Új privát üzeneted érkezett!

Szia Erika :)
Hát, nem annyira feltűnő, de azért én észreveszem :) Meg a férjem is.
Előre nézésnél nincs gond, csak ha oldalra néz, akkor látszik. A férjem pici korában kicsit bandzsa volt, ezért óvatosabb is a doki nénink. Most próbálok protekciót szerezni, hogy ne kelljen febr-ig várni :( Őrület, mi van itt ebben az országban!!! :evil: Nagyon gáz....

Puszi

KépKép
unique
 
 


Sziasztok :)
De rég jártam itt :oops:

De jó olvasni, hogy mindegyik baba milyen szépen fejlődik.

Unique :)
Ezek a hatalmas szemek :) Nagyon szép a lányod :)

Lara :)
Munkásasszony lettél megint... Hát ez jó is meg nem is, de szuper bölcsit talátatok Andornak. Nagyon vagány a kissrác képeken :)

Stella :)
Nagyon szépen nőnek a fiúk. Annyira aranyosak, ahogy vigyorognak :) Gondolom nem sok pihenést hagynak neketek :)

Kavicska :)
Hatalmas gratuláció!

Woodi :)
Válaszoltama prividre, de nincs benne az elküldött üzenetek között. :evil: Megkaptad azárt? Ha nem akkor bepötyögöm megint és küldöm inkább mailben.

Nálunk anyi újság van. hogy már érezhetően mocorog pár hete a kicsike, aki valószínűleg fiú, legalábbis a genetikai ultrahangon ezt mondták. Azért még várunk egy megerősítést a következő UH-on, bár én azóta buzgón kisfiamozom. Remélem nem tévedett a doki és nem okozok identitást zavart ezzel a gyereknek :)

wish
 
 


Sziasztok

Unique
annak idején mikor a lába miatt vittük az orthopédiára akkor ijedtemben be küldtem a tesóm (időpont kérés másnapján), hogy kérdezze meg hogy hogy lehet hamarabb bejutni, és közölték vele hogy csak akkor ha a gyerekorvos ott felhív egy dokit és vele megbeszéli hogy szerinte miért sürgős és akkor kaphatunk csak korábbi időpontot, úgyhogy sajna vártunk, de szerencsénkre addigra sokkal szebben álltak már a lábai és mondták is hogy nincs semmi baja, és persze megkérdezték "Hogy első gyerek?" Lehet hogy most is ez lessz, de sebaj inkább elviszem minthogy kicsit is bandzsa legyen,
igen nálunk is akkor látom rajta hogy nem egyformán állnak a szemei ha oldalra néz olyankor van hogy az egyik szeme oldalt áll míg a másik középen.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 

 
 

Sziasztok,

Wish :)
Igen, jó, hogy benéztél! :) Köszönöm a lányom dícséretét! Hatalmas érzés érezni a kis lurkót odabenn :) Még dereng nekem is valami... Mihez hasonlítanád az érzést? (tudod, a szokásos buborékok, apró súrlódások, stb) :lol:
Ha fiú lesz, hogy fogják hívni?

Erika :)
Hát, pont erre céloztam... Még nem lejárt lemez, van doki ismerősünk :) :)

Puszi

KépKép
unique
 
 


Wish :-) Nem jutott el a privi. :(
Nekem pár napnak tűnik, mikor kértünk tőled pocakos képet. Akkor emgnéztem a vonalzódat és úgy a 16. héten jártál. Most meg már azt látom, hohy ÁTLÉPTED a FÉLIDŐT! Gratulálok hozzá. :lol: Látszik már valami?
A pocaklakó mozgását pedig nagyon jó érezni. Ugye? Kicsit irigykedem is minden kismamira. :wink:

Orsi :-) Fejfájásod, kettőslátásod hogy van? Most olvastam utána és hát nem gyerekjáték, ha ilyen van tartósan, de remélem már neked nincs. Majd 2 cm-s gyerek! Bizony hatalmas. (Néha bekukk ám a babaváró topikba is. Onnan vagyok ilyen jólértesült. :D )

Lányok :-) Van egy nagyon jó bartánőm, aki ugyancsak kaális és 2. lombiknál most tölti a 7. hetét, de vérzik, mint anno Zsebi. (Pontosabban fekvés mellett most csak barnázik.) A babák egyenlőre jól vannak, orvosok nem találják a vérzés helyét. Kicsi drukkot kérek neki, hogy olyan jó vége legyen, mint Zsebinél.

Zsebikém :-) Itt is megköszönöm a telefonon adott megnyugtató szavaidat és a sok tanácsot.

Puszilok mindenkit.

Woodi + Kép
KépKép
woodi
 
 


Sziasztok!

Wish,
de jó hogy benéztél! :lol: Annyira jó érzés, mikor elkezd mocorogni, aztán ahogy növi ki a kuckóját, annál nehezebb lesz mosolyogni a boxmeccsek alatt :lol:

Unique,
sajnos így megy ez kis hazánkban. Csak a protekció és a kp segít meggyorsítani a dolgokat :roll: Mi is tapasztaljuk ezt hónapról hónapra Andor veséje miatt :?

Woodi,
drukk és nyugi-energia megy a barátnődnek ezerrel (Zsebinél is jól alakult, Andor is jól kapaszkodott)

Pusz-pusz mindenkinek

Lara

KépKép
lara77
 
 


Woodi!
Drukkok mennek és bármikor szívesen segítek. Fő a nyugalom.!

