Új privát üzeneted érkezett!

bocsánat méhszájat akartam írni, nem méhet...
ponger

Ismeritek a kínai horoszkóp szerinti módszert a baba nemének meghatározásához, hogy a születendő gyermek fiú lesz vagy lány?
Nézzétek meg, nálatok akik már tudjátok mi lesz, működik-e?
http://digiscience.rufftech.hu/calc/calculator_01.html

Nekem ezek szerint fiam lesz :D , a nővéremnek meg lánya, kíváncsi vagyok bejön-e... a párom szerint hülyeség.
ponger

Sziasztok! :)

Babancs! Én voltam! :) Nem néztem nagyon szét a vérvételesek között.. már sajnálom! Legközelebb gyere csak oda!

Lívi! Téged pedig hiába figyeltelek az UH-n, nem láttalak, vagyis nem láttam apukás-kisfiús kismamát. Igaz, most elég hamar végeztünk, 9 előtt 10 perccel kint voltunk! :)
Sebink szépen nő! Már közel 2 kilós, kb. 34 cm, a feje átmérője 8,1 cm! Izgett-mozgott, alig lehetett elkapni a pociját!
Ma meg szerintem nem sokat aludt, vagy folyton azt álmodta, hogy mozog! :D

Nekem a nővérem az Árkádban dolgozik. Én hittem neki, hogy tömeg lesz, még a hétvégén is.. Úgyhogy nem sietek be én sem, nem hiányzik a sok buta ember, aki tolakszik és nincs tekintettel a másikra! Egyébként vigyázni kell, mert hiába az akciók, azért nem olcsók ott a cuccok, érdemes máshol körülnézni.. Elég csak belegondolni, hogy egy pici bolt havi bérleti díja 2millió Ft, azt nekünk vásárlóknak kell megfizetni... (Bocsi, előjött belőlem a közgazdász!)

Puszi Nektek! :)

KépKép
KépKép
hangolka

Eszter! Üdvözlet közöttünk! :)

A hírekben én is láttam a január 01-es emlegetést, hogy megvonják minden jogunkat már lassan attól is, hogy egészségesen élhessünk! Azért azt mindenki tudja, hogy van olyan orvos - nem nődokira gondolok most csak -, akit nem a szakmai tudása miatt tartanak.. És muszáj leszünk betegen elfogadni, hogy ő nyúljon hozzánk, mert ő az ügyeletes, s nem a saját dokinkat?? A másik pedig: a saját példámból kiindulva. Pesten dolgoztam és voltam albiban hosszú ideig. De a főbérlő csak úgy nem szívesen engedi ám bejelenti az albérlőt a lakásba, még tartózkodási helynek sem, főleg, ha az nem tartós bérlet! Voltam beteg, jó magas lázzal, stb. .. és emiatt a rendelet miatt utaznom kellett volna 200 km-t egy vizsgálatért, mert bejelentett lakcím miatti kórházba kötelező mennem??? Vagy fizetni kell ilyenért egy csomó pénzt? Remek, jól átgondolt törvénytervezet ez már megint!!! :evil:
Hú de morgós lettem estére! :D
Be is fejezem!
Jó éjt Nektek! :)

Szila

KépKép
KépKép
hangolka

Ponger!

A kínai bigyó nekem Lilinél bejött, Katicánál nagyon nem. A szerint nekem akkor minden hónapban fiút kellett volna szülnöm.

Amúgy én nem hiszek ezekben a dolgokban (lehet, hogy azért nem jött be :) ). Mint amatőrcsillagásznak, nekem a hátamon futkos a hideg minden fajta horoszkóp említésére. TÜNDE NE FIGYELJ IDE!!!!

Puszika

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Üdvözlök mindenkit akivel még nem "találkoztam" itt.
Látom az Árkad híre ide is eljutott én már írtam,hogy a belvárosban dolgozok eladóként,gondolhatjátok mi mennyire félünk.Túléli-e ezt a városunk.Tegnap én is voltam az Árkádban rengetegen voltak ezért csak célirányosan mentem a C&A-ba kismamafarmerért,abba bízván biztos olcsóbban kapok.Hát ami olcsó volt az olyan is volt és én is Brendon áron vettem 1-et.Egyébként mindennap olvaslak titeket csak mostanában már 20-kor alszok pedig csak 19-re érek haza melóból :oops: Jövö héten lehet szabin leszek csütörtökig és akkor én is eltudnék menni a találkára,nagyon örülnék neki.Ez az új rendelet most hogy van?Ha nem ügyeletes orvosnál szülsz hanem a sajátodnál kell fizetni v.mit

Kép
neubi

Ja és okt.26-án voltam AFP és várom az eredményt :shock:
Még rengeteget tudnék írni mindenkinek,de sajna mennem kell a buszra :? Addig is jók legyetek!!!

