Új privát üzeneted érkezett!

Ani
Privi ment!

Kép
anid
 
 


Szépen belehúztatok megint. :) Tegnap kreatív voltam és elkezdtem befejezni Blanka adventi naptárát, aztán meg apával előszobafal megbeszélést tartottunk, mert szerdán hozzák. ( Végülis még csak 5 éve lakunk itt. :lol: ) Anid te hogy állsz a naptárral, elkészült? :wink:

Engem a hozzátápi kicsit aggaszt. Tegnap a reggel 6 órás szopival együtt szopizott Blanka 3x rendesen. Közben csak 2-3 perceket és barackból is csak alig pár kanállal evett. :? Tudom, hogy nem kell mindig tömnie magát és lehet olyan hónap, hogy alig hízik, de elbizonytalanodtam. Túlaggódom a dolgot? :(

Gabek,
Gratula a fogacskához! :) Könnyen jött? Semmi nyűgi?
És nálatok főzőcskén kívül mi van még a baba-mama klubban? És mekkorák a gyerkőcök? Nálunk is kéne egy kis reform...

Huncut,
Sanyika olyan kis formás kissrác. És még a szeme is mosolyog. :) igazán mély benyomást tett rám.

Kinga,
Nem tudnád a képek linkjét átküldeni mailben? Lehet, hogy béna vagyok, de nem találtam meg. :oops: Pedig csomó ideig kerestem lapozva és a keresés funkcióval is.

Állatok? Nálunk az autósok azok. Lakó-pihenő övezet vagyunk ugyanis, zéró járda, tehát az úton közlekedünk. Az autósok meg csesznek lassítani. :evil: Szombaton lassítás nélkül ment el mellettünk egy betonkeverős teherautó! Na kezdek rászokni, hgy az út közepén sétálok és akkor muszáj nekik lelassítaniuk és megállniuk, míg le nem húzódok. Nehogy már én ugráljak lefelé az útról a 20 km/órás övezetben a babakocsival, netán pluszban a 2 kutyával.

Anid,
Anyós sokszor nem könnyű téma. Enyém alapvetően tök rendes, de sokszor az agyamra megy. Ráadásul óvónő, úgyhogy biztos lesz még egy-két probléma. :shock: :P Fő az optimizmus.

Szép napot mindekinek! Megyünk a baba-mama klubba.
ági

prucsok
 
 


Sziasztok lányok!

Eőször is köszönöm a képek fellelhetőségét. Nagyon szuperek. Biztos jó volt a tali is, talán ha már kicsit nagyobb lesz Luca akkor már elindulok vele 1edül a vonaton, talán tavasszal már igen.

Ja jelentem kinnt van a 7-ik fogunk is. A munkahelyemről meg tegnap jött a meghívó a mikulás bulira. Azt mondják a csajok, hogy szokott lenni gyerekműsor, mikulás, na meg a csomagosztás. Vasárnap lesz 4-kor. Úgy gondoltam leviszem a kisasszonyt, hogy mit szól a télapóhoz.

Na most megyek mert megy a hiszti 1000-el.

Mesa, Luca

Kép
mesa
 
 

 
 

Sziasztok

Üdv mindenkinek

anyós - hát nem könnyű esetek az bizti, de nálunk fogjuk rá hogy szerencsénk van vele (mert pl. a sógoromék soha nem számíthattak rá ezelőtt 21-22 éve sem és 5 éve se) mi ezzel szemben csak 1 telefon és már vihetjük is a kis bogarunkat megőrzésre, mondjuk vannak dolgai amiket én máshogy csinálok, de nem szoktam igazán szólni nehogy sértődés legyen belőlle, (pl. itthon sokkal szabadabban mozoghat a gyerek, ő jobban korlátok köré szorítja, és még etetés közben is (ölbe veszi) rázza a gyereket mint a gyia pacinál, és ilyenkor és még sokszor agyvérzést akarok kapni nála, de hát ez van, és akkor még a tesóprogramot sem mondjuk neki, mert szerinte mi már idősek vagyunk, és amúgy is elég nekünk 1 gyerek stb. stb. stb.
Még jó hogy 4,5 éve külön lakunk, mert már lehet hogy máshol lennénk mindannyian, így meg messziről szép az élet.

Úgy irigyellek titeket hogy szoktatok talizni, mi ügye innen elég nehézkesen jutnánk el a talikra, és pestre is csak akkor megyünk ha muszály orvos miatt, v. a tesómhoz.
De ha lehet akkor én is csatlakoznék a másik táblázathoz is hogy legalább láthassam azt a sok szép babócát.

Mesa
már akartam is kérdezni tőled, hogy te hogy hogy pesten szültél?

nálunk még csak most jön a 4. fogacska, és egyre jobban kezd akaratos lenni, habár már születése óta tudja, hogy mikor és hol kell viselkedni, de mondjuk ha sokáig vagyunk valahol akkor azért ott is megmutatja itthoni énjét (hiszti), de mostanában már a séták sem olyanok mint amikor még jó idő volt, mert az öltöztetést útálja, főleg hogy a babakocsiban csúszkál és nem tudja azt csinálni beöltöztetve mint egyébként.
És sajna én is agyilag már kezdek ki lenni, olyan jó lenne időnként kialudni magam, de hát soha nem jön össze, utoljára idén jan. 25-én aludtam ki magam, olyan jó lenne ismét, vagy nagyon gonosz vagyok? Szerintetek?

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok!

Erika, dehogy vagy gonosz! Ennyi idö utan csoda lenne, ha nem akarnal rendesen aludni :)! Felébred éjszaka a mano?

Anid, együttérzek anyos miatt, uuuu, de kiakadtam volna én is :x :x!
Az enyém nagyabol ok, egy dolgot utalok: van kulcsa a lakashoz és nem mindig szol mielött idejön. UTALOM, amikor beallit csak ugy. Raadasul mindig a fraszt hozza ram....... De nem merek neki szolni :oops:

Voltunk reggel a jatszon, madar kaki ott van:x :x

Viszont azt hiszem sajnos tovabbra is d.u. fogunk menni levegözni a sötétben :(, mert, ha délelött megyünk V nem birja hazaig, elalszik utközben, fel kell ébresztenem és utana nyügi van.
Pedig mennyivel jobb vilagosban :)!

Ani, recept megvan? :)

Prücsök nem tudom mitöl eszik ilyen keveset a kisasszony... Ha megkinalod nem kell neki se cici se kaja?
A képeken lattam, h Vince azért udvarolt Blankanak mikor nem néztem oda :)!
Kocsik: :evil: En is igy közlekedtem biciklivel a varosban, különben leszoritanak - egyszer meg is történt, repültem egy szépet :(
Nem lehet megbeszélni az önkormanyzattal, h fekvörendöröket rakjanak oda?

Gabek, Mesa, gratula a fogacskakhoz!

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Sziasztok

Saara
igen sajna felébred, 5 hónapos korára értük el hogy végig aludja az éjjszakát, de mióta fogmizéria van azóta megint, de ha nem kell fel én akkor is többszőr felkelek, mert mindig kitakarózik, és én meg vissza takarom, de mostanában igen 1x - 2x - az elmúlt éjjszaka pedig 3x is felkelt, de most bizti hogy nem a foga volt, mert olyankor máshogy sír meg minden.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok!
Jelentem, aludni ma sem aludtam, úgy látszik ez már így marad....Pedig milyen jó lenne, ha még tudnék Panna előtt pihizni egy kicsit..

Vettem ma málnalevél teát. Mostmár csak azt kéne tudnom, hogyan készítsem el, és mikortól igyam. Van ebben valakinek valamilyen tapasztalata?

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Hellóka!
Elkészült a nagy mű és valóban nagyon könnyen kivitelezhető! Még az én két balkezemnek is sikerült!

Kép adventi kalendárium

Már csak azt kell megtanulnum, hogy lehet képeket küldeni a neten, illetve ide hogy lehet feltenni, s akkor nem kéne mindig apára várnom! :cry: :cry:
Neki nincs nagyon sok tanári vénája! :cry:

Kép
anid
 
 


Hello!

