Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Timi
Igen, oda már irtam tegnap egy rövidet, de aztán menni kellett altatni Lilit. Jó volt a cirkusz, Lili nagyon élvezte meg persze mi is apával :lol: Vettünk egy müsorfüzetet is amiben a szereplők vannak lefényképezve egy-egy jelenetben, azt Lili ma elvitte magával az oviban, h el tudja mesélni mit látott :lol:
Hazafelé jövet bementünk az Auchanba is, de nem nagyon vettünk semmit. Én egyébként is utálok vásárolni :x
Rugós foci az nagyon jó játék, mi is mindig megnézzük apával, h kéne venni itthonra :lol: Régi gyerekkori emlékek :wink: :lol:

Ma apa nem jön haza, dolgoznia kell. Azt sem tudjuk holnap mikor végez :roll: Még gyorsan beküldtem ma a Tescoba, h vegye meg a szánkót a gyerekeknek mikulásra. Féltem, h későn jön haza holnap és már nem lesz idő vásárolni :roll: A többit majd megveszem én holnap de., azt találtam ki, h csokik helyett joghurtot, turórudit, kinder tejszeletet és hasonló finomságokat fog hozni a Mikulás :wink: :lol: Ezeket legalább Danika is megeheti :lol:

Kép
Kép
mókuska
 
 


Sziasztok!

Mókuska! Gondolom Danit itthon hagytátok, hogy viselte a távolléteteket? Ő szopizik még? A fővárosi nagycirkuszban voltatok?
Ha nem titok, mit dolgozik a férjed, hogy nem jön haza?
Szánkót nekünk is be kellene szerezni, de amit tavaly néztünk olyan nagyon drága volt.
Én szeretek vásárolni, de csak nyugodtan, nézelődve és ha senki sem idegesít: "hogy menjünk már, vedd már meg" stb. Ilyenkor karácsony előtt mindig mindenki tolong, kapkod, idegeskedeik, ilyenkor én is utálom. :cry:
Én is ma voltam vásárolni a csomagba-valókat, olyan lesz benne ami azért ehető is. Ja, az én gyerekeim tőlünk nem is kapnak csomagot csak egy-egy pici Mikulást. Úgy is kapnak másoktól, még sok is lesz az édességből. :twisted:

Ma volt délután az oviban ajándék készítés. A mi csoportunkban az óvónénik azt találták ki, hogy minden anyuka készítse el a saját gyereke ajándékát, amit majd aZ óvodai Mikulás hoz. Nem volt rossz, de nem sok mindenkit ismerek az anyukák közül. Az ajándékok elkészültek. :roll:
A férjem maradt itthon a gyerkőkkel. Tavaly amikor ugyanígy elmentem ajándékot alkotni, képes volt felhívni, hogy Beni kakilt és nem tudja kitörölni a fenekét. :wink: Végül is megoldották valahogy.

Gabi.
Na, sikerült ma megcsinálnod, amit terveztél? Gipszből képeket csináltál? Szép lett, van kedved feltenni ide?
Épp ma gondoltam rá, hogy tulajdonképpen bő két hónap és megszületik Esztike.

Ja, a vasalásról azt akartam még tegnap este mondani, hogy kidolgoztam egy módszert amivel sok vasalást megspórolok. Az a lényeg, hogy amikor kiveszem a mosógépből a ruhákat összehajtogatom kisimítom, egymásra pakolom és így hagyom állni több-kevesebb ideig. Van amikor több órát is áll. :oops:
Így egész jól kisimúlnak a gyűrődések.
Ezután szépen (télen radiátorra) kiteregetem. Sok ruhát így nem kell vasalnom. Mondjuk az ingeket és nadrágokat igen, de pl. a pulóver alatt hordott hosszú-újjú pólókat nem.

Dávid filctollal összefirkálta a kanapét. :roll: :twisted: Még sze-
rencse, hogy amikor vettük direkt olyat vettünk, ami strapaálló: műbőr. Könnyű takarítani, egyszerűen lemosom. Megyek is .

Jó éjszakát!

Timi
thimó
 
 


Sziasztok!

Hát a mai napi tervből a sajtos kifli készült el. :wink:
Gipszet még vennem kell, azt a párom szokta kiönteni, vannak karácsonyi formáim :wink: én meg kidekorálom. Pont ma néztem a suliban, hogy 14.-ig kell bevinni, úgyhogy még van időnk.
Nekem amúgy nagyon tetszenek a szalvétaképek is gipszkeretbe, de arra nem állok rá, van itthon elég kép :D

A hétvégén viszont csináltam üvegmatrica-képeket, azokat majd lefényképezem, és holnap ha lesz annyi időm lekicsinyítgetem.
Holnap már főznöm is kell :cry: de, hogy mit az még rejtély.

Úgy döntöttünk hozzánk holnap délután jön a mikulás mégsem szerda reggelre :roll: Így a gyerekek legalább játszhatnak. na meg Adrinak töltött le az apja egy új Barbies mesét, mert az a favorit nálunk :roll: azt meg ugye meg kell nézni :D

Szülés, én is mondogatom, hogy tulajdonképp 10 hét és már nyugodtan kibújhat a picurkánk. Majd idekinnt megnől :wink: Ha febr. elején születne, akkor a tesók szülinapját már 5-en ünnepelnénk :wink: :wink: De majd ő eldönti, lényeg, hogy ne indítsanak, mert az nagyon nem tetszett nekem :oops: :oops:

Sikerült letakarítanod a kanapét? Nekem Adri a falat rajzolta össze amikor kicsi volt, ráadásul volt ahol zsírkrétával, azt a festés is alig akarta befedni :shock:
Krisztike is szeret ide-oda rajzolgatni :roll: de annyira nem kapott még rá. Viszont ha talál a falon egy kis lyukat, ilyenek festés előtt ahogy leszedtük a falvédőket volt bőven, na azokat megnagyította :shock:

Szerencsére az én párom mindent megcsinál a gyerekeknek. Adrikának még frizurát is. Igaz néha féloldalas, de nem az a lényeg :wink: rá nyugodt szívvel hagyom a gyerekeket :wink:

Na jól elment az idő, megyek is!

Jó éjszakát!!!!

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó
 
 

 
 

Sziasztok!

Gabi! Kíváncsian várom az üvegmatrica-képeket. Majd, ha valami hobbi-boltban járok beszerzek én is festéket és kipróbálom. Ugye azt mondtad, hogy készletben érdemes megvenni?

Hát jobb helyen van azért a pocakodban Esztike. Nekem Beni 3 héttel született korábban és észre is vettem, hogy sem ő sem az én szervezetem még nem volt kész a szülésre. Na, csak azt gondolom, hogy egy érett babának és az anyukájának is könnyebb a szülés. Szerettem volna én is Dáviddal megvárni(Beni indított születése után) amíg magától akar kibújni, de nem sikerült, őt is indították. :twisted:

A kanapét letakarítottam. Nem is tudom, hogy mi van mostanában Dáviddal, olyan bosszantó tud lenni. Most is kiborította a cukorgolyókat a tálból, szanaszét gurult az előszoba szőnyegen. Mondtam neki, hogy szedje össze, de kiabál : Nem tuuudooom! Lehet,hogy front van. Ja, ha megszidom akkor meg sír, de nagyon keservesen.

Úgy néz ki, hogy mégis jön hozzánk este a Télapó. Sikerült a szomszédot rábeszélni, hogy öltözzön be. Benikének mondom , hogy fog jönni délután a Télapó, erre ő azt válaszolta, hogy nem a Télapó a lényeg, hanem az ajándék. :wink:
Majd fényképezünk és rakok felképeket, de csak januárban, mert én még mindig betárcsázóson nyomulok. Tudnék mesélni az Internet-szolgáltatókról. Kész röhej. :lol: De ezt majd máskor.

Timi
thimó
 
 


Sziasztok!

Este már nem jöttem, ovi után sétálgattunk a városban aztán készülés a fürdésre, etetés-altatás...

Timi
Dani még szorgosan szopizik, de szerencsém van vele mert simán el van nélküle egy napot. Szóval reggel indulás előtt megszoptattam aztán már csak este fürdés után. Minden más kaját is megeszik ugyhogy nem volt gond, jól el szokott lenni anyósomékkal. Igen, a fővárosi nagycirkuszban voltunk :wink: A szánkó tényleg drága, mi a legnagyobbat vettük az 9e ft volt, de mindig kölcsön kéregetni...á az nem az igazi.
Én is megvettem ma a csomagba valókat, bár nem készitek csomagot hanem van egy nagy mikulásos csizma (anyagból) és abba teszem bele.

Gabi
Febr. elején már szülni akarsz?! Ne kivánj ilyent!!!!!! Hidd el már 2 hét is sokat számit! Fanniról tudom, sőt a multkor Éva is sokat mesélt Rékáról. Tényleg számit, ha nem a megfelelő időben születnek.

Na megyek főznöm kéne. Ja mert ma de. nem is voltam itthon. Reggel én vittem Lilit aztán még mászkálgattunk Danival és éppen altatásra jöttünk haza, az előbb reggeliztem :roll:

Kép
Kép
mókuska
 
 


Timi
Irtam privát üzit!

Kép
Kép
mókuska
 
 


Sziasztok!

Nagyon kellemes Mikulás-napot kívánok!

Olyan aranyosak a gyerekek ilyenkor, teljesen be vannak zsongva az izgatottságtól. Vagy 4 gyerek nekem szaladt az oviban, nem bírnak magukkal. :roll: Benike is olyan boldog volt tegnap. Valahogy rám is egy kicsit átragad az örömükből.

Gabi. Mi újság? Egyébként megértelek, amikor én voltam terhes én is mindig számolgattam, hogy, ha már megszületne akkor már jó eséllyel indul az életben. Biztonságot adott a tudat, hogy már megfelelő súlyú és minden szerve megfelelően működik.
Nekem Beninél azt mondta az orvos, hogy alkatilag van olyan, hogy valakinek gyengébb a magzatburok, vagy összeszedtem valami fertőzést és ezért kezdett el folyni a magzatvíz, inkább csak szivárogni a 37. héten. No, én ezért paráztam egy kicsit Dáviddal, hogy esetleg megrepedjen a burok túl korán. Hát, végül is a szülés vége-felé kellett megrepeszteni, mert magától nem akart.

Ildi. Nagyon ügyesek vagytok Danival, hogy ilyen sokáig szopizik. Nekem olyan nagy élmény volt a gyerekeket szoptatni, főleg amikor már elkezdtek beszélgetni. Dávid mindig mondta: popika. Még mindig megszeretgeti a cicit, ha esetleg meglátja. :oops: Olyan drága.
Érdekes, hogy már kb áprilistól nem szopizik, de még mindig jön valami tejcsi-féle a mellemből, olyan, mint az előtej.

Tegnap óta csak arról beszél, hogy ott ült a Télapó a fotelbe és ő beszélgetett vele. Nagy élmény volt neki. :D

Na, ideje lesz belerakni a zöldséget a levesbe, mert nem lesz időben kész a kaja.

Képzeljétek láttam a hétvégén a Sprektrumon egy műsórt, ahol megmutatták, hogy milyen baktériumtenyészet van a Wc körül. Borzasztó volt. Lehet, hogy mindennap csempét kellene fertőtlenítenem? :idea: Magát a Wc-t azt szinte naponta szoktam, de a csempét?

