Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Elaludtak a törpék.
Lányok! Ezt meg lehet szokni? Mármint, hogy beteg a gyerek. Pár hónapja, mikor náthásak voltak, akkor nagyon kikészültem, pár napig csak bőgni tudtam volna, akkor nyugodtam le, amikor láttam, hogy folyik az orruk, de tök jó a kedvük, nem nagyon zavarja őket. És olyan jó érzés volt, mikor már elrakhattam a porszívót.
Ezt most sokkal jobban bírom eddig, de most is pocsék érzés. Megszakad a szívem, amikor hallom, hogy szörcsög. Tudom, hogy egy nátha még nem a világ, de akkor is.

Alvásgondok
Én irtó büszke voltam a törpéimre, hogy 8 hetes koruk óta végigaludták az éjszakát. A múltkori náthánál kettő ébredős éjszakánk volt, akkor bedugult a nózijuk, tehát érthető. Viszont egy ideje (kb. 3-4 hete) majdnem rendszeresen kel Marci. Ma éjjel 2-től fél 4-ig hurcoltam a sejhaját, meg is etettem, végül elaludt. Nem tudok rájönni az okára. Ugyan kijött az első foga, viszont éjjelente nem látom rajta a szenvedés kicsi jelét sem. Tahát nem gondolom, hogy amiatt ébredne.
Nem tudom, hogy mikor oldódnak meg ezek a gondok, és főleg nálatok, mert azért nálunk még istenes a helyzet, a másfél-2 óránkénti keléshez képes. Legalább ha már megtanulnak beszélni, akkor megtudjuk. Bár azért remélem nem kell olyan sokáig várni, az azért még messze van.

Edit!
Nagyon szépek a gyerekeid a képeken! Nagyon jó volt nézegetni. A játékokkal kapcsolatban meg teljesen egyetértek veled, az én gyerekeim is így működnek. A legdrágább játék sem lehet olyan érdekes, mint a megkaparintott távirányító vagy egy újságpapír, vagy kiürült popsitörlős zsacsi.
Marci már nem ülhet felügyelet nélkül a hordozóban bekötés nélkül, tanultam ám az esetből. Mondjuk profi módon jön ki belőle, szóval asszem nem pálya ez már neki.
Etetőszéket vettünk, már jó pár hónapja, nekünk nagyon bevált. Végül használtam vettem két PP-t, de a legújabb design, de tökéletesen megfelel a célnak.

Márti!
Majd Alsópáhokon remélem feltöltődsz és újból rendbe jössz lelkileg. A súlyoddal kapcsolatban csak akkor foglalkozz, ha a szűk környezetednek nem felel meg a mostani állapot. De szerintem ők úgy szeretnek, amilyen vagy, aki meg kívülálló és nem tetszik neki, az mehet a búsba. Ha téged zavar, akkor próbálkozz be egy kis fogyókúrával, szerintem az önértékelésednek már pár kiló mínusz is sokat számít. Az Edit által is felvetett torna meg azért is lenne jó, mert kicsit kiszakadnál heti 1x-2x a mindennapokból.
(Ha ez megnyugtat, én úgy szeretlek, amilyen vagy, és még soha nem jutott eszembe, hogy nem fogok veled beszélgetni többet, csak ha leadsz x kilót.)

Most nem tudok visszaolvasva mindenkinek válaszolni a hétvégi termésre, úgyhogy ha nem haragszatok, akkor ezt most elsunnyogom, mert megyek ebédet főzni, teregetni, mert nem tudom meddig sikerül Flórának pihenni.

Andi
Kép
zsandi
 
 


[quote="zsandi"]E írta:zsanditetőszéket vettünk, már jó pár hónapja, nekünk nagyon bevált. Végül használtam vettem két PP-t, de a legújabb design, de tökéletesen megfelel a célnak.


Ezt úgy akartam írni, hogy NEM a legújabb design, de tökéletesen megfelel a célnak.

Andi
Kép
zsandi
 
 


Zsandi:ezt nem lehet megszokni szerintem soha, csak kicsit edzettebb leszel az idő előrehaladtával és jobban fogod kezelni a dolgot, nem kapsz egyből szívinfarktust!!!!Meg most még az is a gond, hogy picik , mert a Szonó legalább már megtudja mondani, hogy hol fáj vagy mi a baja és így azért egyszerűbb szerintem!!!!
Kitartást!!!!! :wink:
Persze megnyugtat, hogy te így gondolod, aranyos vagy!!!!A tornát meg majd itthon megoldom, csak elhatározás kell hozzá!!!!Meg hogy még 1x 2x tükörbe nézzek és frászt kapjak a látványtól!!!!! :? :twisted: :shock:
Ja és én örülök ám, hogy Marcinak kibújt az első foga!!!!!Szonit meg is előzte, mert neki 10 hónaposan jött ki az első!!!!! :P :P :P :P

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 

 
 

Andi, szerintem ezt nem lehet megszokni.
A múltkor, mikor az Ádának középfülgyulladása volt, lázas volt és sírt, a szívem megszakadt.
Sírva hívtam az anyut, hogy nem tudom mi a baj, de lázas és folyamatosan sír.
Anyu, a drága rögtön jött, dajkálta az Ádámot és óvta a lelkemet.

