Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Agi! Gratulalok a babahoz! Sok tejcsit kivanok!
Pele! Koszi a segitseget, en is valami hasonlora gondoltam. Mint irtam nem allandoan szofogadatlan, de talan mar kezd kifele menni ebbol a korszakabol. Na de nem kiabalom el!
Sziasztok! Moni

moni
 
 


Pötyi,
én nem vagyok orvos, de szerintem 28 nap múlva kellett volna megjönnie a gyógyszer hatására. Így a 10. nap táján inkább "igazi", peteéréses mensire teszem le a voksomat. Snoopy, Dia, vagy vki, aki ért is ehhez, szóljatok már hozzá, légyszi. Kép

Edó,
a világ végére is elvitetem õket! Kép A helyzet az, hogy választanom kell. Vagy úszni iratom be õket, vagy bébisintér. Inkább ússzanak. És a környékemen nincs olyan anyuka, akire akár 5 perc erejéig otthagynám a cicákat (a gyerekeimet). Nem baj, kibírom. Kép Várom a mélt. Kép

Miután nem lottóztunk, nem nyertünk semmit. Ha lottóztunk volna, akkor sem lett volna egy találatunk sem. Kép

Virág
Virág (fiore)
 


Sziasztok Lányok!

Mi is megvagyunk! Kép

Az elmúlt héten két szupi programunk volt, szeretném veletek megosztani! Kép

Szerdán Verõcén voltunk és felmenntünk Királyrétre vissza meg kisvasúttal jöttünk. Pele tényleg nagyon szép arrafele, kár, hogy nyáron nem mentünk. A netetv nézegetve meg milyen sokminden van ott Kemence felé.
Nagyon élveztük, hogy erdõben, avarban sétáltunk, és én is, hogy szabadon szaladhattak a gyerekek, kiabálhattak kedvükre. Nem kellett félteni, hogy már megint mibe lép bele és nem nézték bolondnak õket mert örömükben sikitoztak.


Ma meg Mátyásföldön voltunk az Erzsébet-ligeti színházba ahol kéthetente vasárnap Kolompos táncház van, utána bábszínház, utána meg kézmûves foglalkozás. Szupi kis program egész délelöttre! Kép

Az jutott eszembe úgy is jön a hosszú hideg tél mi lenne ha havonta (vagy akár két hetente is Kép) itt találkoznánk, taliznánk egymással? Na mit szóltok hozzá?

Mellesleg amikor hazaindultunk nagyon szép idõ volt így még elmentünk szalonnát sütni. (Persze semmi nem volt nálunk)
Mire odaértünk beborult, de ez nem tántorított vissza minket szemerkélõ esõben még ugysem szalonnáztunk. Kép

Minden jót nektek

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 

 
 

Zsóka!

Ne aggódj, be fog szokni, hozzá fog szokni az ovihoz is és a bacikhoz is Ábel.
Talán vigasztalásul mi most járjuk a harmadik évet. Elsõ évben többet volt itthon mint oviba, másodikba már sokkal kevesebbet volt beteg, most meg (gyorsan lekopogom) még nem volt beteg.

PIldi írt egyszer egy topikban a B...Vax...ról (nem tudom hogy kell írni rendesen), õ adta a gyerekeinek.
Keress rá talán a kruppos topikban van ha jól emlékszem.

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Virág!
Pedig olyasmi ötletem van...
Úszás nagyon jó szerintem, ha van kedvük. Abigél is fog járni?
Mert Eszter nyáron csak a lábmosókig merészkedett. Jövõre "muszáj" mennünk a Balatonra, nem állapot, hogy lábmosózik strandolás helyett... Kép

Dorka!
Üdv a topikban, gyere sokszor.

Lányok!
Õ a naplós Dorka, én invitáltam ide, tessék lelkesen fogadni Kép Kép

Liesel, Snoopy, Dia! Remélem, túléltétek a börzézést!
Hogy ment?

Zsóka Kép

Pötyi!
Én megkérdezném itt a babaneten a "dokibácsit", Csákány M. György alias Gyurit.
Császáros topik, Álmaink kórháza, HIETE stb-be biztos sûrûn benéz.

Eszter még mindig taknyos, ma fél napig kerestük az orrszívót, úgy eldugta... És õ se tudta, hol van. A játékbabakocsiban volt, valami plüssállatka alatt.
Azért javulgat, remélem, mire kezdünk az oviban, minden OK lesz.

Ja, ma este 6-kor jöttünk rá, hogy még csak 5 óra van Kép Kép
Odaértünk misére kissé késve, én még senki se volt Kép Kép

Pusszantás:
Edó
edóka
 
 


Sziasztok!

Zsóka. Broncho-vaxomról tényleg több topikon regéltem. Bálintnál csináltuk elõször, aztán az ikreknél már tudatosan ovi kezdés elõtt. Aki nem ismerné: a mûködése olyan, mint az oltásoké, csak ez nem oltás, hanem kapszula. Talán elölt bacik vannak benne, tudomisén, fel van rajta sorolva, hogy milyenek, azokat megismeri a szervezet. A várható hatása az, hogy gyorsabban, könnyebben fogja elviselni a hurutos típusú betegségeket. Szóval nem véd meg totál tõlük, ezután is lesz, de mondjuk 2 hét helyett 4 napig, lázas napok helyett hõemelkedéssel, torokgyuszi, arcüreggyull, fülgyull helyett ezek nélkül. Az elsõ doboz (30db) kapszulát napi egyesével sorra be kell szedni, majd egy hónap szünet(?, ebben most elbizonytalanodtam, rég volt már), ezután jön második doboz, aminél az megy, hogy 10 nap szedés, 20 nap szünet stb. Hatása kb az elsõ doboz elfogyta után kezd érezhetõ lenni. Két doboz az egy kúra. Az adott évben, meg a következõben elég okésak voltak a gyerekek, aztán utána mintha múlott volna a hatása, mi ekkor ismételtünk Bálintnál, máshol is hallottam, hogy idõnként ismételni tanácsos. Az ikreknél ovi elõtt ment le az elsõ doboz, és õk a második óta nem is kaptak újabb kúrát. Mondjuk ilyen téren szerencsésebbek, mint Bálint.
Gólya ügyben szorítok!

Dorka, üdv köreinkben!

Börzérõl nem írtatok, sikerültek a talik?

Mi megvagyunk, még ez a nap , meg a következõ, aztán szünet. Tavaly õszi szünetre jött az elsõ megfázásos betegség, ill. Bálintnak közvetlen utána. Hát most Ilcsi már rekedt... bennem meg ott van a babonás kisördög, nem bánnám, ha nem ismételnénk a tavalyit (akkor volt Bálintnak az asztmatikus hörghurutja, végigfulladt éjjellel és nappallal).
Holnap szenvedni fogok, reggel éhgyomorra be kell jutnom a klinikára. MÁr elõre rettegek az éhgyomros buszozgatástól. De igyekszem a vérvételek nagy többségét egyszerre letudni. (AFP-vel indult a dolog, a többit apránként pakoltuk mellé, de még nem voltam vérképen se, azt is meg akarom csináltatni. Háziorvosom ugyanis hetek óta beteg volt, védõnõ meg nem tud beutalókat adni...)
Sziasztok:
Ildi

