Új privát üzeneted érkezett!

Angyalka, régebben volt vonalzóm, de felszívódott, majd ha lesz egy kis időm tákolok egy újat.

Erika, Anid, én is nagyon sajnálom, hogy nem lehet szülni a kaáliban. Bár utólag lehet, hogy jobb volt így, legalább nem szegény Krizsa doktort készítettem ki...Nekünk másodikra hozta össze Balázskát, így ha az új törvény megszületik, már csak 1 "ingyenes" próbálkozásunk lesz. Röhej, mintja egyébként ingyenes lenne az egész - nekem a legutóbb úgy 120 e körül volt a gyógyszerköltségem.

KandiAndinak volt weboldala, ott megvannak archívban az adások. Rá kell keresni, hogy megvan-e még. Ha nem, nekem le vannak töltve, de marha nagy file-ok. Mindegy biztos meg lehet oldani, hogy elküldjem valahogy.
emma8
 
 


Sziasztok!

Endy! Nekem Medela mellszívóm volt, hozzá béreltem a kórházból gépet és nekem bevált. Igaz, a gép havi 6500-ba került. Egyszer próbáltam gép nélkül, kézzel, na akkor jöttem rá mennyire jó a gép…

Kinga! Azt hiszem ez a nap mondása: „Na, most megyek, megpróbálok kicsit olvasni!!! Lehet, hogy már azt sem tudom, hogy kell...”
Sikerült? :)

Szilva! Nagyon szép neve lesz a kisfiadnak!

Mi ma voltunk a kardiológián és kiderült, hogy nincs szívzöreje Sanyikának! Hála istennek! :D

Már nagyon várom a talit! Végre mi is eljutunk.

Jó éjt mindenkinek és minél hosszabb alvást, :) :) :)
Móni

Kép
Kép
huncut
 
 


Sziasztok,

Remélem mindenkinek jó napja volt és a betegeskedők is jobban vannak már.

Tudja esetleg valaki, hogy tartózkodási helyet is elfogadnak, mint címet? Lehet, hogy nekem így megoldható lenne, hogy a Sote II-n szüljek, a kérdés már csak az, ha olyankor kezdődik a szülés amikor az orvosom nem ügyeletes, akkor ahhoz, hogy ingyen legyen az ügyeletesnél kéne, hogy szüljek??? Egyre bonyolultabbnak tűnik minden.... Holnap biztos, hogy megnézem a Házon kívül-t. Kiváncsi vagyok mi lesz benne.

Prucsok
Nektek melyik van a Graco-ból. Mi a Mirage Travel Systemet választottuk ki magunknak, ami elég könnyűnek tűnt. Volt egy másik amihez mózes kosár is járt, na az viszont sokkal (5kg) nehezebb. Most végül úgy döntöttünk, hogy a könnyebbet veszzük meg, mózes kosarat ha kell, akkor később veszünk.

Szilvi / Prücsök
4D-re Mátyásföldre megyek, ott van egy klinika, ők 12.000 Ft-ért adnak egy DVD-t, képeket CD-n, egy színes állóképet és orvosi leletet. Mehettünk volna a Brandon-ba is, de ez olcsóbb és azt gondoltam lehet, hogy még jobb is, hogy egy rendes klinikára megyek. Azt elfelejtettem megkérdezni, kb. hány perc lesz felvéve DVD-re.

Lilló
Köszi szépen, akkor most beszerzem az anyakönyvi kivonatot és nem kell vele később foglalkoznom.

Tudjátok esetleg, ha valaki külföldön kötött házasságot, de itthon is honosította, hol lehet kikérni a házassági anyakönyvi kivonatot? El fogják azt is fogadni, mert ezek szerint csak másolatot fogok kapni?

Szilvi
Gratulálok a hírhez, hogy kisfiatok lesz és nagyon szép nevet választottatok neki!

Málnalevél tea
Mikor érdemes elkezdeni?

Egyszer nekem is a Lintner doktor csinálta az uh-ot és nagyon meg voltam vele elégedve. Tényleg nagyon aranyos és jóképű!!!

Orvosi igazolás
Volt köztetek olyan, akinek repüléshez igazolást kellett kérnie az orvosától. Jövőhéten pénteken utazunk és az Easy Jet-en igazolást kérnek 28 hetes kortól, hogy az orvosom beleegyezik az utazásba. Tudtok erről valamit?

Tali
Mindenkinek nagyon jó időtöltést kívánok a holnapi tali-ra, érezzétek jól magatokat!

Jó éjt mindenkinek!

Renáta

Kép
renatac28
 
 

 
 

Jó estét!

Móni!
Nem is gondoltam, hogy igy megérintett ez a bölcsesség, nagyon kedves tőled!!! :D :D :D :D :D :D :D :D Végül egyébként birtam olvasni, csak egy kis hiba csúszott a dologba, ugyanis elaludtam! :) :)
Nagyon jó hir, hogy Sanyikának nincs baja, gondolom, nagyon megnyugodtatok!

Renáta!
Igen, valóban van egy ilyen kérésük a légitársaságoknak, hogy igazolást kérnek a dokitól. Én nem repültem terhesen, de szerintem megnyugtató lehet neked is, ha Patai doktor áldását adja az utazásra, mert azért a magasban mások a körülmények.
Egyébként hallottam már olyan kismamáról, akit nem engedtek fel a gépre a 7. hónapos hasával, mert nem volt ilyen igazolása, úgyhogy szerintem kérj ilyet a dokitól!

Sára!
Irok neked privit allergia ügyében!


Szép estét mindenkinek!

Kinga
kgk
 
 


Sziasztok!

Emma, Lilla: Megtaláltam a Kandász Andit, nagyon szuper, fél órát végigbőgtem rajta, még jó hogy a férjem nem volt itthon, biztos letiltott volna róla. Kissé érzékeny hangulatban vagyok mostanában... (pontosan nyolc hónapja).

Köszi a segítséget!

