Új privát üzeneted érkezett!

Egy kis vidámság: Dorka észreveszi, hogy Livi közeledik felé...

download
Vendég
 


Edith,
bocsi kifeljtettem nyugodtan átmásolhatod a másik topikba is amit írtam.
timiban
 
 


drev: .... folytatás kívántatik..... :D

Timi: Én sem okoskodásból írtam. A másik topikban nem volt megnevezve az oltás, csak így, agyhártya elleni. De akkor szerintem ez nem a pneumo elleni, hanem az, amit te másodiknak írtál. És valószínű, hogy akkor itt is erről a másodikról van szó (Ha rákérdeztem meg fogom írni), de itt nem hinném, hogy kell fizetni érte.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 

 
 

Szia Edith!

Olyan jó,hogy ilyen"okosak"vagyunk! :lol: :lol: :roll: :wink:
Azért már az is jó ha nálatok az általam írt második ingyen van,mert itt még az se.De mostmár ne is legyen inkább az elsőt kéne azzá tenni,sokkal hasznosabb lenne.

Pusz

Timi
timiban
 
 


Timi, köszi, már át is másoltam! :oops:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


És egyszerre is írogatunk! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


drev!
Lehet béna vagyok, de én nem tudom megnyitni.

Érdekesek ezek a védőoltások, én még nem is hallotam ezekről. Azért ez elég durva, hogy fontos lenne és ennyibe kerül. Ráadásul, ha jól értem, akkor nem is egyszer kell beadni.

Andi
Kép
zsandi
 
 


Mivel .mov, ezért QuickTime player kell hozzá. A gépünk ebben rögzít...
Vendég
 


Programajánló: Ma egy kicsit feldobódtam, aztán lelombozódtam. Kedvenc kortárs táncdarabom újra színpadra kerül a jövő héten csütörtökön és pénteken a Jövő Házában, eddig négyszer láttam. Sajnos este nyolckor kezdődik, és bár csak 50 perc körüli, de nem látok túl sok esélyt arra, hogy eljussunk. Azért gondoltam, hogy hátha valakit érdekel. Ha még sosem voltatok kortárs táncelőadáson, ez a darab a tökéletes kezdés: sokkoló és zseniális, zsigerekbe hatoló. Eddig még senkit sem hagyott hidegen.

http://programok.jovohaza.hu/engine.asp ... k_23_11_06
Vendég
 


Sziasztok!

Ma csak most ültem le a net elé, délután sokat játszottunk Samuval (igyekeztem pótolni, hogy ma hiányolnia kellett), és holnapra meg készülnöm kell, szóval ismét csak beestem ide.

Örülök, hogy javulgatnak a babák, és remélem, h Livi is túl lesz a nehezén hamarosan.
Pneumo-n én is gondolkodom, mivel ugye a gyerköcöt közösségbe szeretném adni márciustól. És én azt olvastam, hogy ez a betegség (legalábbis a szövődményes része) leginkább a 2 év alatti korosztályt veszélyezteti, amikor még viszonylag gyengus az idegrendszere a babóknak. Tehát ha bölcsibe kerül, vagy ha van idősebb testvér, aki közösségbe jár, akkor javasolják. Az ára valóban elég borsos, de egyefene, ezt inkább nem kockáztatom...

drev által ajánlott frenák estet én is mindenkinek csak ajánlani tudom - kiba jó
No megyek, vár a munka, Samu már fél órája alszik :)
Évi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Sziasztok!

Tali megvolt, én nagyon jól éreztem magam. A Zsombi csókolgatta az Ádámot, annyira aranyosak voltak! :P
A Szonja lezsuzsizta a Susyt. Okos kislány, tudja mit jelent! :lol: És a szerelmük töretlen az Ádámmal, továbbra is imádják egymást.
Nem is bánom, szép kiscsaj. :lol: :wink:

Timi, nagyon sajnálom, hogy megint szúrni kellett. Nekem is azt mondta a doki, hogy ha nem szúrja fel, van rá esély, hogy kireped a dobhártya, és folyik a trutyi, annál már jobb lenne, ha ő szúrná. Én meg csak imádkozni tudtam, hogy ne így legyen. Úgy tűnik most megúsztuk (kopp-kopp), már szépen javul, húzódik vissza.

Megdöbbentett ez az oltás amit írtál. :roll: Még nem is hallottam róla. Valószínű ezt adattam volna be az Ádámnak, (mégha hitelt is kell felvenni, hogy kitudjuk fizetni) és nem a sima agyhártyagyulladás ellenit. De megkérdezem a dokinénit mindenképpen, hogy ő mit tud erről. Főleg, hogy most mi is a középfülgyulladással bajlódunk. És ugye, ha ettől a fájdalomtól megtudom óvni, hát...
Az is eszembe jutott már, (de megkérdezem hétfőn a gégésztől), hogy ha már most előjött ez a gyulladás, vajon hajlamos lesz rá? Vagy ez most csak egyszeri, és legközelebb más lesz? :roll:

Julcsi, nagyon sajnálom szegény kiscsajt. De NEM VAGY ROSSZ ANYA! Ezt hidd el. És jól csinálod, bízz az ösztöneidben, a gyerekedben és nem hiszem, hogy elrontanál valamit. Hiszen a cél nem az, hogy hagyjuk szenvedni!
Tudod, az Ádám múlthét kedd óta volt lázas. Pénteken már csak hőemelkedése volt, várható volt hogy estére-éjjelre újra jön a láz. De én sem adtam neki este semmit. Úgy gondoltam, hogy tömöm az antibiotikummal, 3 napig napi többször Panadol, Nurofen és kúp, felváltva, most ha végre nincs láza nem vagyok hajlnadó újra begyógyszerezni. Ha véletlenül éjjel kel, sír és lázas, akkor adok neki valamit.
Kelt is, de szerencsére nem volt lázas, csak porszívózni kellett és már aludt is.
Jól csinálod és ne engedd, hogy elbizonytalanítsanak. Inkább finoman add tudtára anyukádnak, hogy most neked a lelki támogatásra van szükséged, és nem arra, hogy még jobban a gödörbe lökjön. Hiszen eléggé meg vagy ijedve nélküle is. És ha segíteni nem tud, akkor pá!

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Na, gyorsan elküldtem, nehogy elszálljon a fenébe.

Edith, milyen volt a napotok? Remélem nyoma sincs a betegségnek már!

Évi, bírod a tempót? Vagy bírni kell? Próbálj néha kicsit pihenni is. :?

Andi, jót mulattam amiket feltettél. Kis vidámság a dilis délelőtt után.

Edit, anyósod édes pofa. Nem csodálom, hogy most egy darabig nem szeretnéd látni (jódarabig), és ilyenkor felfogja egyáltalán, hogy mennyire megbántott?
És a párod, hogy reagál ezekre a dolgokra? Remélem melletted áll, nem pedig az anyját védi.
Ja, akartam kérdezni, ugye Virág nem eszi a tejpépeket? Ha igen, mit adsz helyette?

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Persze, most jut eszembe minden,
csak azt akartam kérdezni, hogy az Edith melyik oltásról beszélt, mert amit én adattam be, az kb. 2400.-/db volt. (agyhártyagy. elleni)

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Timi, köszi az infót, meg is akarom kérdezni dokinénit erről a védőoltásról. A másik szuri amit írtál azt szerintem mi megkaptuk Neis vas c(vagy valami ilyesmi néven)és kétszer kapták meg. És ez nálunk ingyenes volt. Nem kötelezően beadandó, de beadható jogcímen. De asszem ez is pénzes lesz majd, (vagy valami ilyesmit mondott dokinéni), de ő úgy van vele, hogy ha babája születik megrendeli amíg ingyenes legfeljebb a szülő nem adatja be és akkor van egy tarcsija.
Szerintem elég gáz, hogy léteznek védőoltások és ennyire nem támogatják. Inkább szenvedjen a gyerek ha csoró helyre születik és akkor még nem lehet tudni a szövődményekről. Persze akik ezeket a döntéseket hozzák... na azoknak a gyerekeinek ez nem gond. De nem akarok politizálni, csak elég gáz!

KépKép
kgiulia
 
 


Sziasztok!

Lassan megyek én is szundizni, csak előtte még bekukkantottam.

Jó lehetett talizni, biztos édes volt Zsombi-Ádám együtt. Készültek fotók?

Barbi, köszi az érdeklődést, én jól bírom a tempót, csak mikor sűrűbb a dolog, akkor vmi rovására megy. Ez persze nem Samu, hanem most a netezés és a házimunka - de ez utóbbi megvár... Én nagyon nyűgnek érzem sajnos a női lét ezen feladatcsokrát, és hajlamos vagyok a minimálisan elvégzendő szinten tartani a háztartási teendőimet. Fogalmam sincs, miért alakult így - de pl. most a lakásfelújításnál az egyik első beszerzésem a mosogatógép volt :) Főzni imádok, vasalni-mosogatni nagyonnagyonnagyon nem szeretek, de vasalógépem még nincs :( Szóval nagy háztartási gép rajongó vagyok, bár ezzel nem hiszem h egyedül lennék :)
Na, jó éjt, most már tényleg megyek szundizni.
Üdv:
Évi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Mi is nagyon jól éreztük magunkat a Barbiéknál.Már rég nevettem ennyit, az István isteni finom pizzát készített a tiszteletünkre.Zsombinak aludni sem volt ideje, már alig látott ki a fejéből, de nem bírta a Roland elaltatni.És a Zsombi tényleg szabályosan puszilgatta az Ádámot, édesek voltak!!!!!
Csináltunk pár képet:
az már régi szerelem :lol:
Kép


vigyori Ádám:
Kép



Ádám körülrajongva:
Kép



a puszilgatás:
Kép


Zsombi már csak kamillázik:
Kép


végre új játékok:
Kép


persze Szonónak is ki kellett próbálnia a járókát:
Kép

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Jó reggelt, csajok!

