Új privát üzeneted érkezett!

Ja és Barna szeme van a Kamillának!!!! Ti láttatok már ilyet???

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Sziasztok Lanyok,Fiuk es Picinyek!

Bocs hogy megis jelentkezem,de muszaj megirnom,hogy volt ma egy csodas almom!
Azt almodtam hogy mindannyian talalkoztunk,es csodas par orat toltottunk egyutt!A gyerkoceiteket babusgattam es ez egy gyogybalzsam volt az en lelkemnek :wink: :)
Remelem mindenki jol van,idonkent azert beszoktam nezni hozzatok :wink:
Millio szeretettel gondolok Ratok:Iza
rillisz
 
 


Sziasztok!

Kriszta már köszöni szépen jól van, esze ágában sincs tovább aludni! :roll: :roll: Fél 6-kor evett, majd szunyókált még egy órácskát, most már játszik. Én is fenn vagyok fél 6-tól, és nem is vagyok álmos! :shock:

Zsuusi: Megmértem, mennyiket eszik Kriszta: tegnapelőtt 6-kor evett 180 ml tápit, 10-kor 200 ml sütőtök-almát, 14-kor 165 tápit, valamikor délután kb. 180 ml sütőtök-krumplit és este lefekvés előtt ismét 165 ml tápszert. Erre mondhatod, hoyg na, ugye? Valóban, nagyon jól evett, még én is meglepődtem, de tegnap? 6-kor 165 tápi, 10-kor 200 alma-banán. 12-kor 100 ml tápi, 17-kor 160 ml tápi és este fél 10-kor 65!!! ml tápi. Ne kérdezd miért és hogyan, tegnap valahogy kimaradt a főzi. 17-kor kellett volna kapja, de akkor nem volt kész, és mivel épp hazaértünk a sétából és szörnyen éhes volt, hát tápit kapott. De még így sem volt meg az 500 ml, amit naponta kellene! Ma reggel bevágott kb. 170 tápitmár.
Szóval, szerintemne aggódj Szandi miatt, mert nem eszik keveset. Nálunk is vannak ilyen és olyan napok, látod!

Iza: Nagyon örülök, hoyg benéztél! Érdekes volt az álmod, és jó, hogy pozitívan élted meg! :)

Ismét anyóstéma: Felvetődött az anya anyósként. Nem tudom, édesanyám milyen anyós. Az tény, hogy soha egy rossz szava nincs Istvánhoz, soha nem ellenkezik vele, de azt hiszem, ez sem jó. A véleményét sose mondja meg neki valamiről, nehogy István megbántódjék. NA, valahogy azért másképp kellene, szerintem ezt is. Túl impulzívnak sem kellene lennie, de ennyire "lágynak" sem. :roll: :roll: :roll:

Eszter, Zsuzsófi, hálát adok az istennek, hoyg nem oylan anyóssal "áldott", mint a tietek, vagy az édesanyám anyósa. Az anyum élete is kálvária miatta. És még most is állandóan keseríti, hiába mindjárt 70 éves. :x

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 

 
 

Sziasztok!

Kicsit lemaradtam annyit írtatok! :roll:

Edith,
értem már a képet :oops: :roll: ,akkor nagyon találó lett a képecském!

Évi,
szerintem beszéljétek meg a pároddal,hogy apósod párját hogyan szólítsa majd Samu.Nálunk tök természetes volt,hogy a nevelőapámat papának hívják a gyerekeim.Pedig én sem hívom apunak őt,sőt nem is tegezem,de jól kijövünk egymással.Igaz amikor a családba került még élt az édesapám,csak elváltak a szüleim,én se tudtam őt apunak szólítani,nem azért mert nem szerettem,hanem így volt természetes.Amikor meghalt apu,akkor sem változott meg az a helyzet,de a gyerekeimnek ő a papa.A nagyfiam ismerte az apámat,így ő tudja,hogy ki volt az "igazi"papa,de ő is a kezdetektől hívja papának!
Szóval,ha ő is elfogadja a gyermeketeket és szereti foglalkozik vele akkor miért ne lehetne mama.

Most röviden ennyit majd még jövök,de még nem jutottam végig az olvasáson!

Ja,még egy
drev,
gratulálok a helytálláshoz!Büszke lehet rád Julcsi! :lol: Na meg a csajok is!


Pusz

Timi
timiban
 
 


Sziasztok!

Zsuzsi, szerintem se aggodj Szandi evési mennyisége miatt, egyáltalán nem kevés az, amit leírtál. Összeadva a mennyiségeket 700 ml körül volt az a nap, és az nem rossz, sőt.

Szerintem ne méricskélj, mert csak idegeskedsz miatta - én sosem mértem, h Samu mennyit evett, most is csak azért gondoltam végig, mert felvetetted. Nálunk naponta kb 500-600 ml táp fogy, és 3x eszik szilárdat, ami viszont nagyon változó mennyiségű (200-450 ml között változik naponta összesen). Ezek alapján van olyan nap, hogy "csak" 700 ml körül fogyaszt, és van hogy betolja az 1 litert.
De tényleg nem ez a lényeg, hanem a gyarapodása, fejlődése, kedve - ha ez OK, akkor nem érdemes frusztrálódni a volumen miatt.


