Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! Na milyen a manó? Aranyos nem? Jó lett a babafalvás vonalzóm? :wink:

Kép
Kép
lusti
 
 


mse173:
Örülök hogy bevállt, amit ajánlottunk a lányokkal, hogy vissza pelus, viz kevés. Legalább tudsz pihenni te is éjszaka igaz?
A gyerkőcöd nagyon hisztizett az elején, vagy nem?

Kép
Kép
lusti
 
 


Lusti!

Én a Semmelweisben szültem dr. Fenesi Istvánnál, fiatal, olyan 37 körüli, jóképű doki:) Van, aki nem szereti a modorát, szerintem semmi különös, és jó szakember. Nem vizsgálgat feleslegesen, nem küld kórházba feleslegesen. Támogatja az EDÁt-, de nagyon becsüli azokat a nőket, akik érzéstelenítés nélkül szülnek. Én meg voltam, vagyok vele elégedve. Szerintem át is kérheted magad hozzá kismamagondozásra, ha jól tudom, szerdán délelőttönként ő van, szerintem ebből nem csinálna Stefi sem problémát.
Én nem szívesen ajánlgatok sem orvost, sem mesterembert, mert mindenkinek más stílus, habitus jön be, és attól még nekem lehet jó, de másnak nem biztos. De ha gondolod, próbálj vele beszélni, ha kell, megadom a mobilját.

Emese!

tök jó, hogy sikerült Ádámmal zöld ágra vergődni, ne törődj a szakkönyvekkel. Ügyesen csináljátok, előbb-utóbb meg lesz a gyümölcse:)

Mellesleg a témához még annyit, én inkább orvoshoz ragaszkodnék, nem kórházhoz.

szép napot!
fény
fény
 
 

 
 

Sziasztok!

Lusti!
Nagyon aranyos a fiad :wink:
Tesókája mikor érkezik?
Mi 5 év korkülönbséget tervezünk így még odébb lesz, hogy nekem is legyen terhes vonalzóm :lol:
Te nem akarsz olyat?Ha már az Ákosé kész és ilyen szupi lett?! :lol:

Én lányom is a Semmelweisben született.Sajnos az orvosunk ( Pócsi Tamás) nélkül,sürgős, életmentő császárral :cry:
Pedig természetes szülésre vágytam/vágyom.
Nekem rengetegen ajánlották Sándor Csabát!Nem tudom még, hogyan fog változni a rendszer, de szeretnék hozzá járni ezután.
Gyöngyöske nála szült, kértem is már róla infót és nagyon rendin segített.Szerintem neked is válaszolna a kérdéseidre.

Fény!

Osztom a véleményt, miszerint orvoshoz "jobb" igazodni, mint kórházhoz, csakhát nem mindegy mennyit kell fizetni majd a kórházaknak, mint ahogy Lusti is írta :cry:
Piszok rendszer ez :?: És még közel sincs vége!Ki tudja mi jön még??? :?:

Apropó!
Hogyan,honnan,mikor lehet megtudni többet az új kórház mizériáról?
Engem leginkább ez a "mindenkinek lesz lehetősége 3 kórház közül választani"érdekelne.Hogy lehet ezt majd megoldani úgy, hogy még 55 km-en belül is legen az a 3 intézmény???????? :roll:

Találgatni tudunk csak?

Sziasztok!

Anita

Anita
Kép

Kép
gani
 
 


Decemberi programok

- 2006. december 1. 15 órától 18 óráig Herman O. múzeum /Papszer u./
Mazsola Muzsika Kézműves- és Játszóház
o adventi koszorú készítés, három különböző mód válaszható
a, kaspó + vizes oázis vagy
b, természetes falap + vizes oázis vagy
c, szalmakoszorú
Díszíthető: fenyőággal, borostyánnal, szalaggal, gyertyatüskékkel, tobozokkal, gyöngyökkel, fahéjjal, raffiával, ánizzsal, dióval, almával.
/Gyertyát Neked kell hozni!/

Mindeközben a Manók játszóházban játszhatnak, rajzolhatnak vagy lámpást készíthetnek /ha tudsz kérlek hozz magaddal bébiételes üveget!/

A foglalkozás ára: 2000 Ft / család / egy koszorú
Jelentkezéskor kérlek adjátok meg, hogy melyik koszorút szeretnétek elkészíteni!
:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-
- 2006. december 10. 9 órától 12 óráig Civil ház
Mazsola Muzsika Mikulás
o Program
 Mazsola Muzsika
 Mikulás várás
 Táncház
Közben játszóház, kézműves foglalkozás, terülj-terülj asztalkám.

A foglalkozás ára: Gyerekeknek 900 Ft /400 Ft + 500 Ft a csomag/
Felnőtteknek: 600 Ft

A fenti programokon csak előzetes bejelentkezés alapján lehet részt venni!

Várunk benneteket, gyertek !

