Új privát üzeneted érkezett!

SZiasztok!

Jó hallani, hogy megint milyen jól éreztétek magatokat -szemernyi sajnálat vegyül a hangomba, remélem, észlelitek! :) :) :)
Kár, hogy megint nem tudtunk jönni, de a képeket nagyon várom én is, olyan jó nézegetni őket!
Látom, megy a csemeték összeboronálása ezerrel!! :) :) :)

Timi!

Sok gyógyóriást küldök Hannának, azt hiszem, a manók lassabban érnek oda, ha még mindig betegeskedik szegényke!

Köszönjük, hogy ilyen részletesen elmagyaráztad, mi is van a kulisszák mögött. Azt már régen lehet hallani, hogy a szülészorvosok túlterheltek és hát ez látszik is nap mint nap.
Ezzel az intézkedéssel tul.képpen esélyt kaphatnak olyan orvosok is, akiknek nem olyan nagy az ügyfélkörük és tehermentesitik a nagyon elfoglalt kollégákat.

VISZONT: szerintem nem véletlen, hogy éppen a szülészetek esetét vették elő a tévések is. A szülés ugyanis nem pusztán orvosi ügy, hanem egy hosszú hónapok, évek alatt kialakult bizalmi viszony megkoronázása, ha lehetek ilyen patetikus. Épp akkor fosztanák meg az ember lányát a biztonságot nyújtó dokijától, amikor életében a legnagyobb szüksége van rá? !

Igazatok van, az a nőci, aki hivatalból nyilatkozott valószinűleg nem szült gyereket, fogalma sincs, miről beszél.
Ja, és plusz szemétség, hogy pont a kisbabás családokat akarják duplán megsarcolni. Pont arról megy a beszélgetés évek óta, hogy fogy a nemzet, mert annyira sokba kerül egy kisbaba, hogy van, aki szó szerint nem engedheti meg magának.

Erre tessék, kitalálják, hogy a magas hálapénz mellé még egy adagot legombolnak az emberről és ráadásul lutri, hogy milyen orvos lesz melletted a legfontosabb pillanatban.
Nem a kismamákkal kéne megfizettetni a kórházak hiányzó bevételeit, hanem állambácsinak kéne okoskodni valamilyen irányban már végre.

Uff, beszéltem. Bocsánat, de nagyon alávalónak tartom ezt az egész dolgot, nyilván, ha szülészorvos felesége lennék, akkor inkább üdvözölném.

Emma!
Ugye te irtad, hogy anyukád anyakönyvvezető? Meg tudnád kérdezni tőle, hogy mi van akkor, ha a férjem nagypapája viselt utoljára egy bizonyos előnevet vezetéknévként, amit azóta sem apósom, sem a férjem nem használ/anyakönyvezve sem ezzel a névvel lettek/, viszont most szóba került, hogy Boti újra viselhetné a hosszabb vezetéknevet. Visszamenőleg az egész családot újra kéne anyakönyvezni?

Előre is köszi!

Sára!
Tök ari Vincus vonalzója, nagyon klassz lett! Jó időtöltést a szabadnaphoz!
Nálunk most úgy van a menetrend, hogy Boti ebéd után fél egykor alszik el. Délelőtt fél 11 körül indulunk sétálni, ami valóban a korábbi alvásideje, de gondoltam, megpróbálom, hátha kibirja ebéd utánig és szerencsére működik a dolog. ÖRülök neki, mert mire felébred a szunyókálásból, már sötétedik - vagyis du. 3-kor :?, hihetetlen ez a tél .
Arra kell csak figyelnem, hogy 12-re itthon legyönk, mert ha álmos, nem ebédel rendesen, hanem hisztizik.

Hát, hogy kellene-e örülni a hisztinek, az jó kérdés. :) :) :)
Én se örülök neki, ez szerintem csak megnyugtatja az anyukákat, hogy a pszichodokik szerinte akkor fejlődik jól a kölök, ha akaratoskodik is.
Csak a pszichodoki nem tudom, hányszor állt már tanácstalanul egy céklavörös fejjel orditó gyerek fölött, aki épp nem akarja elengedni a 220V-os csatlakozót....


Na, most lépek, mert albumot kell gyártanom Botiról, anyós akarja mutogatni a világnak az unokáját. Ha kész vagyok , megmutatom nektek is!


Sziasztok!

Kinga
kgk
 
 


Sziasztok!!!

Nagyon jók a képek, nagyon szépek, helyesek a kislányok, kisfiúk.

Mindenkinek Gratulálok a babájához, tündérek mind!!!
Sajnálom, hogy nem tudtam elmenni, mert a képeket nézegetve biztosan nagyon szuper volt a tali. :D
De sajna az orvoshoz rohangálás napja is a tegnapi volt.
El is fáradtam rendesen.... Azt hinném, hogy még kihasználom az utolsó hónapokat, szunyókálok éjjel, nappal, na nem :oops: :lol:
Nem jön álom a szememre még véletlenül sem, és már nagyon fáradt vagyok... De tudom, ez lesz még nehezebb is, nem is akarok panaszkodni itt :cry: :lol: :cry: :lol:

Ja, és végre rájöttem, hogy mi nem volt jó a vonalzónál, és ha minden igaz, akkor már sikerült is megcsinálnom:-)))
Így majd látjátok, mikor kell szurkolni :lol: :lol:

Megnéztem én is a kandi-s szülőszobát, a 9-ben van a dokim, hát teljesen elérzékenyültem. Pedig még nem is szültem, de iszonyatosan megható volt nézni. No meg a hormonok is biztos dolgoznak bennünk :lol: :lol:

A kórházas szokásokban olyan sok jó tanácsot adtok, én nagyon hálás vagyok érte.
Kicsit szerintem elveszettnek érzi magát az ember, mert első bébi, aki egy teljesen új életet, egy új életformát hoz, és mindenki szeretné a legjobbat nyújtani Neki.
De 4 napot biztosan ki lehet bírni bent, úgysem arra fogunk már figyelni, hanem a csöpségre, aki ott fog szuszogni mellettünk:-)

Na, tiszta érzékeny hangulatban vagyok megint :oops: :oops:

Kellemes hétvégét kívánok Mindenkinek!

Szilvi

Lilypie Fifth Birthday tickers



Lilypie First Birthday tickers
b.szilva
 
 


Hellóka!

Sára
Jó Vincusról a kép!

Csajok bénázok! Jutka képeit nem tudom megnyitni! Miért?????

Lilla
Köszi a képeket!

Szilvi
Sajna nem lehet alvásból bespájzolni! :twisted:
A baba más bioritmusban van! :lol:
Ja és a hormonok miatt sajna szülés után is fogsz sírni! A kórházban lépten, nyomon síró ifjú anyukákat vígasztaltak! Pl.engem is! Jó, ha visztek csokit magatokkal! JÓ SOKAT!!!

Ja! Én ajánlanám a haskötőt, és otthonra, vegyetek Hűtőpárnát, amit a hasatokra tudtok raknai!(azt hiszem a Lidlben lehet venni) Tuti siker a visszahúzódásra!
Császárosok(nekem is az olt) is használhatják, nem a sebre kell tenni a jeget! Kötözni meg lehet!
A dokitok és mindenki a kórházban lebeszél erről, de ne hallgassatok rájuk! 30 évvel ezelőtt még alkalmazták és a anyukák nem néztek ki úgy szülés után, mintha 4-5 hónapos terhesek lennének!

Apósomék elhozták az autót! Így most már nem vagyok apához kötve!!!
Éljen!!!

Kép
anid
 
 

 
 

Nem tudom feltenni a képeimet a KépTárba. :( Vissza is adom a diplomámat, méghogy informatika szakos voltam... :oops: Na mindegy, megvárom, míg apa hazaér az ebekkel, aztán megkérem őt.
És ráadásul Jutka képeiből is csak az utolsó albumban levő 3-at engedi megnézni, a másik kettőre azt írja ki, hogy hibás albumszám. :evil: Ki érti ezt? Nem szeret ma a számítógép. :(

Én sem nézem meg tegnap este a műsort, inkább aludtam. Blanka így is 3x kelt fel reggel 7-ig :shock: , és ma hulla fáradt vagyok. És megint fáj a fejem (pedig a vérnyomásom normális). De azért jógán voltunk. :)
Lehet, hogy nekem is kéne szednem valami vitamint végre? Ha nem a helyi boltba járnék, már vége lenne a családi kasszának, mert simán a dupláját adom annak, mint amit kérnek. :oops: :? És úgy el vagyok varázsolva még mindig, mintha sokszor csak a testem lenne jelen. :shock:
Timi, tudsz valami jó FLP-set, amitől a fejem is kevesebbet fog fájni?

