Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Topicolók!

Eddig csak olvasgatni szoktalak benneteket (fujjj, kis kukkolós:o)), de most végre regisztráltattam magam. (milye kemény munka árán:o))Tulképpen azért ragadtam klaviatúrát, mert olvastam, hogy a XVI. kerben az Erzsébet ligetben van hétvégenként játszóház. Mi kb. 4oo m-re lakunk a mûvháztól, de soha nem voltunk. Mikor lesz legközelebb?
Magunkról:
Egy 2 éves veszedelem leányzó (Panna) anyukája volnék, 26 évesen, fõiskolára járok, ööö ennyi így hirtelenjében. Amikor szültem nagyon rá voltam gyógyulva a netezésre, utána meg volt egy idõ, hogy tudatosan leszakajtottam magam róla, nehogy függõ legyek :o)
A topicról Pelétõl hallottam, régen a XIII. kerben laktunk, ott találkoztunk kb. kétszer a játszón, (ezúton gratulálok Bálinthoz)
Naszóval fiatalok, remélem van még egy szószátyár anyukának hely köztetek, most eldugulok, tisztára izgulok, mint az elsõ nap a suliban:o)
sziasztok
lenocs
lenocs
 
 


Szia Lenocs

Szeretetel koszontelek koztunk. Gratulalok Pananhoz. Mit tanulsz mi leszel ha vegzel?

Napocska
Naposcka
 


Szia Napocska, köszi a fogadtatást.
Az ÁVF-re járok, vállalkozásszervezõ szakra távoktatásban. Hogy mi leszek? Passz.Okleveles közgazdász. De milyen messze van még az...Olvastam, hogy páran jártok suliba, na aki jár, az tudja, hogy milyen sportos is gyerkõc mellett.
De akkor szép az élet, ha zajlik:o)
lenocs
 
 

 
 

Sziasztok

Lenocs,
üdv itt, és csak szószátyárkodj nyugodtanKép

PM,
ha így haladsz, túlhordodKép

Virág,
éjszaka Rebus is óránként eszegetett, és vigyorgott rámKép

Momo,
a férjem rengeteget dolgozik, minden reggel hatkor elmegy, és sokszor csak kilenc-tízre ér haza. Már így megy egy pár hónapja, és még egy darabig marad ez a tempó. Régi hobbijaim elõtérbe kerültek, és ez rengeteget segít abban, hogy a napi rutinon anélkül rágjam át magam, hogy meghülyülnék. A pároddal meg ülj le megbeszélni a problémáidat, mert ha nem tud róla, nem is tud segíteni.

Évi,
Petránál is korszakok vannak a hisztiben, mindig amikor nem úgy történik valami, ahogy õ gondoljaKép. Most például koffeinfüggõ lett. Már a kávéfõzõ is el van barikádozva, és az cukor-tej nélküli feketekávét úgy hörpöli befelé, mint egy kis drogos. Nem adok neki kávét, de ha vendégek vannak, meg-meg kaparint egy csészényit. Na most képzeljétek el a kis duracell nyuszimat kávéval felturbózva.

Kanga,
meggyógyultál már?

Dia,
persze, hogy jöhetsz tanfolyni hozzámKép, de a hugom szerint épeszû ember nézni sem bírja a pörgésemetKép.Szerinte sorozatgyilkosokat kellene büntetni azzal, hogy az én tempóban éljenKép

Bigacsiga,
nem felejtettem el, le fogom fotózni a függönykémet, és megy a listáraKép


Rebus most boldogan üldögél, és vigyorog mindenkireKép. Imádom a két rosszcsontomat, olyan édesek!

madárka
madárka (mad&aacut
 


Sziasztok!

Madárka! Ezt már nekem is mondták.Kép)) Hihi. Asszem, télleg össze kéne õket ereszteni.

Szia Lenocs, üdv köztünk. Írj sokat!

PM! Neked meg megy a drukk ezerrel. Legyek boszi?Kép

Borika most éppen jobban van. Holnap megint megy bölcsibe, készül nagyon. Tegnap átesett élete elsõ hajvágásán. Most olyan kis franciás külseje van.Kép Olyan édes.
Vasárnap egész délután úgy rohangálta körbe a szobát, hogy azt üvöltötte: ZSENI VAGYOK! ZSENI VAGYOK! Én meg görnyedezve röhögtem.
Ja, és megtanulta a Siemens reklámból, hogy Kiszívom a véredet! Elõszeretettel alkalmazza öregnénik rémisztgetésére.Kép
Ma meg jöttek haza apjával a kórházból, ahol kontrollon voltak, Bori szótlanul baktat a nagy ember mellett (2 méter). Apja kérdi tõle: Mi van, Borikám, olyan szótlan vagy. Mire õ: Próbálok normálisan viselkedni.KépKépKép Kár, hogy lemaradtam róla.
Este zuhanyzós pancsit tartottunk, aminek a következménye az lett, hogy amikor apja bement a fürdõbe - pedig istenbizony feltöröltem - megígérte, hogy a bõrünk az eresz alatt fog száradni.Kép Ugyanis nekem pisilni kellett (kb. 30 centi a kádtól), Bori meg ugye önállóan kezdte kezelni a zuhanyrózsát. A macska betévedt a fürdõbe, mint minden vizes tevékenységnél, ugye, muszáj volt megfürdetni. Aztán rájött, hogy milyen vicces az éppen WC papírral küszködõ anyját lelocsolni, minekutána teljes ruházatot kellett cserélnem, miután abba tudtam hagyni a röhögést, kidobtam a totál eláztatott, original WC papírt, kihalásztam a kölyköt, stb.Kép

Ilyen vidámak nálunk az esték, fõleg, ha még apjukat is rá tudnám venni, hogy segítsen kitakarítani a kisszobát, ami enyhén szólva ótvar már. No, mindegy, most összekaptunk, duzzogunk mindketten egy kicsit, majd aztán csak kibékülünk.

