Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!!

Csillagfény!!!

Gratulálok a kisfiúhoz!!!

Rambóka!!!

Drukkolok a fiacskádnak a szurihoz, és a macseknak is!!!

Aranykavics!!

Nálunk a férjemnek nem megy parancsra a szex.Illetve, hogyha tudja, hogy Pé van ,akkor bepánikol.Azon nevettünk, hogy pánikbeteg. :lol:
de hát így elég nehéz lesz összehozni, már arra gondoltam valahogy el kell titkolnom mikor van PÉ.

Képzeljétek, múltkor anyu kapott egy naggyon giccses, hatalmas perselyt névnapjára, hogy gyűjtse az unokájának a pénzt.
Nekünk adta, erre az én drága férjecském szorgalmasan szórja bele az aprót a gyereknek.Röhögtem, hogy mire megszületik, ha így haladunk milliomos lesz a gyerek. :D
ezoterike
 
 


csakegy, gratula a kisfiúhoz.
niki: táncoltatok?? mesélj :)
megvolt a vérvétel, délutánra lesz eredmény, legrosszabb esetben holnap reggelre.
közben áloholtam a háziorvosomhoz táppénzes papírért, és elmeséltem neki mi van (pco,satöbbi). mondta, hogy igen. a pco a leginkább az endokrinológusokra tartozik, nem a szakbarbár nőgyógyászokra.... :lol: ő mondta így. és mondta bármikor kell gyógyszer felírja. kérdeztem a minoxidint (regaine), de azt mondta várjak még. használjam a vichyt. hm. még egy kör vichyt elhasználok.
ennyi
mindnekinek szép napot. nem leszek holnap estig. az eltünt személyek meg jelentkezzenek :D
páááá
dimet
 
 


Dimet!

Az a minoxidin vagy mi miért durva?
ezoterike
 
 

 
 

még mindig vagyok. :)

azért, mert az végső esetben. de az asszisztense pl. azt mondta, hogy használta és nem hatott:( pedig 3 hónapig használta. a minoxidin anno vérnyomásnövelő volt, szőrnövekedéses mellékhatással. ezért fejlesztették ki hajnövesztőnek. hm, nemtom. lehet majd kipróbálom. de az mondta először vigyem végig 2 hónapig a vichy hajkúrát.
azt hiszem szteroid a minoxidin. DE NEM BIZTOS. majd utánanézek
dimet
 
 


Sziasztok,

Dimetke, én a helyedben NEM kezdenék kísérletezgetni ! Legalább addig várj a minoxidin kipróbálásával, amig Tűűvel nem beszélsz ! Ne feljetsd el, hogy most per pillanat a hormonjaink ide-oda ugrálnak, változnak, lehet, ellentétes hatást érsz el a minoxidin használatával, és tök kopasz leszel, kihullik az összes hajad ! :lol: :lol: :lol: 8) Szóval szerintem pár hét türelmet még megér a dolog.....
zsizsik
 
 


Csillagfény!

Gratulálok a kisfiúhoz! Hogy fogjátok hívni?

Miniki!

Örülök, hogy jól sikerült a zalakarosi pihenés!

Kavicska!

A parancsra sex nem jó, de hasznos. Elvégre valahogy csak el kell kapni azt a fránya pé-t! Nálunk a férjem egyből ugrott..mindent a cél érdekében alapon :lol:

Hajhullás: nekem összességében hull a hajam..valószínű a pajzsmirigy-probléma is rájátszik. Ugyan most önkényesen pár napja nem szedem a propycilt. A napokban érkezik meg a pajzsmirigy-eredményem. Baromira hízlal ez a gyógyszer. 4 hónap alatt 11 kg-ot híztam...

Kép
babancs
 
 


dimet: izé... kislány... 70%... (írtam valamit esetleg ami félreérthető? :) :) :) )

(elegem van a munkahelyből... sorra rúgják ki az embereket mellőlem... sejthetitek milyen jó a hangulat... az meg nem igazán vígasztal, hogy én legalább védve vagyok... a többiek pedig most mesélik, hogy a hétvégi bulin a főnökök mind arról beszéltek, hogy a gyeses kismamákat nem fogják majd visszavenni... tök jó... nem?)
Vendég
 


Sziasztok!

csakegy, nekem a múltkor 90%ra kislányt mondtak.... Majdnem berózsaszínedtünk, sok lányos cuccot kaptunk.
egyébként márton lesz.
Most már csak azon röhögnék, ha ikrek lennének.
:D

Ennyit az UHról.
A munkahelyed miatt ne izgulj, még 3 évig gyesen leszel, de lehet, hogy tovább is ha még szülsz közben. Addigre meg lehet, hogy visszavesznek, az is lehet, hogy a cég sem létezik, ki tudja. Sok víz lefolyik a Dunán.
Hogy őszinte legyek nekem ezzel a munkéba visdsza megoldással mindig az problémám, hogy a napközikből fél ötög el kell hozni a gyereket. Szóval ha nincs egy állandó bébiszitter nagymama, akkor egy hagyományos állásra nem is gondolhatsz, max részidősre.
Ha a gyerek beteg, akkor sem hagyhatod egyedül. Melyik munkahelyen nézik ezt el, hogy te mondjuk évente 3 hete hiányzol a gyerek miatt? És még lehet, hogy többet is, ha először kerül oviba, vagy közösségbe. És akkor te még nem is voltál beteg.
csillagfény
 
 


csillagfény: hát én ettől (az otthon vagyok mert beteg) dologtól félek legkevésbé... a 2 nagyszülő 5-5 perc távolságra lakik, a férjem meg 10-1-ig dolgozik így általában 1/2 2-re otthon van...