NAgyon jó a kedvem, hisz hosszú idő óta most aludtam át először teljesen az éjszakát! Kriszta este fél 10-től reggel 7 utánig meg sem pisszent. 6-kor mentem megnézni, mi van vele szuszog-e még? :oops: :roll:
Hál'istennek mondhatni elég jól van, még köhög egyet-egyet, de inkább csak így reggeliben meg estefelé. Láza nincs, de az orrában még időnként összegyűl egy s más, azt kiszívom, amúgy a kedve töretlen. Végre fellélegezhetek én is (remélem, nem kiabálom el a dolgot).

Évi, Jó későn mentél szundizni, remélem, Samu hagyott pihenni! :) Nekem nincs mosogatógépem, de a konyhám még felújításra vár, és akkor szerintem én is veszek egyet. Nem utálok annyira mosogatni, de egyszerűbb lenne azzal mindenképpen. Hanem azt a vasalógépet bizonyisten feltalálhatná már valaki. :roll: :roll: :roll: Mindig nyakig ülök a vasalnivalóban. Azon gondolkodom, hogy fizetni kéne valakinek, hogy megcsinálja hetente egyszer, de fogalmam sincs hogy keressek valakit, mert ha az ismerősöknek ezt ecsetelném, kitérnének a hitükből, hogy nem vagyok képes vasalni. :roll: :roll: :roll: 'sze itthon vagyok a gyerekkel, semmi más dolgom nincs, tudod? :roll:

BArbi, Márti, jó, hogy jól éreztétek magatokat, legalább kölcsönösen feltöltöttétek egy kicsit egymást, ugye? A zZsombi-Ádám párosról és a Szonival tarkított trióról is várunk képeket (ha készültek!) :) :) :)

Andi: Tényleg jókat tettél fel, nekem leginkább a focis kérdések tetszettek. Az az igazság, hoigy kinézem egyes nőkből, hogy ilyesmiket kérdezzenek. Én nagyon szeretem a focit, nézni és játszani is, bár a nézés kimerül a VB-kben és az EB-kben, no meg amikor mi megyünk ki egy-egy élő focimeccsre. Apukám kapus volt, és mindig vitt magával a mérkpőzésekre, ezért mozgok otthonosan a foci terén. :) :roll: :oops: :P

NA, megyek lányok, van két tányérom és 3 kanalam mosogatni, meg szedjem rendbe a házat, mielőtt anyósom megérkezne. Délután aztán ismét sógornőmékhez megyünk, Istvánnak lesz egy kis dolga náluk, de nem tudom, pontosan mikor jövünk haza.

Legyetek jók és mindenkinek nagyon kellemes, szépidős, gyógyulós, betegségmentes hétvégét kívánok. :) .) :) :) :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Na, Márti, megelőztél! NAgyon jók a képek, édesek a manók egytől-egyig! :) Nemsokára meg kellene ismételni ezt a görbe napot! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Sziasztok!

Mire leírtam mindent, elszállt. :evil:

Gyorsan röviden,
Edith, örülök, hogy végre aludtatok. Nem volt furcsa? :lol:

Évi, én is úgy gondolom, hogy a háztartási gépek azért vannak, hogy az én életemet megkönnyítsék.

Julcsi, hogy vagytok? Milyen volt az éjszaka?

Én nem fotóztam tegnap sokat, :oops: de itt van három kép, nagyon aranyosak.

Ádám, ne rúgdoss! Hát így szeretsz?
Kép

Az igazi rajongás
Kép

Zsombi célbaveszi a játékot
Kép

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Sziasztok!

Barbi, Márti!
Nagyon jók a képek! Tök jó, hogy jól éreztétek magatokat!

Örülök, hogy lassan mindenki kezd kilábalni a betegségekből. Kép

Kép

Andi
Kép
zsandi
 
 


Sziasztok

Edith: jobbulás Krisztának. Remélem hamar meggyógyul.
Köszi a hómeos ötletet, ha lesz erőm leszaladok a gyógyszertárba és megrendelem. Bár már sokkal kevesebbet bukik mint régen. Nem ártana, ha lenne itthon.

Julcsi: remélem nálatok is jobban vannak a lányok. Mi is diétázunk, vagyis inkább csak a Szandi. De egyelőre úgy tűnik, megállt a hasmenés. Most attól félek a sok fogós kajától beleáll a kaki.
Sajnos a videót én sem tudom megnézni. Nem indul el.

Márti, Barbi: nagyon jók a képek, irigykedem, hogy találkoztatok.

Timi: hihetetlen, én erről az oltásról még nem is hallottam! Most elgondolkoztam, hogy be kellene adatni, de nagyon húzós az ára.
Hannának jobbulást.
A nővérem kisfiának is elég kicsin vették ki az orr manduláját, mert folyton beteg volt. Talán 2-3 éves lehetett.

Évi: nekem is van mosogató gépem. Nálunk a Ferkó akart nagyon, én már kevésbé, de amióta megvettük (azaz kaptuk, a szülinapomra a szüleimtől), rá jöttem, milyen sok időt és energiát spórolok meg.

