Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Köszönet az infoért a a fitymaszűkülettel kapcsolatban. Én is úgy gondoltam, hogy nem csinálok vele semmit (nem is tudnék). Majd a doktor néni tudja mikor mi a teendő.

Pogi: nagy gratula Gergőnek! :lol: Lehet, hogy a drága várt a névnapjáig, hogy akkor ajándékozzon meg benneteket egy átfordulással!

Jajj, nekünk valami borzalmas éjszakánk volt. Egsz idáig fél 9-től fél 5-ig aludt Kornél. Úgy egy hete kezdtük, hogy éjszaka is felkelünk és 3 óránként szopizunk. Pedig 6 hónapos koráig szeretném szoptatni, de már kezdek kábulni!

Mindenkit irigylek, akinek a kicsi babája elvan mással is. Nem tudom, hogy nálunk mi okozza ezt az anya-őrületet, csak remélni tudom, hogy majd kinőjjük. Már lassan csak úgy hívjuk, (egy barátnő után szabadon), hogy "anyaragacs".

Még egy kérdés! A hozzátáplálást gyümölcslével kezdtétek? Nálunk ugyanis a védőnők ezt ajánlják, de én megvallom őszintén, hogy inkább szilárd formában adnék neki majd almát, ha eljön az ideje.

További jó napot! Várom, hogy Kornél elaludjon, aztán én is bezuhanok az ágyba egy megerőltető éjszaka után.

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Sziasztok!!

Megvagyunk csak a két hónapja tartó alig alvás ZOMBIT csinált belőlem.Fogacska nincsen.De most két éjszaka nagyon jól aludtunk,és megtudtam hog ymelegfront van,talán ez lehet az oka.mert amúgy minden úgyanúgy történik.

Egyéb mindenféle okok miatt kicsit én is háttérbe húzódok,olvasó üzemmódba mindenképp,és ha olyan kérdés vagy téma van amire tudok okosat mondani arra irok.

Wawel:én almát adtam először,de nem csak levet hanem pépet is.

Puszi Mindenkinek.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Sziasztok!

Anita!
Lehet,hogy apukát többet kéne Kornéllal hagyni egyedül és akkor jobban összeszoknának nameg neked is lenne egy kis szabadidőd. :wink:
Nálunk patexnek hívjuk a túlzottan ragaszkodó gyerekeket.
Valószínűleg azért kel fel éjszaka is 3 óránként mert növeli a tejmennyiséget biztosan megnőttek az igényei.
Az én lányom ugyanezt csinálja és ma már annyi tejem van hogy napközben is csöpög így megint használnom kell nappalra a melltartóbetétet. :lol:

Szerintem a hozzátáplálást érdemes gyümölcslével kezdeni az első héten (almalé) és a következő héten jöhet a reszelt alma.

Meteor!

Boldog 3 hónapot Panninak!
Megírnád a keresztneved ha nem titkos. (lehet, hogy már írtad csak az én figyelmemet kerülte el akkor bocsi)

Ma voltunk a védőnőnél és 1 hónap alatt hozta a szokásos 550 g-os hízást ami védőnéni szerint jó.
tehát az adatok: 7060 g és 69 cm.

Kép

Kép
katus73
 
 

 
 

Katus,

köszönjük a köszöntést:)

A keresztnevem pedig Rita, csak ez és mindin elérhető formája foglalt volt. Így egy régi becenevet újítottam fel.

A Pannát ti szoktátok becézni? Mi azért választottuk a Panni nevet mert ez már egy becézett forma, de persze azóta már volt Pancsi Pannus, Pankesz, Manó, Gombóc és még ami eszünkbe jut:))

meteor
 
 


Rita!

Mi előszeretettel hívjuk Pannusnak mert a nővére akit egyébként Katusnak becézünk ezt a nrvet adta neki.

Használom és is a Pankesz , Pancsi, Pancsita és ha "haragszom" rá
akkor Ancsának szólítom.Esetleg még Ani Pani és ezt azzal kiegészítve hogy: Ani Pani tojnak-e még a gumirókák? (Ezt anyukám kezdte el neki mondani már akkor amikor megszületett azóta szállóigévé vált nálunk) (Valami ősrégi bábelőadáson hallotta ezt a mondatot)

Azért lett egyébként Panna mert én Katalin vagyok és a nygobbik így lett Kata, a férjem pedig péter és valami P betűset akartunk először Petra lett volna mert az a Péter női megfelelője de aztán szerencsére maradt a Panna ( amit én már akkor kitaláltam amikor megtudtam hogy kislány lesz.)

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok. Befogadtok engem is a csapatba?

Üdv mindenkinek,
Timszi
timszi
 
 


Szia timszi!

Gyere bátran csak írj magadról egy kicsit bővebben!

Kép

Kép
katus73
 
 


Szia Katus!

Köszi, kedves vagy! :) Rendben, írok kicsit magunkról. Én 21 éves vagyok, a kisfiam 2006. 07. 21-én született 3520 gr-mal és 53 cm-el. Nándorpusztán lakunk.

Huhh, így hirtelen asszem ezek a fontosabb adatok. Remélem, minél hamarabb be tudok illeszkedni közétek, és jókat beszélgetünk majd :)

Megpróbáltam összehozni egy ilyen vonalzót is, remélem, látszódni fog! :) És majd megpróbálok feltenni képet én is!! :) :)

Timi

Kép
timszi
 
 


Katus,

aranyos ez a versike.
Én a legelején "kicsi kincsem kis kilincsem"-nek hívtam néha, ami fogalmam sincs honnan jött, de aztán szintén annyira megtetszett, hogy egy ideig Kis Kilincs vagy Kilincs volt a becenév.
Mondjuk ebből vicces szitu is akadt, mert anyum úgy kiakadt ezen, hogy mondta, hogy legalább Kilincskének nevezzük, mert a Kilincs olyan "rideg":)

Timszi,

szia, üdv itt.

Most megyek mert úgy hallom ébredezik a lány.

meteor
 
 


Sziasztok Lányok,

bocsi, hogy én is ritkábban jelentkezem, de egyre több odafigyelést igényel Marcika, amikor meg lenne egy kis szabadidőm, akkor általában vendégek vannak, vagy mi nem vagyunk itthon :( .

Ma megkaptuk a 4 hónapos oltást, volt egy kis sírás, de túl vagyunk rajta.

Korábban már írtam, hogy visszafejlődünk :( . A kezdeti átaludt éjszakák után először csak egyszer ébredt fel és kért cicit, most már ott tartunk, hogy éjfélkor, fél háromkor és fél ötkor is ébred :shock: :shock: :shock: !!!!!!!!

A mai éjszaka lesz az első, hogy alkalmazom a technikát, amit olvastam, ha hatásos lesz és leszokik a felébredésről (elvileg ez egy rossz szokás), akkor megosztom veletek a tudományom, ha nem hatásos, akkor nem is fárasztalak benneteket...
Nagyon kiváncsi leszek!!!

Volt méreszkedés is a doktorbácsinál: 68 cm és 8 kg Marcika :) . Arányos, formás kis baba, de azért túlzásnak tartom ezt a 8 kg-ot, de hát mit lehet tenni :) . 1 kg-ot híztunk 1 hónap alatt :shock: .

Anyukám holnap megy kórházba, nekem pénteken suli, úgyhogy zajlik az élet. Már elkezdtem egy kicsit készülni a vizsgákra, de még nem igazán vagyok "motivált" :? .

Pogi: gratulálok az átforduláshoz, mondtam, hogy nem kell sok idő :) :) :) .

Kisfiús téma: én parafin olajos fültisztítóval mindig tisztogatom a babám fütyijét és közben húzogatom neki. Néhány nappal ezelött pl. alá volt tapadva egy kis krém, amit kiszedtünk, mert ha nem tettük volna, akkor begyulladhat. A barátnőmnél is pont így volt. Ott voltam nála, amikor jött a házidoki és nekem a vállát a barátnőmnek meg a lábát kellett lefognia szegény gyereknek és a doki felhúzta neki. Tele volt alatta krémmel... Ezt nem szeretném megérni, mert olyan ordítás volt ott, hogy nem kívánom senkinek :( . Nagyon fájdalmas lehetett...

Most ennyi, megpróbálok sűrűbben jönni, de már inkább nem is ígérem.

Üdv.:
Eni

Kép[/url]
marcy
 
 


Timszi: üdv közöttünk, mindig örülünk az új tagoknak, akkor zajlik az élet :lol: .

Kép[/url]
marcy
 
 


Sziasztok!