Timi
thimó
 
 


Sziasztok!
Már megint rohanok, de egy pár sort azért írok.
A karácsonyi ajándékokat szeretném csomagolni, most alszik Krisztike :wink:

Szülésre visszatérve, nekem eddig mind a két gyerekkel azt mondták nem húzom ki. Adrival 34 hetesen másod-fokban volt érett a lepény, Krisztike pedig 35 hetesen teljesen be volt illeszkedve, na meg ugye vala amúgy is félidőtől végig keményedett a hasam.
Ehhez képest Adri 1 nappal lett előbb, Kriszti pedig +5 napra lett.
Szóval ez csak olyan volt, hogy akár :wink: :wink: lényeg, hogy indítás ne legyen a végén :wink:
Viszont akár így, akár úgy azért jó lenne itthon lenni a gyerekek szülinapjakor :oops: Szóval a kicsi jó lenne, ha ehhez alakítaná a megszületését :oops: :wink: :wink:

Este nálunk is járt a Mikulás. Persze annyira siettem, hogy összekevertem a csomagokat. Adri bakancsába raktam az autós csomagot, de a kicsi szemfüles volt, és rögtön lecsapott rá :lol: :lol: Ma reggel találkoztunk egy "igazi" mikulással is, de Krisztike nem nyúlt a szaloncukorért :D :D Tavaly pedig egyáltalán nem félt tőle :wink:

Fürdő-wc tényleg nem semmi naponta kéne tisztítani :?: :?: Sajnos nekem ez még nem jutott eszembe.
Én a kádat mosom ki minden nap alaposabban :shock:
De pl. egyszer tiszta Domestossal takarítottam, és úgy befulladtam tőle, hogy azóta nem bírom a szagát.
Most szombaton ahogy a párom mosta le a penészt olyan büdi volt :( Viszont jó lett a fürdő.
Minden maradék festéket összeöntöttünk, és sárga színezőt tettünk hozzá. Először jó mustáros színe volt, de szépen kivilágosodott. Még akarattal sem tudtuk volna így eltalálni a színt :D :D

Képpel még adós vagyok, de lemerült a gép, és persze a vezetéket sem találom, na de igérem pótolom :(

Timi sajnálom, hogy ennyi gond van az internettel.
Nálunk most jó, bár néha annyira belassul :(

Mi most a digi-tv-n gondolkodunk :wink: Most 2 beltérit adnak hozzá, így jó. Adrinál meg antennáról lenne a 3 "fő" csatorna. Ott is van úgyis dvd lejátszó, és videó, majd nézi azt. :wink:
Ráadásul nálunk a kábel olyan sz@r minőségű :(

Az üvegmatricafesték-készletet érdemes több helyen megnézni. van, hogy az írószerben sokkal olcsóbb mint a hobby-boltban. Nálunk pl. ott minden a legdrágább :(

Na tényleg elköszönök, egy kis kedvcsináló :wink:
Kép

Gabi

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó
 
 


Sziasztok!

Gabi! Szokták úgy csinálni, hogy a kisbaba hoz valami ajándékot a nagyobb tesóknak. Állítólag így már az első napon lehet tenni a testvér-féltékenység ellen.
Nálatok, ha mindenki februári, lehet hogy Esztike lesz a fő ajándék, ha valakinek pont a születésnapján születik. Meg kell vele beszélni. :lol:

Takarítás: Hát egy kicsit talán túlzás volt az a műsor, de azért elgondolkodtató. Pl ha Wc és a fürdő egy helyiség, akkor a fogkefén szinte ugyanannyi baci van, mint a wc-kefén. :!: Meg olyan is volt benne, hogy ha közös törülközőt használunk valakivel, akkor szétkenjük a másik egyén széklet-maradványait a testünkön, arcunkon, ugyanis a végbél-izom nem zár szorosan. Na, én ezen akadtam ki a legjobban, mert én a férjemmel(csak vele) szoktunk közös törölközőt használni. :wink: Szóval az, hogy az ő széklete az én arcomra kerül...... :twisted:
És még sok ilyen dolgot megnéztek, amibe az ember bele sem gondol. Nagyon sok baci van a mosdó környékén, a csaptelepen, a zuhany körül, szóval ott, ahol sok a nedvesség, ott nagyon elszaporodnak. Persze általában ezektől nem leszünk betegek, de mondjuk ha a szalmonella-baktérium elszaporodik egy ilyen helyen az egész családot meg tudja betegíteni. :twisted: :roll:

Az jó, hogy sikerült a fürdő színét eltalálni, még akkor is, ha csak véletlen volt. :D Nekünk még soha semmi nem volt olyan színű, mint amilyet én szerettem volna. Tavasszal, ha festünk kikevertetem az üzletben, az már biztos, vagy, ha nagyon drága lesz, akkor minden fehér lesz. :lol: Olyan Ikeás...puritán :wink:

Internet: majd máskor elmesélem, majd túl hosszú történet. :wink: A lényeg, hogy januártól, habár semmi sem biztos, de lesz szélessávúnk, Invitel.

Digi-tv nekem csak a hűségidő miatt nem szimpatikus, de egyébként itt az utcánkban soknak van. Azt mondják, hogy jó és megéri. Nekünk a kábel bevált és bármikor felmondható( vagy ők mondják fel, ha nem fizetjük be sürgősen az utolsó negyedévet :lol: )

Most láttam az Auchan-újságban, hogy 990ft-ért van üvegfesték. Láttad azt? Az jó szerinted? Ja, és lehet, hogy csak én nem értem, de létezik külön üvegre való festék és külön a matricázáshoz? Bocsi, ha hülye kérdés volt. :oops:

A kedv-csináló a babára vonatkozik? A férjemnek kellene látnia, ő úgyis mindig a 3. babáról beszél.
Aranyos kép. :lol:

Most már elköszönök.

Sziasztok!

Timi


Mókuska, hiányzol. :!:
thimó
 
 


Sziasztok!

Timi
Sztem a tulzott higiénia sem jó, sokkal hamarabb beteg lesz az ember. Létezik üveg matrica festék amivel fóliára kell festened majd száradás után lehuzható lesz és akkor ráragaszthatod bármire, de van üveg festék is ami folyékony, ezt egyből az üvegre kell festened. Ha készletet veszel akkor sztem kis kiszerelésü legyen mert ha esetleg nem tetszik nem sok vész kárba.

A mikulás ideért a szánkóval, nagy sikere volt :wink: :lol: Lili rajzolt neki, kitette a csizmájába amit természetesen elvitt a mikulás, sőt ő is irt egy levelet Lilinek amelyben megkéri, h segitsen neki és az unokatesók ajándékát továbbitsa :wink: :lol: Lili ettől nagyon boldog volt, a levelet még az oviba is elvitte ahol megmutatta a mikulásnak, ő meg bólogatott, h igen valóban ő irta :lol:

Tegnap egyébként azért nem jöttem mert egész du. nem voltunk itthon :wink:

Gabi
Tegnap Dani karattyolt Zolinak, ő meg kétségbe volt esve, h nem érti. Elmeséltem Neki Krisztiánt, h miket mondott aba papa pupuka, jót nevettek rajta. Persze senki nem jött rá mik ezek a szavak :lol: Ja! Miután beszéltünk Dani egész du. azt hajtogatta, h Tcitcián (Krisztián) Olyan édi volt!

Szép napot Nektek

Kép
Kép
mókuska
 
 


Sziasztok!

Mókuska
Köszönöm a felvilágosítást a festékről. Majd csak képben leszek lassan.
A túlzott higiénia szerintem sem jó, de azért engem ez a műsor takarításra ösztönzött a Wc környékén. Mondjuk nálunk sok az állva pisilős, számszerint 4, így előfordul (főleg Dávidka), hogy mellé céloznak, ezért sokat foglalkozom a wc-vel.

Egyébként ti, hogy oldjátok meg, hogy ne legyen mindenhol játék. Nálunk a nappaliban játszanak és hát az elpakolás fogalma alatt nem azt értik amit én. Most már csak kosarakba-dobozokba pakoljuk a játékokat, de még így sem teljes a siker.
A napokban mondtam a férjemnek, hogy minimalista lakást szeretnék. :roll:

A levélváltás a Mikulással jó ötlet volt. És lám milyen jófej a Mikulás, hogy megismerte a saját írását.
Nekem Benike teljes képzavarban van, hogy lehet több Mikulás, de azt mondja, hogy csak egy van, ő az igazi, a többi csak beöltözik jelmezbe. A Jézuskával is problémái vannak, mert mi nem vagyunk katolikusok és nálunk az ajándékot egymástól kapjuk, mert szeretjük egymást. Az oviban pedig alapból a jézuskás sztorit mondják, hogy most fog megszületni. Aztán kiegyeztem Benivel, hogy nem most fog megszületni, mert Ő már a mennyországban van, csak most ünnepelik a születésnapját. Nehéz neki olyan válaszokat adni, hogy se ne mese legyen, de mégis megértse.Ti hogy vagytok ezzel?

Gabi, hogy állsz a csomagolással? Nekem még nincs mit becsomagolni. :oops:

Sziasztok.

Timi
thimó
 
 


Sziasztok!

Csomagolást ami megvolt be is fejeztem :lol: És azelőtt, hogy a kis-főnök felébredt volna :wink:

Játék-pakolás, na erre én is pipa vagyok. Nálunk úgy zajlik, hogy én négykézláb, sajnos mostanában máshogy nem megy, guggolni nem tudok a viszér miatt, hajolni a hasam miatt :( , na én szedem a gyerekek meg néznek :evil: :evil: :evil: :evil:
Én meg morgok :oops: :oops: ilyenkor megfogadom nem veszek több játékot, de hát ezeknek a gyerekeknek nem lehet ellenállni :oops: Harag gyorsan elszáll a játék-készlet meg folyamatosan bővül. :wink:

Én is kosárba, dobozba, játéktartóba pakolok, már van egy csomó ilyen.
Nagy sláger a papírvágás. Krisztián imádja a képes ujságokat vagdosni :roll: nagyon ügyes, de én nem díjazom ezt sem.

Jézuska, hát Adri már pedzegeti a Mikulás nem létét is, de igazán nem tudja eldönteni, hogy mi van :lol:
Karácsonykor van mama-jézuskája stb.
Én tavaly már mondogattam neki mi is a helyzet, de ő még szereti azt hinni, hogy van. Úgy vagyok vele, hogy úgyis olyan gyorsan nőnek, akkor legyen addig igazi gyerek amíg lehet :wink:

Igen a vallási szempontból nehezebb lesz, mert amíg a hittan oktatást ki tudod kerülni, nálunk legalábbis az van du. a suliban nekik 1-szer 1 héten, addig a más vallású gyerekek külön vannak.
viszont karácsonyi ünnepség elvileg kötelező, ott meg általában főleg iskolákban előtérbe kerül a Betlehemes-játék, és az ezzel járó minden-féle.

Bár az nem árt ha a gyerekek nyílnak, legalábbis szerintem. Nem baj az, ha több véleménnyel találkoznak, legyen az akár vallási jellegű.
Amúgy meg ilyenkor olyanok mint a szivacs, ha esetleg "tiltod" akkor még jobban megjegyzi.