Endy
endy
 
 


Sziasztok,

Renata
Nekem Lintner doki csinálta a 4D-t, menj hozzá az Istenhegyi úti Klinikára, kapsz DVD-t, képeket, nagyon részletesen elmond mindent és tök jó fej, nem is kerül sokba, nekem azt hiszem 8.000 Ft volt. Iszonyat nagy élmény lesz, arra azért készülj fel.
Mindenképpen egyél előtte valami édeset az megmozgatj a babákat, nehogy ne csináljon semmit a pocaklakód.
Én nála is szültem, mármint ő és a dokim együtt császároztak, sőt a wiw-en az ismerősim között is szerepel :)

Én repültem terhesen, kértem is az orvosomtól igazolást, ha jól emlékszem én azt olvastam, hogy a 7. hónapig lehet utazni. Sokat ne várj, egy recept felíró papírra ír valami olvashatatlan dolgot :roll: Ezek után itthon hagytam :evil:
Ne szűk pulcsit vegyél fel és fel sem fog tűnni nekik, az egyik barátnőm aki decemberben szül még 2 hete így utazott.
Nem lesz semmi gond, csak majd próbáld feltenni a lábadés vigyél magadnak egy kisüveg vizet, biztos ami biztos.
Hosszú lesz az út? Remélem nem Új-Zélandra mész, na mert olyan sok repülés azért nem ajánlott :)

Jó lesz nektek holnap a talin, legközelebb megyünk mi is.

Jó éjt,

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Hellóka!
Endy
Hol lehet megtalálni a Kandász Andit? Én nem találtam! Béna vagyok! :twisted:
Annak idején nem ovlt bátorságom nézni, de most már hátha! :roll:
Köszke

Kép
anid
 
 


Sziasztok

Szép jó reggelt mindenkinek

Emma
épp a múlthéten kérdezte a férjem hogy kinél szültem volna ha Krizsa dr-nál is lehetett volna, hát nem tudtam volna eldönteni
kistesó: mi csak 1x tudunk próbálkozni (anyagiak miatt), nekünk kb. 150 volt (csak a Gonal-f volt 100), ja és ha sikerül akkor is ügye 100.000Ft-ot félre kell rakni a kórháznak, + a többi
na mindegy, előszőr a mágusnak dr. nak varázsolnia
neked megvan az a kandászos film is amelyikben Krizsa dr. szerepel? én ezt az 1-et elmentettem, és időnként megnézem (csak ő miatta) hülye vagyok nem? olyan szimpi doki, ja és általában végig bőgőm, csak azt nemszeretem hogy Újvári doki van benne (nekem ő nem szimpi - állandóan vigyorog, és amit anyagilag is hallottam róla)

Móni
örülök hogy Sanyikánál nem találtak semmit, akkor mostmár nyugodt az egész család

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Anid: amit az előző oldalon írtam, ott lehet megnézni, de érdemesebb letölteni, mert darabokban van egy-egy rész és így elég élvezhetetlen, de ha letöltöd, akkor tudod nézni egymás után: www.kanditv.hu

lilló
 
 


Sziasztok!

Sokat gondolokrátok,akik éppen együtt szórakoztok a talin.
Sajnálom,hogy nem lehetünk ott,majd a következőn.

Hanna baba már jobban van,igaz hétfőn mégegyszer fel kellett szúrni a fülét,mert a sok váladék eltömte az előző lyukat. :evil:
Streptococcus pneumoniae tenyészett ki a fül váladékból,ez az a baci,amiről nem olyan rég írtam az oltásokkal kapcsolatban.Ez ellen van az a nem támogatott védőoltás,az a drága,a Prevenar.Még szerencse,hogy nem lett"komolyabb" betegségünk.A második adag antibiotikumot szedjük,remélem mostmár megöltük azokat a bacikat!

Látom mindenkit foglalkoztat a kórház és orvos választás.
Most a vidéki betegeknek "könnyebb" a dolguk,mert nincs miből válogatni.Mármint a kórházak terén.Igaz itt is vannak kivételek,mert akit pl. a főváros valamelyik intézetében gyógyítottak meg,az joggal ragaszkodna ahhoz az intézményhez,amiben megbízik és nyilván az ott dolgozó személyzethez is!
Nem tudom pontosan,hogy nálatok jogos e a félelem,hogy nem szülhettek e a klinikán,mert ha a jól tudom-régen így volt-akkor az összes klinika nem az egészeségügyi minisztériumhoz tartozik.A klinikák nem kórházak,nem az önkormányzatok alá tartoznak.A klinikák az egyetemek részei,ebből kifolyólag az oktatásügyhöz tartoznak.
Az orvosválasztás esetében nem tudom,hogy,ha tényleg az oktatásügyhöz tartozik,akkor is vonatkozik e rá a rendelet.
De ezeket a kérdéseket az ott dolgozó orvosok biztosan pontosan meg tudják válaszolni,ahogy Lillo is írta,hogy megkérdezi a saját orvosát.

Különben nektek nagyon furcsa dolog ez,mármint az ügyeletesnél való szülés.
Nekem is az volt,amikor nálunk bevezette a főorvos,ennek már 2 éve.
Előszőr mi is azt hittük nem fog működni a dolog,és a kismamák elmennek máshová szülni,ugye még ezt is lehetett,de nem így történt.Volt egy két eset,hogy Fehérvárra vagy GYőrbe mentek,de nem éreztük meg,a szülésszám nem csökkent.De már ez is a múlt,a kismamák teljesen elfogadták ezt a helyzetet.Ahogy mi is,szülésznők.Mert ahogy az orvosválasztás megszünt,úgy szülésznőt se lehet fogadni.Vagyis olyan szinten lehet,hogy bemehetek a kismamával,végig ott lehetek-amikor a műszakomon kívül megyek be-de semmilyen szakirányú tevékenységet nem folytathatok.
Azért,mint mindenhol vannak kiskapuk,itt is.Tehát szokott úgy kijönni a dolog,hogy éppen annál szül valaki,akihez a terhesség alatt járt.Mert ugye az nincs megtiltva,hogy kihez jár tanácsadásra.Vagyis eddig nem volt,de szerintem ez most sem lesz,mert a szülésről volt szó,hogy azt kell a területileg illetékes kórházban végezni.
Szóval nálunk nincs gond,hogy az ügyeletesnél kell szülni.Az orvosaink is teljesen megváltoztak,mert most már nem az a lényeg mennyi kismamát tudnak"összeszedni"és csak a maszek mamira fordítottak több időt,tisztelet a kivételnek,hanem mindenki egyforma.
Én szülésznőként is az ügyeletesnél szültem a negyedik gyerekemet,nálam sem volt kivétel,igaz a szülésznőmhöz ragaszkodtam! :lol:

Lillo,
köszönöm a mailt a kórházi témát most itt megválaszoltam,ha nem baj,mert láttam mást is foglalkoztat.Aztán írok majd én is!
Amit említettél web címet,nálam csak a főoldal jön be,semmit nem ad be utána.Honnan kéne letölteni a Kárász Andi műsorait?
Nem lehetek ennyire béna.. :oops: :?