Puszi mindenkinek:

Dia
Dia
 


Dia!

Könnyesre röhögtem magam rajtatok!!!

"Ja, és megtanulta a Siemens reklámból, hogy Kiszívom a véredet! Elõszeretettel alkalmazza öregnénik rémisztgetésére."

Ja kérem akinek boszorkány az anyja és a topiclakókat babonázza, mit várjunk a gyerekétõl? Kép Kép Kép

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok!

Újra 3gyerekesenKép Áron haza akart jönni, így hát apja elugrott érte. Honvágya volt a kölöknekKép
Bálint az elmúlt éjjelt végigsírtaKép Ilyen még nem is volt. Amikor meg nem õ sírt, akkor Hanna. Biztos hiányzott nekik Áron. Viszont ma eddig tök nyugisan alszanak(kop-kop), remélem, így is marad, mert különben nagyon ki leszek csavarva.

Lenocs!
Üdv közöttünk! tök jó, hogy rászántad magad az írásra. Egy kicsit agyaltam, hogy ki is lehetsz, de aztán beugrott!Kép Köszi a gratulát!

Dia!
Halálra röhögtem így magam a fürdésetekenKép Ehhez képest nálunk unalmasak az estékKép

Kati!
Hát ez tényleg kórosKépKép Nem akarsz gyerkõcöt cserélni egy kis idõre? Akkor legalább valaki kitakarítana nálunkKépKép

Judó!
Édes lehet Zalán!

PM!
Jobbulást Pankának! Akkor hajrá 13-a!Kép

Momo!
Segítõkész barátnõ? Legalább 1-2 órára...

Kanga!
Jobbulást neked is! Tél-ügyben szívembõl szóltál!!!

Madárka!
Ezek szerint másnak is volt olyan éjszakája tegnap, mint nekem? Rebus ül, te jó ég! Én meg hogy oda vagyok a hanyattfordulástól, és azt sem csinálja Bábi minden napKép
Hogyhogy nem fér el 3 ülés a Toledóban? A mi Opel Kadettünkbe is befér, a Toledo meg annál azért nagyobb. Pedig a mi üléseink sem extra keskenyek.

Puszi mindenkinek: Pele
pelcsi
 
 


Kanga,
légyszi ugorj át a MÁV-os topicba, császárral kapcsoloatos kérdés van. Kérlek, mesélj nekik a szopiról is! Kép

lenocs,
szia, gyere gyakran! Kép

Dia,
Kép Eszméletlen jó fej a kiscsaj! KépKépKép

Madárka,
együttérzek veled. Óránként azért nem kell kelnem, csak hajnalban. Bocsi, hogy tegnap nem vettelek fel, dokinéni volt nálunk, aztán kiment a fejembõl. Bocsibocsibocsi!

Lányok, tudja valaki, hogy lehet-e kukoricalisztbõl pizzát csinálni? Sürgõs! Ma este meg kell csinálnom a tésztát! Összeáll, mint a búzaliszttel? Köszi.

Virág
Virág (fiore)
 


Ja, ha nem lehet, akkor kérlek, írjatok olyan receptet, ami gluténmentes, és hasonló a pizzához, jó? Köszi!!!

V.
Virág (fiore)
 


Sziasztok!
Jókat nevettem Diáék fürdésén. Kívülrõl mindig olyan röhelyesek az olyan helyzetek, ami ezerrel pörög. Amikor benne vagyunk, akkor meg nagy a kín:o)
Én most elég lazán vagyok, mert a szokásos õszi mamalátogatást töltögetjük leányzóval. Anyukám a balatonon van, gondolhatjátok, hogy mennyi emberrel találkozunk itt, amikor lassan röpködnek a minuszok. Lejöttünk az õszbe, olyanra nem is gondoltam, hogy kellene kesztyût hozni. Így tegnap odaragadt Pancsa keze a bicajhoz, olyan hideg van.
Már elõre rettegek, hogy mi lesz, ha hazamegyünk. Panna és nagymama együtt töltött ideje egyenesen arányos az utána következõ idõszak anyára cuppanásával. Amit én felépítek az egyedüljátszás terén azt õk sec.perc alatt lerombolják:o)
Tudtok nekem olyan oldalt mondani a neten, ahol télapó dalok vannak? Én csak a télapó itt vant tudom (ergó Pannacsöki is), azt viszont már szépen énekeli. (büszke anyai szív repes)
Közeleg a vizsgaidõszak, beleléptem ama fázisba, amikor a könyveket hurcolom a lakás minden pontjára. Már nagyon aggaszt a dolog, hogy lassan ki kéne nyitni is õket. Na mennem kell, mert megyek fodrászhoz. Ilyenkor kell renováltatnom magam, amikor mamázunk.
sziasztok
lenocs
lenocs
 
