Új privát üzeneted érkezett!

Nóri!

Nem talállak én sem skype-on. Pongert felvettem. Hogy műxik a zene átküldése?
Halász Jutkája van valakinek?

Kép
babancs

sziasztok

Mi is fenn vagyunk skypon:progyzotyi néven

Andi örülök hogy minden rendben volt!!

Ponger!Éjszakát kihasználni!!! 8) :lol:

Ma bocsika de ennyire futotta sok volt mára megyek pihizek

Kép
neubi

Babancs!
Küldd el nekem a te skypenevedet itt,vagy priviben..én nem tudom,minket miért nem talál senki :( ...szóval ha elküldöd,én megkereslek!

Ponger!
Ma ne dolgozz sokáig! :wink: 8)

Pusssz

KépKép
f.nóra
Győr

Hát csajok, pont azért passzoltuk ma este le a Benit mert rengeteg munkánk van, hajnalig nyomni fogjuk. De legalább megvettük a karácsonyi ajándékát a Beninek egy Lego Duplos szettet, jó drága volt.

No meg nem írtam, de mi azóta nem játszunk papást-mamást amióta terhes vagyok... :oops: se nekem, se a páromnak nincs hozzá kedve, azóta 1x voltunk együtt de baromira görcsölt utána a hasam, így többet panaszkodtam utána.
A múltkor újra próbálkoztunk, de pont az elején tökre elkezdett mozogni a kistesó, így újra ezt kezdtem figyelni és el is ment a kedvünk az egésztől, sokkal izgibb volt, hogy miket csinálhat ő ott bent...
Háá mindegy majd jövőre... :lol:
Bár ha még a szoptatás alatt a tej csöpögés meg ilyenek is zavarni fog minket, akkor van még időnk bőven mire oda jutunk!!!! :D :D
ponger

NÓRI!!!

Azért mert stargate1977 a címetek és nem adtátok meg az országot így nagyon nehéz a sima stargate-es címek között megtalálni titeket! Jó sok van. :wink:
ponger

ponger!

:oops: ...tényleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeg!!!! :D :shock: :oops: :D :D :D

KépKép
f.nóra
Győr

Bea!
Legalább a Lego megvan! :wink:
Akkor kitartást a munkában!

Mindenkinek jó éjszakát!

Pussssssz
Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Sziasztok! :)

Teljesen jó kedvem van!
Délelőtt dokinál voltam. Megnéztük, hogy ver a Kisbéka szíve, meg megmérte a pocimat. Már 38 cm.. Legközelebb 2 hét múlva kell mennünk, akkor megbeszéljük az NST-t, s azt mondta, hogy onnan már hetente kell arra mennünk. Megvolt a vércsoport és ellenanyagszűréses döfés is.
Este pedig szülőszoba látogatáson voltunk a párommal és még kb. 15 kismamával. Nagyon szuper volt!
Nagyon kedves szülésznőt fogtunk ki és mindent elmesélt! Attól kezdve, hogy mikor kell beindulni a kórházba, mit kell mondanunk, hogy miért mentünk be, megmutatta a műszereket, beszélt a magzatvíz vizsgálatról és elmesélte az egész szülési folyamatot. Meglepődtem, hogy azt mondta, hogy nem adnak mindenkinek beöntést sem, csak ha a kismama mondja, hogy aznap nem volt még többször wc-n. Szóval teljesen megnyugtató volt! :) Ha vki kiváncsi valamire, kérdezzen bátran! :))))

Szép éjjelt mindenkinek! :)

Szila

Az én skype nevem a változatosság kedvéért: hangolka :D

KépKép
KépKép
hangolka

És akkor mi legyen a táblázattal? Mindenki küldje el Angélának és Ő csinál belőle egy teljes táblázatot?

KépKép
KépKép
hangolka

Lányok ma este lesz 22.55-kor a Házon kívűl című műsorban lesz téma ez a fogadott nőgyógyász a szülésnél. A barátnőm hívott telefonon ő hívta fel a figyelmem rá.
ponger

Ponger!
Ugyanezért loholtam a géphez,hogy nézzézek a Házon kívült!!

