Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Még nem szülök :wink: Azért már egyre több keményedésem van, meg nyilallgat. :shock: A hétfői vizsgálatot még megvárnám, aztán usgyi :) Ja, a telefonok már megjelentek: a még mindig egyben?..., na mi újság, még semmi?..., nem jött még a baba?... kezdetű kérdések. Esküszöm már gyormoridegem van, mikor meglátom, hogy hívnak.

Niki! Jó, hogy jelentkeztél. :) Drukkoltam :) Jó lenne, ha tényleg kihúznád a dokid visszajöttéig, gondolom jobban megnyugodnál.

Én valahogy még nem érzem, hogy mostanában jönne Léna, vagy valahogy még én nem tudtam elbúcsúzni tőle. :shock: Na talán majd vasárnap leülök a kisasszonnyal és jól elbeszélgetünk :)

Andi! Köszi a dícséretet :oops: Képzeljétek, anyósom fejébe vette, hogy a Léna név az Ilona megfelelője (az ő keresztneve) és hogy miatt adtuk neki ezt a nevet, meg hogy biztos a fia így akart neki kedvezni :twisted: Hát az agyam eldobom. Előtte bezzeg fúrta agyba főbe a nevet, hogy gúnydal van róla, meg csúfolni fogják stb. Most meg biztos valamelyik barátnője mondhatta ezt neki. Egyrészt jó, mert "tudatlanságában" békén hagy minket, nem szajkózza folyton ezt, másrészt meg nem akarom hogy azt higyje utána nevezem el a lányom :x
No ez van. :wink:

Bacilivi üdv itt :) Én is az Istvánban fogok.

Tontica! Én is emlékszem rád, sőt olvastalak is a napokban egy másik fórumon :) Drukkolok neked. pusza

MOt! Nem raktál még fel a babaszobáról képet, pedig ígérted.
Meg a többiek! Babasarokról, babaszobáról tegyetek már fel egy pár képet!

Na megyek próbálok pihenni.
ÜDv. cic
cicmerák
 
 


Sziasztok!

Niki, megy a drukk! Ha netán nem a Te dokidnál szülsz, akkor gondolj arra, hogy legalább kevesebbe fog kerülni! :wink:

Tontica! Én is emlékszem Rád, és szorítok, hogy miharabb duopack legyél! :)

Mágnes, nekem is ezt mondták anno a 36. héttől, hogy tuti napokon belül szülök... kivártuk a 41. hetet. :(

Snoopy, Veled mi van?

Cic, nem semmi anyósod van!
Kép

Winnie, látom tudjátok, mitől döglik a légy! :wink:
A tokaji borokat mi is szeretjük.

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


Niki
Tudom, hogy most nagyon nehéz de léci próbálj megnyugodni, relaxálj sokat, mert ha azon parázol, hogy mi van a dokival meg hogy hogyan fog fájni csak ront a helyzeten.
Meg tudlak érteni én is nagyon nehezen tűröm a fájdalmat, de azzal bíztathatlak, hogy ha tényleg beindulnak a dolgok egy másik tudat állapotban (vagy inkább tudatalatti ösztönös állapotba) kerülsz ahol teljesen másképpen fogod érezni a dolgokat.
Van fogadott szülésznőd?
Azért drukkolok ezerrel és próbálok energiát küldeni :lol: hogy jobban viseld a fájásokat és hogy enyhüljenek amíg ugy igazán be nem indul a NAGY ESEMÉNY.

Andi
Bocsi de nem emlékszem és az utobbi hsz-ból nem volt egyértelmű, hogy akkor már megfordult a kicsilányod?
Csak azért mert a homeos előadáson a dokinénink egy csodaszert emlegetett név szerint a Pulsatillát amivel ő szinte minden faros babát megfordított (kivéve, akik már az utolsó 1-2 hetet nyomják).

Amúgy most neki állok begépelni egy word doksiba a homeos jegyzetet hátha így a finishben még valakinek jól jöhet valami info.
Ja a scennelés sajna nem megy, mert olyan kis Powerpointos kockákból áll és néhol olyan aprók és elmosodottak a betük a fénymásolás miatt, hogy nincs az a szöveg felismerő szoftver ami boldogulna vele.
Szóval gépelek, de ha bárkinek a szenvedésein akár 1 órát is tud rövidíteni akkor már megérte :lol:

KépKép
Kép
krista
 
 

 
 

Krista, az úgy nem jó, ha lefotózod az oldalakat? Én is szoktam úgy idézni, próbáld ki, sokkal kevesebb meló!!!!

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


Tünde
Hát sajnos szerintem semmi nem látszódna belőle, mert kb 10X10 cm-es négyzetekben, kb 7-es betű mérettel van írva és ráadásul én még össze-vissza írogattam a jegyzetbe az előadás alatt.
De kész vagyok. :lol:
Hova küldjem a word doksit, hogy fönt legyen a honlapon?
Mágnesnek ugye? Tudja valaki a mail címét?
A babócák hasfájása és fogzása még nincs meg, de már elegem van a gépelésből, meg gondoltam sietek, mert a többi most sokkal fontosabb :lol:
De majd azt is pótlom.
Jaj! az anyatej szaporítás lemaradt, de az szerintem fontos ugyhogy azt még hozzá írom.
Na jó éjszakát mindenkinek. Főleg Nikinek!

KépKép
Kép
krista
 
 


koszi a tippeket, vegul a szena teri patikaban sikerult beszereznem a caulophyllumot. ti szeditek? krista, allitolag van vmi homeos szer, amit a szules utan kell szedni es sokkal hamarabb helyrejossz tole, mint a huslevestol es mas hagyomanyos cuccoktol. mi az?
mar en is nagyon be vagyok sozva, repulorajton vagyunk, meg nehany adag mosas-vasalas es a kisagy beuzemelese van hatra. tudom, h hulyeseg es semmit sem jelent a 4 napos kulonbseg, de mindig cicmerakot figyelem, h ir-e meg v jon-e tole "megszuletett" uzenet, mert vmiert ugy kepzelem, h utana en jovok. jo is lenne kihuzni addig (dec 7-13), de a szulesznom azzal ijesztgetett tegnap, h mostanaban olyan durva frontok vannak, h mar a 30-ra kiirt anyukak szulnek...

KépKép
felixanyul
 
 


köszi a köszöntést mindenkinek .Helló nika :D

nem semmi ez a születés elötti sztori igy premierben...én is kiváncsi vagyok, hogy mi lesz már!

cicmerák, te kinél szülsz? az első babát is ott szülted?

egy kérdés, van, volt valakinek a terhesség végén folyamatos kézzsibbadása.fájdalma? ha igen, nincs ötlet , hogy mivel enyhitehetném? egyre rosszabb nekem :?
Vendég
 


krista, a homeos doksi engem is nagyon érdekelne!! elküldenéd mélben? honilivi@citromail.hu
Vendég
 


Sziasztok!

Andi, nekem is sikerült lemaradnom pár körrel...nehéz is felvenni a fonalat. Úgyhogy bocsi, csak ami megmaradt az emlékezetemben, arra reagálok.

Kata!

Nagyon boldog névnapot kívánok! Gyönyörű kis édes mindkét kisfiad.
Remélem a tejcivel nincsenek problémák ezúttal.

Brigó,

Zsombor is egy tünemény a kis husis pofijával!

Niki,

Nagyon izgi volt olvasni, hogy beindultak a dolgok nálad is; szerintem se izgulj a doki miatt; most koncentrálj a picire - hamarosan Te is a kezedben tarthatod a bébidet.

