Új privát üzeneted érkezett!

Colett:csak este 6.ra megyünk a püspökhőz de már alig várom.

Kép
beataa
 
 


Ja, látom Nyanya te jelentkezel, szia! Én se szülök már, vagy mégis? Talán 5-10 év múlva, addig meg hátha megoldódik ez a hülye helyzet.

Bucsek: Szerintem már "be is vagy fogadva, üdv. köztünk! Szép a fiad, mért Bömi? Hát fura a dokid, hogy ne tegyétek hasra...Még ilyet se hallottam. Súly miatt ne aggódj. Én most kezdtem almázni a Noival, utána ugyanúgy szopizik. A Máté is sokáig elvárta még, pedig evett már mindent. Fogigátló passz., én semmit se szedek. Lassan pedig el kéne mennem a gyogyimhoz.

KépKép
KépKép
colett77
 
 


Hát ez kicsit hoszzú.
A férjem Dombóvári, és amellett Gunarasban van egy fürdő. Mikor megnéztük, rámutatott a férjem a gyerekmedencére és azt mondta ez a bömbölde, ahol majd a gyerekünk is fog fürödni. Mikor megtudtuk, hogy terhes vagyok, elkeztdük bömböldének vagyis bömbinek hívni a babát. Én a férjemet is daginak hívom iróniából mert vékony. Gondoltam talán a Bömbi sem lesz bömbölős ebből a megfontolásból. Hát nem is lett (idáig, bár most már kezd huligánkodni de komolyan.) És a Bömbi rövidült le Bömire.
Hát ennyi. :wink:
bucsek
 
 

 
 

Sziasztok!

Remelem nem okoz gondot, ha most csatlakozunk hozzatok! Gyorsan bemutatkoznek: Anita vagyok Ajkarol. Julius 5-en szuletett meg elso kisfiunk, Kornel. Csaszarmetszessel szuletett, mert egy szuletesi rendellenesseg miatt (mehsoveny) nem volt helye megfordulni. 3700 g-mal es 56 cm-rel jott a vilagra. Nagyon szepen fejlodik azota. Epp tegnap voltunk a 4 honapos oltason es mar 6930 g. Mar az eleje ota olvaslak benneteket es nagyon sok hasznos informaciot megtudtam, de sajnos az elejen azert nem tudtunk csatlakozni, mert csak a suliban volt internet es eppen vegzos osztalyomat igyekeztem leerettsegiztetni, igy aztan nem jutott ido masra. De most mar itthon is van internet. :)
Rakok fel kepet a kisfiunkrol: [img]
wawel
 
 


Bocs, a kep feltoltese nem sikerult, de majd meg probalkozok. Most megyek, mert megjott a ferjem. :)
wawel
 
 


Kép

Ha minden igaz kozben sikerult felraknom a kepet. Hat O lenne Kornel.
wawel
 
 


Sziasztok!

Üdv az új tagoknak!

Bucsek! Én nem vettem észre, hogy a Ceazette-nek bármi hatása lenne a tejtermelésre. Szerintem szed nyugodtan. Nekem most fog elfogyni a 3 havi adag, de lehet, hogy mégsem íratok fel többet, mert nagyon húzós az ára és annyira nem vagyunk aktívak a férjemmel, amióta babázunk. Marad más megoldás.

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Bocsi, hogy eddig nem jelentkeztem de a férjem vasárnap bekerült az intenzív ostályra mert nagyon fájt a mellkasa és az ekg eltérést mutatot valamint a vérvétel eredménye is arra utalt, hogy infarktus gyanúja van.
Szerencsére a szívultrahang ezt nem erősítette meg így hétfőn hazaengedték.
A mellkasa azóta is nagyon fáj ezért fekszik ráadásul Kata is lázas úgyhogy nem igazán jutok a géphez.

Ha rendbe jönnek majd jövök.
Üdv az újaknak.

Puszi

Kép

Kép
katus73
 
 


Esti:köszönöm,megkaptam én is.

Bucsek:üdv körünkben.Nagyon szép a kis kapitány!nekem nagyon hasonlit itt vki babájára,csak még nem tudom kiére.
A hasonfekvésről amit mondtak tényleg furi.A vonalzót igy kell betenni:Fent lap teteje:segédletek.ott kiválasztos a profilod,és az aláiráshoz beteszed a kódot,BHBp-t nem a HTM L-t
Ha nem megy irj privit,segitek,de bizti menni fog.
Én tuti nem kellteném fel ha eilyen jól alszik,csak esetleg ha már nagyobb és emiatt este nem alszik.


Wawel:neked is üdv!!5 hónapos a fiad?Hatalmasnak tünik a kádban!!

Preni:őrület hogy milyen védőnők vannak,a tiéd is a piacon vette a papirját????????? :shock: :shock: :shock: :shock:
Ha van elég tejed akkor ne adj neki szerintem semiképp!!Ez meg nagy baromság,lehet hogy nehezebben megy majd a kanalazás de nem emiatt,ez nem ennek a függvénye.Jó példa Ex:Petikéje.

A mi éjszakáink is ugyanolyanok mint eddig,és most pár napja különösen nyűgös,nem jó sehogy,és ma egész nap hőemelkedése volt.Beszélgettünk skypon,Niki azt mondta lehet a foga miatt is,hát jó lenne,de azért reggel megnézetem a dokival.De hátha kibújna a fogacska és nem is kéne menni.Meg kb.mióta ilyen nagyon nyűgös a kanalas kaja sem kell neki,csak cicizne állandóan.És ma nagyon sokat aludt magához képest.Most is itt alszik melletemm a kis buksi kutyi. :D


Úgy látom senki nem villanyozódott fel a tali miatt,mi van veletek lányok???????????? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
pedig már kigondoltam miket fogok sütni!!

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Sziasztok!

Megjelentem. :) Nem tudom, mi lelte Petit, mióta elhoztam a mamáméktól szinte egyfolytában alszik. Annyira volt ébren, hogy mikor hazaértünk, áttettem a kenguruból a hordozóba, mert elmentünk sétálni, valamint annyira, hogy megfürdettem, megetettem. Szóval most alukál. Igaz, napközben összesen kb. 1,5 órát aludt.
Ma kivasaltam, tegnap porszívózás volt, igaz, csak tessék-lássék módra. Ma volt itt a védőnéni, megbeszéltük, hogy inkább a jövő héten megyek tanácsadásra, mert holnap valószínűleg sokan lesznek. Végül is nekem mindegy, szerintem, és a védőnéni szerint is minden OK. 2,5-3 hét múlva elkezdhetek Petinek husit is adni valamint a védőnéni kérte, hogy adjak Petinek sósat is, mert ugye eddig inkább gyümit evett. Szóval majd a hétvégén kutyulok neki valamit.

Reni, ne aggódj, Peti az elmúlt méreckedésen 4 hét alatt csak 350 gramm pluszt produkált, és semmit nem mondott az orvosunk! Azért gondolj bele, hogy mostmár jóval többet mozognak, szóval sokkal több kalóriát égetnek el, ergó kevesebb a hízás.
Szerintem a hozzátápival ráérsz! Amit mondott az szerintem hatalmas marhaság, én még nem láttam kanalat nem ismerő felnőttet. :) Mivel a fiad anyatejes, szerintem ráérsz a hozzátápit elkezdeni, ha muszáj lesz, akkor először gyümi, utána a többi. Húst szerintem ráérnél kb. 8 hósan adni Petinek, ha addig lesz még tejed.
Egyébként nálunk is még a cuclisüveg a nyerő, majd eljön a kanál ideje is.
A fiacskádnak boldog hófordulót.
Az aktivitásról annyit, hogy én is gondolkoztam fogigátló íratásán, de rájöttem, hogy mivel Feri Pesten van, így max. hetente 1-2X vagyunk együtt (ha), és azért nem érné meg, főleg, hogy egy csomag óvszer kb. 600 Ft (amit mi használunk), és van hüvelytabi is, és annak se húzós az ára.