Hangolka!
Engem minden érdekel,amit mondtak a szülőszobalátogatáson...és szerintem mindannyiunkat.Leírnád???? :?: :?: :?:
Köszi!!!!!!

Jó éjt mindenkinek!

KépKép
f.nóra
Győr

Sokkal nem lettem okosabb, nem volt egy nagy riport. :?

AMúgy olyan kár, hogy megszűnt a Szülőszoba című műsor, nem???
Én szerettem nézni.
ponger

Sziasztok!

Lányok, aki írta, azt én is felvettem Skypra. Én Farkas Boglárka vagyok, és szerintem rájöttök, hogy a 3 közül melyik :)

Ponger!
A Szülőszobát a neten is meg tudod nézni, ha annyira hiányzik :)
Akkor kell a hálózsák?
Meg lemérnéd a deréktól a lábhosszadat a pizsihez?

Szila!
Én pl. egyik szülésnél sem kaptam beöntést.
Lilinél az volt a szülés egyik jele, hogy aznap egész nap hasmarsom volt, addig szorulásom, keményedett a hasam, a baba keveset mocorgott. Éjjel 2-kor elfolyt a magzatvíz.
Szóval ha tényleg voltál WC-n, akkor nem adnak, de lehet kérni, mert hallottam már olyat is, hogy baromira megkönnyebbült tőle a kismama.

Lányok!
Én hülye bevállaltam egy előadást a holnapi csillagászati szakkörbe, és még semmit nem bírtam csinálni. Azért ültem ide, hogy csináljam, és helyette írok.
Szép egy mókus vagyok.

Hadd mondjam el egy sikeremet. Ma Pestről rendeltek tőlem 600 db pelenkát :) Csúcs :)

Táblázat
Régen volt egy prototípus, azt én csináltam anno.
Így nézett ki:
Kép

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi

SZiasztok! Jó reggelt!

Szia Bogi!
Bocsánat... :oops: de lökött vagyok... igen kell a hálózsák! Akkor a 110-est ajánlottad ugye?
A pizsihez meg küldöm az adatokat:
ponger

Szia!

Semmi gond.
A hálózsákot megrendeltem 110-est, szerintem bővel elég lesz.
A pizsihez meg akkor lassacskán beszerezzük az anyagot, és majd még értekezünk.
Az adatokat megkaptam.

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Mi volt a Házon kívülben????
Gyorsan írja le valaki!

Nóri, annyira jó a Zeneovi! Apával együtt énekeljük a foszlányokat, amikre emlékszünk, Zita meg rázza a popóját.

Akkor Angélának elküldöm priviben az adatokat a táblázathoz.

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Vagyis előbb beszéljük meg, hogy miket írjunk bele, és hogy közzétesszük-e itt, mert aszerint adom meg az adataimat, sztem se kéne a nagy nyilvánosságra hozni.
Nem is gondolnátok, mennyien olvasnak minket, akik csak kukkolnak, és nem vesznek részt a topic életében...

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Tünde!
Örülök,hogy bevált a zeneovi! :D

Angel!
Én is küldöm az adataimat!Örülnék egy diszkrét megoldásnak,aztán ha összegyűlt minden,el lehetne küldeni egymásnak mindent!...ahogy ezt már valaki ajánlotta is régebben.

A Házon kívül riportja igazán hanyagolható volt!Az anyukákat 2 perc alatt elhallgattaták,az apukák próbáltak beszélni az orvos iránti bizalomról és annak hiányáról,ha nem a választottnál szül a kismama,cáfolni próbálták azt,hogy ezzel megszűnik majd a hálapénz,hiszen akkor dupla gázsit fizetsz--egyszer az orvosnak,egyszer a kórháznak..
Sajnos nem a megfelelő alanyokat szedték össze ehez a témához.Nem voltak olyan határozottak,ami kellett volna egy ilyen helyzethez...szerintem.

