Új privát üzeneted érkezett!

Timi, a hasi uh-hoz nem tudom, hogy kell-e időpont :oops: a csípőficam szűréshez biztos. De ha ezt is ortopédián csinálják, akkor igen. vagy most nagyon nagy hülyeséget írtam? nem tudom, hol végeznek hasi uh-ot gyerekeknél.

Giga, Erzsikét én is ajánlani tudom, bár én nem vele szültem, ő volt az ügyeletes miután megszültem, míg 7-12ig a szülőszobán voltam(ágyhiány miatt-akkor készülődött haza a majdani helyemen lévő kismama), többször is benézett, minden kérdésemre kedvesen válaszolt, elsegített a mosdóba. szóval nekem nagyon szimpatikus volt, a következő gyerkőcnél őt kérném fel szerintem.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


[quote="giga1"]M írta:giga1anó!
Sikati!
Hááát. Lehet, hogy még a végén a kettős front miatt benn leszel estére... :D


nem vagyok bent. Sehol semmi. (tartok tőle, hogy őt is túl fogom hordani)
sikati
 
 


bocs, nem töröltem elég alaposan. :)
sikati
 
 

 
 

Ichtus!
Nagyon köszönöm az infót a csípőszűrésről, főleg a telefonszámot! Remélem még időben vagyunk!
Ne izgulj, a torna biztosan korrigálja azt a ráncasszimetriát!!!

Timi!
Hasi UH-ra kell időpont, a recepciós felkapcsol! Én úgy emlékszem, h nem az ortopédián van, hanem a gyermek radiológián!

Cincérke

Kép
cincérke
 
 


Sziasztok.

Teljesen elkeseredtem tegnap a dokinál.
Azt mondta, hogy fogékony lettem a fertőzésekre és talált egy condylomás csomót odalent. állítólag vírusfertőzés, és jövőhéten be kell mennem a kórházba, hogy leszedje.
Annyira félek.
Kérdeztem, hogy ugye ez nem árt a babának, azt mondta, hogy minél előbb le kell szedni. Szerintem elég kétértelmű válasz. nem?
Egyébként a kicsifiunkkal minden rendben szépen fejlődik.

Kép
tami2900
 
 


Sziasztok! Köszönöm a gratulációkat! Igen, nagyon jó érzés figyelni a fejlődését. Hiszen az első UH-on csak a "hálózsákját" lehetett még csak látni, most meg már vert a szive, megvolt az összes keze-lába-feje. Olyan hihetetlen az egész még mindig! Csakegy: köszi a válaszodat. Fölmentem ennek a klinikának a honlapjára, mivel a dokim is őket javasolta, és nekem úgy tűnt ki a szövegből, mintha a 25e Ft-ban benne lenne az UH-is. Ez ezek szerint nem így van? Mert akkor elég megtévesztők! A vérvételhez éhgyomorra kellett menned? Amennyiben nem, lehet hozzájuk menni munkaidő után is? Bocs, hogy ennyi sületlen kérdésem van, de nekem most már nagyon aktuális a dolog, elvégre jövő héten 12. hetes leszek! :D

Képzeljétek, tegnap voltam egy kismama klubban. Most indult, ez volt az első összejövetel. Egy baba-mama bolt tulajdonosai hozták össze, akik 3 gyakorló anyuka. Meghívtak néhány védőnőt, meg egy-két frissen szült kismamát is és lehetett kérdezgetni, elmesélték a tapasztalataikat..stb. Nagyon érdekes volt. Havonta 1x tervezik megrendezni ezt a szeánszot, és én nagyon szeretnék eljárni hozzájuk. Tervezik, hogy meghívnak szülészt, szülésznőt, gyerekorvost, baba-mama tornászt..stb. Érdekesnek ígérkezik. Ha valakit érdekel és kellően közel lakik Gödöllőhöz, akkor szólhatok a decemberi előtt. Mondjuk az furcsa volt, hogy a többi kismamának már jól látható, kerek pocakja volt, én meg csak szimplán kövéren üldögéltem közöttük a 11 hetemmel :D

Hópihe
ha-hópihe
 
 


Sziasztok!

Úgy néz ki,hogy Levi kezd gyógyulni,már nem köhög annyit! :D
Csak most meg enni nem akar! :cry:
Szerintem így is fogyott valamennyit,de remélem hamarosan jobb kedve lesz és újra eszkik!

Giga,
Tasnádiné Erzsikéről én is jó véleménnyel vagyok.
Mikor éjjel beértem a szülőszobára ő volt az ügyeleteső csinálta az NST-t amíg az én szülésznőm meg nem érkezett.
Nagyon rendes nő,a szobatársam nála szült és nagyon meg volt vele elégedve!
Eltelt 3 nap a szülés óta és akkor találkoztam vele a folyosón,odajött,gratulált Levihez és beszéltünk pár szót!

Kép
mano83
 
 


Húúú! Mivel ennyien ajánlottátok Tasnádiné Erzsikét, szerintem megkeresem, és megkérdezem.
Nagyon szépen köszönöm a sok segítséget!!!

Sikati!
Kitartás. Még a végén tényleg összefutunk a kórházban, ha túlhordanád... :wink: Bár ez lehet, hogy neked nem annyira jó hír (mármint a túlhordás).

Tami!
Ne idegeskedj! Biztosan minden rendben lesz. És ha ajánlhatom ne is olvass utána ennek a dolognak a neten. Amikor nálunk is volt valami kis gubanc, én beleestem ebbe a hibába, és olyan horror sztorikat írtak, aztán a dokim megnyugtatott, hogy az interneten mindent eltúloznak. Nem szabad készpénznek venni!
Nagyon szorítok neked, hogy minden okés legyen! Vigyázz magadra!
Mikor kell bemenned a kh-ba? Be is kell feküdni?