Valós-válasz adás csak nehezebb lesz :oops: A múltkor a Kisvakond egyik részét nézték, és mondja Adri, hogy terhes a nyuszi. Én bezzeg dehogy az, csak kövér :oops: Hát francokat, egyszer csak nagy jajgatások, nyögések, és telibe mutatják, hogy honnan is bújik ki a nyuszi.
Na lapítottam mint az a bizonyos. Vártam mikor kérdezi meg, hogy a kistesója is így fog e megszületni :oops: :oops:
Hát nem is tudom mit mondtam volna :roll: :roll:
Ezen már annyit gondolkodtam, hogy még a szememben olyan kicsi, de mégis néha olyan meglepőeket tud kérdezni :shock: :shock: Ehhez hozzá kell szokni :oops:

Ildi
Tibi kiakadt, hogy a puporkát nem értetted :lol: pedig az még eléggé érthető.
Ma azt tanítottam neki, hogy anyunak, hogy kell mondani, hogy Boldog szülinapot :wink: hát nem valami érthető még, de holnap estig csiszolunk rajta :wink: :wink:

Na megyünk vacsizni, jó éjszakát!!!

Gabi

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó
 
 


Gabi! Szokták úgy csinálni, hogy a kisbaba hoz valami ajándékot a nagyobb tesóknak. Állítólag így már az első napon lehet tenni a testvér-féltékenység ellen.
Nálatok, ha mindenki februári, lehet hogy Esztike lesz a fő ajándék, ha valakinek pont a születésnapján születik. Meg kell vele beszélni.

Timi
erre elfelejtettem reagálni.
Igen mi is így csináltuk. Sőt én készültem egy csomó aprósággal a kórházi csomagba, volt nyomda darabos, meg nyalóka, meg nem is tudom még mi. Szóval minden nap amikor bejöttek kapott valami apróságot, és mikor hazamentünk kapott az öcsitől nagyobb valamit.
Nekünk tudod miben nyilvánul ki a féltékenység? Amikor én szoptattam a kicsit ő is enni akart :roll: Össze is kapta magát akkor rendesen :D
Viszont 2 hét után mikor már egyedül voltam a 2 gyerekkel ezt befejezte. akkor már jó volt mikor ki tudtunk menni sétálni, ő rollerral többnyire.
1 jó hónap után meg már ő kérte, hogy vigyük az oviba.
Viszont a következő "probléma" akkor volt amikor a kicsi elkezdett mászni, gagyogni, "beszélgetni", teljesen átvette a kicsi dolgait :roll: :roll: ezt kéne most valahogy kiküszöbölni, főleg Krisztiánnal, de még nincs rá ötletem :oops: :oops: Úgy veszem észre ő is hajlamos erre. Ildi Danijával is mászott. :roll:

Nálatok ilyen probléma nem volt????

Na szép napot!!!

Gabi

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó
 
 


Halihó!

Hol vagytok?

Igért képek :wink: :wink:

Kép
Ezt a hűtőre csináltam
Kép
Ez szintén a hűőn van
Kép
Karácsonyi
Kép
És még egy karácsonyi :wink:

Gabi

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó
 
 


Sziasztok!

Gabi.
Én itt vagyok!
Itt vagy még?
thimó
 
 


Hello!

Gabi.
Már nem vagy itt. :cry:
Nagyon jók a képek!Ügyi vagy. Ezek akkor üvegmatricázással készültek, ugye? Amikor lehúzod a fóliáról, akkor felragad az adott helyre vagy ragasztani kell?

Tegnap találtam itt a Babaneten üvegfestés topicot, azt olvasgattam. Itt is felejtettem magam a számgép előtt. :oops: Ennek a folyománya, hogy este 8-kor mosogattam el. :oops:

Sajnálom, hogy ilyen komoly problémáid vannak a visszérrel. :cry: Van nekem is, de nem (mindig) fáj. Ha jól emlékszem kaptál rá gyógyszert v. kenőcsöt , nem használ?

Érdekes, úgy néz ki, hogy a gyerekek 3 éves kor felé a papírvágást kedvelik. Dávid nekem is szokott vagdosni, ha van mit, ha nincs, akkor talál. :twisted: Ezért inkább én adok neki és utánna meg szedem össze a szemetet, de addig is elfoglalja magát. :wink:

Én már volt, hogy játékot ledobtam a pincébe, mert az ígérgetés, hogy ha nem szedik össze kidobom, nem használt. Megtettem, mind a kettő zokogott. Úgy megsajnáltam őket, dehát a türelmem véges és ha már 5x szólok és mégsincs foganatja, na akkor mérges tudok lenne rájuk. Persze a játékot visszakapták, amikor a többit összepakolták végre.
Engem annyira nem zavart a rendetlenség, amíg a szobájuk megvolt( most Dédikeé), volt, hogy csak odébb túrtam a kacatokat, hogy este el tudjanak menni az ágyig. De most, hogy a nappaliban játszanak, már nagyon zavar a széthagyott játék. Általában azért összeszedik, de csak bedobálják a polcba vagy a sarokba. :twisted: Azt is eldöntöttem, hogy amivel nem játszanak, pl a pluss állatok, azokat elrakom zsákba, vagy nem tudom, de eltüntetem. Mert játszani ugyan nem játszanak vele, de szétszórni azt szét tudják. :twisted:

Igen, én is egyetértek azzal, hogy nem baj, sőt jó is, ha többféle vallással, életfelfogással találkozik a gyerek. Persze elsősorban az otthoni minta a domináns és azt szeretné a szülő, ha az ő értékrendjét követné a csemetéje. :lol: Csak nekem az a problémám, hogy Beni még olyan kicsi (4 1/2) neki nem tudom megmagyarázni, hogy igazából az óvónéni sem hiszi el, hogy a jézuska hozza az ajándékot és ő is csak "úgy" mondja. Tavaly is probléma volt belőle, persze nem komoly, hogy a gyerekek többsége karácsonykor jézuskától kapja az ajándékot, Beni meg tőlünk. Aztán megkértem az óvónénit, hogy egyszerűen csak hagyják rá Benire, nem kell őt a földbe döngölni amiatt, hogy nem vallásos.
Egyébként nálunk már a középsőben is van hittan. :roll: Beni az egyedüli a 25 gyerekből, aki nem hittanos. De nem érzem, hogy bántaná őt a dolog, hogy esetleg kimarad valamiből. Az éveelején megkérdezte az óvónő, hogy fog e járni Beni hittanra és mondtam, hogy nem, kicsit csodálkozott. Itt nálunk falun szinte mindenki katolikus. Kicsit nehéz annak, aki esetleg nem az. :roll:
Ja, és mondtam az óvónőnek, ha tényleg meg tudják tanítani a hitet, akkor én is beíratkozok, mert arra nekem is szükségem lenne.
Erről ennyit. Végülis nincs probléma, csak az zavar, hogy a szabad-vallásgyakorlás alatt a katolikus hitet értik még az óvónők is.

Nagyon elment az idő, mennem kell ebédet főzni, de majd jövök és még reagálok, mit reagálok, regélek. :oops: Bocsi a sok olvasnivalóért.

Szép napot!

Mókuska, ha tudsz gyere te is.

Timi
thimó
 
 


Gyorsan még valamit!

Gabi nagyon helyes vagy és milyen szép nagy a pocid. Hasonlítotok egymásre nagyon Ildivel. Melyikőtök az idősebb?Én Ildire tippelek.
Bírom az üzeneteket amiket írogatni szoktatok egymásnak. Nekem olyan, mint egy kódolt üzenet, amit próbálok megfejteni. Az Ildi férje Zoli, Gabié Tibi!?

Mégegyszer sziasztok!
thimó
 
 


[quote="thimó"]G írta:thimóyorsan még valamit!

Gabi nagyon helyes vagy és milyen szép nagy a pocid. Hasonlítotok egymásre nagyon Ildivel. Melyikőtök az idősebb?Én Ildire tippelek.
Bírom az üzeneteket amiket írogatni szoktatok egymásnak. Nekem olyan, mint egy kódolt üzenet, amit próbálok megfejteni. Az Ildi férje Zoli, Gabié Tibi!?

Mégegyszer sziasztok!


Olyan jót mosolyogtam. Nekem a családban egyszerű a név, ugyanis az én férjem is Tibi, a tesómé is az és a sógornőmé is. Persze ha együtt vannak, igaz ilyen ritkán, de előfordul akkor általában, ha csak Tibit szólok semelyik nem reagál :D :D
Tesómnak plusszban ugye én is Gabi vagyok és a sógornője is :D
Gyerekeknél meg a sógornőjééknél is van egy Adri és ugye az én lányom is az :D :D :D

A Zoli az Ildi sógornőjéének a férje :D

Amúgy közöttünk 2 és fél év van Ildi javára :wink: csak én előbb férjhez mentem, és gyerekem is ugye előbb lett.
Hasonlóság, igen szokták mondani, bár annyira mi nem látjuk :D
Ja egyébként én a páromat az ő férje révén ismertem meg :wink: együtt voltak katonák, de ez egy hosszabb történet :wink: :wink:

nekem is főzni kéne de nem esik jól :oops: :oops:
Leragadtam a tv előtt Krisztikével filmet nézni :D :D

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó
 
 


Hello.

Még megpróbálom leírni amit akartam délelőtt.
Nekünk ilyen problémánk nem volt, mármint, hogy átvette volna Beni a Dávid viselkedését. Féltékeny sem volt igazán, de lehet, hogy csak kicsi volt hozzá, hiszen alig volt 2 éves amikor Dávid megszületett. Viszont érdekes módon mostanában észrevettem, hogy féltékeny az öccsére. Például, ha Dávidnak mondom, hogy szeretlek, akkor Beni: " engem nem szeretsz, na jó" Pedig soha nem mondtam neki még, hogy nem szeretem, sőt, ha nehezemre esik is, akkor is azt szoktam mondani, hogy szeretlek kisfiam bármilyen rosszat csináltál.Ha apa játszik Dáviddal (ők ilyen dobálósat-birkózósat stb szoktak játszani), akkor, ha Benivel nem játszik külön, akkor Benike sírva fakad. Meg például, ha Dávid az ölembe ül, akkor ő is odafurakszik és puszilgat. Képesek rajta összeveszni, hogy ki szereti anyát. :roll: Nem tudom, hogy ez valós féltékenység e vagy csak olyan apró gyerekes dolog, mindenesetre nem kerítek nagy feneket neki.
Persze nálunk is van olyan, hogy utánozzák egymást, főleg Dávid Benit, de előfordul fordítva is. Azt gondolom, hogy különbség van a között, hogy egy gyerek visszamarad a fejlődésben, vagy csak utánozza a kisebbet. Egyébként nem tudom, hogy amiatt e, hogy kistesója született, de nagyon nehezen kezdett el beszélni. 2 évesen anya-apa-baba szintjén volt a szókincse.

Krisztikének biztos nem lesz könnyű, hogy nem ő lesz a legkisebb a családban, nem ő fogja kapni a legtöbb törődést, de biztos minden rendben lesz. Van valami olyan mondás, bár nem tudom szó szerint, hogy az első gyerekkel a legnehezebb, a másodikkal már könnyebb, a harmadikkal meg már nem is kell foglalkozni, mert a két nagyobbik neveli.

