Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Kuha!

Megszereztem a BabaPatikát! Nagyon helyes Gergő!!! :D
Oltás: nekünk dec.19-én kellett volna mennünk, (nálunk is csak kedden van oltás :) ) és nekünk eleve a dokinő mondta, hogy szerinte halasszuk január 2-re! De asszem ezt már egyszer Megannak írtam! :lol:
Szerintem 19-én is mond azt, hogy náthás Gergő, azt kész, úgyis meg fogja kapni előbb utóbb! :?

Davallia!

Panda egy HŐS :P

Ayse!

Lelki úton gyógyulás :D csak így tovább :lol:

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Lányok, köszönöm szépen a biztattást! Most jobb a kedvem, mert Jack megevett 14 kanál főzit, persze csak úgy volt hajlandó enni, hogy közben csavargathatta a rádiót, de most ezt elnézem neki.
Éjszaka nem sokat aludtunk a köhögés miatt, de legalább nem hányt.
Amúgy Jack nem néz ki ám nagyon soványnak, inkább olyan kis megviselt, és magához képest vékonyka. Persze a 84 centihez inkább egy 11kg-os súly dukálna. DE igazatok van, jön a Karácsony :) !

Zsófi, hogy vannak a srácok?

Kuha, ez tényleg egy rohadt helyzet, tényleg nincs rá megoldás a költözésen kívül.

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7

Viki!
Gondolkodok már régóta rajta, hogy a fogyókúrát is ilyen gondolati úton kellene megoldani! :lol: :lol: :lol:

Egyébként mondtam a férjemnek, hogy az a tény, miszerint én a gázártámogatásban 0,9-nek számítok azzal is együtt jár majd, hogy a testsúlyom egytizedét elveszítem, akkor oké. :lol:

ayse

Viki!! És persze mindenki, aki jelezte már, hogy megtalálta Gergőt a BP-ben!!!

Nagyon köszönjük a dícséreteket!!! Persze, jellemző rám , hogy én is csak az újságot lóbálom mindenkinek, még annyi időm sem volt, hogy legalább a cikket elolvassam, amihez az "arcát adta" :lol: :lol: :lol: :lol:

Na, most aztán tényleg erősödik bennem, hogy lehet, hogy én is elhalasztom ezt az oltást.
Bár, most ha belegondolok, januárban meg Apa itthon lesz 2 hétig, el is utaznánk néhány napra Sárvárra. Akkor inkább lehet, hogy jobb lenne, ha most esne túl rajta, és nem ott jönne ki esetleg valami nyavaja az oltástól.
Karácsonykor úgyis itthon leszünk, csak 25-én megyünk anyumékhoz.

Na, majd még kiötlöm addig!

Ja, és nem is mondtam nektek a nagy hírt tegnap!!!!
Apa úgy jött haza tegnap este, hogy NA JÓÓÓÓÓÓÓÓVAN, akkor legyen meg az én akaratom, és akkor menjünk a céges vacsira.
Azt mondta, hogy ha már így ráparancsoltam, nem nagyon volt más választása... :lol: :lol: :lol:
Úgyhogy nagyon örültem, bár gyanítom, hogy apukám beszélte rá a dolgora.
(MIvel ugye apu is a cégnél dolgozik, azt mondta, hogy ő is csak akkor megy a vacsira, ha én is megyek.)
Ja, meg megzsarolta Robit (szerintem), hogy megveszi nekünk cserébe a fenyőfát. Na, gondolom, itt volt a kutyi elásva, mert Robi nagyon utálja az ilyen fenyőfavásárlós dolgokat, úgyhogy szerintem kapva kapott az alkalmon.
Én meg két legyet ütöttem egy csapásra, mert már a fánk is megvan...

Ja, ezt már csak mellesleg:
mi úgy jöttünk össze a Robival a cégnél, hogy együtt mentünk megvenni a fenyőfákat a titkárságra, meg a pénzügyre...
Én, mint titkárnő, aki kiválasztja a fákat (ezt ugye nem lehet pasira bízni), és a Robi, mint erős pasi, aki berakja a kocsiba, és elhozza.
Na, itt indult a mi kis történetünk, immáron 4 éve!!!!!!!

Kép
kuha

Sziasztok Mamik! :D

Na mi is taknyolunk tegnap óta :(
Én is és Lívi is, apa még nem.

Kuha! :)

Neeeeee máááár, após :( :( :(
Csak arra gondolj, de jó lesz külön jövőre(tudom még messze van de csak arra koncentrálj!!!)

Képek mind annyira jók, végignéztem őket.
visszaolvasni nagyjából tudtam.

Beteg babáknak jobbulást kívánunk Lívivel!!!!

