Új privát üzeneted érkezett!

PM! Mi is nagyon gratulálunk a kis Zsófihoz!
Norcsi
norcsi
Lenti
 
 


Sziasztok Lányok!

Hát Ágota, nehéz nagyon, mivel kifújni nem tudja csak a szívás marad.
Szívni meg muszáj, mert inkább sírjon, mint tüdõgyulladás, szövõdmények stb.
Esetleg egy halkabb porszívó? Vagy ne te csináld hanem valaki más család tag és te nyugtasd meg utána pl. ha még szopizik egy kis szopival.

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Kedves Mindenki!

Köszi mindenkinek a gratulációt, kis családom ha minden jól megy szerdán jön haza, szerintem a héten, talán a hétvégén már PM is le tud ide ülni, és egy kicsit részletesebben írogatni.

Mégegyszer köszi mindenkinek a sok-sok gratulációt és jókívánságot!

Panka(és Zsófi)papa
PM
 

 
 

PankaZsófimama és papa!

Hatalmas gratula a kicsi lányhoz!!!KépKépKép (Az egyik baráti családnál dettó két kislány, dettó ugyanezek a nevek, és dettó ugyanez a sorrend.Kép) PankaZsófimamának gyors regenerálódást, kicsi Zsófinak meg sok finom tejecskét, és jó egészséget kívánok!

Virág!

Utána kell néznem, de a neten van honlapjuk, keress rá a Google-n. Amúgy az óvodás oldalon is benne lesznek majd az ovik között.

Ágota! Nincs mese, szívd neki, a porszívó-orrszívónál nincsen jobb és hatásosabb. Sajna, szinte biztos vagyok benne, hogy nem a porszívó miatt fél tõle, hanem attól az érzéstõl fél, amikor a vákuum megragadja, és leszippantja a fikákat. Már bocs. Szóval, az néha lehet elég kellemetlen, de nem fáj neki. Viszont egy arcüreggyulladás nemcsak kellemetlen, hanem fájdalmas és veszélyes is. Úgyhogy ha semmi sem segít, akkor is szívd le, és hidd el, a morzsaporszívó nem lenne elég erõs ehhez.
Volt itt valaki, aki elmesélte (talán Zsóka), hogy õk elefántfüleket ragasztottak az orrszívóra, meg szemet festettek neki, így már nem félt tõle a gyerek. Sajna, nem biztos, hogy egy ekkora gyereket ez meghat, de hátha leköti. (sajna, pl. az én lányomnál sem vált be, az orrát mégis muszáj sajna leszívni, bármennyire sír is, jobb egy kis sírás, mint egy arcüregleszívás, azt nem tudom, hogy bírnánk ki...). Csak ügyesen, és ha kell, légy erõs.

Puszi mindenkinek:

Dia
Dia
 


Dia néni, Kép
tegnap hallottam a Rogers-féle ovi-suliról. Arról is tudnátok írni valamit?

Virág
Virág (fiore)
 


Sziasztok!

Ágota! Csatlakozom az elõttem szólókhoz: porszívó. Bár elõször anyukám ki ment a szobából, a férjem meg csak kukucskált, anyósom igen furcsa tekintettel nézett rám..., de muszáj!!! Eszméletlen mennyiségû váladékot ki tud szívni. És nekem is mindig az jutott eszembe, amit itt modtak a csajok, hogy inkább, mint egy fülgyulladás!!!
Bennem is voltak kételyek, nem frusztrálja-e a kicsit, mennyire hat rá lelkileg, ilyesmi. Õ szerintem azér ordít, mert lefogom. De ha nem fogom le, akkor meg nem engedi. Persze az én nagy fiam már 20 hónapos. Kb. 8 hónapos volt amikor elõször szívni kellett neki. De hallotttam már 2 hónapos gyerkõcnek is. Na, légy erõs, és szívd ki neki. Próbáld nem sajnálni, nyugodt szavakkal becézgetni, aztán ha szopizik, cicivel meg is nyugszik, meglátodKép

Lányok, az én fiam tegnap volt 20 hónapos. Mindig csak nézek, hogy mennyire telik az idõ. Éppen filozofálgatunk kistesón, de a félévi vizsgáktól teszem függõvé a babaprojektetKép

Szombat estére Csongi belázasodott. Tegnap is folyamatosan melegnek éreztem, de ma reggelre (mire orvoshoz akartam vinni) nincs lázaKép Úgyhogy itthon maradtunk.
Nem tudom mi lehetett ez, a szemfogai nagyon fehérlenek, de
nem engedi megnézni, kibújt-e. Elõtte sokat voltunk kinn, és fújt nagyon a szél. Meg napok óta alig evett egy pár falatot. Lehet, hogy ez így együtt? Na, lényeg, hogy jobban vanKép

Geri??? Mi újság? Hogy vagytok???

Verus??? Tessék egy pár sort írni!!!

Évi

Kovács sándorné
Évi
Sopron
 
 


Sziasztok!

PM! Itt is gratula! yahoon filóztam, írjam-e, hogy nagyon Zsombinak volt emlegetve ez a lány Kép, de aztán eszembe jutott, hogy nem akartátok tudni.

Ágota! Porszívó, keményen ezerrel. Lehet élettani sóoldattal elõtte cseppenteni, lazítja tán. A morzsapsz nem bizti, hogy jó, azért valamennyi erõ kell bele. A kézit felejtsd el úgy ahogy van, emlékszem, 93-ban még ezzel kezdtünk, akkoriban találták fel (ki) a porszívósat, az unokabátyám doki, és neki valami ismerõse találta ki, akkoriban még kapni is csak spéci helyen lehetett. Kész megváltás volt. Egyébként szerintem ahol korán kezdik, még meg is szokja a baba, az ikrek nálunk másfél éves télen már egész tûrték.

Lenocs! Üdv köreinkben!

Napocska: én még mindig ide köszöngetem meg a yahoos írásaidat, szuperek!