Ezzel a fütyis dologgal most megrémísztettél Marcy, de majd meglátjuk.
Na, az éjszakázásokkal kapcsolatban akár kezet is foghatnánk. Mi pont ugyanezt csináljuk. Úgyhogy az a módszer ha beválik, vevő leszek rá. Véleményem szerint tényleg csak arról lehet szó, amit Katus írt. Voltunk már hasonló helyzetben, de akkor csak nappal növelte az evések számát, éjszaka nem. De én mindig arra gondolok, hogy megéri 6 hónapos koráig szoptatni, úgyhogy igyekszem kitartani.

Szia Timszi! Én is köszöntelek. Bár nem vagyok régi motoros, de az biztos, hogy nagyon kedvesen fogadott mindenki és már most is sok hasznos tanácsot hallottam.

Ezúton is köszi mindenkinek.

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Sziasztok.

Én Kolos kukiját minden fürdés előtt egy olajos(gyógyszertári sima napraforgó)vattával megtisztitom és napról napra egyre jobban visszatudom hizni.Nekem igy tanácsolta a csecsemős doki.


Elment anyós,csúnya elválás volt inkább nem is írok róla :cry: mert szomorú h idáig tud elfajulni a dolog!

Marcy:8 kg :?: atya gatya az rengeteg!Hát nem az az etióp tipusú a babád! :lol: Egyébbként Kolos is visszafejlődik az alvásban.Habár 3 napja megint éjféltől 6ig alszik és az jó!

Szia Timszi ,grat a babádhoz!


A napokban elvoltam keseredve a Keserves miatt de ennek vége ,már többszőr jövök majd...

megvan az Egyházi esküvőnk időpontja 2007.máj.11.!


B.

Kép
beataa
 
 


Üdvözöllek én is, Timszi! :)

Anita és Marcy nem vagytok egyedül, mostanában mi is kétszer-háromszor szopizunk éjszaka. Hulla vagyok...mondjuk ma délután én is aludtam Ádámmal egy órát, így most picit jobb.

Katus, Meteor: érdekes becenevekből már nekünk is egész repertoárunk van, ami a fiunkat illeti:
Ádicsek, Ádesz,Nyusus,Edemszendlör,Pucus,Csigóca, Csigusz, Pántofül, Nyulízka, Nyunyezbunyez, Bojócka, Picóka...nem tudom, lehet, hogy kihagytam valamit.
De a kedvencem a Nyuszus, azt még a kórházban ragasztottam rá. :)
Ja, és nagynéném egyszer Cuppogtatós Misinek is nevezte.
De igazából még csak arra hallgat ha az apja felkiált mellette: GANGALANGA-GILINGANGA. :) :) :)

szép estét mindenkinek!

Kitti
Ja, és Ádám küld Nektek egy képet. Kép

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Üdv!

Íme én. :D
Ma nem ment jól a kanállal evés...sebaj, holnap is feljön a nap. Tény, hogy minden csupa kaja volt, habár lehet, hogy csak a babakajával volt a baj. Meg ma nagyon nyügi volt napközben, kivéve a dédinél, mert ott mindig jó gyerek. :)

Reni, köszi a tippet, de létezik egy csomó oldal, ahol vannak kajcsireceptek, és még a vélemény is ott van, hogy jó-e vagy sem, mit kéne változtatni, stb. De meg ne kérdezd, hogy ez hol van...csak böngészgetek, és mindig találok valamit.
Anyukád véleményét engedd el a füled mellett, még ha nehéz is! A kanalat viszont odaadhatod neki, maximum megcsócsálja. :D

Pogi, Bogyesznak gratula! Na és persze neked is, hogy jól tornáztattad és bevált.

Tündérpöcök, a meghívóért nincs mit.
Nekem csak ellentétes tapasztalataim voltak: a Lidl-ben előreengedtek a pénztárnál, a bankban meg odahívtak az ablakhoz, stb. Nekem szerencsém van, mert Peti a kenguruban nagyon jól elvan, olyan is volt, hogy szóltak, hogy menjek előre, de Peti elvolt, így kivártam a soromat.
Szupi a kép.

Esztianyó, szép kis méretei vannak Marcinak. Mi ugye már hozzátápizunk egy ideje, de a kanállal evés még mindig nem megy rendesen. Majd egyszer. :) (A remény hal meg utoljára.)
Én Petinek egyáltalán nem nyúltam még a fitymájához. Én úgy hallottam, hogy egyáltalán nem szabad piszkálni, én nem is teszem. A dokinéni se mondott még semmit.
Milyen furcsa terhes képet látni...rég volt.

Meteor, hál' Istennek alvással nincs bajunk, de napközben (érts az ébredéstől az esti elalvásig) kb. 3 órát alszik, szóval van mit kipihennie.
Nekünk is van fürdetőfotelünk, de nem nagyon használtuk, csak amikor még törpe volt, meg néha előveszem, ha a nagykádba fürdetem. De a kiskádban már nem használjuk, ahhoz az kicsi (mármint a kád).
A babaúszáshoz annyit, hogy nagyon szigorú előírások vonatkoznak rá, tehát pl. csak frissen fertőtlenített vízben lehet megtartani. Az tény, hogy más anyukától összeszehet valamit, de legyünk optimisták, csak nem megy beteg anyuka babaúsztatni a gyerekét.
A kislányodnak boldog hófordulót!

Wawel, elhiszem, hogy rossz, de gondolj bele, csak TE hordtad 9 hónapig a pocidban, tehát azért érthető, ha ragaszkodik hozzád. Minden gyereknél így van, csak kinél jobban, kinél kevésbé. Nálunk is van ilyen, van, mikor csak nálam jó.
Hozzátápi: én kapásból babakaját adtam neki, a bébiital csak a tápszer "hűtésére" volt jó, hidegvíz helyett. Igazából az íz a lényeg, szerintem.

Pil., remélem, lesznek még ilyen átaludt éjszakák!

Katus, Pannusnak utólag boldog hófordulót. Mi csak két nap múlva megyünk mérésre. Nagyon kivi vagyok, hogy most mekkora Peti.
Jó ez a tojnak-e még... :P Vicces. :D

Timszi, üdv közöttünk. Gratulálok a kisfiadhoz, gyere gyakran, kérdezz bátran, stb.

Marcy, a lényeg, hogy gyere, mikor van időd. Látod, én is csak ilyenkor vagyok író-üzemmódban, habár épp most nyűglődik őkelme az ágyon. Na meg "puszilkodik". :D
A rossz szokásban én nem hiszek, mindennek megvan az oka, lásd pl. Katus és Pannus esete...
8 kg??? :o Peti szerintem most annyi. De ne aggódj, majd ledolgozza, ha eljön az ideje.
Én a fütyijéhez egyáltalán nem teszek krémet, így nem is mehet alá...ami meg látszik a végénél azt leszedem popsitörlővel, de nem húzom hátra.

Bea, jó az időpont, remélem, addigra szép idő lesz! Akkor mostmár lehet szervezkedni.
Tényleg érdekes ez a fütyis dolog, nálunk senki sem javasolta a húzogatást...

Na mára ennyi voltam.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Helló!

Tényleg úgy tűnik, hogy ez a fütyis téma érdekes. Elég változóak a vélemények. Nekem igazából az a furcsa, hogy vamelyik doki ezt mondja, valamelyik azt. De a védőnők esetében is ez volt.

Nekem sok pozitív kapcsolatom a figyelmességgel kapcsolatban nem volt. S ami hihetetlen, hogy például nálunk a postára babakocsival csak úgy tudok bemenni, hogy az ajtó másik szárnyát is ki kell nyitnom, mert keskeny az ajtó. Még ebben sem segít senki, sőt, úgy száguldanak be mellettem, hogy öröm nézni. De az az igazság, hogy én már megszoktam, így nem is várom el, hogy ennél segítőkészségesebbek legyenek az emberek. S az idősebb hölgyek nagyon közvetlenek tudnak lenni, bár néha érdekesek a maguk módján. Például a múltkor kérdezték meg (számomra egyébként idegenek): biztos, hogy jól fel van öltöztetve ez a gyerek? Jó hogy így alszik? (Kornél a babakocsiban is csak hason hajlandó aludni) stb.

Ex a ragszkodással kapcsolatban valószínűleg igazad van, s a lényeg az, hogy egyébként nagyon nyugodt baba.

Próbálkozom majd képet felrakni magamról én is, hogy mégis tudjátok kivel "beszélgettek", de azt hiszem egyelőre csak esküvői képünk van, ami ilyen célra használható. Igyekezni fogok. Most azonban elköszönök, s megyek egyet aludni. Kiváncsi vagyok ma milyen éjszakánk lesz!

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Halihó, lányok!

Nem tűntünk el, csak a hétvége csöppet húzós (vásárlós) volt, tegnap meg már nem volt enerdzsi... :wink:

Üdv az újaknak!

Katus!
Gratula Pannus méreteihez!

