Új privát üzeneted érkezett!

Szia Menta!

Igen elõfordul a ,,sztrájk,, naponta többször is, napszaktól függetlenül.Kb egy hónapja kezdte el. Nem emlékszem semmi olyanra ami kellemetlen lehetett neki és a szopival kötné össze. Úgy csinál mint aki nem lenne éhes. Volt olyan, hgy kb 6 óra hosszáig nem evett /csak 1-2percet, gondolom szomjas volt/ Ez normális? Egyébként jól fejlõdik, vidám baba.
Más tippem nincs.

Shane
Shane
 


Sziasztok!
Iboly! Hát a kaki már két hete pénteken bezöldült (közvetlenül az elsõ "nagyobb" adag õszibarack után), náthásak meg csak utána, szerdára lett(ünk). Azóta pedig hol szép anyatejeset kakil a Dani, hol meg ugyanazt zöld árnyalatban. Persze meglehet, hogy már váladékozott az orra korábban is (taknyos volt), csak még akkor nem kifelé folyt.
Kiszáradás veszélye nem fenyeget, arra nagyon figyelek. Kutacs olyan, mint mindig, Dani pedig élénk, vigyorgós-kacagós - mint mindig (Édesapa már csak Duracellnyuszinak becézi, és némi nyugalom érdekében elkezdte keresni az elemet is.) Lehet, hogy hülyeség, de arra is gondoltam, hogy megint elkezdett rettenetesen nyálzani, lehet, hogy ott a hiányzó folyadék. Plusz 2 hete költöztünk Pestre, és itt jóval melegebb a lakás (a központi fûtés átka). Igaz nem látom, hogy agyonizzadná magát… Másrészt viszont a pisi most tényleg koncentráltabb, erõsebb a szaga. De a színe nem változott, és nem is szurós csípõs a szag. A mennyiség egyértelmûen kevesebb: éjjel rendesen teli ugyan a pelus, de nem annyira, mint korábban, nappal pedig csak 2 súlyos pelus van (3 helyett), a többiben pedig alig valami. Bár, ahogy most ezt írom, talán nem is tûnik kevésnek??? Daninak nem fáj semmije, nem is lázas. Doki látta múlt héten, tüdeje tiszta, torka, mandulája nem piros… Lehet, hogy a veséjével van valami?
Anita
anita9
 
 


Shane! Nem hinném, hogy nem normális! Gondolom a korához illõen kiváncsi mindenre és mostanában jobban érdeklik ezek a dolgok, mint a szopi. Esetleg az lehet még megoldás, hogy másfajta eddig nem próbált pozícióban próbálkozol, mert az fenn tarthatja az érdeklõdését. (Van egy ilyen topic: Szoptatási pozíciók)
Szerintem érdemes kivárnod egy olyan szopit, amikor rendesen elfogadja a cicit és kínáld utána. Mire többször is igényli majd az egyéb ételeket már talán jobban fog érdeklõdni ismét a szopi iránt.
Menta
menta
 
 

 
 

Menta
Többféle pozícióban szoptatok éppen csak fejen nem állok.Kép
Igen, ennek valóban nagyobb sikere szokott lenni, mint a hagyományos ölben szoptatásnak, de így sem az igazi. Van amikor még szopi közben is magyaráz, hogy milyen sanyarú tud lenni a kismackók életeKép
Egyébként, ha nagyon belegondolok, most kezdi tanulni az ülést és állandóan húzza fel magát.Ez biztos érdekesebb mint a szopiKép

Iboly gratula!

Nagyon sokat segített nekem ez a topik.Szuperek vagytok. A ti segítségetekkel sikerült úgy 2 hónapja a tejcit is visszacsalogatni, mert már fogytán volt, köszönhetõen a cipekedésemnek és hát a környezetem negatív hullámainak.
Mikor a védõnõmnek említettem, hogy a tejci fogytán van az volt a válasza, hogy nem marad más mint a tápszerKép Persze eszem ágában se volt próbálkozás nélkül feladni a szoptatást és sikerült, mert kimûveltem magam hála nektekKép

Köszi Menta

Shane
Shane
 


Sziasztok!