Na majd meglátjuk... engem a mostani benti hangulat készít ki nagyon. Az, hogy látom, mennyire nem ér semmit egy ember (ld. adott volt 2 kolléga pl. a szobában - és egytől meg kellett szabadulni. Az egyik jól dolgozott, 2 gyerekes családapa volt aki soha nem nyalizott. Csak tette a dolgát. A másik mindent elront, mindenki utána takarít, még a többi főnök is őt javasolta kirúgásra...de ő együtt focizik a főnökkel -azt is rosszul. Neki se kutyája se macskája. A 2 gyerekest rúgták ki.)
Vendég
 


Sziasztok lányok!

Ma jöttem először dolgozni. Két hétre leterített egy kóbor tüdőgyuszi.
Tickeremet ígérem, kiszedem - elefánim már nagyon elfárádt. :(

Hergelt a Mikulásom is. :lol: Norcolut bevétele után 3-4 napra kellene megjönnie. Aha. Természetesen nekem 11. napra jött meg.
Jól megszenvedtem vele, ráadásul már síkideg is voltam miatta.

Rólam ennyit. Próbálom a két hetet elolvasni, s reagálni.
Azért annyit láttam már hogy új babásodás nincs. :cry:

Csakegy! nyilván nekem csütörtökön lesz a legutolsó "fellépésem" :cry: Nem is tudom, hogy mit csináljak............ sz..r erre visszajönni dolgozni.....

Ja! Lányok! Azért a két hetet nem töltöttem tétlenül. Szeretném tőletek megkérdezni, hogy szerintetek érdemes nekem 5 pontos terheléses cukor és inzulin vizsgálatot csináltatni fél éves metformin szedés után??????? Mert úgy néz ki, hogy ki tudom talpaltatni, vért izzadva, stb....... Köszi előre a válaszokat!!!!

Bee
beebeey
 
 


Csillagfény, gratulálok Marcihoz :wink: :lol:

Csakegy, tök gáz, hogy ez így működik. Sajnálom a kollégádat !!!

Csajok, pont témába vágó könyvet olvasok : Sinéad Moriarty - Babablues.
Hát fantasztikus, ahogyan levezetik a könyvben a nők érzelmi életét, amikor gyereket akar, de nem jön össze. Mi mindent hajlandó bevállalni azért, hogy legyen és hogyan éli mindezt meg + a környezete :wink: Annyira magamra ismertem benne, sokszor potyognak a könnyeim az olvasás közben. Ajánlom mindenkinek !!
mniki
 
 


Ne haragudjatok, de valamiért nem működik a privi. :cry:


"Szia Kandi! :lol:

13. cn-en vagyok, lécci írd át a táblában.
Köszönöm előre is!!!!!

Bee

ui: úgy vártam, de úúúúúgy, hogy ezt a pár sort lepötyögjem Neked! :lol: "
beebeey
 
 


Sziasztok!

Ma annyira boldog vagyok :) Oka?
1. hétvégén végre 3 év kínlódás után sikerült megbeszélnünk a családdal, hogy megvennénk a párom szüleinek a házát ( vagyis amiben élünk:) ) ... lesz házunk :!:
2. Levette a dokim a vért a hormonokra, gond nélkül. Nagyon készséges volt :) ( diktáltam neki: LH, FSH, PRL, Tesztoszteron, TSH, FT4, kortizol, ösztrogén, SHGB - na ez nem bizti - ACTH ..remélem ez minden )
3. Ma tudtam meg hogy szombaton megyünk Tankcsapda koncertre Győrbe :oops: tudom, kissé meglepő a zenei ízlésem :oops:
4. A kis ötödikeseim ma azt mondták, remélik 9. osztályig én leszek a matekosuk, mert szeretnek :lol: :lol: ....jól esett nagyon 25 kisdiáktól ezt hallani

Mára ennyit az örtömökből :)

Csillagfény! grat a kislegényhez :)

Szia Beebeey! Rég láttalak!

Mniki! Szinte irigylem a zalakarosi 7végéteket, bizti jót tett ez nektek :) Lehet én is egyszer rábeszéllem a szivem :)

Szió!

Gina
Vendég
 


Rambóka!

Gondolok majd a cicusra..nehogy gond legyen:) És a csípővizsgálat remélem nem lesz oly vészes!

Kavicska!
Látom, te is érzed a karácsony közeledtét :) Szép lett a vonalzócskád..szebb mint az enyém :) Ügyes vagy

Gina
Vendég
 


Sziasztok!

Niki, orulok hogy jo volt a nyaralas :lol: ...Megrendeltem a konyvet...franciaul ha nem tevedtem, akkor "Fait-moi un bébé" (Csinalj nekem egy babat) cimen jelent meg...remelem ugyanarrol a konyvrol van szo? Az eredeti cime mi volt? (Ha nem, akkor sem nagy baj, mert csak 2,50 euros volt szallitassal egyutt...es erdekesnek tunik)

Bee, de jo, hogy ujra vagy :lol: es felepultel a tudogyuszibol :lol: ...Nekem egyszer volt csak, de megszenvedtem vele :cry:....nem egy konnyu dolog.

Csakegy, ez szomoru, de sajna mindenhol ez van...Ezert nem is ertek meg nehany embert, akiknek eletuk a munka, legtobbszor a csalad rovasara, holott egyik percrol a masikra igy kihajithatjak oket konyortelenul. :cry:

Nalunk rekord hoseg van, +18 fok...Meg mindig labadozom, de ma mar kidugtam az orrom, es szeptemberben ereztem magam... :lol:

Mindenkinek jo estet!