Kép
Kép
giga1
 
 


Sziasztok!

Ezer éve nem voltam, úgyhogy megkésve egy kicsit: Pilla ezer gratula!

Maliról nem tudtok semmit? nagyon rég hallottunk felőle!

Halljátok csajok, annyira gyorsan telik az idő! még csak most voltam tizenegynéhány hetes és irígykedtem, h mindenki milyen elöl jár,most meg már én is a 30. hétben vagyok. olyan fura :D

figyusztok, én ezt nem értem, eddig vmi olyasmit hallottam, h eltolják ezt az egész szabad orvosválasztásos dolgot jún-ra. tegnap este meg megint az mondták a tv-ben, h jan-tól bevezetik. van erről valakinek, használható infója? szerintetek az ideiglenes lakcím figyelembe vehető a kórházválasztásnál?

murphyke

Kép
murphyke
 
 


ja még annyi, h ti mennyi magneb6-ot szedtetek? mert tegnap is bevettem 3*2-t de mégis keményedik a hasam, valamint éjszaka úgy begörcsölt a vádlim, h még mindig marhára fáj :(
ráadásul ettől a nem alvástól teljesen készen vagyok, annyira fáj a derekam, h alig alszom egy-két órát (de természetesen azt sem folyamatosan). kár, h nincs itt a munkahelyemen egy ágyikó, h lepihenjek néha :(

Kép
murphyke
 
 


Murphyke,
tegnap a híradóban tényleg azt mondták hogy januártól beveztik ezt az egész hülyeséget,és azt mondták,hogy kb.25 ezer forint plusz költséget jelent ez annak aki a választott kórházban a választott orvosánál szül meg! :evil:
És ezt a pluszt a kórháznak kelll fizetned!

Kép
mano83
 
 


Tami2900!
Fel a fejjel! :wink:
Ha akkorra gond lenne, biztosan befektetett volna a kórházba!Csak biztos ez valamit okozhatna hosszú távon vagy valamiféle rizikófaktort jelent pl.koraszülésre. De tényleg ne is olvass utána, mert a frász jön rád. Amikor kevesebb volt a magzatvizem én is utánaolvastam és csak a következő vizsgálatnál 2 hét múlva nyugodtam meg, amikor már normalizálódott a helyzet. Az a 2 hét bizonytalanságban és hogy mennyi minden okozhatja, inkább ne is olvastam volna. :evil: Hiába mondták, hogy lehet, hogy csak rosszul feküdt akkor.

Kép
klmaria
 
 


Sziasztok.

Szóval ezzel az utána olvasással már elkéstetek túl vagyok rajta.
Azt írták, hogy egy szemölcs amit le kell égetni vagy fagyasztani, de ha ahüvelyben is találnak akkor baja lehet a babának is!!!
:(
Ha pedig a méhnyakon is akkor akár a rák jele is lehet.

Igazatok van nem kellett volna utána olvasni!!
Elméletileg nem kell befeküdnöm csak reggel megyek helyi érzéstelenítéssel leszedik és este hazajöhetek, hacsak nincs valami nagyobb baj.

Nem értem az orvost, elmondtam neki, hogy néha fáj a hasam bizonyos pontokon, de mindig máshol, mintha rosszul feküdne a gyerek, (nektek szokott ilyen lenni?) azt mondta, hogy ez teljesen normális, a leletemre mégis azt írta, hogy jósló fájások a betöltött 37. hét előtt.
Lehet hogy koraszülés lesz, én nem akarom hogy az legyen még olyan picike és törékeny.
de most e- miatt nem akarom zaklatni, mert úgyis talizok vele jövőhéten kedden vagy szerdán. :(

Kép
tami2900
 
 


Tami2900!
Ne izgulj!
Minden rendben lesz! :wink:

Kép
klmaria
 
 


Tami, nekem Surányi nem is tudom hány leletemre írta már ezt a jóslófájásos dolgot, pedig én nem is mondtam egy szóval se! Ez is olyan, hogy ezzel tart táppénzen...
Ez a jóslófájásos, meg a terhességi vizenyő már az utóbbi 2 vagy 3 leletemen rajta volt... és még egyben vagyok, nagyon is. :)
Vendég
 


Tami!
Ne izgulj, hidd el minden rendben lesz! Azzal véded a legjobban a babát, ha pozitív vagy! Drukkolunk!!!!

Mano!
Sok gyógypuszi Levinek!

Murphyke!
Én is 3x 2-t szedtem, mert az orvosomnak ez volt a mániája, de egy idő után elmúlt a keményedés. Egyébként ha komolyan bekeményedik egy másik tablettát szoktak felírni. A vádlim nekem is begörcsölt volna, szinte minden reggel de amikor éreztem, h vmi nincs rendben mindig felfelé feszítettem a lábfejem a görcsöt megelőzendő! :)

Klauszka!
Jól vagytok?

Cincérke

Kép
cincérke
 
 


Köszönöm a bíztatást, csak hát életembenelőször leszek kórházbanúgy hogy nem csak jövök megyek.

Na mindegy megpróbálok pozitív lenni. :lol:

Én "csak" 2 x 1 magneB6-ot szedek, mikortól kell többet szedni?
Néha nekem is keményedik a hasam, és éjszaka álmomban sokszor begörcsöl a vádlim.

