Új privát üzeneted érkezett!

Marcy!

bocs, most megyek Pestre, nincs időm. DE gyerekdokival írass csipkebogyó teát, gyogyótárban kiváltható. Kamilla néhány gyereknél, és felnőttnél (nálam) allergiát okoz. Ezért én azt is nézem, hogy popsitörlőben van-e. Popsitörlőket amúgy magamon tesztelem, érdekes tapasztalataim vannak. Érdemes kipróbálni nektek is, ugyanis, van amelyik szinte mar :-(


Babakajáról: csak alma reszelve, de este harapta. Amikor megláttam a lányom az apjával, hogy mit művelnek, hát kirázott a hideg. Kinga két foggal csócsált, nyelt, és szívta az alma levét. Mondtam, hogy a rágást talán nem most kellene elsajátítania, mert a cickómon fog edzeni 8) Amúgy, mint a profik. És a fognyomokat nézve szisztemaitikusan kirághatott egy kiskanálnyit :roll: Gyakorlatilag kireszelgette :wink:

Na megyek, puszi!

tjuca
 
 


Jó reggelt mindenkinek :) !

Tjuca: köszönöm a tippet a teával kapcsolatban, ha nem is adok neki, akkor is jó, ha van itthon. Végülis úgy döntöttem, hogy nem adok neki.

Jót nevettem ezen az almacsócsáláson, na meg persze elképzeltem, ahogy a cicidet rágja :D . Húúúú, most gonosz voltam :lol: .
Egyébként én is nagyon félek ettől, hogy rágja-e majd a cicit, de anyukám azt mondta, hogy nekünk is kint volt 2 fogacskánk 4 hónaposan a nővéremmel és nem rágtuk a cicijét. Remélem Marcika sem fogja, bár úgy néz ki, hogy fognak se híre, se hamva :) . Mindig becsap bennünket, amikor nyűgös, akkor ráfogjuk, hogy biztos a foga, na meg persze nyálzik ezerrel, imádja összegyűjteni a szájában és buborékot fújni :lol: :lol: :lol: .

Eni
marcy
 
 


Sziasztok!

Katus: Ádi nem rendszeres paradicsomos krumpli evő, egyszer-kétszer kapott összesen. Egyébként mint azt fentebb írtam, nem azért egészítem ki a tejcit, mert nem akarok szoptatni, hanem azért, mert már nem elég neki az anyatej. Hidd el én lennék a legboldogabb, ha elég lenne, de ha csak szoptatom, fél óránként ismételten enni kér. :( Ez pedig tarthatatlan helyzet.
Most a reggelünk úgy nézett ki, hogy 7 óra és fél 9 között 3szor szopizott, utána benyomott egy fél üveg alma - banános bébipapit és csak akkor jelezte hogy jól lakott, mostmár nem fér bele több kaja.
Beba tápit egyébként csak nagyon minimálisat kap Ádám.

Marcy, Juca, attól én is tartok, mi lesz ha fogunk lesz és esetleg anya cicijéba piercinget csinál Nyuszus...Habár, remélem, nem lesz ilyen kegyetlen. Állítólag a kishúgom 2 éves koráig szopizott, akkor már csaknem minden fogacska kibújt és egyszer sem harapta meg édesanyámat.

Na megyek mert Nyuszus alszik, nekem meg háziasszonykodnom kell kicsit. Annak örömére hogy a hét első három napján nagyon sokat melóztam, úgy döntöttem, ma holnap már csak babázom meg rendbeteszem a kéglit. És persze sétálunk egyet délután.

Jövő kedden leviszem Nyuszust a dokinénihez, leméretem, meg ha már ott vagyunk, azt javasolta, hogy megnézi a gyereket tetőtől - talpig, hogy minden rendben van e. Már várom, kiváncsi vagyok vajon hány kiló lehet a fiam???

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 

 
 

Tündérpöcök!

Te valamit félre értettél.Senki nem bírált téged azért mert hozzátáplálsz hiszen ez érhető a tejmennyiséged csökkenése miatt. Nincs ezzel semmi gond.
Szerintem olvasd el még egyszer amit írtam.

Én is adok a gyerekemnek anyatejen kívül napi 1x szilárd ételt.

Egyszerűen arról van szó, hogy korai még a paradicsom és a tejpép és ezt nem én találtam ki hanem nálabb okosabb tudús emberek.

Még egyszer mondom nem akartam senki megbántani csak leírtam a véleményemet a tejpéppel és a paradicsommal kapcsolatban.
A paradicsomos krumlihoz pedig annyit írtál a korábbi hozzászólásodban, hogy eszi a gyerek így én nem tudhattam, hogy csak 1-2x kapott.

Egyébként azzal sincs baj ha tápszert kap a gyerek ha az anyukájának már nincs elég teje.

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok! Mindjárt visszaolvasok, bár egy zuhany is rámférne! De most szenvedtem ki a vonalzót, kíváncsi vagyok! :)
Mári

Mári

Kép
mári
 
 


A kódot miért írja ki? de így is boldog vagyok, hogy sikerült!

Mári

Kép
mári
 
 


sikerült kitörölni! Juppi!

Mári

Kép
mári
 
 


Katus! Nehogy azt hidd, hogy megharagudtam! :D
Dehogy.Hiszen ez a fórum többek között azért van, hogy leírjuk a véleményünket még akkor is ha ez néha nem egyező.
Isten ments, hogy allergiás legyen a gyerek, óvatosnak kell lennünk valóban, ami a hozzátápit illeti. :shock:

Mári, Vencel baba nagyon nagyon édes.Hogy lehet a Vencelt becézni??? :roll: Semmi nem jut eszembe.

Később még jövök, Nyuszus felébredt és engem akar. :lol:

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni.

Hat hónapos a kisfiam és szeretnék neki gesztenyét adni, de sajnos nem tudom, hogyan kell ekészíteni. Héjastól kell megfőzni vagy héj nélkül? Sülve is adható?

Kérlek segítsetek, ha tudtok. Előre is nagyon szépen köszönöm.

Üdv. mindenkinek

Ágnes
agnesm
 
 


Sziasztok!

Mégegyszer köszi a szavazatokat!

Tök jó éjszakánk volt már másodjára. Peti fél 10-től reggel 6-ig úgy aludt, hogy egy hangja nem volt. 6-kor is csak mocorgott, így gyorsan megszoptattam és még 8-ig aludt. Nekem is jól esett az alvás.

Kitti! Mizújs anyóssal? a héten ki vigyázott a fiadra?

Bocsi, később jövök, de Peti a billentyűzetet akarja megcsócsálni!

Reni
Kép
prenata
 
 


se zuhany se babanetezés :Penata! Nem sikerült szavazni, nem jelent meg az oldal, de még próbálkozom.

Tündérpöcök: köszi, majd férjjel feltetetem nagyba is, de eddig még nem sikerült ide képet feltenni :(

Venci, Vencus, Vencelke, Celke a nagynéninek, de ez nem tetszik.

Mári

Kép
mári
 
 


Reni, tegnap volt itt anyós, de nem vigyázni jött csak "látogatni unokát". Ha ég és föld nem szakad egybe, nem fogom őt hívni gyerekre vigyázni. Most a héten megcsináltam mindent itthonról telefonon, meg mailben a gépem elől, bár tudom ez nem megoldás. Bármikor adódhat egy értekezlet ahová el kell mennem és akkor kell egy bébicsősz. Ádit nem vihetem magammal, mert akkor attól tartok ő tartaná a meetinget, méghozzá baba nyelven. :)

agnesm: a gesztenye elkészítését néhány oldallal előrébb Pogácsa már leírta.

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Na, Peti elaludt az ölemben ülve. Egyre többet igényli, hogy ölben legyen. Ha lerakjuk hiszti van. Kb. egy 20 percet eljátszik hanyat, 20-at hason, aztán kezdődik a panaszkodás. A földön jobban elvan, de nincs túl meleg a földön. Karácsonyra fog kapni egy jó vastag játszószőnyeget anyukáméktól (ami később jó lesz gyerekpaplannak), addig befogok egy paplant, mert a pléd túl kevés!