Jelentkezni a mazsolamuzsika@vipmail.hu - n lehet!

Szép estét!
r.eszter
 
 


Sziasztok!

Ma este adom le a rendelést a www.arzuhanas.com -on, ha valaki szeretne még valamit írjon :)

Puszi, Janka

panka
 
 


Sziasztok! Köszike a válaszokat.

Fény: igazad van, hogy az orvos fontosabb, mint a kórház, csak tudod, ha lenne 80eFt kidobott pénzem, + még a doki szülési hálapénze is, akkor nem foglalkoznék a témával, de sajna nincs. :evil: Pedig a párommal jól keresünk, de ez sztem is kizsákmányolás minden téren, sajnos mindig mi szivjuk meg. Fenesiről a sógornőmnek absolute nem jó a véleménye, neki császár volt, és veszélyeztetett lett a császár,mivel a gyerkőce belekakilt a magzatvizbe, Fenesi meg épp nem ért rá, pedig ő volt a választott orvosa. A fodrásznőm viszont isteniti Fenesit, ő a második gyerkőcét most szülte nála rendes szülés volt, a múlt hónapban, hát tényleg ahány ház, annyi szokás, ami az egyiknek jó, noshát az a másiknak korántsem. Nem tudom mit csináljak de még van időm.


Gani:
Sándor Csabát is istenitik nekem sokan, mármint akiket megkérdezek, hát nem tudom, majd lesz valahogy.
Ákos tesókájának még nem csinálok várandós vonalzót, mert még nem biztos a dolog. Többet most hétvégén tudok meg, mert akkor kellene megjönnie elvileg.
:wink:
Köszike mégegyszer a válaszokat.

BKriszta: Görömbölyön mikor lesz mazsola-muzsika mikulás, szokott lenni? mert még nem voltunk. sziasztok lusti

Kép
Kép
lusti
 
 


Bvigh: sajna nem tudtam privit küldeni, mivel ki dob a gép. :cry:

Ideirom neked, hogy rosszul csináltam én is, mármint tul hamar volt teszt. Most hétvégén kiderül.

Szurkolok nektek. Ha megjön, és a menses végén mérd meg a hőmit, és utána végig a hónapban, onnan fogod tudni, hogy mikor jó.
szia

próbálok privit is küldeni, ha sikerül.
Képeket a mamanet-en tudsz a fiamról megnézni, mivel ott is vagyok vereb néven.

Kép
Kép
lusti
 
 


Sziasztok

Timi
Nagy örömmel olvastam, hogy Doriánnal minden rendben. Ügyesen mozgolódik, de még biztosan visszafordul. Pénteken nem megyek, mert adventi koszorú készítésre megyünk Eszterrel és Krisszel.

Gani
Én ebben az évben szültem. Több hétig voltam együtt Sándor Csaba több betegével is. Ő sem egyformán viselkedik mindenkivel.(mint más sem). Egy biztos, ő is pénzéhes, mint a többi. Állandóan magánrendelésére hív mindenkit, tavasz-*nyár folyamán 7000 volt egy rákszűrés, plusz a többi. A barátnőm szülés előtt 50000 Ft-nál tartott nála, és ő sem csinál UH-t. Ez csak egy tapasztalat.

Janka
mail-t írok.

Sziasztok

Zsuzsa
nzsuzsa
 
 


Sziasztok!

Lusti!

Feltétlenül számolj majd be a hétvége eredményeiről!A legjobbakat kívánom nektek! :wink:

nzsuzsa!

Köszönöm, hogy megosztottad velem a tapasztalataidat Dr.Sándor Csabáról!
Már kérdeztem itt (pár héttel/hónappal) korábban tőletek, hogy mit tudtok róla.Akkor annyit tudtam meg, amit már azelőtt is hallottam.Amit Lustinak is leírtam.
Erről a pénzéhes oldaláról még senki nem tájékoztatott.Persze ez nem minden.Tudom!
Ami a magánrendelői vizsgálatokat illeti, én/mi jobban örülnénk neki.Tudatosan keresek olyan orvost, aki a terhesség alatti vizsgálatokat rugalmasan, akár magánpraxisban is elvégezné.Oka: férjem nagyon sokat van távol, hozzá kellene igazodnunk valahogy.Ezért gondoltunk a fenn említettekre.
De az, hogy nem végez uh-ot, mellbevágott.Hisz az a legfontosabb "vizsgálat" a várandósság alatt.
Miért nem végez?Nem tudod véletlenül?
Én konkrétan olyan orvost keresek, aki az uh-okat magánrendelőben is elvégezné.Nekünk szinte lehetetlen volna, hogy előre 1 hónappal eldöntik az uh időpontját.
Na, akkor ilyenkor mi van?Mit lehet tenni?

Valakinek ötlete, vagy hasonló "problémája"?