Kép
tami2900
 
 


Giga,
szerintem tuti, hacsak meg nem szülsz előttem. Tudod mit? Találkozzunk a kórházban (milyen szobába akarsz menni?), de én szülök előbb, legalább egy fél nappal, jó? :D

Tami,
nekem meg volt is sok keményedésem a harminckevesedik héttől, persze rá is írta a papírjaimra azt a jóslók a 37. hét előtt szöveget, aztán tessék, itt vagyok bőven egyben (pedig a megnéziumot is sokszor elfelejtettem bevenni)... Ne aggódj, biztos nem lesz baj!

Kép

Kép
sikati
 
 


Sziasztok,

nekem is azt mondta a dokim anno már a 30. hét körül hogy csak a 37.ig bírjuk ki, spiropentet szedtem, stb, mert folyamatosan keményedtem, aztán Andrisom a kiírt napig élvezte az abszolút luxust. :lol:

Sziasztok

Timi
kismaszat
 
 


Tami,
Ne izgulj!
Biztos rendben lesz minden! :D
Viszont tényleg kár volt utána olvasni,mert csak mégjobban idegesíted magad!

Cincérke,
köszi,átadom Levinek! :lol:

Kép
mano83
 
 


Sziasztok!
Hú de le vagyok maradva... épp csak átfutni volt időm a hozzászólásokat... Nagy munkába vagyunk, nekiálltam kifesteni a lakást, amit tavaszra terveztünk, de nagy pocival már nem vállalkoznék rá. :lol:

Szerintetek mit csináljak? Viki annyit se eszik mint eddig, 2 napja mondhatni semmit. Nagyon kezdek félni hogy rossz vége lesz ennek a nemevésnek. :( Inni sokat iszik, tejet és vizet. Próbáltam már hogy nem adok neki annyit inni, de akkor se lesz éhes. Bármit/bárhogy adok neki kiköpi aztán a többit bele se lehet tuszkolni a szájába. Bár most úgy látom hogy be van dagadva az ínye, jön a foga. És nagyon furcsa a lehellete, olyan "genny" illatú. Lehet most a gyulladás miatt nem eszik?

Pilla! Nagy-nagy gratula!!! Sok boldogságot és jó egészséget kívánok nektek! Nagyon szép a kislányod! :D

Murphyke! Én is a 30. hét körül már 3*2 magneb-t szedtem, de az se használt, így spiropentet írtfel a doki, attól elmúlt a keményedés, görcs.

Giga, Sikati! Kitartást és sok szerencsét nektek! :D

Anita
Kép
Kép
wikyanya
 
 


Én a Béres féle magnéziumot szedem, és abból 2x1-et. Persze van hogy így is keményedik a hasam, de ez ilyenkor már normális. Úgy tudom, hogy a 38.hét után nem is ajánlott szedni, mert tompítja a méhösszehúzódásokat, így nem tud felkészülni a szülésre.

Murphyke!
Meddig dolgozol még? Nem kéne már otthon pihizned

Tami!
Hát igen. Ezért mondtam, hogy inkább ne olvass utána! Nem hinném, hogy nagy lenne a gond, mert akkor ahogy Klmaria mondta befektetett volna a doki a kh-ba. Ne izgulj, mert az tényleg csak ront a helyzeten! Biztosan pik-pak túl leszel a dolgon!!! :wink:

Sikati!
Rendicsek! Megdumáltuk. Akkor találkozunk a kh-ban. Kétágyas szobára iratkoztam fel. Te?
Fenn vagy az iwiw-en? Lehet, hogy be is jelöltelek? Bocsesz, ha igen, csak nekem szita az agyam, főleg mostanság!

Ja! Van egy iwiw-es meghívóm még 6 napig. Kéri valaki? Szívesen átadom, mert akinek kértem nem kell. Szóval jelentkezőt várok!!! :D

Wikyanya!
Sajnos én tanácsot adni nem tudok, de remélem mihamarabb megoldást találsz a problémára a kiscsajjal!
Köszi a szurkolást! :D

Kép
Kép
giga1
 
 


Helló!

Giga! Én igényt tartanék a meghívódra, ha még aktuális! :lol:

tami, tudom, hogy könnyű mondani, hogy ne aggódj, de bízzál a dokidban ha akkora nagy baj lenne, ő is másképp beszélne. Ki is a dokid? Szabó? vagy rosszul emlékszem?

képzeljétek Szonja napok óta kiabál. Nem tudom, hogy ez jó vagy rossz, de ébredés, evés után ha eltelik egy órácska kínjában vagy csak elmúlik a jó kedve, de elkezd hangosan gagyogni, kiabálni, mérgelődni, közben meg csapkod a kezével. Már arra is gondoltam, hogy lehet, hogy valami nem stimmel vele? Pedagógus vérem nem hagy, és folyton a valamilyen rendellenességekre utaló jeleket keresem. Szerintetek ez hülyeség?

thenus
 
 


ja! Wikyanya azt akartam neked mondani, hogy jó a rosszban, hogy a lányod legalább sokat iszik, ennek örüljél, a sok folyadék az jó. :) Próbálj meg játékot varázsolni az ételekből, úgy feltálalni, hogy színes, felhívó legyen, hátha kedvet kap, és te is egyél belőle, vele! Szerintem egyébként igazad lehet, valószínű, hogy valamilyen gyulladás van a torkában, vagy a szájában és ezért nem eszik, nyel. Én nem vagyok orvos, ezek csak tippek.
Jobbulást nektek!

thenus
 
 