Sára,
neked is köszi a mailt,írok ám neked is!

Reni,
a málnalevél teát a betöltött 36.hét után lehet elkezdeni.

Szilvi,
szép neveket választottál.
Az én nagy fiam is Ákos,de látom,hogy Erika fiacskája is az. :lol: Sőt Ákos Bence,akár az enyém! :lol: De a Levente is nagyon szép ffi név!

Mindeniknek pusz:

Timi
Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Erika, én maradtam volna a kaáliban szülni az tuti. Nekem csak szép és jó élményeim vannak mind a helyről, mind a személyzetről. A klinika is jó volt, de azért nem lehet összehasonlítani a kettőt.
A Kandinak volt olyan része is, ahol az én dokim (Ács doktor) vezette a szülést, én ez után választottam őt. Szerintem az egy tuti jó kis rész, érdemes megnézni.

Timi, én nem tudom, de nagyon viszolygok attól, hogy egy számomra ismeretlen orvossal és szülésznővel kelljen szülnöm a jövőben. Néha be kellett menjek az ügyeletre míg terhes voltam, és nem mondom, ki lehet bírni, hogy az ügyeletes doki vizsgált meg, de százszor jobb volt, mikor az én saját orvosomat találtam pont bent ügyeletben. Nekem ez nagyon bensőséges dolog, nem szeretnék esetleg kifogni egy nagyon nem szimpi dokit/szülésznőt, hogy aztán rémálom legyen az egész szülés. Persze biztos van, aki nem ennyire érzékeny és annak jó lesz ez a rendszer is - náltok is működik. Őszintén kíváncsi vagyok, mi lesz ebből az egészből.

Reni, a málnalevelet bioboltban, herbáriákban, esetleg patikában keresd.
emma8
 
 


Szia Emma!

Én is érzékeny vagyok ezekre a dolgokra,amit említettél,ahogy gondolom rajtunk kívül majdnem mindenki.És én se szívesen bíznám magam egy két orvosra.De általában az ügyeletekben 2 orvos mindig van,ahol az egyik az ügyeletvezető,aki elvileg nagyobb tudással és szakértelemmel bír.Azért itt is vannak kívételek,mert valamikor a másodügyeletes a jobb,de ez a ritkább.A másodügyeleteseket se kell leírni,mert nem biztos,hogy azért vannak a "második"helyen,mert rosszak,hanem fiatalabbak.De a klinikán máshogy működik ez is szerintem,mint a kórházakban,mert ott tudományos fokozatok vannak.
De ahogy itt olvasgattam a lányokat majdnem mindenkinek más az orvosa,tehát annyira rossz dokik nem lehetnek a klinikán,mert mindenki a sajátját dicséri,ami helyén való. :lol: HA MEG DICSÉRI AKKOR AJÁNLJA IS,a rosszat meg senki sem ajánlja.Ergo,ha éppen az ismerőseid egyike az ügyeletes akit ők dicsérnek,akkor te is nyugogtabb vagy,mert nekik is megfelelt,tehát már nem kerültél rossz dokihoz.
Gondolom a klinikán is van egy két orvos,akiknek kevés kismamájuk van és akiket messziről elkerüli az ember,de ilyen mindenhol van.Nincs tökéletesség sehol se.Fekete bárányok mindenhol vannak.

Pusz

Timi
timiban
 
 


Timi, abszolút igazad van, a klinikán szinte az összes orvos jó, csak egyszerűen hiányzik az, hogy ismered, megszoktad, ő is ismer téged stb. Őszintén szólva abban reménykedem, hogy lesznek kiskapuk és meglehet majd oldani a dolgot a jövőben is valahogy.
Egyébként nem tudja valaki, hogy hivatalosan mennyit kell fizetni majd azért, ha kórházat akarok választani?
emma8
 
 


Sziasztok

Timiban
én igazán nem is az orvosokban nem bízom, de végülis a klinikán is van-nak olyan orvosok akikkel nem szeretnék szülési helyzetben találkozni, (sajna van tapasztalat)
de végülis ha sikerül a tesó projekt és pesten akarok szülni, nekem akkor is fizetnem kell, mert én nem is Pest megyei vagyok (sajnos ezért nem is tudok elmenni a talikra), úgyhogy ha 1x fizetek akkor legalább szüljek annál akiben 1000%-ban megbízom.
Ja és persze az sem mindegy hogy az ember gyereke milyen ellátást kap, vagy hogy milyen messze van a segítség, mert nekem helyileg az Esztergomi kórházban kéne szüljek, de ügye az ilyen vidéki kórházak nem olyan felszereltek mint a pestiek, + ha baj van a babával véletlenül akkor mire ide ér pestről a gyerek mentő és vissza pestre hát az ügye nem 5 perc, míg ha ott születik akkor lehet hogy 5 perc sem kell és ott a segítség, és ez az én lelkemnek nem mindegy
Egyébként te melyik kórházban dolgozól?

Emma
én is szerettem oda járni, na jó ez azért túlzás, mert szerintem az ember lánya és fia inkább kihagyná az ilyen intézeteket

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok

Timi
Abban teljesen igazad van, hogy mindenki szereti és meg van elégedve a saját orvosával. De a saját orvos is másképp bánik a saját kismamájával akit ismer mint egy idegennel. Az biztos , hogy szakmai hibát nem fog elkövetni csak tudod hiányzik az a plussz amit Emma is említ, a lelki része ami szerintem egy szülésnél nagyon nagyon fontos.