Aztán mikor este mentem az ügyeletes gyógyszertárba az antibigyóért, az anyu a kocsiban az Ádámmal, (akkor jöttünk a fülészetről) kértem a gyógyszertárost, biztosan le van írva a dobozban hogy kell megcsinálni a gyógyszert, de mondja el most, mert az én agyam most kicsit kivan.
Erre elkezdte, hogy jajj, nem szabad sírni, a legfontosabb, hogy a gyerek ne vegye észre, nyugodtnak kell lenni, blablabla...
Na, jónak mondta, amúgy sem vagyok normális, aztán válaszoltam is neki.
Hogy a sokadik gyerekemnél már lehet, hogy nem ijedek meg egy súlyos középfülgyulladástól, és a gyerek előtt nem rémülök halálra, hiszen őt nyugtatom, vígasztalom, de már egy anyának a sírás is tilos? A gyerek kedvéért?
Szóval ezt nem lehet megszokni, annyira sajnáltam én is, főleg, hogy nem tudja megmondani, hogy mi fáj és mennyire.
Talán, ha 30 évesek lesznek egy nátha miatt nem borulunk ki, de akkor is beledöglünk, ha beteg.

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Jókedvcsinálónak küldök egy kis virtuális boldogsághormont!

Kép

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Na, én is így gondoltam. Mindenesetre elég hülyén érzem magam, hogy egy nátha miatt így ki tudok akadni. A múltkori náthánk idején pont itt volt a védőnő, amikor kezdődött. Teljesen magam alatt voltam, ő meg mosolyogva mondta, hogy gyakran náthásak a gyerekek, ezzel csak erősödnek, meg nem én tehetek róla, stb. Kicsit jól esett, hogy próbált vígasztalni, másfelől meg mérges voltam rá, hogy mindezt miért mosolyogva teszi, mikor BETEGEK a gyerekeim. Tiszta hülye vagyok.
Na de most már túllépek ám a dolgon. :wink:

Nem is meséltem: Flórának múlt hétvégén kivettem a már rendes fülbevalóját, mert nagyon begyulladt a füle. Most már bele lehetne tenni vissza, de nem tudom. Nem engedi, már akkor is próbáltam, amikor aludt, akkor is tekergeti a fejét álmában. Lehet már nincs is hova beletenni, mert benőtt. Most meg nem akarom még ezzel is macerálni. Úgyhogy lehet elbúcsúztunk a fülbevalótól. Mostanában tuti nem lövetem neki be mégeszer, majd 5-6 év múlva. Nekünk semmiben nincs szerencsénk. :roll:

Elfelejtettem, hogy tegnap volt advent első vasárnapja. Ez azért jó, mert nincs koszorúnk, azt ugyanis én szoktam csinálni. Sőt, 4-et, mert anyukámnak, mamámnak, Zsolti mamájának és magunknak kellett volna. A karácsonyi készülődéssel én még csak odáig jutottam, hogy megvettem pár hónapja a koszorúkra a gyertyákat. Jól haladok, talán húsvétra el is készülök. :wink:

Andi
Kép
zsandi
 
 


Wow, 1 méter csoki. Nem semmi! :D

Andi
Kép
zsandi
 
 


Sziasztok

Barbi: nagyon boldog névnapot kívánok!

Andi: utólag boldog hófordulót a manóknak! Gratulálok a fogacskához!
Remélem, hamar meggyógyul Flóra és Marci nem kapja el.

Márti: te nagyon csinos vagy! Én is így szeretlek, ne depiz, a lényeg hogy a Roland így is szeret! (mondom én, aki ugyan így kétségbe esek, ha tükör közelébe megyek :oops: )

Edit: nagyon jók a képek, nagyon szépek a gyerekek! Sajnálom, hogy nem javulnak az éjszakáitok.

Nálunk is nagyon változatosak az éjszakák. 2 napig aludt 10-10-ig, aztán most éjjel többször ébredt, 4-kor kipattant a szeme és nem lehetett lenyomni. Kb. 1 órát szórakoztattuk, utána beraktam az ágyba és aludt mint a bunda. De sajnos reggel sírva ébredt, ezt annak tudom be, hogy kakis volt a pelus. Bár már máskor is volt ilyen és akkor nem zavarta.
Megetettem és azóta alszik. Ki érti ezt? :shock:

Megyek rendbe rakom a lakást, mert egész hétvégén mászkáltunk.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Én meg megmutizom a gyerkők fogasát!!!!A halacskákat én raktam rá :wink: :lol:
Kép


Kép


Kép

Kép

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Márti!
Ez tök szép lett, nagyon ügyes az apukád!

Andi
Kép
zsandi
 
 


Ugye???? :lol: Büszke is vagyok rá nagyon!!!!!Persze nem csak emiatt!!!!! :P

Zsuzsi:beköltöztek már anyukádék?????Csináltok valami lazulós programot a Ferkóval????? :P

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Tegnap tök jó volt Földváron, szupi volt kikapcsolódni:) És a legjöbb az egészben, hogy 1/4 9-re értünk haza, és 9-re mindkét gyerekünk aludt:) Szuper volt:)

Pénteken pedig a hugom férje, leviszi a gyerekeket Földvárra, és csak Vasárnap hozza vissza:) Lesz egy kis nyugi, lehet romantikázni, no meg nagytakarítani..... :d:d:d:d:d

Zsandi, sztem se lehet megszokni, nekem a második gyerek, de még most is kiakadok mindig ha betegek...