Lara!
Bizony Andor is szépen kapaszkodott te is megjártad a hadak útját az elején.
Tényleg kistesó projekt?

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Fúúúú most látom pont 100 napom van a szülésig. Izgi!

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Szasztok (Kis)mamik,

Zsebi,
Én is pont azt néztem hogy már csak 100 napod van hátra :):):):) Milyen hihetetlen :) Bár valószínűbb hogy 10-20 nappal kevesebb lesz valójában, nem ?? Pedig még hogy emlékszem milyen sokszor voltál magad alatt hogy nem tudod meddig kell még menned míg eléred az út végét....és tessék :):) eljött !!!

Wish,
Neked mindjárt írok privit, úgy szégyellem hogy még csak nem is jelentkeztem nálad mióta visszajöttünk a nyaralásból....de ami késik nem múlik !
Te is túl vagy a felén, szuper jó érzés ahogy focizik a kis kukis odabenn, ugye ?

Unique,
Érdekes, mi pont ma voltunk a szemészeten, nekünk a gyerekdokinál azt mondták hogy ez kötelező szűrés, és egy csomó időpont közül lehetett választani, a legkorábbi kb 1 hét múlva lett volna.....nem értem nektek miért kell ilyen sokat várni....valami spéci főorvoshoz mentek, vagy mi ???

Én nem mondtam volna hogy Máté bandzsít, max ha nagyon közelre néz, de a doki néni azt mondta hogy nem teljesen egyforma a két szeme(gondolom a tengelye). Ezért februárban vissza kell mennünk kontrollra....hát kicsit most izgulok hogy ne legyen semmi baj....nem örülnék ha szemüveg kellene neki....senkinek se volt egyik családban sem....most szigorúan eltitjuk őt a tv-től és a monitortól is...eddig kicsit elhanyagoltuk ezt :(

Mamik ti isztok narancslevet mostanában ? Nekem a védőnő a szülés után azt mondta hogy a szoptatás alatt tartózkodjam a citrusféléktől....eddig ez nem esett nehezemre, de most hogy jön a tél, megőrülök a frissen facsart narancsléért....nem emlékszem miért is nem szabad inni és meddig ??? Szerintetek ??

Képzeljétek ma reggel fél kilencig aludt Máté este nyolctól 'csak' két éjszakai szopival !!! Ez történelmi éjszaka volt.....drukkoljatok hogy legyen még ilyenünk több is :):):)

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Sziasztok

Woodi
a barátnődnek ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kriszta
szemészet: kötelező szűrés? én még ezt nem hallottam, inkább csak azt sokaktól, hogy majd kinövi. És hogy hogy ti ilyen gyorsan bejutottatok? Nekünk az orthopédiára is és most a szemészetre is 2 hónap múlvára adtak időpontot. Na mindegy dec. 4-e mindjárt itt van.
és akkor sok sok drukk és +++++++++++++++++ a szép éjjszakákhoz

Sziasztok

Erika

Mindenkinek nagyon szép álmokat kívánok

Kép

Kép
erika13
 
 


Kriszta!:)
Remélem akkor ma is mostan körül ébredezik Máté. Nekem volt kicsit időnként banzsítos a szemem és azt mondták anyunak is hogy kinövöm persze vinni kellett kontrollra szerencsére normálisan áll a szemem. :)

Hát igen igen.... haladok előre rendesen. És sokszor a már alakuló gyerekszobába ülök és csak nézem a kicsi apró ruhákat hogy nekünk már ilyen is van. A kiásgy még dobozban így az még nem olyan izgi.... de tegnap megjött a babakocsi is és hát ott áll kinyítva eszméletlen hogy én is Édesanya leszek ráadásul két kicsi emberkéjé egyszerre. Sokszor elpityeredek természetesen örömömben. Úgy vártm ezt annyira jó hogy a jó Isten is úgy gonolta hogy megérdemeljük már a csodánakt. :)

Most kicsit aggaszt ez a kórház mizéria hogy akkor most hogy lesz. Az biztos hogy szülhetek a SOTEII-n csak hogy ez mennyi plusz kiadással jár az a kérdés.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Kriszta!
A barátnőmnek szept.-ben született a babája, most látogattam meg, és vittem neki mindenféle egészségeset: narancsot, mandarint, grapefruitot... mire szegény közölte, hogy ő ezt nem eheti meg. A grapefruitot igen. Fáj a baba pocakja tőle, de szerintem lehet, hogy mivel savas, a baba popsiját is "kicsapja". Én erre nem emlékeztem. De a te Mátéd már nagyobb, nem újszülött, kérdezd meg a doktornőt, néha, mértékkel lehet hogy ihatsz! :lol: (De amikor a baba már ehet citrusfélét, akkor már Te is - hiszen egyes babák sokáig szopiznak, szerencsére.)

dkata
 
 



Kata!
A másikra tettem fel képet a kocsiról. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Kata!
A másikra tettem fel képet a kocsiról. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok

Zseboroszlán
köszi az infót a másikon Andiról.