Kép
neubi

Ponger mi nagyon egyidősek vagyunk és én is a Krekóhoz járok:)most már tényleg megyek :oops:

Kép
neubi

Jó reggelt!

Ez a január 1-i dolog úgy tudom úgy műxik, ha nem a lakhelyedhez legközelebbi 3 kórház valamelyikében szülsz, akkor ki kell fizetni a szülés teljes költségét. Az ügyeletes téma meg egyelőre csak Szombathelyen és Veszprémben kerül bevezetésre. Gondolom az indok, hogy az ügyeletes orvos miért kapja az ügyletért járó pótlékot, ha ő nem csinál semmit, helyette a fogadott orvos vezeti le a szülést. Mondjuk szerintem ez enyhe túlzás. Igaz még nem szültem, de ha bemegy valaki szülni, tudtommal az ügyeletes orvos vizsgálja meg, + ha gyorsan kell cselekedni (pl. császár), akkor intézkednie kell. Nem így van? Én mondjuk nagyon ellenezném. Főleg, ha az ember 9 hónapig hordja a pénzt a magándokijának, kialakít vele egy bizalmi kapcsolatot, aztán ezek után szüljön egy vadidegennél..
Na meg ugye nem csak szülés létezik, az ügyletes egy csomó minden mást is elláthat.

Ponger!

Nekük a kínai horoszkóp szerint fiú lesz!

Neubi!

Szerintem nem kell tartanod az Árkádtól. Kb. egy-két hétig tart majd a vásárlási láz, aztán elfogynak az akciók, és az emberek szépen visszamennek a megszokott kis belvárosi üzletekbe. Az utóbbit én spec. sokkal jobban szeretem. Az Árkádban nem vettem semmit, helyette bementem a belvárosba az ugyanolyan üzletben megvenni amit az Árkádban akartam..

Hangolka!

Üdv! Gratula a 2 kilós Sebihez!

Kép
babancs

Ráhel!
Képletes akart lenni, a szülés folyamatára gondoltam. :)

Andi

Kép
andykamama

Hangolka, Babancs!
A januári őrülettel kapcsolatban teljesen egyet értek! Egyszerűen felháborító, hogy az emberről már a századik bőrt nyúzzák le és az amúgy is katasztrófális eü ellátást még ezzel is agyonvágják. Ahhoz képest, hogy mennyi járulékot fizetünk, lassan tényleg nagy ló....t kapunk cserébe. :evil:
Engem, mint érintettet persze méginkább felháborít a dolog, mert ugye nekem speckó a helyzetem. Az állandó lakcímem Komárom-megyei, a tartózkodási helyem Veszprém megyei és Győr ugye Győr megye.... Na, akkor most mi van? Mindettől függetlenül, ha a lakhelyemhez (amúgy állandó, vagy ideiglenes??? mert erről se volt szó) legközelebb eső 3 kijelölt kórház (így mondta tegnap a Máté Kriszta) valamelyikét kell választanom, akkor Győr viszont bele kell essen! Akkor most parázzak, vagy ne? Honnan tudja meg az ember fia 2-3 hónappal a szülése előtt, hogy neki mi van kijelölve, ha még el sincs fogadva a dolog? Egyáltalán hogy lehet egy ekkora horderejű tervezetről 2 hónap alatt érdemben dönteni, amikor ennél még nagyobb kérdésekben sem bír évekig ez a csodás vezetőségünk dülőre jutni? Agyrém ami itt megy! Persze, persze, ez szerintem megint Amerika majmolása... Mint ahogy kiírták a képernyőre, ott és Svédországban talán, meg még néhány EU országban ez a törvény. Nade könnyen hoznak ott ilyen törvényt, ahol minden 500 fős faluban is csúcstechnológiával felszerelt kórház működik! Elfelejtik azt, hogy mi ezekhez képest a béka segge alatt vagyunk 600 km-rel. És most előre is elnézést a kifejezésért, mert talán szélsőséges leszek, de ha valaki egy istenhátamögötti helyen él és a közelben csak olyan kórház működik, amit össze lehet téveszteni a vágóhíddal, akkor kockáztassa szerencsétlen ott az egészségét, életét, ahelyett, hogy oda mehetne, ahol szakszerűen el tudnák látni (főleg, ha kínkeservesen ugyan, de meg is tudná fizetni???)
Na, le is lövöm magam, mert az éjszaka amúgy se sokat aludtam emiatt. Remélem, megbukik a dolog. Nem így kéne rendet tenni, hanem meg kéne teremteni a feltételeit annak, hogy ne kelljen az embernek népvándorolnia, ha normális ellátást akar.