Alice
alice27
 
 


SZiasztok Lányok! :D

Lehetne hozzátok pár kérdésem? Én még nem írtam ebbe a topicba,eddig az inszemes topicba írtam,de sajnos nagyon régóta várakozó álláson vagyok,mivel nem akarnak eltűnni a cisztáim,ezért nem lehet folytatni az inszemet!! :oops:


Kinek, hogy jelentkezet a PCO?
Milyen tünete volt?
Kap -e rá valami gyógyszert?
HOGy sikerült teherbe esnie?
Ha gyógyszert kapott hízott-e tőle?


Azt olvastam,hogy a túlsúlyos nők próblémája a pco!!
Hát rajtam is van némi felesleg :roll:
Azt írták ha a testsúly 8-10 % leadja az ember,szinte teljes a gyógyúlás!
Akkor kezdjek Diétázni?

KÖSZI CSAJOK A VÁLASZOKAT!
m. reni
 
 


Halihóó mindenkinek! :)

Bebeey szióóó,13cn Gratula!! Mi az, hogy csütörtökön szerepelsz utoljára??

Rambóka ma voltatok dokinál??

M reni szia!

Pco-t diagdosztizált neked a doki,vagy csak te gyanakszol???

A www.pcos.hu oldalon sok hasznos dolgot olvashatsz!!!!

A pco nam nőgyógyászati hanem inkább belgyógyász endokrin kivizsgálást igényel,cukor, inzulin,prolaktin ,TSH T3,T4 stb..

Nekem a vérzésem volt rendszertelen 2/év,ciszták a petefészekben,IR és kicsi szőrösödés volt a tünet.

Nem csak a túlsúlyosok problémája!! Itt szinte mindenki vékony!!
Mindenki metformint szed itt,és így rendeződnek a ciklusaink és nem hízunk,hanem fogyunk!! És spontán babásodunk,vagy kicsi segítséggel(closti).
A diéta jó,a honlapon találsz infókat!!!
Vendég
 


Hi!

Kavics!

Ez a hónap is hormonos lesz.

Niki!

Nem gondoltam volna én sem, h ilyen hamar lezevarom ezt a ciklust.

Rambóka!

Bárcsak 5 nappal hosszabb lett volna a ciklusom első fele.
Ennyi idő alatt nem tud rendesen megvastagodni a mnyh.
Még több banánt és ásványvizet kell fogyasztanom. :evil:
Nálam azon kell tréningezni, h hosszabb legyen a ciklus első fele. :lol: Jól vagyok én összerakva? :shock:
Orvosunk mondta, h most sikerülni fog! Én megbízok benne. Akkor sem fogok csüggedni, ha ez tolódni fog. Kértem a 10.cn-re időpontot UH-ra, erre a 7.cn-re hívnak be. Itt már tudnak valamit!

Kép
lara26
 
 


Rambóka!

Mennek a drukkok a cicusnak!!
Gergőnek is a hétre!!xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Kép
lara26
 
 


Szia Aranykavics!

Én itt vagyok, csak a héten (már a múlt héttől) nagyon sok a munkám... :(

Csillagfény!
Gratulálok a Kisfiúhoz!

Élvezettel olvasgatom mineki hozzászólását, főleg Norkáét, Rejóét meg a többi kisbabás kismamáét - lehet, hogy mert hamarosan én is megint az leszek... :)

Egyébként a 34. hétnél tartok, és "leszállt" a hasam... Egy kicsit korai ugyan, lehet, hogy nem várjuk ki január közepét...? Ebben egyébként azért jó is van, alig kezdődött el a gyomorégésem helyszűke miatt, már el is múlt... Csütörtökön voltam a nőgyógyászomnál, minden rendben, de most már 3 hét múlva kell visszamennem, és utána kezdődik a CTG.

Végül egy házi gyerekszájtörténet: Mostanában erősen szerepjátszunk a fiammal, vagy inkább ő velünk. Elolvastuk neki a Misi mókust, erre másnap reggelre kiosztotta a szerepeket: ő a Misi mókus, én Kacifánt (az elefánt - találó...), az apja Bumba (a majom). És amikor a férjem munkába indult, utánaszaladt a lépcsőházba és kedvesen utánakiáltott: "Szia majom!"
:)

Vöcsök

Ui.: Jobbulást Eszternek!
vöcsök
 
 


Vöcsök!

Álmos nagyon elevenében lehet! :D
Mi vár ránk? :lol:

Kép
lara26
 
 


Sziasztok,

Vöcsök, köszi, Eszter nevében is ! Úgy néz ki, hogy van némi javulás, már nem sóhajtozik akkorákat. Talán jó lesz ez így, mármint a gyógyszer.
Kicsit korai a pocak leszállás, de lehet, hogy csak helyezkedik a baba, nem ? Nem hinném, hogy kifelé készülődne... :roll:

Csakegy: elég sz@r lehet így dolgozni, a rossz hangulat nagyon stresszelő tud lenni.... :cry: Meddig kell még dolgoznod ? Jobb lenne neked otthon, nem ? csak gondolom a GYÁS/GYED miatt muszáj még egy kicsit nyomnod, nem ?

Gina: ez aztán a szép nap !! :lol: Ennyi jó hír egyszerre ! Bearanyozza a napodat biztosan !!

M reni: szia, tényleg érdemes átolvasni a honlapot, ott minden feltett kérdésedre megtalálod a választ ! Cél, hogy legyen egy jó endokrinológusod, aki metformin párti !!

Kincsecske, csak MAJDNEM mindenki vékony, néhányan pedig szeretnének vékonyak lenni, de még nem azok.... :wink: :lol: pl. én...