Még mindig a pisis pelusokat számolom. Lehet, hogy azért csökkent a kicsi fiam pisimennyisége, mert C vitamint adat neki az orvos??? A neve Cebion, és aszkorbinsavat meg glicerint tartalmaz. Ismeritek?

Anita
anita9
 
 


Shane!

Emese jovo heten lesz 6 honapos es egy hete pont ugyanezt csinalja. Azt hiszem, hogy baromi ehes, aztan jol pofara esek, mert sziv parat, aztan vege. Ugyhogy nem tudom eroltetni. Eddig a nappali evesek elegge kiegyensulyozottak voltak, mostanaban ugy veszem eszre, delelott nincsen etvagya, de delutan meg van, hogy orankent is ker tejcit. Szerintem ez lehet, hogy valami fejlodesi dolog, ehesen meg nem maradt, ugyhogy nem eroltetem, ha nem ker.

Kati es Emese
katkamano
 
 


Anita,
nem hiszem. Mi is szoktunk bevenni a rossz idõ miatt, de nálunk nincs változás.
Mennyi idõnként cseréled a pelust. Nem hogy jobban elfoglaljátok magatokat, és nem cseréled olyan sûrûn, gondolom kaja elõtt vagy után szoktad, és mivel nem szopizik annyit, nem cseréled olyan sûrûn. Ezért nincs annyi kukába való. Nálunk pl. kb 4 pelus fogy naponta, ennek ellenére én állandóan úgy érzem, hogy ha vbásárolunk mindig pelenkáért kell mennünk. reggel, kb. ebédkor, uzsi elõtt, meg fürdés után. Ez sincs meg az 5-6-7, de nincs bajunk.Kép
Ágci

u.i ez csak olyan tájékoztató jellegû voltKép

Kép
Ágci
 
 


Kati

Én sem erõltetem a manót.Ha éhes akkor majd szól.

Köszi nektek.

Shane
Shane
 


Ágci!
Az igazat megvallva, már nme tudom, hogy mi is volt elötte, vagyis amikor még nme néztem árgus szemekkel a pelust. De a mintha jobblett volna a dolog. Mindenesetre Dani jól van, így nem izgulok. Kiszáradástól meg tényleg nem kell tartanunk. Biztos, hogy eleget eszik, (lehet, hgoy kevesebbet, de neki eleget) mert a kis Csibész azt szokta csinálni ha jóllakott, de még szopizna, hogy a szája sarkában kiengedi a tejet (fekve szopizunk, így csak akkor veszem észre, ha már tócsában fekszünk. Kép )És tegnap is, ma is produkálta ezt. Meg kínálgatom is rendesen, mégse kér...

Szóval azt hiszem csak túlságosan megijedtem.
Mindenesetre köszi a tanácsokat.
Anita
anita9
 
 


Sziasztok!

Elörebocsájtom: Igérem, kirakom a mérlegetKépKép...
De addig is: egy kicsit aggódom. Tudom, hogy nem szabad a mérlegen stresszelni, (én is ezt szoktam mindenkinek mondaniKép), de nem tudom, hogy ez igy rendben van-e?
Szóval heti egyszer csak tájékoztató jelleggel meg szoktam mérni Nátánt, és eddig nem is volt semmi, meghizta a heti kb. 20 dkg-ját (most 15 hetes). Viszont most a múlt héthez képest semmit sem hizott, söt az is elképzelhetö, hogy egy picit fogyott (mivel azt nem lehet mondani a babának, hogy ne mozogjon egyáltalán, teljesen nem tudok pontosan mérni, az biztos, hogy nincs meg a szokásos gyarapodása). Lehetséges az, hogy ennek ellenére minden rendben van? Ugyanolyan jókedvü, a kutacsával minden rendben, kakis, pisis pelus van (igaz volt egy nap, amikor napközben alig lett pisis a pelusa, de most már ez is helyreállt), nem beteg (egy picit idönként szörtyög, de ez nem zavarja a szopiban).
Szopizik rendesen, ráadásul nem tünik ugy, mintha kevés lenne, mert ö engedi el, és hiába kinálom a másikkal, nem kell neki. Lehetnek ilyen megállások a gyarapodásban? (Látszólag nincs különösebb fejlödési ugrása, egyetlenegy dolog, hogy épp bújik ki a fogacskája.)

