Új privát üzeneted érkezett!

Eszti, a Te táblázatod szerint adom neki a kajákat, tehát most jön a csirke, pulyka, borsó, zöldbab, főtt kukorica, zeller meg mittomén még mik.
Én csak olyat ismerek, aki szereti de nem eszi, mert hízlal :wink:

Kép
mancs
 
 


Sziasztok!

Én csak pár képpel jövök, Gabi majd ír később.

Livi bosszúja (orrszívás Anyának)
Kép

Kis gyógyszer a beteg babunak:
Kép

Livi Donatellácskát tologat:
Kép Kép
liviapu
 
 


(jéé, a babaneten még mindig rossz az óra?)
liviapu
 
 

 
 

Mancs, ezek fincsik nagyon. A kukorica is kedvenc szokott lenni, mert édeskés ízű. A borsóba én szoktam petrezselymet tenni, úgy marha fincsi lesz. :)

Livike, kicsi Teletábibébi, nagyon aranyos vagy. :)
Vendég
 


Gabus,
annyira édes Livicsek!!!!

Eszti,
most nincs kukoricaszezon... milyet adsz neki? Házilag fagyasztottat? :roll:

Kép
mancs
 
 


Ma nem lesz Megatánc :cry:

Kép
mancs
 
 


Szasztok mindenki!

Mi voltunk bababörzén.
Korán kellett kelni :twisted: , majd gyalogoltunk a hidegben :twisted: , majd sorbaálltunk a hidegben :twisted: , majd sok pénzt kellett költeni :twisted: :twisted:, majd a sok cuccal újból gyalogoltunk a hidegben :twisted: :twisted: :twisted: . Röviden ennyi.

A termés: két pár tappancsos zokni, egy pár őszi kesztyű, egy FP bödön, egy FP járnitanító (egyben motor), egy pelenkázó lap + egy nagy doboz Libero Maxi (járt hozzá kb 1 kg mosópor ajiba).

Na, kb ennyi cuccal caftattunk a 2-es kaputól a hármas kapuig, onnan fel a dombra, meg át a villamos hídon, mert okos antivagyok ott parkolt le autóval, szemben a sok buta nemantival, akik órákat álltak a dugóban a BNV körüli úton. hihihihihi.

Mindeközben pesti Nagymami vigyázott Petrababára, majd meglátogattuk dédnagymamit, du meg pátyi nagymami vigyázott Petrababára, miközben Vuka és Antivagyok elköltötték a fél GYED-et a Metróban. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Hát ennyi mai történetünk összefoglalva. Holnap téliesítjük az aatót (kereket cserélek ebben a k*va hidegben fájó torokkal :twisted: , úgyhogy lécci most egy kicsit most engem sajnáljatok. OK?

Üdv.
Antivagyok

Kép
Kép
antivagyok
 
 


Anti,
milyen a járnitanító motor? Olcsóbbak voltak mint általában?

Kép
mancs
 
 


Mancs, fagyi kukoricát mindenhol lehet kapni, az tökéletes szerintem, én legalább is azt szoktam főzni. :)

Antivagyok, maaaaaaaaaaaaaarhára sajnállak, bár a hidegben való kilós cuccok málhálása valóban gáz lehetett.
Én mára csakis melegben végezhető programokat óhajtottam csinálni, mint pl. ugye a mézzel megöntözött sütőtök nyammogása. :)

Jön a Gyűrűk Ura, páááááááááááááááá! :)
Vendég
 


Sziasztok!

Nagymamánál és nagypapánál voltunk, meg Tescoban, meg ÓÓÓsanban, megvettük Livinek a kari ajándékokat. Játék porszívót, állathangokat adó állatfigurás szőnyeget, meg egy kis babakocsit, de ezt mostanra vettük, nem ajcsinak.
Zoli nagyon optimista, hogy azt hiszi, tudok írni, mert mire visszaolvastam (nagyjából :oops:), addigra eljött a fürdés ideje...

Apa, agggyá má rántott húst!
Kép

Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!
Kép

Iccccaka jövök társalogni, most rohannom kell!

