Új privát üzeneted érkezett!

Hello! :)

Mot!
Gratulálok a kis csinibabához! Tündéri. Én is úgy szerettem volna ilyen fotót a kis örökmozgónkról, de sajna nem méltóztatott együttműködni. :cry: :cry:

Viki!
Úristen, ez az aranyér-sztori azért nem semmi. Hát, el bírom képzelni, hogy még pluszban ezzel a gonddal hogy bírtál kivánszorogni az ágyból, mikor csak a pocakkal se egyszerű már. Bízzunk benne, hogy nem lesz több gondod a hátsó részeken... :)

Olyan hülye vagyok, nem emlékszem, gratuláltam-e Katának a kissráchoz, de úgy rémlik, hogy igen. Viszont lusta vagyok visszanézni. Úgyhogy most, ha eddig nem...
Kedves Kata! Szívből gratuálok a babócához! Jó egészséget és nagyon sok boldogságot kívánok mindnyájatoknak! Nőjjetek nagyra! :D

Andi


Kép
andykamama
 
 


Sziasztok!

Viki! Örülök, hogy jól vagy. :) Most egy kicsit gonoszkodom: gondolom a főorvosnak a szombat reggeli vizsgálat meg lett honorálva, ha már csak a Te kedvedért ment be... :(
Köszi a testápolós tippet, és még egy kicsit tovább fárasztalak magammal: szóval, ha hozzáérek a bőrömhöz, nem tűnik egyáltalán száraznak, ha a körmömmel húzok egy csíkot rajta, az hamar eltűnik, ill. piros lesz. DE viszont olyan, mintha hámlana, és ez van pár hete. :( Még a cicim is ilyen, a hátamat meg nem látom. :(
Ha gondolod, nyugodtan küldj nekem smst, ha kibújt a babókád, én tuti gépközelben leszek január közepéig! :wink:

Niki, fel a fejjel, az utsó pár hét tényleg nagyon rossz. Pláne, ha még rá is húzol pár napot, kitartás!!!!
Most lehet, hogy hülyén hangzik, de mi lenne, ha kicsit átkódolnád az agyad, és mondjuk egy picit későbbre várnád a babát? Az elsőt többen szülik "később", mint előbb, és akkor nem lesz olyan rossz várnod, sőőőt, milyen jó lesz, ha előbb kibújik!
Vagy ez nagy hülyeség? :oops: :?
Én még jóslófájásokkal is hazamentem a kórházból, pedig már annyira készültünk szülni.
Tényleg, jön a vendégeskedni az a néni 1 hétre?

Mi jól vagyunk, de itt nagyon gány idő van, köd, és esik vmi. :(

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


Sziasztok!

Először is

Kata!
Gratulálok Leonhoz!!! Tényleg nem jártam messze a névtől :) És miért nem tetszett ez valakinek? Szerintem szép név!!!!


Most reagálok a régebbi hozzászólásokra is, bocsi, ha némelyik már esetleg nem aktuális.

Szóval,

Nika!
Na, ez már tényleg nem aktuális, de ezek szerint szerencsés vagyok, hogy nem Tarjánban szülök (szültem :) ). Szerintem ez hülyeség, hogy ha már 1 nappal is továbbhordod a babát, egyből befektetnek. Persze más az, ha indok van rá, mert akkor úgyis azt tartja az ember szem előtt, hogy a baba a fontos, de egyébként én feleslegesnek tartom, főleg úgy, ha itthon van egy 19 hónapos gyerkőc is.


Ja, ajándék téma. Ugye úgy volt, hogy Jázinak az ajándék babát majd a kórházban odaadjuk, de foglalt volt a VIP, ahová bejöhettek volna a látogatók is, így 2 ágyasban voltam, ahová nem jöhettet be senki. Így aztán Jázmin sem "tapasztalhatta" meg közelről a tesóját, így nem is ott adtuk oda neki a babát, hanem itthon. Ja, és Jázit abszolút nem érdekeltem, amikor bejöttek meglátogatni, állandóan csak liftezni akart. Szóval nem viselte meg a pár napos "anya-hiány".


Mot!
Nagyon csini a feleséged, végre róla is láthattunk képet! És nem semmi pocakmérettel rendelkezik 29.hetesen!!!

Wiinie!
Még a szüléstörténetet nem írtam meg, de amikor elindult Zsombor kifelé, gondolkodtam, hogy tényleg bejelentkezek, és megírom nektek, hogy megyünk a kórházba. De aztán inkább Jázival töltöttem még azt a kis időt. De azért jól esett, hogy ezt álmodtad :)

Mellszívó: nekem Avent van, használom is, és szerintem jó!

Cic!
Bár már késő, de az én telefonszámom elírtad a levélben.

Mágnes!
A Heves Megyei Hírlapban volt egy cikk, ami az itteni átlag tarifákat mutatta dokinak és szülésznőnek. Előbbi 40, utóbbi 20. Csak ezért merem leírni, mert benne volt az újságban. Mellesleg én nem adtam ennyit egyiknek sem, bár csak azért, mert mind a ketten dolgoztak, amikor bementem szülni, és egyébként is, a doki kb. 5 percet volt ott, ha a varrást nem nézzük, és a szülésznőnek is le kellett vezetnie még 2 szülést, mert aznap áradat volt, és így nem csak velem foglalkozott. Szóval szerintem ilyen dolgoktól is függ a tarifa.

Ilgya!
Szerintem biztos jó játék lesz a babának a farm! :D

Krista!
Nekem mellső falon tapadt a lepény, de ilyen probléma nem volt, hogy nem tudták megnézni a babát, vagy nem tudtak képet adni.

Sziszike!
Nagy gratula a jogsihoz!!!!