Tami, fel a fejjel, én is csak azt tudom mondani, hogy nyugodj meg, mos az a legfontosabb a babának, hogy nyugodt maradj!Az orvos tényleg szólt volna, ha nagy lenne a baj. Minden rendben lesz! :)

Wikyanya, pont érdeklődni akartam felőletek, mert úgy eltűntél. Az tényleg jó, ha sokat iszik Viki, akkor komolyabb baj nem lehet. Aztán a fogzás után biztos megjön majd az étvágya is. Igazából nem tudom, mit kellene tenned, de ha nagyon nagyon erőlteted, az lehet, hogy csak még rosszabb. Ahogy Henus írta, egyél vele te is, úgy hátha kedvet kap. Szurkolok nektek! :wink:

Giga, Sikati, kitartást, már a finishben vagytok!! :lol:

Henus, szerintem teljesen természetes, hogy pedagógus létedre jobban odafigyelsz, és a "rendellenességeket keresed". Én is észrevettem magamon a szakmai ártalmat, konduktornak tanulok, és már a terhességem kezdetén azon járattam az agyam, hogy mennyi minden vezet koraszüléshez, ami idegrendszeri károsulást von maga után, ami mozgássérülést eredményez. De aztán ez szerencsére lecsillapult bennem, nem paráztam végig a terhességet. De most meg azt figyelem Sárán, hogy elegt rúgkapál-e, egyszerre mindkét lábával, mindkét kezével kalimpál-e, mindkét kezével manipulál-e. szóval ez nálam is így van. :roll:

Jó éjszakát!
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Nem tudom tudnátok e segiteni, ugyebár most lesznek az ünnepek, és jövöhéten megyek a védönömhöz. Nagyon aranyos és segitö kész, de nem tudom illik e ajándékot adni, vagy esetleg pénzt. :?:

Elöre is köszi :!:
jázminka
 
 


Thenus!
Küldtem privit!

Ichtus!
Köszi a bíztatást, most már tényleg nincs sok... :lol:

Jázminka!
Én nem adtam eddig semmit a védőnőmnek. Ő is nagyon aranyos, meg kedves, és mindig rendelkezésemre állt.
Szerintem én a helyedben inkább ajándékot adnék neki, de csak ha tényleg úgy gondolod, hogy szeretnéd megköszönni neki az eddigi munkáját.

Kép
Kép
giga1
 
 


Sziasztok!

BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK AZ ÖSSZES KATALINNAK!!!

Kép
mano83
 
 


Giga!


köszi a választ, valoszinüleg valami kisebb ajándékal meg lepem!
Nem tugyátok esetleg holvan szülésre felkészités?Nem tudom van e esetleg a korházban :?: Jó lenne a páromal el menni :D
Mindenkinek jó hétvégét :!: :!: :D
jázminka
 
 


Cincérke, küldtem priviket, megkaptad?

K.
Kép
klauszka
 
 


Hahó,

kicsit eltűntünk, zűrösek voltak az elmúlt napok. Elcsi elkezdett éjszaka felkelni, mint aki rosszat álmodik. aztán most megint normalizálódott a helyzet, kopp-kopp. Annyira, okos! Most is itt fekszik a kiságyában, és trombitál az üvegébe, ahogy mutattam neki! megzabálom!!!
Anita Vikinek a petite danone sem kell? az én rosszulevő keresztfiam azt azért leerőltette. :lol:
Tami, fel a fejjel, ezek az orvosok sokszor nyilatkoznak kétértelműen, minden rendben lesz! :wink:
Ichtus, most hogy írtad, rögtön megnéztem, hogy Elcsi minden végtagját egyszerre használja-e. :lol:
Én soha nem szedtem magnéziumot. nem is mondta a dokim. :roll:
Ez az Erzsike nem egy idősebb nőci? mert nekem is volt egy idősebb nőcike a szülőszobán, amikor a tágító zselét kaptam, és nagyon kedves volt.

K.
Kép
klauszka
 
 


A Surányi a dokim.

Kép
tami2900
 
 


Klauszka!
Köszönöm megkaptam!
Válaszoltam is!

Cincérke

Kép
cincérke
 
 


Cincérke mikor és hová, mert én nem kaptam meg???? a barátnőm válaszát kaptad meg?

K.
Kép
klauszka
 
 


Klauszka!
Mindjárt mégegyszer megírom, mert a kimenőben nem találom :?:

Cincérke

Kép
cincérke
 
 


Tami, akkor ne aggódj, ő nem fogja elbagatelizálni a dolgot. Valamiért a Szabót hittem :oops:

Klauszka, csak nem mondtál semmit a hozzátápiról! :shock:

Képzeljétek, Szonja ma reggelre úgy elkezdett szrötyögni orrilag, hogy megijedtem Aztán többször is leszívtam neki, de akkor is folyamatosan horkol, mintha be lenne neki dugulva valahol mélyen, de alig jön valami a szívóval. Szopival is kínlódik többször megáll levegőt venni. Egyébként betegségnek semmi jele, jó kedvű, élénk. Gőzöm sincs, hogy most megfázott, vagy csak...nem tudom micsak :shock: Na remélem holnapra elmúlik.

thenus
 
 


Sziasztok!

