Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

Timi
gratulálok és rettenetesen szorítok, hogy nagyon de nagyon gyorsan fogyjon a sorszámotok, de ahogy elképzelem már most rettenetesen szép lehet a babaszoba.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Zsebi,

Én is kb 3 hónapos koráig mértem minden kaja előtt-után, addigra úgyis belefáradsz... mindenképpen digitális mérleget javaslok. Sajnos mi kölcsönöztünk, de nem érte meg...szerintem használtan sem éri annyira meg, inkább te vedd újan és majd eladod egy év múlva a neten. Mi a légzésfigyelőt használtan vettük, spóroltunk rajta úgy 7-8 ezer forintot, viszont már tuti nem tudjuk eladni, ráadásul egy csomószor beriasztott, mert a zsinórja el van törve valahol, mindig birizgálni kell, és már nagyon unom(az igazság az hogy sokszor már nem is használom) A mérleg is tök összevissza mért...úgyhogy mindenképp az újra szavazok...most láttam a Cora újságban 9900 Ft-ért, eddig csak tizenezrekért volt ilyen.......

Aztán a 3. hónap után csak hetente egyszer mértük, az 5. hónap óta pedig csak havonta a dokinál...bár épp valamelyik nap ráültettük a mi mérlegünkre (fél kilós beosztása van) nagyon vicces volt ahogy tanulmányozta a piros kijelzőt :):):)

Unique,

A Sinlac viszont exta allergia megelőző meg minden, azért ez 8 hónaposan valószínűleg már túlzás.....végül is mi elkezdtük enni a Mildibét....nagyon ízlik Máténak, tegnap és ma is benyalt belőle 150ml-t, persze pont ugyanúgy alszik :(:) mint eddig....majd meglátjuk ezután mi jön.
Máté kizárólag este eszi ezt, egyszer, különben még mindig 5-6 alkalommal szopizik, ma már teát sem ittam, mégis be van durranva a mellem :( vicces hogy mostanra lett bőven tejcsi :):)

Színház - ma voltunk először, délutáni előadáson, és anyósomék vigyáztak Mátéra.....teljesen rájuk tudom bízni, 100%-ban sosem lesz olyan, mintha veled lenne, de pont ezt kell megtanulniuk, hogy rajtad kívül is vannak még emberek, akikkel el fogja tölteni az idejét...... már persze ha te is így akarod. Ők már sokszor vigyáztak Mátéra, meg anyukám is, igaz, a leghosszabb idő eddig is és most is 3-4 óra volt. Gondolom ez nem fog változni, amíg szopizunk.

Latimi,
Gratula a sorszámhoz !!! Innen már pörögni fog a számláló lefelé, az tuti :):):) Te mit tippelsz? Szerintem nyárra fog megérkezni hozzátok a gólya !! Addig is várjuk a babaszoba képeket !

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Woodi,

Köszi a Milupa tippet, ha elfogyott a Mildibé majd kipróbáljuk azt !! Már én is átolvastam az összes gyártó ismertetőjét, dehát magáról nyilván mindenki jót ír :(

Jaj, mégegy kérdés....van valakinek jó kis receptje céklás kajára ? Nemrég csináltam céklát csak úgy magában, le is fagyasztottam néhány adagot, de eddig akármivel kevertem (alma, krumpli, répa, póréhagyma) valahogy nem nagyon jött be Máténak....meg nekem se ízlett, pedig én imádom a céklát.....

Köszi,
Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 

 
 

Kriszta!
Köszönöm a hasznos tanácsot!
Melyik cora újságbn abban tudsz segíteni meddig tart az akció mi olyat soha nm kapunk. :( És milyen fajta?

Előre is köszönöm a segítséget!

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Kriszta!
Sikrült beszerzenem újságot. :) Köszönm mégegyszer. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Kriszta,
csak gyorsan, ezeket találtam:

Céklafőzelék
Az apróra vágott céklát 1 apróra vágott krumplival puhára főzzük, csipetnyi köménnyel és sóval vagy vegetával, néhány csepp citromlével ízesítve 1dl tejjel (piciknek anyatejjel vagy tápszerrel) pépesítjük.

Ceklafozelek (6 hotol):
ceklat elore elkeszitem, ceklat megpucolva, kis orolt komennyel megfozom, es fozolevel osszeturmixolom folyosabbra, jegkockatartoba fagyasztom, ezt azert is erdemes, mert a cekla remesen koszol, jobb egyszerre tul lenni ezen a reszen

es akkor maga a fozelek: 1 kis szem krumplit pucolva felteszunk fozni, kozben egy szem almat megpucolunk, es mikroban megparoljuk (kb. 1 perc) krumplit plusz almat plusz 4-6 jegkockanyi ceklat osszeturmix, gyereknek odaad

Cékla burgonyával (6 hónapos kortól)

A céklát (egy közepes darab) apróra, a krumplit ( egy kisebb) kicsit nagyobb darabokra vágva, kevés vízben megfőzzük. Ízesítésnek semmit a világon, mert így is nagyon finom és általában ízlik a babáknak.

Lara

KépKép
lara77
 
 


Woodi!

Nálunk a pasik imádják a céklát.
Krumlival és pipihusival, vagy májjal adtam nekik.
Naggggyon szeretik.
Simán megfözök és turmixolok mindent, semmi füszer.