Akartam feltölteni képet azokról a patchwork cuccokról, amit "anyós" csinált Samunak, de a gyerekem épp most találta ki, hogy akkor ő most rögtön éhenhal, ha nem adok azonnal enni - megyek is...
É

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Ime a képek - ezeket kapta Samu após élettársától:

Ez Samu patchwork takarója (itt Samu kb 8 hetes)
Kép

Ez pedig Samu játszószőnyegének részlete (kb 6 hónapos volt itt Samu)
Kép

Üdv:
Évi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Sziasztok!

Évi, papa kérdésben nálunk is az a helyzet, mint a Timiéknél. Nekem nevelőapám van, már száz éve, és ugyan én sem tegezem, de fel sem merült, hogy az Ádámnak nem a nagyapja lenne. Mondjuk is neki, hogy itt a papa.
Pláne nálatok, ha ennyire szereti Samut, (gyönyörűek a takarók) biztosan nagyon jólesne, ha mama lehetne. :lol:
De most belegondolva, a nagymamámék elváltak, mikor az anyu 18 éves volt. És a papának is, ill. a mamának is lett élettársa. Nekem mindenki mama és papa volt. Sőt, jobb helyzetben voltam, mert több nagymamám és nagypapám volt mint másoknak. :wink: Később, mikor már megértettem, hogy ki az "igagzi" és ki a "nevelő" akkor is mama és papa maradtak. Imádtak bennünket, úgyhogy ez kijárt nekik.

Edith, akkor jól kialudtátok magatokat, nem? :wink: :lol:

Iza, szép álmod volt. :lol: Hátha egyszer megvalósul. :wink: :lol:

Timikém, mesélj, mi van veletek?

Andi drága, merre jársz? Hiányzol ám! :P

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Sziasztok!

Újra itt! :) Immáron hiper-szuper új monitorral, fényesen a világgal.
Megnéztem a képeket visszamenőleg, naaagyon jók! Nagyon szépek, aranyosak, NAGYOK a kismanók!

Köszönjük szépen a hófordulós köszöntéseket, és mi is gratulálunk minden "ünneplősnek".

Látom nagy a csend így hétvégén, nem is baj, majd holnap mindenki jön élményt beszámolni, remélhetőleg.

Mi megvagyunk, jól vagyunk. Az éjszakáink jók, leszámítva, hogy az elmúlt két éjjel keltünk 1x, és evés nélkül nem voltak hajlandóak tovább aludni. Ma vettem 2-es tápszer, majd most kiderül, hogy végérvényesen elromlottunk, vagy kevés volt már a kalória az 1-esben egy éjszakai hosszú szunyára.
Szerdán megyünk megint neurológiára, remélem most is rendben találnak mindent a babákkal. (Vagy már nem is babák, inkább gyerkőcök, hiszen olyan gyorsan nőnek.)

Majd keresek egy-két képet, bár mostanában nem készült túl sok, mivel úgysem láttam a képernyőt, de majd bepótoljuk.

Még majd átfutom az elmúlt irományokat, és próbálok reagálni is egy-két dologra, ha hagynak.

Szép hétvégét mindenkinek (arra a kis időre, ami még hátravan belőle.)

Andi
Kép
zsandi
 
 


Egy-két kép

Kép

Kép

Gyerkőcök a szüleimmel
Kép

Majd készítek közelebbieket, és megmutatjuk Flóra fülbevalóját is, ha felkelnek.

Andi
Kép
zsandi
 
 


Még nézegettem kicsit a régebben általatok felrakott képeket!
Haláli, ahogy Szoni eteti Zsombit, Zsombi és Dorina négykezese, Samu is nagyon szép kiskrapek, azt hiszem engem is egy ilyen játszótér mentene meg a mindennapokban. Ezt hívják karámnak, ugye? Úgy tudom, hogy régebben a KIKÁban lehetett ilyet venni kerti bútor gyanánt, de már nem forgalmazzák, csak Ausztriában lehet beszerezni. Én is szeretnék venni, de úgy néz ki, nem tudok szerezni. Úgyhogy marad az irigykedés. :oops:
És Kriszta baba milyen ügyesen felállt, és ül. Nem semmi!
Kamilla baba is nagyon szépséges, sok boldogságot kívánok nekik, egyébként nagyon tetszik a neve.
Na és persze a Zsuzsiéknál levő gyereksereg is nagyon édi!

Andi
Kép
zsandi
 
 


Na, találtam még nem látott képeket Edit gyerkőceiről, meg Dorina és Livi keresztelőjéről, ezek is mind nagyon jóóóóók.

Kellett nekem új monitor, most meg az én hsz-eimmel van tele az oldal. Azért írhatna valaki, hogy ne egymás után írjak 5-öt csak én. :oops: De most már kivárom.

