Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok, nagyon köszönöm a jó kívándágokat, remélem, tényleg meggyógyul.

Ádi babám alukál épp így van időm picit írni, aztán megetetem és megyünk a postára csekkeket befizetni. Egy vagyon és még kb jön még egyszer ennyi. Hogy ezek sose fogynak el! :evil:

Ma olyan nyomott hangulatom van.Lehet,hogy a történtek miatt is, de az tuti hogy ez a szürke idő is rossz hatással van rám. Délután Ádikát is kénytelen vagyok magammal vinni a munkámra, mert nem tudom hova tenni.Fotós kollegnőm édes nagyon, bennünket is elvisz - hazahoz kocsival így nem kell végig bkv-znunk a várost Nyuszussal.Egy kocsink van ugyanis és azzal a férjem jár, mert amerre dolgozik ott egy katasztrófa a tömegközlekedés, sosem ér be a munkahelyére. Már gondolkoztunk egy másodk kocsin, csak nem vagyunk benne biztosak hogy megengedhetjük magunknak.

Januárban ha minden igaz lakást veszünk, a hitel a nyakunkba és az összes dugipénzünket felemésztjük. De ez van a mai világban csak így lehet egyről a kettőre jutni.

Reni, tényleg irtó rendesek a munkatársaid és hát mindenkinek akinek csinálnak karácsonyi vagy mikulás bulit a dolgozók babóinak. Én főnökeimnek ez eddig még sosem jutott eszébe pedig nem éppen csóró a cég.

Ma valahogy még a szokottnál is jobban hiányzik a férjem társasága. Olyan jó lenne bebújni együtt a takaró alá, bundás kenyeret enni és teát inni hozzá, megnézni valami aranyos kis karácsonyi filmet...de ez csak álom. :-(

A valóság az hogy én négykor elmegyek Nyuszókámmal együtt dolgozni, a férjem pedig munka után fogorvoshoz megy és csak 9 - 10 óra felé fogunk találkozni.

No, megyek, kikészítem Nyuszó menetfelszerelését, mert ha felkel, eszünk és indulunk a postára!

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Kitti,

remélem anyósod hamarosan jobban lesz.

Tjuca,

küldtem privit. Tegnap volt nálunk a fotóslány és hozta a képeket, hát szuper mind! Megkérdeztem az árait is, nem olcsó, sőt...de azt hiszem ilyen fotókért megéri.

Nálunk most én nem vagyok jól:( Sikerült egy picit megfáznom. Szerencsére nem vírusos, így a Manó nem kaphatja el, de bosszantó, hogy folyamatosan csurog az orrom. Ma ki sem mentünk sétálni, mert szeretném ha mihamarabb elmúlna.
Tegnap főzés közben vicces volt 2 percenként fújtam az orrom, utána kézmosás, vissza a főzéshez, újra orrfújás, kézmosás stb. Szerintem amíg elkészült a kaja legalább 20× mostam kezet:)

Prena,
tök jó a cégedtől, hogy küldött ajit.

Nem emlékszem ki írta, hogy mennyivel jobban élvezi a vidéki életet. Én Pesten születtem és szeretek is itt lakni és igazából sokszorúgy érzem, hogy Pest is csak egy kisváros...rengetegszer fordult elő, hogy utcán menve/sétálva összefutottam mindenféle rég nem látott ismerőssel.
Itt a környéken meg elég sok a kutyás, így velük ismeretlenül is mindig köszönünk egymásnak, vagy más anyukákkal összemosolygunk séta közben.
Mondjuk a levegő tisztasága tényleg katasztrofális.

meteor
 
 


Sziasztok!

Kitti!
Nagyon sajnálom anyósodat, és mielőbbi teljes gyógyulást kívánok neki!

Pogi!
Háááááát, őszintén, nagyon nem lehet könnyű a doktori, nekem nem hinném, hogy lenne kitartásom hozzá… :wink: Elég volt a fősuli (pedig akkor még nem is volt Kendém).

Marcy!
Nagyon szuperek a képek!!! Nekem a cicimarkolós tetszett a legjobban… Most már aztán végképp nem tudom eldönteni, kire hasonlít a fiad!

Wkata!
Hát, én a pépeket (alma, őszibari, sütőtök) Ramás dobozba raktam el, és úgy gondolom, hogy amikor majd kell egy kis adag belőle, azt forró kanállal vagy késsel kiszedem (még nem próbáltam, remélem, sikerül majd). Sokan ellenzik a mikróban melegítést, mondván, hogy megváltoztatja a kaja összetételét, hát, őszintén megmondom, ehhez sem értek, de sztem én inkább meleg vízben oldom majd fel. Dúsítónak vagy saját magát használom, vagy krumplit. A husit meg úgy gondolom, hogy mindig frissen csinálom majd (nem tart semeddig, hogy egy csöpp darab csirkecicit megcsináljak).

Reni!
De jó Nektek, tényleg csoda a mai világban, hogy ilyenek is vannak…

Meteor!
Jobbulást kívánok Neked!

Amúgy a hócipőm tele van ezzel a hülye idővel, Kendém is tutira azért volt beteg a hétvégén, mert a bacik ott kamikázéznak a levegőben, jöhetne már egy jó kemény fagy, ami legyilkolja őket… De szerencsére hamar elmúlt a láza, még a fölszálló ágban kaptuk el, 38,2-nél nem ment feljebb. Csak még mindig náthás szegényem, és csöppentek az orrába, meg szívatom neki, de iszonyúan utálja, ordít mindig, ha csak meglátja a szívót… Úgy sajnálom, és olyan lelkifurdim van olyankor, de inkább, mint hogy lehúzódjon a fülére vagy a torkára. Mikulásra anyutól kapott egy „szundi-bohócot”, majd lefényképezem és megmutatom, tök édes, lehet vele aludni, bár egyelőre inkább rágcsálja. Anyósomtól pedig cipőcskét és kesztyűt kapott.

Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
norwell
 
 

 
 

Sziasztok!

Sajnos Vencel véreset kakil, már voltunk dokinéninél, mintát is adtam le, de azóta még véresebb a kaki. Amúgy jókedvűés van étvágya. Csak sokat kakil, de nem hasmenéseset és olyankor mindig rámjön a para és vinném be a kórházba. Felhívtam az ügyeletes gyerekdokit, azt mondta, nem kell kórházba menni. Így most nincs kedvem netezni, ne haragudjatok. Férj sincs jól, én is megfáztam. Remélem mindenki jól van!

Mári

Kép
mári
 
 


Mári: hát nem hanzik valami jól ez a véres kaki, de annak örülök, hogy legalább nem viseli meg a kis Vencelt :) .

Férj miatt :( . Nem tud kikeveredni a fáradékonyságból???

Azért majd oszd meg velünk, hogy mi lett a székletvizsgálat eredménye. Nem tudom, hogy miből adódhatnak ezek :( .

Norwell: milyen idő volt nálatok? Itt Szombathelyen meg lehetett sülni, 12-13 fok volt. Egy kicsit feltámadt a szél, de sütött a nap, jó volt sétálni.

Meteor: nátha miatt :) . Egy hete én is megfáztam, de 1 nap alatt lecsengett, addig végig fújtam az orrom. Marcinak semmi baja nem lett. Már 4,5 hónapos és még nem volt semmi ilyesmi problémánk :) .

Most mennem kell :) .

Eni
marcy
 
 


Pogi!

Gondolkodtam a fürdetésen. Most lehet akkora hülyeséget írok, mint egy szamár, aminek annyi agya van, mint egy verébnek, de mi lenne, ha nem fürdetnétek. Egyik karon a gyerek a nagykád v. kiskád felett. A vízben játék. Másik kézzel meg megmosni a fenekét, meg amit kell, de nem túlzásba vinni. Gergőnek max. a lába lógjon bele, de azt is csak akkor, ha szeretné. Addig másik ember játszhat a zuhanyrózsával, csinálhat habot, meg a játékkal is szórakozhat. Hátha ez meghozná a kedvét a fürcsihez. Bocsi, csak megnéztem a blogot, hogy még mindig nem az igazi a lubic. Hátha a tiltott/nem direkt gyümölcs édesebb :-)

Meteor!

Köszi a privát üzenetet :-)

Marcy!

Nagyon jól néztek ki mindannyian. Persze Marci a legaranyosabb, de hát volt kitől örökölni eme tulajdonságot :-)

Mennem kell, puszi!

tjuca
 
 


Sziasztok!

Tegnap nem volt kedvem olvasni, két napja fáj a fejem...
Petit végül elvittük az orvoshoz, kapott is gyógyszert, torokgyuszija van: köhög, hőemelkedése van, de egyelőre viszonylag jól alszik. Hétfőn viszem ellenőrzésre. Tegnap volt nálunk a védőnő is, jól letolt, hogy Peti még nem kapott husit, meg azon is kiakadt, hogy a kajája felét Peti cumisüvegből eszi, mivel egy idő után egyszerűen lehetlen a szájába találni. Na meg azon is "meglepődött", hogy közöltem vele, hogy én lusta vagyok Petinek külön főzikélni, egyelőre van miből megvegyem a bébiételt (azt hiszem, ezzel én vagyok itt az egyedüli). Majd ha ehet felnőtt kaját, akkor abból kap, de nekem tényleg nincs kedvem pepecselni, szívem joga, nem??? (Ja, és az egészben az a legjobb, hogy nem a szemembe szidott, hanem a barátnőmnek "papolt", de ugye ő meg elmondta nekem. :D )
Mikulásajándék gyanánt megkaptam a hörcsögöt is, ugyanolyan, mint az elődje volt.
Kinyomtattam ma a naptárat, képzeljétek egy színes patron elég volt rá! A férjem holnap elviszi spiráloztatni, és vasárnap át is adjuk a keresztszülőknek. Akkor megyünk ugyanis hozzájuk "mikulásozni". Valószínű rá fogok kérdezni arra, hogy januárban mikor érnek rá a névadó miatt.
Ma megjelent a Babaalbum, Peti az első oldalon szerepel benne. Holnap veszek levelezőlapot, arra kell ráragasztani a szavazószelvényt. :)

Eszti, takaró lerúgás nálunk is van, szerintem ezért is beteg most, de a hálózsákot utálja...csöbörből vödör.
Pelussal most ott tartunk, hogy kezd kicsi lenni az ökopelus, amit vettem, majd beszélek a bnőmmel, hátha átveszi, mert nekik bevált.
Az újságot Peti is imádja, tegnap előtt szemét lett az egyik hirdetőújságból: meggyűrte, megrágta, összenyálazta. :)
Nekem 18-án lesz a szülinapom...