Fütyikérdés: én is úgy tudom, hogy nem szabad hozzányúlni, mert begyulladhat. Én egyelőre nem bántom, csak annyira, amennyire enged.

Tündérpöcök!
Ádi nagyon édes!

Marcy!
8 kg??? A hétszázát, nem aprózzátok el!!! :D Amúgy Kende is még kétszer-háromszor ébred. Majd leszoknak róla!

Pil!
Örülök, hogy egy kicsit jobban alszotok!

Mi jól vagyunk, bár Kende ma kicsit nyűgös volt, szerintem a harmadik foga is készülőben van...
Megpróbálok majd én is sűrűbben jönni... :wink:

Jó éjszakát mindenkinek!

Kép
Kép
norwell
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a kedves fogadtatást, nagyon aranyosak vagytok! Egy ideje már olvaslak titeket, de eddig nem mertem regisztrálni.. :)

Hú, Norwell, nálatok már fogacskák is vannak? Gratula :)

Tegnap csináltam képeket direkt erre a célra, fel is teszem őket nektek, ha nem gond! :) Szóval ő itt Zalán!

Kép

Kép

Szép napot!

Kép
timszi
 
 


Jó reggelt!

Ma reggel elővettem a polc mélyéről a Rubint Réka dvd-t, hogy tornázzak.
A 20 perces gyakorlat sorbólkb 12percet tudtam végig csinálni hát mit mondjak így is nagyon kemény volt.
Azóta alig birok menni a combjaim annyira be vannak durranva.
Remélem használni fog a torna és előbb utóbb végig birom csinálni a 2x20 perces tornát.

Kép

Kép
katus73
 
 


Szia Katus!
Hát, ami a tornát illeti én nagyon lusta vagyok. Itthon képtelen vagyok tornázni. Hetente egyszer lejutok a kondi terembe és mivel ott mindenki csainálja én is csinálom. Meg persze általában az van hogy kezdenék itthon a tévé előtt tornázni és Nyuszónak mindig akkor kell valami... :D

MÁS: képzeljétek, tegnap beletettem babót a kiskádjába fürödni és most nem akart arccal belegázolni a vízbe és inni, hanem el tudtam engedni és pancsolt akár egy kis halacska, vagy negyed órát. Aztán szopizott egy kicsit és végigaludta az éjszakát, először!!!noha fél tizenkettőkor aludt el és reggel hétkor kelt de ez már akkor is nagy szó, nem???

Timszi, nagyon édi a kisbabád. Te is nagyon fiatalon lettél anyuka, mint én. Csak 22 éves vagyok. Neked nem volt nehéz átállni otthonülő üzemmódra?

No megyek, mert a babó nyöszörög.

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


timszi,

nagyon édes Zalán.

Katus,

én még Rubint Réka terhestornát próbáltam, de annyira idegesített a Réka nyávogása, hogy egy tornát sem bírtam végigcsinálni.
Múltkor Béres Alexandra volt a Reggeli - Csak csajok msorában és ő mutatott egy pár jó gyakorlatot, na én mostanában azt szoktam csinálni.
Mondjuk én szerencsés alkat vagyok, mert szülés után pár héttel már a terhesség előtti súlyomnál voltam. Nekem inkább azzal van gondom, hogy tele van csíkokkal a fenekem, meg hétul a derekam. Mondjuk az is vicces, hogy a terhességi csíkok nekem a hátamra mentek, nem a hasamra:))

marcy,

ez ilyen suttógós technika? bevált?
nálunk ma jó nap volt Pancsa 9től reggel 5ig aludt ismét. lehet, hogy a melegfront volt az oka a korábbi felébredeéseknek vagy nem volt elég az esti kaja.

mostanában viszont az a bajom, hogy én csak akkor fejek le tejet ha jön anyum Pannira vigyázni, régen simán le tudtam fejni 120-140ml, most már azt kell csinálnom, hogy két egymás utáni reggelen fejni, mert egyszerre csak 60-80ml jön le.
remélem nem fogy a tejem, hanem csak Panni eszik belőle többet.

meteor
 
 


Rubint Réka hangja engem is idegesít de nincs más választásom mert a kondi terem ahová régen jártam elég messze van és Pannus még mindíg 3 óránként szopik így elég nehéz elszabadulni.

Tündérpöcök!
Biztosan átsiklottál a múltkori kérdésem fölött: azt kérdeztem,hogy milyen újságba írsz?

22 évesen babát vállalni hát le a kalappal akartátok vagy inkább szerelem gyerek?

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok Lányok,

hát.... gondoltam, hogy a fütyis téma és az alvás megosztja majd a társaságot :) . Persze nem rossz értelemben.
Sokat gondolkodtam tegnap, hogy leírjam-e de úgy gondoltam, ahány ház, annyi szokás. Mindenki a saját igazára esküszik, úgyhogy úgy döntöttem leírom.

Az éjszakai felkeléssel csak azért van problémám, mert addig rendben van, amíg tudok szoptatni, de ha nem szoktatom le erről, akkor mit csinálok akkor, amikor már nem lesz tejci :shock: :shock: :shock: . Szóval én úgy döntöttem időben hozzászoktatom az alváshoz, hiszen az éjszaka arra való :) . Egyébként 1 etetés már kimaradt az éjszaka, úgyhogy remélem hatékony lesz a módszer :) .
Katusnak abban igaza van, hogy amióta ennyiszer szopizik a babó éjszaka azóta sokkal több a tejcim, de akkor sem értek egyet vele. Én is nagyon sokáig szeretném szoptatni Marcit és úgy néz ki, hogy talán 6 hónapos korig sikerül is csak anyatejet kapnia :) .
Nem az éjszakai felkeléssel és a szopiztatással van bajom, hiszen 10 perc az egész, hanem a következményekkel :( .

A fitymával kapcsolatban pedig nekem sem mondott semmit a doki, a védőnő mondott 2 módszert, ahogy majd felhúzzák, de egyik sem tetszett, úgyhogy úgy döntöttem hogy én szép fokozatosan húzom fel neki. Természetesen csak annyira, amennyire enged a fütyi :) .

Ex: szuper, hogy kezd hozzászokni a kanálhoz Peti :) .

Timszi: édes a kisfiad :) , szép neve van.

Tündérpöcök: tündéri a sapi Ádámon :) .

Tényleg nagyon fiatalok vagytok, nagyon hamar vállaltátok a babát, de mindennek megvan az előnye :) .

Katus: olyan jó neked, hogy van energiád tornázni, az pedig természetes, hogy ennyi kihagyás után kevésbé bírod :) . Azért kitartás :) .

Norwell: gyere te is többször, fogacska miatt :( .

Üdv.:
Eni

Kép[/url]
marcy
 
 


Rita: igen, a suttogós módszer :) :) :) . Ha nincs ötlete az embernek, akkor muszáj nála okosabb emberek tanácsát elfogadnia, főleg akkor, ha bevált :) .

Kép[/url]
marcy
 
 


Katus, a Meglepetésnek írok.
Nem terveztük a babát de mivel négyéves kapcsolat a miénk, nagyon örültünk neki, meg sem fordult a fejemben, hogy nem akarom.

Rita, nekem a hagyományok szerint a hasamon vannak terhességi csíkok. Szépen visszament, azzal nincs gond, de a csíkok még mindig vörösek és hát van belőlük elég...remélem azért idővel picit visszahúzódnak majd.nagy szerencs viszont hogy annyira lenn vannak, hogy bikiniben sem látszanak. :)

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Marcy!

Jó lenne ha megosztanád majd a tapasztalatodat azzal kapcsolatosan hogy hogyan sikerült leállni az éjjeli szoptatással, mert én is úgy gondolom, hogy egy 5 hónapos babának már át kellene aludni az éjszakát.
Kata 2 hónapos korától végig aludta az éjszakákat 19:30-tól reggel 6-ig egyhuzamban egy nyikkanás nélkül.

Nakam sosem kellett éjszakázni ezért ez moszt nagyon megvisel.talán kényelmi szempontból szoptatom meg éjjel mert ott alszanak egy szobába és nem akarom, hogy Kata is felébrendjen.
Egyébként ktánál azt csináltuk, hogy amikor egy picit felábredt mégis éjszaka akkor a másik szobából csitítottuk és szépen vissza aludt.
Most ez nem menne mert szerintem Kata felébrende arra, hogy Pannust csitítjuk.
( Én hol volt még 4 éve a suttogó c. könyv) :lol:

torna: megmondom őszintén, hogy életembe nem tornáztam még ilyen formában. 22 évig népitáncoltam és amikor azt abbahagytam akkor kondi terembe jártam néha.

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok Lányok!

Nagyon eltűntem, bocs... nem voltam túl jól, aztán tele lettünk programokkal, és anyukám (állandó segítőnk babailag) megbetegedett, úgyhogy most nagyon kevés időm van gépnél ülni.

