Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Én is E. Zsoltnál szültem. Nálam azért akadt egy kis gubanc, de nem tudok Rá haragudni. Kedvelem.

Boldizsár már 15. hetes.
rachel
 
 


Hát... szerintem a doki nem kap több pénzt a kórháztól ha bemegy levezetni a szülést - csak kifizetik az ügyeleti díjat ami néhány százas óránként. A kismama ilyenkor ugyanis a kórháznak !!! fog fizetni...

Ennek megfelelően a dokinak külön kell majd perkálni.

A sima szülés (amihez majdhogynem orvos se kell) lesz majd 25 e Ft... a bonyolultabb, esetleg fájdalomcsillapítós stb. 100e is lehet... a kórházak pedig sok olyan dolgot is felszámolnak 1-1 szülésnél amit vagy nem is vett igénybe a kismama vagy nem is használták fel (pl. több szuri, sok kesztyű stb.)...szóval nem kiszámítható a dolog...

Én nem fogok a kórháznak fizetni azért ami jár (szülés)... ha pedig nem a választott dokimnál szülök akkor az ügyeletes se kap majd tőlem pénzt.
Vendég
 


Sziasztok!

Tegnap megünnepelük Viki 1. szülinapját. Olyan édi volt ahogy bámulta a tortán a tüzijátékot. :D Néhány kép:

Kép

Kép

Anita
Kép
Kép
wikyanya
 
 

 
 

Igen-igen. Sikati még előttem van. :wink: :D

Ma voltam az első NST-n. Érdekes egy vizsgálat. Olyan kényelmes volt azt a bigyót negyed óráig a pocakomon tartani, hogy csak na...
De a lényeg, hogy legalább hallhattam a picur szívhangját. Tök jó élmény!!! Egyszer-kétszer megunta és arrébvándorolt egy picit, de vissza is tért egy pár pillanat múlva.
A szülésznő meg egy jó alacsony vérnyomást mért nekem (90/60), pedig nekem mindig tök normális szokott lenni (120/90). No de sebaj. Egyébként minden rendben volt a vizsgálat során.
Lili már 2900 gramm. Szabó doki azt mondta, hogy szerinte kb. még egy fél kilót fog felszedni, de annál többet ne is nagyon hízzon, mert akkor félő, hogy nem tudom megszülni. Én eléggé picike vagyok, és hát nagy baba, pici mama... :oops:
No majd kiderül.

Kép
Kép
giga1
 
 


Én ma konkrétan rákérdeztem Surányinál, hogy tudnak-e már valamit a kórházban az új rendelet kapcsán, de azt mondta, fogalmuk sincs, hogy mi lesz, hogy lesz...

Hát ez van.

Amúgy minden rendben van velünk, nem is híztam sokat az utolsó uh óta, Bébike már irányban van, és mindene a helyén. :) Legközelebb már nekem is lesz NST is. :)
Vendég
 


[quote="csakegy"]H írta:csakegyát... szerintem a doki nem kap több pénzt a kórháztól ha bemegy levezetni a szülést - csak kifizetik az ügyeleti díjat ami néhány százas óránként. A kismama ilyenkor ugyanis a kórháznak !!! fog fizetni...

Ennek megfelelően a dokinak külön kell majd perkálni.



Több műsort hallgattam már végig erről, és egyértelműen azt mondták, hogy terv szerint kapni fog belőle a doki, méghozzá a munka mennyiségétől és nehézségétől függően. Tehát mikor sima szülés van, akkor kevesebbet (de te is kevesebbet fizetsz a kórháznak és több marad neki a megszokott hálapénzből), ha meg 30 órás fájdalomcsillapítós vajúdás után császár, akkor sokat fizetsz a kórháznak, de ő is sokkal többet kap belőle.
és számlát kapsz, részletest, amin felsorolják, hogy mit kaptál. Hacsak nem feküdtél altatásban, akkor gondolom kiszúrhatod, ha valamit pluszban ráírnak. Most azért tehetik meg, mert nem látsz bele, hogy mit számláznak a TB-nek.

Ettől persze biztos lesznek visszaélések (ilyen az ember), meg lesznek, akik valamivel rosszabbul járnak, de olyanok is, akik jobban. Mert a számlás részt elszámolhatják. Nem mondom, hogy tökéletesen fájdalommentes az átállás, de én örülök, hogy valami elkezdődött. Talán a gyerekeinknek már soha nem kell borítékot osztani a tisztességes ellátásért.