Andi

Kép
andykamama

Szia neubi!!! Sziasztok lányok!

Tényleg milyen egyidősek vagyunk! De jó!!!
3 nap van közöttünk, ugye? :D
Mikor mész legközelebb a dokihoz?
Én 16-án a vizsgálatra, a 18. heti UH-ra meg szerintem 22-én! Lehet találkozni is fogunk.
Nem teszel fel fotót, hogy megismerjelek?! :wink:
SZiaaaa
ponger

Andyka!

Nyugi! Csak nem fogadják el...nagyon gáz ez az egész.

Na dobok egy képet, hogy megismerjetek szerdán. :lol: (nővéreméknél készült)

Kép

Kép
babancs

Tényleg, Ponger, ha már a fotóknál tartunk, akartam írni már, hogy valahogy annyira ismerős vagy, de lehet, csak keverlek valakivel.
Volt Pápán egy lány, aki felettem járt kb. 2-vel, őrá nagyon hasonlítasz, de nem tudnám megmondani a nevét. :oops:
Nem Pápára jártál gimibe?

Andi

Kép
andykamama

Sziasztok!

Látom mindenkit feldühít az orvosválsztásos téma. Engem is. Ha bevezetnék, gondolhatnának a folyamatban lévő ügyekre (:) ránk). Itt van Andi is meg még nem tudom hányan, akik januárban fognak szülni. Ki sem forrja magát a dolog és szegény kismama azt sem tudja, hogy most hívja az orvosát, akihez 9 hónapig járt tanácsadásra, vagy meg se merje próbálni.

Babancs!

Egyébként én a fordítottját hallottam. Szombathelyen azok a dokik is kérték az ügyeleti díjat, akiket szülésre hívott be a páciensük, holott a kismamák azért busásan megfizettek.

Én meg foglak ám ismerni szerdán :D :D .

Jó sokan járunk a Krekóhoz. Én 9-én megyek hozzá. Nem jön valaki akkor?

Hangolka!

Akkor épp kerülhettük egymást, kb. 3/4 9-kor értünk oda. Rengeteget kellett várni a Papp Zsoltra, 1/2 11 után kerültem be. Téged is ő nézett meg?

Ponger!

A kínai horoszkóp szerint kislányom lesz. Valamikor 20 éves koromban jártam egyszer jósnál és ő azt mondta, hogy 2 gyermekem lesz, az első fiú, a második lány. Ennek fele már bejött. Egyébként valahogy én is kislányt érzek.

Szép napot mindenkinek! Lívi

Kép
Kép
v.lívi

Tényleg a 12. heti UH már hasi ugye? És telt hólyaggal kell menni? Mert ha ennyit kell várni..a telthólyag asszem nem lesz kivitelezhető. :lol: Jövő csütörtökön megyünk reggel 7re.
Lívi ti miért mentetek olyan későn?

Kép
babancs

Sziasztok!

Mehetnék én is a talira szerdán? Hány órakor és hol lesz a találka?

Úgy látom, én vagyok itt a legidősebb terhes, ma töltöttem be a 33. hetet, így nekem van a legtöbb esélyem, hogy még idén megszüljek/ ezt a fenti okokból IS nagyon szeretném/, de sajnos a második szülésznővel is pórul jártam: K. Anasztázia nem vállalt, Karácsonykor nem dolgozik. Az általa javasolt szülésznő pedig már egész decemberben nem dolgozik. Most már azon gondolkodom, menjek-e tovább, hiszen írtátok, hogy itt Győrben tulképp mindenki kedves és hozzáértő.

Nem is bírtam tovább magammal, kimostam az összes kis ruhát, törölközőt, stb. Glédába rakva várják Sárit. Én bizony használtam öblítőt is, bár néhány újság ezt nem javasolta. A gyakorló mamák közül járt már valaki úgy, hogy kicsípte, marta volna az öblítő a baba bőrét? A kórházi csomagomat is összepakoltam, van közte egy elég ormótlan őssejtes doboz, mert végül úgy döntöttünk, levetetjük. Jó érzés volt,hogy a doki is pozitívan állt hozzá. Valahol egy életbiztosítás.