Amandi, a fürdetést én is halasztanám, de Petinek a biológiai órája legkésőbb este nyolckor jelez, hogy ő már aludna, ez az az időpont, ami után egyszerűen muszáj letenni, mert egyébként hiszti van.
A turiról annyit, hogy nem feltétlen árukészlet-csere napon vagy nyitásra kell menni, és akkor már nincs tolongás...legalábbis nálunk én ezt tapasztaltam.
Látod, pont erről beszéltem, a gyereket nagyon nem érdekli, hogy nem dísznek teszi le anyuka-apuka a "szőnyeget". :D

Tündérpöcök, tényleg szépen nő Ádám. A forgás szerintem a ti esetetekben (mármint hogy leteszed-otthagyod) inkább dühből történő fordulás lesz, ami talán nem a legjobb. Hidd el, rá fog jönni, hogy nem csak hátonfekvésből áll a világ, és le se tudod majd állítani.
Anyósodnak jobbulást!
Nálunk tegnap volt bundáskenyér vacsira, a férjemnek azt kívánta a bendője, és közölte, hogy mivel a múltkor ő csinált nekem tükörtojást, most rajtam a sor. :D

Wkata, gratula az új tudományhoz Misinek. A nejlonszatyrok nálunk is nagyon menőek...hiába mondják, hogy ne adjuk a gyereknek, az én fiam mesterien rájuk talál még akkor is, ha eldugom őket. :o Persze nem hagyjuk egyedül miközben épp a zacsit gyömöszöli.
A mi dokinénink akkor kezdte a pályáját, amikor én a tesóm kicsik voltunk, szóval ő se épp mai csirke. Igazából nem az a lényeg, hogy mennyi idős, hanem, hogy ti elégedettek legyetek vele.
Szerintem Misi még nem fog egy egész étkezést (főleg nem ebédet) csak hozzátápival kiváltani. Először adj neki bébiételt, aztán szopi (legalábbis nálunk ezt javasolják), így jól fog lakni. Egy adag kb. 100 gramm, talán ez elfogy egy evésre. Én azt csináltam, hogy kivettem a fagyasztóból, kiolvadt a hűtőben, aztán mikroban melegítettem fel. Nekem a védőnő a husiról azt mondta, hogy egy étkezésre kb. egy evőkanálnyi husit egyen meg a gyerek, és hetente egyszer kaphat csirkemájat.

Reni, hát Peti is hízik rendesen. :) Mi anyósomtól már megkaptuk az ajándékunkat, pénzt. Igazából én ennek jobban örülök, mert így nem fordulhat elő két egyforma ajándék. A nagyszüleimtől is pénzt szoktunk kapni, anyuékkal meg tudok egyeztetni, mert ugye "kéznél vannak".
Utalvány: az élet apró örömei.

Wawel, megy ez a mozgás Kornélnak. Szerintem a 300 gramm hízás nem olyan rossz!
Fürdőskönyvünk nekünk is van, de nálunk a fürdés közben a fürdetőkesztyű a sláger, állandóan azt csócsálja, és még nyújtózik is érte, ha kitolásból arrébb teszem.

Kisvirág, szerintem mondd meg őszintén, hogy mit szeretnétek, és kérd meg a rokonokat, hogy járuljanak hozzá a költségekhez. Véleményem szerint meg fogják érteni.
A D-vitaminnal azért óvatosan. Épp most olvastam valahol, hogy túl lehet ám adagolni, inkább kérdezd meg a dokidat, hogy adhatsz-e neki szándékosan többet. Mert véletlenül előfordulhat, hogy több cseppen a kanálba, szájába...de az állandó többletet meg kéne beszélni a dokival.
A popsitörlő zacsi...na én mindig be szoktam dobni a kiságyba a pelenkázóról, mert ha nem teszem, Peti egy pillanat alatt megszerzi.

Pogi, ne mondj ilyet, hiszen csak tanultál, ha eljutottál idáig! Ne add fel!

Marcy, szerintem sütőzacsit minden boltban lehet kapni a garázsboltok kivételével - de lehet, hogy ott is tartanak vész esetére. :)
Ahogy néztem a képeket, valamikor lecsábítom tesómékat a városba séta gyanánt, és majd fotózunk. A hétvége sajna már zsufi, mert szombaton a féjrem kollégájához megyünk, vasárnap meg a keresztszülőkhöz. És hétfőn meg Feri elmegy Győrbe...
Ma Szegeden is szuper volt az idő.

Norwell, nálunk a csirkeszárnyat preferálják, de én juszt is pipicombot fogok venni, mert az közepesen parázsos.
Az orrszívás újabban nálunk se menő, de igazából nem a porszívóval van a baja, hanem azzal, hogy lefogjuk.

Mári, ne aggódj, nem biztos, hogy nagy a baj! Lehet, hogy csak Vencel aranyere a ludas! Ha meg vmi fertőzése van, az se a világ vége!!!! Én csak tudom...
És jobbulást a családnak valamint neked.

Na mára lelőttem magam, pancsizok és irány az ágy.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Ex!

Mi ez a nagy eltűnés? Remélem nincs semmi baj veletek? Te nem szoktál egy napot sem kihagyni!!!

Reni
Kép
prenata
 
 


Közben látom, hogy írtál!!!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Marcy!
A cici fogós kép nagyon tetszik, nagyon szépek vagytok.marci sokkal nagyobb babának néz ki a koránál.

Ex!
Nem értem, hogy a védőnő miért nem neked mondja a véleményét veled kapcsolatban, hiszen pont ez lenne a feladata.

Kitti!
Nagyon sajnálom anyósodat remélem minnél hamarabb rendbe jön, kitartást kívánok nektek.

Mári!
Remélem nincs komoly baj majd írd meg mi lett vizsgálat eredménye.

Reni!
Igazán gavallér a céged a mikulás ajándékkal kapcsolatban.

Bocsi, hogy másra most nem reagáltam.

Nálunk vasárnap lesz Pannus keresztelője.Hétvégén itt lesznek anyósomék Székesfehérvárról a férjem huga és a férjem 2 fia.
Anyósomék és a fiúk itt is alszanak jó kis nyomor lesz az 53 m2-en.
Én főzöm a keresztelői ebédet 12 főre persze a férjemen kívül senki nem segít benne.

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok!

Wkata: én is Avent-es poharakba fagyasztottam le a kajákat, de nem raktam pket tele. Majd ahogy fogy, úgy fagyasztok. Felolvasztani hűtőben, vagy kinn szoktam. De nem mikorban, bár nem hiszem, hogy okozna gondot. Dúsítót egyáltalán nem rakok bele.

Reni. tök jó, hogy kaptatok MIkulásra ajándékot. Ha minden igaz én is kapok (illetve Kornél) majd a szakszervezettől. Kiváncsi leszek.

Mári: én is pont azt akartam írni, mint Ex. Reméljük, hogy semmi komoly. Egyik ismerősöm két hónapos babája is véreset kakilt, de ott az aranyér volt a ludas. Remljük Vencelnél is "csak" ez lesz, és semmi komolyabb. Ha jobban belegondolok én is nagyon rosszul érezném magam, ha Kornélnál ilyesmi fordulna elő, és nekem se lenne kedvem semmihez. Mielőbbi jobbulást kívánok, aztán gyere vissza Hozzánk!

Juca: végig néztem a képeket. :) Nagyon teccenek. Nincs is kedvencvem, mert mindegyik nagyon aranyos. Kinga nagyon ügyes már. Amikor tanácsadáson voltunk kedden, volt ott egy kislány, aki egy héttel idősebb Kornélnál. Képzeljétek, már négykézláb állt, és ment neki a ringó mozgás! :)

Ex: már én is hiányoltalak! Petinek mielőbbi jobbulást! Az a szerencse, mint Vencelnél, hogy nem viseli meg őket különösebbképp. Hála Istennek mi még nem voltunk betegek, de nem is hiányzik. Én is elkészültem a naptárakkal. Mi majd karácsonyra adjuk a nagyszülőknek. Nagyon édes lett, bár némelyik képen úgy nézi ki KOrnél, mint Pumukli, mert a fekete patronunk már nem volt az igazi, és így néha vörös lett a haja. Bár amúgy is vanna benne egy kis vörösesség, de nem annyi, mint a képeken. De úgy hagytam, mert nekem nagyon tetszenek így is. Olyan vicces néha! Külön jól áll neki. :D Egyébként én is úgy gondoltam, hogy jó ez a hízás, ezért is maradtunk a szopinál. De két hét múlva azért megpróbálkozom a reszelt almával. Az olyan karácsony környéke lesz. Nem hiszem, hogy a hat hónapot pontosan be kell tartani, hogy egyik nap még ez utána már az. Megpróbálom folyamatosan szoktatni. Egyébként az alma levét épp tegnap próbáltam neki kiskanállal adni, de a fiatalúr elutasította ezirányú próbálkozásomat, így aztán nem is tudok mást tenni, mint hogy várok még. :D

Most megyek megetetem, aztán mi is indulunk sétálni, és Kittin "felbuzdulva" irány a posta és a csekk feladás. Azt mondja meg vki, hogy lehet az, hogy a csekkek soha nem fogynak el! :(

Puszi mindenkinek!

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Sziasztok!

Nehéz így visszaolvasni, hogy 4 napig nem voltam. Csak felületesen olvastam, ezért nem is írok névszerint :(

Jó volt a szüleinknél, Vencelt természetesen körülrajongták és nehéz volt a búcsú. De azért jobb itthon és kettesben, hármasban :D . Így tényleg nem szól bele senki mit hogy csinálok és nincs konfliktus. Mert hiába aranyos mindenki, ha pl. anyósra rá kell szólnom, hogy éjfél körül ne hangosan beszéljen a gyerekhez és ne játszon vele. A válasz: egy nap nem számít...

A véres kaki miatt csak azért aggódom, mert nem kis mennyiségről van szó. Napi tíz kaki és mindegyikben rengeteg vér. De míg meg nem jön az eredmény, nem tehetek mást, mint várok és figyelem Vencelt.
Az éjszakánk is elég sz.r volt, óránként ébredt és ebből fél órát nyűglődött félálomban a pocijával. De amikor fenn van, nem fáj neki, csak kaki, puki előtt.
Olyan furi, hogy ilyenekről merünk írni egymásnak, de hát ez is hozzátartozik a babtémához: kaki, puki :D

Tündérpöcök! Jobbulást kívánok anyósodnak. Ő még fiatal ehez. Nagymamámmal is ez történt, végül tud mozogni, de a szavakat nehezen tudja kimondani, vagy sehogy, ami megviseli és hát valami más is sérülhetett, mert egy tündéri nagymamiból egy boszorkány lett. Állandóan zsarolja anyukámat lelkileg, hogy már nem szereti stb. Pedig gondoskodik róla, de nem ülhet vele a nap 24 órájában.