Persze gondolom egyértelmű, hogy ez az én véleményem... nem akarok meggyőzni senkit arról, hogy jó l(jobb) esz így, főleg, hogy én is csak remélem. Csak leírtam, hogy ne csak a negatív érzések, gondolatok szerepeljenek ezzel kapcsolatban.
sikati
 
 


A gond az, hogy kiszámíthatatlan... pillanatnyilag mindenki tudja előre, hogy mennyit fog adni a dokinak, szülésznőnek, alapítványi szobáért... ez egy teljesen kiszámítható, tervezhető dolog, lehet előre spórolni...
De őszintén szólva én NEM szánok 100 ezret csak azért, hogy ne az ügyeletesnél szüljek, mert ugye ennyi a maximum... márpedig ennyire is felmehet az összeg... És ebből ugye kérdés, hogy mennyit kap az orvos, nem tartja-e még ezen felül is a markát... és akkor még mindig ott van a szülésznő, a szoba... ami így már bizony igencsak felmehet, és hogy meddig, az akkor és ott fog kiderülni... Én sem pártolom a hálapénzt, de azt sem gondolom, hogy ez a "rendszer" majd egyik pillanatról a másikra fel fogja váltani... sokkal inkább az lesz, hogy ide is fizetsz meg oda is, és ki tudja, mennyit...
Egyébként újra megkérdezem: ha nekem biztosítottként jár a fájdalomcsillapító meg a kesztyű meg mittudomén, akkor ezeket miért akarják kifizettetni, ha nem az ügyeletesnél szülök? Ez ellentmondásos! Elvileg ugye a doki ügyeleti díját fizettethetnék ki, de itt most arról van szó, hogy ha neked nem jó az ügyeletes, akkor fizess ki mindent! Vagyis mindennek az 1/3 részét. Ez szerintem teljesen jogellenes! Milyen alapon?!
Vendég
 


sőt, nekem az a problémám, hogy nem tehetek róla, hogy nem tudok (tudtam) tágulni... és császár lett. akkor miért fizessek én többet??????? az életemért? vagy a gyerekem életéért????

K.
Kép
klauszka
 
 


Sziasztok!
Gusztustalan,amit ezek csinálnak!
De főleg at,aki ezt az egészet kitalálta! :twisted:
Sikati,
mi a helyzet a fájásokkal,elmúltak?

Ancsa,
köszönöm a képet,még nem volt időm berakni,majd holnap megcsinálom! :lol:

Nem sikerült erre a hétre időpontot megbeszélnem Toldi dokival,majd hétfőn hívom,hogy mikor mehetek! :?
Kis Levi tegnap éjjel már csak 2× keltett föl,szóval javulunk!!! :lol:

Mindenkinek jó éjszakát!
Kati

Kép
mano83
 
 


Anita!

Nagyon-nagyon aranyos Viki a kepeken!!!! :D
Meg tegnap kuldtem neki kepeslapot,de nem jott a visszaigazolas hogy elment-e!Remelem megkaptatok???Az o mail cimere kuldtem!

Mano!
Ugyes akkor Levi baba! :D

Cs1!
Tenyleg a pelenkas sorban vannak a melltartok! :oops: Nem akartalak megteveszteni csak nemreg atrendeztek es most mar nem tudom hogy mi hol van!Mi mar kinottuk ezt a reszt! :cry:

A mai tema:
Sajnos en meg nagyon raerek ezen gondolkodni! :cry: Mire en majd odajutok(ha)addigra mar kitudja mi lesz! :?

Kép
Kép
ancsa81
 
 


Sziasztok!
Anita,
Viki nagyon édes! :lol:

Nem tudom miért,de amióta szültem néha olyan vagyok,mita akit jó alaposan megvertek!
Úgy fáj a derekam,alig bírom Levit megemelni! :cry:
Pedig a súlyommal nincs gond,16 kg-ot fogytam 2 hónap alatt! :lol:

Kép
mano83
 
 


Mano,

mennyit híztál összesen? én 22-t, és 16 nekem is 2-3 hónap alatt lement. viszont nekem is fáj a hátam, már gondolkodtam gyógytornán és gyógymasszázson is. volt valaki közületek ilyenen? igaz, nekem nem a derekam, hanem inkább a hátam közepétől felfelé fáj a gerincem. és tiszta kemények a váll- és nyakizmaim.
Eliza próbálkozik a kúszásból- mászásba! Megőrülök!!!! :lol:

K.
Kép
klauszka
 
 


És mi lesz azzal a nővel, aki nem tud százezret kifizetni? Vagy ezt a tb fizeti? Én sem tartom teljesen jónak ezt az új rendszert, de abban is van valami, hogy nem maradhat így, ahogy most van.
Szerencsére én nem járok más orvoshoz, így nem tudom, hogy mondjuk egy fül-orr-gégésznek, vagy egy bőrgyógyásznak is szokás-e adni pénzt egy-egy vizsgálat után. Én nem hallottam erről. Akkor a szülész-nőgyógyászok milyen jogon kérnek el pénzt azért a vizsgálatért, amit nem magánrendelőben végeznek el, és amiért még a tb is fizet utánam. Vagyis miért kell nekem kétszer kifizetni az 1 vizsgálatot? Ha meg nem adsz nekik akkor legközelebb már nem úgy fog veled bánni... TISZTELET A KIVÉTELNEK!!!!!!!!