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Mancs a járássegítő jóval olcsóbb volt (14.000 helyett 4500), mert ugye használt, amúgy a többi már nem annyira.
Petra nagyon örült neki, amikor meglátta, egyből ki is próbálta, annyira aranyos volt ahogy hajtani próbálta. Sajnos most el kell dugnom, mert majd a télapó hozza.

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


Eszti, 7 éves kapcsolat, ahaaaa, a híresember…. Amúgy aszittem, ez a társkeresősdi scak a filmekben működik… erre kiderül, hogy te is, Mancs is…. Apropó, Mancs, én eddig azt hittem, biztos valami rendőrös módon ismerkedtetek meg, mondjuk letartóztattad Mancsbát, mert a, gyorshajtott b, lassan hajtott c, csak úgy, rendőri önkényből…. Vagy ilyesmi..

Mancs, amúgy félreértettél, nem Náncsi néni palacsintázóját nyitottam meg itthon, összesen nem készült annyi (ép) példány, mint amennyire te egymagad igényt tartanál :wink:

Kép Kép
coolasa
 
 


Mancs, biztos elmarad a tincitánci döntő? A netes tvműsor nem tart lépést az eseményekkel..
Peszti, megnéztem anno moziban az összes gyűrűkurát fizikai erőszak hatására, felváltva szenvedtem és unatkoztam, megannyi sötét helyszín, mindenki komor és csúnya - tündék kiv. - és az egész olyan gloomy. Meg minden rész elején szó van valami borzasztó és legyőzhetetlen ellenfélről, aki mindaddig borzasztó és legyőzhetetlen, amíg le nem győzik, és mellesleg megjegyzik, hogy de ez a lény, akinek kiirtásán egész addig egy egész holivudi stáb fáradozott, csak kismiska a mégfeketébb, méghangosabb, mégbűzösebb szörnyhöz képest, aki - kell -e említenem - természetesen borzasztó és legyőzhetetlen. Egyedüli szimpatikus karakter, akinek legalább esztétikai érzéke van, viszont folyton azt fröcsögi, hogy dlááágaszáágom..

Kép Kép
coolasa
 
 


Hinta jobbról - hinta balról - ...
Kép Kép Kép Kép Kép
Kép
liviapu
 
 


Mancs, találtunk hasonló cuccot az FP honlapon. A miénk egy kicsit régebbi design, de a lényeg u.a.

Kép Kép

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


Vuka,
ez tök jó! És nagyon jó áron volt.

Ha már a FP-nál tartunk... Voltunk ma a Tescoban. Hatalmas játékvásár van. De inkább nagyobbaknak. Sehol se találtam a csigát. Visszafelé mégegyszer elmentem a játékok felé, erre ott volt kirakva. Ill. már csak 1 db árválkodott, egyből rámartam :D

Coolasa, dlágaszáááág
én utálom a fantasy könyveket meg filmeket, de Gyűrűk ura nagyon megfogott :wink: Kedvenced neve egyébként Gollam, másnéven Szméagol :D

Holnap ebéd után indulunk, még össze kell pakolnom. Most vhogy nincs hozzá kedvem. Pedig muszáj, nem akkor kéne, amikor már itt vannak anyukámék... Nyáron is sok cuccunk volt (Petike az oka :wink: ) most még több, a sok vastag téli ruha :evil: Már most utálom a telet. Hideg van, Petike ordít minden öltözésnél, ráadásul nem lehet nagy sétákat csapni, mert befagy a sejhajom :evil:

Kép
mancs
 
 


Gabi,
olyan hihetetlen, hogy nemrég még ott hasalt Livicsek előttem a szőnyegen a szobában... Tündéri!

Kép
mancs
 
 


Halihó!

Én is itt vagyok. De időm semmi mióta megjöttünk.
Ma délelőtt voltunk mi is baba börzén. Nekem nem jött be. :cry: Marha hideg volt és rengetegen voltak. Elkövettem azt a hibát, hogy apával mentem és mikor meglátta a tömeget majdnem elájult. Nekem kicsit sok volt a kipakoló, a tömeg. De vettem egy csomag pelust és popsi törlőt. A bejáratnál találkoztam Bubekkal, Tücsivel és Gergő babával. Már ezért megérte elmenni és vettünk fincsi kókusz tekercset. :lol:
Apa Gyűrűk Ura Fun most is lóg a tc előtt, hiába látta vagy ötször.