Ex: én is így vagyok a kajcsicsinálással. Mindenki hajtogatja, milyen egyszerű, de nekem olyan, mintha kínaiul kellene megtanulnom, én ezért fogok venni, bár néhány dolgot majd elkészítek neki, ami tényleg egyszerű. Én például még sosem ettem céklát, husiból is csak a sertés karajt eszem, meg a csirke mellét, ezért nekem olyan nagy feledat az egészséges táplálkozás kotyvasztása és hát a férjem sem várta el tőlem, hogy főzzek, neki minden nap jó lenne a bundikenyér is....
Szóval inkább kitakarítok ezerszer, mint elkezdjek főzni. Azt hittem Vencelnek majd szívesen csinálom, de nem tudom hogy lesz.
Mi 7 naptárt csinálunk, nem tudom mennyi patron lesz elég, de A5-ös lesz, szóval még kicsinyíteni kell.
A mikró: hát én nem vagyok feng-shui (nem tudom hogy írják) meg ilyenek híve, de mikróban nem melegítek a babának semmit. Sőt, míg pocakban volt, magamnak sem. Egy rajz tanárom (festőművész és nagyon fura nézeteket vall) sok mindennel tömte az agyunkat, vallás stb. témában, amin mindig magamban mosolyogtam, bár nagy volt a tudása, műveltsége), de egyvalamiben megfogadtam a tanácsát: kisbabának NE melegítsünk mikróban ételt. A magyarázatát is hosszasan ecsetelte, amire már nem is emlékszem. Szóval távol akarom tartani a mikrótól, amíg lehet...
Férj napi 8 órában dolgozik, de ha hazajön, itthon programoz, ezért sokszor kiakadok. Tegnap 3 órát voltak itt a szomszédok, utána fürdés, cicizés és már semmi időnk nem volt apával. Sokszor hiányzik akkor is, ha itt van.

A keresztpapitól kaptunk kreativitást fejlesztő zoknit, 2000Ft., amit én nem adnék ki érte, de ajándéknak jó. Egy katica van az egyiken, a másikon egy pillangó és csörög. Mármint a lábfején. Majd lefotózom és feltesszük, ha lesz rá idő. Még nem fedezte fel, igaz, még nem kapja be a lábujját.

Köszi mindenkinek az aggódást!
Bocs, akinek nem írtam!
Kisvirág! Drukkolok a csontmagnak, hogy hamar kifejlődjön, hogy Kende tudjon szabadon mozgolódni!

Mári

Kép
mári
 
 


Sziasztok!

Gyors leszek, mert ádi épp elalélt és a nyakamba szakadt egy halom meló itthon a mosogatástól a teregetésen keresztül a szétszórt játékok összeszedéséig. Meg este munkára is mennem kell és addig a tollaimat is rendbe kell hoznom.:-)

Anyósnál minden változatlan, olyan szinten van sajnos, mint a fiam: csak gagyog, etetni és pelenkázni kell...mindez egyik napról a másikra. Nagyon szomorú dolog.:-(

Csekkek: a múltkor mikor elmentünk Nyuszussal befizetni a kis átkozottakat és boldogan hazajöttünk hogy most nincs egy se, hát mi vigyorog ki a postaládából: IGEN!EGY ÚJABB CSEKK!!!! :evil:

Én sem kotyvasztok itthon babakaját.Kedvem lenne csak erre aztán végképp nincs időm. Töredelmesen bevallom hogy azon kívül hogy olykor almát - banánt reszelek neki, nem szoktam csinálni semmit, az anyatejet bolti bébiétellel egészítem ki neki. Még nem kerül nagyon sokba, mert csak napi egy üveggel kell, a többi még szopi. Legalábbis mostanában.Ugyanis vannak a gyerekemnek zabálási rohamos napjai, amikor semmi nem elég, olyankor a tejpép is előkerül.
Ma ezidáig még csak szopizott, délelőtt nem ette meg a pürét.


Na, megyek, mert vár a házimunka, ha lesz egy picit több időm - talán a késő esti órákban - még jövök.

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!

Mári!

Kívánom, hogy Vencel mielőbb helyrerázódjon. Kaki ügyben mi is szenvedünk/szenvedtünk. Nálunk zöld, véres nyálkás, most meg a szorulás...

Ex! Mári!

Tudom, hogy most egy lavinát indítok el, de szeretném leírni a véleményemet a dobozos kaja ügyben. Ez persze csak egy vélemény a sok közül.
Nem tudom kóstoltatok-e már üveges bébiételt pl. frutapurát. Nagyon homogén, iszonyatosan édes általában egysíkú ízű püré.
Ha hazait csinálsz soha nem egyforma, nem annyira pempő bármennyire is alapos vagy, és nem olyan édes. Lehet, hogy utóbbit nem eszi meg a baba. Rokonságban két gyerekkel is hasonlóan jártak. A hazait nem volt hajlandó enni, csak nagy "reformok" után. Egyszerűen mert megszokott egyféle kiszámítható ízvilágot. Ez olyan, mint a kajálda. Ott mindig belőnek egy középutas ízt, hogy a legtöbb ember ízlését megnyerjék. Szóval én kotyvasztok. Egyrészt ismerje meg minden növény valódi ízét a gyerek, olyan növényt is kóstoljon meg, ami vadabb, és szokja meg a fűszereket, persze fokozatosan. Ezen kívül elereszthetem a fantáziámat, és mióta kotyvasztok, magamnak is csinálok. Így ma én is ettem sütőtökös krumplit köretnek (csak én megfűszereztem, és kihagytam az anyatejcit) :-) Biztos vagyok benne, hogy nincs benne aszpartam, zselésítő és miegymás, de nem is ez a lényeg. Idényzöldeket fog enni a lyány, és ugyan mindent fintorogva fogad, de tegnap pl. már benyelt egy körtét, ma pedig úgy 10 kiskanál sütőtökös anyatejes krumpli fogyott. Persze nem törvényszerű, hogy a boltikajás gyerek majd válogasson, de sztem egy kicsit visszafogottabb lesz a fűszerekkel, vagy otthoni ízekkel szemben. És véletlenül sem szeretném, ha a gyerekem olyanok lennének, mint két fickó ismerősünk, akik szerint már az is perverz, ha a csirkét húsnak hívjuk, de az meg pláne, hogy csirke mellé gyümölcsöt enni köretnek. Az első ilyen próbálkozásaiknál be fogom törni őket, mint a lovakat. Áll. egy gyerek 8 ónapos korától fogadja el kevésbé a különféle kajákat, szóval addig lehet velük megkedveltetni a nem túl populáris cuccokat, mint spenót, sóska, rebarbara, tök, spárga persze amiket lehet adni. Ja és az meg más kérdés, hogy a legtöbb bolti kajában vagy tej van, vagy cukor, vagy édesítőszer. Tejet Kinga nem ehet, én se ihatok, mert rögtön szétmegy a bőre, és véres a kaka, úgyhogy már csak ezért is kotyvasztgatok. Mint mondtam ez csak egy érv, csak eddig ez az oldala nem jött elő a főzőcskének, csak a szeretem, mert jóízűen eszi a főztöm megvilágítás. Én nem vagyok egy nagy főzős, ez a kotyvasztás még messze van a kulináris művészettől azért :twisted: lehet, hogy mire felnőnek a gyerekeim még egy fácánhusilevest is meg tudok majd főzni? Addig falom a nagyimét :-)

tjuca
 
 


Üdv!

Gyors bekukk, aztán indulok Petiért.

Nem is olvasok, csak írok, kivéve egyet.
Tjuca, én minden babakaját megkóstolok, és ami nekem nem jön be, azt általában Peti se komálja. Ja, egyébként pont a dokinénink mondta, hogy bőven elég azt adni neki, amit szeret...csak nálunk ez minden etetéskor más. :) Ezért még véletlenül se nevezném egysíkúnak azt, amit Peti kap.
Ez is egy vélemény.

Amiért végül is jöttem. Régebben beszéltünk az orrszívó tisztításáról. Van rá egy hiper ötletem: amit a porszívóra teszünk, annak a két végét simán ki lehet takarítani egy cumimosó kefével, a toldatot (amivel szívunk) pedig némi mosogatószeres víz és rázogatás segítségével lehet csili-vilire varázsolni (erre a férjem jött rá, mikor nem találta a tisztításra rendszeresített célszerszámot).
Gondoltam megosztom...

Ági

Ui: este, ha tudok, jövök. :)

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok Lányok,

megjöttünk a sétából, ma is nagyon szép idő volt. Nem is adtam Marcira mást, csak a kiskabátját :) . Na meg persze jól betakartam.
Egy barátnőmmel sétálgattunk, az ő kislánya 8,5 hónapos és 7 kg. Teljesen ki van akadva, az elmúlt 1 hónap alatt 6 dkg-ot hízott... Szerintem az utóbbi 2 hónapban sem hízott semmit. Mondta, hogy nem igazán fogad el semmit, már alig cicizik. Most sétálás közben evett egy kis banánt és egy kis lefejt anyatejcit ivott. Egyébként mosolygós kis baba. Hát nem tudom, nem tudtam neki semmi okosat mondani :( .

Bébikaja: ugye én sem tudtam, hogy mi legyen, mikor teszek jót a babával, de már tegnap írtam, hogy kedvet kaptam a "kotyvasztáshoz". Szerintem mindenki így van ezzel, amikor már kezd érintett lenni a témában egyre aktívabb és érdeklődőbb. Hát velem sincs ez másként :) . Én is elterveztem, hogy amikor sütőzacsiban készítek mindenféle finomságot, akkor valószínű már magamnak is csinálok, mert olyan kis adagot nem tudok, amit a baba eszik, viszont én nem szeretnék fagyasztani. Inkább frissen adok neki mindenfélét.
Viszont mivel annyira nincs kínálat ilyenkor gyümölcsből ezért arra gondoltam, hogy a babános és almás variáción kívül azért kipróbálom az őszibarackosat stb. bébikajából, mert az inkább ellenőrzött, mintha mindenféle primőr terméket adnék Marcinak. Sajna nem fagyasztottam nyáron sárgabarackot, őszibarackot, akkoriban még egészen más "problémáim" voltak. Viszont gyümölcsleveshez fagyasztottunk meggyet és cseresznyét úgyhogy azt lehet, hogy hasznosítom :) .
Na, de egyébként szerintem nincs semmi baj ezekkel a bébikajákkal, ráadásul nem is kapják olyan sokáig.

Juca: én is megnézegettem a képeket, nagyon tetszettek :) . Jó sokan voltatok, már elfelejtettem milyen alkalomból.

Csekkek: nekünk is van egy rakással... Ma jött meg a gáztámogatással kapcsolatos nyomtatvány, még nem néztem. Nem is nagyon érdekel...

Anyáék holnap elutaznak Miskolcra 4 napra, furcsa lesz, mi pedig lehet, hogy ellátogatunk Zalaegerszegre a barátainkhoz :) . Mindig úgy várom a pénteket, mert akkor tudom, hogy utána 2 egész napot együtt lehet a család és nemcsak esténként :( .

Most megyek, mert Marcika igényli a társaságomat.

Eni

Eni
marcy
 
 


Sziasztok!