Lívinek jön a két szemfoga + alul egy metsző megint, így 15 fogú lesza tündérke :D :D :D

Ja és már megy!!!!!!!!!!!
most már sokat, tök ari, de olyan mint ha részeg lenne :)
Meg egy picit még mindig csámpizik, úgy hogy jövő hét hétfőn mikor kapja az oltást, megmutatom dokinéninek.
Nekünk házhoz jár ki, úgy szeretem, mert Lívit nem kell vinnem a rendelőbe.
Újszülött kora óta jár hozzánk ki.(és csak 1500,-)

Na megyek, mert nem akar aludni a nagyságos asszony!

Mostanában ezt csinálja, hogy nem alszik el csak délután 2-3 körül és este 6-ig :evil:

Igaz, reggel olyan 8-kor kel.

De este meg nem tud elaludni korán, csak játszik az ágyikójában 8-9-ig :? :? :?

Viszont vele nincs semmi gond soha alvás terén, mert csak betesszük és elvan a kiságyában, mégha nem is alszik akkor is, reggel ugyanez mikor felkel.

Nagy nagy szerencsénk van Lívivel, nincsenek hisztik, nem sír soha, csak ha beveri magát :)

A Suttogó c. könyv tesztje alapján kisangyal, hát tényleg az nekem!

Még egyszer ilyen jó gyereket tuti nem hozunk össze, úgy hogy egyelőre nem is tervezzük a tesót, de ezt már írtam.

Na megyek, mert már dumál a kiságyban.

Mindenkinek további szép napot!!!(ebben a hangulatromboló csúnya időben)

Mea
mea

Ayse!

Őrikéék kutyáját a vasút mellett találták meg...valszeg elütötte egy vonat...félig leszakadt a lába...de még élt amikor megtalálták..odahivták Őzit meg állatdokit...elaltatták Buksikutyát. :(

Kuha!
:( :evil:
No comment.
Nekem is azt ugrott be hogy meghuzatnátok magatokat anyudnál, de látom már, hogy irtad,hogy ők is kicsi kécóban laknak. :cry: :cry:
Háááááát nem is tudom mit mondjak.....
Úgy látom tényleg nincs más válsztásotok, mint egy ideig még tűrni. :(

M.

Kép

Kép
megann

Ajándéktéma:

Hááááát nekem hányingerem van az áruk tömkelegétől + bevásárlóközpontoktól.
Annyi gagyi cuuc van, hogy borzalmas még látni is.
Régebben én is bedőltem a sok vacaknak, most már nem érdekelnek.

Lívi kap egy műanyag kis motort meg építőkockákat(Lego Primo de ezt is egy csajszitól vettem olcsóbban át)

Meg kap egy pici ajándék autót becsomagolva, hogy ő bonthassa ki.

szerintem ők még nem igazán fogják fel ennek az ünnepnek a jelentőségét és semmiféleképpen nem kell túlzásokba esni játékok terén.

A másik meg, hogy nem mindig amárkás a jó szerintem.

De később már ők fogják kérni, hogy ezt vagy azt szeretnék, jó ok akkor majd kap egyet vagy kettőt, de ellene vagyok a sok ajándéknak PEDIG mi el voltunk halmozva mindig karácsonykor(de hétköznapokban nem)
Igaz én pl. meg tesóm is értékeltük és vigyáztunk az ajándékainkra de pl. soha sem volt becsomagolva egy sem :(

Én úgy gondolom hangulatosabb egy vagy két nagyon tutkó eltalált ajándék és becsomagolva!!!!

Mondjuk én láttam azt a Fisher Price széket, hát nekem nem tetszett és túl kicsi is, Lívi belerangadna csak :D :D :D :D
Nem ér meg még 10000-et sem szerintem.

De ez az én véleményem.

(Egyébként mikulásra 1 db széthajtható kis könyvet kap Lívi, meg 1 db pirinyó csokimikit ennyi)

Mea
mea

Mea!

Köszi, hogy rám csörögtél, jól esett.

Nem is mondtad a telcsiben, hogy Lívi már jár!!!!
Gratula!!!!

Ma kipróbáltam az Róki (de lehet, hogy Jucc, nem tudom, sorry) - féle orrszívós-lefogós pózt, mert nem nagyon bírtam Gergővel, és ráadásul hiába szívtam ki, épp,hogy gyorsan végeztünk, máris hallottam, hogy szörcsög.
Szegénykém, visított, mint egy kismalac, de most, hogy rendesen hozzáfértem a kis orrához, és tisztességesen tudtam szívni, akkora adag matymák jött ki, hogy csak na!

És tegnap este sátraztunk is!!!! És azt hiszem, ma is fogunk egy kicsit!

Megann!
Nem akarom borzolni a kedélyeket, meg nem is tudom, hol tart most a dolog, meg melyik verzió érvényes, de az első hírek szerint a kutyulit valaki bosszúból kikötötte a sínekhez...
Legalábbis, én múlt héten hétfőn (mindez akkor volt) azt olvastam több hírportálon is...
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Ha ez igaz, hát nem tudom. Az a minimum, hogy én ugyanezt tenném fele... :cry: :cry: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
kuha

... mármint azzal, aki ezt tette a kutyival!!!...