Évi: na, kedvet kaptatok, mi? Kép

Rólunk: persze, betegek voltunk. De mire kezdett a suli, ikrek határozottan kifele voltak. Bálint elõzõ reggel alkotott egy kis Darth Vader-ezést (asztmatikus nehézlégzés házi neve), de szerencsére csak rövid ideig, és aztán semmi ismétlés. Tömtem bele a gyógyszereket, biztos ami zicher, de végül is egész simán csinálta. Persze én is elkaptam, most tartok ott, hogy legalább nappalra kidugul az orrom, és végre kifújni is kilehet, ez már nálam a gyógyulás stádiuma (persze inkább semmit nem eszek rá, amúgy se szeretek).
Babóca mocorog, most már én határozottan érzem. Múlt héten volt egy olyan, hogy idebent, meló közepén, abszolúte nem figyelve rá, akkorát rúgott belém, hogy tuti voltam benne, ez most már õ. Apjuk is érzi már, de kivülrõl még kell hozzá türelem, így a srácok még kimaradtak az élménybõl.
Dokihoz jövõ héten megyek, addig még nyugi van.
Idebent nyakamba szakadt egy rakás meló, most is csak azért érek rá, mert várom a fõnökömet. PhD-met öntjük elsõ közelítésben végsõ formába, a házivédéshez, és ha fõnököm végre elolvasná, akkor jön egy utolsó átírogatás, és nyomtatás a háziopponenseknek. Múlt héten ezért is volt felõlem ekkora csönd még netezni sem volt idõm, s így is olykor közel 12 órát voltam idebent melóval...
(ahhoz képest tûrhetõen bírtam, csak a lábam akart görcsölni a legkritikusabb napok utáni éjjeleken, de a magnézium segített rajta)

Sziasztok:
Ildi

Ildi
pildi
 
 


Ildi!

Kép Tudod már attól tartok, kinéztek engem innen, mint holmi egy gyermekest.Kép

Azért vigyázz magatokra!!!

Évi

Kovács sándorné
Évi
Sopron
 
 


Évi!

Én veled vagyok! Kép
Sajnos. Kép

Üdv: Juca

[color=#476969:dc42bdeafd] Üdv: Juca
[/color:dc42bdeafd]
juca
Budapest XI. kerület
 
 


Ágota!

Nekem is mindig bajom volt azzal, hogy szivjam ki a kicsi orrát, de a doktorbácsink adott egy orsprajt ami nagon jó. Tengeri sóból van nincs benne semmi 'rossz anyag'. befujod a gyerek orrát 1 percig hanyat fekve tartod és utána felülteted és magától kitisztul. A neve: STÉRIMAR az ára 1200 Ft az 50 ml, a 100 ml 1700 Ft.

Próbáld ki.

Tvica
Tvica
 


Sziasztok!

Végre le tudok ülni írni is, általában olvasni van csak idõm. A levlistán is vár rám még van 100 levél, 1 hete nem tudtam leveleket fogadni.
Luca nagyon fogzik, ez meg is látszik a hangulatán. Több hónapos csend után most 2 rágófoga és 2 szemfoga jön egyszerre, és szerintem másik 2 rágó is nagyon készülõdik. Reggel 7 óta most aludt el végre...

Virág! Én szívesen csatlakoznék az ajándékkészító csapathoz, de a gyerkõcöket nem nagyon tudom másra bízni. Még gondolkodom. Éjszakánként szoktam alkotni, akkor csend van és senki sem tenyerel bele a frissen festett üvegmatricámba.
Rogers féle suliról kérdezd Norcit.

Már megint sír, mára ennyi a tervezett kisregény...
Puszi mindenkinek
Andi

Andi
andi3
 
 


Sziasztok!

Kedves P-ZSM!KépSzeretettel gratulálok és sok örömet és egészséget kívánok!
Ámulva olvasom a pocakosok sorát!Kép Gratulálok Mindenkinek és bevallom kicsit irigyKép vagyok! Egyenlõre nem tudok többet írni, de örömmel olvasok újra Rólatok!Kép
Puszi MIndenkinek!
Katica
Katica
 


Sziasztok!

PM és családja!
Nagy gratuláció Zsófihoz!Kép

Mondjatok nekem is ajádék ötleteket, amiket itthonn lehet ügyeskedni! Eddig amire gondoltam, zselégyertyák csinálása mideféle szép üvegben stb.
most rohanok statisztika beszámolót írni
csaó
lenocs
lenocs
 
 


Virág, utánanézek neked, de én eddig csak suliról hallottam... Valami támpont van?

Pusz:

Dia
Dia
 


Lenocs! Neked meg ajánlom a Nõk Lapja Café fórumán, a lakberendezés rovatban található (további témák alatt) Karácsonyi ajándékötletek címû topicot. Rengeteg jó ötlet van benne, szinte minden, amit készíteni csak lehet.

Dia
Dia
 


Dia,
nincs. Kép Nem biztos, hogy van ovi is. A suli is érdekelne.

Ráhel unidentis!!!!!!! KépKépKépKépKépKép Azt hittem, már fogatlan marad. Kép

Virág
Virág (fiore)
 


Sziasztok!

Nagyonnagyonszépen köszönöm a tanácsokat orrszívással kapcsolatban.
Tk. így csináltam, ahogy mondtátok, mégis 30 mp -cel a porszívózás után ugyanúgy torgyog, mint elõtte.
A Stérimar sprét is használjuk, orvos által felírt orrcseppet is, sõt anyatejet is spriccelek az orrába, mégis minden nap uaz: torgyog és alig kap levegõt szopizás közben. Persze vannak jobb percei is, de az a ritkább.
Este a gyerekszobában teregettem a mosott ruhát és reggelre egy fokkal jobb lett az orra, de aztán újra uaz.
Ez az "orrdolog" nálatok is ilyen lassan jön helyre? (nálunk már 2 hete tart - ebbõl egy hét a porszívózás).

Üdv: Ágota
Ágota
 


Ágota!

Valószínüleg rendesen bele van pörkösödve az orrába a trutyi. Én a helyedben lehet, hogy elvinném egy fül-orr-gégészhez, mielõtt nagyobb baj lenne, õ meg tudja mondani, mi a helyzet valójában. Az is lehet, hogy semmi, csak duzzadt a nyálkahártyája. De biztosat õ tud mondani.

Gyógyulást a kicsinek.