Hozzátápi: Anyukám már alig várja, hogy egy szopit kiváltsunk szilárd kajcsival, mert akkor több időt tud az unokájával tölteni kettesben. De el kellett, hogy szomorítsam, mert van egy olyan gyanúm, hogy Peti akkor is, a kaja után a szomját, anyatejjel fogja csillapítani. Arról nem is beszélve, hogy nem kell neki a cumis üveg, de nem sokára bepróbálkozom a csőrős pohárral.
Jövő héten el kell utaznom egy közeli kisvárosba. Kb. 4 óra alatt fogom megjárni. Mivel vonattal megyek, így Petit nem viszem. Mondtam a férjemnek, hogy ha Peti nem bírja, kénytelen lesz gyümölcssel megetetni. Olyan jó fej! Mindenre rávágja, hogy gyerekjáték. De ha a gyerek bekakál és tudja, hogy én félórán belül otthon leszek, akkor inkább megvár! :x

Mári! Már nagyon várom, hogy rakjál fel képeket Vencelről!

Reni
Kép
prenata
 
 


Kitti!

És anyós nem érdeklődött, hogy mikor kell Ádira igyázni? (Bocs, hogy gonoszkodom!)

Reni
Kép
prenata
 
 


[img]D:\AnnusnakWebreVancelképek\20061027\SV600048.JPG[/img][/url]

Mári

Kép
mári
 
 


Sziasztok!

Mári: kitörölted az oldal végéről a pontot? Először nekem se jelent meg az oldal, csak ha azt kitöröltem. Akkor tudsz szavazni.

A hozzátápival kapcsolatos infoknak én külön örülük, úgyhogy csak így tovább csajok. Ugye mi még szopizunk, s én minden infot magamba próbálok szívni ezzel kapcsolatosan. MIvel január 5-én lesz 6 hónapos Kornél, úgy gondoltam, hogy az "új év, új ízek" szlogennel indítunk.

ÉLLJEEEEEN! Kornél átfordult a hátáról a hasára ma reggel. Igaz még csak egyszer csinálta, azóta lustizik, de így már mind a két irányba forgunk! :D

Bearanyozta a napom!
Hasonló szép napot mindenkinek.
Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Kép A kis kép nagyban [/img]

Mári

Kép
mári
 
 


Üdv!

Peti tatázik, a kajája felét ette csak meg...egyelőre.
Ma a drágám felfedező útra indult. Két pillanat alatt "átment" a mi szobánkból az öcsémébe, ott elvolt, a tízórai után pedig az ágy alól kellett kivadásznom. :D Nagyon tetszett neki, főleg, hogy megtalálta a zenélő csigáját..
Ma majdnem elütöttem két biciklist...a frányák sötét ruhákban voltak, és az elsőnek még világítása se volt (hozzáteszem, a bicikli hátsó részén viszont egy gyerek utazott az ülésben)... Ráadásul szar a váltókapcsoló a kocsiban, szóval hol világít a tolatólámpa, hol nem...persze előbbi eset általában akkor áll elő, amikor igazából nem volna fontos, hogy lássák, hogy hátrafele mennék. Bezzeg amikor kéne, hogy lássák, akkor tutira nem jó... A férjem valamikor a jövő hónapban nézeti meg, remélem, kijavítják!

Wawel, mi ma nem voltunk pl. sétálni. Elég későn értünk haza, és kibírta, hogy nem vittem. Ilyen se volt legalább két hónapja, mert mindig kiharcolta magának a sétálni menést.
Megsúgom, több-babás anyukák szerint aggodalmasabb a második baba, mint az első...legalábbis én ezt hallottam. :)
Forgáshoz gratula.

Naposcsibe, szia. Igaz, az én fiam nem anyatejes, de amennyire tudom, a csak anyatejes babáknak először azokat a bébikajákat lehet adni, amire az van írva, hogy négy hós kortól adható. Ezek gyümölcsök nagyrészt: alma, őszibarack, banán, körte, sütőtök keverékei.

Tündérpöcök, tisztában vagyok azzal, hogy mákom van Petivel. Majd megszívjuk a tesójával. :D Habár nagyon velünk se volt gond, én is és a tesóm is jó alvók voltunk (vagyunk is).
Én minden hónapban viszem Petit tanácsadásra, ott mindig lemérik, és megnézi a dokinéni is.
Mi baj lenne a baba irányította meetinggel? Csak vigyél hozzá szótárt is! (Jó leszel te is. :D )

Katus, a tápiról annyit, hogy a lelkiismeretesebb fajták az esetek nagy többségében HA tápszert írnak fel, még akkor is, ha egyáltalán nincs allergiás a családban! Egyébként nem véletlenül vannak ráírva a babakajákra a hónapok...szerintem. Arról nem is beszélve (de erről ugye ne nyissunk tényleg vitát), hogy régebben ezekre kb. az volt írva, hogy 3 hós kortól, és ha így haladunk, 3 év múlva az lesz rájuk írva, hogy 6 hós kortól. :D Na meg ugye két ugyanabból az összetevőkből készült, de más gyártótól származó kajára nagyon ritkán van ugyanaz az "utasítás" írva, már ami a kort illeti...
Szerintem a legjobb, ha anyuka a saját megérzéseire hallgat.
A honlap azért nem jelenik meg, mert a végén ott a ".", ha azt kitörlöd, be fog jönni az oldal.

Juca, hát akinek van foga...nekünk még egy sincs... :(

Mári, éljen a vonalzó! Jól látom, Malackázik a fiad?

Reni, Petinek is van törölközője, plédje, épp ami, de nem ér semmit, mert két percen belül tutira lemászik róla. :) Így néha már alá se teszem...jól fel van öltöztetve egyébként.
Ilyen kakis sztorik nálunk is előfordulnak, de én szinte "ráparancsolok" a férjemre, hogy az is a gyerekkel jár, csinálja meg. És megcsinálja...pedig én is itthon vagyok.

Na mára ennyi.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Ági, le a kalappal Peti előtt, hihetetlen, hogy mi mindent tud már a kis gazfickó! :)
Ha belegondolok, hogy az én Ádámom épp egy hónappal fiatalabb Petinél és még csak átfordulni sem hajlandó...fogunk egyébként nekünk sincs.
Most ott tartunk hogy tud a hasán fekve két tenyéren támaszkodni és így forogni, meg folyton a szájába veszi a lábát. :lol:
Ja meg folyton állna. De ezt már írtam korábban.
Egyébként rendkívül kommunikatív kis pasas Nyuszus, göndöreket kacag, imád diskurálni mindenkivel.


Reni, Nyuszusom sem marad meg húsz percnél tovább egyedül, sokat van ölben, talán ezért is nem fejlődik úgy mozgásilag, mint többi babók itt kis csapatunkban...lehet, hogy hagynom kéne picit sivalkodni, hátha utána rájön, hogy anya üölében ülésnél érdekesebb dolgok is vannak? :roll:

A legújabb fétistárgyak nálunk: mobiltelefon-ha világít vagy csipog akkor különösen, és a klaviatúra, amit ütögetni is naaaagyon szeret. A csillár ment a levesbe... :)

Na megyek, mert Tomi megfürdette Nyuszuskát és annyira aranyosan játszanak - két egyformaság - nagyon hasonlítanak! Muszáj néznem őket!!!

Pusz mindenkinek, jó éjt!

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!


Katus kérte, hogy néhány mondatban mutatkozzak/mutatkozzunk be.
2006 május 31-én érkezett meg családunkba Igi baba. Apás szülés volt. 2590 grammal. A súly hátrányt gyorsan ledolgozta. Ezen a héten kedden adtam neki először almát. Addig csak anyatejcsit evett. Most egy kicsit bánom, hogy nem a télen született, mert most igen gyér a gyümölcs felhozatal.
A gyümölcsökről jutt eszembe, hogy a védőnőnk azt mondta, hogy adjak neki mandarin levet. Viszont én azt olvastam valahol, hogy a citrus féléket egy darabig kerülni kell. Valaki adott már mandarint a babának? Vagy ti mit hallottatok/olvastatok a citrus félék adásáról?