Szép napot mindenkinek!
Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

sziasztok

én nem gondoltam a nagyközönségnek feltenni, csak az oszlopok miatt raktam fel.

elkülditek az adatokat és beírom és e-mailben elküldöm.

Kép
Kép
angel77

mi ez a 22.42???

Kép
Kép
angel77

hangolka!

te is 0 rh negatív vagy??

Kép
Kép
angel77

nem kaptam privit :(

Kép
Kép
angel77

Angi, én most küldtem privit

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

helloka,

elküldtem pár emberkének e-mailben a táblázatot.

Kép
Kép
angel77

Sziasztok!

Örülök, hogy minden ok. Szilánál és Andinál is! :D

És Timinél is! :D :D

Nemrég üzent, hogy megnézték a babót ultrahangon és amit a múltkor említett az az agyvizes dolog nincsen, úgyhogy minden rendben.

Angélának én is küldöm priviben az adatokat. Szerintem is csak diszkréten!

Lívi

Kép
Kép
v.lívi

tünde pü-t megkaptam, beirtam, amit tudtam.

Kép
Kép
angel77

Sziasztok! :)

A szülőszoba látogatás 1,5 óra volt, így az ott elhangzottak leírása túl hosszúra sikerült, így inkább file-ként csatolom! :)
Szülőszoba

És ígértem a Kisbékánk lábát, íme:
Kép Sebilába

Szép Napos délutánt mindekinek! :)

Szila

KépKép
KépKép
hangolka

Angéla!
Én A rh + vagyok. A vérvizsgálat a terhesség elején és 34.héten kötelező minden kismamának. Ahol rh összeférhetetlenség mutatkozik az elején, ott háromszor is van ilyen vérvétel.

Küldök én is prv-t! :)

Szila

KépKép
KépKép
hangolka

Itt pedig a kukaca :D Csak 18 éven felülieknek! :

Kép Sebikukac

KépKép
KépKép
hangolka

Sziasztok!
további szép napot nektek, mi hamarosan indulunk Mosonmagyaróvárra a Kolompos koncertre. Jéé végre 19 lettem, most látom, de jó!

SZila!
De édes!!!!!!!!!!!!!! micsoda kis formás combok!!! :D :D
Tündéri.

Andy!
nagyon eltűntél, remélem minden ok?? már hiányzol a csapatból nagyon! :wink:

Ráhel!
Miújság van veled? Mostanában nem írsz. Amúgy tegnap írt nekem egy érdekes dolgot a németországban élő barátnőm (ő is otthonszült) majd leírom holnap, kíváncsi vagyok a véleményedre. meg addigra keres nekem szakirodalmat is a témához.

Lívi!
A Timinek nagyon örülök! Hál istennek! Nagyon szimpatikus amúgy, kár, hogy nincs otthon internete... :(

Kornéliusz, Szmoni? Babinti!
Hogy vagytok???

na rohanok öltözködni
Sziasztok, este leszek majd (mint mindig, mi??)
ponger

beirtam a táblázatba:
zitaanyut,
f.nórát,
hangolkát,
pongert.

várom a többieket!

jo hétvégét nektek!

üdv. angéla.

Kép
Kép
angel77

Szila!
Nagyon jók a fotók!!!!Azok a combik !!!!:D :wink:

Lívi!
Csatlakozom az előttem szóló Pongerhoz és gratula Timinek a jó UH-hoz!Szegényt nagyon sajnáltam,amég előtte állt.Most repked a boldogságtól,igaz?

Én sajnos nem repkedek,mert ki akartam menni Ságra megnézni a volt tanítványaim ünnepi-idősek napi műsorát de este béna voltam,nem csuktm be rendesen az ajtót és a lámpa világított,azaz leszívta az aksit! :( :( :roll: :evil: Mondanom sem kell,ezerrel puccba vágtam magam és indítom a kocsit mint a kisőrült és semmmi.Meg se nyikkant.Lehet,hogy ez azért történt így,mert inkább gyakorolnom kellene zongit itthon mint műsorokra járogatni :oops: ...szegény szomszédok!Csodálom,hogy még nem adtak be kérvényt az elhallgattatásomra! :oops:
De már csak jövő keddig kell kibírniuk! :wink:

Pussssssssz
Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Angéla!