Na, most ennyi fért bele, majd még jövök.

Brigó

Kép

Kép
brigó
 
 

 
 

Hali,

Viki,
A műtéthez annyit, hogy szeritnem tök jó hogy ílyen gyorsan megcsinálták, mert nem volt időd ráparázni.:)

Igazatok van a későbbre kell tekernem az agyam, hiszen még a bútora sem jött meg mert az a hülye asztalos nem jelentkezik.:((((

Zitaanyu,
képzeld a hétvégén annyira elharapózott a dédijövésmenés, hogy lemondtam mindkettőt. A párom félt a nyagyszüleitől, hogy megsérti őket, ezért nem mert semmit mondani, holott már ott tartottunk, hogy az egyik mama eltolta egy héttel a feljövetelt, pont arra a hétre, amelyiken a másik jött volna, a másik meg már lemondta a szemészt, meg a bőrgyógyászt, azért hogy feljöhessen. a párom hazavitt engem, hogy nem maradhatok egyedül, erre ő "lepasszolt" az anyumékhoz, hogy ő elmenjen a szüleivel fürödni. :) Na ekkor besokaltam, és megmondtam mindenkinek, hogy semmi bajom sincs, a gyerek még láthatáron sincsen, úgyhogy nagyobb szükségem lenne mindenkira, ha majd esetleg nem tudom ellátni magam a szülés után. És mindenki elfogadta. Szerintem az egyenes beszéd sokkal jobb, mint a mellébeszélés azért, hogy most mit gondol a másik....

Brigó,

És milyen otthon két gyerekkel??? MErt most már Jázi is látja a Tesóját nap mint nap. Van segítséged, vagy egyedül is bírod tartania frontot?

Ja ki szeretné a táblát írogatni, mert én vagyok a következő elvileg és utánam zsinórban vannak egy páran, akiket biztosan nem tudnék kitölteni????

Most felrakom a nálam legfrissebb táblát, mer képként is.
1159858034.25.xls

Kép Kép

csernusn
 
 


Brigó: Isten hozott ismét köztünk. Nálunk ez a szokás tarjánban.Ha elérted a kiírt időt be kell feküdni a kórházba:) Ez van mondjuk nekem nincs még babaám ez lesz az első igy ez nem is zavar.Igaz én csak azt beszéltem meg a kisfiammal hogy húzza ki januárig aztán már mindegy mikor jön csak ne karácsony környékén:)

Most nézem a táblázatot és látom én vagyok itt a legidősebb de a legtapasztalatlanabb is:):):):):):):)
Sebaj nagyon sokat tanulok ám tőletek.
Szép jó éjszakát mindenkinek.

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Most csak egy gyors bejelentkezés, mert az olvasás után is eléggé fáj a lábam.
Szóval szombaton mentünk kolompos koncertre. Alattomos parkolókijárat, billegő félmázsás betontömbbel. Direkt letakarva, hogy ne lásd. Rá is léptem, le is billent, el is estem, ki is ment a bokám. Meg belerendült az egész medencém. Nagypapa várja tovább a többi unokát, én a két gyermekemmel bevánszorogtam a helyszínre kerestem helyet a gyerekeimnek, hogy lássanak valamit, majd miután rájöttem, hogy sántán, kilenchónapos terhesen sincs esély rá, hogy bárki is helyet adjon nekem a 3 éves gyerekem közelében, letelepedtem a hangfalak mellett, és megpróbáltam úgy ülni, hogy a szeméremcsontomés a bokám is az elviselhetőség határán fájjon. Nem nagyon sikerült, és cirka 6x kíséreltek meg fellökni közben a felnőttek hol hátizsákkal, hol anélkül. Aztán megérkeztek a többiek, én pedig kiszerencsétlenkedtem a teremből, hogy elhívjam Zoliékat mentővel, hogy vigyenek el röntgenre.
Mentő be, fel János kórházba, elmozdulás nélküli törés a bokámon. Mikor szülök?, mondom bármikor, akkor gipsz nem jó, mert véralvadásgátlót kell adni, akkor meg vérezni fogok a szülés után. Rögzítés, fekvés. Otthon kiderül, hogy a szeméremcsontom annyira fáj, hogy bőgés közben tudok csak megfordulni az ágyban, ha mindkét lábamat kézzel emelem. Fájdalomcsillapító? Ilyenkor már eléggé tilos, mert a gyerek keringése nem tud átállni a kinti életre a hatóanyagtól. Basszus!
Erre rendszeres fájások indulnak félóránként. Másnap délben mentővel (harmadikról nem tudok levánszorogni) Rókus ellenőrzésre. 10 perces fájások. kétujjnyi méhszáj. Maradunk. Aztán 6 perces fájások. Vizsgálatoktól vérzés, burok áll. Fájások standardan, burok áll. Aztán 10 percesek. Burokrepesztés? No, azt nem, mert ha nem akar jönni, akkor császár a vége. Este 10: fájások félóránként, zuhany, sétálás(rögzített boka) átmeneti eredmény. Burokrepesztés? Szülőszobáról kivonulás?
Behívott szülésznő, Zoli haza, én szülészeti kórterem, napközben semmi. Most saját felelősségre otthon, lábam fáj, fájás néha-néha, burok áll. Méhszáj a szülésznő két ujja között 3cm üres terület, méhszájam széle az ujjai külső oldalán. Várjuk a történést.

Megyek pihentetni a lábamat.
Sziasztok!
Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Folyt köv. :D

Mágnes!
Én mind a 2 alkalommal akkor adtam oda a szülésznőnek a pénzt, amikor feljött az osztályra meglátogatni. Ugye tudtam hogyan fog dolgozni, mert szülés előtt mindig mondta, hogy az adott héten hogyan lesz beosztva, így tudtam "készülni".