Kép
kuha

hello-bello!
olyan jó napunk volt ma! :P
kismamis-csavargós-sétálós nap volt,találkoztam Csibi-Fanni párossal és az alattuk lakó kismami és pici fia párossal,először a 12.kerben voltunk a Böszörményi útnál,mert a Tanács melletti kis utcát ilyenkor lezárják és karácsonyi bazár van,nagyon hangulatos
szünet :P
Kisnyuszi föl-le rohangászott,kapott fasípot,én meg kékzacsit a kocsiablakomra :evil: ,de úgy kell nekem,mindig elfelejtek dobni,olyan nagy lendület kell nyuszim kipakolásához,na mindegy,nem is bosszankodom rajta! :P
aztán átmentünk a Mom bevásárlóközpontba,az is jó volt,Kisnyuszi persze ott is föl-le rohangászott,meg én is,néztük a szökőkutat,liftet(a legeslegkedvencebb dolog),bejelentkeztem az otani fodrászatba du.ra,gondoltam ,jaj :shock:
anyumhoz lerakom Kissnyuszit ,nekem lesz végre frizurám,de gyorsan visszarohantam megkérdezni,hogy mennyiért vágnak
:shock: ,6300ért,úgyhogy oda nem megyek! :?
aztán azért mentem enyumhoz,Kisnyuszi már amikor közeledünk az utcájukhoz,sikongat....azaz rikongat :lol:
anyuméknál is föl-le rohangászott,ma nagyon formában volt és kapott elő mikiajándékot,nagyon édes tűzoltókocsit,imádta!és kiskacskat a kádba,ezek a százvalahányadikok,de nagyon aranyosak :lol: és kapott két jégeralsót,aminek én örültem inkább! :wink:
aztán bevágtam a kocsiba és az első kanyarban beájult,most is horkol az ágyában! :P :P :P :P
nekem is jó kis nap volt,felért egy konditeremmel a nyuszim utáni futkosás! 8)
na olvasgatok

Emese és MarciKépKép
nyúlné

de nem titeket :twisted: :twisted: :twisted:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

:mrgreen:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Na mi már talpig diszmagyarban, és várjuk a Télapót.....Lénával gyakoroljuk Télapó itt van cimű nótát...meg az Éj mélyből fölzengő-t....
:P :P Érdekes...neki minden dal és vers Tá-Tá...-ból áll... :? :lol: :wink:

És amikor kérdezem tőle, hogy Mit mond majd a Télapónak...
Azt monja:Vau-vau...
Enyhén fogalomzavarban van szegény.... :lol: :lol: :lol:
Szerintem csak odáig hallja hogy Mit mond...(folytatás általában mindig: a kutyus..)és már mondja is ..... :lol: :lol: :lol:

Kuha!
Kutyi :( :evil:

M.

Kép

Kép
megann

Nyúlné..

mér nem??? :evil: :evil: :evil:

Kisnyúl....igazi mezei vadnyuszi...csak ugrabugrál össze-vissza.. :lol: :lol: :lol: :lol:

Itt az utcában is szokott néha elbaktatni egy egy mezeinyuszi....ugye mivel itt a mező...

És a kertben egy széttépett madarat is találtunk....de nem biztos hogy macska volt..
Egy héjja a múlt héten a villanyoszlopunkon tanyázott.... :roll: :roll: és tudom is hogy az utca másik oldalán a lóistálló mögötti bozótban van a fészke...mert Lénával már rég kiszúrtuk... :D :D :D :D

M.

Kép

Kép
megann

Mééééééééér nem jön már az a Miki?? :evil: :evil: :evil: :evil:

M.

Kép

Kép
megann

Fogadjunk mindenki Mikiünnepségen zsákolja befelé a piros kis csomikat :P :P :P

M.

Kép

Kép
megann

Sorminta
M.

Kép

Kép
megann

na jó ,titeket olvastalak!
Megann
de arik lehettek,ahogy Télkutyuztok! :lol:
Kuha
tényleg ne borzold! :( :( :(
viszont hurrá,hurrá partizás!!!!!!!!!!!azt már tudod,hogy mit vegyél fel?
:twisted:
Mea
GRATULA LIVINEK!!!!!!!!!járáshoz,fogakhoz,de legfőképpen az angyali természethez! :P
Manka
végre jó hírek,most már biztosan hamar megerősödik Jack!de jó! :P
Ayse :lol: :lol: :lol:
ha ez neked így megy,akkor csücs le gyorsan valami kényelmes fotelbe és gondolj,gondolj,gondolj!!!!!! :P :P :P

Emese és MarciKépKép
nyúlné

megszakítva :mrgreen:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

nem is igaz,hogy össze-vissza :evil: nagyon is tudatos ugribugrizás ez az én nyuszkómtól! 8) mégiscsak városi nyuszi!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

:twisted: sorminta!!!!!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

:roll:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

húúú lányok!
kostoltátok már a PocketCoffee csokit??????fini ,igazi kávélötyi van benne!!!!!de olyan,de olyan finom,hogy csak na!kaptam egy egész dobozkával és mindjárt elfogy!lehet ma nem alszom! :shock:
de nem bírok leállni!18darab van benne....jajaj! :oops: :lol:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

na most már uncsisok vagytok nagyon! :evil:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

így az enyém lesz a leghosszabb sorminta! :?