Emma
Úgy tudom, hogy 25000ft lesz kb a sima szülés és a duplája a császár. Ezt a tv-ben hallottam.

Puszi
Lini
lini
 
 


Sziasztok

Lini
ezeket az árakat mikor hallottad a tv-ben?

Szia

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Erika

Huha ha jól emlékszem a csiga tv 2-ön hetekkel ezelőtt mondták.

Lini
lini
 
 


Sziasztok!

Lányok, köszönöm mindenkinek a talit! Annyira jó volt. Nagyon jól éreztük magunkat.
Amint lesz kis időm felrakom a képeket a szokásos helyre, majd értesítek mindenkit, ha ez megtörtént.

De most rohanok, mert megint eszi a citromfát. :)

Puszi
Lilla

Ps: Timi! Remélem én is, hogy mostmár meghaltak azok a bacik mindegyszálig. További jobbulást Nektek! Megnéztem a Kandi oldalát, tényleg át lett alakítva. Hát most nem tudom, hogy hol lehet megnézni az adásokat sajna :(

lilló
 
 


Üdv Csajok!!! :lol:

Mi is nagyon jól érztük magunkat a talin! :lol: :lol:
Mikor lesz akövetkező!!!!


Lilla
Várjuk a képeket! :lol:

Ági
Elkezdtem a nagy művet alkotni! :roll: :shock:

Timi
Remélem a bacik már kinyúlnak!Akkor most melyik oltást érdemes beadni???

Most hogy írod, lehet hogy a dokikban megbízik az ember, mert ha tényleg mindenkinek okés a saját dokija és ajánlja is másnak akkor annyira nem gáz! De engem is a kórház plussz dolga nyugtatott meg(PIC), illetve a a dokidat ismered, s tudod mia a szakterülete!
Pl.: oknokógus vagy jól műtm,varr, stb. Azt meg nehezen tudom elképzelni, hogy mindenhol ugyanazt az ellátást, orvosi színvonalat kapod! lehet, hogy jó lesz a rendszer úgy 10-15 év múlva, de most először a kórházakat kell fejleszteni, aztán csoportosítani a betegeket!
Vagy milyen jogon nem adjaák meg a születendő gyerekemnek azt az esélyt, hogy ha baj van születésnél azzonnal kapjon ellátást?
Szóval engem ezért zavar a rendszer! Ahogy Edinának (Toreau) is mondtam hazafelé az autóban: ez a tanulópénz! Sajnos

Én nem tudom megnézni ezt a kandászos oldalt! Semmi nem mükszik rajta!

Szép jó estét mindenkinek!!! kezdődik az esti program! :P :P :P :lol: :lol:

Kép
anid
 
 


Sziasztok!

Kicsit régen írtam, de most már nem csak olvasó üzemmódban fogok funkcionálni. :wink:
Nagyon jó volt a tali. Úgy örülök, hogy végre személyesen is találkozhattam veletek. A gyerkőcök nagyon édesek, Ti pedig olyan aranyosak vagytok. :D Mi is jól éreztük magunkat!! Bocsi, én egy kicsit meg voltam illetődve és elfelejtettem apát bemutatni Nektek. :oops: :oops:
Legközelebb majd megpróbálunk előbb menni.

Minden kismamit üdvözlök én is! :D :D Örülök, hogy csatlakoztatok hozzánk.

Cserági
Hogy vagytok? Mi van veletek?

Puszi: Évi

KépKép
ranpo
 
 


egy kis bénazas következik :D

Kép
saara
 
 


Mégsem! :lol:

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Sara,
Édes lett Vince vonalzója! :)

Csak 2 dolog, aztán megyek apához.
1.) Elkezdtem összeírni word doksiba a Klinika hasznos infóit, ha lesz emgint új kismamánk, könnyebb legyen megoszatni.
2.) Renata , ha jól emlékszem a te férjed angol. Emma8 anyukája anyakönyvezető, ahogy nemrég írta. Ő biztos tud segíteni, hogy honosított házassági ak. kivonat esetén mi a teendő a pici anyakönyvezése érdekében. H amég nem derült ki, írj neki privit.

Holnap én is megpróbálom felvarázsolni a képeket.
Jó éjt mindnekinek és köszönjük a mai talit. :D

Prücsök

prucsok
 
 


Sziasztok!
Jó volt a tali, Lillónak köszönjük a szervezést! Örülök, hogy újabb nickek mellé sikerült arcot kapcsolni. :) Sajnálom, hogy alig sikerült valakivel hosszabban beszélgetni, két gyerek mellett sajnos ez van. :roll: Főleg, ha ennyire szuper mászókák és csúszdák vannak, ami mellől nem lehet Flórát elrángatni. Tök jó kis hely, azt hiszem, ha rossz idő lesz, kiugrunk télen még párszor oda játszótér helyett. :wink: Lillónak még egyszer köszi az ötletért!
sziasztok
PP
pöttöm_panna
 
 


Sziasztok

Lini
köszi
ma én is láttam a Duna II-n ott mutattak 1 táblázatot, hogy a sima szülés 25000, és a császár pedig 51000Ft-lesz.

Szia

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok!

Prücsök, köszi :D 1 év utan csak sikerült egyet gyartanom:)!