Bea, szerintem is hülyeség ez az egész, a vizitdíj nem törli el a hálapénzt, már csak azért sem, mert előbbit betegen fizeted, utóbbit remélhetőleg egészségesen. Remélem, érthető.
Öcsémnek is volt fülbevalója, piercingje (a nyelvében és az állában), de most megszelídült kb. fél éve, azóta se fülbevaló, se piercing. :D

Bucsek, üdv itt. Nem tudom, honnan a név, de ismerek ilyen vezetéknevű embereket. :)
A hason alvásnak szvsz semmi köze a babakocsihoz. Peti itthon a pociján alszik, de ugyanolyan jól elvan a hordozóban és a kenguruban is.
Ha van tejed, akkor még várj a hozzátápival, ráérsz, ha muszáj lesz. Szerintem...
Az megint ökörség, hogy nagyon ökölbe volt szorítva a keze, a babák csak kb. kéthós koruk körül kezdik lazítani, azt hiszem onnantól már inkább kinyújtják az ujjaikat.
Édes a fiad, most hirtelen Reniék Petije ugrik be, ha ránézek...
Alvás: én sosem keltettem fel a fiamat!!! Igaz, ő tápszeres, de ha szopizna se tenném. Én azt a véleményt osztom, hogy úgyis felkel, ha ő úgy érzi, hogy fel kell kelnie. Szerintem rosszabb, ha felkeltjük, mert akkor megzavarjuk az ő ritmusát, tehát szerintem ennek több levét innánk.
Ja, egyébként, mikor Peti kisebb volt, és viszonylag sírós (fájt a hasa), én is Bömbinek hívtam, néha még így szólok neki, azt hiszem, végleg ráragadt. Pocaklakónak babóca és TörPeti volt. Most meg inkább TörpÖrdög. :)

Wawel, téged is szeretettel köszöntelek! Szép haja van a fiatoknak! Ezek szerint tanár vagy, megkérdezhetem, hogy mit oktatsz? Csak kíváncsiságból.

Katus, a férjednek jobbulást! Remélem, minden OK. Anno apukámnál is úgy kezdődött, hogy izzadt-fulladt, bebuszoztunk az ügyeletre, ott kiderült, hogy infarktus, de őt meg is műtötték utána nem sokkal.

Pil., engem felvillanyozott a tali, de mivel erről már beszéltünk a múltkor, gondoltam, nem adok ennek hangott...de látom, kellett volna. Szóval tőlem jöhet, és mennénk is, ha épp nem akkor szakad le fél méter hó.

Na, látom, most se volt vmi nagy az aktivitás.
Sebaj.

Holnap jövök.
Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Csajok, amint ígértem:
kis videó a forgástanításról:
3gp formátumban: http://www.send2u.hu/get/?f=Y9wRhPZYpFpvJpLn3oqy
flv formátumban: http://www.send2u.hu/get/?f=RTz9lQVYwinrRV7GGzlJ (ehhez van program is letölthető)

pogacsa
 
 


Nyanya! Ird meg az e-mail címedet, hogy elküldhessem a naptárt.

Most nincs időm írni, majd talán holnap.

Üdv mindenkinek!

Üdv: Eszti
Kép
Kép
Kép
esztianyo
 
 


Esztianyo!
n.kriszta@chello.hu
profilomban alul megtalálható, ezért nem írtam
előre is köszi

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Sziasztok!

Ahhoz képest, hogy du. is jönni akartam, most értem ide… :roll:

Menyasszon, Meteor, üdv itt!

Pogi!
Tök jó, hogy leírtad ezeket a dolgokat. És nyugodj végre meg, minden oké Bogyesszal, és főleg most, hogy a konduktor is megerősített benne. :) Segítesz neki egy kicsit, és kész. Aztán majd nem győzöl rohanni utána… :wink:

Kisvirág!
Gratulálok a fogacskához! Hát igen, a kis vadócaink, igaz? :wink:

Eszti!
Köszönöm a naptárat! :)

Niki!
Én tegnap kipróbáltam azt, hogy másfél óra múlva felébresztettem Kendét. Tökre méltatlankodott, és bosszúból két korty után bealudt… :twisted:

Marcy!
Mekkkkkkkkora szempillák! :shock: :D

Bea!
Hát, én nem bizti, hogy tűrni tudnám szó nélkül, ha anyósom így viselkedne… Azért ez eszméletlen! :? Nagyon helyes, amit a szopiról írtál. Sógornőm 4 hós kora óta tömi unokaöcsémet mindenféle gyümilével meg cukros teával, úgy, hogy pl. szopi után is ad neki inni, meg éjjel szopi helyett. Szerintem már most tönkrevágja a fogait. :?

Meteor!
Ne aggódj, Kende fiam is hamar fordult hasról hátra, aztán egy darabig nem csinálta. Négy hónapos múlt öt nappal, amikor hátról hasra is megfordult, azóta oda-vissza megy a dolog.

Reni!
Csókoltatom azt a nagyeszű védőnődet… Hol szerezte a diplomáját??? 1. az anyatej összetétele szinte napról napra változik, a baba igényeinek megfelelően, pl. amikor mászni kezd, és megismerkedik egy csomó bacival, akkor az anyatejnek megnő az immunanyag-tartalma (arról nem is beszélve, hogy akár 8-9 hónapig is lehet kizárólagosan szoptatni, és a gyerek normálisan fejlődik). 2. Húst ráér a gyerek enni majd 9-10 hós korától is, a kanalat pedig nem fogja elutasítani, ha megismeri, mire való. Én nem láttam még olyan felnőttet, aki ne tudott volna kanalazni... :wink:

Bucsek!
Üdv köztünk! Nagyon szép a kisfiad! :)

Colett!
Szegényem, nem irigyellek az éjszakák miatt… :( Biztos Noinak is nagyon rossz, hogy nem tud rendesen aludni. Homeós bogyót nem próbáltál fogzásra adni? Állítólag csodákat művel. És eredetileg az alsó két fog jön ki először, nálunk legalábbis így volt, bár ritkán előfordulhat az is, hogy a felsők jönnek ki. A lényeg, hogy 15 hós koráig kijöjjön mind a 20, a sorrend nem számít.

Wawel!
Hellóka Neked is! Milyen édes göndör haja van Kornélnak! :)

Katus!
Jobbulást a férjednek és Katának is!

Pil!
Ne aggódj, nemsokára kijön Ameli foga, és hihetetlen, de akkor megnyugszik egy kicsit… Mondjuk nekünk szerencsénk volt, Kendét nem nagyon viselte meg, azon kívül, hogy többet kakált.