Jön ma valaki babamasszázsra egyébként? Klauszka?
Déltől lesz az első emeleten a tornateremben.
Én ott leszek... :wink:

Szép napot nektek!

Kép
Kép
giga1
 
 


Sziasztok!

Nekem is fajt a hatam az elso idokben!En rajottem hogy azert mert rossz tartasban szoptattam(probaltam)!Mindig ulve es elore gornyedve!Ha ti is ilyesmikent csinaljatok probaljatok meg mas pozban szopiztatni!Ez csak egy otlet!

Kép
Kép
ancsa81
 
 


Sziasztok!

Voltam a dokinál és Pilla tegnapelőtt megszült! csak annyit tudok, h minden rendben volt. bővebben nem nagyon mondott a doki. hétfőn megyek a kórházba, de lehet akkor már nem lesz bent. pedig már nagyon kiváncsi vagyok! és malira is.

Képzeljétek 90%, h Lilink lesz nekünk is, most eléggé egyértelműen azt mutatta. Szóval megnyugodthatunk név ügyileg, nincs több gond a fiúnevekkel :)

murphyke

Kép
murphyke
 
 


Hát én speciel a kórházi vizsgálatokért eddig még soha senkinek nem fizettem... és soha nem éreztem, hogy emiatt hátrányba kerültem volna ... (megjegyzem, nem is fogok fizetni ... ha ügyeletesnél kell szülnöm akkor az se kap majd... max. a szülésznő de ő is csak akkor ha én kérem fel őt előre és/vagy valóban jól végzi a dolgát és ezért hálás vagyok neki)

(a 2 genetikai UH-nál viszont egyértelműen!!!! éreztették velem, hogy egy kis senki vagyok mert nem vagyok a páciensük... és én ezért is félek az ügyeletesnél szüléstől... mert még a mindenki által istenített dokik is szemetek tudnak ám lenni ha nem kapnak pénzt... de én annyit még a felkért dokimra se szántam mint amennyit most csak a kórház zsebre szeretne tenni... az összes fillérre szükségünk lesz ha megszületik a baba és nem vagyok hajlandó a babára szánt pénzt egy doki zsebébe dugdosni... CSAK mert megzsaroltak... nálam a hálapénz az hálapénz... ha elégedett vagyok akkor fizetek.)

(a Sotén is járok egy belgyógyász profhoz - akinél igazából elég VIP konzultációkat és vérvételeket kapok - soron kívül behívnak stb- és az a doki soha nem nyújtotta eddig a markát... legutóbb vittem neki a nyaralásból egy üveg valamit annak pedig őszintén örült... na én az ilyen dokit tartom valóban jó orvosnak...)
Vendég
 


Sziasztok Lányok!
Próbálunk újra bekapcsolódni!

Becsi!
Nagyon köszönöm a gyors választ! Kétszer is megkaptam! :)

Ichtus!
Sára gyönyörű, az iwiw képeket is megnéztem! Nagyon érdekelne, h a hosszú haja kihullott és nőtt alatta másik? :?:
Megvolt a keresztelő, végül egy barátnőm kicsi angyalkája kölcsönzött nekünk ruhát! :D

Tüncsi mostanság így lazít:
Kép
állandóan a kezét rágja:
Kép
folyamatosan rácsodálkozik mindenre:
Kép

Cincérke

Kép
cincérke
 
 


Klauszka,
én 25-27 kg-ot híztam a terhesség alatt. :wink:
A tornán én is gondolkodtam,lehet hogy elketdek valamit.Bár most borzasztóan fáj mindenem,moccanni is alig bírok! :evil:

Ancsa,
nem is gondoltam arra,hogy esetleg a szoptatási pózzal lehet baj,mondjuk én mindíg fekve etetem Levit!

Cincérke,
Tünde nagyon édes,és mennyi haja van! :P
Újabban Levi is az öklét dugdossa a szájába olyankor tudom,hogy nagyon éhes! :lol:

Murphyke,
Gratulálok Lilihez! :D

Kép
mano83
 
 


Pillának ezúton is gratula! :) Mindenképp biztató, hogy nagy pocakkal is ki lehet húzni a végsőkig! Pilla, te vagy a példaképem e tekintetben! :)

Cincérke: tünemény ez a kiscsaj! :) Ezek a szemek!!!!!

Én is akarok babázni már!!!!!!!!! :roll:
Vendég
 


Én nem értem, akkor nekem miért problémázik a dokim a 20 kilón.... most tökre lelassult a fogyásom, 2 kilót híztam a legutóbbi óta, ha így folytatom, szülésig se lesz több 25-nél... Jó, messze van az ajánlott 12 kilótól, de én még nem láttam élő embert, aki azt tartani tudta volna. :)
Vendég
 


Sziasztok!!!!