Köszönjük mi is a mai talit, jo volt! Sajnalom, h decemberben nem lesz :(

Kinga köszönöm a jo tanacsokat! Ezek szerint inkabb örülnöm kellene a hisztinek? :)

Botinal masképp alakult a délelötti alvas, hogy 11 körül mentek le?
Ha jol emlékszem régen ö is akkor aludt kb, nem? Vagy Te alakitottad at a programot?
Erdekelne, mert én is szivesebben mennék délelött. Viszont nem szeretném, ha a babakocsiban aludna el hazafele és itt kellene varnom a kertben mig felébred. Akkor löttek a draga idönek, fözésnek, stb.... :( babanetezésnek :lol: :lol:

Renata én is pont akartam irni, h kérdezd meg Emmat, mert ebben dolgozik az anyukaja :)!
Ha nincs még honositva az ak. valoszinüleg az OFFI-nal kell lefordittatni. Ez egy rablo tarsasag, hihetetlen pénzeket kérnek par karakterért. Gondolom profin beszéled mindkét nyelvet, ilyenkor érdemes kész forditast bevinni floppy-n és papiron és csak lektoralast kérni, sokkal olcsobb (ezt nem mondjak, de tényleg lehet, sajat tapasztalat :wink:!). Sok sikert!
Melyik nyelven fogsz beszélni a babatokhoz?

Timi örülök, hogy nyilatkoztal a korhazi helyzetröl. Alapvetöen szerintem is jo rendszer, ha nincs halapénz és egyforman bannak a betegekkel és nem csak a pénzröl szol az egész.
Csak sajna nem lesz könnyü az atallas és a mostani kismama/anyuka generacio fog kisérleti nyusziként müködni :(
Nagy szemléletvaltasra van szükség a dokik részéröl azt hiszem....
A jo hir, hogy ez jol müködik nalatok és mas orszagokban...

Hanna babanak egy halom gyogymanot és gyogytündért küldök, remélem rendbe jön mostmar!
Ezek szerint elkapta azt a bizonyos pneumococcust :shock:?

Az masik "iker" :) topikban leirtam, de az itteni kismamiknak is leirom: nem ujszülött méretü pelusokat osztogatnak bent ugyhogy érdemes mini meretüt bevinni és szépen eltenni, amit adnak, 1-2 honapos poponak mar jo lesz :)!

Magnes, mizu? Hm, igazan nincs sok mar hatra :D!

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


sziasztok

Próbálok vonalzót készíteni

Lini
lini
 
 


nem sikerült. :( :(

Hogy kell bemásolni ide?

Lini
lini
 
 


Szia Lini :) !

A középsö kodot kell bemasolni a profilodba (fent a segédleteknél).

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Ági és Sára

Nagyon köszönöm a segítséget.
Remélem sikerült

Lini

Kép
lini
 
 


Sziasztok:)

Köszi a talit, nagyon jól éreztük magunkat:)

Lilla a fuvart külön köszönöm nektek:):)

Sára:)

Wow új kép Vincéről, de édi, és látom már a vonalzó is megszületett:):)

Anid:)

Várom ám majd a kész atrakciót:):)

Huncut:)

Örülök hogy taliztunk, és nagyon rendi vagy hogy bevállaltad a postát:):)

PP:)

Nem csodálom hogy nem tudtál egy percet se pihenni, én ezért hagytam otthon Danit, mert akkor két szót nem tudtam volna veletek váltani.

Ezt most gyorsan elküldöm, mert megy a házon kivül és nézem közbe...

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Próba

Kép
lini
 
 


próba

Kép
lini
 
 


Folyt. köv:)

Nah ettől a műsortól se lettem okosabb, max "dühösebb", mert minden képlékeny és megint egy dolog amit rajtunk kisérleteznek ki.....

Toreau :)

Tündéri a fiad, annyira édi volt ahogy folyton mosolygott:):):)

Évi :)

Én nagyon örültem neki hogy el tudtatok jönni, és remélem ezután már a többi talin is ott lesztek. És ne bánd hogy nem sikerült apát teljesen bemutatnod, ettől még bőven látszott rajta hogy mennyire büszke a gyerekére, nagyon aranyosak voltak együtt :)

Prücsök :)

NAgyon jó volt Pakáznom egy kicsit, felemelő volt hogy kiscsajozhattam, nagyon édi a lányod :)

Angyalka:)

Jencike nagyon aranyos volt, ugy nosztalgiáztam egy kicsit, hogy Dani is miket csinált ennyi idősen. A pocid nagyon csini:)


Joe :)

Remélem már jobban vagy és javult a helyzet. Reggel ha olvasol esetleg akkor hivj fel nyugodtan hogy hogy vagy:)

Timi :)

Sajnálom hogy ujra fel kellett szurni a kicsi lány fülét, de bizzunk benne hogy mostmár a kitenyésztés után kiirtják a bacikat.


Lini :)
gratula a vonalzóhoz...

Most viszont huzok gyorsan az ágyba mert apa már morcos... igy holnap folytatom a többiekkel akikre ma már nem jutott időm...

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


próba

Kép
lini
 
 


Mégegyszer szeretném megköszönni Áginak hogy az estét velem és a vonalzommal töltötte.

Lini

Kép
lini
 
 


Sziasztok!

Tényleg annyira sajnálom, hogy nem jövök gyakrabban!! Nagyon jó volt a talin látni Benneteket, jól megnőttek a babák; Ti pedig jófejek maradtatok! :) :) :)

Próbálok bekapcsolódni újra; először is üdv az újaknak és persze a régieknek is! :) :) Az albumok feltöltés alatt vannak, küldöm majd mindenkinek az elérhetőséget.
Bence nagyon irígykedett, amikor meglátta a képeket! Na, majd legközelebb mindkét gyereket bevállalom...

Jutka

KépKép
KépKép
tjutka
 
 


Sziasztok

Lányok- a képek fellelhetőségét küldjétek nekem is. Köszi

Erika - ha jól látom akkor mi egy megyéből "származunk". Neked is olyan nagy a bizalmad a helyi kórházakkal?

Hát lányok engem aztán tényleg aggaszt ez a Kórházasdi téma, mivel én tuti, hogy nem megyek a helyi kórházba, sőt ha tehetem nagy ívben elkerülöm. Ha itt maradtam volna a terhesség alatt akkor most nem biztos, hogy egy boldog anyuka volnék.

Nekem sikerült megnéznem ismét a szülőszoba adásait. Ács doki amúgy a 9-ik részben van, ha valakit érdekel. Megpróbálom beszúrni az elérhetőség:
http://www.kanditv.hu/zbaa.htm

Tök másképp látja az ember mint szülés előtt, nagyon jó volt. Újra előjöttek azok az érzések.