Edit, Zsandi, a nemalvásnak nem feltétlen van oka. Ugyanis 8-9 hónapos kor körül majdnem minden gyereknél jelentkezik ez az alvászavar, ami jobb esetben 1 éves korban rendeződik, rosszabb esetben 2-3 éves kor körül. A rosszabb eset pl a hugom:) Ő alig fél éve tanult meg újra rendesen aludni...

Márti ezt tényleg szép:) Jó lenne nekünk is vmi hasonló a gyerekeknek...

Barbi: BOLDOG NÉVNAPOT!!!


Lányok! Katának jön a két alsó foga :) Az egyik már nagyon érződik, a másik csak meg van dagadva. De még nem tört át, bár remélem ez bekövetkezik, még mielőtt betöltené a 9 hónapos kort :) Szerencsére a fögnövesztés ellenére jól alszik :)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Zsu:gratula Katának, hogy ilyen jól viseli a fognövesztést!!!!! :lol:
Na csak összejön a gyerkőc mentes időtöltés!!!!!De még takarítani is egyszerűbb úgy hogy nem kell két felé figyelned!!!! :wink:

Ja és a fogas direkt ilyen antikolt hatású, mert zöldre volt lefestve ez a deszka darab és megcsiszolta apukám!!!! :P

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Zsu!
Gratula Kata megindult fogacskáihoz, remélhetőleg a kibújás és a többi is ilyen zökkenőmentesen zajlik majd.
Jó lesz az a hétvége, mégha takarítást is kell beiktatni. Használjátok ki, hogy nem kell állandó készültségben lenni.

Na csajok, az előbb előszedtem a karácsonyi kellékeket. (Nem sok cucc, én csak jelképesen szoktam dekorálni, azt is inkább a saját magunk ráhangolódása miatt, nálam nem szempont, hogy kintről mit lehet látni.) Az ablakokba felraktam a felraknivalót, díszeket, fényeket, az adventi koszorú alapokat és tartozékokat viszont nem találom. :oops: Lehet idén nem lesz koszorúnk? Annyira nem kis darabok, hogy bárhol elbújjanak, a lehetséges helyeket meg már ellenőriztem. Igazából arra sem emlékszem, hogy tavaly mikor szedtem le. Akkoriban kellett kórházba vonulnom, biztos csak eldobáltam valahová. :oops:

Andi
Kép
zsandi
 
 


Zsandi:fel a fejjel!!!!Pihenj rá kicsit és próbáld meg még 1x megkeresni!!!!!Csak nem tűnhetett el!!!!A kórházba biztosan nem vitted be!!!!!??????? :shock: :wink:
És mentek dokihoz a Flórával??????Vagy még vársz hogy mi lesz ebből???? :roll:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Még várok! Egyenlőre csak az orra folyik, nem lázas, a kedve viszonylag jó, és eszik is. Annyi a különbség a múltkorihoz képest, hogy nagyon csillognak a szemei.
Holnap a neurológiára megyünk, és csütörtökön tanácsadásra a dokinkhoz, ha nem lesz rosszabbul, akkor majd ott megmutatom. Ha igen, akkor holnap elmegyünk a csütörtök helyett.
Addig is szívom az orrát, kapja a Sterimart ilyenkor, napi 3x a homeós orrspray, na meg a Cebion cseppek. Meg azt hiszem este nyomatok neki egy kis párásítót.

Korszorúk: háát, amilyen döbbenettel fogadtam tavaly a hírt, hogy kórházba kell vonulnom, még az is lehet, hogy elvittem a cuccokat magammal, aztán út közben kihajigáltam. :lol: Viccen kívül, majd előjönnek, már csak abban reménykedem, hogy még karácsony előtt.

Andi
Kép
zsandi
 
 


Márti, nagyon jó a polc, tényleg ügyes az apukád!
Olyan jó, ha valaki így ért a fához, nálunk Istvánkám mindent megcsinál, de az asztalosmunka...
Megbukott a szúnyogajtónál, olyan rést hagyott rajta oldalt, a fűben fetrengtem a röhögéstől. Kérdeztem, ez a menekülőútvonal a legyeknek? Jól megsértődött a szentem, én meg mondtam neki, hogy ez volt a referenciamunkája, a konyhaszekrényt nem ő csinálja!

Andi, próbáld meg ott keresni, ahol először gondoltad. Általában ott szokott lenni, ahol először kerested csak nem látod. :roll:
(mint én a telefonpapírokat :evil: )

A későnkelőknek is köszönöm a névnapi üdvözléseket! :P

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Barbi, jót röhögtem ezen a szúnyogajtón. Mindenesetre a szándék a fontos, most jól elvetted a kedvét.
Tényleg, elkészült a konyhád teljesen? Azt ígérted, hogy dobsz róla képet, ha kész lesz.