Bacilivi,

Szia, kézzsibbadásom nekem is volt méghozzá elég durva; viszont nem tudom mit kell vele kezdeni; nem vettem túl komolyan :oops:

Cic,

A fülbevaló nagyon szép!!! Anyós pedig fura :shock:
Ezek szerint nálad is vannak már előjelek...én mindvégig azt gondoltam, hogy jóval korábban szülök, mint a kiírt időpont; s most egyre türelmetlenebb vagyok, ugyanis így a végére teljesen elmúltak a keményedések...S bár a legutóbbi Nst-n produkáltam egy komolyabb méhösszehúzódást, tulajdonképpen én is azt érzem, hogy még nem lesz szülés egy ideig. Pedig olyan jó lenne már!

Kép
Kép
szana80
 
 


Ezt így akartam:

Kata,

Boldog névnapot kívánok!!!

Kép
Kép
szana80
 
 


Sziasztok!

Bacilvi:
kb. egy hónapja zsibbad a kezem, lábam. A kezem reggelente nem is érzem, aztán fáj, a lábam pedig akkor zsibbad, ha a kisasszony gy rúg. Szóltam a dokimnak, azt modnta, a baba nyom valami eret, ha pedig nen bírom ökölbe szorítani a kezem a zsibbadástól, az azért van, mert van egy kis vizesedés a szövetek kkörül, de minimális, és nem látszik. Szóval nagyon mit csinálni nem tudsz vele, legfeljebb annyit, hogy tornáztatod kezed lábad, tűrsz, és megkéred a Manót, hogy ugyan ne maceráljon már.:)

Homeo bogyós doksit, és minden egyebet, amit honlapra szánnátok a telibabak@altavizsla.hu címre küldhetitek.
A honlap címe: www.telibabak.fw.hu
Már alakul, de még sok kell hozzá:)

tegnap este én is azt hittem, hogy lesz valami, meg is ijdetem, olyan furán éreztem magam. Aztán rájöttem, hogy mivel mindenki belém akarja magyarázni a szülést, már kezdek én is meghülyülni. Szóval megbeszéltem magammal és Pannával a dolgokat, és nem dőlök be mindenféle okoskodásnak! :D

Megvettük a kocsinkat!! 8-10 nap múlva át is vehetjük, tiszta izgatott vagyok! Legelább nem minden gondolatom a szülés körül forog:)

Rakok fel pocakos képet is, persze már fej nélkül:)




Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1164449933.06.jpg[/img] [/img]

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


csajok! Szánom-bánom, de éjszaka lemerült a telefonom, és jött ám egy sms :lol: na kié????

Niki megszült :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:


Kun Dánielünk született 24-én 22:33-kor. 3200 gramm és 56 cm! Niki



Gratulálunk!!!!
cicmerák
 
 


Na en is jokor jovok...

Niki draga,
Szivbol gratulalunk es minden jot az elkovetkezo nehez de annal boldogabb napokra :D :D
Remelem gyorsan ment es jol vagytok.

Csak gyorsan magunkrol:
Kivetettem a varratokat tegnap mert nagyon huztak,haaat most azert konnyebb de meg nem az igazi.Alexnal gyorsabban regeneralodtam...hat hiaba 30-on tul :lol:
Leon egy cicifuggo manocska,pisil-kakil alszik is meg egyenlore sokat.Egesz napos szopik vannak,ejjel 2* kel de akkor ebreszteni kell meg.
Ja es a poen hogy rosszul mondtak nem51 cm a lelkem hanem 56!!!!A zarojelentesre is ez van irva ezert lett gyanus,aztan megmertuk :roll: :lol:

Szopival kuzdok,de most csak mellsebesedes teren,hiaba ezen tul kell jutni,elozoleg nem volt meg kikepezve a cickom
Mindenkinek a pulerant ajanlom,a Gramastan nem er semmit,ugyhogy azt most ki sem probaltam.
Tejem az van annyi ami eleg a babanak,fejni csak keveset tudok de lenyeg hogy jol lakik tole.Nem is merem,nem stresszelem magam vele.
Alex imadja tovabbra is,neha kicsit hisztis velunk,ugyhogy itt vezeti le a feszkot.Oamugy nagyon jo gyerek ugyhogy ez tuti ettol van,de nem veszes ,mar okos es megerti hogy sokat kell szopizni a babanak.


Lanyok uuugy valaszolnek mindenkinek,de nem tudok megennyit itt ulni,viszont koszi a kedves szavakat,amint tudok ujra visszacsatlakozom ide is.
pusza
Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Niki!
Gratulálunk a kis jövevényhez, sok boldogságot nektek!!!![/img]

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 



Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Kép

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Niki: NAGY NAGY GRATULA A KIS DÁNIELHEZ:):):):):):):)

Mondtuk hogy meglesz pénteken:)

nika70
Salgótarján
 
 


snoopy:
jó esélyed van rá, hogy te hozd világra a topic első kislányát!! :D
nem bánod, ha esetelg a szülési tervedet (persze név nélkül) feltennénk a honlapra?
Összeszedtem ugyanis a topicból a hasznos infókat, most végeztem. Elolvastam az elejétől.... Beszerkeztjük a honlapőra, és lehet is olvasgatni :)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


NIKI!
Nagy gratula!!!
Kép
Ez pedig a tied:
Kép




Kataa!
Sok boldog névnapot!
Kép
ilgya1
 
 


Niki:

Gratulálok Dánielhez, nagyon sok boldogságot, egészséget kívánok az új életetekhez!

Kata:

Boldog névnapot kívánok, remélem mind a három férfi megpuszilgatott ma reggel!
Vendég
 


Niki
Nagyon nagyon sok gratuláció a kis Dánielhez. Hát azért örülök, hogy nem kellett végig szenvedned és paráznod az egész hétvégét. A dokid végülis még volt? Be tudott menni?
Kértél fájdalom csillapítást?
Na nem nyaggatlak, tudom hogy mással vagy elfoglalva :lol:
Írj le nekünk mindent ha már itt vagy újra közöttünk.

Mágnes
A homeos leírás után sokan érdeklődtek, ugyhogy küldöm a mail címre.

Félixanyul
Mivel már te is az utolsó napoknál tartasz kinéztem neked, hogy a szülés utánra a dokinénink az Arnicat (zuzodások), Staphysagria (vágott seb -gát seb, katéterezés) és a China (ahogy ő fogalmazott a lekvár érzés - gyengeség érzés és a folyadék vesztésre)
Ezt a hármat alapból mindenkinek ajánlja, hogy legyen nála

KépKép
Kép
krista
 
 


Niki!
Gratulálok Danibabához, jó egészséget, sok-sok tejcit kívánunk Nektek!!!

Kép

Kata, boldog névnapot kívánunk!
Kép

Szopihoz továbbra is megy a drukk!

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


Éreztem, hogy be kell nézzek! :lol:

Niki: NAGYON SOK GRATULA A FIADHOZ!!!!! És nagyon szép a neve is!

MÁgi: megnéztem a honlapot, de még egy régebbi táblázat van fenn. Most már lehet frissíteni az újjal! :D Küldök ma pocakos képet is magamról, mert a férjem fotózott.

Viki: leszel a következő? :wink:

Kép
Kép
tinu
 
 


Felteszem ide is a képet. Szerintem nem sokat nőtt a hasam egy hónap alatt. :cry:
Egyébként meg ma beszereztük a pólyát, meg két hálóinget is, úgyhogy alakul a kelengye. :) Kép

Kép
Kép
tinu
 
 


Niki,
Nagyon-nagyon sok gratula!!! Mennyire boldog lehetsz most :D ! Nagyon szep nevet valasztottatok a kisfiadnak! Sok boldogsagot nektek es megtobb tejcit!!!

