Új privát üzeneted érkezett!

Pihi!

Nemcsak jól hangzik, de igaz is :wink:

A HSG miatt nem aggódj. Kellemetlen lesz, de gondolj a leendő babátokra. Ha pedig minden rendben, akkor annyival is előrébb vagytok. És te is meg fogsz nyugodni. Akkor akár spontán babátok is lehet. :)

A főnökömmel még mindig nem tudtam beszélni, a nagyfőnöknél van, ki tudja meddig várhatok rá :evil:

Szép estét nektek!
nyusziful76
 
 


Nyuszifül!

Nagy-nagy gratula nektek :!: :!: :!:
Nagyon boldog babás-mamás éveket kívánok! :wink:

Most mennem kell,de este még benézek.

Pihi!

Örülök,hogy nem kell egész hétvégén stresszelned.1-2 nap ide vagy oda már mindegy.De jó,hogy nem kellett másik időpontot keresni,hanem így egy kis csúszással meg tudja csinálni.
Vendég
 


Sziasztok

Ki mit csinál-t vacsira?

sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 

 
 

Sziasztok!

Erika!
Én húst sütök: csirkemell, reszelt sajtba forgatva, leöntve tejföllel. Utána lesz sütőtök (azt csak én szeretem). És nálatok?

Nyuszifül!
Nagyon fogsz hiányozni! Azért remélem, gyakran benézel hozzánk januárig!
Ma voltam vásárolni, karácsonyi ajándékokat a külföldi barátaimnak. Olyan aranyos gyerek ruhákat vettem a Zara-ban és az H&M-ben. Ha lesz időd, nézz körül ezekben!

Üdv: Princess
princess
 
 


Szia Princess!

Bizti nagyon fincsi a vacsi nálatok, a sütőtököt én is imádom, csak az a baj hogy fogyokúránál nem ajánlott a sok szénhidrát miatt, de a gyerek maradékát mindig megeszem.

Nálunk ma hideg kaja van vacsira, vagyis jóformán mindig, mert a páromnak elég ebédre meleg étel, és sajnálatomra a levesből is elég neki 1 héten 1x 2x. pedig én imádom, de 1magamért nem csinálok, pedig a húsilevest és a gyümilevest napokig is képes vagyok megenni, csak éppen jó gyümilevest nem tudok (én) csinálni. De én sokszor azt eszem amit találok. Főleg mikor még hagynak is enni.

Szia

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok!

Ma úgy volt,hogy megyek fogorvoshoz,ezért a KFC-ben vettem csirkés szendvicset meg ilyeneket.

Princess!
Az a sajtos-tejfölös csirke amit csinálsz az nagyon fincsi,apukámék is sokszor csinálnak olyat,amikor megyünk hozzájuk.
De holnap mit fogok főzni,arról még fogalmam sincs.Lehet csinálok rakott kelt,vagy mittomén mit. :roll:

Azt még nem dontöttétek el,hogy mikor megy a párod megint vizsgálatra?
És ti azt hol csináltatjátok?
Mert gondolom nem a Kaáliban?


De szerintem érdemes lenne azért rákérdezni,hogy a Kaáliban elfogadják-e majd,mert nem mindenhonnan fogadják el.Tudod a mienkét is újra kellett csinálni.És úgy tudom,lehet nem jól,hogy a Kaáliba nem lehet vinni mintát,hanem ott kell adni.És ha jól emlékszem,a párod inkebb a bevivős dolog mellett van.Vagy lehet,hogy nem jól tudom? :oops:

Én még sosem kóstoltam a sütőtököt.

Szép álmokat mindenkinek!
Vendég
 


Sziasztok!

Erika!
Mi meg ebédre eszünk hideget és vacsorára marad a meleg étel. Nálunk is főleg én vagyok leves evő, szoktam magamnak külön is főzni, aztán lefagyasztom.
És gyakran készítek gyümölcs turmixokat.
Te most fogyókúrázol? Azt hittem sütőtököt akkor is lehet enni.

Nyulasz!
Dec. közepén szeretne a párom még egy sperma vizsgálatot, azt is a Czeizel dr-nál csináltatnánk. Mondtam, neki, hogy a Kaáliban valószínűleg nem fogják elfogadni, de nagyon ragaszkodik hozzá, hogy még egyszer nézessük meg, hátha javult a bogyók hatásra. A januári Kaális időpont még kicsit messze van, nem akarja azt megvárni.
A rakott kelt nagyon szeretem, de még sosem csináltam, abban anyóson a profi.
Még nem ettél sütőtököt? Kipróbálhatnád! Nem tudom, hogy név szerint mi a különbség a kettő között, de van egy kerek és egy hosszúkás fajtájú. Én csak a hosszúkást szeretem, fólia alatt szoktam megsütni. Nagyon finom.

Üdv: Princess
princess
 
 


Szia Princess!

Azt megértem,hogy január az még odébb van,és hát még én is borzasztóan kiváncsi vagyok nálatok a változásokra,hát még akkor ti mennyire.

És annakidelyén nálatok is azoospermia volt?