Emese és MarciKépKép
nyúlné

megjött a mikulás,mi? :wink:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

ÁÁááááááá!magamba beszélek!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Nyúlné!

IGen-igen, én szoktam enni PocketCoffee-t!!!!!!!!!!!
Nyam-nyam, nagyon fincsi!!!!!!!!

Kisnyúl... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Megann!
Na mi van már azzal a májkival???? Volt már??? És mit szólt Léna????
Fotók?????

Kép
kuha

Nyúlné!

Sajnos f...ngom sincs, hogy mit veszek fel csütörtökön!!!
Ami ugyanis szóba jöhetne, az nem jön fel rám!!!
Tavaly,szülés után még simán rámjött, ma már nem. :twisted: :twisted:
Illetve feljön rám, de hát siralmasan nézek ki. Itt-ott kibuggyan ez-az... :twisted: :twisted: :twisted:
Úgyhogy Apa holnap korán hazajön, itthon marad Gergővel, én meg betámadok Dunakeszire, a C&A-ba.
Hátha...

Hátha nem, akkor nemtom mit veszek fel...

Kép
kuha

Csibi barátnőm is megy céges-karácsonyi-buliba!neki ez volt az első kétségbe esett kérdése,miután kiörömködte magát,hogy,de jó bulizni megy! :lol:
már alig van csoki :oops: :oops: :oops:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Nekem megjött a Mikulás :D :D :D :D De nem az :D :D :D Igaz, ez is piros :D :D :D :D , de csokit nem hozott :( :( :( :( :( :( És fáj a hasam :( :( :( :(

Nyúlné! :D

Ez a virgács dolog egy hosszú történet... Gimis voltam, apámmal és a feleségével laktam, ő szerezte be az ajándékokat. Akkoriban nagyon sok rosszat csináltam, pl. reggel, mikor lehúztam a WC-t felébresztettem, a hajam a szőnyegre hullott, néha volt rajtam sapka, néha nem... Szóval szörnyű rémtetteket vittem végbe. :twisted:
Ja, a Széna téren van a kedvenc fodrászom, kb. 2500-ért vág és szárít be.

Davallia! :D

Szegény Panda! A fő, hogy nem vérszegény.

Nálatok nem éjjel jön a Mikulás?

Ja, a budakalászi Corában van olyan FP szék, akit érdekel...(Én nem veszek.)

Mea! :D

Gratula Lívinek! Bubus még mindig max.4-6 lépést megy, mondjuk most beteg is. Milyen az a Suttogó teszt?

Megann! :D

Szerencsére nem sparhelttal fűtünk, hanem faelgázosító kazánnal, úgyhogy radiátorok vannak! :) Nem is olyan drága a fa, a gázhoz képest, csak azért macerásabb, és disznóság, hogy azt nem támogatják. :twisted:

A távfűtést egész évben kell fizetni, vagy csak fűtési idényben?

A fiúk ma jobban vannak, már egész nap nem volt lázuk, Bubusnak még hasmenése van, és csúnyán köhög.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Most csak gyorsba, este alváskor(Apa, Panni)jövök még!!
Itt voltak anyukámék, tesómék, dédik, APU VOLT A TÉLAPÓÓÓ!!(Panni enyhén szólva beszari volt, de a sok ajándék, macskák, gyorsan megbékítették!) Kép Apukám, mint télapó
Kép beszari I.
Kép beszari II.
Kép beszari III:

KépKép

Hajni&Panna
totka

Kép ajándékok között
Kép mit is hoztál?
Kép Nyamm, túró rudiii!!!

KépKép

Hajni&Panna
totka

Totka!

Jujj, de szuper kis képeket csináltál!!!!

Panna nagyon helyes kiscsaj, és annyira édes, ahogy meg van illedőtve!!!!!
De jó, hogy Apudat sikerült ilyenre rávenni!!!!

Most , hogy nézegettem a képeke, mondtam Apának, hogy jövőre mindenképpen találkoznia kell Gergőnek a Májkival!!!!!
Nálunk is itt járt már,(persze nem élőben) hozott virgácsot, meg plüss krampuszt, meg egy plüss kiscicát, ami olyan nyávogó hangot ad, mint az igaziak.
És Gergő már meg is tanulta, hogy hogyan kell "megnyávogtatni"! :? :? :?
Már előre látom, holnap egész nap macsak-nyávogást fogunk hallgatni.
Meg persze a virgács sem maradhatott el, és akadt némi kis csokika is.
Vettem olyan mini milkát, tudjátok, mint anno az a mini boci csoki volt!!!
Abból le is csúszott már egy, és láthatóan nagyon bejött Gergőnek.