Zsebi!
Mi nem méricskéltük őket, pedig nem volt elég atejcsi és mindig kellett a tápi is. De megérzés szerint adtam az adagokat.
szépen fejlődtek így is. Az első hónapokban hetente-kéthetente mérték őket (doki és védőnéni felváltva), de csak a mi megnyugtatásunkra.

Timi!
Gratula za új sorszámhoz!

Süni!
Miklóska nagyon édes!
Jövő tavasz-nyár környékén lehet, hogy ellátogatunk felétek!
Majd megbeszéljük!

Orsi!
Hogy vagytok?

Kép
stella9
 
 


Kriszta!
Nálunk a pasik imádják a céklát.
Krumlival és pipicicivel, vagy májjal adtam nekik.
Naggggyon szeretik.
Simán megfözök és turmixolok mindent, semmi füszer.

Zsebi!
Mi nem méricskéltük őket, pedig nem volt elég atejcsi és mindig kellett a tápi is. De megérzés szerint adtam az adagokat.
szépen fejlődtek így is. Az első hónapokban hetente-kéthetente mérték őket (doki és védőnéni felváltva), de csak a mi megnyugtatásunkra.

Timi!
Gratula za új sorszámhoz!

Süni!
Miklóska nagyon édes!
Jövő tavasz-nyár környékén lehet, hogy ellátogatunk felétek!
Majd megbeszéljük!

Orsi!
Hogy vagytok?[/quote]

Kép
stella9
 
 


Bocsi, Kriszta helyett először Woodinak írtam, aztán már nem sikerült javítanom.

WISH??????????????????????
Remélem jól vagytok!!!!

Kép
stella9
 
 


Stella :-) Semmi baj, szerintem Kriszta is értette, ahogy én is. :lol:

Woodi + Kép
KépKép
woodi
 
 


Sziasztok

Unique
hát- ma megjártuk a szemészetet a Heim Pál-ban. Első kérdés a bejeletkezésnél, hogy kihez megyünk (né szerint), hát mondom én nem tudom, mivelhogy csak időpontot adtak, orvos nevét nem mondták meg hogy kihez kell menni. Na mindegy, szerencsénk volt hogy maradhattunk a főépületben és nem kellett átsétálni a C épületbe. Végülis Dr. Polhammer Ágnes szemésznél jártunk. Szerintem nagyon aranyos volt, csak épp a gyereket nem érdekelte hogy a dokinéni neki beszélget és különböző játékokat csipogtat, hogy odafigyeljen. De hát ez itthon is így van, csak azt csinálja amit ő akar, remélem erről egyszer kicsit leszokik. Na a lényeg, hogy azt mondta hogy ez még most normális, majd csak 1 éves kor után lényeges hogy hogy néz, addig csinálnak ilyeneket (én ismerek olyat is aki fél évvel idősebb az én kis drágámnál és ha bekancsalit úgy nézki szegény gyerek mintha nem lenne 100-as szegénykém), és hogy széles az orrnyerge stb. stb. Úgyhogy max nézegessük gyakrabban (vagyis néha mutassuk meg szemésznek - főleg hogy nálam a családban jóformán mindenki szemüveges)
Vizsgálat: előszőr próbálta az apja ölébe ültetve, de hát nem oda nézett ahova a néni akarta - vagyis jó lett volna, úgyhogy a végén lefektették és míg a néni megnézte a szemét addig apa és másik néni fogta a síró gyereket (nem tetszett neki), de a vizsgálat alatt persze normálisan álltak a szemei.

Sziasztok

Mindenkinek nagyon szép álmokat kívánok - kicsiknek és nagyoknak is!

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok
Mi is Kaálisok vagyunk (Bp) szeretnénk csatlakozni ha lehet.
annamari78
 
 


Sziasztok!

[img][img]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1165395853.05.gif[/img] Kicsiknek és Nagyoknak is teli csizmát, és persze virgács mentes Mikulást kívánok!

Szia Annamari!
és nektek mekkora a babócátok? Fiú - lány?

Sziasztok

Erika[/img]

Kép

Kép
erika13
 
 


MI ma vagyuk kerek 1 hónaposak. Balázsnak hívják. Krizsa dokihoz jártunk és 1, re sikerült.
annamari78
 
 


Szia Annamari!

Akkor te-ti is Krizsa dr. rajongó táborát népesítitek?
Mi is hozzá jártunk, és holnap megyünk testületileg (ha nem lesz megint lázas a kis bogarunk) megbeszélni a kistesót. Már nagyon izgulok.
Nekünk is elsőre sikerült a kis csillag bogarunk, remélem hogy a sokak álltal csak mágusnak hívott doki bácsi legközelebb is ilyen ügyes lessz.

Nem csinálsz a babódnak vonalzót?

Nagyon szép neve van, nálunk is benne volt a tarsolyban, csak mivel ez az én lánykori vezeték nevem is, és ill. elég közel lett volna a születésnapjához így törölve lett.

És nagyon boldog 1-ső hófordulót kívánok a kis Balázsnak!

És te hol szültél?

Nem baj hogy ilyen kis kiváncsi vagyok?

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok!

Erika :)
Örülök, hogy minden rendben van Ákoska szemével, a kontroll sosem árt. A sírás pedig mindig benne van a pakliban, sajnos. :( Mi pénteken megyünk egy gyerekszemészhez. :) majd referálok!