Puszi:

Dia
Dia
 


A megfázásra antibiotikumot kapott a babám, de mintha nem kedvelné a dolgot, mert ma kiütéseket találtam rajta.

Van vkinek penicilinérzékeny babája? Olyan kis pici piros pöttyök formájában jelentkezik a dolog? A Hypoallergén rizspéptõl nem lehetnek pöttyei....igaz?
Ha már 1,5 hete szedi az antibiotikumot, miért pont ma jöttek ki rajta a pöttyök? Hiszen holnap már abba akartuk hagyni a gyógyszerezést.
Lehet, hogy a tegnapi sétáltatástól pöttyös mai is? Ti. leizzadt a kis anorákjában...és lehet, hogy a kimelegedéstõl olyan, mint egy pöttyös labda...

Ágota, akinek mindig problémái vannak...
Ágota
 


Katica!!! Te hol jártál? Nem is tudom mikor "láttalak" utoljára! Mesélj!

Ágota, ez nehéz kérdés. Pöttyök lehetnek a gyógyszertõl is, és a kimelegedéstõl is. Bár azt mondják, a melegkiütés az elmúlik, ha lengébben öltözteted, így inkább a gyógyszerre gondolnék. Nem tudom, szopizik? Vagy adsz neki mást is? Van valami amit mostanában kapott másodjára, harmadjára?
Mindenesetre fõként az orra miatt, nem ártana, ha orvos látná...

Lenocs, én még nem üdvözöltelek! Tetszik a szöveged, gyere gyakrabbanKép

Andi, Lucának gyors fogkibújást!

Virág, na, lehet, hogy meg van az éjszakai buli felelõse? Lehet, hogy az a fogacska volt a ludas!

Ma Csongi végre kimondta, hogy mama. Anyukám igen örült neki, mert már mindent mondott, anya, apa, papa,tata, dédi, csak a mama nem ment.
Egyébként egyre huncutabb ez a kölök. Éppen a minap mondtam, hogy esküszöm a szeme sem áll jólKép

Sziasztok

Évi

Kovács sándorné
Évi
Sopron
 
 


Helló Lányok!

Itt egy eltûnt, bár úgy látom nem egyedül, mert Verus sem jelentkezett a tali óta. Aholis én szenzációsan jól éreztem magam. Utána köv. hetek borzalmasak voltak, a szivem szórakozott velem, volt, hogy teljesen életképtelenné tett, de ez már nagyon úgy néz ki, hogy a múltté és jön a terhesség kellemes része.

Snoopy! Vigyázz nagyon magadra és a kicsire. hogyan derült ki ez a méhlepény fekvés?

Napocska! Te mindenki "anyukája". KÖSZÖNÖM!

Loncsi! Üdv közöttünk, örülök, hogy erre tévedtél. Mostantól kezdve én is gyakrabban fogok.

Ágota! Szívd az orrát ezerrel, ahogy Évi tanácsolta. És vidd el orvoshoz a pöttyeivel. Nem szopiztok már, vagy miért kell rízspép? Vagy én vagyok lemaradva? Kép

Évi! Ez a baleset nem lehetett kispiskóta. Sajnálom. Én mindig arra gondolok, hogy ilyen fog történni... Örülök, hogy tetszik a suli.

Virág! Gratula az álláshoz, ügyik vagytok.

Madárka! Hát én már attól megõrülök, ha a párom 6-ra ér haza. Este. Igyekszünk vele ebédelni, így szerzünk magunknak plussz 1/2 órát. Ez egy kisvárosban kivitelezhetõ, de Bp.en. Jó horgolást addig is és kitartás Petrushoz is KépKép

Mi jól vagyunk, túl egy náthán, még mindig orrszívással. A pocakom gömbölyödik rendesen, az utóbbi héten jó nagyot nõtt. Már 2 hete érzem a magzatmozgást, pedig még csak a 14. hetet kezdtem. Lili jól van, az elküldött képeken látszik, hogy huncut és édes és imádom.

Pusz:

Anikó
Gerianikó
 


Anikó!

Nagyon édes kislányod van! Kép

Csak egy a baj! Kép Kép Nekem 17" monitorom van és az marha nehéz az oldalára fordítani. Kép Kép Kép

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok!
Végre túl vagyok azon a ro--dék statisztikán, van idõõmKép

Ágota!
Nálunk van a családban penicilin érzékenység, fulladással, dagadással jár. Pici piros pöttyök a háromnapos láz nevû aranyos kis gyerekbetegség tünetei is lehetnek. Meleg kiütés is lehet, Pancsinál pölö nem szokott elmúlni, csak kb egy nap múlva.
(professzor lenocsKép)
Hétvégén hazamentem férjet lemeozi, miközben beugrottam a suliba egy kis lélekemelõ számvitelre. Hazaérvén betoppantam az ajtón és kitántorodtam a kupitól.Hiába, egy hét után legénylakás lett a családi fészek. Válasz a reakciómra: dehát nem látod, rendet raktam direkt, mielõtt jöttél!! no comment.
Panna rövid életrajza, amit magától talált ki:
Pociba mentem, megszülettem, pici baba vóóótam,(hiába, falun vanKép ), kisgyerek vagyok, cicibõl ettem, tuszibó (cumiból)ittam, tányérból eszem. Tök aranyosan modja.
Esssen már a hóóóóóóóóó!
csaó
L.
lenocs
 
 


Sziasztok!

Ágota! Mi is így jártunk egy antibiotikumos kezelés után. Kiderült, hogy ártalmatlan pöttyök, vírusfertõzése volt, amire ment az antibiotikum, ez verte ki a bõrét. Elvileg két-három nap alatt el kell múlnia magától. Ja, és elvileg azt jelenti a pöttyök megjelenése, hogy gyõzött a szervezete, a vírusok leölve.Kép
A gyógyszert viszont azonnal hagyjátok abba.

Puszi:

Dia
Dia
 


Virág!
Jobb, mintha unicornis lenne! Kép Kép

Pussz:
Edó
edóka
 
 


Évi,
lehet, hogy a fogacska volt a ludas a korai kelések miatt. DE AKKOR MA MI A LUDAS?????????????????? 3 óra óta vagyok ébren vele!!! Ehh. Legalább a nagyok már kezdenek átállítódni.