Ja, és képzeljétek, az örömhír:
barátnőm tegnapra volt kiírva, de este beszéltem vele, még semmi jele nem volt annak, hogy szülni fog.
Erre ma délután bejelentkezett, hogy fél 1-kor megszületett a kisfia!!!!!
Szép nagy baba, 3500 gramm, és 58 cm. Milán Áron-nak hívják!!!
Úgyhogy most nagy az öröm!!!

Kép
kuha

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
csajok,Kisnyuszit ma úgy kicsináltam,hogy 3/4 5 óta alszik! :lol: :lol: :lol: ennyit a mikiről,ő csak reggel kapja a csomit!nagyNyúllal megszavaztuk,hogy idén nem lesz virgács,lesz elég krampuszos mikulás! :twisted: :twisted: :twisted:
Zsófi
gondoltam,hogy fene nagy huligánkodások voltak :twisted: :twisted: :twisted: !
Széna téren hol????? :roll:
Kuha
gratula barinőnek!
Totka!!!!! :P :P :P :P :P
jaj,de jó fejek vagytok!és Panna beszari képei csúcsédesek!és milyen csinosan van felöltözve! :P még a mamusz is passzol! 8) nagyon menők vagytok!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok!

Kuha!

:( Nagyon sajnálom hogy ilyen szar lett a helyzet... remélem valamit sikerült kitalálnotok a férjeddel, ami mindkettőtöknek megfelelő.

Oltás: nekem pont az ellenkezőjét mondta a doki nénim, hogy amíg taknyol Zsuzsa inkább ne adjuk be (ellenben azzal amit Nyúlné apósa mondott, hogy csak láz miatt kell elhalasztani, ez már a harmadik vélemény, csak hogy összezavarjon) és inkább halasszuk januárra minthogy akár egy héttel is előbb kapja... Cleónak meg a negyedikfélét mondta az orvosa, hogy régen amúgy is 14 hós korban adták ezt a szurit, úgyhogy nyugodtan mehet korábban is.

Szóval erre mondják hogy az orvoslás nem egy egzakt tudomány. Szerintem nyugodtan "feledkezz" meg róla és csak az ünnepek után kérj időpontot. Mit tudnak csinálni?

Nyúlné:

Remélem tényleg sikerül elkerülni a náthát. Zsuzsa ma este már nem is szürcsögött, nem is szívtam az orrát, úgyhogy nálunk minden rendben. Sajna Annamamiéknál nem, ma felhívtam mert annyira bántott hogy talán miattunk lettek betegek, erre hallom, ő is náthás! :( Remélem mihamarabb kilábalnak belőle.

Gáz:

Annyian írtatok már erről, én meg megint lemaradtam valamiről (így jár aki nem néz TVt és nem olvas újságot)... mi van most a gázár támogatással? Csak saját ingatlanra kap az ember, vagy csak olyanra ahova be is van jelentve? És mi van ha egy ingatlannak több mint egy tulajdonosa van???

Davallia:

Örülök hogy túlvagytok rajta. Doki: :evil: Sztem a vérszegénységnek van más jele is mint a sápadtság, nem???

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Naszóval...

Otthonszülés tanfolyam.

Hatalmas szervezkedés után sikerült elkezdeni járni rá, de mivel minden nap egész napos programok vannak, ezért pl a ma délelőttöt meg a holnap egész napot a következő turnusban tudom csak látogatni... így is elég nehéz volt megszervezni, hogy Zsuzsával mi legyen délutánonként. Báááár ők azt mondják, nyugodtan vihetem őt, mert a gyerek senki mást nem zavar csak a szülőt. Na de az pont elég ha én nem tudok figyelni...

Szóval a Napvilág Születésház az Alma utcában van, ami a XII. kerületben a Városmajor utcából nyílik. Ahogy belépünk van egy ovális alakú terem tele kanapékkal, párnákkal, babzsákokkal, stb, nagyon barátságos. Ott tartják a tanfolyamot, illetve ha nincs tanfolyam, vajúdni is lehet benne. :lol: Van még ezenkívül három WC (látszik hogy terheseknek találták ki) az egyik zuhanyzóval, és ha egy konyhán meg egy másik helységen áthalad az ember, akkor van egy másik szoba, hintaszékkel, kihúzható ággyal és egy jó nagy fürdőszobával amiben van sarokkád. Ez a hivatalos "születésház" része a dolognak, ide lehet jönni szülni, ha valaki mégsem otthon akar, esetleg messze van az otthona (mondjuk vidéki, de volt pl egyvalaki aki Szlovákiából jött a tanfolyamra).

Ahogy megérkeztünk, adtak egy papírt amin regisztrálni kellett, adatokat megadni, nevet, elérhetőséget, kiírás dátumát, és hogy hogy kivánunk fizetni. A tanfolyam ára 50e + 20% ÁFA, ezt lehet egyben, részletre vagy sehogysem fizetni (ez utóbbi variáció hogy az Alternatal Alapítványtól kéri valaki, hogy fedezze a tanfolyam költségét). Nagyon barátságos szerintem.

