Katus, csak mosolygok azon amit írtál, mert a családomban a rokonok 80%ánál ugyanez a helyzet.Mármint hogy minden ragad a kosztól és nemhogy enni valamit de leülni nincs gusztusom...nem vagy ezzel egyedül. Egy a lényeg, nem velük kell együtt élnünk!!!:-)

Egyébként a MÁV tényleg nevetséges.Évekig sokat vonatoztam óén is amikor még tanultam, és hát a tengernyi késés, no meg a higiénia...ha összeszámolnám összesen hány órát ücsörögtem koszosabbnál koszosabb várótermekben...húúúú. És az a vicces, hogy arra a kb. 3 darab igényes intercity vonatra meg olyan büszkék, hogy csak na!


Nem tudom, mi van ma Ádám babával, egyóra óta alukál. Lehet, hogy front van? Igaz közben felébredt szopira, de azonnal vissza is szundított.


Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok Lányok,

ha olyanok lesznek az estéink, mint a tegnapi, akkor lehet, hogy délutánonként jelentkezek majd :( .
Úgy néz ki, most már tényleg jön a fogacskánk, mert az esti szopi után ugyan volt egy kis alvás, de aztán felébredt Marcika és kisebb-nagyobb megszakításokkal 2,5 órán keresztül sírt szegénykém.
A hajnali fél 2 szopi után visszaaludt, de a fél 5-ös evésnél ismét sírás volt, szerencsére csak 5 percig, de az elég fájdalmasan hangzott :( .

Egyébként napközben semmi baja, nagyon kis virgonc, a legújabb mosolyforrás, hogy most a szája sarkában dugja ki a nyelvecskéjét, olyan aranyos ilyenkor :lol: :lol: :lol: .

Kitti: én nem a különszámot vettem meg, hanem amihez egy "Fakanál" is jár. Ez azt hiszem a rendes heti szám (fogalmam sincs, nem szoktam egyébként venni :( ), de én is kiváncsi voltam :) .

Katus: örülj neki, hogy vége a hétvégének. Attól függetlenül, hogy mi étteremben voltunk, nekem is megterhelő volt, mert nálunk is 4-en aludtak, pedig akkor még át is aludta az éjszakákat Marci...
Nem igazán szeretjük a férjemmel, amikor kibillentenek bennünket a jól megszokott kis családi életünkből, de mivel ugye mi is szoktunk menni, na meg persze mivel mégiscsak a férjem szülei ezért megoldottuk.
Most karácsonykor mi megyünk :) . Már nagyon várom, mert ez lesz az első hosszú út, amit Marcikával megteszünk és kiváncsi vagyok hogy bírja. Amitől félek, az az este és az éjszaka lesz, mert csak másnap jövünk haza és még ugye nem aludt máshol, csak a saját ágyában. Arról nem is beszélve, ha akkor is fájni fog a fogacskája.

Juca: én már nem is csodálkozom, amikor ilyen történeteket olvasok. Az egészben tényleg az a legszomorúbb, hogy még csak le sem esik nekik...
Én éppen tegnap este mérgelődtem, amikor a férjem mondta, hogy ugye a kedvezményeket törlik el. A nappalisok csak a lakóhely és a suli között vehetik igénybe, de ott is csak 50%-ot, a levelezősök, távoktatásosok stb. pedig egyáltalán nem kapnak kedvezményt :evil: .

Preni: jó kis alvókája van Petinek :) .

Bea: Marci is nemrég kezdte a berregtetést :) .

Marci délelött alszik általában fél, háromnegyed órát, aztán a du. séta alkalmával másfél órát, és általában olyan fél 5 - 5 óra körül is alszik egy fél órácskát. De összességében nekem úgy tűnik, mintha nem is aludna.