Szia

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Lányok :-) Köszönöm barátnőm nevében is a drukkot. Használt. :lol: A hét eleji 6-7 mm-ről mára (betöltött 7. hét) már 11-12 mm-esre nőttek, jó vannak és élnek, csak még pici barnázás van, viszont a görcsök elmúltak.
Közben egy másik barátnőm is bejelentette, hogy 2 csíkosat tesztelt. Teljesen irigy vagyok. :wink: :D

Woodi + Kép
KépKép
woodi
 
 


Dkata,

Köszi, én is valami ilyesmire gondoltam....a védőnőt sajna nem bírtam elérni ma sem....mindenesetre úgy döntöttem hogy 1 decit iszok aztán majd kiderül....ma megittam a második decit is...remélem nem lesz baja tőle Máténak, már majdem 8 hónapos.....
Mire ő is ehet majd, az azért elég soká lesz....gondolom jövő télen :(

Zsebi,
Megértem hogy meghatódsz....de hamarosan nem fogsz tudni nyugodtan üldögélni a gyerekszobában :):) Lehet hogy lesznek pillanatok, amikor visszasírod majd a pocakos időt :):) Sokszor meg meghatódsz majd a manókon is :)

Ma is egész jó éjszakánk volt, a fél kilenc maradt, de kicsit többször keltünk, és 6-7 között fenn voltunk reggel....nekem már nem nagyon vannak vérmes reményeim, mindennek tudok örülni :)
Leginkább annak, hogy ma délelőtt megtört a jég és Máté elindult négykézláb előre :):):):):) A papucsokért és az üres műanyag vizespalackért megérte megerőltetni magát úgy látszik :):)
A parketton még inkább lapos kúszást ad elő mert mindik kicsúszik alóla a lába, de a szőnyegen már jól nyomja:):):) Olyan vicces :)

Erika,
Hát lehet hogy ez a szemészet nem igazán "kötelező" csak itt a kerületünkben divat...nem tudom, de örülök hogy voltunk. Ha kell jó ortopéd orvos nektek, én tudom ajánlani a miénket, nála is max 2 hetet kell várni időpontra.

Na megyek, megnézem ki esik ki a Megatáncból....

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Szia Kriszta

Köszi a doki felajánlást, de mire ügye odaértünk már 1000x szebben álltak a lábai, és ma már tökéletes - szerintem, de ha már járni fog tudni magától akkor vissza kellesz vinni kontrolra. De szerintem már nincs is baja. (csak nagyon nagyon sokáig (kb. 3-4hónapig)tartotta az elején a lábát magzati pózban hiába tornáztattuk.)
Látom már nálatok is futkosni kell a gyerkőc után, nemsokára akkor már fel is fog állni, legalábbis nálunk nagyon gyorsan megtörtént a 4kézláb mászás és a felállás + az 1-ső fog kibújása - jóformán 1 hét alatt)

Zsebororszlán
nagyon irigylésre méltó a pocid, nagyon vigyázz rájuk

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Hali Csajok!
Muszáj feltennem két képet:

Én 8 hónaposan:
Kép

Botond majdnem ugyanannyi idősen:
Kép

Csak az én szemem csal, vagy tényleg lehet nélmi rokoni kapcsolat???

Pusza

Kép
stella9
 
 


Stella :lol: először is édesek a képek, tényleg mintha lenne valami közöd hozzá. :lol:
A Kaális párok fórumára írtam neked egy kérdést, de most látom, hogy itt vagy.
Szóval én is iker terhes vagyok 31. héten túl és 4-5 napja baromira elkezdett viszketni a bőröm, főleg éjszaka. Már felhívtam a dokimat és holnap reggel megyek vérvételre, azt mondja a májammal lehet valami.
Neked is volt ilyen terhesség alatt? És, ha volt mi lett belőle?
Válaszolj légyszi, mert be vagyok szarva a babák miatt. :cry:

Előre is köszi.

Viki
nviki
Budapest III. kerület
 
 


Viki!
Írj Stellának privit szerintem vagy ha van e-mail címe akkor oda mert elég ritkán tud jönni.
Remélem nem ijesztettem rád, de azért írtam hogy hívd a dokit mert nehogy baj legyen. Inkább nézzék meg.
Drukkolok és minden ok. lesz.

Stella!
Hát mi az hogy némi hasonlóság szinte totál ugyan úgy néz ki. Mókás a kép. :)
Jót mosolyogtunk a párommal pont ma kérdezte hogy úgye nem cserélték el a gyerekeket. Mondom biztos nem. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Stella,

Félelmetes a hasonlóság :):):) Épp mi is most nézegettük az én képeimet, Máté is eléggé rám ütött (nem tom ez jó e neki :):) )

Erika,
Ja, a magzati póz az nálunk is játszott....az ortopéd doki mindig azt mondta azzal nem kell foglalkozni.....Máté még mindig eléggé befelé fordítja a lábfejét, de majd ha rááll, akkor elmúlik...mi is megyünk kontrollra mikor elkezd majd járni.... Hát igen, szerintem is hamarosan fel fog állni, már erősen rugózik :) Bár a négykézláb mászás helyett - mivel abból csak 2-3 'tempót' tud egyszerre, rájött a kis drágám hogy könyéken kúszva sokkal gyorsabban megy :) Annyira vicces ahogy skerázik :):)

Most meg 2 óra alvás után kialudta magát estére, már egy órája altatjuk vissza, az első fél óra az enyém volt, a következő Zolié...épp most sikerült letenni.... pedig hidegben jobban kellene aludnia....