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Beszti!
Én úgy olvastam, hogy igen. Fõleg ha semmi más gyanús jel nincs.
Mellesleg az is lehet, hogy hízott, csak a múltkor egy nagy rottyKép elõtt mérted, most meg utána.
Nyugi!KépKép

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Beszti

Szerintem se aggódjál. Az én kicsim gyarapodása kezdetben havi 1kg volt/volt hogy több és volt mit behoznia/ már ,,csak,, fél kg körül van. Doki néni szerint szépen fejlõdik. Szerintem havi viszonylatban nézd a súlyt.
Ezen belül kisebb súlycsökkenés szvsz normális.

Menta, Kati!

Mondtam a doki néninek, hogy a lánynak nincs étvágya.Válasz:Képzeljem, ha még lenne!Kép
Szóval nem pánikolok én se tovább.

Üdv

Shane
Shane
 


Iboly!
A múlt héten írtam a szolnoki barátnõmrõl, aki nem tudja szoptatni a babáját, vélhetõleg mellproblémák miatt.(Nem megfelelõen fejlett tejmirigyek?) Mivel a következõ babáját szeretné szoptatni, és még most is van némi teje, szeretne Veled beszélni. Megtennéd, hogy megadod a telefonszámod? Meg azt is írd meg, légyszi, hogy mikor alkalmas a telefonálás, mikor nem zavar Téged.
Köszi,
Panda

panda
Halásztelek
 
 


Panda,
az LLL honlapján megtalálod Iboly számát. Kép

Virág
Virág (fiore)
 


Sziasztok!
Hétfõn a Spektrumon (14.05-kor) lesz egy jó kis film. A címe Babák mamák , én ma láttam.Nagyon tetszett , különbözõ népeket vizsgáltak , ki hogy neveli a csecsemõit. A szoptatásról is volt benne pozitívum és negatívum.
Szerintem érdemes megnézni!
Kanga
Kanga-Zsebibabák
 


Sziasztok!
Hétfõn a Spektrumon (14.05-kor) lesz egy jó kis film. A címe Babák mamák , én ma láttam.Nagyon tetszett , különbözõ népeket vizsgáltak , ki hogy neveli a csecsemõit. A szoptatásról is volt benne pozitívum és negatívum.
Szerintem érdemes megnézni!
Kanga
Kanga-Zsebibabák
 


Hali!

Fejés közben ma anyukámnak feltünt, hogy a jobb cicibõl többnyire csak 1 v 2 sugárban jön a tej, mig a másikból vagy 5 csatornából ömlik. És ma figyeltem és a jobb cicin ha nagyon éhes iszonyú hisztis lesz és sürün kiköpi! Ez eddig miért nem tünt fel nem is tudom. Szerintetek ezen lehet segiteni? Azért még kivárom a holnapot mert lehet azért nem tünt fel eddig mert átmnetiKép Ilyen is van ugye?
A baba egyébként jól szopizik már... Drasztikus lépést voltam kénytelen tenni mert odáig fajult a helyzetm hogy a baba már 3-5 órákat cicizett 20-25 perces bealvásokkal tarkitva, én meg kikészültem 2 nap alatt a fáradtságtól. De mára helyreállt a rend, most meg ott tartunk (lekopogom), hogy a komfortszopival is csak 30 perc ls már alszik is.

puszi
sasha

Kép
sasha
 
 


Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni: a fiam, Peti 16 hetes lesz szerdán, és 7,5 kg. Szerintem nem kövér, bár van rajta husi bõven. Csak anyatejen él. A párom anyukája szerint viszont túl sok a súlya, csak hat hónapos korára kéne megdupláznia a súlyát. Még mindig három óránként kér enni, éjjel is eszik. Azzal riogatnak, hogy kövér kisgyerek lesz, meghogy elzsírosodik a szive. Mit csináljak? Adjak neki kevesebbet enni? Vagy próbáljam átszoktatni a négyórás evésre? Vagy nem kell tennem semmit? Én úgy tudom, anyatejes babát nem lehet túletetni, de azért megilyedtem kicsit. Légyszi írjatok!