Mi most a férjemmel ott tartunk,hogy valószínűleg a kórháznak fogok inkább fizetni, de az orvos személye fog dönteni.Odébb lesz még, hogy babavárásról beszéljünk, dehát nem csak uh-ra kell járni egy nőgyógyászhoz. :D Nem igaz? :?:


Továbi kellemes estét mindenkinek!

Sziasztok!

Anita
Kép

Kép
gani
 
 


Sziasztok!!!

Panka!!!!
Irtam pü-t!!!!
Remélem olvasod még ma!!!!

ancsi26
 
 


Valaki nem tudja Pankának az e-mail cimét???
FONTOS LENNE!!
JÖHET PRIVIBE IS!

ancsi26
 
 


Gani!

Nem nagyon értelek, mert az UH-t akkor végzik, amikor kell, amikor ott van az ideje. Ha nincs baj, nem vizsgálgatnak havonta. Tehát, a dokit nem nagyon fogja érdekelni, hogy a férjed ott tud-e lenni vagy sem, ha a 18. héten kell mérni a tudomisénmit, akkor nem fog vele várni egy hónapot, akár magánúton, akár kórházban gondoz majd.
Amúgy engem Fenesi vasárnap estére is képes volt behívni, mert akkor ügyelt, és nyugiban meg tudott nézni, tudtunk beszélgetni, stb. Nem hinném, hogy van Miskolcon olyan orvos, akinek rendes uh- gépje van a magánpraxisában, mert az nagyon drága. Ráadásul, már vérvételre sem adhatnak beutalót, mert olyan rendszer van a kórházban, amire nem lehet perifériákat tenni, azaz csak a kórházi osztályok használhatják, a dokik a magánrendelésükről nem férnek hozzá.

Nem akarlak elkeseríteni...és picit csodálkozom is, mert szokatlanul túlbonyolítjátok a témát, pedig már a 2. gyerek :) Persze ti tudjátok, nekem semmi közöm hozzá, csak furcsálom, ilyen cécót az elsőbabások szoktak rendezni :)

Sándor Csaba:
A pathológián együtt feküdtem egy csajjal, aki az ő kismamája volt, ráadásul az édesanyja jó ismerőse. Le se szarta, pedig egy csomó pénzt adtak neki, de heteken keresztül be se jött a csajhoz.
Fenesire is szoktak panaszkodni, mint ahogy az összesre.
És persze arról az oldalról még nem beszéltünk, hogy ők is emberek, és lehetnek szimpatikus és kevésbé szimpatikus betegeik...

Lusti!
Orvosválasztás: pl. azt csinálnám, hogy először feltérképezném a szakmai munkáját, hol tart a ranglétrán, vezet-e már önállóan valami prgramot a kórházban (ez inkább a fiataloknál érdekes), és esetleg valami egyszerű dologgal megkeresném, hogy lássam, mint ember szimpi-e, el tudnám-e képzelni, hogy ő legyen a nőgyógyászom, rá merném-e bízni magam, stb.

Én Fenesi előtt Szabó Zsolthoz jártam évekig, de otthagytam, mert egy idő után olyan hullámzó, kiszámíthatatlan lett a kedélyállapota, hogy nagyon zavart. Ordibált, megjegyzéseket tett, és sajnos a fővorvosi kinevezésével arányosan nőtt az arca. Így megvontam a bizalmam és átnyergeltem Fenesire.

Az orvosválasztással meg csak annyit akartam mondani, hogy én szénakazalban is szülnék, ha az orvosom van mellettem. Persze ennek a fizetős akciónak nem örülök én sem, és közel sem állunk úgy anyagilag, hogy ilyen összegeket kifizessünk, de akkor meg nem mindegy, hogy kihez jár az ember kismamagondozásra, meg uh-ra? akkor minek fizetni magánorvosnak, ha utána meg másnál szülök? Ha ragaszkodom a dokimhoz, akkor fizetek a kórháznak és legfeljebb veszek egy üveg piát a végén a dokimnak. A paraszolvenciát mi, a betegek stórfoljuk fel: üljetek be egy magánrendelésre, vagy kismamagondozóba, másról sem beszélnek, mint ki mennyit hallott.. És mindenki überelni akar. És közben a dokinak a legvégén adjuk oda a pénzt, amennyit mi gondolunk, ő meg nem tudja, hogy mennyit kap, és mégis foglalkozik veled, vagy nem. Értitek?

Remélem, nem bántottam meg senkit, mert nem volt szándékom, ha mégis, elnézést kérek!
szép estét!
fény
fény
 
 


Sziasztok Lányok!