Őzi
Kép
Kép
Õzi
 
 


A megszületett babókról nincs kedvetek a honlapon feltenni képeket? Olyan jó lenne együtt látni őket!

Kép
Kép
tinu
 
 


Gratulálok NIKI!! Alig várom a szülésbeszámolót!!

Haló Őzi, jó, hogy Te is itt vagy!!!!!! :D

Köszi az infókat a kézzsibbadásról. Háát úgy látom sokmindent nem lehet kezdeni vele, de a bébiért mindent kibír az ember!!!! :D

És ime a féligkész babasarkunk! Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Na, végre sikerült begépelnem a szüléstörténetet:

Ugye november 5-re, vasárnapra voltam kiírva. A dokim azt mondta a csütörtöki vizsgálatkor, hogyha nem szülök meg a kiírt időpontig, akkor 2 naponta NST, vizsgálat, és ha a belső méhszáj nyitott, akkor magzatvizet is néz.
Mivel 5-én sem szültem meg, ezért 6-án, hétfőn mentem vizsgálatra, ahol NST ok, belső méhszáj zárt. Elkenődve hazamentünk.
Szerdán, 8-án ismét be a kórházba. Doki megvizsgált, bő egy ujjnyira ki voltam tágulva, így magzatvizet is tudott nézni, és bár tiszta volt, de kevésnek találta, így visszarendelt délre (ő 2-ig dolgozott, és így addigra elő tud készíteni engem a szülésznő), hogy ma lesz a nagy nap, amikor találkozhatok kicsi fiammal. :D Előtte még a biztonság kedvéért elküldött NST-re, de már annak az eredménye sem tetszett neki, így biztos volt, hogy vissza kell jönnöm.
Na, szépen hazamentünk a párommal, és félelem lett úrrá rajtam. Fogalmam sincs, hogy miért, de talán arra gondolok így utólag, hogy tudatosult bennem, hogy akkor itt a nagy nap. Ugye más lett volna, ha bent tartanak, és akkor már időm sem lett volna megijedni, de így.....
Akkor gondolkodtam is, hogy bejelentkezek a gépre, és elújságolom nektek, hogy mi a helyzet, de azt a kb. 3 órát Jázival töltöttem. Amire egyébként hazaértünk, megindultak a fájások is (többen mondják, hogy a magzatvíz nézése beindíthatja a fájásokat), így aztán 9 órától elkezdtem szedni a homeós bogyót, félóránként 5-öt, illetve annyit ittam, amennyit csak tudtam, mert már egyrészt ennem nem lehetett, másrészt a vajúdás alatt itt inni sem lehet, és az járt az eszemben, hogy kell a folyadék ahhoz, hogy meginduljon a tej.
Délre visszementünk a kórházba, persze mondanom sem kell, hogy milyen fájó szívvel hagytam itt Jázmint, még a könnyem is megeredt. Megtörtént az adatfelvétel, aztán a szép kórházi göncöt is felvettem, egy kis borotválás (kellemetlenebb volt, mint a beöntés), utána a beöntés. Aztán ennek is meglett az eredménye (3× :) ), utána elmentem tusolni. Közben hozták mentővel egy csajszit, aki 10 perc alatt meg is szült, ez volt a 3. gyereke. Amikor jött a mentős, kérdeztem tőle, hogy mi volt, és mondta, hogy 55km-ről hozták, amikor kimentek érte, még 10 perces fájásai voltak.... Ezután mondtam a mentősnek, hogy engem is elvihetne egy körre :D , de azt mondta, hogy aznapra ennyi izgalom elég volt neki. A férjem a procedúra alatt nem jöhetett be, viszont a kereszttesóm szülésznő tanonc, és pont bent volt gyakorlaton, így ő mellettem volt 2 wc-zés között, meg egy másik nővér is ismerős volt, így szerencsére gyorsabban telt az idő (ez az ismerős nővér szegény férjem ugratta is, mert kiszólt neki, hogy 10 perc múlva baba, a párom meg csak lesett, hogy mi van. Persze aztán közölték vele, hogy csak ugratták :) ).
1/2 2-kor "végre" felfekhettem a szülőágyra, és bekötötték az oxitocint, illetve a párom is csatlakozott. Addig is voltak fájásaim, de az oxitocin+a fekvés még jobban beindította a rendszert. Nem volt jó sehogy sem feküdni, így mondtam a szülésznőnek, hogy hozza a szülőszéket, de azt mondta, hogy addig, amíg a doki nem jön, addig legyek fekve. Hát, már minden bajom volt, azt hittem sosem érkezik meg az orvos. Aztán 1/4 3 előtt befutott, megvizsgált, bő két ujjnyi, burokrepesztés. Na, ettől még jobban beindultak a fájások. A férjem beszélt a dokival, szerinte este 6-ra, 8-ra baba lesz. Na, amikor ezt mondta nekem a párom, azt hittem meghülyülök, mert én addig nem bírom ezeket a fájásokat. Szóltam a páromnak, hogy hívja a szülésznőt, hogy hozza a szülőszéket, mert már nem bírom fekve. Na, ekkor kellett várnom, mert egy másik szülést vezényelt le a drága. De végre megérkezett, és felkelhettem az ágyról. VÉGRE!!!!! Na a széken még kegyetlenebb fájások jöttek, nekem végig az járt a fejemben, hogy nem bírom ki estig, és mondtam a szülésznőnek, hogy adjon fájdalomcsillapítót. Ő azt mondta, hogy ad, de akkor jobban elhúzódik a vajúdás. Na, akkor azt mondtam, hogy mégsem kell. Közben néztem az NST-t, hogy milyen fájásokat produkálok, hááát, egymás után szép hegyek voltak a papíron. Ezt persze igazolták a fájásaim, mert szünet nélkül jöttek (így visszagondolva, akkor már tudhattam volna, hogy nem sok van hátra, elvégre egyszer már szültem, de ott akkor nem is tudtam gondolkodni). Próbáltam magam átadni a fájdalomnak, tudtam, hogy ha nem közreműködök a fájásokhoz, annál jobban késleltetem Zsombi megszületését. Így aztán csak levegő be-ki-be-ki. Aztán egyszer mondja a szülésznő, hogyha nyomási ingerem van, szóljak, nehogy elódázzam csak azért, mert nem akarok felfeküdni az ágyra. Persze ő már akkor látta az NST-n, hogy tolófájásaim vannak, viszont én még nem éreztem, csak utána, de akkor sem voltam még benne biztos, így vártam még egyet. Na, ezután szóltam neki, hogy akkor hajrá. Szépen felmásztam az ágyra, és már nyomnom is kellett (2 szülés után kijelenthetem, hogy a fájások sokkal intenzívebbek, ha fekszel.)Persze dokim sehol, szülésznő nincs beöltözve, így csak nagy rohangálás, én meg ott kiabáltam, hogy nyomhatok?, nyomhatok? mondja már valaki, hogy nyomhatok!, akkor nyomok!!! És nyomtam! :) Ez volt az első adag