Olyan szép idő van, remélem nem bosszulja majd meg magát a tél januárban vagy ami mégrosszabb májusban. :wink:

Sziasztok

Timi
thimó
 
 


Nahát, hol áll a fejem?!! A kínos kérdés témára elfelejtettem reagálni. Nem mondod, hogy a kisvakondos mesében mutatják, hogy miként születik meg valaki??!! Nagyon meglepődtem rajta.

Nálunk Beni volt, hogy megkérdezte, hogy ha nekem nincs fütyim, akkor mim van? :oops: Múltkor, amikor annyira odavolt, hogy ő és apa a férfi, megkérdeztem, hogy honnan lehet tudni hogy valaki férfi? A válasz: rövid a haja.
Egyébként azt már meséltem neki, hogy a szülés az fáj és hogy szűk helyen kell a kisbabának kibújnia, ott ahol neki fütyije van ott van a kisbabáknak a kijárat. Olyan aranyos, ahogy rájön dolgokra, pl, hogy csak a néniknek van szopikájuk, no meg nagy fenekük :roll: :twisted:
Nem könnyű, de természetesnek kell(ene) kezelni, hogy ilyen kérdéseik vannak, lesznek.
Mondjuk az a másik véglet (tudok ilyen gyerekről), aki 4 évesen hangosan mindenki előtt elmondja, hogy a tampon mire való. Hát... :oops:

Timi
thimó
 
 


Sziasztok!

Többször is bekukkantottam a hétvégén , hátha ír valaki , de hát nem. :(
Persze, tudom, hogy főleg hétvégén mindenki a családjával foglalkozik, ezzel én is így vagyok. :lol:
Gabi.
Olvastam a Kriszike kruppját, sajnálom. :cry: :twisted: Tapasztaltam már, hogy milyen rémisztő tud lenni egy-egy ilyen roham. Azért vigasztaljon az a tudat, hogy ki fogja nőlni. Beni kisebb korábban nagyon sokat volt kruppos, most már szerencsére, ha kezdődik nála valami nátha, akkor jelentkezik, de akkor is csak reggel és alig egy pár ugatószerű köhögéssel. Pedig voltak nekünk is szörnyű éjszakáink a krupp miatt. :twisted:
Megkérdeztem a dokinőt, ő azt mondta, ez egy hajlam, hogy a vírusok a gégét támadják meg, az beszűkül és így okozza ezt a szarságot, de :!: kinövik a gyerekek. Addig meg együtt kell élni vele. Dávidkámnak is szokott lenni, habár nem túl gyakran.
Szerdán megyek vele a pulmonológiára az asztma :?: miatt, nagyon kiváncsi vagyok, hogy mit mond.

A másik, hogy nagyon jó hír, hogy a topikotok első babócája megszületett. Jönnek majd szépen sorra..., hányan is vagytok most ott terhesek?

Mókuska.
Irtó ügyesek vagytok Lilikével, hogy ilyen szépet alkottatok. A mézeskalácsházra gondolok.Ez puha mézeskalács? Ha igen, leírnád nekem ide a receptjét? Amikor én csináltam olyan kemény volt, hogy csak na.

Elköszönök.

A gyengélkedőknek gyógyulást. Olyan rossz ez az idő, a ködös-langyos időjárásban terjednek a vírusok nagyon. Habár ma már hidegebb van.
Hess-hess ronda vírusok, hagyjátok békén a gyerekeinket. :!: :!:

Írjatok, ha tudtok!

Timi
thimó
 
 


Hahó!
Na, itt vagyok. Hát tényleg zsúfolt volt a hétvége, de most már "normalizálódott" a köhögés, végre nincs az az ugatós, hát azt tényleg szörnyű hallani.
A másik dolog gőzöm sincs honnan szedtük össze, már szombaton volt hasmenése, de, hogy az is honnan? Most még a suliban sem voltunk, senki nem beteg itthon...
Lényeg, hogy javuljunk :wink:

A mézeskalács nekem sem megy. Két évben kisérleteztem, azóta nem. Díszítés meg főleg nem az erősségem. A tojásfehérjét nem is próbálgattam, hanem cukormázt, de azzal nem az igazi.
Egyébként imádom, de anyu is meg Ildi is szokott sütni, én meg pusztítom :lol: :lol: :lol:
Amúgy sütni mostanában nem nagyon szoktam :oops: :oops:
Karácsonyra Rigó jancsi sütit csinálok, anyósom meg beiglit, az is nagyon imádom, de azt sem tudok sütni.

Hát vannak felvilágosult gyerekek. Oké nálunk is sokszor jön Krisztike velem a fürdőbe (együtt van a fürdő és a wc) viszont azokon a bizonyos napokon nem engedem be őket. Azért ezzel még most ne találkozzanak, majd annak is eljön az ideje.
Jó nálunk konkrét a meztelenség aZ nem tabu. mi felöltözünk előttük :oops: ezzel semmi gond nálunk.

Féltékenység még Krisztiánnál inkább amire vigyázni kell, hogy ne legyen igazi "szendvicsgyerek". nem szeretném, hogy azt érezze, hogy ő kevesebb törődést kap. Biztos nem lesz könnyű menet, de megoldjuk :D

Elkezdtem a suliba a gipszeket festeni :D kb. a végső határidre készen lesznek, előbb nem igen :oops: :oops:

neked jól vannak a fiúk?
Egyébként nálatok maga a karácsony az ugynúgy tartva van? és ugyanúgy zajlik, mint a katolikusoknál?
Fiúk készülnek rá? Nekem Adri egyfolytában dekorációkat csinál.
Ilyenkor már be van zsongva. a város már tele van karácsonyi fényekkel :wink: ezt imádja, ilyenkor nem számít a sötét sem :wink:

na megyek, jók legyetek:Gabi

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó
 
 


Sziasztok!

Szóval én hétvégén azért nem voltam, mert pénteken itt aludt sógornőm legkisebb lánya aztán szombaton is itt volt késő délutánig... a többit olvashattátok a másik topicon :wink: Vasárnap de. kicsit sétáltunk aztán apa elment lovagolni majd 4 után elmentünk a gyerekekkel játszóházba ami a napokban nyilt meg. Kicsit drága, de nagyon élvezték, ugy gondoljuk, h havi 1-2 alkalom még belefér :wink: :lol:

Timi
Vallás témára még nem reagáltam... Szóval mi katolikusok vagyunk, de nem járunk templomba. Utáljuk, h a politika oda is befészkelte magát. A párom bibliaoktató szakon végzett főiskolát és a tanulmányai során eldöntöttük, h a gyerekeket nem fogjuk megkeresztelni. A szülei ezt nagyon ellenzik, nem értik meg az érveinket. Mi már nem fogunk más vallást választani, de nekik meg szeretnénk hagyni a választás lehetőségét. Ha évek mulva ugy döntenek, h szeretnének megkeresztelkedni -ám legyen.

Te vagy azon kevesek egyike, aki eltalálta, h én vagyok az idősebb. Többnyire forditva tippelnek, egyszer egy tollas versenyen még fogadtak is ránk emiatt :lol:

Mézeskalács puha lett, a receptet most nem tudom leirni mert anyósom könyvéből készült amit már visszaadtam, de majd leirom ha átmegyünk. Ja, most jut eszembe, h van két nagyon jó karácsonyi recept, priviben elküldöm.

Holnap megyek Danival dokinőhöz, kiváncsi vagyok mit mond, be fogja-e oltani. Már 2 hetet csusztunk... :?

Jó éjszakát :wink:

Kép
Kép
mókuska
 
 


Sziasztok!

Nos, végre gépközelbe kerültem. :lol: Illetve olvasni már olvastalak titeket, csak írni nem volt alkalmam.

Gabi.
Boldog névnapot!

Hát, úgy könnyű, ha van aki süt. :lol: Nálunk, ha nem sütök, akkor bizony nem eszünk. Főleg a keltek mennek nálunk,de lehet , hogy azért, mert krémeseket nem szoktam soha csinálni. :wink:

Mit mondjak, hozzátok képest mi prűdek vagyunk. :lol: Engem még soha nem láttak a gyerekek meztelenül, most már félmeztelenséget is próbálom kerülni. Nem tudom, de szerintem egy férfi-, vagy női nemiszerv a kisgyerek számára, hát hogy is mondjam, nem feldolgozható látvány. Sőt, még meredekebbet mondok: ha a fiúk együtt fürdenek rajtuk hagyom a kisgatyót. Ez azóta van így amióta az egymás fütyijével játszottak. Ha van rajtuk gatyesz, akkor ezt nem csinálják. Ez van. Neked gondolom más a véleményed, ugye?

Karácsony: Nem vagyunk marslakók, mi is tartunk karácsonyt. :lol: Viszont minden vallási töltet nélkül, magáért az ünnepért, az ajándékozásért. Most nincs időm rá, de majd holnap bővebben mesélek róla.

Azt, hogy ugyanannyi tőrődést, figyelmet kapjon Krisztike szerintem nem fogod tudni kivitelezni. Habár, ha áldott jó gyerek lesz az Esztike, aki csak eszik és alszik akkor talán mégis.

Sok sikert a gipszfestéshez.

Krisztike jobban van?

Ildi.
Köszi a recepteket, ki fogom próbálni még karácson előtt.

Azt, hogy te vagy az idősebb, nem a fénykép alapján, hanem a hozzászólásaid alapján gondoltam. Kicsit anyáskodó volt némely hsz-od Gabihoz, ebből gondoltam. :lol: Egyébként külsőleg ikreknek is elmennétek.

Dani milyen oltást kap? 15 hónapos ugye? Ilyenkor kapnak oltást? én már nem is emlékszem, pedig nem volt olyan nagyon régen, mikor Dáviddal voltam oltáson. :oops:

Holnap én is viszem Dávidot orvoshoz, a pulmonológiára. Nem tudom, hogy jutunk e előbbre, de ha nincs "kezelés" alatt, akkor nem írja fel a háziorvos a gyógyszereit, pedig most még szüksége van rá.

Egyébként, nem semmi, hogy voltatok olyan bátrak és nem kereszteltétek meg a gyerekeket. Nekünk sincsenek megkeresztelve, de majd holnap bővebben.

Na, megyek. Készülődünk az alváshoz. Képzeljétek, nekem, aki olyan fontosnak tartja a napközbeni alvást a gyerekeknek, nem alszanak a fiúk napközben. :oops: :wink: Ennek megvan az az előnye, hogy 8 körül mennek aludni=legnagyobb örömömre.

Holnap jelentkezem, hogy mi volt a pulmonológián.

Jó éjszakát!

Timi
thimó
 
 


Sziasztok!

Gabi
Hol vagy eltünve???!!!

Timi
Megkaptuk az oltást -15 hósat. Ez jó jel, hiszen elmult a hörghurut :lol: Dani nagyon vagány volt, a spatulát rágcsálta mikor beoltották, ránézett a dokinőre csodálkozva, h mit akar aztán folytatta a rágcsálást. Még egy kis nyöszörgés sem volt :lol: A sulya is szép, 11,79 kg :lol:

A meztelenségről: nálunk sem tabu, együtt is szoktunk fürdeni a gyerekekkel. Egy müsorban egy orvos azt mondta, h ez teljesen normális, sőt szükség is van rá, ez is része a későbbi szexuális felvilágositásnak. Lili egész kicsi korától tudja mi a különbség nő és férfi között.