Én a megyén szültem 2004-ben, Kerek Gyulánál. Az a pasi egy tündér!
Imádtam/dom!
Figyelmes, szorakoztató, inteligens, kedves közvetlen, kiegyensulyozott. Csupa jót tudok rola mondani.
1 hetet feküdtem a patológián, volt olyan nap, hogy 2x-3x benézett, hogy mi ujág van... Pedig nem voltam ismerőse,semmi. Csak a magánrendelésre jártam. -5000Ft/ vizit/2004- Igaz az ultrahangoknál nem volt ott mert egy kedves ismerősünk a szonográfus... A végén 30 000Ft adtam neki mert maximálisan meg voltam vele elégedve. Mindenkinek csak nyugodt szívvel ajánlani tudom, szerintem nagyon jófej ...
Eszter
r.eszter
 
 


Sziasztok!

fény:
senkit nem bántasz meg azzal, ha ki mondod a véleményedet, én is igy vagyok vele, sőt amit irtál majdnem mindenben egyetértek!
Már én is gondoltam arra, hogy felkeresek néhány dokit, csak az a helyzet, hogy se időm, se pénzem rá, úgyhogy döntöttem maradok a fenekemen, és megyek Berkőhöz, különben is kiderült, most néztem a hireket, hogy egy városban 2 kórház lesz az ügyeletes, hát nálunk megszünik a vasgyáriban a szülészet, és marad 2 kórház, ami ellátja a szülészetet stb...
sőt most voltam a Megyeiben és szépen felújitják az egész kórházat, de a Semmelweis sem panaszkodhat, mert ott is nagy átalakitások folynak. Úgyhogy sztem maradok, Megyei és Berkő, és örülök neki, mert jobbat nem nagyon tudok én sem, lehet, hogy nekem isteni Berkő másnak pedig nem, ez igy megy, és igy is fog menni, persze forditva is igaz, lehet, hogy én is szimpi vagyok Berkőnek , de van aki nem!

Én Berkő előtt Huszárhoz jártam , de sajna ő már nem vezet szülést, mivel parkinson kórban szenved, ezért mentem amúgy Berkőhöz, nekem megfelelt volna Huszár is, de ez van. :(

Sziasztok. lusti

Kép
Kép
lusti
 
 


Gani:
sztem sem kell állandóan a uh-ra járni. Amikor terhes voltam a fiammal Ákossal, akkor általában 3 havonta mentem uh-ra, csak az utolsó 2 hónapban voltam egy hónapban 2x, és az utolsó 2 héten 2 naponta, de ezt is csak azért, mert igen mocorgós volt, és féltünk, hogy a köldökzsinór a nyakán lesz, ami meg is történt, mivel szülés előtt amikor már 6 órája vajúdtam, akkor a szivhangja csökkent, majd megszünt, igy egyből menni kellett a műtőbe, de szerencsére minden simán ment, /2x volt a nyakán a zsinór./

Attól is függ, hogy milyen a dokid, nekem Berkő ezért volt jó, mert többször küldött uh-ra mint az átlag, és flowmetriás uh-n is többször voltam. puszi lusti

Kép
Kép
lusti
 
 


Sziasztok!

Hát szerintem ezt az új rendszert még kevesen látják át, még az egészségügyben dolgozók sem nagyon tudják, hogy mi hogy lesz. Az biztos, hogy Miskolcon a Szent Ferenc és a Megyei kórház lesz rajta azon a bizonyos listán. Én azt hittem, hogy abba a kórházba mehetek majd szülni ingyen, amelyik rajta van ezen a listán. De egy Semmelweisben dolgozó ismerősöm azt mondta, hogy nem, hanem csak hozzájuk mehetek, mert az a városi kórház, körzet szerint oda tartozok. Most akkor hogy is van ez? :roll:
Én ragaszkodom a megyei kórházhoz, ha kell fizetni érte, hogy majd ott szüljek hát valahogy kifizetjük. Meg ragaszkodnék dokibácsimhoz is, csakhát ő átment az utológiára (szerencsére azért a magánrendelését még csinálja). De ha nem lehet csak az ügyeletes dokinál szülni akkor végülis mindegy, járhatok hozzá a terhesség alatt, szülni úgysem szülhetnék nála. Na majd csak lesz valahogy.

Eszter,
neked ki a szonográfus ismerősöd?

Lusti,
MM Mikulás a belvárosban lesz, Görömbölyön nem lesz külön. Itt fentebb van a helyszín Eszter leírásában.

Puszi,

panka
 
 


Nézzétek csak, hogy mit hoztam? :)

Kép

Tudom, jó régen raktam már fel, de senki nem hiányolta....

Ki szeretne belekerülni? :)

panka
 
 


Panka!
Nagyon szupi!
Az adatok is tökéletesek! :)

Lusti!
Mint Panka is írta Görömbölyön nincs Miku.

Rohanok!
Nem bírnak a gyerkőcök magukkal!

Szép napot!
Megyünk tüntetni a Diósgyőri kórház szülészetéért!

bkriszta13
 
 


Sziasztok!

fény!