Edó,
onnan jött az ötlet. Kép

Geri,
vigyázzatok magatokra. Kép

Lenocs,
Panna életrajza eszméletlen!!!

Nnnnnnnna, ovi téma. Találtunk egyet, naggggyon szimpi, négyszeres túljelentkezés (Dalos ovi), de mi menjünk hétfõn a két gyerekkel. KépKépKépKépKépKép Nem semmi!!! Most viszont sulikeresés Rubennek ezerrel, mert lehet, hogy mégsem Waldorfba megy. Lányok, Dia, mindenféle alternatív suli érdekel, ami van Észak-Pesten, és nem túl drága!!! Helphelphelp!!! Jövõhéten már el akarok menni párba, a lecke fel van adva. Kép

Más. Kevdem volna kivándorolni északra. Van valaki közülünk(vagy van valakinek ismerõse) Norvégiában vagy Svédországban? Szívem szerint már ma mennék. Csak a húgom, meg ti hiányoznátok, meg egy-két ember. (túl közel lett volna Zala.Kép)Így lehet, hogy Ruben a sulit ott fogja kezdeni, nem itt. De biztos, ami sicher.

Virág
Virág (fiore)
 


Sziasztok,
No én is egy pár szóra.
Orrsazívó-porszívó: annál jobb nincs. A kézit jobb, ha elfelejtiu az ember. Az elefántfület valóban alkalmaztam én is, de (asszem) Bigacsiga volt az ötletadó. Nagyon bevált, de akkor Ábel elmúlt már két éves, az ilyen picurkáknál ez szvsz nem mûködik.

Virág, te szegény! Hát az a lurkó nincs rád tekintettel? Ábel is csinált ilyeneket kiskorában, de õ rendes volt Kép, mert ha felébredt hajnal 3 körül, azért két óra múlva visszaaludt. Kép Nem irigyellek!
Észak: mi jövõre ki akarunk menni ALaszkába. Gyertek velünk! Kép A kölykõcék már elég nagyok ahhoz, hogy menjen a fejükbe egy kis angol. Csak ne trettegnék úgy a repüléstõl. Amúgy itt a neten Totya szok írni, nem tudom, találkoztál-e a nevével, õk tavaly jöttek haza Svédországból, esetleg írhatnál neki. Van a külföldi kismamás topikban hátha van vki arra. Esetleg mit szólsz skandi nénénkhez? Õ is eléggé északon lakik Kép.
Egyébként nem értelek, mert én úúúúúúúúúútálom a hideget. Szívem szerint én Görögo-ba vagy Szicíliára települnék ki Kép. Hideg pffffffffffffúúúúúúúúúúúúúj. Bár az is igaz, hogy az ottani mínusz tíz fok melegebb, mint az itteni mínusz tíz fok.
Na megyek, mert Ábel most ír nmekem levelet (ismer már vagy öt_hat betût), és el kell olvasnom, mit írt Kép.
pussz
Zsóka

Zsóka
zsóka
 
 


Sziasztok!

Elkaptunk valami hányós vírust, a tegnapi napom Luca ápolásával telt. Szegényke nagyon sokat hányt, aggódtam is, nehogy kiszáradjon. Persze a dokinéninél nem lehetett látni, hogy bármi baja lenne, vidáman átrendezte a rendelõt és "elbeszélgetett" a dokinénivel. Délután is elég rosszul volt, este hányt utoljára. Éjjel egész tûrhetõen aludt (õ, mert én nem aludtam semmit, azt néztem, nem hányt-e megint).
Ma már jól van, remélem, így is marad.

Virág! Örülök, hogy sikerült jó ovit találni. Kivándorlás??? (Néha én is nagyon szívesen elmennék..)

Lenocs! Tetszik Panna életrajza! Kép Ilyen "rendrakós" férjem nekem is van....
Ajándékötlet: én minden évben más technikával gyártom az ajándékokat, idén az üvegmatrica a soros. Nagyon élvezem, csak az idõ kevés rá. Gyerektársaságban nem az igazi. Igaz Zsófival (4 éves) meg lehet már beszélni, hogy ne másszon bele. Adogatja a festékeket, és megmondja, mikor milyen színt használjak.

Puszi
Andi

Andi
andi3
 
 


Sziasztok!

Anikó!
Hát úgy derült ki, hogy vérezni kezdtem. Persze nem itthon, hanem Tápiószentmártonon.
A 15 km-re levõ világvárosban Nagykátán a két ott létezõ dokiból az egyik (egy nagyon jó fej arab fõorvos) csinált egy UH-t, hogy hogy van odabenn Prücsök, akkor látta/uk. Azóta viszont már semmi bajom. Ma voltam úszni, tegnap pedig (de el ne mondjátok a dokimnak!)voltam a Tétényi Kórház sürgõsségi osztályán dolgozni egy mûszakot. 12 óra mozgalmas elfoglaltság. Nagyon jól éreztem magam. Prücsök sem tiltakozott.
Zsombiért az apja ment a bölcsibe. Kicsit aggódtam, hogy hogyan oldják meg a napot, pláne az estét. De remekül vettek minden akadályt. Az álmosságtól már kóválygó Zsombi kitartott, amíg haza nem értem, hogy pizsibe öltöztessem. Így nem utolsó sorban engem ért az a megtiszteltetés, hogy rámborította az egész doboz fültisztító pálcikát.
Az egyébként könnyen gyorsan, kis odabújás után elalvó gyermekem egészen addig fogta a kezem, amíg el nem aludt. Majdnem megzabáltam. Olyan jól esett ülni a kiságy mellett és dajkálni a mancsát...Kép

Lili csodaszép! Tényleg olyan nagylány már! Különösen az elsõ képen felöltöztetve teljesen.