A bébi kaja témához szeretnék hozzászólni.

Elöljáróban annyit, hogy én minden nap főzök meleg ételt magamnak is úgyhogy nem jelent problémát a bébikaja pacsmagolás.
Van úgy hogy megfőzök egyszerre nagyobb adagokat és lefagyasztom de van olyan, hogy csak 2 napra főzök.
Nekem semmi kifogásom nincs a boltban kapható bébiételekkel szemben, azt is szoktam adni Pannának.

Az egyedüli dolog amihez ragaszkodom, hogy nem adok tehéntejet 1,5 éves és tehéntej származékot 1 éves koráig a gyerekemnek.
Valamint próbálom magamat egyajta táblázathoz tartani a bevezetendő ételek fajtájának és sorrendjének vonatkozásában.

Sajnos semmi sem garantálja azt hogy az általunk házilag készített bébiételek nem tartalmaznak mérgező anyagokat ugyanis ha nem saját magunk termeljük a hozzávalókat akkor fogalmunk sincs mondjuk a nitrát tartalmunkról.

Ennek ellenére én is főzök olyan alapanyagokból aminek nem ismerem a pontos származási helyét.

csekkek: Nálunk most "nagyon kevés" csekket kellett befizetni kb 85.000.-ft-ot, egyébként 110.000. ft.-körül szoktunk fizetni.
na de korán örültem mert érkezett még ma 11.000.-ft -ról csekk.

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok!

Ja úgy mellékesen agrárközgazdász vagyok. Pénzügyesként dolgoztam EU pályázatosdit, de tanultam elég agrárt, meg voltak gyakorlataim, így nincsenek illúzióim. A babakajában levő alapanyagok sem biok, mert olyan NINCS, csak fokozottan betartják (remélhetően nem csak papíron) a vegyszerrel kapcs. előírásokat. Félreértés ne essék, semmi bajom az üveges kajával, valószínűleg pár alkalommal Kinga is fog kapni. Pusztán annyit írtam, hogy nem azon fog élni. Nem a választékra gondoltam, hogy egysíkú, hanem az ízre. És ez nem csak rossz értelemben véve igaz. Míg, ha valaki almát, vagy akár krumplit ad, annak mindig más íze van. Ennyi. Tehéntejjel nekünk is hasonló a feladat, mint Nektek Katus. Fránya allaergia.

tjuca
 
 


Sziasztok!

Jól felpörgött a kaja-téma :-)
Mi eszünk bébiételt is, amikor én már hulla vagyok kaját gyártani (fogzás + határidős melók néha kiütik az embert), de amikor gyártok, akkor gyakran igazi bio cuccból tudok, mert a lelkes nagyszülők termeltek alapanyagot, meg a saját kertünk is olyannyira elhanyagolt volt, hogy effektív bio lett minden :-) szerencsére gazdatűrő fajta fáink vannak eddig. Egész tűrhetően teremtek.
Csak a dúsítással vagyok még mindig bajban... tegyek-e rizspelyhet, mennyit, stb.
Ma vettem gesztenyét, ki szeretném próbálni Pogi receptjét.

Pussz,
Kata

Kép
wkata
 
 


Sziasztok!

Peti ma kúszott! :)
Ma mozgalmas napom volt: posta, bank, másik bank, játékkereskedés, miegyéb. A játékkereskedésben öcsém bnőjének vettünk karácsonyi ajándékot.
Jelentem, a jövő héten mégse leszek férj nélkül. :D

Katus, nekem is elmondja...igazából nekem az volt az egészben a poénos, hogy a bnőmnek is ecsetelte, hogy én milyen vagyok, miket csinálok, pedig gondolhatná, hogy tisztában vagyunk egymás "szokásaival", napi életvitelével a gyereinket illetően.
Megkérdezhetem, hogy mit alkotsz vasárnapra?

Wawel, Kornél nincs lemaradva a korához képest. Peti is ringatja magát, én olyankor mondom neki, hogy hinta-palinta, ő meg vigyorog. :) És néha ő is négykézlábra áll, de onnan tovább csak a hasraesés megy...egyelőre.
Igazad van, a 6 hónap nem napra pontosan betartandó...szép volna, ha az lenne.
A naptárat ma a férjem bespiráloztatta, kemény 300 Ft volt. Kiszámoltam, hogy a fotópapírral, patronnal és spirálozással együtt 1850 Ft-ból kijött, de ebben benne van, hogy vettem egy-egy teli színes és fekete patront, amit azóta is telinek jelez ki a nyomtató, szóval Tesco gazdaságos. :)

Mári, néha nekem is furcsa "intim" dolgokról írni, de végtére is ezért (is) van ez a fórum.
Fentebb írtam, hogy a mi nyomtatónk nagyon kevés tintát használt fel, ami valszeg annak tulajdonítható, hogy átállítottam, hogy matt fotópapírra nyomtat, és így nem áztatta el a papírt, szóval kevesebb tintát spriccelt a papírra. (Canon IP 1000 nyomtatónk van)
Egy ideig én se mikróztam Peti kajcsiját, a tápszert a mai napig vízben melegítem, ha muszáj, de a babakaját már beteszem, mert az utóbbi időben olyan gyorsan telnek a percek, hogy mire feleszmélek, Peti már farkaséhes, és a vízfürdőben való melegítés időigényes...a mikróban meg fél perc alatt megvan.
Ennyit én se adnék ki a cipőért, Petinek van csörgős cipője, kétféle, akár össze is keverhetném őket (csak érdekesen néznének rám az utcán, hogy anyuka biztosan félkómás volt, mikor öltöztette a fiát), a Tescoban 600 Ft egy pár.

Tjuca, délután siettem, így kimaradt: nem tudom, milyen bébiételt kóstoltál, de nekem egyik se volt édes. Pedig tudni kell rólam, hogy ami csömör édes, attól én irtózok. :) Sőt valamelyik kaja kifejezetten fanyar volt, hiszen a mai babakajákba annyira minimális cukrot tesznek, hogy nem attól lesz édes. Na meg Peti egyébként is édesszájú...a natúr kajákért nem rajong...ez van. És ő is fog fűszereset kapni (sósat már evett is), szóval nem csokin fog felnőni, ha érted, mire gondolok. :)
Még valami, kicsinek imádtam a spenótot, most nem szeretem...ugyanez van a répával is. Viszont a zöldborsót kicsinek nem voltam hajlandó megenni, most meg többek közt azt is imádom. Ennyit a megkedveltetésről.
És amit Marcy írt, hogy ilyenkor egy csomó mindent nem lehet megvenni, és nyáron is kétszer körül kell nézni, hogy mit veszel meg, mert a bolti nem az igazi.

Marcy, ne aggódj, a lányok jóval lassabban fejlődnek, egy másik fórumon az egyik anyukának is kb. ilyen súlyú a lánya, de azt hiszem, idősebb valamennyivel. De ha nagyon nem hízik, akkor lehet, hogy allergiája van, és a kajcsija szétmarta a nyelőcsövét, és nem tud rendesen emészteni sem. Bocsika, kicsit nyers volt, de másképp nem tudtam leírni...igazából talán egy gasztros doki mondhatná meg, hogy mi a helyzet, van-e gond, stb.
Mi még nem kaptunk támogatásos nyomtatványt, ha nem jön, majd letöltöm...anyukám ma ment be érdeklődni a bérszámfejtős kolléganőjéhez, mert még nekem is magas, hogy akkor milyen jövedelmet is kéne beleírni.

Katus, Peti szopizza az emetáli sajtot, de igazából még nem eszi meg. Tehéntejet én egyéves kora után tervezek neki adni, de akkor is hígítva, fokozatosan növelve a tej arányát. Ehhez én is ragaszkodom.
Én ma fizettem ki 23000 Ft-ot, csak mobilszámlára (igaz, ez három számra vonatkozik)... Azt hiszem, ha kiszámolnám, hogy egy hónapban mit fizetünk ki, rájönnék arra, hogy csoda, hogy még enni van miből.

Mára ennyi voltam.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Megnyugtató élmény, hogy más is van ilyen helyzetben. Mi azt próbáltuk ki /valahol olvastam/, hogy letesszük tíz percig hagyjuk aztán nem fölvéve megnyugtatjuk. Majd növeljük minden nap az időt.
Na letelt nagyjából a 10 perc. Viszont felvétel nélkül nem nyugodott meg. Na meg ha betesszük az ágyba már visít. Próbáltam, hogy beültetem az ágyba játszunk majd elfektetem. Addig míg ült semmi baj nem volt, na de mikor lefektettem...
Érdekes, napközben nyugodtan betehetem az ágyba.

Olvasni én is szeretek. Megpróbálok minden nap minimum 15 percet szakítani. Mostanában leginkább újságokat olvasok. Nem sorolom fel nehogy reklám legyen :wink:

Hm... valamit még írni akartam, de elfelejtettem :oops:

Esti nyügösséghez még visszatérve, annyi biztos, hogy nem a foga miatt nem tud elaludni. Nem rég voltunk a doki néninél és mondta, hogy egyenlőre még csak a helye van meg :lol:

Jár itt valaki baba úszásra?
naposcsibe
 
 


Sziasztok!

Kajaügyileg én csak azt tudom mondani, hogy én nagyon szívesen főzőcskézek Petinek. Van saját kertből krumpli, répa, alma, barack. De biztos vagyok benne, hogy fog kapni bébikaját is Peti. Pl. amikor anyukámnál vagy anyósnál töltünk el 1-1 napot. Nem akarok náluk pepecselni. Vagy például szilvát nem fagyasztottam le, azt bébikajcsiban fog kapni. Illetve, ha már ehet húst, azt először bébiételben fog kapni, mert szerintem én nem tudom annyira pépesre mixelni. A csirkehúsi is háztáji, anyósom vágja le. Mi is elkezdtük a hozzátápit 2 hete. Azt terveztem , hogy 6 hóig csak gyümit kap, de végül eljutottunk a főzelékig is. Azóta a kaki gond is megoldódott. Viszont még mindig megmaradt a napi 6 szopi.

Ma sikerült kiruccanom egy közeli városba két szopi között vonattal. Sajnos csak ott van Tesco, Rossmann és egyéb normális üzletek. Vettem Petinek egy rakás bébikaját és nagy keservesen két rugit. Tudtátok, hogy 80-as méretben nem gyártanak rugit? Bementem egy csomó bébiboltba. Ott mondták. Aztán hirtelen felindulásomban bementem egy ázsiai boltba és láss csodát ott volt és még szép is, minőségileg is jó, plüss, felső is van hozzá és csak 2000ft volt darabja.
Mire hazaértem a párom éppen almával etette Petit, de amikor meglátott egyből elkezdett kacagni és kalimpálni. Annyira édes. Ez csak anyának jár. Apa féltékeny is egy picit!
Holnap megint kiruccanok a fodrászhoz, addig anyukám fog bébiszittelni.
Ma vonattal mentem vásárolni. Siralmas a sima személyvonat. Nem volt gusztusom leülni. Tiszta retek volt minden. Pesten és környékén a sima személyvonat különbül nézk i, mint itt keleten az intercity. Ez saját tapasztalat. Nem tudom miért nyomják el ezt az országrészt.