Ilba Gabussal ellentétben én már nagyon várom a karácsonyt. Az nálunk igazi családi ünnep. Mivel nem veszünk két éve a gyerekeken kívül ajándékot senkinek, nem az ajándékról szól. Arról, hogy együtt vagyunk karácsonykor.

Vuka tök jó, hogy nektek sikerült venni tök jó dolgokat. És Anivagyoknak üzenném, hogy csak húsz percet kellet dugóban állni és nem caklattunk olyan sokat a hidegben. :lol:

Kép
vanília
 
 


Képzeljátek tegnap este történt, hogy vacsizni készültem Ádusznak csináltam sütőtökös Sinlacot, frissen sütöttem tököt. Én föztem magamnak virslit. Mikor a gyerek meglátta a virslit, attól a perctől mihelys a pépes kanállal mertem közelíteni a szájához, akkora hisztit csinált, kalimpált nehogy be tudjam gyömöszölni a pépet. Bezzeg a virslinek akkorára tátotta a száját.
Nekünk csokis, vaníliás pép helyett virslis, rakott krumplisat kellene feltalálni.

Másik sztori. Készültem levinni sétálni Áduszt. Átöltözéskor ruhámat a szennyestartóra tettem, Ádusz ott volt melettem. Erre lehúzta a zokniját felállt és bedobta a szennyestartóba. Olyan édes volt. :lol:

Kép
vanília
 
 


Vanília, más anyák sopánlpdnak, vajh honna fogják tudni, ha gyermekük már kész a felnőtt ételek befogadására. Nos, Ádusz eloszlatja a kétségeket, nem lehet rá panasz... :wink:

Kép Kép
coolasa
 
 


Sziasztok!

Ha ezentúl a Napra tudtok nézni, de ránk nem, az azért van, mert bezony megmosakodtunk az első hóban. :lol: :lol: :lol:

Mi ma lepasszintottuk Benit délelőtt és délután is, vásárolgattunk. No semmi extrát, Kaisers, DM, a C&A-ból és a Kenguruból ahogy megláttuk mennyien állnak a pénztárnál kijöttünk. :D
Meg megrendeltük a tortáját és a pogikat. Na meg elcsábultunk 1-2 szelet sütire is. :oops:

Vettem egyik topiktársunk javaslatára :D aromaterápiás fürdetőt, meg még megy a levendulapárologtatás is, most már minden adott a nyugis éjszakához. Remélem.

Timi,
Ezer éve akarom írni, tegyél már fel légyszi kicsi Fanni képeket!

Jumam,
Julcsi szenzációs! :D

Eszti, Mancsi,
Tök jóóóó! Nekem is van ismerős, akik így ismerkedtek meg, házasság és 1 hónap múlva születik meg a baba. Ő az a lány, aki eljött a Ligetbe 1x talira. Remélem nem baj, hogy elmondtam.

Friss kenyeret imádjuk mi is –sajnos – Nagymami süt nekünk mindig minden félét.

Eszti,
Üres telket néztek?

Cool,
Nem kötekszem, de Noki fekve eszik? :roll: Vagy csak a mesteri beállításod miatt látszik így? :D
Ízlett a cékla? Krumplival csináltad?

Mancs,
Hová mentek? Nem errefele? :wink:

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Mancsi,
köszi, ari vagy! Nekem is hihetetlen, főleg, mikor nézem a régi képeit, hogy ez ugyanaz a gyerek?!