Mi a baj a szíveddel? Remélem elmúlt! Visszamenõleg is sok gyógypuszi KépKépKép

Andi!
Remélem majd megmutatod az elkészült remekmûveket! Kép

Virág!
Ráhel hol alszik (nem alszik)?
Muszáj Neked is ébren lenni, amikor Õ kuvikol? Nem szórakoztatja el magát?
Teljesen átérzem a sorsodat. Engem már az kifektet, ha Mazsi kora hajnalban felkel (fél3) és egy fél-egy óra amíg rávesszük, hogy ordítás helyett bárhol, csak aludjon vissza. Bárcsak neki is a foga lenne a ludas! Az csak kinõ eccer...Lehet, hogy Ráhel ugyan a foga miatt nem aludt eddig, most pedig már megszokta, hogy hajnalban kel? Kép

No csá!
Snoopy
snoopy
 


Zsóka,
Alaszka???? Nem stílszerû Észak-Svédország után megkérdeznem, de "Nooooooooormááááális vagy?" KépKépKép Miért pont Alaszka? Kép Totyát megkeresem. Köszi!

Andi,
köszi. Kép

Snoopy,
Ráhel hol itt, hol ott nem alszik. Nem, nem szórakoztatja el magát. Sír. Képzeljétek, ugyibár 3-kor felébredt, és du. 3-ig csak pár percet aludt. Hatkor úgy kellett felébreszteni, hátha így majd tovább alszik. Remélem. A nagyok már 5-kor aludtak, és nem lehetséges õket ébren tartani sehogysem.

Pele,
próbáltam mindent. Ebéd után nem alszanak, sötétítés ide vagy oda, és hát ötkor alszanak, pedig játszón voltunk. Rebek kijelentette, hogy õ álmos, odavonszolta magát a kocsihoz, befeküdt a padlóra, és egy perc múlva az igazak álmát aludta. Kép De a nagyok nem annyira jelentenek gondot, mert õk szép halkan eljátszadoznak a gyerekszobában, de Ráhel...

Virág
Virág (fiore)
 


Virág,
ha nem találnád meg, akkor magánban megadom az emiljét, meg a telefonját.
Alaszka: már voltam ott, kétszer. Gyönyörû, és mennék is még, csak az a fráénya repülõút... Tudod, egy mindentõl elzárt 24 fõs (!!!) kis településre megyünk valszeg, ott csak egyszer voltam, amitõl a legközelebbi település 500 km-re van, a sarkkör fölött, északi fény, medvék, jávorszarvasok, hódok, meg amit akarsz. Gondold el, mekkora élmény lesz ez a gyerekeimnek! (Hehhe, és nekem is). Na, nem hoztam meg a kedved? Alaszka egyébként nyáron is gyönyörû (mi ha minden összejön úgy márc-ápr-ban megyünk). Igaz, májusban kezdõdik a tavasz, és nyáron éjfélkor kezdõdik a szürkület, de ugyanúgy pólóban mászkálhatsz, és nézheted az északi féééééééééééényt (jaj, az a kedvencem...)
Nem hoztam meg a kedved? Kép
puszi
Zsóka

Zsóka
zsóka
 
 


Sziasztok!

Na, azért megvagyok én isKépKép Hazajöttünk Kaposvárról a barátainktól, nagyon szuper volt! Csak a hosszú autózást viselték kissé nehezen a gyerkõcök.
Bábi ma megkapta az 5hónapos oltást, jobb késõn, mint sohaKép De egész jól viselte. Hannuskám meg kifejezetten büszke volt a kullancsoltásáraKépKép Ja, és Bálint 9340 grKép Pedig már csak 10 dekát hízott egy hétenKép
Elkezdtük neki a hozzátáplálást, háááát, nem volt egyértelmûen lelkesKép Viszont Hanna, miután látta, hogy Bálint már kaphat kajákat, egy óvatlan pillanatban megpróbálta McDonalds sültkrumplival is megetetniKépKép Szerencsére ki tudtam piszkálni a szájából.
Párom szabin van a héten, de most meg õ dõlt ki köhögéssel-lázzalKép

Andi!
Jobbulást!!! Ez a hányós cucc a rémálmomKépKép

Anikó!
Hogy-hogy a szíved???!!! Te jó ég, vigyázz magadra! Lili gyönyörû!!!

Snoopy!
Örülök, hogy nincs gubanc! De hát annyian szorítottunk!! Édes lehetett Zsombi!Kép

Kanga!
Ti hogy vagytok? Én tavaly a Fogarasi úti Tescoban csináltattam naptárt.

Virág!
Én 3-kor feküdtem leKépKép Komolyan! Hát, nem tudom, mit lehetne akkor csinálni, hátha a lányoknak van még ötletük. Mélt írok!

Zsóka!
Én, mint hidegutáló, teljesen megértelek. Csak azt nem, hogy akkor miért pont Alaszka????
Megpróbállak majd hívni!

Puszi mindenkinek: Pele
pelcsi
 
 


Sziasztok!

Zsóka
Tudjátok, egy filmen keresztül taglaták, hogy miért éppen AlaszkaKép Ha olyan falubelieket biztosítanak, mint a filmben, én is mennékKép. És mennyi ideig maradnátok? És mit csináltok ott?
A férjem mindenképpen Ausztráliába menne. Bennem nincs meg a mehetnék valahogy, én nagyon kötõdöm ide. Meg a barátaimhoz, meg a családomhoz, meg egyáltalán. Azért irigykedem azokra, akik bele mernek vágni.

Virág
Egy picit értetlen vagyok ám, de azéé megkérdezem, hogy a gyerkõcök 5-kor végérvényesen kidölnek? Vagy felkelnek és utána valamikor este is elalszanak? Ha Ráhelt bedugjátok magatok közé (mint tuti fogamzásgátló módszerKép, már akinek kell), akkor is kajabál?

Andi
Az üvegmatricákat pohárra meg edényekre csinálod? Én az ablakokra használtam csak eddig. Most kitaláltam, hogy tükröket fogok dekoráli. Veszek közepes méretû tükröt, meg különbözõ csempéket. Azokat fogóval eltördelem és rámozaikolom a tükör szélére, mintha a kerete lenne. Nagyon szépek.