Köszi: Dió és Peti
Dió
 


sziasztok,

Dió:
NEM-NEM ÉS NEM.
Nem lesz kövér, ha a késõbbiekben figyelsz majd a szilárd ételeknél. Az én kisfiam is ilyen méretekkel "büszkélkedett", aztán pedig egy idõ után lassult a gyarapodása. Igaz már meg3xta a súlyát, de egyáltalán nem kövér (profilomat nézd meg), pedig még nincs 1 éves. A duplázás különben régebben valóban igaz volt, hogy csak félévesen, de akkor már 6 hetesen el kezdték almával stb. etetni a babákat, és azzal együtt a gyarapodásuk is csökkent.
Szóval, nyugodtan etesd csak 6 hónapos koráig csak anyatejjel, még ha vki azt mondja késõbb "anyuka nem elég már az anyatej ekkora babának", DE elég!
És ha az megnyugtat, kb. 7-8 hónapos koráig Cumika 2,5-3 óránként evett, és semmi probléma nem volt!Kép

Sasha,
úgy tudod "megzabolázni" a rosszabb cicit, ha mindig ezzel kezded az etetést. Akkor többet fog termelni egy idõ után. Egyébként nem baj, ha így is van. Egy cicibõl is lehet etetni hónapokon keresztül, szóval nyugi!Kép
De azt szeretném kérdezni, hogy miért fejed mindkettõt evés után? És fõleg, hogy?

Ágci

Kép
Ágci
 
 


sasha
amikor fejek, a jobb mellembõl 1-2, a balból 5-6-7 sugárban jön a tejecske, de a szopi alatt lehet, hogy a jobból is ugyanannyi ágban jön, mint a másikból. Legalábbis Ráhel nem reklamál. Szerintem ne aggódj emiatt. De azért várd meg Ibolyék tanácsát.

Dió,
igazából enyhén szólva kiakadtam! Ez egy butaság, már bocsánat a szóért! Az anyatej a zsírsejtek méretét növeli, a tápszer vagy fõzelék (stb.) pedig a számát. Ha nem nõ a zsírsejtek száma, akkor nem lesz kövér gyereked. Legalábbis ettõl semmiképp sem. Ami meg a szíve elzsírosodását illeti... Felejtsd el. Ilyen nincs. Szoptasd tovább nyugodtan igény szerint, és ne hallgass ezekre a népi "bölcsességekre". Pele babája (és a többi gyereke is) hasonló súlynövekedést produkált, óriási, kerek babák (gyönyörûek), és ahogy növekednek, egyre nyúlnak, nem kövérek.

Virág
Virág (fiore)
 


Na, ezt duplán megkaptátok... Kép

Virág
Névtelen
 


Sziasztok!

Mindenki ilyen koran kelo es aktiv? Csak amulok, hogy mar 5 orakor is van hozzaszolas...

Dio!
Az anyosod nyilvan nem rosszindulatbol mondta ezt, de az O korosztalyanak masok voltak a tapasztalatai...
Emese a heten lesz 6 honapos, nemreg kezdtuk csak el a probalkozast mas dolgokkal, eddig csak anyatejet kapott (teat sem). 3 kiloval szuletett, 5 honaposan 7980 volt. Ugyhogy feleves korara nemcsak, hogy megduplazta a sulyat...Szerintem egyaltalan nem kover, hanem aranyosan jo husban van. Jarunk uszni, es ott van olyan kisgyerek, aki tapszert kap, hat ok tenyleg mas sulycsoportban vannak...Latszik a kulonbseg. ugyhogy csatlakoznek az elottem szlokhoz, orulj, hogy van tejci, es a kisfiad ilyen ugyes, es jo etvagyu.

Kati es Emese
katkamano
 
 


Sasha!

Én nem tudom, hogy kéne lennie, de nekem is hasonlóképpen müködik a cicim (látszatra), csak nekem a bal a soksugaras. De egyáltalán nem biztos, hogy szopi közben is igy van. Nem szokott gondot okozni, söt Nátánt idönként épp az zavarja, ha nagyon jön. Mennyiségileg nem hiszem, hogy lenne különbség, mert jól tud lakni abból is.Kép

De majd jönnek a profik, én is kiváncsi vagyok rá, mit mondanak!

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sasha!

