Új privát üzeneted érkezett!

Bodza!
Úúúúúristen, de nagyon-nagyon szép kisbaba Kristóf!!!!!! :P :P :D :D
Eszméletlen, mennyire kisfiús vonásai vannak már most, olyan értelmes a kis szeme, mintha sokkal idősebb lenne.
Pelenkázón alvás :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Jaaaaaaaaaaaaaaj,de cuki Kristóf!
gyönyörű gyerek tényleg!Bodza,olyan jó neked! :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Bodza,
De édes a kis Kristóf !!! :) Milyen helyes kisfiú! :) Tényleg sokkal nagyobbnak látszik! :) :) :)
Drukk, hogy ilyen nyugodt maradjon. Dani is az első három hónapban szinte csak evett és aludt! :)

Barbi,
Tényleg, hogy megnőttek a fiúk, főleg Leon! Nagyon aranyosak a télapóval! :) :)

Zsuzsa,
Bár, már biztosan meggyőztek a lányok, de én is azt mondom, hogy ne hagyd indítani. Nem jó a picinek! :? :oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

De jó dologra jöttem ide hajnalok hajnalán! Nagyon cuki Kristóf!!!!! Ettől a képtől bárki kedvet kapna! Hát még a jellemzéstől!!! :D

Két Lili-szösszenet ma reggelről.

Beszélgetünk róla, hogy vannak-e űrlények.
- A Holdon biztoan nem élnek, mert ott már járt az ember és nem talált senkit. - mondom
- JÁRT EMBER A HOLDON???????!!!!!!!! :shock: :shock: :shock:

És egy bölcsesség:
- Amikor nem Anyák napja van, akkor Apák napja van!

ayse

Bodza! :)
De cuki, és milyen jól bírod a dolgot, hogy már netezni is tudsz :wink:

Most annyira jó látni Kristófkát, hát ilyenkor picit kedvem lenne, de mégsem merek még bevállalni 2. gyerkőcöt.

Én nem vagyok ennyire türelmes, nyugodt típus, hogy 2-vel ilyen jól bírjak :wink:

Hülye kérdés: De nam furi, hogy két gyereked van már????
Én mindig azon gondolkodom milyen lehet kettővel lenni, kettőt szeretni....stb.

Megann! :)

De jó ez a játék áruház, köszi a tippet.
Tényleg Gulliverben voltál már?
Én még nem, de van kártyám.
Mondjuk gyerkőccel tuti nem mennék oda el :D :D :D :D

Lányok! :)

Lívi tök jól van, megint 2 napig tartott nála a betegség, ami csak taknyolás volt.
Ellenben én megint nagyon szarul vagyok....
És reggel óta iszonyatosan szédülök is.
Hát nagyon le vagyok gyengülve...valahogy fel kéne turbóznom magamat :?

Ráadásul holnap már a déli vonattal kell bemennem az Üllőire és este 1/2 7-re érek haza, mert be kel iratkoznom+utána suli.
Tök nagy kedvem lenne hozzá, csak ne lennék rosszul.
Remélem holnapra javul a dolog....

Mindenkinek nagyon szép pénteket!

Puuuusssszzzzzzzi

Mea
mea

Mikulásos képek nagyon cukik, egytől-egyig!

Ma mi is megyünk, kiváncsi vagyok mit szólnak majd hozzá (gondolom nem ússzuk meg a Most akkor ő Mikulás, vagy Télapó?" problémakört :lol: )

Bodza!
Mi az ikeában szoktunk karácsonyi bevásárolni, általában mindenkinek lehet kapni olyasmit, ami a kedvére való, ráadásul a legtöbb cucc egész elviselhető áron van. csak hétvégén nem szabad menni, leginkább még hétköznap délelőtt.

ayse

Egy pár tegnapi kép
Kép csibészek birkóznak
Kép
Kép Dani megszerezte az almát
Kép Kép az alma is belekerült a formabedobóba :)
Kép Kép
Pelus azért van Dani nyakában, mert ömlik a nyála és ennél a képnél elfelejtettem levenni. Az almás-formabedobós képen látszik, hogy percek alatt eláztatja a ruháját, meg az almamaszat is ott maradt a harisnyán :? :wink: :)

benianyu

Sziasztok!
Annyira szeretek képeket nézegetni, és most van ám bőven!!!!
Bodza
Én is csatlakozom a Többiekhez:nagyon szép kisfiad van!!!!Olyan gyönyörű a bőre, haja, szeme!!!!!Tegnap ahogy pakoltam, öltöztünk(mentünk anyuékhoz), azontűnődtem, hogy mi lenne , ha lenne egy kéthetes babám Panni mellé???7gyorsan lefogynék, az tuti!Ha lesz Panninak tesója(remélem), akkor úgy szeretnénk, hogy mire Panna suliba megy.
Juci
Nagyon jók a Dani+Marci képek, Marci hány cm?
Nyúlné
Fanni, Marci+anyukák is nagyon csinin várták a télapót! :D
Benianyu
Nagyon jó a pelus Dani nyakában!!(bár azt hittem, fáj a torka...!, de látom, csak nyálfogó! :lol: )Érdekes, sokan mondják, hogy fogzáskor ömlik a babák nyála, Panninál ezt soha nem tapasztaltam, neki olyankor a hasa megy! :?
Tényleg nagyon jó voltál, hogy fényképezőgépet hozott Neked a télapó!!!! :D
Barbi
Olyan hangulatos, s egyben vagány képeket raktál fel!Nagyon tetszik Leon mellénykéje(persze, a gazdája is! :wink: )Jaj, meg egy picit irígy vagyok ezekre a céges gyekekbulikra!!!A mi kórházunknak eszébe nincs, hogy ilyet rendezzen! :cry:
Jucc
Micimackó, éljen, éljen!!!!

Péntekenként apa már egykor itthon van!Erre ma du.-ra megyek kozmetikushoz, tisztítás, gyanta, masszír, jövő héten pénteken meg fodrászhoz!!!!
Jaj, és tudjátok mi lenne még az én luxus vágyam?????? :oops:
Egy kis lávaköves-olajos masszázs.......Hmmmmmm.

KépKép

Hajni&Panna
totka

Davallia!
Valaki múltkor mintha azt írta volna, hogy nem jó fölöslegesen vasat szedni, mert az remek tápanyaga a baktériumoknak/vírusoknak. Vagy csak álmodtam volna, Róki, nem Te írtad?

ayse

Barbi, ez a Leon micsoda vidám fickó lett!!! Nolcsi meg helyes szelid kiszebra.

Bodza, Kristóf gyönyörű újszülött. Tényleg ritka, hogy ilyen szép egy párnapos baba. Nem győzöm hangsúlyozni, mennyire de mennyire irigyellek és már hogy várom, hogy mi s négyen legyünk.

Benianyu, a fiúk fantasztikusak. Gyönyörűek! Dani Beniimádata meg olyan megható.

Érdekes én ezt az igazgató főorvosos dolgot nem is vettem annyira a szivemre, mert inkább röhejes volt az egész helyzet, talán a csokornyakkendő miatt :D
Amúgy ha úgy érezem, igazam van, kiboritó tudok lenni, rettentő elszántan és rendithetetlenül közlöm a mondandómat. Leginkább a főnökeimmel szemben szoktam ezt bevetni, aki gyengébb egyéniség, roppant ideges lesz pár másodpercen belül.
Na persze a másik eset, hogy azonnal elbőgöm magam és csak hüppögni tudok :oops: Na, akkor nem is emlékszem, mit is akartam mondani.

Monorról még annyit, hogy nincs egy használható játszótér. Ez eléggé elkeseritett, mert a kertünk is használhatatlan, sajnos.