Mi már kezdünk egy kicsit jobban lenni, de tegnap még nagyon fájt a gyomrom.
Tegnap elmentem a Szandinak venni egy pár dolgot. Vettem egy NUBY cumisüveget, csöpögés gátlós cumival, ami annyira jó, hogy nem lehet belőle inni. Még nekem se sikerült.

Képzeljétek a Szandi mászik!! Néha azért még összerogy, de már úgy megy, mint a nagyok!
Az éjszakáink is nagyon jók, már napok óta nem ébredt fel.

Mi ez a nagy pangás?

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Zsuzsi:de ügyi a lánykád!!!!!!Zsombi is kb. ilyenkor kezdett mászni!!!!Gratulálok neki!!!!Mármint Szandinak!!!! :lol: :lol: :lol:

NA csajok találjatok ki tali időpontot!!!!Nálunk lehet nyugodtan!!!! 8)

Vasárnap megyünk az Izáékhoz délelőtt, megnézzük őket, üziket átadok, ha gondoljátok!!!!! :lol: :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Most jöttünk meg Samuval a sétából - ma nem kellett végre őt beöltöztetni, iszonyú szép az idő, én is csak egy vékony hosszúujjúban nyomtam. A végére kissé szétzuhant a kiscsávó, már alszik is - szerintem én is csatlakozom hozzá mindjárt.
Kissé kiütött ez a hét, meg a ma délelőtti munka.

Az éjszakánk egész korrekt volt (talán 1x sírt fel, de hamar vissza is aludt), de sajnos a reggeleket néhány napja 5.45-kor kezdi a gyerköc. Úgy tünik csak beetetés volt a 8.30-as ébredés. Ja, és ügy tünik, jön egy felső foga - ha ez meglesz, akkor már csak 17 van vissza.

Örülök, hogy kezd minden baba rendbe jönni. Videót megnéztem, Dorka zseniális, édesen kacag :) Az Ádámos-Zsombis-Szonis képek is jók lettek, jó volt látni őket.

Szandinak gratula a mászáshoz, innentől csak győzzél utána szaladni.

Edith, azon már én is gondolkodtam, hogy fizetek valakinek, aki néha eljön, és gatyába rázza a lakást. Nyilván zavar, ha nincs rend, de tökre sajnálom az erre fordított időt.
Most ennyi, legyetek jók, írjatok sokat!
Évi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Zsuzsi, nagy-nagy gartula. Tök ügyi a Szandi. Hehe, lassan te is pakolhatsz mindent egy méteren felülre.

A képek tök jók!

Örülök, hogy jól éreztétek magatokat! Legközelebb azért több képet kérünk. :lol:

KépKép
kgiulia
 
 


ÉÉLLJJEENN!!!

Képzeljétek a Livinek csökkent a láza, már "csak" 37,5 körüli az átlag. Erre megjelent az arcán, fején, törzsén sok pirinyó piros folt. Megnéztem egy gyermekbetegséges kisokost és ott van egy 3 napos láz nevű betegség ami a hirtelen magas láz csökkenése után (2-3 nap) apró piros foltokat ír a törzsön és néha a végtagokra is átterjed.
Kérdésem! Ha tartósan magas a gyerek láza lehet-e csak egyszerű lázreakció, mint a felnőtteknél a lázhólyag a száj körül? Vagy ez a 3 napos láz lehet? Szerintetek?

KépKép
kgiulia
 
 


Megállapítom, hogy ma mindenki aranyórát alakít!!!!! :shock: :lol:

Julcsi:ezt mind bírtad írni....nem semmi :shock: , gondolom nem izzadtál bele!!!!! 8)

Edit drága:Virág baba még mindíg rosszul alszik???? :( Barni kukija meggyógyult?????

Ma itt voltak "kedvenc" sógornőmék felugrottak 5 percre felköszönteni a Zsombit!Csak kamillázott, hogy Zsombi már ül, elmeséltem hogy mászik és fel is áll már, mert ezt most ez alatt a "hosszú" idő alatt nem produkálta az ifiúr, mivel ma aludt 1x 50 percet és 2x kb. 10 percet az autóban :? .28-ra van kiírva, de én nem igazán izgulok, mint a Barbi a Maja baba miatt...lehet hogy bennem van a hiba!!!!!????? :roll:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Márti, miért, mi a baj a sogórnőddel? Úgy érzem, nem a szíved csücske :) Biztos, volt már róla is szó, de nem emléxem...

Julcsi - amit leírtál, klasszikus 3 napos láz tünet. Nekem egy barátnőm kisfia esett át ezen 1 éves kora körül. Ők is csak küzdöttek néhány napig a lázzal, aztán egyszer csak elmúlt és jöttek a pöttyök. Azok is néhány nap alatt el fognak tünni maguktól. De tapasztaltabb anyukák (Timi?) biztos többet tudnak erről (is).

Évi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Julcsi, én nem tudom mi lehet ez a pötty. Milyen viszonyban vagytok a dokinénivel, nem tudod felhívni megkérdezni? Az a tuti.
De örülök, hogy végre lejjebb ment a láza szegénykémnek. Van remény!