Andi
Kép
zsandi
 
 


Elkészült...
Az asztalos készen lett, megcsinálta. De még kb. 2 sor csempe hiányzik a pult oldaláról. Hiába, ha valaki burkolóval él, annak várnia kell a saját lakása burkolására.
De erről gondolom te is tudnál mesélni, mármint az otthoni asztalosmunkákról! :lol: :wink:
Ja, és tegnap festette le a drágám az alsó szekrényt. Kicsit összerámolok, mert muffint sütök, de utána lefotózom.
Nagyon tetszik a színe, az Ikeában láttam egy konyhaszekrényt, és mivel annak az ára horror, ezért úgy gondoltam, legalább a színe legyen olyan. Az a neve, hogy antik pác, de baromi jó. Szerintem.

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


OK, várom. :wink: Legalább megmutatom apának, hogy lám-lám, vannak olyan konyhabútorok is, amin van ajtó. :D
Én miért nem vagyok ilyen házias, hogy muffint és társait süssek?

Andi
Kép
zsandi
 
 


Zsandi:a muffin szerintem a lusta háziasszonyoknak van kitalálva!!!!!Nem nagy ördögősség, kikevered a tésztát és kisütöd!!!!!És kééééééééééééész!!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Ja, ja, kb. 2 perc és kész.
De nehogy azt hidd, én sütök-főzök! A konyhába csak mosogatni járok, ja meg az Ádám ebédjét csinálom! :lol:

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Márti: nagyon szép a polc!
A szüleim még mindig nem költöztek be, de az apukám már többször volt itthon, hogy kitakarítson. Remélem most már csak napok kérdése és itthon lesznek.
Szombaton volt egy pár gyerekmentes óránk. Elmentünk vásárolgatni és leadtuk a Szandit a sógornőmhöz.
Tegnap meg a Ninett születésnapját ünnepeltük, utána meg anyósnál voltunk estig.

Zsu: nagyon ügyi a lánykád, remélem nálunk is könnyen jönnek majd a fogacskák. Bár még mindig sehol semmi.

Barbi: jó ez a szúnyoghálós történet.

Én sem díszítettem még fel a lakást, de most, hogy az Andi írta, rájöttem nem is tudom, hogy hol lehetnek a cuccok.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Kép

Kép

Na, innen hiányzik a csempe! :?
Kép

Kép

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Na csajok ma "kiugrunk" Tökölre a biogyümilevet megvenni szeretne valaki???Annak megvesszük és majd ha jön 16-án akkor elviszi!!!
5-fél6 körül indulunk addig jelezze aki szeretne!!!És hogy milyet, mennyit. :wink:

Barbi:még mindíg szép a konyhád!!!!!! :lol: :wink:

Zsuzsi:na akkor most már jobb kicsit a lelkednek ugye????Már nem sírdogálsz!!!!???? :wink: 8)

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Barbi a férjed burkoló? Ha igen, kérheteg egy "szívességet"?

Gyönyörű a konyhád egyébként, nagyon tetszik:)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Barbi!

Nagyon szép a konyhád, és tényleg jó a színe is! A csempe is nagyon tetszik. És látom ám a muffinokat is! :wink:

Zsuzsi!
Akkor keressünk együtt virtuálisan, ugyanis én még mindig nem találom. :wink:

Andi
Kép
zsandi
 
 


Flóraci nagyon kis virgonc, persze azért még folyik az orra. Aludt ma kétszer elég hosszan. És a betegsége örömére ma már mászik, nem kúszik. Kis ügyimanó, imádom! Remélem nem rosszabbodik holnapra az állapota.

Andi
Kép
zsandi
 
 


BARBI!!! Habár én nem későn kelő vagyok, csak lusta és marha "elfoglalt" mi most szeretnénk BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNNI!!!
És ha már a Zsu lecsapott. Lenne kérdésem Istvánodhoz és hozzád. Mi most épp burkolót keresünk, az új lakásban az Wc-fürdőt kéne megcsinálni. Istvánodhoz kérdés, hogy ő el tudna-e minket vállalni, ha nem akkor tudna-e esetleg ajánlani valakit? Ezt nem ingyen kérem, hanem pénzért természetesen, de nem igazán vannak ismerőseim. Ha nem akar/tud vállalni nem gond, de akkor tudna megbízható és megfizethető szakembert ajánlani? Válaszolhatsz mailben, de ha kell a reklám akkor itt is. :lol:

Andi, de gáz a takonykór... :cry: viszont te is az immunrendszerükkel edződsz. És valóban talán mire 30évesek lesznek addigra edződünk meg annyira, hogy nem kapunk infarktust ha megfáznak... Remélem hamar átmegy rajtatok. Azt nem tudom, hogy írtam-e de gratulálok a z első fogacskához! Na és a mászáshoz is!

Edit, nem is rossz ötlet egy éjszaka alvás akár hotelben. Az alvásambulancián mit tudnának kideríteni? És ha kiderül hogy a gyereknek nem tom miért rövid az alvási ciklusa akkor altatót kap? Vagy micsoda? Ehhez nem értek, de el nem tudom képzelni.