Természetesen nem bántottál meg!Örülök neki, hogy te is leírtad a véleményedet.Hiszen ez volna az oldal lényege, vagy mi a szösz :lol:

Nem tudok mit írni arra, hogy akkor végzik az uh-ot amikor kell és kész, punktum.Amikor terhes voltam, nekem 4 hetente, tehát minden hónapban, nagyjából azonos időpontban kellett mennem a dokihoz uh-ra.Már több helyen hallottam, hogy ez nem minden orvosnál így van. Nálunk így volt, én ezért írtam, amit írtam.

Nem az uh-hoz kell a férjem, azt megcsinálták eddig is nélküle. :lol: Hanem ahoz, hogy havonta az adott időpontban el tudjon vinni a dokimhoz.Én nem tudom azt megtenni, hogy felszállok a városi buszra vagy a villamosra és pár 10 perc alatt bejutok az orvoshoz.Ahoz nekem/nekünk innen 50km-t kell utaznunk. :!: Ehez kell a férjem.

Az pedig nem túlbonyolítás vagy cécó, hogy valahogy el kell jutnom az előre megbeszélt uh. vizsgálatra.Szerintem. :roll:

Sándor Csabához pedig egyetlen okból "ragaszkodnék".Amikor a lányom született, emberi hangot nem hallottam.Megkaptam a nyers modoráról híres H.A.doktorúrtól, hogy " ...nyugodtan menjen haza, majd reggelre meghal maga is meg a gyerek is...","a terhesség nem arról szól, hogy felfalunk mindent mint 1 disznó...","nincs férje, hogy egyedül van itt"és még sorolhatnám :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Megjegyzem, nem lettem volna egyedül, ha a nővérke nem küldte volna haza a szüleimet, mondván, úgysem fog semmi történni, csak megfigyelnek, hétvégére haza is mehetek mejd.Hát ezért voltam ott egyedül.Telefonom persze lett volna, csakhát nem volt senkinek ideje és humanitása ahoz, hogy behozzák nekem a vizsgálóból.Biztos könnyebb volt nekik így :evil:
EGYETLEN ember szólt hozzám normálisan és nem úgy mint valami cafathoz.Ő volt Sándor Csaba.Hát innen az ún."ragaszkodás"

Az meg csak az én "hibám"?, hogy egy jó szóért kellemes emlékként maradt meg bennem az a bizonyos doki :oops:

Bocsánat ha hosszúra nyúltam!

Sziasztok!

Anita
Kép

Kép
gani
 
 


Ezt most találtam, témába vág..én is aláírnám...

http://www.fn.hu/belfold/0611/kismamak_ ... 149865.php
fény
 
 


Gani, így már lérthető az indok, hogy miért ragaszkodsz a férjedhez:)

Hardonyi, mondjuk ki, hisz róla van szó, egy modortalan, végeteln bunkó pasas. És ezt a szemébe is megmondanám, ezért merem leírni. Amikor jött viztielni, egyetlen csaj volt a kórteremben, aki spontán szült, a többi, engem is beleértve, mind császáros volt. Hardonyi, amikor hozzá ért, eképpen szólt vala: Végre egy nő, aki tud szülni!

Aszittem, beleordítok az arcába, és elküldöm a nénikéjébe.
Ha én kiváló elme lennék, az életem azért áldonám, hogy rájöjjek: hogyan szülhetnének a férfiak. Mert nagyon értik ám a dolgokat, de fele ekkora fájdalomnál már haldokolnának.

na megyek, itt a csajszi, és gépelni akar...ahhh..
fény
 
 


Sziasztok!
Itt a petíció: http://www.babafalva.hu/portal/modules. ... le&sid=314
Kinyomtattam, aláíratom akivel tudom.
Ki szeretné aláírni? :)
Bárki aláírhatja, aki magyar állampolgár, és betöltötte a 18-at! nem kell kismamának lenni, férfi is aláírhat, nagyszülő, szomszéd néni, akárki!

panka
 
 


Sziasztok

Janka

Pénteken elhozod az aláírnivalót, aláírjuk, én is és a férjem is.
Bogicánk 2006.06.22.-én született, Te egy hónappal később írtad, no problem, csak a pontosság kedvéért.

Sziasztok

Zsuzsa
nzsuzsa
 
 


Sziasztok!

Ez az orvos téma engem is felháborít. Ha már egyszer válszthatok orvost, meg fizetek neki 8-9 hónapig,(MEG PERSZE MÁR ELŐTTE IS)
akkor miért kell egy vadidegen dokinál szülnöm. Főleg ha olyat fogok ki aki ellenszenves is. Hisz emberek vagyunk, mindenki más, és nem lehet minden orvos egyformán szimpi.Mert ebben a kiszolgáltatott helyzetben ez is nagyon fontos.Azt meg szerintem nem sokan engedhetik meg maguknak, hogy a dokinak is, meg a kórháznak is fizessenek.
Na jól kitomboltam magam én is. De úgy látom, ez mindenkit felháborít.