Magnes, a malnalevél teat a 36. héttöl lehet inni, max napi 2 csészével. 1 csészébe 1 tk fü, 5-6 percig kell allni hagyni.
Ezt irja a könyvem, de azt hiszem egy kicsit masképp tudja Agiboszi :)
Mindenesetre én igy csinaltam és nagyon bevallt :D

Alvas elött nyugodtan ihatsz harsfateat, nyugtato hatasa van és a könyvem szerint terhesen is lehet. Hatha segit, mert tényleg nem artana egy kicit bespajzolni alvasbol még a kiscsaj érkezése elött :)!

Anid, ügyes vagy!
Ha Apa mar nagyon unja küldhetsz nekem képet, szivesen lekicsinyitem neked. Majd, ha lesz egy kis idöm el is magyarazom hogyan kell, ha gondolod :mrgreen:
Paint-ben probaltad mar?

Erika, egy szobaban alusztok a manoval?

Brik, ha olvasol minket puszillak, remélem jol vagytok!!

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Sziasztok!

Évi! Szerintem mindenkinek előfordul, hogy elfogy a cérna és kell valamit csinálni, hogy egy újat kezdj…

Prücsök! Sanyika nevében is köszi a bókokat, azt hiszem pár év múlva el fognak olvadni a csajok a mosolyától.

Mesa! Apa munkahelyén is lesz céges mikulás party és ha minden igaz mászósarkot is csinálnak a kisebbeknek. Megyünk mi is, nagyon várom már. A tali óta tisztára felbátorodtam, nagyon tetszett Sanyikának a kisbabás társaság, ezen felbuzdulva csütörtökön meglátogatunk egy baba-mama klubbot, remélem azt is élvezni fogja.

Erika! Azt hiszem alvás fronton nem nagyon lehet téged überelni, én megértelek. Augusztus 21-én, a házassági évfordulónkon aludtam végig utoljára egy éjszakát. Ez volt a kisfiunktól az ajándék.

Anid! Ügyes vagy a naptárral! Látod, csak el kell kezdeni…

Képzeljétek! Sanyika délután fél hatkor elaludt és azóta is alszik! Igaz, hogy már háromszor felsírt, de nem ébredt fel és csak szopival nyugodott meg, amire persze visszaaludt. Azt hiszem holnap reggel 4 körül fog kezdődni a nap.

Most megyek Vészhelyzetet nézni.

Puszi mindenkinek,
Móni

Kép
Kép
huncut
 
 


Ma magányos esténk van. :( És azt hiszem Blankának jön megint a foga, mert állati nyűgös volt egész délután és majdnem végigsírta a késő délutáni sétát. Se fekve, se ülve nem volt jó. Az a specialitásom, hogy felültetem a babakocsi tetejére, mert az kemény és úgy fogom/tolom. :roll: Mókás, de legalább hazaértünk .
És ma 4 rendes szopi volt + egy kis almás-barack. :) Holnap jön a védőnő, akivel amúgy ma is összefutottam és azt mondta kezdjünk főzelékezni. Most nem tudom örüljek-e vagy sem. Majd holnap megbeszélem vele, aztán úgyis azt csinálom, amit jónak látok.

Sara,
Kínálom igen, ha nyekereg és a pelus tiszta, akkor mindig. 1-2, max. 3 perc, aztán vége. Utána még kap egy kis gyümit, egyelőre 1-2-szer egy nap. Remélem elfogyni nem fog. :? De kaki sem volt megint már 3 napja. Pedig masszírozom is és ez már majdnem 2 hónapja nem volt gond. :( Szóval most kicsit aggódom hogy lesz, előbújtak a paramanók. Lehet, hogy a foga?
Fekvőrendőr ügyben nem tudom tudna-e lépni az önkori. Amit a régi részen csináltak, az nem lassít túl sokat. Sőt egyet meg is szüntettek ősszel, amikor újraaszfaltozták az egyik utcát. Ki érti ezt?

Anid,
Ügyi vagy! :) Jó lett az adventi naptár.
Ma én is elkészültem vele.

Huncut,
Irigylem Sanyika nagy délutáni alvását, duplán is. :) :oops:
Majd meséld el felétek milyen a baba-mama klub! Érdekel.

Na irány az ágy! Szép estét az éjjeli baglyoknak :-) , szép álmokat a pihenőknek.

prucsok
 
 


Sziasztok:)

Gyorsan irok pár sort, mert napközben esélyem sincs a gépközelébe kerülni.

Chamomilla adagolása a leirás szerint fél óránként adható, mig megszünnek a panaszok. A legkönnyebb a piciknél, ha egy müanyag! kanálban néhány csepp forró vizben feloldjátok a bogyókat és úgy adjátok oda, nagyobbacskák már kaphatják közvetlenül a szájukba is, szépen elszopogatják majd. Én Pepének már igy adom.


Mágnes

Sajnos ez a nem alvás szindróma az utolsó hetekben előfordulhat :( Emlékszem rá hogy Daninál fél éjszakát a hintaszékben töltöttem, mert nem ment az alvás és még a gyomorsavam is előjött. Probáld ki hogy lefekvés elött megiszol egy pohár langyos tejet, nekem sokszor segitett.
Cukrod hogy áll? emelt az adagon Ambrus doki?

A málnalevél teát ahogy Sára is irta a 36. héttől érdemes elkezdeni, napi két pohárral, majd a 38. héttől a napi 3 javasolt. Elkészitése ugy ahogy Sára irta. Szerintem nincs rossz ize, de ha gondolod tehetsz bele egy kis édesitőszert, és egy picic citromot is ha nagyon nem menne naturan.


Prücsök

Sajnálom hogy ennyire rapszódikus Blanka evészete, de bizzunk benne, hogy nem csak trendi csajszi akar lenni, hanem egyszerűen most neki elég ennyi is. A zöldséggel én még egy kicsit várnék, előbb szokja meg a gyümiket, hiszen még csak most lesztek 6 hósak.

Huncut

Először is nagyon köszönöm hogy elvitted Briknek a csomit, hálás vagyok érte.
Nagyon jó dolgod van hogy ekkorát aludt Sanyika, nekem mostanában sehogy se jön össze hogy délután mindkét kölök aludjon, sőt legtöbbször Daninak sikerül felébreszteni az öccsét is :(
Jó hogy kezd enyhülni a fiad a nagyszülők felé, bizzunk benne hogy szépen visszaáll a régi rend.

Anid
Nagyon ügyi vagy, szép lett az adventi naptár. Már kitaláltad miket teszel bele? Adhatnál ötleteket, hátha neked más jut eszedbe mint nekem :)

Sára

Ismerős ez a dolog a szóljak ne szóljakkal :( Madár kaka :(
Gratula Vince első lépéseihez. Gondolkodtál már rajta hogy mi lesz a fenyőfával?? Mi Dani elöl a járókába "menekitettük" első évben, nehogy baj legyen.

Erika

A táblához (nem publikushoz) nekem küld el az adataidat és onnantól te is értesülhetsz mindenről.

Nem vagy gonosz, teljesen egyetértek veled. Szerintem én utoljára februárban az első napon a gyerekágyon aludtam ki magam, azóta se... kb az elkövetkező 5 évben tuti nem még...
Nekem az alváson felül még egy kivánságom volna, olyan jó volna végre valahára egyedül lenni a wcén .... de gondolom nem vagyok ezzel egyedül :wink: :P

Mesa

Hajrá és tessék a következő talira benevezni.

Hu felébredt Pepe igy mennem kell , bocsi.. probálom majd folytatni... betegeknek jobbulást... pocakosok meg nagyon vigyázzanak magukra....

puszi

Ági és a fiúk

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Szép jó reggelt mindenkinek!

Na ma nálunk 6kor volt ébresztő, de a gyerkőc még így is nagyon rendesen alszik!
Amikor olvasom, hogy mennyire nem megy egyes babóknak az alvás, mindig arra készülök, hogy na ez álunk mikor fog elkezdődni.
A fogzásra is felkészültem mindenféle csodaszerrel, nehogy fájjon.