tolófájás. A másodikra már ott volt a dokim, aki megvizsgált, és mondta, hogy a méhszáj eltünt, nyomjak csak nyugodtan. Közben megvolt a gátmetszés, amiből persze nem éreztem semmit. Aztán a harmadik adag tolófájáskor megszületett pici fiunk, akinek 2× volt a nyakán a köldökzsinór. Azt az érzést, amikor kicsusszant belőlem, sosem felejtem el. Mintha valami melegség járt volna át! Kereszttesóm, aki végig mellettem volt, mondta, hogy nyugi, megvan mindene, csak éppen a váladékot szívják le neki. Én meg közben a páromnak szóltam, hogy jesszus, nincs is nevünk!!! (ugye nekem a Zsombor volt a favorit, neki a Dávid, és sehogy sem tudtunk megegyezni). De ő megnyugtatott, hogy van :) Persze akkor azt sem bántam volna, hogyha azt mondja, hogy Dávid lesz, de így utólag örülök, hogy Zsombort mondott, amikor kérdezték, hogy hogyan fogják hívni a babát. Aztán végre megpillanthattam én is Zsombit, és annyira gyönyörű volt!!! Odarakták a mellkasomra, én meg alig mertem megfogni, mert annyira pici volt, de olyan kellemes érzés volt, ahogy a forró kis teste velem érintkezett. Nem sokáig volt rajtam, mert elvitték mázsálni, 4060gr (38.hetes uh-on 3047gr-nak, 39.hetesen 3119gr-nak saccolták, szóval erről ennyit, mindenki nevetett a szülőszobán, hogy ezt a gyereket saccoltál 3 kilónak???!!!), és 59cm. Nem akartam hinni a fülemnek, hogy hol fért el a pocakomban egy ekkora gyerkőc. Ezután Zsombit elvitték a csecsemősök, nálam meg megtörtént a méhlepény megszületése, aztán a varrás. Elég pici vágásom volt, 1 vagy 2 öltés kellett csak. Az nem is volt kellemetlen, inkább előtte a Lidocain injekció :( Na, de azt is túléltem, és utána visszahozták Zsombort már felöltöztetve, és csak gyönyörködtünk benne :D Aztán elvitték, és az én 2 órás megfigyelésem is letelt, így felvittek az osztályra.
Sajna nem sikerült az egy ágyasba mennem, mert foglalt volt, így egy két ágyasban landoltam, ahol a másik ágy már foglalt volt. Végülis túléltem, mert legalább volt kivel beszélgetni, de akkor is jobb lett volna csak Zsombival kettesben, és úgy, hogy a család bejöhetett volna hozzám a szobába.
A kórházi napok elteltek, Zsombor kint volt velem, de estére beadtam, mert a tejem nem indult be, illetve előtejem volt, azt ki is szopizta ügyesen, meg fejtem, amikor csak tudtam, és odaadtam neki pohárból, de én nem láttam volna annak értelmét, hogy éjszaka csak bömbizzen nekem, mert éhes. Így aztán én is tudtam valamilyen szinten pihenni, mert amióta itthon vagyunk, ez nem igazán megy. A harmadik bent töltött napon kiderült, hogy Zsombinak eltört a bal kulcscsontja. Hát, egy fél órát biztos bőgtem miatta, pedig megnyugtattak, hogy ez neki nem fáj (bár azt nem tudom, hogy ők honnan tudják), és nem lesz semmi probléma vele. Már a nővérek is nyugtatgattak, hogy ne sírjak, mert belázasodok, és nem jutunk haza egy ideig. Másnapra (vasárnap) Zsombi besárgult, így ezért nem engedtek haza, mondanom sem kell, hogy megint jött ki belőlem egy adag könny. Persze tudtam, hogy Zsombi érdekeit kell néznem, és kibírnom, amíg bent tartanak, csak éppen semmilyen kezelést nem kapott, így nem sok értelmét láttam a bentlétnek. Szerencsére hétfőn hazaengedtek, így csak egy napot kellett ráhúzni, bár visszarendeltek 2× is vérvételre, de szerencsére az e heti érték már csökkenő bilirubin szintet mutatott.
A tejem a 7. napon indult be, így még itthon is fogyott Zsombor, de szerencsére tegnap már 3980gr volt. Az Urtica-t már a szülés napján elkezdtem szedni kúraszerűen, amikor lejárt a 6 nap, elkezdtem inni a Laktoherbet, napi másfél litert. Meg naponta eszek finom madártejet, meg legalább 1,5 liter őszilét behúzok, így egyelőre nem panaszkodok tej ügyben. És ugye ennek nagyon örülök, mert Jázmint abszolút nem sikerült szoptatnom, így ha holnaptól nem lesz tejem (ne adja isten!!!!), én már ennek a 2,5 hétnek is örülök, hogy sikerült szoptatnom Zsombit.
Anyukám itt volt segíteni a múlt héten 5 napot, de pénteken elküldtem, mert már nem bírtuk egymást elviselni. Ok, hogy ő mindent másképp csinál, mint én, én ezért nem is szóltam neki, de ő állandóan belekötött valamibe, hogy ő ezt nem így csinálja, stb, stb. Pl: én a madártejet leegyszerűsítve csinálom, 1 vaníliás pudingpor+másfél liter tej. De ő rendesen szokta tojással, stb. És az már úgy nem is jó, ahogy én csinálom. Én minek akarom a textil pelust 90 fokon mosni, nem pelenkázásra használom. Ja, nem arra, de a pelenkázólapra szoktam rakni, és ha Zsombi pisil (ami elég gyakran van tisztába tevés közben), akkor általában az is pisis lesz. Meg az esett rosszul, amikor beszélt nagynénémmel, és azt mondta neki, hogy itt vagyok Briginél, mert így illik. Ezen kiakadtam, hogy ő csak azért van itt, mert így illik???? Azért, hogy nehogy megszólják a szomszédok, hogy nem jött el segíteni???? Szóval múlt hét pénteken különváltunk, azóta fel sem hívott, hogy jól van e Jázi és Zsombi. Pedig azért nem zavartam el innen, csak finoman közöltem vele a dolgokat.
Szerencsére most a férjem itthon van még egy hétig, így ő lefoglalja Jázmint, én meg Zsombizok+főzés, mosás, takarítás, stb. Így aztán nem nagyon tudok pihenni, pedig muszáj lenne a tej érdekében, de nem is tudom hogy lesz, ha már a párom sem lesz itthon.
Amúgy Zsombi ügyesen szopik, egész nap csak eszik, alszik. Bár most 2 napja délután elég nyűgi, hogy az időre e, vagy csak a közelségre vágyik, nem tudom. Éjszaka általában egyszer kel, vagyis eszik este 11 körül, utána hajnal 3 körül, utána pedig reggel 6 körül. Eddig ebben mázlink van.
Jázmin mindig puszilgatja Zsombit, meg szereti simogatni, de ha magukra hagynánk őket, biztos, hogy kárt tenne az öccsében.