Az első nap témája a szülés szülész-szemmel, ezt általában Geréb Ági tartja, de mivel ő e héten vizsgázik (valamilyen oknál fogva szülésznői diplomát szerez meg éppen) ezért most az elejét Király Ági tartotta. Ők ketten Budapesten a "kész" bábák, mellettük még dolgozik jópár bába-tanonc és dúla akik otthonszüléseket kísérnek. Geréb Ági, mint ezt legtöbben tudjátok, 17 évig dolgozott mint szülészorvos Szegeden, mielőtt áttért az otthonszülések kísérésére, ami miatt aztán elvették tőle az orvosi engedélyét. Most állítólag per pillanat megint van neki magánrendelési engedélye, tehát hivatalosan el tud látni mint orvos, beutalni, stb. Király Ági védőnőként dolgozott mielőtt bába lett belőle.

A nap témái: a terhesgondozás, a tudomásulvételi nyilatkozat, és a beavatkozások.

A terhesgondozás arra volt kihegyezve, hogy aki velük akar szülni, annak milyen vizsgálatokat javasolnak a terhesség alatt. Alapból azt mondják, ha nem tudod megindokolni, hogy miért NEM szeretnél egy standard terhességi vizsgálatot, akkor inkább csináltasd meg. Abból a szempontból borzasztó érdekes volt, hogy ők három kategóriára osztották a standard terhesgondozás alatti vizsgálatokat: javasoltak, opcionálisak és feleslegesek. Minden olyan vizsgálatot feleslegesnek tartanak, aminek az eredménye nem használható fel arra, hogy bármiféle módon változtasson a helyzeten, magyarul aminek az eredményével nem lehet semmit sem kezdeni, csak arra szolgál, hogy az anyuka végigparázza a terhességet. Javasolják a vérképeket, a vizeletvizsgálatot (de szerintük bőven elég a gyógyszertárban megvásárolható tesztcsík). Ők az ultrahangot is javarészt feleslegesnek tartják. Viszont amit ők kérnek hogy anyukák csináltassanak meg, ami viszont nincs benne a standard terhesgondozásban, az a HIV szűrés. (Nem is értem, így utólag belegondolva, hogy tényleg miért nem csinálnak HIV szűrést Magyarországon a terheseknek?) Részletesen beszéltünk az összes vizsgálatról, vérvételről, stb, de az az igazság, hogy mivel ezeken én már túlvagyok, nem nagyon jegyeztem meg részleteket belőle. Toxoplazmáról is esett szó, ezt opcionálisnak, de hasznosnak tartják, mivel a toxoplazma fertőzés kezelhető antibiotikummal, tehát ha valaki aggódik, hogy talán még nem esett át egy ilyen fertőzésen, akkor megcsináltathatja. A vércukor mizériát, főleg a terhelésest, feleslegesnek tartják, mivel szerintük elegendő egy otthoni ujjbaszúrós vércukorszint mérő, amit elég egy normális étkezés után előkapni, mivel nem túl gyakran történik meg hogy a terhes nő fogja magát és 12 óra éhezés után ledönt 70 gramm porcukrot, mint amiről a terheléses vércukor vizsgálat szól.

Ez a része az előadásnak szerintem borzasztó érdekes lehet még azok számára is, akik nem otthon szülnek, mert arra ösztönöz, hogy megértsük, miről is szólnak a vizsgálatok, és hogy informáltan tudjunk választani közülük ha kell. Pl ha valaki 100% tudja, hogy sosem vetetne el egy babát, annak felesleges a sok genetikai vizsgálat, mert csak arra szolgál, hogy felizgassa magát, hogy esetleg Down kóros a gyereke, mikor maga a vizsgálat tévedhet. És mivel semmit nem tudnak tenni ellene, és anyuka úgysem vetetné el a babát, felesleges.

Geréb Ági szintén feleslegesnek titulált egy ultrahang vizsgálatot amiről az egyik 34 hetes kismama számolt be, hogy visszarendelték UH-ra, mert picinek vélték a babáját. Mivel minden más rendben van vele (magzatvíz, stb) ezért semmi hasznosat nem lehet megtudni az ultrahang vizsgálatból, mert ők sem tudják nagyobbra növelni, ha meg beindítják a szülést, akkor az a baba nemcsak picike lesz, hanem még koraszülött is.