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Viki!

A vérvétel nagyon fontos, jó, hoigy felhívtad a dokidat.

Igen, én is viszkettem, de nálam kicsit késöbb kezdödött - a 36.-37. héten.

Mikor a dokimnak szóltam akkor már aludni sem bírtam. A vége azonnali császár lett, mert olyan szinten rossz volt a végeredmény.
Nem a babákra volt veszélyes, hanem inkább rám. A fiúk remekül érezték magukat odabent.

Drukkolok, hogy bírjátok együtt még egy kicsit.
Talán egy megfelelő étrenddel még orvosolható a probléma.

Kriszta!
Nem próbáltátok még hagyni, hogy próbáljon meg egyedül elaludni?
Tényleg kegyetlenül hangzik, de hagyni kell.
Mi is hagytuk a Botondot, mikor már 2 hónapja csak perceket tudtam aludni.
Azóta sokkal jobban alszik!
Nehéz kibírni, hogy ne vedd fel és ne rohanj rögtön hozzá, de hamar megtanulja mi a rend és, hogy az éjszaka alvásra való.

Tudod a Picik elég nagy öntudattal rendelkeznek már ahhoz, hogy kifejezetten élvezzék azt, ha nagy a felhajtás körülöttük éjszaka is.

Én sem hittem, és nem akartam hagyni kínlódni, de nem kínlódott. 10-15 perc nyöszörgés után bealudt.

Hagyjátok kb. 10 percig, azán mutatsd meg magad neki, hogy ne féljen, de ne vedd fel, csak simigatsd meg.
Aztán hagyjátok megint, egy picivel tovább.

Elöször biztos nagyon meg fog lepődni, de mikor látja, hogy nincs egyedül megnyugszik és aludni fog.
Egy próbát megér.
Gratulálok a mászáshoz! Mi még nagyon messze vagyunk tőle, szerintem.
Fogacska van már?
Nálunk 2-0 Olivér javára. Nála észre sem lehetett venni, csak kibújtak, Botond viszont kínlódik rendesen. Remélem már nem sokáig!

Pusza, megyek, mert szétszedik a nappalit (babykompban rohangálnak).

Kép
stella9
 
 


Stella :lol: drága vagy, hogy válaszoltál.
Voltam reggel vérvételen és csináltak egy Uh-t is. A babák jól vannak a 32. hétnek megfelelnek hálistennek.
A vérvétel eredményét csak este 8-kor tudom meg, úgyhogy addig is parajelenség vagyok. :shock:
Jó lenne, ha még egy 3-4 hetet bent maradhatnának, a fejlődésük szempontjából mindenféleképpen.
Majd azért megírom, hogy mi lett a vége.

Mégegyszer köszi.

Hali

Viki
nviki
Budapest III. kerület
 
 


Stella :-) Szerintem ha Botond fényképét "öregítenéd" (tudod, lehet fotóprogramokkal fekete-fehérré tenni, meg szépiát rátenni, akkor lenne olyan, mint a te régi képed), anyukád is azt mondaná, hogy te vagy. Teljes a hasonlóság!

Nviki :-) Szerintem csak a víz hiányzik a bőrödből, azért viszketsz. De jó, hogy azért elmentél dokihoz. Drukkolok, hogy ne leygen semmi baj.

Zsebikém :-) Szép pocid van. :D

Orsi :-) Nagyon betegek vagytok? Szegénykém.

Lara :-) Egyformák a napok, hogy nem írsz?

Kriszta :-)
Ha meg tudod tenni, most tedd meg Mátéval ezt asz elalvás dolgot, mert később sokkal nehezebb lesz. (Nekem még nem sikerült. :? )

Wish :-) Mail is, privi is megérkezett. Köszi. Csak a barátnőm most kórházban van, így nem tudja olvasni a levelet, én meg mindig elfelejtem neki mondani.

Woodi + Kép
KépKép
woodi
 
 


Stella :lol:
Magasak lettek a májfunkciós eredményeim, úgyhogy mint ahogy írtad zsírszegény diétára vagyok fogva holnaptól és ha nem változnak az értékek ennek ellenére sem, akkor be kell feküdjek a kórházba.
Amúgy ezt terhességi epepangásnak hívják.
Hát ez van....
Ha ti nem vagytok Zsebivel, akkor lehet, hogy fel sem hívom az orvost a viszketésemmel.
Köszönöm szépen mégegyszer :lol:

Viki
nviki
Budapest III. kerület
 
 


Stella,

Köszi a tanácsokat, én próbálkozom, de nem mindig sikerül....van hogy egy óráig is fenn vagyunk, őszintén szólva én a 3 x 10 perc magára hagyás után szoktam feladni és felvenni, mert tudom hogy a következő 10 percben szopival elalszik..... a cumira is eléggé rászokott, van hogy azt benyomom és abban a pillanatban alszik....csak sajnos 1 óra múlva újra fenn van, és nem azért mert a cumi kiesett a szájából (azt elalvás után 10 perccel kilöki többnyire)
Megfigyeltem hogy a hideg időben sokkal jobb a helyzet mint melegben, igy drukkolok hogy hideg telünk legyen és akkor tavaszig hátha megszokja az alvást :)

Jaj, a képek nagyon szuperek, mint két tojás :):):):):)