Vettem még multi macát,meg olyat,amiben van E-vitamin,cink meg szelén.
Ugyanis nem tudtam dönteni a cink meg a szelén között.Bár így csak az E-vitamin a napi 100%-os,a cink 80%-os a szelén pedig csak 38%-os.Mármint a napi ajánlott mennyiséghez képest.Csakhát nálunk a cink után volt javulás,ezért azt mindenképp akartam,de nálatok meg a szelén után volt óriási javulás,így nehéz volt döntenem.Annyit meg nem akartam külön-külön,mert még C vitamint is szedünk.

Annak nagyon-nagyon örülök,hogy mostmár a párom is hisz a vitaminokban! :lol:
Mert szerintem ez is fontos.Így ő is kevesebbet stresszel,mert tudja,hogy tesz valamit a javulásért és van miben hinni.Már ez önmagában egy pozitív gondolkodás,ami ugyebár nagyon fontos!

Én nem szeretem a sütőtök "illatát".És akkor most nagyon finoman fogalmaztam.Bár a halnak az illatát sem szeretem,a halat mégis.Ki tudja,egyszer talán megkóstolom.Ha máskor nem is,de a gyerekünknek majd biztos csinálok,mert úgy tudom az jó nekik és nagyon szeretik.

Erika!
Holnap már december! :wink:
Még néhány nap,és máris megint indulhat a babaprojekt.Már nagyon várom,mit mond a doki nektek!
Vendég
 


Szép jó reggelt mindenkinek!

Nyuszifül!

Azért írok most,mert valszeg mire én délután jövök,te már otthon fogsz pihizni és a jövőt tervezgetni.
Kívánom neked,hogy minden jól alkuljon,és nagyon remélem,hogy fogsz tudni írni néha nekünk!
Vigyázzatok nagyon a pocaklakóra,és tudod NO para és NO stressz!!!!
Pihenj sokat!

Reméljük hamarosan mi is megismerhetjük ezt a csodálatos érzést.Írom ezt Pihi és Princess nevében is,no meg Erikáék nevében is akik remélem hamarosan újra egy kis csodát tudhatnak magukénak!

Amikor tudsz,gyere,kiváncsian várunk minden hírt! :wink:

Erika!

Ma már látod december van!

Szép napot mindenkinek!
Vendég
 


Sziasztok

Szép jó reggelt mindenkinek, ma már december van!

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1164954075.38.gif[/img] nemsokára itt a Mikulás és utána a Jézuska!

ezt a fincsi sajtos tejfölös csibihusit hogy csináljátok?

Nyulasz
az a hosszúkás (amerikai) sütőtök isteni, én imádom, a gyerek márnem bizti, hogy annyira, eleinte a boltit az almásat megette, aztán amit én csináltam nem, de most a napokban meg megette, én meg a maradékát, én az illatát is imádom, a halat viszon ha lehet elkerülöm - én 1 év alatt 1 egész halatt nem eszem meg összesen, de a tőkehalmájat az viszont imádom,

Princess
fogyókúra: hát probálkozom vele, csak most valahogy nem össze össze, nem akarom a gyerekre fogni, de általában ha kimegyek a szobából sír, és én ezt nem szeretem így inkább mikor tudok, alszik eszek-eszek, és hát inkább a gyengeségem, pedig nagyon kéne már csak a tesóprojekt miatt (cukorszint) is. Mert most 0,5-1kg-al több vagyok mint terhesen voltam sajnos. De ha a doki csütörtökön jjó hírrel szolgál donor ügyben akkor valószínű hogy az agyam is és az akaratom is sokkal jobban rá fog állni a fogyira, úgyis lesz rá kb. 2 hónapom mire megjönnek a vérvételi eredmények, csak hát ügye ehez tudni kéne hogy hogy is állunk donor ügyileg.

Sziasztok

Erika

Nyuszifül
azért remélem, hogy hetente bejelentkezel majd?

Ui: december közepén nálam is lesz kb. 1 hét mikor nem fogok tudni jönni, mert megyünk a szüleimhez és náluk nincs internet, de karácsonyra hazajövünk, és nagyon remélem, hogy nem fog kihalni a topik ebben a szép hónapban, mert én amint haza értünk már jövök is.

sütötök: 336/80 kJ/kcal, 100g-ban 16,5g szénhidrát található, de szerintem inkább a cukrosoknak tilos, vagyis csak nagyon nagyon keveset ehetnek belőlle, amiért nem igazán érdemes sütőbe rakni
ja és én imádom azt a bőrszerű kicsit ropogós égett részt rajta.

Sziasztok

Erika

[/img]

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok!

Végre sikerült beszélnem a főnökömmel. Csak annyit mondtam neki, hogy az orvos azt javasolta, hogy 2-3 hétig maradjak otthon. Erre ő azt mondta, hogy természetes, ez most a legfontosabb. Próbált rákérdezni, hogy ez akkor most azt jelenti-e hogy terhes vagyok? Én meg mondtam neki, hogy inkább akkor mondom mi a helyzet, ha visszajöttem. Bár azt hiszem sejti, hogy mi a helyzet. Nagyon rendes volt, pedig azt hittem ki lesz akadva, hogy pont az év végi hajrá előtt tűnök el. :D :D :D

Remélem a háziorvos is rendes lesz. :)

Még jövök ma csajok, búcsúzni meg egyéltalán nem akarok. Engem is érdekel, hogy mi a helyzet nálatok és ha már benézek, akkor én is megírom a híreket.