KépKép

KépKép
majola

Sziasztok!!!

Jajj,de szép képeket raktatok fel!!!

Bodza!!
Gyönyörű ez a Kristóf fiú!!!

Davallia.
Irtam mailt!! :wink:

ancsi26

Sziasztok!

Davallia Atyaég, mekkora a pocid :) Nem csodálom, ha nem megy könnyen a mozgás!
Hát, nem tudom, asszem volt itt szó róla korábban, hogy még ha ki is derül a vashiány, akkor is alaposan utána kell járni, hogy tényleg arról van-e szó, mert nem jó a fölösleges vas-szedés. Szóval, ha nincs hiánya egyértelműen, akkor én nem adnék! Ha csak azt az egy ismert mellékhatását nézzük, hogy emésztési zavarokat okoz, már ez meggyőző nekem...

Ayse Lili megint nagy volt :)

Balázs éjszakája rosszabb volt a szokásosnál is :( Óránként vonyított valamiért, aztán amikor lefeküdtem, ő is mellém bújt. Csodálkoztam volna, ha a tegnapi zaklatott nap nem hagy nyomot az éjszakáján. Délután fogorvosnál voltunk vele, és valamiért most nehezen viselte, nem is tudta a dokinéni befejezni, kedden folytatja. Így ajándékot sem kapott, szerintem tök egyértelműen megbeszéltük ezt előtte. Ezek után apjával jól összevesztem / elfelejtett szólni, hogy fogorvos után nem tud maradni, mert még egy építkezésre ki kell mennie, és késő estig eltart a dolog, én meg úgy terveztem az estét, hogy ő is bele volt kalkulálva. Kicsit kiborultam ettől/. Balázs is nagyon szerette volna, ha Apa játszik vele végre, így pocsék hangulatban baktattunk haza. Az ilyen rossz napokat mindig lehet érezni az alvásán

Ma viszont jó napunk van eddig. Kimentünk délelőtt a Vörösmarty térre Balázs kis barátnőjével és az ő családjával. A két gyerek hatalmasat ökörködött egész idő alatt. Amikor Vivivel együtt vagyunk, mindig megállapítom, hogy az én fiam egy angyal :) Ragad rá hülyeség, de azért akkora rosszaságokat nem csinál, mint a kiscsaj. / és az a legrémisztőbb, hogy gőze sincs róla, hogy rosszat csinál/. A legdurvább, ami engem is felbosszantott: hazafelé próbáltunk fölszállni a 2-es villamosra, Vivi anyukájának segítettem fölpakolni a babakocsit, aztán Balázst, közben Vivi eltolta a mi kocsinkat benne Gergővel. Szerencsére a vezető türelmesen várt, de nem mindegyik ilyen...
A többi csak apróság, hogy mindent megfogdosott a vásárban, az órák mutatóját tekergette-feszegette, törékeny méregdrága dolgokat kis híján összetört.
A vásár gyönyörű, gondolom, este nagyon hangulatos lehet, én csak a kínálatról tudok beszámolni. Annyit mondhatok: ha én gazdag lennék... Nagyon ki voltam már éhezve az igényesebb dolgokra, mert itt nálunk a vásárban nap mint nap a kínai műanyagokat, meg a giccses randaságokat kell néznem, elvétve akad értelmes dolog is. De itt minden annyira szép! Nem mondom, hogy olcsó, de lehet azért vásárolni. Anyukámnak sikerült egy szerintem gyönyörű teás készletet venni, tulajdonképpen ezért mentünk ki. És van töki pompos! Nem kóstoltam, de jól nézett ki!
És ma 17:30-18:30-ig várja a gyerekeket az igazi lappföldi Mikulás!
Gyönyörű fa karosszéken üldögél :)
Szerintem érdemes kinézni, ha egyedül lettünk volna, asszem sokkal több dolgot veszek...

Ayse És volt szülinapi köszöntés, buli, ilyesmi?

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Bodza :) Kristóf tényleg nagyon szépséges, és nekem az hihetetlen, hogy mennyire rácsodálkozva néz a világba :) Valóban sokkal nagyobb babák néznek így. És Te is ügyes vagy :) Az bizony klassz lenne, ha iylen kis nyugis maradna Kristóf, amilyen most :)

Barbi :) nagyon jók a képek, tündériek a srácok, és milyen nagyok ők is!

J.

Kép

Kép
jucc33
Érd

Nekem is van pár képem:

A két csibész a villamoson:

Kép

Kép

Gergő:
Kép

A teás készlet két darabja:

Kép

Ezek pár napja készültek:

Kép

Kép

J.

Kép

Kép
jucc33
Érd

Szia Davallia!

Meg tudnád nekem mondani, hogy milyen programmal csináltad a naptáradat? Letölthethő valahonnan? Nagyon tetszik!

Köszi! Erika
csinieri70

Szia csinieri!!

Itt a link amit keresel!!Én is az előbb töltöttem le!! :D
Ne ijedj meg kicsit hosszadalmas a letöltés!! :?
http://www.ulead.com/pe/trial.htm

ancsi26

Szia Ancsi!

Nagyon szépen köszönöm!

Erika
csinieri70

Csajok!

Megjöttem....
Reggel 3/4 7 kor indultam és most sikerült hazaérnem a nagy bevásárlókörutamról...

Sejthetitek mennyi pénzem maradt :oops: :oops: :oops: :oops:

És nincs meg minden :(

Na majd este jövök...

M:

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Majola:

Köszi a bókot, de mint szemmel látható, tegnap annyira kipurcantam, hogy nem is volt erőm jelentkezni. Mindemellett azt kell hogy mondjam, hogy kikapcsolódás volt a tanfolyam, mivel ilyenkor Zsuzsára vagy anyukám vagy David vigyázott mikor délután későre nyúlt a tanfolyam. És azért az egy másfajta megterhelés, mint a totyogó után szaladgálni.

Ezt mondjuk már biztos sejted, de én a helyedben nem engedném a "programozott" szülést burokrepesztéssel, mert semmi garancia nincs arra, hogy sikerül, a szervezet nem feltétlenül működik így gombnyomásra. Pláne ha még nem érett a méhszáj, akkor nem fogja beindítani a burokrepesztés a szülést, ellenben akkor te már el vagy kötelezve egy bizonyos láncolat mentén, ami kábé így néz ki: burokrepesztés --> oxitocin infúzió --> császármetszés.

Gondolom (és valahol megértem) hogy az orvosod azért is ajánlgatja ilyen melegen a szülés beindítását, mert ő sem akar esetlegesen Szenteste bemenni a kórházba...

Bodza! :)

Jó hallani felőletek! Hogy megy a tandem szopi? Saci hányszor szopik még? Mennyire tudod őt ellátni Kristóf mellett? Minden részletre kíváncsi vagyok! ;)

A szülésélményt is kérem meg a nyugis babát is kérem!!! :) jaaa, hogy nem kivánságműsor...? :lol:

Davallia:

Vastól székrekedése lehet... minek neki, ha nem vashiányos?!?! Csak azért, hogy mégis a dokié legyen az utolsó szó?

Ayse:

Ilyenről nem tudok, hogy a vas tápanyaga a baktériumoknak, azt tudom róla, amit fent is írtam. De mindjárt utánanézek...

Itt van amit találtam, bár ez javarészt szoptatott csecsemőkről szól, nem totyogókról:
http://www.kellymom.com/nutrition/vitamins/iron.html

Ebben valóban megemlíti, hogy a feleslegesen adagolt vasat a baktériumok használják fel, sőt mitöbb, felszabadítja az anyatejben található vasat is a bacik részére, és ezáltal a baba maga (paradoxikusan) kevesebb vashoz jut. És hogy rontja a cink felszívódását.