Márti, ha a vacsit ki tudod iktatni az már tök jó! Nekem egyenlőre nem megy... :cry: :cry: :cry: Pedig a tükreimről lassan az összes foncsol le fog esni. Ezért már feléjük se megyek. A halacskás-antikolt polc tök jó!

Én ma elmentem "tornázni" ill. kondizni. Mondanom sem kell, megint eljátszottam a hattyú halálát... Dorka megint fogzásba kezdett. Két éjjel óta, hajnalban úgy dönt, hogy kialudta magát. Ezt mindig fogzások elején szokta csinálni. Még nem tom melyiket kezdte el növeszteni, de akkor lassan várható a Livi kövi fogrohama is... Hát ez van. Az nyugtat, hogy minden egyes foggal közelebb vagyok az összes tejfog kinövéséhez és a csendes éjszakákhoz. Hát, legalábbis ezzel nyugtatom magam.
Tegnap voltunk a régi munkahelyemen látogatóba. Megadtuk a módját. Legalább a csajaink szépek voltak.


Kép Csini csajok a ruhapróbán

Kép Csini Livi

Kép Csini és mindent elérő Dorka

KépKép
kgiulia
 
 


Julcsi drága, neked is köszönöm! :P
Írd meg, hogy mikor kellene csinálni és megbeszélem vele.
A csajok gyönyörűek a ruhácskájukban. Gondolom minenki el volt bűvölve a munkahelyeden. :wink:

Zsu, te is írd meg, mit szeretnél.
Viszont karácsonyig már tele van.

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Barbi, nekónk ráér karácsony után is, a decemberi fizut úgyse szeretném csempére költeni. Nálunk a wc hátfalát, vagy a wc-t kellene kicsempézni. Hogy melyiket az még megbeszélés kérdése nálunk, no meg árfüggő.
Természetesen mi sem ingyen kérnénk:) Azért tettem idézőjelbe ám :)

Megkérdeznéd hogy vállalná-e és ha igen, mennyiért?

Előre is hálás köszönet érte :)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Jaj, kifelejtettem :) Ha elvállalja, és eljönne, akkor benneteket is várunk, és az uram csinálna fini ebédet :wink: :wink: :wink:

:lol: :lol: :lol: :lol:

ZSu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Barbi, holnap írok mailt, a paraméterekkel.

Most csak beugrottam újságolni egy jó hírt. Dorka ugye már egy jó ideje mondogatja, hogy BABA. Pár napja elkezdte monodgatni, hogy BEBE és többnyire a Livire. Ma pedig a Livire nézve mondogatta hogy BIBI. és mi meg mondtuk neki, hogy igen Livi és ismételgettte BIBI. Aztán néha IBI lett. Szóval elnevezte a Livit innentől kezdve a Dorka nyelvezetében IBI, BIBI. Árpi szerint a BEBE szócskában az i-t kereshette és végre rátalált, ki tudja mondani. Azóta nincs BEBE. Tudom nektek ez nem annyira érdekes, de nekem nagyon nagy szám.
Tök jó.

KépKép
kgiulia
 
 


Edith:nem sikerül összerakni az internetet????? :?

drev:te nyelvész is vagy!!!!! :shock: Nem semmi!!!! :P :shock:
Julcsi:már csak 1.5-2 év és perfekt fognak dumálni a csajok, de jó lesz!!!!!! :lol: Na akkor fogsz majd igazán lezsibbadni napvégére!!!!! :P

Barbi:látom foglalkoztatva van az István!!!!!! 8) :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Jó reggelt!

Márti, már csak kettőt kell aludni és mentek! :wink:
Ma meddig lustálkodtatok?

Andi, mi a helyzet a kis taknyossal? Éjszakátok?

Zsu, megmondom neki aztán jelentkezem.

Julcsi, várom.
Ne viccelj, hogy nekünk nem érdekesek ezek a dolgok, olyan jó várni, mikor csinálnak valami újat!
Az Ádám csak annyit mond, hogy hülye és ezt is legtöbbször rám. Lehet, hogy unja már a fejemet? De olyan érdekesen mondja, úgy hogy hüüüüüüülye. De ezt kristálytisztán.
Abban viszont biztos vagyok, hogy semmi tudatosság nincs benne, nem úgy mint a Dorka beszédében.
De sebaj, bármit mondanak majd a csajok "Grécsi Árpi" megfejti! :lol:

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Barbi:már számolgatjuk erőteljesen a napokat!!!! :lol: De Szoni közölte velem, hogy előtte még jön a télapó!!!Próbáltam tudatosítani benne, hogy csak a jó gyerekek kapnak ajándékot..., de nem igazán hatotta meg, mert tegnap is olyanokat hisztizett, hogy a fülem kettéállt!!!!! :? :lol:
Ma fél 7ig aludt a Zsombi, Szoni meg fél 8ig szóval egy szavam sincs!!!!!Sőt már túl vagyok pihenve szerintem :wink: , kicsifiú este 2x kelt, de csak a cumiját hiányolta :wink: !!!!!