Krista!
Mosolyogtam egy jót, amikor a nov.8-i 14:08-as hozzászólásodkor írtad, hogy: Brigo gyanusan távol van.
Ja, akkor már a szülőágyon voltam, valszeg 2 fájás közt :D


Na, megyek, mert fáradt vagyok, majd holnap jövök.

Brigó

Kép

Kép
brigó
 
 


Snoopy, jesszusom!!!
A szeméremcsontodat nem lehetett megröntgenezni? Mi van, ha az is elrepedt/eltört???
Drukkolok nagyon, hogy minden oké legyen Veled/Veletek, és a körülményekhez képest olyan szülésed legyen, amilyet szeretnél!!!

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


Snoopy!

Akkor vasárnap csak egy picivel kerültük el egymást? :D
Mi is bent voltunk de., igaz csak szülésznővel beszélgetni, szülőszobát nézni (nem dobott fel a látvány :lol: így, hogy még nem az új üzemel).
Hú, nekem már tuti burkot repesztettek volna...
Vigyázz magatokra, jobbulást!!! :)

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Snoopy: jézus mária. nem semmi Vigyázz magatokra.Valakivel mindig történik valami:)Ezek szerint nemsokára szülni is fogsz nem biztos hogy a 11 napot kivárjátok.És igy hogy nem gipszelték be a lábad most az is lassabban fog gyógyulni és a szülés sem lesz leányálom a szeméremcsontod miatt.Anyám !! Pihenj sokat.

nika70
Salgótarján
 
 


SNOOPY: Atya ég, mi történt veled? Nagyon izgulok miattad! Remélem, hogy nem lesz baj a szülésnél.

Segítsetek lányok! Andris fiam a hasamba olyanokat művel, ami teljesen megrémíszt. Olyan, mintha egy kiskutya lenne a hasamban, és vakarózna. Olyan gyors mozgásokat csinál. El nem tudom képzelni mi lehet ez, mert olyan gyors. Már attól félek, hogy esetleg beteg, már kétségbe vagyok esve. Éjszaka ráadásul nagyon szúrt a méhem, kisugárzott a hátamba, Andris nagyon aktív volt, és csak forgolódtam, nyöszörögtem egész éjjel. Félálomban meg azt álmodtam, hogy megindul a szülés is.
Tapasztaltatok már ilyen gyors mozgást ti is?

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


Korena!

Igen, többször.
Mintha a többieknél is lett volna ilyen, és egészségesek. :lol:

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Rena: hát ma este-éjjel én is megijedtem, mert Ákos is olyanokat művelt, mint még soha. Nekem olyan érzés volt, mintha remegne, tényleg tök sok apró gyors rázós mozgás! Én is megijedtem, aztán abbahgyta, vagy csak elaludtam, Nekem tegnap szúrt éjjel a méhem, de azóta se! Hát nagyon egyszerre "mozgunk".
Tegnapelőtt meg akkorákat rugott, hogy tényleg azt hittem kiüti a bőröm. Férjem persze nagyon élvezte!
Úgyhogy nyugi, ezek szerint ez normális!

Snoopy: hátnem semmi, vigyázz magadra, és pihenj sokat. Bár ezek szerint már nem pihenhetsz annyit, nemsokára itt a baba. Van otthon veled valaki? Vagy mentőt hívsz, ha beindul a dolog?

Viki: na ez a gyorsbeavatkozás nem lehetett semmi, gondolom mennyire hiányzott, de legalább megkönnyebbültél, azért ez a lényeg. Tényleg, szülésnél ez nem lesz gond a nyomástól nem fognak repednia dolgok? Nem tudom, csak kérdezem.
Hát a vásárlásból nem lett semmi, mert a féjem egész szombaton a műteremben volt, este ért csak haza, nála volt a kocsi is, így meg nem akartam csámborogni egyedül a városban, na meg a bababoltok nem is egy helyen vannak. De tegnap voltam körülnézni, legalább az ágyat mega tapétát már kinéztem, csak el kell menni megrendelni.

Niki: na akkor a nagyikat megúsztad, hát nekem a hátam közepére nem hiányozna most ide senki. Jöhet bárki látogatóba, de menjen is haza szépen. Ilyenkor azért az ember nem úgy mozog a lakásban mint máskor, na meg akkor figyelni kell a vendégre.....hát jó hogy lemondtátok szerintem. Te is biztos nyugodtabb vagy így. Nyugi, nemsokára megérkezika baba, elhiszem hog ymár nagyon várod! Kitarás!

Brigó: írtad hogy Avent mellszívót használsz. Melyiket? Gépit, vagy kézit? Meg vag yelégedve? Hogy telnek a napjaitok? Mennyit alszik Zsombor éjjel? Sokat sír? háynas ruhamérettel kezdtetek?

Nika: hát nem irigyellek, hogy ilyen Győzike félékről híres a városotok. Hogy viseli a környezet ezt a zebra-embert?

Kérdés: ugye többeteknek van fogadott szülésznője. Mi van akkor, ha pont úgy szültök, hogy ő is műszakban lesz? Az nyilvánvaló, hog yműszakváltás után ottmarad velünk, de közben ugyanúgy rohangál, ha éppen "tömegipar"van?
Vendég
 


Sziasztok!

Rena! Ne aggódj!!! Ákos is ilyeneket csinál, mintha a műkörmeivel és a tűsarkú csizmájával forgolódna odabent, és ki akarna belülről lyukasztani. Néha még fel is jajdulok.
Komolyan mondom, Zita Ákoshoz képest olyan kis finom és nőis volt. :)

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


Niki:
Én átveszem a táblázatot , a honlapon úgyis frissiteni kell folyamatosan, akkor már kettőt is tudok egyszerre.

snoopy: hát ez most igazán nem hiányzott neked! Én pont ezen gondolkoztam, amikor alámfordult a lábam, hogy gipsszel hogy lehet szülni! Ezek szerint sehogy. Próbálj meg pihenni, és nem idegeskedni!