folyt.köv.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok,
Kuha, főleg neked akarok írni!!! Lakáshitel miatt.
Több banknál is van már olyan hogy minimálbéres vagy jövedelem igazolás nélküli hitelnyújtás. Mi ilyet (jövedelemigazolás nélküli) vettünk igénybe a lakásigénylésnél.
Általában elég a 10%-ot bfizetni és nem kell semmilyen igazolás jövedelemről. Amit ezért le kell tenni az a hitelbírálati díj ami nálunk a max. 150 000 helyett 300 000 Ft volt-
Ezt csak akkor kell kifizetni amikor elbírálják a hitelt.
De érdemes megkérdezni azokat a bankokat akik ilyen hitelnyújtással is foglalkoznak. Mi R. Banknál vettünk fel hitelt, de úgy tudom a Cibnél is van.
Szóval ha egyébként a törlesztőt bírnátok akkor szerintem mihamarabb költözzetek el... :(
Rókica, én pont tegnap olvastam a gázár támoatással kapcsolatban, hogy csak egy helyen lehet igénybe venni de azt neked kell eldönteni, hogy melyik helyen (ahol be vagy jelentve vagy ahol laksz)

KÉpek csodásak, Panni édes!

Nálunk, ma volt a 15 hós oltás, Roli amint megjelentünk a rendelőben már ordított (direkt kértem apát vegyen ki szabit , hogy lássa mit csinál Roli a dokiknál) nagy nehezen lemérték 10,3 kg 80 cm. Az oltáshoz 3-an fogtuk le és még igy is mondta a nővérke, hogy eltöretni a karját inkább, de olyan erőszakos. brrrrrrrrrr :evil:
Tényleg pelenkázásnál is néha félek attól hogy kitörö valamilyét ugy csavarodik ....

Zsoltit le is pisilte Roli :)

Nálunk már ma is jött Miki meg holnap reggelre is jön :)
Kép

KépKép
Kép
csikken

Kitisztított cipőcskék nálunk is az ablakban :)!

Csikken!
A doktornénit Lili is rühellte (ma már szereti. A doktornő megnyugtatott, hogy van a praxisában egy kisiú, aki rosszabb Lilinél. Lavórral jönnek a rendelőbe, mert ha meglátja őt, akkor már hány is....

Nyúlné!
Nekem tetszett a szünet :)

Rokica!
Tűkön ülve várom a folyt köv-öt (tényleg!)
Akkor most eldöntötted, hogy velük szülsz?
A HIV-en már én is nagyon sokat gondolkodtam, hogy igencsak nem ártana, hogy a szülés előtt megnézzék, hiszen ott azért elég sok ez-az folyik... De nem is olyan egyszerű megcsináltatni! Akartam tejet adni és ahhoz is kéne (már írtam erről), de pl. a János-kórházban sem végzik el :shock: !

ayse

Ezenkívül Ági még kitért egy-két dologra, pl az idő előtti burokrepedésre, amit ők radikálisan máshogy kezelnek, mint a kórházi bevett szokás.

Az idő előtti burokrepedés (úgy értettem) egy terminusz technikusz, ami azt jelenti, hogy a burokrepedés a méhösszehúzódások előtt történik, ez lehet a tizenvalahanyadik vagy a negyvenvalahanyadik héten. A kórházi szokás az, hogyha megreped a burok, elfolyik a magzatvíz, anyuka azonnal irány kórház ahol beindítják a szülést, illetve a vetélést, ha a baba még nem életképes. Erre az az indok van, hogy a repedt burok fertőzésveszélyt jelent anyukára és a babára is.

Ági elmesélte, hogy a szegedi klinikán, ahol ő 17 évig dolgozott, nem ez volt a szokás, és ő ennek alapján tér el ettől a ma elfogadott protokolltól.

Ő azt mondja, először is állapítsuk meg, mi folyik. Ha vér, irány a kórház, akkor nincs mese. Ha mekóniumos (nem tiszta) magzatvíz, szintén irány a kórház, ez azt jelenti a baba oxigénhiányos állapotban van. Itt kitért arra, hogy a baba naponta ürít mekóniumot a magzatvízbe, de hogy ez az egészséges mekónium nem festi meg a vizet, mert olyan mint a széklet, jól formált, stb. Az a mekónium, amitől elszíneződik a víz, az tkp hasmenés, amit egy oxigénhiányos állapot, stresszreakció okoz. Ekkor a baba bajban van, kórházba kell menni, és lehet hogy császárral meg lehet menteni a baba életét, ha már életképes.

De ha tiszta magzatvíz folyik, akkor ők azt javasolják, anyuka AZONNAL mérje meg a hőmérsékletét, és ezt innentől kezdve 3-4 óránként ismételje meg. Ez azért fontos, mert a magzatvíz elfolyásának pillanatában még valószínűleg normális a hőmérséklete (a terhes állapothoz viszonyítva, mert a terheseknek általában picit magasabb alapból ahőmérséklete) és ezt kell viszonyítási alapnak venni. Ezután AMIG BE NEM INDULNAK A MÉHÖSSZEHÚZÓDÁSOK 3-4 óránként kell mérni a hőmérsékletet, hogy bármilyen kezdődő fertőzést időben észleljen a kismama. Ezenkívül innentől kezdve TILOS bármit a hüvelybe bevezetni (legyen az tampon, douche, ujj, esetleg pénisz), tilos fürdeni, magyarul óvni kell a hüvelyt és a méhet attól, hogy bármi kórokozó oda felkerüljön. Mivel a magzatvíz steril és lefelé csorog, ezért ez önmagában megakadályozza, hogy a hüvelyből felfelé kerüljön kórokozó a méhbe. Ezért kézi vizsgálat is tilos ilyenkor, mert bármilyen steril a kesztű, a hüvely faláról feltol olyan baktériumokat, amelyek fertőzést okozhatnak. Ezenkívül szigorú higéniás szabályokat kell betartani, a betétet 2 óránként cserélni és minden betétcserénél kívülről lezuhanyozni. Ezekkel az óvintézkedésekkel lehet lényegesen kerülni a fertőzésveszélyt.