Elküldtem az adataimat priviben!

Szila!

Annyira jó a kis lábáról készült fotó, már most látszik micsoda izmos kiskölyök lesz. Lehet majd a combikáit puszilgatni! :D Na és az a férfias szerszám! :)

Bea!

Nektek jó szórakozást! Ma hallottam, hogy dec.4-én lesz Gryllus-koncert, hétfőn megtudom a részleteket, de asszem most is telefonon kell jegyet rendelni és a helyszínen lehet átvenni, ahogy tavaly.

Nóri!

Azért kár, hogy nem tudtál kimenni a tanítványaidhoz. :cry: Sikerült az aksit feltölteni? A szomszédaid meg napközben úgy sincsenek itthon, úgyhogy nemhiszem hogy zavarnád őket, éjjel meg gondolom nem zongorázol? :lol:

Tünde!

Mindjárt küldök privit. :?

Kép
Kép
v.lívi

Szila!
Nagyon jó volt elolvasni a szülőszobás beszámolódat!Sokminden világosabbá vált!Nagyon köszi,hogy leírtad!
Ez a szülőszobalátogatás a védőnők által szervezett szüléselőkészítő keretében zajlott????

Lányok!
Épp most gondoltam utáűnamhogy nagyon sokan vagyunk kiírva márciusra...főleg a végefelé..nem???Mintha csak talit beszéltünk volna meg március végére a szülőszobára :wink:

Pussz
Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Ja,van még 1-2 Halász Judit, Grillusz és egyéb mese és gyerekzene.Ha érdekel benneteket,leírom a listát,mi van meg.Márió csúcs!Titokban már nyitott egy Gyerekeknek c.mappát és oda gyűjtögette a tenéket,pedig akkor Márk még csak pajzán gondolat volt! :wink:

KépKép
f.nóra
Győr

Sziasztok!

Köszi a Sebiről írtakat! :)

Nóra!
Nagyon szívesen! :) Én a védőnőmnek szóltam, hogy szeretnénk ilyenre menni. A szomszéd falu körzeti védőnője szervezte, és a mi védőnőnk is besegített neki a mi körzetünkből összegyűjteni a kismamákat. Tét és környéke kismamái voltunk. Ez csak szimplán erre az egy alkalomra összegyűjtött társaság volt. Nálunk a védőnők nem szerveztek szüléselőkészítőt. De én szóltam a dokimnak is, hogy szeretnénk menni és ő is felvitt volna minket, de ez hamarabb összejött! :)
Örülök, ha valamit világosabbá tehettem! :)

Puszi Nektek!

Szila

KépKép
KépKép
hangolka

Angel!

Elküldtem én is az adataimat a táblázatba!

Szila!

Sebi nagyon szép formás baba! Nagyon jók a fotók!

Lívi!

Timi ma megsms-ezte, hogy minden ok a babával. Örülök neki!
Amúgy szerdán találkoztam vele az izotóp-laborban.

Babazene: nekem a "Kicsi vagyok én..." (minime music collection 1., énekel: Váczi Eszter) van meg. Ismert gyerekdalok kicsiknek és nagyoknak másképp :) Ez azt jelenti, hogy a számok egyik fele fel van énekelve, a másik fele ún, kareoke verzió. Ott kell mellette énekelni. Ez jó azért is, hogy a pici baba hallja az édesanyja hangját is.
Szívesen elküldöm skype-on bárkinek. Ott is babancs a nevem.

Kép
babancs

Sziasztok Lányok!