Fanni :)
Köszönöm szépen a tippet! Sikerült szereznem mindkettőre jegyeket, épp posta alatt van :) Végülis nem ott, ahol írtad, mert ott már nem volt nekik, de más forrásból sikerült :)
Köszi még 1x!

Kriszta :)
Bár a Sinlac allergiamegelőző pép, azért én szeretem. És fogom is adni Laurának, amíg a doki néni írja neki :) Mivel mindig teszek hozzá gyümit is, így tényleg olyan, mintha gyümölcsöt enne :oops:
Nekem is mostanra lett annyi tejem, amennyi csak kell :) Ha sokat szoppant Laura, akkor másnapra nekem is bedurrannak :) :)
Én is abbahagytam a teázást, sőt, már nem is fejek, és így is elég :roll:

Zsebi :)
Én nem bízok meg 100%-ban annyira még a nagyszülőkben sem, hogy rábízzam Laurát. Nagyon féltem a kislányt... Na nem sokáig, nemsokára már muszáj lesz átadni őfelségét, ha szeretnék apuval eltölteni pár romantikus órát... Már pedig nagyon szeretnék :P

Annamari :)
Üdv itt! Jó, hogy jöttél! :) Mesélj magatokról! Hogy ízlik a mama-lét?

Puszi

KépKép
unique
 
 


Sziasztok!
Tudna valaki egy doktort ajánlani a debreceni Kaáli Intézetből:?: :?: :?:
Oda fogunk járni és örülnék bármilyen információnak! Lehet emailban is, ha nem szeretne valaki személyeskedni. Előre is köszönöm
Vendég
 


Erika
Krizsa mágust iiiiiiiimádom. Nagyon szuper doki és hihetetlen jó ember.
SOTE I EN SZÜLTEM.

Lara
Nagyon nehéz, kinlódás a szopi, megy az üvöltés, hasfájás, kimerültség, ébrenlét. Nincs segítségem és így nehéz
annamari78
 
 


Vonalzóhoz kérnék segítséget
annamari78
 
 


Szia Annamari!

a legegyszerűbb szerintem a www.babafalva.hu -n, mert ez magyarnyelvű, de ha itt bárkiére rákattintasz akkor bejön az a vonalzós oldal, és mindegyiknél jól le van írva hogy hogy kell csinálni, de írj ha segítség kell még!
Én a SOTE II-ön.

Szia

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Erika
Eddig megvan nekem is , de beilleszteni nem tudom itt a profilba vagy az aláírásba kell?
annamari78
 
 


mindjárt megnézem

annamari78
 
 


megvan, pár képet is föltettem magunkról :lol:

annamari78
 
 


Szia Annamari!

Nagyon édes kis tündér babátok van, és te is nagyon csini kis mama voltál!

nektek is lombik volt?

Szia

erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok,

Lara, Stella,

Köszi a tippeket cékla ügyben...sajnos ezeket már próbáltam....mármint krumplival és almával is....de nem arattam osztatlan sikert...na mindegy, majd próbálkozom még, mert a vas az kell mindenképp.

Zsebi,
Bocs, csak most jöttem de látom megtaláltad a mérleget :)

Máté elkezdett próbálkozni a felállással....persze még nem sikerült neki, de négykézlábból feltérdelni már jól tud :):):)

Mindenkinek Boldog Mikulást :):):)
Miklóskának pedig nagyon Boldog Névnapot !

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Erika
Igen lombik volt az inszemet kihagytuk szerencsére.

annamari78
 
 


Sziasztok Lányok!
Vagyok-vagyok, végre sokkal jobban. A rókák elköltöztek, és én átadtam magam végre a boldog babavárásnak. Ugyan most lett közben valami hugyuti fertőzés, de remélem elkaptuk az elején és nem okoz galibát. Mátéval is volt anno.
Kriszta!
Nagyon ügyes a fiatalur, hogy próbálkozik! Jó kis fogyókura lesz, ha elindul :lol: Majd meglátod, milyen gyorsan tanul uj mozdulatokat! Remélem az ágyrácsot már a legmélyebbre tettétek, ki ne ugorjon a kis ügyes. És a tejci :D :D :D De jó Nektek!
Unique!
Bocs hogy igy eltüntem! Az életem kicsit felfordult a gyomrommal :roll: De kezdünk belerázódni az uj helyzetbe. Látom szemészetre mentek. Remélem nem találnak eltérést.
Figyelj, 100 % sose lesz senki, de néha muszáj odaadni, kerülhet olyan helyzet, hogy kényszerből is. Valóban nem adtad még oda? Azért néha a mamának is kell 1 kis szabadság... Persze tudom, mi a helyzet Nálatok is, de nincs senki aki gondosabb pótmama lehetne? Kéne találnod valakit, ez lehet másik anyuka is a környezetedből, vagy akár 1 jó pótmama is.
Mennem kell, Emese ébred.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok

Melcsi
megszeretném kérdezni, hogy ha a gyerek már nem lázas, de a gyógyszerek szedése ellenére jobban és többet köhög + jobban folyik ill. most már folyik rendesen az orra, ez javulásnak tekinthető, hogy jön ki belőlle a dolgog, vagy inkább vigyem vissza a dokihoz, hogy nézze meg mégegyszer.