Én is a Flórban fogok szülni, 35+5 napos vagyok, az első babát várjuk. Remélem, még beengedtek Magatok közé! :)
Az én történetem eléggé zűrös, csak dióhéjban, ha a részletek érdekelnek, szívesen írok bővebben:

Veszélyeztetett terhesként aug. 23 óta szigorú fekvésre vagyok ítélve, az első 7 hetet a kórházban töltöttem, okt. 13-án engedtek ki úgy, hogy közben elköltöztünk a XVI. ker-ből ide Csömörre. Érdekes volt nem "haza" hazamenni. Itt meg azóta összesen 2x hagytam el a házat kontroll miatt. Senkit és semmit nem ismerek. :cry:

A 8. hét óta folyamatos gyomorégésem van, semmi nem használ, a nyelőcsövem már teljesen felmaródott, most azon izgulunk, hogy nehogy fekélyes legyen. (állítólag van ilyen, én még nem is hallottam erről). Caak tésztaféléket tudok enni, attól meg elvileg el vagyok tiltva egy elrontott terheléses cukorteszt eredménye miatt, de mivel minden egyéb cukorvizsgálat jó lett, így nem tartom be. Nem tudom betartani, mert semmi egyebet nem tudok megenni. Ja, eddig 8 kilónál tartok, a baba 3 nappal kisebb a papírforma szerint, úgyhogy nem hiszem, hogy félnem kellene.

A kh-ba fekvésem napján 1 ájszakára nekem is volt szerencsém az 1-es szülőszobához, az ágyon fekve, infúzióra kötve bámultam egész éjjel a felszerelést, tényleg nagyon modern! Közben végighallgattam 2 szülést is. :shock:

Azóta szedek MagneB6-ot, szedtem Meromicyn-t, Cordaflexet, és akartak Spiropentet is adni, de azt nem bírta a szívem, így külföldről kell azóta is behozni egy másik gyógyszert, még 1 hétig szednem kell. gondolhatjátok, hogy örültem, hogy ennyi mindennel mérgezem Nyuszitappancsot!!!

A fekvés miatt én minden bevásárlásról, tanfolyamról lemaradtam, mindent katalógusokból választottam ki (a költözéshez a bútorokat is), és a családom szerzett be őket. azóta is sajnálom, hogy ez kimaradt az életemből!

Elvileg dec. 26-ra vagyok kiírva, de mi jövő héttől bármikor szeretnénk szülni, már az is csoda, hogy eddig eljutottunk, és már elég a szenvedésből. Persze megindíttatni nem akarjuk, de elhagyom a gyógyszereket, és ha még el is kezdek mozogni, szerintem hamar meglesz Marci.

Igazából könyvet írhatnék az elmúlt 3 hónapról, komolyan gondolkoztam ezen, hasonló cipőben járó kismamáknak. Mert akárhogy kerestem, arról semmilyen könyv nem szól, hogy mi van, ha a terhesség nem a papírforma szerint alakul, ha nem tudunk mozogni, nem mehetünk sehova, mindezt hónapokig. Ennek ugyen nemcsak fizikai, hanem lelki következményei is vannak. Az újságok is úgy felháborítottak, mert mindig ez volt a téma: hova menjünk, mit vegyünk fel, mozogjunk minél többet, legyünk fittek, hol vásároljunk a babának stb... Nekem teljesen használhatatlanok ezek az infók.
Mindig elintézik egy mondattal: az ágyhoz kötöttek a terhesség lelki oldalára koncentráljanak. Na ja, 3-4-5 hónapig??? Hogy tudjon nyugodtan a babára koncentrálni, ha még az ő lelke is háborog? Rajta ki segít? Mit tegyen a teljesen kikészült, leépült izmaival, ízületeivel?

Nem keseregni akarok, mert mindezek ellenére nagyon örülök, hogy babám lesz, csak annyira kisebbségi érzésem van, hogy még egy babát sem tudok rendesen kihordani. Félek a szüléstől is, hogy ilyen lerobbant állapotban egyáltalán lesz-e erőm szülni, mert rettegek a császártól, főleg, hogy nem altatnak.

Bocs, ha kicsit hosszú voltam, nem így akartam, de kibuktak belőlem ezek a dolgok. Kicsit hosszú ideje vagyok elzárva. :oops:

Viszont egyet megtudtam: a férjem a világ legjobb embere, és az életemet is rábíznám!!! imádom!!!!

Na, tényleg lelövöm magam mára, megyek aludni, hátha sikerül.
nircee
 
 


Üdv Nircee!
Isten hozott köztünk!
A leírtak alapján elhiszem, h nem volt könnyű számodra ez a terhesség, de légy büszke, hogy mindezen túljutottál! :)
Mint császáros mondom, ha netalán arra kerülne a sor, ne rettegj tőle, semmit nem érzel az érzéstelenítés miatt!
Az, h ennyire szereted a férjedet, nagyon fontos :D !!! Így könnyebb megküzdeni az élet nehézségeivel! Ezt én is tudom! :D
Ki az orvosod?

Cincérke

Kép
cincérke
 
 


Thenus!
Elküldtem a meghívót, ha minden igaz. :wink:
Nanana! Mi a baj a Szabóval? Nekem ő a dokim, és eddig semmi panaszom nincs rá. Sőt!

Nircee!
Üdv neked! Őszintén bevallom neked, hogy eddig bele sem gondoltam a hozzád hasonló kismamák helyzetébe, de ahogy leírtad valóban nagyon igazad van! Én a helyedben körbeérdeklődnék a könyv miatt. Szerintem is sok embert érdekelne a téma! Jó ötlet, mert tényleg nincs ilyen témájú könyv.
Egyébként meg fel a fejjel! Már neked sincs sok hátra!

Jó éjt Mindenkinek!

Kép
Kép
giga1
 
 


Üdv mindenkinek!

Cincérke, Giga, köszi a bátorítást!