Ponger!
Nyugi, nem tűntem el, csak apa a zsarnok elfoglalta a trónszéket a gép előtt. :D Amúgy jól esik a hiányolás, legyezgeti az egyébként nem túl vészes hiúságomat. :D :D Beni hogy van? Remélem már nincs feldagadva a képes fele. Majd a koncert hatása végleg meggyógyítja. :)

Lívi!
Én is nagyon-nagyon örülök, hogy Timinél semmi gond. El bírom képzelni, mit élhetett át. Ugye jön a Mikis talira? És persze Te is! Hozod Bálintot?

Angi!
Küldöm én is az adatokat, jó ötlet a táblázat és az is, hogy ne legyen nyilvános. A babafotó nagyon tetszik, kis édi-bédi. :)

Nóri!
Ha Miki bácsinál vehetjük jókedvnek azt, hogy már 4-5 mondatot is sikerült vele váltani, sőt még el is mosolyogta magát, akkor határozottan jókedve volt.
Szegény szomszédaidat nem irigylem, de még így, hogy csak keddig kell kitartaniuk, így is csak néhány hónap csendes pihenőt kapnak, utána meg jön a baba... Na, azért azt remélem, hogy nem lesz nagyon üvöltős, mert az nektek is rossz lesz, nem csak a szomszédoknak. :)

Szila!
Cukik a sztárfotók! A fütykös se semmi, már most tekintélyes méretnek tűnik. :wink: :D
(Én is A+-os vagyok. Ez csak mellékes info...) :)

Bogi!
Gratula a rendeléshez, de nyugtass meg, ugye nem egy család rendelte? Vagy hatos ikreik vannak? :D Netán jövő karácsonyig nem akarnak pelusra költeni? :D

Andi

Kép
andykamama

Szila!
Jó a szülőszobás íromány. Én is voltam, ugyan már pont 1 hónapja, de én is kb. ugyanezeket kaptam válaszul. Mondjuk nekem még azt is külön hangsúlyozta a szülésznő, hogy ugyan mindenki szeretné megúszni a gátmetszést, de ez főleg első babánál nem túl valószínű, hogy menni fog... Alkalmaznak gátvédelmet ha kifejezetten kéred, és persze egyébként is figyelnek, de ne éljük bele nagyon magunkat a nem vágásra. :cry:

Andi

Kép
andykamama

gyűlnek az adatok a táblázatban.

képzeljétek a szgép "asztal"ról minden eltűnt, többek között a készített táblázat is.
vírust nem találtunk, de mégis történt valami. a kismanók rosszalkodtak a gépben.
de aztán a férjem elővarázsolta. de a jövőben azt hiszem privát üzenetben fogom küldeni, hogy ne legyen baj.
ti is inkább privát üzenetben küldjétek az adatokat.

senki nincs aki rh - , csak én vagyok ilyen "szerencsés"?

ez a nap is hamar eltelt (házimunkamentesen:)

Kép
Kép
angel77

Angel!

Nem tudom, átment-e a privi, rányomtam vagy 3x is, de a kimenő fiókban nem jelent meg, viszont úgy tűnt, mintha elküldte volna. Megnéznéd? Ha nem ment, akkor elküldöm a mail-címedre.

Andi

Kép
andykamama

Sziasztok!

Lívi,
mondd meg Timinek, hogy én is nagyon örülök a jó hírnek!!!!
gondoltam rá délelőtt.

Szila, nagyon jó a combis kép, és persze a szerszámos is! :oops:
Emlékszem, én is hogy meglepődtem, hogy Ákosnak mekkora furkósbotja van... :D:D:D

Ponger, Constanze, a Széchenyi téren az egyik árusnál van végig gombos női pizsi, 2500Ft-ért.

Maminti, merre vagy????
Hétfőn ugye jöttök????

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Sziasztok!

Csak beléptem elköszönni pár napra,mert a hétvégén még mindig jön a festő és most a mi szobánkat csinálja ezért nem lesz gépünk és én sem tudok benézni.Remélem egyszer csak végzünk.