Panka!
Én szivesen bekerülnék a táblázatba. Az Avason lakom, és Dr. Szemán Györgyhöz járok a Semmelweisbe.A szüléssel sajna még várnom kell egy kicsit.Remélem már tényleg csak egy kicsit!

puszi mindenkinek

Zsu



Kép
bvigh
 
 


Sziasztok!
Azt hiszem Davallia meg én leszünk azok akik legelőször kipróbálhatják ezt az új szülési rendszert. Én úgy vagyok, hogyha nem a dokimnál szülhetek, akkor egy üveg piával fogom megköszönni neki a kedvességét.
Ma töltöttem be a 32.hetet. Már nem sok van hátra viszont még sehol sem állunk. A panelprogramot még nem fejezték be, radiátorcsere még meg sem történt , alig lehet belépni a lakásba addig takaritani sem tudunk meg lavakarni a sok koszt az ablakokról amig nem fejezik be.És 3 hét múlva karácsony.
Kriszta!
A 4500ftot odaadtam a Mikulásra kedden Eszternek!
Eszter!
A cdket elfelejtettem elvinni neked kedden pedig már átmásoltam.

Kép

KépKép
búzaszem
 
 


Panka
én szeretném aláírni, meg kéne beszélnünk, hogy hol tudunk összefutni. Végül is nem lakunk messze tőletek, csak Hanna holnap kapja a 18 hónapost, nem tudom, milyen passzban lesz. Szóval a péntek nekem biztosabanak tűnik..
emil?
fény
fény
 
 


Sziasztok!

Zsuzsa :)
Ok, pénteken viszem.
Dátumot javítom :oops:

Zsu :)
Ok, a következőben benne leszel :)

Búzaszem :)
Most a legújabb "pletyka" szerint február 15-től vezetik be ezt az egészet.

Találtam egy cikket:
Hogy lesz ezután a szülés? http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=97&cid=49124

Fény :)
Ok, megbeszéljük.

Puszi,

panka
 
 


Hali :lol:
Nagyon ráérek ma :)
Találtam egy jó kis cikket a gázártámogatásról, talán mást is érdekel:
http://index.hu/gazdasag/magyar/gaz061124/
Itt pedig le lehet tölteni a nyomtatványt hozzá:
http://www.szmm.gov.hu/main.php?folderI ... list&iid=1

panka
 
 


Sziasztok Lányok!

Holnap 3-kor sok szertettel várunk benneteket :D a Papszer utcai Herman Ottó muzeumban, Mazsola Muzsikás Adventi koszorú koszorú készítésre. A kicsiknek játszóházzal és kézmüves foglalkozással...
Gyertek, nagyon jó lesz!
ESZTER

Ui: Ott is alá lehet írni... :shock:
r.eszter
 
 


Szia r.eszter! Szivesen mennénk, csak nekünk sajna akkor alszik a gyerkőc, de azért köszi. puszi lusti

Kép
Kép
lusti
 
 


Sziasztok!
Ma hallottam a hírekben, hogy beutalóval bármelyik intézménybe lehet majd menni, nem csak a kijelöltekbe. Ez is elég érdekes lenne egy szülés esetében. Ha beindul a szülés akkor szaladjon az ember beutalóért? :?

panka
 
 



Sziasztok!

Hogyan sikerült a koszorúkészítés?

Eszter, Kriszta!
Bocs a rossz időpontért :oops: !

Panka!
Jó volt a gázos oldal, még nem küldtek semmit. Most törhetem a fejem, hogyan töltsem ki, hogy ne költözzön hozzánk az APEH. A GYES-em miatt elég kevés lesz a nettónk.

Ami a szüléssel kapcsolatos utolsó felvetésedet illeti (eddig megálltam, hogy ne szóljak bele, de most már nem bírom :D), eddig se kellett beutaló a szüléshez, viszont számos helyre kellett. Itt ezekről van szó.

Borzasztóan fel van fújva már ez az egész... Na mindegy, nem akarok belemenni, mert nem tartozik erre az oldalra, de szerintem meglehetősen értelmetlen ez a felfokozott pánikhangulat.
Elnézést kérek, ha valakit megbántottam, de én néha már nem tudom, hogy nevessek-e vagy sírjak!

Betti
KépKép
KépKép
kbetti
 
 


Helló!

Képzeljétek, Lóri már 6 mondókát tud elmondani egyedül! :D Kedden sétáltunk és csak úgy, magától elkezdte mondani az Ec-pec-et. Aztán kértem, hogy mondja el még egyszer, elmondta, én meg össze-vissza pusziltam az utcán. Úgy örültem neki! :D És azóta már ötöt mondott el magától. Hihetetlen! Olyan nagy boldogság... Hüpp-hüpp

Kriszta, nem mész véletlenül még karácsonyig a Fakopáncsba? Kinéztem néhány dolgot, ha lehetne... :)

Ditta, szeritntem is nagyon ügyesen rajzol Ati! Boldog szülinapot neki! Mikor kezditek az ovit? Épp mostanában jutottál eszembe, hogy vajon jársz-e már dolgozni, oviztok-e.