Sajna babamasszázs ma is kilőve, keresztgyerekeim ünneplése van, rohanok ajándékokat venni, merthogy azt elfelejtettem... :oops: szerencsére tudom, mit, csak azt hittem, hogy eggyel korábbi péntek van.... :o
Nem is írok most mást, Pillának ezer gratula, Mali ha tud jelentkezzen, Murphyke szuper, hogy kislány!, Cincérke többször küldj képet Tüncsiről, hadd lássuk a gyönyörűséget!!!!
Giga, én sose fizettem a kórházban!! Kellett volna???? Én csak a magánrendelésen szoktam.

K.
Kép
klauszka
 
 


Sziasztok!

Nekem akkor is aza véleményem, hogy a fogadott orvos továbbra is elfogja kérni azt a pénuzt amit eddig elkért, + fizethetünk a kórháznak is.
Amit főleg azért nem értek, mert rendesen fizetem a Tb-t (nem keveset) akkor miért fizzessek pluszba bármit is.

Na mindegy , majd meglátjuk mi lesz.

Egyébként én mindig fiezetk akkor is ha a kórházba megyek.
Csak ott nem szabott a tarifa hanem persze csak a kérdésemre válaszolva közli a doki hogy annyit adjak amennyit gondolok.

PILLA GRATULÁLOK!!!!

Lányok, milyen tornára gondoltatok?

Ha valakit érdekel én csömörön jártam erobikozni, nagyon jó a csajszi aki tartja és ami nem egy utosó dolog nagyon olcsó.
Én 2 hónap alatt fogytam 3 kilót pedig ettem mellette rendesen.(én nagyon nehezen fogyok, bezzeg ha a hízásról van szó elég ha csak ránézek a kajára már feljött 2 kiló.)

Ha gondoljátok és fogyni vágytok próbáljátok ki.

Kép
tami2900
 
 


[quote="giga1"] írta:giga1s mi lesz azzal a nővel, aki nem tud százezret kifizetni? Vagy ezt a tb fizeti?


Gondolom, ugyanaz, mint most. akinek nem futja hálapénzre, az nem fogad orvost, hanem jár szépen a kórházba terhesgondozásra, és szül az ügyeletesnél. Jópár ilyen nő van így is úgy is (sajnos). ingyen szülni eztán is lehet majd, a 3 legközelebbi kórház egyikében, az ügyeletesnél.

Pillának gratula! :))

(én meg nem szülök ma, minden leállt.)
sikati
 
 


na skacok... ma olvastam egy jó hírt az egyik fórumon.

Az új törvény nem vonatkozik még ránk, állítólag csak azokra akik július 1 után szülnek. Tehát aki most terhes az még a jelenlegi dokijánál szülhet és nem kell (még) fizetnie.

Ha minden igaz, a törvényjavaslat is úgy szól, hogy majd a kórház dönti el, hogy bejöhet-e szülést levezetni a doki vagy fizetni kell érte. A kórházválasztás tilalma lesz majd "csak" a törvényben.


Még mindig kapják be de ez azért megnyugtatóbb...

(egyébként meg megmondom őszintén, hogy nagyon haragszom azokra akik a kórházi terhesrendelésen is pénzt adnak a dokiknak csak mert azt úgy illik... ők rontják el őket teljesen. Nem azért mondom, de ők akkor és ott a munkájukat végzik, munkaidőben, a kórház felszerelésével... és ezért az ember le is perkálja a TB-t rendesen. A doki pedig örüljön annak a pénznek amit a szülés után kap... mert egy-egy szülés egy átlagember 1/4 - 1/2 havi fizetése ami után még csak adózni se kell!!!!! Aki pedig megengedheti magának az úgyis magánrendelésre megy és nem egy büdös kórházba...)
Vendég
 


Én is most hallottam, és örülök nagyon! :)

Csakegy: kórházba azoknak is kell menni, akik magánrendelésre járnak, ugyanis genetikai uh-t csak a kórházi géppel tudnak végezni...
És ilyenkor nem ambulánsan megy az ember, hanem amikor ügyel a doki...
Én szoktam akkor is adni (nem volt még sok ilyen eset, hogy a kórházba kellett mennem), de akkor persze kevesebbet...
Vendég
 


nekem mindig ambulánsan kellett mennem UH-ra... az első genetikain bent se volt a dokim (dolga volt) a másodiknál pedig épphogy beesett... a munkaidejében volt a kórházban... nem miattam ment be... (igaz, a másodiknál rendes volt mert ő kérte nekem az időpontot nem nekem kellett hívni az osztályt - de az elsőnél csak annyit mondott, hogy kihez kérjek majd időpontot). Na nem reklamálok, nekem bejön, hogy a dokim nem spilázza túl a dolgokat.