Andi
Kép
zsandi
 
 


Zsandi jövööööööööök! :lol: Csak röviden, mert itt garázdálkodik a holtfáradt kismanóm.
Szóval élettárs témában én anyám pasiját(volt főnököm ráadásul), nem igazán szívlelem és mi faternek hívjuk, mert hogy a fia is.És a Szoni is ezt mondja neki én rosszul lennék ha lepapázná, bár ő állítja, hogy ő unokájának tekinti a lányomat :shock: , de csak őt a többit nem, na én ettől is rosszul tudok lenni, mert közöm nincs hozzá!!!!! :evil:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Zsandi:örülök nagyon a monitorodnak!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ma a dédimamámnál voltunk, plusz a temetőben a dédipapánál és a többi elhunyt rokonunknál.Villámgyorsak volltunk mert sarkvidéki szél tombolt.AZtán ott voltak nővéremék, bátyámék és apukám.A bátyám kisfia a Levi is ott volt, de nem igazán érdekelték egymást a Zsombival!!!! :shock: Pedig általában szereti a babákat, de most minden mást csinált, csak a Levi közelébe nem ment!!!!!
AZtán most délután lementünk ide a MOM-ba csizmát venni a csajnka anyósékkal és olyan aranyosak voltak , hogy fizették mindkettőt(1 itthoni és egy elmenős) ez most jól jött nagyon!!!! :lol: :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Szia, Andi!

Örülök, hoyg jelentkeztél, és hog yjól vagytok! :) Most csak épp ezt a pár szót írom, csak azért, hogy folytathasd nyugodtan a beszámolót! :P :P :P
Különben itt van apósom és készülünk hazavinni, mert most autótlan lett! :D Ami eddig volt, sz..rrá ment, amit ma nézett, az még nincs nála.

Szóval részemről is további kellemes egérfarknyi hétvége végét! :)Akkor most az én piros hozzászólásaimat is látod! :lol: :lol: :roll: :roll: :D :D :D

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Aranyosak vagytok!
Edith! Igen, abszolút látom! :wink:

Andi
Kép
zsandi
 
 


Sziasztok

Andi örülök neki, hogy végre tudsz írni. Már nagyon hiányoztál!! Nagyon szépek a gyerkőcök!

Évi: nagyon szépek a takarók, és a Samu is gyönyörű.

Köszönöm a megnyugtatást evés ügyben. Remélem tényleg nincs semmi baj.

Nekünk nagyon rossz éjszakánk volt. A Ferkó elrontotta a gyomrát és egész éjjel hányt. Persze erre mi is felébredtünk. A Szandi persze pótolja a nem alvást, szinte csak enni kel fel, de én már mosott sz@r vagyok.

Anyós: én már többször írtam, hogy nem valami jó a viszonyunk. Mindenbe beleszól, de már kezd javulni a helyzet, mert rájött, úgysem hallgatunk rá.
Anyukám viszont egy angyal, anyának is és anyósnak is. Soha nem szól bele semmibe, mindig mindenben támogat minket. Azt szokta mondani, hogy a Szandi a mi gyerekünk és csináljunk mindent úgy, ahogy mi gondoljuk.
De mind az én szüleim, mind a Ferkó szülei, nagyon sokat segítenek nekünk anyagilag.

Megyek, mert felébred a kiscsaj.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Sziasztok!

Zsandi, szépségesek a gyerekeid! Csinálj és mutass még sok képet!

Zsuzsi, remélem jobban van a párod, és ez az éjszaka már jobban fog sikerülni.

Köszi a véleményeket a mama-anyós témához, én is hajlok a mamá-ra, majd megbeszéljük családilag.

Üdv:
É

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Az én csajom meg most dőlt ki, mert ebéd után aludt kerek 20 percet!

Barbi!

Hogy telt az éjszaka?

Márti!

Zsombi se aludt a nagy jövés-menésben? Ma Barnus kisangyal volt, de a változatosság kedvéért ma Virág parádézott!

Zsuzsi!

Ferkó jobban van?

Zsandi!

Most már gyere vissza légyszi! Nagyon jó Flóra haja, most már lassan csat is kell bele! Marci szeme gyönyörű!

Anyós témába nem mennék bele, mert nála tutyi-mutyibb és tehetetlenebb embert a Föld még nem látott!!! Számára csak a lánya gyermeke létezik, ezen kívül senki!

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


[url]http://www.babaszoba.hu/services/recipe?BXID=FFF5BEED-8C6BE354-C6BD0DAE-20D6B5B2[url]

Ígértem egy linket, én találtam jó ötleteket itt kajára. [/url]

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Elrontottam, de ha belementek a babaszobába, könnyű megtalálni.

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Sziasztok,

Úgy néz ki meglesz az új lakás, előszerződést kötöttünk, mert Luxemburgban dolgoznak, és csak ritkán vannak itt, majd november 25-én kötünk véglegest. V. emelet, 1+2 fél, nagy lift, világos, erkélyes, szép környezetben, két villamos megállónyira a Határ úttól. Január első hetében lehet esedékes a költözés, ha minden klappol. :lol:

A temetőbe nem jutottunk ki a hóesésé miatt, de egy kedves ismerős párnál egy kellemes délutánt töltöttünk el. :lol:

Ma anyáméknál ebédeltünk, lefárasztottak, pláne apám, aki már a lakásfelújítást tervezi nekünk. Elugrottunk a Sárkány Centerbe, vettünk meleg sapit és kezeslábast, a téli napokra a lányoknak.