Márti, nem hiszem, hogy benned van a hiba. Ha nem vagytok olyan viszonyban, akkor miért kellene izgulnod?
Ja, és egy kérdés, ők rágták a körmüket, mikor te szültél? Hívtak folyton, hogy hogy vagy? Nem? Hát akkor?

Zsuzsi,
nagyon ügyes Szandi! Gratulálok!
És továbbra is megesz a sárga irígység az alvókája miatt. (bár, ha minden rendben van én sem panaszkodhatok)

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Barbi:bizony én sem panaszkodnék a 7- fél 8ig alvó kicsi fiadra!!!!
:wink: Ők nem rágták se a körmüket se semmit, azért kamilláztak Zsombi látva, mert kb. 3-4 alkalommal látták eddig mióta megszületett!!!!!Még ti is többször láttátok a fiamat,mint a sógorék!!!!!

Évi:az van , hogy nincs semmi köztünk, én igyekeztem, mikor a fiuk született, minden nap hívtam a kórházban, gond volt a szopival még 1 szopistanácsadót is hívogattam, hogy mit kéne tenni, mert én ugye nem tudtam okos tanácsokat adni...és mintha meg sem köszönte volna :( , de ezt nem is vártam tőle, de mikor Zsombi jött és hát nem kell mesélnem, hogy szülés után milyen elhagyatott néha az ember lánya vagy mennyire jól esik 1-2 kedves szó vagy esteleg 1 lábas meleg étel....gondolhatod semmi nem történt!!! :( Azon már meg sem lepődtem, hogy az ő fia csak kék rucikban járhatott mindíg=ez meglepő volt az én kis agyamnak!!!! :shock: , de az már nem hogy ezek után 1 bodyt nem adott kölcsön a Zsombinak, hogy nekünk könnyebb legyen a kiséletünk!!!!Vagy , hogy eljött volna szülés után, mert nagyon nehéz volt az elején a 2 manóval, hogy a Szonira kicsit figyeljen......én nem akarok kárörvendő lenni, kívánom, hogy jól sikerüljön a szülés, meg egészséges legyen a baba, de én sem fogom törni magamat.Ha itt bármelyikőtök várná a kistesót azt hiszem értetek jobban izgulnék, mint érte.....mondom lehet hogy bennem van a hiba???!!!! :roll:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Kedves Márti! Szóval beszólsz? Najólvan, akkor én is. De csak mert nem faxoltál csokitortát. Szégyeld magad. És még be is szólsz. Szóval akkor most BESZÓLOK. 8) Ismétlem magam vagy mégsem vagy mégsem vagy mégsem?

Amúgy Márti megfejtette lehet, hogy Livinek viruspöttye vagy milye(ez most j vagy ly?) van. Merthogy ugye vírusfertőzése van és az is ilyen foltos pöttyel járhat. Mindegy - legalábbis olyan szempontból - mert a gyereknek tök jó kedve van, állandóan kukázik, lovagolja a nővérét (szó szerint a hátára mászik és viteti magát) aztán sír amikor Dorka lelöki magáról és beütötte a nagy mászásba a száját ami vérzett is. Ezt onnan láttam, hogy összevérezte picit a pólóm, de nem tudom micsodája vérezhetett. Nem hagyta hogy belenézzek a szájába viszont az ujjammal kitapiztam az 5. fogát. Szóval nála már tuti csak 15 fog a hátralék!

KépKép
kgiulia
 
 


Julcsi drága:nyugodtan szóljál be, nekem már az sem használ!!!!! :wink:
Én nem mondtam diagnózist csak tippöltem :lol: , hogy vagy víruskiütés vagy a 3napos láz, de egyik sem ad okot parázásra, mert mindkettő a betegség lecsengését jelzi, a 3 napos dolog az kicsit fertőző, de nem túlságosan. :wink: És külünben is ha már a kukát akarja levadászni a "kisbeteg" akkor már lassan gyógyultnak lehet nyilvánítani, szerény véleményem szerint!!!! 8)

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Különben is Julcsi, fénypostán küldtem a csokitortát...úgyhogy nem nálam kell reklamálni :lol: :lol: :lol: .
Kicsi fiam 6 előtt elaludt és nem bír felkelni, fél órája felriadt és simán ráaludt az édesapjára!!!!! :lol: :lol: :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


MÁRTI, AKKOR TE TÖRTED BE AZ ABLAKÜVEGET!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
kgiulia
 
 


Sziasztok!

Érződik, h vége a hétnek, sokkal többet rápillantok a topicra :)

Márti, az tényleg nagyon ócska érzés, amikor rossz a viszony a rokonokkal. Nekem viszonylag szerencsém van a rokonaimmal, bár a jó viszonyt jelentős mértékben magyarázhatja az a tény, h nem a fővárosban élnek :)
Na jó, az öcsémék és két unokatesóm itt lakik. Szerencsére a tesómék (bár nekik még nincs gyerekük) tök sokat jönnek, pláne Samu születése után látogattak meg minket sokszor. Az egyik unokatesóm meg 3 hónappal utánam szült, és bár előtte nem volt vmi szoros a kapcsolatunk, ez valamennyire összehozott minket - és ez nagyon jó érzés.