Angel!Én is küldök adatotak csak most még pakolnom kell.Miket írjak?Leírnád és legközelebb már küldöm is :)

Szila!A lányokhoz csatlakozva nagyon szexi lábi vannak és tényleg szuperul lehet látni.Gondolom már alig várod hogy puszilgathasd.Ja és a szülőszobás leírást már alig várom hogy elolvassam.

Na most megyek pakolni,mert még holnap megyek dolgozni is.Már jó lenne egy kis pihenés a héten még szabadnapom sem volt :?
Akkor majd pár nap múlva jelentkezem

Kép
neubi

Neubi! Pihenj is!! :)
Igen, már nagyon várom, hogy kezembe foghassam és meggyöntöljem! :D

Ma végre kiválogattuk a férjemmel a kapott kisruhákat is.. Szuper, tele a polc. Nem sok mindent kell már vennünk! :)

Gondolom Ti is gyűjtitek a holmikat.. De nem tudtok nagyon olcsón babafürdetőt-állványosat? A boltban nagyon drága és a bazárban nem láttam mostanában. Kiskáddal pedig nem akarok bajlódni! :(

Szila

KépKép
KépKép
hangolka

Lányok!
Kiságy érdekel valakit egy baba használta,jó állapotban van!

Szila!
Majd nyitva tartom a fülem fürdetőügyben.

Mindenkinek jó éjszakát!

Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Nóri! Köszi! :)))
Kiságyról épp lecsúsztunk, már megvan.. Pedig jó lett volna, mert amit elhoztunk anyukámtól az nagyon kopott.. De már felújítottuk..

Jó éjt! :)

KépKép
KépKép
hangolka

Sziasztok!

Andi!
Röhögni fogsz, de 6 gyerekük van. :) Igaz abból csak 1 pelenkás. Hogy hova kell nekik a 600 azt nem tudom :)

Amúgy a fickó az MTV-nél volt szerkesztő és régen a Perpetuum mobilét szerkesztette, most a Kossuth Rádiónál dolgozik. Nem fiatal, már unokája is van, de rendkívül jópofa.

Szila!
Mi 3 éve a kádat és az állványt is a Brendonban vettük, és nem volt nagyon drága. Én szívesen odaadnám az enyémet, csak éppen nem bírjuk a lányokat belekönyörögni a nagy kádba. Félnek benne. Ezért ketten nyomorognak a kis kádban.

Itt Győrújbaráton azon a sikertelen börzén volt állványos kiskád. Nem kérdeztem mennyi, de szép állapotban volt.
A Roan babakocsijuk is amit el akartak adni, olyan volt, mintha új lenne.

Na puszika: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Szila!

Most tudtam elolvasni a szülőszoba-látogatásról szóló írásodat. Én már szültem egy gyereket, de most úgy beleéltem magam, hogy szinte képzeletben megszültem a másodikat is! :D

Andi!

Timinek mondtuk szerdán a dec.6-ra tervezett találkozót és természetesen ő is jön. Még a helyszínt ki kell választanunk. Miattam maradhat a Mandala is, ott tényleg jól elférünk és most én sem fáztam. :lol: Bálinttól kérdeztem, hogy ő szeretne-e jönni. Komoly arccal válaszolt, hogy persze. Na de ha délelőtt találkozunk és szerintem ez lenne a célszerű, ő suliban lesz.

Puszi Lívi

Kép
Kép
v.lívi

Szila!

Olyan jó nektek, hogy már minden készen várja a picúrt! Én még egy kicsit ráérek gyűjtögetni, ma költözött ki a szomszédunk a lakásból amit megvettünk és most nekiállunk felújítani. A múlt héten itt volt egy volt oszt.társam aki a HIPP-nél dolgozik és hozott kicsi lányomnak 2 HIPP-es pici polót. Ezek az első új ruhái.

Lívi

Kép
Kép
v.lívi

Szia Mindenkinek!

Csak egy pillre tudok idelépni...
Kérlek,terjesszétek amit alább bemásolok ide!ma kaptam emilben.

Kedves Babafalvások!