Ne agódj, hogy kevesebb jön az egyikbõl mint a másikból.
Akivel én beszéltem errõl mindenkinek ez volt a tapasztalata. Nekem is így volt, míg a jobból szopi után még 150-200 ml is kifejtem addig a balból jó ha 50 ml sikerült. A babám 1 éves koráig szopott. Sajna nem akart tovább mert tejem lett volna bõven.
További jó babázást mindenkinek!

Szabi
Névtelen
 


Bocsi, aggódj!!!

Szabi
Névtelen
 


Sziasztok!

Lebetegedtem, torokfajas, orrfujas, laz, kohoges. Agci ajanlotta, hogy szedjek homeopatias szert, meg lehet Algopyrint is...Ugye jol tudom, hogy azert lehet szoptatni? Mert Emese eszik rendesen, csak olyan furcsa, mert egyebkent nem jo alvo napkozben, mostmeg orankent hozzambujik es elalszik. Beteg lesz O is miattam?

Kati es Emese
katkamano
 
 


Kati,
ejnye-bejnye nem hiszel nekem...?!Kép
Kattits rá ide:
[url=http://www.lll.hu/archiv/ujsag/0201/0201_04.htm" TARGET="_top]http://www.lll.hu/archiv/ujsag/0201/0201_04.htm[/url]
Jó olvasást és gyógyulj meg minél hamarabb!
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok!

Elõször is köszi megint a tanácsokat!Kép

Szeretném leírni ami velünk történt, hátha másnak is van hasonló problémája és nem tudja mit tegyen.
Szóval. Nekem már a kórházban sebes lett mindkét cicim, pedig a csecsemõsök azt mondták, jól van mellen a baba. Arra gondoltam nincs még a strapához szokva. De hiába kentem Garmastannal, nem múlt el.Kaptam egy jó kis 40 fokos lázzal járó mellgyulladást is. 3 hetesen bementünk a szoptatási ambulanciára az Istvánba(ott is szültem) és mutattak egy fogást, hogy jobban bekapja Gréta a cicit. Hiába, csak nem mút a seb és a szoptatás nagyon fájt. Sírtam, ha enni kért a baba, vérzett a mellbimbóm. Folyton hívogattam Ibolyt aki próbálta tartani bennem a lelket és tanácsokkal látott el. Végül õ ajánlotta, hogy menjek el dr. Sarlai Katalinhoz. Ott nagyon kedvesek voltak, Ungváry Renáta is megnézett és kiderült, hogy gombásak a melleim, plusz még mindig nem kap be elég nagyot Gréta a cicimbõl. Na és persze az sem használt, hogy stresszeltem a szoptatásoktól.Kaptam krémet, már másnap látszott, hogy hat. Azóta már tényleg öröm a szopi, a nap nyugis percei.
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy tényleg nem szabad feladni, érdemes küzdeni.Mindent ki kell próbálni és segítséget kell kérni. Sokszor gondoltam, hogy mennyivel egyszerûbb lenne a tápszer, és elegem van a melleimbõl meg az egész szoptatásból, de hála Ibolynak és a segítségnek, ez megváltozott.Köszönöm IbolyKépKép

Egy kérdésem is van. Írjátok hogy fejtek, de miért?? Csak mert én nem és megijedtem, hogy kellene. Elég a tejem, de hallottam már, hogy szopi után ki kell fejni. Hogy van ez?

Puszi
Pemeske és a 6 hetes Gréta
pemeske
 
 


Pemeske,
gratulálok a kitartásodhoz! Nagyon ügyik vagytok! Kép Fejni nem kell, csak lehet. Amiatt érdemes, mert elõfordulhat, hogy hirtelen muszáj elmenned valahova a kicsi nélkül, és anyatejet kapjon, vagy késõbb, ha elmúlt fél éves, a fõzelékekhez hozzákeverheted. Én csak akkor fejtem, ha tudtam, hogy elmegyek, de néha bántam, hogy nincs otthon. Puszi:

Virág
Virág (fiore)
 


Szia Pemeske!