Elmentem ma a laborba a leletemért, jelentem, minden teljesen rendben van a laborral, érthető leletet adtak, még a referencia értékeket is odaadták egy táblázatban, hogy minden világos legyen. Cukor terhelésest ők nem csinálnak, mert ők immunkémiai labor, tehát csak hormonokkal, meg egyéb témába vágó dolgokkal foglalkoznak, de a Prodia bármelyik másik laboratóriumában megcsinálják a cukor terhelésest. De ott viszont nem csinálnak hormont. Szóval ennyi a dolog hátulütője, vagy kétfelé megy az ember, vagy nem csináltat cukrot, csak inzulint.

Na, megvannak az én értékeim is. Azt hiszem, most jött el az idő, hogy teljesen kétségbe essek. A hormonok jók, a prolaktin is szépen lement, de az inzulin....
éhgyomri:14,13
60 perces:153,4
120 perces: 102

FSH:6,3
LH:11,6
Ez sem túl bíztató.
Prolaktin:40,8
Ösztadiol:139
Progeszteron:0,5
Tesztoszteron:1,7

Amikor felfedezték a pco-t az inzulin éhgyomri: 15,96 a 120 perces: 31,82 volt.

Van esetleg valakinek lövése arról, hogy 4 hónap 3x850 mg napi metformin szedése után mi a francért van 102-es inzulinom ???
Nem kicsit vagyok elkeseredve. Holnap du megyek Tűűhöz, eszméletlen kíváncsi vagyok, mit fog mondani.
zsizsik
 
 


zsizsik: Hát... még januárig leszek. Mondjuk azért is húztam eddig mert vártam az év végi prémiumra... most végül megkaptam úgyhogy elégedett vagyok (egy árva spórolt vasunk nem volt úgyhogy ez iszonyúan kellett)... ráadásul ezzel meg a tavaszi adaggal már annyi a fizum 2006-ra, hogy a táppénz + a tgyás valszeg annyi lesz mint a fizum - vagy még több... úgyhogy ezért megérte bejárni dolgozni... főleg, hogy tényleg kutya bajom úgyhogy csak a lustaság tart vissza a munkától, nem a terhesség :) :) :)

Leletek: izé... ez nagyon PCO-s :( Valszeg azon kevesek közé tartozhatsz akiknek sokáig kell szedniük az eredményhez... de tényleg fura az az inzulin ... :(

Szurkolok a Tüűs megbeszéléshez!!!!!!!!
Vendég
 


Sziasztok!

Kandika!

Áruld már el nekem, h. hétfőn reggel, iskoláskorú gyerek keltése, reggeliztetése, iskolába indítása mellett, munka előtt honnan van időd és energiád netezni??? :shock:

Dimet!

Hajhullásnál 6-9 hónapot írtak a javulásra, úgyhogy adj neki még időt!
Szőnyegről letiltott macsekokkal kapcsolatban borítékoltam ezt az eredményt! :lol:

Csillagfény!

Gratula a kiscsákóhoz!
A csípőd nem fog sokat változni, csak a derékbőséged, de az nagyon! :lol:
A tíz kiló? Majd meglátod, ha megszültél! :wink: ( A nagy része a baba+ magzatvíz+méhlepény, ezen kívül némi comb, felkar, has és fenék a te részedről! :( )

Babancs!

Szerintem ne nagyon önkényeskedj a pajzsmirigykezeléseddel kapcsolatban, nehogy baj legyen!!!! :!:
Mi van, ha nem 10-12 kilót fogsz hízni???? Épp tegnap találkoztam a volt recepciósunkkal, hipervékony csajszi, ő speciel 22 kilót hízott a terhessége alatt!!! Mára mindet leadta! Nem vagyunk egyformák!

Beebeey!

Már azt hittem sosem lesz vége a ciklusodnak! 145 nap???? :shock:

Reni!

Miből gondolja a dokid, h. a ciszták el fognak múlni? Mitől? Maguktól? :evil: :evil: :evil: Egyetlen megnőtt ciszta el tud múlni, de a PCO-s sok kicsi nem szokott!!!
A PCO nem csak a dagadt nők problémája, sokan soványak! Nem is mindenki szőrös, sokan éppen hajhullással, mások ragyákkal küzdenek!
A diéta segíthet, de általában önmagában nem elég!
Olvasgasd a PCO-s honlapot, amit Kincs ajánlott, tanulságos. Főleg az igaz történetek része!!!!!
Hányadik inszemeden vagy túl? Milyen hormonokkal tömtek eddig? Milyen kivizsgálásaid voltak? Hormoneredményeid (mértékegységgel!)?


Lara!

Igazán akkor kezdj el bizakodni, ha azt mondja, h. „most tutira nem”. :lol: Nálam bejött! :wink:
( Először, amikor azt mondta, h. „ ebből a hónapból már nem lesz semmi, következőtől stimu” :wink: , másodszor, amikor azt mondta, h. „25-én nem szabad szülni, mert azon az egy napon nem leszek, de biztos nem fog szülni, mert a PCO-sok ált. túlhordják a babát!”. :lol: :lol: :lol:
De ez csak vicc. Jó doki nagyon!!!!)

Zsizsik!

Gratula a laborhoz!
A cukorterhelés többnyire nem is informatív, fontosabb az inzulin!
Én is kíváncsi leszek Tűű véleményére!!!!!

Magunkról:
Macsek megúszta a műtétet:
- alapja felett elmozgatható a dudor, úgyhogy egyenlőre jóindulatúnak ítéltetett, de figyelnünk kell!
- 11 éves volta miatt feleslegesen nem altatják (pláne a korábbi komplikáció miatt, bár szerintem ott csak túladagolás történt!)
Gergővel holnap reggel megyünk csípőszűrésre!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Sziasztok, jó reggelt!