Vanília,
Ádusz :lol:
Livi meg a játszón szed fel minden sz@rt a földről és viszi a legközelebbi kukába. :lol:

Nálunk is lehetne csak a gyerekeknek venni ajándékot (sógornőm gyerekeinek és Livinek), de sztem az olyan izé, hogy a szüleinknek nem ajándékozunk semmit. Zolival mi sem veszünk egymásnak. De tuképpen nem is az ajándékvásárlás miatt nem csípom, hanem hogy mindenhol tömeg van, emberek idióták, be kell vásárolni mint állat az ünnepnapok miatt, valami mindig elfelejtődik, akkor 24-én délelőtt rohanni a boltba stb. Ajándékot úgy vettünk az utóbbi években, hogy megbeszéltük ki mit kér, a gyerekek kívánságait meg megsúgta Zoli nővére, idén mi is megsúgjuk neki Livi ajándékát. Szóval ez nem olyan vészes. Nagyon régen volt az, hogy mi néztünk ajándékot az akkor kisbaba + 4 éves nővérének, de fogalmunk sem volt mivel szeretnek játszani, mi van nekik, mi nincs nekik stb. Na, az rettenet volt. A város összes üzletét végigjártuk, aztán izgulhattunk, hogy jó lesz-e a kiválasztott ajándék.
Na, mostmár ezt is tudjátok. :lol:

Vuka, Mancsi,
ilyenje van egy kislánynak, aki a játszóra szokott járni, de azt mondja az anyja, hogy nem játszik vele. Sokszor elhozzák és tényleg nem láttam még, hogy játszik vele. :roll:

Gyűrűk ura...
egyszer kölcsön kaptuk, 10 percet bírtunk belőle megnézni, de már minden bajunk volt.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Vanília,
csak semmi sopánka, Ádusz legalább tátog valamire. :D

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Gabi,
Cintiának van ilyen? :D

:?: :?: :?: Ilyet szeretnék ajiba csináltatni. Tudtok jobb áron valahol?
http://www.xn--falinaptr-71a.hu/nyito.htm

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Mancs,
mikor voltatok a Tescoban? Mi 2 körül. Tényleg tök sok játék van, meg az Auchanban is, jobbnál jobbak. Tudtam volna válogatni ezt-azt... Bezzeg a mi időnkben... :(

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Igen, Cintia! :twisted:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Ilba, fekve, de ez rossz vagy csak szokatlan számodra? Múltkor Bubek kérdezte meg az ikeában, hogy fekve eszik-e Noki (és akkor tényleg úgy evett, mert Vuka volt oly édes és kölcsönadta a kocsijukat, de azt nem akartam önhatalmúlag döntögetni, őt meg nem akartam ugráltatni), most meg egy barátnőm kérdezte az egyik kép alapján ugyanezt... Íme a válasz: igen, Noki majdnem fekve eszik, épp csak a feje/vállai alá teszek egy párnát, mert ő még egyáltalán nem akar felülni, néha erőlködik picit, de nem annyira, hogy még komolyan vehessem ezt, és addig, amíg maga nem akarja, én sem veszem fel pl csak ritkán az ölembe ülve, hogy ne legyen 90 fokban, csak ha már kész rá. A fejét is csak azért emelem meg a párnával, hogy kevésbé nyelhessen félre, bár eddig ilyen nem is fordult elő, pedig darabosat is eszik. Céklát egyelőre úgy, hogy nyersen lereszelem, mondjuk egy felet, és megszínezem vele a tejpépét, ezt eddig kb 2x csináltuk, ill. ma este volt még egy forduló, de az cékla, alma, körte variációban, minden nyersen reszelve. Szóval vissza a fektetve témához, én babakosciban is így szállítmányozom őt, és múltkoriban kicsit megdöntöttem neki, hogy félig ülő helyzetbe kerüljön a próba kedvéért, de kényelmetlenül fészkelődött, majd sírásra görbült a szája, mindezt 2 másodperc alatt, így levontam a bölcs következtetést, hogy akkor ő ezt nem szereti. De valamikor majd csak fogja, viszont szerintem azt tegye magától...

Kép Kép
coolasa
 
 


Ilba én a naptarlat.hu-n néztem ott olyan jók vannak. De jó a taliga.hu is.