Gerianiko
Amúgy is szokott a szíved rendetlenkedni, vagy csak terhesen? Ölég ilyesztõen hangzik! Pihenj sokat!

snoopy
Örülök, hogy el is mászott, aminek el kellettKép Mit csináltál te 12 órás ügyeletben? Azért az keméy, fõleg terhesen. Lelkileg viszont biztos jól eshetett. Néha én is úgy keresnék már egy kis zsetont...a gyest a seggembe dughatok (már elnézést)

Na, lelépek hétvégére
ui:- Panna mai alakítása:
kezében kulcs, mondom neki, hogy vigyázzon rá, most õ a kulcs õrzõje. Felháborodva válaszolja:
-Anya, nem vagyok kulcsfigura, Panna Sára vagyok!!
A kis önérzetes! (tegnap óta anyácskának hív, nem tudom, honnan vetteKép

csaó
L.
lenocs
 
 


párdóón, dughatom. magyar fact.
lenocs
 
 


Hali,
Miért éppen Alaszka? Ha lettetek volna ott, megértenétek KépKép!
Lenocs,
az emberek hasolnóak Kép. És Alaszkában nagyon szerették a sorozatot, azt mondták, egész jó, bár vannak benne tárgyi tévedések, amiken jót derültek Kép.
Amúgy nem véletlenül nem télen megyünk Kép. Max. hat hónapra, min. 3-ra. Igazából azért, hogy a lurkókra ragadjon egy kis angol. Aztán ezt évente (na bbõl nem lesz semmi) kétvéente megismételni. Mit csinálunk? Hát, dolgozni muszáj lesz, mert pénzünk csak a repjegyre lesz. Most keresek a neten munkát, meg levelezek az ottani barátokkal, hogy segítsenek munkát meg szállást találni. A párom szvsz elõzõ életáében vagy vándorcigány volt, vagy földrajztudós (esetrleg a kettõ együtt). A kedvemet pedig nekem is meghozta Kép. Hosszabb idõre semmiképpen nem tudnék kimenni, nekem már a hat hónap is sok lesz Kép, én úgy max. 3 hónapra vagyok kallibrálva...
Megyek, mert kéne aludni egy kicsit, este multani megyünk KépKépKép (kocsmázni Kép)
pussz
Zsóka

Zsóka
zsóka
 
 


Sziasztok Mindenki aki olvassa soraimat!

Ildikó vagyok Gyõrbõl, 2,5 hónapos Krisztián fiammal együtt szeretnénk baba mama uszásra és masszázsra járni.
Sajnos nem tudjuk, hogy hová forduljunk.
Tud valaki segíteni nekünk?

Elõre is köszi.

Ildikó
Ildikó
 


Sziasztok Lányok!

Köszönöm a jókívánságokat, aranyosak vagytok!

Szóval jól vagyunk, babóca eszik, iszik, alszik sajnos kicsit sárga lett, így ébreszgetni kell, de aztán van hangja.

A szülés szupi volt, mert folydogáló magzatvízzel mentem múlt szombaton ctg-re és nem vettem észre. Burokrepesztés után 3 órát hagytak magamtól vajúdni, de mivel nem volt semmi, ezért kaptam 1/4 3-kor oxitocint és 1/4 5-kor már kinn is volt Zsófi. Mondjuk az a 2 óra kemény 2 perces fájásokkal telt.

Gátvédelemmel szültem, ami összehasonlítva szuper jó dolog, már szinte szaladni tudok és szülés után egybõl ülve szoptattam. KépKép

Itthon próbálunk egymáshoz alkalmazkodni, úgy néz ki a 21 hónaposom kissé zokon vette a távollétemet és eléggé megváltozott. Szereti a tesóját, de nagyon akaratos, sírós lett szegény. Remélem megoldódik.

A kórházban totál káosz volt, annyian szültek a melegfront miatt,még a gégészeten is kismamák feküdtek.

Iboly, Pele és a többiek! Panka újra szopizik viszont így nem nagyon akar rendes "felnõtt" kaját enni mert tele lesz tõle a pocija. És most nagyon leszúrtak a nagyik, hogy éheztetem a gyereket. Mit csináljak. Elég neki a sok tejci kevés kajával, vagy beszéljem le a szopiról. Nem akarok neki rosszat. Köszi.

Olvasni még nem volt idõm, majd jövök, mindenkinek jó egészséget a pocakososknak jó gömblyödést kívánok.

Sziasztok:Panka-, és Zsófimama
PésZsM
 


Sziasztok!

Zsóka! Én is utálom a hideget, de Alaszka az a hely, ahova szivesen mennék. Meséltek már róla nekem, gondolom gyönyörû lehet. Bár ilyen merész lennék én is, de a férjem be van betonozva állásilag (hálistennek). Ha megszûnne mi is Auzstráliában gondolkodunk, mint Lenocs férje, mindkettõnk vágya, de írtó messze van. Majd meglátjuk. Mindenesetre, ha kimész küldj sok szép fotót.

Virág! És napközben alszik Rahel? Vagy csak a szokásos 1-2 órát. Nekem ezek szerint piszok mázlim van Lilivel, hogy ilyeneket sosem csinált. Felkelt cicizett és aludt tovább. nem irigyellek... Komolyan gondolod, hogy költöznél?

Lenocs! Terhességen kívül is van baja a szivemnek, de nem komoly. Most vmi keringési rendellenesség van a megnõtt vmi miatt. A doki szerint semmi gond, kontrolláljuk és kész. Én meg hiszek neki. Egyébként mikor beteg leszek, akkor jönnek elõ a tüneteim.

Pelcsike! Jobbulást a férjednek. Szegény gyereknek nem adsz sültkrumplit... Hát milyen anya az ilyenKépKépKépKép

Snoopy! Irgumburgumrontombontomejnyebejnye. Hát szabad ilyet csinálni? Tessék pihenni. Aztán majd, ha baj lesz szidod magad. zeretnék veled izgulni májusban, jó?

Bigacsiga! Máskor megfordítom, ígérem KépKépKép

Köszönjük a dícséreteket.

Pusz:

Anikó
Gerianikó
 


Zsóka,
DEEEEEEEEEEEEEEE! Basszus, csak ne 24-en lennének... Kép! Mit fogtok ott csinálni? Mi mi a fenét tudnánk ott csinálni? (Ti. pénzt akarunk, de sokat.)Totya mélcíméért hálás lennék. Kép

Lenocs,
végleg kidõlnek. Kép Ráhel, ha köztünk van, azt suttogja négykézláb állva :the-the-the. Kép Ha nincs reakció, vagyis nem viszem ki valahova, ahol világos van, elkezd sírni.