Rólunk: hétfőn megkaptuk a négy hós oltást, és méredzkedtünk is: 7420 gramm és 64,5 centi Kende babám, ez 800 gramm gyarapodás egy hónap alatt... :D A doktor néni meg is kérdezte, hogy még csak szopik-e, és én mondtam, hogy igen. Az oltást remekül viselte, nem volt vele gond, még mosolygott is közben. És természetesen bemutatta a doktor néninek, milyen ügyesen tud forgolódni (miközben anya fújtatva próbálja felöltöztetni… :twisted: ). Ma de. pedig példátlan dolgot produkált: 2,5 óra alatt négyszer kakált be! :shock: Nem hittem a szememnek, ilyet utoljára a kórházban csinált, még a magzatszurkos kakával… :P

Most megyek, még vár a zuhi.

Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
norwell
 
 


Prenata, az a védőnő egy hülye. Bakker, nem hiszem el, hogy még mindig van aki ezt terjeszti védőnő létére! Hát nincs ezeknek továbbképzés????? Könyörgöm a WHO meg UNICEF meg kb mindenki szerint HA VAN ELÉG TEJED, AKKOR VÁRD MEG A 6 HÓT. Mert a gyereknek az a legjobb, kb akkor érik meg a pocija teljesen erre. Micsoda marhaság ez a kanalas dolog? Nemár azért adjunk korábban, mert később lusták vagyunk megtanítani kanálból enni!!!
"A kezdeteknél a szülők feladata pusztán annyi, hogy a szoptatott kisbabát bátorítsák az újfajta ízek megismerésére, és annak megtapasztalására, hogy étel van a szájában. Nagyon eltérő az egyes kisbabáknál, hogy mikor érnek meg a másféle ételek fogyasztására. Egyes babák már hat hónapos korukban sokkal lelkesebben fognak hozzá, mint mások. Nem kell aggódni, ha napokig csak ki-kiköpi az ételt, vagy úgy tűnik, inkább játszik, mint enne – hiszen a táplálékigényét teljes mértékben biztosítja még az anyatej. Ha visszautasít egy ételt, próbálkozzunk más ízekkel, más állaggal, más textúrájú falatokkal. Bár hat-nyolc hónapos kor között a gyakran szoptatott baba teljes tápanyagigényét kielégíti még az anyatej, az, hogy nem mutat különösebb érdeklődést a másféle ételek iránt, nem ok arra, hogy ne foglalkozzunk a hozzátáplálás kérdésével. Hat hónapos kor után ugyanis a babának az anyatejen kívül más forrásból is „be kell szereznie” két kulcsfontosságú anyagot: ezek a vas és a cink..."

Bucsek, üdv itt! Na ez is szép, ne rakd hasraaaa??? Hát, nekünk meg pont azt mondták a neurológián meg a Petőintézetes konduktor bácsi is, hogy minél többet rakjam hasra, mert az izmai jobban fejlődnek. Ülni meg úgyis általában forgás után szoktak, onnantól meg úgyis mindegy hogy rakod le. Vagy nem? Megkérdezhetem, h miért kell tornáznotok? Valami baja van? Vagy koraszülött volt? Vagy miért? Amúgy nagyon édes a kis Bömi!!! :D
Alvásról: Van napirendetek? Nálunk kb arra állt be, kelteni nem kell, mert kel ha éhes, legfeljebb altatni, vagy játszani vele, h ne aludjon el pl 5-8-ig, mert akkor este 9kor nem akar aludni. Ezt nektek kell valahogy kitapasztalnotok.

Wawel, neked is üdv! Nekem is van szeptált méhem, jó vastag sövénnyel ami teljesen a méh aljáig megy, meg is szültem 34+3-ra miatta (szintén faros, szintén császár). Te hogyhogy végighordtad???? Mááázlistaaaa! Nagyon helyes Korni is! :)

Ex, most nem vizitdíjról van szó, hanem erről: http://www.tv2.hu/tenyek/cikk/134334/

Fú basszus, állítsatok le, mennyit okoskodtam már megint, kisül a szemem. El is megyek gyorsan... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

pogacsa
 
 


Pogi!

Nincs semmi baja a Böminek és még korán sem született (1 héttel túl is hordtam).
Már aznap mikor kihoztam a korházból az ottani dokik azt mondták hogy nem emeli a fejét eléggé hason, de valószínűleg csak lusta. Ezért vissza hívtak kontrollra.
Mikor visszamentünk 1 hónapos korában, akkor meg azt mondták hogy túlságosan ökölbe szorítja a kezét, ezért a levegőbe mászassam, kicsit csámpít befelé ezért emelgessem és állítsam a talpára+maszírozzam. És maszírozzam a hátát hogy jobban emelje a fejét.
Aztán jött a gyerekorvos kb 2 hónapos korába, hogy nyújtogassam a kezeit meg a lábait, mert merevek, és megmutatta, hogy forgassam oda-vissza.
A forgásra azt mondta, hogy a gyerekek 90%-e ennélkül is forog, de nehogy a Bömi legyen az az 1% aki nem.
Kb ennyi. Azt hiszem mást nem kell csinálnunk.

Kép

Kép
bucsek
 
 


Bucsek, na akkor jól megdolgoztatnak :D

pogacsa
 
 


Sziasztok!

Hát ahogy nézem tényleg igaz az, hogy ahány orvos annyifélét állít. De amiket itt mondtatok azok olyan dolgok, amik józan ésszel is hülyeségnek tűnnek. Nem kell hozzá diploma.

Néha jókat derülök, hogy nekem milyen torznak, furcsának kellene lennem, mert én szinte minden ilyen "szabálynak" ellentmondtam. Már 2 hetes koromtól kénytelen voltam "rendes" ételt kapni, mégsincs allergiám, betegségem. Nem tanultam meg rendesen mászni, csak valami fura féloldalas mozgást produkáltam, mégse vagyok diszleksziás, se semmi hasonló betegségem nincs. Az első fogam meg olyan 1,5 éves koromra kezdett kibújni, 4.-es voltam, amikor az első kiesett, és mégsincs egy kezelt fogam se. Mindezt csak azért mondom, hogy nem feltétlenül kell túlaggódni a dolgokat. Amolyan érdekesség.