Lányok! Kész merénylet, hogy kajákról írtok, mert én folyamatosan éhes vagyok. Tőlem jöhet a sütőtök, a hal és a rakott kel is. :oops: Én szeretek otthon főzőcskézni, de mostanában olyan fáradt vagyok esténként, hogy nem marad energiám. Ha otthon leszek, remélem több kedvem lesz.

Pihi! Drukkolok a jövő heti HSG miatt. Hogy van a füled?

Erika! Nektek pedig, hogy a donorral minden rendben legyen.

Hallottátok, hogy mégiscsak szabad orvosválasztás lesz?

Üdv: nyusziful
nyusziful76
 
 


Sziasztok

Nyuszifül
gratula a főnöködhöz, hogy ilyen rendi, ha van papírod az alapján ki kell hogy írjod a körzetid, de majd ha maradsz táppénzen akkor (nálunk legalábbis) minden hónapban vinnem kellett a körzetinek az elején a Kaáliból, majd pedig a rendes nőgyógyásztól papírt, ahhoz hogy kiírjon (azt mondta, hogy a sok tárppénz csaló miatt - pedig engem előtte se igazán látott, egyetlen 1x kértem tőle szívességet - mikor a páromat műtötte Papp prof) de azt mondta, hogy az ellenőrzésekhez muszály hogy legyen mit felmutatnia, hogy miért is írt ki táppénzre.
Majd elmúlik, vagyis inkább az lenne a jobb ha táppénzen maradnál, mert a fáradtság megmarad végig a terhesség alatt (nekem legalábbis megmaradt, minden 6x annyi ideig tartott mint azelőtt), most meg a kis gézengúz fáraszt le estére, mert délután 17.00 óra után már nagyon nyűgi és hát este hétig pedig szórakoztatni kell, de legalábbis vigyázzni rá, hogy ne csináljon magának balesetet. Úgyhogy ha a terhesség alatt nem pihened ki magad akkor csak pár év múlva mikor már nagy lesz-lesznek, gondolhatsz pihenésre.

szabad orvosválasztás: igen tegnap este az RTL-es híradóban, de én előtte valahol hallottam, vagy olvastam, hogy állítólag csak addig, míg véglegesen ki nem jelölik azokat a kórházakat amiket bezárnak, de nagyon remélem, hogy ezekre sem kerül sor, és így hagyják a szabad orvosválasztást is.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Erika!

én bízom benne, hogy a kórházbezásrások körüli huzavona el fog még tartani egy darabig...

Végig nem akarnék otthon maradni, a pénz miatt sem, meg akkor a gyes-t is abból számolják nem? Januárban biztosan visszajövök, addig meg a háziorvosnak végülis csak egy hétre kell kiírnia, mert a többi szabiból meg tudom oldani.

Papírom csak annyi van, hogy egy recepre ráírta a doki, hogy 6 hetes koraterhesség, inszeminációval és hogy pihenés javasolt. Ez volna az a papír? Te is ilyet kaptál? Gondolom lombikosoknak komolyabbat adnak.
nyusziful76
 
 


Sziasztok

Nyuszifül
szerintem nekem is olyat adott, és a rendes nőgyógyász is olyat adott, csak olyan beutalós régi féle recept amire a dolgok feketével vannak rányomva, és akkor még a doki írt rá kézzel.

Szia

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok!

Hogy ez a hét milyen gyorsan elszaladt. :shock:

Az előző két hét egy örökkévalóságnak tűnt.

Erika!

Akkor ha jól emlékszem csütörtökön mentek.Ugyi?

Tényleg nagyon rendi Nyuszifül főnöke,hogy így áll a dolgokhoz.Bárcsak mindenki ennyire megértő lenne!
Nálunk mondjuk nem lesz más választásuk,mert majd csak közlöm,hogy táppénzen leszek.
Tényleg az fog utána beleszámítani a gyes-be meg a többi ilyenbe?
Mert akkor az nem túl jó hír. :cry:

Most még el kell mennem,de még estefelé jövök ám!
Vendég
 


Szia Nyulasz!

igen jövő csütörtökön megyünk a dokibácsihoz

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok!

Megkaptam az általános vérvételi eredményeimet, minden negatív. A jövő héten szeretném elintézni a hormonos vérvételeket, mivel ezeket adott napon kell megcsináltatni, egyenlőre csak a progesteront lehet. A Kaáliban ugye elfogadják a máshol készült vérvételes leleteket?

Mi lesz a hétvégi programotok?

Erika!
Itt a sajtos hús receptje:
Csirkemell vagy pulykamell szeleteket besózom, a tepsit kivajazom, beleszórom a reszelt sajtot. A húst beforgatom lisztbe és tojásba, beleteszem a tepsibe. Ráöntök 2 dl tejfölt (valaki tejszínt használ), majd a tetejét is megszórom reszelt sajttal. Kb. 1 órán keresztül sütöm.