Visszatérve a Igi baba történetére:
Amikor megszültetett a szülőszobán olyan hideg volt, hogy Igi szája remegett. Így nem tudtam ott megszoptatni. Viszont mikor haza jöttünk egy hét múlva bejött a kánikula.
Eddig rájött, hogy hogyan tud egyik-másik oldalára fordulni, néha sikerül hasról a hátára fordulni. Ez nála nagy feljemény, úgyanis neki meg kellett szoknia, hogy hason is lehet lenni. Eleinte max 1-2 percet volt hajlandó hason lenni. Most már azért megy több percen keresztül.
Ha olyan a kedve akkor perceken keresztül beszél. De van mikor napokig nem akar beszélni. Nem szereti a cumit. Ha a szájába adom, akkor rág rajta egyet-kettőt és a cumival a szájában bugyborékol a nyálával addig mi ki nem repül a cumi a szájából. Inkább az ujját szopja, de nem úgy mint a legtöbb baba, hogy a hüvelyk ujját. Nem... amelyik éppen kedvére van. Egyet, kettőt, hármat is bekap.
A baba beszédben már felfedezhető a ba szótagok.
Nem tudom, hogy találkozott e valaki azzal, hogy pár hetes baba úgy sírjon hogy au, meg jajjaj. Sajnos Igi sírt így. De ez addig tartott míg a pocifájos korszakon túl nem léptünk. De én meglepődtem, hogy jajjgatni is tud egy pici baba.
Na de ezen már túl vagyunk. Alapvetően nem volt sírós baba.
naposcsibe
 
 


Üdv!

Tündérpöcök, én Petinél azt tapasztaltam, hogy az ölbebabázásnak nincs köze a mozgásfejlődéshez. Peti is elég sokat volt ölben (néha most is elég sokat van, de kevesebbet, mint előtte), és látod miket csinál.
Talán ez is genetikus...és ha abból indulok ki, hogy az apja 9 hónaposan már járt... :roll:
A telefon nálunk is fétistárgy, a billentyűzet is. :D Az előbbinek is meglehet az oka: ld. http://www.harmonet.hu/horoszkop.php?pa ... jegy=ikrek

Naposcsibe, üdv közöttünk.
A védőnőhöz no comment. Én még mandarinlevet nem adnék neki. Talán annyit, hogy érezze meg az ízét, de huzamosabb ideig és "nagyobb" mennyiséget semmi esetre sem. Ha léket adsz neki, az inkább az előző hozzászólásomban leírt gyümölcsök levei legyenek szerintem.
A babasírásról annyit, hogy nálunk még mindig az annnya-annnya a menő.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Ági, Ádám is úgy sír, hogy annya-annya!!!!:-)

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!

Csatlakozom Ex-hez. Nálunk is sokat van ölben Kornél (a férjem szerint ez nem túl jó, de én az anyai ösztöneimben bízom) és rengeteget mozog. Na, ott azért még nem tartunk, mint Peti, de igyekszünk! :D Bár van 1 hónapos lemaradásunk! Azt nem tudom, hogy én kicsiben milyen voltam, meg se kérdeztem anyutól, de egy biztos piszok rossz voltam. :) Ettem és sírtam. Aludni??? ÁÁ, akkor valamiről lemaradtam volna! Na, hála istennek Kornél nem ilyen, bár az alvás neki sem erőssége.

Nálunk a telefon mellé becsatlakozott a tv távirányító. Szoktam is mosolygoni, mikor apa megpróbálja elvenni a fiától. :D S én, mint nevető harmadik nyerek!

Pogi: Tőled kérdezném, hogy láttam a blogban, hogy egy csomó kaját elkészítettél előre és lefagyasztottad. Én is ezen gondolkodom, bár én még nem táplálok hozzá, de ha van egy kis időm, akkor megcsinálnám. Bevált? Mivel kezdjem? (Perzse ehhez bárki hozzászólhat)

El kell vinnem Kornélt orvoshoz. A jobb arcán hatalmas piros folt lett egyik napról a másikra és középen száraz. Most elkezdődött a másik oldalon is. Nem tudom mi lehet ez, de aggaszt. Érdekes, hogy betegek még nem voltunk, szerencsére, de a bőrünkkel már másodszor megyünk dokihoz. Pedig olyan nagyon figyelek mindenre. Kézmosás, stb.

Majd még jövök, hogy mi lehet ez, addig is minden jót Nektek.

Naposcsibe: üdv köztünk!

Mári: ezen a képen micsoda érdekes mandulavágású szemei vannak Vencelnek. Nagyon édes! :D

Kitti: képzeld, iwiw-en rátaláltam néhány ismerősre, s kettő közülük újságíró. Tanárból lettek azzá. :D Az egyikük Zalaegerszegen, a másikuk Pesten. Érdekes. Hirtelen mennyi újságíró lett körülöttem, aztán korábban egyet se ismertem. :D

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Wawel!

Nézd meg a füle tövét. Ha ki van repedve, akkor nagyon ekcéma gyanús.
Ha az. Nekünk a bőrgyógyásznő azt mondta, hogy pont a túlzott mosdát kell hanyagolni. Minden nap mossuk meg a fenekét a gyereknek, meg engedjük vízbe, de ne krémezzük (gyogyótári fürdető) minden nap, csak minden másnap, esetleg harmadnap. Kingának berepedt a bőre, volt, ahol vérzett :cry: de szépen rendbejött.
Így nézett ki
http://kofa.smugmug.com/gallery/1717424/1/84701099

tjuca
 
 


Sziasztok!

A vonalzón felbuzdulva tenni akartam fel rengeteg képet, de apa nélkül nem megy! Már hónapok óta meg akarom tanulni apától, régebben neki sem sikerült valamiért, tegnap igen és meg is mutatta, persze ahogy a férfiak szokták :D , én azt hittem meg is jegyeztem, de nem megy :(

Igen, Malackázik! :D Látszik, hogy anya kedvence Malacka :D

Igen, mandulás a szeme kicsit :D

Szóval le vagyok maradva képileg, jövőhéten bepótolom, mert megyünk a nagyszülőkhöz, keddig nem leszek. Egy kicsit feltöltődöm legalább, mert az tuti, hogy alig lesz a karomban a kisfiam, de az is tuti, hogy akkor meg az lesz a bajom. Na nem sajnálom tőlük, hisz azért megyünk, hogy megmutassuk, a kis büszkeségünk mennyi mindent tud már!
És Ex Petikéjén felbuzdulva, nemsokára mászni is fog? Hihetetlen, nem?

Tegnap voltunk mi is dokinéninél, tele van kiütésekkel, meg rengeteget bukik ( már nem tudok rá ruhát adni, nem győzök mosni). A bukások ellenére hízott, úgyhogy nincs gond ezzel, a kiütés meg nem a tápi miatt van. Ugyanis arra gondoltam, hogy az új tápira allergiás.
De pont mosóport váltottam, Tomira. Védőnő szerint pont Tomiról kellett volna. :( Vettem Bip hypoallergént, de védőnő szerint a hyposok sem túl jók! Eddig Dosia volt, alig vártam hogy elfogyjon, mert nem én vettem de úgy látszik az volt a nyerő.

Egy volt kolléganőm nagyon tápiellenes és neki már 3 hónapos korától elfogyott a tejcsi és egy táplálkozási szakértővel egyesztetett Biokrumplit evett a baba, meg szőlőcukros vizet, teát. A szőlőcukros víz az agy fejlődéséhez kell, meg hogy elvegye az éhségérzetet. na, nem voltam valami szakszerü. Szóval én is ki akartam hívni ezt a szakértőt, de ez a dolog nekem nem tetszik, inkább a tápi...remélem nem lesz gond. Mert ismét egyre rosszabbak az éjszakáink, szinte semmit nem alszunk. De lehet, hogy a tejcsim miatt. Honnan lehet ezt tudni, hogy mi okoz gondot? Már mindent kizártam és az almával is leálltunk.

Na, fel is ébredt!

Mári

Kép
mári
 
 


Mári!

Ha használsz öblítőt, hagyd el! És vissza a Dosiához, ha attól nem lett baja. Ja és meglátásom szerint jobb a folyékony mosószer, de ezt csak én gondolom. Nálunk is tiltólistás az illatos ruci az ekcéma miatt.