Én ma kinyomtattam 80 darab 10x15cm-es képet a nagyiknak. Ezt kapják karácsonyra, plusz 1-1 naptárt.

Na megyek aludni. Jó éjt mindenkinek!

Egy fürcsis kép a hurkás Petiről:
Kép

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Kitti: nagyon megható, amit irtál tegnap. Remélem, hamarosan felépül anyósod.

Meteor: jobbulást kívánok.

Reni: tök jó, hogy ilyen meglepetések érnek.

Wkata: én még nem sokat fagyasztottam le. Külön raktam el a krumplit/édeskrumplit. Tápszerrel turmixoltam össze, így krémesebb. És külön a többi zöldséget. Úgy keverem, ahogy kedvem van. Én mikróban melegítem fel, így gyorsabb, mert villyantűzhelyem van. A krumpli tényleg csomós, de ha forralok rajta egyet szép sima lesz.

Mári: szoritok nektek, hogy ne legyen semmi komoly. Nekünk zöld, nyálkás kaki volt többször is naponta legalább egy hétig. Azóta tejmentes, tojásmentes diétán vagyok. Megint :evil:
Irj, hogy mi van veletek!

Marcy: nagyon aranyosak vagytok a képeken.

Ex: a bébiételek pont azért vannak, hogy megkönnyítsék az ember életét. Ugyanolyan tápláló, mint amit otthon csinálunk. Azt meg utálom, ha a hátam mögött beszélnek számítva arra, hogy úgyis megtudom. A védőnőnek az lenne a dolga, hogy segítse az anyukákat.
Adsz a pizsi alá kombit? Jobbulást Petinek. Gratula a kúszáshoz!!

Katus: várjuk a keresztelői képeket.

Wawel: ha nyersen nem megy az alma, megpróbálhatod főzve. Nálunk is ez vált be.

Marcell játéktávirányitót kapott a télapótól, mert állandóan az igazit akarja megkaparintani. Van antennája is és imádja rágni. Mi csinálunk asztali naptárt is. A sógorom olyat kért és annyi kép van a gyerekekről, hogy bőven kitelik. A férjem egész belelkesült a képek válogatásába. Marcell most olyat játszik, hogy fogja a csörgöjét, megrágja, kiabál egy kicsit, megrázza párszor és ujra a szájába veszi és kezdi előröl. olyan aranyos, mintha veszkedne vel, mert nem jó az íze.

Üdv: Eszti
Kép
Kép
Kép
esztianyo
 
 


Naposcsibe!

Mi járunk, itt Szentendrén. Nekünk bevált. Miért kérdezted?

Kata

Kép
wkata
 
 


Sziasztok Lányok!

Két dolog miatt írok, az egyiknek nagyon örülök, a másik pedig mélységesen felháborít, mint anyát, de mint embert is.

Kezdem a jóval: IGEN!MEGTÖRTÉNT A CSODA!!!Ádám végre apa és anya szeme láttára átfordult hátról hasra. A következőképpen történt: mellé raktam a szőnyegre a zenélő maciját és először oldalra fordulva próbálta elérni de mindig visszagurult a hátára.Amikor negyedjére próbálkozott, akkor azonban sikerült neki hasra fordulni és megszerezni a macit! :D :D :D :D Annyira örülök!!!!!


A rossz pedig: tegnap ugye benn voltunk a Margit kórházba anyósomnál.Az osztály - neurológia - nem fertőző, de külön meg is kérdeztük, nem lehet e baj abból ha bevisszük a babót. Nem nem menjünk nyugodtan. Ma reggel megy be a férjem, néhány dolgot vitt a mamának, tisztálkodási szereket, ilyesmit. Mama pedig egész éjjel hányt és ment a hasa a calici vírus miatt.Mi pedig nyugodtan vigyük be a babót. Az eszem megáll. Most két napig rettegni fogok mert annyi a lappangási idő! Nagyon rettegek, hogy megbetegedtünk e.Az király lesz ha az Ádi is hányni - hasmenni fog két napig, meg én is. A párom mondta hogy többet nem megy be de én sem a héten. Nem tudom, lehet hogy lesz látogatási tilalom is. Mindenesetre nagyon aggódom a kisbabámért.

na megyek, intézkedek meg felhívom a védőnénit és megkérdezem, mit csináljak a gyerekkel ha netalán hányni kezdene. :( :( :(

Sziasztok, szebb napot mint amilyen az enyém. Majd írok ha van valami fejlemény.


Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Tündérpöcök!

Nagyon ügyes Ádám!
Tudom nem vígasztal, de kb. egy hónapja én is elkaptam a vírust. Senki más, tehát KInga sem, holott szoptattam. Magas láz, hasmenés, de brutális :-( Szóval az anyatej sztem megvédi Ádámot! Adj neki sok folyadékot, vizet, ha kezd kókadni!
Fura, mert én a Margitban szültem, és én pont az ellenkezőjét tapasztaltam, hogy mindent túlspiláznak :-( Tényleg szomorú, hogy ennyire felelőtlenek. Úgy látszik, ahány osztály, annyi szokás :-(.

tjuca
 
 


Juca, én is a Margitba szültem, ezért csodálkozom ezen a nagyfokú figyelmetlenségen.
Én már most érzem hogy valami nem okés s szervezetemben, a gyomrom nagyon rosszul van.
Értekezletem lenne de nem merek bemenni mert nem akarom megfertőzni a kollegáimat, arról nem is beszélve, ha közben jön ránk a hányhatnék Ádussal egyetemben az szép lesz.
Képzeljétek, azóta még kétszer átfordult Ádi!!!
Juca, Neked ki volt a szülészorvosod???

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Kitti, nekem Sztanyik László volt az orvosom, azaz remélem jelenidőben. És Neked? Én ragaszkodom hozzá nagyon remélem ha szétrobbantják a rendszert, akkor sem válik szét az utunk. Ja és én pont a túlzott parától voltam kiakadva. Az egyik csecsemős napjában háromszor vett vért Kingától, hogy sárga-e még, holott ugyan a felső határértéken volt, de sose lépte át. Viszont lett egy kis luk a talpán két hónapig :-(

tjuca
 
 


Kitti!

Nekem a köv. kúra volt, de mint mondtam én off voltam teljesen. Algopyrin éjszakára. Első nap rizsnyák sósan. Második nap már sós vízben főtt krumpli. Harmadik nap már reszelt alma is jöhetett, és baromi sok folyadék. Nekem a harmadik napra teljesen elmúlt, de addig feküdtem, mint egy darab fa, Kofa szó szoros értelemben rámtette Kingát, mint egy benzinkúton a csapra, és ellátta. És mint mondtam csak én kaptam el, ami nagy szerencse. Nem ettem antibogyót, és hasfogót sem. Előbbi vírusfertőzésre nem hat. Csak Algot, de azt is csak két éjjel. Remélejük nem leszel beteg, lehet a feszültség ment rá a gyomrodra.

tjuca
 
 


Juca, nekem Ruzsvánsziy István a dokim és szintén nagyon elégedett voltam vele, nagyon odafigyelt ránk amíg bann voltunk, a szülésznőm pedig külön cuki volt, még hetekkel klésőbb s hívott telefonon hogy hogyan boldogulunk a picivel. Őt Kovács Györgyinek hívják.

NJagyon remélem, hogy nem leszünk betegek. :roll:

Ádám úgy forog reggel óta mint a ringispír, tetszik neki az új tudománya.
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Kitti!

Nekem a szülséznőm a főnök volt a Panni. Rendes volt, de lehet a köv. alkalommal valaki mást keresek. Nekem nagyon katonás volt a stílusa. Ő is jött minden nap, Kingát is nézegette mindig. Én egy kicsit különleges, odafigyelősebb eset voltam, így kaptam még két védőnőtanoncot is. Ők is Kingáztak rendesen. A sok gyerek közül az enyémgyerek sose volt a helyén :-) mindig babázott vele valaki. Nekem még az Adrienn szimpi, de van egy nagydarab, aki mindig ott van a ctg-nél, ő nem.

Ádám szelleme kiszabadult a palackból :-) tudod, hogy innen nincs megállás!

Visszatérve a kórházra, kevés ilyen helyen jártam, ahol a katonás rendszer annyira nem tetszett, de legalábbis a szülészeten a földről lehetett volna enni. Még a klotyó is tiszta volt. Persze ez betegfüggő is. Ismétlem, amikor én voltam benn. Ezért is furcsállom ezt a hányaveti hozzáállást :-(
Megkérdezhetem, hogy milyen területen írsz?

tjuca
 
 


Sziasztok!

Tündérpöcök! Felháborító!!!! De reméljük nem lesz semmi baj! Az én mandulagyuszimat sem kapta el Vencel, úgy féltem, hogy ő is úgy fog szenvedni a torkával mint én, hogy még nyelni sem bír. Na a náthámat elkapta, most alig kap levegőt az orrán, nem tud szopizni így este nem tud visszaaludni a nagy hasfájások közepette. Szóval az egészség a legnagyobb kincs! De én átvállalnék minden betegséget picúrtól, mégha így erősödik is az immunrendszere, megkímélném minden szenvedéstől.
Én a gyógyíthatalanoktól félek, mint ez az új tbc vírus vagy mi.

Egy gyors kérdés: Milyen elektomos orrszívó ér fel a porszívóssal, mert éjjel katasztrófa a porszívózás. Ma meg akarom venni!
Ex! Jó a tisztítás! Én is rázom, de mosószer nélkül. Mostmár mosószerrel csinálom :D

Még jövök, de korog picim gyomra. Még véres a kaki és fáj a poci, de nincs eredmény. Azért ma megyünk dokihoz.

Mári

Kép
mári
 
 


Sziasztok !


Elöszőr is ellnézést, h nem írtam már olyan régen de vannak gondok...nemszeretnék ezzel senkit fárasztani csak röviden:
a lakás alakulgat persze a vízes széttörte a csempéket és csöpögösen rakta fel a konvektorokat.
Az asztalos kiszúrt velünk nem csinálta meg a konyhabútort talán jővőhéten...teháűt nem költözünk karácsonyra.
Anyóssal teljes a káosz nembeszélünk és mindjárt itt a kari és aznap van szülinapja=egyedül leszek mert párom lemegy talán 25/26.án de ez nem biztos!