Timi remélem minden rendben van a kislányoddal.

Szilvi! - gratulálik a kisfiúhoz, mi csak akkor tudtuk meg, hogy mi a neme mikor megszületett.

Luca mostanában mindenre mutogat és mondja, hogy ööööö.
De ha kérdezzük, hogy hol a lámpa, vag ya kapcsoló, ablak, tükör , óra- vagyis tik tak akkor azt megmutatja, sőt mondja, hogy ta ta.
De mostanában iszonyatosan akaratos és hisztis. Ha nem úgy van valami ahogy akarja akkor iszonyatosan elkezd bőgni, és ebben az a rossz, hogyha hagyom hogy sírjon akkor addig bőg, amíg felfordul a gyomra és persze, hogy akkor felveszi az ember. Nem tudom mit csináljak.

Na most hirtelen csak ennyi.

Mesa, Luca

Kép
mesa
 
 


Sziasztok

Ágiboszi
mi volt a lények a Házonkívűlben? Mert megakartam nézni, csak a pici fiam pont akkor sírdogált, úgyhogy csak annyit láttam belőlle, hogy az eü-s csak néz nagy szemekkel, és hogy végre megcsináltatta a fején a haját. És arra is kiváncsi volnék, hogy ez a nőszemély szült-e már, habár ő kap annyi fizut, hogy sima ügy kifizetnie a plusz ktg.

Mesa
igen 1 megyéből, vagyis hát fogjuk rá, mert mi itt Kesztölcön bevándorlók vagyunk (a párom Egomi és meg Miskolci) de én eddig csak az egomi kórházat láttam itt, hát fogjuk rá, de a nőgyógyászat: ott vannak bennfenteseim, igaz ők itt szültek, de én nem, és ha sikerül a tesó, akkor sem szeretnék itt szülni, inkább éhezem, de akkor is a klinikán fogok szülni,
én kiváncsi lennék arra is hogy esetleg melyik lehet a másik 2 kijelölt kórház, de nem valószínű hogy tetszene, (már csak azért sem, mert én bennem ne nézelődjön, és turkáljon ki tudja hány orvos)

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok!

Hát egy kicsit félreértettetek,de lehet,hogy csak én érzem így,aki más szemmel is látja dolgokat. :roll: :lol: :wink:
Szóval kismama szemmel,én sem tudtam anno elképzelni,hogy más vizsgájon és más doki legyen ott amikor szülők,hisz azért választottam őt,mert megbízok benne.Nekem ebből a szempontból még könnyebb dolgom volt,mert ismertem mindegyiket és tudtam ki hogy dolgozik,és itt nem csak a szakmai dolgok játszottak főszerepet.Az én -sajnos-volt dokim,nem volt főorvos,de nagy tudása volt és lelkiismeretes,minden kismamájára odafigyelet.Sajos ez is lett az élete vége,mert mindent a szakmájának rendelt alá.Nagyon sok páciense volt,mindennapra jutott szülése,volt,hogy éppen hazaért és már jött is vissza.Rá nem volt jellemző,hogy az utolsó pillanatban estt be a kismamájához.Túlhajszolta magát és 2 éve augusztusban a Balaton átúszásnál meghalt,szívinfarktusban,holott sportember volt,de a szervezete nem bírta a sok terhelést.
Bocs,hogy ezt leírtam ide,de nekem ő nagyon fontos volt az életemben,szakmailag és emberileg is.Nagyon szerettem vele dolgozni.Tényleg azért írtam le,hogy érezzétek nekem is nagyon fontos a lelki kötődés és a bizalom.
Az eset után történt meg,hogy az osztályvezető főorvos megtiltotta az orvos fogadást.Mindenki az ügyeletesnél szült,ill.szül a mai napig.Ez tényleg akkor volt rossz,akik ebbe csöppentek bele terhesen.Mert ők még nem tudtak felkészülni rá.

Mondjuk most nekem se tiszta,hogy most miért kell fizetni.Aki nem akar ügyeletes orvost az eddig is fizetett nem is keveset.Mert nem hiszem,hogy ezzel az intézkedéssel megszünne a hálapénz,sajnos.Mondjuk szerintem is igazságosabb lenne a fix tarifa,de akkor az orvosok ne várják el a plusz pénzt,ha a kórház felé úgyis kifizetem azt,hogy én ott és annál szülök,akinél akarok!
Ha így lenne,akkor jó lenne az új rendszer,mert a lehetőség így is magmarad a szabad orvosválasztásra,csak nem az orvos kapja a pénzt,hanem a kórház.
Itt csak annyi a gáz,hogy fix díjas lesz,amit nem mindenki tud majd megfizetni,de ahogy látom mostmár a dokiknak is elég magas a tarifájuk. :(

Anid,
akkor csak még annyit,hogy számomra is meggyugtató,hogy van PIC-ünk.De ha minden szülésnek úgy állunk neki,hogy úgyis gond lesz akkor mindenki olyan kórházba szülne ahol működik PIC.Ez azért megoldhatatlan,mert nincs annyi szülészeti ágy,pl.nálunk is,hogy a megyéből mindenki itt szülne.Most mi is bajban leszünk,mert elvettek 15 ágyat és a többi városi kórházat átalakítják,így még többen jönnek hozzánk szülni.
A PICre visszatérve,az olyan eseteket egyből átírányítják PIC-cel működő kórházakba,amikor várható az újszülött intenzív ellátása.Tehát próbálják még méhen belül szállítani a magzatot,hogy ha tényleg gáz van akkor egyből megkapja a legszakszerűbb ellátást.
Tudom,hogy ez nem mindig sikerül,de azért így is vannak nagyon jó statisztikák amikor már újszülöttként lett átszállítva és megmentették az életét.
Az oltásról mindegyiket beadathatod,te döntöd el.A Menjugate-van más néven is-,a meningococcus ellen véd,erre van támogatás,a másik a Prevenar,a pneumococcus ellen van,erre nincs támogatás.


