Új privát üzeneted érkezett!

Áfonyaaa!
Várjuk a képeket!
Én is egy macskán dolgozom éppen (már vagy fél éve).

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Áfonya

Hali :)!
Milyen városrészlet,A MP? :)Vagy találtál vmit???? :D

Boeske

Tanulás mellett :wink: :)

Mindenkinek:

Michael Powell oldalán lehet ingyen eltölteni minden hónapban egy mintát,amit megadnak,ha regisztráltok!
Ebben a hónapban egy spanyol templom van :)!

Puszi :)

anyapoc

szóval letölteni :D

anyapoc

Anyapoc!

Nem a tanulás a fő hátráltatóm. :wink:
De most már csakazértis... Pár nap, és befejezem a macsekot.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

No, elkészültem a macsekkal. (Az a macska, ami a nevem alatt van.)
Most majd a kisebbik fiam arcképe jön, de majd csak az októberi ZH-k után. :)

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Sziasztok!

Előre is bocs a hülye kérdésért :oops: Milyen pozitúrában a legjobb varrni? Nekem még nem sikerült kikísérleteznem. :oops: :cry:
Ahol jó a világítás és nem kell vaklálnom, ott nem tudom a hátamat megtámasztani, és elég hamar elfárad, ill. megfájdul.
Ahol megtámasztom a hátamat, ott nem jó a világítás. (Talán egy új lámpát kellene felszerelnem? :roll: )

A másik kérdésem: használ valaki hímzőkeretet? Jó az? Nekem még nem volt, sosem használtam (sőt még nem is láttam :roll: ) Érdemes beszerezni, könnyebb vele varrni?

Ha valaki "régi motoros" a varrásban, tudna tanácsot adni?

Előre is köszi: Andi

Kép
gandi75

Szia Andi!

Nekem van hímzőkeretem, újabban használom is. Téglalap alakú, kis kézi keret. Egyik kezemben a keretet tartom, a másikkal öltögetek. Nekem nagyon jó, mert így még akár fekve is lehet hímezni. (Na jó, úgy nem próbáltam, de állva már igen.)
Hátránya, hogy így tovább tart a munka, mert nem lehet rögtön az anyag színéről újra a színére ölteni, hanem először a visszájára, majd úgy fel a színére. (Remélem érthető.)
Viszont szebb, egyenletesebb lesz a hímzés.
Szóval nekem bevált.
Árát nem tudom, a férjemtől kaptam ajándékba.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Köszi Boeske!

És még egy kérdés :oops: Mekkora egy ilyen keret? Vagy van többféle méretben? Mi kisvárosban lakunk, van kb. 1 db bolt, ahol lehet kapni ilyet (vagy nem :roll: ), de még nem néztem meg.

Andi

Kép
gandi75

Van többféle méret. Az enyém 30 cm széles. Hosszban több anyagot is rá lehet rakni, úgyhogy 30 cm x bármekkora képeket lehet rajta hímezni.
Vannak kör alakúak is, de azok nem tetszenek, mert nagyon gyűrik az anyagot.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Sziasztok!

Boeske

Felteszed a macsekot nagyba is? :wink:
Na,most már én is tanulás mellett.... :?
De én is elkészültem egy MP-el :).
Most kezdtem egy újat :)

Andi

Nekem is van keretem,de én nem szeretem...
A megfelelő pozícióról annyit,hogy bizony jobb,ha támasztod a hátad és vegyetek állólámpát :wink:Én amellett dolgozok,annak van olvasólámpa része is,ami pont felülről világítja meg a munkát :).

Lányok!

Megvan valakinek a MInicottages 2 mintája,ami nincs elmosódva?Mert amit én kaptam,arról nem tudom leolvasni a jeleket... :(:(

Ha valaki kisegít vele,örök hálám üldözni fogja! :)

anyapoc

Nalika

Ha még olvasol :).
A Minicottages 1-nek megvan esetleg a mintája?Mert azt meg nem találom... :?