Nos akkor az éjszakákról egy kicsit. Itt sokan panaszkodtok, hogy kétszer is felkel a baba. Hát én meg csak bölcsen mosolygok. Kinga is nagyszerűen aludt, csak egyszer evett két hónapos korában, azóta viszont egy merő katasztrófa, hol jobban, hol kevésbé. Minden hónapban magára kapott min. fél kilót, mozog, mászik, teper, mosolyog, beszél, de az alvással gondok vannak. Szerintem elég a tej, mert, ha nappal nem eszik akár hét órán keresztül, és nincs leesve lábról, ott nem a tejjel van gond. Továbbá a felkelések 95 %-ában csak két slukk kell, vagy annyi sem. Viszont az okok preferencia nélkül. Puki, fognövesztés, kaka, felkalimpa rögtön mászással és fejbeveréssel kombinálva. A hozzátápiban volt sok reményem, de ma az is elszállt. Keserves sírás. Kérem az alma fog. Masszíroztam hajnal négykor a pocakot vagy 10 percig, kb. 25-ször keltünk. Na reggelre lett termés. Egy átlagosnak mondható éjszaka 5-6-szor kelek, vagy többször. Múlt héten elkezdtem örülni, mert csak kétszer keltem, korai volt. Fogkibújás előtt három héttel volt a leggázabb, most megint arra is gyanakszok. Szóval sztem ki kell próbálni, ha "töméssel" tápszerrel sem javul a helyzet biztosan nem a tej kevés, pedig itt nagyon sokan írtátok. Ez van. Vannak rosszul alvó gyerekek, hát az enyém ilyen. Attól még nem cserélhetem be az Ecserin :roll: Alkalmazkodom, és én, mint jó alvó beérem a szaggatott 6-7 órás alvással is, és bízom benne, hogy a tesó nem lesz enniyre éberke.

tjuca
 
 


Tjuca, én is kb 5 - 6 alkalommal kelek Nyuszushoz egy éjszaka a mai napig. A férjem azt mondja hülye vagyok, hagyjam tíz percet bömbizni és vissza fog aludni. A védőnő ugyanezt mondja.Én azonban erre képtelen vagyok, amikor szegénykém keservesen sír. Általában 5 perc cicizés után bealszik, de óránként felébred..hulla vagyok. Van amikor meg attól ébred, hogy egész éjjel hozzá van nyomódva a kiságy rácsához, nem is értem miért, szerintem talán biztonságot keres, valahova bújni kell :?:
Szóval ennek köszönhetően folyton beveri a buksiját és attól riad fel sírva. Magam mellé rakom, pici szopi bealszik, visszaviszem de ha nagyon kómás vagyok vissza sem viszem, én is elalszom mellette.
Van amikor meg előfordul hogy viszzarakom, majd egyszercsak arra ébredek hogy már megint mellettem van. De ez hogy lehetséges? Úgy hogy van amikor az első nyikkanására valószínűleg félálomban megyek érte.
Szóval, én már úgy látszik, gyerekcipelés, légzésfigyelő ki és be kapcsolgatás és szoptatás mellett is kiváló alvó vagyok. :lol:

Engem most inkább az zavar, hogy Ádi még mindig nem nagyon mozgolódik, nem forog, ilyesmi...lehet hogy feleslegesern aggodom, de ha kedden leviszem a doki nénihez részletesen rá fogok kérdezni erre a mozgás dologra is.

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Tündérpöcök!

Kinga ha felébred rögtön mászik. Régebben kúszott. Neki az ágynak, és visít. Akármeddig hagyhatnám nem aludna vissza. Már ezt is próbáltuk. Embertelen, fárasztó, és még csak nem is lett jobb. Egy éjszaka alatt kipurcantam én, a gyerek, és az apja is. :cry: Hát ez van, az Isten adott nekem egy alvamászót :twisted:

Szerintem semmi baja Nyususnak, pláne, ha álldogál. Egyszerűen csak más lehet nála a sorrend. Kinga is sokat van/volt ölben is, de mint látod a mozgásfejlődése nagyon előre van. Ja és mindig dühből indult ki. Amikor nyűglődik, akkor lendületből "ész nélkül" nyomja magát, így tanult meg forogni, kúszni, és mászni, valamint a hátán hídban ugrálva közlekedni is. Persze aztán a tökéletesítés már akkor történik, amikor higgadt, így nagyon ügyin szabályosan csinálja.

tjuca
 
 


folyékény bipet még kipróbálom, aztán vissza Dosia! Öblítőt használok, az is Bip sensitive, de eddig attól nem volt baja.
Na az éjszaka! Eddig volt nekünk is egy mély alvás először 11-től fél 3-ig, később fél9, fél 10, fél 11-től fél 1, fél 2, fél 3 3-ig. Mikor hogy. Aztán óránként ébredés. Most fél óránként ébred vagy esetleg óránként, sokszor cici a szájban és belekortyolgat néha és úgy alszik. Ha felébred, szintén néhány korty és visszaalszik. De nem is ez a gond, hanem az, hogy amikor alszik, ő is pukizgat, fáj a poci, tekergőzik, felsír, mindez csukott szemmel és közben alszik 10 20 perceket, mígnem jön a nagy mocorgás és felébred. Akkor jön a cici, de mindez csukott szemmel. Szóval eközben én alig alszom, mert mindig azt figyelem, mikor ébred, veszti el a türelmét. Szóval sajnálom szegényt. Míg tápiztunk, egyszer ébredt. DE van tejcsi és mégsem lakik jól, alszik rajta.

megyek, nagyon türelmetlen.

Mári

Kép
mári
 
 


Sziasztok!

Mostanában nagy a rohanás nálunk, alig vagyunk itthon, mert közeledvén a karácsony és a decemberi szülinap-dömping állandóan rohangálok. A maradék időmben meg persze fejek. Kezdek ebben kicsit kimerülni. Emiatt kicsit kettős érzelmeim vannak, mert januárban elkezdjük a hozzátáplálást. A kérdés csak az, mennyire legyen hozzátáplálás, és mennyire legyen ez "leválasztás". Kezdek fizikai teljesítőképességem határához közeledni, mert ez a napi 5 óra fejés nagyon kimerítő, másrészt nagyon rossz lenne a lelkiismeretem, ha csupán lustaságból, kényelemből nem tejet adnék neki, amikor még van anyi amennyi neki kell. Mostanában ezen rágódom. Az biztos, hogy a kistesónál már a kórházban is joban a sarkamra fogok állni, és nem engedni a hozzátáplálást, mert ezt még 1x nem bírnám végigcsinálni. manócskám egyébként urkás kis baba, a múltkor a dokinéni is megjegyezte, milyen kis husi :roll: :lol:

Tündérpöcök: a mozgás miatt ne aggódj. Olvastam az egyik könyvben hogy a babák egyszerre csak egy dolgot tudnak tanulni. A mozgás az a látványos, de ha nem ezzel foglalatoskodik akkor lehet, hogy épp másfajta képességeket fejleszt magában, ami most nem olyan feltűnő. Pl látás, hallás, beszéd, ilyenek. Ha még mindig gondolkozol bébiszitteren, lehet hogy érdemes lenne olyan tanintézmény hallgatói közül körülnézni, ahol a bölcsi-néniket képezik. Ott biztos van olyan lány, aki szívesen dolgozna, és nem teljesen amatőrök. De ez csak egy ötlet. Ha felébred, és bújni szeretne, lehet hogy kellene neki egy elalvós gyigya, ami lehet egy pelenka, egy plüssállat valami, amit szorongathat, és az segít neki ellazulni, elaludni. Legalábbis sok helyről hallottam ezt a megoldást. Nálunk szerencsére nincs éjjel ordítás, ha fel is ébred eljátszik kicsit és visszaalszik, hacsak előző nap valamiért nem ette meg az adagját és akkor egyszer kelünk enni is. Igaz, ő altatva, vagyis ringatva, kézben nem is tud elaludni :roll:

Mári: a hozzátáplálással különféle vélemények, nézetek vannak. Ez éppen olyan, mint a felnőttek táplálkozásában sincs egyértelmű, egyedül üdvözítő módszer, pedig ott aztán az alany még a tapasztalatait is meg tudja mondani. Szóval, vannak akik azt mondják, ha már nagyobbacska a baba, és kiegészítés kell, jobb a természetes táplálék, hiszen a tápszer, bárhogy nézzük is, csak "műanyag", vagy a másik tábor meg azt mondja, hogy anyatej, vagy az azt helyettesítő termék a megfelelő, vagyik a tápszer. Itt is inkább a szívedre hallgass, melyik áll közel hozzád. Generációk nőttek fel úgy, hogy már korán elkezdtek "normális" táplálékot enni, és mégis ember lett belőlük. Már írtam régebben is, hogy én pl már 2 hónapos koromtól ettem, és szinte kizárólagosan ételt, mivel tej csak mini mennyiségben volt, tápszerre meg allergiás voltam, mégis allergia és betegségmentes vagyok.
A folyékony mosószer szerintem is jobb, mert jobban oldódik a vízben, nem maradnak maradványok a ruha szálai között.

Katus, és a többiek: a mit mikor adhatok kérdés is elég sok vitát kivált, még a "szakemberek" között is, mint már fentebb is írtam. Ahány táblázatot olvastam, annyiféle volt. Vannak olyan ételek amit az egyik már 4 hónapos korban is nyugodtan ad, a másik meg csak sokkal később. Szerintem itt is mindenkinek magának kell eldöntenie, melyik emberkének a nézetét teszi magáévá, vagy csak egyszerűen elolvas párat, aztán a szívére hallgat. Hiszen mindenki a legjobbat szeretné a babájának. Én úgy látom, az én hozzáállásom leginkább Ex-éhez hasonlít ezügyben.