Angyalka, Huncut, Évi,
Nagyon örülök, hogy találkoztunk. :D
Jencikét alig bírtam lencsevégre kapni, olyan villámgyorsan jött-ment.
És Sanyi baba is egy tündér a nagy kék szemeivel.
Ricsi pedig le sem tagadhatná az apukáját. :wink:

Szilvi,
Remélem a hátralevő időben még megjön az alvókád, mert ha nem sikerül tartalékolnod előre, később hiányozni fog. :P Én végig olyan jókat aludtam és már úgy szeretnék megint.

Prücsök

prucsok
 
 


Prücsök: Jutkának a linkről, amit küldött én is csak egyik albumát bírtam megnyitni, de aztán átírtam a linket az explorer keresőjében, és úgy megnyitottam. Átküldjem mailben a jó linket?

A tar.hu-ra meg úgy tudsz képeket feltenni, hogy regisztrálsz, nyitsz egy oldalt, pl: kep.tar.hu/prucsok és akkor a képfeltöltésnél betallózod, vagy total commanderrel bemásolod. (ha informatika szakos voltál gondolom nem kell magyaráznom total commander és társai :) )

lilló
 
 


Sziasztok!

Én is nagyon örültem, hogy megismertelek titeket, mostmár a nevek mellé arc is párosul, hiába, így sokkal jobb :) :)
Lilla! Remélem Bííí nem kapott maradandó sérüléseket Sanyikától, csupán ismerkedésből "simogatta" meg a fejét. A nevében is bocsi :oops:
Sanyika tegnap délután óta folyamatosan jókedvű, sikongat, játszik, nagyon édi. Úgy látszik jót tett neki a társaság :)

Brik üdvözöl mindenkit, néha szokott ám minket olvasni, csak az idejében már nem futja az írásra is!

A Jutka képeit én sem tudom megnyitni, tőlem jelszót kér. ???

Ezek szerint jó, hogy nem maradtam fenn tegnap a műsorra, nem lettünk tőle okosabbak.
Az tuti csajok, hogy ez az egész kérdés nem fog egy-két hónap alatt megoldódni, kiforrni. Szerintem kell neki egy egész év is.

Na megyek mégegyszer megpróbálom megnyitni a képeket.

Jó éjt mindenkinek és sok alvást :)
Móni

Kép
Kép
huncut
 
 


Lilló!

Küldd át nekem is légyszi!

Köszi,
Móni

Kép
Kép
huncut
 
 


Sziasztok!

Megint csak gyorsan: Jutka képeinél az utolso link a jo, a masodik kettöt is azalapjan kell kijavitani (a végén a szamokat).

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Köszi Sára, sikerült!!!

Kép
Kép
huncut
 
 


Sziasztok,
Bánom, hogy nem találkozhattam újra vletek :cry: :cry: de apa lábáról lekerült a gipsz és újra tud járni :) , csak valami rögzítőt kapott, amiben már cipőt is tud húzni. Ennek örömére itthagyott és elment csapatépítésre :cry:
Nemcsak ezért, de ma elég rossz napom volt, mindenféle papírt kellett szereznem a lakáshitelünk variálásához, erre mire meglett mind és vinném a bankba nem engedtek be, mert bombariadó volt, kész voltam ettől :evil:

Na nehogy csupa rosszkedvű ikonom legyen már :?

Saara
Nagyon jó lett Vince képe :D

Emma
Nagyon köszi a felvilágosítást név ügyben :)

Én is pont azon gondolkoztam, hogy öregedő ország vagyunk, mert sokkal több a nyugdíjas, mint a gyerek és ezért sokkal jobban ösztönözni kellene az államnak a szülést. De hát ezzel a rendelettel megint pont nem ezt teszik! Vágj bele úgy valamibe, ami majd megváltoztatja az életedet, hogy nem is tudod ki lesz ott a fordulópontnál? Vagy ha magad mellett szeretnéd tudni azt az orvost, akihez előtte X évig jártál és megbízol benne, akkor fizess mégtöbbet, na ne máááár :roll: És a császár miért duplája a szülésnek? :roll: A többség "rendes" szülésnek indul, mint én is, és császár lett belőle.
Még jó, hogy apa lebeszélt a kis korkülönbségről, így majd várunk míg kialakul a helyzet. Na jó inkább nem bosszankodom...


Egyre inkább azt éreztem/érzem, hogy kezd beszűkülni az agyam és kellene valami elfoglaltságot találnom. Egyszer-kétszer bementem a munkahelyemre és rájöttem, hogy nagyon hiányzik, ezért jut is-marad is alapon visszamegyek januártól 4 órás állásba. :) És nem is kell minden nap bejárnom, az is jó ha itthonról dolgozgatok de jó-de-jó-de jó :D :D Anyukám is nagyon örül, mert amíg én dolgozom addig ő vigyáz majd a Gergőre, így mindenkinek jó lesz remélem.

Üdv,

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


sziasztok!

Sára! Tök ari Vince, és jó h. készítettél neki vonalzót is!

Ranpo, Anid! Én is szedem az elevitet, mégis ilyen "lefagyások" vannak nálam néha. Nekem mindig beválik a magne b6 ilyenkor.

Timi! Nem kell mentegetőznöd, szerintem teljesen világos volt az amit írtál. És én is hiszek abban, hogy nem ez az egyetlen jó rendszer ami most van. A jelenleg várandós anyukák járnak most nagyon rosszul, mert benne vannak az átmenetben. De bíztató, hogy Veszprémben működik a dolog, és szörnyű, hogy ott is egy halálesetnek kellett történnie, hogy a főorvos vegye a bátorságot. Szerintem más kórházakban is előfordul, hogy egyesek túl vannak terhelve, mások meg lézengenek. És a durva az, hogy nem emiatt alakítják át a rendszert, hanem a fekete gazdaságban mocorgó pénzek miatt (szerintem). Kíváncsi vagyok mi lesz ebből :roll:

Köszi a Kandász Andi weblap címet! Én sem mertem annak idején nézni, de most már túl vagyok a beavatáson. A könyvét olvastam, de az mégsem olyan. Milyen izgi lehetett ezeknek az anyukáknak, hogy egy egész stáb szül velük. Nekem még a férjem, a szülésznő, és az orvos is sok(k) volt. Kár, hogy nem lehet egyedül :( Bocsánat a kismamáktól, ha elkedvetlenítettem volna őket.

Rólunk: nekünk is megborult egy picit az alvásrendünk, Robi csak fél órát aludt. Remélem holnap jobban sikrül! Na én is elteszem magamat, jóéjszakát nektek!

KépKép
toreau
 
 


Sziasztok!

Mi is nagyon jól éreztük magunkat a talin. Igaz sokat nem tudtam Veletek beszélgetni, dehát a Jencikének a csúszdák jobban tetszettek. :lol: Remélem nem riasztott el senkit a kis "kirohanásával". :oops: Még én sem szoktam meg igazán. De ma már a mamival is elég jól elvolt, úgyhogy látok reményt, hogy hamarosan kinövi.

Prücsök, Sára, Huncut, Toreau, Ranpo Évi, Anid (hú, de sokan voltatok) nagyon örültem, hogy Titeket is megismerhettelek végre. Remélem nem hagytam ki senkit.:oops: Nagyon édik a gyerkőcök, fura, hogy a Jencike is volt ilyen kicsi, és hogy nemsokára lesz egy még kisebb.

Ági, köszi a pontos útbaigazítást, tényleg könnyen hazataláltam. Igaz nem haza, mert elugrottunk apáért a munkahelyére. Hatalmasat nőtt Pepe, már kész kisfiú.

Jutka, tényleg jó lesz, ha sűrűbben jössz, legalábbis nagyon örülnénk neki. Jó kiruccanást hétvégére, és utána várunk vissza. Dorka nagyon édi volt, minden nagyon érdekelte.

Timi látom jól felvilágosítottál minket. Még nem bírtam elolvasni az egészet, de mindenképpen megteszem. Hanna babának sok-sok gyógymanót küldök, remélem hamarosan végleg kikecmeregtek ebből a csúnyaságból. És az oltásokat is jó, hogy írtad, eddig nem nagyon gondoltam rá, hogy be kéne adni, de most eléggé elbizonytalanodtam. :oops:

Gabek, örülök, hogy apáról végre lekerült a gipsz, csak gondolom ez azzal jár hogy lassan meg vissza dolgozni. Azt gondolom annyira nem vártátok. Biztos izgi lesz januártól az életed. Drukkolok hozzá.