Dorka az imént jól megnevettetett minket: Uzsiztak, ő hamarabb végzett, Livi még flammolt. Aztán pár percre rá Livi feltűnt mellettem, gagyarászott, jobbra néztem, Dorka vígan vigyorogva szlopálta amit a hugi meghagyott... :lol:

Nálunk is ma kapnak először 2-es tápot, Mildibé 2, rizzsel. Kíváncsi leszek!
Vendég
 


Julcsi, Árpi:gratulálok a lakáshoz, persze még ne kiabáljuk el, de akkor már nem vagytok(annyira) hajléktalanok!!!!! :wink:
Látjátok Dorina tutira nem fog éhenhalni!!!!Életrevaló kiscsaj. :lol:

Zsandi:hol a fülbevalós lánykád?????? :shock:

Zsuzsi:jobbulást a párodnak, és pihentető éjszakát nektek!!!

Edit:azért aludt Zsombi a kocsiban oda- és visszafelé is, Szoni csak annyit durmolt, de kicsifiam még itthon aludt egy keveset.

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Edit, Barbikám:ti merre csavarogtatok a 7végén????? :shock: :shock: :shock:

Iza:remélem mindíg csak ilyen szép álmaid vannak!!!!!! :lol:

Mikor lesz már babatali???? :shock: :roll: :roll: Olyan jó lenne!!!!! 8) :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Drev: mi is épp egy ilyen lakásban lakunk, 1+2fél, 58m2, erkélyes, világos konyhás. Szép állapotban van, vagy sokat kell rajta még dolgozni? Nem mindegy...
Mi anno a mienket elég lepusztultan vettük meg (mióta ez a ház megépült, nem nagyon nyúltak hozzá), és az elmúlt 3 és fél évben jó sok időt és pénzt belenyomtunk. És még mindig nincs vége - csak már belefáradtunk :)
De legalább akkor elég jó áron jutottunk hozzá.

Úgy tünik, hogy nagyon rövid időn belül meglesz a 2. foga is Samunak, nagyon ott tolong az első mellett egy kis dudor (alul, középen) - remélem, hogy ez könnyebben bukkan majd elő.

Üdv:
É

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Sziasztok!

Márti, én vagyok az Edit Barbi mellett? Csak abból gondolom, hogy a másik Edit azelőtt írt. :o :oops:

Hát mi sokat nem csavarogtunk. Inkább lustiztunk egy kicsit, reggel felkeltem fél 6-kor, akkor kávéztam, recepteket olvastam, majd fél 7-kor Kriszta felkelt véglegesen, és indult a nap. Még egy filmet is megnéztünk, mejd fél 12-kor reggeliztünk! :shock: :roll: :roll:
Utána nagy nehezen nekifogtam ebédet csinálni, majd betoppant apósom, akit hazavittünk, ott egy kicsit ültünk, majd itthon Istvánnak vacsi + gyógyszer (paracetamol) meg citromos tea mert kezd meghűlni + elég forró volt, aztán mi még Krisztával szórakoztunk egy kicsit. Most már alszik a drága, kíváncsi vagyok, mikor kel fel, mert most sem evett sokat, csak vagy 130 millit.
Nem volt valami különleges nap, de jó volt. Legalább együtt voltunk egész nap!

Most muszáj mennem eg ykicsit, de még jövök!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Évi, ez csak 52 nm, a konyha csak közepes méretű, asztal csak az előszobában fér el. De még mindig nagyobb, mint a mostani.
Vendég
 


Na ismét itt! :)

Zsuzsi: Jobbulást a férjednek! Mivel rontotta úgy el a gyomrát? :(

Edit: Én ismerem ezt a babaszobás Babakonyhát, és találtam is ötleteket, de azt is megfigyeltem, hoyg sokszor olyan kortól javasol valamit, amit én még Krisztának nem adok. Dehát lehet válogatni, természetesen.

Andi: A délután kutyafuttában írtam, nem gratuláltam az új monitorhoz. És még kihez nem? Hát a babókhoz! :) Gyönyörűek a gyerekeid. És Flórának látszik a fülcsije is! :)

Éva: Remélem, hogy valóban nem szenveditek meg annyira a következő fogacskát, bár nem vigasztalni akarlak :P , de mi az első kettőt alig éreztük meg, míg ezt a cudar 3.-at, ajaj. Most Krisztának is duzzadt a felső ínye baloldalt, ott is hamarosan lesz valami, bár tegnap és ma elég nyugodt volt. Csak kaki volt többször. De normális, és nem csípte ki a popsiját sem.

drev: Ne haragudj, felvilágosítanál mit jelent az 1+2 fél? Itt nem így használjuk, ezért nem tudom :oops: 1 nagyobb nappali +2 kisebb háló? Különben örülök, hoyg sikerült kedvetekre való lakást találni és remélem, hogy minden rendben is lesz a vásárlásával kapcsolatban! :)

Na, vajon még akartam valamit? Azt hiszem nem, de ha eszembejut, még jövök.

Ja, igen, Márti. Nem úgy volt, hogy nov. 4-én tali? Miért maradt el? És én hogy maradtam le róla? :roll: :roll: :roll: Na nemmintha annyira érintett volna, de úgy örülök, amikor legalább ti tudtok találkozni! :)

Hű, képzeljétek, tegnap elmentem ide a katolikus papbácsihoz, aki egy roppant nyitott, kedves, szimpatikus Ember (itt a református a bigott, azért is nem megyünk szívesen templomba, mert mindig csak szapul másokat) és megbeszéltem vele, hogy jó lenne, ha hetente egyszer tartanánk egy mama-baba klubot. Egyből benne is volt. Azért mentem hozzá, mert ő tudna termet biztosítani hozzá, és nem is csalódtam. Most már csak be kell indulnia. Remélem, összejön, és tudunk anyukákkal-babákkal találkozni, beszélgetni, játaszani. Csütörtökön lesz az elspő alkalom. Addig még plakátot is kell készítenem. Jobbanmondva holnap már készen kellene lennie! Azért úgy fel vagyok dobódva, mert jólesik a házon kívüli tevékenység! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Edith:én arról egy sort sem találok, hogy az EDIT mit csinált a 7végén!!!!!De a te napodat most már tudom!!!!Én az ilyen együtt dejózást szeretem a legjobban!!!!! :wink: :lol: Sajnálom a párodat, gyorsan gyógyuljon meg!!!!!! 8)

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Zsandi, de jó hogy újra itt!!!!

:)

Árpi, ha nem titok mennyi volt? Milyen állapotú?

Hú lányok, ma kiakasztottak a gyerekek. Bence ma reggel jött meg, de egész nap vonyított, hisztizett, hol ezért, hol azért, a Kata meg csak szimplán üvöltött, nem tom mért. Ráadásul fáj a fejem szédülök, taknyos és lázas vagyok. Szal a vérnyomásom egész nap súrolta a 200-at szerintem. Emiatt a gyerekek még ingerültebbek lettek :( Kivagyok. Tamással közöltem hoy felmondok :) Aggódott :)

Most megyek ágybateszem a nagyobbat is, aztán nézek vmi pihentető mesét :)

Pusz

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Sziasztok!

Tök jó, hogy még jött mindenki egy kis beszámolóra a mai nappal kapcsolatban.

Fülbevalós Flóra most elmaradt, mert egész délután vendégeink voltak, most mentek el, így nem lett semmi a fényképezésből. Kicsit pipa is lettem, mert a barátaink voltak itt mostanáig és a fürdetést is végigasszisztálták, fullos hangerővel. Pedig nálunk a fürdetés és az utána levő kaja már csak halkan szokott telni, és ha nagyon kifáradtak már a manók, akkor az evés végére be is alszanak. Ma is így lett volna, de hát hangos volt az alapzaj. De azért mostanra már kidőltek.
Mi is Mildibé 2-est vettünk, szintén rizzsel, nagyon kiváncsi vagyok. Viszont nem ment át nekik a 2-es cumin, feltettem a 3 lyukút, és most nem fuldokoltak, és nagyon gyorsan megették. Már csak az ébredés lesz kérdéses. Kiváncsi vagyok, Árpi, nálatok hogy válik be.

Sok sikert a lakáshoz, a 1+2 fél szoba már jól hangzik, még akár külön szobájuk is lehet a csajoknak, ha ti kiszorítjátok magatokat a nappaliba. Sok sikert hozzá!

Zsuzsi!
Párod jobban van már? Remélhetőleg a mai éjszakátok nyugodtabban fog telni.

Anyós téma: Én nagyon jóban vagyok anyósommal, ritka az olyan nap, hogy ne beszélnénk 10 perceket telefonon. Imádja a gyerekeket, már a terhességem alatt is nagyon érdeklődő, gondoskodó volt. Visszamenőleg fura ez a jó viszony, mert mi már ősrégóta együtt vagyunk Zsoltival, és a kapcsolatunk első 3 évében a köszönésen kívül soha semmit nem beszéltünk. Gondolom megvárta, míg eldőlt, hogy hosszabb távra tervezzük együtt, feleslegesen nem akarta strapálni magát. :lol: Azért kapok néha furcsa tanácsot gyereknevelés terén tőle, néha ki is akadok, de próbálok ilyenkor higgadt maradni, még nem fajult el a dolog eddig, igazából nem is szeretném. Apósom a párom nevelőapukája, a szülei már régen elváltak, utána meg is halt az apukája. Apósommal semmilyen közös témánk nincs, szerintem az elmúlt időben 3-4 mondatnál nem nagyon beszéltem többet vele alkalmanként. Ettől függetlenül nem mondanám rosszanak a viszonyunkat, inkább semmilyennek. Érdekes ez a megszólítás dolog, ezen még nem is gondolkoztam. Párom is a keresztnevén szólítja, ettől függetlenül valszeg papázni fogják. Vagy nem tudom, ez majd kialakul.
Az én szüleim is nagyon jól állnak hozzánk, Zsoltit szerintem fiúkként szeretik, sokat segítenek. Tisztában vagyunk a természetükkel, és ezzel együtt kezeljük őket. Nem mondom, hogy nincsen hibájuk, de tudunk nevetni ezeken vitatkozás helyett.
Na, asszem jó hosszúra sikeredtem, megyek is aludni, hátha mégsem válik be az új tápszer. :wink:

Andi
Kép
zsandi
 
 


Szép jó estét!
Délelőtt vásárolni voltunk (de minek, elköltöttünk egy csomó pénzt), délután itt voltak anyósék és a barátnőmék, a 2,5 éves kisfiúkkal.
Mindenki kiabálva beszélgetett, a Bence rosszalkodott, a Susy ugatta a Bencét, az Ádám alig aludt napközben, ezért zizi volt, úgyhogy alig vártam, hogy mindenki hazamenjen. Mint egy olasz család. :?
Ráadásul az Istvánnak torokgyulladása van, és tiszta takony. :cry:

Andi, úgy örülök, hogy van végre monitorod! :P Hiányoztál!
A gyerekek továbbra is nagyon szépek, nem semmi Flóra haja! És Marcinak már most olyan igazi papis a tekintete. Jajj, a csajoknak!