Na, nagyjából ennyi.

Tudjátok meddig írtam ezt??? Kb. 2 óra hosszáig. Persze nem egyhuzamban.


Brigó

Kép

Kép
brigó
 
 


NIKI!

[color=red]NAGY GRATULA A KISFIADHOZ!!!! REMÉLEM MINDEN JÓL MENT, ANNAK ELLENÉRE, HOGY AZ ORVOSOD NEM VOLT MELLETTED!!!
SOK TEJCSIT ÉS JÓ EGÉSZSÉGET KÍVÁNOK NEKTEK!!!!
[/color]


Brigó

Kép

Kép
brigó
 
 


Ja igen.

Azt szeretném kérdezni azoktól, akik már szoptattak, hogy tegnaptól a cickóm már nem olyan kemény (mindez ugye 2,5 héttel a szülés után), és olvastam az lll honlapján, hogy ez akkor van, ha már a tejtermelés beállt a kereslet-kínálat szerint. Ez nektek is így volt, vagy ez egy baromság, és kezdjek el reménykedni, hogy nem áll le a tejcsi?
A másik, hogy szerintetek érdemes fejnem? A honlapon azt írták, hogy aki igény szerint szoptat (mint én), annak nem kell fejnie.

Na, majd végigolvasom a topicot, csak tegnap pont beleolvastam Niki hozzászólásába, hogy nem akar szülni hétfőig, mert nincs dokija, de a többiekkel nem tudom mi van.



Kép

Kép
brigó
 
 


Sziasztok!
A táblázatot a neten frissítjük szerintem még ma.
Amelyik mailcímet megadtam, oda továbbra is várom a képeket, magatokról, babákról, uh-ról, nagyobbacska tesóról. Még nagyon kevesen küldtetek. Na meg bármit küldhettek, amit szerintetek érdemes közzé tenni. Valószínűleg kihagytunk pár dolgot, és lehet, hogy nem tetszik valami, akkor nyugodtan szóljatok!
Tinu:
A pocakod gazán sokat nőtt ám!! Takaros kismami vagy! :)

Brigó: felkerülhetne a születéstörténet a honlapra? Tök jó lenne ezeket visszaolvasni egy idő után:)

Ma vettünk zenélő kütyüt Pannának, elkezdem ismertetni vele. Apap elnevezte Csillangónak, mert szerinte pillangó és csiga közti átmenet..:) Majd lefotózom. :)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Brigó: nagyon érdekes volt a szüléstörténeted. Aranyos vagy, hogy szántál rá ennyi időt, nekem sokat számít, hogy kivel hogy történik, ettől valahogy én is készülök. :wink:
MÁgi: köszi a dicséretet. :) Kicsit aggódtam a hasam méretén, mert valahogy olyan kicsinek tűnik ahhoz képest, hogy már a 8. hónapban vagyok. :shock: Azt hittem korábban, hogy eddigre már hatalmasak lesznek a méreteim... Persze még sose voltam terhes...

Kép
Kép
tinu
 
 


Niki!

Nagy-nagy gratula a fiadhoz!!! :):):)


Brigó!

Először is ne kezdj el aggódni! :D:D
Az LLL honlap állítása igaz, de az csak a tényleg igény szerint szoptatásra vonatkozik!! Azaz sem időben, sem hosszban nem szabad korlátozni a szoptatást. (Nincs "nehogy felázzon a mell, ezért csak 10 perc egy mellen", "nehogy ráegyen az éppen emésztődő tejre, ezért ki kell várni a 2-3 órát", stb.)
Ha sikerül megvalósítani a tényleges igény szerinti szoptatást, akkor fejés nélkül is működhet a tejtermelés és kialakul az egyensúly. Ettől függetlenül az első 6 hétben még szokták ajánlani a fejést és utána a fokozatos abbahagyását. De én egyik gyerekemnél sem fejtem egy percet sem, és nem volt gond, most sem tervezem (viszont már a kórházban is igény szerint etettem, az érett tej megjelenése előtt is, és most is így tervezem).
Szerintem előfordulhat, hogy már nem olyan kemény a melled, inkább csak akkor, ha épp egy picit hosszabb idő marad két szoptatás között. Ha bármi kétséged van a tejmennyiséget illetően, akkor elsősorban Zsombit érdemes figyelned (pl. gyarapszik, van elég pisis-kakis pelusa, jó a bőrtónusa, nyugodt), és ha esetleg úgy látod, hogy nem, akkor először gyakoribb szoptatással növelni a mennyiséget, és ha kell szoptatás után fejni.
Viszont én azt ajánlanám, hogy mind a Laktoherbet, mind az baracklét próbáld fokozatosan lecserélni sima ásványvízre. A Laktoherbet azért, mert lehet a babának tőle hasfájása, az barackét meg azért, mert szerintem feleslegesen sok kalóriabevitel. A tejtermeléshez a sima ásványvíz is megteszi, megfelelő (és akkor sem túlzásbavitt) mennyiséggel. Fontos, hogy próbálj kiegyensúlyozottan étkezni is, és elegendő mennyiséget pihenni. Ezek a tejtermelés szempontjából nagyon fontosak (tudom én, közben ott van Jázi, de mégis...)

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok!

Niki!
Nagyon sok boldogságot az új jövevénynek!
Remélem minden oké volt.
Várjuk majd a beszámolót!

Sajnos most csak ennyira futja, mert benne vagyunk a nagytakarításban.

Jó pihenést mindenkinek.

Zsuzsi

Kép
zsuzsu74
 
 


Sziasztok!

Niki
Gratulálok a babához és minden jót kívánok!


Kata
Boldog névnapot!

Kép


Cic
Légyszi írd meg, hogy hol vettétek a pelenkázó lapot!


Brigó
Jó hogy leírtad a szülésedet, érdekes volt olvasni.
Attilának is "elpattant" (ezt konkrétan nem tudom, hogy mit jelent) a kulcscsontja, de én csak akkor tudtam meg, amikor jöttünk haza. Hát én is bőgtem rendesen, ráadásul a nővérek 5 napon keresztül a hónaljánál fogva emelgették, ami biztos, hogy nem esett jól neki.

Üdv.
Éva

KépKép

KépKép
balázs_Éva
 
 


Balázs Éva

a kikában lehet ilyeneket kapni, de a brendonban is láttam és valószínű a mária nagykerben is van

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Brigó

én fejtem és lefagyasztottam tejet...

Most már nem fejek, csak akkor amikor nagyon feszes a mellem... Na meg ha becsomósodik

én is csak vizet iszom :-)

a laktoherbről ezt én is hallottam... most megint iszom, mert mintha máté többet kívánna enni...

Én egy mellből próbálok szoptatni, de nem mindig jön össze...

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


NIKI

GRATULA :-) Üdv a babázok táborában :-)

Hűtőre kiírni: APA NEM VESZEKEDÜNK :-))

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Brigó: Élvezettel olvastam a leírásod.Egy kicsit megnyugodtam. Lehet hogy csak a szülés közeli időpontja de lehet csak egészséges félelem de kezd úrrá lenni rajtam a majré.Azért jó olvasni ezeket a születéstörténeteket mert ebből sokat tanulhat az ember és mint mondtam engem megnyugtatott.Jó sokáig tartott míg beírtad van türelmed :)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Beszti!
Köszi a választ!
Az biztos, hogy nem korlátozom a szoptatást semmi végett. Ma is ahogy nyűgi volt, du. 2-től szinte eddig cicin volt. Szóval ebből a szempontból nincs lelkifurim, hogy nem szopiztatom meg akkor, amikor ő akarja.
A fejést azért kérdem, mert nem nagyon van időm rá, de mivel mindenképp szeretném, ha lenne tejem, ezért még ezt is megpróbálom beleszúrni az időbe valahogy, ha többen is ezt tanácsolják. Végülis amíg nem indult be a tej, addig vagy Zsombi volt a cickón, vagy a mellszívó. De aztán ahogy megindult a tej, a mellszívót szépen elhagytam. Illetve amit leszívtam vele tejet, azt éjszaka a párom egyik etetés gyanánt odaadta Zsombornak, hogy tudjak pihenni, de ezt mellőztük, mert nem láttam jó módszernek (persze a párom örült neki, hogy ő is etetheti így Zsombort).
Szerencsére van elég kakis pelus (sőt, néha egy óra alatt 3 is), és ma már kereken 4kg volt, vagyis 20gr-ot hízott tegnap óta. Szóval ezek alapján van elég tejem, csak ez a "mellpuhaság" zavart meg.
Ez érdekes, amit az ásványvízről írsz, mert a szülésznőm meg pont azt mondta, hogy ne azt igyak, mert attól nem lesz tejem. Függetlenül ettől iszok azt is, csak azt 1-2 pohárral naponta.