Sára, ügyi vagy hogy raktál fel vonalzót. Nagyon édi volt Vince is azokkal a nagy szemeivel. Kotorni azt tud rendesen :lol:

Szilvi, tényleg jó lenne, ha még tudnál aludni, mert nemsokára igen keveset fogsz. Ügyi vagy hogy csináltál vonalzót, nagyon szép lett. A korházban levéssel én is úgy voltam, hogy hogy fogom én kibírni, de mikor ott voltunk tényleg hamar elmúlt, és egyáltalán nem volt rossz, mert akkor már csak a kis manóra figyelsz. :oops:

Na elteszem magam holnapra.
Jó éjt mindenkinek.

Kép
Kép
angyalka2
 
 


Sziasztok

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1164438542.44.gif[/img] Mindenkinek nagyon szép napsugaras reggelt és napot kívánok!

Sziasztok

Erika[/img]

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok!

Örülök,hogy segíthettem,és egy kicsit a másik oldalról is megvilágíthattam a helyzetet.

Köszönöm a gyógymanókat Hanna már tényleg meggyógyult,hétfőn visszamegyünk a gégészetre egy rutin ellenőrzésre,de a maradék gyógyszert azért beszedjük! :roll: :wink:

Köszönöm a képeket a taliról,jó volt újra "látni"titeket.Meg végre akit eddig nem ismertem arcról,most társíthattam a névhez! :lol:
A gyerekek nagyon édesek,és mennyit nőttek azok,akiket már ismerek. :lol:

Kellemes hétvégét mindenkinek!
Kép

Pusz

Timi
Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Sziasztok!

Timi, köszönöm én is a sok hasznos infot!
Nem semmi, amit meséltél... :( Szegény doki. Azt hiszem erröl hallottam anno a hirekben, rémlik valami.

Lanyok, örülök, hogy tetszik a kép! (nekem is tetszik... anyai objektivitas :lol: :lol: :lol:).

Rita, Joe, Timi, kar, hogy nem tudtatok eljönni. Majd legközelebb!

Prücsök, tegnap nekem is rettenetesen fajt a fejem, én a frontra fogtam inkabb.

Na megyek, dolgom van :)!

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Szervusztok!

Más néven futok a babaneten régóta, de most az anonimitás megőrzése végett új felhasználó nevet váltottam magamnak (mint tudjuk, esetenként a klinikáról is olvasgatják ezt a társalgót - ha valaki véletlenül felismerne, kérem, ne leplezzen le nyilvánosan, küldjön pü-t, ha nagyon akar).

Csak az orvosválasztás/ügyeletesnél szülni témakörhöz.

Én is a Klinikán szültem, és úgy érzem, jobban jártam volna az ügyeletessel. A dokim, akiben egyébként megbíztam, marhára sietett a magánrendelésére (az ugye 8 rugó/10 perc), és egész nap erőltette a különböző beavatkozásokat, végül pedig (csak hogy neki legyen igaza) megcsászározott. Lehet, hogy indokolt volt, de az egész napi ténykedéséből plusz a szülésznőm megnyilvánulásaiból nem ez jött le. (Ráadásul dolgoztam egy röpke ideig az egészségügyben, van belelátásom --- sajnos.) Nem akarom megijeszteni a mostani kismamákat, meg persze, jobb egy ismerős orvos egy ismeretlennél, de az én esetemben, úgy érzem, jobban jártunk volna, ha az orvos nem siet sehova, hanem mondjuk a focivébét nézi a klinika erre alkalmas helyiségében, és hagy engem békébe vajúdni. Igen, ha tényleg baj lett volna, akkor jogos a műtét, akkor vágjon fel rögtön széltében-hosszában, az ellen semmi kifogásom, de így. :cry: :cry: :cry:
Ja, és nem hiszem, hogy minden doki jó doki. Van jó pap, meg rossz pap, jó tanár meg rossz tanár. Van rossz doktor is.

Kismamik, fel a fejjel! Ahogy olvastam, egyikőtök sem ennél a bizonyos dokinál van, úgyhogy nem aggódni! Zökkenőmentes, szép szülést mindannyiótoknak!

Verus
verocska23
 
 


Sziasztok!

Lilla, Jutka
Köszi a képeket, nagyon jók lettek. :D
Örülök, hogy talizhattam veletek és remélem a következő talin már azokkal is beszélgethetek akik most nem voltak ott.
:wink: :D

Lányok, remélem tudtok pár ötletet adni nekem.
Ricsinél elkezdődött a fogzás. A baj csak az, hogy jó pár napja nem akar szopizni, folyton nyekereg, tekereg szopi közben, alig van rajtam 5-10 percig és csak nyammog. Szerintem már a tejcsim is kevesebb lett, legalábbis úgy érzem. :cry: :cry: Próbálom 2 óránként etetni, illetve ahogy jelzi, bár állandóan a szájában van a keze. Tegnap este kisebb-nagyobb megszakításokkal, de éjfélig sírt, volt amikor üvöltött. :( :cry: Szopival nem tudom megnyugtatni. Ma reggel lemértem és nem gyarapszik, hanem fogy. Tiszta ideg vagyok. Tudom, hogy nyugodtnak kellene lennem, de megőrülök. Ma szopi után mellszívóval lefejtem tejcsit, gondoltam kanállal megetetem. Nem fogadta el. Nem alszik, nem eszik, fáj az ínye és sír. Tegnap este már odáig jutottam, hogy elmentem itthonról sétálni, miközben apjánál üvöltött. :oops: :oops: Hamar visszahúzott a szívem, úgyhogy hallgattam tovább az ordítást és próbáltam elringatni.

Ne haragudjatok, hogy ilyen hosszan ecsetelgettem a történteket, de kész vagyok.

Légyszi segítsetek pár ötlettel.

Na megyek, mert folytatódik a tegnap esti műsor nálunk. :(

Puszi: Évi

KépKép
ranpo
 
 


Lányok,

gyors kérdés. A hozzátápinál ha a gyermek fintorog, akkor rögtön rakjam félre az adott ételféleséget, vagy azért csak adjam neki napokon keresztül. Az almát szerda óta kóstoltatjuk, a leve már lecsúszik, de a péptől öklendezik, meg arcokat vág. Ma azért már 5-6 icipici kanállal lecsúszott. Szóval?

Évi,
szerintem próbáld ki a lányok homeos megoldásait, aztán ha nem műkszik, nyomás a gyerekorvoshoz. Hogy nem hízik, az belefér, de a fogyás nem jó! Bár én nem vagyok szakértő, meglátjuk, mit mond Timi.

Sára,
én is sajnálom, hogy nem voltunk. Máté már meggyógyult, de én nagyon lerobbantam, ágyban feküdtem egész nap, rázott a hideg. Tapasztalt anyukák! Ilyenkor hogy látjátok el a gyereket? Én megkértem az uram, hogy maradjon itthon.. :roll: Még mindig nem vagyk 100%, sőt még 60% sem...

Egyébként jelentem, hogy nálunk azóta még egy fog kibújt, és puha felülleten megy a visszafelé forgás (hasról hátra). A keményen még gyakorolni kell.
Pusz.
R.
rita81
 
 


Sziasztok

Verocska
a dokid neve akkor nem is szerepel a táblázatban?
Hát igen vannak jó és rossz dokik is. Én is találkoztam a klinikán olyannal akivel nem szeretnék mégegyszer. De hát ez van. És még meg is vizsgált (pedig a saját dokim sem abajgatott), de úgy hogy a csillagokat láttam. Na mindegy, mert legközelebb az életben nem fogom hagyni neki ha úgy alakulnak a dolgok ahogy én szeretém. Ja és erre csak annyit mondott az egyik nővérke (szülésznő) hogy kicsit durva volt a doktor úr. De én azért árulkodtam a dokimnak, és nem is nyúlt hozzám többé senki más.
De remélem hogy azért ez az eset nem tart vissza egy kistesótól.

Ranpo
nekünk a dokinénik a fogzásra Cataflan cseppeket írt fel (én ezt csak végső esetben adom neki éjjszaka - de nagyon hatásos, mert 20-30 perc múlva már úgy alszik ismét mint a bunda reggelig), + vettem olyan íny bedörzsölő zselét is, de nálunk nem vált be mert fél óra múlva ugyanúgy ordított mint előtte.
És ilyenkor nem is esznek olyan sokat, csak nyugodtan próbálkozz, ne félj nem fog éhen halni.

Rita
nálunk is eleinte nagyon nehezen ment, sokszor még most is, ha most még csak a lé megy akkor csak azt add neki, és majd pár nap után próbálkozz megint. Én másokkal ellentétben ha a gyerek nem eszi meg amit adok neki akkor próbálkozom mással olyannal amiről tudom hogy megeszi, mert sokan azt mondták, hogy ha nem eszi meg ebédre akkor majd megeszi a következőnél, ha akkor sem akkor majd a következő etetésnél, ja és nem adnak neki mást, hogy akkor úgyis éhes lesz és megeszi, én nem hagytam soha éhezni.
Nagyon ügyes a pici babád.
Miért nincs vonalzód?