Meteor, Wavel, Tündérpöcök és Timszi, Üdv itt!!!

Csak hirtelen, amennyit sikerült visszaolvasnom:

Mi is visszafejlődtünk alvás terén, megint kétszer ébredünk, pedig már voltak átaludt éjszakák korábban. Szerintem nem eszik eleget napközben, többször is éreztem, hogy ez kevés lesz, fel is ébredt Misi éjjel enni kétszer. Amikor meg szerintem eleget eszik, akkor csak 5-6 körül ébredünk, és utána alszik vissza még 1,5 órát. De hogy tömjem meg délelőtt, ha nem éhes?! Na mindegy, majd lesz valahogy.

Fogacska ügyében semmi előrelépés, fehérlik, de nem jött ki egy sem, viszont most szerintem emiatt nem is fáj neki (nem mozog, vagy mi), mert kevesebbszer magyarázza a fogait.

Kukacka (mi így hívjuk) visszahúzása: nekem a doktornő az első látogatásánál a lelkemre kötötte, hogy húzzam vissza fürdésnél, óvatosan, fokozatosan és akkor jó lesz. Nekem még az sem tűnt fel, hogy pirosabb ott, mint máshol :oops: és be kéne krémezni... aztán jött anyósom, aki a maga két fiú gyereke után tapasztaltan elmondta, hogy náluk hogyan volt, és hamar rendeződött a kezdeti pirosság, illetve a következő rendelésen megdicsérte a dokinéni, hogy szép a kukac, minden rendben. (Férjem családjában volt, akinél műtétig ment a dolog, és azt szerettem volna elkerülni, ha meg tudjuk így oldani.)

Babakocsi és udvariasság - nekünk általában segítenek, de BKV járműre még nem próbáltam felszállni, mivel itt abból csak HÉV van, és az rettentően magas ebben a megállóban valahogy. A környéken pár kilóméterre eltologatom gyalog a kocsit, ha meg komolyan menni kell valahova, akkor jön apa az ő remek autójával :-) Viszont a pékségbe, postára, patikába való bejutást segítik itt a népek.

Hozzátáplálás: volt valamilyen táblázat, talán Pilnél? nem tudom, valaki, el tudná nekem küldeni? winterkata@gmail.com
Köszi előre is!
Egyelőre almát, őszibarackot, sütőtököt és répát eszünk, az egzotikusabb bébikajákat passzolta Maki. Viszont a répa bio, méghozzá anyósomék termelték az unokának, hétvégén kaptuk meg, és krumplit is szintén saját kertjükből :lol:


Még valami: mégiscsak keresztszülők lettünk!!! Jól sikerült, Tekla jól bírta a szertartást, később pedig nagyon örült a bárányos (bégetős) könyvnek, amit kapott, anyukájának meg odaadtuk a kis nyakláncot, amit majd később tud hordani a kislány. Úgy gondoltam, hogy azt még nem értékelné most, és egy nekivaló használható ajándéknak jobban örülne, így mindkettőt kapott. Ja, és megetetett a kanalából salátával, amit csak azokkal csinál, akiket szeret :-) Fura, de akkortól sokkal közelebbinek érzem magamhoz, és szeretem tudni, hogy van, mi van vele, és valahogy előre örülök neki, hogy nemsokára megint találkozunk vele.

Na, most nem írok többet, de igyekszem hamar jönni megint és behozni a lemaradást.

Pussz,
Kata

Kép
wkata
 
 


Ja, és lett avatarom, hála Nyanyának!

Kriszta, ezúton is ezer köszönet!!!!

Kata

Kép
wkata
 
 


Wkata!

Ez a kismama újság féle táblázat szerintem jó:

http://www.otlettar.try.hu/kismama/szilard_etelek.htm

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok,

Udv az ujaknak!
Bocsi, hogy en is ilyen ritkan jovok, de olvaslak Titeket neha, ha nem is minden nap. :(

Marcy: kerlek, ird meg a modszert, amit alkalmaztal ejszakai alvassal kapcsolatban. Elore is koszi!

En is azert szeretnem leszoktatni, mert nem tudom mi lesz akkor, amikor mar nem szopizik. Mi most csak egyszer kelunk, es en is attol felek, hogy vacsira nem eszik eleget. Abban bizom, hogy majd amikor elkezdjuk a hozzatapit, talan javul a helyzet. Meg van egy honapunk. Egyebkent ez az egyszeri keles nem visel meg nagyon, de azert mar jo lenne egy nagyot aludni.

Futyis tema: nalunk nem mondott semmit a dokibacsi, ezert nem is nagyon piszkalom. En csak a zacsik ket oldalat kenem be kremmel, meg persze a feneket, igy nem lesz kenocsos a futyije.

Babakocsis udvariassag: hat ezen a kornyeken se kedvesek az emberrel. Ma pl. amikor leszaltam a buszrol, egy oreg bacsi kerdezett valamit, azt hittem, hogy felajanlja a segitseget, en meg mondtam, hogy koszonom, nem kell. Leszalltam elotte, aztan hallom, hogy egy masik oregasszonnyal engem szidnak, hogy megkerdezte, leszallok-e, en meg azt valaszolom, hogy nem, es megis elottuk lehuzok a buszrol. Naiv voltam, hogy azt hittem segiteni akar.
Neha azert vannak pozitiv elmenyeim, de ez a ritkabb.

Most megyek, hiv Andris!
Udv: Macsek

Kép

Kép
macsek7
 
 


Sziasztok!

Nem tűntem el, csak pár napja nem alszunk éjszaka és a nappalok is nyügiseg, ugyanis JÖN A 2. FOGUNK. Most egy kicsit kivagyunk. Azért próbálok képbe lenni. Remélem hamar túl leszünk ezen az időszakon.
Igyekszem jönni.
Puszi
Kisviri

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Sziasztok!

Túl vagyunk egy kellemetlen éjszakán. Hajnali 4-től óránként fenn voltunk. Nem mindig evett, de nagyon nyűgös volt. Gondoltam elviszem a tanácsadóba, hogy mérjék meg az elmúlt 1 hétben mennyit hízott, mert egy kicsit kezdek aggódni, hogy éjszaka azért van fenn, mert éhes. Hát persze hogy csak 70 g-ot. Szerintem ez nagyon kevés. A védőnő azt mondta, hogy ne foglalkozzak vele, szoptassam csak tovább, aztán ha gondolom akár minden héten is bevihetem. Véleménye szerint azért nyűgös, mert a foga kínozza szegényt. Ebben lehet valami, bár én még semmit nem látok. S nem tudom megéri-e, hogy csak szoptassam, ha ilyen keveset hízik. Tudom, hogy ez a legjobb neki, de én akkor is aggódom.
Na, túl vagyok a panaszkodáson. Bocs!
Azért maradunk egyelőre a szoptatásnál, aztán majd meglátjuk.

Ahogy ígértem rakok fel magamról egy képet. (Hogy lássátok kivel leveleztek) - lehet, hogy jobb lenne, ha nem tenném? :D
Tavaly nyáron készült a Plitvicei tavaknál.
[img]
http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 066.94.jpg[/img]
Na, hát Ő lenne én.

Egyébként ma azt hiszem kipróbálom a Chamomillát. Más is annyira dícsérte, hogy eljött a mi időnk is!

megvettük KOrnélnak ma a karácsonyi ajándékát. Egy Fisher-price kockákból álló építő valamit. Szerintem nagyon jópofa. Minden kocka színes, a kockákban vannak különböző figurák, amik rugón vannak és így mozoghnak. Azok is színesek és a kockák szépen egymásra rakhatók.
Nekem tetszik, kiváncsi vagyok majd a fiatalúr mit szól hozzá. Remélem akkor is így fog majd csodálkozni, mint ezen a képen. :) Kép

A kicsi lassan ébredezik így elköszönök.
MIndenkinke nyugodalmas jó éjszakát! Magunknak is! :)

Kép

Kép
wawel
 
 


Bocs!

Az én képem nem lett jó, ezért újra felrakom.

Kép

Kép

Kép
wawel
 
 


Sziasztok!

Megjártuk ma a csípőszűrést. Kalandos volt. Tudni kell, hogy itt környékünkön ( 40km-es körzetben) legközelebb Kisvárdán, 25km-re van a szakrendelés. Heti egyszer rendelnek, szerdánként 9-11-ig. Legalábbis így tudtuk, mivel 6 hetes szűrésnél még így volt. Odamentünk fél10 körül. Legalább 20 kisbaba előttünk, akik szintén 9-es kezdésről tudtak. Kiderült, hogy csak 11-12-ig van rendelés, ami nem volt kiírva sehova (!!!!!), hanem az információn közölték velünk. Még szerencse, hogy Európában élünk! Még jó, hogy volt dolgunk, így előtte elintéztük a bevásárlás egy részét. Amikor végeztünk, Petit megszoptattam a kocsiban. Egy vénpapa jól megbámult. Majdnem kinyújtottam rá a nyelvem! Aztán még elmentünk 1-2 helyre és hazajöttünk. Vettem Petinek bébikajcsikat, elkezdtem a bespájzolást és a receptgyűjtést.