Én nagyon fáradt vagyok mert mióta megjött a mensim a tej elkezdett csappani és estefelé már nincsen.Ezért este a gyerek 2 ó akar enni és éjjel is felkell 2 ó enni.Teljesen kivagyok.Tegnap telefonáltam a védönőnek , mi van és mondta menjek le du.Lementem :evil: és a csecsemős!!!!megtiltotta h gyümit adjak neki vagy egyebet.
Felirt Sillac.ot :?: h azt adjak neki:de mikor és mennyit nemmondott semmit! :?:
Hazajöttem és felhívtam őket és közöltem szégyeljék magukat h ennyire nemtörödnek semmivel és csók az egész bagázsnak.
Ma reggel beszéltem a másik védőnővel ahova majd megyünk lakni és bejelentkeztem nála és kikértem a tanácsát.
Azt mondta kezdjem az almával és majd a banánkával stb....

+Kolos kukija egy kicsit megsérült mikor tisztítottam,a bőrke lehuzodott és megrepedt 2 helyen:ezért is leszúrt a doki h miért csinálok ilyet!!Mintha direkt fájdalmat akarnék okozni a gyermekemnek!
A végén tetrán kenőcsőt vettem és azzal kenegetem,igy legalább nemfog letapadni!

Közben állandóan fogdokihoz járok mert a győkérkezelt fogam begyuladt de nembíztos h meglehet menteni és kikell majd húzni!
Éjszaka amikor tudnék aludni azért nem alszok mert fáj!

Ma megyünk a püspökhőz az esküvőt egyeztetni (talán most sikerül)

Férjem minden nap éjjel 1 vagy 1.30 jön az ágyba .Alig látjuk egymást(de azért imádjuk egymást)ezerrel dolgozik a lakáson h minnél hamarabb beköltözzünk!!

Ellnézést h ilyeneket írtam a következőre már pozitív leszek :oops:

Beáta

Kép
beataa
 
 


Beáta!

Hú szegény, nem irigyellek.
Sinlacot este adjál neki, ha kiváltottad a receptet. Ez eltömi a hasát, és nem fog nyammogni. Sajnos egységet én sem tudok mondani. Az almából, mire kellő energiát benyel, az akár mésfél két hét is lehet, ezért jobb a sinlac. Talán az új védőnőnél kérdezz rá. És az almát is keverheted sinlaccal. Tényleg gáz a hozzáállásuk :-( Ez olyan, mint a csipet só... Mennyi kajához milyen csipet stb. Katusnak viszont remekül bejött a gesztenyés alma :-)

Mári!

Kíváncsi vagyok mit mond a doki, írd le lécci!

Megyünk sétálni, itt nagyon szép az idő :-)

tjuca
 
 


helló!

bocs a kicsikért, kendézek perpill...

tündérpöcök!
durva a kórházas sztori... remélem, nem lesz gond ádival. grat a forduláshoz!

reni!
micsoda husika peti! mondjuk, ha nem haragszol, én még mindig nem értelek, h minek kell a hozzátápi, ha jól gyarapszik, és napi 6* szopi van? persze a te döntésed, csak kivi lennék...

juca!
a lyukról annyit, h kendének a két kis kézfején azóta is megvannak a forradások, mert amikor kínai volt, 3* vettek tőle vért naponta... :( és a fején is megvan a pötty, ahol a szárnyastű volt, amivel infúziót kapott, meg ahova az antibigyót adták (na, akkor mentem én ki az osztályról...). már a végén a csecsemős is azt mondta, h te jó ég, hol nem szúrtam még meg ezt a gyereket? :roll:

a babakajával kapcs. én is úgy vagyok, h kóstoltam, és iszonyú egyeníze van. a frutapura olyan édes volt, h innom kellett rá, pedig ha vki édesszájú, hát én az vagyok. a sajátban pedig nincs semmi tartósító, cukor és egyebek (mi termelünk szinte mindent, úgyhogy ilyen szempontból könnyebb). persze biztos lesz olyan, h babakaját adok kendének, de amíg van saját, igyexem azt felhasználni.

esti altatás: tuti, h most mindenki megkövez, de én biza hagyom cicin elszunnyadni kendét, félóra szunya, büfi, újra egy kis cici, elalszik, leteszem. nekem is könnyebb így, és nincs ordítás meg szenvedés. tudom, h most azt kérdezitek, mi lesz, ha már majd nem szopik, addigra már majd megtalálja saját maga azt a módszert, amivel elalszik. szóval nekünk ez vált be.

pusza!

Kép
Kép
norwell
 
 


Sziasztok Csajok,

csak gyorsan bejelentkeztem, mert megyünk sétálni, délután pedig vendégeink lesznek :) .

Kitti: hát a kórházban nem normálisak :evil: , bár elég, ha egy nem az, pont akit kérdezel...
Egyébként gratulálok Ádám átfordulásához :) .

Bea: jó, hogy jelentkeztél, már hiányzott az írásod :) :) :) .

Mári: szerintem a porszívós orrszívónál nincs jobb, de gondolom éjszaka nem akarod a többieket felébreszteni :) .

Esztianyó: olyan édes lehet a kis Marcell, ahogy a távirányítójával bajlódik :) .

Norwell: most már én is ott tartok, hogy mindegy, csak aludjon :) . Tegnap este például nagyon nem akart elaludni, bár anyukám mindent megtett. Minkenki mondta, hogy biztos a foga... Amikor elmentek anyukámék, persze még mindig kézben volt, ha kijöttünk vele a fényre semmi baja nem volt (tehát nem a foga). Elmentek anyukámék én pedig az ülembe ültettem, nekidöntöttem a hátát a mellemnek, fogta a két kis kezecskéjével egy-egy ujjamat és édes hármasban néztük a TV-t. Biztos kiakadtok, de én úgy gondolom, hogy a TV hozzátartozik az életünkhöz, nem dughatom el előle. Egész nap foglalkozom vele, úgy érzem este nekem is kell egy kis kikapcsolódás. Ha Marci így jól érzi magát, akkor miért ne. Negyed óra múlva elfáradt, volt egy kis sírás a kézben, aztán elaludt :) .
De azért ez kivételes volt, mert amíg én elmentem boltba, addig drága párom elaltatta, pedig mondtam neki, hogy most már fürdés és pancsi elött ne, dehát megmagyarázta, hogy milyen fáradt is volt szegény :) . Szóval ezért egy kicsit elhúzódott tegnap a lefekvés.

puszi
Eni

Eni
marcy
 
 


Norvell!

Azért kezdtem el a hozzátápit, mert az utóbbi időben a napi 5-6 szopiból 8-9 lett. Szerintem megnőtt a baba étvágya és én úgy érzem, hogy már nincs energiám arra, hogy az egész napom szoptatásból álljon. Ugyanakkor az is lehet, hogy a babának már nem elég az a kalória, amit csak az anyatej nyújt neki. Pedig tejem van bőven. Így most kap délben főzeléket plusz szopi, délután gyümölcs plussz szopi és van egy kiegyensúlyozott, boldog babám.

Kitti!

Remélem nem lesz semmi bajotok!!!!

Beáta! Jó, hogy írtál! Védőnő miatt! :evil:
A párod karácsonykor 2 napig egyedül akar hagyni? Nehogy már elengedd!!!

Peti alszik az erkélyen. Le akartam menni vele sétálni, mert nagyon szép idő van, de megyek fodrászhoz és addig biztos nem kell fel. Ha meg felcipelem az emeletre, akkor biztos felébred rá.
Ma szétválogatam a kinyomtatott Petis fotókat, albumba raktam. Most már megvan minden ajándék. Holnap lehet, hogy nekiállok becsomagolni!

Reni
Kép
prenata
 
 


Marcy!

Peti is szereti a tv-t. Szerintem a színkavalkád, ami leköti őket és tetszik nekik.

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Ma délelőtt elmentünk bevásárolni a hétvégére és a keresztelői ebédre és 26.000.-ft-ot fizettünk. :shock: ( oké mindenből a jobb minőségűt szoktuk megvenni na de akkor is )

Kitti!
Elég szomorú, hogy a kórházban egyáltalán felütheti a fejét egy ilyen vírus.Remélem, hogy nem fogjátok elkapni mert egy ilyen pici baba nagyon könnyen kiszáradhat és akkor irány a kórház és bekötik az infúziót.

Ex!
A keresztelői menü a következő:

- marhahús leves
- füstöltsajttal töltött sertéscomb göngyölve
- krumpli püré
- gesztenye torta (ezt is én sütöm)

Eszti!
Nálunk is a távirányító a favorit. Katánál is az volt olyannyira, hogy még a bölcsibe is kellett vinnünk mindíg.

Marcy!
Én nem idegeskedem ezen a tv dolgon hiszen annyira hozzátartozik az életünkhöz, hogy elengedhetetlen hogy néha a baba is bámulja. Persze tisztában vagyok azzal, hogy mennyire káros ha egy ilyen pici baba nézi azt a vibráló mozgó "izét" ezért megpróbálom a minimálisra csökkenteni.

Reni !
Petike nagyon jó húsban van, cukor falat.

Norvell!
Már miért köveznénk meg a cicin elalvás miatt ez nem az a fórum.
Mindenki úgy altattja el a babáját ahogy neki és a babájának a legjobb.
Valószínű, hogy 3 éves korában már nem a ciciddel a szájába fog elaludni.

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok,

elmentek a vendégek. Egyébként a főnököm volt és a felesége :) . Kedvelem őket, jó volt egyet beszélgetni.

18-án lesz egy irodavacsora, már nagyon várom. Szerencsére a férjeket, feleségeket is lehet vinni :) . Este 8-kor lesz, úgyhogy még a fürcsi és az esti szopi is belefér, sőt szerintem még az altatás is :) .

Preni: olyan aranyos Peti :) . Kis hurkás. Nagyjából egyidősek Marcival, szerintem kilóra is hasonló, a cm-ben lehet különbség, mert Marci talán egy kicsit nyulánkabb, bár múltkor ugye tettem fel olyan képet, ahol látszódtak a sonkái :) .

Katus: nem irigyellek a hétvége miatt, te aztán igazi háziasszony vagy, hogy képes vagy ennyi emberre főzni :) . Én a könnyebb utat választottam az étteremmel.

Mikró: én ha tápszert kell csinálnom, a vizet hozzá mindig mikróban forralom, hiszen olyan kis mennyiségről van szó, hogy nem tudnék vele mit kezdeni. Szerintem semmi baja nem lesz a babónak. Miért találták ki ezeket az eszközöket, ha nem használjuk??? Ennyi erővel teknőben is lehet mosni... vagy a patakparton :) :) :) . (Hülye példa volt... na mindegy :lol: )

Azt hiszem, még nem írtam: tegnap sikerült sütőzacskót vennem. Most már csak használni kellene :) . Lehet, hogy kísérletezek még azelött, mielött elkezdeném a hozzátápit :) .

Szerintem még azt sem írtam, hogy a nővérem babát vár :) . Jövő héten megy a 13. heti UH-ra. Szerintem már elöbbre van, de mondta a doki, hogy majd az UH alapján "átértékelik" a heteket. Szóval jön az unokahugi vagy az unokaöcsi :) .