(azért az UH-n tényleg lehetnének barátságosabbak akkor is, ha én nem fizetős privát kuncsaft vagyok ... és mutathatnának valamit a babából... a többi TB-s kórházban direkt úgy állnak a monitorok, hogy a kismama is láthassa a babát.... de én ezt úgy hidaltam át, hogy elmentem fizetős UH-ra ahol hatalmas plazma TV-n nézhettük végig az egész UH-t... 12e-t megért DVD-vel... és legalább nem volt az az érzésem, hogy azért fizetek ami eleve TB alapon is járna...)

Szóval amíg én a kórházban nem kapok extra ellátást (ami TB alapon nem járna - pl. plazma TV az UH-n, DVD, extra szoba vagy hasonlók) addig nem vagyok hajlandó külön is fizetni. Tényleg sok az a TB amit befizetek... néhány haviból kijönne egy szülés a Telkiben...
Vendég
 


Hát én úgy tudom, hogy a Telkiben azért még milliós nagyságrendű a szülés...

Nekem amúgy az a lényeg, hogy a DOKI lássa a babát, mert ő tudja megítélni, hogy minden rendben van-e vele. Ez az orvosi ellátás... az, hogy anyuka is lássa, az már egy plusz, nem várhatjuk el, hogy tb-ből finanszírozzák a mozizásunkat, mikor egy csomó fontosabb dologra alig jut pénz...
Az már egy emberi gesztus, hogy nekem a dokim a vizsgálat végén megkérdezte, hogy mennyit láttam (merthogy nagyon nyújtogattam a nyakam), és odafordította a monitort, hogy megmutogasson pár dolgot... Magánrendelésen meg van saját monitor, meg fotó, meg minden... de hát ott ezért fizetünk, hogy ne kelljen várakozni, hogy legyen ránk elég idő stb. stb.

Én nem mentem el külön uh-ra soha, engem maximálisan megnyugtatott, hogy a doki szerint szépen fejlődik a baba, mindene a helyén van, aztán majd látom eleget, nem is olyan sokára! :)
Vendég
 


Hát ha kiszámolom, hogy utánam mennyit fizet a munkáltatóm + az általam befizetett összeg.... khm... Szóval az éves szinten nagyon sok.

Egyébként meg pont Te írod, hogy a kórházban az alapellátás ját... tehát nincs indok arra, hogy külön is fizessek érte... (de a többi kórházban tényleg mutatják a babát... itt szerintem egyszerűen rosszul rendezték be a rendelőt... mert szerintem igenis joga van az embernek ránéznie a gyerekére... az még nem mozizás... a mozi a plazmaTv-nél kezdődik... a Sotén is bent voltam egyszer.. ott is figyelhettem végig a monitort... és a Péterffyben is volt egy monitor a fejem fölött... szóval ez szerintem csak szervezés kérdése... főleg, hogy Kistarcsa szemmel láthatóan elég jól felszerelt... )

Ja.. magánrendelés és várakozás.. hát én eddig akárhány magánrendelésen voltam mindig ezerszer többet vártam, mint a kórházban... (a csúcs az Surányi rendelője volt ahol néhány kismama majdnem egymás torkának esett a várakozás közben... azon folyt a vita, hogy miért a másikat hívták be előbb... amikor a reklamáló is már vagy 2 órája ott várakozott ... hát én kiakadtam de nagyon). Mondjuk ezért extra jó pont jár Kistarcsának.

(Mi nem UHzzuk a babát feleslegesen.. csak a kötelező UH-kra kell bemennünk... a 18 hetest azért csináltattuk meg fizetősen is mert nem bíztam a kórháziban... a fizetősön pedig még az ujjait is megszámolták, a szívkamráit is, a veséjét, az agya összes részletét, rekeszizmát... a kórházban meg 1 perc alatt letudták az egészet a kötelező mérésekkel...)
Vendég
 


Az a baj, hogy ez is elmegy szolgáltatás irányába... 20 éve nem számolgattak semmit, mégis többnyire egészséges gyerekek születtek. :)
Nem értünk egyet, de mindegy.

Amúgy nekem Surányi a dokim, tegnap fél órát vártam összesen, és amikor odamentem, Márta pontosan elmondta, hogy ki után következem, ki az, aki csak kísérő... olyan mondjuk volt már, hogy szülés miatt elmaradt egy rendelés, és akkor a következőn kicsit összesűrűsödött...

De kinek mi a fontos. Mondom, én nem adnék ki külön uh-ért 10 ezreket, inkább adom (apránként) a dokinak, akinél majd szülök és a kezébe teszem a magam és a gyerekem életét. Amúgy 10 éve járok Surányihoz, műtött is már, mikor elvetéltem, én maximálisan megbízom benne... anyukámnak is ő az orvosa...
Főleg ha nem csesztetne a súlyom miatt.... :roll:

De mondom, ízlések és pofonok, ki mit tart fontosnak... Ezen tényleg kár vitázni. ;)
Vendég
 


Hát, én soha nem adtam a kórházban pénzt a dokinak. Ha nekem be kell menni, sorbaállni hosszan (én meg még nem vártam másfél óránál kevesebbet a kórházban), és mindenzt akkor, amikor amúgy is ügyel a dokim - fizetésért, amit pl az én TB-mből fizetnek neki, akkor nem adok pluszban semmit.
Fizetek neki a magánrendelésén eleget (Surányié, és elégedett vagyok a várakozási időkkel is), meg majd fizetek az anesztesnek, meg a fogadott szülésznőnek... a plusz munkáért. De csak a plusz munkáért, az alapellátásért nem!
sikati
 
 


Az egésszel az a gond, hogy ezt az egész hálapénz-bizniszt nem mi találtuk ki, és nem is nagyon tudunk vele mit kezdeni... nekem a családomban volt (nem egy) olyan eset, hogy az alapellátásban kipurcant volna a páciens (aki konkrétan az édesapám), és csak azért él még, mert ismerős útján eljutott valami specialistához...
A szívsebésze, akihez éves felülvizsgálatra jár, egy-egy rendelés alkalmával milliós (!) nagyságrendű hálapénzt vág zsebre úgy, hogy gyakorlatilag egész nap várakoznak a betegek...
Ez így alakult ki, és egyik napról a másikra nem fog megváltozni. Velem a férjem állandóan veszekszik, hogy ennyit meg annyit adok a dokinak... én meg mindig csak azt hajtogatom, hogy lehet, hogy megkapnám amúgy is az ellátást, lehet, hogy megkapnám másnál is, DE nem vagyok hajlandó kockáztatni... Ez nem egy olyan kategória, amikor az ember szívesen kockáztatna, és utólag nem tudunk korrigálni... Sajnos. :(
Vendég
 


na de mi nem betegek vagyunk hanem terhesek!!!!!!!!

Az ember legyen tisztában azzal, hogy mikor miért kell orvoshoz menni, mik a kötelező vizsgálatok és kész. Nekem nincs szükségem arra, hogy már a 6. héttől 3-4 hetente berohanjak a dokihoz... (erre mondta azt a dokim, hogy neki igazából velem csak a 24-26. héttől lesz dolga... addig csak cseperedjen a baba a hasamban... ehhez képest a magánrendelésre járó ismerőseimnek már 3-4 hetente néznek méhszájat és hasonlók... a legelejétől kezdve... én meg vagy elhiszem a dokimnak, hogy tényleg elég lesz sokkal később méhszájat nézegetni, vagy jobb ha új dokit keresek... úgyhogy elhiszem :)))))
Vendég
 


Hát, nem tudom, igazad van Verna nekem akkor is az a véleményem, hogy a kórházban genetikai Uh-n ugyanúgy kell adni a dokinak, igaz kevesebbet mint a magánrendelésen.
És Csakegy ha haragszol is ránk akkor is így van.
Lehet hogy ezzel elrontjuk a dokikat, de egyébként meg leszarnak.
Én régebben a Margit kórházba jártam ott soha nem adtam pénzt, hát úgyis viselkedtek velem.

Nekem a Surányi a dokim már kb. 8 éve, igaz, hogy kell nála várakozni, ennek gondolom az az oka, hogy negyedóránként hívja az emberkéket, miközben egy ember legalább 20-25 percet tölt bent. Így a tizedik ember után már egy másfél órát kell várakozi.
Ez mondjuk tényleg idegesítő, de még mindig jobb mint egy kórházban várakozni 3-4 órát.

Nagyon örülök annak,hogy minket még nem érint ez a törvény.

Szerintem egyébként az igaz hogy a dokik elszálltak anyagilag és hogy ezzel csinálni kell valamit, de szerintem nem ez a megoldás.

Kép
tami2900
 
 


"Lehet hogy ezzel elrontjuk a dokikat, de egyébként meg leszarnak. "

Igazából ezzel nem értek egyet... vagyis részben... szerintem az igazán jó orvos (és hála a jó égnek van ilyen... nem is egy) nem szar le... na én tudatosan ilyen dokikra szoktam vadászni :) (valahogy bennük szakmailag is jobban meg tudok bízni)

Egyébként meg mindenkinek szíve joga annyit adni amennyit akar (főleg ha a magándoki csak miatta jön be a kórházba) én igazából azon lepődök meg midnig amikor valaki a szokásos sorbanállós és rutin rendelés után pénzt nyom a doki kezébe... (ja... és megjegyzem a genetikai UH után hiába adtam volna pénzt a dokinak ... attól nem változott volna a helyzet... mert nem hiszem, hogy akkor újra leült volna, hogy pontosabban is megnézze a babát... vagy ezt úgy szokás, hogy amikor leheveredsz és a doki elindul az UH fejjel feléd gyorsan a markába csúsztatja az ember a pénzt? :) :) :) )
csakegysokadnick
 
 


Sziasztok!