Csak kék ruha a kissrácnak? Szegény... és ezt mivel magyarázták? Egyébként meg fogd fel pozitívan, és örülj, h nem kaptál csupa-csupa kék bodykat meg rugikat :) Én mikor ruhát veszek Bogyónak, kifejezetten a nem kék cuccokat keresem - ajándékba valamiért szinte csak kékek jönnek :) Nálunk a zöld-narancs most a menő színkombináció. Van itt egy bolt, ahol elég olcsón lehet kapni cactusclone bébiruhákat, és ezek nagyon jó színekben vannak.

Már akartam írni, hogy támogatom a taliötletet. És egy kellően távoli időpont biztos jó is lesz (tehát ha nem a következő 1-2 hetet szavazzuk meg).

Évi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Milyen csokitorta?
Rám nem gondoltatok? Kell a boldogsághormon. :lol:

Julcsi, ha jól van, akkor nagy gond nem lehet. Végre meggyógyúlnak.
Bár a gégész szerint majd jön a következő vírus, nehogy örüljünk.

A csak kék ruha nálunk sem dívik, sőt. Van egy piros kardigánja, :oops: olyan jól áll neki a szöszke fejéhez. Egyedül a rózsaszín ruhákat nem adtam rá, amiket még a Laurának vettünk. Megkapta a Maja.

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Én szeretem a pirosat meg a bordót is a Zsombin, apának meg a keresztfiamnak (15 éves) is vannak piros felsőik és nekem ők is tetszenek benne!!!!! :wink: Én csak a rózsaszín meg a narancssárga holmikat nem adom rá a kiskrapekra...sajna Szonó sok rózsaszínt kapott anno, így elég hiányos a fiam ruhatára.Ja és még a zöld szín is tetszik...meg a natúr, barna...stb.

Rokon ügyben én már rájöttem, hogy nem fogom erőltetni a dolgot, ha őket ennyire nem érdekeljeük akkor kész....bár bátyámék is elég furcsán állnak a dolgokhoz:a felnőttek nem ajándékozása velük már régóta dívik ezt is ők találták ki...most már a gyerekeket sem, mert sokan vagyunk :shock: (szerintük)...csak aztán mondta nővérem, mi lesz amikor már nem leszünk sokan :( .
No de nem bánkódok feleslegesen van egy szuper nővérem 3 édes unokatesója a gyerekeimnek, ennek kell örülni ,nem azon morfondírozni, hogy a másik fele másképp gondolja!!!!! :wink: 8)
Ja meg vagytok ti!!!!!És az sem utolsó dolog, hogy ha kell akkor számíthatok tanácsokra jószóra és nagyon jó veletek együtt a sok babában gyönyörködni!!!!! :lol:


Julcsi:bocs az ablakért...törlesztőrészleteket kérhetek.
Kicsifiam megtámadta a tegnapi csokitortáról maradt marcipánt...felkente a harciszíneket!!!!!Meg a kanapét is befestette vele!!!!
Ja éheztetés:múltkor ettem sütőtököt és a sok eszemmel ott hagytam a kanapén, kicsit magára maradt a kismanó mire bementünk már ott majszolta a tököt..... :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Jó reggelt!

Nos, Livike így fest ma, amúgy meg semmi baja, tünetmentes. Klikk a képre, ott lesz nagyban. Márti, így nézett ki anno a Szonó?

Kép
Vendég
 


drev:ilyen pöttyök voltak, Zsombinak is, Szoninak is csak a pofijukon nem ennyire.Szerintem hétfőre enyhülni fog!!!!!Ne aggódjatok!!!!! :wink: :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Akkor jó, mert már az orvosi ügyeleten gondolkodtunk.
Vendég
 


sziasztok!

Mindjárt lépünk vidékre nagyizni a hétvégén, de elötte gondoltam még megosztom veletek a tegnap kipróbált almatea elkészítési módját. Samunak bejött.

hozzávalók 2 dl almateához: 1 teáskanál szárított alma, csipetnyi ánizsmag, fél teáskanál citromfűlevél, kis db édesgyökér (gyógyszertárból). Ánizst mozsárban összetörni, almát apróra vágni, 2 dl vízzel leforrázni, 10 perc áztatás után készen is van. Nem kell cukrozni!

Jó hétvégét!
Évi




ezt 1 hónapos kortól ajánlják.

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Nem tudtam semmit vissza olvasni, két borzalmas éjszakán és nappalon vagyunk túl, de meg van a 6. fog.

Jó hétvégét!

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Julcsi!

Csak a képet néztem meg, de Barnus 3 napos láz idején nézett ki így a láz megszűnte után.

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


6-12 hónap között. Mi az amit addig nem tudsz, amíg nincs gyermeked!

- ha a gyerek elalszik végre, akkor a postás csenget. De 2x!!

-a törlőkendő pont akkor fogy ki, amikor a babád nyakig kakis,és a vízszolgáltatás előreláthatólag!!! 14 óráig szünetel.

- bármit próbálsz hozzátáplálás címszóval, az öklendezve jön ki belőle.

- a főzelék SEMMIVEL nem jön ki a ruhából és textilpelenkából.

- 3 kanál lenyelt kaja után képes fél üvegnyit visszahányni, és még 3x lebukni magát napközben.

- napi 4x átöltöztetni nem is sok.

- az egész szobát betakaró játszószőnyeg is kicsi.

- a hányás mindig a kimenőbe felöltöztetés és az autós hordozóba betevés UTÁN következik!

- 1 óra cipelés után egy 6 kilós baba is 20 kilósnak tűnik.

- az is befér egy baba szájába, amiről azt hiszed, egy reklámszatyorba sem férne be.

- mindenen a bevarró címke a legérdekesebb.

- minden fájdalom és baj emelés hatására múlik.

- amíg a gyerek iszik a cumisüvegből, már lila fejjel és lélegzet visszatartva nézve őt rá kell döbbenned, hogy ő tovább bírja 1 levegővel, mint te.

- térd magasságig minden kéznyomatos és nyálas a lakásban.

- 1 fog arra elég, hogy piercinget lukasszon a mellbimbódba, és átharapja a nyaki ütőered.

- ha valamit 1 órán át pepecselsz, főzöl, minden edény koszos, turmixgép úszik, na akkor nem fogja megenni.

- a baba nem nyeli le a szájában lévő falatot, mielőtt veled szemben ülve eltüsszenti magát.

- amikor leülsz mellé a földre, ő ügyesen feláll beléd kapaszkodva, de tuti a mellbimbód a fogódzó.

- miközben eteted, mindenki rajtad röhög, aki lát, mert te is nyitod és csukod a szádat, néha le is nyalod körbe a nem létező maszatot.

- fel sem tűnik, ha kicsit hányásos a pólód.

- rájössz, hogy a mikróba tett babakajás üvegből 40mp után kirobban az egész főzelék és mindent beterít.

- az etetőtálcára csöppent főzelék sorsa a tenyérrel szétcsapkodás. Ha nem vagy elég gyors a papírtörlővel...

- elnyúlni egy nagy kád habos vízben, arcpakolással, gyertyákkal körbe véve, egy pohár itallal...na ez innentől csak ábránd marad.

- ha 1 szál hajad kilóg a copfból, akkor azt megtalálja és szép lassan kitépi.

- ha megvetted a méregdrága játszószőnyeget lelógó cuccokkal, az elektromos hintát, a bébikompot, a babataxit, a félsátor áll a nappaliban, a felfújt kismedence is teli játékkal a szoba közepén, a járóka felállítva, a babakocsi a folyosón, és éjjel minimum 1 labdán átesel a 7-ből. . . akkor rájössz, hogy kiszorítottak a kecódból.

- bármilyen földre ejtett morzsa vagy kajamaradék a szájában köt ki.

- nem csak a saját lábujját tudja és fogja a szájába venni.

- a nagyszülőkhöz érkezve te már a kocsiban láthatatlanná válsz számukra.

- lehet égnek álló seggel aludni!!!

- vendégségben is képes pólón és melltartón át bekapni a bimbódat.

- nem csak anya haját jó szálanként húzgálni, ott van apa mellkas szőre is.

- igenis meg lehet enni egy 3 fogásos vacsorát 4, 5 perc alatt.

- csak addig néz a fényképezőbe, amíg nem nyúlsz az exponálás gombhoz. 32 képből 1 sikeres.

- a " de én ezt így csináltam " mondat egy idő után kiváltja belőled a nagyigyilkos indulatokat .

- ha bevásárlás után cipekedsz az emeletre, karodon gyerek, töködön is csomag lóg, akkor leejti a cumiját.

Andi
Kép
zsandi
 
 


Asszem nem tudok mostanság értelmesebbeket írni.... :oops:

Edit!
Gratula a 6. foghoz! Azért néha elgondolkozom, hogy fogadást fogok meghirdetni, vajon lesz-e a gyerekeimnek 3 éves korukra foga címmel.

Évi!
Jó hétvégét nektek!

Julcsi, Árpi!
Remélem tényleg a 3 napos láz az, amit Livi elkapott, mert akkor már nemsokára vége, és az elő sem jön többet, úgy tudom.

Nálunk itthon még mindig hétköznap feeling van, mert apa egy barátunkhoz ment parkettát rakni. Én meg ennek örömére (és azért, hogy a hét 6. napján már igazán ne legyek egész nap egyedül a törpékkel) elmegyek anyumékhoz délután. Jó kis családi program. :?

Andi
Kép
zsandi
 
 


Alszanak a gyerekek, próbálok reagálni.

Barbi, kérdezted, hogy mit adok tejpép helyett. Főtt rizs gyümölccsel turmixolva, Holle babymüzli gyümivel, néha tápszer. Alig várom, hogy ehessen végre túrót (pl. gyümölcsös krémtúró), joghurtot, kenyérkatonákat a kiscsaj.
Anyós: Laci mellettem áll, de védi az anyját, nehogy szívrohamot kapjon. Azóta nem találkoztam vele, de ma délután vendégségbe megyek, ahol ő is ott lesz. Kívánom, kerüljön el messzire engem is és a gyerekeket is.
Hogy van Ádám füle? Duplán vacsiztatod már? Egyszer írtad, hogy a dokinéni mondta, hogy főzi aztán tápi. Torna hogy megy?