Kandika, nem 6-ra járok dolgozni, hanem koránkelő típus vagyok (ennek eredménye, hogy este 10-kor már alszok). Viszont a koránkelés nagy előnye, hogy 7 órára már egy csomó mindennel végzek! Ráadásul karácsony közeledtével csak ebben a néhány órában tudom gyártani a férjecskémnek a meglepijét.
Viszont - ahogy Rambóka is írja - neked hogy fér bele a reggeli netezés???
lyutka
 
 


Sziasztok!

backa nem vagy?? :wink: :lol:

Hát komolyan mondom idegbajt kapok magamtól!!! :twisted: :twisted:
Ezt csinálom már hetek óta, mit hetek, hónapok :lol: :Johanna hajnalban 4 körül eszik, valamikor fél négy, negyed négy, kb fél óra alatt megkajál, és minden tortúra nélkül simán bedobja a szunyát, én meg nem bírok visszaaludni!!!! :twisted: :twisted: :twisted:
fentmaradok a reggeli etetésig(6-8 között valamikor), és utána hunyok még egy-két órát.
Ez így nem normális!! :twisted: :twisted:
De nem tudok mit csinálni magammal, az alvást erőltetni nem lehet.
de nem jó ez így.

Rambóka jövő hét csütörtökön megyünk! Mi most pénteken kapjuk meg az oltást.

Zsizsik teljesen odavagyok, milyen talpraesett és okos nő vagy, hogy ez eddig senkinek nem jutott eszébe, hogy magánlabort keressen!!
értékeidet én sem értem. Hogy lehet ez?? neked a pajzsmirigyed rendben van?
dehát mindig mondod is, hogy te amióta metformint szedsz nem javulsz, hanem romlasz(ciklusok, tünetek). Ilyet csak Babancs produkáld, mert neki sem metformint kellett szedni.
Írdd majd meg mit mondott Tűű!

babancs!
Most nem a kilók a legfontosabbak!!
Én is 22 kilót híztam Domival, MINDET leadtam utána. Most is sokat híztam, a fele már lement. Ne félj, le fog menni!!
Sztem se túl jó ötlet csak úgy abbahagyni egy ilyen fontos gyógyszert.

Csillagfény, az évente három hetet, vagy három hetente akart lenni?? Mikor hiányzol a melóból, mert a gyerek beteg. Egy óvódásnál a három hetente a reális! :?
A te betegséged nem mérvadó, mert a gyerekkel annyit kell táppénzen lenni, hogy mindig egybeesik.
Mondjuk Domival sűrűn kellett otthon lenni óvóda első két évében, kb. hetente váltottuk az óvódát és a betegszabit, de ez csak nátha volt, köhögéssel, én olyankor már nem vittem oviba. Nehéz megoldani, de sok szülő a taknyos és köhögő gyerekét is beviszi, ez szerintem nagyon etikátlan. Mi nagymamátlanul is megoldottuk valahogy mindig, ált felosztottuk a hetet, egy napot én, egy napot férjem, egy napot anyukám(aki dolgozik és Pécsen él :roll: )egy napot bébiszitter, és így tovább...
Mi lesz a kissrác neve?

Bee!!
Szia!!
Hát a tüdőgyuszit nagyon sajnálom, de az új ciklusodnak örülök!!
legközelebb légyszi ne hagydd ilyen sokáig menetelni fánit! :wink: :lol:

Ginuska, gratulálok a házhoz! Ez az egyik legjobb dolog, saját ház!
Tankcsapdát én is imádom! Jók a szövegeik!
ötödikeseidet viszont sajnálom, hogy valamikor matektanárt kell majd váltaniuk! :wink:
nbem is tudtam hogy matekos vagy. Másik szakod mi?

Vöcsök 34. hét?? Ebből már gyerek lesz, akármikor is bújik ki! :lol:

ja, mégegy magamról. Iszonyúan szenvedek a pattanásaimtól. úgy nézek ki, mint egy bányarém. Nyakam, oldalt állvonalban, és most már az arcomon is kezdi. :twisted: Ott ráadásul nem takarja el a garbó. A hátam és vállam nem is érdekel, tél van, mit számít. :lol:
iszonyú csúnyának érzem magam, lelkiállapotom romokban.
Rambóka majd vesézzük ki légyszi a szoptatás alatti metformin szedést. Átmegy a tejbe. Tudom, hogy kevés, de átmegy. És én kb. egy évig szeretnék szoptatni. (Úgy élvezem, hogy megy magától, nem kell napi hatszor fejnem, mint Dominál)

Kép

Kép
rejo
 
 


ja, kincs, látom votl Pé-d magától!! Gratula!

kavicska, mikor leszel dec. elején Pesten? remélem nem dec.7-12 között! :roll:
őrület, mingyá eltelet november is!
Mikor kapjátok meg a katonákról a pontos adatokat, meg hogy mi van?? valamikor kedd-szerda környékén? Azért az eredménye nagyban befolyásolja majd a továbbikat.

na megyek enni, aztán etetni. ja, nagynéném ma jön. Gondoljatok rám. rosszabb mint egy anyós.

Kép

Kép
rejo
 
 


Lányok!

7 kincs,Rambóka!

Senkit nem akartam,és nem is akarok megbántani ! Én is csak olvastam,hogy azok a nőknél nagyobb a pco aránya akik súlypróblémával küzködnek!!
Mégegyszer nem én találtam,ki csak olvastam!
Sajnos rajtam is van némi felesleg! :oops:

Akik pedig segítettek nekem ,hogy mit hol találok nagyon köszönöm!!! :D

Jó,hogy ilyen segítőkészek vagytok!! :D

Puszi nektek!
m. reni
 
 


Sziasztok!

Akik nemrég szültetek: voltak előtte jóslófájásaitok? És ha igen, mikortól? És ha igen, milyen volt?