Hangolka, terhességi korban Te állsz hozzám legközelebb. Saját koromat tekintve egyébként 29 múltam. Gratulálok, hogy a kisfiad 2 kg felé közeledik, annál is inkább, mert a mi kis buksink is 81mm volt/31+4 héten/, a combink 61mm. Gondolom, ebből saccolta a súlyát a doki is, ugye? Nálatok mennyi volt a combi? Sebi egyébként Sebestyént jelent?

Körülbelül 1 hete érzem, hogy Sára kevesebbet mocorog, bizonyára szűkül a hely. Mindenféle zenét nagyon szeret, ellenben a mixer, robotgépek hallatán kirúgná a "ház" oldalát. Ti is tapasztaltátok?

Az eg.ügyi jogszabályok módosítása önmagában is elszomorító, hát még ha hozzávesszük, hogy a támogatott lombikok számát is lecsökkentenék/bár érintett nem vagyok, de több kollégám és barátnőmtől tudom, hogy még támogatással is elérheti a költség a 300ezret./

Lányok, vásárolt már valaki a Toma bababolt marcalvárosi üzletében? Egy panel aljában van nem messze a Kamilla gyógyszertártól. Már egy hónapja végkiárusítanak, mi ott vettük 30ért a többfunkciós babakocsit, érdemes benézni, gyakorlatilag mindenük van.

Eszter
kornéliusz

Sziasztok!

Üdv az újaknak,csak egy kis időm van,--vendégünk van,--de már elvonási tüneteim voltak és hamar benéztem. :)

Kornéliusz!

Várunk a talin téged is,jövő héten szerdán 10-kor találkozunk a Széchenyi téren....szerintem látni fogod,hogy melyik társasághoz kell csatlakozni :wink: :D

A januári tervezett oltári baromsággal kapcsolatban pedig meg vagyok döbbenve,sértve,....és nem akarom elhinni!!!!!! :!: :!: :!: :evil: :evil: :evil:

Na,most ennyi fért bele..mindenkinek pusssz
Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Sziasztok!
Ponger,Lívi
Majd keresek egy képet vagy csinálunk de apa bealudt:)Én 9-én megyek ha jól emlékszem 15:30-ra a Krekóhoz uh.-ra meg majd akkor megtudom és megírom.

Babancs!A 12.heti uh-igen már hasi és nagyon nagy élmény!!!Már teljesen baba formája lesz a picúrkádnak:)Majd meglátod nagyon jó lesz!

Kép
neubi

ja és nekünk a kínai horoszkóp szerint kisfiúnk lesz.Remélem majd az uh.-on megmutatja magát majd megpróbálom addog rábeszélni!!!

Kép
neubi

ja és nekünk a kínai horoszkóp szerint kisfiúnk lesz.Remélem majd az uh.-on megmutatja magát majd megpróbálom addog rábeszélni!!!

Kép
neubi

B O C S I K A :oops:

Kép
neubi

Babancs!

Csak azért mentünk ilyen későn, mert nem akartam korán kelteni a családot, elvégre szünet van. Ha jól tudom, minden nap 1/2 8 körül el kell menni a dokiknak megbeszélésre, ami 1 órás is lehet. Ilyenkor, akinek nem fontos, hogy orvos nézze meg uh-on, a szonográfus nénik ezt megteszik. Hát itt valami porszem került a gépezetbe, mert a Papp Zsolt csak 10 óra körül jött le. Lehet, hogy szült :lol: ?

Sziasztok!

Kép
Kép
v.lívi

Ja és van egy bűnöm, de remélem nem fogtok nagyon megharagudni. Most beszéltem telefonon egy kolléganőmmel, aki szintén kisbabát vár, 18 hetes. Említettem neki a szerdai talit és nagyon szeretne eljönni. Ugye nem baj? Nekik nincs otthon netük, ezért nem tud bekapcsolódni.

Babancs, Te tudod kiről van szó.

Csá! Lívi

Kép
Kép
v.lívi

Lívi!

Nagyon örülök, hogy Timi is jön. :lol: Szeretettel várjuk!

Kép
babancs

Sziasztok!