Miért pont jul.1-től? Júl.-9-re vagyok kiírva! :(
Surányi dokit egyébként nagyon szeretem én is, igaz a magánrendelésen ált. 1 órát kellett várni, de havi 1x ki lehetett bírni. Mindig csodálkoztam, hogy hogy bírja ezt a sok munkát, mert sokszor még éjfélkor is tartott a magánrendelése, + a kórházi munka, túl sok időt alvással biztos nem tölt.

Kép
Kép
zita_77
 
 


zita... izé... tényleg gáz :( Remélem még simán beleesel... mert én úgy olvastam, hogy aki jelenleg terhes arra nem vonatkozik... és júli 1... aztán majd kiderül (azt hiszem még csak most megy aparlament elé ott meg még sok vita lesz róla!!!!!)

Ja... de amit olvastam az úgy szólt, hogy a kórház dönti el, hogy lehet-e továbbra is "ingyen" a saját dokinál szülni ha te eleve oda tartozol körzetileg... úgyhogy itt most azon múlik szerintem a dolog, hogy milyen erősen lobbiznak az orvosok és milyen kemény Kistarcsa vezetése... (ld. eddig már 2 kórházban a vezetés döntött önként és dalolva arról, hogy csak ügyeletesnél lehet szülni... )

Mondjuk nem hiszem, hogy gáz lesz. A hálapénz nélkül éhen fognak halni az orvosok (főleg, hogy itt nem csak a szülészekről van szó ha jól értelmezem)

Aztán majd kiderül...

(bevallom egy sebészeti műtétnél pl. az ottani főorvos szikéje alá csak akkor feküdnék ha öngyilkos szeretnék lenni ... )
csakegysokadnick
 
 


Csakegy,
mint tudod,nekem ugyan az az orvosom,mint neked,és attól hogy adok neki pénzt még nincs elrontva!
Sőt,mint már írtam is,kényelmetlenül érzi magát miatta.
Igaz,hogy nincs magánrendelője,de én eddig csak egyszer vártam rá,mert váratlanul be kellett mennie a szülőszobára.
Mindenki maga döntse el,hogy ha nincs szabott ár,akkor ad-e az orvosnak pénzt és azt is hogy mennyit!
Nem megbántani akartalak,csak vannak kivételek,akiket nem ront meg a pénz!

Kép
mano83
 
 


Sziasztok!

Még új vagyok itt és szeretnék segítséget kérni. Most tervezzük a 2. babát és a Flór Ferenc kórház van a legközelebb, úgyhogy oda szeretnék majd járni. Tudnátok orvost ajánlani? Érdekelne, hogy mennyi a magánrendelés, hol rendelnek, lehet-e a kórházba is járni terhesgondozásra? (az előző orvosomnál nem lehetett csak a magánrendelőbe)
Milyen a kórházról az összbenyomásotok? Azt hallottam elég modern, jól felszerelt. Sajnos nem tudok sok időt a visszaolvasásra szánni. Minden tanácsnak, infónak örülnék.

Köszönöm: edi
edi2
 
 


mano: róla én is pontosan tudom, hogy a "jó fajta" orvosok közé tartozik :) :) :) Ezért is választottam őt... nekem ez többet jelent mint akármilyen titulus, hírnév vagy szakvizsga...

Igazából a többi dokin vagyok kiakadva akik ha nem tejel az ember akkor már levegőnek nézik...

(ebből a szempontból nekem a Sote 2 ambulancia jött be legjobban... ott egyetlen egyszer sem néztek levegőnek... pedig az összes dokinak van magánrendelése is... csak sajna ott még véletlenül se szeretnék szülni... )
Vendég
 


Tami, én soha nem adtam a kórházban a Surányinak egy kanyit se, és mégis remekül, és alaposan vizsgált mindig. Pont ez a fajta korrektsége az egyik, amiért visszajárok hozzá... mert soha nem éreztem, hogy tejelnem kéne neki a jó bánásmódért, vagy a kiváló ellátásért.
Tudok olyant is, hogy ingyen vitt végig terhességet, és szülést - nem is fogadta el a kínált hálapénzt - mert tudta, hogy a család milyen szerény körülmények közt él. meg azt is tudom, hogy a hálapénzeiből egy csomót berakott az alapítványi kasszába, hogy létrejöhessenek a mostani szobák...