A halat én se nagyon szerettem, évekig nem is ettem, aztán idén külföldön szinte mindennap azt kaptunk vacsira, azóta már itthon is sütöttem tonhalat, pisztrángot és lazacot. Most ezeket szeretem, de csak úgy, ha sütőzacskóban sütöm őket, mert a szagát nem bírom.

Biztos sikerülni fog a fogyókúra, ha majd a jövő héten túl leszel, és kicsit megnyugszol, remélem jó híreket kaptok tesó ügyben . Nagyon szorítok!

Nyulasz!
Igen, nálunk is azoospermia volt a diagnózis. Már rá is írták a papírunkra, hogy donor vagy örökbefogadás. Aztán rátaláltam a Babanet-re, itt olvastam a Maca-t, a Selenor-t meg egy folyóiratban. Egyszerre szedi a párom, nem tudom melyiknek köszönhető a javulás. Most fog elfogyni a második doboz Maca, de még veszek és folytatja a kúrát.

Üdv: Princess
princess
 
 


Szia Princess

Köszi a receptet, lehet hogy már holnap meg is csinálom, nagyon fincsi lehet.

Nekem a hormonos vérvételeket is a klinkán csinálták, és a Kaáliban elfogadták

Hétvégi program: mint hétköznap, + vasárnap jön az anyós

És ti?

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok!

Erika!
Nálunk is a szokásos program lesz: bevásárlás, főzés, takarítás. Meg az orchideámnak kell földet és cserepet vennem, kinőtte a régit és nincs túl jó állapotban.
Én holnap találkozom az anyósommal, este meg a barátaink jönnek át, a fiúk valószínűleg a játékprogramokkal lesznek elfoglalva és nem is lehet majd hozzájuk szólni. A párom ma vett egy play station-t, gondolhatod, hogy mi van nálunk. Órák óta játszik, csak azt hallja, hogy beszélek hozzá, de hogy mit, az már lényegtelen.
Írd ám meg, hogy milyen lett a sajtos hús, ha holnap esetleg megcsinálod.

Üdv: Princess
princess
 
 


Szia Princess

OK megírom

én néha már mondtam, hogy kihajintom a gépet, de hát persze nem komolyan, néha nagyon jó lenne!

Szia

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok

Szép jó reggelt kívánok mindenkinek!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Szép szombatot mindenkinek!

Erika!
Megcsináltad a husit?

Én még csak most dobtam oda egy kis pörit,mert nem voltunk itthon.
Vendég
 


Sziasztok

Nyulasz - Princess

IGEN megcsináltam a husit, és nagyon fincsi lett, köszönöm szépen a receptet, ha még van hasonló fincsi receptetek ami ilyen egyszerű akkor azt szívesen venném!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Szia Erika!

Amit mi nagyon szeretünk:

Csirkecombot befűszerezem borsos-mustáros fűszerporral,fólia alatt kiolajozott tepsiben pici vizzel puhára sütöm.Majd felkarikázom a krumplit,2 db paprikát,2 paradicsomot meg 2 vöröshagymát.
Kiveszem a husit,helyére berakom a krumplit,rá a paprika,paradicsom meg a hagyma.Fólia alatt ezt is puhára sütöm,majd leveszem a fóliát,visszarakom a tetejére a husit,és az egészet pirosra sütöm.

Nagyon jó ízt ad a krumplinak a paprika-pari-hagyma.
Na meg is éheztem...
Vendég
 


Szia Nyulasz!

ez a recept is nagyon fini lehet, a jövő héten ezt is megcsinálom,
holnap ügye jön az anyósom, és ő hoz szilvás gombócot, hétfőn megyünk pestre, de kedden megcsinálom, már most érzem az illatát, isteni fincsi lehet.

és ti mit fogtok még ma csinálni?
mi csak a szokásost.

Szia

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok!

Én ma vásárolni voltam, meg mostam és takarítottam.
Ebédre sült kacsa volt párolt káposztával és krumpli pürével. Most gesztenyét sütök.

Erika!
Örülök, hogy finom lett a sajtos hús. Irigykedem a holnapi szilvás gombóc miatt!

Üdv: Princess
princess
 
 


Szia Princess

én meg a sült gesztenye miatt irigykedem, mert imádom, a múltkorjában vettem egy prászor gesztit, de én főztem (1x sütöttem és utána 1 hétig takarítottam a sűtőt), de a nagy része rossz volt, sajna.
a párolt káposztát is imádom, csak nem tudom megcsinálni sajna.
szilvás gombóc: én inkább a krumpli lángost szeretem, de azt csak nagymamám szokott csinálni (mikor gombócot csinál), én sokkal jobban imádom.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Erika!

Elkészült a gesztenye, a párom már két játék között eszegeti, közben morog, mert nekem több pontom lett az autóversenyzős játékban.
A lángost én is nagyon szeretem, főleg sajttal és tejföllel. De leginkább az indiai ételeket szeretem, sajnos a párom kevésbé, így ritkán csinálok ilyeneket.