Képzeljétek: ma voltam, hogy meghosszabbítsam a légzésfigyelő kölcsönzését, de már korábban gondolkodtam, hogy nővéremmel közösen kellene venni, mert már 10000 Ft-ot kidobtunk az ablakon. Szóval most van egy olyan akció, hogy a légzésfigyelőhöz (Angelcare: 24000 Ft) jár egy angelcare captiva pelenkatartó vödör, ami jobb esetben is 8000 Ft.
Kérdeztem, hogy van-e pihenőszékük. Mondta a nő, hogy éppen most jött és ott is van akció, mert jár hozzá egy olyan kis átívelő, amin plüss figurák vannak és egy ugyanilyen csörgős változatban. Szóval, úgy néz ki, megvan az új pihenőszéke Marcinak :) :) :) .
Egyébként érdeklődtem egy másik üzletben és ott csak a pihenőszék került 10000 Ft-ba, külön a játék 3500 Ft.

Anya most vett Marcinak vmi homeopátiás golyócskát a fogára. Azt mondtam neki, amit többen ajánlottatok, de lehet, hogy a gyógyszertárban mondtak vmi mást is. Ha jön anyukám, akkor utána beszámolok róla :) .

Remélem a mai este kicsit nyugodtabban telik majd.

Puszi mindenkinek

Eni

Eni
marcy
 
 


Sziasztok!

Sajnos még tovább is fokozhatnám az nyósomékkalkapcsolatos higéniás történeteket de nem akarok senkit ezzel terhelni mindenkinek megvan a maga keresztje.

Kitti!
Most amokir mentem Katusért az oviba megvettem a meglepetést amihez a Fakanál jár.
Jót nevettem amikor olvastam Marcyt.

Nem vagyunk ám kíváncsiak, igaz Marcy?

Egyébként nekünk is van itthon vészhelyzetre homeopátiás fogzási szer a neve: Camomilla vulgaris
de fog az még sehol pedig holnap már 6 hónapos lesz Panna.

Kép

Kép
katus73
 
 


Ááááá, egyáltalán nem vagyunk kiváncsiak :wink: .

Eni
marcy
 
 


Sziasztok!

Rövid leszek, fogügyi rémdrámánk folytatódik... megint nagyon durva volt az este, ki kellett adjam egy kicsit Makit a férjemnek, és én azonnal elaludtam egy fél órára, aztán visszavettem, és végül 3 óra üvöltés után el tudott aludni. Persze addigra már adtam neki Nurofent is...
Ma elügettünk a dokinénihez, hogy nézze meg, nincs-e más baj is. Szerinte nincs, csak a rengeteg fog bántja, szinte átlátszó felül az ínye, és amíg nem törnek át, addig nagyon fájnak. Mire hazaértünk, 37,7 volt a hőmérséklete, de elég hirtelen, úgyhogy fél Germicid C be. Szopi közben elaludt, és mikor 3/4 órával később felébredt, már 39,1 volt :-(
Felhívtam a doktornőt, szerinte még ez is simán fogzás. Hűtőfürdő, lázcsillapítás, folyadékpótlás. Most alszik szegény (persze most is csak szopi közben tudott elaludni), de nem tudom meddig. Annyira sírt, és olyan forró volt a feje, meg még a mindig hideg talpa is :cry: :cry: :cry:

Drukkoljatok, hogy hamar rendbe jöjjön légyszi!!!

Puszi,
Kata

Kép
wkata
 
 


wkata!kinga üzenigágábatátá...
szerintem azért 39 fokos láz kicsit durva fogzástól. én megkérdeznék másik dokit is, de ez csak az én véleményem. húgomnak most lézerezték le az ínyét, mert nem engedte nőni a bölcs. fogát. ott volt, hogy egy pici gyereknek "megreszelték" az ínyét, hogy ki tudjanak jönni a fogai. márti állítása szerint gyerek nem is sírt, biztos elérzéstelenítették. nekünk hála az égnek nem volt horror, csak az éjszakai kelések sűrűsödtek. de tudjatok róla, hogy van ilyen megoldás is.

engem is érdekel a történet, de én most már ma nem tudom megvenni az újságot :cry:

tjuca
 
 


Sziasztok!