Erika,
igen a vidéki kórházak nem annyira felszereltek,de mindenhol,ahol van nagyobb szülészet ott kell lennie neonatológus szakorvosnak is,ő az újszölöttekkel foglalkozik,akinek tudnia kell a megfelelő elsődleges ellátást amíg a koraszülött mentő megérkezik.Nálunk szerencsére ugyan olyan,mintha Pesten a klinikán szültem volna,mert a PIC nagyon jól felszerelt és nagyon jó szakemberek dolgoznak itt.
Mi csak akkor küldünk a klinikára kismamát,ha várható,hogy a babánál vmilyen műtéti beavatkozásra lesz szükség,ill,ha a kismama állapota még szorosabb ellátást igényel.Újszülöttet is csak akkor visznek Pestre,ha olyan betegsége van ami műtéti beavatkozást igényel,mert újszülőtt sebészet nincs nálunk.
De abban teljesen igazad van,ha fizetek akkor eldönthetem hol és kinél szülök.Különben a veszprémi kórházban dolgozom,igaz mostanában ritkábban,mert szültem...De szeretnék még ott dolgozni,mert nagyon hiányzik a szakmám. :lol: A munkaviszonyom még meg van,remélem meg is marad.


Most megint regéltem,de ez még kikívánkozott.

Pusz

Timi
Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Sziasztok!

Most csak gyorsan pár sor:

Szuper volt a tegnapi tali! Nagyon nagy öröm volt látni mindannyiótokat, és az édes kis porontyokat! Csodálatos, hogy minden baba egy-egy kis egyéniség már most. Igazán megédesítettétek a szürke téli hétköznapokat! Örülök, hogy új embereket is megismerhettem személyesen.

Anid! Szó nincs nálad szenilitásról! Ez szimpla magnéziumhiány. Szedsz magne b6-ot? Most jut eszembe ( :shock: ), hogy nálam is pont kb egy hónapja jelentkeztek ezek a tünetek. Jobban mondva nálam nem is annyira a feledékenység, hanem inkább a fáradékonyság, koncentrációzavar, izomgörcs váll, és nyakszirt tájékon, valamint ideggyengeség léptek fel egyszerre. (Már pöccre robbantam a semmiért, leginkább ezzel idegesítettem már saját magamat is). Aztán kb. 3 nap után, ahogy marék számra elkezdtem szedni a magnéziumot, mindez rendeződött. Úgy látszik a szoptatással kb. a gyerek 4-5 hónapos korára ürül ki a szervezet.

Most ennyi, egyelőre, de ne higgyétek, hogy itt kifulladt a mondanivalóm! Mennem kell, sajna, dógom van...

KépKép
toreau
 
 


Timi, ne kérj elnézést, hogy leírod a gondolataiadat! Szerintem mindenki örül neki, ha megosztod azt velünk!
Ettől függetlenül én azt gondolom, hogy talán lenne más megoldás is, mint az, hogy megtiltsák a saját orvos fogadását.
Egyébként a fix díj fizetése nem az orvosválasztásra vonatkozik, hanem a kórházválasztásra, tehát ha Te nem vagy hajlandó a területileg illetékes kórházba menni, akkor mehetsz máshová is, csak fizetni kell. Viszont ha abban a kórházban is olyan a rendszer mint nálatok, akkor csak az ügyeletesnél szülhetsz, nem hvhatod a saját orvosodat.
Pusz,
e
emma8
 
 


Sziasztok!

Most én is csak egy pillanatra ugranék be.

Toreau
Érdemes Magne b6-ot szedni? Nem is tudtam. Mostanában én is elég fáradékony és ingerült vagyok, de ezt a nem túl kellemes időjárásnak tulajdonítottam. Az Elevitet viszont folyamatosan szedem, napi 1-et.

Ági
Köszi a dícsérő szavakat. Mindenképp megyünk a következő talira is és akkor már ígérem beszédesebb leszek. :wink:

Lányok!

Pi vizet ihat szoptatós anya? Tegnap a nővérem meglepett minket egy Pimag víztisztítós csodával (Nikken). Nem tudom, ismeri-e valaki közületek? A csapvizet tisztítja át mágnesesség segítségével Pi vízzé vagy valami ilyesmi. :roll:
Szerintetek? Ági?

Sajnos tegnap nem sikerült megnézni a Házon kívül adását. Mi volt benne?

Puszi: Évi

KépKép
ranpo
 
 


Csakazért is viágos jó reggelt és napot!!! :P :P :P :P

Timi
Ne hogy már elnézést kér, te bennfentes vagy és látod a másik oldalt! Minden csak viszonyítás kérdése!
Ja és elmagyarázol nekünk eü dolgokat! :lol:

Ez a rendelet csak a szülésekre vonatkozik, vagy pl. egy vagbélműtétre, egy végbéltükrözésre vagy bármi másra? Mert ugye ott is keresi az ember az ismerős orvost, altatós dokit!
Ha igen akkor erről mért nem szól a fáma?
Egy sebész is bezsebeli a jattot! Vagy a dokik lobbiztak a szülészek ellen?
Mert ugye a világ müködése a lobbikkal megy!

Toreau
Én a Gravidát szedem (Béres termék)! Már ha el nem feljtem! :lol:

Ranpo
Mi most keresünk vízszűrőt, hogy ne kelljen annyi ásványvizes palackot kidobni! de nem találunk!
Hol lehet ilyet kapni! Azt hiszem Dorka írta,hogy ők ilyesmit használnak!

Hahó Dori !Segíts ez ügyben!

Lilla
Persze, hogy elfejtettem a játék nevét! :lol: A kejfeljancsis játékét! Mi a neve ?

Ági
Akkor most ki kell mosni minden kis tasit? A ragasztóra ezt írták????
Beszéltetek Lillóval egy másik hozzátáplálós táblázatról, melyik az?


Én belenéztem a SZülőszoba c filmbe és már rájöttem miért nem néztem anno!
A kérdések miatt,amiket a nő feltett a kismamiknak:
-Akkor most izgul?
-Attól fél, hogy nem tudja mi fog magával történni?
-Gondolt már a szülésre?
-Ad a dokinak pénzt?