Ildi
pildi
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a sok-sok gratulációt, aranyosak vagytok!
Most itt alszik Bence baba az ölemben, úgyhogy tudok írni.
Szóval jöjjön a beszámoló. Hétfõn délben a dokibácsim megvizsgált, de csak azt állapította meg, hogy kicsit jobban nyitva van a méhszáj. A ctg sem mutatott fájásokat. A "kedves" ctg-s hölgy immár sokadjára, ismét vészjóslóan rákérdezett, hogy mozog-e eleget a baba (merthogy azalatt a 15 perc alatt éppen nem volt kedve), és a lelkemre kötötte, hogy az eredményt feltétlenül mutassam meg az orvosomnak. Aki persze nem látott rajta semmi rendkívülit... Este lefeküdtünk még, mert semmi jele nem volt, hogy meg akarna születni. de már nem aludtam, mert éjfél körül kezdõdtek a fájások, rögtön 5-10 percesek, a férjemet hagytam még egy kicsit aludni, és 3-ra értünk be a kórházba. A szülésznõ, megvizsgált, majd riadóztatta a orvosomat, aki negyedóra múlva ott volt. A fájások egyre erõsödtek, viszont a baba feje nem akart beállni a megfelelõ helyzetbe, ráadásul a köldökzsinór is valahogyan rá volt tekeredve. Úgyhogy 2 fájás között alá kellett írnom a papírokat, ha netán császár lenne. De a baba úgy döntött, hogy mégis kijön a hagyományos úton, viszont nem a hagyományos módon: arctartással jött ki 2 órával a szülószobába bekerülésem után. A k.zs. pedig nem a nyakára volt tekeredve szerencsére, hanem kantárszerúen volt a két vállán. Mivel az arcával jött ki, bevérzések voltak a homlokán meg az arcán, de már csak a homlokán lévõ látszik, az is halványabban. És napról napra egyre gyönyörûbb. Köszönet itt is az orvosomnak, Balogh Tibornak és Irén szülésznõnek a Szent Imre kórházban.
A nevét végül Bálint döntötte el, mert nem tudtunk megegyezni, hogy Bence vagy Ábel legyen. (És persze Magas Bence, mert a Madasnak semmi értelme Kép)
Sokkal fittebb voltam már szülés után is, meg most is, mint mikor Bálint született, biztos, mert gyorsabb szülés volt, és Bence még ezzel a súllyal is lemaradt fél kilóval Bálint mögött Kép.
Szombaton jöttünk haza, viszont holnap már megyünk Debrecenbe, mert itt még mindig nincs kész a konyhánk, anélkül meg elég macerás lenne két gyerekkel az élet.
Elõreláthatólag egy hónapig leszünk ott, úgyhogy addig ide sem nagyon tudok jönni, de azért ugye nem felejtetek el??? Napocska, téged is megkérnélek, hogy addig ne kapjak leveleket, csak majd ha szólok, hogy jöhet megint.
Pankamama, mostmár Neked kell drukkolni, várom nagyon a híreket, ugye értesítesz?
Mindenkit puszilok, és talán egyszer majd rendesen, név szerint is tudok majd írni nektek.
Ági
Ági
 
 


Agi
Megcsinaltam te tudsz irni , de nem kapsz levelet.

Napocska
NApocska
 


Sziasztok Lányok!

Ági! Köszi a beszámolót és is ilyen gyorsan akaroooookKép Gratula még1x és jók legyetek Debrecenben. Küldök majd üzit ha van valami.

Mi ma voltunk UH-n, a baba koponyavégben van, 3300 g-ra saccolták, 9 cm a feje és kzd fogyni a magzatvízKép Lepény jó állapotban van. Holnap CTG és méhszáj vizsgálat lesz, kiváncsi vagyok van-e valami változás. Bár még van 2 hetem. KépKép De úgy izgulok.

Dorka! Üdv a topicban, meglátod jó helyre kerültél.

Bigacsiga! Én már régóta ajánlgatom az Erzsébet ligetet mint talik szinterét, de eddig nem nagyon jöttek rá reagálások. Pedig a színház is jó hely, én szeretnék itt rendszeresen baba-mama klubot szervezni jövõre. Kép

Gyengélkedõknek jobbulást! Holnap jövök.

Puszi:Pankamama /még 14 nap kiírásig/
PM
 


Sziasztok!
Képzeljétek, ma csoda történt!
Eszterrel elmentünk a "cicás óvoda" felé, ami a maszek bölcsi, ahová már rég nem jár, mert nem akart mostanában.
Benéztünk, mert feltett szándékom volt, hogy a holnapi napot ott kell töltenie, lévén fontos továbbképzés van nekem kinézõben.
Eleinte a ruhámat se akarta elengedni, aztán már kézenfogva játszottunk az udvaron, késõbb csúszdázott is egyedül, amit még eddig sose.
Amikor a többiek mentek be ebédelni, mi indultunk - volna - haza.
Mert Eszter leült cipõt levenni a kisszékre, hogy õ is be akar menni. Mondtam jó, de édesanya hazamegy, te bemehetsz, ha akarsz.
És bement... Kép Kép
Alvás után mentem érte.
Ezek után kicsit több önbizalommal nézek a munkavállalás elébe! És úgy látom, megérte, hogy nem erõszakoltam, amikor nem volt kedve. Sokat fejlõdött, eszesedett szeptember óta, sokat lehetett csak velem.
Kicsit izgis, hogy fog reagálni a változásokra...

Mai mondása hülye anyuka kérdésére (mi volt az ebéd?)
Kumpli... (És még?) Bomba.... Kép és husi is

Viktor és Fanni (8-7 év): suliból hazajövet beszélgettünk, munkámról többek közt, és teljesen el voltak képedve, hogy nekem FIZETNI fognak azért, hogy gyerekeknek segítek, hogy megtanuljanak járni stb.
Szerintem elkönyveltek mint csendes õrültet, aki csinál ezt-azt, de sose olyat, amiért pénzt kapna.
Vagy számukra a pénzkeresõ=apa Kép

Virág! Nem felejtettelek el.....olyan nagyon.....

Pussz: Edó
edóka
 
 


Na, ki van iiiiiiiitt??????? Na? Virááág. Na méééééér? Hááá mer Ráhel aszonta, hogy abba abba abba, meg tetetetete, meg edde edde edde, mindezt mikor? Hát HÁROMKOR!!! Azóta nem aludt(unk). Na jó, egy kicsit aludtam, amíg a férjem "altatta". Brrr.

Edó,
fizetni... Kép Jó fejek a gyerekeid. Kép És igen, írhatnál már! Irgumburgum. Kép

Virág
Virág (fiore)
 


Sziasztok!
Edó!
A barátnõm kislányától megkérdezték , hogy mit fog dolgozni ha nagy lesz.Mit váladzolt ez a tündér?! - Nem vagyok én bácsi!!!Kép
Gergõ arra a kérdésre , hogy mi volt az ebéd az oviban , azt szokta mondani , hogy aminya! Így hívta kicsiként az ételeket.

Blankámat tegnap mértük. 7100gr. Kis tündér , állandóan vigyorog és dumál.Sajna most két napja pocakfájós , de csak túlleszünk ezen is.
Valamelyik nap megyek fel hozzájuk a "galeritára" (Gergõ szeint a galária) és hallom , hogy Blankus hangosan cuppog.Gondoltam megint szopja az ujját , ez tényleg így volt csak éppen nem a sajátját , hanem a bátyusét! Kép Gergõ mondta , hogy a hugica elkérte az õ hüvelykujját!És õ olyan drága , hogy kölcsönadta!!!KépKépKép
Mennem kell , mert felébredt!
Puszka mindenkinek!!!
Kanga
Kanga-Zsebibabák
 


Sziasztok!

Elõkerültem.
Pötyi!
A continuin alapból okozhat vérzészavarokat. Tehát lehet, hogy ez csak annak a hatása, hogy elkezdted szedni. Azért jó gyógyszer kismamáknak, mert nem tartalmaz ösztrogént így lehet mellette SZOPTATNI. Amikor elkezdtem szedni, akkor én is véreztem, csak kicsit. A doki mondta, hogy ha hosszan és sokat, akkor abba kell hagyni, egyébként magától elmúlik.
Azt állítják, hogy ha rendszeren naponta ugyanakkor szeded, akkor a peteérést nem befolyásolja, de a méhnyak nyákját olyan módon változtatja meg, hogy spermium azon át nem fúrja magát, de a méhnyálkahártya is olyan, hogy abba beágyazódni nem tud a zigóta, meg ilyen járulékos hatások, amik összességében elég biztonságossá teszik. De egy hányásra vagy hasmenésre is érzékeny lehet a rendszer. Ezért ajánlják inkább olyanoknak, akiknek még vszeg nincs peteérése. Amikor nekem rendezõdni látszott a ciklusom, peteérésem, akkor ismét vérzészavart csinált. Nem sokat de hosszan. Untam, hogy a viráglocsolás állandóan halasztást szenved és áttértünk a mechanikai módszerekre. Itt a Prücsök a pocimban. Kép

Virág!
A szomszéd rétje nem mindig zöldebb. Kép Tegnap Zsombi 5-kor kelt, és nem volt hajlandó visszaaludni. Ma az éjszaka közepén ordított egy órát. Nem volt erõm elvánszorogni egy idõjelzõ szerkezetig. Egyébként úri passzióból üvöltött. Akkor lett volna csend, ha egy-két órát az ágya mellett ülve simogatjuk a hátát vagy játszunk vele. Az ágyunk sem lett volna jó megoldás, mert ott nem aludt volna, inkább rajtunk ugrálással töltötte volna az éjszakát. Egy foga sem jön.
Segítség!

Edó!
Kép
Nekem még hivatalos munkakezdésem nincs, eddig csak úri passzióból dolgoztam itt a "cég"-nél. Azaz a gépünk elõtt.
Jövõ hépen ismét Tápiószentmártonon mentjük az életeket, ígyhát addig nélkülöznötök kell a társaságomat. Utána jövök ám!