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok!

Remélem mindenkinek jól tellik a hétvége és köszönjük szépen a képes jókívánságokat!

Kgk
Múlt héten voltam Patai doktornál, és mondta, hogy utazás előtt még menjek el hozzá, hogy megnézzen. Arra gondoltam, hogy elkészítem kitöltetlenül a két igazolást és ha minden renben van akkor neki csak alá kell írnia és le kell pecsételnie. Nem tudom, hogy jó-e, de majd kiderül. Nem akarom az idejét húzni vele.

Gabek
Köszi szépen a tanácsot, én is az Istenhegyi klinikára fogok menni, igaz nem Dr. Lintnerhez, de mindegy. Csütörtökön felhívtam a Mátyásföldi klinikát, mert elfelejtettem előzőleg megkérdezni kb. hány percet tesznek fel DVD-re. Nem tudom kivel beszéltem, de nagyon érdektelen, szemtelen sorolhatnám volt az illető, nem akart válaszolni a kérdésemre, mindig csak azt hajtogatta "nem tudom". Megkérdeztem, ki tud nekem erre választ adni, erre Ő, hogy senki. Na gondoltam még jó hogy most kiderült, hogy mi a helyzet. Végül megkérdezett valakit, de olyan hangnemben, mintha én, a telefonáló hülye lennék, és ezt is csak azért tette, mert mondtam neki, hogy hétfőre van időpontom és szeretném tudni. Hát ezek után, ha azt hiszik, hogy megyek, akkor tévednek. "Megköszöntem, hogy ennyire kedves és segítőkész volt..." A hétfőt viszont már úgy várom és annyira reménykedem, hogy a pocaklakó aktív lesz.
A repülőút nem lesz túl hosszú, kb. 2 óra. Londonba megyünk, messzebbre nem vállalnám, már így is ideges vagyok...

Emma / Timi
Köszi a málnalevél teával kapcsolatos infót. Remélem nem túl rossz az íze és hogy tényleg segíteni fog.

Prücsök / Saara
Köszi a hsz-t, majd írok Emmának és megkérdezem, hátha tud segíteni nekem.

Saara
A babához én magyarul a férjem pedig angolul fog beszélni. Igaz, ha együtt leszünk mind a hárman, akkor angolul kell beszélnem, mivel a férjem "lusta" és nem tanult még meg magyarul :-D Remélem nem fogjuk a bébi-t nagyon megzavarni...

A kórházzal kapcsolatban engem most az bosszant, hogy hiába tudnék átjelentkezni egy másik címre, és akkor a klinika az benne lenne a 3 kórházban, de ha az orvosom nincs ügyeletben és én azt szeretném, hogy ő ott legyen, akkor ugyanúgy kellene fizetnem, mintha egy másik kerületből mennék oda. Kis esélyét látom annak, hogy pont mikor szülnöm kell, pont ő legyen ügyeletben, mert az én szerencsémet ismerve a szülés akkor indul meg, amikor ő hazamegy... Én nagyon izgulok, hogy mi lesz, főleg olyan tapasztalatokat olvasva, amiket néhányatok már átéltek :oops:

Emma
Meg tudnád kérdezni anyukádat, ha én külföldön mentem férjhez, de a házasságunk itthon is anyakönyveztetve lett, hol kell kikérnem a friss házassági anyakönyvi kivonatot (ami lehet hogy másolat) és hogy elfogadják-e? Előre is szeretném, nagyon szépen megköszönném a segítségedet.

Továbbra is jó hétvégét kívánok mindenkinek!

Renáta

Kép
renatac28
 
 


Sziasztok,

Renata
Ha jól emlékszem májusban még kedden du-n rendelt dr. Lintner az Istenhegyin. Nyugodtan mond, hogy hozzá szeretnél menni és akkor hozzá adnak időpontot.
Percre pontosan nem tudom mennyit vesznek fel a DVD-re, de az elejétől a végéig mindent, tehát emiatt ne aggódj, addig próbálkozik, amíg be tudja hozni az arcát, a gerincét, a kis kezét, a fütyijét ill. amije van :wink:

Rita
A hozzátápi ne sürgesd, csak minden nap adj neki egy kiskanállal többet, aztán majd ráérez az ízére és akkor mehet a nagyobb mennyiség. :)
Szerintem ha Máté nagyon fintorog, akkor azt a kaját kicsit felejtsd el és 1-2 hét múlva próbálkozz megint, vagy add máshoz hozzáadva. pl. Gergő a sütőtököt nem nagyon komálta, azután adtam neki néhány nap múlva almával összekeverve és azóta már szereti magában is. Ha esetleg az almát nem ette akkor próbálkozz más fajtával.
Még a paradicsom az, amit első alkalommal nem akart megenni, ez már jó néhány hete volt, de azóta sem adtam neki. Holnap a cukkini lesz az újítás :P

Ranpo
A homeos Chamomillát próbáltad már? Az direkt fogzásra való és egy kicsit le is nyugtatja. Ha nem akkor futás homeós gyógyszertárba :)

Verus
Ha úgyis álnéven vagy akkor azért az orvost megneveznéd? Csak, hogy tisztán lássunk.

Jó vasárnapot mindenkinek,

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Sziasztok!

Évi, köszi a hiányolást. Írtam privit, (mert nálunk is hasonló volt a helyzet), meg majd hívlak is!

Kedves talizók!

Nagyon-nagyon irigyeltünk titeket Pankával! Mivel nálam még megvolt a vírusos torokfájás, nem mehettünk. De legközelebb Panka is megsimizi Vincus fenekét :D Ő tetszett neki legjobban. :D Együtt néztük meg ugyanis a képeket. Mindenki tündéri!!! Olyan érdekes, hogy elképzellek titeket valahogy, és a képen egész más. Pl. Anidot és Saarat képzeltem egész másnak...

Nálunk lassan múlik a torkosság, Panka 1-2 nap alatt kiheverte. Neki is mocorog a foga, tele a szája a kezével állandóan. De hál istennek rendesen alszik.
Inkább az éhséggel volt probléma. Az elmúlt 1-2 hétben biztossá vált, hogy éhes marad. Főleg este. Most 3 napja estére kap egy kis tápszert pótlásnak. Azóta újra átalussza az éjszakát, és kora este sem nyűgös.

Állandóan ülni akar. Mindig húzza fel magát. Háton alig marad meg, mindig ülne, hason meg tornászik, fekvőtámaszozik. Van, hogy a popóját is felemeli hosszabban. Nem korai ez még egy 3 hónapos gyerkőcnél? Féltem a gerincét!

Na megyek, veszek egy habos fürdőt, puszi mindenkinek,

Ági és Kép A 3 hónapos Panka

Kép

Kép
cseragi
 
 


Szervusztok!

Azt hiszem, szerepel a (volt) dokim a táblában, de a mostani kismamák közül senki nem jár hozzá.

Hozzá kell tenni, ő azt hiszi, nekem tett jót a császárral (nem kellett annyit szenvednem, nem tágult ki a hüvelyem stb stb). A lelki sérüléseim nem olyan láthatóak. Sokat gondolkodtam, elmondjam-e neki, mennyire megalázónak éreztem ezt az egészet. Azt hiszem, amolyan női butaságnak tartaná, és úgy gondolja, az idő múlásával rá fogok jönni, hogy neki volt igaza. Egyébként nem tűnt volna fel, hogy miket mesterkedik, ha nem látok bele más okokból a folyamatba. Egyébként egy gentleman, nagyon jól vizsgált, nagyon aranyos, mindenkinek megjegyzi a nevét, sok boldog kismamája van. Ezért lepett meg a szülőszobai viselkedése. De azt hiszem, mások is tapasztalták, hogy a szülőszobán szeretnek sietni az orvosok, divat siettetni a szülést, amitől jó kis teljesítménydrukkja lesz az embernek.

Úgyhogy nem nevezném meg az orvosom, még így anonimen sem.

Szerintem ebből a szempontból jó lesz az ügyeletesnél szülni. Talán így nem lesz érdekük siettetni a folyamatokat. Csak ennyit akartam mondani.

Verus
verocska23
 
 


Sziasztok!

Rita, Gabek
Köszi a tippet, már adtam neki este homeos bogyót. Chamomillát, igaz csak 1-szer mert nem tudom hogyan kell használni, hogy hatásos legyen.

Ági
Te homeos dolgokban otthon vagy. Tudsz segíteni? Hányszor lehet neki adni és mennyit?