Én nagyon örülök neki, hogy a múltkor ott volt a párom is, amikor a dokinéni azt mondta 6 hós koráig csak anyatej, ha elég az anyatej, mert így nem egyedül kell hadakoznom az anyóssal, aki már hónapok óta etetni akarja. Így is folyamatosan kapom a megjegyzéseket, hogy a doki hülye és "tudományos", mert a másik unokáját, aki koraszülött volt, már 2 hónaposan fagylalttal etettek. Csak azt felejti el, hogy ott készerhelyzet volt, mert a lány nem volt hajlandó mást enni. Lehet hogy már 12 éves és egészséges, de ha nincs kényszer, akkor miért ne a természetes táplálékát adnám? Ezügyben még nagyon sok vitánk lesz, és szerintem többször is meg fog sértődni. Nálunk hasonló a gond, mint Venczkonééknál, hogy közös házban lakunk, így a nagymama mindig kéznél van, és a tapasztalataim azt mutatja, hogy korlátozás nélkül fogják tömni minden szarral, én meg nem fogom tudni ellenőrizni, hogy miket eszik. Ezt a harcot már vívtuk velük kutyaügyben is, hogy ne adogassanak neki gondolkodás nélkül mindent, ha van maradék gyűjtsék össze, majd este odaadjuk neki. De nem képesek ezt a kis agyukkal felfogni. Olyan mérges vagyok emiatt, mert így én hiába próbálom kordában tartani és nevelni. A másik ilyen nagy vitánk az, hogy mindenáron be akarja rakni a gyereket ilyen holdkompba, mert az milyen jó. Már kb 86-szor elmondtam neki, hogy ezt aztán felejtse el, mert az nem természetes, ha el akar érni valamit, akkor másszon, vagy járjon. Egyszerűen nem lehet vele beszélni annyira erőszakosan rá akarja kényszeríteni a saját elképzeléseit másra. Bocs, hogy ebben a témában ilyen hosszú voltam, de épp tegnap bosszantott fel ismét ezekkel. És akkor még a karácsonyról nem is beszéltem! Az én családomban az volt mindig is a szokás, a 24-e a szűk családé, aztán a köv. 2 napban megyünk egyik nagyihoz nagycsaládozni, majd a másikhoz. Amióta elköltöztem nekem ugye a párom a szűk család. De mivel ők itt laknak egymás hegyén-hátán (a nővéék 3 háznyira laknak) az ő családjuk mind ott a sógornőméknél gyűlt össze. Ez aztán mindig felborította a karácsonyomat, mert azért nekem az ott úgy nem karácsony, nem szenteste, én azt a saját otthonomban akarom ünnepelni. Folyton megy a szöveg, hogy akkor csak 1 órára ugorjunk át...de az meg teljesen felborítja a nap rendjét, akkor az már nem úgy karácsony. Most hogy már van Manócska végleg a sarkamra fogok állni, hogy márpedig mi nem tessszük ki a lábunkat a lakásból, még ha a fejük tetejére állnak is. Ha valaki látni akar minket, az jöjjön át. Jó nagy balhé lesz ebből is.

Üdvözlet minden új csatlakozónak! De sokan jöttetek így egyszerre :) Örülünk nektek.

Bucsek: én mindig hagytam aludni, ha éhes úgyis szól. Azt azért hozzá kell tennem, az én fiam nagyon jó alvó, volt olyan, hogy a fürdetéshez akartuk felkelteni, és ez 1,5 órás próbálkozással sem sikerült. Egyébként én úgy vettem észre, picinek még nincs összefüggés a nappali alvásmennyiség, és az átaludt éjszaka között. Fogigátlót én sem szedek, ennek több oka is van.

Wawel: az én fiam is Júl. 5-én született :) Pil, az még csak 4 hónap :)

Pil: szurkolok annak a fogacskának, hogy bújjon már ki. A barátnőm kislányának a dokinéni segített úgy, hogy valami recés dologgal megdörzsölte az ínyét, így utat vágott a fogacskának. Ránézésre állítólag brutális volt, de így megoldódott a probléma. Milyen tali? Valamin már megint átsiklottam?

Colett: Remélem nálatok is hamar megoldódik a fog probléma. Én sem irigyellek az éjszakák miatt. Igaz, 2 napja nálunk is az a módi, hogy 4-kor felébred, és mohón megeszik 220-at. Lehet most van nála egy ugrás a kajában.

Norwell: Sajnos Doren megelőzött a meghívónál. Legközeebb csak 30 nap múlva kérhetek. :(

Nem tudom, hogy akartam-e mást is írni, de most üres az agyam. Így is jó hosszú lettem.

Jóéjt

Andi

amandi
 
 


Jo reggelt mindenkinek!

Mostanaban egy kicsit koran kel Kornel, mert kezdi elhagyni az utolso delutani alvasat, igy aztan minden elorebb csuszik. ezert vagyok ilyen koran itt. :lol:

Bucsek: En is a Cerazette-t szedem, de nem vettem eszre semmit, hogy a tejtermelesben problemat okozna. Hal' istennek meg most is szopiztatok es remelem ki is tart 6 honapos koraig.

Katus: Jobbulast a ferjednek!

Pil. Meg csak 4 honaposak vagyunk, de akkor ezek szerint igy meg nagyobbnak tunik a korahoz kepest. :D
Egyebkent sokan mondjak rola, hogy nagy baba. En annyira nem erzekelem, inkabb azt, hogy nagyon eros. Mindent nagyon hamar kezdett el csinalni. Hasrol hatra kb 2,5 honaposan fordult eloszor. Azt most is csinalja, de csak akkor ha keztetest erez. A fejet meg mar a korhazban is forgatta, sot ott a kisagyaban 90°-ot fordult is. hatrol hasra meg nem fordul, de majd mindennek eljon az ideje.

Preni: ha van tejed, felelsleges a hozzataplalast elkezdeni. Legalabbis nalunk azt mondjak, hogy 6 honapos koraig eleg nekik csak az anyatej. A kanalazassal meg nem is nagyon foglalkoznek. Nem hiszem, hogy problemat okozna neki. Bar en a K-vitamint kanalbol adom neki a kezdetektol fogva, es szepen be is veszi. Szerintem kesobb sem lesz ebbol gond.

Exdeus: matekot, informatikat es gazdasagi targyakat tanitok (penzugy, szamvitel, kontrolling). Nem egyhangu! :)
S a legszebb a dolgoban, hogy a matek szakot Szegeden vegeztem. Imadom azt a varost!

Pogi: hogy hogyan sikerult vegighordani, azt nem tudom. De akkor ezek szerint tobb okbol is mazlista voltam. Jul 9-re voltam kiirva, es jul 5-en vegeztek a csaszart, igy eleg jol kihuztuk. Masreszt pedig azert, mert jun 23-an meg erettsegiztettem. Erre mondjak azt, hogy munkamania? :) De nagyon jol birtuk. Semmi problemank nem volt.

Na, most elkoszonok, egy kicsit hosszura sikeredtem. Lassan elindulunk setalni. Itt Ajkan het agra sut a nap!
Szep napot mindenkinek!

Anita es Konrel

U.I: bocs, hogy ekezetek nelkul irok, de ugy megszoktam. Majd igyekszem valtani!

Kép

Kép
wawel
 
 


Sziasztok !
Már annyit ír mindenki h nemtudom követni!

Katus:remélem a férjed minnél hamarabb felgyógyul!

Ujjak:jó h egyre többen vagyunk!

Szopi:Tényleg legjobb a 6 hónaos kórig való szopizás ez teszem én is.

Wawel:nem semmi h kihordtad dolgozva a babát!Igaz magamból indulok kim mert nekem gyakorlatilag 9 hónapot feküdnőm kellet mert bajok voltak de a lényeg Kolos most egézséges.

Colett:Nemtudom miért de Kolos is nacerás éjjel,már 1 hete 3 kor felébred és sír,eszik aztán alszik tovább egy kis tente után 9 hetes kóra óta nemcsinálta ezt.Már teljesen készek vagyunk mert mi mindig éjfélkor fekszünk a mpáérommal.

Tegnap nemvolt püspökkel talink mert a titkárnője elfelejtette mondani h Skóciában van és éjjel jőn csak meg :evil:

Anyós éhségsztrájkol:már 4 napja nemhajlandó vacsizni(talán mert én főzőm v mert le kellene ülnie mellém:nem velem szúr ki(nem megyek karácsonykor sehova hozzá!!!!!!!!!!!!!!!)