Ilyen tapasztalatok mellett hibás elképzelésnek tartom, hogy fizetni kell neki a normálisságért.
sikati
 
 


sikati :) Örülök, hogy más is így látja a dolgot :) Akkor még van remény :)
Vendég
 


Hát nem tudom, én mindig úgy éreztem, hogy adok neki, márcsak azért is, mert szerintem minden orvos elvárja(sajnos), és szerintem igenis jobban odafigyel mindenre.
Gondolom hogy akkor is jó és figyelmes lenne ha nem adnék neki, de így még figyelmesebb.

Kép
tami2900
 
 


Hűűű! Lányok!
Micsoda viták alakultak itt ki...
Szerintem inkább várjuk meg, hogy mi lesz ennek az egész mizériának a vége, mert ahány helyen olvastam én is utána a dolgoknak annyi féle képpen írták le.
Vagy ha valaki pontosat akar megtudni szerintem a legegyszerűbb, és legpontosabb módja (bár ez sem 100%), ha felhívja az Eü-i minisztériumot. Csak ott tudnának hitelesen nyilatkozni erről. Mert valljuk be, mindenki úgy adja elő, ahogy neki a legszimpatikusabb: kormányoldal, ellenzék...
Szóval szerintem ezen kár összeveszni.

A hálapénzről meg az a véleményem, hogy aki tud, és úgy gondolja, hogy ezzel jobb lesz neki, az adjon, aki meg nem az ne adjon. Ezt nem lehet egy-két év alatt elintézni. Ahhoz hogy ne így legyen a felfogásban kellene megváltoznia mindenkinek: orvosoknak, kórházvezetőknek, pácienseknek.

Szerintem...

Kép
Kép
giga1
 
 


Tami: én is adtam a genetikain, írtam is fentebb... ;)
Surányinál amúgy az a megoldás, hogy minél korábbi időpontot kell kérni, akkor még nincs csúszás. ;)

Csakegy: egy normál terhesség úgy is lezajlódhat, hogy rád se néz a doki, DE:
1. Nekem volt már vetélésem, ezért első pillanattól jobban odafigyelt rám a doki, hormonpótlást is kaptam, és bizony gyakrabban vizsgált. Én ezért nagyon hálás vagyok neki, mert különben végigparáztam volna az első 12. hetet, újabb vetéléstől tartva.
2. A méhszáj-rendellenességek jelentős része pont félidőben, a 18-20. hét környékén okoz problémát. Anyukámnak 3 terhességéből háromszor nyílt ki ebben az időszakban a méhszája, ebből egyedül én maradtam meg, méhszájzáró műtétnek és szigorú ágynyugalomnak köszönhetően... Most képzelhetitek, hogy ezek után a 20. tájékán micsoda félelmeim és rémálmaim voltak, hogy ki tudja, örököltem-e valami hajlamot... ha nem nézett volna Surányi méhszájat, meg is őrültem volna! Így is paráztam a 2000-res érték miatt, de megnyugtatott, hogy az még nem jelent semmit (egyébként azóta is változatlan).
Vendég
 


Sikati, teljesen egyet értek veled mindenben. A kórházreformmal kapcsolatban is, és a hálapénzzel kapcsolatban is. Nem is ragozom tovább. :lol:

thenus
 
 


Basszus, így utólag kicsit kényelmetlenül érzem magam, de nekem ESZEMBE NEM JUTOTT a kórházban megkérdezni, hogy mivel tartozom!!! Igaz, hogy csak az utolsó 3 hétben jártam oda (NST miatt), de valahogy alkalom sem volt rá!!! ott ül az asszisztens, most előtte kérdezzem meg???? de hát valahogy én úgy gondoltam, hogy az ott a TB-mre megy, ami nekem sem kevés...
na, mindegy, késő bánat eb gondolat. :lol: bár, nem is bánom. :lol:
azért engem ez a július 1. nem nyugtatott meg. Elcsinek kistestvért szeretnénk, szerintem többen vagyunk azért így, nem???? mindenkit érinteni fog - előbb-utóbb. :?

K.
Kép
klauszka
 
 


Giga, milyen volt a babamasszázs????????

K.
Kép
klauszka
 
 


Tényleg csajok, azt akartam megkérdezni, hogy ha van választott szülésznőm, akkor ő csinálja az NST-t? És azt viszem a dokihoz? Vagy hogy megy?
Vendég
 


Sziasztok!
Edi,
én nagyon jó véleménnyel vagyok a kórházról,de holnap mindent leírok bővebben,ha még érdekel! :P

Tami,Giga,
szerintem egy véleményen vagyunk hálapénz terén!

Klauszka,
igazad van,előbb-utóbb mindenkit érinteni fog,ha tényleg így lesz!

Megyek Levihez,jó éjszakát mindenkinek!
Kati

Kép
mano83
 
 


verna, igen úgy van, hogy ha van választott szülésznőd akkor ő csinálja a ctg-t és a tőle kapott papirusszal mész a dokidhoz.

thenus
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?