Rita
Gratula a kis törpidnek a forgáshoz, nagyon ügyi! :D :D

Erika
A Dentinox tényleg jó, de csak ideig-óráig. Sajnos ezt már mi is megtapasztaltuk. :( A Cataflan csepp lórúgás lehet, nem? De igazad van, legalább alszik. :wink:

Prücsök
Köszi a képeket, nagyon jól elkaptad a pillanatot minden babónál. Csak nem profi fotós vagy titokban az informatika mellett? :wink: :D
Blanka nagyon szép kislány. Nem is csodálkozom, hogy minden kis srác bele van esve teljesen. :D :D

Cserági
Köszi a privit, már válaszoltam is. Majd beszélünk. Panka szemei megbabonáztak teljesen.
Ennyi szép kis csajszi! Még a végén mégis kedvet kapok egy kistesóhoz. :wink: :D

Angyalka
Jó volt talizni. Édes pocid van! Jenci igazi jó fej kis krapek. :D :D Nem rettentünk el, nyugi.

Toreau
Most már én is szedem a Magne b6-ot, hogy ne legyenek sűrű "lefagyások". :wink:

Jutka
Legközelebb majd beszélgetünk. Lányos zavaromban kétszer is kezet fogtam veled? :P :oops: Bocsi, csak úgy elámultam a sok édes baba és mama láttán.

Bocsi, ha valakit kihagytam volna, nem direkt.
Hűha, kicsit hosszúra sikeredtem. Azt hiszem most eltűnök egy időre, Ricsi nyűgi lett megint. :?

Süt a nap! De jó! Mindjárt leviszem a törpit sétálni. Ki tudja mikor lesz megint ilyen szép idő. :)

Puszi: Évi

KépKép
ranpo
 
 


Sziasztok!

Bocsánat, hogy megint velem van probléma, de sajnos nem kaptam meg a linket a fotókhoz. Megtennétek, hogy elkülditek nekem is?
A citromailes cimem a jó, az, amire a talival kapcsolatos körleveleket is küldtétek.
Előre is köszi!

Renáta!
Szerintem jó, ha elmész dokihoz utazás előtt,. Biztos, hogy százszor nyugodtabban ülsz majd fel a gépre, ha tudod, hogy minden rendben. Nagyon jó ötlet, hogy előre megirt igazolást viszel neki és csak aláiratod! Nekem is kellett már többször papirt kérnem tőle és nem volt egyszerű. Ő azt mondta, hogy bármit aláir, csak vigyem oda, viszont azt a bármit a nővérek szerint neki kellett volna legépelni a kezével. Szóval legjobb, ha te gondoskodsz a papirról!

Egyébként a párod családjához mentek Londonba?

Évi!
A Chamomilla bogyó nagyon jó,mi is ezt használjuk Botinál és elég jól működik. Én még a Panadol Baby-t ismerem, amit ajénlanak fogzási fájdalom csökkentésére. A Dentinox gél nálunk is leszerepelt, olyannyira, hogy be sem tudtam kenni vele Boti inyét rendesen, mert már az izét is utálta.
Azt hiszem, amikor pici volt és még csak vártuk a fogakat, ő sem akart rendesen enni. Nálunk mondjuk az is nehezitette a dolgot, hogy bimbóvédővel szoptattam és a védő nyomhatta az inyét szegénynek.
A kanalat lehet, hogy azért nem fogadja el, mert az is hozzáér az inyéhez és nyomja kicsit.

Szerintem jó lehet, ha megpróbálod többször mellre tenni, mert lehet, hogy a végén már azért is sir szegény, mert éhes marad.
Remélem, hamar helyreáll a rend nálatok és megnyugszik szegény babád!


Lányok!
Nagyon örültem, hogy irtátok a Magne B6 jótékony hatásait!
Mostanában én is többször érzem, hogy egy perc alatt sikitófrászt tudok kapni a legkisebb rendbontástól is, amit Boti művel, és már azt hittem, megbuggyantam.
De jó hir, ha ezek szerint a magnéziumhiány okozza!


Már rég akarom nektek irni, csak mindig kimegy a fejemből, hogy minden hétköznap délután 13.00-kor a Kossuth Rádióban van a Vendég a háznál-Gyerekekről felnőtteknek cimű műsor. Lehet, hogy ismeritek, én mostanában fedeztem fel magamnak és rendszeresen hallgatom. MIndenről szó van benne a testvérféltékenységtől kezdve a megfelelő kiscipő kiválasztásán át a gyermekkori agresszióig. /Persze nem egyszerre.:) /
Fél óra az egész, én mosogatás közben szoktam hallgatni.
:)

Szilvi!
Én is javaslom, hogy pihenj minél többet! Aludni én is nehezen tudtam az utolsó hat hétben, mert Boti egyszerűen nem engedte, hogy oldalra forduljak, csak háton fekvést engedélyezett. Én jobb szeretek oldalra fordulva aludni, úgyhogy elég nehezen ment a csicsikálás.


Rita, Cserági!
Jobbulást kivánok, mézes tea két liter, lila hagymával megspékelve! :) :) :) :) :)


Timi!
Örülök, hogy Hanna jobban van, remélem, tényleg kimásztok ebből a makacs kórságból!

Gabi!
Gratulálok a munkalehetőséghez, nagy dolog, hogy sikerül visszamenned 4 órába!
Ez kéne majd nekem is, csak még nem tudom, mikor. Tulajdonképpen lenne is hely, ahová visszamenjek, de őszintén szólva azért nem erőlködöm, mert annyira nem szerettem a kollégáim felét- persze az idősebbik felét :? -, hogy százszor meggondolom, mikor vetem be magam közéjük újra.


Na, most megyek, mert Boti hamarosan felkel, aztán megyünk pápá! :D :D :D

Szép napot mindenkinek!

Kinga
kgk
 
 


Sziasztok

Ranpo
Cataflan: lehet hogy lórugás, nem tudom, nekem a dokinéni mikor felírta azt mondta hogy reggel és este, de én csak akkor adom ha szükség van rá, és akkor is csak este v. éjjszaka, vagyis ritkán.
Dentinox gél: hát nálunk mint írtam nem is igazán hatott, és még mielőtt az ínyére kentem volna ő már le is nyalta az újjamról.

Sziasztok

Mindenkinek nagyon szép álmokat kívánok, kicsiknek és nagyoknak is!

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Renáta, megkérdeztem anyut, azt mondta, hogy a fővárosi önkormányzathoz kell menni az V. kerület, Városház utcába. Elméletileg itt kellett anyakönyvezni anno a külfödi esküvőtöket is, ha minden igaz.

Kinga, a Ti kérdéseteket is megkérdeztem. A menet az, hogy először nektek kell kérvényezni a helyi anyakönyvi hivatalnál, hogy felvehessétek ezt a régi családi előnevet (vinni kell a nagypapa anyakönyvi kivonatát, hogy bizonyítani tudjátok valóban volt ilyen), ez egy szimpla névváltoztatási kérelem. És egyúttal kérelmezhetitek, hogy a gyereketek is megkapja ezt a nevet.
Tehát csak akkor megy a dolog, ha Ti is megváltoztatjátok a neveteket.

Remélem tudtunk segíteni.

Puszi,
e
emma8
 
 


Emma
Hogy Te mennyit segítesz anyukád által :) ez tök rendes dolog :P

Ranpo
A Chamomillából 5 golyócskát kell feloldani minimális vízben és azt beadni a gyerkőc szájába. Előtte, utána nem szabad sem enni sem inni fél órán keresztül.
Annyiszor adhatod ahányszor csak akarod, de meglátod már az első adag is hatni fog. :wink:

Rita
Mi az, hogy puhán meg keményen forog? Mi a puha pl. takarón felül? És az a könnyebb??? :shock: Gergő a földön szokott forogni, szerintem nagyon puhán nem is tudna :roll:

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Ranpo,
Fogzásra Chaomilla 15CH-: 5 golyócska 1 adag, többször, akár félóránként.
Nálunk elég volt a napi 2-3 adag. Most nem is kap már 2-3 napja, gondoltam végülis már kint van az alsó két foga, a felső kettő meg még nem mutatja magát. :)
Amúgy nem vagyok profi fotós (sajnos), de imádok fotózni. Sajnos egy pár kicsit homályos lett, pedig... :( Blankáról is mindig a legjobb képek lesznek homályosak. :roll:

Tegnap óta barackot ízlelgetünk: elsőre 20 ml, másodjára 30 ml, ma már 40 ml csúszott le. Édes, ahogy tátja a kis száját. :) Így viszont lassan 4-re csökken a rendes szopi (20-30 perc) napi mennyisége a hajnalival együtt, amit én keveslek. :? Lehet, hogy elég neki? Ma 1 óra felé nem tudtam megetetni, csak kortyokat szopizott, aztán kapott barackot és azzal elvolt fél 4-ig. Pedig azt hittem a hozzátápi majd olyan lesz, mint a nagykönyvben: szopi után mindig egy pár kanállal több. Remélem azért jól csinálom.
Ráadásul a barack ellenére ma kaki sem volt. :shock: Na azért nem csüggedek, volt már ilyen, csak meglepődtem.
Viszont ma magától elaludt délután a lánykám! Éljen!!! :D

Jó éjt mindenkinek!
ági

prucsok
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a linkeket, jól megnéztem a fotókat,
nagyon - nagyon aranyosak lettek! Mi lehetett ott, azta!
:D :D :D

Cserébe én is szolgálok némi képi infoval rólunk! Feltöltöttem Boti képeit a fotóalbumba, Kováts Botond Olivér albuma néven kell keresni. Ha van egy kis időtök, nézzétek meg! :)

Jó éjt mindenkinek!