Rólunk:

Képzeljétek, Zsuzsa már nem sír a bölcsibe beadáskor (feltétlenül). Rájöttem, a dolog nyitja az, hogy engedni kell saját lábon besétálni, nem szabad őt felrakni az öltöztetőre, hanem le kell ülni mellé átvenni a cipőt, levenni a kabátot, magyarul hagyni hogy önszántából mozogjon. Az elmúlt két napban kézenfogva mentünk be a terembe, és mondjuk azzal a lendülettel sarkon is fordult hogy kimegy, de ahogy felemeltem és beadtam őt a dadájának, egy hang nélkül ment hozzá, nyújtotta neki a kezét. Ennek annyira megörültem! Aztán ma reggel ha lehet még jobban sikerült a bemenetel, csacsogott, szaladgált az öltözőben, aztán kiderült nincs ott a dadája, és még csak nem is a másik dada vette be hanem egy harmadik személy. :evil: Na erre eltört a mécses. Ez olyan szar dolog, hogy ennyire nem lehet számítani arra, hogy ki veszi át...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Otthonszülés tanfolyam...

A csütörtöki nap programja a szülés bábaszemmel és a szülésvideók nézése volt. Ez is jó hosszú nap volt, még úgy is hogy szigorú határt szabtak neki, mert 5kor kipateroltak mindenkit, mivel utánunk dúla megbeszélés volt. De 10-től 5-ig tartott a program...

Előbb néztük a videókat, egy csomó otthonszülést megnéztünk... és hát nagyon nehéz volt nekem ezeket végignézni. Zsuzsával nem néztem meg egy ilyen videót sem, ami biztos furcsán hangzik azoknak akik végignézték/hallgatták hogy milyen eszméletlen sokat olvastam (és tudósítottam) az első terhességem alatt magáról a terhességről, a szülésről, stb. De valahogy tudtam magamról, hogy nem bírnék végignézni egy szülést, egyszerűen szorongással töltött el a gondolata.

És most is. Nagyon nehéz volt nézni, főleg a vajúdásokat, maga a szülés amikor kibújt a baba már megkönnyebbülés volt. Meg is könnyeztem egyik-másikat. :) Szóval bennem felébresztette ugyanazt a szüléstől való félelmet ezeket a szüléseket végignézni, mert rá kellett hogy döbbenjek, attól hogy otthon történtek ezek a szülések, a nők még ugyanúgy szenvedtek mint amire én nagyon jól emlékeztem a kórházból. Ez egyébként az én meglátásom, mert a bábatanonc/dúla aki a filmvetítést tartotta (akinek amúgy négy gyereke van) azt mondja, ő nem ezt látja a videókon, hanem hogy milyen jó nekik, mivel neki magának a szülésélmény pozitív volt.

Szóval abból a szempontból nagyon tanulságos volt, hogy magamba kellett hogy nézzek, és bevalljam magamnak, hogy én még mindig nagyon tartok a szüléstől, szeretnék elmenekülni a fájdalomtól, és azt reméltem valahol, hogy a háborítatlan szülés lesz majd, ha nem a fájdalommentes, de a pozitív szülésélmény kulcsa. Mert azért én úgy éltem meg az első szülésemet, hogy marha szar dolog volt, EDA ide vagy oda. (Lehet többször kellett volna utántöltést kérnem...) Szóval félek a fájdalomtól, és maga a félelem mint jól tudom (a fejemmel) fokozza a fájdalomérzetet. Nem tudom, hogyan és mivel tudnám magam meggyőzni, hogy ne féljek, ne meneküljek, hanem fogadjam el a fájdalmat, mert szerintem ez lenne a jó szülésélmény titka, akár kórházban, akár otthon történik.

Viszont visszatérve a videókhoz, pár dolog úgy megragadott. Az egyik, hogy szinte mindegyik otthonszülés egy nagyon érzéki élménynek tűnt... intim és érzéki, még akkor is ha többen voltak jelen. Általában a szülő nő a párjára támaszkodott, vagy egyedül próbált megbírkózni a fájdalommal, és ilyenkor Geréb Ági teljesen a háttérben volt, csak figyelt, de úgy, hogy tényleg a teljes figyelme a nőre összpontosult. Eszméletlen szerénység kell ehhez szerintem, egyáltalán nem tolta magát előtérbe, de ha a szülő nő igényelte, akkor egy határozott, nyugodt és megnyugtató jelenség volt. És ha kellett, masszírozta a nő hátát, megtámosztotta, akár négykézláb állva hagyta, hogy ránehezedjen a fájások alatt a nő. A kitolás szakában pedig ha kellett, akkor bebújt a szülőszék alá hogy hozzáférjen a gáthoz és a kisbabához anélkül, hogy a szülő nőt megzavarta volna abban, hogy olyan testhelyzetet vegyen fel, ami neki a legjobb.

Egy olyan szülést láttunk, ami kórházban kötött ki, ez is nagyon tanulságos volt. Kiderült a film elején, hogy a nő szellemi károsult gyerekekkel dolgozik, akik a szülés alatt oxigénhiányos állapotba kerültek. Ennek ellenére az otthonszülést választotta, de 72 (!!!) óra vajúdás után, mikor már teljesen eltűnt a méhszáj, de egész egyszerűen nem jöttek a tolófájások, leültek Ágival megbeszélni (összehúzódások között), hogy mi is legyen a teendő, mert láthatóan fáradt is volt és nem haladott semerre. Teljesen egyértelmű és nyilvánvaló volt, nagyon szépen kirajzolódott, és meg is fogalmazta, hogy attól fél a nő, hogy a baba elakad a szülőcsatornában és oxigénhiányos lesz, mint a gyerekek, akikkel dolgozik. És ez a tudat leblokkolta a szülést a kitolás előtt. Nem mert belekezdeni. Végül úgy döntött, bemennek a kórházba, ahol megvizsgálták ("aranyom, most azt fogjuk csinálni, hogy" stílusú doktor bácsi, erre mindenki felhördült, Ági stílusa után igencsak lekezelőnek tűnt), kapott oxitocint és kinyomták belőle a babát. Akivel minden rendben volt, teljesen egészségesen született. Aztán Ági elmondta, hogy ez a nő utána otthon minden további nélkül szült még két makkegészséges gyereket, tehát úgy tűnik, sikerült megbírkózni a blokkjával.

Egy másik videó, ami nagyon tanulságos volt, egy mexikói asszony szülését mutatta be, aki mellesleg maga is bába. Hát az valami szinte hihetetlen volt. A nő sugárzott mikor beindult a szülése, a kommentárban mesélte is, hogy mennyire boldog volt, hogy ma van a nagy nap amikor megismerheti a kisbabáját, ennek örömére elmentek kirándulni egyet. Aztán hazamentek, nagy családi ebéd következett az összes gyerekkel együtt. Ott már azt mondta, fel kellett állnia és sétálnia, mert olyan erősek voltak a méhösszehúzódások, hogy arra kellett összpontosítania. Aztán ahogy sétált, úgy érezte, mikor a férje felé halad, akkor olyan érzése van, mintha a nap próbálna kitörni a hasából, ami az ő szerelműket szimbolizálja, de ha távolodik tőle, akkor inkább hasonlít fájdalomhoz... úgyhogy a féjre vele szemben állt és hátrafelé sétált, hogy a nő mindig feléje tudjon haladni. Ekkor már látszott, hogy egy teljesen más tudatállapotban van a nő, gyöngyözött rajta az izzadtság, csukva volt a szeme, de teljesen nyugodt volt az arca, csak egy elmélyült befelé figyelés látszott rajta. Aztán bemásztak egy hatalmas (és gyönyörű) kádba, ő is meg a férje is, ahol nevetgélések, mosolygások és némi fujtatás közepette megszülte a babáját... a két idősebb gyerek pedig becsobbant melléjük a kádba és ott volt együtt az egész család.