Most hogy megtanultunk kúszni mászni rögtön 'le is mászott' Máté a franciaágyról :(:(:( Szerencsére semmi komoly baja nem lett..... remélem a többi esést is ilyen jól megússzuk majd....de azért rendesen megijedtem hogy micsoda anya vagyok én......próbálok hátulra is szemeket növeszteni :):)

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Woodi,
lennék én, csak rengeteg a meló, kis sem látszom belőle. Este 5-ig vagyunk, akkor meg már rohanok haza Andorhoz, így ritkán jutok ide, sajnos. De azért most már legalább tudom követni az eseményeket. Olyan cuki ez a kukucskálós kép Daniról a centin, mindig mosolygok, ha meglátom :D

Zsebi,
a kistesó projektet egy kicsit elhalasztottuk a házvásárlás miatt, úgy kb 2 évvel. De akkor jöhetnek az ikrek :wink: Peti szeretne egy kislányt, már mondtam is neki, hogy annyit duruzsolja a fülembe, hogy a végén 3 lány lesz egyszerre. :lol:

Stella,
nagyon klassz a két kép, hihetelen... Andor is inkább rám hasonlít, de a haja színe az öcsémé, keze-lába az apjáé.

Pusz:

Lara

KépKép
lara77
 
 


Sziasztok,

Jó látni, hogy mindenkivel minden OK. Gyors bekukk, Laura elkezdett kúszni, kicsit mozgalmasabbak a napjaink :shock:

Kriszta :)
Ezt a narancs-dolgot nem értem... Én már kb. két hete adok Laurának narancsos Frutapurát. Én meg kb 2 hónapja iszom a narancslevet, dömpingbe (min napi 0,5 liter, C-vit pótlásra). persze lehet, hogy Máté másképp reagál, de ha lehet 6 hós kortól Frutapurában adni, szerintem Te is ihatsz!
Alvás: mi is megríkattuk Laurát, mostanában kezdte el azt, hogy este szopi után ha letettük, kipattantak a szemei és nem akart elaludni. Ha betettük az ágyba, sírt, mint akinek baja van. Ha felvettem, semmi gond, elaludt rajtam. Majd újra. Na ezt eljátszottuk első este 9-12-ig, majd második este már csak 9-11-ig, majd tegnap előtt és tegnap betettem az ágyba, buksisimi, alszunk-csssssss-alukálunk-csssss, buksisimi, kb. 2 perc és aludt. De ehhez kellett az előző két este amikor üvöltött, szó szerint. Én a ház túlsó végében, becsukott ajtón keresztül fogtam a kispárnát, hogy ne menjek be hozzá. Apa tartotta a frontot. Sikerült! :) Nagyon megérte, mondanom sem kell... és jól is alszik. És éjjel sincs már, hogy ok nélkül felsírna. Ha felsír, akkor szopi kell és szépen visszaalszik, ha beteszem az ágyikójába. Fel a fejjel!!!

Stella :)
Nem semmi a hasonóság! Gyönyörű kisfiú!!!! :)
Babykomp? Jól nyomják a skacok??? :)

Melcsi :)
Minden OK? Jól vagytok?

Norka :)
Köszi a tanácsokat, szedem az L-Thyroxint, ma voltam kontroll vérvételen, de most 1 napja szárazan köhögök, ez elég gáz. A héten lesz eredmény, majd megyek vissza a dokihoz. :)

Reno :)
Mi a helyzet Hannával? Mesélj már!!!

Almodo :)
Veletek minden rendben?

Lara :)
Megyünk Csepelre valami nagyon jó gyerekszemész van ott. Heim Pál meg marad februárra. Hátha addigra már nem is fog kelleni :)
Mizujs a vesécskével?

Puszi

KépKép
unique
 
 


Kriszta!
Akkor kitartás. Menni fog Mtének is elöbb-utóbb. Csak legyél következetes, ha ma nem veszed fel, holnap se tedd, mert újra kezdi.

Hál Istennek a mi manóink már egész jól alszanak. Csak kajálni kelnek fel.
Ha ébred az egyik kap kaját, aztán adok a másiknak is (ő ált. fel sem ébred teljesen). Lehet, hogy nem jól teszem, hogy végül is ébresztem az egyiket... Lehet, hogy meglennének kaja nélkül is. De egyáltalán nem zavar, hogy fel kell kelnem. Sőt, örülök, hogy csak egyszer kell.
Fogacskák? Szenved még szegény fiú?

Unique!
Nagyon megy nekik a babykomp. Hihetetlen mekkorát fejlödtek tőle.
Botond már simán sétál a kezünket fogva. Olivér is elkezdte használni a lábait (addig csak rugkapált velük).
Most már simán lehet velük kergetőzni, ha a kompban vannak.
Én sem voltan ennek a kütyünek a híve, de nagyon bevált. Könnyebb velük és fejlődnek is tőle.
Persze a lkást már át kellett rendezni, hogy nagyobb helyük legyen..., de oda se neki!

Zsebi!
Hogy vagytok? Gyerekszoba? Én is sokat ücsörögtem benne mikor készen lett.

Orsi!
Hogy vagytok? Pocakmanó?
Kispasik tudják már, vagy mér vártok a nagy hírrel?
Építkezés?

Wish!
Gömbölyödsz? Gratula a kiskukishoz!
Pihenj sokat és gyere néha mesélj magatokról!