Torna: már korábban írtam, hogy úszni akarok járni. Erre felhívták a figyelmemet, hogy elapadhat a tejem a hideg víztől. Szerintetek 26-27 fokos vízben elapadhat?

Nálunk Peti este fél 9-9 körül eszik, aztán reggel fél5-fél6 között. Szóval szerintem ez átalvós éjszakának számít. Bár 2 napja fent kukorékolt fél3-kor, megszoptattam és reggel 8-ig aludt, az 5-ös szopi kimaradt. Szerintem ekkor kevesebbet ehetett este. Viszont napközben többször követeli a cicit, és a szokásos 40-60 dkg helyett csak 18dkg-ot hízott 3 hét alatt. Nem tudom, hogy kevesebb a tejem, vagy neki nőtt meg az étvágya.
Na, megyek, mert fürdetünk!

Nagyon aranyosak a babás képek!

Reni
Kép
prenata
 
 


Üdv!

Gyerekem álomba danolta magát. :) Én meg egyujjazok, mert vacsizok, pizza.
Tatámat ma megműtötték, a mamám szerint jól van. Anyukámmal megjártuk a Tescot, extra jó szintidőt futottunk, egy óra alatt megjártuk úgy, hogy odafele sétáltunk (mert ugye vittük Petit is), és kb. háromszor jártam oda-vissza az üzletet, mert mindig eszembe jutott vmi.

Wawel, az ilyen dolgokon ne lepődj meg, kinek mi vált be, és miket olvasnak a dokik és védőnők. Szóval kinek ez, kinek az a véleménye. Az más kérdés, hogy elsőbabás anyuka meg adja össze, és csináljon amit akar. :o
Az emberek nálam is mindig megkérdezik, hogy nem fázik-e, meg hasonlók.
Én Petit a városba kizárólag kenguruban viszem, egyébként a postára nekem lépcsőznöm kéne a babakocsival, ha jól tudom...nem biztos, tapasztalni még nem tapasztaltam az előbb leírtak miatt.
Jó lesz az esküvői kép is, visszább elég sokat találsz, tettünk fel egy páran. :)
Nekünk egyébként megint jó éjszakánk volt, igaz, Peti egyszer megébredt, de pár percen belül magától vissza is aludt, bámult egy kicsit, aztán lecsukta a szemeit. Reggel szépen evett, utána megint aludtunk kb. két órát.
Ja, és ma megint szépen evett kanálból, habár délután úgy sikerült bugyborékoltatnia, hogy a kajából a falra is jutott néhány csepp, rólam nem is beszélve. :D
Szerintem nyugodtan szopiztass, nem a heti, hanem a havi gyarapodás a lényeges.
Peti karácsonyi ajándéka is Fisher-Price, zenélő csiga, kockákkal a belsejében.

Norwell, szvsz senki nem gondolta, hogy eltűntetek. Ez az anyasággal jár, hogy több, hol kevesebb az időnk. Én sem tudnék jönni, ha Peti nem ilyen lenne.
Ja, és pl. most mosok...

Timszi, nagyon "bambulós" a kisfiad, meg kéne zabálni. Nagyon kiszemelt valamit, jól gondolom?

Katus, kitartás a tornához. Nekem egyelőre az a torna, hogy Petit cipelem a kenguruban, meg "rallizok" a babakocsival. Tudom, egyszerűen hangzik, de a vállaim leszakadnak, és a bal térdem is fáj.
Itthon nem is tudnék tornázni, kicsi a hely, max. futkoshatnék körbe-körbe. :)

Tündérpöcök, biztos kifáradt a pancsiban. Gratula az átaludt éjszakához egyébként.

Meteor, a csíkokkal ne foglalkozz, fájdalom, de eltűnni nem fognak, esetleg halványodni.
Fejés: a lényeg, hogy szopira legyen elég, ha pluszban nincs, akkor is minden OK. Lehet, hogy megnőtt Panni étvágya.

Marcy, jó hogy beválni látszik a módszer, de én azt hiszem, hogy ha kevesebb lenne a tejcsid, Marci leszokna a kelésekről, már csak azért is, mert akkor a hozzátápi talán jobban eltelítené.

Wkata, megtömi úgy sem tudod. Nekem viszonylag egyszerű a helyzetem, de nálunk is előfordult, hogy nem ette meg Peti az adagját. Én ekkor szőrösszívű voltam, és juszt is csak három óra múlva adtam neki enni. Volt mikor már korábban bömbizett, de olyan is volt, hogy lazán kibírta, egyáltalán nem érdekelte, hogy csak féladagot kajcsizott.
Én a kukaccal úgy vagyok, hogy majd lesz valahogy. Nekem a védőnéni is mondta, hogy egy éves koráig ne piszkáljam, nem is teszem. Aztán ha a dokinéni "megoperálja", akkor azt teszi, azt hiszem, lesz még rosszabb is, amit majd ki kell bírnia.
Na akkor mégis csak megoldódott a keresztszülőség, és be is lettél avatva. :D

Macsek, látom megint ékezetmentes lettél. :)
Jó a bácsikás sztori. Nekem ma ismét pozitív élményem volt, amikor anyukámmal felszálltunk a buszra Petivel, a néni, aki a babakocsiknak fenntartott helyen állt, arrébb ment. Igaz, lassan jutott el az agyáig, hogy talán oda szeretnék menni, de aztán leesett neki a húszfillér.

Kisvirág, jól belehúztuk ti is. Nálunk még csak jövőben vannak, de kint egy sincs. De nem is nyügis annyira...

Reni, tényleg kalandos volt akkor az utatok, különösen, ami a bámulót illeti, én biztosan kinyújtottam volna a nyelvem!
Úszás: a hirtelen hideg elvileg elapaszthatja a tejet, ugye ezért nem ajánlák szerintem a mozgás eme formáját.
Csak optimistán, egyelőre nem néz ki úgy Peti, mint aki el akar fogyni, szoptass, és rendeződni fognak a dolgok.

Na mára ennyi voltam, befejezem a vacsit, aztán meg teregetek.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


sziasztok!

Ma vééégre eljutottam aerobikra ahova régen jártam, és NAGYON jól esett! Mondjuk most épp készülök meghalni :D... De 20 alkalmas bérletet vettem, úgyhogy rendszerességre törexem!!!

Meteor, nem fogy a tejed, csak beáll a szükséges mennyiségre. Én már egyáltalán nem tudok fejni, Bogyeszka mégis jóllakik.

Wkata: Ez a Kismamás táblázat: http://gportal.hu/gindex.php?pg=4953455&nid=962637
Amit Katus adott, az másik. De amúgy mindegy szinte, h melyik mellett döntesz, csak légy következetes. Én a Kismamásat követem annyi módosítással, h a Hippes 4 hós kortól adhatót is odaadom neki, bármi is legyen benne.

Prena, no para, 4 hótól nagyon belassul a hízás. Úszástól nem apad el a tejed. A hidegtől sem, csak nehezen indul el ha közvetlen utána szoptatsz.

pogacsa
 
 


Sziasztok!

Katus, Pil!
Köszi a hozzátáplálásos infókat.

Bár elég ellentmondásosnak tűnik az egész (baba-témában mi nem???), pl. sárgabarackot az egyik tábla egy év után ajánlja, másrészt meg HIPP-ből van 4 hónapos kortól adhatóban... Azért pont erre figyeltem fel, mert tettem el kerti (ebből adódóan bio, mivel permetezni senki nem ért rá a családban) sárgabarackunkból a mélyhűtőbe és most nem tudom, mikor ajánlgassam Makinak...

Visszaolvastam, és
GRATULÁLOK BOGYESZNEK!!! a hat hóhoz meg az átforduláshoz is!
Megnéztem a videot én is, próbálgattam Makival, és direkt ellentart a hátról hasra fordulásnál. Asszem mi azt kihagyjuk majd. Ugyanis hason alszik, de háton alszik el, vagyis kerül félálomba. Világéletében így volt, és néhányszor biztosan nem jó pillanatban fordítottuk meg, tehát a hátról hasra fordulást nagyon utálja. De ha hagyom háton aludni, 15 perc múlva ébren van... vagyis muszáj forgatni alváskor.