Hihetetlenül pozitív és szép szülés volt... ebből a két szülésből nekem az jött le, milyen borzasztó fontos a lelkiállapot, mennyi befolyása van a szülés haladására, az egésznek a megélésére... most már csak azt nem tudom, hogy tudnám annak a mexikói bábaasszonynak a tudatát átültetni a saját fejembe a saját szülésem idejére. ;)

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Megann! :)

Atyaég, hogy bírtad ezt az egész napos vásárlást.
Hát én tuti nem bírnám, nemcsak fizikailag de idegileg sem......
Amennyire szerettem régen a nagy bevásárló túrákat, most már szinte egyáltalán nem vonz....
Engem idegesít ez a karácsony előtti tömegnyomor.
Én szép lassan vettem meg ősztől kezdve az ajándékokat, most meg már megbszéltük rokonokkal és párommal, hogy nem kell egyáltalán semmi extra ajándék, csak egy valami jelképes.
Ez végülis a gyerkőcöknek nagy szám(ajándék).
Nekünk az a lényeg, hogy együtt lehetünk az ünnepnapokon.

Ettől függetelenül magunknak veszünk egy kamerát,(mert a fényképezőnk tönkre ment.....)amivel fényképezni+felvenni is lehet.
Már egy hónapja nem vettük Lívit meg kép sem készült.
De egymásnak mást nem.

Lívi kap egy kismotort(sima kis műanyag de rózsaszín!!! :D ) meg egy darab pici jelképes ajándékot, amit be is csomagolunk és azt bonthatja.
Majd később már úgyis ő fogja kérni, hogy mit is szeretne, minek örülne.

Szerintem most ez még csak a szülőknek olyan nagy dolog, ők kevésbé fogják fel.

Viszont a sok fény, karácsonyfa, fini sütik, na az tuti nagyon nagyon fog tetszeni nekik :)

Rokica! :)

Húúúú nem semmi milyen nehezen megy ez a bölcsibe szokás....
Szegéyn Zsuzsa baba.
Remélem az ovódai nem lesz ilyen kemény, vagy lehet, hogy az még nehezebben megy????!!!!????
Egyébként szilvivel is így tervezed, hogy beadod bölcsibe?
Gondolom igen.

Na megyek pihizni.

Mindenkinek nagyon kellemes estét és szép álmokat!!!!

Mea
mea

A hibákért elnézést!!!!!!!!!!!!! :oops:

Mea
mea

Ja, még azt gyorsan hozzáteszem, hogy hihetetlen élmény volt nézni, ahogy a baba feje megjelent a nők lába között... ahogy egyre nagyobb és tágabb lett a szeméremtest (és repedésnek még csak jele sem volt...) és egyszer csak előbukkant egy kis fejecske... és miután előbukkant, ott lógott a levegőben szép csendesen amíg anyuka pihent a következő tolófájásig. Olyan kis nyugodtnak tűntek, mintha aludnának. Aztán a következő tolófájással általában előbukkant egy kar, vagy kettő, és utána már az egész test kicsusszant. Ilyenkor Ágiék várakozó kezeibe érkezett a baba, kinyomkodták az orrát/száját és betakargatták, majd megvárták amíg az anya a babája után nem nyúl hogy magához vegye. A babák nem feltétlenül sírtak fel (ettől még levegőt persze vettek), és azok is amelyek sírtak, ahogy az anyukájukhoz kerültek, megnyugodtak. Nagyon-nagyon szép volt mindegyik kibújás, nagyon megható.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica! :)

Húúúú te hogy tudsz ilyen részletes leírásokat adni, hát van benned szufla az bizti :wink:
De köszi, nagyon tanulságosak!!!

Mea
mea

Sziasztok!

mindjárt visszaolvasok, csak előbb ezt:

Kép

ayse

Sziasztok Lányok!!

Csak ezt azt oldalt tudtam visszaolvasni, ne haragudjatok!

Talán vasárnap jut egy kis időm az előzőeket is:

Kb. egy órája érkeztünk haza Bécsből, és hulla fáradt vagyok!!!

Nagyon fel vagyok pörögve, a tegnapi céges buli, a mai bécsi "túra" nagyon szuper volt.

Röviden:

Céges buli (ez nekem a cégnél már a hetedik volt) most sikerült a leges-legjobban.
Nagggyon profi volt a rendezvényszervező cég, egy csomó jó kis móka volt.
Pl. mindenkit lefényképeztek egyesével ott helyben, a képeket nagyon profin beszkennelték.
Biztos emlékeztek, volt a Mr. & Mrs. Smith c. film (A. Jolie és B. Pritt) posztere.
Na, a lényeg, hogy a csajok arcát kicserélték A.Joli fejével (a teste maradt), és így úgy néz ki, mintha Brad PIttel lennénk egy fotón.
A fiúkét meg fordítva.
Nagyon profi voltk, még az este végén meg is kapta mindenki a fotókat, persze fényképtartóba téve.
És a lényeg, (nálunk minden évben vannak ún.játékok, elég szép kis nyereményekkel), szóval a meglepetés a Gundel TAkács Gábor volt, aki levezényelt nekünk egy kb. másfél órás játékot. Ez egy kvízjáték volt, nyomkodni kellett a helyes válaszokat.
És persze, volt 10 db nyeremény, természetesen bőröndökben. Hát mi másban lettek volna.
Volt DVD lejátszó, MP3 lejátszó, 2 személyes wellnes nap, színházjegy, vásárlási utalvány, márkás és drága borok, egy komplett karácsonyi fenyőfa, természetesen a hozzávaló díszekkel együtt, vásárlási utalványok és még nem is tudom mi.

Sajnos mi Robival nem voltunk elég ügyesek, így ezek közül az ajándékok közül nem nyertünk semmit.
Viszont mindenki (össz. 50-en voltunk) kapott egy osztrák száraz pezsgőt, ami egy aranytömb-öt formázó díszdobozban volt, és 23 karátos arany lapocskák úszkálnak benne.

Egyébként ebből a szempontból a cégvezetetés mindig nagyon gáláns, év végén mindig nagyon kitesznek magukért.
(Tavaly pl. mindenki kapott egy Seiko órát - az enyém kb. 98.000 Ft-ot ér, és mindenki kapott egy kb. 33 grammos szín arany osztrák 100 koronás )

Szóval a buli tényleg nagyon szupi volt, ráadásul hárman is ünnepeltünk a cégnél a szülinapunkat tegnap, úgyhogy...

Persze, ma reggel nem voltam ilyen lelkes, amikor csörgött az óra, ugyanis reggel 6-kor indultunk Bécsbe.
Kizárólag bevásárlás céljából mentünk, úgyhogy Bécs belvárosába nem is mentünk.
Nagyon célirányosak voltunk, először a HUMA, utána az SCS volt az úticél.
Humában már voltunk, SCS-t az interneten csekkoltam le előtte.

Hát, gyerekek, ami itthon van, az kb. a kutya f...sza ahhoz a tömeghez képest, ami odakinnt van!!!!!!!
Humában csak kb. másfél órát töltöttünk, utána az egész nap az SCS-ben voltunk.
Elég, ha annyit mondok, hogy kb. háromnegyed órát keringtünk, mint az a bizonyos gólyafos a levegőben, mire egy nyamvadt parkolóhelyet kaptunk?????
Na mindegy, kb egy hét is kevés lenne, hogy bejárjuk az egészet.