Tjuca: becserélni? :D Ugyanmár, semmi kincséért sem. Lánykád is nagyon aktív. A fürdetés nálunk is nagyon menne hasonló módon a nagykádban, csak nekünk sajnos nincs kádunk, a legnagyobb babakádat is kezdjük lassan kinőni. Igaz, mi eredetileg is úgy kezdtük fürdetni, hogy fektetve tettük a vízben, ezt szokta meg. Később kipróbáltuk a fotelt, de az már nem tetszett neki, akadályozta a rugkapálásban :roll:

wawel: GRATULA a forduláshoz! Pikk-pakk eljön az idő, hogy majd szaladgálhatsz utána :)

Marcy: szép nagy baba a kisfiad. Mi így 5 hónaposan mindössze 6700grammot nyomunk, és nekem ezt is épp elég emelgetni. Az egyik ismerősünk 2 hónapos kisfia most akkora mint az 5 hónapos Márk. Lassan majd mi öröklünk tőlük ruhákat :D

Preni, nem vagy rossz vagy gonosz azért, mert az erkélyen szereted altatni a fiad. Így ebéd után amikor Márk egy nagyot alszik (3-3,5 órát) akkor én is a teraszon altatom. A fejés miatt nekem nagyon kevés időm van, ezért úgy vagyok vele, hogy amikor ébren van akkor inkább játszunk, és ne csak feküdjön a babakocsiban, amikor meg alszik, akkor nem igényli, hogy én pesztráljam, tehát ilyenkor tudom a dolgaimat csinálni.

Ex, hihetetlen, hogy Peti milyen ütemben fejlődik. Csak ámulok és bámulok. Nagyon ügyes! Kíváncsi vagyok, mikor kezd majd el mindent szétszedni :) Erről a hídba állásról én még nem is hallottam, de a pelenkázás már nekünk sem egyszerű.

Naposcsibe, üdv közöttünk.

A rossz alvásról még néhány gondolat:
Nálunk nem a gyerek, hanem én vagyok (már évek óta) rossz alvó, így tudom, milyen rossz is az, ha valaki felébred és nem tud visszaaludni. A rossz alvásra okára éppen ezért sokat gondoltam. Lehet az, hogy fázik, vagy épp túl világos van, ezért a szeme nem tud teljesen ellazulni, vagy épp valami zaj van, ami zavarja, vagy az ágy nincs jó helyen valamiért, huzat van, vagy csk rosszak az "energiák". Igen, ez vicces, de tényleg nem mindegy hogy hol van az ágy. Vagy a takaró nem jó. Ezek mind olyan apróságok, amik egy álomszuszéknak jelentéktelenek, de valaki, aki rosszabbul alszik, annak épp elég a diszkomfort érzéshez, és olyankor a kevésbé mély alvási szakaszban könnyebben felébred. És mindez nem fáradtságfüggő. Saját tapasztalatból tudom. Nekem néha már az is segít, ha csak megfordulok az ágyon, és lábtól teszem a fejem. Gyerekkoromban például az is nagyon zavart, hogy ilyen állatos lámpánk volt, amin a sok állat közül egyetlen ronda figura volt, és az egy bagoly volt. Mit ad isten pont úgy lett a lámpa felszerelve, hogy pont ez a bagoly nézett felém, és ez rossz érzetet keltett mindig bennem, hiszen amint kinyitottam a szemem ezt láttam.
Bocsi, hogy erről ilyen sokat írtam, ha van kedvetek hozzá, gondoljátok át. Egyébként van egy olyan mondás, ahova a macska fekszik a lakásban, oda kell tenni az ágyat, mert ott valószínüleg nincsenek rossz "energiák".

Egy kérdés:
Hogy lehet az, hogy a 6700 grammos gyerek mindig kipisil a 9 kilósig rendszeresített pelenkából? próbáltam én már minden fajtát, gumisat és nem gumisat, de mindegyik balesetes lett. Van olyan nap, hogy 3x-4x öltöztetem át. Érdekes módon a kaki nem folyik ki, lehet azért mert nem nyom egyszerre sokat, elosztja napi 3 adagra. :) Túlzásnak tartanám már most a maxi pelust használni, ami 8 kg-tól ajánlott.

amandi
 
 


sziasztok,

tegnap nem tudtam jönni mert Pancsa nagyon mügi volt (ez a családi szavunk a morcos-nyügösre). egész nap karban kellett cipelni, ha nagy néha le is bírtam tenni, akkor sem mozdulhattam mellőle, mert ordítás volt.

délután ötre már hulla voltam:( aztán szerencsére jöttek tesómék bébiszittelni, mert a férjemmel mentünk egy rendezvényre....hát jól esett az az egy-két óra szabadság, bár hozzá tartozik, hogy félóránként akartam hazacsörögni, hogy minden okés-e.

szegénykémnek az volt a baja, hogy reggel óta nem kakilt, aztán hajnali háromkor bepótolta, akkorát rottyantott, hogy át kellett öltöztetni. azóta ma is volt egy ilyen rotyija.

amandi, látod hasonló a problémánk. mi most liberot használunk és ez általában jó, előtte pamperseztünk, de abból tényleg állandóan kijött az anyag. nem tudom hogy van ez, mert Pancsa még csak 6 és fél kilo és elvileg 8 kilósig van ez a pelus..... hát nem túl jók:(

mári,
szerintem a baba ruháját külön mosd mindig a többitől és esetleg csak az ő cuccaihoz érdemes lenne folyékony Arielbe beruházni. én azt használom és teljesen jó. öblítőt pedig felejtsd el!

jaj, viszont meg akarom osztani veletek: a fotós lány küldött ízelitőt a Pancsáról készült képekből. az összeset majd a jövő héten kapjuk meg.
szerintem csodaszépek. azt hiszem nagyon szép naptár lesz belőlük, meg akarok pár szép képkeretet is venni és a legjobb képekből rakunk bele, hogy kirakhassák.

ez az egyik amit küldött: tiszta kis balerina, iszonyat cuki ahogy a lábát tartja. ja és a legjobb volt az egészben, hogy Pancsa is nagyon élvezte a fotózást, végig mosolygott és "pózolt".

Kép

ha esetleg valakit érdekel, akkor szívesen ajánlom a fotóst.
http://www.nagyhajni.com

meteor
 
 


és ma még történt két jó dolog.
talán emlékeztek a múltkor írtam, hogy milyen hülyén csinálták meg a tabánban a lépcsők felújítását, hogy babakocsival nem lehet lejutni. hát írtam róla az önkormányzati képviselőnknek vagy két hete.
azóta nem volt válsz, kicsit csalódott is voltam, meg tervezgettem, hogy akkor majd írok neki megint stb.stb.
erre ma kaptam választ, hogy elnézést kér, de eddig még nem működött a mélbox-a. írta, hogy csak ma kapta meg a levelet és mindenképp utánanéz.
ez nekem annyira szimpatikus volt, hogy visszajelzett, hogy megkapta és elnézést kért, amiért eddig nem jelentkezett.

a másik meg: el kellett ugranom ügyintézkedni, addig anyu vigyázott Pancsusra, szerencsére nagyon gyorsan végeztem és hazafelé megálltam a kedvenc salátázómnál, mert nem volt itthon semmi kaja. ahogy rakattam össze a salátám odalép hozzám egy pasi: "bocs nagyon jó ez a nadrág rajtad, hol vetted?"

ami alapjába véve elég gagyi szöveg, nade ha Szabó Győző színészünk szájából hangzik, akkor nem is annyira :) kicsit zavarba is jöttem hirtelen alig jutott eszembe a válasz. viszont azóta is vigyorizok :D
hiába no, ilyen apróságok tökéletes elegendőek, hogy felvíditsanak egy otthonülős anyukát :)

meteor
 
 


Rita, tényleg jól sikerült ez a kép! Gyönyörű naptár lesz belőle. Amikor még pocakos voltam valahogy elvetődtem a fotós lány honlapjára, de aztán nem kerestem meg hogy megörökítse a pocakomat.