 


Ma ordítottam Petrával. Mivel nem szoktam kiabálni sem vele, nemhogy ordítani, most mérhetetlenül meg van sértve, és szerinte, ha már így megsértettem, mostantól kezdve gazsulálnom kell. Reggel mindent földhöz vágott, mégpedig direkt. Egy pohár is az útjába került, el is tört, majd a lányom rendkívül elégedett képpel egy üvegdarabot a szájába vett, majd elkezdte rágcsálni, pedig tényleg vetõdtem a gyerekre.Természetesen kitámasztottam a száját, mejd vakartam ki belõle az üvegdarabokat, miközben Petra ordított, majd ezután én is vele...

Pele,
Römer Quikfix ülésünk van, és nem lehet a kettõt egymás mellé bekötni, mert a fejtámla rész nagyon széles. Középen meg csak kétpontos öv van, ahová a hordozót nem tudom betenni, de egyébként sem lehetne, mert túl kicsi a hely.
Annyira mások ezek a kölykök. Petra egy évesen fordult a hátáról a hasára, Rebus meg 4 hónaposan. A nyavalya sem értiKép. Arról meg ne is beszéljünk , hogy Rebus, és Petra ugyanolyan szinten beszél.... Na jó, Petra egy NEM-mel, meg egy ANA-val elõrébb van. Anyám szerint én 11 hónaposan mál szövegláda voltam, a hugom meg 3 évesen kezdett el beszélni, de azért neki is lett két diplomája, tehát soha rosszabbatKép...

Rebus ma rendes volt, 6 órát aludt egyfolytában (meg is néztem, él-e mégKép), utána meg kétszer hármat.

Dia,
és csendeben nézzünk, hogy atombombát megszégyenítõ hatásfokkal játszanak, vagy 10 centis pórázon tartva õket próbáljuk megvédeni a környezetetKép

Na megyek
Madárka
madárka (mad&aacut
 


Sziasztok!
Roviden jelentkezem. Megvagyunk, elunk, virulunk. Szerencsere eddig mindnefele nyavaja elkerult bennunket. Le is kopogom. Kop-kop-kop. Viki holnap kapja a 15 honapos szurit, remelem nem lesz semmi mellekhatas...
Martin az ovis Marton napra keszul. Olyan sok verset mond, csak az a szomoru, hogy egyebkent meg nem. Kép
Mindenkit udvozlok.
Moni

moni
 
 


Lenocs

Tavaly keszult egy oldal amit mi gyujtogettunk ossze innet onnet nekunk tetszo karacsonyi versekkel. Ha gondolod nezd meg hatha tetszik valami belole neked.
[url=http://www.otlettar.try.hu/" TARGET="_top]http://www.otlettar.try.hu/[/url]
Nezd meg ezt az oldlat is rengeteg link van osszegyujtve:
[url=http://karacsony.lap.hu/" TARGET="_top]http://karacsony.lap.hu/[/url]

Madarka ez remseges amit lanykad csinalt nem csodalkozok uvoltesen, meg szerencse hogy meguszta serules nelkul.

Napocska
Naposcka
 


Virág!
A kukoricaliszt sajnos nem áll össze, egy kis rizsliszt és reszelt krumpli (vagy legalább a leve) hozzáadásával már-már tésztaszerût tudsz alkotni. Rizsliszt van a Tescokban, de a kávédarálóban is találhatsz, ha teszel bele rizst és elindítod Kép.
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Sziasztok Lányok!

Még jó, hogy nem tegnap írtam, ma már sokkal derûsebben látom a dolgokat.
Óvodai beszoktatás folyik 2. napja.
Tegnap teljesen összeomlottam, hogy hogy gondoltam én, hogy ez a csöpp gyerek akkora csoportba legyen kényszerítve, szegény kis utolsó csemetém anyukája kitörõ õrülete miatt sanyarogjon..... Még az is megfordult a fejemben, hogy visszamondom az egész munkát... Szerencsére higgadtabb természetû vagyok annál, hogy meggondolatlan lépéseket tegyek (na persze nem mindig).
Az egésznek az volt az alapja, hogy olyan zajosnak, túlméretezettnek tûnt az ovis csoport, Eszterkém meg olyan csöppnek, és annyira elfáradt ettõl az egésztõl, hogy két óra után õ kérte, menjünk haza...
De összességében jól érezte magát, bár mindent velem kézenfogva játszott.
Ma egész más volt. Tornázni ugyan még nem akart, eljátszott mellettem a babzsákkal. Utána azonban a már ismerõs babakonyhában tevékenykedett, méterekre tõlem, kirakózott, autózott. Késõbb vécézés ürügyén kijöttem a csoportból, remekül eljátszott, a játék végén segített összepakolni, és indult ki a csoporttal kezet mosni.
2x is megmosta a kezét, annyira tetszett neki a kis mosdókagyló. Aztán menni akart be velük ebédelni, és nagy patáliát csapott, mikor kiderült, hogy mi még ma nem.....
De megbeszéltük, hogy pénteken már ott ehet, mire õ: - És a Gizi néni vigyáz rám! - annyira édes volt Kép

Az óvónõ szuper, igazi tyúkanyó, nagyon hozzáértõen kezeli a csoportot, Esztert is szép fokozatosan közelíti meg, nem repül rá, nem erõszakolja a leválasztást a kedves anyukáról. Én magam láttam úgy, hogy kijöhetek kis idõre.
Majd beszámolok a továbbiakról is.