Üdv: Princess
princess
 
 


Szia Princess

milyenek az indiai kaják?

mi kínait eszünk nagy ritkán, vagy mondjuk én a jó fűszereseket is imádom (mexikói), vagy a török - leginkább gyros.

Te ilyen jól tudsz főzni? Nagyon jó lehet a párodnak.

Te is szoktál játszani ilyen játékokat? én még soha, de mondjuk nem is igazán érdekelnek.

Szia

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Szia Erika!

A párom szerint nagyon jól főzök, csak nem szeretek a konyhában tevékenykedni. De azért megcsinálom, hogy ne a bolti mű kajákat együk.
Az indiai ételekből általában a zöldségeseket készítem. Van a ’dahl’, ezek a lencsék és borsófélék (csicseriborsó a kedvencem). Olyan, mint a leves, csak sűrűbb és rizzsel esszük. Persze a fűszerezés különleges, pl. kurkuma, sáfrány, gyömbér, koriander, stb.
Rizsből nagyon sok fajta van, én a bashmati-t használom, aztán vagy simán esszük, de gyakran ízesítem: citromos rizs, spenótos rizs, stb.
A ’csapati’ a kedvencem, ez az indiai kenyér, itthon sütöm. Külsőleg hasonlít a palacsintához, csak nyílt lángon kell sütni.
A zöldséges főételekhez általában a zöldbabot, padlizsánt, krumplit használom.
Nagyon szeretem még a szamószát, de ritkán készítem, mert elég munkás. Ez lényegében egy háromszög alakú töltött tészta, amit hagyományosan fűszeres borsóval, krumplival és karfiollal kell megtölteni.
Az indiai édességeket nem szeretem, nagyon cukrosak.

Régebben én sem szerettem a számítógépes játékokat, de a párom néha megkér, hogy játsszak vele. A verekedőseket nem szeretem, de az autóversenyessel vagy sportos játékokkal (pl. síelős) egész jól elvagyok. Egyszer kipróbálhatnád!

Üdv: Princess
princess
 
 


Szia Princess!

Te egy igazi konyha tündér lehetsz! Én hozzád képest csak egy mezei valaki vagyok. Az én repertoárom a tiedhez képest 0.
Az én párom is jóformán minden evő, de a rizst csak tejberizsként eszi meg, mert amúgy csak a japán rizst enné meg, amit ügye itt fogalmam nincs hogy hol lehet kapni, ill. hogy hogy kell elkészíteni. Ő régen (15 éve) a munkahelyétől a gyártól volt kint 6 hónapot japánban, és azóta itthon 1 évben max 1x rizst a tejberizsen kívűl, de szerencsére azt szereti mert én is imádom.
Az indiai kenyér a csapati az olyan amit olyan kőedény oldalán v. hol sütnek?
Én lángosból a krumpli lángost szeretem, szeretem a másikat is, de abból évek óta max 1 felet tudok megenni, de a krumplisból amit a nagymamám süt abból jónéhányat forró teával - imádom. És az almáspalacsintát is amiben az alma karikára van vágva.

Játék: lehet hogy majd egyszer ha majd a gyerek játszik és játszó társ kell neki, csak nehogy arra is úgy rákapjak mint a netre, mert akkor tényleg mindenkinek külön gép kellessz - kellene majd.

Szia

Szép álmokat kívánok mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Szia Erika!

Én sem vagyok ám konyhatündér, biztos Te is sok mindent el tudsz készíteni, csak nincs rá időd. Én pl. soha nem csinálok rántott húst, mert nincs türelmem ott ácsorogni a tűzhely mellet.

Üdv: Princess
princess
 
 


Szia Princess!

Szerintem meg bizti van türelmed, mert szerintem egyszerűbb a rántotott hús mint egy indiai kaja elkészítése, persze ezt csak én mondom. Én imádom a rántott husit (csibi mellből) csak sajna ez sem fogyis kaja a prézli és az olaj miatt.
Az a baj hogy én amiket szeretek egy sem fogyis kaja. Pedig imádok enni.

Szia

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Szép vasárnapot mindenkinek!

Rántott husi?Nálunk ez a legmenőbb,csinálni tényleg macerásabb,meg a sok mosogatnivaló,de nálunk szinte majdnem minden hétvégén van.Mondjuk én elsősorban karajból készítem.

Viszont múltkor csináltam részeges csírkét,ami készen nem annyira ízlett(legalábbis nekem),de úgy kezdődik,hogy a csirkemellfilét besóztam,lisztbe megforgattam és olajon hirtelen pirosra sütöttem.Na ez a része isteni finom volt,csak utána jött a macera a csirke körül,és szerintem ami alapvetően elrontotta,az a fehérbor.Most csináltam először,és szakácskönyvből,lehet,hogy valamit elhibáztam...Nekem nem jött be.
De amikről ti itt beszélgettek,még nem is hallottam.Én mindig is nagy ívben elkerültem a konyhát,de most azért rá vagyok kényszerülve a főzésre.

Bár szerencsémre anyósomtól tanulok mindent,mégis jobban elkészítek nála néhány dolgot.

Az jó érzés,mikor anyósom kérdezi,hogy esztek?Mire a párom,nem,mert nálunk ez és ez van vacsira.