Nekem első terhesség alatt egyáltalán nem voltak (ezért nem tudom, milyennek kéne lenniük és mikortól...), most viszont szombattól szinte minden hajnalban-ájszaka arra ébredek, hogy a pocakom-méhem alső lefe fáj, de nem olyan váltakozó módon, mint szülés közben, hanem folyamatosan 15-20-30 percig... És közben a baba is intenzívebben mozog, de nem az ő mozgása fáj. Nem tudom, mi ez, de még nem szeretnék szülni 2-3 hétig legalább... 8-kor hívom a védőnőt (hogy ez jóslófájás-e), aztán meg a dokit.

Egyébként lehet, hogy azért szállt lejjebb a hasam, mert a baba megfordult, most már úgy tűnik, véglegesen.

Elnézést, hogy csak magammal foglalkozom - csak nem tudom, hogy mi ez, és izgulok egy kicsit...

Zsizsik, sajnálom a magas értéket, a doki biztosan mond majd valami okosat...

Rejó, én is azt remélem, hogy most könnyebb lesz a szoptatás, és nem kell naponta még órákat fejni mellette, mert nekem az vette el az időmet...

Vöcsök
vöcsök
 
 


Rambóka, Rejo!

Az endokrinológus mondta, hogy inkább tartsuk fenn egy kicsit a pajzsmirigy-túlműködést a határon, minthogy a gyógyszerrel véletlenül is alulműködővé tegyük (mivel szerinte az sokkal rosszabb). A napokban megjön az eredmény, aztán annak függvényében eldől kell-e szednem a gyógyszert a továbbiakban.
A hízás meg azért ciki, mert nem mindegy, hogy az ember 170 cm mellett hízik 20 kg-ot, vagy másfélméteresen. A férjem ijeszteget, hogy majd járni sem tudok egyedül..én csak az 1 hónapos szakvizsga felkészüléstől félek januárban. Tuti be fognak dagadni a lábaim..

Kép
babancs
 
 


A Babafalván talatam a petíciót azt hiszem mindanyiónkat érinti a dolog ha van módotok írjátok Ti is alá.

Én most nyomtattam ki 10 oldalt egyenlőre ,és dec. 15-ig visszaküldöm Hajninak borítékba.

Szerintem senkit nem kell majd sem a lakótelepen sem a munkahelyemen noszogatni, hogy írja alá!!!!!!
Tegyétek ti is ugyanezt, hogy nyugodt szível mondhassuk megtettük a tőlünk telhetőt.


Sziasztok!

Megvan minden!!!!

Itt találjátok a részleteket, és tölthetitek le a petíciót, az aláírásgyűjtő ívet és a hozzá tartozó kísérőlevelet. A támogató aláírásokat 2006. december 15.-ig gyűjtjük.

Kérlek, hogy terjesszétek, amerre csak tudjátok, hadd gyűljenek az aláírások!!

Kismamák petíciója a szülészválasztás korlátozása ellen:
http://www.babafalva.hu/portal/modules. ... le&sid=314

köszönjük!

bonya


Kép


Kép
bonya
 
 


gyorsan dobok fel pár képet:

fürdés előtt:

Kép


és fürdés közben(így néz az apukájára, aki bíztatja, hogy nem fog leesni, és Johanna ezt el is hiszi neki! :lol: )

Kép

jók legyetek, megyek enni meg zuhizni. Nagynénémmel megfőzetem a mai ebédet, legalább ennyi hasznom legyen nekem is belőle. :?

Kép

Kép
rejo
 
 


Sziasztok,

Rejo, Johanna gyönyörű szép kislány !! És ez az aggodalom a szemében, hát meg kell zabálni, az biztos ! :lol: :lol:

Igen, én tényleg érzem, éreztem, hogy csak egyre romlok a metformin óta, de a pjzsmirigy értékeim mind rendben vannak. Nem is értem, hogy hogyan lehetséges, hogy a metformin hatására -ami elvileg az inzulinszintet lenne hivatott beállítani - ilyen magasra felmenjen az inzulinom. Már amennyiben a metformin okozza. Remélem, ma estére okosabb leszek.

Elég sokat olvasok,keresek a neten a pco-val kapcsolatban, sok lány történetét végig olvastam, de igazság szerint nem találkoztam még hasonlóval, mint az enyém. Nem értem.... :shock: :?

Norka, ha esetleg bekukkantasz, és találkoztál már hasonló esettel, akkor légyszí írj egy pár szóban...

Elnézést, hogy most csak magammal foglalkozom, de eléggé tanácstalanul állok a történtek előtt...
zsizsik
 
 


Sziasztok Lányok!

Mint látható, nem vagyok egy nagy fórumozó, bár azért próbálom követni az eseményeket és olvasni Benneteket (még ha az írásban nem is jeleskedem...)

Csak azért jelentkezem, hogy elmeséljem, 1,5 hó Adimet szedés után (750 mg/nap) ma a doki UH-n 20*20mm-es tüszőt látott a jobb oldalon, 9,5 mm-es nyálkahártyával - bármelyik nap spontán peteérésnek nézünk elébe! Akármi lesz belőle, önmagában már nagy eredmény, hogy pé-m lesz, ma megint visszakaptam a hitemet, hogy még lehet babánk nekünk is!

Köszönöm Nektek a tanácsokat, mert nélkületek nem találok rá a metforminra!

Bár szégyellem magam, hogy nem írogatok Nektek (nekem nem megy a fórumozás sajnos), de azért akárhiszitekakárnem:)) mindenkiért drukkolok innen olvasó üzemmódból is!!!!