Pusza

Kép
stella9
 
 


Unique :)
Jövő héten kérek időpontot januárra egy újabb kontrollra, hogy sikerült-e az augusztusi műtét. Kb. 60% esélyt jósoltak, nem túl sok :? Aztán meglátjuk, hogy hogyan tovább. Antibiotikumot még mindig adjuk Andornak, jó lenne már, ha elfelejthetnénk. De nagyon szerencsések vagyunk, mert semmiben sem zavarja Andort, még az új gyerekorvosunk is el volt ájulva, hogy mennyire rendben van a kiscsávó, nem úgy néz ki, mint egy vesebeteg. Még jó :D Szóval gőzöm sincs, mikor lesz vége ennek a mizériának.
Reméljük, tényleg nem fog kelleni a szemész, és azok a kis gyönyörű bogárszemek maguktól is helyreállnak :D

Puszi

Lara

KépKép
lara77
 
 


Sziasztok,

Stella :)
De jó, én meg pont azt hallottam, hogy a babykomp miatt később kezdenek el járni :shock: Most ki érti ezt, hogy mi az igazság??? Biztos kinek beválik, kinek meg nem. 8) Most el vagyok bizonytalanodva, hogy vegyek-e neki vagy sem. :( Na tessék... :lol: 1,5 éve azon morfondíroztam, hogy megjön-e vag sem... Mindig változnak az élet nagy problémái :lol:

Lara :)
Azért ez az antibiotikumos dolog nem hangzik túl jól, szegénykém. :( Olyan szép kisfiú Andor! Olyan helyes!!! Tényleg, hogy is álltok a kistesóval? :roll:

Tényleg jó kihalt a topic... :(


Kérdés: tud valaki jegyet szerezni, vagy tud valakit, aki tud: Rómeó és Júlia, ill. Szépség és szörnyeteg??? Bármit megadnék érte... Karira szeretném adni anyukáméknak...
Puszi

KépKép
unique
 
 


Sziasztok!
Rég jártam erre :oops: Sokat gondolok Rátok és néha benézek.
Látom Ti is ritkán tudtok jönni a manócskáktól, de ez így van jól :lol:

Miklóska próbálkozik a beszéddel. :P Csak állunk és nézzük, mikor beszélget az állatokkal. Egy-egy valódi szót is felfedezni már, de inkább csak halandzsa, de GYÖNYÖRŰ beszéd Velünk még max. 2 szóval kommunikál és sokszor csak a szavak elejét mondja. Pedig tudja, de így egyszerűbb anyáék úgy is értik. Tegnap du. 10km-es kocsiút közben: koukáriká vagy valami ilyesmi. Délután kimondta, hogy kukurikú vagyis az előbb írt változatát, és ez úgy tetszett neki, hogy egész úton ezt hallgattuk. Autótótótó- múlt héten még így hangzott az utánfutó, de ma délelőtt már más is rájött mit is mond. A teherautó eddig te volt, de tegnap óta már teautó Csak kapkodtuk a fejünk. Ma hívtam, gyere kikisérjük a mamát. Felált és azt mondta "kikiszéj". Apa elénekelte neki a "Riszálom úgyis, úgyis-t" Kb 15x még elhangzott a felkérés "Riszáum" és egyszer csak odajött odatolta kis kezével az arcom apához- "Anya Riszáum" Képzelhetitek micsoda riszálás volt nálunk. :lol:

Stella
Gyönyörűek a fiúk, sokat gondolunk Rátok! :P

Zsebi
Manócskákkal hogy vagytok?
Írtam egyszer kb. 1 hónapja privit Neked :( . Jó hosszú volt, képekkel. Át is ment. Nem kaptad meg?

Mindenkinek jó ünnepi készülődést!

Üdv Süni
Kép

Kép
renóca
 
 


Stella!
Gyerekszoba kifestve az ágyak pedig állank még a dolbozban. A falra is teszek nekik szépeket az sincs még felhelyezve. Amint kész lesz egmutatom. :)

Renóca!
nem kaptam meg ha megkapom énmindig válaszolok. :(

De örülök hogy jól vagytok és hogy Miklóska már milyen nagy fiú. :) Mindjárt itt az első közös névnap.:)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Unique,

Gratula a trenírozáshoz !!! Sajnos mi itt a panelban nem nagyon merjük ezt a 3 órás üvöltést bevállalni.....nekem sincs hova bújni előle......azt hiszem kicsit lassabb léptékkel, de nekünk is menni fog....

Ti eszitek még a Sinlacot ?? Nekünk a gyerekorvos azt mondta hogy mostmár nem kell azt ennünk, meg a felírását is megszigorították és Máté végül is nem allergiás... Azt mondta vegyük a Mildibé2 rizses pépet, attól majd jól fog aludni.... Hát ma vettem, de az nem is pép hanem tápszer, üvegből kell inni, amihez Máténak nem nagyon van kedve.....szereti a kanalat..... akkor milyen pépet adjak neki ??


Stella,

Szuper ügyesek a fiúk..érdekes, de a babykompot nekem is minden orvos (ortopéd, körzeti) ellenezte idáig, mondván hogy lassabban fejlődnek....nekünk 'szerencsére' helyünk sem nagyon van rá, úgyhogy nem kellett sokat töprengenem hogy vegyünk-e....