Egyáltalán nem KELL fejni. Én spéci az elsõ hetekben egyáltalán nem fejtem (nem tudam), késõbb meg csak némi tartalékot a mélyhûtõnek. Most meg csak akkor, ha el kell mennem hosszabb idõre. Ilyenkor ca. 4-5 óránként lefejem mindkét mellemet, hogy ne feszüljön. Dani lassan 7 hónapos, és csak szopizik (szinte). Szerintem csak akkor fejjél, ha nagyon feszülnek a melleid, de akkor is csak annyit elég, hogy megkönnyebbüljenek. Így áll majd be pontosan a tejtermelésed Gréta igényeinek. Vagy már be is állt!
Puszi, és jó szoptatást! Nagyon ügyik vagytok!
Anita
anita9
 
 


Közben Virág is válaszolt, csak az nekem valamiért nme jött le...
Anita
anita9
 
 


Sziasztok!
Pemeske!

Bevallom, nekem jól jött, hogy volt tej a fagyasztóban.
Amikor megjött a menstruációm, azaz Mazsola nem szopizott annyit, hogy annyi prolaktin legyen, hogy ne legyen peteérés, akkor azt mondtam, hogy a szopi nélküli iccakát kérem cserébe (kb 8 hónapos volt). Aminek elsõ lépése volt, hogy adjunk neki táplálóbbat estére, hátha nem ébred fel. Tekintettel arra, hogy sem glutént, sem tehéntejet nem akartunk adni, megszületett a megoldás: anyatejberizs és anyatejbezabkása gyümölccsel. Horrorisztikusan hangzik, de nagyon szerette. Persze éjjel ugyanúgy felébredt szopizni...Kép
Mire egy éves lett minden lefagyasztott anyatej elfogyott, pedig a fél mélyhûtõ azzal volt tele.

Snoopy
snoopy
 


Sziasztok

Le tudjatok irni, hogy nez ki az a mell ami gombas? Esetleg tudtok interneten olyan oldalt ahol kepek vannak rola? Milyen kezeles jo ra rozsaviz boraxos ecsetelon kivul?

Napocska
napocska
 


Sziasztok

Le tudjatok irni, hogy nez ki az a mell ami gombas? Esetleg tudtok interneten olyan oldalt ahol kepek vannak rola? Milyen kezeles jo ra rozsaviz, boraxos ecsetelon kivul?

Napocska
napocska
 


Nem tudom, hogy vajon csak nálam nem jönnek le az új hozzászólások, vagy tényleg napok óta mindenkinek minden rendben megy a szoptatás körül, én azért kérdeznék. Kép

Szóval Ákos 7 hónapos. Néhány hete kezdtük a hozzátáplálást, egyelõre csak a répa és némi rizspép csúszik, nem túl jelentõs mennyiségben. Még minden kajánál kap tejet is. Az volna a bajom, hogy amióta mást is kap, azóta mintha kicserélték volna. Amúgy kifejezetten nyugis gyerek volt a frontos napokat leszámítva, jól is aludt. Most pedig egész nap nyüszög, éjjelente nem alszik jól, sokszor felébred. Ráfoghatnám a fogára, mert az is aktuális lenne, bár nem látok túl sok esélyt erre. A széklet is megváltozott, erre persze számítottam is, most a napi egy helyett 2-3-4 kaka is van, szerencsére erõlködés nélkül.

Szóval más is tapasztalt ilyet? Lehet ez ellen valamit tenni, vagy ki kell böjtölni?

Lola
lola
 
 


Napocska,
nem tudom, van-e ilyen kép. Aktuális még?

Virág
Virág (fiore)
 


Sziasztok!

Nekem nagyon kellene Iboly telefonszáma, megtudnátok nekem írni a címemre? szj13@freemail.hu

Elõre is köszönöm!

Szilvi
bszilvi
 
 


Lola,
pontosan milyen rizspép? Mi a neve?
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Ágci,
Sinlacot kap.
Lola
lola
 
 


Sziasztok!
Tisztában vagyok vele hogy volt már itt téma biztos, de a keresõ kidobott 1337 oldalt ráKép És sajna annyi idõm nincs hogy mindent végig lapozzak.
Azt szeretném kkérdezni Tõletek, hogy mit tudtok a terhesség alatti szoptatásról.
Most vágtunk bele a harmadik babánkhoz, de viszont Mimi kislányunk 9 hónapos és szopizik még. És nem szeretném igazán elválasztani Õt.Olyan jó hogy még mindig szopizik annyira szeretem. Viki(24hó) lányunk sajnos 4 hónaposan elválasztotta magátKép
Dokim azt mondta hogy nem igazán szeretik ha egy nõ terhesség alatt szoptat.
Elõre is köszönöm válaszaitokat, mert ez most nekem olyan nagy dilemmaKép
Hajni
0611viki
 
 


Napocska! Elvileg tudom, hogy hogyan néz ki a gombás mell, de még nem láttam, ezért meghagynám ezt a választ pl. Virágnak.