A férjem nélkül tényleg nem ment volna a dolog, nem tudom, valaha is meg tudom-e hálálni Neki ezt a sok segítséget és szeretetet. Talán azzal, ha egy szép, egészséges fiúcskával ajándékozom meg! :D

Giga, nem hiszem, hogy Neked, vagy a többi kismamának kellene a hozzám hasonlóak helyzetébe belegondolni, hiszen amíg valaki nincs ilyen szituban, úgysem érti meg. És ez így van jól.
Nekem az a furcsa, hogy szakemberek, akik írják ezeket a tényleg jobbnál jobb könyveket a problémamentes terhességről, hogy nekik sem jut eszükbe.
Pedig sajnos nem is kevesen vagyunk így, de mivel a veszélyezetetett kismamák nagy része kórházban (ahol még internet sincs), vagy otthon elszigetelve van, nem tudnak olyan találkozókat szervezni, ahol a tapasztalataikat kicserélhetnék. Szerintem ezért lenne hasznos egy ilyen könyv.

Persze messze nem biztos, hogy én ilyet tudok írni, még sosem próbáltam, de ha már van több jópofa "kismamanapló", akkor akár belevágnék a sajátom megírásába, míg frissek az emlékek. És ha a hangneme is vidám, akkor talán ha nem is szakmai tanácsot, de lelki erőt tudnék nyújtani a sorstársaknak. Meglátom, ez még nem komoly egyelőre.

A dokim dr. Fábián István, annyira szeretném tudni, hogy milyen szülés közben, de sajnos több havi keresés után sem találtam semmit róla a neten.
Szülésznőm nincs, mert a doki lebeszélt arról, hogy válasszak, most meg már a 36. hét küszöbén nem is lehetne. De Ti is írjátok, hogy mindegyik nagyon aranyos, Évát, Anikót és Katit én is ismerem, és ha épp a választott szülésznőm van ügyeletben, akkor úgysem tud velem kizárólagosan foglalkozni. Majd meglátjuk, mi sül ki ebből. Baba bent nem marad úgysem. :lol:

Cincérke:
a császár után meddig kellett vízszintesen feküdnöd? Hallom, spinális érzéstelenítés van? Hogy tudtad utána a babádat ellátni? És egyáltalán, mi volt a menete? Ha van egy kis időd, megtennéd, hogy írsz erről részletesen? Nagyon félek tőle tényleg, és talán jobb lenne, ha tudnám, mi vár esetleg rám. Tényleg, és férjed bent lehetett a műtéten?
nircee
 
 


Szia Nircee!

Örülök, hogy ránk találtál, és csatlakoztál. Üdv itt a fórumon! :lol:
Én nagyon tudom becsülni a hozzád hasonló kismamákat, akiknek feküdniük kell a babájuk miatt, és végigcsinálják. El tudom képzelni, hogy milyen nehéz lehetett(ill. nem teljesen, csak megpróbálom, mert nem voltam hasonló cipőben). És hogy szerettél volna vásárolgatni, meg a többi dologot intézni. De már mindjárt megszületik a kisfiad, aki kárpótol mindezért.
Én ismerek olyan kismamát, aki szintén veszélyeztetett terhes volt, a keresztfiam édesanyja. Egy hat hónapra született kisfiú, és egy késői vetélés után a keresztfiammal végig feküdnie kellett. És ő is olyan természet, hogy soha nem bírt egy helyben maradni, pörgős egyéniség. Nehéz volt neki is, de Levi tündéri kölyök, már hét éves lesz. És a nagymamám is végig a kórházban volt, míg édesanyámat várta, feküdnie kellett. (három babáját vesztette el koraszülés miatt.) és így született meg édesanyám, aztán mi négyen a testvéreimmel :lol:
Kívánom, hogy hamarosan, és szép szülésed legyen! :D

szép vasárnapot mindenkinek!!!
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Sziasztok!

Kicsit eltűntem, de igyekszem azért követni az eseményeket!
Nircee üdv köztünk! Sajnálom, hogy ilyen nehézre sikerült a terhességed, de hidd el, ha megszületik Marci mindent elfeledsz. Én is Csömörön lakom, biztos összefutunk majd, ha máshol nem az orvosi rendelőben. :)
Mi jól vagyunk, Laura egy angyal. Szinte csak eszik meg alszik. Néha vannak pocifájósabb időszakok, de lehet benne valami amit Klauszka írt, hogy a Laktoherb hasfájást okoz, mert amióta kevesebbet iszok belőle azóta nem fáj annyit Laura pocakja sem. Mondjuk nekem ettől kicsit kevesebb lett a tejem, de szerencsére még így is elég.
Sikati vajon 2in1 még? Lehet, hogy már babázik... Péntek óta nincs hír felőle.
Giga te is nagyon a finish-ben vagy már!
Nemsokára babaeső lesz itt! :)

Pilla
Vendég
 


[quote="naccempilla"]S írta:naccempillaziasztok!

Sikati vajon 2in1 még? Lehet, hogy már babázik... Péntek óta nincs hír felőle.