Beni az oviban sem alszik? Mostanában Lili is tiltakozik a déli alvás miatt, de csak itthon, az oviban ő az első aki elalszik és az utolsó aki felkel :lol:

Na megyek megnézem őket, Lili kitalálta, h éhes és persze Dani is követelte. Apa van velük :wink:

Kép
Kép
mókuska
 
 


Sziasztok!

Ildi
itt vagyok :lol: :lol: :lol: Délelőtt védőnőnél voltam, utána Tibi "kiadta", hogy takarítani kéne mert bármikor jöhetnek a Digi tv-t kötni, persze ő a gép előtt ült, na ezen én jót morogtam :evil: :evil:
Délután meg vasaltam, szóval nem unatkoztam.
Örülök, hogy Dani meggyógyult. Krisztike még köhög, de főleg alváskor, napközben nem :roll: :roll:

Timi
köszönöm a névnapi köszöntést :wink:

Még annyit a meztelenséghez, hogy az sem biztos, hogy jó, ha a "különbséggel" az oviban találkozik először a gyermek. Szerintem. Nálunk az oviban közös helyiségben volt ugye a fiú, lány wc, annyi, hogy külön sor. Viszont mivel a férfipalánták már ott is állva pisiltek :D :D persze, hogy ez a lányokat érdekelte :D

Alvás nálunk akkor gond ha Adrika itthon van, akkor inkább játszana, viszont nekem még nagyon igényli.
Ha váletlenül nem alszik du kb. 5 órától alig lehet bírni vele. egyszerűen semmivel nem lehet lefoglalni :?
Én Adrival voltam úgy, hogy kb. 2 éves korától bármit csináltam nem tudtam elaltatni, persze este 6 órakkor ha nem figyeltünk akármi mellett állva elaludt :roll: de evés közben, sőt fürdés közben is :lol: :lol:
Oviban ezzel sokat szenvedtünk. ha nagy ritkán elaludt nem tudták felkölteni, de én is alig :oops:

Gipszfestéssel nagyon sokat megcsináltam, 3 db.-ot :oops: :oops: Viszont a párom megszánt, kért munkahelyről kis méretű kereteket, és így azt bevittem, azért mellé tettem a 3 gipszformát is :D :D

Mennyi időnként kell járnotok a pulmológiára?
Akkor Dávid folyamatosan kap valami gyógyszert ugye? Még szerencse, hogy hagyja :roll: Nekem a gyerekek már a gyógyszeres üveg látványát is utálták.
Tavasszal Krisztián valamilyen szuszpenziós gyógyszert kiöntött, és olyan elégedett képet vágott hozzá :evil: :evil: de ráfaragott, írattam fel másikat :wink: :wink:
Most az orrszívással vagyunk gondban. Úgy ahogy engedi, de többnyire úgy, hogy ő fogja az orrszívót, viszont úgy meg nem az igazi. Viszont az orrcseppet azt nagyon szereti :D

Nálunk meg vannak keresztelve a gyerekek, Adrinak Ildiék a keresztszülők, Krisztiánnak sógornőmét. Viszont Krisztike keresztapa-mániás. Ildi férjét is annak hívja, de úgy szereti őket.

na jön a kicsi, úgyhogy elköszönök.

Jó éjszakát:Gabi

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó
 
 


Jó reggelt!

Ildi
mindíg elfelejtem írni, hogy a fa alá Krisztikének készülj (vagyis inkább Tibi), készüljön valami kicsi kinderes autóval :wink: :wink:
ugyanis ha kérdezik mit hoz a jézuska mondja, és mutatja, hogy keresztapa jézuskája pici autót hoz :lol: :lol: Szóval a picit is nagyon várja :wink: :wink:

Ma is csak este leszek, még déelelőtt elmegyünk megvenni a hiányzó ajándékokat, és be is szeretném csomagolni őket :D :D

szép napot!

Gabi

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó
 
 


Sziasztok!

Először is: voltunk délelőtt a pulmonológián. 9-re kaptam időpontot, de csak 10 után jutottunk sorra. Szerencsére tiszta a tüdeje Dávidnak, csak nagyon taknyos. Szóval a dr-nő azt mondta, hogy szerinte allergia okozta asztmája van Dávidnak. Megkérdeztem, hogy a vérből készített allergia-teszt mennyire pontos, mert ezt már csináltak neki. Azt válaszolta, hogy egyáltalán nem, mert még a kicsiknél kevés a vérben az ellenanyagszint. Hát ennyi. Kapja továbbra is a gyógyszereket, 3 hónap múlva kell kontrollra mennünk. A gyógyszereket be kell lélegeznie. Van rá egy speciális kütyü, azon keresztül. Az egyiket a fulladás, asztmás rohamok megelőzésére mindennap 2X, a másikat fulladásra kapja, szükség esetén. :roll:
Gyógyszer bevevéskor, ő egy kis hős. Még a legrosszabb ízű kanalast is beveszi. A lélegzős gyógyszert pedig már teljesen megszokta.
Sőt, az orrszívózásnál is szépen ül nyugodtan. Na, a bátyus pont az ellentétje. Neki fél óráig kell prédikálni, hogy végre bevegyen egy gyógyszert. Még a Panadolnál is cirkuszol, pedig az nem is rossz ízű. Ő szerencsére nagyon ritkán beteg.
Orrcseppet ti milyet használtok? Mi Nasivint szoktunk. Van kisgyerekeknek való Nasivin spray-ben is, nekünk az jobban bevált, mert nem folyik a garatba. Itt a vadkerti gyógyszertárban persze nem tartanak, így most cseppet vettünk.

Dani igazi bátor nagy legény. Nekem a fiúk nagyon tudnak ordítani, ha szurit kapnak.

Meztelenségről: Azt Beni is tudja, hogy mi a különbség egy lány-fiú között, mert már látta. Van egy kis barátnője aki gyakran játszik nálunk és persze pisiléskor a természetes kíváncsiság előjön és megnézik egymást. No meg persze ott az óvoda is.Azt viszont nem gondolom, hogy az apját- anyját is kellene látnia meztelenül. Lehet, hogy maradi vagyok, de szerintem mindennek eljön az ideje.
Nálunk a családban sem volt divat a meztelenség. Én soha nem láttam apukámat teljesen pőrén. Ennek ellenére nem származott semmi hátrányom abból, hogy nem láttam őt így. Elmondhatom, hogy a férjemmel teljesen jól működik a szexuális életünk. :lol:

Persze, nem vagyunk egyformák, mások a szokásaink is. A mieink maradiak. :lol:

Alvás: Beni az óvodában sem alszik. Pár hete mondja, hogy nem alszik. Az óvónők meg ugye nem tudnak mit csinálni vele,velük. Így alakult az ki, hogy akkor Dávidot sem rakom le délben, így együtt mennek aludni este. Ha Dávid aludna akkor csak 10 felé álmos, de Beni meg addig felőrőlné az idegeimet. Ő is , ha nagyon fáradt akkor kész, vége, csak a nyafi, hiszti, sírás stb. Most 8 körül ágyba dugom őket, egy kis mese majd alvás. Mit mondjak, a héten volt először, hogy Dávid átaludta az éjszakát. Pedig már ugye majdnem 3 éves.Eddig mindig riasztott éjszaka én meg költözködtem mellé. Üdítő volt reggelig aludni a férjem mellett. :lol:

Gabi. Nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy az alvásközbeni köhögés a váladék lecsorgása miatt van. Olyankor lefolyik a garatra és ez ingerli köhögésre. Jól ki kell tisztítani lefekvés előtt a nóziját. Ennyit mondtak.
Gratula a 3 gipsz- díszhez, vagy inkább a férjedhez?

Most ennyi voltam :oops:

Szép napot.

Timi
thimó
 
 


Sziasztok!

Szerintetek, hol lehet kapni Lego Duplo-ból olyat, ami csak ömlesztett? Olyat láttunk csak Gyarmaton ami vagy repülőtér, vagy mozdony-vasút.
Láttatok valahol a bevásárlás közben esetleg ilyen ömlesztett Legot? Auchan, Metro, Lidl =nincs
Még ma megnézi apa a Gulliver-ben, hátha.


Még egy kérdés: a máglyarakásba kell dió? A neten olyat találtam, amibe nem írtak, de a párom váltig állítja, hogy kell bele. Nem tudom, mert már olyan régen csináltunk.

Egyébként merre vagytok? Mi jót csináltok?

Ja, tegnap Beni azzal jött haza az oviból, hogy Luca-széket fog csinálni és elmegy a templomba megnézi a boszikat. :lol: :roll:


Karácsonyi menüket kukkoltam a másik topikban. Olyan jó ötleteket láttam. :lol: Köszi.

Most is takarítanom kell, megyek is, mert nem haladok. :roll:

Ugye ti írtátok valahol, hogy használtok mikroszálas törlőkendőt? Mivel lehet kimosni? Gondolom valamivel biztos, csak nagyon ki kell öblíteni. :!: :?: Hogy szoktátok?

Szép napot! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Timi
thimó
 
 


Sziasztok!

Timi
Multkor mondta Gabi, h lehet a kendőket nyugodtan mosni csak öblitőt nem szabad használni! Én nem rakom mosógépbe, használat után kimosom -ha kell sima szappant használok.
Ha érdekel a diós pulykamell recept szivesen leirom :wink:
Mi most legokat egyáltalán nem néztünk ugyhogy ebben sajna nem tudok segiteni :( Viszont ha előbb kérdezed van vhol egy mail cimem, egy csaj árul vhol kg-ra. Egy másik topicból sokan rendeltek tőle, állitólag nagyon rendes és olcsón adja.
Sztem nyugodtan rakhatsz diót a máglyarakásba :lol: Az én receptem sem irja, de anyósom szokott bele tenni, sőt egyszer már meggyet is rakott bele :wink:
Gondolom az allergia asztmának nem örültél :( A sima asztmát legalább ki lehet nőni...

Na megyek pihizek, a másik topicon leirtam a mai délelőttömet és ugye még oviba is kell mennem délután....

Kép
Kép
mókuska
 
 


Sziasztok!

Ildi
jó kis napod volt :!: Én meg olyan álmos vagyok, de mivel fől még a kaja így nem merek elaludni :shock: bár még Kriszti is majd most fog remélhetőleg. :roll:
Tegnap Tibi nem kérdezte meg a munkát, de szerinte mennek az ünnepek között.Ha mindenki nem is neki akkor menni kell a leltározás miatt :evil: :evil: :evil:

Timi
sajnálom én is ezt az allergia-asztma dolgot.
Nálunk a párom allergiás :cry:Ő fűfélékre többnyire, de újra kéne csináltatni a vizsgálatot, mert 10 éve volt neki. Évekig járt injekcióra amíg az a kezelés tartott addig nem is jött neki elő.
Akkor azt mondták, hogy elmúlt, hát a francokat :evil: :evil: tavasszal nagyon rosszul lett, teljesen befulladt éjszaka az ügyeleten kötött ki, asztmás rohama volt :evil: :evil: Szóval mi most itt tartunk :cry: :cry: Allergia átalakult asztmává :evil:

Orrcseppet mi is Nasyvint használunk. Adrinak sprét, mikor milyet, mert ő nem viseli ell az orrcseppet.
Nekem pl. sprében a Bioparox nagyon jó, viszont annyira erős illatanyagtartalma van, hogy Adri azt sem engedi :cry:
Szerencsére ő annyira nem beteges, és ritkán kell csak használnunk ilyeneket. :)

A Legót én sem tudom. Én egyenlőre ez elől elzárkózom, most főleg a leendő pici miatt. Nekem ugyanis mind ketten előszeretettel a szájukba vettek minden apró dolgot. Szóval egyenlőre maradnak a nagyobb darabos építők :wink: :wink:
Amúgy többnyire én is ezeket a fajta építőket látom amit Te is írtál. Végül is ebben van a nagyobb üzlet :cry: :cry: Te meg győzd megvenni.