Esik az eső pedig jó lenne lemenni a piacra :cry:

Amandi:szerintem se ok a holdkomp,ha akar valamit a gyerek menjen""érte vagy akarjon érte menni.Ha kisegítőben van akkor szerintem rosszabb lesz az egyensúly érzéke és nehezebben indul el és megy stabilan(lehet h rosszul gondolom)

Bucsek:én is teljesen kivagyok akadva már a dokiktól!!!!Mindegyik csak vette a doktoriját?

Bocsánat akiket kihagytam..
B.

Kép
beataa
 
 


Sziasztok!

Köszi a megnyugtatást hozzátápi ügyben!
A védőnőről annyit, hogy 60 éves, 40 éve van a pályán és szerintem 1-2 évtizeddel le van maradva. Bár anyukám is azzal nyüstöl, hogy egy kis gyümilevet adhatnék a babának, de abban meg nincs semmi kalória, akkor meg minek?

Bucsek! Engem a kisfiad Marcy Marcijára emlékeztet.

Wawel! Jó nagy sérója van Kornénak!

Na, megyek, met Peti bömböl, majd jövök!

Reni
Kép
prenata
 
 


amandi!
köszi szépen, de időközben kaptam meghívót!

Kép
Kép
norwell
 
 


sziasztok!

csak linket teszek fel, ne haragudjatok! Férj megint rosszul lett, táppénzen van. Vérnyomás probléma de nem biztos.

A keresztelőképek a végén vannak...

http://vajdamara.freeweb.hu

Mári
mári
 
 


bocs, össze vissza vannak, szemezgessetek, akinek van kedve, ideje!
Puszi
mári
 
 


Pogi, Ex:
Tegnap voltam vásárolni és körbenéztem a bébiételes polcon. Mindegyik (már amelyikre rá volt írva) 48 órát tartható el, kivéve a Hipp-es főzelékek, azok 24 órát. A gyümipürék abból is 48 órásak.

Katus: Jobbulást a férjednek!

Eszti: a te férjednek is jobbulást!

Karmolászás: Nálunk ez örökös gond, volt olyan hét, hogy minden reggel új sebet fedeztem fel az arcán. A szembenyúlkálás meg már a kórházban is megvolt. Most hogy már elég tudatosan használja a kezét, úgy néz ki kevésbé veszélyes :)

Bea: nem véletlenek az anyósviccek :)) Azért neked tényleg egy díszpéldányt sikerült kifogni. Az enyém legalább nem rosszindulatú. (csak erőszakos)

Andi

amandi
 
 


sziasztok! hat en mar ezer eva nem irtam :roll: , nem volt idom.... kedden fellepesem volt es sokat kellet gyakorolnom..
ne haragudjatok, de roviden csak magunkrol irok most:
szinten kedden voltunk oltason, orditott szegenykem, de az a jo hogy nem lazasodott be. Egy picit meg piros volt a karja, es erzekenyebb de ok turi :D
most 6960 gr volt , szerintem szepen fejlodik, annak elenere hogy az utobbi idoben keves tapot akar inni ( lehet hogy tobb lett a tejem? )
a doki mondta hogy almalevet adhatok mar neki.... par kiskanallal mar kapott, nyalogatta es gondolom szeretni fogjamajd.

puszi mindenkinek

KépKép
gabriellatf
 
 


Hellóka!

Minden újnak üdv.! Tegnap kaptam rózsát, meg light fagyit, mert házassági évfordulónk van, a 3. Ma is lementünk a baba-mama klubba, mert láttam, hogy esik. Kicsit zizi volt a fiam, de a Noi tök csendben elnézelődik. Néztem, kétszer fordult meg, több mint 1 órát voltunk, és azonkívül végig hason volt. Erre szoktam mondani, hogy biztos a sok Cola-tól ilyen erős, amit terhesen ittam. :D . Éjszaka már jobb volt, asszam 3-szor evett, ez már haladás.


Norwell: Már van 2 fog, ezért nem értem, hogy mért amelett akar jönni alul. Homós bogyót próbáltuk, semmi. Én már beletörődtem, sír éjjel, etetek. Akkor már semmi energiám ringatni, és így meg úgyis megnyugszik.

Pil: Tali??? Sütivel, benne vagyok!!!Remélem a skype-osok is jönnek...Szgoron, Encus....

Kisvirág: Lemaradtam, kibújt a fog? Most nyugodtabb Kende? Biztos a Noi puszija miatt.

Beáta: Egyszer ébred éjszaka, szívesen cserélnék! Püspök titkárnője kicsit feledékeny!

Anyós: Mindenkinek részvétem, akinek kicsit is erőszakos...Én jó ha egy évben 3-szor látom. Pedig tök jó fej, csak kicsit magával van elfoglalva. Lényeg, hogy megszülte, és felnevelte az én édes férjemet!

Mentem, este jövök, próbálok tornázni, bár a Máté nem alszik, új Legó- van anyutól. Mindig ez a kényeztetés!

KépKép
KépKép
colett77
 
 


norwell, köszi! jó tudni, hogy nem csak az én lányom fordult át ilyen korán:) mondjuk hétfő óta még nem ismételte meg a dolgot.

bucsek: én azt tapasztaltam, hogyha napközben jól alszik a gyerek akkor este is jól alszik, nem érdemes felkelteni. tegnap panni 3tól 7ig aludt, aztán fürdés, vacsi, kis ébrenlét még, de 9től reggel 5ig megint szúnyózott.

rakok fel róla én is egy képet, remélem sikerül.
....hát nem sikerült:( túl nagy volt amit akartam....majd legközelebb átállítom a gépet, hogy kisebb méret képet csináljon.
vagy nem tudja esetleg valaki, hogy a windows fax és képmegjelenítővel lehet-e átméretezni képet? én még nem jöttem rá, hogy hogyan kellene és sajna nincs semmi normális fotóprogram a gépen:(

meteor
 
 


Szaisztok!
Kösii a dicséreteket a Bömi nevében is :wink:

Pilchard:
Köszi a segítséget a vonalzó feltöltéséhez, még a kép betöltésével bajlódom, de valószínűleg nagy lehet a mérete azért nem akarja az igazamat.

Reni:
Az én anyukám is állandóan azzal nyúz, hogy miért nem adok a gyereknek teát, vagy gyümölcslevet. Ő még ilyet nem is hallott, azt mondja. De én is azt vallom, hogy amíg lehet telítse inkább anyatejjel magát, és ne a különféle löttyökkel. Ha már nem lesz tej, úgy is kénytelen lesz mást inni.

Köszi, hogy megnyugtattatok fogigátló ügyben, akkor elkezdem szedni. Bár tényleg húzós az ára. Már az előzőtől is ki voltam akadva amit eddig szedtem, hát még ez.

Hát ez az eső, nem hiszem el. Már kétszer próbáltam kivinni a Bömit sétálni, de mind a kétszer elkezdett esni, úgyhogy fél óra után bejöttünk.

Gondolkodom, hogy elviszem valamilyen közösségbe a kapitányomat. Ti jártok valahova?
A férjem a babaúszást preferálja, mert, hogy ott majd megerősödnek az izmai.
Beszéltem is egy oktatóval. A változatosság kedvéért ő egy másik variációt mondott arra, hogy miért nem jó hason altatni a gyereket. Szerinte ugyanis a kifújt széndioxidot lélegzik vissza hasonfekve.