Edith, én küldtem neked levelet a profilodba. Nem kaptad meg? Ha nem, akkor valamit nagyon elszúrtam :oops: , szólj és küldöm mégegyszer.

Mártikám, akkor jó pörgős napotok volt. Ma felavattuk a kiscipőjét, nagyon dögi volt a farmer gatyójával és az új kabátjával, amit apája vett neki. (igaz kb. 4 számmal nagyobb, de sebaj! mármint a kabát :lol: )

Árpi, örülök, hogy nem vagytok már hajléktalanok. :lol: Nem tudom miért, de tegnap megéreztem, hogy ez lesz a tuti. :wink: Isteni sugallat? :wink: :lol:

Edit drágám, az éjszakánk ugyan olyan volt, mint a többi. Sz@r. Úgy látszik, csak egy napot hagyott az Ádám, és mikor már azt hittem, végre megint alszunk éjjel (én kis naív) akkor megint vagy 6x kelt.

Zsuzsi,
remélem a Ferkó már jobban van. Szörnyű ez a gyomorrontás, mikor alul-felül jön belőled, a végén már annyi erőd sincs, hogy a WC-ről bevonszold magad a szobába.

Évi, mi a múltkor az egyik mamuszát hagytuk el, de szerencsénk volt, még időben észrevettem és megtaláltam az úton. :lol:

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Márti: Az igaz, hoyg Edit sokat nem írt a mai napjukról, de annyit elárult, hogy Virág baba kerek 20 percet aludt ebéd után, tehát én sejtem valamennyire, hogy milyen volt a délutánjuk! :wink: De hogy mivel töltötték, arra még én sem jövök rá. Recepteket azért azt hiszem, keresett a babaszobán. :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Barbi: Sajnos nem kaptam semmit! :( Légyszi' küldd el még egyszer, vagy ha gondolod, priviben megírom a mailcímemet és akkor küldd direkt oda, jó? :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Edith, akkor kérem szépen az e-mail címed és elküldöm oda. Az a biztos, azt talán nem bénázom el. :lol:

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Edithkém, elküldtem a levelemet. Remélem ezt már megkapod. :lol:
És most lefekszem, vár az éjszakai műszak! :?

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Barbi: Megkaptam a mailt, köszönöm szépen. Hidd el nagyon értékeltem, hoyg rám is gondoltál ebben a témában, amúgy is az egyik aktuális érdeklődési területemhez kapcsolódik. Nagyon érdekfeszítő és tanulságos volt! :) Köszönöm szépen. Most megyek aludni, mert nemsokára itt az új nap, hét stb.

Mindenkinek jó éjszakát kívánok! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


ANDI!!! NA, VÉGRE! Már éppen készültem neked mailt írni, hogy miért kerülsz minket. Most az egyszer megúsztad, de nincs legközelebb. Viszont, eszméletlenül megnőttek a "KIS"manók! Árpival itt hüledeztünk. Marci igazi kispasis(szerintem Barbi is ilyesmit akart írni, de tudod aki nyöszörgő szőnyeget takargat...), Flóra meg csajos. Azért majd a fütyivalóját egyszer képezd már le.

Barbi, egy nyavalyás üzit nem tudsz elküldeni? Ejnye-ejnye. Na majd ha a mostani elmaradt tali helyett egyszer végre lesz megtartott, majd jól kioktatunk az üziírás tárgykörében. Amúgy milyen érdekfeszítő témában nyomultok Edithel? :lol:

Zszuzsi, szegény Ferkó. Jobbulást neki? Mit evett szombaton? Nem az ebéddel volt a baj?

Iza, kívánom hogy minden álmod váljon valóra!

Zsu, 9,5 és nem lelakott (sőt tiszta) de eredeti állapotú. Raktak le parkettát meg tapétáztak és követ is az előszobába. Na ezeket majd le kell cserélni, mert nem szép(nem szakemberek). Viszont egyenlőre ugyis mindent szőnyegezni akarok a csajok miatt, úgyhogy jó az. Apósom már az agyamra megy. Már kitalálta, hogyan újítjuk fel a lakást. Teljesen bezsongott.

Képzeljétek, 7végén kaptak ajiba a csajok játékokat. Olyan kedves volt a család akitől kapták, hogy még választhattak is ki melyiket szeretné. Na a Dorka azóta is azzal játszik amit ő választott. (Amúgy ég is a fejem mert mi nem vettünk semmit a család kissebb tagjainak (se!). Tök fura, hogy a 9 hónapos lányom már tudja mit akar az ő eddig kialakult ízlésével. Olyan kis okos.
Ja, és ma Dorka tett két pici lépést önállóan!!! Sajna nem láttam, anyósék vigyáztak rájuk. Mondjuk már láthatóan méregeti föl a távolságokat és ő bátrabb mint a Livi. Asszem a karácsonyfának annyi lesz...

Na rózsás álmokat mindenkinek!

KépKép
kgiulia
 
 


JA ANDI! A BARBI NYÖSZÖRGŐ SZŐNYEGE == AZ NYÖSZÖRGŐ TAKARÓ AKART LENNI!
Jóvanna fáradt vagyok!