Tegnap Panna rám hozta a frászt, alig mocorgott (önmagához képest). Aztán éjjel jól megkaptam, 2 órát voltam fent, az alatt hullámzott, ütött, vágott, azt hittem leszakad a méhlepény.. :D

Holnap beszélek a szülésznővel először. De nem jut eszembe semmi, hogy mit kérdezzek meg! :roll:

Vettem ma pelust, hogy a kórházba bevigyem, meg popsitörlőt bimbóvédő krémet, meg a babakozmetikumokat. Mostmár aztán tényleg minden megvan:)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Mot, Beszti

kinél szültök a rókusban?

A csecsemősök nagyon kedvesek...Majd mondok pár nevet, akiktől kérdezni is lehet
én nagyon összebarátkoztam velük

Ha császároznak, akkor két műtős srác is jófej, steve és johnny :-)

Más:

volt nálunk egy dvényes. Megnézte mátét, minden ok. 3000 ft volt a vizsgálat, de megérte. Nincs letapadva semmi izom, se nem gyenge, se nem túlzott az izomtónusa :-)

Ma voltunk kontrollon, ott is minden ok. Fejlődésneurológus is elégedett... Mondta, hogy hason fektessem sokat, erősödjön a kissrác...

Persze csecsem ismét csomós... Megy a kézi, gépi, máté pumpa :-)

Gratula az újszülöttekhez, Niki kitartás :-)

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Kép amikor jól bezabál a fiam :-)

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Kép egy kicsit bnagyobb méret

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Ma 13 hetes a törpe, holnap lesz 3 hónapos és amúgy csak 18 napos :-) Nálunk így kell számolni :-)

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Bunny :)

Mesélj!!! Dr. Doffek!!! Minden infót nagyon köszönök!!!!!
mot
 
 


Mot

Törppapa??? Mi csak így hívtuk. hát vegyes, én bírom a fejét... Sztem jó orvos és hozzánk vizitkor mindig volt egy jó szava. választottál szülésznőt?

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Szülésznő majd az lesz aki épp bentvan!!

Tessék még mesélni, akár priviben :) Ahogy gondolod!! Minden infó szükséges, kezdünk nagyon izgulni!!! Születési anyakönyvit ők intézik?? Mesélj, MINDENT!!!!!
mot
 
 


Sziasztok!

Előszöris,

Kata! Gratulálok LeonhozSok boldogságot, egészséget Nektek! S persze sok-sok tejcit!

Korena,

Ne aggódj, ilyen nálam is gyakran előfordult...

Niki,

Én is nagyon izgulok már; tényleg az utolsó hetek a legrosszabbak...

Mot,

De édesen mosolyog Krisztina :)) Nagyon helyes a kisasszony.

Snoopy,

Atyaég, ez borzasztóan hangzik. Nagyon remélem, hogy nem lesz semmi gond. Szorítok Nektek!

Bunny,

Máté annyira kis édes...

Olvasgatlak még vissza benneteket...

Kép
Kép
szana80
 
 


Brigo!
Nagyon nagy gratuláció a kis Zsomborhoz!
Ha van erőd és időd léci írd már le a szülésedet, mert szerintem mindannyian nagyon várjuk.
Nekem is szinte egyidős a lányom a Jázival, ugyhogy én is reménykedem, hogy mivel még nemrég szültem nekem is gyors és "könnyű" szülésem lesz, ha lehet ilyen egyáltalán.
A homeos bogyó nevét is epedve várjuk.

Snoopy
Hát ez a boka töréses story nem nagyon hiányzott most neked.
Szülés után is van elég baja az embernek, nemhogy még a bokájával is nyüglődjön. De hát ahogy mondják teher alatt nő a pálma, úgy látszik neked a három gyerek már nem lett volna elég kihívás csak úgy simán :lol:
Amúgy tök jó hogy írtad ezt a majdnem szülünk kálváriát, mert jó tudni, hogy ilyenkor nem muszály beindítani a szülést.

Szilvi
Az én szülésznőmnél ha éppen ügyeletes és még front is van és sok szülés akkor ők egymás között megegyezve behívnak valakit aki nem ügyeletes akkor, hogy ő tudja a fogadott ügyeit intézni. Szerintem ez így fair. Gondolom ők így szivesség alapon kisegítik egymást.
Szerintem kérdezd meg őt, hogy akkor ez hogy van ha így alakulnak a dolgok.

Tünde
Reméljük azért Ákoskának nincsenek műkörmei és tűsarkúja és később se lesznek :lol:
Amúgy egyet értek, nálam a Csenge is sokkal finomabb volt most néha csillagokat látok úgy fáj egy egy kissebb buli odabent.
Mondjuk a szülésznőm azt mondta, hogy a másodiknál már sokkal érzékenyebb a méh.

KépKép
Kép
krista
 
 


Lányok! Nagyon szépen köszönöm a megnyugtató válaszokat. Igazatok van. Lili nőcisebb volt. Nem tudom mit művel Andris odabent, de hogy nem egyedi eset az azért megnyugtat.

Deszilvi: Hát igen mi mindig mindent egyformán élünk meg. Tuti, ha megyek mégegyszer Villányba, megnézlek magamnak :lol: Jó lenne találkozni.

Bunny: Zabálni való a kisfiad. :wink:

Tünde: Nem volt semmi a tűsarkas, műkörmös hasonlatod :lol:

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


Sziasztok!