Éva!
Sajnálom, hogy Attilának is ilyen törése volt. És akadályozza most ez valamiben? Mert azt mondta a dokink, hogy semmi sem fog neki ebből megmaradni, lehet,hogy egy felnőttkori röntgenen már ki sem tudják mutatni. Na, de akkor is.... :(

Bunny!
Én is igyekszem most már csak egy mellből szopiztatni. Ugye az elején raktam szegény gyerkőcöt innen oda, onnan vissza, de most már úgy veszem észre, hogy elég egy mell. Van úgy is, hogy fél óra múlva megint jelez Zsombor, akkor még vissza szoktam rakni arra a cicire, amin volt, és ha már nem hallom, hogy nyel, vagy nem érzem, hogy szív, csak akkor rakom át a másikra.
Szerencsére nekem még nem volt csomós. Remélem nem is lesz!!!

Mágnes!
Tőlem nyugodtan felrakhatod a honlapra a történetet. Majd a jogdíjakról beszélünk :D

Na, azt meg elfelejtettem leírni, hogy a dokim szerint, ha ő nem mondja, hogy menjünk vissza a kórházba, délután akkor is ott kötöttem volna ki.

Tinu!
Hát, tényleg sokáig tartott leírni, de próbáltam kicsit részletesebb lenni, pont azért, mert tudom, hogy mindenkit nagyon érdekel a másik szüléstörténete, mi hogy miért volt. Már én is alig várom a Katáét, Nikiét, pedig én már túl vagyok a szülésen.

Nika!
Örülök, ha megnyugtatott. Végülis egy a lényeg, amikor már ott vagy a szülőszobán, akármilyen fájdalmaid is vannak, végig arra gondolj, hogy erre a napra vártál 9 hónapot, és nemsokára láthatod a babádat!!! Biztos, hogy sokat lendít a dolgokon, ha nem hátráltatod sem lelkileg, sem testileg a baba kijövetelét.
Persze ez csak az én véleményem, majd leírják a többiek is, hogy náluk mi hogy volt.


Na, most már húzok, mert így is sokat időztem.


Jó éjt mindenkinek!

Brigó

Kép

Kép
brigó
 
 


Na, csak olvasok egy kicsit vissza, és jót kacagtam Niki szerda esti beírásán, miszerint olyan zárt, mint egy szűzlány! :D Ja, 2 napra rá, meg boldog anyuka!!! :P

Kata!
Nagyon édesek a srácok!!! Látom, Alex élvezte a helyzetet! :)
És ez külön jó hír, hogy hazaengedtek hamarabb, de azért vigyázz magadra, és egy kalappal a szopihoz!!!

Kép

Kép
brigó
 
 


Sziasztok!

Bunny!
Köszönöm!

Brigó!
Eleinte nem mozgatta egyáltalán azt a kezét, de ma már semmi nem látszik rajta, úgyhogy valószínűleg igaza van az orvosodnak.

Üdv.
Éva

KépKép

KépKép
balázs_Éva
 
 


Már teljesen megszoktam,hogy oldalakra kell reagálnom rövid idő alatt :D :D :D Már háromszor futok neki….,de nem adom fel!!!!!

Már elkezdtem Word-be kiírni,de kitöröltem,mert egy hét után nem volt aktuális a dolog,aztán újra kezdtem,és íme az eredmény:



Deszilvi!
Tudom,hogy ez a múlt héten volt,de örülök,hogy nem lett baja a párodnak. :?

Szép lehetett az álmod,én mostanában inkább rosszakat szoktam álmodni.:(

Korena!
Ari vagy. itt egy kép a 36 hetes pocimról:
Kép
és egy a 38. ról:
Kép

Snoopy!
Köszi továbbra is a szakszerű tanácsokat! Sokat segítesz velük!

Zitaanyu!
Nagyon jó a videód Zitáról és a családról,nagyon helyes kislány,és szép család vagytok!!!!

Mágnes!
Tök szupi lesz a honlap,majd még küldök képeket. Nem tudnád valahogy az emilke címedet az aláírásodhoz beilleszteni,hogy ne kelljen keresgélni??? :oops:

Ügyes vagy,hogy már te is mindent bepakoltál!

Sikerült megvenni a légzésfigyelőt ill. a kádat?Most olvasom,bocsi:(

Ez a benzines sztori ismerősen hangzik,ezek egy kaptafára készültek szerintem….

Andykamama! Tudom,hogy már nem aktuális,de jó lett a tortád!
Ja ismét megnevetettél,ezzel a dzsungeltelenítéses dologgal például….

Kataa!
Én is korábban fogok menni holnap ctg-re,múlt héten is korán mentem,de a vérnél bekavartak :oops:
Fájásom az nulla,de tényleg....
Hú,de mennyire nem aktuális már ez a dolog……de azért nem törlöm ki.
Már a harmadik ctg-n vagyok túl,legútobb a szülőszobán csinálta a választott szülésznőm.
Örülök,hogy túl vagy a szülésen,és nagyon édesek a krapekjaid,de tényleg. Titkon reméltem,hogy valamelyik ctg-n csak összefutunk,de nem jött össze…
Az István specifikus élményekre Winnie-hez hasonlóan én is kiváncsi vagyok.
Szorítunk a szopi miatt! És örülünk,hogy Alex ilyen jól viseli a kistesót,én most azért kicsit kezdek félni ettől…

Winnie!
Jó a pocakos képed.
A keményedésekre nem kell szedned magne B-t?

Cic!
Most olvasom ,hogy miket írkálnak a záródra,ez nem semmi... :x
Nálunk is a cicibirizgálós alvás a menő!
Nagyon jó az a pelenkázólap.és a fülbevaló is tetszik.

Brigó!
Még csak a képeknél tartok,de Zsombi tényleg nagyon édes,osztom a többiek véleményét!
Kiváncsi vagyok,hogy nálunk is ennyire fognak majd hasonlítani a gyerkők?
Még mindig csodállak,hogy ennyire figyelsz másokra…
Meghatódva olvastam a szüléstörténeted,köszi,hogy megosztottad velünk.És a szopi miatt neked is drukkolunk.
Sajnálom ezt a törést,de ne izgulj,biztos nem lesz maradandó,ha a doki azt mondta. Nekünk Dávidnál a heamatoma fél év után tünt el.


Szia Bosz!
Szívesen látunk.


Snoopy!

Én kíváncsi lennék a popsikrém receptre,amiről írtál.
Annyira tetszett a leírásod a fájdalomról,most valami hasonlóra készülök,teljesen át szeretném adni magam a fájdalomnak és nem küzdeni ellene,nagyon jól megfogalmaztad,köszi.
Most olvastam a balesetedről szóló sztorit,te jó ég!!!Szegénykém jól megjártad.

Sziszike!
Köszi a teás ötleteket,ezeket is fel lehetne használni a honlapon.

Kviki!
Sajnálom az aranyered!Jobbkor ki se jöhetett volna!
Most tartok a műtétes résznél,örülök,hogy ilyen jól viselted és megkönnyebbültél…
A fülbevalóval kapcsolatban te vagy a szakértő,igaz???Leírnád mégegyszer,hogy mit gondolsz róla? Érdemes a kórházban kifuratni?

Balázs_éva!
Köszke,annyira rendi vagy!
Bocsi,hogy csak most köszönöm meg. De utolérhetetlenek vagytok.

Tinu!
Jók a megérzéseid,tényleg Niki volt a következő,jól érezted. És most?
Ti is jól haladtok akkor a kelengye vásárlással,

Felixanyul!
Nekem a 36. hétig kellett szednem a magneB 6-ot.