Ma éjszaka először fordult elő, hogy a Bömi önállóan aludt el, nem a szopizás nyomta el.
Kénytelen voltam evés után kettőkor tisztába rakni, amitől persze kipattantak a szemei. De miután beraktam a kiságyba kb 5 perdig eldörzsölgette a takaróját majd elaludt. Még cumi sem kellett neki hozzá.
Azt hittem ne hiszek a szememnek.

Mostanában nem nagyon akar elaludni egyedül, de valószínűleg azért mert nemrég raktuk át külön szobába, és még meg kell szoknia az újj környezetet.
Nálatok már külön alszanak a csemeték?

Bucsek
Bucsek

Kép

Kép
bucsek
 
 


Meteor

Paint-el is le lehet kicsinyíteni a képet, ami a kellékekbe van. Megnyitod a képet aztán a kép menübe a nyújtás/döntésnél lecsökkented a százalékokat.
Próbáld meg hátha úgy sikerül.

Egyébként a Bömi is annyira utál hason feküdni, hogy valamikor két perc múlva már a hátán van. És ezt már vagy három hete biztos csinálja. Jobbra-balra viszont még nem nagyon forog :cry: a hasról hátra meg egyáltalán nem.

Kép

Kép
bucsek
 
 


Ja és az alvással kapcsolatban igazad lehet. Ezután a maratoni alvás után olyan szépen elaludt 9-kor mint a kisangyal. :cry:

Kép

Kép
bucsek
 
 


Bucsek!
Peti 3 hétig aludt mellettünk mózeskosárban, amíg apa itthon volt velünk. Azóta a saját kiságyában, a saját szobájában alszik. Igaz, én is ott alszok. Amikor hallom, hogy mozgolódik (5 körül), akkor megetetem és még 8-9- ig ( ma negyed10-ig) húzza a lóbőrt. annyi van, hogy én annyira éber lettem Peti mellett, hogy nem tudok a férjem mellett aludni. Már kétszer megpróbáltam, de előszőr is horkol, ami nagyon zavar ( korábban nem zavart), másodszor állandóan a gyerekszoba felé fülelek. Nem tudom így mi lesz velünk!

Katus!
:cry: a férjed miatt! Gyógyuljon meg mihamarabb!!! És gyere ha tudsz!

Reni
Kép
prenata
 
 


bucsek,

köszi a segítséget. azt hiszem sikerült. szóval ő Pancsa a maga hatalmas szempilláival:)

Kép

meteor
 
 


Eszti és aki tudja!

Az Ecxcel formátumú naptárba hogyan másolom be a képeket? Lehet, hogy hülyét kérdezek, bocsi, de nem megy! Milyen formátumúvá kell átalakítani a képet?

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok, most vagyok itt először. Bár már sokszor olvasgattam, miket írtatok, még nem volt időm irni is. Ma végre sikerült. Nekem van egy június 23-án született pici fiam, Ádám, aki jelen pillanatban négy és fél hónapos.
Bemutatkozásként feltöltök Nektek egy fotót Róla.
Üdvözlettel:
Kitti Kép Ádicsek

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


KIVOLT AZ AKI NEMIS OLYAN RÉGEN PANASZKODOTT H KIHALL A TOPIK???

sZIA TÜNDÉRPÖCÖK gyönyörű a babucid!

Kép
beataa
 
 


beataa,

ha jól olvastam vissza neked van egy tetoválás a hátadon?
megkérdezhetem mit ábrázol?

egyébként nekem is van kettő: az egyik a vállamon, másik a hasamon. vicces volt, ahogy terhesség alatt picit megnyúlt, de most már teljesen visszanyerte a régi formáját.

egyébként pedig örülök, hogy rátaláltam erre a topikra, így hogy jön a pocsék idő valszeg többet fogok benézni: mivel sétálni kicsit kevesebbet fogunk Pancsa manóval.

meteor
 
 


Sziasztok!

Épp egy csörgővel "borzolom" Korni idegeit! S mindeközben kimászott a hordózójából. :D Nagyon vicces volt nézni.
Igazából a fogzással kapcsolatban szerettem volna megkérdezni azokat, akik már átélték vagy most élik át, hogy van-e olyan homeopátiás szer, amit használtak? Az interneten találtam egyet, Chamomilla, de nem tudok róla semmit. Akinek van tapasztalata, szívesen fogadom.

Anita és Kornél

Kép

Kép
wawel
 
 


sziasztok!
üdv. az újaknak, bocsi, hogy nem egyenként.
Csak azért néztem be, hogy jelezzem kivonom magam a forgalomból. Na nem véglegesen, de ne hiányoljatok minden ok nálunk, csak fiam most több időt követel tőlem és Blankával is már többet kéne foglalkoznom, mert kezd kevés lenni a gyorsan megetetem és visszadobom az ágyba. Ma kaptuk a 4 hós oltást nagyon bátran viselte, de utána kicsit nyügi volt. Az utóbbi időben főként olvasni jártam ide és csak néha írogattam, de már nincs időm visszaolvasni sem a lemaradást így kezdem elveszíteni a fonalat. Ezért inkább szabadságolom magam a topikból, de azért a háttérből néha néha bekukkantok. :)
minden jót nektek és a babóknak

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


sziasztok

meteor,olvassad vissza nov.01.12.01,és nov.03.11.13 ott leírtam nemakarom untatni a társaságot,egész hátam 1 tetkó

nyanya de azért gyere még :!: sajnálom

kolos a kezembe van igy nehéz írni,most mértem csak 7180 ,baj az ha okt 18óta 6790 kevesett hízott :?:
most éppen próbálom ébren tartani kolost mert ha bealszik akkor megint éjjelig pörögni fog
b.

Kép
beataa
 
 


Bea!
Szerintem nincsen gond. Valószínüleg azért van ez a növekedési csökkenés, mert most elkezdett aktívan mozogni,és még így is jó súlyban van. Azt mondják, amíg nem fogy a gyerek, addig nem kell aggódni, az jelent csak komolyabb gondot. Márknál csak azért nem volt komolyabb visszaesés, mert ő már az első hetektől kis izgő-mozgó volt. Egyébként nálunk teljesen álltalános a havi 500 gramm körüli hízás. Mi most vagyunk 6200 körül.

Nyanya, remélem azért majd néha bejelentkezel. Játszatok nagyon sokat a gyerekekkel :) Én is csak fejés közben tudok ideülni, mert akkor úgyse tudok ugrálgatni.

Andi

amandi
 
 


Örülök Meteor hogy sikerült feltölteni a képet, érdemes volt lekicsinyíteni, nagyon tündér rajta a kis Pancsa baba.

Tündérpöcök: Ádám baba is nagyon aranyos legényke.
Az én Bömim is Ádám. Ti mikor tartjátok a névnapját, decemberben?

Bucsok

Kép

Kép
bucsek
 
 


Sziasztok Lányok :) ,

üdvözlök minden régi és új topiclakót :) !

Bucsek: nem lehet egyszerű olyan "elszigetelve" élni, gyere nyugodtan és írj sokat :) , szeretünk olvasgatni :) . Édes a kisfiad :) .

Wawel: milyen hosszú haja van a kisfiadnak :) . Már amikor megszületett akkor is ilyen szép hajkoronával rendelkezett :) ?

Meteor: édes a kis Panni, vmin nagyon csodálkozik :) .

Tündérpöcök: nagyon aranyos a kisfiad :) , írj többet magatokról, üdv közöttünk :) .

Esztianyó: köszönöm a naptárt :) .