Este még jövök :) .

Eni
marcy
 
 


Sziasztok!

Marcy: a tápszernek a vizet én is mikróban szoktam felforralni, mondjuk nem túl sűrűn kap Ádám. Egyébként az utóbbi időben vagy kevesebb a tejem vagy a nyuszus igényei nőttek meg nagyon, mert szinte mindg éhes a gyerek.

Pogi: No, ma én is kipróbáltam a gesztenyés alma papit, de csak nagyon kevés gesztenyével, mert azt még nem evett Nyuszus eddig.De naaagyon ízlett neki!
Egyébként ritkán olvashatjuk a gondolataid mostanában, csak nem sok a dolgod?:-)

Katus: Ne is mondd hogy kórházba kerülhet a calici miatt.Én is ettől rettegek.Már voltunk kórházban amikor Nyuszus két hónaposan vírusos tüdőgyusz áldozata lett és akkor egy életre elég volt a kórházi tapasztalatokból. Egyébként hál istennek eddig tünetmentes a gyerek, meglehetősen élénk volt ma, nagyon ki kicsiket aludt, de jól evett, anyatejcit, kétszer pürézett meg egy kicsit tápizott. Ha elkaptuk az holnap estig legkésőbb kiderül, ha meg nem akkor hálát adhatunk a Jóistennek. :roll:

Egyébként most hogy semmi segítségem nincsen, kezdek megkattanni. gyerek nélkül sehova egy percre sem, csak a robot, a baba, meg a házimunka és még csak nem is szusszanhatok.Kicsit depressziós lettem emiatt. A férjemmel össze is vesztünk mikor lement konditerembe. Az az igazság, jól esett volna tőle, ha most az egyszer azt mondta volna, hogy itthon marad és most menjek el én szétnézni a városba kiszellőztetni kicsit a fejem. De nem mondta. Én pedig ezen felhúztam az agyam. Nyuszus épp a szoba közepén játszott, én pedig kiálltam a konyhaablakba, picit kinyitottam és magamba szívtam az esti friss levegőt.Nyuszus sírni kezdett az autók zajától nem hallottam és egyszercsak azt hallom hogy a férjem kiabál a fürdőszobából: Nem hallod, hogy sír a gyerek? Hol vagy? Na, ezen a ponton felcsattantam és pikirten visszavágtam neki: Az ablakban állok és levegőzöm! Ennyi nekem is jár, vagy nem?
na, ezen a ponton kirobbant a veszekedés. Értelmetlen volt. Ő ugyanúgy elment konditerembe, amit nem sajnálok tőle, csak irigylek, mert amig ő ezt heti kétszer megteszi, addig nekem soha sehova...kiváltképp mióta anyósom 3 hete nem jön segíteni.
Bébiszittert pedig nem olyan egyszerű találni mint gondoltam, mert bízni szeretnék abban, akire a gyerekem ha csak pár órára is de ráhagyom. Emellett az sem elhanyagolható, mennyit kell fizetnem érte. Szóval, nehéz.

Na, mára ennyi voltam. Nyuszus elaludt.Keresek valami dvdt.

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!

Gyors betekintés, aztán futok vacsit csinálni férjenek!

Ex: örülök, hogy még sem lesztek kettesben babóval a jövő héten! :D

Naposcsibe: szerintem az elalvás miatt ne aggódj. Majd megtanulja, hogy elaludjon, ha lerakord. Csak majd később, de kit érdekel?? Én azt olvastam, hogy ők még olyan kicsik, hogy mindent ösztönösen csinálnak. Vagyis, ha sír, nyugtassuk meg. Ezzel elrontani nem lehet, csak érzelmileg kiegyensúlyozottabb lesz. Különben én nem tudom elviselni, ha sír, de gondolom más is így van ezzel. Azt nem mondom, hogy néha nem hagyom, ha azt látom, hogy hiszti, de nem sokáig. Lehet, hogy rosszul csinálom??

Reni: édes Peti a kis hurkáival. Szerintem ilyenkor a legaranyosabbak. Egyébként én is fogok adni neki bébikaját, annak ellenére, hogy már egy csomót lefagyasztottam. Megcsináltam a gesztenyés-almát. Pogi, köszi a receptete Isteni lett!

Eszti: köszi a tippet, majd kipróbálom. Most egyelőre hagyom, de majd újra próbálkozom. Úgy tűnik az őszibaracklé se jött be a fiatalúrnak. Nem tudom más hogy volt a hozzátápi elkezdésénél, de nekem olybá tűnik, hogy mi szenvedni fogunk.

Kitti: én is csak azzal tudlak bíztatni, hogy talán nem kaptátok el! De borzalmas, hogy az egészségügyben néha mik vannak! Egyébként engem is érdekel, hogy mikről szoktál írni! Csak kiváncsiság ! :D Gratula Ádinak a forgáshoz!

Karus: gesztenye torta! Hmmm. Majd küldjél. :D

Mi holnap disznót vágunk! Egyébként Kornél is "szokta" nézni a tv-t, de mi is igyekszünk a minimálisra korlátozni. Bár néha elkerülhetetlen.

Marcy: gratula az unokahugihoz! Nálunk meg 22-én lesz a suliban ebéd, amire minket is meghívtak. Nagyon örültem neki.

Közben férj megjött, így elköszönök. Kellems hétvégét!

Üdv: ANita

Kép

Kép
wawel
 
 


Szép estét mindenkinek :)

Marcika alszik, férjem kosárlabdázik (úgylátszik ez egy ilyen nap :) ), mindjárt csinálok gesztenyepürét, már alig várom. Nagyon bonyolult lesz, a gesztenyemasszát már kivettem a mélyhűtőből a tejszínhabot pedig elkészítettem már. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én azt a tejszínhabot szeretem, amikor veszek habtejszínt és habszifonban elkészítem :) . Nagyon fincsi.

Mára ennyi voltam, megyek TV-t nézni :) .

Puszi
Eni

Eni
marcy
 
 


sziasztok!

Mári, majd írd meg, h mi lett a véres kaki eredménye... remélem, h semmi komoly, csak kicsit felrepedt!
Babakaját marha könnyű főzni, mert csak behányod vízbe, utána összeturmixolod és kész van két heti adag. Szóval olyan nincs, h valakinek ehhez nincs tehetsége/ideje. Nem kell ízesíteni, semmi. Mellesleg van egy ismerősöm aki az élelmiszeriparban dolgozott és azt mondta, h azok után amiket ott látott, soha nem ad a gyerekének bolti kaját. Én mondjuk azért ennyire nem vagyok elvetemült, mert ha épp kifogyott a fagyasztó vagy úton vagyunk, akkor én is boltit szoktam adni. Mitöbb, olyat direkt vettem amiben pl őszibari van, mert azt ugye most nem lehet kapni.
Mikró: eloszlatnám a tévhiteket: a mikró úgy működik, h kissé mozgásra bírja a részecskéket. Ez semmiféle gondot nem okoz, csak akkor, ha fehérjéket melegítesz benne, azaz pl húst, mert azt át tudja némileg rendezni és így épülne be a baba izomzatába. De gyümit, zőccséget nyugodtan lehet benne melegíteni. Mondjuk én azért szoktam inkább melegvízben felengedni és melegíteni, mert egyenletesebben lesz meleg és nem lehet túlmelegíteni sem. De ha nincs épp idő kivárni, akkor mikró.

Ex, Petinek gratula a kúszáshoz!!!

Kitti, remélem, nem kaptátok el a kalicit!!! :( Durva... Átforduláshoz gratulálok!

Mári, nem tom a porszívós milyen, de nekünk nagyon bevált a Pesztonka elektromos orrszívó.

Na most ennyire jutott idő, Apa épp kitúr :(.
pusza!

pogacsa
 
 


Sziasztok!

Azért írtam, hogy biztos megköveztek, mert mostanában divatos ugyebár az "aludj jól, gyermekem"-módszer. A könyvet nem olvastam, de az a része, amit igen, nagyon kiakasztott. Hogy hagyjam sírni a gyereket, majd megtanulja, hogy magától aludjon el. Hát szerintem ilyenkor inkább azt tanulja meg, hogy a szülei, akikre teljes mértékben rá van utalva, nem elégítik ki az igényét, és elveszíti a bizalmát az emberben. Annál nagyobb sebet pedig nem okozhat az ember egy ekkora gyerekben, mint hogy sírni hagyja.

Katus!
Jó kis pízt fizettetek...

Marcy!
Gratula a tesódnak! Sógornőm is babát vár, a harmadikat, bepróbálkoztak, hátha kislány lesz, mert már van két fiú (13 és 11 évesek), de a harmadik is fiú lesz... Kukacos család vagyunk... :D
Jujjjj, gesztipüré, imádooooooooooom!!! De nekem ilyenkor azt már nem szabad...

Mári!
Én biza éjjel is szívattam az orrát a porszívóval, ha muszáj volt. Szerintem nagyon jó volt, Kende szerint már nem annyira... :wink:

Wawel!
Irigy-irigy a disznóvágás miatt! Annyira imádtam!!! Főleg a toros káposztát... :D
Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
norwell
 
 


Sziasztok!

Peti épp gyömöszöli a zoknis zacsit, nem tudom, meddig, próbálok írni... Közben áthozta a férjem a gyereket, most a mi ágyunkon hebübüzik. És szeretné szétszerelni a hősugárzót...
Ma voltunk a bnőmmel a turiban, találtam 74-esnél nagyobb rugit. :)
Régebben kérdeztétek jó páran, hogy nincs-e más hely a férjemnek. Mondta a párom, hogy a volt kollégái valahol Szekszárd környékén vannak, egy másik helyen pedig Miskolcon és környékén dolgoznak az alkalmazottak.

Reni, így már rendesen látszik, hogy milyen jó húsban van Peti. :) A kádas képről jut eszembe, holnap már úgy fogom törpét fürdetni, hogy a kiskádat beleteszem a nagykádba. Muszáj, mert ma este kipancsolt némi vizet a kádból a földre és rám.
Nekem is kéne képet válogatni, hogy rendeljek...de még nem jutottam ezzel kapcsolatban egyről a kettőre. Meg a dédszülőknek is meg kéne rendelni az asztali naptárat a neten keresztül legkésőbb a hét végén.

Eszti, Petinek egy hosszú ujjú rugi a pizsije, meg egy zokni. Nem adok alá kombit, mert néha még ez is rámelegszik, főleg akkor, ha nem rúgja le magáról a takarót. Egyébként én is elgondolkodtam az ötleten, de az előbbiek miatt el is vetettem.
A csörgőjével Peti is elvan nagyon, de ma épp a porszívó gégecsövének mondott ódát. :D Ja, és épp előtte szívtam ki az orrát, azt hiszem, nem hatotta meg a dolog.
A játéktávirányító nálunk nem lenne menő, Petinek mindenből az igazi kell.