Apró örömök az életben, ettől lesznek mosolygósak a napjaink. :) Egy-két hasonló bók szerintem mindenkinek jól jönne :) Sajnos nálunk ezeket mindig a fiam aratja le, miatta állítanak folyton meg. :) Én meg ilyenkor dagadozom a büszkeségtől.

Andi

amandi
 
 


Sziasztok!

Ma én is háromszor öltöztettem át Petit. Kétszer jobb oldalon, egyszer a bal oldalon folyt ki a pisi. A pelus bezzeg szinte száraz volt. Pedig ugyanazt a pelust használjuk már régóta és maxira is már egy hónapja, hogy átváltottunk. Szóval nem minden napos, de ha kifolyik, akkor tuti, hogy egy nap többször. ( ja, és arra is ügyelek, hogy a kuki lefelé álljon!)

Rita: Nagyon édes a lánykád! És a képen is gyönyörű!
Hmmm, Szabó Győző! Most szingli!

Az alvás nálunk változó. Van úgy, hogy egy nyikkanás nélkül alszik reggelig, de néha nyöszi van és ugrom simizni vagy cumit adni. De a nyöszi is félálomban van.

Ma éjjel ketten leszünk Petivel. A férjeméknek sok a munka, így hetente kétszer is kell éjjel dolgoznia. Annyira utálom, de ez van. Örüljünk, hogy van munkánk a mai világban. Viszont annyi jó van a rosszban, hogy a túlórát nem fizetik ki, hanem le kell csúsztatni. Így előfordul kb másfél havonta, hogy szinte egy hetet is folyamatosan itthon van.

Megyek, mert Peti hív. Még majd benézek.

Reni
Kép
prenata
 
 


Meteor!

Szegény Győző akkorát koppant :-)
Hány fotó lesz, és ha nem indiszkrét, akkor mennyibe került?

tjuca
 
 


sziasztok! Akkor szerdán jövök ismét! Szép hétvégét mindenkinek!

Meteor:
Külön mosom...és ecettel öblítsek? Majd visszaolvasom a választ! Jó ez a Győzős eset :D Hogy kik csapják neked a szelet? Ha tudná, hogy nemrég szültél.... :D
Jó a kép picúrról!

Jártatok már úgy, hogy az anorákba beizzadt a picúrkátok? Kár volt bemenni vele a boltba, hiába bontottam ki (aludt), nem vettem le róla és rámelegedett. Most meg állandóan tüsszög. Remélem nem fázott meg!

Sziasztok!

Mári

Kép
mári
 
 


Sziasztok!

Nahát, mik történnek veletek?? :D Vidéken annyira nem izgalmas az élet!

Pannin majdnem elolvadtam! Hihetetlen!

Itt csak annyi történt, hogy mint kiderült Kornélnak contact dermatitise van. Kaptunk rá kenőcsöt, de azt valami borzalmasan nehéz volt kiváltani. Ha nem untat benneteket gyorsan leírom. Bementem a rendelőhöz legközelebbi gyógyszertárba, ahol közölték velem, hogy a kenőcs egyik alapanyaga hiányzik, ezért nem tudják kikeverni. Nosza rajta, gondoltam én, itt a közelben egy másik gyógyszertár, akkor oda beugrunk. Ott csupán fél órát álltunk sorba, mert közben rosszul ütötték be az előttem álló hölgy gyógyszerének árát, mire azt kijavították... Na de sebaj. Megvártam. Hurrá, jövök én. Azt mondták, hogy hétfőre meglesz. Na, itt elszakadt a cérna. S ha valaki ismer, akkor tudja, hogy alapjába véve egy olyan ember vagyok, aki nem nyitja ki a száját. De amikor a kicsiről van szó, akkor anyatigrissé válok. Közöltem a hölggyel, hogy ott van a babakocsiban egy 5 hónapos kisfiú, és maguk azt mondják nekem, hogy hétfőre lesz meg a kenőcse. A másik gyógyszertátba meg visszaadják a receptet és ki se keverik?? persze 6 órára kész lett a kenőcs!!

Nem volt egyszerű napom. Ezen nagyon berágtam!
Meteor, ha legközelebb találkozol a Szabó Győzővel, küldd el erre felénk is! :D

Elviszem a törpét fürdeni.

Puszi mindenkinek!

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Jó estét,

még gyorsan bejelentkezem, amíg a párom fürdik, mert ha kijön visszaköveteli a gépet :)

Úgy tűnik Szabó Győző nem csak nekem kedvencem :D Egyébként egy lánnyal beszélgetett a salátázóban, szóval simán el bírom képzelni, hogy esetleg a lánynak tetszett a nadrágom.
Bár, hogy azon mi tetszhetett neki :) Meg én szerintem halál nyúzottnak is nézek ki, nem is tudom miért :) szóval elég furcsa volt ez a leszólítás.

Mári,
ecettel öblíteni? én erről még nem hallottam, szerintem simán elég a mosószer és utána a gép sima vízzel átöblíti, így nem marad benne szinte semmi vegyszer. az arielnek meg egész finom illata van, szóval nem is hiányzik az öblítő.

Juca,
az az igazság, hogy mivel a lány egy kedves ismerősünk barátnője, így ajándékba kapjuk. vagyis majd valami finom borral háláljuk meg.
szerintem olyan 30-40 kép lesz. de már más is érdeklődött az árról. így mindenképp meg fogom kérdezni.

Képzeljétek az után, hogy tegnap a Manó snem kaksizott semmit ma már három hatalmas "adagon" vagyunk túl és egy ruhacserén. A másik két esetben csak azért nem kellett cserélni, mert amint hallottam a rotyogást már mentünk is pelust cserélni.

Egyébként erről jut eszembe, az önkormányzati választások alatt rengeteget röhögtünk, mert a kerületben az egyik jelöltet Rotyis Józsefnek hívták :) Na nekem mindig Pancsa teli pelenkái jutottak róla eszembe.

Jó éjszakát mindenkinek!

meteor
 
 


Üdv!

Férjem itthon, Peti az ágyon. Olvasok-írok, legalábbis próbálkozok. :)

Mári, én azt hallottam, hogy csak akkor lehet a mosópor, öblítő a ludas, ha olyan helyeken jönnek elő a "kiütések", ahol a baba bőre érintkezik a ruhával huzamosabb ideig. Nekünk szerencsénk van, ilyen jellegű problémánk nincs, használunk Dosiát, Bonuxot, Bipet, öblítőből meg általában a viszonylag drágább fajtákat vesszük.
Szerintem a hypoallergén dolgokkal nincs gáz...de mint tudjuk, ahány védőnő, annyi vélemény.
Én Petire sétánál semmivel se adok több ruhát, mint amikor kenguruban viszem, csak egy takaró van rajta, azt lehajtom róla, esetleg lehúzom az "overáll" cipzárját egy kicsit.

Tündérpöcök, nálunk nagyon érdekes volt a dolog, mert Peti is körbejárta (járja) a kiságyat álmában, és nagyon sokszor riadtam nagy puffanásokra, de ő még a szemét se nyitotta ki.
Irigyellek a jó alvókádért. Én, ha felkelek, nem tudok azonnal visszaaludni, min. negyed óra kell ahhoz, hogy átmenjek ismételten alfába.

Tjuca, nálunk a dühből történő mozgás most kezd kialakulni. A forgás "magától" jött, de szerintem a kúszás-mászásnál más lesz a helyzet.
Peti is tud hídban tolatni. Ma fürdés után anyukám adta rá a pelenkát, nekem egyszerűen nem ment, annyira mozgott Peti.

Amandi, remélem, lelkileg-fizikailag az ünnepek során összeszeded magad.
A szétszedés nálunk már nagyon régi lemez, a játszóállványát állandóan "leamortizálja". :D
Nekem hasonló volt az "élményem" a fagyasztóval, aminek mindig a szembembe világított a jelzőfénye, ha kinyitottam este a szemem.
Szerintem pont azért pisil ki belőle, mert nagy. Nekünk még nem nagyon volt ilyen gondunk...

Meteor, ismerős az érzés. Egy idő után rájöttem, hogyha vmi gond van, úgyis felhívnak, de elég sok "önmegtartóztatás" kellett hozzá.
Szerintem a különmosás egyáltalán nem gazdaságos, vagy legalábbis én nem tudok annyi ruhát felhalmozni, hogy megérje külön mosni őket. Valahol nem biztos, hogy jó a babának a túlzott "sterilitás", kivéve, ha muszáj.
A kép eszméletlenül jó.
Mázlista... :D

Reni, ifjú anyukát nem hergelünk pasizásra. :)
Nálunk a férjem hétfőn szabin lesz, utána nem tudom. De remélem, nem lesz vidéki munkája. Náluk túlóra nemigen van, anyukáméknál többször fordul elő, de náluk kifizetik, a csúsztatás nagyon ritka.