Pusszantás:
Edó
edóka
 
 


PM!!!
Miket olvas az ember lánya a "Friss kismamák"-ban?!?!?!?!
Mi is kérünk beszámolót!!!Kép
Kanga
Kanga-Zsebibabák
 


Sziasztok!

Panaszkodhatok?

A fickóm ma nagyon rosszul volt. Már a munkahelyén hényt, aztán hazajött, itthon folytatta, egy kis hasmenés kíséretében Kép Majd lefeküdt aludni, de abból is fel kellett kelnie. Majd egyszercsak elterült a földön. Rettenetesen megijedtem. Utólag kiderült, hogy csak hirtelen úgy érezte, a wc-bõl kiugorva, hogy jobb lesz neki vízszintesben. Nem volt jobb, úgyhogy szedhettem fel a földrõl. Most a fotelban ülve alszik.
Félek az éjszakától. Mindent felkutattam, hogy megtudjam, hogy lehetne elérni telefonon a felnõtt ügyeletet. Vagy ilyen nincs is??? Segítség!!

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


De van felnot ugyelet melyikeruletbe laktok ???????? mindjart keresek neked

Napocska
nap
 


Cory

Ide masolok neked egyet legroszabbesetbe ok tudjak hol van a ti keruletekben.

Felnõtt éjszakai ügyelet:
1119 Budapest, Vahot u. 1.
Tel: 203-3615
Napocska

es jobbulast Csalanak

Naposcka
napo
 


cory

[url=http://www.medismart.hu/cikk.php3?kulcs=90" TARGET="_top]http://www.medismart.hu/cikk.php3?kulcs=90[/url]
Felnött orvosi ügyeletek
2000-12-13


Éjszakai és munkaszünnapi ügyeletek felnöttek részére:





1027 Bp. Ganz u. 13.
Tel.: 202-1370

1035 Bp. Vihar u. 29.
Tel.: 388-8501

1045 Bp. Pozsonyi u. 23.
Tel.: 369-2600

1054 Bp. Hold u. 19.
Tel.: 311-6816

1074. Bp. Csengery u. 25.
Tel.: 351-7482

1083 Bp. Szigony u. 2/B
Tel.: 333-8738

1096 Bp. Haller u. 29/A
Tel.: 215-1644 és 215-6983

1105 Bp. Zsivaj u. 2.
Tel.: 261-5834 és 261-8598

1115 Bp. Vahot u. 1.
Tel.: 203-3615

1126 Bp. Beethoven u. 8.
Tel.: 212-6636

1125 Bp. Diósárok u. 1.
Tel.: 458-4500

1138 Bp. Karikás Frigyes u. 1/B
Tel.: 329-8295, szombaton 349-8500

1146 Bp. Hermina u. 7.
Tel.: 220-6693

1152Bp. Rákosi ú. 58.
Tel.: 307-2222

1163 Bp. Jókai M. u. 3.
Tel.: 407-4045

1173 Bp. Egészségház u. 3.
Tel.: 256-6272

1183 Bp. Thököly u. 3.
Tel.: 290-4182 és 291-0833

1195 Bp. Ady Endre ú. 122.
Tel.: 282-8828 és 282-9692

1205 Bp. Jókai M. u. 74.
Tel.: 285-3092

1212 Bp. Áruház tér 8.
Tel.: 277-7067

1221 Bp. Káldor A. u. 5/9
Tel.: 229-1707 és 229-1758

Remelem nem lesz ra szukseged
Napocska
napocska
 


Cory,
hogy van Csala? Milyen volt az éjszakátok???

Kanga,
köszi, hogy leírtad. Kép

Edó,
szuper a kiscsaj, örülök, hogy okés a beszoktatás. Kép

Borcsa,
köszi a tanácsot. Kép

Moni,
gratulálok Martinhoz! Kép

Virág
Virág (fiore)
 


Sziasztok!

Köszönöm az érdeklõdést, Csala jobban van!!

Napocska: köszönöm a telefonszámokat, már az elsõvel eltaláltál minket, a 22. kerületben lakunk Kép

Csala éjféltõl mostanáig felkelés nélkül aludt a fotelban Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Sziasztok!

Jézusom, Cory, nem semmi! Gyógyulást Csalának. Tuti elkapta tõletek. És ilyenkor mééééér nem veszed fel a telefont??? (Vagy tudakozó...) Hát, nem irigyellek, én biztos össze-vissza izéltem volna magam.
Örülök, hogy azért már jobban van, remélem, már te is teljesen meggyógyultál. Balu???

PM! Itt is stresszelek helyetted szívesen, csak te ne tedd.Kép Jó?

Bori bölcsiben, de nem akar ott aludni, tippek, ötletek vannak esetleg? (megbeszélés, kedvenc, saját ágynemû bevitele, korábban kelés kilõve)

Puszi:

Dia
Dia
 


Sziasztok Lányok!