Lara,

Drukkolunk Andornak hogy a kontrollon sokkal jobb eredményeket kapjatok.....nagyon ügyes kissrác, hogy meg se kottyan neki :)
Hogy álltok költözésileg ?
Azért nem irigyellek a melóért :( Szóval hármasikrekre pályáztok ??:):):):) Akkor megint költözni kell majd :)

Norkáékkal mi lehet, olyan régen írt, vagy én maradtam le valamiről ??


Süni,
Miklóskának nagyon huncut mosolya van ezen a képen !:) Örülök hogy ilyen szépen fejlődik és ennyi örömet hoz Nektek !!

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Unique,
kistesó projekt halasztva úgy kb. 2 évvel, most szeretnénk már beköltözni az új házikónkba és egy kicsit rendbejönni anyagilag. Aztán 2 év múlva rohanunk vissza a kis eszkimókért :)

Süni,
Miklóska nagyon helyes kispasi :D

Kriszta,
ma lenne az átadás, de már abban sem bízom igazán, hogy idén beköltözhetünk :evil: Sz@rakodnak mindennel, alig halad a munka. Na, nem is idegelem magam már rajta, elég hogy Petinek gyarapodnak az ősz hajszálai.
Én is bízom benne, hogy hamarosan rendbejön Andor, és végre elhagyhatjuk a gyógyszert és a doktorokat. De én így sem vagyok ám elkeseredve, minden este csodálom ezt a kis emberkét, és nem tudok betelni vele. És már nagyon ki tudja mutatni a szeretetét: simogat, puszit ad, átölel. Hihetetlen érzés!
Kistesóból nekem a stereo is elég lenne, nem ragaszkodom a dolby sourrand-hoz :lol:

Puszi

Lara

KépKép
lara77
 
 


Lara,

Ha a tévéújság nem csal, akkor ma Andornak neve napja van :):):):)
Isten éltesse a legvagányabb kispasit :):)!!!

Sajnálom hogy a költözködés így húzódik, bár őszintén szólva nem vagyok meglepve.....de azért el tudom képzelni milyen idegölő a huza meg a vona...kitartás !!

Unique,

A múltkor írtad a jegyet a musicalekre....hát én épp múlt héten vettem a Szépség és a szörnyetegre, csak simán besétáltam a színházba és vettem.....igaz hogy januári előadásra, de gondolom ha te karira szeretnéd adni, akkor nyilván az előadás nem másnapra szólna...szerintem hívd fel őket telefonon és tegyék félre aztán beugrasz érte mikor tudsz....vagy hülyeségeket beszélek ? Interneten próbáltál már foglalni ?
Ja és köszi az infót a narancsról, végül is én is elkezdtem inni, először csak 1-1 decit és vártam hogy van-e valami látható jele Máténál, de szerencsére nem volt, igy újra nagyfogyasztó lettem :):):)

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Lara :-) Boldog névnapot Andor fiúnak!
Hogy adod be neki az antibigyót? Simán megeszi?

Kriszta :-) Ajánlom a Milupa tejpép gabonával (gabonák a-tól z-ig) nevű készítményét, melyet lehet kanalazni is, de akár cumisüvegből is adni hígabban. A Mildibé tényleg tápszer.

Woodi + Kép
KépKép
woodi
 
 


Sziasztok!!

Remélem tudtok segíteni!

Nem tudtok valamit a Debreceni Kaáli Intézetről???

Mert most a Forgácsba járok, a második inszemet csinálom, de ott fotetni kell, és úgy tettek nekem, hogy 22 évesen és 3 évi próbálkozás után, 5 orvoson át, és 300 ezer ft-tal még ráérek.
ez nekem nem jött be, így jó lenne, aha tudnátok segíteni

üdvg mindenkinek, és szép estét

réka
kreka84
 
 


Lara :)
Át tudom érezni a költözködés minden örömét-bánatát. Volt benne részem nekem is, többször is, még kiskoromban és most is a férjemmel :)

Kriszta :)
Sinlac: mi még esszük. Nekünk a dokink nagyon Sinlac-párti, így nem hiszem, hogy csak azért elpártolna tőle, mert megszigorították a felírását. nem szeretem a bolti pépeket, mert tele vannak cukorral és tönkre vágják Laura még amúgy is csak rügyező új kis fogacskáit :(
Én most épp azon agyalok, hogy ha abbahagyjuk majd a szopit (remélem, ez még távolabb van), akkor mit fogok adni Laurának tejcsi helyett? :shock: Reggelire egyelőre csak tejcsit kap, meg este is lefekvés előtt tejcsit kap. Meg persze napközben is azt kapja minden fogás után :oops: Jó dolga van.... :lol:
Megint beteg vagyok a változatosság kedvéért... Igaz, már talán kilábalóban, de útálom, hogy semmilyen bogyót nem lehet rá bevenni. Valami vírus, állítólag nagyon népszerű jelenleg :evil: Ilyenkor nem mondom, hogy nem fordul meg a fejemben, h elkaptam volna-e ha nem szoptatnék... :(
Narancsnak örülök, hogy nincs gond! Már adhatod Máténak is! Laura imádja! :)
Színházjegy: köszi, póbálkozom :) Neten sosincs jegy :( Mindig azt írja, hogy minden jegy lefoglalva... De most próbálom a jegyárusítóhelyeken keresztül is. :) Köszi a tippet! Ti kire bízzátok majd Mátét, amíg színházba mentek?
Mi is úgy elmennénk 1x-1x moziba kettesben, de nem tudom, kiben tudok úgy megbízni, hogy 100%-ban adja vissza a lányomat, ha ráhagyom... :(

Puszi

KépKép
unique
 
 


Unique!
H szeretnétek moziba menni valamelyik nagyszülő nem tud Laurára vigyázni? Vagy bennük sem bízol meg?

