Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok!

A hétvégét anyósoméknál töltöttük, bővebben a blogban... ahhoz még annyit kiegészítésképp, h csoda, h szegény Bogyesz nem kergült bele a sok atyalapatyalázásba....

Niki, ez az első mosogatógéped? Az enyémet Klementínának hívják, és asszem újra szerelmes vagyok ;).

Szia, menyasszon, üdv itt! Jó hamar jön a foga Fanninak ha már jön!!! Hm... a 3. dipertét azt nem 5 hósan adják??? Írj magadról is egy kicsit!

Bea, na én valami ilyen miatt nem csináltatnék soha tetkót. Mert hogy néz ki egy szottyadt nyolcvanéves tetoválva? Meg persze most dagadtan... na szóval megértem, h nem nagyon akarsz menni strandra.

Prena, drukk a diétához!

De csajok, ha 48 óráig áll el, akkor mié írják azt rá, h 24??? Túlzott óvatosság?

pogacsa
 
 


Jó reggelt!

Pogácsa:a szotyadt 80 éves rongyosan néz ki,a maga nemében szép mert megérte a bőre a tetkót!És szerintem csak szebb ha színes!Amugy én büszke leszek a fiam előtt és ő is rám h milyen vagány az anyukája h ekkora és ilyen szép tetkót csinált,apának meg piercingjei vannak !!!

na h a gyerekről is írjak:éppen gyűri az uj szőnyegének a fűlét ami zőrőg.
Képzeljétek mostanában reggel 05.00 v 06.00 eszik utána alszik 1 órácskát és legkőzelebb 5/6 óra múlva eszik.Ez van már 1 hete,viszont délután van h 2 óránként enni kér.Miért van ez?

Menyasszon üdv közöttünk,szerintem itt sok jót fogsz olvasnimés írni csak legyen időd kővetni!


Tegnap anyukám főzőt engem kiszolgált!!Minden vasárnap aranyéletem van! :lol:

Hú iszonyú hideg van ,lekellene menni a postára de holnap is kell mert 1 csekket a párom elfelejtett tehát nem megyek ma !!!
Olyyan nehéz a lépcsőre felvinni a babakocsit

Mindenkinek jó napot

Kép
beataa
 
 


Pogi tehát rosszul irtam a lényeg:a 80 éves szottyadt bőr szép a maga nemében mert megélte az időt a test és mindenki szép a korához képest,ezen a tetkó csak javíthat.
Én nemtalálom visszataszítónak a papim bőrét akkor is ha lóg mert tudom már 88 éve bírja a bőre!!!

Kép
beataa
 
 

 
 

Bea, félreértettél. Nem azt írtam, hogy ronda a 80 éves, hanem hogy a tetkó a lógó bőrön már inkább ronda mint szép, valahogy nem odaillő. De ez csak gumicsirke, és csak azt mondtam vele, hogy én emiatt nem csináltatnék. Persze mindenkinek szíve joga, hogy mit csinál a saját testével, nem ítélkezni akartam.

pogacsa
 
 


Hát senki nem vett Liberó maxit a börzén ??? :(

Bea!
Piercing? Hol? Nem is láttam. :)

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Sziasztok!

Üdv közöttünk mennyasszony! Így szólítsunk? Vagy elárulod a neved?

Képzeljétek, ma Peti a hajnali szopi után nem aludt vissza, mint máskor. Most viszont már másodjára aludt el a délelőtt folyamán. Zombi vagyok! :evil: Ráadásul az este nem tudtam elaludni, mert délután kiütöttem magam kávéval. Elfogyott a koffeinmentesem és pároméból ittam. Sosem hittem volna, hogy így ébren tart. Szerintem csak azért, mert elszoktam tőle.

Hát, Nyanya! Én csak azt tudom, hogy a Rossmanban 20%-os pontgyüjtő akcióval vettük 3400-ért a 84db-os megapackot. Még így is 40 Ft/db.

Reni
Kép
prenata
 
 


Csajszik! Akik szedtek Cerazette-t!

Csak a nőgyógyász írhatja fel, vagy esetleg a háziorvos is? 25km-re van a legközelebbi nőgy.-i szakrendelés, szóval nincs kedvem vonatozni és a babát itthon hagyni!
Nekem anno a sima fogamzásgátlót is felírta a házidoki. Azt mondta, hogy vannak olyan fog.gyógyik, amelyek felírására ő is jogosult. Szerintetek?

Reni
Kép
prenata
 
 


Az éjszakánk egy kaki volt megint,hiába alstunk külön,akkor is sirva ébred óránként,3 óránként éjszaka enni kér,de úgy eszik mint akit éheztettek.Aztán hiába raktam mmagam mellé ,akkor is felkellt,szóval én is ZOMBI vagyok.

Most csak amire emlékszem:sztem a hippes és kecskemétis nem ugyonolyan ,mert csak meg kell kostólni és érzi az ember a különbséget.

Jujj de ciki,a többire nem is emlékszem.Na össze kell szedni a gondolataimat.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Sztem felirhatja ő is.nem tudod telefonon megkérdezni mielőtt elmést esetleg feleslegesen?

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Pil!

Igazad van: megkérdezem telefonon.

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok Lányok,

Marcika most alszik, úgyhogy gondoltam bekukkantok :) .

De. végigolvastam a termést, megpróbálok emlékezetből reagálni :) .

Bébikaja: fogalmam sincs, hogy van-e különbség a kecskeméti és a hipp között, de szerintem is csak meg kell kóstolni, biztos van hasonló közöttük és máris kiderül :) .

Pil: sajnálom, hogy még mindig nehezek az éjszakák. Szegény kis Ameli nehezebben éli meg a fogacskák kibújását :( . Most már azt sem lehet mondani, hogy biztos éhes és nem elég a tejcsi, hiszen hozzátápi van.
Más! Olyan vékony vagy az esküvői képeken :) . Pedig szerintem nem is szedtél fel sokat a babavárás alatt. Emlékszem arra a képre, ami nagyon a végén készült rólad, azt hiszem egy fekete pulcsi volt rajtad, alig lehetett látni a pocid :) .

Pogi: mi is 4 hónaposan kapjuk meg az oltást és a legközelebbit 15 hónaposan. Amikor múltkor meglátogatta Marcit a védőnéni mi is beszélgettünk az egyéb nem kötelező oltásokról és úgy döntöttem, hogy az agyhártya elleni védőoltást mindenképpen beadatom, a kullancs ellenit majd csak akkor, amikor már ovis lesz Marci. A bárányhimlő ellenin még gondolkozom, előnye is van és hátránya is. Ha beadatnám szintem észrevétlenül túleshetne rajta. Nem tudom...
Elolvastam a blogot, szegény Gergőcske is megérezte a környezetváltozást :) . Mi valószínű, hogy még karácsonyra sem megyünk haza férjemék szüleihez (Kiskőrös), mert kb. 300 km és ennyi utat még nem bír ki Marci :( . Valószínű, hogy a férjem megy egyedül, de még aznap haza is jön :( .

Menyasszon: üdv közöttünk :) . Szép keresztneve van a kislányodnak :) .

Nyanya - Bea: lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de ki ismert meg kit a bababörzén? Csak azért kérdezem, mert nekem pl. nagyon rossz arcmemórám van, főleg, ha még nem találkoztam vkivel szeméyesen addig :) . Ráadásul azt hiszem Nyanya téged még egyáltalán nem láttalak :) .