Lányok, nem látott véletlenül valaki olyan karácsonyi díszt, amit a kapura lehet tenni? A bejárati, kiskapura gondoltam, (családi házban) fenyő, vagy szalma alap, kissé íves és díszek vannak rajta. Én csak csupaszat láttam az Obi újságban.

Jó éjszakát!

Dodus
Kép
Kép
dodus
 
 


Sziasztok!
Tegnap voltunk Hannával és a két keresztfiammal táncházban. A Csodamalom bábszinház utáni második kapualjban van a Nyilas Misi Házban. Kéthetente pénteken este 6tól. 200ft a belépő felnőttnek és gyereknek is. Élő zene népi hangszerekkel gyermekdalokkal, mondókákkal körjátékokkal. kb 45perc utána jön a nagyobbaknak a tánc, de maradhat a kicsi is. Szerintem nagyon jó volt. A mai világban a gyerek már úgysem sűrűn lát népi hangszereket élőben. Sok gyerek volt ott. Az előtérben lehet kapni zsiroskenyeret meg szörpöt aki megéhezik. Ha van kedvetek gyertek el mi is tegnap voltunk először.

Kép

KépKép
búzaszem
 
 


Búzaszem!
Sajnálom, hogy pont a tegnapi táncházat hagytuk ki, taliztunk volna. Csak olyan régóta (kb 3 hete :( )küszködöm megfázással és semmi kedvem nem volt orrfújással, köhögéssel bajlódni. Mi is szeretjük, csak az a tömeg...

Dodus!
Én mondtam neked, hogy Lóri nagyon értelmes kisfiú. Ügyi:)

Éva
neva
 
 


Sziasztok!

Picit visszaolvastam, látom Emese hozta az infót. Zalánnal kórházban voltunk egy hétig, krónikus asztmás rohammal + ott kiderült hogy tüdőgyuszija is van. Légzése javult, az osztályon dolgozó orvosokról és nővérekről csak jót mondhatok (GYEK 2/C részleg).

Eszter!
Köszönöm a megkeresésed, de idén még nem aktuális.

Gyöngyöske
gyöngyöske
 
 


Betti!

Levelet nem felejtettem el, csak 1 hét után próbálom utolérni magam. Ráadásul a héten végigmegy rajtunk valami vírus. Most a párom kínlódik vele.

Zalán még hétfőig antibiot szed, kedden megyünk vissza mellkasröntgenre, remélem már elfelejtjük egy időre a dokit.

A nagy hír, hogy a kórházban, nov.22-én FELÁLLT és kijött az 5. foga.

Gyöngyöske
gyöngyöske
 
 


Sziasztok lányok! Jobbulást mindenkinek aki náthás.
Csatlakozunk mi is fiammal a náthások táborába, a 20 tejfog kint van már , de neki a fogzási nátha most jött ki, sajna én is elkaptam, és lehet, hogy terhes vagyok, /kb. 2 hetes/ .
Kérdésem:
sztetek mit lehet ilyenkor egyáltalán szedni? tudom a c vitamin menjen, na az megy nekem is ezerrel, gyógyszert még nem szedtem be semmit, de lehet egyáltalán ilyenkor? :roll:

Kép
Kép
lusti
 
 


Sziasztok!

Gyöngyöske!
Örülök, hogy jobban van Zalán :) !

Lusti!
Bioparox. Garantáltan hányingered lesz tőle és nem is használ :D , de lehet használni.

Dodus!
Ügyes Lóri :) !

Betti
kbetti
 
 


Köszi kbetti! Akkor inkább kihagyom, de nagyon félek, hogy a pocaklakónak baja lesz. Iszonyú ez a nátha, persze még a fejem is fáj, de ki kell birni.

Lányok még ötletek?

Bvigh: irtam privit. :lol:

Kép
Kép
lusti
 
 


Lusti,Fény!
Köszi a drukkot. Már egy kicsit belenyugodott Ádám a pelusba, de néha azért ellenkezik.

Fény!
Paraszolvencia: sajnos igazad van, és akármit is találnak ki az egészségügy átalakítására, a betegek mentalitásán ez mit sem fog változtatni.
Maximum, most még többet kell fizetni, pedig itt lenne a "jó alkalom" arra, hogy megszüntessük. Ha egy orvos jó, akkor kérni fogják a kórháztól azt, hogy ő kezelje a betegeket. Így felkapott lesz, és a kórháznak érdeke lesz megtartani a jó orvost.
És ha érdeke, akkor ad majd a pénzbőlk amit befizettek számla ellenében a betegek.
Ez lenne a piaci versenyhelyzet az egészségügyben. A jó orvosokért harcolnának a kórházak, a sintérek meg mehetnének isten hírével.
Csak sajnos, a betegek nem így gondolkodnak, és az orvosoknak sem lesz türelmük kibekkelni az átmeneti időt.
ÍYgy semmi sem fog változni, csak romlani a betegek kárára.