Gyakorló anyukák!
Lenne egy kérdésem! Ti mértétek a babáka az elején evés előtt és után, vagy sem? Ha igen hány hónapos korig érdemes méricskélni? Digitális vagy hagyományos mérleg?

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok!

Unique!

Menj fel a www.jegy.szinhaz.hu oldalra. Én nagyon szeretem, mert időpontra, előadásra, rá lehet keresni és be lehet jelölni, hogy csak azokat az előadásokat hozza be, amire van jegy. Ha itt kinézted, hogy mit akarsz, akkor a www.jegyvilag.hu oldalon online meg lehet rendelni, sőt minimális összegért házhoz is szállítják a jegyeket. Ezt is nagyon szeretem, mert nekem nagy segítség, hogy nem kell a belvárosba bebumlizni. Egyébként tényleg lehet még januárra is kifogni jó előadásokra jegyet, mert egyébként szerintem ezekre a sztár előadásokra csak több órás sorban állással lehet jegyet szerezni, ha egyáltalán sikerül!
Remélem segítettem!
Üdv Fanny
fanny01
 
 


Sziasztok

Zseboroszlán
mi anyukámtól kaptunk digitális babamérleget amit később is lehet használni 20kg-ig. Én kb 6hónapos koráig (vagyis amikor szopizott akkor tuti, mert ügye a tápot az tudtam hogy mennyit adok neki) mértem, néha éjjszaka nem, de nappal mindig. És én már csak azért is mértem mert az én kis drágám sokáig bukott, volt hogy 1 óra múlva jött vissza belőlle, de mivel ekkor még jól hízott a doki néni azt mondta, hogy amíg így fejlődik nincs baj. De amióta csak a vacsi tápi és a többi étkezés másféle azóta csak ritkán hetente kéthetente mérem, már ha engedi.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Zsebi :D
ha szopik csak a baba, akkor különösen első gyereknél és ikreknél meg végképp érdemes mérni.
én kb. 3 hós korukig mértem minden kaját, utána kb. napi 1-2 alkalommal.
digitális van nekün, a hagyományos szerintem egy rémálom a kórházban olyan volt, kb. 2. nap be is hozattam a párommala sajátunkat.

jah, éjjel sosem mértem, és éjjel peluscsere sem volt, csak sötétben szopi.

szerintem olyan 2-3 hónap alatt kitanulod a gyereket és feleslegessé válik a mérlegelés.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsebi!

Az új sorszámunk 98. Teljesült az álmom, karácsony előtt 100 alá kerültünk.

Timi
latimi
 
 


Lányok!
Koszönöm a méréssel kapcsolatos tanácsokat, akkor biztos beszerzünk egy mérleget. :) Megnéztem kölcsönözi nem éri meg inkább figyelek és veszek használtan. :)

Timi!
Amikor meglátom a nevedet hogy írtál mindig érdekes bizsergés fut át rajtam alig várom hogy a jó hírt gyere megosztani hogy Ti is igazi babás család lettetek. Ahoy azt tette hosszú szünet után Kavicska, és Renóca. :)
Örülök hogy azért fogy az a sorszám és tőlem továbbra is mennek az extra drukkok hogy álmotok mielőbb valóra váljon.
Sikerült valami micimackósat készíteni?

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi :-) Ha csak szopik a baba, akkor eleinte érdemes mérni, márcsak a te megnyugtatásodra is. Ha pedig tápszer kiegészítésre szorul, akkor mindenképpen mérni kell, mennyit szopott, mert aszerint kell hozzátápiztatni. Egyszóval kell. :lol:

Fanni :-) Én is kipróbáltam az ajánlott jegyvásárlást, de nekem csak az év végéig jelennek meg mindkét helyen a választható jegyek. A jegy.szinházon ugyan látom a januáriakat, de nem látom, van-e rá még szabad jegy.

Woodi + Kép
KépKép
woodi
 
 


Zsebi!

Már festettem egy Ariel-es képet (a háttérszín még hiányzik). Majd lesz egy olyan kép is, amin rajta van Malacka, Tigris, Füles és MIcimackó. Ma felraktunk egy olyan képet a falra, amiben egy maci szobája van berendezve. Már biztosan láttál ilyet. Van benne ágy, kispárna...

Kedden folytatom a pingálást. Holnap hosszasan kell randiznom a vasalóval.

Vettünk 4 bodyt. 3db 62-es és 1db 68-as. (Van már 56-os is, hátha egy picurkát kapunk).
Lassan, de biztosan alakul a babaruhatár.

Más nem jut eszembe. Köszi a drukkot.

Olvasgatlak ám benneteket. Csak hát eddig nem volt miről írnom.



Puszi Mindenkinek

Timi
latimi
 
 


A picurkát nem rossz értelemben gondoltam, írtam. A tapasztaltabbak azt mondták, inkább nagyobbat vegyek, mert extra gyorsan kinövi.

Timi
latimi
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: