Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Megvagyunk mi is, csak nincs sok időm internetezni.
Nagyon sok gyógypuszit küldök a betegeskedőknek, sajnálom, hogy majdnem mindenkit utólért.
Mi jól vagyunk, fogak még sehol, mozgás eléggé beindult, ezért is kell folyton Marci sarkában lennem. Flóra is nagyon ügyeskedig, most kb. ott tart, mint Marci 2-3 hete.

Azért majd megpróbálok jönni alvásidőben, ha már utolértem magam.

Andi
Kép
zsandi
 
 


Jó reggelt, mindenkinek! Illetve már mindjárt delet! Legalábbis nálunk! :P

Szörnyű volt az éjszakánk. Hajnali egyig rengetegszer keltünk, szívtuk az orrot, nem jött semmi, de azért ugyanúgy szortyogott szegény tovább, meg mindennek tetejébe GÖRCSEI voltak. akkorát pukizott egyet, hogy ordítani kezdett fájdalmában. Csak az ölemben volt jó, ha letettem a kiságyba, rögtön sírt torkaszakadtából. Nem is tettem vissza többet, kivettem és hol az ölemben, hogy magam mellett az ágyban aludt. Életében először aludt éjszaka mellettem a nagyágyban. Nagyon rosszul aludt, állandóan forgolódott, nem kapott levegőt rendesen, és még a cumi is a szájában volt, de azt nem akarta hagyni. Most elég jól van, mértem a lázát, nincs. 37,2 volt, de ez még hőemelkedés sem. Viszont iszonyatosan köhög és váladék is szabadul fel olyankor. Sajnos, kiköpni nem tudja. Ma délután jön a dokinő, mindenképpen szeretném, ha megnézné. Remélem, ntibiotikumot mégsem kell majd adni, megússzuk a Nurofennel és köhögés elleni sziruppal. Hogy én? Nekem inkább mosott sz..r formám van, mint emberi alakom. Na, de ez a kevésbé lényeges.

Julcsi, sajnálom, hogy nálatok is rosszabbodott a helyzet, és Timi , Hanna fülbetegségét is is sajnálom. Nálunk polipnak hívják azt, amit te orrmandulának neveztél. Érdekes. Nekem a mandulámat és a polipomat (orrmandulámat) is kivették, amikor 8 éves voltam. Addig nagyon beteges voltam, mandulagyulladásból hörghurutba (Julcsi, így írják ezt), ebből meg tüdőgyulladásba estem folyton. Sokszor hónapokig gyógyszereket szedtem. A mandulakivétel után meg mintha mindent elvágtak volna. Egyből egészséges lettem és nem is volt már olyan komoly betegségem.

Sok puszi manóknak mamáknak egyaránt. Ha tudok, még jövök.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Márti, hát ez az! Egy ideig szedi. Most még arra is hajlandó, hogy almalét igyon. (nyamvadt pasik!)

Az én manduláimat (mindkettőt) 3 éves voltam, amikor kivették. Muszály volt, de utána elmúltak a betegeskedések! :wink: :lol:

Barbi
Kép
b_barbie
 
 

 
 

Egy kis vidámság:
Mostanában mindíg minden eltűnik, de már tudom, hol keressem tegnap a távírányító "bújt" a kanapé alá, fél napra pedig a teás üveg!!!!!Most találta meg a felderítő csapat apa és Szoni személyében.
Ma Zsombikám fél 6kor ébredt, üldögéltem vele a nappaliba, hogy a többiek aludhassanak, ránézek ő meg felemelte a pelust, elbújt mögé, majd leengedte= kukucskált egyedül!!!!!! :lol: Eddig csak úgy csináltuk, hogy vagy az én fejemre raktuk a pelust vagy az övére és azt lehúzta!!!!!!De most már önállóan játsza ezt!!!!! :P

Edith:remélem semmi komoly!!!!!! :?

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Lehet adni a törpéknek csipkebogyóteát?

Andi
Kép
zsandi
 
 


Andi, ez egy nagyon jó kérdés. A nagypapám is kérdezte, mert van a Balcsin a telken csipkebogyó, és szedjen-e az Ádámnak, mert hogy mennyi sok c-vitamin van benne.
De én nem tudom, hogy adható-e.
Okosok?

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Sziasztok

Remélem, nem kiabálom el, végre megint alszunk éjszaka. Visszaállt a rend.
Nagyon úgy néz ki, hogy mi is betegek vagyunk. A Szandinak is és nekem is megy a hasunk.
Tegnap felhívtam a dokit, azt mondta igyak sok kólát, ezt én is tudtam, hogy ilyenkor jó (ki kell keverni a buborékot, és elmulasztja a hányingert, a kátrány meg a hasmenést). Kérdeztem, hogy a gyereknek mit adjak, erre azt mondta, egy kiskanál cola, neki is jót tesz. Először azt hittem nem tudja kik vagyunk. De kiderült komolyan mondja. :shock:

Csipkebogyót az én táblázatom szerint másfél éves kor alatt nem ajánlott.

Minden beteg babának jobbulást!

Azt hiszem, nekiállok rendet csinálni, 2 napja találtam egy játékot és minden szabad pillanatomba azzal játszottam. Hajnali 2-re sikerült az összes pályát teljesíteni. Most már van időm takarítani is. :lol:

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


A csipketea kellemes ízű, üdítő, szomjoltó, C-vitamin-tartalmú, székletlazító hatású.
A mentatea üdítő, szomjoltó, emésztést segítő és görcsoldó hatású.
A hársfatea izzasztó, köhögéscsillapító, kellemes mézízű, a kicsik is kedvelik.
A bodza virága és érett bogyója jó láz- és köhögéscsillapító.
A fekete és a zöld tea kellemes ízű, szomjoltó. De élénkítő hatása miatt csecsemőnek ne adjuk, nagyobb gyermek is csak mértékkel fogyaszthatja.
A leforrázott tealevelet ne hagyjuk hosszabb ideig ázni, mert a kioldódó csersav gyomorpanaszokat és székrekedést okozhat, és a tea is lúgos ízt kap.

A csecsemő és gyermek teakeverék olyan gyógyászati készítmény, amely emésztést segítő, görcsoldó és nyugtató hatású gyógynövények keverékből áll.

A hagymatea
Köhögéscsillapító hatású, ha pedig karamellizált cukorral készítjük, fokozódik köptető hatása és az íze is kellemesebb lesz.

Így készül: 2 teáskanál cukrot zománcos edényben aranysárgára pirítunk, és egy kicsit hűlni hagyjuk. Ez után felöntjük egy csésze vízzel és egy kicsit hűlni hagyjuk, és belefőzünk egy felkarikázott vöröshagymát. Amikor a cukor felolvadt, és a hagyma is megpuhult, a teát leszűrjük, mézzel vagy gyümölcsszörppel (csipke, ribiszke, citromos méz) édesítjük, és langyosan kínáljuk


Csipkebogyó Magas C- és P-vitamin-tartalma miatt elsôsorban teáját használjuk, kismamáknak a lekvár is hatásos vitaminpótló. a tea készítésénél fontos, hogy a bogyókat csak meleg vízben (4-6 óra) szabad áztatni.

Ezeket találtam, de nem tudom mikortól lehet adni.
Majd még utána nézek!!!!De a köhögésre a hagymatea tutira jó, csak vacak íze van, de ha karamellitált cukorral készül akkor tűrhető!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 



Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Megvagyok ám, csak nagyon sokat dolgozom, tehát ülök én a gép előtt eleget, csak épp ide nincs időm jönni (olvasni sem, nemhogy írni) - néha vannak ilyen torlódós időszakok. Most a háztartás rovására megy a dolog, mert persze Samu rovására nem mehet...

Minden betegeskedőnek mielőbbi jobbulást kívánok!!! Samut eddig szerencsére (ezt most le kellene kopogni) csak 2x teperte le a takonykór, de egyik sem volt hosszan tartó (2-3 rossz éjszaka és nyügi). A középfülgyulladás nagyon rosszul hagzik, meg a mandulagyuszi is. Persze a fogzás is elég kínlódós, de már ahhoz is kezd hozzászokni szerintem, az elmúlt napokban végigaludta az éjszakát. De lehet hogy épp szünet van fogügyileg. Ugye mi 2 db-nál tartunk :)

Nekem is rengetegszer volt tüszős mandulagyuszim kicsiként, de nekem csak 18 éves koromban vették ki - a gyerekdokim nagyon ellenezte a mandula kivételét.

Csipkebogyó: egyszer már írtam, hogy Samu azt issza teának. Babateákba gyakran tesznek csipkebogyót (pl. a Mecsek teákban biztos van). Meg így télvíz kezdetén a C-vitamin tartalma igencsak hasznára válik az immunrendszernek. Én úgy csinálom, hogy esténként beáztatom a csipkebogyókat, és másnap reggel abból kap teát. nem szabad forró vízbe tenni, mert 60 fok fölött kinyíródik a C vitamin belőle. Savanykás az íze, néhány napig szokni kellett, de ma már megiszik 1,5-2 dl teát mindenféle ízesítés nélkül (én nagyon kerülöm a cukrozást, mivel az én fogaim borzasztóan rosszak voltak kiskoromban, és nem akarom, h ő is így járjon). Néha teszek hozzá egy kis kamillát is.

Amin most pörgök, az a bölcsi. Nagyonnagyonnagyon nem biztatnak itt Csepelen, hogy jövő februárban fel tudják majd venni Samut. Úgy érzem, hogy azt sugallják, hogy inkább ne is számítsak rá, maximum lepődjek meg kellemesen, ha mégiscsak bekerül a gyerek.
Óriási a túljelentkezés abba a csoportba (is), ahova jelentkeztünk: van 2-3 szabad hely, és 8-10 jelentkező. Ami kifejezetten bosszantó, hogy nem átlátható a rendszer, nem nyilvánosak (legalábbis számomra) a döntési-felvételi kritériumok. Pl. úgy tünik, hogy az nem számít különösebben, hogy főállásban dolgozom (nyilván ez nem classic főállás, de akkor is, jövő félévben már jobban az lesz). Ráadásul legkorábban januárban derül ki bármi is, az meg már egy kicsit késő...

Elkezdtem utánajárni a családi napköziknek itt a környéken. Ez persze pénzbe fog kerülni (még nem tudom, h pontosan menniybe), de csak 5-7 gyerek van egy ilyen csoportban és jóval barátságosabbak ezek, mint általában a bölcsik - bár ahova Samu elvileg kerülhet, az nekem nagyon szimpi volt.
Jövő héten megyek egyet megnézni, és van egy másik jelölt is. Ami itt hátrány, hogy ezek messzebb vannak. Míg a bölcsi tulajdonképpen a sarkon van, addig a családi napközik 15 percre vannak busszal / autóval. Nem tragikus, de nem is mindegy.

Most mennem kell, Samu hiányol.
Gyógyuljatok, írjatok!
Évi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Zsuzsi:Szandinak ne adj kólát!!!!!!A felnőttnek sem tesz túl jót, ...én is szokatam néha inni, de ha elakarom ijeszteni magam tőle akkor arra gondolok, hogyha 1 csavart vagy szöget beleraksz 1 pohár kólába pár nap alatt feloldódik!!!Nem tudom ez mennyire igaz, de lehet benne valami.Ja és ha sokszor iszol sokat állítólag az aurádban is meglátszik!!!!! :?
Szandinak ne adj most hajtós dolgokat, inkább banán, alma és igyon sokat...bár ezt maguktól is szokták tudni. :wink:
Inkább kamillateát igyál az kitisztít belül!!!!Szerintem. :oops: De persze nem akarok okoskodni!!!! :oops:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Évi:mi is megkérdeztük az ovit, hogy mehetne-e évközben a Szoni, mert ugye akkor tölti be a harmadik életévét, de azt mondták, hogy így is a 100 helyre 110 gyerek van ,így NEM!!!!!! :(

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Szia Évi!

Ha a munka miatt szükséges a bölcsi,akkor tudok egy tippet,hogy felvegyék.Sajnos a bölcsi felvételeibe nincs belátása senkinek,igazából ők döntik el kit vesznek fel.
Nagyon fontos,hogy lakóhelyileg odatartozzatok,mert ez is kizáró ok.
Kell mind a két szülőnek igazolnia a munkahelyét.
De szociális alapon is indokolt lehet a bölcsi,ennek a kritériumait nem tudom.
És van még egy út,ami szerintem járható,hogy orvosi indok alapján szükséges a felvétel.Ettől nem kell megijedni,mert ha muszáj a gyerek elhelyezése,mert a szülőnek vissza kell menni dolgozni és a többi út járhatatlan,akkor érdemes megkérni a háziorvost írjon ilyen papírt.Ennek az a lényege,hogy a gyerek fejlődése érdekében javasolja a bölcsődei felvételt.Még ekkor sem biztos a felvétel,de általában ilyenkor nem utasítják vissza a gyereket.
Ha jó viszonyban vagy a gyerekorvosotokkal biztosan meg tudod beszélni vele.
Ha van ilyen papírod beszélj ismét a bölcsi vezetőjével,hogy ilyenkor mit ajánl.

Pusz

Timi
timiban
 
 


Sziasztok!

zsuzsi: szerintem is ezúttal bíráld felül a doki javaslatát, és hanyagold ezt a kóla dolgot. Nem véletlenül nem nyilvános a kóla összetétele :) Szerintem is vannak természetesebb módjai is a hasmenés kezelésének, és felháborítónak tartom, hogy egy orvos egy ennyi idős gyerek esetében ilyet javasol.
Bár igazán nem lepődök meg ezen - már elnézést a sok jó szakembertől -, de volt / van módom a munkáim során sokat mocorogni az egészségügyben, és sajnos vannak elég kiakasztó színvonalú háziorvosi praxisok. sajnos számos ok miatt elég kontraszelektált (mivel nem túl vonzó) a családorvosi pálya orvosi körökben...
É

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Timi, köszi - most megnézem ezt a családi napközis dolgot, aztán ha borzasztóan vállalhatatlan (értsd: drága), akkor jönnek az egyéb utak.
Lakóhelyi hovatartozással nincs gond, és ez a bölcsi csak tőlem kért munkáltatói igazolást.
Évi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Találtam egy-két légzéskönnyítő módszert a levegőt nem kapó babáknak, illóolajokkal:
2 csepp eukaliptusz-, 1 csepp erdeifenyő-, 1 csepp rozmaring- és 1 csepp borsmentaolajat 1 teáskanálnyi zsíros bázisolajban(ez lehet pl.: mandula-, jojoba- vagy földimogyoró-olaj) elkeverünk, majd a mellkason, a háton és a nyakon finoman bemaszírozzuk a bőrbe.
Gyerekeknek könnyebb álmuk lesz, ha a párna csücskére 1-1 csepp citrom- és eukaliptuszolajat cseppentünk.
Megfázásnál és influenzánál egyaránt hasznos, mert légzéskönnyítő, nyugtató, baktériumölő és fertőtlenítő hatással jár, ha a szobai párologtatóba 4-4 csepp cirtom-és eukaliptusz-, valamint 2 csepp borsmentaolajat teszünk.

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a csipkebogyós észrevételeket. Most csak az van itthon, de délután séta közben célba vesszük a gyógyszertárat és beszerzek valami mást is, mert akkor összességében nekem az jött le, hogy napi rendszerességel még ne igyák a babák.

Nem tudom, hogy mikor fogok tudni végre úgy jönni, hogy mindenkinek írok, de most megint garázdálkodnak a nappaliban, sőt Marci az előbb úgy döntött, hogy be is kapcsolódik a TV-ben menő játékba. (Azóta már nem megy a TV. :roll: )
Kép

Andi
Kép
zsandi
 
 


Nekem olyan kérdésem lenne, ha tudja valaki, hogy glükóz-fruktóz tartalmú dolgokat(a kubu italra gondolok konkrétan) mikortól ihatnak a manók??? :shock: :roll:

Zsandi:ne aggódj Zsombi már nyomogatja a gombokat a TV-n úgyhogy lassan Marci sem kikapcsolni fogja , hanem ő lesz a távírányító!!!!! :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Ha valakit érdekel a Match-ban vasárnapig a 1.5 %-os tartós tej 115 Ft és a trappista sajt 899 Ft/kg.A DM-ben pedig a Szoninak vettem Kubut 299Ft/ 3 egyforma üveg.

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sajnálom a betegeket, úgy tűnik, mindenkire rájár egyszer a rúd! :cry: :cry: :cry:
Jobbulást mindenkinek!

Zsuzsi!

Szandinak én Normaflórat és Smecta hasfogót adnék, plusz banánt, almát, répát, krumplit. Kólát biztos kihagynám. Jobbulást!

Nálunk gyorsan lekopogom, mindkét gyerkőc jól van.
Alvást nem részletezem, horror, de ma külön fogok aludni.

Annyira kiakadtam tegnap, hogy még mindig dühöngök. Tegnap és ma sem volt autóm, szervizelték és műszakiztatták. Laci Pesten volt, nem ért haza, mire menni kellett Barnusért az óvodába. Kb. 3 km tőlünk az ovi, én hiába mentem volna babakocsival Barnikáért, haza már nem tudtam volna hozni, mert Ő nem tud ennyit gyalogolni. Szóval megkérte Anyósomat (aki rálát az ovira), hogy menjen át érte. Abban állapodtak meg, ha véletlenül hazaérne Laci, akkor hívja telefonon, hogy nem kell érte menni. Háromnegyed ötkor hívott az ovónéni, hogy menjen valaki a gyerekért. Anyós nem ment el érte, azzal a magyarázattal, hogy Ő úgy értette, hogy ha menni kell érte, akkor majd Lavi hívja még egyszer. Annyira kiakadtam hogyha ott van mellettem, biztos megpofozom. Fél négykor a másik unokájáért el tudott menni, Barnabást pedig otthagyta.
Még ha félre is értette a dolgot, akkor sem érte volna fel ésszel, hogyha már úgyis menni kell a másik gyerekért, akkor hazahozza a fiamat is.
Annyira dühös vagyok rá, hogy találkozni nem akarok vele, mert valószínű többet egy asztalhoz le sem ülnénk, úgy összevesznénk.
Bocsi a kirohanásért.

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Sziasztok!

Nemrég ment el a dokinő, és részben megnyugtatott. Krisztának gégegyulladása van. Ami nem rossz, de jó sem abszolút. Mindenesetre a torka csak kicsit piros, a tüdején meg nem hallatszik semmi. A köhögésből ítélve a gégegyulladásra lehet következtetni. Kapott egy enyhébb antibiotikumot, de azt mondta a doktornő, hogy ha holnapra, mire kiveszem a gyógyszert, javul az állapota, akkor nem muszáj adnom. Maradhatok a panadolnál és a köhögéscsillapítónál.
Szóval, bár ennyi jó hír legyen. remélem, ez az éjszaka nem fog hasonlítani sem az előzőhöz!
Megkérdeztem a homeopátiás készítményekről, és mondta, hogy őt nagyon érdekli, bár még nem informált kellőképpen. De éppen a babák miatt szeretne utánanézni, mert ő nem antibiotikumpárti orvos. Azt mondja, hogy itt az anyukák csak akkor bíznak az orvosban, ha jó erős antibigyót ír fel a gyereknek, egyszerűen nem értik, hogy egy egyszerű influenzát pl. nem gyógyít meg az antibiotikum. NA, örvendett, hogy az ellenpéldával is találkozott személyemben. úgyhogy ezután közösen fogunk keresgélni az itteni piacon homeós készítményeket, és kikísérletezzük.

Edit: Neked fenomén egy anyósod van. Van képe ekkora különbséget tenni az unokái között? Én kiütném, az biztos, vagy egyszerűen, szóba sem állnék vele. Hál'istennek, az enyém nem iylen.

Andi: Ügyes Marci, és már milyen versenyszellemben él! :roll: :roll: :P És nagyon jó a vonalzód! Ezt már régebb akartam mondani, d emindig kiment a fejemből.

Jó éjt mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Márti!
Pont a napokban gondoltam, hogy megkérdezem tőletek a Kubu-t, mert én csak a boltokban látom, de nem értek hozzá, életkor viszont nincs ráírva. Szóval én passzolom a kérdést, és kiváncsian várom a többiek észrevételét.

Edit!
Azt hiszem, én is megcsapkodtam volna, ha ilyesmi történik. De minimum ordibálnék vele. Ez elég gáz dolog volt. Nem csoda, hogy kiakadtál.

Edith!
Örülök, hogy azért jó híreket kaptatok a dokitól. Ez a gégegyulladás sem hangzik túl jól, de a lényeg, hogy talán hamar meggyógyul. Nyugodt éjszakát kívánok nektek, és hogy holnap már ne legyen szükség az antibiotikumra.

Majd még jövök, ha nem csúszok össze idő előtt. :D

Andi
Kép
zsandi
 
 


Na kiscsaládom beájult 6 óra után!!!! :lol: Úgy látszik én bírom a legjobban!!!!!

Edit:de még ha félre is értette és nem akarta megkérdezni még 1x hogy mi van, azért ha arra járt ugyan megnézhette volna, hogy akkor tudott-e valaki menni a Barusért!!!!! :roll: :? Ez azért annyira nem bonyolult csak egy kis jóindulat kellett volna a dologhoz!!!!! :evil:

Edith:jobbulást a Krisztának, remélem nem lesz szükség a gyógyszerre!!!!

Na mai sztori:
Én a banyával a DM-ben vásároltam a fiúk 8) meg vettek addig 1 kis kolbászt egy kis talpon álló sütödében,- nem bírtunk ellenállni az illatnak :P - erre kiscsaj benyögi, hogy kakilnia kell!!!! :? Gyorsan hívtam apát, villámgyorsan kipakoltuk a cuccot, fizettünk, jöttek a fiúk, cuccokat be a kocsiba, majd apa elstarolt a tér(Móricz) túlsó sarkán lévő MC'-ibe!!!!!És odaértek időben!!!!! :lol:
Nem mondhtaom , hogy unalmas az életünk!!!!! :wink:

drev:már nem is olvasgatsz minekt????? :cry:

Képzeljétek holnapra meghívott minket a legkékebb szemű Ádám anyukája és apukája!!!!!! :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Ja, és a mi kis kölkeink is édespofák, Szoni simán evett a kissé csípős kolbászból, Zsombi meg majdnem leordította a hajamat egy kis kenyérért!!!!! :lol: :lol: Hiába no paraszti vér csörgedezik az ereikben!!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Épp olvasok a homeós dolgokról, és egy helyen ezt találtam.
Zsuzsi, pont rád gondoltam: "Ha a szoptatás vagy tápszeres etetés után közvetlenül hasi puffadás, szelek távozása figyelhető meg, emellett gyakori, hogy viszonylag sokat bukik a csecsemő, akkor LYCOPODIUM 9 CH adása javasolt."

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Sziasztok!

Edith, Márti - nem felejtettem ám el a homeos füzetet, csak azóta nem jártam a gyógyszertár felé. Sajnos - mint már említettem - ez a hetem elég zűrös, a jövő hét talán jobb lesz.
Ja, és Márti! A mamuszért is hamarosan jelentkezem!
Évi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Edit, nem semmi az anyóskád. Én kicsit megütögettem volna. Na jó nagyon. Ugyis vastag a bőr a képén, hogy így különbséget tesz az unokái között.

Edith, sajnálom Kirisztát. Habár remélem holnapra sokkal jobban lesz.

Timi, nektek is mennek a gyógymanók. Ilyen pici korban is kiveszik már a mandulákat?

Andi, na visszasírod már a "leteszed és ottmarad" kort? Nyugi ez még csak a kezdet. Az én lánykáim legujjabb hülyesége a fűrészporos, festett tapéta nyalogatása. Habár szerencsére elég ritkán jut eszükbe, de talán a "nem szabad" tiltás mindent olyan csábítóvá tesz.

Barbi, Márti, jó szórakozást!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! És köszönöm szépen a reggeli telefonokat. Olyan jólesik, hogy ilyen jó fej csapathoz tartozom! :lol:

Dokinéni diagnózisa: fosós, hányós bigyó. Remek. Livinek egész nap 38 fölött volt a hője, délután megint volt egy sírógörcse és látszik az egyik foga hegye. Dorkának detto. Normalorát kapnak, meg "diétás" főziket, gyümiket. Egész nap livit pátyolgattam, Dorka meg kis mellőzött lett. Olyan lekiismeretfurdalásom van. Felfogom, hogy a Livinek most több szüksége van a simogatásomra, mert hát azzal is hűtöm, fürdetem, meg vizesrongyozom. Így viszont ma nem volt időm a Dorkával játszani, hancúrozni, mert Livi mindig rajtam csüngött. És emiatt is kivagyok lelkileg. Remélem holnapra már nem lesz láza a Kissebbnek és akkor be tudom pótolni a mai napot.
Na megyek szunyálni, ki tudja meddig lesz rá módom.
Mindenkinek szép és nyugalmas éjszakát!

KépKép
kgiulia
 
 


Márti, olvasgatok én, csak kevés az időm írni is. Minden nap más van szabin a cégnél - holnap pl. én, - így sok a munka.

Itthon meg képeket válogatok és pakolok fel előhívásra, míg tart a 9 forintos akció. Tegnap meg vendég is volt, pontosabban vevő az ikerkocsinkra, de ismerős.

Ma este míg meccset próbáltam fél szemmel lesni, a lányok velem voltak a kisszobában az ágyunkon. Livinek normalizálódott a hője, Dorka is vidám lett, hogy van kivel játszani, így állandóan egymással birkóztak, kacarásztak. Ki is dőltek, egyből elaludtak, és azóta szinte egy mukkjuk sincs. Eddig... Legalább Livi is pihen végre.
Vendég
 


Ma apa volt a hajnali ügyeletes, így én fél 7ig aludhattam!!!!És éjjel csak 2x volt fent a drága!!!!Úgy ébresztett (na jó már magamhoz voltam térve) a kispasim, hogy hátulról az arcomra vetődött és belefújt az arcomba, utána pedig az orromat kapta be!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Ma elvileg jön a védőnő.... :?

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Jó reggelt, mindenkinek!

Valamivel jobban telt ez az éjszaka, csak egyszer 1 előtt kapott Kriszta köhögőgörcsöt, aztán szépen visszaaludt 7 utánig. De kpzeljétek, nem találom a receptet, amit írt a dokinő. Mindjárt fel kell hívnom, hogy lássam, visszavitte magával?
billentűzee imétttttszroz :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Edith!
Örülök, hogy jobb volt az éjszaka, remélhetőleg most már alakul a dolog. Gyors gyógyulást kívánok Krisztának!

Timi!
Mi újság Hannával? Jobban van már a fülfelszúrás után?
Lehet tényleg jobb lenne megválni az orrmandulától, bár azt nem tudtam, hogy ilyen kis korban is kiveszik. Én is sokszor hallottam már, hogy utána elmúltak a sorozatos betegségek.
Nekem is kivették, bár én már elég nagy voltam, 14 éves.

Drev!
Én is épp a napokban hívattam elő képeket, és most ez a 9 Ft-os ár övön aluli ütés volt. :D Így jár, aki nem néz körül, hanem a jól beváltat használja.
Mi újság a csajokkal?

Julcsi!
Ne legyen lelkiismeretfurdalásod, Livinek most nagyobb szüksége volt anya közelségére, máskor meg fordítva lesz. Mondom ezt én, aki szintén problémázik ezeken a dolgokon. Remélem hamar meggyógyul mindkét kismanó, és akkor visszaáll a rend.
Igen, kezdem valóban visszasírni a helyen maradós időszakot, ahogy megjósoltad. Most csak az a rossz, amin ti is keresztülmentetek, hogy Marci folyton feláll, de a leülés/visszaereszkedés nem nagyon megy, inkább esik. Remélem mire Flóra kezd felállni, Marci legalább megtanul leülni. :roll:

Márti!
Jó ez a munkamegosztás közted és apa között. Így igazságos. Mindenesetre az ilyen reggeli ébresztők még egy zűrösebb éjszaka után is jól tudnak esni. Aranyos lehetett Zsombi.

Zsuzsi!
Túl vagytok már a nehezén? Talán Cola nélkül is menni fog, félelmetesek ezek a dokik! És tőlük kérjen tanácsot az ember... :shock:

Évi!
Olyan fura ez a bölcsi helyzet, én nem is értem. Valszeg nem véletlenül adja az ember a gyerekét oda, nem tudom minek kell még lobbizni is érte. Nálunk pl. úgy van, hogy én nem is tudnám beadni őket, ha akarnám sem. Mivel mi Sármelléken lakunk (ez egy falu), itt nincs bölcsi. Keszthelyen van, de csak a helyieket veszik be. Tehát eleve esélyünk sem lenne. De kérdem én, az itteni emberek között nem kerülhet senki olyan helyzetbe, hogy dolgoznia kell menni a baba 3 éves kora előtt? Az oldja meg, ahogy tudja. :shock:
Drukkolok nektek, hogy sikerüljön bekerülni, és nem a fizetős helyre.

Na, bömbi van, majd még jövök.

Andi
Kép
zsandi
 
 


Ja, ez lemaradt!
Kép

Andi
Kép
zsandi
 
 


Van még 1 jó sztorim, csak hogy derűsen kezdődjön a reggel:
kicsi Zsombink eltűnt, a fürdőszoba ajtó nyitva volt, mentünk nézni mit művel, hát a kisbetyár beállt a zuhanyzóba!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: Gondolta biztos kipróbálja, hogy mi mit szoktunk ott csinálni!!!!! :wink: Lóbálta a fürdőpamacsomat, aztán beleült a még kissé vizes zuhanytálcába!!!!! :P
Ja , és van ám ereje :shock: tegnap nézegette a Szoni játék babakocsiját és a kiscsaj kiakarta húzni a kezéből.....nem sikerült neki!!!!! :shock: :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Voltunk tegnap dokibácsinál, sajna még mennie kell az antibiotikumnak, minimum hétfőig. Szépen tisztul a füle, de még nem az igazi. A doki azt mondta, ha most abbahagyjuk a gyógyszert, könnyen visszaeshet.
De már két napja (kopp-kopp) nem szörcsizik. És alszik éjjel. Végre. :lol:
Úgyhogy Julcsikám, tartsál ki, van remény, hogy egyszer meggyógyulnak. :?
Milyen volt az éjszakátok?

Mártikám, lassan Zsombi egyedül zuhanyozik! Milyen nagyfiú már! :wink:

Edith, remélem ti is gyógyultok. Végül meglett a recept? És be kell adni?

Árpi, te drága, milyen 9.-Ft-os akció? Tudod mit? Nem is érdekel. Most kaptam meg a levelet, hogy készen vannak a képeink. Én meg úgy örültem, hogy 17.-ft-ért most akciósan elő tudtam hívni.
Legközelebb kérlek szólj, ha van valami hasonló! :roll:

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


BArbi: Meglett a recept. A dokinő elpakolta és magával vitte! :? :? :? :? :? Szerencsére az antibigyóra nincs szükség, mondta is a dokinő, hogy ő még várna vele és egyelőre maradjunk a láz és köhögéscsillapítóknál (sőt, most már láza nem is volt tegnapelőtt estétől). Ha netalán rosszabbodna a helyzet, akkor majd kiveszem a gyógyszert és annak megfelelően kezeljük. Különben holnap Anyukám elmegy a recept után, mert ez a dokinő az ő falujukban rendel.
Azért nagyon örülök, hogy ő nem ennyire gyógyszerpárti, és nem tömeti bele a gyerekbe a sok mérget, amikor nem muszáj. Nemhiába választottam őt, bár sokkal körülményesebb így, mert a rendelőbe nem tudunk menni (40 km-re van az édesanyámék faluja) és mindig ki kell hivatni magunkhoz, de nekem megéri.

Hál'istennek, Ádámkád is javul, most már ne is hagyd abba a kezelést, mert valóban rosszabbat tehetsz így vele. És inkább most szedje még pár napig, mintsem később egy ugyanilyen hosszú kúrát végigcsinálni! Örülök, hoyg jól alusztok!

Márti, jó sztorikat írtál le! Nagyon hunci a fiad! :wink: Az, hogy erős, azt eddig sem kételltem, látszik rajta, hogy keménykötésű! :)

Évi: nem gond a füzet, akkor fog jól, amikor megkapom! :) remélem, azért hamar lejár ez a zsúfolt heted! :)

Julcsi: Szerintem se rágódj azon, hogy egyik babáddal többet foglalkozol, mint a másikkal. Most így hozta a helyzet. Ezelőtt, amikor Dorkával volt a baj, biztos őt babusgattad többet, nem? Tudom, illetve sejtem, hogy milyen rossz lehet ez az érzés, de ugyanez áll fenn pl. amikor kistesó születik a családba, és akkor a nagyobbikkal mintha nem tudsz annyit foglalkozni, mint a kicsivel. És idővel ezek a gondok is megoldódnak. Inkább örülj annak, hogy Dorka pl. most nem hisztizik azért, mert Livivel töltesz több időt! A jó oldalát kell nézni a dolgoknak, és te biztos, hogyy bepótolod ezt, és jó egyensúlyt tudsz tartani majd a két babóval való foglalkozásban! :) Kitartás!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


A Fotomarketnél volt 9 HUF egy hónapig, ha a neten töltöm fel. De csak jogtiszta Windows XP esetében. Majd ha lesz még ilyen, szólok.

Livike egy picit jobban van, végigaludta az éjjelt, most csak hőemelkedése van.
Vendég
 


Hurrá!
Én is a Foromarketnél csináltattam a képeket! És a neten töltöttem fel ugyebár. Asszem a Windows-om is OK, még jó, hogy fel sem mentem a lapjukra körbenézni, hanem a már meglévő segédletre feltöltöttem és elküldtem a képeket. Fa@a!

Andi
Kép
zsandi
 
 


Ismét a jó hangulat eléréséért:


Női kérdések a VB alatt

- Kik játszanak az izék ellen?
- Átkapcsolnál amíg megnézem a Lucecitat?
- Te, a Figonak van felesége?
- Szerinted melyik csapatnak szebb a meze?
- Akinek nincs labdája az miért fut?
- A hosszabbításra is kíváncsi vagy?
- Összesen hány félidő van?
- A németek miért rúgnak olyan erősen?
- Szöglet kerek vagy ovális stadionban is van?
- A bedobást a szurkolok végzik?
- A 11-est nem csak a 11 számú játékos rúghatja?



Az alábbi szalagcímek ténylegesen megjelent újságokból valók:

Egy felmérést fényt derített a szex és a terhesség kapcsolatára

Az alkoholreklámok az ivást népszerűsítik

Az illetékesek szerint csak az eső segíthet a szárazságon

A tizenéves lányok szerint férfi a gyermekük apja

Egy felmérés szerint a szennyezett levegőjű városok sokkal veszélyesebbek, mint a tiszták

A tudósok földrengéseket látnak Los Angeles jövőjében

Ingyenes jótanács: öltözzön fel jól, ha kimegy a hidegbe

A temlomok figyelmének középpontjában a Biblia áll.


- Hány birkája van, bácsikám? - kérdi a riporter a pásztort.
- 4786.
- Hú, ez nagyon sok. Van valami trükkje a számolásnál?
- Hogyne volna! Megszámolom a lábakat, és elosztom néggyel.
A mi cégünknél két ember elégedett a fizetéssel: A főnököm és én. Ő az enyémmel, én az övével.

A jó tündér azt mondja a gonosz kismalacnak:
- Teljesítem 2 kívánságodat.
- LEGYEN HÁROM! MINDIG 3 SZOKOTT LENNI!!!
- Na jó, legyen három. Mi a második?


A székely fia megcsúszik a tetőn és lezuhan! Közben látja hogy az apja lent áll. . . . lekiabál neki:
- Édesapám!!! Lezuhanok!!!!
Mire az öreg székely széttárja karját:
- Oszt nincs elég hely?

Megfáradt egyetemista hazaérkezik szülõfalujába, ahol édesanyja egy kérdéssel fogadja:
- Kedves fiam, levágtam két csirkét, mit fõzzek belõle?
- Pálinkát, édesanyám!

A férj elmegy a pszihológusához:
- Doktor úr, segítsen! A feleségem több, mint 100 macskát tart a lakásban, el se tudja képzelni milyen nagy a bűz!
- És miért nem nyitja ki az ablakot?
- Hogy kirepüljön az én szépséges 150 galambom?!

Andi
Kép
zsandi
 
 


http://sugo.fotomarket.hu/?page=xp.html ... 0d0e5a8b2b

Tegnap éjfélig volt a 10x15-ös 9 HUF.
Vendég
 


A védőnő nem jött a telefonját sem vette fel, de anyám jött helyette :( , úgyhogy fa@a délelőttöm van!!! :?
Remélem a délután jobb lesz!!!!! :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Ne aggódj Márti, nálam a faterom volt és jól felidegesített.
Ki tudnék szaladni a világból. Hogy lehet valakinek ilyen idióta családja?! :evil:
Néha komolyan azt gondolom, hogy elkellene költözni valami másik városba, jó messzire innen, néha felhívni őket rejtett számról, vagy fülkéből, oszt ennyi.

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Barbikám én is így vagyok vele, vagyis anyámmal.Ráadásul most még invitál is hogy látogassuk őket havonta!!!! :shock: Mikor a hátam közepére nem kívánom sem őt sem a pasiját!!!! :? :twisted:
Épp mosok, erre ő hogy ne rakja vissza a kiválogatott szennyeseket a szennyestartóba......mondom NE erre mire odanézek már visszatuszkolta!!!! :evil: Ennyit a hozzáállásáról, és kb. ennyire nem érdekli hogy én mit szeretnék!!!!! :evil: Ráadásul Roland is elment melót nézni......már várom haza nagyon!!!!! :roll:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Márti, sajnálom a délelőttödet! Szörnyű, amikor egy anyós olyan, hogy jobb lenne nekivágni valamit, de amikor a saját anyját sem bírhatja az ember, annyira kibírhatatlan, az nagyon szomorú.
Az én anyám nem tökéletes, de szerencsére normális. És mindig alig várom, hogy láthassam.
Apám? Vele sokat nem tárgyalok, mert egyszerűen nem nagyon van mit, azonkívül, hogy megkérdem hogy van és mit csinál, de ha bajban lenne, akkor rögtön ugranék.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Én apukámmal jóban vagyok, bár volt egy idő mikor nem beszéltünk, de az is azért volt, mert a válás teljesen tönkre tette és kicsit kifordult önmagából!!!!Én vele vagyok úgy, hogy alig várom a találkozást :lol: , holnapra vett ki szabadnapot és jön polcokat felszerelni, meg 1 szekrényt felrakni a fürdőbe, amit mind ő csinált!!!!!Nagyon ügyes ezermester.És ma van a szülinapja, reggel már hívtuk is, és Szoni kívánt neki először boldog szülinapot!!!! 8)

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Köszönöm az együttérzést és a gyógymanókat.Igazából nem tudom mikor lehet kivenni at orrmandulát,de szerintem egy éves kor körül már igen,most nem tértünk ki rá a főorvossal.Szóval reggel benn voltunk a fülészeten,a jobb füléből folyik a genny-ezt eddig is tudtam,meg látom-belenézett mikroszkóppal,azt mondta kicsi a lyuk,vagy a sok váladéktól eltömődött,ezért ismét rászúrt,hogy tudjon kiürülni.Sok trutyit szívott le,le is oltotta.Hétfőn megyünk vissza.A garat és a tödő negatív,úgyhogy a füle okozza a bajt.Tegnap estére ismét lázas lett,holott kedden láztalan volt.
Majd hétfőn visszatérünk az orrmandulára is.Kiváncsi leszek mi tenyészik ki...
Nagyon gondolkodom,hogy beoltassam a pneumococcus elleni védőoltással,annyi rosszat hallok mostanában az általa okozott betegségekről.
De nagyon horror az ára!16.700ft!!!! :evil: :evil: Nincs rá támogatás!Ez a magyar egészségügy!Ráadásul egy nem is elég!


Edit,
teljesen felháborodtam az anyós sztorin!Hogy lehet egy nagymama ilyen!!!!!Vagy ennyire buta szegény-bocs,ha nem így van,nem akarok senkit sem megbántani-hogy inkább otthagyja a másik unokáját,amikor úgyis ment az oviba.A párod,mégha időben is hazaért volna,akkor az anyjához is be tudott volna ugrani a gyerekért,ez nem jutott el a tudatáig?! :idea:


Julcsi,
nektek is mielőbbi gyógyulást.Nálunk is ez az ábra a nagyokkal.Szegény Zsoltika is jött este hozzám,de a Hannát nem tudtam letenni,mert este nagyon fájt a füle,apa meg vacsit készített,Zsoltit meg csak simogatni tudtam,felvenni nem,meg játszani sem tudtunk.Rebi már nagy ő megértette,hogy Hannának szüksége van most jobban rám,szépen eljátszott,de Zsolti "anyázni" akart.Ilyenkor nekem is olyan rossz érzésem van.Én is remélem,hogy mára jobb lesz a helyzet és nem kell nélkülöznöm a többi gyerekemet sem.

Pusz nektek.

Timi
Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Márti, Barbi fel a fejjel!
Engem anyum kergetett a "rossz anya" érzésbe. Állandóan mondogatja, hogy adjak a Livinek lázcsillapítót. Mondom neki, hogy amíg elszenvedget nem akarok, majd ha már nagyon nyüszi vagy nagyon magas. Fürdetem vizesrongyozom. De ma is adtam neki mert nem akart lemenni a láza ill. sírt. De akkor se fogom elsőre begyógyszerezni, mert akkor nem lesz soha immunrendszere. De ha nem látok javulást beadom neki a gyógyszert, mert annyira parázok. Nem akarom, hogy BÁRMI szövődménye legyen a láznak. Annyira félek. Szegénykénél nem tudom eldönteni, hogy a foga miatt üvölt vagy a láz miatt esetleg a hasa. Merthogy látszik a foga csücske is. Bízom a gyerekemben és muszály bíznom az ösztöneimben. Ennek ellenére már alig várom a holnapot, hogy beszélhessek a dokinővel. Mondta, hogy feltétlenül hívjam fel. Képzeljétek csak a nurofen és a germicid kúp viszi le a lázát. Így eggyütt. Hát ezért fosok én. A fürcsi meg csak pillanatnyi javulás de nem nagyon mérhető fokban. Szóval most imádkozom kérem az angyalkáimat, hogy nagyon vigyázzanak ránk. Nem vagyok kiborulva csak félek.

Márti, Barbi azért meglesz ma a talitok? Ne hagyjátok, hogy holmi nehéz esetű emberek elcsesszék a napotokat. Én lezavartam anyut a Dorkával sétálni, meg hintázni. Livit meg nagy nehezen elaltattam. DE leaglább most ninsc láza.

Ja azt akartam kérdezni, hogy amikor lázas a gyerek hogyan kell betakarni? Mert félek, hogy a túltakarástól megint felkúszik a láza. Vagy attól nem fog?

KépKép
kgiulia
 
 


Ja Timi, mi az a pneumococcus védőoltásoltás? Az mi ellen van?

KépKép
kgiulia
 
 


Szia Julcsi!

A pneumococcus ellen van,a neve Prevenar.Mint írtam nagyon drága,de nagyon jó.
A pneumococcus nagyon súlyos betegségeket okoz.Bemásolom amiket a Klinikás topikba írtam,ha nem baj.
Pneumococcus által okozott betegségektől véd,ebbe beletartozik az agyhártyagyulladás is,de sok másik betegség is ami veszélyezteti a gyermekeket.(pl.: tüdőgyulladás,sepsis,középfül gyulladás-nekünk pont ez van-) Prevenar a neve,7 legfontosabb penumococcus szerotípus ellen védő oltóanyag,
5 év alatti gyerekeket ajánlatos oltani vele.Minden életkornak meg van a maga oltási sémája.Ha már kialakul a védettség nem kell ismételni,egész életében védelmet nyújt,mert immunmemoriát alakít ki.
Elbeszélgettem ma a veszprémi kórkáz gyerekintenzív vezető orvosával,-akit mellesleg nagyon szeretek és adok a szavára,Hannát kellett átvinnem,mert kérte a gégész,hogy hallgatassak rá a tüdejére- az oltásokról,és megdöbbentő adatokat mondott a pneumococcus áltál okozott betegségekről.
Azt mondta,hogy egyre nagyobb számban fordulelő és nagyon makacs dologról van szó.Mindenképpen szorgalmazza a gyerekek beoltását,mert egyre több az ilyen eset.
És most jön a horror,az ára!16.700ft!!!!!!Nincs rá semmilyen támogatás!!! És egy nem elég!
Leírom az oltási sémáját,ha vkit érdekel:

2-6 hónap:3db,1 hónap szünetekkel,2 éves korban 1 ismétlés

7-11 hónap:2db,1 hónap szünettel,2 éves korban 1 ismétlés

12-23 hónap:2db,2 hónap szünettel,ismétlés nem szükséges

2-5 év:1db,ismétlés nem szükséges

Hát nem semmi,modjuk aki egy éves kor után adatja be,annak is kettőt kell megvenni!

Ez a magyar egészségügy,erre nem tudok mit mondani!Ezt kéne támogatni,mert az iyen betegek gyógykezelése jóval drágább,nem beszéve a kockázatokról,hogy bármikor fertőződhet a gyerekünk,és elég rapszódikus a lefolyása!
Visszatérve a Menjugate-re,azt mondta a dokinéni,hogy az is fontos,de ez a jobb,mer hál istennek amitől a Menjugate véd az nagyon ritkán fordul elő,alíg találkoznak vele,nem úgy mint a pneumo által okozott betegségekkel!

Lehet,hogy most egy kicsit megijesztettelek benneteket,de fontosnak tartottam,hogy megosszam veletek,egy gyerekintenzív osztály vezetőjének a tapasztalatait,és tanácsát.
Mellesleg gyorsan felhívtam a háziorvosomat is,ő is ajánlja,de tudja,hogy nagyon drága,de megjegyezte,hogy ő is beoltatta az unokáit!

Hát ennyi lenne röviden!De itt olvashattok róla:www.pneumo.hu

Pusz

Timi
Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Sziasztok!

Timi: Érdekes, hogy itt is pont ma vetődött fel ez az oltás-kérdés. A másik topikban ugyanígy. Megengeded, hogy ezt oda is átírjam? Egy anyuka nagyon gondolkodik, hogy beadassa vagy sem.
Viszont egy másik, akinek a kisfia pont ma 1 éves, ezelőtt egy héttel adatta be neki és azt mondja, hogy a kettő db 12 ezerbe került. Egyéves kor alatt, ha kiváltják, akkor állítólag olcsóbb, mint utána.
Szerintem ennek utána kell járni. És gyorsan intézkedjetek!

Nálunk ezt az oltást is automatikusan kapják a gyerekek, eddig ált. 1 évesen adták, most 7 és fél hónap után már beadható. Ugye 6 hósan kapják a szurit, és akkor min. 5 hétnek muszáj eltelnie a következő szúrkálásig, ezért 7 és fél hónap a minimális korhatár. Nálunk nem tudom, hogy lesz, mert Kriszta 2 hét múlva kapja a 6 hós oltást, mivel csúsztunk, de elméletileg már kaphatná ezt is. Gondoltam is, hogy megkérdem a dokinőt nem kaphatja-e egyszerre?

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Szia Edith!

Nem akarok okoskodni,de nem kevered véletlenül össze a kettőt?Én most jártam utána. :lol:
A Prevenar,ami a pneumococcusok ellen véd,azon semmilyen támogatás nincsen nálunk,mindegy mikor írja fel az orvos,az ára 16.700ft.
A Menjugate(de van más néven is forgalomban),ami a gennyes agyhártya gyulladásellen van(meningococcus C),arra van támogatás és itt nem mindegy mikor írja fel az orvos,mert egy éves kor előtt 70%a támogatás,de akkor kettő kell vagy három attól függ mikor kapja az elsőt,ha egy éves kor után akkor csak 50% a támogatás de akkor elég egy oltás is.Viszont 2 éves kor után nincs támogatás.

Nem mondod,hogy nálatok benn van a kötelező oltási rendben a pneumo elleni oltás?Akkor a ti egészségügyetek oltások terén jobb,mint a mienk! :shock: :roll:

Pusz
Timi
timiban
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?