KépKép
kgiulia
 
 


Szép jóreggelt!!!!Kicsi fiam már fél 6 óta üzemképes. :?
Megint magam alatt vagyok, mert most jól belegondoltunk a párommal és ha sikerülne is valami melót találnia akkor is elég nehezen szabadulna a mostani helyről, mert annyi adóssága van feléjük(tető+váltópénz). :cry:
Nem tervezem, hogy most elvonulok gondolkodni, hisz múltkor sem sikerült és az nem megoldás, ahogy Barbi pszihológusom megállapította!!!!

Zsu:hisztizett a Bence?????? :shock: :shock: Csodálkozva hallom!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Julcsi,drev:de ugyes a Dorina!!!!!!Lassan már rohangálni fog!!!!!! :lol:

De szóljatok ám, ha túl sokat nyavajognék :? ....akkor majd 1 papírra írogatok és kidobom a kukába!!!!
Már csak azért áldom az eszem, hogy a karácsonyi ajándékok és a név-és szülinapi lepetések már megvannak, bnálunk a család nagy része ilyenkor bírt születni!!!! :lol: Már csak 1-2 dolog kell, szóval mikor ti elkezdtek majd vásárolgatni és már a csomagolással fogok bíbelődni!!!!! :wink: :lol:

De volt ám jó oldala is annak, hogy ilyen korán keltünk, bár ha 1 órát még szundizunk akkor sem csúszunk le róla!!!!Olyan gyönyörű volt a napfelkelte, hogy csak bámultam...próbáltam lefotózni, de ez a gép ahhoz nagyon vacak!!!!Mondtam már? ha nagy lennék, lenne 1 pöpec gépem...úgy szeretnék ilyen természeti csodákat fotózni, de leginkább felhőket, abból nincs 2 ugyanolyan. :lol: És a napfelkelte, naplemente is nagyon érdekel ahogy gyönyörűen megfestik az eget....jaaaaj abban kitudnám élni magam.

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Nem mondjátok, hogy még mindenki durmol????!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock:
Én is eldugulok, nehogy túl sok legyek.....bár szerintem mindíg túl sok vagyok itt!!!! :oops: :oops: :oops: :oops: Meg máshol is!!!!! 8)

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Szép jó reggelt!

Háááát, nem is tudom, hogy bevált-e a 2-es tápszerünk. Fejenként 1x ébredtek meg éjjel, de csak 2 percre, az evés fél 6-kor sikeredett. Szóval, nem egyértelmű, de talán tényleg éhesek maradtak eddig. Viszont reggel ettek, azóta meg alszanak, ilyen nem mostanában volt. Így meg borul az eddigi napi beosztásunk, de sebaj, majd megoldjuk.

Iza!
Örülök, hogy azért néha benézel olvasgatni, és nagyon szép álmaid vannak. Remélem teljesülnek is!

Julcsi, Árpi!
Nem semmik a csajaitok, jó kis iramot diktálnak. A karácsonyfa olyannyira veszélyben lesz, hogy addigra már körbeszaladgálják, ha akarják, gondolom.
Mik a tapasztalatok a Mildibé-vel?

Márti!
Akkor a következő beruházás legyen majd egy jó kis gép,ha alkalom adódik és éld ki szenvedélyeidet. Mindig tök jó képeket hozol a gyerkőcökről is, biztos lenne hozzá tehetséged.

Andi
Kép
zsandi
 
 


Edit:most kaptuk meg a Liberotól a könyvecskét, mégegyszer köszi a nyuszi figurákat!!!!Remélem Zsombi beleméllyed az olvasásba!!!!! :wink: :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Jó reggelt!
Bár már nálunk sem most volt, azóta a drága már vissza is aludt.
Az éjszaka ugyan olyan csapnivaló volt mint a többi. :cry: Hajnal körül felkelt, és addig kúszott-mászott, amíg már nem volt több hely a kiságyban. Megigazítottam, és kezdtük előről. Bár tegnap elfelejtettem neki a kúpot adni, lehet ettől nem aludt rendesen?
De szegény, ha nem a foga gyötri akkor ez a nyavalyás takonykór.

Julcsi, jóvanna! Persze, hogy kispasit akartam írni és nem papit. :lol: De már félszavakból is megértjük egymást, ill. elírásokból. :wink: :lol:
A csajok borzasztó ügyesek, ha így haladtok, mire végre összejön egy tali, már rohangálunk utánuk! :lol:

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Na, ne örüljetek, nemcsak ennyi voltam, csak jött az anyukám.

Márti, örülök, ha segíthettem és nem gondolod, hogy magadba zárkózól.
Anyagiak terén tudom miről beszélsz. Sajnos. Bár én most borzasztóan örülök, mert sikerül kocsiülést vennem 5000.-ft-ért. És nagyon jó, 0-18 kg-s, és visszafelé is betudom kötni, menetiránynak háttal. Mi elég sokat tekergünk ketten, és nem mindegy, hogy hátul ül és nem is látom vagy ott van mellettem.
Úgyhogy ez most kicsit felvillanyozott. :?
De bele sem merek gondolni, hogy jön a karácsony, nov. végén az István szülinapja, dec-ben a névnapja, stb.