Anikó,
eddig napközben szinte semmit nem aludt du. 3-ig, na aztán kidõlt, egyvégtében aludt7-8-ig, fürcsi és kaja, majd tovább. Aztán hajnali 3-kor sztendáp. Kép De megneveljük a büdös kölykét! Kép
Ja, és tökkomolyan gondolom a költözést. Tudod, megélünk. Van elég kajánk, ruhánk már nem. A gyerekeknek elég, de nekem csak egy nadrágom és egy szoknyám van. És egy második világháború elõtti házban lakunk, amit a Szentlélek tart össze, romos, a fala el van repedve, a plafon bármikor ránkszakadhat (ez nem vicc!), stb. A magyar átlaghoz képest jobban élünk, de ha tandíjat kell fizetni a suliban, akkor meg leszünk lõve. És különbenis csak vegetálunk. Nem szenvedve, de vegetálunk. Én nem akarok így élni tovább, elég volt. Saját, szép, tágas otthont akarok (az anyámtól minél messzebbKép), önálló életet. Hogy ne okozzon gondot, ha jogsit akarok, pláne ha autót. (Egy digitális fényképezõrõl nem is beszélve. Apropó, átküldenéd, kérlek mégegyszer azt a képet Ráhelrõl, ha megvan még? Köszi.) Na ennyit a sirámaimról. Kép

Na ma jobb volt a helyzet, kivittük õket 5-kor a töksötét majdnem üres játszóra, és fél hétig ott voltunk. Ráhel 3/4 4-kor kelt hajnalban, így nem du. 3-kor, hanem fél 4 után aludt el. Fél 7-kor felébresztettük, és 9-kor (!!!) aludt csak el újra. Kíváncsi vagyok a reggelre. Kép

PZsM,
nagyon örülök, hogy jól vagytok! Kép Szerintem jóllakik az anyatejjel. Megtömni úgysem tudod. Ha gey gyerek éhes, eszik. Kép

Virág
Virág (fiore)
 


Sziasztok!

Szia, Évi! Aranyos vagy, hogy eszedbe jutottam. Az eltûnésem oka, hogy nem volt netünk, de pár napja megint van és így újra tudok csatlakozni hozzátok.KépIgaz, már egyáltalán nincs annyi idõm, de igyekszem nyomon követni az eseményeket, ha írni nem is tudok. A pici babámból közben igazi "nagyfiú" lett, egy kis örökmozgó, már 13 hónapos, mosolygós és "rosszcsont" a javából. Még mindig szopizik, errõl nem akar lemondani, idõnként a környezetemben már sajnálkozva néznek rám, amit valahogy nem értek, de mindegy. Borzasztó gyorsan telnek a napjaink, mindig tanulunk valami újat és amikor már kezdek kétségbe esni, hogy mit mûvel az én drága gyermekem,mert a lakás már megint romokban hever, elég itt olvasgatnom és megnyugszom,hogy az én Zolikám milyen jó kisfiú.Kép
Egyébként hogyan kerülhetnék fel a lev.listára? Szeretnék képeket kapni mindenkitõl.
Evey merre van, róla nem olvastam?
Mára ennyire futotta, sziasztok: Katica
Katica
 


Sziasztok!
Én is bejelentkezem , bár nagyon felületesen olvastam mostanában!
Kicsit el vagyok havazva.
Gergõ ugyebár visszaesett.A sünik a torkomból kifelé tartanak , de sajna most az orrom folyik.
Blankám sem maradt ki a sorból! Hétfõn tüdõröntgenre kellett vinni , mert a dokinéni tüdõgyuszira gyanakodott. Már a kórházi beutalót is megkaptuk , de szerencsére negatív lett at erednény , így itthon kel kúrálgatni. Szerencsére már õ van a legjobban!Kép
Idõközben két hétre elzárták az egész házban a gázt. Így se fûtés se meleg víz. Szaladgálás vill.radiátorért és rezsóért. De a jó Isten nagyon szeret minket és jó idõt csinált!KépKépKép

Pele!
Szomorú vagyok , hogy sültkrumplival etetitek Bábit , amikor nagyon jól tudod , hogy lángossal és kólával kell indítani!!!Kép Irgumburgum!!!
Naptár-ügyben. Már rendben vagyunk!

Snoopy!
Nagyon tessék vigyázni az albélrõre!!!! Soooooooookat pihenni!!! Kérleeeek!!!

PésZsM!
Mégegyszer gratula!!!
Szerintem se aggódj! Nem fog éhen halni!!!És szerintem semiképpen se fozd meg a cicitõl!!! Épp elég , hogy más igénylõ is van rá!Kép Sokkal zsírossabb ilyenkor a tejci! És ha egy kicsit megnyugodott akkor majd mást is fog enni.
Gergõm a 3,5 évével is visszajár mostanában és ha azt merem mondani , hgogy nem adok akkor szemrehányóan megkérdezi , hogy irigy vagyok?! Hát nem!!! Adok neki!Kép

Késve ugyan de nem feledve!!!
Dorka és Lenocs!
Üdv közöttünk!!! Remélem sokszor jöttök!!!

Anikó!
Vigyázz magatokra!!!

Nem tud valaki Eveyrõl és Verusról??? Mi lehet velük?

Mennem kell.
Mindenkinek sok pusza
Kanga
Kanga-Zsebibabá
 


Hali,
Virág,
mél megy. Egyébként, ha van rá igény, teszek fel a levlistára pár alaszkai képet ('97-bõl és 2000-bõl).
mára ennyi, megyek, mert fordítanom kell
puszi mindenkinek
Zsóka

Zsóka
zsóka
 
 


Küldd a képeket, persze! Kép

Virág
Virág (fiore)
 


Lányok!

Mi ez a nagy csend???

Zsóka! Nagyon sok boldog névnapot kívánok!KépKépKép

Nálunk sincs semmi különös, élvezzük a jó idõt, nagyokat csavargunk, Csongi száguldozik a kismotorjával.