Tündérpöcök, gratula az átforduláshoz!
A betegség miatt ne aggódj! Még ha el is kaptátok, nagyobb a füstje, mint a lángja! Tény, hogy nem kellemes betegnek lenni, pláne a gyerekedet is annak látni, de legalább látta a mamát, és a mama is őt.
Veszekedés miatt :(, na én ilyenkor szoktam jól kiakadni, és nem hozzászólni a férjemhez, ha hazajön.

Tjuca, mennyi vérvétel...vámpírok! Petinél kétnaponta vettek vért a gyerekkórházban, azért hozhattuk haza a tervezettnél két nappal később, mert sárga volt, és neki elég magas volt a bilirubin szintje.
A klotyótisztaság tényleg betegfüggő. Én mikor bent voltam, szinte csak takarítás után volt csilivili, aztán ment a hányaveti beteg, és összemocskolta...ami még nem is lett volna gond, ha letörli maga után, de nem kell mondjam, hogy általában elfelejtette az illető.

Mári, nem tudok tanácsot adni orrszívó ügyben, de szerdán mi hajnali negyed ötkor porszívóztuk Peti orrát, és a család nem kelt rá fel, pedig jó nagy hangja van a masinának!

Bea, hát néha azt hiszem, hogy sosem lesz kész az a lakás...nézzük a dolog jobbik oldalát: mindjárt 2007, annak van 12 hónapja, stb...egyszer majdcsak beköltöztök.
A Sinlacra szerintem rá van írva egy bizonyos adagolási mód, ha csak estére nem elég a tejed, akkor az esti szopi helyett add azt, Pil.-ék is így csinálták, ha jól tudom. Kuki miatt :(, na én ezért nem nyúlkálok oda, fürdésnél jól körbemosom, azt viszont látás.

Norwell, Peti is össze volt szúrkálva, azt hiszem a rossz vénákat tőlem örökölte, vérvételnél nekem is volt olyan, hogy ketten-hároman bűvölték a karomat, hogy előjöjjön egy ér... :o
Kérdés: milyen frutapurát kóstoltál? Mert én írtam, hogy én is édesszájú vagyok, de a a nemtommilyen-körte "kotyvalék" nekem egyáltalán nem volt csömör.

Marcy, nálunk is van tévézés. Egy idő után meg még bizonyos műsoroktól se tudod majd eltiltani, mert majd megszerzi a távirányítót, és átkapcsolja. Nálunk is volt olyan, hogy Feri leült a fotelba, az ölében Peti, aki elaludt a műsoron.
Én egy dolog miatt nem a mikroban forralom a vizet a tápihoz: nem látom, mikor forr fel. Na meg a gázt átalányban fizetjük. :)
Nővérednek gratula!
Egyébként annál a habnál nincs finomabb, ami a szifonból jön ki, ennek ellenére mi már egy jó ideje növényi alapú habot használunk itthon.

Katus, megéheztem! :P Én épp a jövő héten készülök a cukiba, hogy rendeljek karácsonyra két tortát, egyiket itthonra, a másikat a nagyszüleimhez (egyik nap ők jönnek, másnap meg mi megyünk).

Na megyek, mert Peti talán az alvás mellett döntött.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Pogi!
Mikroval kapcsolatban megnyugtattál, köszi. A fagyasztott őszibarackot abban szoktam felengedni 5 perc alatt, hogy mixelhető legyen az almával, ami friss. De eddig lelkifurdalásom volt miatta...

Norwell!
Misi csak akkor alszik el szopi közben, ha valamiért nagyon nem tud elaludni (pl. idegen környezet, mikor Kaposváron voltunk ez volt), de még nem lendül túl egy bizonyos határon. Amúgy a szopitól inkább feléled, ha nappal van. Éjjel meg szerintem nem ébred fel annyira, hogy mást is csináljon evésen kívül, ezért akkor szopi után csak vissza kell helyeznem az ágyába. Juszt se kövezünk meg :-)

Beáta!
Nagyon jó, hogy jelentkeztél, még ha rossz hírekkel is. Hozzánk jöhetsz panaszkodni is, nyugodtan. Remélem, begyorsul a lakás-ügy! Férjed anyóshoz menése: rendben, hgoy meglátogatja, ha karácsony és szülinap is, de muszáj két napra? Mi szoktunk olyat, hogy reggel megyünk a családhoz, és este jövünk vissza. Igaz, az én férjem imád autózni és ráadásul gyorsan is szokott menni.

Marcy!
Az hogy, kint, veletek nem nyüszögött Marci, bent a szobában alvás helyett meg igen, még nem jelenti azt, hogy nem fájt a foga. Nálunk is volt már ilyen párszor, és belegondoltam, ha tompán, kitartóan fáj valamim, nekem is van, hogy ha lefekszem és próbálok pihenni, jobban érzem a fájdalmat, kellemetlenebbül érint, mintha kijövök, és csomó minden eltereli róla a figyelmem. Nem biztos, hgoy Marci is vagy vele, de azért ez is egy lehetőség szerintem. Ja, és gratula a nővérednek!

Reni!
80-as rugdalózót mi is alig találtunk, úgyhogy hasonló a helyzet! Mi is kínaiból kaptunk néhányat, meg egyszer a Corában találtam egyetlen darabot. És anyám hozott egyet egy pár napos olasz kirándulásáról - persze az a legszebb. De szerintem Misi még tök sokáig nem lesz annyira önálló mozgású, hogy ne kéne időnként felvenni és cipelgetni, akkor meg minden ruha, ami nincs alul összekapcsolva, értelemszerűen a nyakában köt ki. Gőzöm sincs, mi lesz, ha még nő egy kicsit...

Kitti!
Ne érezd magad lelkileg rosszul a történtek miatt, mert munka, háztartás, gyerek együtt segítség nélkül egyszerűen nem megy szerintem. Kivéve ha oly mértékig használod ki a saját szervezeted, ami már visszaüt. Ezt meg semmi esetre se csináld, még ha bírnád is! Szóval sztem beszéld meg ezt a férjeddel, számold ki, hogy a teljes műszakhoz hány óra kell (pl. 4 óra munka, 2 óra háztartás, Ádi viszont alszik mondjuk 3 órát, tehát 3 órával mínuszban vagy), és gondolja át férjed, miben tudna segíteni. Babysittert meg keresgélj, előbb-utóbb csak lesz egy jó. Ismerősünknél nagyon szuper babysitter van, de ő fulltime kihasznált, így ajánlani nem tudom, csak bíztatlak, hogy van ilyen!
Én sem tudom mindig megcsinálni a melót, vagy van hogy úszik a konyha, ugyanezekkel vergődöm, azért ismerős a szitu. Ja, és az én férjem is heti három este sportol, így rendszerint egyedül fürdetek. De az első három hónapban nagyon-nagyon sokat segített anyám, meg most is sokat segíti, úgyhogy nem sajnáltatom magam, csak azért írom, hogy érezhető legyen, nálunk is hasonló a helyzet.

Katus!
Remélem, jól sikerül a vendégség, a menü az biztosan klassz lesz!

Misi felébredt, megyek...

Pussz,
Kata

Kép
wkata
 
 


Sziasztok!múlt hétvégén elutaztunk a szüleimhez 3 napra,aztán itthon pakolás ment két napig-miután szinte a fél házat el kell vinni magunkkal 3 napra is-és visszaolvasni is csak tegnap tudtam,azt is csak úgy nagyjából.
Helyzet változatlan,alig alszunk,sirunk,nyögünk,morgunk,nehezen kakilunk.fog nincs.hasa fáj,oka nincs,illetve van,de nem tudni mitől.Amúgy egész nap sokat vigyorog is,meg játszik,sokat akar ülni,már egy órát is elül tök stabilan.Szóval már nem keresem az okát,ezen agyalok 3 hete,elegem van.most ilyen korszakunk van,majd elmúlik.

olvaslak Titeket amikor tudok,és ha tudok irok is.
puszi

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


csak még annyit:Kitti:nekem sincs "segitségem".férjem korán megy ,későn jön,anyósék ugyan a szomszédban laknak de még dolgoznak,ha hazajön anyósom ugyanúgy mos ,főz,vasal,fűt,szóval nem ér rá unokázni.De néha van olyan hogy átviszi magukhoz egy fél órára.Ennyi a segitség nekem is,minden megvár sajnos,a ruhák sem szaladnak el,a mostalan sem mosodik el.ez van

Rugi:megkérdeztem én is a babaoltban,csak 74-ig van rugi a a magyar termékekből.Kinaiban lehet van nagyobb is.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Hellóka!



Hű, van termés, kedvet kaptam az íráshoz. Nagy hír, Noi kapaszkodva feláll! Hihetetlen a kiscsajszi. Letettem aludni, jött az ordítás, bemegyek, erre állva szorítja a kiságyat, és kiabál. Én nem tóm hova siet, Máté 9 hósan állt fel. Viszont az éjszaka giga rossz volt. Lehet, hogy tényleg éhes a mozgás miatt? Eddig ebédre és uzsira kap mást, most már estére is kap valami főzit, mert a tejci az már bizti nem kaja neki. Annyit bír enni! Simán lenyom 2 répa+1 krumpli főzit. Más: Szervízben van a kocsi, nem tudunk flangálni, csak helyben. Holnap jönnek barátnőmék egy 3 hós, és egy 2 éves kisfiúval. Mi lesz itt, 4 gyerek? Kiváncsi vagyok.


Tündérpöcök: Hát, megértelek. Én is sokszor alig várom "uram", hogy este hazaérjen. Hosszú egy nap nekem is. Én most a Karit várom, az biztos jó lesz. Különben ha nagyobb lesz a babád, azért más lesz. Amikor a Máté már járt, akkor mindenkivel összehaverkodtunk. Akkor tett szert a jövendőbelijére is, azóta is feljárunk egymáshoz. Azért meséld el nyugodtabban, hogy képzelje bele magát a te helyedbe, biztos megérti. Aztán már te is mehetsz konditerembe!javascript:emoticon(':D')
Very Happy :D


80-as rugi: Nekünk van nagyobb a Cora-ból, mondjuk az hónap szerinti. Mindig jóval nagyobbat vettem, és akkor tuti jó. Volt, hogy vettem 12 hós volt ráírva, és kicsi volt a 11 hós fiamra.

Pogi: Boldog hófordulót Gergőnek! Hű, de öreg már!javascript:emoticon(':D')
Very Happy


Katus: nem semmi a munkabírásod főzésbe. Pont múltkor mondta Anyám, hogy ennyi ídősek voltunk nővéremmel mint az enyémek, és anyósáék 2 napra jöttek, főzhetett...Mi is akkora panelbe laktunk. Az én anyósom sose jön, de én sajnálom ezt. azért leírhatod a receptet, mármint a sütiét, hátha...én is egyszer.

Hű, megyek, elaludtak!

KépKép
KépKép
colett77
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?