Szia

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Erika :)
Amennyire én tudom (voltunk már 2x betegek), ha jön belőle, az javulás. Gyógyszerek miatt is lehet. A legveszélyesebb, ha megáll benn és pang nekik. :(

Melcsi :)
Örülök neki, hogy jobban vagy! :) A rókák nagyon meg tudják keseríteni a boldog babavárós hétköznapokat! :(
Mikor mentek megint UH-ra?
még eddig nem adtam oda senkinek Laurát. Most azon tanakodtam a napokban, h keresek egy bébiszittert. Úgyis hosszaab idő, mire egy olyat találok, aki nekem is tökéletes. férjem nagyon amellett van, h először a nagyszülők, de ez nem megy. elveszett a bizalom, sajnos. Ha tudsz jót, szólj! :)
Meg aztán lassan hetente 1-2x én is szívesen elmennék hogy egy kicsit mgammal foglalkozzak, gondolom ez 8 hónap után nem számít önzésnek...

Tényleg, lányok, ti odaadnátok a gyerkőcöt a nagyszülőknek egy olyan lakásba, ahol macska él, a kanapén, mindenhol ott van és a kajáját is az emberi edényekből kapja??? kíváncsi vagyok a véleményetekre, merthogy nekem ez a visszatartó ok az egyik nagyszülőnél, aki mellesleg 2 hónapja nem látta az unokáját, pedig kb 10 percre laknak tőlünk és egész nap otthon van, mert otthon dolgozik. :shock: :shock: :shock: ja, persze, mindent megvesznek neki...

na jó, eldugulok...

puszi

KépKép
unique
 
 


Sziasztok

Unique
köszi a választ, ő is volt már megfázva, de ennyire még soha - szegénykémet nagyon sajnálom.

Nagyszülők: hát én leginkább anyukámban bízom meg, jövő héten megyünk hozzájuk, náluk is bent szoktak lenni a macskák és az előszobában az 1-ik kutya, de megmondtam nekik hogy mire megyünk legyenek kedvesek nagyon kitakarítani, és kutya macska helye kint. És azt mondta, hogy már szoktatják őket a kinti léthez, (de amúgy ők nincsenek bent éjjel nappal, és a nyárikonyhában v. a teraszon étkeznek), 10 percre laknak tőletek és 2 hónapja nem látták az unokájukat? Hát én bizti hogy nem hagynám náluk megőrzésre, Az én szüleim kb. 300km-re laknak tőlünk, de mindennap többszőr is felhívnak külön külön hogy hogy van a kis unokájuk.

Szia

erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Unique :D
én igen, a párom tuti futna 1-2 kört, hogy biztosan kell-e ez. Ő nem bírja a macskákat.
mondjuk az én gyerekeim most is nyúzzák őket, igaz nem lakásban tartott macskáink vannak.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Erika :)
Jobbulást kívánok Ákosnak!
A telefonnal nincs semmi gáz, anyukám is naponta hív, h mi van az unokájával... ettől meg hülyét kapok, h miért telefonál, amikor kb. fél órás kitérővel a napi rutinjai között simán láthatná is...
A papám az, aki nem látta két hónapja... ő nem is telefonál...

Orsi :)
Hogy vagy? Mikor mentek vizsgálatokra? Eszméletlen, h már 10 hetes a pocaklakód! :)
Bátor lány vagy! Én úgy tudom, h a macskaszőr nem tesz jót a babáknak. Vagy rosszul tudom? Vagy korban ez már nem számít?

Persze jöhetnének ide is vigyázni, de azt valamiért (nem mondják az okát) nem szeretik... Persze lehet, h előbb-utóbb beletörődök, h nekem ez jutott és mégis lepasszolom... Kezdek naggyon depis lenni itthon a gyerekkel...
Jobb itthon, mint mindig elmenni, mert ugye megvan a napi ritmus...
Épp azon gondolkodom, h amióta szépen végigalussza Laura az éjszakát, délelőtt nem nagyon tud elaledni csak olyan 11 körül, az meg borítja az ebédidőt... Hogy mi lenne, ha de nem hagynám aludni csak ebéd után, akkor viszont tudna aludni többet is? Vahy ez még ilyenkor korai?

puszi

KépKép
unique
 
 


Unique :D
ekkora korban a kúszás-mászás miatt gondolnám meg.
mert az a része tényleg nem túl jó, hogy a macskás kezét a szájába veszi.
az enyémek már persze meg tudjk mosni.
szóval emiatt tényleg jobb az óvatosság talán. vagy legyél ott.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


jah, egyébként köszi, jól vagyok. vagyis változatosan, de most épp nincs hányingerem. 18án lesz a 12 heets UH.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok

Unique
hát igen ezekben a mindennapos telefonokban ez az idegesítő, anyukám felhív délelőtt, apukám délután, aztán anyukám megint, és a kérdések mindig ugyan azok, mondtam is már anyukámnak hogy ha van valami ugyis hívom őket és megmondom hogy épp mi az aktuális örvendetes hír (pl. feltérdelt, felállt, fogacska stb.) de hát mégis, de van hogy az apukám 1 beszélgetés alatt megkérdezi ugyan azt 2x, és jópofát vágok hozzá, de még jó hogy néha nem látják az arcom.