Az árakról annyit, hogy szerintem nem olcsóbb, mint itthon. De persze ezt azokról a dolgokról tudom elmondani, ami minket érdekelt. Viszont szerintem nem is drágább.
Egy biztos, a választék kb. 1000-szer nagyobb, mint itthon, úgyhogy azt a következtetést vontuk le, hogy inkább a nagyobb választék miatt érdmes menni, mint az olcsóbb árak reményében.
A legtöbb időt természetesen a TOYS R'us-ban töltöttük el!!! (A Gulliver nagyker kb. egy Tesco ahhoz képest!!!)
Hát, komolyan, itt még én is tudnék magamnak játékot választani.
Fisher Price játékok, készségfejlesztők tömkellege, persze, mindegyik németül beszél.
Ezzel mindent el is mondtam.
Persze, vettünk néhány dolgot, ami a legjobban tetszik, az egy CHICCO távirányítós kisautó, de nem az a klasszikus fajta, hanem inkább ilyen "babás" kivitelben. 2 éves kortól ajánlják, de ez tuti, hogy Gergőnek már most nem fog gondot okozni.
Természetesen a H&M-et sem hagytuk ki...
Az Árkádhoz képest itt kb. 3-szor nagyobb az üzlet, és hát a választék is!!!!!!! Úgyhogy itt is eltöltöttünk egy-másfél órát. Apa is olyan élvezettel válogatott Gergőnek, jó volt látni. Pedig ő nem az a vásárlós fajta (sőt! ), de a kisfiának mindig olyan élvezette válogat, kombinál, hogy mit mivel vegyünk. És megjegyzem, nagyon jó ízléssel!!!
Árak fillérre ugyanazok, a kord gatya, és az ing-póló fillérre ugyanannyi volt ott, mint amit itthon vettem Gergőnek.
Persze, azért innen is kapott egy - két dolgot.

Magamnak nem vettünk semmit, szerettem volna, ha inkább Apára, és Gergőre koncentrálunk ez ügyben.
Ja, és hát millió olyan édességet vettünk, amit itthon nem is nagyon lehet kapni. Már jó előre megbeszéltük Apával, hogy így lesz (egyéb forrásból már ismerünk jónéhányat, de itthon hiába keressük a polcokon, na itt megtaláltuk, méghozzá a sima Interspárban)

Szóval, összességében nagyon jó volt, nekünk megérte kimenni, mivel azért nem kevés összeget el is költöttünk.
Viszont nagyon elfáradtunk, azt hiszem, ahogy ezt befejezem, megyek is csicsikálni.
Holnap sokáig alhatunk, Gergő még mindig anyumnál parkol, csak holnap megyünk érte.

Ja, Barbi!!!!
Nagyon soxor gondoltam ám rátok, Bob, der Baumeister ügyben.
Gondoltam is, hogy felhívlak, de aztán rájöttem, hogy annyi, de annyi minden van, hogy felsorolni sem lehetne...
És Juci meg Benianyu is eszembe jutott, láttam ezer féle kis fúrógépet...

Szóval:
aki még nem döntötte el, hogy menjen-e, vagy sem: ha mást, többet szeretnétek látni, venni, akkor menjetek!!!
Szerintem már tök mindegy, hogy mikor mentek, a tömeg már csak nagyobb lesz!!! De még így is pozitív szájízzel jöttük haza.

Ja, nem , mégsem, egy negatívum azért volt, persze hol máshol, ha nem ékes fővárosunkban: este fél 7-kor, a Bajcsy-tól a Hősök teréig kereken egy óra alatt értünk el az Andrássy úton :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Azt hittem, a guta megüt!!!!!

Na, ez mégsem sikerült túl rövidre, de szófosásom lett, pláne, hogy teli vagyok egy csomó új élménnyel.
Fényképeket majd holnap este tennék fel, én most inkább balra elhúznék, az ágyikóm felé. Apa is csicsikál már...

És nagyon köszönöm a szülinapi köszötéseket!!!!

Kép
kuha

Andris ma látott akváriumban halakat, nagyon örült nekik és mondta, hogy CICCCC
A télapóünnepség számára a büfáasztalt jelentette, meg a tornateremben való le-föl menetelést a műsor után.
És olyan de olyan büszke vagyok, mert a Télapó megkérdezte az összes gyereket, hogy akar-e énekelni vagy verset mondani neki, de senki se akart, mígnem Lili elsőként elénekelte a Hull a pelyhest. Azután már többen is nekibátorodtak (és nem mellesleg kristálytiszta hangon, meg is jegyezték a tanárnők).

Ma volt egy jó húzásom. Néztünk egy műsort a tévében, aztán mondta a férjem, hogy kapcsolgassak. A dunatévén épp egy riporter állt a focipálya szélén és a következőt mondta:
- Viszontlátásra kedves nézőink, legközelebb tavasszal találkozunk! (vége van a szezonnak) :lol:

ayse

Kuha
Úristen, ez ám a céges buliiii!!!!!!!!Sóvárogva írom:de jó lehetett Nektek!!!!!!Bécs :D

Ami miatt gyorsba írok(csak közbe láttam Kuha beszámolóját), Ti kaptatok/ill.Nektek megvan az Angyal powerpoint-os(jól írtam?? :oops: ) filmecske???????Én ma este kaptam meg az egyik kismamitól, és úgy-de úgy bőgtem, hogy csak na!!!Úgy felraknám ide, v.megmutatnám Nektek(bár lehet csak én nem láttam eddig)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kb.2 perces!!!!!

KépKép

Hajni&Panna
totka

Davallia
Nagyon ügyes vagy, gyönyörű lett a naptár!!!!!!
A csillogó fényben úszó képek is jók!Mekkora a pocid!!!!

KépKép

Hajni&Panna
totka

Rokica!
Köszönjük a részletes beszámolót!!!
Szerintem azért is szorongsz a fájdalomtól, mert alacsony a fájdalomküszöböd. Nekem az, de egy gondolat segítet. (amit nyílván sokszor hallottál már, de mégis működik szerintem). Mégpedig az, hogy ez jó fájdalom, mert pozití oka és célja van (ellentétben mondjuk egy aranyérműtéttel).
A másik, ami eszembe jutott a soraidat olvasva, hogy manapság egyfajta "elvárássá", "trenddé", "bevett dologgá" (nem találom a jó szót, de talán érted, hogy mit akarok mondani) vált a szép és pozitív szülésélmény. Pedig ez nagyrészt egy csomó véletlenen múlik (például azon is, hogy hogyan működik a szervezeted, nem vagyunk egyformák, és sok dolog nem is befolyásolható pusztán akarattal). Elég nehéz előre megszervezni egy szülést úgy, hogy olyan legyen, mint amilyennek képzeljük. A Kismamában írta egy csalódott anyuka pár éve (nagyon megragadt bennem), hogy mikor elkezdődtek az igazi fájások, semmit sem segítettek a hangulatos gyertyák, a jó előre kigondolt cd, a bekészített illóolaj-párologtatás, mert ez bizony nagyon fájt. Biztos el lehet érni egy olyan tudatállapotot, mint a mexikói asszony, már ha az ember az életét teszi rá, márpedig ő ezt tette, bába lévén. Andrissal én is szép és főleg gyors és egyszerű szülésre készültem. Aztán nem így lett, mivel a kezecskéjét a feje mellett tartotta (nagyon megszivatott, elvégre pasi). De mégis ez a nap életem két legszebb napjából az egyik.
Szóval oda akarok kilyukadni, hogy ez mind nagyon szép és jó, amiről a tanfolyam szól és kívánom, hogy legyen benne részed, de a lényegben mindenképpen lesz és az pedig a kislányod!