Ma délután apukámmal megyünk a tanácsadásra, visszük Zsombit mérlegelni...szerintem megint gyarapodott= érzem a karomon!!!!!Tegnap az 5 literes gyümileveket simán pakolgattam, mi az nekem a gyerek súllya mellett!!!!! 8)

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Igen, nekem sem tűnik már fel, ha cipelem az Ádámot.
Mi is ma mentünk volna mérlegelésre, de elhalasztva jövő hétre, elfelejtettem szólni az Istvánnak és nincs kocsi. Gyalog meg nagyon messze van, most nincs olyan idő, hogy órákig sétáljunk.

1/2 7-ig aludt? Az igen!

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Mire készlettem a 10 óraival Zsombi beájult a szoba közepén, na mondom kicsit magához térítem, kajál aztán alszik!!!!AHA nagy nehezen SZoni segítségével (ébren tartotta a dumájával) megetettem erre úgy felébredt, hogy még most ébren cirkál....de majd csak kidől egyszer...kiszellőztetem őket!!!!!
Na mi a helyzet mindenki eltűnt????? :shock: :shock: :shock:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Bogyó alszik (újabban így hívjuk - olyan gyönyörű gömbölyű bogyó feje van Samunak:). Így egy kicsit netezhetek.
Márti - nagyon tetszik a gyerköcfogas, igazán szép lett! Barbi, a te konyhád is nagyon jól néz ki, ügyes a párod!

Mi Samu születése előtt csináltattuk meg a konyha-fürdő-WC blokkot, és épp a minap jött fel 2 járólap a fürdőben :evil:

Jó hír: mosógépszerelő most hívott, úgy tünik megmenekült az aristonunk, megcsinálták a vezérlőpanelt. Majd persze akkor foguk örülni, ha beszerelés után valóban müxik, de azért ez már biztató. És nem is horror áron.

Nagyon jól néz ki Dorka-Livi pirosban! És tök jó, h Dorka "beszél". Képzeljétek, Samu megtanult pápázni - nem mindig, csak ha kedve van, de akkor tök jól csinálja. És tegnap mondta is hozzá, h pápá :)

No, megyek, úgy hallom, felébredt!
Évi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Tegnap nem engedett be délután a babanet, ma meg délelőtt nyílt nap volt az oviban. Olyan nagyon büszke voltam kicsi fiamra, a torna órán minden feladatot élvezettel végig csinált, csináltunk Télapó cipőt, játszottunk együtt, megnéztük a kicsi életük részleteit (WC, fogmosás, udvar, kedvenc játékok). Klassz volt látni, mennyire jól szocializálódott. Énekeltünk, mondókáztunk, mindenben benne volt nagy elánnal.

Nem tudtam kire hagyni Virágot, kénytelen voltam Anyósomra bízni. Egész jól megoldotta az etetést, altatást, csak fordítva adta rá a Liberót.

Márti! Mi újság a mérlegelésen? Akkor tízóraira bevált a gyümi vagy maradt a tejpép?

Barbi! Megint beszart a telefonom. Három garanciális javítás után KERMi vagy cserélik?

Julcsi! Gyönyörűek a csajok a szoknyába. Akkor most már lassan elkezdődik a be nem áll a szája korszak. Nálunk Virág Barnust Bü-nek hívja.

Andi? Mi újság a takonykórral?

Barbi! Macskád menekül már Szandi elől? Kajálás hogy áll?

Évi! Hogy van energiád dolgozni Samu mellett?

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Nem sokat gyarapodott:25 dkg és 1 cm ebben a hónapban ez számokban:9750gr és 79 cm!!!De ugye most volt az a vacakul ebédellős periódus , ami rendbe jött a kaja cserével(köszi Edit :wink: ) meg növesztett 2 fogacskát.
Nagyon megizzasztott mire feltudtam öltöztetni :3 pelenkázón átmászott mire bekapcsoltam a bodyját.Előtte 1 kiscsaj feküdt 2-vel arrébb na akkor a pelust nem tudtam ráadni!!!!Még szerencse, hogy ilyenlor jön velünk apukám, mert így sem könnyű ezzel az örökmozgó kismanóval, nem hogy ha még Szonit is figyelni kéne, hogy hova mászkál!!!!! :shock: :?

Edit:el is hiszem , hogy büszke vagy a fiadra!!!!! :lol: :lol: :lol:

Én ma úgy elérzékenyültem, bele gondoltam, hogy milyen nagyon jó , hogy már 2 manónk van...és várja Szoni a télapót , és lelkes a nyaralás miatt és szép az élet...egyszer csak meggazdagodunk!!!!! :wink: :lol: (vagy nem :P )

Évi:igen már csak abban kell reménykedni, hogy tényleg jó is lesz a masina!!!!!! :roll:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok! :D

Honvagyam van,nagyon hianyoztok,na!!! :(
Holnap jon a Mikulas es adjatok helyettem minden kismanotoknak egy jo nagy cuppanos puszit!!! :lol:
Megneztem par kepet,mindenki valtozatlanul gyonyoru! :D
Ha minden igaz mi holnap talalkozunk Martiekkal!Mar nagyon varom! :D Sajnos babatalira nem tudunk menni,mert elutazunk kicsit baratokhoz :cry:
Majd talan legkozelebb!
Legyetek jok mint mindig, es sok-sok puszi:Iza :)
rillisz
 
 


Sziasztok!

ma ráértem, és csináltam néhány fotót Samubogyóról. Íme:

Kép Itt nagyon Bogyó :)

Kép Ez a krumpli meg hova gurult?