Sziasztok

Erika

Ja még azt szerettem volna megkérdezni, hogy 1 ekkora babánál lehet a szobában használni illó olajat, mondjuk hogy a vízbe csepegtetek belőlle, és a radiátorra rakom, vettem ma 'inhalálós' illóolajat, + citromosat stb., ez egyáltalán jó megfázásra, v. csak illatosít?

Kép

Kép
erika13
 
 


Erika :D
én nem vagyok az illóolajok pártján, szerintem borzasztóan irritálják a nyálkahártyát, és jó pár év alatt nem adnék úgy, hogy tartósan szívja.
Egyféleképpen használom, hogy ha meg vannak fázva, akkor a kneippnek van egy eukaliptuszos fürdőolaja, és abból az előírt mennyiség negyedét teszem a fürdővizükbe. De ott ugye csak 10-15 percig vannak max.
szobában én még nem mertem használni. (meg amúgy sem szoktunk sosem így illatosítani, mert engem nagyon zavarnak az ilyen mesterséges szagok)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Köszi Icsilya!

Én szeretem őket, de csak kevés olyan van aminek bírom az illatát, a többitől megfájdul a fejem.
De érdekes, mert most délután mióta az étekzőbe kiraktam (persze érezni az egész lakásban) nem szortyog annyit.

Szia

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok :)

Stella :)
Köszi az érdeklődést, megvagyunk és jól vagyunk. Csak mostanában egyre kevesebbet netezem, így a fórumok látogatása is elmarad.
Baba most már nagyokat rugdos és néha már az apját is hajlandó megrugdalni, ami nagy élmény, mert eddig mindig abbahagyta, ha nem az én kezem volt a hasamon :) Én meg gyakorlok a gyerekes ájszakázásra, mert mostanában nagyon rosszul alszom és minden vacak zajra felébredek. Persze ez nem az igazi gyakorlás, mert most még napközben is van időm szunyókálni :)
Szóval az otthonülő kismamák "eseménytelen" életét élem. Persze azért megyek ide-oda, barátnőzni, vásárolgatni stb. De jól elvagyok itthon is, pakolászom a lakást, hogy legyen hely a baba minden cuccának (eléggé át kell rendezni mindent), főzöcskézek, olvasok nem mondanám hogy szoktam unatkozni. Tiszta jó háztartásbelinek lenni annyi év taposómalom után :) és áprilistól már egy minimanó társam is lesz hozzá ;)

Na megyek, megpróbálok aludni valamennyit.

Puszilok mindenkit!

wish
 
 


Sziasztok Lányok!

Énmmár nem is mentegetőzöm, amikor tudok, jövök, de az az igazság, hogy sosem érem utol magam, a netezés eléggé háttérbe szorult.
amennyire tudtam átfutottam az utolsó oldalakat, látom drága kismamáink jól vannak, hihetetlen, hogy Wishe már a 23. hétben jársz!

Orsi, lassan kiderül, hogy rózsaszín vagy kék ruhákból kell többet vennetek, érzel valamit?

Melcsi, te még szenvedsz a hányingerrel? Nálatok meg van már, hogy ki csücsül a pocakodban?

Unique, én csak a mamámra hagyom itthon időnként a babát, vele nagyon jól el van, de pl. este nem tudja elaltatni, ahhoz én is kellek. Egyébként 2 napja nagy törés van nálunk, saját ágyikóba szoktatás folyik, eddig vesszük az akadályokat, de még csak nappal próbálkoztam, jövő héten estére is beleteszem. Eddig velünk aludt. Tudom, tudom.....

Hanna feláll, felül, elkezdett mászni, tapsol és pápázva integet, hétfőn lesz 8 hónapos, nagyon szépen fejlődik, 8,45kg és kb. 78cm. Még napjában többször szopizik, de sok minden mást is eszik, kisebb nagyobb lelkesedéssel.

Ami nagy hír: januártól újra próbálkozunk babáért, ki tudja mennyit kell várnunk az áldásra?
Kriszta, téged is puszillak és mindenkit, nem tudom ki, hogy csinálja,, de én biztosan elrontottam valamit, Hanna egész nap igényli, hogy vele foglalkozzak és veszélyes is így, hogy kinyílt számára a tér. Igaz, tegnap legalább 15 percig eljátszott magában, nagy szó.

Attól, hogy nem jövök gyakran, gondolok rátok:-). A kismamák miatt igyekszem sűrűbben benézni!!!


R.
renoka
 
 


Renoka!
Örülök, hogy azért néha adsz jelet magatokról. Hanna nagyon ügyes már ilyenekt csinál. :)
TEsó projekt. :) Sok sikert kívánok hozzá és remélem legkésbbb nyáron ismét meglátogat titeket a gólya. Gondolom spontán próbálkoztok semmi lombik, hisz működik minden.

Unique!
Nálunk az anyós tavaly intézett egy betni macskát és a párom már akkor mondta neki hogy ha lesz unoka akkor repül kifelé. Azóta megszűnt (bár ő messze lakik, de ha itt lakna sem bíznám rá). Anyukámra és apukámra viszont igen itt laknak alattunk és imádják a kicsiket megtalálják a közös hangot náluk tudom jó helyen lennének. Amúgy amikor a tesóméké is kicsi volt (egy év alatt) anyuék is szívesebben vigyáztak a tesóméknál a babára mert ott saját környezetében elvolt. Mostmár bárhol elvan. De hát lassan két éves lesz. :)

Lányok!
Tudnátok segíteni a Brendonon kívül hol lehet Anita szülés utáni hassorítót (csípőt) venni?