Köszönöm, köszönöm a gratulációkat!
Ági én ezt egy kislánynak készítettem, aki 5 éves! Nagyon nőcis és ezért tettem bele pezsgőfürdő golyókat, meg kulcstartót, meg pici szájfényt, hajgumikat… stb.
A dec.24-re valóba pedig könyvutalványt, végül is ez az igazi ajándéka!

Mágnes
Ezt a nem alvásos időszak ismerős, én is kukorékoltam az utolsó időben, sehogy nem boldogultam a pocaklakóval! Elég sok könyvet elolvastam, illetve én ekkor vasaltam, mert a napközbeni nagy hőségben úgy sem tudtam volna!
A málnalevél tea nálam is bevált, bár lehet, hogy alkati a dolog, mert én aludva vajúdtam és baromi könnyen tágultam, de a tea nem árt az tuti, és még finom is!

Prücsök
Én amikor a gyerkőc korábban állandóan sírt, akkor a séták során a babakocsi tolókarján utazott. Rajtunk is mosolyogtak állandóan!


Huncut
Az iwiwen feltett képeken valóban nagyon huncut mosolya van Sanyikának!Arany pofa, a lányok majd biztos csípni fogják!
Mi is megyünk Mikulásbulira! Már nagyon várom!
Az idei évben a sulinkban rengeteg kisbaba született, de mivel „gyerekcentrikus” az oktatás ezért nem lesz ilyen buli, pedig még a tavasszal emlegettem

Sára
Nagyon megköszönöm a segítséget, te biztos hogy emberi nyelven el tudod majd mondani! Apa informatikus és az őrületbe kergetem, hogy alapvető dolgokat nem találok a klaviatúrán!!

Na mos dugulok! De majd még jövök! Napközben megyek beszerzek néhány karácsonyi dekorációt!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
anid
 
 


Sziasztok!

Remélem mindenki jól van!!!

Üdvözlöm az új fórumozókat!!

Köszönöm, hogy gondoltok rám!!! Nagyon hiányoztok ám!!!:-)

Huncut nagyon örülök, hogy megismerhettem a családodat. Imádnivaló kisfiad van. Nagyon szép!!!:-))Köszi az adventi naptárt, hogy elhoztad a taliról.

Jaj de hiányoztok! De úgy néz ki karácsonykor Üllőre költözünk és akkor onnan megint tudok jelentkezni!!

Ági még nem kaptam meg a mailed, pedig várom nagyon:-)

Én nekem is kész az adventi naptár, Ági Köszönöm!!

Mi jól vagyunk egy két sírásomat leszámítva. Dec 6-án megyek Ákoskához viszek neki virágot. Nagyon hiányzik!! :-) Aztán majd jövőre bizakodunk, hogy újra összejön egy kicsi bébi.


Puszi mindenkinek!:-)

Brik

Ui: Köszönöm a szavazásokat Arwen a vörös kutyi kölyökben első lett, Sába a fekete kutyi ő kölyökben 3. lett. Köszönöm nektek!!!:-
)

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Sziasztok!

Gabek,
Na végre túl vagyok a 4D-s ultrahangon, már annyira vártam. Tényleg aranyosak voltak az Istenhegyi Klinikán, egy volt a baj, hogy a köldökzsinór végig a pici előtt volt, és emiatt a kép nem lett valami tiszta. Szegények minden helyzetet kipróbáltak, de a pici nem akart megfordulni :-( . De azért egy ici-picit láttunk belőle és nagyon édes :-D

Kgk

Ma már voltam a dokinál, nagyon aranyos volt, megvizsgált és azt mondta minden rendben, repülhetek :-). Annyira aranyos és jó fej. Nagyon remélem, hogy fogok tudni nála szülni.

Emma
Nagyon szépen köszönöm Neked és az anyukádnak, hogy tudattatok az anyakönyvi kivonattal kapcsolatban.

Lilló
Gratulálok Bálint 7 hónapjához és négykézlábas elindulásához!

Anid
Nagyon szép lett az adventi kalendár-od. Én is fogok készíteni (keresztöltéssel), igaz, csak jövőre mivel idén karácsonykor még csak kettesben leszünk. (Habár magamat ismerve, most el kéne hogy kezdjem... :roll: )

Mágnes
Sok szerencsét a málnalevél teával, remélem működik. Nekem még van 6 hetem a kezdésig. Írd majd meg milyen az ize...

Azt honnan lehet megtudni, hogy milyen herbál teákat nem szabad inni terhesség alatt? Tudtok esetleg valamilyen listáról, hogy létezne?

Mindenkinek nagyon szép napot!

Renáta

Kép
renatac28
 
 


Sziasztok

Anid
nagyon ügyi vagy, nagyon szép a kalendárium

Mágnes
azért én nagyon szorítok hogy a kis Panna születése előtt még tud magad nagyon jól kipihenni mert utána már jó ideig nem fog sikerülni

Saara
igen 1 szobában vagyunk, és az ágyikója közvetlen mellettem van, vagyis ha bármi van csak átnyúlok, de ő is szokott reggelente nyúlkálni, v. haja huzogatni

Huncut
hát akkor nagyon szép házassági évfordulótok volt, és a babókátok is adott akkor neked ajándékot
ma éjjel (le is kopogom) csak 1x volt nyügi - max 1 perc - szóltam hogy csicsika csicsika és már aludt is, és reggel valamikor 6 után ébredt fel, de pontosan nem tudom, mert olyan csendben volt, úgyhogy meg is dicsértem a kis drágámat hogy milyen ügyes és rendes volt
de tegnap reggel is ittam valami kínais teát, hát ahoz képest hogy milyen volt az agyam az elmúlt napokban, ahoz képest még este is nagyon jól voltam, és úgy ahogy még ki is aludtam magam

Ági
akkor küldöm az adatokat
én utoljára a patológián aludtam jan. 25-i éjjszakát át, másnap a nőgyógyászati őrzőben is tudtam volna aludni (nem a fájdalmaim miatt nem) hanem volt 1 idős néni aki éjjel nappal jajjgatott semmi nem volt jó neki, utána meg a gyerekágyon az én babám volt a legjobb - őt úgy kellett felébreszteni enni - de itthon már tudta hogy mit lehet és mit nem már az első éjjszaka
a wc-n szerencsére én még egyedül vagyok, olyankor berakom a járókába, addig max legrosszabb esetben sír egy kicsit, de hát ez van.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Mágnes,

málnalevéltea: reggel és este egy teáskanálnyi mennyiséget áztatsz 15 percig forró vízben. Szigorúan csak a betöltött 35. hét után szabad kezdeni. Nem tudom, ez segített-e, de én tágultam szépen (nem gyorsan, de az első szülés nem lóverseny ... asszem a többi sem). Jól felpuhul tőle a méhszájad. Előbb nem indul meg a szülés tőle, csak ha nagyon túladagolod. Úgyhogy azt ne tedd.
Jajj, látom, már Sára és Ági is leírta ezeket...

Erika,
én is szülés előtt aludtam ki magam rendesen utoljára. Alakítsunk klubbot! Nem próbáltad hálózsákban altatni? Akkor legalább takargatni nem kéne felkelni. Én a múltkor hagytam pár napig sírni éjjel, és így most már legalább nem kétszer-háromszor, csak egyszer kell éjjel etetni.

Máté újra lebetegedett, úgyhogy hétvégén megjártuk a Heim Pál kórházat... hála Istennek nincs nagyobb baja, bár eléggé megijedtem, amikor 39,1-et mértünk a fenekében... szegény most kap gyógyszert, ez meg az étvágyát vitte el. közben én is beteg voltam--- jó lenne már kijönni ebből. Most éppen kimenőt kaptunk apától, úgyhogy Pécsen boldogítjuk a nagyszülőket. Annnnyira jó.

Köszi mindenkinek a hozzátápis tanácsokat.

Gabek,
az úgy van, hogy hasról hátra nem forog a habtapin, csak az ágyon. Mert ott könnyebb úgy is átfordulni, hogy be van akadva a keze.