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Edith:ügyes vagy ám a kis közösségi munkádért, remélem lesznek lelkes jelentkezők a találkozásokra!!!!! :wink:

Barbi:igen tudom miről beszélsz én is sz@rban lennék, ha még nem lenne beszerezve minden az ajándékok terén.Persze nem nagy dolgok ezek, csak sok kis apróság, de akkor is pénzbe kerültek!!!!Bár én régebben gyöngyöt fűztem, hímeztem, szalvétatechnika meg minden volt, de mostanában sajna nincs időm ilyenekre.

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Mi ma tényleg sokáig aludtunk - Samut a párom reggel (délelőtt) fél 9-kor hozta be a szobánkba. Ő már épp elindulóban volt.
Éjjel Samu 2x kelt, úgy tünik, ez most a standard, fél 2 volt az első, és fél 6 a másik - itt még visszakummantott.

Edith: tök jó, h baba-mama klubot szervezel. Csepelen ilyen nem nagyon van, illetve nagyobbaknak van játszóház. Valamint itt is a kat.templomban van - úgy tudom - mondokázás-éneklés, ahova egészen kicsiket is visznek a szülők.
Ja , és teljesen jól dekódoltad a félszobák jelentését. Nálunk a 2 félszoba egyesével 8-9 m2, ami valóban iszonyú picike.

Julcsi, ha jól értem, akkor nem most akartok belevágni a nagy lakásfelújítási projektbe. Mi a beköltözéskor csináltunk egy nagy renoválási hullámot (kevés pénzből festés, tapétázás, ilyesmi), és Samu érkezése előtt egy másikat (járólap, csempe, konyha - itt már szakik jöttek sok pénzért). De a mienk - ahogy már írtam - elég lepusztult volt, amikor megvettük.

Márti: nem vagy semmi a karácsonyi ajándékbeszerzéssel, én ezt mindig az utolsóutáni pillanatra hagyom. A nagy itthonülésben annyi változott, hogy most legalább tudom nagyjából, kinek mit is szeretnék adni. Meg én a szüli-névnap dátumok megjegyzésében is pocsék vagyok. Most már írom őket...

Nem is meséltem Samu-apa páros múlt heti akcióját. Kedd este tanítottam, és a párom feladata ilyenkor a vacsiadás Samunak. Úgy gondolta, hogy előtte még ő is megvacsizik (brokkolilevest csináltam előző nap), és bevitte a nappaliba a kisasztalra tálcástól a vacsiját. Samugyerek nyilván odaállt mellé, és elkezdett tátogni, amikor látta, hogy apja is kanalazik. Párom gondolt egyet, miért is ne, és a gyereknek is adott - persze nagyon ízlett neki. Szóval ezzel a vacsiról is letudta a gondot, nagy egyetértésben belapátolták a brokkolileveset, amiben volt persze jó sok fokhagyma, bors, tejszín, reszelt sajt is :) Még repetáztak is!
Ennyit a tejtermékek 10 hónapos bevezetéséről, és a fűszermentes étkezésről. Másnap egész végig Samut lestem, nincs-e hasmenés, pötty, ilyesmi. Semmi nem volt, kicsifiam simán megbirkozótt a feladattal :D
Üdv:
Évi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Sziasztok

Tegnap a Szandi szinte egész nap aludt, csak enni kelt fel. Előre féltem mi lesz így éjjel. De egyszer sem ébredt fel, sőt 10-tól aludt reggel fél 10-ig. A frászt kaptam, amikor felébredtem és ránéztem az órára, azt hittem, annyira mélyen aludtam, hogy nem hallottam sírni.
Megreggelizett és már megint alszik. Meg tudnám szokni az ilyen nyugis napokat.

Ferkó is jobban van már, bár még most is alszik, pedig éjjel nem is rohangált a WC-re.

Julcsi: nagyon ügyes Dorina lassan tényleg szaladhatsz utána! Mikor kell költöznötök?

Márti: tetszik az ötleted, hogy leírod a gondokat egy papírra és kidobod! Sokkal jobban hangzik, mint, hogy ne írogass ide.
Irigyellek, hogy már megvannak az ajándékok. Én még nem vettem semmit, és pénzem se nagyon lesz rá. Amíg dolgoztam mindig a 13- havit költöttem rá, de ez idén nem lesz.

Évi: a nővérem is így „rontotta” el a kislányát. Egyszer-kétszer adott neki a saját kajájukból és utána nem kellett neki a bébiétel.

Tegnap felültettem a Szandi. A Barbi is azt hiszem így ülteti Ádámot! Ez nem árt a gerincének? (remélem, látjátok magatok előtt, hogy hogyan gondolom :wink: )

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Barbi: hol találtál ilyen olcsón kocsiülést?

KépKép
zsuzsi78
 
 


Zsuzsi,
szerintem nem árt a gerincének, mivel nem állandóan ül, csak max. 20 percet naponta.
Csak mivel már ő húzza fel magát sokszor, de még egyedül nem bír ülni, ezért szoktam neki segíteni.
Így kicsit más a világ neki. :lol:
A kocsiüléssel szerencsénk volt, a barátnőmék adták el nekünk.
De tegnap letárgyaltuk, ma egy másik csaj kérdezte tőle, hogy akkor eladják-e. Úgyhogy tényleg mázlink volt. :lol:
(végre egyszer)

Barbi
Kép
b_barbie
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?