Minimaxot ezért is nem szeretem. Állandóan bolondítják a gyerekeket mindenfélével. Van aminek semmi értelmét nem látom :roll: :roll: A múltkor egy babán akadtam ki sírt, fájt a hasa és büfizett, na ettől kész voltam. :roll: Lehet, hogy én vagyok vaskalapos, de beszélő baba még elmegy, de ezeket a pisilős etetős babákat nemigazán díjazom, pedig ilyen nekünk is volt :oops: :oops:

Beni aranyos lehetett a Luca székkel. :D

Holnap Adriéknak is lesz adventi műsor előadás az Evangélikus templomban fél 3-kor. A legrosszabb időben :roll: :roll: :roll: Oda menni nem tudok, mert Krisztike még alszik, na meg a suliba mindenképp vissza kell menni a cuccokért, persze két külön irányban van :evil: :evil:

Ti még mentek a jövő héten oviba?

na megyek teregetni, a manóm is elaludt, és indulhat a vasalás :twisted:

Gabi

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó
 
 


Sziasztok.


Ildi.
Tényleg nem semmi napod volt. De legjobban az a hsz-a tetszett valakinek az írásod olvasása után ott a másik topicban, hogy mi a kedvenc sorozatod: A szökés vagy a Született feleségek. Ezen olyan jót nevettem. :lol:

A diós pulykamell érdekel, ha van időd leírni, megköszönöm. :lol:



Hát igen, nem örülök az allergia-asztmának, sőt inkább dühös vagyok, hogy azt sugallják az orvosok embernek, hogy ebbe bele kell törődni. Pedig lehet, hogy ha kiderülne mitől van, akkor többre jutnánk. Tollra,porra,tejre stb?

Gabi
Nekem is allergiás a párom. Olyankor amikor virágzik a parlagfű.(augusztus vége) Ilyenkor viszont szinte mindenre. Szerencsére neki még nem ment át asztmába, de figyelmeztették rá, hogy még az allergia-szezon megkezdődése előtt szedje el szedni a gyógyszereit, mert különben nagyobb baj lehet.

Nem tudom, hogy meddig lesz ovi. :oops: Nincs kiírva, én meg nem kérdeztem meg. :roll: Így, hogy rákérdeztetek szerintem már nem megy végig a jövő héten.
A suliban már a jövő hét téliszünet?

A Minimaxon tényleg bugyuta játékokat tudnak reklámozni. Nekem a fiúk folyamatosan kiabálnak a reklám alatt: nekem ilyen kell, ez kell. Na persze. :roll:

Tegnap elvittük a fiúkat fodrászhoz. Dávidnak fél órát könyörögtem, hogy engedje levágni a haját. :roll: Végül is sikerült. Olyan helyesek lettek.

Hozattam apával még a Metroból összecsukható rekeszeket 4-et, de a játékok most is mellette vannak. Olyan elegem van már ebből. :evil:

Na megyek, összepakoltatom velük, mert.....


Timi
thimó
 
 


Timi
én nem rekeszezek :D tegnap 2 doboz játékot tettem el, az egyik plüssök, amiket keveset használnak. persze krisztián Teletubbes-eket kiszedte :D És apró játékokat, mert azt különösen utálom szedni.
A barbie bútorokat beletettem zacsiba visszük le anyuékhoz, ott van egy nagy babaház, abba elfér :wink: :wink:

Nekem a párom folyamatosan szedi tavasztól a gyógyszereket. Most tavasszal akart új vizsgálatot csináltatni, de mivel már pár szem gyógyszert beszedett már, így nem csináltak, mondván, hogy csak gyógyszermentes időszakban lehet allergiavizsgálatot csinálni :evil: :evil: Viszont a fulladás óta ilyen belélegző por valamilye van, amit rendszeresen használ. Sajnos neki a munkahelyen is van ugye folyamatosan finom por, ami szintén irritálja őt.

Nekem Krisztián imádja ha vágják a haját. Barátnőm el van ájulva tőle :lol: Szokta is mondani, hogy ez is ritka :wink: :wink:
Nálunk általában Tibi levágja neki géppel a barátnőm meg kiigazítja :roll:

Nálunk a suliban jövő héten lesz az adventi vásár azt hiszem szerdáig. Gondolom a suli is addig tart, de majd rákérdezek. :wink:

jajj, még az allergiára visszatérve. Bátonyban van homeopátiás dr.-nő. Ildi meg tudja szerezni a számát.
Mi gondolkoztunk már rajta, hogy meg kéne Tibit nézetni vele, ha jól tudom fogad felnőttet is, gyerekeket azt biztos.
Ha jól tudom egy első teljes kivizsgálás 5000 ft, de tesóm ezt is jobban tudja :wink:
Nagyon sokaktól hallom, hogy ő tette "rendbe" a gyerekeket.

Na megyek én is leülök velük egy kicsit játszani :wink: :wink:

Gabi

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó
 
 


Sziasztok!

Timi
Jajj, kedvenc sorozatom.... azért kérdezte a csaj, mert tegnap este ugy köszöntem el, h elkezdődött :lol: Egyébként a Szökést szoktam nézni, a másikból az első részt el kezdtem nézni és hát nem igazán kötött le :roll:

Kérdezted az orrcseppet: én nem nagyon szeretek használni, inkább sterimar orrspray -ez egy sós vizes oldat. Ha mégis kell akkor egy homeopátiásat -Euphorbium comp.-Heel a neve, ez nekünk nagyon bevállt.

A homeopátiás dokinő egy gyerekorvos aki az ált. rendelés mellett ezzel is foglalkozik, felnőtteket is fogad. A sógornőmék is hozzá járnak a gyerekekkel. Az állapotfelmérő számitógépes vizsgálat valóban 5e ft (legalábbis eddig ennyi volt)

Az iskolában ha jól tudom 21-től lesz szünet. Ovi nálunk a jövő héten még végig lesz, de én már csak hétfő-kedd viszem Lilit. Hétfőn lesz a karácsonyi ünnepség, lehet, h bemegyek Danival.

Priviben küldöm a receptet :wink:

Gabi Téged nem érdekel? Hátha megennék :roll:

Kép
Kép
mókuska
 
 


Ildi
eldöntöttük, haogy a karácsonyi menü a szarvas lesz :D Majd bepácolom előre és valahogy összekombinálom a több recept alapján :wink:
A finnyásabbaknak meg lesz rántott hús, és hal. Krumpli lesz a köret, az jó mind kettőhöz :wink:

Tegnap óta ám nagy változások vannak nálunk :wink: Krisztikének nincs pelus. Már este gatyit kért míg játszottak, de vetkőzött, ill. szólt ha pisilni kellett, és bilibe pisil :D Lehet, hogy csak átmeneti, de hátha :D Alváskor már egy ideje nem pisilt be, de majd venni kell olyan gumilepedőt vagy mit, és akkor nappali alváskor sem rakok rá pelust, aztán majd meglátjuk hogyan tovább.
A másik este veszekedtem rá mert az orrszívatásnál a hasamon ugrált :roll: :roll: ma egyedül fogta az orrszívót, és úgy leszívatta magának :lol: Csak azt nem értem eddig miért kellett rohanni utána az orrszívóval :roll: :roll:

Na megyek aludni kéne lassan :roll: :roll:

Ma néztem pont, hogy milyen műsorok lesznek szilveszterkor aztán jót mosolyogtam, hogy mostanában az is csoda ha 10 óráig fel tudok lenni, nemhogy éjfélig :oops: :oops:

Jó éjszakát!!!

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó
 
 


Sziasztok!

Most csak kipróbálom, hogy el tudom-e küldeni, mert nekem gyanús ez a Babanet. :wink:
thimó
 
 


Nos, úgy néz ki működik. Csak szórakozik velem, hogy mindig kiléptet.

Gabi.
Látod, milyen ügyes fiacskád van. :lol: :lol: Orrszívás: szép látvány lehetett, ahogy kergeted őt az orrszívóval. :lol:
Egyébként én már rájöttem, hogy kis rafináltak ők, sokkal több mindent megértenek, mint azt mi gondolnánk. :wink: Lehet, hogy magukban meg jókat nevetnek, hogy mi mindenre képes anya, ha valamit el akar érni.
Dáviddal én így jártam. Bebújt az asztal alá a fodrásznál és nem volt hajlandó kijönni. Amikor végre kijött, akkor nem volt hajlandó a székre ülni, hogy a haját levágják. Már mindent mondtunk neki, de hiába. Aztán amikor ő úgy döntött, akkor hagyta levágni. :wink:

Ez most megy, nem bízom a rendszerben.
thimó
 
 


Gratulálok, hogy kivitelezted azt amit én csak tervezek. A játékok megrítkítására gondolok. Csak így tovább, csak keményen. :lol:
Nekem Beni még az utolsó papírfecnit is meg akarja tartani, meg olyan kindereket is, amiknek már hiányzik egy-két részük. :evil: :cry:

Mókuska.
Gondoltam, hogy nem a bosszús napoddal kapcsolatban írta a csaj a két filmcímet, de úgy odapasszolt nekem. :lol:

A dr-nő telefonsz-át el tudod nekem küldeni priviben. Ti már jártatok nála?
A homeopátia nektek bevált? Én nem tudom, de nekem vannak aggályaim. Persze, ha Dávidnak segít, akkor az én érzéseim nem számítanak. Egyébként az én sógórnőm is használ homeopátiás szereket a gyereknek, ő is dicséri.

A receptet köszi.

Főznöm kell valamit.

Írjatok.

Timi
thimó
 
 


Jó reggelt!

Bizony el tud inalni előlem a kis francos. Arra ügyesen rájött már elég régen, hogy az ágyunk ennek a célnak tökéletesen megfelel. :wink: 3 oldalról szabadon van, és most ugye kissé nehézkesen mozgok :oops: Ugye ő meg ellentétesen mozog :shock: :shock:

pelus továbbra is alváskor van csak :wink: Tegnap vettem gumilepedőt, úgyhogy délutáni alváskor sem lesz :D
A kakilástól még félek :oops: az még nem volt azóta :shock: :shock: remélem a bilibe az is ügyesen sikerül majd.

Adrinál már nem emlékszem, hogy ez okozott e gondot :roll: :roll:
nálatok volt valami negatívum ezzel kapcsolatban???

Szerencsére már javulgatunk :wink: már 2 éjszaka nem köhögött. az orrát még kell szívatni.
Viszont elég rosszul eszik, pedig tényleg próbálok olyan kajákat csinálni amiket nagyon szeret :shock: :shock:
Ma pizza lesz, azt mind a kettőm imádja. :lol: :lol:

Adriéknak megvolt tegnap a templomi előadás, jó sokáig tartott :shock: :shock: Már unja ám az ünnepségeket :lol: :lol:

A homeopátiás szereket egyre jobban dicsérik :wink:
Állítólag nagyon jók, és az áruk is eléggé kedvező, ami nem utolsó szempont.