Kép Pózolás a sütő előtt

Edit, úgy van időm dolgozni, h nekem egyelőre csak egy gyerekem van, és van egy rugalmas munkaidőben dolgozó párom, aki sokat segít itthon (bár a rugalmasság az elmúlt 2 hétben inkább azt jelentette, h éjjel-nappal dolgozott - de ez szerencsére nincs mindig így), plusz van egy nagyon jól mozgósítható nagynéni, aki imád Samuval lenni.
Meg persze megfelelő kollégák, akik tolerálják, h egy csomó mindent itthonról csinálok meg. Nem mondom, h ez időnként nem sok, pláne h alapvetően esténként van igazán időm az elmélyülést kívánó dolgokra, de szeretem csinálni - szemben a házimunkával, amit (ezt már írtam) a szükséges rossznak tekintem, és minimálszinten űzöm :)

Márti, azért Zsombi így is szép nagy baba! Valószínűleg ez a gyarapodás most már bőven elég, és nem is lesz ez már sokkal több havonta, így is átlag feletti a kiscsávó. Én azt várom már, hogy mikor lassul be Samu is jobban. Egy ismerősöm kisfia, aki 4,5 kg-val született, 6 hósan 10 kg volt, most pedig 2,5 éves és 13 kg.

Iza, jó hogy néha-néha azért bekukkantasz!
Üdv:
É

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Sziasztok

Andi: megtaláltad már a koszorút? Éjjel megvilágosodtam, és eszembe jutott, hogy egy sárga dobozba pakoltam a díszeket. Reggel meg már azt kerestem, meg is találtam.
Remélem, jobban van Flóra.

Julcsi: nagyon szépek a lányok ebben a ruciban! Én is akarok ilyet!! (persze nem magamnak)
Nagyon aranyos lehet Dorka, ahogy dumál.
Én mindig örömmel olvasom, hogy kinek mit tesz a babája. Mivel mi vagyunk a legfiatalabbak, alig várom, hogy nálunk is beinduljanak ezek a dolgok.
Most tanítjuk pápázni, de egyenlőre csak jót nevet rajtunk.

Márti: Szép méretei vannak Zsombinak. A Szandi most csak 100 g-ot hízott.
Azért irigyellek a hétvégéért. Biztos nagyon jó lesz, remélem pihenni is tudsz majd.

Edit: a macska még bírja a kiképzést, nagyon szeretik egymást. Kaja még mindig változó, de azért vannak napok, amikor rendesen eszik.
A legjobb az, amikor anyós v. sógornőm eteti (amikor én nem vagyok ott) és szerintük mindig kevés neki a kaja. Ami azért érdekes mert nagyon-nagyon ritka, hogy mindent megeszik. Most hétvégén láttam anyós, hogy eteti, már üvöltött a Szandi, hogy nem kell több, de ő csak tömte bele.

Iza: ha hiányzunk gyere gyakrabban, mert Te is hiányzol nekünk!

Ebéd után lementünk sétálni, már tiszta zizi volt, de a babakocsiban nem aludt el. Feljöttünk és beájult. Csak tudnám akkor minek megyek le vele, ha nem alszik a levegőn, csak szenved.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Zsuzsi:az tuti, hogy pihentető lesz ez a 4 nap:nem kell főznöm, mosnom, takarítanom és a kiscsaládommal lehetek!!!!Mi kell még ennél több????? :wink:
AZért mész le a Szandival, hogy friss levegőn legyen, nézelődjön, kimozizza magát és mikor felértek akkor szépen elnyomja a sok impulzus és a jó levegő!!!!! :wink:

Évi:persze, nincsenek is elvárásaim, hogy többet hízzon!!!!Jó ez így ahogy van!!!!Nem éhezik és ez a lényeg!!!! :lol:
AZért látom kicsi fiad jól feltalálja magát a konyhában!!!!!! :wink: :lol: :lol: :lol:

Iza:gyere vissza!!!!!Tudunk ám másról is "beszélgetni" a kakis pelusok számán kívül!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a kérdéseket, Flóra még mindig taknyos, de már nem annyira, mint tegnap. Ma kb. 3x szívtam csak az orrát. Azért szörcsög, de nem mindig jön belőle, a kedve is jó.
Ma voltunk a nurológián, minden rendben velük. Semmi gond nincs az izomzatukkal, Flóra sincs lemarada azzal, hogy még csak most kezdett el mászni. Marci meg főleg nincs a rohamtempójú közlekedéssel és álldogálással. Majd 1 éves korukban kell visszamennünk még egyszer, utoljára.
A kajálásuk ma elég rapszódikusra sikeredett, mert hajnalban keltek, ettek, utána csak 8 körül ébredtek. Akkor ettek, és még 11 körül megetettem őket tejpéppel, mielőtt indultunk. Hazafelé még bementünk anyósomékhoz Hévízre, 3-kor értünk haza, akkor kellett volna ebédelniük. Marci végigüvöltötte az evést (szinte nem is evett semmit), Flóra sem nagyon evett. Már nagyon fáradtak voltak. Most meg ezzel a kajamennyiséggel alszanak. Remélem azért ez az egy napi nem evés nem okoz nagy gondot.