Bocsi, persze, hogy nektek is akarok írni mindenrõl de nálunk most nagyon összejöttek a dolgok.
Kezdve azzal, hogy Panka láza vírus miatt volt és most folyik az orra, éjjel porszívozom és csúnyán köhög. Éjjel nem alszom, hogy nehogy megfulladjon vagy hányjon a sok trutyitól /bocs /és ne halljam meg. Ehhez jön, hogy a páromnak és nekem is fáj a torkunk....

Tegnap meg voltunk este ctg-n és már a múlt héten sem tetszett a dokinak a szívritmus, mert volt 200 felett is. És tegnap is volt 190 felett is. Mivel volt az a fertõzésem amirõl írtam a múltkor, lehet, hogy megfertõzõdött Zsoma és azért magas a pulzusa. Így a doki javasolta, hogy indítsuk meg a szülést. Csak én ezen vacillálok, mert Pankát is indították és nincs túl jó emlékem a dologról. Csak azt sem akarom, hogy Zsomának baja legyen. Így most abban állapodtunk meg, hogy ha szombatig nem indul meg, akkor reggel megindítja a szülést. Ugyhogy most van izgulnivalóm bõven.

Edó! ügyi lányod van, meglátod menni fog.

Dia! Köszi.

Cory! Jobbulást a párodnak. Sajnos most ez a járvány van.

Na megyek is ebédet adni Pankának.

Írjatok valami biztatót lécci.

Pusz:Pankamama
PM
 


Sziasztok!
Edó!
Amikor legutoljára hoztam haza Pannát a bölcsibõl, egy egészen picit elbizonytalanodtam. Beléptem az ajtón és beleúsztam szinte a folyamatos ordításba. Kicsit filóztam rajta, hogy jó-é neki, hogy ezt hallgatja majdnem végig, aztán kijött a csoportból és fülig ért a szája. Furcsa, mert engem zavarna. Õ állítólag sosem sír. Mondjuk nem viszem , csak heti 2-3 napot délelõtt, így megörzi a bölcsi a játék és szórakozás jellegét (én pedig az épp idegrendszeremet:o) ). Ez különben rendes bölcsi, csak van megörzõ is bent, már másfél éves kortól. Óránként 25o Ft, plusz kaja, de az nagyon minimális kb. 16o ft és finom. Egy délelõttért én fizetek reggelivel, tízóraival, ebéddel együtt 12oo ft-ot, ha pedig otthon vigyáz rá bébisztittyó, 4 óráért 3ooo alatt nincs számla. Nekem mondjuk nagyon kell, mert mindenkim vidéken van, tanulni meg kell valamikor. Az éjjeli tanulástól tavaly szó szerint kész voltam.
Virág, neked godoltam, hogy néhány alkalommal hátha megéri kikapcsolódni.
PM
Hogyhogy olyan sokáig várnak? Vagy nem biztos a fertõzés? Talán megunja addig a baba a bentlétet és kijön magától. Panna is indított szülés volt, az oxitocin hallatán görcsben van a gyomrom ma is.De még jó, hogy elindították, mert hogy mitõl lett picike (azóta bepótolta, 12 kg) 265o g, nem tudták. Mindenesetre kitartás!
Én tegnap voltam fodrásznál, kozmetikusnál, szoláriumban beee, lehet irigykedni. Cserébe tuti, hogy 4-5 hónapig megint nem megyekKép
eldugultam
csaó
lenocs
lenocs
 
 


ez magától csinál Kép, meg ilyetKép deyooooKépKép
bocsi
lenocs
 
 


ja, napocs köszi a linkeket, memorizálunk már
na, téllleg elnémulok
lenocs
 
 


Sziasztok!

Pankamama: szorítunk! Jöjjön már ki az a kis lurkó! Kép

Virág és mások: köszi Eszter részére a dicséretet, majd nyugtával dicsérjük a napot. Ma is egész jó volt, pedig másik óvónéni volt velük. Így kevesebb idõre tûntem el. Holnap már ott is reggelizik és ebédel, így nem lesz patália Kép (ma is volt nagy bõgés, hogy nem ebédelhet ott)
És megpróbáljuk, hogy hosszabb idõre hogy marad meg nélkülem a csoportban.
Majd beszámolok.

Edó
11 nap munkakezdésig Kép
edóka
 
 


Sziasztok!

Hahó Lenocs!
El ne hallgass, olyan jó téged olvasni! Kép

Dia! Madárka!
Ha összeengeditek a gyermekeket, akkor szóljatok! Szívesen csatlakozom hozzátok. Amíg dédelgetem a megújuló gondolatot, hogy milyen áldott jó gyermekem van, még ha nem is rám, hanem rólam mozgatja el a papucsot és a zoknit ( Kép ) és közben kacagva gurulászok a felelevenített emlékeitektõl. De Zsombit szigorúan eltiltom a csajoktól, egyelõre. Most még több hajhullasztó dolgot tanulhat tõlük, mint amennyit taníthat nekik. Amint ez a dolog megfordul õ is csatlakozhat.
Kép

Edó!
Hajrá! Drukkolunk.

Rólunk. Kisebb gáz adódott Prücsökkel. Így Coci a nagyszüléknél töltött két napot, hogy ne kelljen emelgetnem. De a fekvést két napig sem bírom. Segítség!
Ráadásul még a vízcsapozás is tiltott egyelõre. Tragédia!!! Kép
Remélem hamar feljebb mászik ez a piszok terjeszkedõ méhlepény. Van valakinek marginálisan mélyen fekvõ lepénnyel tapasztalata?
Hány hét múlva kapaszkodik feljebb? (most a 14. héten járunk.)

Snoopy
snoopy
 


Sziasztok!

Szóval vége a kényeztetõs idõszaknak: Bábi felkeleget éjjelenteKép De hát eddig mindegyik gyerkõcnél így volt, aztán végül megint átaludták az éjszakát. Szóval csak addig kell kiböjtölni valahogy...Kép
Ja, egyébként Hannus, mióta beteg volt, megint cicizik ezerrel és a bili sem érdekliKép No nem baj, majd legközelebb.Kép

Andi!
Már tegnap is akartam írni, hogy nemhiába kibicelt Áron annyit az éjszakai afterpartykonKép, kitalált magától egy társasjátékot: A FÁRAÓ ARANYAKép Rajzolt hozzá táblát is mezõkkel, ahová lépni kell, meg csapdákat az egyes mezõkre, meg kincseskamrákat múmiával, arannyal, kincsekkel. Szabályt is talált ki: ha csapdára lépsz, kimaradsz a dobásból, és az nyer, aki több kincset gyûjt, azaz több kincses mezõre lépettKép Annyira aranyos volt!!!Kép

Cory!
Jobbulást Csalának! Reméljük, legalább ti nem kapjátok el!

Madárka!
Te jó ég!
Ülés: így már értem! És mi lesz a választott autótípus?

Edó!
Édes kicsi Eszter!Kép Nem lesz semmi gond, meglásd!

Dia!
És otthon szokott aludni mindig délután?

PM!
Nagyon szurkolok, hogy ne legyen indítás! Pankának meg jobbulást, hát nem a legjobbkor jöttKép

Lenocs!
De jó neked! És hol van ez a bölcsi?
Szóba került itt már egyébként, hogy anyára cuppanás nem a nagyszülõi "elkényeztetéstõl" van, mint azt a közkeletû tévedés tartja, hanem a mamihiányt igyekszik így bepótolni intenzívebben utána.

Puszi mindenkinek: Pele
pelcsi
 
 


Snoopy!

jaj, nagyon szurkolok nektek, hogy ne legyen semmi gáz! Tessék pihenni!!!!!

Puszi: Pele
pele
 


Képzeljétek, Ráhel tegnap kapasztkodás nélkül állt! Kép

Pocakosok, vigyázzatok magatokra! Kép

Virág
Virág (fiore)
 


Sziasztok!

Snoopy! Persze, azért, hogy jókat kacarássz azon, hogy mi mindennel készíthetnek ki a mi kis virgonc kölkeink.Kép Vigyázz magadra nagyon, tudtommal pár hét alatt feljebb kell másznia annak a lepénynek.

Virág! Gratula Ráhelnek! Nem semmi a kiscsaj! Ja, akartam már mondani neked, hogy ha ilyen egy-két napokra akarod vinni a gyerkõcöket oviba, kipróbálhatjátok a Mikkamakka Óvodát is. (Igen, ua. a csapat, mint a játszóház)

Pele! Szegénykém, azért kitartás, amíg újra kényeztetni fognak! Otthon Bori minimum 2-3 órát alszik amúgy, csak késõbb, no meg mellettünk.Kép A lusta szülõk ugyanis szintén csucsukálnak egyet.Kép Na, de olvass lejjebb...Kép

Cory! Doki mit mondott Csalára? Mi baja? Ti jól vagytok?

Na, szóval, muszáj dicsekednem! Bori tegnap ugyan sírt egy kicsit a bölcsibe menet, hogy nem akar ott aludni, de elõtte való este sokat beszélgettem vele arról, hogy miért lenne jó, ha legalább megpróbálná. Ráadásul most 6-kor keltünk, 7-re vittük, és vitte magával az otthoni párnáját, paplanját.
A lényeg: a gyerek szinte az egész ebédet befalta (kelkáposztafõzelék, amit itthon sosem evett meg), és aludt is egy órát. Majd egész délután nagyon, de nagyon büszke volt magára, meg persze, mi is rá, amit nem is gyõztünk hangsúlyozni.Kép

Puszika:

Dia
Dia
 


Sziasztok!

Virág! Gratula Ráhelnek!

Pankamama! Szurkolok neked, meglátod, nemsokára Zsomamama is leszel! Kép Pankának jobbulást!

Snoopy! Neked is nagyon szurkolok, pihenj sokat.

Lenocs! Üdv itt! Melyik bölcsibe jártok?

Pele! Mondd meg Áronnak, hogy nagyon ügyi! Kép Ígérem, ha megyünk hozzátok, kipróbáljuk a játékot.

Még akartam írni, de Luca nem úgy gondolja....
Puszi
Andi

Andi
andi3
 
 


Sziasztok!

Gyorsa írok, mert hétvégén eltûnök egy picit.
A bölcsi, ahová "járunk" a XVI. kerületben van az SZTK mögött asszem. Az ár szépséghibája, hogy kerületen kívülieknek háromszázvalamennyi. Persze nem kérnek semmi papírost, szóval szemrebbenés nélkül lehet kamuzni.
Pele!
Igazad van, ha a nyakamban csüng, akkor valóban engem akarKép, de konkrétan a saját maga elfolalására gondolok.Hiányomat itt nem érzi, mert ketten vagyunk mamámmal ilyenkor az egyeduralkodói személyzet tagjai. Ha otthon vagyunk, rá lehet vezetni a játékok egyedüli pakolására, építésre stb. Nem sok idõre, meg persze én is játszom vele, de azért mûxik a dolog. Anyukám pedig a sarkában áll és gondolkodik helyette. Azért sokat javult már a helyzet, beszélgettem mamával errõl, meg megértem, hogy szeretetbõl teszi.
Mekkora nagy fijjad van már neked!Kép Hanna még mindig olyan kis nyugis, mit tavaly nyáron?
snoopy
Ha jól tévedek, a 2o. hét környékére szokott odébb kúszni, addig kitartás! Pihizz sokat! (gyerkõc mellett ez roppantul kivitelezhetõKép) )Pont ma gondolkoztam, hogy kár, hogy nyáron voltam Pannával mozgásképtelen bálna, mert így nem volt kedvem kötni. Most egy pulcsit kötök és végig azon álmodozom, hogy terhesen (elsõ gyerek), milyen nyugis elfoglaltság lett volna.
Ja, akartam már mondai, hogyha megmarad az Erzsébet ligetbe
nyáron is a játszóház, utána lehet hozzánk jönni kerty-partyzni, meg bográcsolni, mert bitag nagy a kertünk, sok gyerkõc elfél õsökkel együtt.
csaó
lenocs
lenocs
 
 


Snoppy Nagyon vigyazz magadra. Ha jol tudom 2x het kornyekere feljebb maszik. Nekem nem volt de jo sok heleyn olvastam mar role a neten. Eddig meg mindnekie feljebb maszot akinek csak eirintete vagy kozle volt. akiet teljesen elfedte azoke orokre maradt netes olvasmanyaim szerint.

Dia Gratulalok Borinak szuper ugyes kisholgy
Pele de ugyes fiad van Kép nem smemi sajat jatekot krealni.
Pankamama szurkolok neked hetvegere. Gyors szulest kivanok neked.
Virag gratulalok Rahelnek. Meggyogyultatok ?

Edo ugyes Nagyon Eszter. Akkro most mar igazan finisbe vagy...
Juca koszi a sok kivansagot. Teny elegge unenpben gazdag par napunk volt mostanaba Kép

Mindenkinek jo egeszeget es mindnefele jot
Napocska
Napocska
 


Halihó!

Köszönöm. Most úgy gondolom, hogy ha holnap is azt mondja a doki, hogy lehet, hogy gond van de nem bizti, akkor nem maradok bent. Szerintem pár napon belül elindul magától is a dolog. Ha meg annyira aggasztó lenne a helyzet, akkor szerda óta nemcsak holnapra rendelt volna be ctg-re. Lehet neki kényelmesebb volna ha ügyeletben megszülnék, amikor amúgy szabin van? Vagy gonosz vagyok és ne gondoljak ilyeneket? Mi a véleményetek? Volt valamelyikõtöknek olyan ctg eredménye ahol a baba mozgása után a pulzusa felment 180 felé? Azután visszament normálisra. Panka szépen gyógyul csak az én fránya torkom rossz.

Lenocs! Kertes házban laktok? Mi is a XVI.-ban lakunk a Jókain. Erzsébet ligetbe szoktunk járni sétálni és az én lányom 21 hónapos és Anna de mi csak PankázzukKépKép

Snoopy! Véreztél vagy mi volt? A "Friss kismamákban" volt errõl a lepénytípusról szó. Tényleg ne emelgess és feküdj sokat ha nagyszülõk ilyen arik. Jobbulást.

Elméletben én úgy készülök a karácsonyra de gyakorlatban....

Na megyek csomagolni aztán ha jövök holnap akkor jövök, vagy az üzenet valakinek. Azért szorítsatok!!!!!!!

Pusz:Pankamama 5 nap kiírásigKép
PM
 


Sziasztok!

Nos megvolt az elsõ nap nagyrészt anya nélkül. 8-ra mentünk, kb. 9-kor, reggeli után eljöttem, elõre megbeszéltük, hogy veszek neki szép új fogkefét, fogkrémet, hogy az oviban is tudjon fogat mosni. Gizi néni meg addig vigyáz rá. Kép
Így is történt. Kép Eleinte kicsit szerencsétlenül álldogállt a babakonyhában, aztán játszott, Gizi nénivel "fõztek répát" Kép, az ebédbõl 2x is kért.
Utána ügyin fogat mosott, pisilni azért csak velem akart.
Hát így telt. Eddig megvolnánk, meglátjuk a jövõ hetet.

Virág!
Gratula Ráhelnek!

Edó
edóka
 
 


Dia,
hol van? Mennyibe kerül?
Borihoz gratula! Kép

lenocs,
nem kell kétszer mondanod, ki fogjuk használni a felkínált lehetõséget, köszi! Kép

PM,
ki is a dokid? (Bocsi, elfelejtettem...) De akárki is az, feltételezhetsz - ha nem is rosszindulatot - de lustaságot. A nõgyógyászat tankönyv szerint (idézem):

"Alapfrekvencia: a fájásszünetben mért, illetve a periodikus változások közötti frekvencia. Normálisnak tekintjük a 120-160/min értékeket. ..."