Dodus!
Gratulálok Lórinak, hogy ennyire ügyes. Puszilgasd is meg az okos fejecskéjét sokszor! :)

Gyöngyöske!
Örülök, hogy Zalán jobban van! Remélem, hogy hamarosan teljesen meggyógyul!
Most sajnos Ádám kezdett el nagyon köhögni, tegnap délután anyukámék úgy hozták haza, hogy csak úgy ugatott.
Hétfőn készülök vele a dokinénihez (de jó lenne tüdőgyuszi nélkül megúszni).
Hallottam valamit a rádióban, hogy van egy oltás a leggyakoribb tüdőgyulladásfajta ellen (ennekis 23 változata van), de állítólag 10-15 évre is védettséget ad.
Ti halottatok róla?

Üdv: Emese
mse173
 
 


Sziasztok Lányok!

Szoritsatok nagyon, mert holnap megy Katica elöször bölcsibe...
Eszter
r.eszter
 
 


Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni!
22 hónapos kislányom mellé keresek megbízható,kedves bébiszittert. Kérlek ha ismertek valakit segítsetek! Sürgős lenne.

Köszi Macu
macu
 
 


Szia Macu! Én úgy emlékszem, hogy r.eszter vállal gyerekfelügyeletet, de nem vagyok biztos benne, sztem ő irta, irjál neki privit, és kiderül. szia lusti :wink:

Kép
Kép
lusti
 
 


Sziasztok!

Emese!
Sajnos nagyon igazad van. Azért én optimista vagyok, lesz ez talán még jobb is. Mindenestere még dolgozhatok úgy közel 40 évet, hát én ennyit nem bírok ki ilyen viszonyok között, úgyhogy marad az optimizmus védekezésből :D ! Oltás??? Hogy van Ádám?
Matyi tegnap hányt. Késő délután már nem volt semmi baja és éjszaka sem, reegel pedig nagyon éhes volt, úgyhogy elvittem oviba, remélem tényleg csak egy gyomorrontás.

Eszter!
Szorítok :) ! Aztán majd számolj be, hogy sikerült. Nekünk jó volt az első ovis napunk, minden simán ment, Gerda nagyon gyorsan elaludt (Matyinál ez állandó gond) és magától ébredt. Ma is lelkesen ment (még). Pisilni sem akart reggel, azt mondta inkább az ovis vécébe szeretne :D !

Lusti!
Azért arra figyelj, hogy a lázad ne menjen fel.

Betti
kbetti
 
 


Szia k.betti! ok figyelem a lázamra, de eddig még nem voltam lázas, gyorsan le is kopogom... :lol: A doki a biopaxotot mondta, kiváncsi vagyok, hogy nekem mi lesz a hatása. :roll: köszike lusti

Kép
Kép
lusti
 
 


Sziasztok!
Elfelejtettem, hogy kinek akarok írni! :oops:

Adventi koszorú készítés: sztem jól sikerült! Bár Blanka Zoé nagyon balhés volt! Aludni nem nagyon akart!

Lusti!
Azt hiszem Te kérdezted: van egy homeos immunerősítő Osci... /kimondani sem tudom, nem leírni :oops: / kérdezd meg a patikustól, hogy pocaklakóval szedheted-e.

Dodus!
Virágnagykerben próbáltad? Szeles utca. Nagyon jó cuccokat lehet kapni. Akár darbjaiban és otthon összerakhatod.
Dodus és Mindenki!
Szombaton megyek a Fakopáncsba.
Rendeléseket várok!
Anniyban módosul a dolog, hogy előre kérek utalni vagy személyesen átadni csüt. délelőtt MM-n a belvárosban (9:30-10:15 között).

Mse!
Ha közben kaptak kéred még a szám... bigyót amit kértél?

Itt állunk barátnőmmel a gépnél. A gyerekek nagyon csendben vannak! Na mit csinálnak? Megtalálták a Miku csokikat és azt majszolják! Király!

Bence beszólása:
Dédihez korábban jött a Miku. Bence nézi a csokit.
"-Ő is a boltban veszi. Ott az ára az ára!"
:lol:
Meglátta a vonalkódot!

Ja!
Szombaton nem csak a Fakopáncsba, de az Ikeába is megyek!
Szívesen megveszek bármit!

Szép napot!

bkriszta13
 
 


Lusti!
Bioparoxot!? Nekem szerintem azért van tőle hányingerem, mert akkor egyébként is volt, aztán, mint a Pavlov kutyája... :D

Kriszta!
Nekem írhattál volna többet a kostzorúkészításről, én kérdeztem...
Látod, nálunk ilyen csokiprobléma nem történhet meg, én elővigyázatosan nem vettem még semmit :D !

B.
kbetti
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?