ááá, egyben vagyunk, sehol semmi. Pedig hülyére takarítottam magam, meg tegnap sétáltam is kiadósat (annyira kiadós lett, hogy a végén majdnem összeestem pár méterre a kocsitól)... de semmi. Belém van betonozva ez a gyerek.
Amúgy meg rámtört a depresszió, minden szar, mindenkit utálok, mindenki idegesít, és félek a szüléstől. Amúgy sem vagyok egy egyszerű eset, de ember legyen a talpán, aki most elvisel.
sikati
 
 


Sziasztok,

Nircee, üdv itt, én is csömöri vagyok, mostmár vagyunk többen is, egyszer megbeszélhetnénk egy talit aki ráér. :?:

Mindenkinek akinek hasfájós a babája: nekem az első baba volt olyan hasfájós, hogy néha sikított a hasa miatt, és egyszer véletlenül úgy alakult hogy 2 napig nem volt itthon tej, nem tudtam meginni a napi fél liter tejemet. És láss csodát: a gyerek egy angyal lett. Amint újra ittam, újra üvöltött. És rájöttem szép lassan, hogy a tejtől amit én megiszok, attól fáj a hasa. Utána a dokinénink is megerősítette, bizony anyuka az lehet, a tejtől fájhat a hasa. Aki úgy gondolja, próbálja ki.

Na megyek, vendégek vannak,

Sikati, Giga, hajrá !! :lol:

Sziasztok

Timi
kismaszat
 
 


Sziasztok Mindenkinek!


Most jutottam először igazán a géphez. Visszaolvasni nincs időm sajnos. Szóval naccempilla már írta, hogy Dani fiunk megszületett 15-én (egy nappal a terminus előtt), leírom a kalandos szüléstörténetet.
Hajnal 2 óra 30 perckor 10 perces fájásokra ébredtem. Nem volt vészes, de visszaaludni nem tudtam. Reggel szóltam a nővérnek, hogy azt hiszem beindult a dolog. A nagy kérdés az volt, hogy adjak-e inzulint, merthogy a diabetológus azt mondta, hogy a szülés napján ne adjak. Csináltak NST-t és a fájások jöttek szépen 10 percenként, olyan erősek voltak, hogy nem tudta kijelezni a gép csak pluszjeleket írt. Erdélyi doktor volt az ügyeletes, megvizsgált és mondta, hogy adjam be az inzulint, reggelizzek aztán irány a szülőszoba, mert 1 ujjnyira kitágultam. Hívtam a párom, hogy úgy tűnik, hogy nem a munkahelyére fog bemenni aznap.
Andi volt szülésznőként beosztva a szülőszobára (ő volt a fogadott szülésznőm). Előkészített: beöntés, borotválás. Ami igaz az igaz, hogy a beöntés után megkönnyebbül az ember, de azért kihagynám a jövőben. Megérkezett Várkonyi doktor, aki megvizsgált, de már akkor sem fűzött sok reményt a dologhoz, maradt 1 ujjnyi a tágulás. Ültem egy kicsit a labdán, sétálgattam. Mivel már több, mint 3 hete a kórházban tartózkodtam, meglehetősen jó kapcsolat alakult ki köztem és a nőgyógyászaton lévő ápolónők között. Jöttek is be a szülőszobára a hír hallatán. Az egyik nővér mindig csak azt mondta, hogy nagyon mosolygok, akkor nem is fáj még. Pedig fájt… Az NST mutatta a fájásokat, de csak olyan 50 és 80 közötti erősséggel és csak 10 percenként jöttek. Azután Várkonyi doktor újra megvizsgált kb. 10: 30-kor és azt mondta, hogy ebből nem lesz semmi. Azt tanácsolta, hogy sétálgassak, felejtsem el a szülőszobát, ne görcsöljek a dolgon. Andi győzködte, hogy ne hagyjuk abba. De hajthatatlan volt. Ekkor a párommal elmentünk az Auchanba és benyomtam egy gyrost, ami nem biztos, hogy a legdiétásabb választás volt, de ki voltam teljesen akadva. (Egyébként a diétát nem szegtem meg a három hónap alatt!). Vicces volt az Auchanban ebédelni fájásokkal. Utána még sétálgattunk a kórház udvarán, nagyon kellemes idő volt, verőfényes napsütéssel. Mondtam a páromnak, hogy menjen haza, mert nagyon fáradt volt, összesen 3 órát aludt az éjszaka, mert már akkor a nővérek is belémbeszélték, hogyha lefekszem, akkor elmúlnak a fájások. Ez volt kb délután 2-kor. Le is feküdtem, a fájások nem akartak elmúlni. Mondtam Andinak, hogy nagyon fáj, de nem lettek sűrűbbek a görcsök. Már sírtam úgy fájt és a falat kapartam. Ekkor Ritára (ápolónő) gondoltam, aki mondta, hogy a 10 perces fájások, azok nem is fájnak. Azt gondoltam, hogyha ennél jobban fog fájni, akkor nem bírom ki. Úgy döntöttem, hogy szólok a nővéreknek. Amikor felálltam elöntött a vér és úgy éreztem, hogy szinte nincs szünet a fájások között. Rögtön a szülőszobára kísértek. Ignáthné Évike megvizsgált, és azonnal hívta Várkonyi doktort és Andit, hogy eltűnt a méhszáj és csak a burok tartja a gyereket. Fuldokló hangon hívtam a párom, akinek csak annyit tudtam, mondani, hogy gyere. Ekkor Toldi és Vámosi doktor is ott állt készenlétben, hogy szülünk. Vámosi doktor leszúrt, hogy miért szóltam olyan későn. Én meg gondoltam magamban, hogy nem akartam úgy járni, mint reggel, hogy kipaterolnak a szülőszobáról, meg egyébként sem szültem még, úgyhogy nem tudtam, hogy mit kell éreznem. Évike rám rakta az NST-t és nem találta a baba szívhangját. Ekkor teljesen kiborultam és nagyon elkezdtem sírni. Utána behozott egy másik készüléket, az már mutatta a szívhangot, az előző gép elromlott. (Ez az én formám, hogy pont nálam). Évike is bevallotta, hogy megijedt. Míg Andi nem ért vissza mosogatta a fejem és vígasztalt. Azután megérkezett Andi, a párom és Várkonyi doktor is. 18:15-kor megrepedt magától a burok és elfolyt a magzatvíz. Ezután már csak sodródtam az eseményekkel, nem volt igazából irányításom a dolgok felett. Andi maszírozta a hátamat a fájások alatt. Várkonyi doktor néha-néha benézett és az alábbi mondatokat bírta mondani:
„Nyuszikám tágulgasson még”, „Kiscicám még kéne egy kicsit tágulni”, stb.
Azután kezdődtek a tolófájások, először a fejemet fújtam fel a nyomásnál, azután azt hiszem sikerült eltalálnom, hogy lentre nyomjak. Az volt a legrosszabb, amikor egy fájás alatt 3-szor kellett nyomni. Párom szerint padlizsán lila volt a fejem. Sajnos nem emlékszem, hogy hányadik nyomásra jött ki Dani, de 5 tolófájást szerintem kivártunk, akkor viszont egy nyomásból jött ki pontosan 19 órakor. Súly: 3410 gramm, hossz: 55 cm, mellkas: 32 cm.
Sajnos az egyedül vajúdás annyira kikészített, hogy az egész szülésre rossz visszaemlékeznem. Ha ez a szülőszobán van, akkor gondolom ilyen-olyan praktikákkal vagy akár jó szóval könnyebbíthető a fájdalmak elviselése.