Wawel, hát igen, némely patikában hajlamosak a lustaságra. Például nálunk a doktornő néha ír fel kamillás-bóraxos popsikrémet. Na mármost sima bóraxos a patikák nagy részében van készen, szóval csak a kamillát kell belekeverni, és emiatt is kétszer járatják az embert. Nekem a múltkor szerencsém volt, mert anyukám unokatesója gyorsan beletette, így nem kellett visszamennem. Egyébként nálunk a keverős krémek másnapra tutira kész vannak, meg egyébként is olyan gyógyszertárba járunk, ami szombaton is nyitva vagyon.

Na mára ennyi voltam. Megyek pancsizni, aztán meg teregetek.
Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Küzdünk Petivel. Én azért, hogy elaludjon, ő azért, hogy fent maradjon. Ilyen sokáig még sosem volt fent!
Ma apukám jött el fürdetésre. Akkorákat nevettem magamban azon, ahogy Petihez gagyogott. Még sosem hallottam így beszélni és nem is néztem ki belőle. Nagyon aranyosak voltak együtt!

Úgy érzem Peti nem adja fel! Folyamatosan dumál. Mikor fog elaludni?

Beata, Niki, Macsek merre vagytok?

Már Kisvirágot és Mézgombit meg sem merem kérdezni!

Reni
Kép
prenata
 
 


Szép jó estét mindenkinek!
Vendégségben voltunk kolleganőméknél, ahol szintén található egy három éves kis lókötő Patrik személyében. Jaj, zabálni való volt! Folyton azt kérdezgette, Ádám miért nem iszik a teájából és miért nem megy pisilni a nagyvécére. :oops:
Jaj, már láttam a jövőt. Hihetetlen, de az én fiam is ilyen nagydumás pasas lesz röpke egy-két éven belül.:-)

Nem tudom egyébként mi volt ma Ádi babóval, nagyon rossz kedve lett délután, sokat bömbizett. Talán a foga? Nem tudom.Mindenesetre a vendégségből haza tartva beszereztük a gyógyszertárban a fogzás segítő-érzéstelenítő cuccost. De nem volt rá szükség mert Nyuszus fürcsi után azon mód beájult.

Meteor, én is addig ülök a gép előtt amig zuhanyzik a párom, utána általában ő is rögtön sorakozik.

Jaj, már be is jött, úgyhogy megyek tentikélek egyet.

Jó éjt mindnekinek, holnap igérem visszaolvasom, amiket írtatok. :shock:

Pogácsa, merre vagy, rég hallottunk bővebbet felőletek?

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok,

Jelentem itt vagyok, csak mire ide jutok, örülök, hogy el tudlak olvasni Titeket. Jól esik, hogy hiányoltok... :)

Most nem tudok személy szerint reagálni, mert nincs erőm visszaolvasni, hogy ki mit írt. Hámozzátok ki légyszi!

Nálunk is volt olyan, hogy Andrissal küzdeni kellett, mert direkt felébresztette magát.
Lekopogom, az utóbi éjszakáink elég normálisak voltak. Na azért ez nem azt jelenti, hogy nem keltünk, de volt sokkal rosszabb is.
Mi is próbáltuk ezt a sírni hagyásos dolgot, aztán majd bealszik. Hát nem aludt el, képes volt másfél órát üvölteni. De már nincs ilyen.
Napközben is sokszor elvan magában, és amíg nem hív, addig megpróbálom békén hagyni, hagyom, hogy saját maga fedezzen fel dolgokat. Aztán amikor elunja magát, jön a közös játék. Főleg a délutáni és az esti szopi között. Jól lefárasztom, nincs lazítás! :))
Mi nem hagyunk ki sétát, el se tudnám képzelni, hogy ne menjünk ki. Elég lesz majd akkor, amikor leesik a hó, és nem fogunk tudni lemenni a hegyről. :(
Két hét múlva mi is elkezdjük felfedezni az új ízeket. Kíváncsi vagyok, miket fog szeretni.
Én minden héten leviszem a védőnőhöz, na nem a sajátunkhoz, mert az egy boszorka, és nagyon nem szimpi, hanem ahhoz, aki a dokink tanácsadás idejében van. Most 150-et hízott, így vagyunk 7350 gramm, és 70 centi.
Nálunk is volt, hogy kifolyt a pisi, liberot használunk. Szerintem elég rossz a méretezés, nem csak az számít, hogy hány kiló a baba, de egy 6900 grammos lurkóra nagy az a pelus méret, amit írtatok.
Most ennyi jut eszembe, üdv mindenkinek: Macsek

Kép

Kép
macsek7
 
 


Sokan írtátok hogy nagy a pelus. Ezen csodálkozom, hiszen 4-9 kg a méretezés, és hát mi ennek a közepén vagyunk épp. A következő méret pedig már 8 kg-tól van. Eddig pont az volt a tapasztalatom, hogy ha már 1 kg-val a max méret alatt volt, akkor már éjszakára nem volt elég a pelus, nappalra is csak sűrű cserével. Úgy látszik az én fiam ilyen sokat termel :)

amandi
 
 


Sziasztok!

Tegnap este 11-ig küzdöttünk Petivel. Végül cicin elaludt. De azt hittem, hogy bepisilek a nevetéstől. Már álmában szopizta a cicit, amikor elkezdett hangosan kacagni, de közben a cici a szájában volt. Legszivesebben össze-visszafaltam volna, de nem akartam felkelteni. Gondoltam ma reggel sokáig fog aludni, mivel 1,5-2 órával később aludt el a szokásosnál, de tévedtem, mert 3/4 8-kor már felkelt.
Ma már elővettem 1-2 karácsonyi díszt, hogy feldiszitsem az ablakokat. Kipróbáltam az égőket, amiket Peti addig nézegetett, míg végül bealudt.

Amandi!
Én is azt tapasztaltam, amit te! Így mi már akkor elkezdtünk maxi pelust adni Petire, amikor túllépte a 7 kgt-t. Ja, és a Libero maxi 7kg-tól van és nem 8-tól, mint a többi pelusnál, így azzal kezdtük a maxi méretet.

Macsek! Jó, hogy jelentkeztél!

Pogi!
Már én is kérdezni akartam, hogy milyen kajcsikat fagyasztottál le Gergőnek?

Reni
Kép
prenata
 
 


Nekünk is van Petiről "jár a baba" kép:

Kép

Reni
Kép
prenata
 
 


Szép szombatot mindenkinek!!!

Ez a kedvenc napom mert végre itthon van a Szerelmem és a boldogító tudat hogy még holnap sem kell doplgozni.

:D :D :D

Voltunk karácsonyi jándék nézőben, de persze semmit nem vettünk mert mire odaértünk elment a kedvünk az egésztől. Most hazajöttünk, Ádám beájult, mi pedig édes semmittevéssel töltjük a nap hátralevő részét, ami olvasást jelent. :D
Rokonéknak van valami jó kis kontaktjuk és megkaptuk word docban a Harry Potter utolsó részét ami még nem jelent meg és most azt fogjuk olvasni nagy elánnal.

Voltunk a Brendonban is, Nyuszuska kipróbált egy baba hintát, meg egy bébikompot, de csak az utóbbit élvezte.Egyből rá is ficcent a sebváltóra és a kormányra, még dudált is, pedig hát nem tudhatta még mit kell csinálni.
Fő hogy férfiből van... :)
Persze, a bébikompozás még odébb van hiszen még le sem ér a lába.
Vicces ezekről a kompokról mindig a Flinstones család jut eszembe, és a lábmeghajtásos kőkorszaki autók. :)

Na megyek és élvezem az édes pihenést, amíg csak lehet!
További szép hétvégét Nektek és a Babóknak.

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!

Milyen ügyesek már ezek a kis babák!

Reni: a kis Peti nagyon édes. És fantasztikus jól halad! :D

Ma mi is voltunk vásárolni, illetve leginkább csak körülnézni. Kornélra ráadtuk az overálját, amiben nem nagyon tud mozogni, na meg persze hason feküdni, pedig háton nem alszik el. Így aztán mindösszesen vagy 20 percet ha bóbiskolt kinn a levegőn, a szokásos 2 óra helyett. Mire hazaértünk persze nagyon fáradt volt, de túlpörgette magát, így aztán délben feküdt le, és lassan 3 órája alszik! :) Én megcsináltam közben minden háziasszonyi teendőmet. Mostam, vasaltam, takarítottam, főztem. Ritkán van ilyen. Most kihasználtam az időt. A maradékot pedig szintén olvasással töltöm.