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Renoka :D
most épp azon gondolkozom, hogy nem akarom tudni :)
a fiúknál mindenki annyira kiváncsi volt... de most legyen meglepetés ;) egy ideig nem éreztem annyira szabilan fiúnak, mint a kispasikat, de most bizonytalanabb vagyok.

Zsebi :D
az anita szakvoltban. XII. ker. Kékgolyó utca.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok,

Renoka,
De jó hallani felőletek :):) Hanna baba nagyon 'nagy csaj' lehet már, 78 cm, jó hosszú lányka :) Már feláll ??? Milyen ügyesek vagytok :):)
Húú, az ágyba szoktatáshoz sok sikert.....szerencsére mi az első perctől a saját ágyában altattuk....na nem minta ettől jobban aludna :(
Ne izgulj, semmit nem rontottál el, a legtöbb gyerek ebben a korban igényli a 100% odafigyelést....sőt, nálunk legjobb a kétszáz :):) vagyis ha nem is csak egy de legalább két ember van körülötte....ha több akkor annál jobb:):):)

Unique,
Nem tudtam hogy ilyen szülői problémák vannak :( Nálunk szerencsére három nagyszülő garnitúra is van, ebből kettőre rá szoktam bízni Mátét, de mindig úgy, hogy hozzánk jönnek, a saját környezet azért sokat segít..... mondjuk a macskás dolgokat én se preferálnám, de a barátnőmnél például két kutya és egy macska is van a hasonló korú kisfia mellett, és minden OK. Igaz, ők is csak az előszobáig bejáratosak a lakásukba....
Biztos nem lehet kérni anyukádat hogy telefonálás helyett legalább hetente egyszer jöjjön ?? Legjobb ha fix időpontot vezetsz be, és akkor nincs olyan hogy pont most épp nem érne rá.......
Este én sem hagytam még soha másra Mátét, de nekünk a délután 2-5 közötti időszak a tuti, ekkor ebéd és a délutáni szopi között el tudok menni....persze nem hosszú idő, de mégis kikapcsolódás - na nem mondom hogy nem rohanok hazafelé, sőt néha haza is telefonálok hogy aludt-e vagy nem éhes-e már nagyon :)

Melcsi,
Örülök hogy elköltözött róka koma !! Mostmár lehet élvezni a pocakosodást :) Pörike tudja már ?

Zsebi,
Orsi már írta, de szerintem a többi bababoltban is lehet ilyeneket kapni, Kenguruban próbáltad már ? Vagy a Minimanóban ?
Ha az ára miatt keresed máshol, attól tartok hogy nem lesz olcsóbb, mivel maga az Anita márka elég drága :(

Wish,
De jó is most neked !!! Ez a legnyugodtabb időszak, mégha az éjszakáid nem is olyan jók....szerintem a pocakos alvást is meg lehet szokni...vagy csak nekem volt (:)) túl jó az alvókám ??

Ja, csütörtökön voltunk doki néninél, 8580 gr Máté, a hosszát sajna megint nem mérték....
Ma pedig kétszer is teljesen magától felült négykézlábból a drága :):) Sajnos a kedvenc játékai továbbra is a koszos papucsok rágcsálása és a vezetékek ráncigálása a konnektorokból....gondolhatjátok mennyi szabad percem marad :(

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Apa felfrissítette a fotóalbumot a novemberi képekkel....
http://tzo.fw.hu
Sajnos a freeweb eléggé sz@rakodik, de próbálkozni kell :)