Zsuzsi!

Evésssel hogy álltok? Súly? (izgultál a 80 gr fogyás miatt).
Ügyi Szandi, akkor pakolhatsz Te is, mert jön a felállás.


Márti!

Meg vagy áldva Anyukáddal te is! Mindig ilyen rossz volt a viszonyot
ok?

Julcsi! Látom Ti is diagnosztizáltátok a 3 napos lázt. Elkéstem. Ismerem azt az érzést, mikor a tehetetlenségtől sír az ember. Én ma éjjel borultam ki, mikor 1,5 órás sírás után végre elaludt Virág. Azóta is már többször bőgtem.

Na felébredt valamelyik!

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Andi!

Jó az új vonalzó. Nem lehet beállítani, hogy mutassa a manók korát?

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Köszi csajok a válaszokat!
Most még egy hülye kérdés. Ha a Livi így néz ki a Dorka is megerősödött immunrendszereileg? Csak esetleg az ő szervezete erősebb? Vagy várható, hogy nála még előjöhet merthogy most rajta nem jöttek ki ilyen pöttyök. A hője kicsit magasabb lehetett az elmúlt 2-3 napban, de nem is mértem mert nem volt olyan magas. Szerintettek? Merthogy ugye a cumicsere a legjobb játék... talán már akkor ezt is letudták. És akkor ez immunitást ad erre a vírusra nekik?

Edit, nekünk a nurofen segített (legalábbis attól megnyugodott) éjszakánként ha a foga miatt sírt. Livi is kinövesztette az 5. fogát ennek ellenére ma is egy órát sivítozott, gyanús nekem ez. Tuti jön a többi. DE kitartás már "csak" 14 fogacska! Legalábbis nektek.

KépKép
kgiulia
 
 


Julcsi!

2-5 nap a lappangási idő vírusnál. Igen, aki elkapja, az védett lesz.

Nurofent rendszeresen kihányja, Panadolt is. A homeós kúpra nincs változás, Germicid C még a fájdalomcsillapítós, de azt nem fogok adni. Azt magas lázra tartogatom.

Túrót, sajtot mikortól javasolja a dokinénid?

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Edit:nem volt soha olyan anya-gyerek kapcsolatom anyámmal, de azóta fajultak el a dolgok, mióta elhagyta apámat..ez Szonó születése előtt volt.Ezért is parázok sokszor, hogy csak olyan ne legyek mint ő. :?
Nekünk már mondta a sajtot a védőnő, hogy rakhatok a kajájába, de eddig nem próbáltam.Mostanában nagyon macerás a kismanót ebédeltetni , a többi kajával nincs gond, de ilyenkor úgy kell bele varázsolni azt a keveset amit megeszik!!!! :?

Julcsi: ha elkapta, majd rajta is kijönnek a pöttyök szerintem...de ez nem annyira fertőző, azért mert a Dorka szembetalálkozott ezzel a vírussal még nem kötelező elkapnia!!!!! :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok

Edit: Szandi most nagyon jól eszik, tegnap mértem és a hasmenés ellenére is hízott.
Gratulálok a fogacskához. Nem irigyellek, biztos piszok fáradt vagy.

Julcsi: hogy állnak a pöttyök? Lázuk már egyáltalán nincs is?

Andi: a barátnőm fiai januárban születtek és még nekik sincs foguk, sőt nem is látszik, hogy indulna.
Nálunk sincs semmi, ha így haladunk, mi is fogatlanok maradunk még egy jó ideig. :lol:

Márti: jó szórakozást holnapra az Izáékhoz! Puszilom őket!

Ruha színek: hát az az igazság, hogy nekünk is szinte csak rózsaszín és fehér ruhánk van. :oops: Az örökölt cuccok között van kék, de nagyon ritkán adom rá.
Mindig megfogadom, hogy most már semleges színeket veszek, de valahogy nem jön össze. Tegnap előtt is vettem egy rózsaszín cipőt.

Ma úgy volt, hogy megyünk egy baráti párhoz vendégségbe, de tegnap a lány lemondta az egészet. Délelőtt felhívott a másik pár akik jöttek volna, hogy akkor mi talizzunk. Mondtam nekik, hogy ugorjanak át. Azóta sem jelentkeztek. Nagyon szarul esik, mert az oké ha nem jönnek, de legalább felhívhattak volna. :evil:

Azt hiszem rájöttem a nem alvás okára. Egyszerűen melege van. Tegnap egy vastagabb pizsibe tettem le és másfél óra múlva, sírva ébredt. Átöltöztettük és utána már csak reggel én ébresztettem.

Megyek, mert a kiscsaj már nem bír magával.

Zsuzsi

További szép hétvégét mindenkinek.

KépKép
zsuzsi78
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?