Márti!
Nagyon jó súlya van Zsombinak, és most már amúgy is lassul a gyarapodásuk, úgyhogy szerintem rendben van az a 25 dkg.

Évi!
Nagyon jók a képek Samuról, nagyon szép kisgyerek.

Edit!
Jó ez a pelust fordítva ráadó nagymama sztori. :D
Én meg ma a neurológián a nagy sietségben Marcira fordítva adtam rá a harisnyát. Most is úgy van rajta, a két csíkos hátulja van elöl. :oops:
Jó lehetett a nyílt nap, jó volt olvasni, milyen büszke voltál a nagyfiadra.

Julcsi!
Haláliak a csajok! Tényleg nagyon csinik voltak! Nagy sikert arattak, gondolom.

Zsuzsi!
Addig jutottam a koszorú üggyel, hogy kiderült, a nagymamáktól nem kerültek vissza tavaly óta a cuccok, így nálunk megvan a régi, csak gyertya kell rá. Anyuméké és a miénk nincs még meg, igaz, azóta sem kerestem. De már eljutottam odáig, hogy lehet veszek készet. Vagy majd meglátom.
Ez a levegőzés dolog ismerős, nálunk sincs szunya olyankor soha.

Rillisz!
Jó, hogy benéztél. Ha van kedved, szerintem mindannyian szívesen hallunk rólatok sűrűbben is. Jó szórakozást holnapra Mártiékkal.

Barbi!
Na, milyen jó volt felhozni ezt a konyha kérdést, most aztán betábláztuk Istvánt a következő időkre. :wink:

Andi
Kép
zsandi
 
 


Sziasztok:)

Ma olyan nagyot játszottunk:) Kata évezettel fedezte fel a homokozó rejtelmeit:) Meg libikókázott, és rengeteget sétált:) Találkoztunk egy 5 hónapos kisbabábal, aki 76 cm, és 8,5 kg, és tök jót nevettünk az anyukával, mert ugye a Kata meg 9 hónapos, és 69 cm :) és kb 8 kg.

Gyerekek, va negy olyan érzésem hogy Kata nemsoká menni fog. Ma már nagy bőszen gyakorolta az egyedül állást, egyszerűen elengedte a kezem, és állt egyedül. Egyszer már 5 percen keresztül ácsorgott így. Ez az utolsó szakasz elindulás előtt....

És tegnap egy csomó új dolgot tanult. Mondja hogy appppa, meg baba, tátá (eddig csak a legutóbbit tudta)
És már egész jól megy a tapsi-tapsi, csak mindig megfogja a saját kezét:)

Ma volt a biztosító, mert megint áztunk, kapunk 30e ft-ot:) mivel ugyanott áztunk mint a múltkor, és megvan a festék meg a tapéta is, így van egy kis + pénz karira:) Úgy örülök neki:)

Na megyek, mert szétszedik a kicsik a házat....
Hogy van ennyi energiájuk 2 óra játszóterezés után???

ZSu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Zsuzsi, ezek szerint nálatok eddig működött az alvás a levegőzés-babakocsizás közben. Nálunk ez szinte sosem jött be, Samut 2 hónapos kora óta nem láttam babakocsiban aludni.

Andi, miért kell neurológiára vinned a babákat? lehet, h már írtad, csak nem emlékszem... Jó hír, hogy rendben vannak, bár amiket írsz róluk, nagyon is rendben levőknek tünnek :)

Az unokatesóm kislánya elvileg a hétvége felé születik meg - tök izgi. A párjának a terhesség alatt elég sok panasza volt, de úgy tünik, hogy azért minden rendben. Biztos ami biztos, elküldtem neki a terhességről (is) szóló kedvenc könyvemet (A bába válaszol), mivel ő is a természetes gyógymódokra esküszik. Sajnos elég messze laknak (Zemplén), évente 2-3x ha találkozunk, így Samunak nem a kiscsaj lesz a legközelebbi játszópajtása.
É

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Csak gyorsan írok, mert az Ádám nem tudom miért, de egész délután tiszta nyűg!

Járt nálunk a Mikulás! :P :P :P
Istvánkának csokit, nekem könyvet, Ádámkámnak meg egy nagy, nagyonpuha macit hozott.
És persze mindenkinek mikicsokit.
Érdekes, az idén nem kaptunk virgácsot. Lehet, hogy jók voltunk? :wink:

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Nálunk is járt....már annyi mikicsokink van , hogy bótot nyithatnánk!!!!
Szoni a csizmája mellé még a cipőjét is kirakta!!!!Biztos ami biztos!!!!! :lol: :lol: :lol: De az igazi csak éjjel jön, mármint nálunk...most lent vannak anyóséknál biztosan ott is jött már!!!! 8)
Ja és amit apukámmal küldött a télapó csomagot abban volt VIRGÁCS és "elnáspángolta" vele apus a gyerkők popóját, na Zsombinak sem kellett több mikor megkaparintotta akkor ő is csapkodta a Szonót , azt hittem bepisilek a nevetéstől!!!!! :P

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?