Kuha!
Nem semmi vállalati buli! Egyszer majd elárulod, hol dolgozol?
Bevásárló túra is jól hangzott! AZ ember azt hinné, már felzárkóztunk, de persze, hogy nem :?

ayse

Totka!

Én is kb. pár napja kaptam meg ezt az Angyal-os dolgot, és hidd el, én is szétbőgtem az agyam!!! :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Hát igen, tényleg nagyon jól éreztem magam, és kellett már ez nekem. Szerintem még most is a hatása alatt vagyok.
Egyébként meg a Gundel Takácsról annyit, hogy én eddig is nagyon imádtam, de most meg aztán.... :oops: :oops: :oops: :wink: :wink: :wink:
Tök ugyanolyan, mint a tv-ben , halál természetes, semmi nagyképűség, vagy bármi, nagyon-nagyon humoros, és nem mellesleg, látszott, hogy nagyon komolyan vette az egész játékot, és nagyon felkészült hozzá.
Egyébként szerintem tipikusan az az úriember fajta.

És a nagy áradozásokhoz azért még azt szeretném hozzáfűzni, a félreértések elkerülése végett, hogy bár a cégünk nevéből nem derül ki, de kb. 2 éve, a céget megvette az osztrák posta, és 100%.ban ő a tulajdonosa.
Mindezt talán ezért engedheti meg magának a cég. Mostmár főleg.
De mondom, eddigi is valami hasonló nagyvonalúság volt jellemző, de azért mostmár mindezt "nagyban" művelik.
Persze, mindez egy évben egyszer, ilyenkor érvényes csak.
Egyébként élesben, év közben, munka közben persze kizsigerelik az embert...

Ja, ami a rossz hír, hogy Gergő taknyija továbbra sem múlik, anyu mondta ma, hogy nagyon sokat kell neki szívni a nóziját. Úgyhogy hétfőn viszem a dokihoz...:? :?

Na,mostmár tényleg tűnök, jó éjszakát.

Kép
kuha

Totka.

Engem érdekelne ez az Angyalos irás!!
Jöhet privibe is:siroki3@freemail.hu

Kuha.
Hűűű,micsoda programok!!!De jó lehetett nektek!!

Jó éjt!!!

ancsi26

Bodza!

Jujjjjjjjjjjj de csudaszép ez a Kristófka :D

Benianyu!

Na ezek is igazán a jólsikerült képek közé tartoznak....
Csak nem az új géppel ?????
Azonnal ide vele.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Olyan édi amelyiken fetreng a két kölök :P :P :P :P :P
Van olyan amikor a két kópé épp nem nevet????? :P :P :P
És Te is nagyon jól nézel ki???
Fogytál????????? :shock: :shock: :shock: :shock:

Davallia!
Csábos naptár :D

Nem kellene ezt a tökkelütött orvost leváltani? :evil: :evil: :evil:

Kuha!

Ausztria...egyetértünk :wink:
Gergőnek gondololm nem volt gondja hogy távol voltatok????
Buli:Örülök hogy jól érezted magad...kicsit féltem hogy ha nem jön össze jól akkor csalódott leszel(mert az ilyen cégesek általában nem olyan fergetegesek...)...de minden jó ha jó a vége...

Mea!
Felejtsd el a Régiót.. :( :( :evil: :evil:

Barbi!
Igazad volt :evil: Regio ügyben....
Férj anyóssal el fog menni a Guliverbe megvenni még azt amit anyós szán Lénának...
Hogy is van...oda kell kártya?????

Én:

Hát ez a Régio tényleg egy gagyi u. 40.
Persze itt is van egy pár jó játék..de tök igaz amit Barbi irt...kinai bovli a legtöbb...
Midenesetre még igy is sikerült elköltenem már reggel fél 9 kor 8000 pengőt :lol: :lol: :lol:
Persze olyat vettem itt amit bárhol máshol is megvehettem volna...na mindegy legalább ezt is láttam...

Következő állomás a Skála volt...ami roppant jó élmény volt..mert csodálatos árujuk van :P :P ...jó pénzért..
Itt férjnek újitottam be egy inget nyakkendővel...

Na aztán jött a Westend...
Képzeljétek az Intimissiben ma minden cicitartó 2000 pengőbe került :shock: :shock: :shock: :shock: ezt a Calzedoniában tudtam meg, ahol vettem egy két dolgot. :oops: :oops:
Na cicitartóból is..ha már ilyen ócsó volt.... :lol: :lol: :oops: :oops: :oops:
Itt még vettem társasjátékot meg Nyúlné féle nyakkendőtartót :oops: :oops: :oops: férjnek...meg magamnak szép ezüstösen csillámló kötött pulcsit ...

Aztán Zuglóba menet még beugrott egy fekete szatén bermuda a szatyromba... :oops: :oops:

És az Árkádban még 2 szatyornyi könyv és cd a Libirből...meg némi vásárlási utalvány.....

Hát ennyi volt.....egy rakat pénz.....

DE ÚGY DE ÚGY ÉLVEZTEM....OLYAN JÓ VOLT NYÜZSÖGNI...ÉS VÁSÁSOLGATNI...ÉS EGÉSZ NAP SZABADNAK LENNI... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Remélem most nem vettek meg ezért..de tényleg teljesen felszabadult voltam....nem kellett babakocsival szenvedni a sorok között....stb.....
És nagyon hatékony voltam......MÉG SOHA EGY ÉVBEN SEM INTÉZTEM EL ENNYI MINDENT EGY NAP ALATT....

És sajnos még igy is be kell iktatnom valamikor egy pótkört...

Mea!
Hidd el olyan vagyok mint egy dög...úgy vonszoltam föl magam mint egy lajhár...de sajnos nem nagyon lesz több lehetőségem vásárolni..ezért kinoztam meg magam ennyire...
És az volt a szerencsém hogy már hajnalban elindultam, igy délelőtt még kényelmesen tudtam vásárolni, a tömeg csak olyan 1-2 óra után jelentkezett.......
De szerintem ez még mindig istenes volt ahhoz képest ami jövő héttől várható... :? :? :? :?

M.

Kép

Kép
megann

Ja még Léna...

Nagyon jó napja volt...már teljesen jól van...
Délelőtt itthon ugráltatta Léna anyóst...majd útra keltek...bementek az irodába...oda én is beszaladtam egy puszi erejéig.. :oops: :oops:
Aztán sétáltak az utcán...Bricostoroztak, Obiztak...és elmondottak alapján Léna jól megcsicskáztatta a nagyanyját...anyós persze meg úgy táncolt ahogy Léna fütyült...

Állitólag vagy 3 karácsonyfát lebontott :oops: :oops: :oops: az áruház egyéb berendezésével egyetemben... :lol: :lol: :lol: :lol:

Rókica!
Bölcsi :(
Élménybeszámoló :)

Pannon-telefon :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Fúúúúúúú nagyon vigyázzatok.....
Megpróbáltak átvágni......
Férj cégének sok száma van és jár ugye forgalomhoz mérten kedvezmény amit készülékvásárláshoz fel lehet használni..
Nos nekem azt mondták hogy 1500 ft kedvezményre jogosult a cég......persze féjr már előre mondta hogy vigyázzak, mert át akarnak majd vágni...
Na aztán pofáztam egy fél órát..hogy az lehetetlen..mert 3 héttel ezelőtt még 25000 pengő volt a kedvezmény...
Nos meggyőztem...erre a csaj BEKÜLDÖTT A SZÁMITÓGÉPÉN VALAMILYEN KÖZPONTBA VALAMILYEN FELÜLVIZSGÁLATI KÉRELMET....ÉS HIPP HOPP ELŐKERÜLT A 25000 PENGŐ..... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Totál kamu az egész... :evil: :evil: :evil: :evil:
Ja és ha elfogadtam volna az 1500 ft kedvezményt..természetesen elveszett volna a többi... :evil: :evil:
És persze nem lehet ám részletekben felhasználni az összeget...igy nem vettem semmit...mert a telcsim csak 18000 be került volna...igy 6000-t buktunk volna.. :evil: :evil:
Nagyon durva ez a Pannon..pedig régen nem volt ilyen.. :evil: :evil:

VIGYÁZZATOK...ÉS REKLAMÁLJATOK, HA ÚGY ÉRZITEK NEM STIMMEL VALAMI...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

M.