Bea: tetkóval kapcsolatban, középiskolás koromban nekem is nagyon tetszettek, de csak a szolid kis minta, vagy a vállon, vagy a bokán, de aztán győzött a józan ész :lol: . De ha valaki ekkora tetoválást csináltat, akkor ő már biztosan jól meggondolta.

Preni: szerintem jövő tavasszal már elmehettek egy hosszú hétvégére a babóval pihenni, szerintem ő is élvezni fogja. Kicsit macerás, de megéri. Én is így tervezem, nekünk is vannak utazási csekkjeink :) .
Pelenka: szerintem szólni kellene anyukádnak (azt hiszem), mert ha nem mondod meg neki, hogy milyen pelenkát használsz, akkor azt fogja hinni, hogy milyen jót tett veled és legközelebb is visz egy adaggal :D .

Akik diétáznak: kitartást!!!

Doren, Norwell: már akartam írni, nagyon szépek a képek rólatok :) :) :) .

Hirtelen nem jut más eszembe. Magunkról annyit, hogy szerintem Marcinak is kezd mozgolódni a fogacskája, mert állandóan beszívja az alsó ajkát és tömi a szájába a pelenkát + napi 2-3 kakis pelus. Mi a véleményetek? Az éjszakák egész nyugodtak, fél 3-kor kel fel enni, aztán reggel 6 körül. Most már imádja, ha valaki az ölébe ülteti. Azt szoktam csinálni, hogy a nagy labdára ülök a tükörrel szemben, Marci az ölemben és így nézegetjük magunkat a tükörben :) . Nagyon élvezi.

Puszi
Eni

Kép[/url]

Azt hiszem lecserélem vmi frissebbre ezt a képet, hiszen itt még újszülött :lol: .
marcy
 
 


Hellóka!

Éjszaka a szokásos, ez van. Méreckedtünk, 7400-ak vagyunk, Máté meg 14 és fél. Védőcsajszi( szemtelenül fiatal) szerint még ezen a héten is almázzunk. Nem érti hova akarik sietni, hogy ebédidőben is adok valamit. Hova? Hát, már abbban reménykedem, hogy akkor éjszaka nem eszik 3-szor, 4-szer. Erre megkaptam: Ez már a Máténál se jött be. Pofátlan, de sajna igaz. Viszont a Máté rákapott a cumira, és sokszor az is elég volt.


Pil: Nagyon egyformák a lányaink az éjszakát illetően. Lehet, hogy együtt járnak majd bulizni, és ők bírják legtovább? Szerintem is a Hipp a tuti. Drága, na de mi olcsó ma?

Norwell: Te kérdezted, hogy nem tudja e valaki lefoglalni a fiam, amíg szopizik a huga? Hát, sajna nem. Konkrétan már ott tartunk, hogy szegény Noi egész nap csak néz minket, mert a Máté annyira "igényel". Ha nem játszom vele, a Noival is vadul. Most fordítva van, a Noit sajnálom. Biztos örül, hogy éjszaka csak az övé vagyok.

Doren: Nálunk a Noi mellettünk alszik, mármint kiságyba, de fél lépésnyire. Máté meg külön szobába. Néha még így is felkelti a Noi a Mátét. Nem tudom, hogy mikor tehetjük őket egy szobába, mert a Noi mindenre felébred, és sír éjszaka, a Máté meg nem tudna aludni d.u. ha sírna. Meg este a Mátét altatni kell, akkor meg a Noi nem tudna aludni, mert sokszor a Máté kiabálgat, hogy nincs kedve aludni. Nehéz ügy, még kitaláljuk. Szerencséd van, hogy nektek megy együtt.

Ex: jó a manyecske rucis kép! Máté is leesett az ágyról, pont 5 hósan, nem volt semmi, de azért bementünk a Madarászba, mert ő a kutacsát be is verte a fűtőtestbe. Akkor is öregedtem 10-20 évet.


Nyanya: Mi nembörzéztünk, pont a gyerekek miatt. Nem tudtam volna lepasszolni őket, velük meg nem akartunk nekivágni. Ha apjuk meg itthon marad, akkor én BKV-val mehettem volna, úgy meg a cipekedés? Mert a jogsi nekem is megvan ezer éve, de vezetni azt már nem tók. Noival a pocakba almentem 2 órát venni, azt annyi. Ja, a Hartyán ovi melletti "Kangába" járunk a 15-be, mármint baba-mama klubbozni.

Menyasszon: Merre laktok a 15 kerbe? Amíg tornázol, ki lesz a Fannival? Sajna én csak kazikra tudok a gyerekek miatt. Pedig mennék veled!

KépKép
KépKép
colett77
 
 


Pogi!
Nálunk is 4 hósan van az oltás. Mi holnap megyünk. :cry:

Marcy!
Nálunk is megy "mindent betömök a számba" cimű műsor. 2-3 kakis pelus alapból van, néha több is. De én még nem érzek semmit Peti ínyén. Viszont szegény gyeek élvezi, amikor a szájában turkálok! :lol:

Nyanya, Bea! Már én is kérdezni akartam, hogy ki ismert meg kit?

A gyermekem megint kint durmol az erkélyen. Most már szokásá vált. Tegnap másfél óra levegőzés után behoztam, amit meg sem érzett és még bent is aludt másfél órát. Teljesen letekertem a fűtést, plussz kinyitottam az ablakot, mert persze a gyereket nem akartam felkelteni azzal, hogy neki állok levetköztetni!
Szerintettek nem néznek engem hülyének a járókelők, hogy sapkában, kabátban olyan mozdulatokat teszek az erkélyen mintha tánciznék. Mert persze a babakocsi nem látszik lentről! :shock:

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok

Képzeljétek elkezdett kibújni a fogacska. Felrepedt az ínye és egy ponton már érezni a kis hegyes fogat.

Pil: nem is kékült Ameli. Ne beszélj már butaságot! Csak te nagyon megijedtél. Én azért nem, mert ezt Kende rendszeresen csinálja. Nagyon csini menyasszony és menyecske voltál.

Colett: éjszakák és nem evés miatt :( Kitartás!!! Kende köszöni a puszikat. Úgy látszik nemsoká rendesen kint lesz az a fog. Tényleg mire kijön az összes addigra tropára mennek a szülők. :) Nem értem miért írtad a masszázs-babaúszást nekem :)
Nem lehet könnyű a két babát összeegyeztetni. Nem irigyellek. Na de pár év múlva én is megtudom, amit most te élsz át.

Norwell: képzeld a ma annyit aludt Kende, mint egy mormota. Éjjel kelt 4-kor, fél 7-kor utána csak délbe, majd 3-4-ig megint aludt és most 5-től megint alszik. Kíváncsi vagyok ma éjjel mi lesz. :)
Tegnap este és ma is sűrűn kentem az ínyét. Kicsit jobb olyankor. De már szerintem napok kérdése és teljesen kibújik a foga.
Köpködés: nálunk is egy jó ideig ez volt a műsor. Annyit röhögtünk rajta. Lehetett látni, hogy direkt gyűjti és élvezi, ahogy szál a nyála ezer felé. Most már ritkábban csinálja.
Nálunk most a kacagás a nagy divat. Annyira édes olyankor.
Szemmarkolászás: állandóan hülyét kapok, amikor belecsíp a szemébe. Egyszer ki fogja szedni. A Kendék már csak ilyenek :)

Ex: lepottyanás miatt :( Jó, hogy nem lett semmi baja. A puszi dobás édes lehet nagyon. :)
Köszi az oltásos választ. Akkor majd nyáron megkapja :)

Reni: mi is imádjuk Hajdúszoboszlót. Majd minden évbe elmegyünk oda pancsizni :)
Csekk: mi is hosszabbítatjuk, mert most nov. 30-án járna le.
Diétához kitartást!
Tegnap én is kitettem az erkélyre Kendét bébihordóba. Fél órát volt kint, de ebből kb 10 percet aludt. Sajna a babakocsi lent van a tárolóba és nem tudom felcipelni. (nincs lift) és a 4-en lakunk.