Ági azt mondta, még egy babát sem vesztettek el idő előtti burokrepedés következtében, illetve, egy sem lett beteg. És a leghosszabb idő amit anyuka ezen óvintézkedések mellett kihordott, az úgy volt, hogy 17 hetesen (!!!!) repedt meg a burok, és a kismama 44 hetesen (!!!!) szült egy makkegészséges babát. Ez a legextrémebb példa.

Ez számomra borzasztó érdekes volt, mert valóban, ha egy éretlen babának megreped a burka, a kórházban egyet tudnak javasolni: beindítják a vetélést. Akkor nem ezerszer jobb kockáztatni egy fertőzést, ami lehet hogy nem következik be, és amit lehet hogy tudnak gyógyítani? És élve megszülni egy babát?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ayse:

Na itt megmondták, hogy a Mária utcai (Üllői útról nyílik) STD laborban csinálnak ingyenes, de anoním szűrést, amit ők elfogadnak. :)

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Kuha
Nem lehet könnyű Neked, ilyenkor tényleg nem tud okosat mondani az ember lánya, tarts ki addig, míg dolgozni mész!(nállunk Apának volt efféle helyzet, mondjuk neki a saját apjával, nagyon örül, hogy nem kell velük laknia, és inkább az én apumat tekinti jobban az apjának)
gratula a barátnődnek a kisfiúhoz, nagyon szép neve van!
Csikken
Roli oltása :(
Rokica
Nagyon érdekes amit az otthonszülésről írsz, a tanfolyam is nagyon jó, én a beszariak közé tartozom....
Davallia
Vérvétel Pandának :( Hős a lányod!Húú, mivel a kolléganők azt tartják, hogy én szúrok a legjobban, nagyon-nagyon sok apróságot kellett megszúrnom, ha tudnátok, mennyire nem szerettem(pedig akkor Panni még meg sem volt)
Nyúlné
Azta mindenit, hogy kiszúrtad a mamuszt!!! :lol: (azt is a télapó hozta)

Nagyon jó volt Panni első igaziféle Mikulásbulija!!!
Apukámon az én középsulis szemüvegem látható, ő otthon felejtette az olvasóját...!Panna csak úgy bújt hozzám, azt sem tudta, mi van?Télapó-v.papa?de azt megmondta neki, hogy hány éves!!!Kapott rucikat, sapikat, macskákat=meg van értük bolondulva, könyvet, rajztáblát, olyan lehúzhatós nemistudomhogyhívják, és csajos tekerős zenélős telefont!
Apukám meg első szóra vállalta, hogy egyetlen unokájáért beöltözik!Olyan ari volt, ja és csak úgy csurgott a könnye a meghatottságtól...!

KépKép

Hajni&Panna
totka

Hajni!
Nagyon szép ünnepséget szerveztetek Pannának! :)

Rokica!
Beszámolsz majd a többi előadásról is?

ayse

Totka 8)
Roki
ne parázz már,és de jó,hogy jobban vagytok!
szegényAnnamami! :?

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Ayse :shock: :shock: :shock:
te is beszóltál? :twisted:
:lol: :lol: :lol:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Nyúlné!
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, dehogy! :)

ayse

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Rokica
Most olvasom, amit az idő előtti burokrepedésről hallottál az Ágitól!Nagyon érdekel, mert nekem is az volt, de hogy mit meg nem szarakodtak velem/ünk....!Mondjuk, indítani nem indították, mondván, van a természetnek rendje, de vizsgálgatni kb.2-3 óránként vizsgált a dokim, be is volt mindenki(én a legjobban) tojva, nehogy Panni fertőzést kapjon....!Megúsztuk.
Ayse
Köszi, anyukámék már nagyon várták Pannit, és gondolom innen ez a földöntúli szeretet, aminek én csak örülök, és azt hiszem, Kb.2 hete Te írtad, hogy nagyon jó, ha egy kis-nagy gyereket minnél többen szeretnek.Szerintem is.Konyháddal mizujs?

KépKép

Hajni&Panna
totka

Nyúlné
Jut eszembe, hajfesték ügyben küldenék Neked, mint profinak egy pű-t!

KépKép

Hajni&Panna
totka

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?