Köszi a másikat is,sikerült kinyomtatnom! :)

anyapoc

Hát szégyellem magam, egyszer írtam oszt azóta sem, pedig a macska elkészült, még 2 egér is került mellé.
Andi,
(ha még aktuális) én kör alakú keretet használok és szeretem, kényelmesebb tartani az anyagot.
Anyapoc,
a kép amit most varrok az Andalúzia 2 nevet viseli, felteszem a kész képét, egyelőre kb a nyolcada van meg, és dolgozom rajta másfél hónapja...
tehát a kép:
Kép
Vendég

Áfonya

Azért a macsekot is felrakhatnád :).

Szép ez a kép,azért ne siesd el,hogy szép legyen :).Jó munkához... :wink:!
Nagyon kíváncsi vagyok,milyen lesz :).Egyébként nagyon ismerős ez a kép,mintha nekem is meglenne,csak a másik gépemen...vagy vmi hasonló... :roll:

anyapoc

Áfonya!

Igen, aktuális még a hímzőkeret, még nem vettem (vetettem az urammal :lol: ), de ha nem túl drága, akkor valószínű, hogy veszek és kipróbálom.

Én egy Micimackós naptárt csinálok éppen, (kb. fél éve) és még csak a felénél tartok. :oops: :cry: Jó lenne egy kis időt lopni valahonnan. :lol:

Az Andalúzia c. kép nem az orosz oldalról van? Én imádom azt az oldalt, olyan sok szép minden van rajta, hogy néha "csak úgy" nézegetem.

Tudtok még ilyen oldalakat? Szívesen nézegetnék gyönyörű képeket. :lol:

Macsekot láthatjuk?

Andi

Kép
gandi75

Gandi,
én a keretet azt hiszem 790Ft-ért vettem, de jó nagy, akkor már elkezdtem az Andalúziát, és tudtam hogy nagy kell. Na ezzel csak azt akarom mondani hogy kibírható az ára. És (nekem) sokkal egyformábbak az Xek kerettel.
A kép tényleg az orosz oldalról van, én is szívesen venném ha lenne még ilyen komoly, mármár művészi minőségű képeket tartalmazó oldal. Sajnos én sem ismerek többet.
Anyapoc,
ha akarnám se tudnám elsietni, esténként a TV elött van 1-1,5-2 órám rá, nem is haladok villámsebességgel, dehát ebben az időtöltés a lényeg, nem a nagyipari gyorsaság. :)
És akkor közkívánatra a macska :
(nem nagy szám de én még kezdőnek számítok)
Kép
Vendég

Áfonya

Szt tök jó lett :).És homályos :lol: !Kereteztetted,vagy kész keretbe tetted?
Na igen,én is este a tv előtt szoktam gyártani,ennyi pont elég is,hogy leeresszek egy kicsit a nap fáradalmai után :D!
Jobb,mint hangyát szedni :D!

anyapoc

hali, régen jártam itt, néhány munkám nekem is elkészült, itt nézhetitek meg:
http://www.babanet.hu/album/main.php?al ... age=245297

most Lanarte tea csendéletét varrom, a héten már készen is lesz.

áfonya
az andalúz csendéletet tavaly nyáron én is megvarrtam ajándékba:
http://www.babanet.hu/album/main.php?al ... age=165898

Nincs meg valakinek véletlenül Thomas, a gőzmozdony bármilyen mintája?

nekem van 14 A4-es oldalnyi link, ahol csak keresztszemes van, ha küldötök mailcímet, akkor elküldöm. gyönyörű munkák vannak mintákkal együtt.

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Gumicukor! Egyszerüen gyönyörűek a munkáid. Én is szoktam varrni persze amennyire az időm engedi egy 2 éves baba melett és a házi munkák melett, de amikor elkezdem nem tudom abbahagyni. Kérlek küldjél mintákat a levente1@tolna.net címre.
Én a SUSANNA olasz újságot szoktam megvenni és abból merítek ötleteket. Nálunk sajnos DMC fonalat nem kapok így mindig át váltom a számokat vagy éppen a mintához nézem őket.
Előre is köszönöm.