BSzilvi: 06-30-482-9342

Hajni! Ha nem görcsölsz és nem vérezgetsz, akkor igenis nyugodtan szabad szoptatni terhesség alatt. Úgy találták ki ezt, hogy elõször a legvédtelenebb, a picibaba kap meg mindent, ami neki kell, aztán a következõ Mimi és te vagy utolsó. Szóval figyelj a kiegyensúlyozott táplálkozásra. Arra számíts, hogy az elsõ hetekben érzékeny lesz a mellbimbód, de ne aggódj, mert ez nem feltétlenül jelentkezik és ha mégis, akkor amikor már épp feladnád, elmúlik. Kép A tej mennyisége kb. a 4. terhességi hónap tájékán csökken le. A dokidra ne hallgass csak a szívedre (meg ránk. Kép):

Lola! Lehet egy csomó minden mástól is, de azért még azt megkérdezném, hogy nem hasmenéses a széklete? Ugye anyatejre gondolsz tej alatt? Nem puffad jobban a hasa, mint szokott? Mennyire szívesen fogadja el az egyéb ételt? Bele kell diktálni, vagy tátja a száját? Van a családotokban allergiás?

Menta
menta
 
 


Hajni,
nezz be addigis ide, amig nem jon valaki szakemberKép
Névtelen
 


Szia Hajni!
És a lll oldalain is találsz írásokat:
[url=http://www.lll.hu/archiv/ujsag/cikkek.htm" TARGET="_top]http://www.lll.hu/archiv/ujsag/cikkek.htm[/url]#cikk6
Tandem szoptatás

Lola,
attól nem igazán lehet. Lehet az idõjárástól, fogától. Lehet, hogy kevesebbet vagytok friss levegõn a hideg miatt, de nekik ugyanúgy szükségük van mint korábban.Kép Próbáld a srépát elhagyni néhány napra. (elvileg a srépa nem okozhat ilyet-szvsz, hisz pont székletfogó hatása van) A Gyermekek/ Hozzátáplálás topicban van egy táblázat, válogathatsz, hogy mit adhatsz helyette.

Ágci

Kép
Ágci
 
 


VIrag, Menta Koszi a Segitseget. Kozbe Ibolyal maganuton levelbe felvetem a kapcsolatot. Igy mar okosabb vagyok.

Napocska
NApocska
 


OK. Minden rendben van? Vagy még nem?

Virág
Virág (fiore)
 


Sziasztok!

A mostani problémám csak közvetve tartozik ide, de talán nem gond.
Szóval: Dani 7 hónapos, és elkeztünk ismerkedni a gyümölcsökkel. Csakhogy elég keveset eszik, leginkább nem. A védõnõ szerint szopi ELÕTT kéne adnom, amikor még éhes, és a szopi csak a nasi lenne. Na de én még jó sokaig szeretnék szoptatni, és itt is mindenki azt írja, hogy szopi UTÁN jár a gyümi. Viszont a védõnõnek is igaza van, miért enne, ha már jóllakott??? Szóval az a kérdés, hogy hogyan is megy ez a gyakorlatban? Már egy hónapja kóstolgatunk, hagyjak el egy szotatást? Vagy õ magától eszik majd valamikor többet? Esetleg egy újabb növekedési ugrás után - már ha lesz még ilyen? Csak azért kérdezem, mert jövõ héten jön a védõnéni (aki amúgy nagyon kedves és aranyos), és nem akarok hazudni, viszont jó válaszokkal és érvekkel fel szeretném magamat vértezni!
Köszi!

Anita
anita9
 
 


Sziasztok!