Eszti!
Jó a kép! Mennyivel rövidebb most a hajad? Lehet hogy nekem is valamit kell majd csinálnom az enyémmel, mert nekem ugyan csak 1 hétig hullott a szülés után, viszont nagyon elkezdett töredezni, mivel folyton kontyban van. Néha még éjszaka is :oops: ha felugrom Makihoz, gyorsan felcsatolom a hajam, aztán mikor visszafekszem, még nem merem kiengedni, hátha rögtön kelni kell, aztán meg úgy marad és elalszom...

Most, hogy jobban vagyok, elkezdtem gondolkodni, hogy mikor is kéne kistesó... az a baj, hogy fizikailag még messze nem vagyok normál állapotomban, viszont kb. 2 év korkülönbséget szeretnénk. Meg hát én nem is vagyok olyan üdén fiatal, mint az új tagok :-) szóval bele kell majd húznunk.

Most megyek teregetni, Edömér elvégezte a napi munkáját :-)

Jó éjt,
Kata

Kép
wkata
 
 


Sziasztok!

Kisvirág!
Hajrá, majdcsak meglesz az a fogacska (minél kevesebb problémával... :wink: )! Drukk hozzá!

Ex!
Jóvanna, csak nekem néha lelkifurdim van, hogy nem jövök gyakrabban... :wink: De szerencsére megértitek, hiszen hasonló cipőben járunk...

Reni!
Ne aggódj, biztosan a mozgás teszi, hogy nem hízott annyit a csöppség.

Éjszaka átalvása: látom, mindenki odavan, hogy a gyerek miért nem alussza át az éjszakát... :wink: Elárulom, hogy Kende legalább 2x van fenn egy éjjel, de van úgy, hogy többször is... :P Sőt, mikor a fogai jöttek, szó szerint egész éjjel a szájában volt a cici (én aludtam közben, a drágám meg kiszolgálta magát... :D ). Meg is kérdeztem a védőnőt, hogy ez meddig okés. Mondta, hogy az evés miatt féléves koráig teljesen normális, hogy felkel (a kizárólagosan szoptatott babákról van szó), mert az anyatej nagyon hamar kiürül. A hozzátápi bevezetésével alakulhat úgy, hogy átalussza az éjszakát (ami egyébként nem 10-12 órát jelent, mint egy nagyobb gyereknél, hanem öt-hat órát). Úgyhogy én addig nem parázok ezen, amíg csak szopizik, majd ráérek utána. :wink:

Fütyi: a védőnőm a lelkemre kötötte, hogy nem szabad bántani. Ugyanis termelődik ott egy olyan anyag, ami öntisztító folyamatot eredményez, tehát csak rosszat teszünk azzal, ha krémmel, olajjal stb. kimossuk azt onnan.

Torna nekem se ártana, én kézilabdáztam, míg nem lett Kende, hiányzik is, de amíg szopiztatok, nem akarok menni.

Ma voltunk babamasszázson, Kende nagyon élvezte, én is, főleg azt, amikor másznom kellett utána... Irtó aktív, este is, míg én vasaltam, kerek egy órát elvolt magával, játszott, beszélgetett...

Megyek zuhizni, jó éjszakát mindenkinek!

Kép
Kép
norwell
 
 


Sziasztok!

Ez az éjszakai alvás illetve nemalvás nálunk is kezd rendszeres problémává válni. Eddig előfordult olyan, hogy 1-2 napig felébredt éjjel, de most ez már 1 hete tart. Szerintem nem alhat mélyen, és felébred arra hogy kakil. Ez is most tért csak vissza, hogy éjjel is van kaki. És mivel 4-kor kel, már nem akar visszaaludni, ilyenkor jön a dumálás. És az is igaz, hogy így, hogy éjjel is eszik, napközben sokkal kisebb adagokat fogyaszt, pedig nem eszik gyakrabban. Remélem hamar megoldódik.

Könyörgöm, ne aggódjatok folyton azon, hogy mennyit hízott, amíg nem fogy és nem reklamál, hogy éhes, nincs baj! A mozgással sok kalóriát égetnek.

Fejés: ha rendszeresen fejsz plusszban, akkor egy idő után arra áll be a cici, és lesz eltárolható tej. Ha csak néha próbálsz, akkor nem lesz, mert annyi van a ciciben, amennyit megeszik a baba.

Udvariasság: Én sose várnám el, hogy előreengedjenek csak azért mert gyerekkel vagyok. Én csak olyan helyre megyek, ahol tudom, hogy elférek. Mondjuk nekem így kocsival könnyű, meg van kire hagyni a gyereket. Amikor terhes voltam, akkor se ültem le ha át akarták adni a helyet, csak ha tényleg nagy volt a tömeg.

Jóéjt

amandi
 
 


Jó reggelt mindenkinek,

Pancsa is megint kétszer kelt fel. Nagyon elaludt a cicin este nyolckor és akkor már éreztem, hogy gondok lesznek, ezért én is lefeküdtem aludni. (ha ezt nekem valaki két évvel ezelőtt mondja, hogy nyolckor lefekszem, hát körberöhögöm:))
Aztán fél tizenegyre már kiürült a pocak megint próbáltam megtömni, de ismét nagyon mélyen bealudt, így háromkor volt még egy ébredésünk.
Én olyan álmos voltam mindkettőnél, hogy néha leesett a fejem:))
Aztán fél hétkor kelt újra, de most már megint alszik. Annyira látszott a kis szemén, hogy fáradt.
Nem tudom másnál szokott e használni, de ha napközben nagyon fáradt és magától nem tud elaludni, akkor nálunk segít ha bekapcsolom a porszívót. Dupla haszon közben ki is takarítok:)) Úgyis naponta-kétnaponta szükséges, mivel kutyánk is van.

Amandi,
nem értek veled egyet az udvariasság témakörben. Szerintem igenis fontos, hogy figyelmesek legyenek az emberek egymással és segítsék azokat akiknek erre szükségük van. És most nem csak a babakocsis anyukra és kismamákra gondolok, de arra is, hogy az öregeknek illik átadni a helyet.
Az más kérdés, hogyha valaki úgy érzi, hogy nem annyira fáradt vagy tud állni, de tudom, hogy nekem is volt olyan amikor úgy éreztem, hogy összeesek ha nem ülhetek le azonnal.

Másrészt szerintem nem kell elvárni, hogy mindig minden körülmányek között előreengedjenek, de ha látod a babádon, hogy nyügős, már melege van, akkor vele is jobbat teszel, meg a sorban állókkal is, hogy nem kell a kiabálást végighallgatni.

Egyébként udvariasság szempontjából a legviccesebb sztorim azt hiszem az volt, amikor a tömött 4-6-os villamoson én szóltam rá egy velünk korú nőcire, hogy adja már át a helyett a mellettem álló hatalmas pocakú cigánylánynak. A vicc az volt, hogy már én is a nyolcadikban gömbölyödtem.

Nekem eddig viszonylag jó tapasztalataim vannak, mindig akadt aki segített a buszra feltenni leszedni a kocsit, mert bár alacsony építésű jár erre, de így is kell segítség. Mondjuk nem gyakran járunk el, inkább a környéken tolom a tocsit, itt is elég sok mindent el tudok szerencsére intézni illetve anyum vigyáz Pancsára ha a város túlsó felén kell ügyintézkednem. De pölö mivel én nem vezetek azt találtam ki, hogyha nagy néha messzire kellene mennem, vagy olyan helyre ahová tömegközlekedve nem tudok eljutni, akkor bizony úriasszony leszek és taxit fogok hívni.

Más: engem most babakocsis közlekedés szempontjából az idegesít, hogy itt lakunk a Tabántól nem messze, tök jó helye lenne sétálni, de babakocsival csak alulról a Krisztina körút felöl közelíthető meg, így ha jó levegőn akarom sétáltani a manót előbb végig kell tolnom két forgalmas út mellett.
Pedig múlt nyáron újították fel a lépcsőket, simán kialakíthattak volna babakocsis lejárót is, főként, hogy van egy kis játszótér is bébihintával, de az is csak lépcsőkről közelíthető meg. Tiszta röhej!
De már fogalmazom a levelet az önkormányzati képviselőnknek, drukkoljatok!

meteor
 
 


Helló Mindenki!:-)

Rita, nálunka porszívó épp ellenkezőleg hat a picire, mert eszébe jut róla az orrszívás és veszettül üvölteni kezd. Van azonban egy forgós zenélőnk amivel jól el lehet altatni Ádám Őbabaságát.
Egyébként mostanában az esti szopi után tűri hogy fogom magam és hasra fektetem az ágyába, tegnap épp azon nevettünk az apukájával, hogy Ádám les ki a kiságy rácsai közül és türelmesen várja hogy érte jöjjön az álom manó.
Ma már csak egyszr keltünk éjjel úgyhogy egészen kipihent vagyok.

Viszont a fiatalember még mindig nem fordul se a hátára se a hasára mondjuk az szerintem jó jel hogy hason fekve akár egy órán át is támaszt és nézelődik rendületlenül.