Kép

móni
bedmona

Hello!

Gumicukor :D

Ha már így felajánlottad, akkor én is megkaphatnám a linkeket? gemesek@freemail.hu
Időm az nem sok van varrni, de azért próbálkozok befejezni egy Micimackós naptárat. :lol:
Megvettem a hímzőkeretet, :lol: csak még nem érkeztem kipróbálni :oops: :cry:
És tényleg gyönyörűek a munkáid. Ezeket megtartod vagy elajándékozod, vagy eladod? Miért vannak becsomagolva? :roll: És mikor van ennyi időd varrni? Fantasztikus vagy :lol:

Andi

Kép
gandi75

ÁTküldtem a linkeket, remélem győzitek majd idővel a válogatást! :wink:

Általában én is estefelé varrogatok, a "fantasztikus" tv-műsor közben, 1-2 órát. Ekkor már a fiam alszik.

Hát ami a saját, az egyedül az Afrikai nőcis Lanarte, a többi mind ajándékba ment, barátoknak, családnak, ismerősöknek. Közel 2,5 év munkái ezek. A csomagolás azért van rajta, mert még közvetlenül a keretezés után van fotózva, és hogy ne sérüljön szállítás közben a keret, a keretezők befóliázzák. Én Komáromban kereteztetem, még saját magam nem próbálkoztam vele, talán majd kisebb képekkel, csak paszpartut nem tudok szerezni, ti azt hogy csináljátok? kisimul rendesen az anyag?

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor :lol:

Köszi-köszi, megkaptam :lol: Most csak gyorsan belekukkantottam, holnaptól pedig megyünk a kisfiammal orrmandula-műtétre :cry: , úgyhogy nem leszek gépközelben :cry: De majd bepótolom a lemaradást.

A kisebb képeknek készen vettem keretet, a nagyobbat én is kereteztettem. (ilyen még csak 1 db volt :oops: )

Andi

Kép
gandi75

Szia Gumicukor!

Előre is köszönöm, hogy át küldted a linkeket,... de sajnos nem érkezett meg. Biztos az én címemmel van valami gond.Ha nem túl nagy kérés át küldenéd egy másik címre? mona07@freemail.hu

Nagyon várom!

Én a kerete mindig megveszem a méretre és fotókartonból vágok paszpartut. Ha viszont ajándékba készítek képet akkor elviszem kereteztetni. Az biztos szép lessz.
Megpróbálok én is fényképet feltenni a munkáimról, ha sikerül.

Kép

móni
bedmona

mona
átküldtem az új címre, remélem megérkezik.
fotókartont hol lehet kapni?

KépKép
KépKép
gumicukor

Köszi gumicukor. megérkezett!

Fotókartont nagyobb papírboltban vagy dekorboltban kapsz.

Jó munkát!

Kép

móni
bedmona

Sziasztok :)

Gumicukor :)
Kérlek nekem is küldd át a linkeket, ha nem gond.

palotas.brigitta@gmail.com

Köszi szépen.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!
Böngészésem közben találtam az oldalra, aminek nagyon megörültem. Szeretek hímezni, bár elég kezdő vagyok. Megnéztem néhány munkát, akiét tudtam, nagyon szépeket hímeztek. Nekem nagyon tetszenek a tájéképes és az állatos képek. Csatlakozahtnék hozzátok?
zorka15
zorka15

Sziasztok!

Üdv Zorka :lol: Nem nagyon pörög a topik, de azért még élünk :lol:

Gumicukor :lol:

Írok egy e-mail címet, ahova el tudnád küldeni a linkeket, amit nekem is átküldtél? Kérték tőlem, próbáltam is továbbküldeni, de valamiért nem sikerült. :oops: :cry: ppppppp@freemail.hu
Ja, és Thomas-os képet is kértek, ha van. Nekem nincs :cry: Olyan nagy sláger mostanában a Thomas, hátha Neked megvan.