Jkzsanett!
A hugom is esküdött a Garmastan kenőcsre!!Én is jó előre megvettem,és azóta felbontatlanul áll,már lassan két éve…szerencsém volt azt hiszem,de egyszer se sebesedett ki a bimbóm,remélem most is meguszom,azért a biztonság kedvéért,én is beteszem a cuccaim közé.

Mot!
Nagyon kis hercegnős tényleg a kis Krisztinátok! Jó a fotó!

Nika!
Nehogy azt hidd,hogy te vagy a legtapasztalatlanabb,mindenkinek vannak félelmei,pedig vagyunk egy páran,akik nem az első babánkat várjuk.

Bunny!
Örülök,hogy ilyen szépen fejlődik a csöppséged. Köszönjük a képeket,tényleg helyesek vagytok!


Zsuzsu!
Engem depissé tesz az idő,szóval nem vagy egyedül,együttérzek!

Bacilivi!
Üdv!

Tontica!
Drukkolunk!

Tinu!
Helyes a pocid!

Nem tudom,biztos van egy csomó dolog,ami kimaradt,és nem szándékosan hagytam ki neveket sem,....

Ildikó
ilgya1
 
 


Sziasztok!

Ezt a faros babás -fiús cuccot honnan hallottátok? Elég zölden hangzik! :?:

A mélyen fekvő méhlepény azért lehet abszolút csaszi indikáció, mert ha a burokrepedéskor, vagy a táguláskor belelóg a nyíló részekbe, akkor megrepedhet, sérülhet benne egy ér, ami a baba, vagy az anya jelentősebb vérvesztéséhez vezethet. Attól függ mennyire van mélyen a lepény, de általában megfigyelést igényel szülési idő közelében az anyuka, ha nem is annyira van lent a lepény.

Tejtermelés: Higgyétek el, hogy a természet nem homeós bogyóra és lactoherbre alapoz. Elegendő folyadék és szoptatás!!!!! Nem kell semmi más. Eszti nagyon jól leírta, hogy mi az igény szerinti szoptatás.

Garmastan helyett én is Lanolint (Magyarországon Purelan(-Medela) ajánlok, ahogyan a laktációs szaktanácsadók is. Nálunk van.... :D

Winnie: a boros sztori tetszett. Szerintem az idei szériából is tegyetek el egyet a biztonság kedvéért.

A honlapra nyugodtan mehet a szülési terv, bár ez csak egy olyan változat, ami éppen nekem kell. ímásoknak lehet más igénye...

Ami szerintem hasznos lehet oda még: a honlapunkon van egy olyan alcím, hogy szoptatás-közvetlen ismeretek-a baba. Ott összefoglaltam, amit a normál babáról megtudtam, amióta babázom és olvasok.

NIKI! Gratulálok. Látod a szűzlányból milyen sitty-sutty lesz anyuka? :D
Sok szeretetet, épp elég tejcsit, boldog babázást.

Mellsebesedés: meg kellene nézni, hogy ügyesen kerül-e mellre a baba, nincsen-e valami rendellenesség a szájában, pl lenőtt nyelv, illetve nincs-e fertőzés, szájpenész. Ha semmi, akkor hamarosan be kell gyógyulnia. Fontos, hogy a bimbóvédőt el kellene kerülni. Ugye ügyesek lesztek?

Fogam ügyesen elhalt, attól fájt, mint a fene. Lábam továbbra is fáj, csípőm nem különben. Leamortizálódom, a csajszi meg vígan lubickol. Apja azt mondta, csak akkor áll vele szóba, ha kimászott. Tegnap éjjel fél 3-tól 6-ig 25 perces fájdalmakkal szórakoztatott. Aztán elmúlt. Így rájöttem, hogy ezek csak jósló fájások és nem mást jósolnak, csak apa gyomorfekélyét.
Egyébként esténként azért már időnként kiborulok. Teljesen elegem van.
Köszi az együttérzést...

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


http://www.t-online.hu/noknek/20061124ujtevemusort.html

Bimbóvédő: Máté a kezdetektől azzal szopizik... A Rókusban erre szoktatták és nem tuda bekapni a cicit.. Le kellenne szoktatnom???

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


hát ez a fiú-farfekvés-pulsatilla homeosbogyő nekem is elég furán hangzik, én ugyanis pl alkati bogyóként szedem a pulsatillát, amit doki ajánlott, és köze nincs a terhességi dolgokhoz. Aztán ki tudja...?

Brigó: tündéri vagy, hogy ilyen részletesen és hosszan leírtad a történteket. Minden betüt elolvastam belőle, és hát meg is hatódtam....tök jó hogy megvan a baba. Hát de ez a válltörés tényleg angyon kemény. És egyszer csak közölték, hogy ja kedves kismama, a kisfiának el van törve a kulcscsontja... durva!
Milyen mellszívót használsz?
Hát anyukáddal a történet sem semmi. Na
Na én pontosan ezért már most szóltam anyukámnak, hogy első körben hármasban szeretnénk megbírkózni a feladattal, ne költözzön be hozzánk senki, ne akarjon jönni senki, ha szükségünk van valakire vagy valamire, majd szólunk, és úgyis ő lesz az első, akit hívni fogok, de tudom milyen vagyok, és szerintem a férjemen kívül az első napokban senkit sem fogok elviselni magam körül. A férjem meg szerencsére egy tuti pasi, aki készül, segít mindenben, és itthon lesz velünk, mert szerencsére intézheti a dolgoait februárban úgy, hogy nyugi legyen. Amiben majd anya seíteni tud, hogy főz nekünk az első időben, és mivel két utcára laknak tőlünk, ez nem is gond.
Hát megértette,de azért látszott ám hogy készült, mert megkérdezte, hogy akkor ne is vegyen ki szabit???? Mondtam hogy ne, főleg ne előre! Az a baj, vagyis hát ez nem baj, hogy anyukám gyerekmániás, egyigazi nagymama lesz, aki imádni fogja az unokáját, és nem azért jönne, hogy engem kioktasson, meg dirigáljon, sőt, ő tényleg csak segíteni szeretne, de pon ezért mert akkora szíve van,és olyan jólelkü, nem szeretném megbántani semmivel. Ezért ha előre tisztázom vele a dolgokat, akkor talán nem lesz surlódás! N majd meglátjuk. Ja, ráadásul van még nagymamim, aki szintén egy tündér, fitt, jófej, és ráadásul bölcsisnéni volt......!

Ilgya: nyugi, nem felejtünk ám el! Nagyon klassz a pocakos képed. Valóban nem giga, de majd teszek fel én is 30 heteset, és látni fogod, hogy az enyém is kb ekkora. Én nem bánom, hogy nincs hatlamas pocim, így is már nehézkes a mászás, meg a 3. emeletre a vánszorgás! Remélem férjem hétvégén letölti a legfrissebb képet, és akkor teszek fel én is, meg küldöma honlapra!

Mágnes: tök jó hogy átvetted ezt a táblázat dolgot!

Hát Nikiből tényleg órák alatt lett anyuka, szerintem még ő sem számított rá, hogy ilyen gyorsan fog menni. Remélem jól viselte a dolgokat. Nagyon örülök neki!
Vendég
 


Sziasztok!