Meghalt egy gimis osztálytársam, Jani, 28 éves görög katolikus pap. 3 hete született meg a babája. Csak sírok és a családjára gondolok. Aki szokott imádkozni, mondjon el egy imát érte és családjáért! Köszönöm!

Mári

Kép
mári
 
 


Mári! :cry:

tjuca
 
 


Wkata!
Szerintem ez a magas láz már nem a fogzástól van én kihívnám az ügyeletes gyerekorvost.
Fogzástól nem lehet ennyire lázas!!!!

Mári!
Nagyon sajnálom. :cry:

Kép

Kép
katus73
 
 


Mári, ez nagyon nagy tragédia.:-( Mostanában olyan sok rossz dolog történik - velem is pl. - a parapszichológus barátnőm azt mondja, valami gebasz van most az éterben az energiák körül, valami felborult...mondjuk én nem nagyon értek az ezotériához és nekem kínaiul hangzott minden szava ezért nem is tudom visszaadni a hallottakat.

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!

Töltődnek a képek a dédszülők asztali naptárához. :) Muszáj leadnom a rendelést, hogy időben kész legyen az ajándék.

Tjuca, szerintem én őszibarack-körtés frutapurát kóstoltam...de nem emlékszem, csak arra, hogy körte volt benne. :o De most is készülök majd venni, akkor megírom. Igen, a botmixerrel fogok Petinek kajcsit csinálni, ma nagyon rámjött a dolog, így sütőzacsit is vettem.
Erről jut eszembe, aki írta a sütőzacsis műveletet, segítsen már, hogy hogyan csinálta! Légyszi...
Tanulságos ez a mávos sztori.
Ezt a reszelős dolgot már valaki írta.

Reni, a délelőtti alvás nálunk is kimaradt a dokinéni miatt. Mikor hazaértünk, nem akart aludni a fiatalúr, elvolt magával a földön. Tízóraizott, aztán elindultunk a városba. Ma nagyon ügyes gyerek volt, a kanalas étkeit csak úgy tolta befele. :) Szegénykémet előre sajnálom a holnapi éhezés miatt...
Nálunk a fürdés és etetés szent dolog, akárki jöhet, én akkor is fürdetek-etetek. Volt már rá példa, szerintem megértik az ismerősök, hogy a gyerek az első.
Én most a névadó utáni kajával vagyok gondban, hogy hogyan oldom meg...gondolkoztam valami kajáldán, de lehet, hogy végül a mamámékhoz fogunk menni...majd kiderül.
Még nem gratuláltam Petinek a hófordulóhoz, szóval GRATULA.

Katus, fogunk még nekünk sincs, pedig mi lassan hét hónapnál járunk. :D --> fogatlan mosoly

Wkata, én drukkolok. A láz szerintem lehet a fogzástól, inkább az az aggasztó, hogy Germicid C mellett ment fel ennyire. (Egyébként én 37,7-nél semmit nem adtam a múltkor Petinek, igaz, ez 37,2-nek felel meg.)

Mári, :(

Na megyek, másodszor töltöm a képeket, rájöttem, hogy az első verzióban nem lehet úgy csinálni, ahogy talán jó lett volna, így marad a "rendes" verzió.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Marci elaludt, a fél 8-as szopi után aludt egy kicsit, de mivel megint felébredt, úgy mint tegnap este, ezért adtunk be neki kúpot (most adtam neki először és szerencsére sikerült feldugnom :) ). Ez is homeopatias. Úgy néz ki, hogy hatásos. Bár lehet, hogy az is hozzátartozik, hogy most nem akartuk mindenáron elaltatni, hanem kihoztuk a nappaliba a járókába. Itt voltunk körülötte, úgyhogy nagyon jól érezte magát. Negyed órája láttam rajta, hogy fárad, egy kicsit ringattam és beletettem a kiságyába, néhányszor jobbra-balra csapkodta a fejét aztán elaludt. Hát ez az este jobban sikerült, mint a tegnapi :) . Bár úgy érzem kezdjük elveszíteni az irányítást, amit Marci vesz át, de ha így nincs sírás, akkor nem bánjuk :) .