Kikka
kikka
 
 


Csak kutyafutta, Zsizsik, mert nincs időm, de Petrányinak nem akarod ezt megírni?

Azt tudni kell sajnos, hogy a kötényhas, a túlsúly, zsírszövetek megléte borzasztóan hátráltat minden metforminos kezelést, ráadásul a mozgásiány, rohanásos stresszes életmód, nem következetes evés is. :(
Tudom, nagyon könnyű ezeket leírni és nagyon nehéz változtatni... :(

De lehet, hogy a hiperinsulinaemiának van valami olyan lehetséges oka is, amiről orvos nem lévén, nem tudok! De még erről mondjuk nem hallottam idáig!
Vendég
 


Szió!

Még órán vagyok, de gondoltam, had netezzenek a lurkók :)

Rejo!
Jajj de gyonyoru ez a kislány, imádnivaló :) . Apa – lánya viszony :) Ez édes, ahogy apára néz :) Hány kg már a kisholgy?? Kérdésedre válaszolva: metematika – informatika tanár vagyok.

Kikka!
Gratula a PÉ-hez :) Mindent bele apával :D

Rambóka!
Jó is hogy nem kell muteni a cicust, nyugodtabbak lehettek :)

Pá nektek :)

Gina
Vendég
 


Sziasztok!
Most találtalak Benneteket! Nagyon visszaolvasni még nem volt időm de meg fogom tenni és remélem hogy sok hasznosat fogok találni!
Magamról: 32 éves vagyok, 18 évesen állapítottak meg Stein-Leventhal szindrómát, meg is műtöttek még akkor. Azóta többé-kevésbé rendszeresen véreztem, más tünetem sem nagyon volt, talán a fokozottabb szőrösödés. Teljesen természetesen született egy kislányom is 2 éve és most testvért szeretnénk neki. A ciklusom viszont az utóbbi fél évben eléggé összekutyulódott, hol 31 nap, hol 6 hét... 5 hónapja próbálkozunk, LH tesztet az utóbbi 2 hónapban vettem, mindkétszer volt pozitív.
Mivel a műtétem óta többször nőgyógyászt váltottam, igazából nem tudom hogy merre induljak el most (eddig azt gondoltam, hogy a műtét megoldott minden problémát, az is csak most derült ki számomra hogy Stein-Leventhal = PCO...)
Tudtok nekem tanácsot adni? Előre is köszönöm!
anyooka
 
 


Sziasztok !

Zsizsik, remélem Tűű doki mond valami igazán jó magyarázatot arra, hogy miért történik mindez.
Arra én is kíváncsi lennék, hogy a megemelt Adimet okozhat-e ilyen jellegű problémákat :roll:

Kikka gratulálok a pé-hez, szépen haladsz,reméljük hamarosan a pozitív tesztről számolsz be :wink:

Rejo, Johanna egy gyönyörű hercegnő !!!! A bal arcán anyajegy van ?
Ha igen, akkor az aztán a szexepil... minden fickó dögleni fog utána. Jajj szegény párod :lol: :lol: :lol: (mert ugye a lányos apáknak a legrosszabb...)

Vöcsök, bár saját tapasztalatom még nincsen, a barátnőmnél hasonló volt a helyzet már egészen korán. Ő időre szült :wink:
a baba 5 héttel a szülés előtt fordult be :)

Lara, fúú, akkor hamarosan mehetsz tüszőleszőbe. De jóóó !!
Bízatásként csak annyit, hogy ismerek egy lányt, aki 1,5 évig nem esett teherbe, minden leletük negatív, csakhogy ált. 24 napra mensturált. Kiderült, hogy nála a pé a 8-9 napon volt. Amint ezt UH-val végigkövették, azonnal terhes lett. Ja és a dokija azt mondta, hogy ő nem tulajdonít nagy fontosságot a nyh-nak és igaza is lett :lol: Neked is hasonlót kívánok !!!

7kincs mikor is tesztelsz ? :lol:

Alice, a könyv angol címe : The baby trail :wink: és tényleg nagyon jó !!! Mondjuk befejezésnek és mást képzeltem volna el :wink:

Bee, szerintem érdemes megcsináltatni a vérvételt ! Sajnálom a tüdőgyuszidat, remélem már teljesen meggyógyultál !!!

Csajok, én szívesen átveszem mindenkitől az esedékes mensijét, csak jönne már meg végre :twisted:
Tényleg a fene érti, hogy mitől romlunk el, igaz Zsizsik ????
mniki
 
 


Hi!

Rambóka!

Emlékszek, h mikor "nem" szabadott volna szülni menned. De így is frappánsan levezényelte egy másik profi közreműködésével!
Lehet, h nálam is ez lesz? Decemberben egész végig szabin lesz. :D


Niki!

köszi a bíztató szavakat!!!
Már lassan béka nől a hasamba, annyi vizet iszok.

Kép
lara26
 
 


jaj, kezeltetnem kell magam. elvonási tüneteim voltak nélkületek :D
visszaolvasok...
1. csakegy, bocsesz. csillagfénynek ment a gratula :D
de neked meg akislányhoz gratula :D

na, olvasok. látom képek is vannak GYÖNYÖRŰŰŰ CSODA BABÁVAL :D
ja, és megvannak az eredményeim. so-so
dimet
 
 


na, közben le kellett lépnem :(
rejo, gyönyörű a babuci :D ez a haj :D

na, elfelejtettem kinek mit akartam írni :(
ja, rambóka, örülök,hogy jobban van a cica.

eredményeim....sokmindent nem értek. na, ezek (zárójelben az augusztusi)

éhgyomri glükóz: 6,1 :( ...(5,8)
éhgyomri inzulin: 9,76 (16)
120 perces glükóz: 5,1 (nem volt)
120 perces inzulin: 28,5 (sem)

prolaktin: 35,5 ng/ml (19, ez eddig mindig kevesebb volt, tavasszal még 8...miért nőtt??????)