Előre is köszi.

A hímzőkeret kipróbálásáig még mindig nem jutottam, egyszerűen nincs időm rá :cry: Utálom, hogy semmire sincs időm :oops: :cry:

Andi

Kép
gandi75

Sziasztok!

gratula a sok szép munkához, végigolvastalak itt is titeket, meg megnéztem a képtárat is.

elég sokára sikerült idekeverednem, pedig én is rákaptam erre a szenvedélyre, igaz nem régóta, de a kislányommal való terhességem idején sokat kellett feküdnöm, és jó elfoglaltság volt a hímzés.

én is mint mindenki, teljesen el vagyok ájulva a Michael Powell képektől, de az orosz oldalon amit adtatok linket, már nem lehet mintákat letölteni.

Kedves topiklakók, el tudná nekem küldeni valaki akinek megvannak a minták? Nagyon megköszönném! Karácsonyi ajándékként! :lol: :lol:
Én nagyon szép Lanarte és DMC-s konyhai képeket tudok cserébe adni, meg macis párnának való mintát, meg karácsonyi kis hímzett díszek mintáit! (a képtárban volt is egy olyan fenyőfás!olyanok vannak nekem)Meg még körülnézek itthon mit találok! :lol:

Szila, Foltvarró Cili, Boeske nem tudom jártok-e még erre, ha igen nagyon örülnék a mintáknak.

Anyapoc, Áfonyaaa sziasztok!
Anyapoc, ha neked is megvannak a minták, küld el kérlek!
Az októberi és novemberi mintát már le is töltöttem!Kösz a tippet!

Nyugodt, békés karácsonyt kívánok mindenkinek! :D

Kép

Kép
rejo

Szia Rejo!

Írtam e-mailt, remélem megkaptad.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Sziasztok!

Tudnátok nekem segíteni? Most kezdtem bele a keresztszemezésbe, és szereztem egy rakás szép mintát. Ki is néztem egy magasságmérőt. Van hozzá színkulcs is, csak éppen nem tudom melyik fonalból, mennyit vegyek. :shock:
Ime a kulcs egy része:

Kép

Ti megtudjátok ebből mondani?

Előre is köszi! :D

KépKép
KépKép
fioona

Fioona!

Én passzolom a kérdést. Én mindig beszerzek egy csomó színt, és soha nem a színkulcs alapján hímezek, hanem szemre, ránézésre, mikor, milyen színű fonal van itthon. Azért arra figyelek, hogy nagyon ne üssön el az eredetitől, de ha egy kis árnyalatnyi eltérés van, engem nem zavar :lol: Szerintem így is szépeket csinálok :oops: :lol: Áááááá, nem vagyok elfogult magammal :lol:

Jó munkát, és ha elkészültél valamivel, meg is mutathatod :wink:

Andi

Kép
gandi75

Andi köszi a tanácsot. Én is arra gondoltam, hogy végszükség esetén veszek mindegyikből 1-1 db-ot, aztán ahogy fogy, pótolom. :D Itthon talán 10 szín van, még gyerek koromban gobleneztem, abból maradt, de azokkal nem sokra mennék. :mrgreen: Ha kész lesz megmutitom, de addig ne állj féllábon! :wink:

KépKép
KépKép
fioona

Ott a színek száma, azt kéne tudni Anchor, DMC vagy milyen márkájú fonal való a készlethez. (sztem ez is oda van írva valahol a kódhoz, vagy mintához)ha mást nem bemész a boltba és megnézed az állványon a 606-sat, hogy milyen színű, ha piros nyert ügyed van, vagy a 906-os hogy zöld-e. Ha egy szín talál, az összes többi szín is egyezni fog a számmal.