Anid,
Ágiboszi felírta múltkor a receptet, de begépelem neked még egyszer
Hideg túrós lepény (Rita féle túrós süti)
3 dl lisztet összekeversz 2,5 dl porcukorral és egy fél sütőporral. Ennek a porkeveréknek a felét beleöntöd (kb egyenletesen), egy kivajazott tepsibe (nem a legnagyobb fajta tepsi, hanem a normál méret). Rámorzsolsz fél kiló túrót, majd ízlés szerint vaníliás cukorral, reszelt ciromhéjjal, mazsolával ízesíted. Erre rászórod a lisztes keverék másik felét. Majd felversz két-három tojást, és összekevered 3 dl tejjel. Ezt az eddigiek tetejére lötykölöd. Aztán 5 dkg vajat vagdalsz/morzsolsz a tetejére. 180 fokon 40 percet sütöd. NEM kell előmelegíteni a sütőt.
A vajat esetleg érdemes úgy vagdalni, hogy ahol kicsit „magasabb” liszthegyek látszanak, oda kerüljön, és akkor nem marad foltos a süti teteje (Lilla, a múltkor kérdezted, én ezt szoktam csinálni.) Meg néhányszor bele is böködök a végén villával, hogy a tojásos trutyi lefolyjon mindenhova.

Brik!
De jó, hogy jelentkezel! Már alig várom, hogy rendszeresen tudjál olvasni minket/írni nekünk! Jól teszed, hogy mész Ákoskához dec. 6-án. Tegnap azt hallottam, hogy évente 550 anyuka jár így, mint Ti Ákossal. Ez riasztóan magas szám. Tudsz más anyukáról, aki ilyen helyzetben van? Esetleg jó lenne eljárni olyanok társaságába, akik hasonló helyzetet éltek meg, jókat tudnátok beszélgetni.
Lilikét pusziljuk!

Kinga!
Nagyon örülök én is, hogy írtad a Vendég a Háznál műsort (Kossuth Rádió, hétköznaponként 13:00 - kismamáknak, anyukáklnak kötelező hallgatni! :) , Én is minden nap hallgatom, és már annyiszor akartam írni mindenkinek, hogy hallgassátok.

Pusz,
Rita
rita81
 
 


Sziasztok

Rita
hálózsák: kb. 6 hónaposan hagytuk el, mert szegény éjjszaka mindig belegabajodott, mert ahogy rakosgatta a lábait, úgy mindig valahogy teljesen rácsavarodott, belegabalyodott, úgyhogy azóta van külön alvós tipegői. Amiben a lábait úgy tudja rakosgatni ahogy csak akarja.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok!

Agi, Te 5 kor kelsz :shock:?
Hüha, még nem gondoltunk a karacsonyfara :roll:. Ajajaj, allando hiszti forras lesz, mar most latom :)!

Rita, gyogybrigadot nektek :)! Gondolom megvolt az ijedelem... :( Remélem hamar rendbejöttök!

Erika, nem tudnatok kiköltözni a szobabol? Szörnyen hangzik, mi :)?
Nekünk bevallt. Manoka't nem zavarjuk éjszaka (a "nagyok" is produkalnak mindenféle hangokat alvas közben és ez is felébresztheti a picit, ha éppen felületesen alszik). A masik, h nekem NAGYON jott tett. Végre tudok agyban olvasni este, nem kell labujhegyen jarni és maga a tavolsag is jot tett. Megszünik ez az allando kapcsolat, mindenki külön éli az életét éjszaka :). Szerintem teljesen masképp alszol, ha ott van melletted a baba, mert ra figyelsz.
En azota sokkal jobban alszom. Nekem életmentö volt, mert pont elég nyügös volt Vince abban a korszakban (mar nagyon ment volna 4kézlab, de még nem tudott).

Masik dolog: miért nem öltözteted jobban éjszakara ugy, h nem legyen gond, ha nincs rajta takaro?
Létezik "labas" halozsak is. Olyan, mint egy rugi csak nincs labfej része.

Brik, de jo, h jelentkeztél :)! Gratula a kutyusoknak, éljen :D ! Kaptak valami dijat?

Renata, a klinikan egy dietetikus nö tart elöadast és azt is elmondja, mit lehet inni pocakosan. Megvan a szama, ha gondolod, meg lehet töle kérdezni. A lényeg, hogy mindent mértékkel kell.
4-5 db van, amit tilos (sajnos csak franciaul v latinul vannak meg a növények nevei, de ha gondolod leirom).

Anid, ha'nyas windows fut a gépeden?

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Sziasztok!

A lentebbi topicból írok Prücsök szíves meghívására. Eddig azért nem mertem ide írni, mert láttam nem nagyon vannak itt kismamák, na meg én csak ritkábban tudok írni, itt meg nagyon pörögnek az események. Remélem azért nem baj, ha néha írok ideis.
Ha minden igaz én is a SOTE II-n fogok szülni (hacsak a törvénymódosítás nem kavar be) és Sipos Miklós az orvosom. Ma töltöm a 23. hetet.
Látom a hálózsákról beszélgettek. Mi mostanában kezdünk el vásárolgatni és elgondolkodtam én is rajta, hogy kell-e hálózsák, ha igen akkor milyen, vagy elég-e a takaró? Nálunk elég meleg van télen is 23-24 fok és nem szeretném, ha a babának melege lenne.

Móni

Kép
móni23
 
 


Sziasztok lányok!

Kérdés!!!! Létezik olyan, hogy a gyermeknek már rosszan bújik ki a foga? Most láttam, hogy a 7-ik fogunk sárgább mint a többi, szerintem van rajta 1folt, de ebben nem vagyok bizti, mert még nem látni az egészet. Van ilyen? -és mi a teendő?

Erika!

Én azért szültem Pesten, mert itt nálunk a Kórházban mindenfékeképpen meg akartak műteni terhesség alatt, ezért mentem Pestre a 28-ik héten, ott vártunk míg megszületik a bébi. Na meghát ugye a TB-i Kórháznak híre van. Most is utoljára a gyerekgyógyász ügy miatt. Úgyhogy nekem csak ne jelölgessenek ki Kórházat. Majd én tudom, hogy kinél jó nekem, (nekünk).

Mesa, Luca

Kép
mesa
 
 


Sziasztok!


De jó végre van net, így az első dolgom volt ide bekukkantani. Végigolvasnám szívesen, de a "kis főnök" másképp gondolja.

A védőnénink javasolta, hogy adja a Törpinek citromfű teát nemalvás esetén. Tapasztalatom nincs, mert még nem kellett kiprobálni.
Esetleg valamelyikötök próbálta már?

Saara
Mennyi idős volt Vince amikro átköltözött a szobájába? Ill. feltételezem, hogy végigaludta az éjszakát.

Ha nem tartotok túl tolakodónak szeretnék értesülni a talikról, ezért megadnám az elérhetőségemet, csak sajna nem tudom melyikőtök intézi.

Megint kérdeznék.
Nézelődtem etetőszék ügyben. Kérdésem az lenne mennyire fontos, hogy dupla tálcás, háttámlája dönthető legyen. Az, hogy gurulós az oké, a levehető tálca is. Kicsit horroros az ára egy ilyen csoda etetőszéknek.
Esetleg a szétszedhetős fa etetőszék?

Pontosan nem tudom mi lesz a téma, de szombaton a Magellánban babavárásos dolgok lesznek. A Tesómék tegnap voltak 4d-en és pont ott forgatott a TV2, így benne lesznek a műsorban.


Említettétek a karácsonyt. Szerintetek ünneprontó vagyok azzal, hogy annyira nem várom, mert az a rengeteg rohangálás, tülekedés az ajándékokért elront mindent. A főzésről és a takarításról ne is beszéljünk. Hallottam valahol, hogy egy anyának ez kész depi.
Jó pontos része az ünnepnek, hogy Babókám először lát ilyet és várom milyen arcot vág.
Rendeltetek már neten keresztül ajándékot?

Megnéztem a szülőszoba 9. részét, hát potyogtak a könnyeim. Ráadásul abban a szülőszobában szültem én is, még Apa is végignézte velem -ami nagy szám-.


Üdvözlök mindenkit.

Andi

Kép
andusz
 
 


Sziasztok!

Moni, üdv itt :)! Szerintem mindenki örül Neked, mert voltunk mind kismamak és tudunk veled nosztalgiazni egy kicsit :wink:!