Pelenka: mi is szenvedünk a kifolyástól, bár most már talán kevésbé. Az elején volt, hogy naponta 3-4x át kellett öltöztetnem. Mi most Cien pelenkát használunk. Úgy látszik ahány baba annyi szokás, mert nálunk ez a legtutibb. Pedig szinte az összeset végigpróbáltuk. Ami nálunk nagyon rossz volt az a Pampers. Nem tudom kinek mi a véleménye róla, de nagyon nem vált be nálunk.

Mi holnap megyünk a Brendonba, ha csak a párom közben meg nem gondolja magát! Szokott ilyet csinálni. Most éppen dolgozik, és ilyenkor a vasárnapot pihenéssel szokta tölteni. De most megígérte, hogy vasárnap elmegyünk a Brendonba. Ahhoz ugyan el kell mennünk Veszprémbe, de más miatt is kellene menni. Kiváncsian várom, hogy holnap lesz-e kedve menni!

Na, megyek olvasni! Kellemes hétvégét mindenkinek!

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Sziasztok!

Kendém beteg volt, azért nem voltam. Most már jobban van, lement a láza, a nátha is múlóban van.

Naposcsibe!
Üdv itt! Kende, ha fáj valamije, úgy sír, hogy jáááááj-jáj...

Juca!
Kendét kiütötte a gyogyótári fürdető... :shock: Nem akartam elhinni, hiszen elvileg ilyen nem fordulhat elő, de iszonyatosan kiszárította a bőrét...

Reni!
Peti nagyon ügyi!

Ex!
Az ölbebabaságnak annyi köze van a mozgásfejlődéshez, hogy ha a gyerek nincs eleget kemény földön, akkor egyrészt nem motiválja semmi a mozgásra (hiszen ha kézben van, az ember ösztönösen mozgatja), másrészt nem tudnak megerősödni az izmai pont emiatt.

No, felébredt Kende, mennem kell. Puszi!

Kép
Kép
norwell
 
 


Sziasztok!

Tegnap kimaradt, hogy az ecetes öblítés úgy néz ki, hogy egy rész ecet és három rész víz egyvelegét kell az öblítő helyére önteni. Hatékonyabb, mint a sima vizes öblítés.
Ma voltunk anyósomnál, mivel holnap jön apósom Petinézőbe. Képzeljétek, anyósom varrt egy Miklás sapkát Petinek...eszméletlenül áll rajta. Lefotóztam, de a képek még a képen vannak, holnap leszedem, és felteszem a képtárába.
Megvolt a pancsi (Peti szó szerint lubickolt, még jó, hogy nem úsztunk el), a kajcsi is. Habár két nap óta "éhségsztrájk" van, először hisztizik, hogy ő éhes, aztán nem eszik, majd kb. fél óra múlva úgy szívja ki a tápit a cumisüvegből, mint akit addig éheztettek.

Reni, érdekesek az emberek, gyerek közelében visszaváltoznak gyerekké. :)
Egyébként Peti is olyan, mint a ti Petitek. Hiába alszik el később, max. fél órával alszik tovább. Nálunk már kint van az ajtódíszz, és Feri felaggatta a függönyre azt a plüss Mikulást, amit Peti ma kapott anyós egyik kuncsaftjától.

Meteor és Tündérpöcök, nálunk pont fordítva van a géphez ülés. Én vagyok az utolsó, mert a férjem nálam korábban fekszik... :)

Macsek, érdekes, hogy nálunk magától fárad el Peti. Utána viszont fel kell venni, mert a föld már nem szimpatikus neki. De fél óra "lovaglás", és vagy elalszik, vagy le lehet ismét tenni játszani. Ma pl. Peti itthon félig bemászott a kiságy alá, anyósomnál meg a radiátor mellől szedtük össze. :D Ja, és egyfolytában rágta volna a szék, az asztal és a könyvespolc lábát...
Nálatok ilyen furcsán van tanácsadás??? Habár ha belegondolok a dokiválasztás szabad. Nekem szerencsém van, mert a mi védőnőnk normális, és ő van akkor bent, ha tanácsadás van. Na ezt jól megbeszéltem magammal.

Amandi, hát tényleg nem egyforma két pelus. Pl. én amit vettem régebben (épp a Wawel által említett Cien márkájú pelus), abból a midi kb. akkora volt, mint egy másikból a mini. Ami most használunk, az elvileg midi, de majdhogynem nagyobb, mint a DM-es vagy a Tescos maxi. Szóval mi most ilyen érdekesen méretzett pelenkát használunk, de egyelőre bevált.

Tündérpöcök, én nem szeretek olvasni... Vagyis ez így nem teljesen igaz...csak a könyvekért nem rajongok. Nagyon kevés könyv van, amiről elmondhatom, hogy igen, ezt kiolvastam. Nem teljesen jól van ez így, tisztában vagyok vele, de kiölték belőlem a könyvek szeretetét azzal, hogy kitalálták a kötelező olvasmányokat (amiket már csak azért se olvastam el).
Mi holnapra tervezzük, hogy kimegyünk a karácsonyi vásárba.
Hétfőn meg valszeg bemegyek a MÁK-hoz a távhőtámogatással kapcsolatban érdeklődni...mert nálunk kicsit "spéci" a helyzet.
Nekünk két bébikompunk is van. Sokan ellenzik a használatát, de mi is használtuk, és nincs pl. Ó-lábunk.

Wawel, Peti pl. pelenkakiütéses lett a Pampers pelenkától. A védőnőnk meg is jegyezte, hogy ilyet még nem látott, hogy valaki ettől legyen kiütéses. Viszont az olcsó pelusokkal egyszer se volt bajunk!

Norwell, az elején Petinek alapból száraz volt a bőre, mi kaptunk rá gyógyszertári testápolót, amivel kb. kétszer kentem be, és minden OK volt. Nálunk egyébként nem a fürdető volt a hibás, hanem a popsikrém. Nálunk olyat ír a dokinéni, ami testápolóként és koszmó elleni krémként is használható, de a mi esetünkben csak popsikencének vált be, mert a testén a többi részt nagyon kiszárította.
A logikai összefüggést értem. De ahogy írtam, én Petinél nem vettem észre, hogy az ölbebabaság miatt hátrányban lenne, sőt, ahogy páran már leírták, szerintem jóval előrébb van, mint némely kortársa bizonyos dolgokban. :)

Na mára ennyi voltam.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok,

Ex: Andris is nagyon jól elvan kaja után kb. fél órát, vagy egy kicsit többet, de utána kell vele foglalkozni. És ha egyszer leültem hozzá, akkor már nehezen tűri, hogy felálljak, és mást csináljak. Sebaj, mert az este ennek van szentelve.
Veled ellentétben velem nem tudták megutáltatni az olvasást. Az igaz, hogy amig kötelező volt, addig rühelltem, de most már nagyon szeretek. Annak idején nem voltam képes elolvasni az Egri csillagokat, de most pl. pont azt olvasom.

Képzeljétek, ma reggel 6.15-kor volt az ébredés. Nem is emlékezem, mikor aludtunk ennyit egyben. Utána persze azért nem tudtam visszaaludni, mert azon törtem a fejem, hogy hogyan lesz a mai menetrend. Gondoltam, hogy így nem fog a szokott időben rendesen enni, de muszáj volt tartani magunkat, mert mentünk anyósomékhoz ebédre. Nagyon tetszett neki, a nagyszülők meg rogyadoztak a gyerek súlya alatt! :lol:
Estefelé pedig feljött sógorom egy kicsit babázni. Tök jól elvoltak. :D

Én úgy hallottam, hogy nem tesznek igazán jót a bébikompok a gyerek mozgásfejlődésének. Azt hiszem mi nem veszünk majd, mág ha lenne is pénzünk. Sokszor gondban vagyok, mert annyi mindent szeretnék megvenni Andrisnak, de a keretünkbe nem fér bele. A Brendonba mi csak szívet fájdítani járunk. :( :cry: :cry: Azért van egy-két brendonos cuccunk, még a börzén vettük. Az a furcsa, hogy pl. van egy 62-es kabátkája, és még mindig jó rá, pedig 70 centik vagyunk. :shock:

Üdv: Macsek

Kép

Kép
macsek7
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?