Asszem nekilátok a takarításnak...
Vendég
 


Sziasztok!

Rántott húst mi általában a szülőknél eszünk, meg húslevest és pörköltet is, ilyeneket soha nem főzök. Pedig a párom szereti és szüleinél is hagyomány a vasárnapi húsleves és rántott hús.

Erika!
Jó lenne egy gyors futárszolgálat, én küldeném neked az indiait, te meg nekem a rántott húst. Meg a mai szilvás gombócotokból egy kis kóstolót. És a túró gombócot szeretitek? Nekem az egyik kedvencem.

Üdv: Princess
princess
 
 


Sziasztok

Nyulasz
én ha szakácskönyvből főzök nagyon ritkán csinálok mindent úgy ahogy oda van írva, inkább keverem, a könyvet csak ötletadónak szoktam használni

Princess
igen jó volna, én anyukámnak szoktam mondani hogy MZ/X tudod a Mézaga család, amikor mindig kitörik az ablak mikor az ük ük ük ük ük unoka küldi az új dolgokat, csak hozzánk soha nem érkezik meg semmi, hiába mondom hogy szóljanak és nyitom az ablakot. De hát csak várok és várok és várok.......................
túrógombóc? szeretjük, csak még soha nem próbáltam csinálni (szerintem macerásabb mint a rántott húsi), vagy anyukám csinál ha eljön hozzánk, vagy fagyasztottat veszek.

Húsileves, rántott csibi cici - i m á d o m őket eleszegetném akár napokig is

ti mit csináltok délután?

én már várom az anyóst!
de sebaj mert mikor a párom megy dolgozóba 5-kor viszi őt is magával

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok!

Mikor bekapcsolom a gépet,mindig nagyon megéhezem! :lol:

Még ma megy a párod dolgozni? :shock:
Mert gondolom nem reggel 5-re gondoltál.
Azért az nagyon rossz lehet,nem elég,hogy vasárnap van,de még ilyenkor kell elindulnia.

Ákosbaba hogy van?Ő olyan akit más is fel tud venni,vagy nem engedi magát?
Vendég
 


Sziasztok!

Erika!
Milyen jó, hogy a párod volt Japánban! Az enyém is oda szeretne eljutni, meg Kínába. Imádok utazni, minidig erre spórolok, szerencsére eddig minden évben sikerült egy-két alkalommal külföldre utazni, de Európán kívül még csak Tunéziában voltunk.
És milyen volt Japán? Tetszett neki?

Még ma megy a párod dolgozni???

Nálunk a délután rohanással telt, anyukám elkapott valamilyen vírust, nagyon gyenge, így elmentünk érte és elhoztuk hozzánk. Előtte tankolás, autópálya matrica vásárlás; szerencsére nem volt nagy forgalom, 4 óra alatt oda-vissza megjártuk az utat.

Üdv: Princess
princess
 
 


Sziasztok

Igen a párom most délután 5-kor elment dolgozni, ő folyamatos műszakba jár vagyis ha ma éjjszakás akkor (17.40-től holnap reggel 05.40-ig dolgozik - 12 órás műszak) holnap nappal itthon, kedden itthon, szerda nappalos, csüt. éjjszaka és így tovább, és sajna nekik nincs ünnapnap sem. (ő Suzukiban elektrikus - így volt kint Japánban - úgyhogy egy jó csoport főnökének köszönheti aki kint japán volt, hogy nem csak gályázott kint hanem sok helyre (ahhoz képest) elvitte őket, sok szép fényképet csinált) de azt mondta hogy nem vágyik többé repülőre - nem igazán tetszett neki a hosszú út. Én még sajna csak 1-2 helyen jártam pl. Varsó, Erdély. De Erdélybe oda még vissza szeretnénk menni,
De ha egyszer sok pénzt nyerünk a lottón akkor én megszeretném nézni dél-amerikát - inkák, aztékok, maják; egyiptom (félnék hogy lelőnek úgyhogy nem valószínű, pedig nagyon szeretem az ókorral kapcsolatos könyveket), skócia, anglia, skandinávia. Csak az a baj hogy én ételben válogatós vagyok, és pl. a tenger csümölcseit meg nem enném semmi pénzért, jó fogyókúra lenne.

Ákosbaba álltalában mindenkire mosolyog, még eddig csak 1x sírta el magát, és igen eddig úgy idegen csak a virágboltos néni vette ölbe, de nem sírt. Eddig nem volt egy félős baba, habár az útóbbi időben mintha egy kicsit félénkebb és ragaszkodóbb lenne. De sebaj mert én ezt már nagyon vártam, hogy mikor bújik magától is úgy igazán hozzám, de ha igazán elemében van akkor nem bújik, és nem is igazán haggya magát gyöntölni, szabadon szeret garázdálkodni. Ilyenkor este 17.00 után már vigyázzni kell vele mert már egyre fáradtabb, és ilyenkor már kezd önveszélyes lenni.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok!

Erika!
Hát, nem irigylem a párodat a munkája miatt, elég fárasztó lehet. És ilyenkor éjszaka egyedül vagy Ákossal?