Kép

Kép
rejo

Rejo köszi, a márkát tudom, ez DMC. A kérdéses a mennyiség volt, de már azt is kinyomoztam. Az utolsó táblázat mind megtudtam, nem a db számot jelöli (szerencsére), hanem hogy mennyi szálat csomagoltak az eredeti mintához. Hátha valakinek még jól jön az infó. :D

KépKép
KépKép
fioona

Sziasztok!
Én még új vagyok a topikon. Nagyon szépeket munkákat láttam. Nagyon tetszenek a tájképek és az állatos minták. Nem tudnátok nekem ajánlani linkeket, ahol guberálhatok minta után?
zorka15

Zorka :D

Nekem az orosz oldal "jött be" a legjobban. Amit Gumicukor küldött linkeket, még mindig nem volt időm belemélyedni.
Az orosz oldal itt van, van tájkép is, meg állatos is benne:

http://show.7ya.ru/private.aspx?login=m ... brID=19714

Andi

Kép
gandi75

Szia gadni75!
Köszi a linket belenéztem és nagyon sok szép dolgot találtam az oldalon.

zorka15
zorka15

Sziasztok!Nekem is van egy (holnap már) 10 hónapos kislányom és már elég régóta varrok keresztszemes képeket.Véletlenül találtam rá erre a fórumra, de nagyon örülök, hogy benéztem ide.Nekem is van jó pár mintám és egy-két ingyenes mintalelőhelyet is ismerek interneten. Örülök, hogy van kivel fecsegni erről. Sziasztok! Mákviraga
makviraga

Az orosz oldal tényleg szuper.
makviraga

Sziasztok! Valamilyen (ffi)kötényre való szakács, vagy egyébb ffias konyhai mintátok nincs véletlen? Sehol se találok. :(

KépKép
KépKép
fioona

Sziasztok! Ha van rá mód én is szeretném elkérni a Michael P. mintákat.A letölthetőt én is letöltöttem a honlapjáról. Nekem is van jónéhány mintám gépen is és elég sok még újságban meg könyvben, meg papíros formában, de gondolom hogy digitális géppel fénykép formájában felvihetők. Van néhány Cross Stitch újságom, az utóbbi 4 szám azt hiszem (vagyis novemberig az utolsó négy) + a Favourites száma ami most nemrég jelent meg . Helyes nyuszikkal, sünivel, kiskacsával, meg egérkékkel. Ha valakinek kell szívesen lefényképezem és elküldöm emailben. Van egy micimackós naptáram (nem az ami fent van az orosz oldalon), + egy szerintem tuti jó víztornyos házikós képem.Tervezem, hogy valahova feltöltöm a munkáimat. De még idő hiányában nem jutottam oda. Ha valakit érdekel szívesen elküldöm. Azt hiszem a Cross Stich honlapján ( www.cross-stitching.com ) meg lehet nézni a címoldalait ezeknek az újságoknak és egy kicsit bővebben az van benne ami a ott képen. Ja igen és ugyan itt regisztrálás után lehet ingyenes mintákat is letölteni, bár elég egyszerűek. Sziasztok!makviraga
makviraga

Fiona nem tudom mennyire tartod férfiasnak , nem szakács de piros csípős paprika füzér?Szerintem ez elég férfias. A dmc oldaláról töltöttem le, szívesen átküldöm Neked ha gondolod.Szerintem egész jó minta.

Ja igen, gondolom sokan tudjátok, de a dmc oldalán is lehet letölteni egész jó mintákat regisztráció után ingyenesen a: www.dmc.com/majic/pageServer/1c010100cl/en/ct/os/prid címen
makviraga

Hu ezt én is kipróbáltam.Nagyon aranyos ez a hány éves, hány hónapos, hány napos a gyerkőc link.

Tényelg szereti valaki az angyalokat?Ismeri valaki a Lavender and Lace, illetve a Mirabilias mintákat?Szerintem nagyon szépek.

KépKép
makviraga

Makviraga :)

Regisztráltam magam a dmc oldalán, de még nem volt időm belemélyedni.