Verus!
Hogy vannak a gyermekcséid? Azóta nem került elõ a letakart néni témája?
Kár, hogy nem találkoztunk 18-án Kép

Börze:
Peléék Bálintja vagy aludt, vagy táplálkozott, Blankát is csak alva láttam. Kapott a prücsök Kangától 2 snoopys cumit, amit Mazsi persze ki akart próbálni. Ildivel találkoztam még, az LLL-esekkel és Katival futólag, amint fáradtan kifelé botorkált. Andi sem volt jobb állapotban Kép
Remélem azóta kipihentétek magatokat!?
Nekem azóta sincs hangom, annyit beszéltem.
Nem volt nagy ráfizetés. Egyelõre ennyit mondhatunk, nem többet.

Most ennyire futotta. Pedig biztos sok mindent szerettem volna írni, de eddig terjedt az agyam.
Snoopy
snoopy
 


Megvan!
Szia Dorka!
Olvasom ám a naplódat! Gyakran nagyokat nevetek. Gyûjtöm a tapasztalatokat, hogy milyen lesz....
Gyere gyakran!
snoopy
 


Sziasztok!
Ma voltam azon a fejtágításon. Olyan jól sikerült, hogy meg is fájdult a fejem Kép
De komolyn jó volt, sok hasznos információt meg jó adag lelkesedést begyûjtöttem.
Eszter meg hullafáradt lett az bölcsiben... Most egy kis Nils Holgerssonnal vigasztalódik, aztán reményeim szerint nagy alvás mindenkinek.

Virág!
Lehet, hogy gyorsabb, ha felhívsz Kép

Holnap u.is elutazunk.

Edó
edóka
 
 


Halihó!

Csak röviden!

Megjöttünk dokibácsitól aki azt mondta, hogy bármikor megszülethet Zsoma, mert remekül tágulok, rövidülök, stb. Mondta, hogy ma még sokan sincsenek a szülõszobánKép

Hát nem tudom mi lesz, görcseim vannak össze-vissza, ugyhogy most várok. Szorítsatok lécci, elkezdtem félni.

Na megyek hunyni ameddig lehet, puszi:Pankamama
PM
 


Sziasztok!

Néhány gyors mondat, mert még én sem vagyok átátllítvaKép

PM!
Nagyon szurkolunk!!!! Pihenj, amíg tudsz, aztán hajrá!!!!

Olyan voltam már, mint CsKati a "Kitti mászik"-kal, de képzeljétek: Bábi MEGFORDULT!!! Virág tanúsíthatja a nagy eseményt!Kép

Egyébként sajnos fülfájás, takonykór és egyebek színesítik napjainkat.Kép Megyek is aludni, ki tudja, milyen lesz az éjszaka.

Puszi mindenkinek: Pele
pelcsi
 
 


Sziasztok!

Én is itt ülök, pedig aludhatnék is... ha tudnék. Mindenem fáj, nem tudok nyelni, ráz a hideg. KépLuca meg szinte óránként kel, õ is nagyon nyûgös.Kép A dokinéni szerint iszonyatos a torkom. Pedig nagyon úúúútálok beteg lenni. És sokat kellene pihennem, feküdnöm, persze ilyenkor oviszünet van.. Kép Na jó, nem panaszkodom tovább.
Virág! Neked sem lehet sokkal jobb az alvás terén, de hátha segít, hogy van egy sorsttársad. Kép

PM! Nagyon szurkolunk!!! Kép Remélem, jól ki tudod magad pihenni a nagy esemény elõtt.

Pele! Jobbulást nektek! Kép Nálunk a fülfájás még szerencsére kimaradt.
BÁBINAK NAGY-NAGY GRATULAAAAA! Csak nem az új játszószõnyeg tette meg a hatását? Kép

Bocsi, képtelen vagyok többet írni.
Puszi
Andi

Andi
andi3
 
 


Andi,
szegény. Kép Ma fél hétig aludta, kétszer keltünk, egy szavam nincs. KépKépKép Gyógyulj meg! És Bábira valószínûleg Ráhel volt jó hatással, mert nálunk fordult meg. Kép Sok gyógypuszi!

PM,
szurkolunk! KépKépKép Pussz:

Virág
Virág (fiore)
 


Sziasztok!

PM itt is megírom, csupa jó jel! Szorítunk!
Mindenféle betegeknek jobbulást, nem alvóknak jó alvást!
Pele: Bábinak gratula!
Kanga: csúcs a fiad! Kép
Edóka: te csemetéid is csúcsok. Méghogy pénézért merészelsz dolgozni!

Vérvételt éhgyomrot túléltem. Tegnap meglátogattam háziorvosomat is, szerencsére nem vitte túlzásba a dolgokat. Ilcsi rekedt, issza töményen a fluimucilt, kezd felszakadni, köhög rengeteget és tegnap folyt az orra is (eddig csak dugult, ez szerintem elõrelépés). Gergõ minden gyógyszer nélkül köhögött egész nap, meg folydogált az orra. Bálint olykor köhög, tagadja, úgyis el fogja kapni, kérdés mikor és mennyire. Egyébként jól vagyunk.

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Sziasztok,

PM,
hajrá!!!!

PIldi,
miért mentél háziorvoshoz? Jobbulást a teljes családnak!

Virág,
ugye most már jobb kedved van így frissen, kipihenten, energiától duzzadóan???

Pele,
akkor már Te sem ülhetsz nyugodtan, a forgásból hipp-hopp mászás lesz.

Rebuskám lassan (2 nap múlva) 6 hónapos, így már épp ideje volt ma megkapnia a négy hónapos oltást. Apja vitte el dokinénihez, akinek Rebeka produkélta magát, teljes repertoárját végigmutatta, hogyan kell mászni, felülni, hogyan kell pofára eszni, mert ugye négykézláb helyzetbõl feltolja a fenekét, lábujjhegyre áll, innen megpróbál felállni (csak így lazán, nem ám holmi kapaszkodással), és naná hogy pofára esik, de nem baj lehet kezdeni újra. Most szerintem lesz programom, mert Rebus minden oltás után három napig lázas, hányós nyûgös. majd csak túlélem.
Petra is (19 hó) új dolgokat tanul, hála istennek egész biztonságosan lépcsõzik kapaszkodás nélkül, legalább emiatt nyugodt lehetek. Továbbra is galádkodik a lelkem, már profin tekeri le mindennek a kupakját, és az ajtóban a kulcsot. Most gyakorolja, hgoyan kell egyedül cipõt felhúzni, de ez még nem igazán megy , és akkor dührohamot kap. Egyébként mindentõl dührohamot kap, mert nam kap kólát, nem engeem, hogy nagy késsel rohangáljon, és hogy faxoljon. Más nem érdekel, hogy napi 15-ször mosunk fogat, szegény fogkefében állandóan elemet kell cserélni. Az is hidegen hagy, hogy nem lehet lépni, mert a lakás egyenletesen be van terítve játékkal. Azt is megszoktam, hogy minden mosás felér egy varázslással, mire minden foltot eltüntetek. Már nem is tudnék igazán jót aludni olyan ágyon, ami nem morzsás, az oda rejtett lego kémeket meg kifejezetten hiányolnám. Rebeka sem kezdõ, õt legtöbbször a konvektor alól kell kipiszkálni, illetve mindig gyûjt valami papírt, amit miszlikbe lehet harapdálni, és amitõl én frászt kapok amikor kipiszkálom a szájából. Hiába szedek föl mindent, Petra ellátja õt minden földi jóval.
Most mindketten alszanak, én meg elmegyek hímezgetni egy kicsit....

sziasztok
Madárka
madárka (mad&aacut
 


Sziasztok!

Madárka: KépKépKép
Gyere gyakran, ha az ördögfiókák engedik!

Bábi: Garatulálok!

Virág: Ráhelnek is az iccaka és Bábi stimulálása miatt.

Snoopy
snoopy
 


Halihó!

na ma jól bementem délután 3 percesekkel a szülészetre, mire odaértünk elmúlt. De csak bementünk, ctg jó volt, dokibácsi hazaküldött, olyan hülyén éreztem magam, hogy így 2. babával meg se ismerem a szülési fájásokat. De állítólag van ez így. Pedig a kutya se volt szülni. Na mind1 eszek egy tábla csokit és várok. Köszi a biztatást.

Pele! Bábinak gratula forgáshoz.

Andi! Jobbulást mindenkinek.

Edóka! Örülök a bölcsinek, vagy ezt már írtam?

Virág! Csak így tovább az alvással. Ez az óraállítás nálunk is bekavart, Panka fél hétkor kel. Remélem õ is visszaáll majd.

Madárka! Már fél éves? Jó Isten. Biztosan nem unatkozol. Mit himzel? aludni nem szoktál? Én is kiváncsi leszek mit fognak együtt huncutkodni. Tényleg készültök a harmadikra?

Ildi! Nektek is jobbulást. Te azért próbáld meg nem elkapni. Vitamint meg tudtad venni?

Anikó, Erika, Verus, Momo hogy vagytok?

Na megyek pihizni, majd jövök, de továbbra is kérem a szorítást.

Pussz:Pankamama /már csak 12 nap/
PM
 


PM,
Mit keresel Te itt, inkább a szülõszobában kellene nyögnöd! Egyébként egy gyönyörû gombás függönyt hímzek a konyhaablakra, meg teáskannásat is, na meg karácsonyit (keresztöltés). Néha alszom is, de nem akarom átaludni az életemet... A harmadik babára készülünk, de amennyit itthon van a párom.... és nem fér be 3 gyerekülés a Toledoba, tehát új autót is kell venni, valami családit, így nem lesz olcsó mulatság. Én akkor is imádom, hogy ilyen picik!!!
Sose zavartasd magad, ngem a párom tuszkolt be a klinikára, ahonnan én haza akartam menni, és már terveztem, hgoyan cseszem le a kedvesemet a hajnali ébresztõért, amikor közölték, hogy örüljek, ha a szülõszobáig elérek.... Pedig én Petránál normál fájásokkal mentem be, de ez még csak nem is hasonlított rá, esküszöm!! És különben is, inkább feleslegesen menj be 5-ször, minthogy egyszer késõn....

Snoopy,
az a baj, hogy én csak akkor érzem jól magam, ha minden napra minimum 48 órányi teendõm van, és azért ez néha kitölti a 24 órát...

Kedvesem telefonált, hogy vett szép nagy két személyes paplant. Évek óta vágyom rá.
Rebus tovább fejlesztette öngyilkos mutatványait, már nem csak felül, de azt hiszi, nem kell támaszkodnia. Téved..de azért újra megpróbálja.
MEgyek vissza a függönyeimhez, az egyik már készen van, és olyan széééééép.

madárka
madárka (mad&aacut
 


Madárka!

Dobj már fel egy képer róla(hímzés) a levlistára, no meg magatokról is jöhet.


bigacsiga Kata

ui: Én meg babacipõket kötögettem amikor ilyen kicsik voltak...

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok!

Itt vagyok ám én is... még. Amíg a gyermekem õrületbe nem kerget.Kép

Na, szóval, a bölcsis beszoktatás meg lett szakítva, ugyanis a kedves dokinéninket megkerülve, elvittem Borit ahhoz a fül-orr-gégészhez, aki anno megmentette a hallásomat. Kicsit idegesített, hogy még mindig elég sokszor van hõemelkedése, ráadásul a náthás tüneteket is újra produkálta, pedig most átejtettem egy Oscillococcinumos kúrán is. Na, mindegy, a lényeg, hogy a gyereknek krónikus mandulagyulladása van, több, mint kétszeres méretû, mint a normális. Ráadásul még felrakódások is vannak rajta, vírusos, úgyhogy semmit sem lehet tenni ellene, néha felül fog fertõzõdni, amit láz fog jelezni, 3 éves korában megmûtik. Kicsit aggódom ez utóbbi miatt, de legalább már tudjuk, mi baja van. Azt meg kétlem, hogy ezt a mi nagyon szakértõ dokinénink nem vette észre. Mindegy.

Azt viszont nagyon sajnálom, hogy megszakadt a beszoktatás, mert Bori imádja a bölcsit. Emlékeztek arra a kisfiúra, akivel összekapott? Na, amikor bementem szólni, hogy Borira ne számítsanak a héten, meglátott az ajtón keresztül, és lelkesen kiabált, hogy Bori, Bori, Bori. Hiába, ezek a férfiak, imádják a nehezen megkapható nõket.Kép Szegénykém sírt is egyet, amikor mondtam neki, hogy most nincs velem.Kép

Amúgy vasárnap én is voltam a nagybörzén, lestelek is titeket, meg Snoopyékat is kerestem, de nem találtam. Árultunk is, szerencsére, nem is volt olyan rossz.Kép
Amikor hazaértem, hullafáradtan, mert elõtte nem aludtam semmit, megkérdeztem a kiscsajt, hogy milyen napja volt. Mire õ felvonta a vállát, és flegma arccal megjegyezte: Hmm, szülinapom.Kép

Amúgy egyre durvább iramban és mennyiségileg megterhelõ adagban beszél. És hihetetlen szókinccsel, repertoárral. Természetesen egy perc alatt megjegyez mindent, amit nem kellene neki, így már elég szép gyûjteménye van a kocsis-azt-úgy-szokta-mondani jellegû mondatokból. Ma pl. a déditõl megtanulta, hogy Elmész te a francba!, utána meg már hiába próbálta a nagyikám javítgatni, hogy Bori, elmegy a francia kislány, Borikám nem hagyta magát átcseszni, nála ez így hangzott: elmegy a franc kislány.Kép

Amúgy ma valami rohadt front lehetett, vagy mi, mert elképesztõ jeleneteket produkáltunk. Én is tiszta ideg voltam, a macska is, a kiscsaj meg pörgött, mint a búgócsiga. Reggel azzal ébresztett, hogy széttépett öt-hat magnókazettát, ami gondosan egy kosárba rejtve pihent a polc elég magas részén. Sebaj, megoldotta, odatolta a kisasztalát, lehalászta, és apró cafatokra szedte, természetesen a már jól bevált mondattal megmagyarázva: a cicának kellett. Virág, ezt a rohadt macskát egyszer kivágom.Kép Ennek minden olyan kell, amit nem lenne szabad.
Persze, csupa olyan kazetta volt, ami pótolhatatlan, pl. Doors válogatás, még echte rádiófelvételekrõl, NOM kazetta, Cure válogatás Izraelbõl, stb.
Ezután megint elõkapta a Hiszti-hurrikán effektust, de már kicsit taktikusabb, mert egy-egy jól megválasztott pillanatban angyali mosollyal az arcán átöleli a lábamat, és közli, hogy Nagyon szeretlek, anya! Így Anya-ellenszél tulképp totál hatástalan marad.
Ma még sikerült lehalásznia egy általunk totál elérhetetlennek ítélt polcról a festékeit, de még idõben sikerült elkapnom a kezébõl, mielõtt szétkente volna. A zsírkrétával, és egy fültõl-fülig érõ vigyorral újfent megközelítette a falat, gondolom, az elõzõ freskóit próbálta volna restaurálni. Nem sikerült neki, mert résen voltam.
A vajas kenyeret ma a kanapéra szórt játékokra kente, majd elhitette velünk, hogy megette, csak amikor le akartam ülni, akkor vettem észre, mit csinált.
Belémrúgott, majd a macskába is. Végighisztizte a filcvásárlást, pedig neki csinálok bábokat. De mivel megakadályoztam, hogy kipakolja az üzlet teljes gombkészletét, muszáj volt tiltakozását erõteljes hanghullámokban mindenki tudtára adni.
Aztán a Böszörményi út közepémn meguntam a hisztijét, és nekiálltam én is, erre leállt egy kicsit.
Aztán este még sikerült összehoznunk egy kis balesetet is, mivel nekem kellett összeszednem a kockáit. Dobáltam fel a polcra, ahogy szedtem össze, õ meg belefutott egybe. Pont a sarka találta el a kis fejét, volt is nagy üvöltés, én meg bõgtem, mint a záporesõ, jó páros vagyunk.

Viszont a videót nem rontotta el, csak egy ruhacsipeszt tuszkolt bele, jó mélyen. Kiszedtem, most mûködik.

Ja, és átpakoltuk a polcokat, na, azóta a szekrényeket vette célba, ma egy elég szép nagy üveggolyót halásztam ki a szájából.

Ennyi. Kicsit fáradt vagyok. Õ meg olyan édesen alszik. Ilyenkor úgy szeretnék még egyet. Napközben meg úgy örülök néha, hogy nincsenek ketten.Kép

PM! Drukkolok neked nagyon! Ne félj, azért tuti fel fogod ismerni azokat a bizonyos fájásokat.

Pele! Gratula Bábinak!

Madárka! Hát, nem is tudom, hogy gyõzöd. Mehetek hozzád tanfolyamra? Vagy inkább lehet, hogy össze kéne ereszteni a gyerkõcöket, hátha egymást végre lefárasztanák, mi meg römiznénk addig egyet.Kép

Virág! Kitartás! Ha már nagyon nem bírod, akkor ott az Aludj jól, gyermekem.

Ági! Jó volt hallani rólatok, jó Debrecenezést.

Lányok, készülõdtök már karácsonyra?

Puszi:

Dia
Dia
 


Dia,
szegény. Kép Ilyenkor mindig arra gondolok, hogy milyen jó lesz, ha már férjhezmennek. Az Aludj jól, gyermekemmel nem értek egyet, inkább nem alszom annyit, úgy. És Ráhel elalszik, ha álmos (cicin), ha meg nem álmos, akkor akkor sem fog elaludni, ha otthagyom az ágyában sírni. Mi már készülõdünk a karácsonyra. Puszi:

Virág
Virág (fiore)
 


Sziasztok!

Norcsi! Bánknak nagyon boldog elsõ szülinapot kívánunk!!!KépKépKép
(Remélem azért még olvasol. Látom, a lev.listáról lejelentkeztél. Ugye azért még szeretsz minket?Kép)

Dia! Én láttalak a bözrén, de nagyon rohantál éppen valahová. Mi éppen akkor értünk oda Pelével.
Karácsony? A meg micsoda??Kép Lehet, hogy már ideje lenne elkezdeni a készülõdést, az ajándékokon már elkezdtem gondolkozni. Utána jöhet az anyagiak elõteremtése...

Bigacsiga! Nekem is tetszik a táncházas tali ötlete!! (Meg Zsófinak isKép)

PM! Hajrá!!! KépKép

Puszi
Andi

Andi
andi3
 
 


Andi nagyon köszönjük, most is éppen itt trónol az ölemben, úgyhogy sokmindent úgysem hagy írni, meg aztán készülünk a holnapi nagy "bulijára".
Köszi hogy eszedbe jutottunk!KépKépKép

Puszi: Norcsi
norcsi
Lenti
 
 


Sziasztok!

Hát, javulgatunk valamelyest (kopp-kopp). Holnap megyünk Mikolára, aztán Áron tervek szerint ott marad a jövõ hétre, szóval nagyon kéne, hogy meggyógyuljunk.

Norcsi!
Boldog szülinapot Bánknak!

PM!
Fel a fejjel, én a 3.-nál mentem be tévesenKép Nagyon sokat gondolok Rátok!!

Madárka!
Hmmm, nem semmi csajok!Kép
Nekünk is dupla takarónk van, és naaagyooon szeretjük!
Azért olyan hipp-hoppnak még nem néz ki az a mászás...Kép

Dia!
Borinak gyógyulást!!! És most mi lesz a bölcsivel? Vagy otthon marad Bori?
Te sem unatkozhatsz!Kép Ehhez képest mi az, hogy Hanna ma filccel összefirkálta a lavórban lévõ frissen mosott ruhákat.Kép Szerencsére csak pelusok voltak, úgy döntöttem, jók lesznek így is.
Egyik kedves ismerõsöm, akinek 2,5 hónapos az elsõ gyereke, a múltkor így sóhajtott fel: "Jaj, mikor lesz már 2 éves!" Nem értette, miért törtem ki harsány röhögõgörcsbenKépKép

Andi!
Jobbulást itt is! épp tegnap gondoltam, hogy elkezdek most már agyalni a karácsonyon.

Puszi és jó éjszakát mindenkinek (különösen Neked, VirágKép)

Pele
pelcsi
 


Sziasztok!

Hát igen, csak be kellett kukkantanom és egyből megvan a válasz a kérdéseimre (hozzám még nem érkezett meg a levelem a levlistára, de gondolom meg fog).
Ági nagy-nagy gratula Bencéhez!
PM Neked meg kitartást! Nem szervezel gyorsan még egy züllést? A 10 napba még belefér.... Kép
Norcsi, Bánknak boldog szülinapot! Nem fogsz mostmár vicceseket küldeni a levlistára?Kép

Pele, Kanga, Andi, Snoopy olyan jó volt összefutni a börzén!

Itt is mindenkinek sok pussz!
Kati
cskati
 
 


Sziasztok!

PM!!! Mi újság???? Gyanúsan hallgatsz! Meddig szorítsunk még?

CsKati, hú de régen hallottam már felõletek! Irgum-burgum, tessék gyakrabban jönni.
A vizsgázhoz sok sikert!
Kitti már mondókázik? Én meg el vagyok telve a fiammal, hogy naponta kb. 1-2 új szót produkál! Na, hol van ez a mondókázáshoz???

Gerikém, hogy vagy? Álomkór?

Norcsi! Sok boldog szülinapot a nagyfiúnak!!!Kép

Pele, gratula a forduláshoz! Meg a sok alváshoz. Lassan kezdem érteni, ezeket a 2 éves korra való utalásokat.
Csongi egy pár napja eszméletlen dührohamokat produkál. A kiinduló pont általában az, hogy szeretne valamit megcsinálni, de nem sikerül. Én nem segíthetek, mert õ akarja egyedül. Aztán meg toporzékol. Tegnap kb. fél óráig ment a cirkusz. Mindent kipróbáltam, fáj valamid? Nem! Álmos vagy? Nem! Menjünk mamihoz? Nem!
Betettem a kiságyba, üvölt. Kivettem, próbáltam nyugodt hangon beszélni hozzá, megszeretni, lök el magától. Ráhúztam a szobaajtót, üvölt. Kissé tehetetlen voltm, hogy kell egy ilyen helyzetet kezelni?
Aztán lenyugodott és játszott tovább, mintha mi sem történt volna. Huhh!

Ja, még a tegnapi nap történéseihez tartozik, hogy beleszaladt egy öreg a kocsinkba. Én nem voltam ott, de Csongi igen, és pont az õ üléséhez esõ ajtó széle kapott. Szerencsére nem nagy sebességnél, a gyereknek nem lett baja, a kocsi sem vészes, de ha belegondolok, hogy valami baja is történhetett volna...Kép

Na, ennyi. Megyek, mert apa elvitte a fiát, hogy tanulhassak, én meg Babanetezek ittKép

Csók Évi

Kovács sándorné
Évi
Sopron
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a gratulációkat!Kép
Lezajlott a tegnapi szülinapozás, hát kicsit hulla voltam utána, 15 ember ebben a szûk lakásban, meg a készülõdés, szóval egy kissé sok volt. De jól sikerült, mindenki (beleértve az ünnepeltet is) jól érezte magát. Ez mondjuk most tényleg ránk is fért, az elmúlt hetek után, tele van már a hócipõm azzal hogy betegségbõl betegségbe esünk, nem beszélve a Bánk fül-felszúrásairól...KépMa meg milyen szép idõ is lett szemben a tegnapi borongóssal...

Pele, én is gratulálok a forgáshoz, hamarosan már Ti is itt tartotok majd hogy gyõzzél rohangászni utána.

CsKati de jó hogy elõkerültél! Milyen az új ház? Mi meg most fogjuk végre elkezdeni az építkezést, mert végre megkaptuk az engedélyt.

Évi, akkor tessék tanulgatni, bár tudom milyen az ilyenkor... Balesetért Kép, de a fõ tényleg az hogy nem lett bajotok, az meg külön szerencse hogy a kocsinak sem lett olyan nagy baja.

Virág éjszakázással hasonlóan vagyunk mi is. Még nem volt olyan éjszakám amit Bánk átaludt volna. Általában a két-háromszori ébredés már belefér, szopi és jó esetben alszik is. Viszont már hetek óta van az hogy éjjel sokszor sír, meg nem alszik vissza a szopival sem, illetve addig van csak csöndben amíg a cici a szájában van, ha kiveszem mindjárt sír. Volt olyan is (na akkor már nagyon kivoltam) hogy csak a hasamon volt hajlandó aludni. Ha leraktam bõgött, egészen biztos hogy már a fülésztõl vannak rémálmai, ugyanis elég már neki ha meglátja a folyosót, már sír is amíg az épületben vagyunk!Kép

Na jó hosszú lettem, pedig csak a gratulát megköszönni ugrottam be.

PM kéz és lábtörést!

Mindenkinek nagyon szép vasárnapot!

Norcsi
norcsi
Lenti
 
 


Sziasztok Lányok!

Írtam a levlistára is, most próbálom bepótolni a sok elmaradásomatKép És hogy miért tudok a gép elõtt ücsörögni? Mert a párom valahol Nyíregyháza környékén kocsikázikKép, a lányom meg beverte a délutáni nagy szunyátKép. Így egyedül meg még ebédelni sincs kedvem, hiába van vasárnap.

Pankamama, mi újság??? Olyan kiváncsi vagyokKép

Évi, hát ez a toporzékolós dolog nagyon ismerõsKép. Timi soha, semmiben nem hagyja, hogy segítsek (járni is csak egyedül hajlandó kézfogás nélkül), viszont ha valami nem sikerül, gyorsan elveszti a türelmét és már csapkod is. Ilyenkor hangosan bömbölve szanaszét hajigálja a szófogadatlan játékokat a szobábanKép. És én még abban reménykedtem, hogy ez pár hónap múlva elmúlik, de ha még Csongi is ezt ûzi?! Jaj de sok hajfestékre fogok én még költeni!

Pele, én is gratulálok kisfiadnak a megforduláshoz! Lassan már a 3 gyerek tényleg háromfelé fog szaladniKép Én is már csak kapkodom a fejem, hogy az egy hónappal ezelõtt még járni tanuló lányom ma már végigsüvít a szobán, és csak remélni merem, hogy nem az üveges szekrényben áll meg.

Mi is kint voltunk a börzén, de a nagy tömeg engem és a páromat is mindíg elijeszt, úgyhogy gyorsan vettünk annyi holmit, amitõl nullszaldós lesz a kiruccanás aztán elmenekültünkKép. Pedig babahordozó kendõ ügyben lassan részletesen tájékozódnom kéne, mert jövõre a két gyerekkel csak így tudok kimozdulni. Szerintetek melyik fajta lenne a legjobb nekem, aki idõnként kapkodó és kétbalkezes anyukának érzi magát? Szóval a sima kötözgetõs fajtát lehet, hogy nem tudnám rendesen magamra aggatni?

Üdv
Momo


Momo
momo
 
 


Sziasztok!
Hát megvolt! Már nem "pogány" a kicsilány!Kép Simán és szépen lezajlott minden.
Ja és tegnap Blanka rájött milyen jó dolog négykézláb hintázni elõre-hátra!Nagyon édes!

Momo!
Én már sok kengurút és kendõt próbáltam és a legjobban a megkötõs jött be! Ezt Lieseltõl vetztem , szép is és nagyon kényelmes.Kellett pár nap amire elsajátítottam a csínját-bínját , de most már nagyon jól meg tudom kötni!

Börzézõk!
Nekem is jó volt , hogy ennyi ismerõssel futhattam össze!

Gergõm úgylátszik visszaesett!Kép köhög , tegnap még hányt is és lázas ami nála nagyon ritka.
Már mennem is kell!
Mindenkinek pussz! Fõleg PM-nek!Kép
Kanga
Kanga-Zsebibabá
 


Sziasztok Lányok!


Olyan arik vagytok, köszönöm.

Norcsi! Utólag is boldog szülinapot Bánknak és örülök, hogy jó volt a buli a sok készülõdés nem ment kárba. Most akkor ide írj lécci sokat.

Kanga! Gratula nem " pogány" lánykának a keresztelõhöz.
Gergõnek viszont jobbulást. Most sajna ilyen hányós vírus van terjedõben az ismerõsök szerint.

Momo! Szélvész lánykád miatt nem irigyellek, nekünk is ilyet jósolnak másodiknak, de én reménykedemKépKép A kertben sok szaladgálással nem tudod lefárasztani?
Ki kellene egy kicsit kapcsolódnod gyerek nélkül, mert nekem úgy tünik, hogy kicsit lehangolt vagy mostanában. Valaki megbízható személy nincs a környéken?

Kati! Szerveztem én a züllést dehát alig páran jöttek el. Kicsit meg is sértõdtem, jó lett volna több mindenkivel is talizni. Úgyhogy most pihi van. Nagyon örülök, hogy jól érzitek magatokat az új helyen az új házban. Tavasszal megnézünk benneteket KépKép

Évi! Ne bomolj! Mi az, hogy Csongi"csak" új szavakat mond naponta? Igenis nagy szó. Örülj neki. Hát igen, van egy olyan sanda gyanum, hogy haladunk a hisztikorszak felé. Panka is remekül mondja, hogy nem, olyan akaratos, hogy csak nézünk. És õ is most tanul beszélni, olyan édesen mondja a szavakat.

Panka /21 hó/ most tanul meg mindenre felmászni, és boldogan egyensúlyoz olyan bútorokon, hogy a frász kerülget. Tanulna csúszdázni, mászókázni, szerencsére én nem látom ezeket a dolgokatKép

Pocakmarci jól van odabennt, van még 9 napja kiírásig, ugyhogy hiába türelmetlenkedek. Pedig mindenki teljes készültségben van körülöttemKép Ez a várakozás tényleg idegörlõ. de hogy visszasírom majd, hogy mindenki kényeztet.

NA ENNYIT RÓLUNK ÉS HA VAN VALAMI, KÜLDÖK ÜZIT AZOKNAK AKIKNEK A SZÁMA MEGVAN.

jó pihizést: Pankamama
PM
 


PM!

Úgy látszik félreérthetõ voltam! Én tökre imádom és büszke vagyok karattyoló kisfiamra!!! Annyira klassz! Csak Katinak akartam bókolniKép

HajráKép

Évi

Kovács sándorné
Évi
Sopron
 
 


Sziasztok!

Kétgyerekesek leszünk a jövõ hétre, mert Áron lent maradt Mikolán a nagypapánál. Olyan furcsa volt az esti fürdetés így eggyel kevesebb gyerkõccelKép Haanus meg a villanyoltásnál váltig állította, hogy Áron ott van fönt az emeletes ágy tetejénKép
Amúgy már csak Bábi taknyos, de nem vészesen. És elkezdte a "babababázást"Kép Bárhol észrevesz vagy kiszúrja a hangomat, és rögtön elkezd kiabálni meg nyögni, hogy azonnal menjek oda hozzá, és vegyem föl. Tündéri csirkefogóKép

Kanga!
Gratula a keresztelõhöz! Képeket lehet, majd látni?

Momo!
Szerintem sem bonyolult a kötözõs kendõ, de én nagyon szeretem a karikásat is. Szerintem föl kéne próbálnod mindkét fajtát, akor könnyebb eldönteni, hogy melyik felelne meg inkább.
Ez az egyedül-dolog nálunk is megvanKép

Norcsi!
Szegény pici Bánk! Biztos meggyötörhette ez a füles dolog.

Évi!
Ilyen hisztikor legjobb megvárni, amíg lecsillapodnak. Addig úgysem tudnak figyelni. Aztán meg lehet szeretgetni õketKép
BalesetKép De jó, hogy nem lett semmi bajotok!

Kati!
Tök jó lehet a házatok! Alex mondása aranyosKép Én is nagyon örültem, hogy találkoztunk a börzén!

Puszi mindenkinek: Pele
pelcsi
 
 


PM!
Próbálj (nem igazán megy) nem figyelni a türelmetlenekre!
Köztudottan nagy pocakkal tolattam , már félidõsen volt akkora , mint pár nõcinek szüléskor. Már a 7. hónaptól cseszegettek , hogy ez a baba sokkal hamarabb megfog születni , hiszen már nagyon lent van! Megjegyzem soha nem is volt fent!!! Hát még amikor 36-37 hetesen kinyilt a méhszáj és a nyákdugó is távozott. De Gergõnél is így volt.
Nehéz dolog türelmesen végig hallgatni a türelmetleneket akik néha okosabbak , mint a saját nõgyógyászunk.Pláne , hogy már mi is baromira szeretnénk , ha itt kint növögetne meg rugdosódna , hisz a kiságy fala mégiscsak keményebb fából van ügye faragva!!!Kép
Szóval fel a fejjel már nem sok van hátra!!! (Mintha nem így beszéltem vólna 5,5 hónappal ezelõttKépKépKép)

Pussszka
Kanga
Kanga-Zsebibabá
 


Nem ügye hanem ugye!!!Kép
Kanga-Zsebibabák
 


És most megint én!
Sziasztok!
Miért van az , hogy minden étel tüskés??? Félre a tréfát , naaaagyooon fáj a torkom pár napja! A barátnõm amikor telefonált és meghallotta a hangomat , illedelmesen bemutatkozott és enkem kért a kagylóhoz.Kép De szerencsére Blankámat nem zavarja!Hiszen a coici nem változott!?Kép
Egész éjjel nem aludtam! A kicsilány kisujja beakadt a pizsimbe és azt hittem eltört!Kép Nagyon sírt és olyan lazának tünt. De viszonyleg hamar megnyugodott a cicin és elaludt.Gondoltam kivárom a reggelt.Hát aludni nem tudtam csak szipogtam az ágyamat és lestem , hogy ha csak nyikkan akkor rohanok vele!
Szerencsére semmi baja.Reggel boldogan és mosolyogva ébredt és semmi változás nincs a kezecskéjén.Nem is fájlalja!
Hát lányok senkinek nem kívánok ilyen éjjelt!!!

Pele!
Ha kész lesznek a képek és a sógórkám szennel is párat akkor persze , hogy felteszek a világhálóra is!!!

Örül valki a havazásnak??? VAgy csak én vagyok ennyire negatív??? Gergõnek nincs fûzõ a télicipõjében és nekem sincs még bakancsom! És a torkom is fááááj!Kép

Bocsi eldugulok!!! Ne haragudjatok , hogy csak panaszkodtam!

Kanga
Kanga-Zsebibabák
 


Sziasztok!

Én nagyon örülök a havazásnak! Kép Szerintem tök szép. Nagyon mászkálni úgysem tudnánk, mert mindketten náthásak vagyunk Baluval. Felpróbáltuk Balura az overállját, még mindig kicsit nagy neki, úgyhogy megnyugodtam Kép

Kanga: jobbulást! Törésrõl én csak saját tapasztatlatból tudok beszélni: nekem mindig teljesen belilult-feketedett az adott testrész másnap reggelre. Szóval ha semmi ilyen, akkor szerintem nyugi! Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Sziasztok!

Kanga! Jobbulást! Én is uuutálok beteg lenni!
Ja, és azt mondják ezek a töpörtyûk gumiból vannak...Kép

Na, fõként azért írok, mert Momo nagyon elkeseredettnek tûnt nekem, próbálok egy-két okosat írni nekiKép
Szóval Momo, azért ne pánikolj be, Csonginál inkább "korszakok" vannak hiszti ügyben. Életkort nem nagyon tudok írni, de arra emlékszem, hogy a nyár elején nekünk is voltak nagy nyavajgós heteink. Mellé társulva az éjszakai ébredéseket. A mostani roham meg azért volt feltûnõ, mert kb. augusztus óta egész nyugalom volt, egy-két rosszabb napot, és kósza hisztitõl eltekintve. Gondolom valamiféle fejlõdési dologgal lehet összefüggésben. Nagyon önállósodni akarnak, csak hát a képességeik még határt szabnak egy-két feladat megoldásában.
A másik pedig, hogy biztos vagyok benne, hogy egy-két toporzékolás az én türelmetlenségem, idegességem hatása volt. Úgyhogy próbálok MAGAMMAL türelmesebb lenni egy kicsit, és Csongihoz is máshogy közelíteni.
Szavaidból úgy veszem ki, hogy Te már nagyon kivagy, és teljesen rád férne egy kis gyermekmentes idõ.
Vidd el azt a lánykát a nagymamájához, és hagyd ott neki. Elõször csak 1-2 órára, aztán késõbb lehet növelni az idõt. Hidd el, hogy mind a ketten élvezni fogják, Te meg menj el fodrászhoz, barátnõvel beszélgetni, vagy egyszerûen sétálni egyet egyedül. Imádjuk ezeket a kölköket, de néha ki kell kapcsolni!!! 1-2 óráig biztos bír vele a mami. És ha ott hagyod, ne azon parázz, hogy mi van vele, sír-e, hanem csak magaddal törõdj! Ettõl a szeretetedet nem fogja elveszíteni, sõt gazdagabb lesz más élményekkel amit csak a mami tud neki nyújtani!!!
Ha jól emlékszem PM is ilyen korban kezdte Pankát a mamához hordani, esetleg õ elmesélheti, hogyan csinálta.
Mi már rutinosabbak vagyunk vele, mert igen korán hordtam oda, és maradt is anyuval egybõl a kezdetektõl. Most már 1-2 éjszakát ott is alszik és semmi gond, imádja.
Na meg gondolj arra, hogy ha megszületik a pici, bizony jó lesz, ha a nagyobbikat le-le tudod adni esetleg egy napra is!
Fel a fejjel!

Évi

Kovács sándorné
Évi
Sopron
 
 


Sziasztok!!
az elõbb annyit írtam Nektek, és mikor el akartam küldeni megszakadt a netemKépKépKép
Bocsi hog yrég nem írtam, de olvasni volt csak idõm Benneteket, azt sem mindig, így nem is igazán tudok tudtam mirõl írni, mert nem igazán vagyok képbenKép
Elõször is Áginak nagy-nagy Gratula!!!
Akik pedig pocakosok lettek szintén nagy gratula!!

Most b is kell fejeznem, mert Mimike sírKép Megszenved nagyon a fogacskávalKép
még csak most bújik ki a 3. foga..

Cupp
Hajni
0611viki
 
 


Évi!

Köszönöm a vígasztaló szavakat. Az egészben csak az a szépséghiba, hogy anyukámék nem a szomszédban laknak Kép(ide Pest kb 60 km)és még aktívan dolgozó emberek. Ráadásul apámnak elviselhetetlen természete van, engem és anyámat is állandóan piszkálja valamiért, fõleg amikor már van benne pár liter bor(és ez minden délutánra így vanKép) szóval nincs nagy kedvem feléjük nézni.(Ha csak anyukámmal kéne találkozni, állandóan ott lennékKép) Ja és azt még nem is említettem, hogy zsinórbagósok, így náluk a füsttõl már 10 perc alatt megfájdul a fejem. A nagy függõségtõl eszükbe sem jut, hogy tekintettel legyenek rám vagy a gyerekre. Hát kell ez az én lánykámnak?
Anyósomék sem jobbak sokkal, öregek is már egy ilyen szélvész gyerekhez és vagy 120 km-re laknak tõlünk.
Próbáltam bébicsõszt is keríteni, de falun ez nem szokás, mivel több generáció is ugyanott él (kivéve a hülye bevándorlókatKép). Szóval pillanatnyilag esélyem sincs akár egy gyerekmentes órácskára is, legfeljebb ha a párom szabit vesz ki, az pedig ugye véges, fõleg hogy õ azt a ház körüli munkákra és az exnejénél Nyíregyházán lakó fia látogatására tartogatjaKép.
Összesítve a tényeket, fogalmam sincs, mi ilyenkor a megoldás, mert lassan tényleg becsavarodom, és a férjemnek csak annyi tûnik fel az egészbõl, hogy olyan levert és morcos vagyok mostanábanKép. Szegény gyerekkel igyekszem nagyon türelmesen viselkedni, de persze néha kiborul a bili valami kis semmiségen és már kiabálok is. Utána meg iszonyú lelkiismeretfurdalásom vanKép.
Bocs a panaszkodásért, egyszerûen jól esett kiírni magamból. Más választásom nem lévét, megpróbálok beleszokni a helyzetbe, hátha sikerülKép.

Kanga, gratulálok a keresztelõhöz és mielõbbi gyógyulást neked! Én megfogadtam, amikor a 8 hónapos lánykámat keresztelték, hogy legközelebb sokkal elõbb megejtjük ezt a dolgot, mert a gyerek úgy üvöltött, hogy a pap szövegébõl semmit nem lehetett érteni. A végén szegény papbácsi meg is jegyezte, hogy jó erõs torka van a kislánynak, ki ne hagyja majd az iskolai kórustKép.

Hajni, Mimikének gyors fognövesztést kívánok, legyen minél elõbb túl azon a fránya 3. fogacskán!

Norcsi, kicsit megkésve én is boldog szülinapot kívánok Bánknak!

Üdv
Momo


Momo
momo
 
 


Sziasztok!

Gondoltam, hogy ez lesz ha csak bekukkantokKép Valszeg a tudatalattim tartott távol a babanettõl, hogy ne terelje el a függõség a figyelmem a tanulásról. Tegnap volt egy csomó idõm, délután is, este is, de nem tanultam... bepótoltam a röpke másfél hónap lemaradásom itt a topikbanKép
Látom, kissé tapintatlanul örömködtem az átalvós éjszakáinkkal, mikor itt többeknek pont efféle problémáik vannak. Virág, nemtom emlékszel-é, de nekünk sem volt fenékig tejfel. Kitti egy csomó ideig csak cicivel a szájában volt hajlandó aludni. Azt hittem sose lesz már vége, aztán tessék, még "csak"Kép 21 hónapos és már alszik egész éjjel. Nem csináltam én vele semmit, szerencsére magától alakult így. Amit Évi írt az nálam is bevált, éjszakai ébredésekkor MINDIG gondoltam a sorstársakraKép A mutogatós mondókás könyv az én fantáziám is megmozgatta. Ezzel kapcsolatban történt valami? Valaki beszkenneli, felteszi a levlistára? Ha nem lesz ilyen megoldás, legalább légyszi, légyszi, légyszi 1-2 kedvencet tegyél közzé!Kép Én egy ilyet sem tudok, és nálunk nagy sláger most a mondókázás.
Évi! Kösz a bókot!Kép Hisztizõ gyerekhez legjobb hozzá se szólni, úgysem ér semmit, majd ha megnyugodott. Ja, most látom Pele is ezt írtaKép Örülök, hogy tetszik a fõsuli, meg Csongi elhelyezést is könnyen meg tudod oldani.
Norcsi! Hát igen, nem vagy levlistás... ott írtam, hogy nagyon klassz az új ház, mindannyian jól érezzük magunkat. Ti most fogjátok kezdeni az építkezést? Nem kell megvárni a tavaszt? Éjszakával kapcsolatban nagyon együttérzek Veled is! Fel a fejjel, fogtok még Ti is nagyot aludni!
PM! Sajnálom a legutóbbi züllést. Mármint, hogy nem tudtam menni. De tudod pont akkor mentünk az Evey által szervezett dobozi kiruccanásra, ami ugyan meg volt itt hirdetve nyilvánosan, de senki nem jelentkezettKép Pedig mi két napig züllõttünkKép Úgy izgulok, márcsak miattad is muszáj most sûrûn jönnömKép Remélem nem hagysz ki az értesítésbõl!
Kanga! Hóesésnek mi is nagyon örültünk, csak kár, hogy már nyoma sincsKép Torkodnak jobbulást. Anno a kollégáim a forralt bort ajánlották mint legtutibb gyógyírt, be is jöttKép
Momo! Fel a fejjel, fogadd meg a lányok tanácsát, ruccanj ki egy kicsit egyedül!
Snoopy! Gratula a vállalkozáshoz!
Pele! Bábinak meg a forduláshoz!

Ahogy olvastalak Titeket rá kellett jönnöm, talán tényleg igaza van Madárkának és ki kéne kérni Pele véleményét Kittirõl. Az a helyzet, hogy ezerrel gondolkozom, de semmi kópéság nem jut az eszembe amirõl beszámolhatnék. Ahogy egyre nagyobb lesz, egyre inkább hasonlít rám... úgy néz ki rendmániásKépKépKépKép Ezt persze csak a kivülállók mondják ránk, én inkább azt mondanám, hogy rend szeretõk vagyunk. Mondjuk az már tényleg furcsa lehet egyeseknek (pl. Madárka, ennél a történetnél említette PelétKép), én nagyon cukinak találom, hogy a parkolóban (mosogatógép helye) nem mindegy melyik oldalon van a bébitaxi és melyiken a motor, és az sem, hogy melyiknek merre van az elejeKépKépKépKép Hát nem édiKép Pele, nagy a baj??? A másik kedvencem meg amikor takarít. Pelusozáskor néha megkaparint egy törlõkendõt, szépen módszeresen lepakolja a polcról a játékokat, letörli a polcot és visszapakolja a játékokat. Mindent oda ahonnan elvette. A nagypapáját helyre is szokta igazítani, ha valamit nem jó helyre tesz. Kötelesség tudat is van benne. Alex a fejébe vette, hogy karácsonyi meglepetés mûsort készítenek Kittivel közösen. Kiválasztott neki egy verset, és elkezdte okítani (megjegyzem már szinte az összes többi verset tudja Kitti, csak azt az egyet nemKép). Namost, mikor Alex nincs itthon, Kitti akkor is nagy komolyan hóna alá csapja a könyvet és masírozik át a másik szobába, hogy :tanulni kell, tanulni kell. Mint a reklámban: "sokat kell tanulnom Mami"KépKép Na jó, mégis eszembe jutott egykét rosszaság: nemrég belemászott ruhástúl a fürdõvízbe, aztán pánikolva kiabált, hogy: anya vizes a jujám (ruhám), elõszerettel kapcsolgatja a villanyokat, szerencséreKépKép a villanykapcsolókat alacsonyra kértük... én tudata az neki is van, de nagyon, mindent õ szeretne csinálni, de pl. ha levest eszik és mellécsorog a száján az is zavarja, rögtön le is törli szalvétávalKép
Hát ez van... Pele õszinte vélemény?Kép
Egy nagyon lényeges hírt rólunk meg még nem is meséltem. Alex megtanult biciklizni (8,5 éves!). Teljesen magától, pontosabban, csak szóbeli tanácsokat kapott. Rém büszke magára (én is rá!).

No lelövöm magam mielõtt besokallanátok a visszatérésemtõl.
Bigacsiga kösziKép

puszi
Kati
cskati
 
 


Kanga,
én is örülök a havazásnak!!! Imádom! A gyerekekrõl nem is beszélve. Tegnap reggel (Ruben 39.2°C, a többiek "csak" 38)kimentek a hóba játszani. Nem tudtam õket visszatartani szép szóval, akkor meg mi értelme. Egy hisztitõl jobban felmegy a lázuk, mint a kint töltött 10-20 perctõl. (Hamar visszajöttek a lányok, fáztak. Kép)

Momo,
mint már írtam, az ajánlatom még most is áll: gyertek el hozzánk, hátha megszok(ik???) minket a kicsi lány, és itt maradna velünk pár órát. Komolyan! Mi tutira nem dohányzunk, az férjem 10 éve egy csepp alkoholt sem ivott, én sem Kép, ilyentén akadály nincs. Na? Jöttök?

CsKati,
végre újra itt. Ezek szerint van remény, hogy egy év múlva átaludja az éjszakát. KépKép Én most akarok aludni. (Most is.Kép) Mindenkinek jó napot!

Virág
Virág (fiore)
 


a férjem, "z" nélkül persze

Virág
Névtelen
 


Sziasztok!

Benéztem, hátha van valami hír Pankamamáról! Ha kaptok üzit, írjátok meg, légyszi! Izgulok, hogy ki lesz a kis Zsomából! Kép

Napocska!
Köszönöm, hogy nekem is írtál pár sort. Köszönöm jól vagyunk, immáron betöltöttem a 24. hetet. Kisfiam (5 év) jól van, és nagyon sokszor simizi a pocakom, játékokat tart a hasamhoz, megmutatja a kistesónak, sõt a zenét is szorgalmazza, hogy hallgassa a kicsi is. Ennek aprópóján sokat beszélek neki arról, mikor Õ volt a pocakban, és Õ volt kisbaba, és nagyon tetszik neki, amiket mesélek.

Mostanában kevés idõm van netezni, és bevallom õszintén, abban a kicsi idõben a Friss kismama topikba írogatok, de persze Titeket is olvaslak, nem leszek hûtlen. Kép
És ugye ott is összefut ismerõsökkel az ember lánya, pl. PIldi, Snoopy! Kép Kép Kép

Verus!
Mikor mész legközelebb a Margitba? Tényleg Zalán lesz a kicsi? Kép És hogy vannak a nagytesók?

Most ennyire futotta, mindenkinek minden jót!

Judó
judó
 
 


Sziasztok Lányok!

Itt vagyok, ragyogok. A dokibácsim is el van hûlve, hogy még egyben vagyunk. Én nem. Megbeszéltem anno Zsomával, hogy jó lenne ha 13-án bújna ki, mekkora poén lenne, mert a házassági évfordulónk is akkor van és Panka is 13-án született....Szerintem szót fogad és az még 8 napKép
Holnap megyek ctg-re, meglátjuk.

Viszont Panka belázasodott 3 napja, azóta hõemelkedése van, most meg piros foltjai, ami lehet allergia. Nagyija szerint torokgyuszi. Ráadásul köldöksérve is lett, ugyhogy most vihetjük sebészetre is, bár õt nem zavarja. Pont jókor..

Kati! Hát mintha a lányomról írtál volna. Mindent amit elõvesz a helyére teszi vissza, a papucsom ha ferdén áll megigazitja párhuzamosra, ha nincs rajtam zokni, már hozza is, hogy huzzam fel, este visszapakol a fiókjába ha kicsit koszos a keze egybõl meg kell törölnöm stb. Anyukám szerint én is ilyen voltam. Nem hiszem, hogy kóros lenne, vannak ilyen gyerekek is. Mellette tök nyugodt, sikat alszik, nem hisztizik annyit, nem sírós. Szerintem ilyen a természetük. Örüljünk nekiKépDobozon nem voltak vérfarkasok?
Alex tudományához gratula.

Evey, ld tud róluk valaki valamit?

Virág! Lázas gyereket sem kell a levegõtõl eltiltani csak kevesebbet kell rohangálniuk. Engedd ki õket nyugodtan és jobbulást nektek.

Hajni! Fogacskához kitartás. Chamomilla nem vált be?

Judó! Panka is állandóan simizi, puszilja a pocakomat, olyan aranyos. Te kis kiváncsiKép

Na megyek vizszintbe mert dagad a bokám, majd jövök.

Pussz:Pankamama
PM
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?