Hajni!
A "Terhesség alatt is szoptatni" topikba leírtam a tapasztalataimat. Ha bármi érdekel konkrétabban, akkor kérdezz nyugodtan, igyekszem válaszolni!
Ha nincs probléma a terhességgel, akkor ne azzal foglalkozz szerintem, hogy a doki mit szeret és mit nem, hanem hogy nektek mi a jó!Kép

Lola!
Ilyen nálunk is volt a hozzátáplálástól! Valszeg még nem teljesen ért meg rá a bélrendszere, nehezen emészt. Próbálj mást adni (krumpli, alma, sütõtök), de ha attól is nyûgös, akkor inkább hagyj ki egy hetet, aztán újra próbálkozhattok.

Ágci!
Sárgarépa EMÉSZTVE tényleg székletfogó, de a lányomból is hasmenés kíséretében jött ki emésztetlenül az elsõ pár próbálkozásKép

Anita!
A hozzátáplálás az elsõ életévben csak KIEGÉSZÍTÉS a szopi mellett, mert egy éves korig az anyatej a FÕ táplálék. Ezért nem cél, hogy rettenet mennyiségeket kanalazzon be belõle (fõleg nem 7 hónaposan!). Az meg pláne nem, hogy egy szopit kiváltson, hiszen még az sem gond, ha akár egy évesen is csak szopizik. A legtöbb baba egyébként alig-alig mérhetõ mennyiséget fogyaszt ennyi idõsen, de ez teljesen normális. Azért kell szopi után kínálni, hogy a tejmennyiség ne csökkenjen, ne azt váltsa ki a gyümi. Másrészt meg akkor nyugodt a baba, hiszen neki a gyümi még nem táplálék, nem ismeri, és ha éhesen azzal próbálnád kínálni, hát valszeg berágnaKép Így is el fog jönni az idõ. mikor egyszercsak habzsolni fog, hidd el. Most még nem az evés a lényeg, hanem a kóstolgatás, aztán majd jelezni fogja, amikor már étkezésnek is szívesen elfogadja, de az még hosszú hónapokra is lehet akár. A szopi elõtti, szopit kiváltó hozzátáplálás a tejmennyiség gyors csökkenéséhez, korai elválasztódáshoz vezethet, úgyhogy nagyon is jól csináltátok eddig.

Üdv: Pele
pelcsi
 
 


Pele, és mindenki!
Köszi megnéztem, az LLL-t is.
Ha lesz kérdésem jelenkezem!Kép
zmariann Neked amúgy most hogy áll a szopi?????

HAjni
0611viki
 
 


Sziasztok,
köszönöm mindenkinek a segítséget.

Na szóval, mi meg most jöttünk meg a dokibácsitól. Ákos egy hónap alatt összesen 150 gr-t bírt hízni. Most 8050 gr. Én persze rögtön szívinfarktus közeli állapotba kerültem, de a dokibácsinak a szeme se rebbent, azt mondta, hogy ez teljesen normális, a második félévben a súlyfejlõdés lelassul. Jó-jó, na de ennyire? Egy hónapja még hetente hízott ennyit.
Mindegy, énbennem azért összeállt a kép, valószínüleg a vegyes kajára való átállás miatt van ez, mert hát ugye a tej nem elég ütõs már, de mást meg nem eszik, amit meg mégis, az meg meghajtja, szerintem még a tejet is kihajtja szegény bogárkámból. És hát elég nyûgös is volt az utóbbi idõben, szóval tényleg nem lakik jól.
Most meg attól félek, hogy ha emelem a szilárd kaja adagot, akkor nem fog elfogyni gyorsabban a tejem? Én mondjuk szopi után szoktam adni neki a szilárd kaját. Nem eszik túl sokat belõle, olyan 100 gr körül. Szeretném Ákost szoptatni kb egy éves koráig, de félek, hogy ha már most több étkezésnál is csak jelképes szopi van, akkor hogy fog menni a dolog.

Ágci,
nem hinném hogy az lenne a baj, hogy nem megyünk ki, ugyanis nagyon sokat van Ákos levegõn. Én nem bírok a seggem ülni otthon, így hurcolászom most is, mint nyáron. Kép

Lola
lola
 
 


Virag

Ugy tunik rendbe van. Miutan sikerult rajonnom nem Lia meredek huzasai a problema hanem mas onnetol kezdve hamar meglett a megoldas es a gyogyulas

Napocska
Napocska
 

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?