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Kriszta!
Bizony tudja már Pöri, bár azon hogy a baba a pocakomban van, láthatóan csodálkozik, mert azt nagyon is felfogja, hogy Ő a saját lábán áll, hát hogy kerülne a pocakomba :lol: Erről leginkább a WC-ben szoktunk tárgyalni, amikor is meztelen hassal lát, én ülök a WC-n, Ő meg az ujját dugdossa a köldökömbe és mond valamit nagyon erősen Pöriül :lol:
A Te kis Mátéd óriásit változott! Hatalmas gyönyörü gyerkőc, és milyen ügyes már! A papucs nálunk is sláger...
Renoka!
De jó hogy ilyen jól vagytok! Hannababa akkor büvöl Benneteket ezerrel! És ujból próbálkoztok! Ez nagyon jó. Nem tudom visszaolvastad-e, én spontán lettem babás, 17 év után, és le van rólam irva orvosi jelentésben, hogy meddő vagyok! Tehát mégis, minden lehetséges! Még nem tudjuk a nemét, és mostmár eldönteni sem tudom, hogy fiut vagy lányt szeretnék jobban. Még jó hogy ebbe nincs beleszólásunk :wink: Nagyon drukkolok Nektek, hogy Hannának kistestvért tudjatok adni minél hamarabb!
Unique!
Épp a babaváróson dühöngtem pár napja én is a szüleimen... Vagyis ez már nem dühöngés.
Nem adnám oda nekik, de nem a macska végett feltétlenül, hanem a hidegségük miatt. Persze a macska sem hiányzik, pont ebben a csuszó-mászó állapotban (bár nekünk is van kutyánk, aki az egész lakásba bejáratos).
Férjeddel értesd meg, hogy szükséged van kis kikapcsolódásra, és keressetek 1 pótmamát sürgősen. Én épp most találtam meg a számunkra jó megoldást, és ez az a csaj, aki takaritani jár hozzánk, maga is 2 gyerekes anyuka. Hétről-hétre találkoznak Pörivel, nagyon kedves, és láthatóan szeretik egymást. Nem azt mondom, hogy pl. azért hogy csak ugy elmenjek lófrálni, de ha fontos dolgom van, rá tudom bizni.
Megyek, Emese felébredt.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Unique!
Szóval, hogy folytassam.
Az az érzésem, hogy kezdesz kicsit besokallni attól, hogy nincs semmi szabadságod. Ennek nem lesz jó vége, tehát sürgősen lépni kell.
Senki nem lesz tökéletes, de fel kell állitanod bizonyos fontossági sorrendet, és ha ebben az szerepel, hogy egy héten 1x vagy 2x elmész 2 órára, és utána nagyon jól érzed Magad, akkor érdemes vállalni azt a rizikót, hogy abban a kicsi időben nem lesz 100 %-os Laura ellátása ugyan, viszont utána Te pótolni tudod azt a kis kiesést a még nagyobb türelmeddel és odafigyeléseddel. Azonkivül lassan el kell kezdeni kicsit elmenni néha, mert tulságosan Hozzád fog nőni, ebből később baj lehet, nem tudod otthagyni esetleg, ha muszáj. Ismerősök között nincs olyan anyuka aki vállal gyerekvigyázást? Legjobb az akinek van saját gyereke, az jobban átérzi a felelősséget mint 1 fiatal lány. És persze fontos, hogy otthon vigyázzon Laurára, a saját környezetéből nem kell pont akkor kiszakitani, amikor Te sem vagy jelen.
Segitségedet kérném, Pöri uj vonalzójához. Ugyanez a háttér maradna, uj képpel, amit most fel is bazseválok. Születési idő 2005.11.17. Kép
Kép
Kép
Kép

Meg tudod-e csinálni a bébitaxis képet ugy hogy az arca látsszon, tehát nagyitani rajta, és az lenne a kép a vonalzó elején.
Köszi, bocs hogy folyton ezzel zargatlak, de egyszerüen nem tudom ideilleszteni, nem emlékszem, hogy sikerült ezelőtt.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok Lányok!

Kicsit lemaradtam, de sebaj...

Timi,
gratulálok a sorszámhoz :)

Unique,
nagyszülők, hát elég gáz... Nekünk szerencsénk van a szüleimmel, Andor szeret náluk lenni, anyu nagyszerűen ellátja és maximálisan megbízom bennük. De persze ezt is tanulni kellett mindannyiunknak, Andornak és nagyinak az együttlétet, nekem pedig az elválást és a bizalmat. Nem egyszerű, de tudatosan kell csinálni és akkor túlélhető :wink: Bár anyósomra egy percre se bíznám, látta vagy 6* Andort eddig, meg is ijedt tőle Andor, pedig nem egy félős kispasi. A múltkor el akarta vinni egy bábelőadásra :shock: Nem is értem hogy gondolta :roll:

Wish,
jó olvasni, hogy minden a legnagyobb renben :) Pihenj sokat és élvezd ezt az időt, olyan gyorsan elrepül

Kriszta,
lesz még ennél kevesebb szabadidőd is :wink: Nálunk a cipő a sláger, behordja darabonként a dohányzóasztalra. Múltkor Peti 45-ös motoros csizmáját cipelte :lol: Tündéri nagy fiú lett Máté, nagyon kis csibészes a mosolya.

Melcsi,
Pöri kis királylány lett már, és mekkora nagy haja lett :D

Rólunk:
Andor 11 kg felett van és 81 cm, múlt héten mérték az oltásnál. Van 11 db fogacskája, és jó erősen tud ám velük harapni. Tegnap Peti feküldt a kanapén, Andor sündörgött körülötte és egyszer csak beleharapott a nagylábujjába. És a kis szemtelen még jót is röhögött az egészen. Persze én is, csak apa sajnálta a lábujját :lol:
Egész szépen beszélget is már a kiscsávó: anya, apa, apaci=apuci, tütü, inni, ami=hami, bemi=bemegy, büdi (ezt a lábára és a kakira is mondja), oda, auto, bu=busz, dudu=dudál. Ezek jutottak most eszembe.

Jövő héten még leszek, aztán majd csak január közepén jutok újra netközelbe. Ha lesz egy kis időm, teszek fel új képeket.