Katus: sajnálom, ami a férjeddel történt :( . Volt korábban vmi problémája a szivével, vagy ez most hirtelen jött??? Remélem nem lesz semmi probléma!

Norwell: 7420 g :) szép nagy baba Kende. Grat az oltáshoz, most lesz egy kis nyugi. Mi jövő héten kedden megyünk :? .
Kaki: hihetetlen, de ma mi is vagy 5 kakis pelenkát produkáltunk eddig... :) . Kis trotyisnak hívom csak ilyenkor :) .

Amandi: sajnállak anyós miatt :( , de ahogy elnézem sokan küzdetek ezzel a problémával...

Bea: anyós éhségsztrájkja :lol: :lol: :lol: . Minden napra jut vmi, igaz???

Mári: megnézegettem a képeket :) . Gyere sűrűbben, ha lesz rá lehetőséged és időd :) .

Colett: rózsa és light fagyi :) , aranyos a férjed :) .

Pil: taliban mi is benne vagyunk, most már szerintem vállaljuk az utat :) . Bár nem vagyok egy konyhatündér, mint már mondtam, de vmilyen sütivel én is megpróbálkoznék :) .


Üdv.:
Eni

Kép[/url]
marcy
 
 


Nyanya: az elöbb átsiklottam az üzeneteden :( . Sajnálom, hogy nem jössz többet (legalábbis egy időre), de tulajdonképpen megértem. Nekem is egyre kevesebb időm van és úgy érzem amikor a gép elött ülök, hogy én is a babókától veszem el az időt, amit vele tölthetnék, ráadásul ugye nemsokára vizsgaidőszak, úgyhogy valószínűleg én is max. naponta csak egyszer jelentkezem, de azért próbálok jönni :) .

Puszi mindenkinek

Kép[/url]
marcy
 
 


Sziasztok!

Holnap végre péntek, jön haza Feri. Alig várom, megyek kozmetikushoz is gyantáztatni, de azt hiszem feleslegesen szépítkezem, mert még van néhány varrata... :(
Petinél tegnap este leszedtem a csörgőket, erre bosszúból éjfél körül megébredt...de aztán aludt rendesen. Most is le fogom szedni. :)

Eszti, itt is köszi még egyszer a naptárat, a borítót is megcsináltam, vettem ma matt fotópapírt, és tök jó lett. (Akit érdekel, a Photo Hallban 20 db A/4-es matt fotópapír 999 Ft.)

Norwell, érdekes, hogy kicsinek a tesóm szinte alig kapott cukrosat, és mégis rosszak voltak annyira elöl a fogai, hogy az összeset ki kellett neki húzni, csak a vámpírfogai voltak meg. :) Én viszont nyakra-főre ettem a cukrot, és semmi baja nem lett a fogaimnak. Szóval tény, hogy a cukor rombol, de szerintem azért kell némi hajlam is.
Én épp ma vettem homeós golyót a fogzásra. Majd kipróbálom, azt mondta anyum unokatesója (gyógyszerész), hogy akkor adjak neki, ha nyűgös, ami mostanság elég gyakori.

Pogi, erről is hallottam, de ez sem "helyettesíti" a hálapénzt. Én épp ma akadtam ki, mert össze fogják vonni nálunk a kórházi és a klinikai szülészetet, és utóbbiban fogják elhelyezni, ahol szerintem egy kissé balkániak az állapotok: pl. van 3-5 apás szülőszoba, aztán vagy sikerül kifognod vagy vajúdhatsz a lókennelekben (az ágyakat csak egy paraván választja el) apa nélkül, mert ott mindig dömping van szülő nőkből, emiatt az anyukák egymás hegyén hátán vannak, csoda, hogy még elférnek.
Szóval én elhatároztam, hogy ha így lesz, és nem változik a klinikai szülészet, akkor keresek más helyet még akkor is, ha perkálni kell, mert ha marad a mostani helyzet, akkor én oda nem megyek, csak ha mentő visz be!

Amandi, akkor másztál, a mászásnak kismillió formája van, és a féloldalas is az! Igaz, furcsa.
A komp még nagy hülyeség, szerintem azt akkortól lehet használni, ha már tud állni a baba, és esetleg próbál már járni.
Köszi a bébiételes infot.

Wawel, nem elkeserítésnek, de Peti a Vigantolt a mai napig kanálból kapja, de a kaja abból nem nagyon kell neki.
A tanított tárgyak miatt őszinte részvétem, főleg a kontrolling miatt. Én nagyon nem szerettem... (ja, közgazdász lennék, vagy mifene).

Mári, köszi a linket, ha lesz erőm, megnézegetem a képeket.

Gabriella, örülök, hogy jól vagytok, és szépen fejlődtök. Újabban az én fiam is kevesebbet eszik, ma két részletben tízóraizott és a vacsiját se ette meg teljesen.

Colett, boldog évfordulót nektek!
Nálunk meg fejlesztő játszóház van hetente két alkalommal, ingyen, szakemberekkel, majd vmikor el szeretnék menni, de még nem vitt rá a lélek, igaz, csak tegnap szólt a védőnőm, hogy nyertek pályázati pénzt, és van ilyen.

Meteor, windowsos képnézegetővel azt hiszem, nem tudod lekicsinyíteni, de a http://www.szoftverbazis.hu oldalon találsz ingyeneset, amivel sikerül. Látom, közben megoldódott, de azért keress, hátha.
Nagyon szép a lányod, és tényleg milyen szép szempillái vannak.

Bucsek, ma nálunk nagyon szép idő volt, de mikor este jöttünk haza a Tescoból, esett. Peti nagyon élvezte, elrejtettem a babakocsiban, ő meg nevetgélt alatta.
Szerintem marhaság, hogy a kifújt CO2-t lélegzik vissza...de mindegy, az én fiam egyszerűen nem tud háton aludni, még oldalt sem. Ez van...és még nem fulladt meg.
Nálunk velünk van Peti, de nekem jobb így, biztonságérzetem van, na meg hely sincs. :D

Reni, eddig engem se zavart, ha a párom horkolt. Most se zavarna, de Peti mindig megrezzen...

Tündérpöcök, légy üdvözölve kicsiny körünkben, ami már nem is olyan kicsiny. :) Nagyon szép a kisfiad!

Nyanya, azért néha küldj ám életjelet, na meg képeket, jó?

Bea, szerintem eleget hízott Kolos!
A naptárba úgy teszed bele a képet, hogy az A2-es cellát jelölöd ki (e körül legyen a fekete szegély), majd Beszúrás/Kép/Fájlból.

Na, most ennyi, megint litánia lett...

Megyek pancsizni, beleülök egy kád vízbe, mert most nem bírnék a tus alá állni, nagyon fáj a hátam.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Beataa: Nem hizott keveset Kolos. Ne keseredj el. Kornél a 3. hónapban 470 g-ot hizott, az se volt kevés, csak én éreztem annak. Mindössze annyi történt, hogy borzalmasan sokat kezdett el mozogni. (Addig se volt mondjuk nyugis baba, de utána...) Azt mondják aza fontos, hogy a 6. hónap végére megkétszerezze a születési súlyát.

Exdeus: Köszi az infot, kiváncsian várom hogy nálunk mi lesz majd, ha kanállal kell etetni. S Te akkor mit csinálsz vele? Próbálkozol? :D

Kép

Kép
wawel
 
 


Sziasztok,

Üdv az újaknak.