Hát a nő nem egy zseni! Inkánbb maradt volna csendben és csak az operatőr dolgozott volna!

A tegnap esti Házonkívül meg egy kalap kaki volt!
Többet foglalkoztak a roma túristákkal mint a témával!
A hivatalos oldalt képviselő nő, meg szerintem még nem volt a másik oldalon és nem tud hiteles képet alkotni,úgy mint Timi! Akkor inkább már Timi véleménye a mérvadóbb!
Én nagyon felbosszantottam a filmen magam! Még lámpaoltás után is dohogtam! UFFF

Kép
anid
 
 


Szép jó reggelt!

Az enyém gyereket annyira megkavarta a tegnapi tali, hogy most nem talál magára. Nemtom, hogy Blanka popsifogdosása szédítette-e meg, vagy Kata gyönyörű szeme, mindenesetre a mai napirend borult. :wink:

Anid: A játék neve Lamaze.
Na jó,hogy akkor nem maradtam fent megnézni a műsort. Annyira utálom Fábryt, hogy nem volt kedvem végigszenvedni ezért (jó indok, mi? Még jó, hogy van vagy 50 csatorna a tv-n).
A hozzátápis táblázat: http://csigabiga.com/otlettar/kismama/s ... etelek.htm
Minden műtétre vonatkozik a szabályozás, nemcsak a szülésre, én úgy tudom.


Ági: Szívesen a hazafuvart! Bocsi, hogy nagyon siettünk, mert Apa 6-ra ment az alapítványi vacsira.

Sára: nagyon édes ez a kép Vincéről! Tök szép vonalzót csináltál!

Igazán nincs mit köszönnötök, egy telefon lefoglalni a helyet, bármikor máskor szívesen.

Évi: Nyugodtan igyál pí vizet, semmi bajod nem lesz tőle.
Amiatt meg ne izgulj, hogy nem mutattad be Apát, tudtuk mi hogy ki ő és miért van ott :) Amúgy nagyon örülök, hogy csatlakoztatok!

Huncut: Nektek is örültem, mint új talizóknak :) Sanyi pedig elbűvölt. Annyira klassz! Igazából engem az összes baba elbűvölt, én akarok még egy gyereket, most :) :) :) :)

na ma felrakom a képeket, de most még itt ülök egyszál pendelyben, enyém gyerek már alszik, összakapom magam meg a lakást, aztán ha nem kel fel...talán...

puszi
Lilla

lilló
 
 


Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk, mert ma SZABADNAPOS vagyok, yuhé!! :D :D :D

Anid, mi hasznalunk vizszüröt, teljesen ok és annnyira jo, hogy nem kell pet palackokkal sz.rakodni :P !

www.frissviz.hu

Van egy masik fajta is (aquaphor), de azt nem ajanlom, mert nincs rajta kis csap, tehat nem tudod szabalyozni mikor szürjön és mikor ne. A frissviz félénél lehet, igy mosogatasnal pl nem kell és a "rendes" csapvizet hasznalod.

Szép napot!

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Sziasztok!

Örülök, hogy megint jól sikerült a tali!
Várom a képek fellelhetőségét!

Köszi Timi a véleményed, így mindkét oldalról átlátni a helyzetet és talán már így nem is annyira szörnyű.

Most tünök, mert mire végigolvastam felébredt a Norbi.

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Sziasztok!

Köszi a megértést.
Különben én is a kórház megfizetésére gondoltam,de az esetek többségében az orvos miatt választjuk a kórházat,ezért írtam,hogy lényegében az orvos"kórházát"kell megfizetni,ha nem a területiben akarsz szülni.Az azért még nekem se tiszta,hogy ha éppen a dokim a területileg illetékes kórházban dolgozik akkor is kell fizetnem,ha nem az ügyeletesnél akarok szülni.Nálunk ez most nem próbléma,de gondolom máshol az.Vagy mindenhol bevezetik ami nálunk van?
Anid,jó az észrevételed.Szerintem más szakterületen is ez lesz,de azért a szülészettel foglakoznak mert itt van a legtöbb eset.
Nekem sem volt mindegy,hogy ki altat a meddővétételemkor,én is megkértem az általam egyik legjobbnak tartott anesztest.De úgy tudom aesztest most is csak protekció útján lehet választani.Meghát a kivülállok őket ismerik a legkevésbé.

Örülök,hogy jól sikerült a tali,most is sokan voltatok!Megint lemaradtam azokról akikkel még nem találkoztam,de remélem
a következőn mi is ott leszünk és ők is ott lesznek.:)

Pusz

Timi
timiban
 
 


Kezdek helyrecsúszni, már van rajtam ruha :)
Felraktam a képeket, küldtem mailt róla, hogy hová!

Jutka: Köszi a képeidet! Jobb volt, amíg csak én fotóztam, mert azokon nem voltam rajta. :lol: :lol: :lol: Remek fényképarcom van! :)

Mágnes: Lehet annyi tejed, hogy még fejni is tudj, sőt akkor is fejjél, ha nincs elég tejed, mert attól több lesz. (upsz, ezt egyel lentebb kérdezted, de gondolom olvasol itt is:) )

lilló
 
 


Sziasztok!

Mi most elutazunk (újra) Db-be, de vasárnap már jövök is. Nyilván esélyem sem lesz elolvasni, amit addig írtok, de sebaj, majd improvizálok :) :)

Timi, azért jó ezt olvasni, hogy nálatok működik a dolog, így aztán megint a remény hal meg utoljára... Ja, és jobbulást Hannának, puszilgatsd helyettünk is sokat!!

Lilla, nekem az igazi arcom is remek, nemcsak a fényképes :) Tényleg jó az a hely, majd Bencét elviszem oda, ha épp oviszünet van és még hideg is!

Évi, kár, hogy csak kb. 3 percre találkoztunk, de legalább kétszer is megfogtuk egymás kezét!! :wink: :lol: Majd legközelebb beszélgetünk is!

Na, most lassan elindulok az oviba, onnan pedig a nagy pusztaságba, éljen éljen éljen. Jók legyetek!

Jutka

KépKép
KépKép
tjutka
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?