Kép
vanília
 
 


Zsódajumam,
válaszoltam! :D
Izgi!!! :wink:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Cool,
aha, persze Te ismered Nokit, csak érdekelt. Beni is kb. 9-10 hónaposan ült stabilan egyedül, de ő már nagyon hamar kepeszkedett felfelé, már fél éves kora körül félig ült a babakocsiban is és az etetőszékben is a "legdönthetőbb" pozícióban. Ahány gyerek ...

Vanília,
köszi, nézem is! :)

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Cool,
miért írtad kisbetűvel???
Pihenőszéketek nincsen? Abban fekhetne a tök vízszintestől a 90 fokig bármilyen szögben, és picit besüppedős, nem merev, mint a babakocsi háta. Szal nem neki kell tartania magát. És lehet, hogy hamarabb ráérezne, milyen szupi ilyen szögből nézelődni. :wink:
De etethetnéd úgy is, hogy felveszed a kengurut, beállsz a tükör elé... Igen, ez csak vicc volt! :lol:

Pihiszék
Kép
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Ja!
Nekem egyébként az tűnt fel elsőre a képeken, hogy tiszta horrorisztikus, hogy csupa "vér" Noki szája. :lol:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Gabus, azért írtam kisbetűvel, mert hátha nem olyan érdekfeszítő másnak ez a fejtegetés :wink: De csak egy tipp volt.
Az ülés tudományára rá kell vezetni a gyerekeket? Én eddig naívan abból indultam ki, hogy a térdelőrajtot sem én mutattam neki.. :wink:

Kép Kép
coolasa
 
 


Dehogy kell! Csak eszembe jutott. Ha esetleg azért nem tetszik Nokinak a dolog, mert nem érzi biztonságban magát a bkocsiban, mert eldől, ebben a székben olyan, mintha egy kendőben feküdne.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Gabus,
én is! :wink:
jumam
 
 


Zsódajumam,
írhatsz a gabizoli@hdsnet.hu-ra is, azt állandóan látom. :wink:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Jumam, Gabi,
ti itt most kódoltan beszélgettek???? :twisted:

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Hátha mond valami újat így Karácsony (már csak 51 nap!!! :lol: ) előtt:
http://www.babamagazin.hu/05_12/cikk_22.htm

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Ilba,
bizony, és ha meggörbülsz, akkor sem mondjuk meg miről. Titkosozunk! :twisted: :wink: (Ezt a Fésűs Nelly mesélte a tévében, hogy a kislánya a kertben a kutyájukkal elbújik, és titkosoznak.)

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Ilba,
"Hangsúlyos, hogy ne legyen mindig szem előtt az összes, mert így a baba megunja ezeket. " - ezt sajnos meg tudom erősíteni...

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Én is!

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Cool kérdezted Timit, hogy milyen volt 14 évvel ezelőtt kismamának lenni. Elmondhatom, én mire emlékszem 10 évvel ezelőttről?

Fürdetés előtt, végigolajoztam a gyerkőc összes hajlatát (mert, hogy oda begyűlik mindenféle piszok :shock: , aztán következett a rémes fürdetőkenőcs, amit ma is felírnak, de én most nem használom. Azért rémes, mert ragad mindenhová.

Az evésnél a saját fejem után mentem, az úgy volt mint most, hogy 5-6 hónapos kora körül kapott először hozzátápit (Dani is). Egyébként már akkor is meghallgattam mindenkit, elolvastam sokmindent és azokból leszűrtem a nekem szimpatikus dolgokat.
Fejéshez mindegyikkel (most is) a hagyományos, kézi, pumpásat használtam-lom)