Bunny!
A Rókusban gyakran választanak bimbóvédőt, mintha az első megoldás lenne. Pedig az utolsó. Ha nektek jó, nem termelődik tőle kevesebb tej, nem lesz tőle cicizavaros a baba, akkor folytathatjátok nyugodtan így. Ám ha kevesebb lesz a tej, mint amennyit a manó megenne (növekedési ugráson kívül, ami pár nap alatt rendeződik) akkor az első gyanúba keverhető dolog a bimbó védő és a felmerülő pótlás helyett mindenképpen a leszoktatást javaslom. Meg lehet, hogy egy idő múlva azt mondod, hogy felesleges macerának tűnik közétek iktatni valami műdolgot.
Korababáknál előfordul egyébként olyan, hogy a bimbóvédővel könnyebben boldogulnak, mint a csúszós cicivel, de átmeneti megoldásnak lehet javasolni, mert senki nem tudhatja előre, hogy okoz-e galibát később.
Csüggedelemre semmi ok, tök ügyesek vagytok :D


Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Snoopy,

mennyit kell enni egy babának... Máté össze-vissza eszik. Hol 80 grammot, hol 150 grammot...

Bimbóvédő - hát engem nem zavar, le kellene szoktatni, kevesebb tej, lehet. De hogy nekem folyton csomós a csecsem...

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Sziasztok!

Bocsi, de panaszkodni jövök, ki kell írnom magamból.

Ugye írtam már régebben, hogy anyós+apóssal nem felhőtlen a viszony, ellenem nevelik a párom, stb. A kórházba sem jöttek be meglátogatni, fel sem hívtak (bár nem is érdekel igazából), de a férjem részéről senki nem is jött be meglátogatni, gondolom anyós háttérbeszédének köszönhetően. :twisted: Illetve a férjem nővére és a férje bejött kb 10 percre, de azt sem kérdezték meg, hogy vagyok, csak megnézték Zsombort, és mentek is. A lányuk felhívott telefonon ilyen szöveggel, hogy: bocsííííí, de munka után nem volt kedvem bemenni hozzád. Jó, mi? Mondtam a férjemnek, erre még ő is azt mondta, hogy ez parasztság volt. Viszont a fiuk már fel sem hívott, sem a férjem keresztanyjáék (akik pedig tavaly úgy jöttek be, hogy le volt zárva a kórház, szóval, ha be akarnak jönni, akkor be is jönnek), sem a kereszt és unokatesójáék, se a nagynénjeék, holott én egyikőjükkel sem vesztem össze, mindenkivel jóban vagyok ELVILEG. Szóval ez már nagyon szarul esett, hogy anyós akciózik a hátam mögött ki tudja milyen szöveggel, és most ezért a férjem rokonsága szóba sem áll velem.
Nyáron volt a szülinapom, most ősszel a névnapom, anyós, após fel sem köszöntött, fel sem hívott.
Októberben volt az aranylakodalmuk, nem hívtak meg a buliba, de barátnőm már azt hallotta, hogy anyósom mindnekinek mondja a faluban, hogy én még arra sem voltam képes, hogy felköszöntsem őket, holott ők tárt karokkal (???? :x ) vártak. Miután 1. ők sem köszöntöttek fel engem, 2. meg sem hívtak, remélem nem gondolta komolyan, hogy majd én lemegyek felköszönteni őket????!!!!
Hozzá tartozik még a dologhoz, hogy amikor náluk laktunk, ugye mi a felső, ők az alsó szinten, arra nem voltak képesek, hogy feljöjjenek a lépcsőn, ha valamelyikőnknek név- vagy szülinapja volt. Megvárták, amíg mi lementünk hozzájuk, és csak úgy köszöntöttek fel.
Na, és akkor a lényeg, hogy ma nálunk búcsú van. Meghívtam anyuékat (annak ellenére én hívtam fel, hogy több, mint egy hete még csak nem is érdeklődött az unokái felől, pedig tudta, hogy Zsombinak vérvételei lesznek), főztem tegnap is, meg ma reggel, 2 napja csak takarítottam, hogy rend legyen, erre ma délelőtt felhív, hogy őket meghívták anyósomék magukhoz, és ők elmennek oda, és azt üzenik, hogy én is elmehetek, és vigyem Zsombort.
És akkor amiért bőgtem egy jó sort, hogy egyrészt hogy lehet ilyeyn anyukám és hugom, hogy inkább elmennek oda, amikor én majd belepusztultam, hogy rend és főtt étel várja őket, másrészt lepaktál azzal anyám, aki a gyerekét bántotta, gyanusítgatta. Ha valaki ezt Jázminnal vagy Zsomborral tenné, én a nyakát is eltörném, nemhogy barátkoznék vele.... (Hozzá kell tennem, hogy apukám 11 éve meghalt, anyu soha semmi jót nem mond róla, holott ismerjük a közmondást, és pl. egyik dolog, amit mond róla, hogy apádnak mindenki fontosabb volt a családjánál. Nos, meg fogom anyunak mondani, hogy ez rá is igaz, főleg úgy, ha pl. leírom, hogy hugomat egyszer megverte a szomszéd férfi, és az helyett, hogy anyu kiállt volna a lánya mellett, a szomszédot támogatta. Azóta tesóm szó szerint gyűlöli anyut)
Harmadrészt pedig itt vannak anyósék, akik azt hiszik, hogy a 2 hetes gyereket a helyükbe viszem, hogy ők megnézzék, mert még arra is lusták, hogy egy utcával arrébb jöjjenek, vagy hogy a kórházba bejöjjenek??? Úgy gondolta, hogy én most tárt karokkal viszem hozzájuk a fiam, mert ők arra sem képesek, hogy eljöjjenek (persze ugye mit vártam, amikor náluk laktunk, a lépcsőn sem jöttek fel????!!!)? :twisted: Ez csakis az ő f.sz fejében születhetett meg. Néhány ötlet részéről, csak tudjátok milyen a gondolkodása:
1. Jázival kb. 37.hetes terhes voltam, amikor oly nagyszerű ötlete támadt (tavaly március eleje volt), hogy a szobánkban lévő radiátort cseréljük le konvektorra. Akinek van egy kis esze, tudja, hogy ez mivel jár, hiszen falat is kell kivereni, meg festeni utána. Mindezt szülés előtt 3 héttel ötölte ki, a kivitelezés talán pont a szülés hetére esett volna. És meg volt sértődve, hogy azt mondtam, hogy köszönjük, de jó lesz a radiátor is.
2. A férjem nagymamája meghalt tavaly május elején, a temetésre nem vittük el az akkor 5 hetes Jázmint, és anyós ki volt készülve, hogy miért nem vittük el a gyereket.....
3. Még egy temetős sztori. Meghalt egy baráti házaspár egyik tagjának az apukája nyáron, mellesleg rokon is volt. Férjem melózott, én menni akartam a temetésre, megkérdeztem anyóst, hogy vigyáz-e Jázira, mert ha nem, akkor elviszem anyuhoz Egerbe. Ááááá, ne vigyem, vigyáz ő rá. Erre temetés előtt egy órával kinyögi, hogy ő is menni akar a temetésre, de majd babakocsiban kitolja a temetőbe az akkor még 3,5 hónapos Jázmint, és a temetés alatt ott tologatja a ravatal előtt. Jó, mi??? Nem is buktam ki, gyorsan fogtam Jázit, vittem be anyuhoz kocsival, utána haza átöltözni,temetésre, majd vissza Jázminért. És ki volt akkor is megsértődve???? Anyósom!

És most már k.rvára elegem van belőle, egy kanál vízben is meg tudnám folytani!!!

És akkor most itt van a rengeteg kaja, anyám+hugom+férjem+Jázi lelépett anyósékhoz, engem meg a gutaütés kerülget.


Szóval bocs, hogy kifakadtam, de ezt már egyszerűen nem lehet tovább bírni!!!


Brigó

Kép

Kép
brigó
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?