Halozsak: Nekünk volt, de nem szerettem, mert éjszaka is tisztaba tettem a manot és elég maceras volt mindig ki-bepakolni.
Mi paplant hasznaltunk, mikor a mano még pici volt és nem "közlekedett" az agyban, ill. jol felöltöztettük. Ejszaka nem jo, ha tul meleg van a szobaban.

Andi, Vincus kb 7-8 hos lehetett mikor koköltöztünk.
Mi is utaljuk a vasarlos karacsonyt. Most ajandékutalvanyokat adunk és mindenki azt vesz maganak, amit akar.

Etetöszék. NEkünk fa van nagy talcaval, semmi nem allithato rajta, de teljesen ok.
Pici babanal praktikus az olyan szék, amiben félig fekszika baba. Bocs, nem jut eszembe a neve :)!

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Sziasztok

Saara
az a baj hogy a két szoba között számomra nagy a távolság, vagyis a kettő között van a konyha, és a konyhának a két fala vályog, vagyis rettenetesen vastag.
És szerintem én ha átköltöznénk a másik szobába még rosszabbul aludnék, mert így is bármit csinálok mindig fülelek, és még tv mellett is hallom ha megnyikkan, és egyből rohanok hozzá, és hát ez így éjjszaka talán még érdekesebb lenne a sötétben.
Lábas hálózsák: még nem is láttam és hallottam ilyenről.

Mesa
értelek, hát én sem mennék ide az egomiba szülni, de a nőgyógyászatra sem.
És ha szabad megkérdeznem miért akartak megműteni terhesség alatt.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok,

Az etetőszék ügyben én is várnék véleményeket, kinek mi jött be, mi benne a jó és a rossz, mert hamarosan mi is beruháznánk :)

Háózsák
Mi csak akkor használtuk amikor még Gergő nagyon kicsi volt, most body+rugdalózóban alszik.
Amikor bejött az ősz, akkor kicsit aggódtam, hogy mi kell még rá, de aztán a ti tanácsotokra rájöttem, hogy elég egy szál takaró, hiszen a lakásban mindig meleg van.

Andusz
Mi rengeteg dolgot rendeltünk már a neten és mind megjött. Kérjél az eladótól még fényképet, vagy centiztess le mindent és akkor nem csalódhatsz :wink:

Mesa
Sajna van olyan, hogy a gyereknek már rosszan bújik ki a foga :( valami ilyesmiről beszélt Timiban a múltkori talin.

Mi is megyünk vasárnap céges Mikulás ünnepségre :lol: Én már annyira várom :P , eddig mindig részt vettem rajta, meg hát én szerveztem, de ez így sokkal másabb lesz gyerekkel menni :D

Még nem ebédeltünk, mert azóta alszik,

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Móni, üdv itt közöttünk! Remélem sűrűn fogsz jönni.

Hálózsák: nekünk van téli is és nyári is, én nagyon szeretem, a manó is megszokta. A paplant kb. 10 mp alatt dobja le magáról, szóval nekünk muszáj, ha nem akarom egész éjjel takargatni. Szerintem a legfontosabb hálózsák-ügyben a jó méret eltalálása - ha túl kicsi, akkor kényelmetlen, ha túl nagy, akkor belegabalyodik a gyerek (ajaj, a gabalyodik ly?).

Etetőszék - szerintem a legfontosabb, hogy nagyon stabil legyen, tehát jó szélesre nyitható lábai legyenek. Nekem a fa etetőszékkel az a bajom (anyuéknál olyan van), hogy ha egy kicsit is meghintáztatja Balázs, már borul is. Az is jó, ha lehet dönteni a háttámlát, mert akkor már 5-6 hós kortól kényelmesen lehet használni.

Saara, végre megkérdeztem a bio tisztítótszert, a neve gnld, elvben ügynöktől lehet venni. Ha esetleg érdekel utánakérdezek, hogy mi mennyit kóstál. Azt mondta a sógornőm, hogy ezeket mind higítani kell és így baromi sokáig elég és az ára sem horror. Ő összesen 3 terméket használ: egy általános tisztítót, egy tisztítót, amivel lehet mosogatni és kezetmosni, fürdeni is, és egy fertőtlenítőt.
emma8
 
 


Hellóka!

Együttalvásról
Nálunk a bevett módi, hogy kb. kt hetes korától külön alszik Manó,van légzésfigyelő alatta, s így egész jól mükszik a dolog!
ha vahol vagyunk és együtt alszunk akkor jövök rá, milyen jó is ez így,a gyaekőc elég zajosan alszik! :lol:

Hálózyák, pléd
Hálózsák párti vagyok, gyerek megszokja és kész.

Eygébként nálunk apa a főnök ilyen gyerek nevelési és szoktatási dolgokban!Néha nagyon keményen hangzik, de még eddig minden bejött! A legdurvább az elaltatási szokása volt: hagyta sírni 7, majd 5 perceig és most már magától is elalszik!

Szóval néha a3 lépés távolság jobb! Én nem biztos hogy bírtam volna abőgést, de végülis neki lett igaza!

Etetőszék:
Szerintem stabil legyen és kész. Ne zenéljen, forogjon, ne legyen csilivili!

Sára
Apa hazajön és megkérdezem a Windowsról(jól írtam?)

Bocs!

Kép
anid
 
 


Ja a lényeg!
A gyerkőc állandóan hason alszik! Ez baj? Van ugyan légzésmonitorunk, de akkor is! :?

Kép
anid
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a szíves fogadtatást és a hálózsákos tanácsokat.
Sajnos én nem tudok nektek tanácsot adni, mert az első babámat várom.
Én látom csak rosszul, vagy csak Mágnes van rajtam kívül kismami a topicban?

Móni

Kép
móni23
 
 


Sziasztok!

Hálózsák: én szerettem, sokat használtuk, kb. fél éves koráig jól el is volt benne Sanyika, de amióta feláll a kiságyában, azóta nem praktikus, mert beleakad a lába és elesik. Mi azóta pizsamát használunk (alatta body van) és egy vagy két vékonyabb takaróval takarom.

Etetőszék: nekünk műanyag, dönthető háttámlás, levehető tálcás van és én nagyon meg vagyok vele elégedve. Nálunk a legfontosabb pozitív tulajdonság, hogy jó kis biztonsági öv van rajta és így nem tud kicsúszni belőle. Mert persze egyfolytában mozog ott is. A háttámla viszont szinte függőlegesen jó, mert amikor lejjebb döntjük ki akar belőle csúszni a drága.

Móni! üdv közöttünk! Nem, nem csak Mágnes van itt kismamiként, nem tudom pontosan, de kb. 5-6-an vagytok. Van valahol feljebb egy táblázat, abban benne van mindenkinek az adata, keresd vissza ha van egy kis időd. Alkalomadtán frissíteni, bővíteni szokta Lilló, az ő neve alatt keresd.

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
huncut
 
 



halihó,

Lilló pont most rakott fel új táblát :) Huncut Móni gondolatolvasó :)

Renáta, Huncut: Köszönjük szépen a gratulációt a kis négykézlábasnak. :)
Szélvészke mostmár itt száguldozik a lakásban, szóval hirtelen nagyon elfoglalt anyuka lettem, minden pillanatban rajta kell tartani a szemem (nem könnyű). Biztos, hogy ezt vártam annyira????

Móni23: Üdv itt!

Hálózsák: Eddig mi nagyszerűen elvoltunk nélküle pizsiben takaró alatt, de mostmár annyit mozog, hogy soha nincs takaró, amikor ránézek. Hiába alussza végig az éjszakát, most emiatt nem alszom éjszaka, folyton felriadok, hogy be van-e takarva. Szóval mostmár asszem beszerzünk egy vastag hálózsákot a takaró helyett.

Etetőszék: műanyag, levehető tálcás van nekünk is. Én a magam részéről azért nem támogattam a fa etetőszéket, mert ezt könnyebb tisztán tartani. Ja, és van benne jó kis biztonsági öv is. De nem nagyon használjuk, mert egyelőre jobban szeret hordozóban enni.

Ma megkaptuk az első oltást (agyhártya) - (igen Gabek, ez az ellen a baktérium ellen van). Eléggé kiütötte szegényt, már jó ideje alszik. Egy kegyetlen dög anyának tartom most magam. :(

Lilla

lilló
 
 


Sziasztok,
megint csak egy percre tudok beugrani. Egeto szuksegem van informaciora. A Mici megint nem akar enni, de annyira nem, hogy a cickot sem hajlando a szajaba venni. Megneztem az inyet, es kis hegyes feher kiemelkedesek vannak a felso jobb elulso oldalon. Lehetseges, hogy jon a foga?? Meg nincs harom honapos! Tegnap ejjel nagyon sirt, ma egesz nap, most sem tudom megnyugtatni. Enni nem akar. Volt mar valakinek ilyen???

A masik, irjatok, hogy annak a szep adventi kalendariumnak, amit Anid csinalt, valahol van egy leirasa. Hol lehetne megnezni?

Puszi mindenkinek:
P
panzej
 
 


Sziasztok!

Lillo,
egyáltalán nem tartalak dög anyának,nagyon jól tetted,hogy beadattad a Prevenart.
Tudom én is,hogy fontos a gyerekem egészsége és nagyon be szeretném adatni,de hát jön a karácsony és a többi gyereknek nem mondhatom,hogy azért kapnak nagyon szerény ajándékot,mert Hanna oltására kellett a pénz.Így se lesz nagy dözsölés az ajándékok terén,de azért próbálok olyat beszerezni amit szeretnének.
Remélem ezért nem tartatok rossz anyának. :? :oops:

Etetőszék:nekem is műanyag állítható magasságú,levehető tálcás van.Még a Rebinek vettem,akkor még dönthető nem is volt,de szerintem az nem is fontos,mert az etetőszék célja az etetés,és akkor nem kell eldönteni.Nyilván aki kisebb gyereket akar beleültetni annak célszerű,de erre a célra a hordozó is tökéletes-az úgy is meg van,minek azért drágább székre költeni.
A magasság állítás nem rossz dolog,mert késöbb,ha a talcát leveszük akkor az asztalhoz is oda tudjuk ültetni a gyereket.
Nekem sokáig használták,most így utólag nem bántam meg-hisz akkor még nem tudtam,hogy 3 gyereket fog kihasználni :lol: -hogy az akkori árakhoz képest nem egy olcsó széket vettem.Különben CAM márkájú.Bocs a reklámért.De ahogy a mostani hasonló funkciójú és márkájú székeket néztem,hát elég húzos áruk van!
Gabek,mindenképpen jól nézz körül,mert gondolom jó minőségű árut akarsz venni,és tényleg a legfontosabb a biztonság!(Ami keskeny talpakon áll az könnyen borul)

Hálózsák:érdekes eddig használtam a Rebinél is a Zsolinál is,most nem.Igaz hálózsákban alszik Hanna,de csak abban a fajtában,amit a bodyra kell adni és utána betakarom.Ezt használom pizsinek.Szerencsére nem takarózik ki.

Brik,
de jó,hogy jelentkeztél.Hiányoztál.Örülök,hogy jó lvagytok,és nem sokára költözhettek. :lol:

Most mennem kell,mindenkinek szép estét!

Timi
timiban
 
 


Sziasztok!

Az előbb elszállt :twisted: :twisted: :twisted:

Huncut: menj el a háziorvosodhoz, mert lehet sérved van.
Sanyika jó nagyot nőt!

Saara: köszi jó volt a kiruccanás, bár fürdés helyett inkább kirándultunk.
Szép időnk volt.
A fürdőben úszógumi segítségével ment a Norbi!
Szegénynek ki is dörzsölődött a talpa, így másnap már nem tudtunk menni.

Vincusnak, Botinak, Máténak, Bíínek és a többi kis örökmozgónak gratulálok!

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Anid,
A hason alvás nem baj, egyáltalán! Sőt, állítólag a hason alvó babák hamarabb kezdenek el forogni, mozogni. (Vagy ezt csak én találtam ki? :oops: De valami ilyesmi rémlik...)
Mindenesetre Blanka azóta hason alszik, mióta hazahoztuk a kórházból, szóval no para. :)

Móni,
Kezdetben mi nem használtunk hálózsákot, mert a picur nem mocorgott és így elég volt rá a body + egy rugi. Na persze nyár is volt. Kb. 4 hónapos kora óta alszik zsákban, én nagyon szeretem, mert már biztos nem lenne rajta takaró amúgy.
Azért is jó, mert nem kell hozzá zoknit adni a kis lábára és így az is tud kicsit szellőzni. Magamból kiindulva ez legalábbis pozitívum. :)

Etetőszék: Nálunk anyósomék szerezték be, állítható magasságú és fa és biztonsági öv is van benne. De még nem raktuk össze, egyelőre hordozóban eszünk.

Lilló,
Nem vagy dög anya az oltás miatt. Mi is ma voltunk tanácsadáson ez ügyben is. A doki nénink azt mondta, hogy ő csak az agyhártyagyulladás ellenit javasolja egyelőre, mivel fogunk járni úszni. De nem Prevenart írt fel, hanem valami mást, ami csak az agyhártyagyull. ellen van. Mindenesetre bízom benne, neki is van 2 gyerkőce. :wink:

Timi,
Érthető, hogy inkább ajándékot veszel így Karácsony tájt, mint oltóanyagot. És ettől egyáltalán nem vagy rossz anya, sőt! :)

Andusz,
Az én családi ágamon mi is csak a gyerekeknek veszünk ajándékot, mert a mi kis triumvirátusunkkkal együtt így is 14-en vagyunk + 6 fő még Bálintom révén. Persze valami jelképes bon-bon mindig kerül a fa alá mindenkinek, de én is örülök, hogy nem kell 20 féle ajándékon törnöm a fejem.
A nagyszülők idén unokás naptárat kapnak például. A gyerekeknek akartam 1-1 hűtőmágnest a rajzaikból, de nem sikerült még begyűjtenem a rajzokat. :? Pedig interneten le tudnám rendezni és nem is drága. Amúgy én könyveket rendelek rendszeresen a neten, az bejött.
Én már a takarításból sem csinálok akkora faxnit, csak a szokásos normál takarítás. De sütni szívesen sütnék. Kérdés, hogy lesz-e rá időm, lehetőségem a kisasszony mellett... :roll:

Rita,
Gyógyuljatok meg hamar! Talán a vidéki levegő jót tesz. :)

Ágiboszi,
Kérdezted mit tesz az ember fia az adventi kalendárba. Valamelyik újságban írták, hogy "ajándékutalványokat" is lehet bele tenni, úgy mint meseolvasás, diavetítés stb... amit szeret Dani. Amúgy mogyoró, mini csoki, karamella, esetleg valami italpor (ha mérgezed ilyennel a fiatalurat ), csillagszóró, mézeskalács, matchbox, kinder figura. (Ha kreatív vagy, a mogyoróból/-ra is lehet festeni Miki figurát... valahol ilyet is láttam.)

Szép estét mindekinek!
ági

prucsok
 
 


Jut eszembe...

Panzej,
Nálunk is egy kis fehér pont megjelenésével kezdődött a fog kibújás. :roll: Enni ugyan evett Blanka, de aludni nem akart. Másnap reggelre megvolt az egész kis vonal, harmadnapra a másik kis vonal. Szóval lehet, hogy fogacska - akár 3 hónaposan is.
Nincs otthon Chamomilla 15ch? Mert az tényleg nagyon jó. A patikában még a Panadol babyt szokták ajánlani, de ha nem muszáj, nem fájdalomcsillapítóval tömi az ember a gyerekét. VAgy a Dentinox gél vanmég, de az csak rövid ideig hat.
Remélem hamar túl lesztek rajta! Drukkolok!

prucsok
 
 


Sziasztok:)

Mielött leesem a székről, gondoltam irok is nem csak olvasok ....

Panzej

Elképzelhető hogy a fogacska bújik elő, és sajnos ilyenkor előfordul a cicisztrájk is. Probáld meg a chamomilla CH 15 bogyócskát, félóránként 5 bogyó mehet. Amugy meg kitartás, ne add fel a szopit ám, probálkozz, és ha előbújik a fránya fog akkor tuti megjön újra a kedve az evéshez. Ami még segithet neki, az hideg rágóka, amivel tudja hűsiteni a kis inyét.

Az adventi naptárhoz nincs leirás igazán. Tavaly én készitettem ilyet, saját magam varrtam és diszitettem, idén rájöttem hogy sokkal egyszerűbb megvenni az alapokat és már csak disziteni kell.
A lényege amugy egy nagyobb téglalap vászonból, erre gombokat kell varrni (24 db) , valamint tartozék még 24 db kis zsákocska, ami szalvétatechnikával lehet disziteni. Jelen esetben textil ragasztóva a háromrétegű szalvi felső, szines réteget kellett rádolgozni az anyagra, majd vasalóval átvasalni a fonákjáról hogy rögzüljön. A zsákocskák egy szalaggal kerülnek fel a hátlapra.


Móni
ÜDv közöttünk, jó hogy benéztél. Bármi kérdésed van nagyon szivesen válaszolun, ha tudunk segitünk. Amugy ha megnézte Lilla tábláját akkor látod hogy van több pocakos kismamink is. Sőt ha szeretnél akkor te is bekerülhetsz, ha elküldöd az adatidat Lillának.


Etetőszék

Szerintem a lényeg hogy stabil legyen és könnyen tisztitható, ezért tudom javasolni a nagy, levehető tálcásokat. Ha gurithatóst választotok akkor arra figyeljetek hogy fixálni lehessen a kereket. A magasság állítása pozitiv tulajdonság, pont azért amit Timi is mondott, hogy később az asztalhoz tudjuk ültetni a manót és kényelmesen, biztonságosan tud velünk enni.

Hálózsák
Vegyes a felhasználás nálunk, amig csak laza fekvésről volt szó addig simán altattuk benne, de amióta bejárja az egész kiságyat egy éjszaka alatt azóta nem használjuk mert beletekeredik és felébred miatta.
NAgyobb gyerköcöknek tudom ajánlani azt a változatot amiből alul ki lehet dugni a lábat és igy lehet benne közlekedni. A kenguru goldnál láttam ilyet hirdetésben, de egy ügyeskezű anyuka is simán meg tudja csinálni, hogy két oldalt alul sréen varr zipzárt az anyagba és máris van hova kidugni a lábikókat :)

Timi

Nagyon megértelek és nem vagy rossz anya, nehogy már ettől rosszérzésed legyen. MAjd jövőre szépen beoltatod Hannababát.
Januártól kezded a melot?

Lilla

Ügyi nagyon Biiii, és igen igen, klubtagok lettetek ti is az érj utol ha tudsz klubban :):) Lassan jön majd a pakoljuk el a kb 1 m magasságban levő dolgokat, mert ha nem akkor jajj és jön a babó segit pakolni :wink:

Anid

Pepe nálunk hason alusza a legjobb álmait, van hogy néha azt nézem hogy hogy tud olyan pozokban aludni: feneke az égben, plusz még egy kicsit kitekeredve is.

Sára

Nagyon megértem az álláspontod az alvással. Most hogy egy hónapja felköltöztünk és van hogy sikerül Pepét a saját ágyában altatni teljesen másként alszom, pihentebb leszek, még ha van hogy éberebben alszom egy kicsit.
5kor mentem lefeküdni aludni, nem akkor keltem. Kipakoltam a spejzem meg a konyhát probáltam kulturált formába öltözteni, de ma éjjel még folytatom mert nem lettem kész ...


Magunkról gyorsan...
Ma voltam ujra Danival a nevtanban, azt mondták hogy teljesen megfelel a korának, nem zűrös egyáltalán, csak azt igényli hogy vele, és csak is vele foglalkozzanak. Van benne testvérféltékenység bőven, de ez is korbeli sajátosság. Ugy hogy most törhetem a fejem, hgoy két gyerek mellett hogy oldajam meg hogy csak vele legyek, mert az altatási idő ami szóba jöhetne nagyon változó hosszúságú, sőt ha szerencsém van délután együtt alszanak... de sebaj majd kitalálok valamit, vagy megprobálom a lehetetlent az ovival...


most megint huzok mert igy nem lesz tiszta konyhám és még teregetnem is kell , mert apának nem lesz fehéringe holnapra...

puszi

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

A Maria nagykernek van honlapja? Keresem, de sehol nem talalom :(. Légyszi segitsetek! Gyerekcipöt arulnak?

Erika, mi nyaron költöztünk ki a szobabol, akkor vidéken voltunk a valyoghazunkban. Minket 1 szoba és a konyha valasztott el a manotol, tehat 3 db 50 centis massziv fal, nyitva hagytam az összes ajtot és mindig hallottam, ha felébredt.

Panzej, lehet a foga jön Micinek!

Prücsök olvastam valamelyik nap, h a fogzastol el mehet a manok étvagya. Most nalunk is ez van :roll:

Moni, vagytok többen is, de biztos jönnek-mennek a többi kismamik, jol is teszik amig lehet!

Agi, biztos megoldod Danival :)! Jo, h nincs nagy gond!

Anid, nalunk is hason alszik Vince nagyon régota. Semmi gond. Van légzésfigyelötök ugyh ok. Azt is olvastam nemrég, hogy kicsit tulzasba vitték a riogatast ezzel kapcs.

Etetöszék: nekünk fa van, nagyon stabil X labu vagy hogy mondjak, összecsukhato.
A fa könnyen lebomlik, a müanyag viszont nem... :oops: Bocsi, ne haragudjatok, de ez is fontos. Jatékoknal detto. Ezekböl rengeteg hulladék lesz. :oops:

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


hello,

Sára: www.bebibolt.hu

Timi, Prücsök: Aranyosak vagytok, hogy Ti nem tartatok annak, attól én még magamat igen :)

Ági: köszi! :)

lilló
 
 


sziasztok!

Sára! ez a mária címe: www.bebibolt.hu, és rengeteg kiscipő van, szebbnél-szebbek! A múltkor vettem ott Bruin vízlepergető etetőkabátot, 400 forintért. Nem környezetbarát, de nagyon praktikus, mert csak vízzel kell leöblíteni.

Timi! szerintem nem attól jó egy anya, hogy agyonköltekezik, és irracinális döntéseket hoz! igen, fontos, hogy mindegyik gyereknek szép legyen a karácsonya! most már Hanna nem lesz beteg :)

Prücsök! jó öteleteket írsz a karácsonyi ajándékokról. erről a babás naptárról én is gondolkodtam, a Rossmannban is lehet ilyet rendelni. Sütésre adok egy ötletet, és ezt Ágiboszinak is küldöm (Danival el tudod készíteni).

Kókuszkifli:
Hozzávalók:
25 dkg liszt, 20 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 10 dkg kókuszreszelék.
Elkészítés:
A hozzávalókat jól összegyúrom, és kifli formákat készítek. Sütőlemezre teszem, és megsütöm (alacsony hőfokon). Porcukorral megszórom a már kész kifliket. Jó étvágyat!
A sütésnél vigyázzni kell! Nem sütjük barnára hanem fehérnek kell maradnia. Ha kivettem a sütőből, hagyni kell kihűlni és utána leszedni a tepsiről óvatosan!

tegnap megcsináltam, fél óra volt az egész, és gyurmázni tudó kisfiúval, kislánnyal ideális! finom linzer süti lesz belőle. nem árt bele egy kis sütőpor sem!

KépKép
toreau
 
 


Hellóka!

Panzej
Akkor a te manód is Bííre hasonlít? Korai fogzás miért ne lehetne? Hátha hamarabb letudjátok azt a 20 ki fehér fogat!