Aki járt mostanában a Pro és kontrában, tudja, hogy egy ideje már törjünk a fejünket, mit lehetne tenni a szülész választás korlátozása ellen. mivel tüntetést azért mégse akarunk szervezni, egy petícióra gondoltunk, amit az eü. miniszternek címeznénk.

A részleteket alább, a hírlevélben ill. ebben a topikban találjátok:
http://www.babafalva.hu/portal/modules. ... opic&t=296

A petíció kb. a következőkről szólna:

Bevezetés:
- röviden leírnánk, hogy miért kell külön kezelni a szülést minden más orvosi beavatkozástól: nem tervezhető előre, anyuka "végzi", orvos csak támogat, mennyire fontos a bizalom, lelki tényezők szerepe a komplikációmentes szülésben
- felhívnánk a figyelmet arra is, milyen különbségek vannak kórház és kórház között a szoptatás támogatása tekintetében
- milyen veszélyei lehetnek a tervezett intézkedésnek: programozott szülések, komplikációk megszaporodása, anyagi szempontok egy-egy beavatkozás eldöntésénél
- anyagi terhek növekedése: hálapénz plusz a kórházi számla

Amit kérünk:
- kórház- és orvosválasztás legyen továbbra is szabad, de ha nem, akkor
- a kórháznak fizetendő pénzból kötelezően részesüljön a szülést levezető orvos,
- ne legyen ilyen aránytalanul magas a császár költsége,
- a most utolsó trimeszterben levő kismamákra ne vonatkozzon az intézkedés, azaz csak ápr. 1.-től vezessék be,
- dolgozzanak ki egy ösztönző programot a kórházak számára a szoptatásbarát körülmények és hozzáállás megvalósítására,
- dolgozzanak ki egy ösztönző programot a kórházak számára a háborítatlan szülés körülményeinek és hozzáállás megvalósítására.

Utóbbi kettő azért kerülne bele, mert amíg nem egyformák ezek minden kórházban, addig nem egyenértékűek a kórházak , vagyis nem mindegy, melyikben szülünk. De ez gondolom nekünk, kismamáknak egyértelmű.

Amihez szeretnénk a Ti segítségeteket, támogatásotokat kérni:

Első lépés
- A petíció végleges szövegének kialakítása - ezt most hétvégén szeretnénk megcsinálni (on-line egyeztetéssel), és várunk javaslatot is, hogy mi legyen még benne.
- A petícióhoz szeretnénk 20-30 aláírást összegyűjteni kismamáktól, kispapáktól, és így nyilvánosságra hozni.
Aki ebben a kettőben szeretne segíteni, részt venni, kérem, jelezze a topikban, vagy az info@babafalva.hu címen.

Második lépés:
- El szeretnénk indítani egy támogató aláírásgyűjtő kampányt, ezt már hétfőn, vagy kedden, csak még bérelünk hozzá egy postafiókot. Az aláírásgyűjtő ív, és minden egyéb anyag, letölthető lesz a Babafalváról. Kérjük, hogy az aláírások gyűjtésében segítsetek.
- Felmerült, hogy kellene egy olyan nap is 1-2 héten belül, amikor Budapesten lehetőség lenne személyesen is aláírni, ehhez viszont kellene valami fedett helyszín, és valami olyan, amit a gyedemből is meg lehet finanszírozni. Erre várnánk ötleteket, segítséget.

Ezen kívül minden olyan segítséget elfogadunk, ami az ügy minél szélesebb körű megismertetéséhez hozzásegít.

Én magam is magánszemélyként veszek részt ebben az egészben, persze kihasználva a Babafalva adta lehetőségeket.

köszönettel,
Kocsisné Péterfy Hajni
Budapest, 2006.11.25.

- babafalva.hu Munkatársak ========================================================= Ez az üzenet a(z) babafalva.hu hírlevele, amelyet azért kaptál, mert feliratkoztál rá. Leiratkozás: http://www.babafalva.hu/portal/modules. ... p=edituser

Puszi Mindannyiótoknak! (ésss:Hajrá! :D)

KépKép
KépKép
babinti

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?