Most épp a békájával beszélget. :D :D :D

Na most megyek, mert lassan indulunk sétálni, én ádám és a Babahordozó kendő, mert jó idő van lenn.

Szép napot mindenkinek, később még benézek!

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 



Sziasztok!

Az én babám 3 hónapos. Augusztus 8-án született.
Egészen jó ez a chat.
Eddig nem volt rá időm.Most sincs, de nem baj.

Csatlakozhatnék Hozzátok?
rachel
 
 


Hellóka!


Tegnap már írtam, csak sikeresen elszállt. Az éjszakáink már egyre szörnyűbbek, de a 3., és a 4. fog is fehérlik. Hova siet? Ma lett 6 hós, tök durva, rohan az ídő...Hát, a Máté meg 3 napja nem alszik d.u., én már eléggé kivagyok. Nekem ezzel az udvariasság dologgal pozitív, és negatív élményem is volt. Terhesen sosem adták át a helyet, viszont babakocsival buszozunk, és általában a középkorú nők, és férfiak segítenek. Ha meg nem, én már annyira hozzászoktam a cipeléshez, hogy nem siránkozom. Nekünk nincsis babakocsi letolónk, meg a lépcsőház is szűk. Mondjuk elsőn lakunk, de lift nincs, mert 4 emeletes. Múltkor segített egy pacák a házba, tök vörös lett a feje az erőlködéstől. Hát, testvérfellépő is dob a súlyon.


Kisvirág: Noinak majdnem egyszerre jött ki a két fog. Én már alig várom, hogy legyen egy kis éjszakai nyugi. Noi küldd újabb puszikat.

Meteor: Épp tegnap kapott a lányom sikitófrászt a porszívótól. Pedig nem is orrszivóztunk régóta. Tök megijedt a hangjától, régen nem zavarta. Úgy látszik már jön az ijedősebb korszaka. Nekem a Máté a hősugárzóra aludt el, ha nyügi volt. Noinál ez se jött be.

Fütyi: Még ráértek a felhúzással, de lassan kell, az tuti. Máténak 1 éves kora után lehetett teljesen. Most már magának csinálja, ami elég vicces látvány...


Torna: Én mindenkit csak bíztatok. Sokszor én is úgy csinálom, hogy a Máté szétszedi addig a nappalit, Noi meg a kezembe, mármint ha nem fekvős a gyakorlat. Mindig kiharcolok ennyit magamnak 3-szor, 4-szer a héten, ha már eljárni nem tók.

Pogi: Micsoda ínyencet faragsz a fiadból. Már ebédidőben is adsz kaját a Gergőnek? Én hétvégén kezdem a krumplit. Már evett banánt, sütőtököt, ezek ízlettek neki. És még azért tornáztatod? Ügyes, hogy forog.

Macsek: Pont múltkor gondoltam, hogy te is rég írtál.

Mentem, fiam ma se alszik.

KépKép
KépKép
colett77
 
 


Helloka Mindenki!

Süt a nap, jó kedvem van! :D
Jól telt az éjszakánk! Fél 10 után fél 4-kor ébredt, akkor evett, utána 8-ig ismét aludt! Lefekvés előtt adtam neki chamomillát. Lehet, hogy attól? Nem tudom, ma is kipróbáljuk. Ha most is működik, akkor Ex imába foglalom a neved! S ha majd egyszer Szegeden járunk a családdal (én nagyon szeretnék menni, ha Kornél nagyobb lesz, mivel a férjem még nem járt ott), akkor meg még körbe is ugrállak! :)

Amandi: tök igazad van a hízással kapcsolatban. Ma már én is más színben látom a világot. S valóban, ameddig nem látom rajta, hogy éhes, addig nincs gáz. Csak én az olyan típusú anyukák közé tartozom, akik jobban sírnak, mint a gyerek, mikor oltást kap. :lol:

Pogi: gratula a kitartásért. Nekem is kellen tornásznom, de nem visz rá a lélek! Még... De lehet, hogy meghozzátok a kedvem!

Képzeljétek tegnap este lefektettem Kornélt, fél négykor hallom, hogy "beszélget". Ilyenkor már éhes szokott lenni. Bemegyek a szobájába, hogy megetetem. Hát mit látok? Kornél nem hosszában, hanem keresztben a kiságyban (ezt soxor csinálja) és nem hason, hanem HÁTON! A takaró csücske a szájában, s amikor meglátott mosolygott. Na, minden fáradtságom elillant! S igazából azt nem is furcsáltam, hogy a hátára fordult, mert azt régóta csinálja, de éjjel még sose!

S tegnap még egy dolgot csinált. Átrakta a játékot egyik kezéből a másikba, s vissza. Na, ezt viszont még sose tette azelőtt. :D

Így aztán ma le se lehetne a vigyort törölni az arcomról. :D
Most viszont megyek, mert hívogat a pici.

Üdv: ANita

Kép

Kép
wawel
 
 


Karácsony közeledtével egy ajándékötletet szeretnénk ajánlani. Apukáknak, nagyszülőknek, vagy saját magunknak. 3 dimenziós kéz-, illetve láblenyomat. Egyedi ajándék, örök emlék az apró tappancsokról. Látogasson el honlapunkra: www.babatapi.hu
gyongyiag
 
 


Szisztok,

Ex: mi az a chamomilla, amit annyira dicsérnek, és mire jó?

Macsek

Kép

Kép
macsek7
 
 


Sziasztok!

Nagy nehezen sikerült olvasnom és írni is. Közbe Kende aludt, evett, sírt, játszottunk... Na szóval:

Ex: férjurad hogy van? Milyen volt a skoda tali? Nekünk tök jó volt az osztálytali :)
Közben olvastam a kilókról. 1 éves korra kell 3-szorozni. Anyám kicsit túloz...
Annyira örülök, hogy végülis megy a kanalazás, ügyik vagytok!
Nálunk az etetés és a fürdetés is az én dolgom.
Tényleg az új csajokat nem teszed be a táblába? Olyan sokan jöttek :)

Tündérpöcök: lift miatt :( Nálunk sincs. Mi 4 emeletesbe lakunk. Honnét jött ez a nicknév? Gratula a kibújó fogacskához.
Udvariasság: hát engem egyszer sem engedtek előre sehol, ha babával voltam. Múltkor pofátlan voltam a dokinál. Időpontra mentük, de csúszás volt. Egy csomóan voltak még előttünk. Kende már üvöltött. Persze senki nem mondta, hogy menjek be, de voltam olyan pofátlan és a sorra következőt megkértem hagy menjünk be mi. Meg is engedte, de magától nem jutott volna eszébe.
Egyébként az úton se állnak meg, ha épp át akarok menni, csak nagy ritkán.

Esztianyó: hát szembeszálltam anyámmal és nem adok neki olyat amit én még nem akarok. Igaz volt egy kis mosolyszünet, de nem érdekel.
Nagyon király ez a hinta. Lehet nekünk is kéne venni. Nálunk is a hason alvás a nyerő.

Wawel: neked már forog minden irányba Kornél? Mit jelent, hogy megállt a mozgás terén?
"Anyaragacs" ez tök jó duma fél órát röhögtem rajta. :lol:
Én is almalével kezdtem, aztán baracklével folytattam. Én adtam már neki sárgabari levet.
Szerintem szopiztasd amíg bírod. Nekem többet hízott amikor csak szopizott.
Nagyon szépen fejlődik Kornél. Napról-napra ügyesebbek :) Egyszer csak azt vesszük észre, hogy leveszi a kocsi-kulcsot a polcról és viszi is a kocsit :lol:

Reni: azt hiszem nekünk is át kell térnünk a fürdőszobai fürdésre, mert tegnap is akkora pancsot csinált, hogy úszott a nappali.
Kérelem Fizetés nélküli szabadság igénybe vételére Gyes/gyed céljából – nekem ilyet kellett kitölteni. A cégem adta ezt a formanyomtatványt.

Meteor: mi is mentünk volna Alsópáhokra októberbe, csak nem jöttek úgy össze a dolgok. Mesélj majd milyen volt. A nagymamás akciót használjátok ki?
Porszívó hangjára alszik el? Ilyet se hallottam még.

Katus: szépen növöget Panna baba :) Kitartást a tornához. Az édesség megvonással hogy állsz? És kis családod jobban van?

Timi: üdv a csapatban. Szép neve van a fiadnak :) Nagyon helyes a képen. Fogacska: nálunk most bújik ki a 2. De ha az összessel így fogunk küzdeni akkor megőszülök.

Marcy: éjszakák miatt :( Mostanában mi is 2-3-szor kelünk hozzá. Nem tudom miért van ez a visszafejlődés. Ja és van, hogy nem is éhes, hanem játszani szeretne. Egyik nap 4-6-ig szórakoztattam, mire visszaaludt. Mi az a suttogó módszer?