Újra itt :D Alszik a család, én meg már egy órája olvasok vissza, ls még mindig hátra van pár oldal.

Korena!
Mi is gyógyszertári kencékkel kezdtünk+sampomból a Bünchen (vagy mi), most meg Jonsonst használunk. Bár most csak tusfürdő kell, szerencsére Jázi bőrét sosem kellett testápolóval és semmi egyébbel kenni. Zsombi bőre elég száraz, bár inkább betudható a doki szerint annak, hogy sokáig volt a magzatvízben, így most a hidrofiles (tudom, nem így kell leírni, de azért érti mindenki :) ) fürdetővel kenjük neki.

Mágnes!
Igen, a ctg és az nst ugyanaz. És a 36.héttől kell menni hetente.

Viki!
Bocsi érte, de tényleg hatalmas a pocid! :lol:
Azt szeretném tőled kérdezni, hogy a terhességi csíkok ellen vettem olajat, amiből még maradt, és azt felhasználhatom testápoló gyanánt oda, ahol nagyon ki van száradva a bőrőm?
Málnalevél teát 36.héttől ittam, első héten napi egy csésze, második héten napi 2 csésze, stb, a végére napi egy liter.

Tünde!
Elvileg nálunk is úgy van, hogy a kórház kiértesíti a védőnőt, ha megszültél, de most, amikor kint volt Zsombit nézni, mondta, hogy már nem értesítik ki, mert spórolnak a levélen is. Nem semmi....

Cic!
Bár nem kellene, de jót nevettem, hogy a végére összenő a méhszájad! :D Azért már csak nem!!!


Ez most jutott eszembe:
a cicit valahogy le kell tisztítani szoptatás előtt? Én csak langyos vízzel meg szoktam mosni.


Beöntés: én kaptam mind a kétszer, és ez a legkevésbé fájdalmas a szülésben, szóval ettől ne tartsatok, viszont kellemetlenségektől is megóvhat (mármint, ha szülés alatt besikerül.... Persze hozzá vannak szokva a dokik, szülésznők, de nekem biztos kellemetlen lenne utána, ha találkoznék velük)


Na, most megint mennem kell.

Pá,
Brigó

Kép

Kép
brigó
 
 


Bunny
Imádnivaló a fiad :)

Brigó
Jó hogy megint itt vagy, Zsombi nagyon ari a képen

Tegnap sikerült beparáznom, volt egy kis véres folyásom... felhívtam dokinénit: szigorú fekvés. Lehet, hogy Lilla megfordult, mert nagyon nyomott és most már máshol rugdos. Ha így van bizti kicsit adott a mélyen fekvő méhlepénynek....
Azért próbálok majd képben lenni.

jkzsanett
 
 


Deszilvi: Ebből a győzikéből nincs semmi hatás.Én ugyan másfél éve lakom itt nem is messze tőle de még egyszer sem találkoztam vele:)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Először is: Kata, nagynagy gratula Leon-hoz!!!! Gondoltam Rád sokat a hétvégén!!!

Snoopy, Rád is, hát ez nem alakult a legszerencsésebben, Neked kitartás, ez elég csúnyán hangzott. kívánom ezek után a legjobbakat, körülményekhez képest fájdalommentesen.

Nálunk meg képzeljétak, a hétvégén a cégnél szigorították az internetbeállításokat, és nem tudok írni a babanetre. Tegnap még csak azt hittem, vmi gáz van a gépemmel, de ma rákérdeztem, és télleg bizgeráltak valamit. Hát majdnem sírva fakadtam, hogy fogok én most babanetezni. Most feljöttünk anyuékhoz, innen írok... de olvasni fogok mindig, és drukkolok. Aztán ha költözünk, első dolgunk lesz beszerelni a netet, addig meg igyekszem így valahogy, na meg csak meg lehet valahogy buherálni...

Más: ma voltam 32 hetes uh-n:
BPD 81, AC 248, HC 288, FL 61 mm kb, nincs nálam most a papír, de így emlékszem. Súlyra 1500 g-ot mondanak (apa szerint ez 15 tábla csoki, ő így méri egyelőre :lol: :lol: :lol: ) és minden rendben azt mondták, megint 4-5 nappal visszaminősítettek, de ez eddig minden uh-n így volt. Méhlepényre az volt írva, hogy II. fokban érett, de nem mondták, hogy gáz lenne.
CSak az volt a baj, hogy nemhogy vidit, meg képet nem kaptunk, de nem is láttam, mert nem volt plusz monitor :( :( :( ezért elhatároztuk, hogy megyünk még egy 4D-re, nehogy 22 hetes legyen róla az utolsó pocakfotó....
ja, még annyi, hogy befordult, de ezt mondjuk nagyjából éreztem is...

Niki, együttérzek Veled, nemsokára eltelik az a másfél hét, szerintem én is így fogok már érezni akkor :) úgyhogy drukkolok, történjen már valami :lol:

no, lépek lassan, azért ha tudok írok, de olvasni fogok!!!!!

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Krista!
A homeós bogyó a Caulophyllum 5CH volt. Azt írják, ha a fájások elindulnak, akkor fél óránként 5 golyócska.

Andi!
Hááát, szerintem a gátolajjal te még gyorsabb leszel!!! :D Legalábbis szívből kívánom.

Jó éjt, majd holnap megpróbálok megint jönni.

Brigó

Kép

Kép
brigó
 
 


Sziasztok,

Snoopy, hát nem semmi ami veled történik, így legalább mindegyik szülésed különeges valamiért.:))) Az elsőnél volt valami extra dolog???
Egyébként jobbulást neked és pihizz sokat.