Na, megyek, mert annyi mindent kéne csinálni, de semmi kedvem hozzá :oops: szép napot Nektek:Gabi

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó
 
 


Sziasztok!

Gabi.
Én úgy csináltam, hogy, ha egy picike belement a gatyeszba, akkor azt a bilibe, illetve a wc-be kotortam, mondván, hogy ott a helye.
Szerintem egyébként nem lesz a kakilással sem problémája Krisztikének, belejön majd, hogy mit hová... :shock:

Írtam neked privit, nem kaptad meg? Akkor kinek küldtem el? :x

Ma voltunk bevásárolni: :P :twisted:

Mennem kell, mert Dávid sír.

Timi
thimó
 
 


Végre sikerült ismét idejutnom.

Sajnos, a takonykór Dávidnak még mindig megvan. :cry: De, hát ez olyan általános nála, csak néha felerősödik, néha gyengül.

Dávid nekem nagyon jó étvágyú, de mostanában rákapott a csokira, pedig eddig nem nagyon kellett neki. Így most az étvágya neki is kissé alábbhagyott.
Képzeld, nekem Beni volt úgy, hogy semmit nem akart megenni egy időben. Már nagyon untam és bevezettük azt, hogy ha nem ette meg az adott ételt akkor nem kapott mást. El is múlt a válogatóssága elég gyorsan, mert éhes volt. :o

Mókuska.
Olvastam, hogy nem volt fűtés nálatok. :!: :?: Ez nem lehetett valami kellemes, így télvíz idején. :twisted:
Lilikével hogy sikerült a sütögetés? Nagyon nagy türelmed lehet, hogy így be tudod őt vonni a sütésbe. Érdekes, hogy milyen kicsi még és már látszik rajta a vonzódás a konyhai dolgok iránt. Persze, ez biztos azért van, mert Te is egy konyhatündérnek tünsz.
Tényleg szeretsz sütni-főzni? Arra gondolok, hogy kötelességnek érzed-e vagy örömödet leled benne?

És te Gabi?

Én úgy vagyok vele, hogy az utómunkálatokkal(mosogatás, felsöprés, tűzhelytakarítás :evil: ), addigra már nagyon unom. :wink:
A lelkesedés viszont megvan. Csak olyan jó lenne nyugodtan, lassan, minden zavaró körülményt kizárva alkotni a konyhában.
Mivel ez nem adott, ezért inkább olyat szeretek főzni-sütni ami egyszerű , gyors és nem szalad utána a konyha. Például a nokedlivel is ez a gondom, pedig apa nem igazán szereti a bolti tésztát. De ami a nokedli főzés után marad az.... :twisted:

Vettünk karácsonyi ajándékokat, szinte mindenkinek. Kivéve Dédikének, még ő neki be kell szerezni a vérnyomásmérőt.
Vettünk még egy csomó husit, cukrot, rizst, étolajat, mosóport...stb.
Elegem is van a vásárlásból egy időre.

Jó éjszakát.

Írjatok, ha tudtok.


Timi
thimó
 
 


Sziasztok!

Timi
nem kaptam privit :cry: :cry:

Én elvagyok a főzéssel, amkor már tudom mit fogok csinálni. Nekem nagyobb gondot okoz kitalálni, hogy mi legyen a menü. elég válogatós családom van, és így eléggé nehéz :cry: :cry:
Viszont amióta terhes vagyok a húsos kajákat nem szeretem főzni, ugyanis az orromban marad a nyershús szaga és nem mindíg tudok enni belőle :shock: :shock: :shock:
Viszont ez csak átmeneti.

Sütni nagyon szerettem, de amióta Krisztike megszületett nem nagyon szoktam. Most meg egyre rosszabb az egy helyben állás. Ha mozgok akkor nincs gond, mert van, hogy szinte egész nap talpalok mégsincs semmi bajom, viszont ha egy helyben egy pózban állok a derekam nagyon fáj. de ez csak pár napja van.

Ami most megint bolygat új receptek keresése kipróbálása. azután van, hogy nem jön be valami és akkor egy időre felhagyok a kisérletezéssel :roll: :roll:

A nokedlit viszont nagyon szeretem :D sőt mindenki. Ezek a mostani tészták olyan pocsék minőségűek, és még jól sem lehet lakni velük :( Viszont most kis adagokat tudok csk csinálni, mert a melegtől meg bekeményedik a hasam :evil: Szóval nem könnyű, de már nem is olyan sok vanhátra :D :D
Utána meg előjönnek a gyors kaják :lol: :lol:
Tojásleves és társai, viszont ezeket az egész család szereti :D

Nekem Adrit nem köti le nagyon a konyhai tevékenység. Így visszagondolva és sem voltam annyira konyhamániás gyerekként. Amikor férjhez mentem szégyen vagy nem alig tudtam főzni valamit :shock: :shock:
Én mindíg is jobban szerettem a kinti munkákat :wink: :wink: Ez most is így van. Inkább kert, udvar rendezés, mint konyha, de muszály mind a kettő :D :D

karácsonyi nagybevásárlás már annyira nem kell nekünk sem. Így folyamatosan vettem meg dolgokat.
Majd a vacsihoz valókat kell még megvenni :D
Ilyenkor, de főleg az utolsó pillanatban nem szeretek menni, mert olyan sorok vannak :shock: :shock: Ilyenkor olyan érzete van az embernek mintha világvége jönne, annyi mindent vásárolnak :roll: :roll:

Na megyek, mert fürdetünk.

Jó éjszakát!

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó
 
 


Sziasztok!

Timi
Hát igen! Nálam is az a helyzet mint nálad. Én imádok sütni-főzni, de azt szeretem ha nyugi van. Dehát Dani mellett... :roll: Szóval most nálam is a gyors és egyszerü kaják jönnek be, de én sütésre is tudok időt szakitani ha megkivánjuk. Leginkább a keltek jönnek be, amugy nem vagyunk egy nagy sütizabálók :lol:
A gyerekkorunkról meg tudnánk mesélni (házimunka), Gabi tényleg nem nagyon szeretett semmit csinálni :lol: A szobánkat is inkább én takaritottam mert idegesitett ha vmit nem oda tett ahová kéne :lol: Anyukánknak én nagyon szivesen segitettem a sütés-főzésben, sokat tanultam tőle...

Annyi nokedlit-haluskát sztem senki nem csinál mint én! A párom ugyanis imádja minden formában-mondjuk én is :lol: szóval nálunk elég sokszor szokott lenni.

Gabi
Ugy látom Nyinya is ugy lesz szobatiszta mint Lili, egyik napról a másikra. :wink: Tényleg igaz, h mikor fejben is megérnek rá akkor lehet levenni a pelust, egyébként kár erőltetni. Ja, vettünk kis brümbrümöt :lol: Még mindig nem tudom mikor megyünk Orosziba. Ti beszéltetek már róla?

Mi Lili ajándékával majdnem koppantunk, ugy voltunk vele, h ráér hisz tudjuk mit akarunk, erre elfogyott a Tescoba, de a játék nagykerbe se tudtak hozni :shock: Reggel eszembe jutott, h felhivom anyut hátha mennek Gyöngyösre, szerencsémre még éppen a Tescoba voltak. Ott sem tudtak venni, de egy játékboltban sikerrel jártak, ugyhogy hétfőn megyünk le érte -apa itthon lesz. Mondjuk ezzel most ugy voltam, h ha kell Pestre megyünk érte, de mindenképp meg kell szereznünk. Kaját még ki sem találtam... :roll:

Jó éjszakát!

Kép
Kép
mókuska
 
 


Sziasztok!


Én sem igazán tudtam főzni amikor férjhez mentem. Egyszerűen nem érdekelt. Sokat is hallgattam Anyától emiatt.Egész végig amíg a férjem udvarolt anyukám elhalmozta őt minden finomsággal. :roll: Aztán amikor feleségül vett, kiderült, hogy nem teljesen igaz, a mondás: Nézd meg az anyját, vedd el a lányát. :lol:
De muszáj volt igyekeznem megtanulni főzni-sütni. Most már szívesen is teszem. Úgy vagyok vele, hogy megpróbálom örömömet lelni benne. Ez persze nem mindig sikerül. Néha olyan jó, amikor nem kell főzni (mint pl. ma) mert marad előző napról.

Újdonságokat én is szívesen kipróbálom, ha nem valami nagyon szokatlan ízek vannak benne. Sajnos, több kudarc is ért már az újításokkal kapcsolatban. Egyszer csináltam galambhúsból szakácskönyv szerinti levest(nem sima húslevest), hát a kutyának sem ízlett igazán. :wink:

Sütni én is főleg kelteket szoktam. Ezt a Dédike is nagyon szereti. Mellesleg jó reggelire is, ha marad. :wink:

Beiglit szoktatok csinálni? Tudtok valami jó receptet? Sajnos, hogy most már Anyósom sem él, nekem kell csinálni. Ezt még nem csináltam.

Nekem már lassan összeáll a karácsonyi kaja. Úgy gondoltam, hogy olyanokat készítek, ami jó melegítve is, mert nem akarom az ünnep minden napját a konyhában tölteni.
Ami biztos: Halászlé, rántott hal, francia saláta, marhahúsleves, rántott karaj, sajtos-tejszínes pulykamell, ill Ildi féle diós pulykamell :) esetleg káposzta.
Ezek mellé csak a köretet kell frissen elkészíteni=marad idő a gyerekekre is.


Nálatok mi lesz?

A sütin még gondolkodom. Mézeskalácsot nagyon szeretnék. Mókuska nincs meg még a recept?

Megyek, mert ha főzni nem is fogok, de takarítani-rendetrakni akkor is kell.

Szép napot.

Timi
thimó
 
 


Sziasztok!

Timi
válaszoltam a privire :wink: :wink:

Jelenlegi álláspont szerint, de a végső szót Ildi mondja ki 25.-én megyünk anyuékhoz, és 26.-án jövünk. :D
Szóval a kaja szenteste az húsleves lesz, a szarvascombot azt majd megcsinálom, már van hozzá egy jó pár receptem, de eddig egyik sem az igazi :roll: :roll: lesz rántott hal, és rántott hús, köretnek meg sült krumpli.
hozzánk sógornőmék mindíg jönnek 24.-én és úgy szoktunk főzni.
ha nem leszünk, elvileg anyósomnak marad kaja, ha nem majd csinál még valamit :oops:
Sütni én Rigó Jancsit sütök elvileg szombaton :wink: és anyósom beiglit. Leállítottam több féléről. Elég ez, majd szilveszter-újévre sütünk megint valamit :wink: :wink:

Én két évben kisérleteztem mézessel, de nem lett az igazi, úgyhogy azt azóta nem csinálok.
Beiglit még én sem sütöttem soha. Jó, mert anyósom gyúrottat csinál anyu pedig kelsztettet. Imádok mind két variációt :wink: :wink:

Újévre pedig minden évben lencsét szoktam főzni :wink: :wink: fini füstölt husival. Azt mindenki szereti, és hátha egyszer szerencsét hoz :lol: :lol: na, nem szépülés terén :wink: :wink: :D

Amúgy van egy nagyon jó oldal ahol sok tök jó recept van :wink: :wink:
http://www.mindmegette.hu
A páromnak az oldal neve különösen tetszik :lol:

Az egyik ismerősöm nagyon húsos, és küldött egy receptet, állítólag nagyon finom, ananászos pulykamell :wink:
Majd egyszer azt is kipróbáljuk :D

Na, a múltkor kérdeztem a kakilás-pelus összefüggést. a kicsikém ezt úgy oldja meg, hogy mikor érzi, hogy kakilni kell tetett fel pelust :roll: :roll: Viszont éjszakára sem hagyta, hogy tegyünk rá, viszont pisilni sem pisilt. Úgyhogy csak nem mertük alvás után gatyiba hagyni :oops: :oops:
Már majd csak ügyesedünk. :D :D

Viszont most már azt sem nagyon hagyja, hogy én öltöztessem :D Nagyon ügyesen felöltözik, csak még általában fordítva veszi fel a ruhákat. Akárhányszor adom rendesen a kezébe a minta mindíg a hátára kerül :roll: :roll:
Neked a fiúk amúgy mennyire önnállóak?
nekem Adri mai napig szereti, ha én öltöztetem, persze ebbe akkor megyek bele ha nagyon sietünk :roll: :roll: :roll:

Sikerült már Legót vennetek? És ha igen hol?

A szintén terhes barátnőm hétvégén elszomorított. Állítólag most úgy néz ki márc. 1-én mégis megszűnik a szülészet :evil: :evil: csütörtökön megyek dokihoz, majd tőle is rákérdezek.
jajj, pedig úgy bíztam benne, hogy marad :evil: :evil: :evil:

na megyek, mert lejárt a mosógép.

Szép napot!

Gabi

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó
 
 


Sziasztok!

Gabi.
Nem kaptunk Legot. :( Nem volt olyan, mint amilyet szerettünk volna. Volt repülőtér 25,000.ért, és ráadásul alig volt benne kocka, figura stb. Na, ha nagyon sok pénzünk lenne sem adnék érte ennyit. 15.000-ft volt a max. ennél többet nem tudtunk játékra költeni. Így végül is kaptak egy társasjátékot, és egy autógarázst (vagy mi) A társasjáték az amit a Minimaxon is szoktak reklámozni.
thimó
 
 


Feldarabolva tudok írni, mert közben fánkot sütök és ki kell szaladgálnom a konyhába. :wink: Csak nem égetem meg.

Szóval a tyúkos játék, amiben a kakas dobálja fenntről a tyúkokat, hogy fel ne tudjanak jutni. Nem rossz, de hát olyan egyszerű az árához képest. 4.800.ft. Mondjuk a garázs is annyi volt. :wink: Így 10-ből kijöttünk.
thimó
 
 


Valamint kaptak hunyor majoros könyvet és 3 készségfejlesztő PC-t.

Legot meg majd kapnak, ha látunk valahol vödröset.

Kakilás: hát végül is ez is egy megoldás, amihez Krisztike folyamodik. :wink:Meg gondolj bele, hogy tudja, hogy kakilnia kell, tehát tudatosan végzi a dolgát. Szerintem ügyes. Már csak azt kell elérni, hogy ne a pelusba, hanem a bilibe menjen. Egyébként ezt már hallottam mástól is, hogy így csinál a gyerkőc.
Szerintem, ha türelmes vagy vele és mindig elmondod, hogy ok, de legközelebb a bilibe kakiljon, akkor előbb-utóbb oda fog.
Vagy esetleg kérdezd meg tőle, hogy, ha ilyen ügyesen tud a bilibe pisilni, akkor kakilni miért nem akar. :wink:

Meg ez, megint csak az én véleményem, de hagyd őt gatyeszban. Ha be is pisil nem nagy dolog, de legalább nem zavarodik össze, hogy hol van pelus, hol nincs. Persze lehet, hogy sokat kell majd mosnod, de nem hiszem. Én könnyen beszélek, mert mindkét gyerekem nyáron lett szobatiszta, amikor is ugye nincs sok hacuka.

Ami még nálunk bevált, hogy alvás előtt szigorúan el kell menni pisilni, illetve felkelés után is egyből. Ha Dávid nem pisil lefekvés előtt, akkor biztos, hogy becsurgat hajnal-felé, de így nem.


Nekem Dávid még nem önálló az öltözésben. Vetkőzni azt jobban tud, ha kell, ha nem . :evil:
Az ismerős Beniről, hogy akárhogy adtuk a kezébe a pulcsit, mégis mindig fordítva vette fel a végén. :lol: Aztán rájött magától, hogy kell.
Beni is szereti, ha öltöztetjük, de már ritkán van benne része. Persze, ha segítséget kér, akkor kap.
Enni Dávid már "szépen "eszik önállóan, ami olyan étel.

Én észrevettem magamon a napokban, hogy Benit már nagynak tekintem és kicsit sokat várok el tőle, pedig még olyan kicsi. Csak hát ugye, amikor az öcsi megszületett hirtelen ő lett a "nagy".

Most búcsúzom.

Timi

Mókuska hol vagy?

Eszembe jutott még valami: igen a babaprojectes-botrányra gondoltam. Részleteket igaz, nem tudok, csak hallottam róla. Amikor valaki így visszaél mások bizalmával és orruknál fogva vezeti őket, ez felháborító.

Tényleg megyek.
thimó
 
 


Jó reggelt!

Tegnap ujratelepítette az Xp-t a párom, és valami borzalmas most a gép :evil: :evil: olyan pipa vagyok. Ráadásul letörölt egy csomó mindent, persze az én dolgaim ugrottak :cry: :cry:
A múltkor a számítógépszerelő olyan jól csinálta, semmi adat nem veszett el, és minden normális volt, most meg gondol egyet a gép és kikapcsol, meg ilyen dolgok :cry:

A Legót sajnálom. Azt gondolná az ember ilyenkor rengeteg választék van belőlük, de ezek szerint az értékesebbekből.
25000 ft, tényleg nem semmi ár érte :roll: :roll: :roll:

Társas lesz nálunk is, én is nagyon szeretem őket. Idén a könyv elmarad :roll: :roll: pedig én is szoktam azt is :shock: :shock:
Viszont már alig várom, hogy csomagot bontsanak :D :D :D Olyankor olyan aranyosak :wink: Mit számít, hogy órákat vacakolok a papírokkal, mindíg abba rakom, mert imádnivalók ahogy bontják. ja, és szeretek mindent külön, hogy nagyobb legyen az örömük :D

Tegnap este közölte a kisfiam, hogy a pelenka babáknak való :shock: :shock: megint alvás után kellett rátenni, mert nem pisilt elalvás előtt. Délután már pelus nélkül aludt, de az éjszakát így sokalltam :roll:

Nálunk még a cumi lesz majd egy "nagy küzdelem". Viszont így, hogy jön a tesónem akarom leszoktatni, mert szerintem úgyis visszaszokna, majd bízok benne, hogy azért a nyáron azt is letesszük, és mire ovis lesz, nem lesz rá szükségünk :roll: :roll:

Ez a dolog ismerős, mármint, hogy az ember többet vár a gyerektől.
Ezt én is észrevettem, pont a hétvégén is.
Olyan kis okos Adri, a matek meg nagyon megy. Két jegyű számokkal olyan szépen, pontosan és gyorsan számol.
Erre oldottunk meg magyar feladatot, ahol szótagláncot kellett folytatni. Szóláncot rengetegszer játszunk, és egyszerűen az, hogy szótaglánc, nem esett le neki :D Kb. 10 percig magyaráztam persze próbálva őt rávezetni, de csak nem sikerült :oops: Utána mikor megmondtam rögtön vágta a dolgot :? :?

Nem is kérdeztem azóta, volt logopédus az oviban?
Tudtátok gyakorolni a "feladatokat"?

Adriék holnap mennek utoljára suliba, utána kezdődik itthon a "buli" :twisted: :twisted: Olyan elevenek tudnak lenni együtt :roll: :roll: :roll:
Nálunk az a legnagyobb baj, hogy Adri sokszor lerázza akicsit, hogy nem játszik vele.
Nálatok Beni nem szokta lerázni Dávidot?

Na megyek, Krisztike öltözik :wink: persze egyedül :roll: :roll:

Szép napot:Gabi

Ildi
nem szóltál vissza :evil: :evil: Sikerült megbeszélnetek a karácsonyt, hogy mikor menjünk?

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó
 
 


Sziasztok!

Az ember azt hinné, hogy jobban, gyorsabban működik a gép, ha újra van telepítve.A kikapcsolást nem vírus okozza?
Nekem is szokta a párom újra telepíteni időnként, szerinte fontos egy idő után.
Szokott morgolódni, hogy mi az a sok hülyeség a gépen, töröljem ki. Van egy olyan szokásom, hogy ha látok valahol vmi érdekeset el szoktam menteni(kép,recept, cikk, idézetek), a Dokumentumok meg csurig van. Az idézetek a gyengém. :oops: Rengeteg van elmentve a gépre. :wink:

Dávid nálunk azt mondja, hogy a cici való a babáknak. :lol:

Én a helyedben kipróbálnám, hogy 24 óráig egyáltalán nem adnék rá pelust. Se nappal, se éjszaka. Szerintem Krisztike már teljesen érett a szobatisztaságra, minden jel erre mutat. Ráadásul már ő is azt mondja, hogy a pelus a babáknak való. :lol:
Kakilás volt már azóta?

Logopédust a szülőin megkérdeztem, azt mondták, hogy most a nagycsoportosokkal foglalkozik, nem a középsősökkel. :roll:
Most már egész érthetően beszél, szerintem. Vannak a csoportjában, akik beszédét szinte nem is értem.
Viszont vannak betűk, amiket nem tud kimondani: gy, r, ny.
A feladatokat folyamatosan próbálom vele gyakoroltatni, de a kis hóbortos mindig elröhögi az egészet. Azért próbálkozom. :wink:

Én is szóltam az oviban, hogy Beni ma megy utoljára. Mondjuk tegnap olyan rosszak voltak este, hogy meg is bántam. Mi lesz, ha egész nap együtt lesznek. :roll:
A két fiú között csak 2 év van, így elég jól eljátszanak együtt, ha akarnak. :twisted: Szokott belőle lenni veszekedés, sőt néha verekedés is, ha Dávid nem érti, hogy mit akar Beni. Elég türelmetlen tud Beni Dáviddal lenni. Úgyhogy nem könnyű nálunk sem, ha mindketten itthon vannak.

Ma Beniék az ovitól színházi előadásra mennek. Többször voltak már, nagyon élvezi.

Ja, képzeljétek a párom közölte, hogy karácsonyhoz beszerzett egy hízott kacsát. :roll: Remélem megtisztítva és belezve hozza haza, mert én nem tudom mihez kezdenék vele. :shock: Hát, ha meg még él... :x

Vásárolnom és gyógyszert íratni kellene mennem, de semmi kedvem. Jó 1 km-re van a legközelebb üzlet. :twisted:

Sziasztok.

Át kell adnom a gépet Dávidnak, játszani akar rajta.

Timi

:D :D :D :D
thimó
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?