Továbbra is várok linkeket, ahol lehet csudaszép dolgokat nézegetni (pl. angyalkákat is). Varrosgatni nincs időm, de nézegetni és ábrándozni szeretek, hogy majd egyszer .... :lol:

A hímzőkeretet kipróbáltam. Először nem tetszett :oops: , de most már azt hiszem kezd tetszeni :roll: Az biztos, hogy ahol csak félkeresztet, vagy még kisebbet kell varrni, ott szebben lehet dolgozni vele. Úgyhogy valószínű, hogy ha egy kicsit tovább használom, akkor meg is szeretem.

Andi

Kép
gandi75

Szia Gandi75:)

Én kezdettől fogva hímzőkerettel varrok (tán egy próbálkozásom volt annélkül, de kínszenvedés volt) és szerintem jó, hogy nem kell egy kézzel megfeszíteni az anyagot a másikkal, meg varrni, mert az jó kis inhüvely gyulladást tud csinálni az ember csuklójában.Eleinte furcsa volt, de most már (mivel sajnos nagyon sokat fáj a derekam) akár fekve is tudok varrni vele:), sajna legtöbbször este meg éjszaka:) varrok, mert akkor jutok el odáig.Vettem egy nagyobb keretet is azt meg le lehet rakni az asztalra és egyátalán nem kell tartani, vagy csak feltámasztom a térdemre, én nagyon szeretem.Majd ha már többet varrsz kerettel tuti megszereted.
makviraga

Mákvirág, én nem ismerem ezeket a mintákat amit említesz, de érdekel. :wink:
Ha keresel még M.P. képeket, most van valamim számodra. :wink:
A paprikás mintát megnézném, ha most nem is, később jól jöhet. :D
A DMC oldalt egyenlőre csak mentettem én is, nézni nem volt időm. :(
Rendeltetek már neten fonalat?
Gandi, ha gondolod, persze neked is küldöm a Michael Powell lelőhelyet.
Sziasztok!

KépKép
KépKép
fioona

Szia Fiona!

Ha googleban rákeresel erre a Lavender and Lace, illetve a Mirabilias szóra kihoz ilyen képeket..szerintem vannak köztük gyönyörűek...vagy még tudok neked mondani egy tárat ahol árulnak mintákat és ott is vannak ilyen képek és akkor nem kell keresni.

Lavender and Lace:

http://www.happyhobbits.com/acatalog/La ... harts.html

Nem mindegyik tetszik, csak a szolidabb változatok.Mert nem igazán vagyok vallásos, csak szeretem az angyalokat. Az egyik kedvencem a In the Arms of an Angel, The Wedding,stb.. inkább nem a nagy szárnyú fura arcuak hanem a finomabb vonásos szép ruhások:).

Miranilia-k meg nem ezen a honlapon vannak...

http://www.mirabilia.com/crossIndex2.html

itt van néhány.

Ja igen és szívesen átküldöm a paprika füzér képét meg a mintáját, csak nem tudtam az email címedet. Úgy emlékszem a dmc oldalról szedtem le de most hirtelen nem találtam meg a hivatkozást, és nem akartam végignézni az összes kategóriát.Én lementettem szívesen átküldöm.

az én email címem: makviraga@freemail.hu

[KépKép]
makviraga

Ja igen és Fiona nagyon szeretném azt az M.P. mintát, ha elküldenéd. Köszönöm!
makviraga

Mákvirág küldtem mailt!

KépKép
KépKép
fioona

Fioona!

Jöhet a M.P. lelőhely :lol: Előre is köszi.

E-mail címem: gemesek@freemail.hu

És mi az a második vonalzó? Csak én nem látom rajta, hogy mikor születik a 2. bébi? Még csak tervben van vagy már úton?
A kislányod pedig csodaszép :lol:

Makviraga!
A Te manócskád is cuki :lol:

Az enyémek sajnos már nagy lovak. :roll: Úgy megállítanám az időt, hogy ilyenek maradjanak :oops: :lol:

Sziasztok: Andi

Kép
gandi75

Vissza: Errõl - arról

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?