Normális, hogy én már nem érzek nagyon lábrugásokat, csak olyat, hogy itt keményedik meg (odanyomja a hátát vagy a fenekét), meg ott keményedik, néha az egész méhem egy nagy focilabda, de már igazi rugdosást nem.:( Ma már be is paráztam rajta...


Bunny,
Nagyon édes a kislurkó, így kaja után:)))

Egyébként még nincsen meg a kisbaba bútorunk, mert az asztalost nem lehet elérni, ki van kapcsolva. Pedig a hétvégére (múlt) ígérte.

csernusn
 
 


jkzsanett

pihenj és vedd komolyan az orvos tanácsát...

én nem tettem, és Máté 29+4 napra kipottyant... Nekünk szerencsénk volt és Máté egészséges.

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Sziasztok!

Köszi a válaszokat pólya-ügyben. Én már eldöntöttem, hogy szeretnék pólyát, csak azt nem tudom, tudtam, hogy melyiket érdemes és mennyiért vannak. De azt hiszem, hogy hagyományosat fogok venni. Majd még körülnézek, hogy milyenek vannak. Kölcsönkapni nem tudok, mert a tesóméknak is csak kölcsönbe volt. :D Mindegy, legalább jó lesz még a további gyerkőcökhöz is.

Snoopy: rémes történet! :shock: A férjem rögtön mondta, hogy decembertől bezár és nem mehetek sehova. :lol: Te viszont próbálj pihenni, amennyit csak tudsz és várjuk a híreket a baba érkezéséről.

Kép
Kép
tinu
 
 


Jó reggelt Csajok! :)

Bunny :) Írjál!!!!

:)
mot
 
 


Bunny nagyon édesen alszik a babád:)


Snoopy remélem jobban van a bokád és sokat pihizel:)

nika70
Salgótarján
 
 


Mot

azt mondta priviben

el is küldtem

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


mot

akarod, hogy utánakérdezzek a dokinak?

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Kép a kórházban

hogy mosollyal induljon a reggeletek :D

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Sziasztok,


Bunny,
Vicces az a kép, megmosolyogtattál.:)


MÁgnes, köszönöm, hogy átveszed a táblát, ha úgy érzem, akkor felrakom a leguccsó verziót, vagy már mostantól is kezeled?::9


Küldtünk az asztalosnak sms-t és ma reggel kapta meg (bekapcsolta a telefonját. )Felhívtuk, a hétvégén kihozza....(ezt már hallottuk tőle:()

Ma megyek az utolsó UH-ra, majd beszámolok utána...

Puszi mindenkinek

csernusn
 
 


Bunny :)

Megkaptam, köszönöm!! Még örülnék infónak!!! :)
mot
 
 


Sziasztok!

Úgy tűnik, hogy nehezen ugyan, de talán megtaláltam a megfelelő testhelyzetet a gép előtt, ahogy nem fáj a csípőm és fel tudom támasztan a bokámat. De kiderülhet még, hogy mégsem jön be, akkor áttérek a laptopra, ami sajna most sincs itthon.

Köszönöm az együttérző szavakat mindenkinek.
Szerencsére Zoli eljött betegállományba, mert ilyen hikomatként a két skac, meg a lakás ellátása csak vágyálom. Nagy könnyebség, ha a feltápászkodáskot Zoliba tudok kapaszkodni.
Próbáltuk, ha kell, akkor a 3.-ról is le tudok serencsétlenkedni, de az eletelik 10 percbe is, fájások nélkül is. Mivel Zolinak időnként el kell mennie a mentő így is esélyes.
A zseéremcsontom röntgenezésére nem gondoltam, mert onnantól hogy odaértek a rohamkocsival folyamatosan hurcoltak, amikor nem is fájt. Közvetlenül meg nem ütöttem meg. valamennyire eddig is fájt. Ilyen külső vizsgálattal nem éreztem töröttnek, azt gondoltam, hogy legfeljebb széjjelebb nyílt középen. Azt tudom, hogy volt egy eset a Rókusban, amikor a szülés közben 1-2 cm-re eltávolodtak a csontok egymástól egy brutálisan nagy baba születése után és senki nem aggódott különösebben.
Ami a gáz volt benne, hogy a felkeléskor, mondjuk pisilés esetén úgy éreztem, hogy a nagyobb helyre belecsúszik az egész babás rendszer. Horrorisztikus élmény volt. Szerencsére azóta javult a helyzet. Megveszekedetten már nem fáj és járókeret sem kell a lépéshez, de totyogok és a lábamat vagy kézzel emelem magasabbra, vagy mondjuk a kádba sarokemeléssel lépek be, mert előre annyira fáj, hogy képtelen vagyok.