Snoppy,
a fentieket kommentáld, légyszi. Nem derül ki számomra ebbõl, hogy fájástevékenység nélkül és a magzat mozgása közben abnormális-e a 180/min érték. (Szerintem nem. Ha jól emlékszem, az enyéimnek volt ilyen magas.)

Edó,
nagyon ügyest Eszter lányod van neked. (Bár már mi is itt tartanánk... Ruben közölte: "DÖNTÖTTEM! Nem megyek oviba!" Na nem mintha döntésképes lenne. Kép)

Snoopy,
az imént említett tankönyv szerint a placenta praeviapartinalis is mélyen tapadó lepénnyé "változik" Kép a 20-30-ik hétre. Reméljük, ez sokkal hamarabb megtörténik a kevésbé gázos marginálisan mélyen fekvõ lepénnyel. Kitartás! Kép

Ráhel azóta nem állt egyedül. Tegnap végre elmentünk az Auchanba, és kivásároltam magam. Végre nem csontüres a hûtõ és a kamra. Ha a héten Peléék nem hoznak margarint, olajat, lisztet és párizsit, rég éhenhaltunk volna. Kép Itt is köszi, Pele! Kép Nem kaptam hóvirághagymát. Kép

Lányok, szerintem jó lenne csinálni egy olyan összeröffenést, ahol együtt kreativizünk karácsonyi ajándékokat. Csak az a baj, hogy ezt szerintem csak gyerekmentesen lehet kivitelezni. Nem viselném jól, ha egy tornádóvá változott gyerek konfettiesõt varázsolna a gyöngyökbõl, vagy a bútorokat textilfestékeznék össze. Kép (itthon is szinte csak gyerekmentesen készülök a karácsonyra) Olcsóbban is kijönnénk, mert megbeszélnénk, ki mit hoz. (így pl. nem kell mindenkinek ezerféle festéket megvenni, mert aki jön, hoz 2-3 hozzávalót, amit bedobunk a közösbe.) Mit szóltok?

Virág
Virág (fiore)
 


Hali!

Pankamamáról semmi hír? Kép

Üdv:Juca

[color=#476969:dc42bdeafd] Üdv: Juca
[/color:dc42bdeafd]
juca
Budapest XI. kerület
 
 


Virág!

Jó, és hol kövessük el a dolgot?

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Nálam lehet. A gyerekeket elpasszolom.

PM?

Virág
Virág (fiore)
 


PM????????

Évi

Kovács sándorné
Évi
Sopron
 
 


Sziasztok

En is itt leselkedek van e friss hir. Remelem hamarosan valaki hoz nekunk valami friss jo hirt.

Napocska
Napocska
 


Sziasztok!

Itt a friss és jó hír...KépKép

Ma (2002. november 9.) délután 16:11-kor megszületett Zsófibaba, 3400 grammal és 54 centivel. Õ is anya is jól vannak, mindenkit puszilnak, köszönik a sok-sok érdeklõdést és jókívánságot! KépKépKépKép

Mindenki nevében:
Panka(és Zsófi)papa
PM
 


Nagyon sok boldogságot kívánunk Zsófibabához!!!! KépKépKép
Puszi
Andi

Andi
andi3
 
 


Lányok!
Levlistára jött, de remélem, nem titok:

Sziasztok!

Megszületett Zsófibaba...Kép))))))))))

2002. november 9-én, 16:11-kor látta meg a napvilágot, 3400 grammal és 54 centivel. Anya és baba is jól vannak, ha minden jól megy, szerdán jöhet haza a csapat.


Gratulálunk az egész családnak!

Pussz:
Edó
edóka
 
 


Pankamama!

Gratulálok Zsófihoz! (leánykori nevén: Zsoma Kép)
Jó egészséget, sok örömet!

Üdv: Juca

[color=#476969:dc42bdeafd] Üdv: Juca
[/color:dc42bdeafd]
juca
Budapest XI. kerület
 
 


Sziasztok Lányok!

Lehet, hogy már beszéltetek az orrdugulásról, de sajnos nincs idõm visszalapozni, ezért megkérnélek benneteket, javasoljatok vmilyen orrszívót.
Egy dbig hagytam a dolgot, hátha elmúlik magától, de ez nem jött be. Ezután a kézi orrszívóval próbálkoztam, de semmit nem ér, majd ezután jött a porszívós megoldás, ami elég hasznosnak bizonyult, de fél tõle a baba (4 hónapos a kincsem), mert hangos.
Van vkinek jobb ötlete? Esetleg csatlakoztassam morzsaporszívóra, mert az hallkabb? Nem tudom, mit csináljak.
Egyébként most vmilyen járvány van? A baba már egy hete kínlódik a torokfájással, náthával, nekem két napja fáj a torkom, ma estére mindketten belázasodtunk.
S.O.S., segítsetek!

Üdv: Ágota
Ágota
 


Pankamama!

Nagy-nagy gratula ZSófihoz! Kép


Márti+Ármin
márti
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?