Mostanában én is szinte csak olvasó üzemmódban vagyok. Andris is egyre több törődést igényel. Meg tudom érteni Nyanyát, pedig nekünk még csak 1 csemeténk van. Nagyon édes, most már sokszor magától is átfordul a hasára. Olyankor ömlik belőle a nyál. Mindig ott vagyok vele felszerelkezve egy pelussal, és nagyon sűrűn törölgetem a száját.
Két napja beköltöztettem az ágyába a délutáni alvásra is, egész jól tűri, van egy kis hadakozás az elején, de aztán elalszik. A nagyobb gondom az, hogy nagyon sokszor megébred. Nemcsak délután, hanem sokszor éjszaka-hajnalban is. Éjjel csak egyszer eszik, de sokszor felkel. Nem tudom, miért.
Karmolászás: nálunk nem saját magát karmolja, hanem rám varázsol tigriscsíkokat. A mellemre, nyakapra, és ahol ér. :)

Eszti: köszi, én is megkaptam a naptárat.

Pil: taliban mi is benne vagyunk, remélem lesz időm csinálni valami kaját.

Katus: jobbulást férjednek, és a lánykádnak. Azt lehet tudni, hogy mi bajuk van?

Üdv: Macsek

Kép

Kép
macsek7
 
 


Sziasztok, kértétek, hogy írjak picit többet magunkról, most van egy kis időm, a lurkó épp alszik, nekem pedig épp nincs semmi dolgom. De lehet hogy tíz perc múlva már lesz úgyhogy mindenkitől elnézést kérek, ha félúton asbbahagyom a történetet és majd csak később folytatom. No, szóval, először is bemutatnám ádámot néhány mondatban:
2006 júli 23-án született, pillanatnyilag 63 cm hosszú és 6900 grammot nyom, meglehetősen rossza lvó volt eddig, már ami az éjszakákat illeti, mert délelőpttönként menetrendszerűen horpaszt, azzal nincs gond. Rengeteget gagyog, hason fekve már szépen tartja a fejét és a könyökén támaszkodik, próbál előre kúszni és nmagyon dühös amiért ez nem sikerül még neki. Hasról hátra illetve hátról hasra még csak egyszer fordult, szerintem akkor is véletlenül, mert lejtett az ágy.: :D
Egyébként nem igazán képes magát lekötni, állandóan foglalkozni kell vele, ha ébren van, különben sírni kezd.
Egyébként angyali, mosolygós baba, imádom.
Rólam: a babám születése után egy héttel már dolgoztam, mert egy sztahanovista újságíró vagyok, ígymikor Ádicsek alszik én ütöm a klaviatúrát, meg lógok a telefonon általában. meg néha olvasom a babanetet.:-)
Az itthonlét bevallom eléggé megvisel, a legnagyobb gondom az hogy sétálni is csak babahordozó kendőben tudom levinni a babát, mert a nyolcadik emeleten lakunk, lift csak a hetedikig van nálunk, a fektetős babakocsink pedig olyan nehéz, hogyha le akarom vinni ahhoz még egy ember kell.:-( A kendőben pedig max félórát bír ki Ádám bőgés nélkül...
No most mennem kell, mert cicit követel Őbabasága.
Üdvözlettel:
Tündérpöcök

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!

Mi jól vagyunk, csak kicsit sűrű lett megint minden. Elkezdtük a keresztelő szervezését. Közben apa is itthon volt a héten és így nem igen jutottam a géphez.
Nálatok is úgy van, ha otthon van a férj akkor kevesebb időtök van mindenre? Pedig pont fordítva kéne lennie.
Köszi a fogacskához való gratot. Még nem bújt ki teljesen, de már kapar rendesen. Mikorra jön ki teljesen?
Holnap megyek egy mini osztálytalira. Hú de várom. Kicsit jó lesz kimozdulni.

Most sajna nincs annyi időm, hogy mindenkinek írjak, de mindenképp Üdv az újaknak!

Megyek kicsit visszaolvasok, hogy képbe legyek. Igyekszem jönni.

Addigi is puszi
Kisviri

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Sziasztok!

Az olvasás során itt ragadtam :) Kende még alszik, a lakás szalad. A barátnőm nemsoká jön, és éhen is halok, de nem baj. Inkább írok nektek. Nem vagyok függő :lol:

Pár témához hozzászólás:

Hízás: anyám állandóan azzal nyaggat, hogy minden hónapban 1 kg kell híznia a gyereknek.
És fel van háborodva, hogy mi az, hogy múlt hónapba csak 700 grammot hízott Kende? Ha így halad infúzióra kötik, mint az egyik ismerősünk babáját. Ne tudjátok meg hogy ki vagyok ettől. Szerinte fél éves korra meg kell 3-szoroznia a születési súlyt. :shock:
Na a másik, hogy adhatnék már neki babapiskótát, bocitejet stb... Nem érti meg anyum, hogy még nem akarok tejet adni a gyereknek. Állandóan ezzel szekál. Bezzeg régen adtak és nem lett semmi baja a gyereknek. Meg honnan veszem, hogy nem jó a tej a gyereknek? Mondom, hogy olvastam, meg a doki is mondta. Erre ő: ez hülyeség. Na mindegy. Megy a csatározás itthon. Ja és azon is ki van akadva, hogy még mindig csak 100-120-akat eszik egyszerre a gyerek és 2 óránként kaját kér. Mit csinálja? Tömjem meg a gyereket ha akarja, ha nem? Egyébként már nagyon sokféle kaját eszik. Nya bocsi, hogy fárasztalak, de jól esett leírni.

Mozgás: Pogi tök jól leírtad a dolgokat. :) Megnyugodtam, hogy Kende nagyjából jól fejlődik.

Dokis téma: ezzel az egésszel azt fogják elérni, hogy a dokik szépen az ügyeleti idejükkor behívják a kismamát és megindítják majd a szülést.
Na én biztos nem fogok a körzetbe szülni. Nem véletlen jártam Pestre. Mondjuk az én dokim szabadúszó, így remélem nem lesz a jövőben se gond, hogy nála szüljek.

Bucsek: furi amit a dokid mondott. :shock: Az én fiam mindig hason alszik és a kocsiba is kiválóan el van. A cerazettet még én se szedtem be. Lehet nem is fogom. Én sose keltem fel őt. Mindig addig alszik amíg neki jólesik. Sose volt probléma éjjel, ha nappal sokat aludt. Pl. a múltkor reggel 7-től délig aludt, aztán délután is aludt 2-szer 1-1 órát, és az éjjelt is végigaludta. Alvós napja volt. :) Nagyon édes Bömbike.

Colett: Kende köszöni a puszit. Még nem bújt ki rendesen, de már megrepedt az ínye és egy kicsit már érezni a fogacskát. Így még azért van nyügi. Noinak is sok-sok puszit küld Kende :)

Piercing: nekem a köldökömbe volt, de a terhesség alatt kivettem és szépen összenőtt a lyuk :)
Most a mellembe lesz. A lyukat már a fiam készíti a kis hegyes fogacskával :lol: (na jó ez vicc)

Elo: egyik ismerősöm tanul vele és nagyon dicsérte.

Tali: mikor, hol lesz??? Valamit kihagytam???

Most viszont húzok kajálni :)
Pussz
Kisviri

Kép Kép
kisvirág_30
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?