Kép

Kép
megann

Sziasztok,
képek megint csodásak, Kristóf nagyon szép baba. Bodza akkor majd megbeszélünk valamit a tápszer miatt. Még egyenlőre nem tudom mit, meg hogyan lesz.
:)
Mit is akartam, ja igen. Megann! Láttam a Soroksári Dechlatonban rozsaszín kiscsizmát. Ugyanazt ami szürke fekete.

Én is kérem azt az angyalost, lécci... :) csnevargak@invitel.hu

JA, licitáltam a német ebayon egy Maxi Cosi autósülésre. Ami a pici babáknak való és itthon néztem 35-40 ezer Ft. Ott meg most 6,5 Eurónál tartunk. + 17 Euró a posta, de megpróbálnám (he megnyerném) nagybátyámmal hazahozatni mivel kamionos és arra elég sokat jár.

Na ennyit akartam megyek fürdeni meg csicsikálni.
Kép

KépKép
Kép
csikken

Jó estét!

Gyorsan emlékezetből, amíg el nem felejtem:

Rokica :) Nagyon köszi az újabb részleteket :) Nagyon szép dolgokat írtál. A félelem: Érdekes, bennem féelelm nem volt egyiknél sem. A msodiknál ugye már volt sejtésem, mire számítsak, de nem féletm. Egyszerűen utáltam a fájdalmat, amikor a durva rész volt, akkor mérgesen puffogtam, hogy nem akarom, utálom, stb. Amikor Gergőt vártuk, a vége felé megkérdezte a párom, hogy mit tud segíteni, mert nem érezte, hogy az elsőnél tudott igazán bármit is. Én igenis segítségnek éreztem, hogy velem volt, de azért volt valami, amit tudtam kérni tőle: amikor erősek és durvák már az összehúzódások, segítsen abban, hogy emlékezzzek rá, ez kell nekünk, hogy haladjunk. Segítsen abban, hogy a kicsire koncentráljak, ne a fájdalomra. És ő nagyon örült, hogy segíthetett, és szorgosan emlékeztetett, és ez nagyon jó volt. Nagy segítség, egész másképp éltem meg a második szülést, mint az elsőt, tudtam befelé figyelni. Az elsőnél sodort magával a fájdalom, nem sokat tudtam magamért tenni. És utána is évekig tartott, hogy egyáltalán eljussak odáig, hogy újra szülni akarjak. Most ez sokkal hamarabb jött :)
Ezzel csak annyit próbáltam elmondani, hogy a szülés előtt én is tudtam, mit hogyan kéne csinálni, mitől lenne jobb élmény az egész, de amikor ott voltam, nem tudtam az eszemre hallgatni, odafigyelni, koncentrálni. Ekkor jött jól a külső segítség, aki valamivel jobban észnél tudott lenni :) És még azt gondolom erről, hogy az sem mindegy, hányadik szülésnél tartunk. Nyilván az első rossz élménye nehezíthet is a dolgon, de magunk mellé is állíthatjuk, és leszűrhetjük a tanulságot. Kívánom, hogy Neked is meglegyen a megoldás, és minden nagyon jól alakuljon!

Kuha :) Tyű, micsoda céges buli :) Az enyém idén még a mikulásról is megfeledkezett... Férjem cége egy német cég magyarországi képviselete, idén már másodszor lesz évvégi buli Németországban, ahova megy is Apa :( Na, az is egy nagyon nagyvonalú cég, ami ezt a bulit illeti :)

Megann :) El is hiszem, hogy jó volt elmászkálni egyedül egész nap. Én már attól feltöltődöm, ha fél órát egyedül keringhetek az utcán, vagy az Interspárban :) Kipróbálnám ezt az egész napos programot is egy jól megtömött pénztárcával :)
Látom, a Pannon se különb a T-Mobile-nál...
Örülök, hogy Lénának is jó napja volt :)

Totka :) Én sem ismerem azt az anygyalkásat :)

Jó éjt!

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Ancsi/Davallia/számítógépguruk!

HELLLLLLLPPPPPPPPPPPPPPPP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Letöltöttem azt a programot, amivel naptárat lehet csinálni, de nem tudom, hogy működik. Meg, hogy egyáltalán a jót töltöttem-e le, mert volt ott ezerféle választási lehetőség. Én hülye ráadásul az asztalra tettem, mert azt hittem, hogy olyan lesz, mint az ikea home planner, vagy a google earth, hogy csak egy ikon az egész, amire ha rákattintok, indul a progi. Hát nem. Beterítette az egész asztalt az ikonözön.

Szánjátok meg Aysét, akinek a számítástechnikáért felelős agytakervényei helyén képosztalé csörgedez! :oops: :oops: :oops: Lécci!

ayse

Megann!

És honnan tudja az ember lánya, ha nem a Pannontól, hogy mennyi kedvezmény járna? Férjed honnan tudta a pontos összeget?

Jucc:

Azt hiszem nekem az egész szülés egy kontrollvesztés élmény amit megpróbálok minél jobban szabályozni. A külső tényezőkkel könnyebb dolgom van, mint a belsőkkel. Azt tudom szabályozni, hogy hol legyek, ki legyen velem, és nagyjából azt is, mit vagy mit ne csináljanak velem. De saját magamat, illetve a fájdalmat nem tudom így kontrollálni, szerintem ezért félek tőle.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jó reggelt!!

Ayse!!
Bemásolom amit Edina küldött nekem!!
Nekem csak egy kis ikont tett az asztalra!!

Szia!

Naptárkészítés menete:

*Megnyitod az asztalon az ikont, és az alsó sorból a TRY-ra katt.
*Bal oldalt a CREATE gombra húzod az egeret és akkor a jobb
ablakban megjelenik a calendar lehetőség , arra katt.
*Bal oldalt kiválasztod azt a mappát amiből a képet szeretnéd berakni
(elég egyet, és a többit majd menet közben) és alúl az ADD-ra katt.
Ekkor a jobb ablakba kerül a kép. Az ablak fölött fenn a TEMPLATE
(sárga)-ra katt. Itt vannak a naptárak.Bal oldalt választhatsz a
legördülő menüből a legetőségek közül.(le kell nyitni a kis nyilat)
One Week= 1hetes
Twwo Week=2hetes
One month=1 havi(ez az asztali!)
Stb->ezeket látod rögtön a jobb oldalt ha valamelyikre rákattintassz.
Yearly= éves
Ha valamelyiket kiválasztod akkor alatta a képeken megjeleníti a
naptár formáját amiből választhatsz.(alúl a kék csúszkával
végigpróbálgathatod)
Fenn még ez alatt van, hogy álló v. fekvő legyen, ott is más-más
naptárak vannak.(álló A betű ill. fekvő)

Ha kiválasztottad, hogy pl (asztalinál) one month és fekvő akkor már
csak magára a naptárképre kell katt és megjelenik a jobb ablakban.

*Ezután lehet formázni a naptárat.