Puszi:

Lara

KépKép
lara77
 
 


Melcsi,

Pörike tényleg igazi kiscsaj már :):) ! Milyen jó dolga van, két szülinapi tortája is volt !! Az utolsó kép az keresztelős, jól látom ??
Édes lehet ahogy a kistesóval beszélget !! Ahogy nő majd a hasad biztos lesznek még kérdései :):)

Lara,
Szerencse hogy Zolinak nincs motoroscsizmája :):):) A cipőket is fogná, de azt nem hagyjuk....bár még nem találtuk ki, hova kéne tenni őket, a cipős szekrények már fullon vannak....
Ennél kevesebb szabadidő ??? Na ne már :):) :(
Andor szép stramm legény :):) Érdekes hogy 'csak' 81 cm, nekem a szülinapján olyan magasnak tűnt....
Várjuk az új képeket :)

Képzeljétek, Máténak már 3 foga is kilátszik (alul kettő, felül egy középen) és szerintem még kettő pár napon belül áttör....úgyhogy 2 hét alatt behozunk 5 fog 'lemaradást'...hát már ideje volt... talán az alvásunk is javul majd ???
A hideg idő mindenképp segít, ma délelőtt is több mint 2 órát aludt a drága, és délután is egyet a babakocsiban....nálunk az ilyenek ünnepnapok :)
Ja, és megevett 300 ml(vagy gr) főzeléket (a 200 gyümölcs és a 150 jóéjt papi mellett). Igaz hogy ma egész napközben nem nagyon szopizott, csak úgy szürcsölt párszor....

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Lara!
Örülök, hogy jól vagytok. Várjuk a friss képeket. :)
Ez az ujjas sztory nagyon aranyos. :)

Kriszta!
Nem semmi mennyi fogacskája van. :) Vigyázzatok akkor majd ti is a lábakra nehogy beharapja valakiét. :)
Én imádom a kisgyerekeket mikor éppen kivillan a kicsi új fogacska a szájában olyan cukik.:)
Ja és megnéztem az új képeket nagyon szép a kisfiad. :)

Melcsi!
Tünemény a kislányod. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Kriszta!
Vigyázz Te is az ujjakra! tegnap vendégségben voltunk, és Emesém a kis kétéves lánykának szintén jól megharapta a lábujját! A miénkkel pedig még sose próbálkozott.
Mondom Neki tegnap, hogy megnézték a babát a mama pocakjában, erre elkezdte nézni nagyon erősen a saját pocakját :lol:
A markeres vizsgálatom nagyon jó lett, 1:2757 a betegség kockázata, igy az amniótól eltekintünk szerencsére! Az UH-n épp az ujját szopta a kis aranyos.
Lara!
milyen nagy már a kicsi fiad! Bölcsi továbbra is jól megy? Beköltöztetek már?

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok,

Gyors leszek, mostanában inkább pihizek sokat, próbálom behozni az eddigi lemaradást :)

Kedves Melcsi :)
A vonalzód már félig készen van, segítséget kell kérnem a kivágáshoz, az nem megy nekem :(
Köszönöm minden szavadat, amit írtál. Teljes mértékben egyetértek. Próbálok keresni valakit, muszáj. Érzem magamon, mennyire jó, amikor 2-3 órára kicsit elszabadulok otthonról egyedül. Egész más emberként térek vissza :) Tényleg nagyon kell.
Szólj, ha tudsz valakit itt a környéken! :)

Lányok :)
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a hozzászólásokat, sokat segít már lelkileg is, hogy itt vagytok! nem olyan nagy a probléma, de azért ha így maradna, akkor már az lenne. :(

Renoka :)
De jó, hogy benéztél! HIányoltalak! Hanna szép nagy leányzó már, ha van kis időd, mesélj, hogy telnek a napjaitok!

Norka :)
Te is gyere, néha nézz be hozzánk!

Kriszta :)
Gratulálok a fogacskákhoz! Na ugye, Máténak is csak előjönnek, nem maradnak odabenn :)
Laurám is elég sokat papizik már a szopi mellett: délelőtt 100 g gyümi, délben 200g főzelék, délután 100-120g gyümi, este 100g gyümi+Sinlac. Emellett jön még kb. 400g tejci. :) Nem lopja a napot a nagylány :twisted:

Lara :)
Nem is gondoltam, hogy ekkora nagy ügy lesz a "másra bízásból". nehéz eset, de igyekszem megoldani. Az az igazság, hogy ahogy nő, egyre kevésbé féltem annyira, így talán azért könnyebb lesz az én oldalamról. :)
Nagyon ügyi Andor, hogy már ilyeneket mond! :) és szép súlya is van!

Zsebi :)
Nagy kincs a közel lakó szülő, jól becsüld meg őket! Bár mondjuk az enyémek is közel laknak, azt mégis ez van... Most épp azon bosszankodtam, h valahányszor a mamám felhív (márpedig minden nap felhív), elmondja, neki mennyire sok dolga van, meg sem áll (fodrász, vásárlás, ház díszítés, varrás, vasalás, soroljam? :( :( ), ezzel is már jó előre megelőzve azon próbálkozásomat, hogy esetleg fél órát vigyázzon az unokájára. :( Erről ennyit. Néha könnybe lábadnak a szemeim 1-1 ilyen telefon után, de sokmindent vele nem tudok tenni. Max néha nem veszem fel a telefont, így 1-1 napot megúszok hogy rosszul érezzem magam. Mintha csak direkt csinálná... :evil: :evil: :evil:

Voltunk szemésznél is, januárban megyünk vissza, ki kell majd tágítani a pupilláját, h megvizsgálja, valami szemcseppet adott rá. Utána nyilatkozik a továbbiakról. De azért elmegyünk majd a Heim Pálba is.

N ajó, nem kesergek, inkább teszek fel képet:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Pedig ezeken a képeken nem látszik a nagymamán mindez, amit leírtam...

Puszilok mindenkit!

KépKép
unique
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: