Új privát üzeneted érkezett!

Márti, akkor ha a Dorka szembetalálkozik a vírussal(függtlenül, hogy kijön-e rajta) akkor onnnatól már nem fogja elkapni? Izáéknak tudod, üzentem! Léci add át.

Edit, túrót, és sajtot is esznek már igaz a maximális adag napi egy krémtúró. Tehát egy nap egyszer. Na meg lisztet is ill kiflit, kenyeret, rántást. Mondjuk lisztet és tejes dolgokat is csak felváltva esznek. De volt már, hogy zsíros kenyeret uzsiztak. Merthogy a vajban is van tej. De mivel eddig nem volt gond... azért még mindig megfigyelem őket, csak nem tom meddig.
Nem létezik valami másfajta fájdalomcsillapító? Doki nem javasolt semmit? Ez így elég gáz. Jó lenne ha apuci jobban segítene neked, mert a sok nemalvás megbosszulja magát. Kár, hogy olyan messze laksz. Szívesen bevállalnám Virágot, (akár Barnit is ha ellenne velem) pár óra alvás vagy pihi erejéig. De ha egyszer rászánod magad és rám mernéd bízni a kiscsajt szívesen vállalom. Azt ugyan nem garantálom, hogy a csajaim nem tanítják meg csupa okos dolgokra... de azt ugyis ellesné a bátyustól. Kár, hogy nincs jogsim. Lemennék, csak hogy pihenhess kicsit. Próbálj meg vigyázni magadra, beszélj a pároddal. Bocsi, ha az agyadra megyek, de nekem nagy parám az volt amikor az Árpi éjszakázott és alig aludt, hogy féltettem, nehogy később ez visszaüssön. Szóval AKÁRMIKOR elvállalnám a kicsit/ket. Nyáron gyertek errefelé nyaralni akár csak csajosan, addigra (remélem) lesz szép lakásunk és akkor ott alhatnátok.

Zsuzsi, akkor innentől kezdve fitt és üde leszel! Hát igen a hőkérdés nálam is mindig feladat.

Livinek sincs már láza, de még csak hőemelkedése sem. Viszont szegény olyan kis pöttyös, mint az igazi(tudjátok, mint a reklámban: pöttyös,) az igazi. És nem elég ez neki, még hülye anyja nekiállt levágni a frufruját. Hááát. Legközelebb leviszem a fodrászomhoz. Most olyan kis apródfeje lett. Jobban virítanak a pöttyei is. Tudom elfogult vagyok, de nekem még így elcseszett hajjal is gyönyörű. Dorkának meg asszem ha nagyobb lesz rövid haja lesz. A füle mögött a haját akartam megigazítani, de annyira tiltakozott. Remélem ez elmúlik nála, mert hosszú hajakat terveztem nekik.
Na szép jóccakát mindenkinek.

KépKép
kgiulia
 
 


Julcsi:azt nem tudom, hogy legközelebb elkapja-e vagy sem, de most ha elég erős volt az immunrendszere akkor úgy tűnik nem kapta el és mivel ez nem ANNYIRA fertőz, lehet hogy legközelebb sem fogja meghatni a nagyobbadat ez a vírus!!!! :lol: :wink:
És én úgy tudom, hogy az nem úgy van , hogy ha van valami betegség akkor azt mindíg mindenki elkapja, lelki szinten= akinek arra szüksége van, hogy pihizzen a szervezete, vagy az illető "tanuljon" belőle akkor betegszik meg valaki.


Na babatali időpont, ha már senki nem nyilatkozik, mondom nálunk nyugodtan lehet :lol: és december 16 vagy 17 az még jó????Vagy túl közel van a Karácsony és akkor már egyesek transzba esnek vagy sok a dolguk vagy mi van?????? :roll: :P

Na akkor megyünk az Izáékhoz, átadom, hogy pusziljátok őket, aztán viszem a fényképezőt....tudom ám milyen kis kíváncsiak vagytok!!!!!! :wink: 8)

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Márti, akkor a Livi szervezetének most pihire van szüksége? Mert én már azon agyalok vajon miért betegedik meg sorba a két gyerek. Beparáztattam magam, hogy vajon én mit okozok nekik lelkileg, hogy betegek lesznek. Merthogy mondtad, hogy a Zsombi azért beteg mert anyádék... És keresem magamban az okát. Érted? Tök gáz érzés.

Babatali, ha az hétvége akkor nekünk jó lesz. Mondjuk nekünk bármelyik 7vége jó (legalábbis egyenlőre), mert alig várjuk.

Remélem sokat képeztek ma!

KépKép
kgiulia
 
 

 
 

Sziasztok!

Márti, ha még otthon vagy, az Izáéknak millió puszi! Érezzétek jól magatokat.

Edit, milyen volt a tegnap délután? Anyós pajti hogy viselkedett? Kíváncsi vagyok, ezek után milyen volt. :evil:
Jó, hogy kérdezted ezt a 2x főzeléket. Megkérdeztem most a dokinénit, mivel mostanában igen sűrűn megfordulunk nála,hogy miért mondta. Azt mondta, mikor még nem tudtuk, hogy valószínű a füle fáj és arra ébred, hátha többet eszik és jobban alszik. De szerintem ez is baromság, hiszen ha éhes lenne, nem aludna vissza mikor a cumit odaadom neki.
Bár én megmondom őszintén, sokszor van hogy kicsit több főzeléket csinálok. Ő reggel 7-8 körül reggelizik, 1/2 10 körül elalszik és általában másfél, 2 órát alszik. Úgyhogy a tízórai kimarad. Dél körül már ebédel. És miután 3 körül felébred, ha még maradt egy kis főzelék, sokszor megeszi. (de ez olyan kevéske, kb. fél cumisüvegnyi) És ezt már általában cumisüvegből. Utána jön a gyümölcs és a tejpép. Úgyhogy délután többet eszik, és sokszor 2x a főzeléket.
Na, az éjszakáinkon nem változtat. Maradt a sírva kelés, cumira visszaalvás. Csak pár éjjel volt nyugodt. Szerintem ez most megint a foga lesz. Marha jó.

A tejpépet meg azért kérdeztem, mert a drága nem mindig eszi meg, van hogy kiköpi vagy pedig látványosan öklendezik tőle. De ezt is kifigyeltem, ha nem nagyon éhes, akkor leköp vele. Ha éhes akkor szépen megeszi. De akkor nem ízlik neki csak kényszerből eszi? Ki érti ezt?!

Torna, most nem voltunk 2 hétig ez a rusnya kórság miatt, de addig fogunk járni, míg a mászás be nem indul. Már nincs semmi baj, de még ezt megvárjuk.

Julcsi drága, biztosan nem miattad lettek betegek. Hidd el! Fogd fel úgy, hogy azért betegek, hogy még többet bújhassanak hozzád, mégtöbbet szeretgesd őket. Lehet, hogy csak erre vágytak!

Edith, merre jársz?

Andi, milyen volt a törpékkel a mamánál? Gyönyörű idő volt. Nálatok is?

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Sziasztok

Julcsi: biztos, hogy nem miattad betegek a lányok, hogy is lehetnél te az oka, amikor annyira jó anya vagy! (és persze az Árpi meg nagyon jó apa)
Tegnap mesélte az ikres barátnőm, hogy fiuknak napok óta magas láza van. Mondtam neki, nálatok mi a helyzet és most hívott, hogy az egyik baba tele van kiütéssel. A másikon egy darab pötty sincsen.
Egyszer említetted, hogy olajt csepegtettek a fülükbe fürdéshez. Ez milyen olaj? A Szandi imádja a fülét a vízbe rakni, maikor fürdik és félek, hogy valami baj lesz.

Barbi: a tejpépet a Szandi sem szereti, nagyon ritka, hogy elfogadja, egy egész adagot, talán csak egyszer evett meg.

Újabb felfedezésre jutottam. Azt vettem észre, ha 9-kor keltem és etetem, nem alszik a déli kajáig és nagyon nyűgös, mint most is.
Ha viszont hagyom aludni 10-ig, legkésőbb fél 12-kor már vissza is alszik és sokkal nyugodtabb.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Sziasztok:)

Ezer éve nem írtam, csak olvasni van időm, úgyhogy azért képben vagyok:)

De úgy vettem észre nem is hiányzok :lol: :lol: :lol:

Haragszok is érte :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol:


Julcsi, csajoknak jobbulást, Bence is volt egyszer ilyen, neki 3 napos láza volt.
Én nem hiszek abban, hogy azért lennének betegek, mert nem vagy jó anya. Sztem te mindent megteszel a lányokért :)

Barbi, Kata sem eszik délelőtt. Ő 7-8 körül reggelizik, 10-11 fele elalszik, 12-körül kel, ebédel, játszik, alszik, 4-5 körül uzsonnázik, este 9-10 körül eszik, és alszik. Még 7 óra körl el szokott aludni egy órát.

Reggelire anyatejet, tápszert kap,
Most kezdtem bevezetni hogy a délelőtti alvás előtt egyen egy mini krémtúrót, de nem igen kell neki. (olyan kiszerelésű mint a danonino, csak ez krémtúró)

Ebédre főzeléket eszik husival,

Du. vagy gyümölcsöt, vagy tejpépet, vagy ezek kombinációját.
Simán a tejpépet Kata sem eszi meg (Bence se ette)
Én vagy gyümölcslével csinálom víz helyett, vagy a gyümölcspürét tejpéppel sűrítem. Mi a Baby Love kekszes, és a grízes tejpépet esszük.

A vacsi megint anyatej vagy tápszer.

Engem az aggaszt, hoy inni nem iszik:(

Reggel megissza az adagját, kb 2,5-2,8 dl-t, utána a főzelékébe teszek pici vizet, ez kb 1/2 dl, és az uzsiba is kb 1/2 dl (kiv. ha gyümölcsleves tejpépet eszik, mert ilyenkor ugye 2 dl a gyümölcslé) majd a vacsi szintén 2,5 dl körül van.
De nappal hiába kínálom, nem kell. Se a víz, se a tea, se a gyümölcslé, se melegen, se hidegen...

Sztetek elég neki ez a kb 7 dl naponta?

Bence továbbra is bepisil, a vizelete neg. szóval ne mtudjuk hogy a hideg miatt van-e vagy lelki dolog...
Éjjelre kéri is, és rá is adom a pelenkát. Engem ez nagyon elkeserít:(

Egyébként egy méretű pelenkát hordanak:)

Na pusz, nálunk folyik a nagytakarítás, mennem kell.

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Túl vagyok a vasárnap délelőtti főzésen, etetésen, altatáson (mosogatás még várat apára) és boltosos játszáson.

Julcsi!

Komolyan mondom, elpityeregtem a soraidon, annyira rendes vagy. Persze hogy Rád bíznám Virágot nyugodt szívvel, a csajoktól sok rosszaságot nem bírna ellesni. Tényleg nagyon köszi a segítség felajánlást. Irigykedem mindig, hogy milyen jó Nektek, hogy elérheő közelségben vagytok egymásnak. Az más kérdés, hogy nem szívesen laknék Pesten, de a közelében igen.
Laci hétvégén a fél éjszakát bevállalja, hétköznap viszont én nem akarom. Másnap egész nap autóban ül, jövő héten pl. megy Olaszba, nem akarom, hogy valami baleset történjen. Egyébként már hozzászoktam a kevés alváshoz, időnként este korábban fekszem, néha még Barnus ébren van, de Őt Lacira bízom.

Barbi!

Ne izgulj a tejpép miatt, Virág sem szereti, de úgyis ehet egyre több mindent. A tegnapi vendégségben volt egy 1 éves kisbaba, a tesó tejérzékeny, így anyuka nagyon óvatos a tejtermékekkel, nem is kapott még semmit. Viszont a felnőtt kaját eszi, tegnap épp rántott húst sült krumplival. Csodálkoztam. De arra rájöttem, hogy fokozatosan és óvatosan én is hozzá fogom szoktatni Virágot a mi étrendünkhöz.
Anyós: Hát volt pofája úgy viselkedni, mintha semmi nem történt volna. Szóba sem hozta a dolgot. Én meg nem is beszéltem vele. Felajánlotta, hogy kiviszi Virágot levegőzni, de én lepattintottam. Ebből gondolom értett mindent.
Alvás: Hiába tört át a 6. foga, még most is kínlódik napközben, mérgesen rág mindent, visítozik, szóval még most sincs nyugi.

Zsuzsi!

Na látod az evés helyrejön, meglátod a mászás, járás után többet eszik majd, kell neki az energia. Öltöztetést tényleg nehéz eltalálni, de most már legalább vége a nem alvásnak.

Márti!

Nem lehet, hogy a tejpépből nagyon jól lakik Zsombi, azért nem kell neki a főzelék? Én anno Barnusnak ha tejpépet adtam délután uzsonnára, annyira telítette, hogy nem volt hajlandó vacsorázni semmit. Éjjel meg persze éhes volt, úgyhogy szépen ébredt is. Ekkor kicseleztem, este kapott tejpépet, délután tápot, innentől végigaludta az éjszakát. Ez csak egy tipp, de én kipróbálnám a délelőtti gyümit. Ha akkor sem kell neki a főzi, akkor lehet, hogy édesszájú a kiskrapek.

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Zsuzsófi!

Nem lehet, hogy a költözés viselte meg? Teljesen új környezet, új ismerősök ... stb.

Miért nem vették fel az oviba?

Hogy van tesód kisbabája? Szopizik?

Márti!

Írtad, hogy nem veszik fel Szonit az oviba év közben. Nálunk beveszik, de csak akkor, ha májusban beíratáskor beíratta az anyuka, és a jelezte, hogy mikortól fogja hozni (feltéve, hogy betöltötte a 3. évet, szobatiszta, és tud egyedül enni).

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Csajok!

Ti mikor tudtok levegőzni a gyerekekkel? Nem gondoltam volna, hogy ennyire bajban leszek.

Hétköznap még csak-csak, de az is rázós. Szóval Virág kel reggel 6-kor, kb. 9-től alszik egy órát. Mire felkel, felöltözünk, fél 11, háromnegyed 12-re pedig legyünk otthon, mert délben kajál. Persze közben el akar aludni a babakocsiban, de kb. 20 percet szunyál, ami arra jó, hogy az ebéd utáni lefekvésből ne legyen semmi. Az ebéd utáni alvást pedig nem akarom tolni, mert a cél, hogyha végre egy kicsit nőne Virág, akkor egyszerre aludjon a két gyerek.
Barnus 4-kor jön, onnantól nem birunk mozdulni, mert Barninak csak anya kell ráadásul sötétben ki a fene szeret babkocsot tologatni?

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Edit:erre én is gondoltam, hogy túl jól lakik a tejpéppel, de odáig nem jutottam el hogy megkéne cserélni a 2 kaját :oops: .Meg arra is gondoltam hogy ízetlen neki a kaja, mert eddig megevett nagyjából mindent és most a cékla sem ízlett nei pedig az édes!!!!! :shock:

Nagyon jó volt Izáéknál, majd ha lesz időm-most mind2 manó rajtam lóg=apa tanfolyamon van- majd teszek fel képeket!!!!

Szerintem Julcsi drága te nem stresszeled a manókat....valami más, vagy valaki más :roll:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Na végre, kicsit többet kellett most visszaolvasnom, mint az elmúlt pár napban.

Én is a napirendünkkel vagyok bajban, már agyalok rajta egy ideje, de semmi épkézláb nem jut eszembe. Azt gondolom, hogy ez így nem túl jó, de lehet, hogy majd maguktól váltanak.
Szóval, mi reggel jó korán kelünk, ez kb. 5 és 7 között van, de változó. Olyankor esznek tápszert, 240 ml-t. Után a játszanak, de fél 9-9 fele már megy a nyügi. Attól függően, hogy mikor volt a reggeli, kb. 9-fél 10-10 körül tízóraiznak, ez tejpép, és utána egyből el is alszanak. Marci néha már a kaja közben is csak kamillázik, úgyhogy ilyenkor altatni sem kell őket, hanem pikk-pakk alszanak. Általában 2 órát alszanak, néha 3-at, ritkán ennél rövidebbet, és olyan fél 1-1-fél2 körül (megint az előző kajáktól függ) esznek ebédet. Utána már rögtön nyügik kezdenek lenni, főleg Flóra. Mi ilyenkor szoktunk kimenni sétálni. Nagyon szerencsés napnak könyvelem az olyat, ha délután még alszanak, pedig nagyon kéne nekik. Még ha sikerül is, akkor is este már fél 6-tól kb. alig lehet bírni velük. 5 körül szoktak gyümit enni, fél 8-kor fürdenek, aztán kaja, és alvás.

Ha el is alszanak délután, az nem ritkán 2 órámba telik, és jön egy fél órás szunya.

A másik a séta. Nem szeretnek lenni a babakocsiban, legalábbis azt hiszem. Max. 1 órát tudunk kint lenni, mert már üvöltenek. Ilyenkor tuti elfogy egy üveg tea is közben, mert anélkül már az első 10 perc után üvöltés lenne.

Lehet valamit nagyon rosszul csinálok/csináltam, de valamiért így alakulnak a napjaink. Estére már rendszerint teljesen kész vagyok.
Most mondjuk elaludtak az előbb, nem is értem, kiváncsi vagyok meddig tart.

Tegnap jól éreztük magunkat anyuméknál, délután egy nagyot sétáltunk, 6 körül jöttünk haza, akkor pedig jött egy barátnőm (nagy szerencsémre). Együtt fürdettük őket, aztán el is aludtak rögtön. Apa csak már az alvó gyerekeket látta, sikerült olyan későn hazajönnie. És amin a legjobban felhúztam magam, hogy ma sincs itthon. Reggel még úgy ment el, hogy max. 1-ig fog dolgozni. Hááát, asszem már ez meghiúsult.

Na, frankón nem is reagáltam senkinek, majd lenyugszom és ha időm engedi, akkor jövök még.

Andi
Kép
zsandi
 
 


Iza és Zsombi:
Kép


Iza mesél Szonónak:
Kép


jó helyre hoztatok :lol:
Kép


a manók megszerelik az asztalt:
Kép

Zsombi a zongora alatt:
Kép

Zsombi Dénessel:
Kép

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Még 1-2 régebbi kép:
ez a kedvencem a gyönyörű lánykánkról:
Kép

ez Zsombi művészete:a szájjal dudálás:
Kép

ez meg mikor a kiskrapek beállt a zuhanyzóba:
Kép


zsömlét majszoló gyerekeink:
Kép

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Zsandi:de ha ilyen korán kelnek, akkor miért nem alszanak 2x?????
Zsombi is korán kel, ő is tízórai után dől ki, meg du-án 3 óra körül.Bár mostanában volt 1-2 nap, hogy reggeli után aludt, meg este 6 óra körül, de ez nagyon vacak volt mert úgy kellett ébreszteni a fürdéshez!!!! :roll:
Sajnálom, hogy ma is egyedül vagy!!!!! :(

Barbi:megelőlegeztem a puszijaidat, tudtam , hogy küldöd!!!!Már fél 10 után ott voltunk!!!!! :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok

Edit: a sétával nekem is gondjaim vannak.
Egy átlagos napon a Szandi reggeli után játszik egy kicsit aztán alszik ebédig. 12-13 körül eszik, ha minden jól megy és szép az idő ilyenkor megyünk le. De nem igazán szereti, valahogy nincs el a babakocsiban. Ahogy az Andinál nálunk is csak teával lehet lecsillapítani, amúgy végig nyöszörög. A három órás kajánál aztán beájul és alszik majdnem 6-ig. Ha valamiért nem mentünk délben sétálni, ilyenkor megyünk.
De ha nagyon szenvedős napja van, vagy éppen nagyon alvós, nem megyünk le. Ha hisztis, akkor azért, ha álmos, akkor meg azért, mert beájul, még mielőtt felöltöznénk.
Én ilyenkor nyitott ablaknál altatom.

Andi: nálunk tegnap volt ez, a Ferkó elment 1-2 órára dolgozni délután, végül csak fürdetésre ért haza. :evil:

Márti: nagyon jók a képek! Hihetetlen Zsombi milyen „nagy” fiú. Olyan komolyan ül a képen, hogy legszívesebben megdögönyözném.

A Ferkó gyerekmentesített. Elmentek anyósékhoz ebédre, nem igazán örültem neki, de én nem akartam menni, az anyós viszont megsértődött volna, ha a Szandit nem viszi. Most egyedül vagyok, és nem tudok mit kezdeni magammal. :oops:

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Zsuzsi:dejózzál!!!!! :wink: Lazíts, olvass könyvet, vegyél egy jó forró fürdőt!!!!Ezzel jót teszel a Szandinak is!!!!!

Én nem görcsölök a sétán, nekünk minden nap kell kicsit levegőzni, már csak a Szoni miatt is...amikor úgy látom, hogy jó kedvű, nem nyűgös a kismanó akkor szoktunk lemenni.Zsombi nem igazán ismeri a babakocsit, csak ha a Tropicariumba megyünk akkor utazik benne :P .Amúgy vagy fogom vagy magamra kötöm. :lol: De sajna ettől sem fogyok egyáltalán, pedig majdnem 10 kg-ot cipelek!!!! 8)

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Mindenkit puszilnak az Izáék!!!!! :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Jó reggelt, szép új hetet mindenkinek! :)

NA, visszatértem én is a frontra, de még nem sikerült mindent visszaolvasnom. De igyekszem. :)

Eltekeregtük a hétvégét, ami nagyon jüól is telt, de volt egy kis keserű szájízem most a végefelé. Kicsi lányom szerencsére helyrejött, még néha köhécsel egyet-egyet, de már jól van.

Közben, mielőtt továbbolvasnék, írnék egyet s mást, mert aztán nem fogom tudni, hogy mit kell írnom.
Terítéken volt a rokon-sógor-téma. Nos, én sógornőmmel jól egyezek, ott voltunk náluk a hétvégén, talál a szó, szeretjük egymást, jól érezzük együtt magunkat, de... Sógornőm egy borzasztóan rend- és tisztaságmániás nő, teheti is, hisz egész életében otthon volt és van. Egy nap 10x felmos, mosogat, port is többször töröl, nála sosem történhet meg az, hogy netalán a függönykarnis poros. (Nos, nálam most is poros az. :oops: ) Csütörtökön és pénteken nagytakarított otthon a patyolat házában, tegnap meg nekem sikerült elárasztani a kamráját. Van egy vízcsap ott is, és én megengedtem a vizet, hogy folyjon a vederbe, de túl hamar megtelt, és rengeteg kifolyt. Hááát, sógornőm nekifogott bőgni, hogy ő most mindent újra fel kell mosson, mindent, hűtőt, stb. félre kell húznia, hogy ő állandóan csak dolgozik és fölöslegesen. és folytathatnám. Olyan szarul éreztem magam, hogy csak na. Nem tudom, lehet, hogy itt is én vagyok a hibás, de ha ő tette volna ezt nálam, akkor biztos nem fakadok sírva és nem fakadok ki, hanem azt mondtam volna, hogy hadd a fenébe, csak víz, és fel lehet törölni. NA, de nem vagyunk egyformák. :roll: :roll: :roll:

Zsuzsi: örülök, hogy rendbejöttetek, és gratulálok Szandinak a mászáshoz! A jó éjszakákhoz is további jó szerencsét kívánok! :)

Edit, gratula ahhoz a 6.-hoz, úgy látszik, Virágnál nagyon sűrűn lépnek akcióba a fogmanók!

Julcsi, Sajnálom Livi pöttyösödését. Én még nem találkoztam a jelenséggel, de tudok róla, hogy létezik ez a 3 napos láz jelenség, de hogy mennyire fertőz vgy ilyesmi, nem tudom. Mielőbbi gyógyulást! Sőt remélem, hogy már van változás eddig is! :)

Márti, remélem, jól szórakoztatok Izáéknál, bár ezt hamarosan el fogom olvasni, csak még nem jutottam addig.

Barbi, köszi az érdeklődést. Ímhol vagyok! :P :P :P :lol: :lol: :lol: Szerintem is butaság amit a dokinő mondott, mert az nem a legjobb, ha éjszakára megtömjük a gyereket. Pont, mint a felnőtteknél. Igaz, szerintem az sem jó, amit Kriszta művel, hogy 30-40 ml-t eszik vacsorára, de ha ennyi kell neki!? Igaz, az éjjel 12-kor megetettem vele a maradék 100 ml-t is.
Igen, ne csodálkozzatok, 135 ml-nél többet még véletlenül sem készíthetek, mert úgyis otthagyja, még ezt sem eszi meg mind szinte soha. Ma is 60 ml-t hagyott belőle. Készítettem utána tejpépet, mert abban is tápszer van legalább, de nagyon keveset evett abból is. Szóval, tényleg nem éhes, ha nem eszik. De napjában közel sem eszi meg az 500 ml tejet, így arra gondoltam, hogy valamilyen más tejtermékkel muszáj kiegészítenem az étrendjét. Túrót kap már 7 hós kora óta, de nem szeretnék minden nap adni neki. A Danoninoról mi a véleményetek? Tudom, hogy nincs benne mesterséges színezék és tartósítószer, de vajon ennyi elég? És mi van az epres meg málnás ízesítéssel. Hisz még ezeket nem lehet adni nekik? Vagy maradni a barackosnál, vaníliásnál? Adjatok tanácsot, mert a tej, tejtermék az nagyon fontos még az ilyenkorú babáknál! :)

Na, olvasok vissza még...

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


NA, sikerült befejezni a visszaolvasást! :)

Zsuzsi, azt elfelejtetem írni, hogy örülök, ha már nem bukik annyit Szandi! krisztánál már oda jutottunk, hogy amikor tápszert eszik, nem is muszáj előkét tennem, pedig eddig (Mondjuk ő már 4 hós kora után mind kevesebbet bukott, ami szinte egyik napról a másikra következett be.) csakis egy nagy textilpelus jöhetett sóba, mert messze lőtt a bukás.

Szóba került még az alvás és a levegőzés-séta.
Hát nálunk úgy van a program, hogy nincs program. Illetve van valami programszerűség, de ez nincs kőbe vésve. Pedig amíg csak tápszert evett, addig volt, de aztán jöttek az evéssztrájkjai, mint most is, és mindent felborított saját magának. De én ezen nem parázok. Ez van, és kész. Viszont nálunk ált. 3x, de kétszer biztos alszik egy nap. Mivel ő is korán kel, ált. 7 körül, de van, hogy hamarabb is, ilyenkor már, 9-fél 10-kor ismét alszik. Most is. Ami ált 1-1,5 óra. Felkel, tízóraizik, ami ált. gyümölcs vagy tejpép gyümölccsel, és ha befejeztem a dolgomat, ilyenkor megyünk sétálni. De volt, hogy a koradélutáni alvása után mentünk. Aztán délben mindig megkínálom tápszerrel, mivel írtam, hogy ő még így is túl keveset eszik belőle, és ha minden igaz, 1-2 óra felé elalszik ismét. De ilyenkor jó, ha alszik 1 órát. Majd felkel, és kapja a főzit, de ez már nem ebéd, inkább uzsonna.
Én első perctől nem szoktattam a túl korai lefekvéshez, Krisztának 9 és 10 közé esik az elalvási ideje, de eddig nem lehet kibírni a déli alvással, így ő délután 5-6 felé mindig elalszik és én nagyon szeretem ezt, mert nem nyűgi, még van egy kis időm másra is, meg minden. ekkor ismét jó nagyot szuokott aludni, általában 8-kor én ébresztem. (Vagy István, na! :roll: ) Ekkor játszanak ők egymással egy jót, addig én vacsit készítek mindenkinek, esetleg még a szomszédék is átjönnek, és akkor így eltelik az idő 9-fél10-ig, akkor aztán jön a fürcsi és a vacsi meg aztán alvás. Kopogjam le, már péntek óta átaludta az éjszakát, hátha marad ez még egy ideig. (Barbi, akkor először valóban furcsa volt, de már kezdem ismét megszokni a sok alvást! Majd akkor esek pofára, ha újra kell kelni! :roll: :roll: :roll: ) Ja, amikor 8-kor felkel, lehet, hogy megkínálom egy kis tejpéppel vagy maradék főzivel, ha igényli, de nem adok sokat, sokszor nem is kell neki. Így sem, úgy sem eszik este megfelelő mennyiségű táoszert, mint ahogy napközben sem, igaz!

Még eszembe jutott valami. Julcsi, te kérdezted, hogy hogy írják helyesen azt, hogy mije, valamije. Hát így, j-vel írják, mert így valakinek a birtokára utal, a rag meg a -je. Jaj, és a muszáj-t is j-vel írják. (Bocs', ez nem okoskodás, de tényleg kérdezted! :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: )

NA, asszem ennyi.

Nem. Edit, hát mindenesetre vastag a bőr az anyósod képén. Sajna, ilyen emberek is vannak. Jó, hogy a párod melletted áll mégis.

Na, kellett nekem elkiabálni. 9 után aludt el a lányom, és máris a földn mászkál. Ez van. Enniyt a másfél órás délelőtti alvásáról. :roll: :roll: :roll: :P :P :P :P :P

Puszi, és kellemes napot mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Edith:én nem tudok erről a "kötelező" fél liter tejtermékről...... :roll: , én úgy tudom hogy igazán csak 1 éves kor után szabad tejterméket adni, de legkorábban 10 hónapos kor után.Én nem adok neki még semmit.

Zsu:valahol olvastam hogy egy 1 éves gyereknek átlag 1 liter a folyadékigénye, úgyhogy ez a 7 dl gondolom elég a Katicának, majd szól ha szomjas!!!! :lol: Napi folyadékban benne van minden amit eszik-iszik.

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Az egyéves gyermekek folyadékigénye kb. egy liter, melybe beleszámít az anyatej (ha még szopik a baba) és/vagy a tápszer, a tej, a gyümölcsök, főzelékek víztartalma, és amit inni adunk. A legjobb, ha forralt vizet, babavizet vagy alacsony ásványianyag tartalmú szénsavmentes ásványvizet adunk a kicsiknek.

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Szép jó reggelt!

Márti, örülök hogy jól éreztétek magatokat az Izáéknál. Nagyon jók a képek. És a puszielőlegezést köszi. Honnan tudtad? :wink:

Edith, sógornőd szerintem találhatna valami mást, amivel elfoglalja magát. Írtad, hogy nem dolgozik, szerintem pótcselekvés neki ez a takarítás. De ez nem normális. Nem is jó egy ilyenhez látogatóba menni, annyira ragyog minden, félsz leülni, nehogy összepiszkold az ágyat. Nem?
Én nem tudom, (nálunk is poros a karnis :lol: ), de el kell dönteni, hogy én vagyok a lakásért vagy fordítva.
Nem suvickolom minden nap a kéglit, bele is őrülnék, ha erről szólna az életem. Nem élünk koszban, de egy kis kupi belefér. Hiszen élünk ebben a lakásban nemcsak kirakatnak használjuk.
Mindenesetre én sem fakadtam volna sírva, hogy kifolyt a víz. Ebből is látszik, hogy már belegárgyult a takarításba. Ne érezd rosszul magad, inkább sajnáld, milyen üres lehet szegény élete?

Séta:
nekem is jól meg kell gondolni, mikor tudunk menni. Hiszen délelőtt alszik, utána ebéd. Mire felöltözünk és kiemennénk, már fél óra múlva újra aludna. Ha séta közben alszik el, akkor jól kicsesztem magammal, mert csak 1/2 órát tud aludni a babakocsiban, nem fér el. (és utána tiszta zizi, nem aludta ki magát) Ha viszont itthon maradnánk, minimum 1 1/2 órát alszik.
Alvás után pedig uzsonna és már szinte sötét van, úgyhogy én is ezen agyalok, hogy vagy 1/2 órát sétálunk, vagy az alvás rovására megy.

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Sziasztok!

Julcsi!
Hogy van Livi? Pöttyök múlóban? Megmutatjátok dokinak, vagy már nincs rá szükség?
Ha valóban van összefüggés a betegség és a környezet között, nem hinném, hogy te lennél rájuk ilyen hatással. Nagyon jó anya vagy, ahogy "ismerlek", kizárt, hogy emiatt lenne.

Márti!
Örülök, hogy jól éreztétek magatokat! Olyan jó, hogy tartjátok a kapcsolatot, és a képek is nagyon jók!
Párodnak újból indult a munka a héten?
Én sem értem, hogy miért nem alszanak napi 2x, de kellene nekik, nem azért, hogy nekem könnyebb legyen, hanem nagyon nyügik így délután és este. Sokkal jobban eljátszanak, örömködnek, ha délután is szundítanak kicsit. Tegnap végül 3-5-ig aludtak, erre kéne valahogy ráállnunk.

Zsu!
Szerintem is elég a 7 dl folyadék, főleg, hogy a főzelékben meg gyümiben is van. Ha nem lenne elég, Katica "szólna", az tuti.
Azért valamilyen szinten jó, hogy betegség, fertőzés nem áll Bence bepisilése miatt, de valami oka biztos van. Így viszont nehezebb lesz kideríteni, remélem hamar a végére tudtok járni.
Milyen a pesti élet? Már belerázódtatok? Hogy tetszik? Párodnak az új munka?

Edit!
Nem semmi anyósod! De ha a párod is melletted áll, az azért jó!
Gratula a 6. fogacskához (lehet már írtam), jól belehúzott a kiscsaj. Ha így halad, hamar túl lesztek az egészen.
Átköltöztél végül másik szobába? Virág hogy viselte?
Megoldódott Barni evés kérdése az oviban?
Nekünk a levegőzéssel/sétával még az is gond, hogy azon túl, hogy én sem szívesen mennék sötétben sétálni, a gyerekek meg egyenesen utálnak. Néha előfordult, hogy a Zsolti nagymamájához este mentünk át (10 házzal lakik arrébb), és végigüvöltötték azt a pár percet. Azóta kézben visszük őket ilyen alkalmakkor. Mintha félnének a sötétben a babakocsiban, vagy csak az zavarja őket, hogy nem látnak semmit gyakorlatilag.

Zsuzsi!
Hogy telt a tegnapi szabad 1-2 órád? Elhiszem, hogy nem tudtál mit kezdeni magaddal, én is jártam már úgy, hogy örültem a gyerekmentesítésnek, aztán csak kóvályogtam a lakásban, hogy mikor érnek már haza.
Örülök, hogy kezdi Szandi elhagyni a bukást. Alakul ez!

Edith!
Nem semmi a sógornőd! Azért ez az én olvasatomban már beteges. Valszeg tényleg túl sok a szabadideje, amit valahogy ki kell tölteni. Egyébként ilyen esetben én tuti nem bőgtem volna, ilyeneken valahogy nem tudok. :roll: Sőt! Nálunk, ha vendégek vannak, nem szoktam foglalkozni, hogy mit mivel koszolnak össze, utána majd kialmolok, ha szükséges. Fő, hogy jól érezzék magukat, meg mi is. Nálam a függönykarnis mellé még tudnék írni egy-két dolgot, ami poros... :oops: De valami csoda folytán nem érek rá minden nap suvickolni. Örülök, ha egy héten egyszer tudok port törölni ott, ahol a papok táncolnak.
Ergo, toll a fülébe (Márti után szabadon).
Tejtermékről én is úgy tudom, hogy majd 1 éves kor után, úgyhogy mi még nem eszünk ilyeneket. Bár nem vagyunk mérvadóak, szerintem mi soha nem fogunk rendes állagú, felnőtt kaját enni.

Andi
Kép
zsandi
 
 


Na, elküldtem az előzőt, mert agybaj kerülgetett volna, ha elszáll.

Évi merre jár?

Szombatom anyósomék Ausztriában voltak bevásárolni. Egy csomó ruhát kaptak a gyerek karácsonyra, amit már most odaadtak, hogy tudjuk hordani. Főleg azért, mert Marcinak a pulcsi, amit hoztak, éppen csak jó, karácsonra már bele sem fog férni. :lol: A Zsolti nagymamájától meg kabátot kaptak, már azt is felavattuk.
Kicsit rákattantak a bébikompra, most, hogy Marci folyton álldogál. Szerintük az nagyon tuti lenne neki, és pillanatok alatt elindulna. (De minek? Még csak 8,5 hónapos!!! :shock: ) Szóval, nem fogok nagyon csodálkozni, ha egyszer beállítanak két komppal, bár tegnap ecseteltem a hátrányait. Mondtam, hogy én bébitaxit akarok nekik karácsonyra, erre anyósom lecsapott, hogy akkor majd ő vesz nekik azt, én meg találjak ki mást. Aranyos! :roll: A kedvenc nagymama (a Zsolti nagymamája, egyébként szeretem ám, csak néha ütközünk, amióta megvannak a manók) meg kifejtette, hogy a bébitaxi szart sem fog érni nekik, a komp a tuti. És azt is elmondta, hogy ezeknek a gyerekeknek már darabos kaját kéne enni, és a mi levesünkből, krumplifőzelékünkből is adhatnék nekik, nem csak ezeket a szarokat, amiket kutyulok nekik. Szóval lányok, hülyeség az egész rendszer, amit mi itt próbálunk követni, hajrá a felnőtt kajával! :lol:

Andi
Kép
zsandi
 
 


Andi, már én is megkaptam, hogy szegény gyerek ezeket az ízetlen szarokat eszi, ahelyett, hogy... :?
Én már csak mosolygok rajta, nem is érdekel. :lol:

Tegnap vettem az Ádámnak babakekszet. Én nem tudom, de olyan kis lusta, szépen ette, ha én fogtam a kezemben. Ő bezzeg nem akarta. Nem is értem, a játékokat, amiket azonnal a szájába gyömöszöl, azt bezzeg fogja. :lol:
Szóval, egy kekszet megevett és utána olyan fintort vágott! Vajon akkor jött rá, hogy ez nem is ízlik?
Szerintetek, ha összetörök belőle pár darabot, gyümölccsel megeheti?

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Barbi!

Szerintem igen, ha ez tényleg babáknak készült keksz. Mi van benne? Hol vetted? Olyasmi, mint a babapiskóta?
Mintha egyszer Edit írta volna, hogy a DM-ben lehet kapni tojás nélkülit. Én is szeretnék nekik lassan.
Egyébként bevallom töredelmesen, hogy a múlt héten egyszer adtam nekik babapiskótát. Ez akkor volt (lehet még nem is meséltem), amikor kipróbáltam a darabos bébiételt. Csak Marci kapott, evett pár kanállal, aztán olyat hányt, hogy szerintem az előző napi kaja is kijött belőlet. (Bocsi) Ezek után Flórának már nem is mertem adni. Nagyon el voltam keseredve, hogy tuti nem fognak soha darabosat enni, és kiváncsiságból kapott mindkettő a kezébe egy-egy egész babapiskótát. Simán nyalogatták, ették, majdnem elfogyott az egész. Szegények azóta sem kaptak, de nem csak a benne levő hozzávalók miatt, hanem szerintem állatira cukros is.

Andi
Kép
zsandi
 
 


Tök jól néz ki a vonalzóm! x Ezért nem kellett volna annyit szarakodni vele. Amúgy sem találtam még olyat, ahol tetszett volna minden rajta, azért váltogatom folyton, hátha egyszer ráakadok olyanra, ami jó is.

Andi
Kép
zsandi
 
 


Sziasztok!

Edit, nem tudom hogy Bencét a költözés viselte volna meg, hiszen ez jóval később jelent meg:( Pont onnantól kezdve hogy bejött a hideg(ebb) idő. Vhol hallottam hogy ez is állhat a háttér mögött. Mindenesetre elvisszük urulógushoz, úgyis kell a fitymájával is kezdeni vmit, mert hiába kenegetjük-húzogatjuk, nem javul:( Jó nagy trauma lesz szegénykémnek:(

És azért nem jár oviba, mert nincs hely. De talán jobb is így, azóta sok helyen hallottam hogy a gyereknek 4 éves korában lesz szüksége már a közösségre, addig csak megterheli....

Orsi babája jól van, szopik, azt nem tudják mennyit, mert nincs mérlegük (bölcs döntés :)) de hízik rendesen. 1 hetesen volt 3410g, pedig a kórházban még 3120 volt.
Azóta is hízott, de számadatot nem kérdeztem. Viszont nagyon, nagyon sokat sír:( Szinte egész nap. Teljesen mindegy neki hogy kézben van-e vagy az ágyában, sír....Eddig leg. éjjel aludt, de mostmár azt is kezdi elhanyagolni. Orsi meg kezd kibukni....

Már mindent száműztek, ami okozhat hasfájást, használják az infacolt, és mégis.

Ezen szvsz csak az idő segít:)

De ha van vmi jó ötletetek, szívesen veszem:)

Zsandi, imádok Pesten lakni, főleg a falu után:) Olyan jó hogy midnen közel van, mindent gyorsan el lehet intézni, van játszótér, stb. És hogy vannak körülöttem emberek!!! Ez olyan jó:)

A párom utál ott dolgozni, ahol, mert nagyon sok egyhuzamban a meló, ráadásul széthúz a csapat. Olyan környezetben meg, ahol mindenki alátesz a másiknak, nem jó dolgozni. Akar is munkát váltani, de kihúzzuk tavaszik, akkor több a lehetőség.


Köszönöm az ivásos hozzászólásokat, akkor nem aggódok:) De azért ma leviszem őket a doktornénihez, mert Kata megint taknyos, és köhög.
Bencének meg kell beutaló a pulmonológiára.
Meg az urulógiára is...

Képzeljétek, úgy örültünk hogy iylen szép lakást sikerült kifogni, hoy nem kell semmit csinálni, erre közölték velünk, hogy 27-én jönnek vízórát cserélni, bonthatjuk szét az egész wc-t:( Ki tudja mikor lesz pénzünk megcsinálni????
Úgy el vagyo kkenődve:(

Ja és kicsit se vagyok ideges ám, mikor 5 napja késik a mensim:(
Én nem akarok még tesót, és a párom sem:( És védekeztünk. Ha most becsúszik ne mtudom mit fogunk csinálni:(
Jó ez így karácsony előtt:(

Na lépek, segítek apának bontani...

ZSu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Márti, a dokinőm is mondta, és egy könyvben is olvastam, hogy kb. fél liter tejet kell megenniük a babáknak egyéves korukig, hisz addig ez a fő táplálékuk. Aztán nem tudom. Egy másik nőnek, Madridban azt mondták, hogy MAX. 500ml legyen a tej. Mondom, nem tudom, mit higgyek, mert száz helyen ezerfélét írnak-mondanak. Én úgy tudom, hogy a tej a fő táplálék 1 éves korig, a többi is kell, természetesen, a bennük lévő többi vitamin meg tápanyag miatt, de a kálcium nagyon szükséges a csontok meg általában a szervezet fejlődése szempontjából.

Tehéntejet nem szabad adni a gyermek egyéves koráig, de ha a családban nem fordult elő allergia, érzékenység, akkor a tejtermékeket hamarabb is meg lehet kóstoltatni és adni nekik. Én ezt több forrásból tudom így, nálunk pedig semmiféle allergia nincs a családban. Ezért mertem megpróbálni a túrót. Még nem tudtam dönteni, hogy mit tegyek más termékekkel, de utánanézek-járok még.
Én itt babakekszet, piskótát nem kaptam, de amúgy is arra gondoltam, hogy 8 hónapos korától bevezetem a glutént is a Kriszta étrendjébe. Ezt már 6-7 hónapos kortól lehet adni nekik. És egy gluténes tejpéppel gondoltam kezdeni, nem egyből kenyérrel. A keksszel, piskótával még várni fogok a tojás miatt.

Ami sógornőmet illeti, lányok, nagyon tévedtek. Neki ez nem pót cselekvés, hanem főállás. :roll: :roll: :roll: Mondtam is neki, ő még nem tudja, mit jelent az, hogy du. 4-5-kor hazajössz hullaként és akkor kell nekifognod mindennek, takarítás, mosás, főzés másnapra, stb. Mindig a 2 gyerekével érvelt. Dehát ő a hülye, mert tudja jól, hogy félórát van eredmnye a munkájának, dehát szereti a mártírt játszani. És még ő sír, hogy nem becsülik a munkáját. Na, mindegy, nem ócsárolom többet, mert ez hibája neki, de azért vannak jó oldalai is, és örülök, hogy szeretnek minket, és örömmel járunk egymáshoz, és jószívű, mert rengeteg mindent ad, amije van (egész nyáron uborkát, paradicsomot, paprikát tőle kaptuk, krumplit, almát zsákszámra adja, és nagy segítség, bizony ez is!), talál a szó és nagyokat tudunk nevetni is együtt. Mondom, már megszoktam, hogy ilyen, ezért is tettem túl magamat hamar a dolgon.

Eszembe jutott, hogy a ruhák színe is szóba került. Háááát. Szinte mindenkitől rózsaszínt kaptunk ajándékba. Amikor valaki nem azt hozott, már ujjongtam. :D De ... Ellensúlyoztaa dolgot az, hogy sógornőm nekem adta az összes babaruhát, amiben felnőtt 2 FIÚ. Akadtak pirosak, sárgák és rózsaszínek is közöttük szép számban, de a zöme úgyis zöld és kék volt. Viszont én nagyon szeretem ezeket a színeket és rá is adom Krisztára a házban is és kint is. Sokszor kérdik, hogy fiú-e? Ilyenkor mindig mondom, ni, magán is kék a ruha vagy barna vagy mittom én milyen, mégis asszony. Na, akkor lássatok ti pofát. :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:
Különben pénteken vettem egy aranyos kis bundás bőrcsizmácskát Krisztának és barna. Úgyis csak ezen a télen hordhatja, szerintem vadiújan fogjuk eltennia kistesónak, és kaár kislány, akár fiú lesz, találni fog hozzá. Ja, és a babakocsink is sötétkék. Vannak benne pirosas-sárgás minták, de a kék dominál. És újan vettük, krisztának. Engem ez a szín izé nem érdekel. Szerintem egy fiúra is lehet rózsaszínt adni bizonyos korig. Aztán mondjuk már nem, de a narancs, a piros, a sárga, ezeket bármikor rá lehet adni. Istvánnak is vannak piros pulóverei, sőt, neki nagyon jól is áll.

NA, megyek, mert a leányom ismét elaludt, és folytassam a munkámat.

Jaj, Andi, egyszer nekem is volt Baby's First site-os vonalzóm, de nem szeretem, mert nem mutatja a korát. Engem nem érdekel amúgy, hogy hány nap vana szülinapjáig, inkább szeretem tudni pontosan mekkora! :) Nézz be esetleg az én vonalzóm oldalára, de ennek meg az a hibája, hogy az egész hónapokat nem mutatja, csak amikor már egyész hónap + egy naposok. De nem baj, legközelebb előre mondom, hogy figyu, Kriszta holnap 8 hós lesz, mert nem szeretnénk kimaradni a hófordulós kívánságokból! :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: :wink: :oops: :oops: :oops: :roll: :roll: :P :P :P :lol: :lol: :D

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Zsu, Pillanatnyilag nem szeretnék a bőrödben lenni mensiügyileg! :) Én épp most lábalok ki az egész hétvégén tartó vérzésből. Most, hogy nem szedem a gyogyót ismét nagyon erős volt. Sosem szokom meg. :roll: :roll: :roll:
Sajnálom a bontást. De azért nem értem, a vízórák nálunk elérhető helyen vannak a kagyló alatt, hisz minden hónapban leolvassák, tehát nem kell roncsolni semmit, ha netán ki is kell cserélni őket. Furcsa az a megoldás!

Tesódék próbálják ki a masszázst, Sab cseppeket, ha valóban az a gyanú, hogy görcsei vannak a babának, ha meg nem, akkor mindenképpen kellene egy kivizsgálás valami. Bár ha jól eszik és nő, akkor valószínű, hogy nincs nagy problémája, csak a közelséget, a figyelmet szeretné kikunyerálni 100%-osan. :)

Ne mondjatok semmit, mentem!!! :oops: :oops: :oops:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Edith!
Ez aranyos, hogy majd mondod, ha Kriszta betölt egy hónapot! :D Majd még keresgéleg én is tovább, addig is titeket riogatlak a folyton változó csíkkal. De sok helyen az is a bajom, hogy nincs ikres figura.

A színek: én elhatároztam annak idején, hogy a törpék tuti nem lesznek egyforma ruhában, még úgy sem nagyon, hogy ugyanolyan, csak a színe más. Azért volt egy-két olyan ruhájuk is, de nem sok. És azt is elhatároztam, hogy nem lesznek csak rózsaszín és csak kék ruhácskák. Ehhez képest azért én is hajlamos vagyok ilyen színeket venni. Viszont sok ruhát kaptunk kölcsön egy kislány után, abból szétválogattam, hogy melyiket melyik gyerekem fogja hordani. Így Marci is simán van sárgában, pirosban, Flóra meg zöldben, kékben, akármiben. Nálunk is tök mindegy, hogy milyen, annyi csak, hogy Marcira nem adok rózsaszínt. A narancssárga viszont szerintem tök jól áll neki. Az emberek meg amúgy is vakok, ha kék-rózsaszínben pompázunk, akkor is megkérdezik a nemüket. Még a fülbevaló sem könnyíti meg a döntésüket. :lol:

Zsu!
Akkor most ebben a helyzetben azért drukkolok, hogy ne jöjjön még a kistesó, de egyébként meg kiváncsi vagyok, hogy közülünk kinek lesz először egy vonalzóval több a neve alatt. :lol: Az is olyan izgi lenne. (Én nem veszek részt ebben a "versenyben", nekem marad a létszám annyi, amennyi. :D )
Hol van az a vízóra, hogy a cseréje miatt szét kell verni az egész WC-t? Az előző tulaj befalazta?

Na, úgy hallom, hogy véget ért a délelőtti szunya, magyaráznak a szobában a törpék.

Andi
Kép
zsandi
 
 


Edit, itt a lakótelepen nálunk a wc mögött va negy fal, és amögött vannak a vízórák. Régen ez csak egy levehető randa vaslemez volt, de ugye aki felújított, az ezt is megcsinálta. Na ez nálunk úgy lett megoldva, hgoy elé raktak egy adak ytongot, majd felcsempézték, és csak két 15x10cm-es kisajtó van, ahol le lehet olvasni az óraállást. ezen meg ne mlehet kicserélni. Így bontani kell. Mivel most nemigen lesz pénzünk megcsinálni, jól fog kinézni a wc-nk.....

Most szedi le Tamás a csempét, egyesével, hogy lehetőleg ne kelljen az egész wc-t újracsempézni. Ugyanilyen csempét meg biztos nem kapnánk....


Én se szeretnék a helyemben lenni, de hát ez van. Még várok egy kicsit, aztán veszek tesztet. De most se anyagilag, se lelkileg ne mbírnánk el egy újabb gyerekkel. A párom sokszor kivan ettől a kettőtől is, és azt is elég nehéz volt elérnem hogy egyszer legyen majd harmadik. De most én se akarom. Nekem is nehéz, a két kicsivel, tanulni, dolgozni szeretnék, és ne mmegőrülni.

De én aki iszonyatosan abortsuzellenes vagyok, én tegyem meg???
HIszen azért szültem 18 évesen, mert nem tudtam megtenni:(

De ha tényleg terhes vagyok, azt hiszem most muszáj lesz:(

Csak ha így lesz ne kívánjon nekem senki boldog karácsonyt :cry: :cry: :cry:

Na bocsi, nem untatlak titeket a dilemmámmal, csak olyan ideges vagyok :cry: :cry: :cry:

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Én már adok a kajámból Zsombinak kis kiflidarabokat.És a gyümiben a banánt villával széttöröm a többit még turmixolom és a főziben is a krumplit csak szétnyomom.Próbáld meg így Zsandi, hátha bejön nekik ez a kissé átmenetes dolog.A fiamnak eddig nem volt ezzel gondja.De ha ez sem jó,akkor még várj vele!!!Ne aggódj nem fognak örökké pépeset enni!!!! :wink: :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Zsu:ne stresszeld magad, vegyél 1 tesztet és akkor megtudod, hogy mi a helyzet!!!Engem a bizonytalanság megőrjítene!!!! :?

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Megjártuk ma a bőrgyógyászatot, Virág pocakján néhány piros folt lett. A dokinéni szerint gyenge ekcéma, újat nem evett semmit, amire előjöhetett volna. Kaptunk kenőcsöt, apa hozza el a patikából. És képzeljétek, beengedtek soron kívül, pedig kb 20. beteg volt előttünk.

Hát jól elindítottam ezt a levegőzés témát. Látom, másnak is van gondja vele. Férjem szerint túlparázom ezt a kérdést, vigyem, amikor ráérek, ha elalszik, elalszik, ha nem, akkor nem. Persze utána nem neki nyűgösködik a 20 perc szunya után, elaludni újra itthon meg már nem bír.

A sötétben nálunk is fél Virág, ha autóban ül, még a belső világítást is fel kell kapcsolni.

Márti!

Levágtad Zsombi haját? A tusolós képen olyan jól fésült kiskoma, a zsemle evősön meg nagy a haja.

Edith: Hát jó sógornőd van! És tényleg van két gyereke? De akkor azokkal mikor foglalkozik? Mert nekem is van kettő, de nekem nagyon kevés időm marad a takarításra. Az is úgy, hogy futólépésben és két napra elosztva.

Andi: Egy éjszakára átköltöztem, de 1,5 órát kiabált (nem sírt) és utána sem aludt el, csak ha odamentem. Fa@a éjszaka volt. Egyébként én a Dunának megyek, mert most a felső egyik szemfog kezd világítani.
Vonalzóm nekem lesz több, ez biztos!!!
Barnus egyre több mindent eszik, valamelyik nap főtt tojást főzetett velem vacsira, mert állítólag a kedvence!!! Eddig meg sem volt hajlandó kóstolni.

Zsuzsófi: Nekem a múltkor 14 napot késett a mensim, de én biztos voltam, hogy nem vagyok terhes. Egyrészt védekeztünk, másrészt mindkét terhességemkor már a beágyazódáskor megmondtam a páromnak, hogy terhes vagyok, annyira feszült a hasam és a mellem.
Gondolom a vízórás hozzászólásod nem nekem szólt, hanem Edithnek.

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Ma főztem Virágnak alma-krumpli-gesztenye-csirkemell alapanyagból főzeléket. Nagyon ízlett neki!!!

Andi! Én nem veszek bébikompot, sőt be sem engedem a lakásba. Ennek több oka is van:

- Minden falnak az élét letöri
- A bútorok alsó részét és a küszöböket a kereke karmolja
- Barnabást nem bírja el, és hogy tiltsam ki belőle?
- Nem vagyok hajlandó kiszabadítani a bútorok és játékok közül, amikor felakad bennük
- Nincs nagy akadálymentes területünk
- Kb. 8 hónapos kortól tenném bele, de ha megtanul járni, úgyse akar benne lenni. Szóval ahhoz elég drága, hogy használja kb. jobb esetben 4-5 hónapig.
- Hogy egészségre ártalmas -e, abba nem menjünk bele, vannak pro és kontra érvek is.
Nálatok elbír a lakás két ekkora szerkezettel?

Bocs, még véletlenül sem akarom kritikaként illetni, ha nálatok lesz a gyerekeknek. Én láttam a barátnőméknél, mit tesz vele a gyerek, na akkor döntöttem el, hogy hozzánk be nem teszi a lábát.

Virág négykézlábból úgy tűnik, megtanult felülni. Ma ülve pakolgatta ki a játékkosarat és a kosár mellé egy kupacba tette a
játékokat. Majd megtalálta a babáját, azzal kezdett játszani. Olyan volt, mintha azt kereste volna a sok játék között. Majdnem megzabáltam.

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Ja! Elfelejtettem megírni, hogy a gyerekorvos szerint Virág túl nagy. Most 8200 gramm, szül. 2650 grammal. Szerinte ne adjak neki annyit enni. Felvilágosítottam, hogy nem eszik sokat, na erre nem tudott mit mondani. Serinte olyan, mintha 3,5 kilóval született volna. Frankó, már az is baj, hogy behozta a pocakomba összeszedett lemaradást. Márti! Rögtön eszembe jutottál!

Most már lépek, mert meguntok!

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Sziasztok!

Nálunk most kezdődik a délutáni móka, lehet megőrük addig, míg apa hazaér. Marci már csak a szeméd dörgölte meg sirdogált, adtam neki teát, az ölemben bealudt, most meg óbégat a kiságyban. Nem sír, hanem dumál. Flóra szintén. Ha így haladunk, akkor kb. 4-re sikerül is elaltatnom őket, hogy fél 5-kor meg már keljenek. :evil:

Edit!
Nem éreztem kritikának a bébikompos felsorolásod, örülök, hogy leírtad, sok dologra ezek közül nem is gondoltam. Én alapból nem szeretnék, mert állítólag nem azokat az izmokat dolgoztatja, amit kellene, azon kívül ha egyszer ne adj Isten borul, akkor a gyerek a fején landol, mert másképpen nem tud. Az, hogy a ház leamortizálódik valamilyen szinten, ez nem jutott eszembe, de ezzel nem is nagyon foglalkozom, mert most róluk szól minden, mégha félévente festeni is kell. Már így is frankó céklafoltok vannak az étkező falán az etetőszékek mögött, amiket nem tudok onnan eltüntetni, csak ha festenék. Így még nézegetem egy darabig, addig is kerül oda más kaja is. :lol:
Na, azt nem tudom, hogy hogyan közlekedve vele mindkettő egyszerre, azért nem kifutópálya a házunk.
Mindenesetre én nem veszek, ha meg mégis kapunk, akkor majd hébe-hóba megmutatom nekik, hogy ilyenük is van, aztán annyi.

Gratula Virágnak a felüléshez, nagyon ügyi! Aranyos lehetett a nagy pakolásban.

Milyen gesztenyéből csináltad Virág ebédjét? Már én is régóta meg vagyok indulva, hogy veszek natúl lefagyasztottat, de igazából nem is tudom, hogy hol lehet kapni.

Márti!
Köszi a tippet darabos kaját illetően, most éppen ott tartok, hogy nem érdekel, hogy még nem megy. Lehet majd bepróbálkozom egy kis villával összetört banánnal. Próbálom úgy felfogni a dolgot, hogy pár hónapja még azon agyaltam, hogy nem fog nekem menni ez a hozzátápi, aztán mégis ment. Majdcsak kialakul valahogy. Mindenesetre mi még kiflicsücsköt nem eszünk. :)

Andi
Kép
zsandi
 
 


Ez a doki barom! Hogy lenne sok? Mi is annyik voltunk kb. 8 hónaposan, nekünk nem mondták, hogy sok. Pedig mi még kisebbek is voltunk születéskor.

Flóra ma megtett mászva kb. fél métert. :D Nem egy komoly távolság, de azért kezdetnek nem rossz. Majd csak belejön. :roll:

Andi
Kép
zsandi
 
 


Én dög, lefeküdtem aludni.
Kb. 5 perce feküdtem, mikor csörgött a mobilom. Majd utána a vezetékes. :evil: Visszafeküdtem és az Ádám jelzett a bébiőrben. Bementem hozzá, semmi gond, alszik csak szerintem látta, hogy lefeküdtem.
Na, ezután már nem feküdtem vissza. :roll:

Edit, a mi védőnőnk is mondta, hogy 6 hónapos korára kell megduplázni a szül. súlyát. Mondta ezt 4 hónaposan, mikor már túlvoltunk rég a duplázáson.
Amikor megszületett az Ádám minden 10 ml-ért könyörögtünk, hogy megegye. Most végre eszik, vegyem el előle? Mekkora baromság ez!

Szerencsétek volt a dokinál, és kivételesen normális emberekkel akadtatok össze. Én a múlkor már ordítani tudtam volna, és hangosan tettem a megjegyzéseket, mikor a dokicsajnál csak a leletet kellett leadni, karomban a lázas gyerek, nyűgös és senki sem enged előre.
De szemét módon kicseleztem őket, kimentem az utcára és felhívtam a dokinénit, hogy most értünk a rendelőbe, itt az Ádám is velem, mert nem tudtam kire hagyni, de ahogy látom tele a rendelő.
És csak a leletet adom le. A drága csaj behívott előre. :wink: :lol:

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Jajj, nagyon ügyes Flóra, hogy már mászik. Szépen halad, jól csinálja!

Virág meg áll? Gratula.
Aranyos lehetett, ahogy kereste a babáját. :lol:

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Zsu, jó, hogy mondtad ezt a vízóra cserés dolgot. Utána is fogok járni, hogy a megveendő lakásunkban mikor kell majd kicserélni. Vegyél tesztet minél hamarabb. Mert ha még időben vagy akkor van rá gyógyszer ami meghozza akkor is... Tehát nem kell más beavatkozás.

Andi, nagyrészt egyetértek Edittel, de én már csak azért sem vennék bébikompot, mert ÉN úgy gondolom, hogy felesleges a gyereket belekényszeríteni, majd ugyis megtanul járni. Az egy természetellenes helyzet és félnék, nehogy megterheljem vele valamilyüket. Szerintem, ha elég éretteklesznek rá akko rmajd elindulnak egyedül. Asszem ez Dorkánál nemsokára bekövetkezik. Viszont én is bébitaxit akarok venni, mert az végül is segítheti haladni előre és még hajthatja is majd magát ha akarja. Nem lebeszélni akartalak (és mást se!) ez csak az én véleményem.

Márti, sztem levágtad a Zsombi haját. Ugye? Na, hát mi is a Liviét. Azóta Figaro-nak hívom, Árpi meg Apródfejűnek. Szerinted, milyenre sikerült a haja? :lol: Hát szerencsére neki gyorsan nő és különben is sapkaszezon van.

Edith, elég gáz a sógórnőd. Mondjuk bocsi, de boldog élete lehet, ha ez a legnagyobb öröme. Én inkább sajnálom szegénykét. És valóban mikor törődik a két gyerekkel?
A napi egy liter tejre mire gondolsz? Tehéntejre? Mert a folyadékot kajával is be tudod vinni a calcium meg... Ti már esztek túrót és ha minden kajába raksz tápot akkor az elég. Én pl. nem rakok a főzikbe tápot viszont esznek tejterméket. Na meg reggel-este tápot.

Barbi, babakekszet mártogathatsz neki teába is, meg tördelhetsz gyümölcsbe is. Van egy isteni receptem a már tejes babáknak. Danonino vagy krémtúró, banán, sinlac vagy babakeksz. Nálunk most ezek a slágerek uzsira.

Csajok a nagy dilemmám! Dorka ujjabban a genyó nagytesót játssza. Mindig elveszi a Livitől azt amivel szegény játszik. Az meg ahelyett, hogy visszavenné vagy beletörődik, de amikor nagyon szarul volt akkor sírt is. Magyarázom és mutogatom a Dorkának, hogy nem szabad elvenni a másiktól a játékát, majd ha megunja akkor játsszon vele. De hát szegény néz rám és látom, hogy nem érti. Akik már nagyobb tapasztalattal rendelkeznek mikortól fogják fel ezeket a kicsik? Jó, tudom nem 10 hónaposan, de mégis? Vagy van valakinek valami jó rávezetési trükkje?
Beszéltem dokinénivel, mondta, hogy ez előfordul ez a vírusos láz utáni pöttyösödés. Azt mondta, vigyem le ha nem javul 2-3 napon belül. De már csak a pofiján van és a lábszárán halványan. De a törzséről kezéről szinte teljesen eltűnt. VISZONT taknyosodik befele. Én ezt nem értem. Egyikből a másikba. Elkeseredtem, hogy lehet az anyatej hiánya miatt. De meg is győztem magam, hogy a Dorkának aki szintén nem kapott sokat, semmi baja(kopp-kopp-kopp). Szóval szerintem alkati kérdés is. Ezt most már a saját gyerekeim tapasztalatából mondom. Mindenesetre eddig szerettem a telet, de egyre inkább utálom. De legalább jó a kedvük, most is püfölik egymást. :lol: :lol: :lol:

KépKép
kgiulia
 
 


Na végre...összebalhéztam a babanettel nem engedett be 30 percig , mert előtte nyomogattam a belépés gombot és 5-nél többször nyomtam=TOLL A FÜLÉBE!!!!!! :lol:

Barbikám:látom nem pihizted ki magad, mert a Virág nem áll, hanem ül!!!!! :roll: :P

Edit:graula a lánykádnak, és hogy a babát kereste elő gondolom ez még nagyobb öröm neked!!!!! :lol:
Még nem kopasztottam meg a kiskakasunkat :lol: , csak szerintem néha az őrangyalai belövik a séróját, néha meg tök kócos a kincsem...van is 1 kép, majd felrakom!!!!!

Zsandi:Flórácskád is nagyon ügyes!!!!!Akkor ő mászni fog a Marci meg kúszni?????Vagy a fiacskád is mászkál már?????? :lol:

Julcsi:te ne kezd az anyatej hiányos dumát.... :roll: , szerintem nagyon nem kéne neked gondolkozni, mert mindíg valami őrültségre jutsz=miattad metegek a manók, anyatej hiány.....őrület!!!! :shock: Ha sok szabadidőd van inkább írd a csajoknak a naplót, asszem ők is jobban járnak vele és te is!!!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


kis kócos:
Kép

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Össze vagyok ám én is gabalyodva.
Szóval: Flóra ma KÚSZOTT kb. fél métert. Én meg már megelőlegeztem neki itt a mászást.
Marci viszont kb. azóta, amióta feláll, azóta mászik ezerrel. Most már szépen, szabályosan. Halad is, mint a golyó, most is itt rángatja a szg. zsinórjait. :shock: Nem is értem, hogy kerül ide. :wink:

Andi
Kép
zsandi
 
 


Julcsi, szegény lánykáid METEGEK lettek. Ez valami újabb vírus? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Márti!!!! :P :P :P :P :P :P :P

Julcsi, köszi a tanácsokat. Nem 1 literről van szó, csak fél literről, és természetesen tápszerre gondoltam, én tehéntejet nem adok neki egyéves koráig. De megnyugtattál. Épp ezt szerettem volna tudni, hogy ha már nem eszi a tápit (ma is eddig vagy 200 ml-t ha megevett belőle), akkor adhatok-e Danoninot, túrót. És ez nem árt, ha napi rendszerességgel kapja? Mert ha nem tápszer, akkor valamivel kell ezt pótolni, nem? Szoktam a főzibe is egy-egy kanálka tápszerttenni, de gondolom, az még mindig kevés. Írd meg légyszí, hog ymilen ízesítésű Danoninot adsz a lánykáknak! :)

Szerintem következetesen kell mondogatni a babáknak, hogy nem szabad elvenni a játékot, felnőtt módon magyarázni nekik, szerintem biztos értik, na nem azt, hogy ne bántsd a húgodat, de magát a tiltást, hogy nem, nem szabad. előbb utóbb csak lesz eredménye. Örülök, hogy Livi jobban van.

Edit, gratulálok Virág babának a csücsüléshez. :) A bébikompot én sem tartom jónak mindazon okok miatt, amiket felsoroltál, bár nálunk az előszobában pl. lambéria van és nem is szándékozunk azt lecserélni-ledobni onnan, míg a manók fel nem nőnek. De van a bébikompnak egy másik hátránya. Nem magamtól tudom, a gyógytornász mesélte, akihez járunk tornára. A lábfejen megmerednek az izmok a lábujjon járástól-állástól, illetve a járásnak nem a megfelelő módját tanulják meg a gyerkőcök: nem sarok-talp-lábujj lesz a sorrend, hanem csak lábujj. Mutatott is egy ilyen merev lábfejes babát, és azt mondta, hogy csak rendszeres masszázzsal lehet javítani rajta.
Szóval, kecsegtető szerentyű, mert csak beleteszed a gyereket és jól elvan, míg végzed a dolgod, de ha ez az ára, nekem inkább nem kell. nem szeretnék én sem senkit megsérteni ezzel a véleményemmel, de engem meggyőzött az eléggé káros voltáról , ezért nem fogok venni. Kapni meg nem hinném, hogy kapunk.

Na, felkelzt a leányom, megyek etessem meg. Krumpli májjal készült ma.
És képzeljétek, nem nyersen!!! :roll: :roll: :roll: :roll: :oops: :P :P :P :P :P
Még jövök, ha minden igaz!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


NA, evett a lányom, szinte mind megette, csak vagy 2 kanálkával hagyott. nem baj, amúgy is kívántam! :oops: :oops: :oops: :P

Még annyit akartam, hogy más jellemzésbe nem megyek bele a sógornőmet illetően. Ugyanaz a véleményem, mint nektek, és kár tovább fokozni. A gyerekei már nagyok, Beni negyedikes, hamarosan betölti a 11-et, Dávid meg most pénteken tölti a 7-et. Nála a foglalkozás mostanában annyiból áll, hogy Beni, menj tanulni. Beni, tanultál? Na, te tudós, milyen jegyet hozol haza holnap? A gyermek, persze, alig közepes. Pedig olyan jó feje volt, dehát azzal, ha azt mondöod neki, hogy ó, te nem tudsz semmit, azzal nem segíted a gyereket! Dáviddal más, ő is kicsi jófej, de ő sosem kap szidást, sosem verődik meg, mindenért beni a hibás. Most tudom, hogy ismét megbotránkoztok ezen, de annak ellenére, hogy fiatal, 33 éves, úgy gondolkodik, mint 100 évvel ezelőtt. Persze, hogy könnyebb, ha a gyerek nézi a tévét, miközben ő tud nyugodtan takarítani. :roll: NA, mindegy legalább látok egy ilyen példát magam előtt és tudom, hogy milyen NEM akarok lenni, és hogyan NEM akarom nevelni a gyerekeimet.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Andi!

A Sparban vettem gesztenyét, a zöldség részlegen. Zacskóban van, főzött és tisztított, nagyon fincsi. Én azért még főztem egy kicsit, 3 db-ot tettem a főzibe, a többi irány a fagyó.
A múltkor vettem szemest, az is van, na az 1 órás főzés után is kemény volt.

Gondolkoztam, és rájöttem, mitől lehet ekcémás a csajom. Mosószert váltottam két hete, úgyhogy vissza a régi jól bevált.

Barbi! Ne aludj annyit, még csak ül Virág meg kúszik ezerrel. :D

A bébikompról nem akartam lebeszélni senkit, csak a véleményemet írtam le. Én ha kínlódik Virág főzés közben, akkor viszem magammal. Az egyik szélső szekrénybe csak műanyag dobozokat tettem, ezt képes pakolni 1 órát is. Ez Barninál is bevált, másik szekrényre nem vágyott, így megúszták az edényeim!

Julcsi!

Fontos az anyatej, de hidd el, a betegség genetika kérdése nagyban. Ne emészd Magad, inkább puszilgasd meg Őket, mikor ilyen gondolataid támadnak. Nekem annyira példa vagy előttem az ésszel szeretni dologban. pl. mikor leírtad Livi éjjeli nem alvását kicsi korban és hogy hogyan szoktattad le róla vagy a kajákban történő válogatásnak sem engedtél. Szóval Jó anya vagy, hidd el!

Most ment el nem régen Apa Olaszba. :cry: :cry: :cry:

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Zsombi felállt a Szoni székénél én fogtam neki, ő meg húzogatta a térdét...na mondom felültetem a székbe :arrow: elkezdett hangosan kacagni és olyan puszikat kaptam, amiért segítettem neki hogy csak kamilláztam. :P Apja állítása szerint valamelyik nap felmászott a kiscsibész a nagy ágyunkra!!!!!Ott találta a párom hasalva..nekem még nem produkálta!!!!!

Julcsi:szerintem már ilyen életkorban is nagyon sok mindent értenek...különben miért vigyorognak állandóan a NEM szó hallatán, csak kóstolgatja Dorina a Livit :lol: , de majd visszakapja!!!!Szerintem nyugodtan mond neki, a gyerekek többet tudnak -értenek mint gondolnánk!!!!
Ugye nem sértődtél meg az előbbi letolásom miatt????? :shock:
De ez az "anyatejes vonat" már elment, ha azt kaptak volna lehet hogy akkor is ugyanennyiszer betegek , csak hamarabb túl vannak rajta.Van ám nekik immunrendszerük, csak ugye ez a vacak fogzás legyengíti azt!!!!Ne mindíg magadban keresd a hibát, hisz TE MINDENT MEGTESZEL ÉRTÜK!!!!!!Imádlak ugye tudod!!!!!Én már rég megzakkantam volna 1 ikerpárral nem is tudom, hogy te meg a Zsandi hogy bírjátok ilyen jól!!!!! :wink:

Na babataki december 16-án szombaton jó?????!!!!!Csak hogy kipihenjük magunkat vasárnap!!!!! :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Edit:itt vagyunk neked mi :? , tudom ez a dolog nem pótolja a párodat és vacak érzés egyedül lenni...de gyere és beszéld ki magad ha gond van és ha nincs akkor is!!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?