Colett: grat a fél évhez. Hú de szalad az idő. Nektek is jól belehúzott Noi a fogzásba. Puszi neki is :)

Norwell: köszi a drukkot. Remélem már túlleszünk rajta. Már csak 18 van hátra :)

Rachel: üdv itt írj magadról kicsit.

Macsek: a chamomilla elvileg a fogzásra jó. Homeos bogyó. Nekem is van, de nem adtam neki. Mostanában a dentinox elég neki. Egyébként mizu a szopisztrájk ügyben?

Mama-apa vigyázás: szerencsére nekem nincs gondom ezzel. Kende szívesen elvan a mamával és az apjával is. Igaz a mama sokat van itt és apa is minden nap játszik vele.

Alvás: csatlakozom Marcy, Tündérpöcök, Anita és a többi nem alvóhoz. Szerintem nálunk a foga miatt is kel fel annyit. Remélem hamar túlleszünk ezen is.

Kukac téma: Nekem azt mondta a dokinéni, hogy fürdés közbe picit már húzhatom neki hátra. És én is szoktam tisztogatni neki olajos vattás-gézlappal.

Kérdés: mennyi ideig kell nekik forralt vize adni? Mikortól lehet csapvizet?

Lehet, hogy hülyének néztek, de apa most ad a gyereknek krémtúrót. Már nem bírok velük. :(

Puszi nektek: Kisvirág

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Sziasztok!!!
Képzeljétek, ma volt a kisfiam első rosszalkodása. Délben, ahogy szoktunk, lementünk sétálni, ebédet venni meg út közben szórakoztatásul beszereztem egy magazint. Mikor hazaértem, Nyuszust laetettem a 3szor 3 méteres ágyunk közepére hason,- gondoltam onnan tuti nem esik le, majd lapozgatni kezdtem az újságot. Aztán eszembe jutott, hogy be kéne raknom egy mosást, és mire visszaértem, Nyuszus kitépett egy lapot a magazinból, galacsint csinált belőle és azt gyűrögette hatalmas elánnal. Na ha majd pár év múlva a falat fogja összefirkálni, annak lehet hogy nem örülök majd így. :D

Pogácsa: Bekukkantottam Bogyeszka blogjába, nagyon tetszik!Tök vicces, a fiad nagyon hasonlít az enyémhez és neki is hátul lassan be lehet fonni a haját, míg elől kis kopasz.:-)megnéztem azt is hogyan tornáztattad.ha Ádám még néhány hétig nem hajlandó átfordulni én is követem a példádat.

Kisvirág: A becenevem? Apukám hívott így kiskoromban, hogy miért, azt ne kérdezd, fogalmam sincs. :D

Szép estét Mindenkinek, lehet hogy később még benézek s persze üdv a még nálam is újabb babanetes anyukáknak!
KITTI

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Hali!

Holnap végre péntek...
Kivi leszek, hogy apának hogy fog menni a kanállal etetés...habár tény, hogy ő előbb etett kisgyereket, mint én.
Ma voltunk mázsálni: Peti 8060 gramm és 71,5 centi. Teljesen egészséges, csak annyi, hogy a bal szeme kisebb, mint a jobb, úgy, ahogy nekem. De ezzel egyelőre nem kell semmit csinálni, remélem, nem lesz hátránya belőle, igazából nekem sincs vele bajom.

Pogi, irigyellek, nekem erőm nincs eljutni. Időm még lenne, mert ugye Peti hétköznap dédizik.

Wkata, én Petinek már adtam sárgabarackos kajcsit...nagyon sok a hozzátápiban az ellentmondás, épp ma néztem bele egy babaszobás cikkbe, ahol a szilvára pl. azt írja, hogy 7-8 hós kor körül kezdjük el, holott van natúr szilvás bébikaja 4 hós kortól! Én azt követem, ami rá van írva a babakaja dobozára.
Nálunk mostmár tök mindegy, hogy hogy teszem le Petit, úgyis a hasára fordul és úgy alszik el. :)
Látom, Te is későn mosol. Én is tegnap még kiteregettem, miután írtam. Mondjuk ma is mostam, de ma színeset.

Norwell, nem felháborodni, gyerekezni, szabadidőben jönni. Nem lelkifurdallni, mert árt a tejcsinek, jó? :P
Peti jelenleg egyhuzamban kb. 9-10 órát alszik jelenleg.

Amandi, "Könyörgöm, ne aggódjatok folyton azon, hogy mennyit hízott, amíg nem fogy és nem reklamál, hogy éhes, nincs baj!" Egészen addig így gondoltam, míg egy másik fórumbeli lány babájánál kiderült, hogy azért nem hízott, mert allergiás (csak szopizott).

Meteor, alvás közben vagy altatás gyanánt nálunk nem menne a porszívózás, habár Petinek nincs baja vele.
Én már ezer éve nem taxiztam...én inkább vezetek meg tömegközlekedek, de kenguruval könnyű.
Remélem, nyitott fülekre talál a leveled lépcsőügyben.

Tündérpöcök, röhögni fogsz, de szombaton Peti akkor ébredt meg, miután apával elvégeztük a teendőnket, és bámult ki a kiságyból, hogy akkor ti most mi a fenét műveltetek??? :oops: Persze aztán aludt tovább.
Nálunk is nyerő a reklámújságok hada, igaz, Peti nem tépi, hanem gyűri és enné, ha hagynánk.

Rachel, jöhetsz, írj magadról bővebben!

Colett, ezért jó a txt fájl, ez csak akkor száll el, ha leáll a gép. :) Noinak boldog hófordulót!

Wawel, vicces lesz, lakótelepen lakunk, érdekes látvány lenne, ha körbeugrálnál... :D Nálunk reggel vannak ilyen forgolódások, mászások, stb. És közben vigyorog a drága. Mostanság így ébred, és nem sírva.

Macsek, a Chamomilla egy homeós golyó, és fogzásra jó (már akinek beválik).

Kisvirág, a férjuram megvan, de ma reggel még két varrata volt. :( És ráadásul előjött a pirosság, amiért a műtét volt (elvben). Mondtam neki, hogy talán vissza kellene mennie a dokihoz, de ő csak kettőig rendel, és nem hiszem, hogy addig hazaérnek Pestről.
Skoda-tali jó volt, igaz, most nem nézelődtem, hanem beszélgettem egy kismamával, aki dec. 12.-re van kiírva. A röhej az, hogy a baba egy Skoda-talin fogant, egy másik után mozdult meg. Viccesen mondta, hogy lehet, hogy aznap meg is szül, de azóta nincs infom róla.
Sokan nincsenek benne a tábliban, már írtam egy párszor, hogy aki szeretne bekerülni az priviben küldje el az adatokat, mert nagyon nehéz visszakeresni a sok hsz között.
Nálunk valamelyik nap a túró rudi volt ilyen, amíg nem lesz tőle baja, tőlem adhatja. Ha nem látom, az is ugyanolyan. Nálunk a fagyi volt ilyen, apukám mindig a lelkünkre kötötte, hogy kapunk fagyit, de anyukámnak ne szóljunk, erre mikor hazaértünk az volt az első mondatunk, hogy apa vett nekünk fagyit. :D

Hirtelen eszembe jutott az éjszakai szopihoz: valahol olvastam egyszer, hogy beválhat, ha éjszaka apuka megy nyugtatni a gyereket, egy idő után talán rájön, hogy tőle nem kap cicit, és talán nem kel fel.

Mára ennyi voltam.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Helló!

Ex!
Oké, ezt megbeszéltük... :wink: Tök igazad van, de én már csak ilyen lelkifurdis vagyok... :roll:

Pogi!
Még nem is írtam: gratulálok Gergőcskének az átforduláshoz!!! :) Belejön, mint kiskutya az ugatásba!

Kisviri!
Nekem is föláll a szőr a hátamon, amikor kérdezik, hogy mikor adok már a gyereknek ezt vagy azt... :evil: Majd ha én jónak látom! Épp ma gondolkodtam, hogy egy hónap múlva már lehet, hogy megpróbálom az almát, de karácsonykor mindenképp. Attól nem lesz baja, ha később kapja. Gratula a második fogacskához!

Wawel!
Hogyan adagoltad a chamomillát? 1x5-öt adtál neki? Hányszor lehet neki adni egy nap?

Rachel!
Üdv itt!

Babakocsi és udvariasság: nekem eddig többnyire jók a tapasztalataim, ha lesz egy ellenkező eset, úgyis jövök puffogni... :twisted:

Most húzok, mert kifolyik a szemem, egész nap mászkáltunk meg vásároltunk.

Jóccakát!

Kép
Kép
norwell
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?