Niki: szépek vagytok ti is a képeken.

Pogi: 5 hósan nem kapnak már oltást a babák. Utolsó 4 hósan aztán 15 hósan. Vagy nálatok másképp van?
48 óra van az üvegre írva. Az anyatej áll el 24 óráig.

Puszi
Kisvirág

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Üdv!

Gyerek próbál alukálni az apja helyén, én meg itten vagyok.
Ma már fél hat táján fent volt, köszönhetően annak, hogy a férjem nagyon korán kelt, pakolászott. Egy ideig elvolt magával, aztán fél hét táján muszáj volt kajcsit adni neki. Habár ha abból indulok ki, hogy tegnap csak 4,5X evett, nem csodálkoznék, ha alapból is korábban kelt volna fel. Ugyanis annyira nyügi volt, hogy anyu az uzsija előtt elaltatta, és ez olyannyira sikerrel járt, hogy a végén este hatkor ette meg az adagját. Előtte volt fürdés, és nyolc táján még evett egy fél adag tápszert.
Ma vettem Petinek Moltex ökopelust, azért, mert némelyik egy kissé meg van gyűrődve, 32 Ft volt darabja!
Holnap megyünk a Délmagyarba fotózni. :) Szegedi ismerősöket kéretik beizzítani szavazásügyileg dec. 6. után.

Preni, a Hippes csomaghoz egy kupon fejében lehet hozzájutni, ami a kismama csomagban volt, a gyerek hathós kora után lehet kiváltani a Rossmannban. Tényleg, tábliba ne tegyelek bele titeket is (adatok jöhetnének pü-ben).
Én ugye nyugodtan kávézok, napi kétszer minimum, de így is fárad vagyok már kb. tíz táján (vagy előbb). :D
Nálunk háromhavonta kérdés nélkül felírja a mi dokink anyukám fogigátlóját, szerintem a Cerazette-et is felírja a házidoki, de egy telefon, és megtudod, hogy vonatozni kell-e. Látom, az ötlet elkelt.
És ha hülyének néznek, akkor mi van? Semmi...ha érdekli őket, hogy mit csinálsz, majd felkurjantanak, hogy "Hé maga, csak nem táncol?" :D

Venczkóné, nagyon szépek voltatok.
Itt ma viszonylag jó idő volt, Petit elvittük öcsém bnőjéhez, mert most Mohamed nem tudott a hegyhez jönni, mert két hete megműtötték mind a két térdét. Peti ott jól elvolt, a hazafele úton annyira bealudt, hogy annak ellenére, hogy a négy órás kajcsijának csak a felét ette meg, fél nyolckor kelt fel.

Menyasszon, üdv köztünk. Írj magatokról bővebben. Van egy táblink (valahol korábban), ha szeretnél bekerülni, az adatokat priviben küldd el.

Pogi, öthósan nincs oltás! Van két-három-négyhósan, ezek ugyanazok, aztán meg csak 15 hósan kell szurira vinni a gyereket. Szóval Fanni kaphatja a 3. oltást!
Mi áll el nem 24 óráig???

Bea, nálunk jó, mert van lift. De "sógornőmhöz" most úgy mentünk fel, hogy öcsém cipelte hordozóban Petit, én meg utánuk a babakocsit összecsukva.

Pil, remélem, a mai estétek zombimentes lesz!
Nekem mindegyik bébikaja ízlik... :) És Petinek is, lényeg, hogy gyümi legyen!
Az éheztetésről annyit, hogy Peti ma délelőtt kapott cicit, és háromszögre szívta...azt hiszem, ha lenne tejem, a gyerek gurulna. :o

Marcy, nem kizárt, hogy a fogacskák mozgolódnak. Nálunk ez csak a mindent a szájba effektust jelenti, mert Peti egyébként is sokszor kakil. :) Na meg néha a visítás, de annyira, hogy összetévesztenék egy újévi malackával.
A tükör nálunk is nyerő, habár rég látta magát...

Colett, két gyerek nem egyforma, lehet, hogy Noinál beválik, ami Máténál nem...vagy ezzel a védőnéni nincs tisztában???
Az az igazság, hogy nálunk csak a kiságy volt túl közel, nálunk is fél méter van kb. a kiságy és a mi ágyunk között. Ennek meg kerekítettek a szélei, így megúsztuk az említett folttal.
Jó súlyban vannak a gyerekeid, mi csütörtökön megyünk tanácsadásra.

Kisvirág, na csak kibújik az a fog. Mi ma azon nevettünk öcsém barátnőjénél, hogy Peti belepukizott a majdnem teljesen csöndbe. Mikor kieresztette, majdnem leestünk az ágyról, annyira nevettünk!

Na, mára akkor ennyi.
Jó éjt mindenkinek.
Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

A férjecském még mindig beteg, ezért nincs időm visszaolvasni a hétvégi termést.

Kész a naptár. Akinek kell e-mailben elküldhetem.

Jó éjt.

Üdv: Eszti
Kép
Kép
Kép
esztianyo
 
 


Eszti!

Én kérném a naptárt. Köszönöm szépen!! prenata@freemail.hu

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Nem nagyo9n tudtam jönni ma,mert megvolt a mosogatógép szerelés.Kissé hosszadalmas volt,mert szét kellet szedni az egész bútort,L alakú,és a kisebb rész ki lett cserélve.
Közben a párom konnektort szerelt be még egyet.
5-re jött az asztalos,fél kilencre végeztek,utána meg fel kellett takarítani,mert tiszta por volt minden.
De lényeg, hogy kész van,holnap üzemelem be,mert ma már késő van hozzá.

Ma sem tudtunk kimenni,mert szélvihar van egész nap.Nem is aludt sokat Vencel, és Alexa is rosszul tűri a bezártságot.

Ex:jó nagy pukik nálunk is szoktak lenni,néha elcsodálkozunk mekkorákat tudt durrantani.

Szerintem Vencelnek is kezd beindulni a foga,mert nagyon rágcsál.

Kisvirág:gratulálok a fogacskához!

Pil:remélem jobb lesz az éjszakátok.Olvastam valahol a suttogóról,nem tudom hallottál-e róla,nem a drasztikus részére gondolok,hanem az van benne,hogy leteszed a gyereket aludni,majd kb másfél óra múlva megeteted,de úgy, hogy nem ébreszted fel,hanme félálomban,és akkor állítólag jól fog aludni.
Egyébként Vencelt én is félálomban etetem meg,mert nem várom meg, hogy felébredjen,hanem amikor már nagyon izeg-mozog akor megetetem és gyorsan visszateszem.

Colett:hát igen nem könnyű két kicsivel.Én is néha kivagyok,mert Alexa azért még ahhoz kicsi,hogy mindent megértsen,meg most van nála a dac korszak,bármire megkérem az a válasza ,hogy nem.
Szerencsére nem bántja Vencelt,mindig szeretgeti,még enni is hagyja,bár odajön,de Vencelt jobban érdekli a cici,egyenlőre.
Nekem csal a napközbeni altatással van a gond,mert akkor mindig dumál a kiscsaj,moindjuk egésznap be sem áll a szája, csak így nehezebb elaltatni a kicsit.
Náluhnk is úgy van,hogy Alexa külön szobában van,Vencel meg velünk.De ők nem ébrednek fel egymásra.

Eszti:a naptárt én is szeretném kérni. [url]bakos@koki.hu[/url]

Pogi:igen első mosogatógép.A blog nagyon szuper,tök ügyi Gergő,hogy egyedül iszik.

Jó éjt mindenkinek!

Niki
Vendég
 


Eszti!
Az email cím mégegyszer:bakos@koki.hu

Niki
Vendég
 


Csajok, rájöttem: mi minden oltást késve kaptunk meg, merthogy korababa. Na, megoldódott. :D

Én egy Hipp főzit vettem, azon van a 24 óra. Lehet, h másfajtán 48 van, csak kifogtam. :(

Niki: köszi! :)

pogacsa
 
 


Na megjöttünk a konduktor bácsitól. A következőket mondta:

1. Se nem kötött se nem laza a gyerek, aki ennél lazább, az már majdhogynem hipotón.
2. Egyszerűen lusta, vagyis nem kellően motivált, pl keveset raktuk hasra, azért nem támaszt.
3. Meg kell tanítani forogni, de ehhez semmi szükség Dévényre, mert arra akkor van szükség, ha a gyerek vagy kötött vagy laza, mivel az a fajta masszírozás az izmok ezen tulajdonságain tud változtatni.
4. Napi háromszor kell tornáztatni:
A forgást úgy kell tanítani, hogy valamit odateszünk elé, hogy nyúljon érte, közben a combjánál segítünk utánafordulni, esetleg a vállánál picit, de a kezénél fogva semmiképp nem, mert azzal HELYETTE csináljuk meg a mozdulatot, így nem fogja megtanulni. Amikor átfordult hasra, a továbbforduláshoz kinyújtjuk a megfelelő oldali kezét és lábát, majd csak a fejét nyomjuk le, a testével utánafordul. A játékot ami után nyúlt csak négy fordulat után hagyjuk elérni, hogy megértse, hoyg mire megy ki a dolog.
A támasztást pedig úgy, hogy hasratesszük, megemeljük hónaljnál és óvatosan ráhelyezzük a súlyát a kezeire amikor támasztani próbál. MINDIG teszünk elé játékot, kül. nincs motiváció.
5. Ha már megy a támasztás, akkor a mászást kell tanítani úgy, hogy a földön támaszkodik, és a térdeinkkel tartjuk helyben az aláhajtogatott lábacskáit. Azért fontos a mászás, mert az fejleszti azon részét az agyának ami a bal-jobb-ellentétes kéz-láb tudatért felelős. Ha kimarad, könnyebben lesz a gyerek diszlexiás/gráfiás.
6. Tévinfók:
a) A gyerekek kötöttek. (Nem, tulképp a gyerekek 70%-a túl laza.)
b) Amelyik gyerek előbb "repülőzik" hason mint támaszt az diszlexiás lesz. (Hülyeség, a támasztás csak 5 hónapos kor körül alakul ki. Sok gyerek előbb repülőzik. Ennek semmi köze a diszlexiához. Nem MINDEN lépés kimaradása jelenti a diszlexiát, csak a megfelelő agyterületet serkentő dolgok kimaradása - mászás.)
7. Fontos hogy:
a) 1 hónapon belül megtanítsam forogni/támasztani. Ha ez nem megy, akkor én vagyok a béna.
b) 9 hónapos korára üljön, támasszon oldalra ha fel akarom borítani.
c) 1 éves korára kapaszkodva már fel tudjon állni. Nem baj ha még nem jár.

Nnnna kb ennyi.

pogacsa
 
 


Pogi: köszi, hogy leírtad ezeket a dolgokat, szerintem mindenkinek hasznos :) . Szerintem ha leteszitek hasra ti is úgy jártok, mint mi. 2 hét után már átfordult Marci :) . Először a fejét sem bírta megemelni, aztán szép lassan átfordította a fejét egyik oldalról a másikra úgy, hogy még a matracon volt a feje. Utána segítettünk neki, mi is megemeltük a hónaljánál fogva a kezeit elhelyeztük és minden ment magától :) . Most már úgy tartja a fejét, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga :) .
Játékokért még Marci sem nyúl, ha a kezébe adom, akkor fogja, de még nem nyúl értük :( . De nem aggódok, mindennek eljön a maga ideje :) .
Mellékelek néhány képet a fejtartásról :) .

Kép[/url]

Kép

Kép

Kép
marcy
 
 


Sziasztok !

Hú Pogácsa kész doki vagy ,jó h leírod ezeket igx én is kiokosítom magamat!Tutu sikerülni fog a fordulás ügyes a gyerek és te is :lol:

Esztianyó:én is kérném a naptárt!Ezer köszönet aszalaib@freemail.hu

Pogi :te is elnevezed majd a mosógatógépet valami frankó névvel?éN RABSZOLGÁNAK FOGOM HÍVNI.

Képzeljétek tegnap Kolos 20.00 elaludt és 23.00kor úgy ébresztettem fel h egyen!!Soha nemaludt még ilyenkor!Persze meglett a böjtje mert éjjel 03.00 evett és utána reggel 06.00 kor is!

Mivel ilyen szép idő van :D fogtam magam és 9kor átvittem a gyereket a nagyihoz és lejőtt csevegni egy órára és igy látta a gyereket is!
Exdeus:ott sincsen lift és nemakartam h a nagyi cipekedjen és én is lusta voltam ,ezért megoldottuk egy szép sétával.

Találka:én hívtam fel Nyanyá.t és elmondta miben van +a kép ami fent van arra is hasonlit és odamentem ahol árult


Egész hétvégén nyüstőlt mindenki adjak almalevet a gyereknek.na tegnap lereszeltem és kinyomtam a levét és adtam egy kiskanálnyit Kolosnak =az eredmény katasztrófális volt:a gyerek majdnem megfulladt az undórtól.Majd később 6 hónapos kóra után próbálkozom ujra :cry:

venczkone:igen én is már előre félek milyen lesz 2 kicsi gyerekkel de mindenképpen szeretném ha kicsi korkűlőmbség lenne köztük!!


:lol: Ma pont egy éve h megcsináltam a terhességi tesztett és + lett!!!Ma 1 éve h boldog vagyok mert megtudtam baba lesz!!!Boldog születésnapot Kolos!!!!!!

Tegnap megint megvolt a sértődés anyóssal:egészen odáig ment a dolog h nemvolt hajlandó leülni vacsizni velünk(mert odaadott egy lila/piros/kék/zöld csíkos anyagot h varrassak meg anyummal magamnak egy lenge rucikát.Mondtam köszönöm nem kell mert tutti nemveszem fel ezt aq színt(és a lenge rucit sem tud senki varni nálunk)Erre bedűhödött és becsapta az anyagot a szekrénybe és majdnem kiabállt inkább kidobja mintsem h visszavigye Szegedre...és onnantól kezdve meg sem szólalt.Pontosabban előtte a párom elmenbt zuhizni és 10 percig a nagy csöndben ültünk egymás mellett és nem szólt senki senkihez!
Kicsit keserves ez az egész nagyon sajnálom de nemtudok mit tenni ellene!!

Jó sétát ebben a szép időben mindenkinek!!!!!!!!!!!!!
B.

Kép
beataa
 
 


ui:Marcy:látom nálatok is vannak karmolás nyomok!Mindig levágom a körmét és mégis!!!

Kép
beataa
 
 


Sziasztok,

én még vacsi új vagyok ezen a fórumon. Panni lányom augusztusban született, hamarosan három hónapos lesz.

Pogácsa,
szeretnék érdeklődni, hogy ez a "repülőzés" mit jelent? Az én babám nagyon nem szeret hason lenni, bár próbálom naponta többször lerakni úgy. Hiába beszélek hozzá, meg próbálom lekötni a figyelmét játékkal pár perc után elkezd sírni úgyhogy olyankor felveszem.
Tegnap viszont érdekeset mvelt: este szoktam fürdetés előtt masszírozni - a védőnő megtanította a babamasszázst - és amikor a hátát kezdtem volna masszírozni és hasra raktam addig mocorgott, amíg visszafordult hátra.
Most az egész családomtól azt hallgatom, hogy ez túl korai....

Rita
meteor
 
 


Szerintem a repülő=amikor a baba ugy kaimpál a kezeivel és a lábaival mint aki elakar szállni!!Mi csak úgy hívjuk ilyenkor a gyereket:Betépett macika hihihi :roll: mert teljesen felvan pörögve és majdnem"elszáll"
vagy te másra gondoltál pogácsa?

Kép
beataa
 
 


Preni:szeretnék én most is olyan lenni mint az esküvőn voltam.
Amelita is nagy karmolászó,főleg a szeme körül,ahogy Kende is.
Neked is szép a menyecskeruhád.
Diétához kitartást,hogy megy?
Én elkezdek norbizni most már.Meg kéne futni is,de hol?
Futógépre meg sajnos nincs pénzünk.


Colett:mizujs,ugyanolyan mineden?Nálunk is.Egyszer már hagytam sirni kb.15 percet,de nem én hamarabb feladtam,mert már nem birtam nézni meg hallgatni.
Ma éjszaka csak 4x kellt,ez már jónak számit.
Nem értek valamit,miért kellene almázni két hétig?És sztem nem egyforma két gyerek,simán bejöetne a dolog.
Amúgy meg ha már eszik főzit,azt is kipróbálhatod hogy vacsira kap azt,lehet akkor is jobban fog aludni.

Doren:ezt akkor mondták mások is,hogy ez már túl vékony,de én meg akkor éreztem magam a legjobban.
Miért nem engedi a fülbevalót a férjed?

Ex:tök fura a kék ruha,pedig már vhol láttam ilyet.Csak ahol eddig lagziban voltam,mindenhol a piros vagy bordó volt a szokás.
Ma csak 4x kellt,ez már zombimentesnek mondható

Marcy:hát jól látod,szopi alatt felcsúszott egy pár kiló :oops: :oops:
Fogtémában passzolok,én is mindig ráfogok mindent aqrra,de úgysem tudom meg sose hogy tényleg amiatt voltak e a dolgok.
Marcika milyen cuki,ő is jól kinyomja magát mint amelita


Niki:megvan a suttogó,csak ez a félálmas etetés nem jön be nálunk,mert ha kiveszem már fel is ébredt.


Amit Pogi leirt biztos úgy van,de akkor ezek szerint én béna vagyok,mert én nem tudtam megtanitani forogni.Másrészt Amelita már nyúl hason is a dolgokért,de hiába teszek vmit úgy hogy fordulnia kelljen érte,ha nem akar akkor inkább keres más szórakozást,vagy nyűglődik.pedig ott az ösztönző tárgy amit mond a doki.
Mivel ugye nincs két egyforma gyerek igy ezt sztem nem lehet általánosságban kijelenteni hogy igy kell csinálni és akkor minden happy lesz.Én béna vagyok mert nem tudom megtanitani,a gyerekem meg…… amiért nem hat rá ösztönzőleg semmi?
DE!!Ha Poginak sikerül akkor szervezek egy újabb talit.Úgyhogy pogi hajrá!!!
:lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Eszti:én is kérem ha lehet.Köszi.Cimem pilchard@polikarp.hu

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Marcy, Prenata!
nem volt nehéz, mert mi a barátnőmmel asztalnál árultunk, én csak besegítettem. És az asztalnak sorszáma volt . Ráadásul telefonban elmondtam Beának, hogy mi van rajtam. Amúgy nekem is rossz az arcmemóriám, tuti nem ismertem volna meg :) Ja előtte telszámot cseréltünk, mert tudtuk hogy mindketten megyünk börzézni.

köszi a liberós infót

Pogi!
Nagyon jó, hogy leírtad ezeket. köszi.

na próbálok tovább olvasni, de már megint csak félig sikerült

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Sziasztok!

Pogi!
Tök jó, hogy nincs semmi gond Gergővel a lustaságon kívűl. Nagyon jó, hogy leírtad nekünk, amiket mondtak, bár furcsa nekem, hogy tudatosan kell tanítani a gyereket forogni. Na, majd én is megpróbálom. Peti sem nagyon szeret hason lenni. Keveset is van hason, bár ő már kinyomja magát, sőt próbál kúszni is, ami egyenlőre azt jelenti, hogy balra vagy jobbra halad és nem előre.

Éppen tegnap mondtam a férjemnek, hogy nagyon jó, hogy van ez a fórum, mert itt több okosságot összeszedek tőletek, mint a védőnőtől vagy a dokitól.
Nekünk ma kellett volna menni 4 hós oltásra, de lemondta a védőnő, hogy dolga van a dokinak és menjünk a jövő héten, de mondtam neki, hogy ezen a héten a szúri miatt hagytuk ki a csipőszűrést és a jövő héten nem szeretnénk megint kihagyni, mivel csipőszűrés egy héten csak egyszer szerdánként van. Ráadásul 25 km-re és kocsit is kell kölcsönkérni.

Pil
Hát, kell kitartás a diétához! Nem kell nagy dologra gondolni. Csak elhagytam az édességet ( ma vettem azért Norbi rúdit és Cerbona szeletet) és hanyagolom a kenyeret és próbálok lightosabban étkezni. Pl ma töltött káposztát csináltam a férjemnek. Na, én abból nem eszek. Vettem ma friss zöldségeket meg gyümit. De nagyon nehéz megállni. És észrevettem egy pár napja, hogy nem spricel annyira a cicimből a tej, mint ezelőtt. Szegény gyerek, mindig a füle is tejes volt. Na, most nem. Bár nem biztos, hogy összefügg a két dolog, de lehet.
Nem vagy béna. Szerintem minden gyerek akkor kezd el csinálni mindent, amikor elérkezik az ideje. Van akinek korábban megy valami, van akinek később. Mint ahogy írtad nincs két egyforma gyerek! Látod, én ettől kapok frászt, amikor anyukák azzal jönnek, hogy az én gyerekm ekkor és ekkor már ezt meg azt csinált!

Marcy! Egy tünemény Marci!

Beáta! Ha van tejed, még ne adj a gyereknek almalevet. Engem is mindig nyüstölnek, hogy eszik e már a gyerek valamit anyatejen kívűl. Sőt, két hete a Konakiont sem akarta felíratni a védőnő, mert szerinte is adni kellene már legalább gyümit a gyereknek és ha már kap egy csepp valamit is anyatejen kívűl, akkor nem kell a Konakion. Pedig 2 hét múlva elfogy és én még egy adagot felíratok a gyereknek!

Reni
Kép
prenata
 
 


Eszti!
Köszi a naptárt!!!

Reni
Kép
prenata
 
 


eszti!
én is kérném: andragir@t-online.hu

köszi!

este jövök, most nem tudok írni, mert kende veri a billentyűket...

Kép
Kép
norwell
 
 


Csajok, egy gyorsan fejlődő gyereket nem kell tudatosan tanítani, csak az ilyen kis lustaságokat. Bogyeszra sem hat ösztönzőleg semmi, hason se nyúl még dolgokért, mivel ugye támasztani sem támaszt. De: alaposan kihangsúlyozta a doki, h az gond lehet, ha kimarad a mászás, és ugye mászni nem fog ha nem támaszt előtte, EZÉRT fontos. Tanítással rá lehet ébreszteni arra, h ez neki jó, mert megszerez cuccokat.
Pil, amint már írtam neked skypeon, én is béna voltam, mert tulképp az ellenkezőjét tanítottam eddig Bogyesznak a forgásnak. Oldalra gurítottam, ő meg visszagurította magát hátra, ahelyett, h továbbgurult volna, ez volt a játék. Szóval mitől lennél nem béna, ha senki se mutatta meg hogy kell tanítani??? Nem minden baba tanul könnyedén magától! Szívesen megmutatom amit a doki mutatott, lefényképezem és felrakom nektek.
Meteor, üdv itt! A repülőzés az, amikor hason fekszik, homorít és oldalt a levegőben tartja a kezeit.

pogacsa
 
 


Sziasztok!

Csak pár sor, remélem este a férjemmel sikerül feltenni fotót a keresztelőről! Végígordította a szertartást...
Azt hittem, a hasfájásnál-ami még mindig tart- nincs rosszabb, de nagyon nehezen tűri a fogzással járó fájdalmat! Szóval én sejtettem, hogy a foga, mostmár tuti és ez okozta a cicisztrájkot is, én meg azt hittem, mert mindenki ezzel nyaggatott (család), hogy kevés a tejcsi. Mondjuk néha kap tápit, mert elfogyott a fagyasztott és nem győzők rendszeresen annyit fejni, hogy jusson is, maradjon is. Nem tudom hogy vagytok, de igyekszem majd olvasni is! Kitarást nekem, mert nagyon ki vagyok purcanva, az éjszakáink eddig sem voltak fényesek, most pláne, a nappalok sem sokkal jobbak, nektek meg minden minden jót!

Mári
mári
 
 


Eszti: ha megkérlek, nekem is elküldenéd a naptárt?
Előre is köszönöm: enicom@gmail.com
marcy
 
 


Sziasztok!

Ma megjártuk a DM-fotózást. Jó volt, mert kb. negyed óra alatt végeztünk, csak egy kisgyerek volt előttünk...szóval jókor mentünk nagyon. :D Vigyorgós kép lett, habár a mosolyt nagy nehezen sikerült csak kicsikarni Petiből. Apája kedvenc ruciját adtam rá.
Most meg alukálni próbál már, remélem, jól fogja bírni, ma is hat-fél hét táján kelt fel, de aztán nyolctól fél tízig is húzta a lóbőrt a pocimon velem együtt. :) Tovább is bírtuk volna, de vártam a bnőmet.

Eszti, ha megcsináltad, akkor végül is nekem is átküldheted, majd jó lesz a keresztszülőknek, biztosan örülni fognak. :) Ide jöhet: exdeus@freemail.hu

Venczkóné, mi minden nap kimegyünk sétálni. Ma is voltunkk, Peti úgy bealudt, hogy háromnegyed nyolc után volt pancsi és vacsi. A friss levegő mindig elnyomja, hol jobban, hol kevésbé. Persze +1 gyerekkel bonyolultabb lenne, az biztos!
Jó, hogy kész lett a mosogatógép, jól elhúzódott.

Pogi, én eddig minden babakaján azt olvastam, hogy kinyitástól számítva 48 óráig használható fel...igaz, Hipp-ből még csak bébiitalunk volt itthon azt hiszem.
Érdekes, amit a konduktor a mászásról mondott, szerintem sok gyerek van, aki nem mászik...habár a "következményekről" eddig nem hallottam. Nálunk megvan a mászás, vagyis meglesz, mert most még inkább "kúszik" a TörpÖrdög.
Szerintem marhaság, hogy muszáj egy éves korára az állás (főleg, hogy Gergő korábban született)...de ő biztosan jobban tudja.

Marcy, ne aggódj, a földön levő játékokért Peti is kb. 1-2 hete nyúl, megy el értük. Addig is kiszúrta őket ugyan, de okos fejjel inkább odahúzta magához. :) Előtte meg az ágya fölé kifeszített játékokat szemlélte, na azok közül a kedvencét le is szedte, ha épp olyanja volt.
A 3. képen jól elcsodálkozott valamin a fiad!

Bea, jó ötlet volt a séta. Már akartam kérdezni, hogy nem véletlenül valamelyik férj-rokonodnak (talán épp Keserveséknek) volt a köszöntése a Délmagyarban? Az tuti, hogy Aszalai volt, de a keresztnévre nem emlékszem, csak arra, hogy házassági évfordulós jókívánság volt.
A hozzátápi miatt ne aggódj, ráérsz vele próbálkozni, ha muszáj lesz. És vannak jó tápszerek is, csak a fokozatosság miatt, ha kell.

Meteor, a mozgás miatt ne aggódj, szerintem nem tudatos volt. Egyébként nálunk is volt ilyen, de akkor Peti még 1 hónapos sem volt! Utána nem csinálta egy jó ideig...csak amikor ott volt az ideje.

Pil., én már láttam zöld menyecskerucit is! Az az igazság, hogy én nagyon nem szeretem a pirosat (a bordót még talán, de inkább azt sem), a kék viszont a kedvencem, főleg a királykék. Így egyértelmű volt, hogy a menyecskeruha ilyen színű lesz. Igaz, apukám teljesen ki volt magából kelve, mert miért ilyen, miért nem piros alapon fehér pöttyös (anyukámnak ilyen volt)... De aztán megbékélt vele. :D

Reni, nálunk hátrafele van kúszás, előrefele csak a kedvenc tárgyakért.
Jó fej dokitok van...nálunk mindig csütörtökön van tanácsadás, akkor adják az oltásokat is, akinek jár. Csípőszűrés nálunk minden hétköznap van (normális esetben két helyen is).
És a hozzátápis beszólása. Igaz, nem tudom, hogy a mi dokinőnk mit javasolt volna, ha szoptatok, de nem hiszem, hogy erőltette volna.

Mári, drukk, hogy rendeződjenek a dolgok!!!!

Na, mára ennyi voltam. Nem volt vmi nagy termés.
Pusz.
Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Elküldtem a naptárt, ha valaki kimaradt irjon. Ha van kérdésetek akkor is. Mióta meg születtek a gyerekek azóta mindig próbálok valami egyedit kitalálni karácsonyra. Persze míg kicsi, nem nagy variáció van: fényképes kulcstartó (persze a gyerekek képével), tenyér lenyomat gyurmából, vagy befesteni a tenyerét, talpát és lenyomatot venni. Tavaly polókra nyomtattuk a tenyerüket meg az aláírásokat.

Menyasszon, Meteor: üdv közöttünk.

Marcy: Marcellnek is ugyanilyen "tünetei" vannak és szerintem is mozgolódnak a fogacskák, bár lehet, hogy még eltart egy darabig. Én mindennap nézem, de nem látom dudorodni. Jó, hogy éjszaka tudsz aludni. Marcell hajnal felé nagyon nyúgös és sokszor felébred.

Niki: milyen az új mosogatógép? Kipróbáltad?

Mászás: Norbi egyáltalán nem mászott. Kúszott meg gurult, aztán elkezdett menni.

Ma szinte egész nap úton voltunk és ŰMarcell nagyon jól türte. Kaptunk kölcsön egy más típusú bébihordozót és ezt már szereti Marcell. Könnyebb is és belül nagyobb a hely neki. A hasfájása is kezd már elmúlni. Már csak elaludni kell megtanulni meg a cumit megtartani a szájában. Elő kell keresnem az előkéket, mert állandóan nyáladzik. Rákapott a papírra. Imádja gyűrögetni meg rágni. Persze nem hagyom.

Egy szép tetkó nekem is tetszik. Itt is egyre többet látni.
Bea: szerintem nyugodtan menj uszodába. Jót tesz az alakodnak az úszás meg talán az is segít a fogyásban, ha gyakran látod magad.
Nekem is fogynom kellene, de sajna nem megy. :(

Reni: Norbi 7 hónapos volt, amikor Horvátországban voltunk egy hétig. Nagyon élvezte. Igaz velünk volt a férjem öccse, hogy mi is élvezzük. Szerintem tavasszal ti is elmehettek.

Pil: köszi a gyógyszert, gyönyörű a ruhád.

Bocs, akiket kihagytam, de Marcell nyafog.

üdv
Eszti

Üdv: Eszti
Kép
Kép
Kép
esztianyo
 
 


Sziasztok,

Jó rég tudtam jönni..., sok időmbe telt most, mire nagyjából elolvastalak Titeket.

Pogi: nagyon klassz, amit leírtál a tanítással kapcsolatban, azt hiszem, én is kipróbálok belőle pár dolgot. Mi már nem utáljuk annyira a hasonfekvést, sőt, van úgy, hogy magától átfordul. Mászni is tanítgatom. Ez volt az egyetlen, amit nem nagyon értettem, ahogy leítrad. Biztos bennem van a hiba.

Pil: nagyon csini voltál az esküvőn! Úgy érzem, tényleg jó ötlet volt ez az esküvőis kép, úgy szeretem nézegetni! Nekem nem volt menyecskeruhám. Nme tartottam fontosnak, mivel nem is volt nagy parti utána. :)

Eszti: kérlek, nekem is küldd el a naptárt. [url]kinga_sebestyen@hotmail.com[/url] Előre is köszönöm.

Colett: remélem, mi is hamarosan hasonló küzdelmekben elszünk két csemetével. Azért most nem irigyellek.

Marcy: mi is esszük a pelust, és szinte minden a szájában végzi, és nyálzik rendesen. :)

Aki diétázik, annak sok sikert kívánok. Én is elhatároztam, hogy nem eszem édességet, erre ma sütöttem egy tepsi meggyes pitét vacsira. Még maradt holnap ebédre! :)

Most hirtelen ennyi, megpróbálok majd sűrűbben jönni.
Üdv: Macsek

Kép

Kép
macsek7
 
 


Sziasztok!

Megkaptuk a 4hós oltást és méricköztünk. 7680g és 65cm. Csak 18dkg-t hízott Peti 2 hét alatt, ami engem egy kicsit lelomboz, mivel eddig 50-60dkg-t hízott 2 hét alatt, de nem mondott rá semmit a védőnő. Azt mondta, hogy havi szinten legyen meg a fél kiló!
Bár azt észrevettem, hogy míg ezelőtt ha nem telt el 3 óra két kajcsi között és úgy raktam cicire, akkor két perc után kiköpte, viszont most ha 2 óra telik el az előző etetéstől akkor is teljesen rácuppan a cicire.
A védőnő szerint legalább a gyümölcs adást kezdjem el, mert:
1. egyre többet mozog és kevés lesz neki az anyatejben lévő kalória,
2. nem fogja ismerni a kanalat, ami a 6 hónapig kizárólag szoptatott kisbabáknál gyakran gond. Sőt, szerinte egy hat hós babának már húst is kellene enni, szóval kezdjem el a hozzátápit. Szerintetek?

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok !



Prenata:pont ma mentem le a védőnőhöz mert szerintem kezd elapadni a tejem(Keserves miatt ideges vagyok)Azt mondta ne aggódjak és szoptassak ,ha kell mind a 2 mellből majd rendbejőn,ne idegeskedjek stb..Kolos sem hizik annyit mint eddig.
Aztán rákérdeztem a cici melletti etetésről.Szinte rámrivalt,h 6 hós kórig ne adjak neki semmit és a konakiont még adhatom,ha már nem csak ciciztetek akkor felejtsem csak el.

Én is teljesen tanácstalan vagyok,de a zívemre hallgatok és nemadok neki semmi mást ,max lesz majd 2 nap harc ha a kanalat nemakarja elfogadni.de most nemakarom elapasztani a tejemet azért merterőltetem az almalavet stb...Lehet h rosszul gomndolom de....

Lányok :?: Ha szülni akarunk még akkor a vizit6kontroll1 alk/8ezer +hálapénz minimum 60 ezer mellett még kell fizetnem a kórháznak is ha nem a körzetemben szülők??????Ez tiszta rablás!!!!!!!A hálapénz ugxy is megmarad és vadidegen orvosnál nemfogok szülni ha éhezek akkor sem...

Kolos megint 3 kpor felkelt és evett utána 6 kor és evett és most sírta álomba magát.Ő is ideges velem együtt

Drukkoljatok ma megyünk a püspőkhöz!!!!!!!
Most megyek takarítani ..

B.

Kép
beataa
 
 


Esztianyu,

A 2006. ősziektől vagyok, és néha bekukkantok ide, hogy lássam, mire számíthatok majd egy-két hónap múlva :wink:
Olvastam, hogy készítettél naptárat, és nagyon jó ötletnek tartom, én is valami hasonlóan filléres karácsonyi ajándékon törtem a fejem. Nagy pofátlanság lenne, ha én is kérném a naptárat? cimem:
kati_szentgyorgyi@yahoo.com

köszönöm

Kata
sz_kata
 
 


Sziasztok!


Reni:szerintem tök normális,hogy lelassul a gyerekek hízása,hiszen már négy hónapos.Gondold el,ha ennyiket hízna fél évesen már tíz kiló körül lenne.Ez nem verseny,tudja ő, hogy mennyit kell híznia.
Amit meg a védőnő mondot szerintem az egy nagy f@szság.Már elnézést,de gy kicsit felidegesített.
Én Alexának hat hónapos kora után kezdtem el a hozzátáplálást,és semmi kára nem származott belőle,a kanállal is boldogult.Az meg,hogy egy hat hónapos nak húst KELL ennie megint csak érdekes,és szerintem abban az egy-két kanál gyümiben tuti nincs annyi kalória,miint a tejcsiben.
Megint csak felhoznám példaként a barétnőmet,akinek a második kislány jóvan egy éves kora után kezdett el érdeklődni az ételek iránt, addig csak kostólgatott,és teljesen jól hízott.
Szóval szerintem várj nyugodtan hat hónapos koráig.

Én is inkább többször teszem cicire,nem nézegetem az órát,jelez ő,ha éhes.
Ilyen súllyal én nem aggódnék,Vencel is 7410g volt és tök meg dícsértek,hogy csak szoptatok.

A mosogatógépet már kipróbáltam,gyönyörűen mosogat,hála annak aki feltalálta.

Most csak ennyi,mert Vencel végre felébredt,eszik,aztán megyünk ki,nagyon szép napsütés van.

Ex:én is szinte mindennap kimegyek velük,de ez alól a durva szélvihar kivétel,és az elmúlt héten itt többször is az volt.Itt nálunk nagyon ritka amikor nincs szél.


Na mentem,este még jövök.

Niki
Vendég
 


Esztianyu!
Elküldenéd nekem is a naptárat? Ha nem kép formátumu, hanem szerkeszthető, pl photoshoppal vagy corell-el vagy bármivel. Lusta dög vagyok megszerkeszteni és én is minden évben ezt adom apósnak. A4-es lapra nyomtatva lapozható falra akasztós naptárat szoktam csinálni. Az akasztó régi naptárról lekínlódott spirál szokott lenni. Most viszont csak 10*13 méretben fogom előhívatni, mert kicsit sokat foyaszt a patronból :) jó ötlet volt ez az előhívatás is köszi.

Bea!
Hát igen elég nagy szemétség ez a választható doki téma. Még szerencse, hogy én már nem szülök :) Azt mondják olyan az időbeosztásuk, hogy nem tudnak a szabadidejükből bemenni. Ha számlára fizetek, akkor be tudnak? Vagy akkor tudják pontosan, hogy ügyeleti idejében indul a szülés? Hát sok ????? van még a témában. Hu de jó, hogy megúsztam. Ja és körzeti kórházzal kapcsolatban. Én terhességi cukorbeteg voltam és azt Budapesten 2 kórház (Szabolcsu. és a dél pesti) tudja szakszerűen kezelni. És ha nem az a körzetem? ??????

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Sziasztok!

Rátaláltam erre a fórumre, aminek nagyon örülök. Remélem még lehet hozzátok csatlakozni.
Rövid leírás rólunk: Én Szilvi vagyok a kisfiam meg Ádám a kapitány, de mi csak Böminek szólítjuk. Most pénteken lesz 4 hónapos.
Pesten a XII. kerületben lakunk. Azért kerestem egy levelező fórumot mert elég elszigelten lakunk a normafa és a libegő környékén, se bolt, se játszótér( na jó egy van 5 buszmegállónyira) gyerekes anyuka is csak egy van a közelben. Így aztán eléggé egyedül vagyunk az én Bömimmel.
Jó olvasni olyan korú gyerekekről mint mi vagyunk. Én páldául kezdtem kétségbe esni, hogy nem tartja eléggé a fejét a gyerekem, de látom ez másnál is probléma. Mi a gyerekorvosunk tanácsára nem raktuk hasra a Bömit. Azt tanácsolta, hogy ne szoktassuk rá a hason alvásra mert ha megszokja akkor a kocsiba nem fog elmaradni az ülésbe. Hát nem tudom. Az egyik ismerősünk születéstől fogva hason altatta a gyereket a kocsiba meg mózeskosárba rakta. Most mikor hordozóba rakták igaz hogy nem nagyon maradt meg benne, de kb 4-5 nap alatt megszokta. Hát a második gyereknél már ügyesebbek leszünk.
Mi is járunk a kórházba konrollra, ahol állandóan bombáznak mindenféle gyakorlatokkal. Már 1 hónapos korába kellett a levegőbe mászatnom, mert az orvosok szerint tulságosan ökölbe szorította a kezét a gyerek. Aztán jött a gyerekorvos más fajta gyakorlatokkal. Teljesen kész voltam, egyész nap csak tornázhattunk volna. Azért csináljuk egyiket másikat minden nap, bár szerintem még egy egészséges gyerek sem maradt a földön, mindegyik megtanult járni, ha kicsit később is.
Én még a hozzátáplálással vagyok gondba. A gyerekorvosom azt a nézetet valja, hogy 6 hónapos koráig csak anyatejet kapjon a baba. De én nem vagyok annyira tejbővibe. Hízik-hízik a gyerek de még csak 5 kg 80 dkg. Bár soha nem lesz kövér valószínűleg, mert úgy néz ki, hogy az apja testalkatát örökölte és ő is cingár alkat.
Én azért már hogy betölti a 4 hónapot adénk neki gyümölcsöket, de tartok tőle, hogy akkor kevesebb tejet akar majd enni, és még enyyit sem hízik majd mint most. Mert a gyümölcstől nem hiszem hogy sokat hízna, telíteni viszont telíti. Ti hogy csináljátok?
Hú már most elég sokat írtam, pedig tudnék még. De majd később, ha befogadtok közétek.
Meg tudnátok mondani, hogy kell betölteni ide azt a kukacot ami jelzi hogy mennyi idős a gyerek. Már megcsináltam de nem tudom hogy kell itt megjeleníteni.
bucsek
 
 


Bocsi, ha néha félreütök, csak az egyik újjam be van fáslizva, mert sikerült úgy elvágnöm a hétvégéni, hogy össze kellett varni. Úgyhogy most kicsit bénán gépelek.
bucsek
 
 


Reni nekem a nőgyógyászom írta fel a cerazett-et de én még nem mertem eddig beszedni. Ne tudom, nem hat-e károsan a tejtermelésre.
Vélemény?
bucsek
 
 


Megpróbálok feltölteni képet a Bömiről, hogy lássátok kiről is van szó.
Kép [/img]
bucsek
 
 


Isten hozott Bucsek!
Jó h ilyen sokat írtál magatokról.
Én nemtudok hozzászolni nagyon mi a jó és mi nem mert nekünk is Kolos az első babánk!De majd ha lesz második :lol: akkor már profik leszünk!
B.

Nyanya: Piercing:cici és egyebek..hm...(csak meg ne tudja h elmondtam/leírtam.
Nekem volt a nyelvembe csak mivel a 9 hónapot végighánytam kénytelen voltam kiszedni mert nélha már nagyon zavart a hányásban és utána a takarításában.. igy jártam!Aztán volt az orromban de az mindig fájt vés kivettem.
B.

Kép
beataa
 
 


Hellóka!

Hát, lassan egész éjszaka nincs alvás. Érdekes, de mintha fehéredne a két alsó fog mellett. Fura, mert a felsők jönnének, nem? Tegnap este bekentem neki, meg Nurofent is adtam, semmi hatása. Nappal meg vigyorog, bár ma nem, nyügi most is. Hát amiket nekem írtatok nem nagyon tudok rájuk reagálni, nem működnek az agytekervényeim, bocsi.

Beáta: Hát, szerintem is várhatsz. Én is vártam volna, csak bíztam benne, hogy hátha az éjszakák jobbak lesznek. Még nem sikerült. Meg a Noi már kúszik, próbál mászni is, így tuti kell az energia. Mi volt a Püspöknél?

Pogi, Pil és a többgyerekes sorstársak: Doren, Nyanya hol jártok?

Niki: Mi is mindig lemegyünk, de mostanában a Máté nem akar jönni. Mindig a testvérfellépőn akar jönni, aztán a végén meg haza nem akar jönni. Én tök utálom a szelet, sőt... Laktunk 12 emeletesbe azóta utálom.


Hát nem igaz, most az én papucsom találta meg!

Kérdés: Van valakinek tapasztalalt az Elo-val? Van Wellness-Fitness tanfolyam. Nem tudom mire mennék vele, de érdelekne. Lehet, hogy jót tenne ha kicsoit nem azon járna az agyam, mikor fogok már aludni egy jót?

KépKép
KépKép
colett77
 
 


Még egy gyors kérdés így rögtön.
Az én Bömim ma már majdnem hogy 4 órája alszik. Kivittem a levegőre fél 12-kor és úgy beájult, hogy még nem kelt fel. Ti engeditek ilyen sokáig aludni. Valahol olvastam, hogy 3 óra után fel kell kelteni a gyerekeket, mert akkor este issza meg az ember a levét, a napközbeni nagy alvásnak.
bucsek
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?