Karácsonyi ajándékokról
Hát mi elhatározzuk, hogy mekkora összeget szánunk, idén a 2000Ft/fő a kínálat! Lehet hogy kevésnek tünik ,de nálam az az elv, hogy senkit nem hozunk kellemetlen helyzetbe, hogy nem tud ajándékot venni, mert sajna nálunk ez előfordul!
Nálunk az az ajándék, hogy így karácsonykor hazamegyünk a szüleinkehez 1-2 hétre, s csak újév után jövünk haza!
Apával meg megegyeztünk, hogy egymásnak semmit nem veszünk, nem azért mert nem telik rá, hanem mert nem ezért van karácsony!
Apa nálunk különben is kereskedő ellenes!(Bocsi, ha valakinek ez a szakmája!) Szerinte ők találták ki az ajándékozás ezen formáját, hogy vásárolj,vásárolj, vásárolj; ja és adósodj el! (Ilyen mini forradalomban él.)
:lol:
A munkahelyemen mindig furcsán néztek rám ,amikor újév során elmesélték a kollegák ki mit kapot a férjétől, én mindig azt mondtam: semmit! Na néztek is fúrcsán! Hogy szegény, meg de kár! At már senki nem tudja, hogy a hét bármely napján kapok rózsát, pici figyelmességet, vagy egy prágai hétvégét tavasszal!
Sokkal jobb így.
Én már alig várom a sütisütést, hogy kukta lehessek!
:lol:

Prücsök
lehet hogy igazad van, a mozgás terültén, mert elég hamar megfordult és most már a kúszással próbálkozik a gyerkőc! :lol:
A védőnő engem is a főzelékkel bosszant! Állítólag ma jön. megbeszélni, hogy kell etetni a gyereket!


Lilla
Hát igen, ha elindul a mászka,akkor nincs megállás!
:roll:

Dorka
Merre jártatok? Norbi hogy bírta? Te is tudtál pihenni?

Ági
igenis lehet aludni égnekálló fenékkel. Tesóm pl. nagyon sokáig így aludt, pedig már iskolás volt! :lol: :lol: :lol: :lol:

Megyek rendet rakok! :twisted: Néha fellázadok az örökös körforgás ellne! :twisted:

Pusszantás

Kép
anid
 
 


Lemaradt
Lilla
Holle kaját láttam a Kengurugold boltban Dunakeszin! Ezt keresitek?

Kép
anid
 
 


Megint lemaradt!
Sára
Windows XP magey agépen! :lol:
Na úgy látom szép napom lesz! :lol: :lol: :lol:

Kép
anid
 
 


Sziasztok

Saara
kiköltözés: mi is nyárra gondoltunk, de kisbogár addigra már 1,5 éves lessz, de sebaj, nem tudom de én így talán nyugodtabban alszom mégis, mintha köztünk is ilyen nagy távolság lenne. Lehet hogy rosszul csinálom de nekem valahogy így megnyugtatóbb.

Adventi naptár: én megvettem most nemrég a praktika külön számát és azon van 2 aranyos baba, csak azt nem tudom hogy mikor fogom megcsinálni, hát az idén már nem az biztos. De remélem, hogy jövőre igen.

Karácsonyi ajándékozás: nem az érték számít hanem a gesztus, és ha nincs még arra sem pénz akkor pedig legyen együtt a kis család és együnk egy jót és közben hallgassunk szép karácsonyi zenét, a lényeg a gyerek, nálunk még az idén a szókásos kb. 1m-es fa lessz csak, de jövőre már jó nagyot fogunk venni.
És különben is az emberek nagy része még talán az idén nagy karácsonyt rendez, de jövőre bizti nem (gázárak mellett), de az én párom és én is úgy vagyunk hogy emiatt (mint sokan) mi nem fogunk el adósodni, van jobb helye is annak a pénznek.
Bocs ha valaki nem ért egyet velem, de szerintem nem az a lényeg. Régen a munkahelyemen is (mikor még nem volt gyerkőc, és elégé távolínak is tünt) mindig jó néhányan azt mondták, hogy úgyis mindent megfogok venni a gyereknek amiért sír, legyen az akár 10.000Ft-os játék, és én erre mindig azt mondtam, hogy ok és utána hónap végén meg közlöm vele, hogy nincs mit enni, mert játékot vettünk? Amúgy is már most is mindennel játszik csak a drágább játékokkal nem.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Van egy gátvédelmes kérdés 1-gyel lejjebbi topicban. Sajnos én nem vagyok illetékes.
Majd még jövök. :)

prucsok
 
 


Halihó,
na az előbb csak gyorsan írtam, hogy meglegyen Sárának a Mária címe, de aztán látom már Toreau is leírta a dolgot, szóval kár volt sietni :)

karácsonyi ajándékozás: teljesen egyetértek Erikával, hogy nem az érték számít, hanem a gesztus. Én majd igyekszem Bít is efelé terelgetni, és szeretném, ha nálunk a karácsony tényleg a szeretetről szólna, meg a meghittségről, nem arról, hogy mit adunk vagy kapunk. Én már régen elterveztem, hogy ha majd Bí nagyobb lesz, akkor fogunk közösen ajándékokat csinálni mindenkinek, először majd rajzolunk néhány krix-kraxot, aztán már rendeset, aztán készítünk valami szépet. De nem csak karácsonyra, hanem minden alkalomra, mindig mindenkinek. Hadd ismerje meg az adás örömét. És anyukámékat is le fogom tiltani a drága ajándékokról, mert sajnos az én családom eléggé ilyen, hogy szeretnek túlzásokba esni - persze a jószándék vezérli őket - de akkor is. Nem akarom, hogy a gyerek azért szeressen valakit, mert szép ajándékokat kap. Főleg, hogy tudom, a párom családjában sem divat a nagy ajándék.
És nagyon elitélem az olyan szülőket, akik hagyják, hogy a gyerekük a kis zsebpénzükből ajándékbeszerző körútra indulnak ünnepekkor. Sajnos nagyon sok ilyet látok...

Timikém drága, hányszor rágjuk már ezt végig. NEM VAGY ROSSZ ANYA. És ne is idegeskedj ezen az oltás-ajándék dolgon. Természetesen négy gyereked van, tehát mindre gondolnod kell. Az oltás ráér. Azt mondta a doktornénink, hogy sokan két éves kor körül adják be a gyereknek.

Anid: Szerintem tök jó ötlet, hogy meghatároztátok mekkora összeget szántok a dolgokra. És nem kevés a 2000ft, főleg, ha beszorzod a személyek számával :(
Köszi a Holle infót, közben már szereztem.

Toreau: Köszi a sütireceptet, ezt most el is mentem jól magamnak, jól fog jönni karácsonyi vendégeskedéskor, olyan egyszerűnek tűnik.

Panzej: Lehet a foga ilyen korán, mert Bínek is 3 hónapos kora körül kezdett jönni az első kettő. De ő nem sztrájkolt a szopi ellen, sőt, folyton cicin lett volna, még éjszaka is.

Lilla

lilló
 
 


Lilló,
Teljesen egyetértek veled ajándékozás ügyben! Én amúgyis szeretek kreatívkodni, ha időm engedi és ez még jobb lesz majd a manóval együtt. Például majd sütünk sütit és azt szépen bedobozoljuk. :)
Nálunk anyósomék a shoppingolós oldal. Anyuékkal már régen az megy, ha valakinek kell valami nagyobb értékű dolog, hogy összedobjuk. De ez ünneptől független. Úgyis azt vallom, ha valamire szükség van, azt megveszi az ember, nem Karácsonykor kell kitalálni hülyeségeket, csak azért, hogy vegyünk valamit. :?

Közben elkészültem én is a 3 éve elkezdett kalendáriummal. Nagypapi csinálta hozzá a létrát és már csak fel kellett aggatnom a csizmákat. :)
Kép a mi adventi kalendárunk

Na elmegyünk sétálni, mert Blanka nagyon nyűgös. És eddig se a védőnő, se az asztalos nem ért ide. Hát én nem várok rájuk.
Prücsök

prucsok
 
 


Sziasztok

Lilla - Prücsök
én is pont így képzelem el, hogy majd a gyerekkel-gyerekekkel nekiállunk már dec. elején és elkezdjük csinosítgatni a lakást, hogy karácsonyra szép legyen, utána szépen elkezdjük az ajándékok együttes gyártását, és a sütiket is együtt fogjuk elkészíteni, és persze a fincsi karácsonyi vacsit is.

Prücsök
nagyon ötletes és szép a te adventi naptárad!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Erika ! - küldtem privit!

Mesa, Luca

Kép
mesa
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?