Más nem is jut az eszembe!

CSók Évi

Kovács sándorné
Évi
Sopron
 
 


Szisztok!
Holvan mindenki?
Segítsetek nekem please!
Tegnap azt hittem, hogy a kezeim között fullad meg Panna,borzalmas volt. Valami vírusos baja van, nehezen ment le a láza(szerintem nem is ment le rendesenKép ). Hozzá kell tennem, hogy elég pánikolós fajtából való (anyukám aszonta rám ütöttKép) ), elég rendszeresen öklendezik már kb. 2 perc sírástól is. Mindig mondom a dokinknak, részletezem, de nem veszi komolyan. Tegnap felriadt 11 körül köhögött, ettõl beijedt, elkezdett öklendezni, majd hányni (bocs a nauralisztikus ábrázolásért, nem tudom másként érzékeltetni a problémát).Mindig rohanok vele valami keményebb talaj felé, ami könnyen felmosható, persze a wc-ig soha nem jutunk el, szól lógatom elõre a fejét, egyszercsak levegõ se ki, se be. Kékült a feje, én ráztam, meg ütöttem a hátát és közben teljesen higgadtan szemléltem az eseményeket, ez itt megfullad, én meg mi a radait csinálhatok. Aztán elkezdtett hányni, meg sírni, rajtam meg kitört a pánik, közben meg tudtam, hogy csak elterelõ beszéddel meg énekkel lehet megnyugtatni. Kb fél egyig tartott a cirkusz, egy kis hûtõfürdõvel meg prizniccel fûszerezve. Szégyellem, de bevallom férfiasan, ki kellett egy cigire rohannom (amúgy nem szoktam, férjébõl loptam), bagóval bõgtem a kertbenKép
Már egyszer volt nála ilyen durvább demó, most ez a második volt. A picikre már nem is figyelek,tegnap röhögve mondtam neki, hogy le ne rókázz, erre válasz: Jó volt anya!
Szóval van valakinek ilyet produkáló csemetéje? Szerintetek lehet valami gégészeti baja a háttérben? A doki folyamatosan arról karattyól, hogy addig ne aggódjak, amíg nem krupposan, ugatósan köhög. Hát csak megismerem azt a fajta köhögést, én is az voltam, csomót voltam kórházban miatta. Ettõl a hányós befulladástól amúgy is félek, a férjem egyik csoporttársa tornaórán halt meg, mert a büfizett foci közben és leszipózt. Annyi hülye,értelmetlen halál van!!!!Kép(((
Na, ha valaki eljutott eddig felfordult gyomor nélkül, gratulálokKép

Más:Mi hazaköltöztünk (persze ilyenkor jön elõ minden baj, hogy bepótoljam a két hét lazsáját), hétvégén megkaptam a vizsgaidõpontjaimat: jan.3-tól jan 9-ig minden nap vizsgázom (8-án 2-bõl), de rendes, kemény tárgyakból (jog,döntéselmélet stb.) A köcsögök a 4 tárgyas szigorlat (gazd.matek, informatika,operációkutatás, statisztika)elé egy nappal beraktak egy gazasági jog vizsgát. Háromra tessék sajnálniKép)

PZSM!
Gratulálok mégegyszer!
Ha jól tévedek, akkor egy hévmegállóra laktok tõlünk. Nem szoktatok az erzsébet ligeti játszóra járni? (domb tetején van).

Na, megyek lázatmérni
sziasztok
L.
lenocs
 
 


lenocs,
kishíján lefordultam a röhögéstõl. Kép A stílusod fantasztikus. (Mindemellett persze nagyon sajnállak a történtek miatt, hála az égnek nekünk ilyen sose volt.)

Nem tudom, mi lesz az ovival. Tetszett is, meg valami furcsa rosszérzés is volt bennem. Meg az sem utolsó gondolot, hogy érdemes-e beiratni õket, ha kimegyünk Svédországba, ahol úgy néz ki, vár ránk egy állás. Szerintetek? Pelét már kérdeztem, de azért jöhetnek még a jó gondolatok. Kép Aztán ha szerzõdik oda a férjem, egy ideig nem mehetünk Alaszkába, de ami késik, nem múlik. Kép

Virág
Bajó Csilla Virág (fiore)
 


Nahát, félreértettem valamit a profilszerkesztõben. Azért megengedem, hogy továbbra is csak szimplán Virágnak szólítsatok. Kép

Virág
Virág (fiore)
 


Virág!

És ha kiköltöztök akkor skandinénje után szabadon szólíthatunk akár ikeanénjének is?

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Hali,
Évi, kösdzönöm szépen!

Lenocs, KépKép Remélem, jobban vagyztok máér.

Kedves BAjó CSilla Virág Kép,
Csak nem? És ezt mind a Totyával véghezvitt telefonbesz. hozta? KépKépKép
A válasz szvsz attól függ, mikor mentek ki. Mert ha egy év múlva, akkor miért ne mehetnének oviba. Ha két hét múlva, akkor nyilván minek. Én a határt úgy három hónmapnál húznám meg (vagyis ha három hónap múlva mentek ki, akkor beírtanám a lurkót), és csak azt a lurkt íratnám be így, amelyikrõl tudom, hogy nagyon hamar beilleszkedik, szereti a társaságot, nyüzsgõs stb.
Mennyi idõre mentek? Bár állást nyilván nem két hétre adnak az ember fiának...
Gyertek velünk, mondtam én! Kép
pussz
mindenkinek
Zsóka

Zsóka
zsóka
 
 


Sziasztok!
Zsóka: boldog névnapot!

Eltelt a 2. munkanapom, szerzõdésem még mindig nincs aláírva (nem miattam), honlap talán már "igazi" meló lesz.
Eszter egyelõre jól viseli.
Ma reggel azért döcögött kissé, mert Fanni (7 év) éjszaka hányt egyet, úgyhogy apukája itthon maradt vele, úgyis göthõs õ is.
Holnap meg felbontják elõttünk az utat, szennyvízcsatorna építés miatt Kép De jó lesz közlekedni, mindenki nyakig sáros lesz...

Edó
edóka
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?