Mári: nagyon sajnálom, ami az osztálytársaddal történt :cry: . Beteg volt, vagy baleset történt???

Wawel: meg tudlak érteni, tegnap én is nagyon kivoltam... ilyenkor mindig Pilre, Kisvirágra gondolok. Nekik sem lehet könnyű.

Elteszem magam holnapra, most megyek tanulok egy kicsit :? .

Még vmi eszembe jutott :D : holnap megyünk a nővéremmel UH-ra :) . Már nagyon várom!!!

Puszi
Eni

Eni
marcy
 
 


Sziasztok!

Colett!
Nem semmi Noi, hogy ilyeneket művel!!! Kendém meg négykézlábazik már... Mindjárt rohannak majd, mi meg utánuk... :D

Juca!
Ez a sztori nagyon durva... :evil: Jó lenne, ha nyilvánosságra kerülne.

Bea!
Hát, nem tudom, hogy én ilyen békésen el tudnám-e fogadni, ha a férjem elmenne otthonról karácsonykor... :roll: Anyósodról nem írok semmit, úgyis tudod a véleményem... :evil:

Mári!
Isten nyugosztalja őt és vigasztalja a családját... :cry:

Wkata!
Szegény Misi, remélem, minél előbb kijönnek a fogacskák, aztán megkönnyebbül kicsit. Egyébként sztem sem a fogától van ilyen magas láza.

Katus!
Hát igen, nem könnyű néha a rokonokkal... Mondjuk én anyósommal nagyon jól kijövök, és nagyon sokat segített akkor is, mikor Kende megszületett (pl. nap mint nap főzött rám).

Ági!
Én a szilvás frutapurát kóstoltam, nagyon édes íze volt.

Kitti!
Miért kell szeptembertől bölcsibe adnod a kicsit?

Kendének is nagyon duzzadt az ínye fölül, sztem jön a foga, de (hogy lekopogjam) egyelőre nem üvöltött, csak ma volt kicsit nyűgösebb (és ötször kakált... :shock: ), és nem aludt napközben valami sokat. Négykézlábra áll, és teper, mint az őrültek, ha meglát valamit, csak győzzem utolérni (még nem mászik teljesen szabályosan, de a tempó az őrületes... :D ). Teszek képet.


Egy igazi kisangyal:
Kép


Az a bizonyos négykézlábazás:
Kép


A mamitól kaptam a szundikendőt, de egyelőre még rágókaként funkcionál... :)
Kép
Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
norwell
 
 


Norwell, nahát, hogy a Te kisfiad milyen ügyike!Öt hónaposan mászni hát ez aztán nem semmi. Szeptemberben Nyuszus több okból megy bölcsibe. Egyrészt, az én szakmámban egyszerűen nem lehet "takaréklángon" égni egy évnél tovább, mert különben mindent kezdhetek előlről s az nem tenne jót a családi kasszának, nagyon nem.
Másrészt én nagyon szenvedek attól, hogy nincs mozgásterem, hogy nem pörögnek körülöttem úgy a dolgok mint szülés előtt. Tudom hogy talán az egyetlen vagyok itt aki így van ezzel, de értsétek meg: a gyerekemnek is sokkal többet ér egy jókedvű kiegyensúlyozott, dolgozó anyuka, mint egy depreszziós, mackónadrágos nő aki délben fésülködik meg először...merthogy én egész biztos ilyen leszek ha itthon maradok még tovább. Én szeretem, ha zajlik körülöttem az élet, enm bírom sokáig ezt a parkolópályát. Nem erre születtem.Még akkor sem, ha egyébként imádom a kisfiam. Hangoztathatnám, hogy hű de nagyon jó nekem így, de az már nem én lennék. Szóval, ezért megy Nyuszus bölcsibe szeptembertől.

Jó éjszakát mindenkinek!!!

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?