Kinga
kgk
 
 


Sziasztok!

Kinga, hol kell keresni az albumot? Melyik oldalon? Vagy én vagyok béna :lol:?
Tetszett a "sikitofrasz" :lol:. Megnyugtat, h nem csak én vagyok néha türelmetlen.
Es köszi, h irtad a Vedég a haznal c. müsort, tényleg nagyon jo, de mindig elfelejtem atkapcsolni a radiot. Apa most beallitotta a telefonomat, ö elvileg nem felejt el sipolni :)!

Vincus ma 13 honapos, repül az idöö! Ennek örömére elkezdett lépegetni. Még nem mondanam, h elindult, de dolgozik az ügyön! Annyira édes, ahogy probalkozik (anyai objektivitas :lol: :lol:)

Evi, nem szeretnétek kistesot??

Angyalka, bevallom meglepett Jencike viselkedése, igaz, irtad, h ez van, de igaziban jobban felfogja az ember :lol: . Halas vagyok, mert igy nem fogok megijedni, ha nalunk is elöfordul ilyesmi :)! örülök én is, h talakoztunk!

Szilvi, csatlakozom a többiekhez, tényleg probalj pihenni minél többet (mint az Amelie-ben :wink: ), mert szükség lesz az energiara és még van idöd a baba érkezéséig!
En is végig tudtam aludni, mint Prücsök. Söt kifejezetten jol aludtam még a legvégén is :)!

Dorka, mi ujsag Veletek? Hogy sikerült a kiruccanas?

Gabek, mar akartam én is gratulalni a munkahoz, biztos jot fog tenni. Ugy latom van is kedved rendesen visszamenni :)! 4 oras melo jo lehet.
En sajnos utaltam/utalom a munkahelyemet igy nem is gondolkozom ilyesmin :( :(

Megyek, atadom a palyat Apanak :)!

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Emma, utolag is szeretnék boldog névnapot kivanni :) :)!

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Köszi, Saara!

A tisztítószereket nem felejtettem, csak még nem beszéltem a sógornőmmel. A héten valamikor megejtem. Viszont kipróbáltam az ecetes öblítést. Tök jó, és őszintén szólva nem érzek különbséget a coccolinós öblítéshez képest.
emma8
 
 


Sziasztok!

Sára,
már én is várom,hogy elinduljon Hanna baba.Az olyan csodálatos amikor az első lépéseit önállóan megteszi! :)

Ranpo,
kicsit késve de pár tanács. :lol:
Igaz nekem nem sok tejem volt,de szakmailag válaszolnék.
A fogacska miatt is lehet nyügös a babó,arra nagyon jó,amit a lányok tanácsoltak.
De azt is meg kell figyelned,hogy elég-e a tejcsi a manónak!Már régebben is szó volt erről,de mindig aktuális lesz ez a téma,amikor valamelyönk babája kerül ilyen helyzetbe.
Lehet,hogy a mennyisége a tejcsinek nem változott,ezért nehéz észrevenni a vátozást.De a minőség sajnos változhat.Lehet,hogy már nem annyira tápláló a tejed,ezért sírósabb a baba,és írtad is,hogy nem gyarapszik rendesen.Beszélj a védőnőddel vagy az orvosotokkal.De mint mondtam a fogacska is állhat e mögött.Mindenképpen járj utána!!
Tudom ilyenkor az ember aggódik és feszült,de próbálj nyugodt maradni,az esetleges feszültség ne hasson ki a babára!
Kitartás,szorítok,hogy könnyen átvészeljétek ezt az időszakot.Hisz nincs annál rosszabb amikor sír a bab és mi úgy érezzük,hogy tehetetlenek vagyunk!De azért vagyunk mindjáan ANYÁK,hogy megoldjuk a problámákat és helytálljunk! :lol:


Verocska,
sajnos teljesen igazad van.Mindig és mindenhol vannak és lesznek "rossz"orvosok!Sajnos én is sok példát tudnék felhozni hasonló esetekből,ami veled megtörtént.De az ellenkezője is előfordul!Ami sajnos nagyobb baj.Amikor az orvos nem rendeli el a császárt,pedig szükséges lenne.
De az ügyeleti szüléseknél is előfordulhatnak ilyenek,de nem azért mert az ügyeletes akarja a császárt,hanem a"saját"orvos,akihez a kismama addíg járt.Ez is egy kiskapu,hogy nála"szülhessen"az anyuka!De ebbe tényleg nem akarok belemenni!
Remélem az új orvosodban nem fogsz csalódni! :lol:

Pusz

Timi
Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Sziasztok!
Ma éjjel szinte semmit sem aludtam... :( Figyeltem az órát, 10 percenként keltem fel, forgolódtam. Tiszta kómás vagyok!

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Szép napsütéses délelőttöt!

Mágnes, hát mi ez a nem alvás. Tessék még kihasználni ezt a pár hetet, mert utána nuku alvás. :D

Saara, gratula Vincének a 13. hónaphoz. Tényleg gyorsan megy az idő. Sajnálom, hogy meglepett a Jencike, de gondolhatod, hogy engem is amikor egyik napról a másikra ezt csinálta. Csak néztem ki a fejemből, hogy most akkor mi van?

Prücsök, gratula Blankának a barackevéshez. Ügyes kislány. Lehet a kaki egy kicsit később jön, de azért biztos fog használni a barack. És gratula az egyedül elalváshoz.

Évi, aranyos vagy, de szerintem Te pont lemaradtál a Jencike sírásáról. Vagy lehet, hogy tévedek? Ricsi nagyon növöget már, olyan nagy.

Cserági, jó hogy újra jelentkeztél. Nagyon édi a kis Panka. És milyen ügyesen mozog már. Ha nem erőlteted, hanem ő maga csinálja, akkor nem lesz baja, csak tényleg vigyázzatok, hogy csak azt csinálja amit magától tud.

Képzeljétek péntek óta történt egy "kis" változás. A Jencike megint elvan a nagyikkal, sőt ő akar menni hozzájuk. Volt már másfél órát is nélkülem. Lehet hogy ilyen hamar átvészeltük ezt az időszakot? Jó nem azt mondom, hogy minden a régi, de ez már haladás. Tök örülök. :D :D

Na megyek, megyünk levegőzni.
Pusz

Kép
Kép
angyalka2
 
 


Sziasztok!

A kandi tv-n biztos, h a 9. rész a klinikas (Andrea és Szilvi története)? Most nézem, de Uzsoki utcai korhazat ir :roll: Segitsetek légyszi :( !

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


SZiasztok!

Sára!

Én is gratulálok a 13. hónaphoz és persze az első totyogáshoz is!
Akkor hamarosan beléphetsz a szaladgálós mamik klubjába! :D :D :D
Vincus egyébként teljesen kéz nélkül tesz már egy-két lépést?
Ha igen, akkor kábé egy hét múlva már akár járhat is!!!
Botinál ennyi volt a tanulóidő.

A képeinket úgy lehet megtalálni, hogy ha fölgördülsz az oldal tetejére, a jobb felső sarokban van a fotóalbumok link. Ha ide belépsz, a K betűs albumok közt van Boti Kováts Botond Olivér néven.
Köszi, ha megnézed, remélem, tetszeni fog!

Nem irtam kommenteket, elég vegyesek. Nyaralás, állatkert, és van esküvői is.


Emma!
Köszönöm, hogy megkérdezted anyukádat a névváltoztatásról! Akkor most már ezt is tudom!


Angyalka!
Örülök, hogy konszolidálódik a helyzet nálatok!:) Azóta sem jöttél rá, mi válthatta ki Jencikénél, hogy egyik pillanatról a másikra nem ereszt el maga mellől? Lehet, hogy valami olyan esemény, amire nem is gondolnál, a kicsik olyan reakciókat tudnak produkálni, hogy az ember nem is érti.
Már irtam ezt, de nálunk is fennáll, hogy Boti nyafog és elszalad, ha jönnek anyósomék. Szerintem ezt azért csinálja, mert nagyon sokat vitték sétálni, amig a lábammal feküdtem itthon és egyszerűen elege lett belőlük. :?
Hála Istennek, nem sértődősek.