Én is szeretném egyszer megnézni dél-Amerikát. Angliában már többször is voltam (dolgoztam és tanultam Londonban), de Skócia kimaradt és a kastélyok meg a Felföld nagyon érdekelne. Aztán nagy vágyam India, Izland, Skandinávia, Hong-Kong, és még sorolhatnám. Meg egyszer szeretnék delfinnel úszni.

Üdv: Princess
princess
 
 


Szia!

És legalább lottóztok?

A tenger gyümölcseit én sem igazán eszem meg,vagyis egyáltalán nem.Én eddig Görögben voltam meg Spanyolban.De Brazilíába szivesen elmennék.Meg Dominikai köztársaságba.Remélem jól írtam.
Csak mi nem lottózunk.
És hát a babaprojekt most több pénzt fog elvinni,mint amire valaha is gondoltunk volna.És most ez a legfontosabb,így Brazília még várat magára :cry:

Szerintem idővel bújósabb lesz Ákosbaba is,mi is azt látjuk a keresztgyerkőcünkön,hogy most inkább a világ felfedezése köti le,minthogy ölben ücsörögjön.20 másodpercig oké,aztán elkezd feszengeni meg nyüglődni.Ő már határozottan szalad,lassan stabilaban áll mint mi,persze már 17 hónapos.De nagyon édi,imád fogócskázni meg bújócskázni.Én régen nem igazán értettem a gyerekekhez,nem tudtam velük mit kezdeni,inkább egy kutyussal játtszottam,de mára ez teljesen megváltozott.
Tisztára megőrülök a kis szarosért.Még eleinte amikor mentünk a barátainkhoz,akkor örültem mikor aludt,mert tudtunk beszélgetni,de ha ébren volt,biztos nem bírtam végigmondani egy mondatot se,mert ahogy nem rá figyeltek minden baja volt.
De mostmár 2 percenként kérdezem,hogy mikor kel már fel a kis szaros,hogy egy jót bohóckodjunk.Az ember teljesen visszafejlődik és újra gyerek lesz köztük.És ez nagyon jó.Imádom.
Tudom ő még nem motorozik,de a barátaink ezt a délutáni nyüglődős időt csak kint a szabadban tudják átvészelni.Nem kertesben laknak,így mennek mindig motorozni,ki a levegőre.
Vendég
 


Sziasztok!

Mi lottózunk: ötös, hatos, skandináv és luxor + kaparósorsjegy. Sajnos eddig még nem volt milliós nyereményünk, a legnagyobb egy keret találat volt a luxoron, 20e Ft. Aztán néha van képtalálat, meg a hatoson hármas, a múltkor a skandinávon volt ötös (5e Ft) és eddig a legnagyobb sorsjegy nyeremény 6e Ft. Hát ebből nem megyünk világkörüli útra, de legalább a lottó ára megtérül, mondjuk mindenből csak egy szelvénnyel játszunk.

Üdv: Princess
princess
 
 


Sziasztok

Igen sajna ilyenkor mikor ő éjjszakás akkor kettesben vagyunk a fiatalúrral.

Hát igen Dél-Amerika -- Brazília, Kanada - nemzeti parkok, de lehet hogy majd egy másik életben,mert mi nem lottózunk, csak anyukám. Úgyhogy marad a tv - természettel kapcsolatos csatornái stb.

Kis szaros: hát igen, ezt szó szerint kell érteni, mostanában már nem csak az öltöztetés egy kész tortúra, hanem a pelenkázás is. Mostanában az a szokása hogy hátról hasra fordul, persze még akkor mikor tiszta kaka, valamelyik nap sikerült is majdnem bele hasalnom ahogy próbáltam tiszta kakásan vissza fordítani, ja és akkor még az illatokról nem is szóltam. Bocs ezekért a sorokért. De tudnak produkálni az biztos!
Ilyenkor este már csak azért sem tudnám kivinni mert mint írtam az öltöztetés álltalában egy rémálom, nemhogy még nyűgösen, húúúúúúúúúúúúúúúúúúú tiszta rémálom lenne.

Sziasztok

Holnap nem tudom, hogy mikor kerülök géphez, mert reggel megyünk pestre a Heim Pálba a szemészetre a tündér bogárral. És persze akkor már West End = Media Markt, meg még kitudja, csak szegény gyerek bírja, mert hát ügye utána megint csütörtökön, szegénykém jól ki lessz zökkentve a napi ritmusból amit próbálok belé sulykolni. Na mindegy.

De azért ma még benézek!

Sziasztok

Erika

Szép álmokat mindenkinek!

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok!

Erika!
Csak nincs valami komoly baja Ákos szemének?
Már csak pár nap is itt a csütörtök! Nagyon kíváncsi vagyok a hírekre, mit mondanak tesó ügyben.

Üdv: Princess
princess
 
 


Sziasztok!

Princess!

Én még 700 forintnál többet sosem nyertem.De már nem is lottózunk.
Remélem azért nektek egyszer bejön.Most amúgy sem jönne rosszkor egy kis mellékes :wink:

Erika!

Na igen,az öltöztetés...Biztos őt is csípik a skorpiók amik a ruhákban vannak. :lol: Ez ismerős,nekem is szokott fájni az öltözködés...