Szülészeti tapasztalat. Egy szobába kerültem egy császáros anyukával (az egyágyasok hosszabb időre foglaltak), akinek nyugodt babája volt, aki nem nagyon volt éber arra sem, hogy szopjon. Nem volt nagyon meleg a kórteremben, a ded mindig tetőtől talpig fel volt öltöztetve.
Tanácsoltam neki, hogy több bőrkontaktus legyen közöttük, mert akkor élénkebben szopnak a babák, de vagy nem tartotta olyan jó tanácsnak, vagy nem hitte el, hogy ez segítene igazán, de lehet, hogy nagyon fájt a sebe, ha lefeküdt az oldalára (merthogy akkor lehetett volna levetkőztetni ezt a babát ha együtt bebújnak a takaró alá), mindenesetre továbbra is ülve szoptatott, a baba pólyában, kesztyűben, sapkában. Érett teje még nem nagyon volt a harmadik napon. Volt nála mellszívó, mondtam neki, hogy ha kétóránként fej, akkor is ha nem jön a melléből, akkor hamarabb lesz. De ez sem volt szimpi neki.
A csecsemősök nem mondták el neki ugynazt, viszont adtak neki teát szopi után, mert mérhetetlen mennyiséget szopizott. Aventes cumisüvegből. Felajánlottam, hogy adok neki itatópoharat, hogy abból pótoljanak, de mondta, hogy acsecsemősök a cumisüveget kérték....
Nem a legjobb indítás egy sikeres szopihoz...
Sajnáltam őket. Belegondolva a helyzetébe nagyon örültem, hogy már az első babánál (amikor még csak nem is láttam élőben szoptatást) megtaláltam azokat az információs forrásokat, amik hitelesek és hatékonyak a szükséges ismeretek elsajátításához, megtanultam magamtól, hogy hogyan kell (elő)tejet kinyernem a mellemből (nekem nem volt mellszívóm akkor) és a Zsombi olyan követelőző kismanó volt mint annak a rendje és már első alkalommal 15g-t szopott az előtejből.
Ennyi volt az alap. Ösztönből lehámoztam róla a pólyát, mert úgy láttam, hogy nem férünk így kényelmesen egymáshoz és ismereteim alapján kértem minden csecsemőst, hogy ébresszen fel, ha Zsombi éjszaka éhes.
Még így is részleges cumizavarral mentünk haza, mert időnként került ilyesmi a szájába hol teával, hol nyugtatás céljából. Azt hogy cumizavaros lehetett csak jóval később derítettem ki, már jóval azután, amikor ismét megtanítottuk Mazsolát cicizni otthon.
Azóta biztos sokat fejlődött a csecsemőellátás a Rókusban. Van már 24 órás rooming is is, ha kéred. De a Rókusban és gondolom máshol is a csecsemősnővérek szeretnék, hogy a kismama szoptasson, de nekik nem az a legfontosabb céljuk. Biztos vagyok benne, hogy jót akarnak, a babának, amikor megitatják teával, ha nem szopott, de nem érzik a saját bőrükön, hogy ezzel ártanak a szoptatásnak. Az anyukák hozzájuk fordulnak, bennük bíznak (nem abban, aki már két gyereket sikeresen szoptatott összesen 50 hónapig... :? ) ők pedig legalábbis addig amíg ott voltam nem jeleskedtek az igazán hatékony tanácsokkal, segítséggel, inkább csak megnyugtatták az anyukát, hogy jól van ez így, majd jó lesz a dolog.
Bocsi, ha toxikus hosszúságú volt, de az először szülőknek talán hasznos lehet.

Bunny: gyönyörű vasgyúró a babád. Teljesen eltűnt a korababákra jellemző kinézete! :D

Tappancsos fénykép. Jópofa, de rögtön arra gondoltam, hogy ha ez valódi, akkor a lábujjai csak akkor látszódhatnak, ha nagyon vékony réteg van a külvilág és a tappancs között. Akkor pedig hol a méh fala? Szóval az első gondolatom a méhrepedésnek szólt, amikor a baba lába a szabad hasüregbe kerül....Brrrrrrrrrrrr.... :?
De ha valaki tapasztalt már ilyet ép méhfal esetén is,akkor nyugtasson meg, hogy lehetséges. Addig inkább a trükkben hiszek :D

Niki!
Az első nem volt nagyon különleges, csak minden téren összejött némi szövődmény. Féloldalas EDA, hátsó koponyatartás, magzati bradycardia (lassult szívműködés-oxigénhiány), bennem begyulladó, másban lebomló gátmetszés varrat.
No megyek tovább heverni. Szülés sehol. Ez a gyerek bennmarad.... :D

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Elolvastam. Tele van félreütéssel, bocsi.

Mot! elfelejtettem nektek odaadni az oktatásról szóló összefoglalót. Elküldjem priviben, vagy emailben?

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


mot

mit szeretnél még tudni?

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Brigo
A napi 1 liter málna levél tea nagyon zordul hangzik. Én is ittam a Csengével és nagyon sz.r íze van.
De ha 1,5 óra alatt megszülök akkor bármit megiszok :lol:
Az hogy sporolnak a levélen a kórházban az döbbenet, mintha a középkorban élnénk, az e-mailt mikor fogják feltalálni?
Már minden kórházban és védőnőnél van számítógép, a netet meg biztos ingyen kapják.
Szopi mosás:
Az anyósom "jó" tanácsára én is mosogattam eleinte, de aztán hagytam a fenébe, a Bába válaszol könyvben van, hogy az anyatej egy csodaszer náthára, mellkisebesedésre, gátsebre és mindenre.
Akkor szerintem az a legjobb fertőtlenítő mellre is. Tehát én 1-2 hétig mosogattam és soha nem volt a Csenge szájpenészes.
A sógornőm borax-al (valami gombaölő) mosogatta a védőnője tanácsára és a gyerkőc hetekig szájpenészes volt.
A könyvben is azt írja, hogy 1-2 cseppet hagyj rászáradni.
Köszike a homeos bogyó nevét, ilyenem van is :lol:

Niki
Szólj a párodnak, hogy tegye már helyre az asztalost. Gondolom tök sz.r érzés, hogy még nincs kész a baba bútor. Az asztalosnak is lehetne egy kis beleérző képessége, hogy ez nem az az eset amikor hónapokig húzhatja a dolgokat.
Férfiak :twisted:

Korena
Nincs privim :cry:
Léci küld el az e-mail címemre: molnar.kriszta@t-online.hu
Köszi

KépKép
Kép
krista
 
 


Sziasztok!

Megint vagyok egy picit.

Cici téma: nekem nem volt előtejem a terhesség alatt, egy dekát sem nőtt a mellem, sőt most szülés után sem, és mégis van tejem. Szóval erre kár adni....