Prücsök!
A barack nagyon fini dolog, gratulálok hozzá! :) :)


Mágnes!
Szegény, nagyon rossz egy ilyen éjszaka! Mi lehetett a baj? Rugdosott a picur?


Na megyek, mindjárt jön a gázszerelő, jól elleszünk hármasban a fűtéscsővel! :) :) :)
kgk
 
 


Kinga,
Sajnos én nem találtam meg Boti képeit, pedig kerestem. :(

Blanka épp az előb nyalta körbe a fél nappalit, most a dolgozó van soron. :) Úgy tűnik már nincs megállás. Valami felmosóruhát kéne rászerelnem. :lol: És pénteken elkezdett kutyázni is! - ezt még nemis újságoltam.
Amúgy a fagyasztóból kiengedett gyümiket milyen hőmérsékletűen kell odaadni a babóknak? :? Tegnap Blanka megette hűtőből frissen kivéve és szobahőmérsékletűre melegítve is.

Mágnes,
Remélem csak átmeneti az aludni nem tudás nálad, különben már a babó kibújása előtt elfáradsz. Talán egy kis levegőváltozás apával jót tenne. :wink:

Angyalka,
Gratulálok a változáshoz és remélem tartós lesz :wink: , a nagyik és a ti örömötökre is.

Na lépek, mert miután leszereltem Blankát a modemről megcélozta a könyvespolcot. :roll:

ági

prucsok
 
 


Sziasztok:-)))

Igyekszem tényleg szunnyadni minnél többet, én is csodálkozok, hogy mire képes a babavárás.
Előtte semmi ébresztőt nem hallottam, éjjel sem ébredtem fel semmire.
Most apa köhint egyet, és kész, órákra vége az alvásomnak :? :? :?
Na mindegy, délután is próbálok szunyókálni egy kicsikét, ami a hátamnak is elég jót tesz, mert egy hete kb eléggé fáj már délutánra. Pedig nem vészes a súlygyarapodásom sem, valószínűleg rosszul tartom magam, azért fáj :( :( :(

Saara: igen, a 9.részben van két kismama, Szilvi az uzsokis, Andi a II. soté-s kismama, ő pont az én dokimnál szült :lol:

Ti hátfájásra használtatok feketenadálytő krémet? (terhesség alatt, nem tudom szabad-e) Vagy van vmi jobb tippetek esetleg?

Kitartás minden Maminak, akinek a bébijénél jönnek a fogacskák:-)

Szép napot mindenkinek!

Szilvi

Lilypie Fifth Birthday tickers



Lilypie First Birthday tickers
b.szilva
 
 


Saara,
minden kandi részben 2 story van, két külön kórházból. A film második felében kezdődik az Ács dokis rész.
emma8
 
 


Szép jó napokat!!! :lol:

A talin mi is jól éreztük magunkat, s Kata is megkavarodott másnap,rengeteget aludt! :lol:

A képeket köszönjük! Apa szerint is nagyon édesek a srácok!

Sára
Vince képe és vonalzója tök jó!
Miért gondoltad meg magad?
Keresem a környezetbarát mosogatószert a DM-ben, de nem találom.Hol keressem?


Rita
Nálunk is így indult a hozzátápi!
Kata fintorgott rendesen, én lefotóztam! :lol:

Renatac28
A gyerkőc pontosan tudni fogja, hogy kihez, hogy beszéljen! Nagyon ügyesek! Jó nagy előnnyel indul az életben, már két nyelvet fog ismerni!

Verocska
Miért a névcsere?

Gabek
Gratula a melóhoz! Ami jó a mamának az jó a babának!

Lilla
Anyukád hogy van?

Cserági
Van autóm, minitali???


Volna egy kérdésem a hozzátáplálás kérdésében

A gverkőc már kapja az almát, a héten adtam neki sütőtököt összekeverve almával és zabálja! A délelőtti kajánál kapja, úgy 10-11 között, s utána már a tápot nek esz/issza meg! Már ne is adjak neki tápot ilyenkor, Ma pl. megkajálta a skis adagját, s egészen 3-ig nem volt éhes!

Az igaz, hogy gyümit két kaja között adjak?
Akkor ez így jó?
És jövőhéten adhatok neki pl.: krumplit?
Azt táppal lazítsam vagy főzővízzel???
Céklát és banánt mikor lehet?
És ha már megszokott egy ízt, azt ha nem kapja 3-4 hétig elfelejtheti?

Pusszantás, mert fennforgás van! :lol:

Kép
anid
 
 


sziasztok!

Ranpo Évi! Ügyes vagy! Rögtön rámtaláltál :lol:

Prücsök! Nagyon ügyi Blanka! na majd ha kavarni fog a nappaliban, az milyen lesz!

Sára! Én is megnéztem ma a szülőszobát. Jó, hogy már túl vagyok a szülésen, és tényleg teljesen másképp tekintek tapasztaltként a dolgokra. Neked hogy tetszett?

Anid! Megint a fején találtad a szögetl! Most tényleg, ha valami ízlik a gyereknek, akkor azt 2-3 hétig elfelejtheti??? Nálunk is megindult a projekt, és amennyit vesződtem vele, olyan rendhagyó lett a kezdet ti. anyatejes naranccsal kezdtünk :oops: Én simán fogok neki adni céklát, krumplit, és banánt is, sőt még lehet hogy ebben a sorrendben, no jó, némi almával mixelve. :wink: Olyan jól indult a dolog, azt hiszem Lilla, te írtad, hogy majd a gyerek önbizalmat ad, hát tényleg így van!

KépKép
toreau
 
 


Halihó!

Nagy újság van: szombaton betöltöttük a 7 hónapot (na nem ez a nagy hír) éééééééés elindultunk négykézláb még aznap :) Majd jól végigaludtuk az éjszakát :) Nagyon boldog és nagyon büszke anyuka vagyok most :) :) :)

Gratula a közelmúltban, közeljövőben féléveseknek! (Robika, Máté,Blankapanka)! :) Nőjenek nagyra és egyenek jól, sikeres hozzátápit kívánok Mindenkinek, olyan sikereset, mint a miénk.

Rita: Az almát Bálint se csípte. Én abbahagytam az almát, nem erőltettem tovább, folytattuk barackkal. Később visszatértünk a nyers almára, mostmár elfogadja, de csak a Goldent. Főzve, sütve megeszi az almát, bármilyet. Na meg a Hipp üveges almát is nagyon bírja. Próbálkozz majd esetleg az alma ezen válfajaival, hátha utána megeszi nyersen is.

Huncut: Ne viccelj, nagyon szerettük Sanyikát :) Mégha nagyon meg is szeretgette Bííít :)

Angyalka: De jó, hogy így alakulnak a dolgok Jencikénél! Drukkolok, hogy továbbra is így maradjon.

Úgy látom mindenki Szülőszobát nézett. Én is :) Háááát, először is jót bőgtem, aztán meg támadt jópár gondolatom. De ezt inkább hagyjuk.

Anid: Köszi a kérdést, aranyos vagy, anyukám alakul. Még 16.-áig gipszben nyomja. Jobb lett volna, ha nálunk marad és tud pihenni , de ő már nagyon vágyott haza, izgatta mi van otthon. Szerintem most nagyon nem pihen.

Prücsök: Köszi a képeket, nagyon jók lettek.

Timi: Úgy döntöttünk Apával - a Ti eseteteken okulva - hogy beadatjuk Bálintnak a Prevenart. Szerdán megyünk. :cry: :cry: :cry:

Hu, ez így nagyon nem jó, hogy napokig nem jövök, mert annyi mindent tudnék írni. De most ennyire futotta.

Puszi
Lilla

lilló
 
 



Sziasztok,

Gratula Vincének az első lépésekhez!!

Gratula Blankának a barackevéshez!!

És Bergőnek is lehet gratulálni, ugyanis lett egy fogacskája :) :lol:

Lilló
A prevenar az a pneumococcus elleni oltás?

Anid
A sütőtökben jó sok kalória van, nemcsodálom, hogy Kata bealudt tőle :wink:
Szerintem ha jól elvan egy adag gyümivel, akkor már ne adj utána tápszert, mert pont az a lényeg, hogy kiválts tápszeres kajálást és szépen lassan átszokjon a kanalas dolgokra.
Bár nekem az őrült védőnőm azt mondja, hogy mindent sűrítsek tápszerrel, de szerintem ez hülyeség, mert így minden tápszer ízű lesz és a gyerkőc nem ismeri meg az igazi ízeket, ami azért valljuk be sokkal jobb és változatosabb, mint a tápi.
Én azt csináltam, hogy az első hónapban csak gyümölcs, utána a következő hónapban pedig már elkezdtem adni a zöldségeket is, tehát a jövő héten Te is elkezdheted a krumplizást egy másik kajálási időpontban. Célszerű ezt az ebéd idejére tenni, mert később ez lesz a legtáplálóbb, mert majd ebbe megy bele a hús is.
A krumplit a saját főzővizével hígítsd, a táp az sűrítené :( . De magában az elég fojtós, inkább adj hozzá az elején egy kis almát, annak az ízét már úgy is ismeri, aztán meg majd a többi zöldséggel keverheted.
Ha a krumpli már megy almával, utána keverheted bármivel, akár céklával is, arra ügyelj, hogy egy nap csak egy új dolgot kóstoljon meg. a cékla akár lehet a következő zöldséged, mert abba nagyon sok vitamin és fontos anyag van.
Szerintem banánt már adhatsz neki. Én az újakat úgy szoktam, hogy egy már ismerős ízzel keverem pl. almával és ha azzal nem köpte ki, akkor másnap már adhatod neki magában és akkor azt is csípni fogja.

Hajrá-hajrá, főzőcskézzetek ti is :) :lol: így legalább pontosan tudod mit eszik a gyerek :wink:

Még jó, hogy járok a baba-mama klubba, ott főzés is van és jótanácsokat is kapunk.

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Sziasztok!

Kgk! Nagyon jók a képek, nagyon aranyos Boti rajtuk. Nekem az utolsó lett a kedvencem…

Prücsök! A barack szerintem a legjobb gyümi, nálunk Sanyika (is) nagyon szereti.

Angyalka! Jó, hogy ismét elvan Jencike nélküled. Talán jut egy kis időd pihenni is, gondolom rádfér…

Gabek! Kicsit irigykedem a melód miatt, én nem tudnék 4 órában visszamenni, mert akkor tuti nem négyet dolgoznék, hanem legalább hatot. Remélem neked beválik és élvezni fogod ezt a kettősséget.
Gratula az első fogacskához!

Lilló! Gratulálok! Természetesen a mászáshoz és az átaludt éjszakához egyaránt, az éjszaka miatt kicsit irigykedem…
Nálunk Sanyikának még az üveges Hipp almától is fáj a hasa, nem is kicsit. Apának van tőle hasfájása, lehet h ez öröklődik?

Csajok! Adjatok nekem tanácsot! Mostanában elég sokszor zsibbad a kezem. Éjszaka arra ébredek fel, h zsibbad, pedig nem fekszem el és napközben is többször előfordul. Ez is magnéziumhiány lenne?

Sanyika tegnap volt 8 hónapos és a jó étvágyának köszönhetően egy hét alatt hízott 23 dekát, és így 9,23 kg és 72 centi!

Jó éjt és sok alvást mindenkinek!
Móni

Kép
Kép
huncut
 
 


Sziasztok!

Közben meglett Acs doki a szülöszoba c. müsorban....
Nagyon fura volt végignézni igy a szülést. Fura, h pont fekve megy a kitolas. Mindenesetre nagyon meghato, mikor kibujik a kismano :D!
Toreau, egyetértek, teljesen mas ugy, h mar tul van rajta az ember!

Kinga, én is megnéztem a fotokat, nagyon édes Boti!!
Ma lattuk a jatszon, egy pillanatra benéztek anyosoddal (azt hiszem). Nagyon profin megy! Tartott egy kis oldalra lépegetös bemutatot, nagyon aranyos volt, Vince csak nézett!
Igen, kéz nélkül megy. Ma 6-7 lépés is sikerült igy. Csak még nem annyira stabil, de nagyon örül a tudomanyanak!

Tetszett a bulis kép, ahol ott figyel az Aventes cumisüveg a sok sörösüveg közepén :lol: :lol:
A macis kép is nagyon édes.

Evi, mi a helyzet? Ne aggodj, mindenkinél elöfordul az ilyen kiakadas :). En is egyszer este indultam el futni varosi ruhaban, kukk sötétben, mert le kellett vezetni a "gözt" :D
Remélem bevallik nalatok a chomomilla. Ha nem (mint nalunk) elmehetsz homeos dokihoz és kinyomozza melyik szer hasznal Ricsinek. Jo, ha van ilyen, mert nem jo mindig beléjük tömni a panadolt.

Anid, egyetértek Gabekkal, nem kell tapszert rakni a kajaba plane, ha ilyen jol lakik. Eljen a sütötök :)!
Froscht én most a Praktikerben vettem. Ott nagyobb a valaszték. Nem tudom van-e felétek?
Olyan béna a DM, h csak néhany Frosch termékük van, nem értem :x

Anyatejeseknek 6 hotol mehet a cékla és 7 hotol a banan.
Minden megtörténhet ezekkel a manokkal, de nalunk nem volt még olyan, h megszeretett vmit és nem kellett neki késöbb.

Kis kép az még ok!

Emma, örülök, h bevallt az ecet öblitö helyett :) :) :)!

Moni, fura ez a zsibbadas :? Szerintem hivd fel a haziorvosodat!

Angyalka, akkor tul vagytok a nehezén, de jo :D!

Oné/Gyöngyi teljesen eltünt.... Lehet, h mar babazik :) ?

Ma a jatszon voltunk és jött egy nö 2 kislannyal. Az egyik jaték körül, ami szépen gumiszerü lappal van körberakva elkezdték kilo szamra dobalni a buzat a madaraknak. Megjegyzem akkor 1 db madar nem volt ott, de holnap biztosan tele lesz sz.rva az egész :x . Hogy miért pont oda kellett szorni, azota se sikerült rajönnöm csak jol felbosszantottam magam, de persze nem mertem beszolni :oops: :x Közben ott ment Vincus 4kézlab, de nem esett le neki, h nem kéne......
A varosi madarak nem a tisztasagukrol hiresek. A galambok pl egy csomo betegséget terjesztenek......... :x

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Sziasztok Csajok!

Valaki tudna nekem segíteni? Nov. elején emlegettetek valami Isteni finom túrós sütit, de a receptet nem találom, hiába keresem eszeveszetten! :shock:
Valaki úgy is írta, hogy Rita túrós sütije!
Elküldené nekem valaki a receptet? :roll:
Ezer köszönet!!
Ancsa
ani23
 
 


Szép jó reggelt!

Az elmúlt hét nyüzsgése után mától nyugisabb idők jönnek! kedden apukám volt itt, pénteken meg anyósék jöttek és tegnap utaztak haza!
Anyós nem akakrta elfogadni, hogy a gyerek úgy alszik el, hogy enm kell dajkálni, énekelni neki, hanem csak leteszem és kész!
Amikor már nincs el a játszószönyegén és semmi nem érdekli, csak nüszög be kell tenni a kiságyába és ott még egy kicsit dünnyög és elalszik!
Nem, ő énekelt, beszélt neki, ki-kivette az ágyból! A gyereket meg már nagyon bossszantotta, ezért elkezdett sírni. kivettem a kezből letettem a kiságyba, ahol a gyerkőc hüppögét még vagy 10 percig és elaludt! Ezt csinálta egy napig, míg elismerte hogy ezt a gyereket egyelőre nem kell dajkálni alváshoz!
de ugyanezt eljátszotta, hogy miért kínzom a gyeekte a szopival, miért hagyom bőgni, adjam neki oda a tápot! :twisted: Mert nem bírja hallgatni a sírást!
De mondom, hogy mégiscsak jó lenne ha még szopizna egy kicsit!

Na mindegy!

Sára
Megértelek! Ez a szólni/nem szólni ngem is kiborít! Nálunk ki van téve a ház körül, hogy "A kutyát benni Tilos!" Erre csak a lakók viszik oda a kutyát, és nyugodtan beszélgetnek a tábla alatt, mellettük megtotyognak a manók!
Ne ilynekor mi a teendő!?

Praktikert meg keresni kell! :(

A múltkor írtátok hogy a nagyob babaák úgy egy éves kor körül negyon megváltoznak, hiszti, saját akarat...stb! Lehet,h ogy azért mert ég nem tudják olyanjól elmondani, hogy mire gondolnak! valahol olvastam, hogy ki lehet alakítani babnyelvet, olyat mint a süketnémák jelezése. (talán:www.animakonyv.hu)
Ez a hiszti lehet, hogy kommunkációs gubanc!

Prücsök
Tesó is ezt akarta, hogy a ygereket felszereli rnggyal, hogy ő takarítson, ha már úgyis kúszik! :P


Na egyelőre dugulok!
Pusszantás

Kép
anid
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?