Ez áltlános szemészeti vizsgálat?
A West-end miatt irigyellek,imádok shoppingolni,csak az pont a város másik végén van.Bár gondolom picurral nem egészen olyan,mint amikor az ember a barátnőjével megy.De azért jó szórakozást,a dokinál meg remélem nem fog halálra rémülni szegénykém és minden ok lesz.Mert gondolom az ilyen fehér köppenyes embereket nem annyira csipázza.

Én mára elköszönök,jó éjszakát mindenkinek!
Vendég
 


Princess! Most nézem milyen egyszerre írtunk,:wink:

Na,jóéjt.
Vendég
 


Sziasztok

szerintem komoly baja nincsen, csak szerintem, és anyukám, és néhány fényképen látni, és ma már az anyósom is észrevette, hogy az egyik szeme (szerintem a jobb) vagyis a két szeme nem mindig együtt jár, vagyis van hogy az egyik középen van, a másik meg a sarkában.

a csütörtök miatt szerintem jobban izgulok mint 2 éve, most néztem épp, hogy 2 éve dec. 9-én voltunk először a dokibácsinál.

hát eddig még nem sírt fehér köpeny láttán. Mikor vérvételen voltunk a nyáron akkor is már csak a végén sírta el magát, mikor kihúzták a kiskacsójából a tűt.

Shoppingolás
hát igen nem olyan mint amikor még csak 2-en mentünk, akkor nem volt érdekes az idő múlása, de most időben etetni, valahogy pelenkacserét megejteni, és hát ügye az alvás hát azzal nem tudom hogy lessz.
sajna meg olyan csajos shoppingolásra már egy ideje nincs pénz, mert hát ügye ott az otp csekk, közben ott volt a baba projekt, most ügye pedig már itt a babucika, és hát reméljük sikeres lesz a tesóprojekt is. Úgyhogy ilyenekre már nem futi. Mozizni is már évek óta itthon szoktunk.

Nagyon szép álmokat kívánok mindenkinek!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok!

Remélem dokibácsinál minden rendben volt Ákosbaba szemével!!
Mi is mindig néztük a gyerekeknél mikor kissebbek voltak,hogy néha kancsalok,néha meg ahogy te írtad,nem egyszerre mozog a két szemük.Gondolom kinövik,mikor már megerősödnek a szemizmok is.Márha van ilyen :oops:
Remélem azért hamar jössz,és megírod mivolt,mert én lehet hogy csak hülyeségeket hordok itt össze...

Asszem a shoppingolás nekünk is kimarad az életünkből,bár még nem annyira érezzük,hogy mennyi is lesz a kiadás,de még szinte el sem kezdtük,és máris 100ezerbe benne van...

Ez akkor nektek most évfordulós dolog.Remélem szerencsét hoz!

Szerintem izgultál te akkor is ennyire,csak már megszépítette az ídő.Rossz ez a várakozás és bizonytalanság.De remélem minden jól alakul!Biztos meg tudják oldani,gondolom ez a tesó dolog másnál is ilyen,hogy legyenek édestestvérek.Én is ragaszkodnék hozzá,biztos van rá megoldás.

Mi is ritkán megyünk moziba,de ha lesz a Shrekk 3.része,azt muszály lesz megnéznem ott.A kedvencem,és hát mitagadás moziban egészen más a fillingje.
Vendég
 


Szia Nyulasz!

Hát végre haza értünk, szegény gyerek alig tudott aludni, mert mire elaludt jó formán már öltözni kellett és felkelt szegénykém.

Szeme: hát a doki néni azt mondta, hogy igazán 1 éves kora után érdemes nézegetni, mert addig kinövik mint ahogy írtad te is hogy megerősödnek az izmok meg minden. Meg azt mondta hogy széles az orr nyerge. Úgyhogy most várunk és nézegetjük tovább, de végülis a férjem szerint már jobb mint volt 2 hónapja. És végülis a mostani fényképeken már nem olyan gyakran látszik. Hát nagyon remélem hogy kinövi. Mert pl. tejes néni unokája (mi házi tejcsit iszunk) az én kis bogaramhoz képest mikor bekancsalit szegény úgy nézki hogy Úr Isten!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mi mikor legutoljára voltunk moziba a Gyűrűk Ura valamelyik részét néztük meg, vagyis én a nagy részét csukott hártyákán át. Életemben előszőr simán elaludtam rajta.

Szia

Erika

Ui: Princess - Jenni??????????????????????

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok!

Most értem haza, sorban álltam a postán, aztán az üzletközpontban is. Ma reggel voltam vérvételen (hormonok), harmadszorra sikerült eltalálni a vénámat.

Erika!
Örülök, hogy minden rendben volt a szemészeten. Annyit gondoltam Rátok, hogy itt sétálgattok a West End-ben. Vásároltatok is? Régebben én is oda jártam, most már az Árkádba, az közelebb van.

Nyulasz!
Hát, tényleg nem jönne rossz helyre a lottó nyeremény. Gondolatban már el is költöttem.
A párod hányadik doboz Macát szedi?

Üdv: Princess
princess
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?