Rákatt pl. a FÉNYKÉPRE! és lehet nagyítani, arrébb vonszolni stb.
Ha bal majd jobb klikkel katt a képre akkor
LOAD BACKGROUND IMAGE felirattal cserélheted a kiválasztott képet
(amikor egy naptárat már mentettél(ld.lenn), nem kell előről kezdeni ,
hogy új hónapot csinálj, csak itt kiválasztod ezt és új képet, dátumot,
naptárformát választhatsz)
ADD SHADOW= árnyékolja(ilyen az enyém is)
ADD SOFT EDGE->RECTANGULAR=tégla alakú kép
ELLIPTICAL=ellipszis alakú kép

A naptárrész formázása:
Bal klikkel rákattintva lehet nyújtani, húzni, áthelyezni. Bal majd jobb
klikk a szöveget formázni.
pl: TEXT BOX= a szöveg színét(bal oldalt kis négyzetben TEXT=maga a
szöveg, SHADOW=a szöv. árnyékának színe, GRIND=a szöv.
hátterének színe), betűtipusát lehet váltani.Bejelölheted, hogy
félkövér, árnyékolt dőlt legyen
Front size= a számok méretét állítja a naptáron belűl
Text color= a szöveg színét
Itt nyugodtan próbálgathatsz, mert ha nem tetszik akkor a kép fölötti
piros visszanyíllal vissza lehet vonni!
Alúl van DELETE is ezzel azt törölsz ki a naptárból amit akarsz! (pl.van
amikor az éves beosztást is megjeleníto a havi mellett)

A naptár dátumának beáll!:
Felső sorban a SETTING(csavarkulcs)-ra katt. És a bal oldalon kivál. az
évet és hónapot.

Ha ez is megvan már csak el kell menteni!
Fenn az OUTPUT(ajándékcsomag-szerű ikon) katt és bal oldalt a DISC-
re. Itt nem kell lemezre menteni, hanem felajánlja, hogy melyik
mappába mented.

A képek TIF-formátumban mentődnek. Ezt később lehet átalakítani
JPEG-gé de az más program. Pl amivel a babanetre is kicsinyíted a
képeid.

A méretet pedig az előhíváskor kell megadni.(ha van amit kihagytam
kérdezz nyugodtan!!! mert rengeteg lehetőség van, és most csak ami
hirtelen eszemben volt azt írtam! :-))

Jó munkát!

Puszi:Edina

ancsi26

TOTKA!!!!!

ÉN IS VÉGIGBŐGTEM!!!!
ÉS KÖZBEN MELI ITT ÜLT AZ ÖLEMBEN ÉS ÖSSZE-VISSZA PUSZILGATTAM!!!! :D

KÖSZI

ancsi26

Hol vagytok csajok???

Ki mit fog főzni??
Nem tudom kitalálni,hogy mit csináljak.
Tegnap csináltam jókai bablevest,de kellenne valami másodiknak!!

ancsi26

Na akkor megmutatom az üvegfestékeinket:
Kép
Kép
Kép

ÉS.....APA SAJÁT KEZŰLEG RAJZOLTA A SABLONT!!!! :D

ancsi26

Halihó!

Totka!

Köszi...jót bőgtem megint :? :P

Róki!
Onnan tudta férjem hogy 3 hete ő is végigjárta ugyanezt a procedúrát, mert valamiért bement a Pannonba...és ha már ott volt, megnézette a cég kedvezményeit...és már akkor is ugyanigy probálkoztak... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Nem akarok banya lenni...de kérdeztem az ügyfélszolgálatost..hogyha 3 hete már "kideritették" hogy mégsem 1500 a kedvezmény hanem 25000. akkor mégis miért nem tárolták el az adatot, vagy mentették vagy valami.. :evil: :evil: :evil:
Hát sejtem miért..jó lett volna lenyúlni a kedvezményt...

Másrészt még tavasszal 1 éves hűségnyilatkozattal lehetett készüléket venni meglévő számhoz....most már megszüntették..marad a 2 éves....

Ezt is mondtam a csajnak, hogy kicsit fura, hogy piaci versenyhelyzetben nemhogy bővitenék a kedvezmények körét..hanem szűkitik...mi van, mondtam...Pannon csomag????????????? :? :? :?

Erre a csaj mondta, hogy nem nagyon szokták a céges ügyfelek többévi kapcsolat után felmondani a szerződést és átvándorolni másik mobiltársasághoz...

Aztán mondtam neki, hogy ne vegyen rá mérget...mert a férjem pont ezen gondolkozik...mert majd 10 évnyi kapcsolat után meg százezres nagyságrendű forgalom után(per hó)..még át is akarják ba...ni a fejét.... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Na ennyit erről...

Most azon agyalok..hogy veszek egy praktikumot...kipöckölöm a kártyát belőle...és berakom a sajátom....csak elég undik a telefonok... :evil: :evil:

M.

Kép

Kép
megann

Megann:

Oké, de a férjednek hogy/miért árulták el? Csak azért érdetlenkedem, hogy tudjam, mit kérdezzek tőlük ha bemegyek, hogy az igazat mondják. Nekünk mondjuk nincs többszázezres forgalmunk havonta, de jó sok szám van a céges számlán, és szerintem szép összeg lehet így is a végeredmény. Jó lenne tudni, mi az a mágikus szókombináció amire elmondják hogy mennyi kedvezmény is jár valójában egy új telefon után. Nekem is aktuális lenne egy telefoncsere, már elég régóta halogatom.

A hozzáállás meg vérlázító, hogy a régi céges ügyfelek úgyse szoktak elmenni, akkor minek nekik a kedvezmény...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hajni!
Nekem is küldd el lécci!

Ancsi!
Palacsinta, tejberizs, süti a cukiból?

ayse

Ancsi!

Köszi!
Én klasszikust főzök, annak reményében, hogy marad holnapra is: húsleves, vörösboros disznópörkölt krumplival, savanyúsággal, és édességnek pudding, tavaly egész nyáron barkácsolt rumtopffal :).

Ikea Rádió:
Itt van az ikeaember :D Nagyon érti a dolgát :D És tök szerény :D
De csak 4-ig tud maradni :(. Egyébként a haverok nem jó lyukakba fúrták a síneket, de szerencsére ráadásul a fiókelőlapokat is fordítva tették fel, így a lehorzyolódott részek most lefelé néznek és egyáltalán nem látszanak :D. Az asztalos szerint mégis a haverok voltak a jobb választás, mert ha egy heliy erőt kértünk volna meg, az nekiállt volna fúrni-faragni.... így meg nem olyan nagy volt a baj....

ayse

Rókica!

Hmmmmm sajnos varázsszót nem tudok.....férj se tudott..
Csak ahogy nézték a számokat...férjnek gyanús lett, hogy pont egy olyan számra mondták az 1500 ft kedvzeményt, ami szintén vagy 10 éves szám...(férj apjáé)..és még soha nem volt kedvezmény igénybe véve rá...
Ezért egyből rávágta hogy az 1500 ft az LEHETETLEN....

Magyarán erőszakoskodni kell....biztosan állitani hogy az nem úgy van....és követelni hogy igenis csináljanak a számra egy ELLENŐRZÉST...ilyenkor beküldik a "központba" és pár perc alatt kb 5 perc alatt megküldik a felülvizsgálti kérelem eredményét..
Na erre adták meg "mégis" a 25000-t.. :? :? :? :? :?

A hozzáállás engem is felháboritott és éppen ezért "hangoskodtam" is egy kicsit az üzeltben...bár tudom hogy szegény ügyfélszolgálatos csaj..nyilván nem tehet semmiről...

M.

Kép

Kép
megann

Ancsi!
És a foto express progit kellett letölteni?

ayse

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?