A gyerekek fejlődéséhez: épp ma jutott eszembe, hogy Dani is ült már ilyen korában, mint most J. Aug elején született, és van karácsonyi kép, ahol ül anyuéknál a szőnyegen. azt már nem tudom, hoagy csinálta, magától-e, vagy leraktuk és úgy maradt, de J még az utóbbit sem tudja. Zsozsó pedig olyasmi volt mint Benyófi, 6 hónaposan ült, ált, mászott és körbejárta a járókát.
Az ültetést tényleg nem kell erőltetni, bár én próbálgatom úgy, hogy fogjuk egymás kezét, felhúzom, aztán zsuupsz vissza. meg a kezemben is szokott "ülni", bár ez nem ugyanaz, de ha látszik, hogy nem csuklik össze ültetéskor, akkor lehet próbálkozni.
J hasizomból kb 2 hónapja próbálkozik, hiába mondom neki, hogy az úgy nem nagyon fog menni, a babakocsiban is kb azóta van először egy kicsit megemelve, de az még nem ülés, nem terhelődik a gerince. Meg érdekli a világ, és úgy sokkal többet látni, az égbolt és a falevelek már uncsik.

Mancsi, szerintem szopi, szopi, szopi!! mármint, ha nem petike rúgásától van.
néhányszor nekem is kezdődött vmi ilyesmi, akkor mint az őrölt szoptattam, közben masszíroztam a fájdalmas részt, hogy főleg onnan menjen a tej, nehogy becsomósodjon, mert az már gáz. utána még fejés, nekem néhány teljes kiürítés (kb 1,5 nap)után helyrejött. De úgy tudom, az Istvánban van ciciügyelet (szoptatási ambulancia) ott lehet tanácsot kérni, és Boros drnő is szoptatási tanácsadó is.
jumam
 
 


milyen jó kis hsz-eket kapok mostanában. nem győzöm őket olvasni.
"Én is." :lol:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Ja, Cool, pihiszékről mi a véleményed? :wink:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Gabi,
:lol: :lol: :lol:
Tényleg. :D

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Jumam,
és Te nem raksz fel a 3 gyerekről azonos időben készült képeket? Mármint mikor mind3 mondjuk 5 hónapos volt? :wink:

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


ilba, de erre is gondoltam már, csak a többiek idejéből még telefonos képek sincsenek, tehát szkennelni kellene, tehát időigényes és abból nekem mostanában nincs túl sok feleslegem
:(
jumam
 
 


Kisszekrényünk beköltözött: Kép

És találtam néhány képet kb 2-3 évvel ezelőttről:

Kép Kép Kép Kép Kép
jumam
 
 


Sziasztok, Tami vagyok, olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy valaki nem tud-e otthoni bedolgozásos munkát, olyat ami nem csak egy átverés?????

Kép
tami2900
 
 


Sziasztok!

Nem nagy a forgalom...

Aromaterápiás fürdető ide, levendulapárologtatás oda, az éjszakánk nem tartozott a jobbak közé, bár a cicizés soha nem volt hosszabb 5 percnél és aludt is rögtön tovább a saját helyén, csak hát elég sokszor ébredt a drágám.

Elballagtunk a Kenguruba, vettünk 1 sapit (megirigyeltük Szonja sok sapiját :twisted: ), hát megint 1 olyan bunkó eladócsaj volt, hogy ha nem folyt volna már a nem létező tökömről is a víz, akkor kiosztom. De inkább rohantunk.

Uff!
(Eladó a kérdésemre, hogy az 50-52-es és a Baby 1-es méret között nincsenek sapik??? De ebből a szürkéből tudok adni. Köszönöm szépen! Színe nekem nem tecc. Keresgélek tovább. Leveszek egy másik 48-50-est. Nagy. Odajön és kérés nélkül mondja: persze, hogy nagy, hisz ez kötött!!! És mindezt olyan hangnemben, hogy azt hittem felrúgom. Mondja a szürke jó volt. Erre mondom, igen, de nem tetszik. Erre ő, én nem mondtam, hogy csak abból van ez a méret! :evil: :evil: :evil:
Na mindegy, a végén túrtam egy sapit, muszáj volt, mert a mostani picit nagy és ha elcsúszik, akkor kint van a füle, aztán jöttünk. Még ajánlgatott színben tök nem ide illő sálakat, de ő is láthatta, mert aztán már mindenáron kék sálat akart rámtukmálni, de kérdeztem, hogy azt minek, mikor van 1 a nyakába?
Miért megy az ilyen eladónak, de méginkább minek jön magától segíteni, ha baromira unja az egészet?)

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?