Snoopy!
Jesszus, most olvasom mi történt veled! :shock: Nem semmi. De azért örülök, hogy viszonylag jobban vagy.

Szilvi!
A mellszívó kézi. Szerintem nagyon jól szív, bár én a masszázspárna nélkül csinálom, mert így nagyobb a szívóereje, bár még mindig nem olyan erős, mint Zsomboré :) Szóval szerintem jó vétel volt. (főleg féláron a dm-es kuponnal :D )
Ruhaméret: inkább a 62-esek, de azért az 56-ból is jó rá pár darab.
Az én szülésznőm ugyanúgy rohangált. Aznap 9 szülés volt (ebből 7 fiú), egyik mentővel jött be, 10 perc múlva meg is lett a baba (és mivel nem volt előtte beöntés, be is kakilt a csajszi, és szülésznőm mesélte, hogy nem volt oda tőle....), aztán előttem egy 10-15 perccel szült egy másik csaj, neki sem volt fogadott, és az én szülésznőm volt ott is. Persze a lényeges dolgoknál ott volt nálam, de kb 5-10 percig azért kellett fekve vajúdnom, mert nem tudta hozni a szülőszéket.

Bunny!
Ezek nagyon jó hírek Mátéról. Nem lesz itt semmi baj! :D Jó kikerekedett pofija van a kislegénynek :)

Zsanett!
Pihenj sokat! És nem kell menned a dokihoz, hogy megvizsgáljon? Úgy lenne fair, nem?

Winnie!
Az én hugom is csokiban mérte anno Jázmint. Amikor először eljött velünk 4D-re, és mondták, hogy Jázi kb 85gr, akkor mondta, hogy jesszus, az még egy tábla csoki sincs. Aztán utána már csak ő is így számolt :D

Niki!
Teljesen természetes a vége felé ez a mozgás. Már nincs annyi helye a kislegénynek, hogy sokat mocorogjon.

Tinu!
Bár én sem vettem pólyát, de a kórházban abban adták ki a gyerekeket, és most jöttem rá, hogy lehet spórolni, mert a pólyába rakott bébire elég csak egy bodyt ráadni, és a sok rugi árát megtakarítottad :D

Krista!
Ja, soknak hangzik az 1 liter málnalevél tea, de most meg 1,5 liter laktoherbet iszok :)
Én azért mosom a cickót, mert napközben is kifolyik a tej, és bár van melltartóbetét, de akkor is ott áll a cickó a tejben, és hát azért nem 1-2 csepp....


Na, asszem végigolvastam a topicot :lol:


Brigó

Kép

Kép
brigó
 
 


Na hazaértem reggel óta, vagyis 11 óta.:(Már eléggé kivagyok.

Megvolt az uccsó UH.
BDP:94
OFD:115
HC:345
AC:351
Femur:74
Súly: kb 3550gr.
Magzat fekvése KPF.I. - az I. mit jelent érettségi fokot?
Magzatvíz átlagos
Lepány: mellső falon - Ez a jó vagy a rossz?

Azt mondták szépen fejlett babaánk van.

A lepény éretsége befolyásolja a szül. dátumot?

csernusn
 
 


Niki!

KPF I. csak a baba fekvését határozza meg, nem a lepény érettségét. Fejjel lefelé van, az I. pedig a baba irányát jelzi a dokiknak.
Lepény nem gond, hol van, csak egy esetleges császárnál lehet érdekes, hogy mellső fali.
Méhszájad hogy áll?

Nekem a dokim tegnap azt mondta, hogy inkább lehet, hogy túlhordom :D, mert semmit nem változott még a méhszájam.
Az ő kiírásához (dec. 8.) szerintem is, mert én dec. 12-vel számolok. :wink:

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Köszike pihenek egyfolytában. Csak a mosdóba és enni megyek ki :)
Dokinál nem voltam, de ha gond van úgyis hívom... 7-én kell mennem vizsgálatra 4-én meg uh-ra. Addig fekszem.
Igaz már sehogyan sem kényelmes, de a baba érdekében mindent.
Majd még jelentkezem

jkzsanett
 
 


Sziasztok!

Hali!
Szerintem is teljesen normális , amit éreztél. Ilyenkor már máshogy mozognak a babák. De az is lehet, hogy az a sok gyors mozgás a csuklás volt. Amúgy jól vagy? Én már nagyon mennék szülni, már mindenhogy rossz. Fekve is. Az aranyerem hála istennek teljesen meggyógyult. Voltam kontrollon, még holnap is megyek, de a múltkor sem nyúlt hozzá a doki, azt mondta, hogy nagyon szépen gyógyul. Aztán holnap megyek délután a nőgyógyászhoz is, remélem, hogy valami bíztatót mond, mondjuk hogy elkezdtem kinyílni, vagy ilyesmi. Hiába a vége az nagyon lassan telik ennek a terhességnek. Már alig férek el a hasamtól. :oops:

Bunny!
Tündéri a babócád. Nagyon szépen kikerekedett. :P

Snoopy! Hát nem semmi, hogy így félreléptél. MOst már nagyon vigyázz magadra. Olyan jókat írtál megint, én biztos hasznát fogom venni. De ennyi infót megjegyezni nem is tudok, lehet, hogy ki fogom nyomtatni a hozzászólásaidat. :roll:

Beszti! A méhszájad nem nyílt? Mi van a kiskönyvben?

Kép[url=https://lilypie.com]Kép
[/url]http://b1.lilypie.com/rRFUp1.png
kviki73
 
 


Krista ne is taglaljuk mire van pénz meg mire nem.Nekem a terhesgondozásra meg az uh-ra is magamnak kellett vinnem törölközöt mert nem volt papirtörlöjük a fenekem alá:)

nika70
Salgótarján
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?