Sajnos én is osztom Pilla véleményét a csecsemős nővérekről, mert nem segítőkészek igazán. Nekem azóta sincs tejem ,1 evésre csak 20 gr jut, fejésnél sem jön több, Dait nem lehet felébreszteni evés közben, a tápszertől fáj a hasa, szóval nem túl jó a helyzet. Én már teljesen ki vagyok bukva.

Nem tudom, hogy mikor tudok jönni, de addig is vigyázzatok magatokra!



Üdv Mali
mali
 
 


Mali: Gratulálok Danihoz.Ha van egy kis időd tegyél fel majd képeket.
Sajnálom, hogy ilyen kacifántos volt a szülésed.

Nircee: Üdv köztünk. Hát minden elismerésem a tiéd. Én nem is tudom hogy hogy bírnám ki ha fekvésre "ítélnének".
Én most se bírok a seggemen ülni fél percet se.
De kitartás már nincs sok hátra.

Egyszer tényleg szervezhetnénk egy találkozót.

Kép
tami2900
 
 


Nircee!
Üdv közöttünk! Le a kalappal előtted!
De ne félj, nemsokára kezedben lesz a babócád és mindent elfelejtesz!
Mali!
Gratulálok! Kérünk fényképeket Daniról!
Nagyon sajnálom, hogy rossz véleményed lett a szülésről. Reméljük a következő már kellemesebb lesz! :wink:

Kép
klmaria
 
 


Sziasztok!
Csak gyorsan:

Nircee,
Üdv köztünk! :lol:

Mali,
GRATULÁLOK ÉS JÓ EGÉSZSÉGET KÍVÁNOK NEKTEk!!!

Kati

Kép
mano83
 
 


Sziasztok!

Képp Daniról. Kép Dani 8 napos
mali
 
 


Sziasztok!
Mali, gratulálok, és sajnálom, hogy ez a véleményed, de neked is csak azt tudom mondani, mint Pillának, majd ha lesz időd olvasd vissza, nem írom le mégegyszer.

Nircee, üdv köztünk, kár, hogy ilyenre sikeresett a terhességed, hamarosan feledésbe merül, ha meglesz a babóca. :)
Én is császáros voltam, és ha gondolod leírom, hogy ment az egész. Igen spinális érzéstelenítés van. Én EDA-t kértem, úgyhogy nekem már be volt szúrva, és úgy mentem a műtőbe. Deráktól lefel semmit nem lehet érezni, és nem is szabad. Legalábbis fájdalmat nem. Én éreztem ahogy húzták ki a babát, és az inkább lelkileg volt megrázó, nem fizikailag. Nekem ami kellemetlen volt a teljes meztelenség, és, hogy egy műtős fiúcska pakolt egyik ágyról a másikra, dehát ezt nem lehet elkerülni sajna. :( Mikor kitoltak onnantól 12 óráis tilos volt még a fejedet is megemelni. Én este 10-től, másnap délig feküdtem. Éjjel kihozták a babát, és a csecsemős rátette cicire, olyan édesen szopizott. Reggel pedig odatolták az ágyam mellé, és ott volt délig, míg fel nem kelhettem. Féltem, hogy nem fogok tudni lábra se állni ehhez képest, úgy keltem fel, mint az utolsó napokban itthon. Onnantól pedig végig velem volt a baba, csak az első éjjel vitték be kedvességből a csecsemősök, de mihelyst sírt hozták is vissza, onnantól meg csak fürödni vittem be. Semmi gond nem volt az ellátásával. Így visszagondolva, az egész nap csak szopiból állt. :D Én tudtam ülni, feküdni, és törökülésben szoptattam. Szóval én könnyebben viseltem, de ezt embere válogatja. Majd Cincérke is biztos leírja az általa tapasztaltakat, de ne ijedj meg, ha mégis császárra kerül a sor.
Giga, semmi baj nincs a Szabóval, csak összekevertelek Tamival, nyugi. :lol:

thenus
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?