LH: 0,9 mU/ml (18 mIU/l) váltószámot nemtok...
FSH: 0,7 mU/ml (7 mlU/l)

progesteron: > 40 ng/ml (tavasszal 1 nmol/l)

ösztradiol: 257 pg/ml (56pg/ml)

tesztoszteron: 1,13 ng/ml (0,7 ng/ml, de tavasszal 1,4 volt. és nem hullott a hajam.....)

na, ennyi. jó is rossz is....de a mértékegységek miatt van amit nem értek....
dimet
 
 


Lányok, tök alacsony az LHm és az FSHm!!! mondjuk ez a 21. napi. de akkor is alacsony :(
dimet
 
 


az ösztradiolom meg veszett magas!!!
úgymint a prolaktin is :?
ennyire sosem voltam "zavaros"...vagy nem zavaros???
dimet
 
 


Ginuska, 5.90 ruhástul, pucéran kb. 5.70 kg. lehet. Most nem tudom pontosan, mert lemerült az elem a mérlegben. :shock: Azóta nem tudom mérni a kajálásokat sem. Apa örül, végre. Azt mondta előtte, kislányom te többet fekszel a mérlegen mint a kiságyban! :lol: :lol:

Niki, hogy őszinte legyek, nem tudom anyajegy-e vagy sem. :oops: de asszem csak összekarmolta magát az arcán, annak a helye. :oops: ... megnéztem, nem anyajegy. :lol:

Vöcsök nekem is mindig hajnalban fájt szülés előtt, kb. két-három héttel, sztem ez már josló. De nekem ritmikus "fájások" voltak.

Kép

Kép
rejo
 
 


Dimet Johanna üzeni, köszöni a bókót! :lol: Itt csücsül az ölemben.

nagynénit egész jól megúsztuk, nem is volt olyan rémes, megfőztünk holnapra is, és el tudtam végre mosogatni.(pedig még azt is felajánlotta elmosogat, de most felüdülés volt, hogy mást csinálhatok, mosogathatok, és nem babát tartok :oops: )

Kép

Kép
rejo
 
 


dimet tényleg zavaros, az viszont jó jel, hogy FSH/LH majdnem egyérték, az jó, ha jól tudom hasonló értéknek kell lennie, (bár 21. napon nem biztos, de 3. napon közel azonosnak kell lennie), de mindenesetre LH nem sokkal magasabb.

de a többi? Prolaktin miért nőtt? Az inzulinod nem tűnik olyan vészesnek, de én nem vagyok szakértő.

Okr merre vagy?

Gondolom kikészít a meló+suli+gyerek+terhesség. Huhh. Leírni is sok volt.

Kép

Kép
rejo
 
 


viszont magas a progeszteronom. meg az örsztrogénem is. eddig sosem volt ekkora.
johannának nagy cuppancsok:) babáztam 1 napig. barátnőméknél voltam. beni 1 éves múlt, és egy kis vasgyúró gyerkőc.
ja, az lh-m már közelít az fsh felé:)

ja, beeeeee. gratula a cikluskezdéshez :D
dimet
 
 


ja, olvastam,hogy a prolaktin szintje felébredést követően tévesen magas lehet.
dimet
 
 


Sziasztok!
Szóval rólam:
3/4 5-kor van az ébresztőm....uzsit készítek a fiúknak,iszok egy kv-t és közben néha átfutom a net-et.....Én 6-ra járok dolgozni,nem Én ébresztem a Natit...hanem az Apja....és Ő is viszi,minden nap!

Johanna nagyon szép! :lol:

Majd jelentkezem még.....most még van pár 100 dolgom!
-jók legyetek!
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Annyit írtatok két nap alatt, hogy nem bírom követni!

De sajnos pozitiv teszt még mindig nincs :(

Kikka!
Ez csodajó! :)
Mégiscsak lesz pozitiv teszt ebben a hónapban???

Kincs, megy a drukk nagyon!!! :)

No, most egy kicsit önző leszek. :)
Rólam.
Még nincs PÉm. Bár érzem a jobb petefészkem, úgyhogy lehet belőle valami. Dokihoz menni most nem tudok. Ciszta nem nő, mert az érezném. (sajnos már ebben igen-igen rutinos vagyok).
Rendületlenül mérem minden reggel a hőmet: hüvelyi, 10 perc, rögtön ébredés után!!! :)

Rejoka!
Gyönyörű a csajod :)
Ami a páromat illeti. Kb csütörtökön, de legkésőbb pénteken a kezünkben lesz az eredmény, és akkor ráérünk tervezgetni. :roll: Egyelőre készítem a páromat a "'megpróbáltatásokra" . :lol: :lol: Jól viseli! :lol: :lol:

Kandika!
Ez a program pont így jó!!! :)

Csillagfény!
Gratula a kissráchoz! Megbizható UHk :lol: :lol:

Gina!
Matek tanár vagy! :)
Hogy itt mennyi oktató :lol: , eü dolgozó :lol: , közgazdász van :lol: és mennyi terhes kismama :D . A PCOS nőkről már nem is beszélek!!! :lol: :lol: :lol:


Most ennyi vagyok!
Mingyá folytatom.


Mikor lesz nekem gyerekem??? :shock: :? :shock:
Elgondolkodtam azon, hogy ha március végéig ha nem esem teherbe, akkor a 2007-es évből is kicsúszok. :(
Hát nem tom :(

Fő az optimizmus! :lol: :lol:
Még tartom magam! :lol: :lol:

Kavics
(17cn.)
Vendég
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?