Lívi! Nem, engem nem ő ultrahangozott meg, hanem Bné Udvardi Erzsébet. Ő volt a 4D-s ultrahangon is és aranyos volt, mert megismert! :)
Eszter! Sebinek 59 mm volt a combija. És igen, Sebi=Sebestyén. (Ha lányunk lett volna, akkor Sára lenne ám! :) )
A súlyát a poci körméretéből tudják megsaccolni. És szerencsém volt, hogy az Erzsébet volt ultrahangon, mert azt is lemérte és így a súlyát is megsaccolta. A dokim kérdezte is, hogy hogyan sikerült a súlybecslést kiharcolnom, mert itt nem szokás Győrben! .. olyan furcsa dolog ám ez, mert pl. szoktam pesti kismamákkal is beszélgetni és ott automatikusan mérnek mindent! Sőt ilyen esetben, mint pl. én, hogy a cukorbetegség miatt is fontos a baba súlyát is figyelemmel kísérni, szerintem szükséges lenne mindenkinél. Max. fél perc plussz idő, de mégis olyan jó információ, nem?

Tudja valaki azt, hogy az mit jelent, hogy a lepény II.fokban érett?

Babancs! Nagyon jó ez a kép Rólad! Már nagyon szépen látszik a pocid!!! :)

Jah.. és nem úsztam meg az Árkádot, csak be lettem ma cipelve. De öröm ért, mert lett Felina üzlet is és végre kaptam magam méretére szoptatós melltartót! 100D-s méretet egyszerűen eddig lehetetlen volt találni! :)

A szerda egyre jobban izgat mégis... még lehet ráveszem magam és úgy alakítom az időm... ;)

Szép nyugis éjjelt Nektek! :)

Szila

KépKép
KépKép
hangolka

Hangolka!

Próbáld meg úgy alakítani a szerdádat! Nagyon örülnék Neked!

Képzeljétek, tegnap elkezdtem tornázni, meg kevesebbet enni. Odafigyelek a nassolásra. Délután megyünk úszni. Na meg nagyokat fogok sétálni! (sportember lettem hihi :lol: )

Kép
babancs

Sziasztok lányok!

A magam részéről már én is nagyon várom a szerdát és szerintem egyáltalán nem baj, ha sokan leszünk. A teaháznak is csak jó. Még lehet az is hogy csoportos kedvezményt kapunk. :D Mindenesetre nem semmi látvány lesz szerintem ennyi pocakos csaj egy helyen. :) Nem is lenne rossz időről időre kismama klubnak "kibérelni". :)

Lívi, ne viccelj már, miért lenne baj, ha a barátnőd is jön? Eggyel több, vagy kevesebb, már igazán nem számít, sőt, akkor már legyünk minél többen és egymást is inkább itt fogjuk jobban megismerni, vele se lesz gond. :)

Andi

Kép
andykamama

Javasolhatnék valamit, hogy lássuk, kik jönnek és kb. hányan leszünk? Szerintem, ha már úgyis Ráhel afféle "tyúkanyó" szerepet tölt be (szerencsénkre ) :) , aki jön, dobjon neki egy privit szerintem és ő meg tudna írni egy névsort, mert ugyan sokan jelezték már, hogy jönnének, de én már nem emlékszem mindenkire.

Ráhel? Mit szólsz? Vagy csak simán írja ide hozzászólásban, aki jön és aki gondolja, felírja magának a neveket?

Andi

Kép
andykamama

Sziasztok lányok!

Nagyon örülök, hogy ilyen sokan jöttök a találkozóra!

Amikor felvetettem a kérdéseitek kapcsán a találkozót, abban bíztam, hogy páran talán eljöttök, ehhez képest most lehet, megtöltjük félig a Manadalát.

Megpróbálom a világosabb és kicsit szeparáltabb hátsó termet lefoglalni.

Kb. hányan leszünk? 10-en? Vagy többen?

Maminti, ha tudsz gyere te is nyugodtan!

Vinnék nektek néhány fénymásolt irományt.
És jó lenne, ha gyűjtögetnétek a kérdéseket is.

Bea
ráhel

Ráhel!
Szerintem kérdésekből nem lesz hiány. Bennem például nagyon lehet bízni! :D És szerintem 10-en biztos leszünk.

Andi

Kép
andykamama

Csajok!
Másolok át ide egy elég hosszú, de nagyon szórakoztató írományt, az egyik kismami rakta fel a korosztályos topikban és én halálra röhögtem magam rajta. Gondoltam, könnyezzetek Ti is kicsit.

:D

Amit addig nem tudsz, amíg nincs gyermeked.
>
> Az első 6 hónap
>
> - az a hatalmas méretű fej, amit szülés után egyfolytában nézel,
> hát az tényleg átfért azon a kis lukon, amibe addig azt a pirinyó
> tampont dugdostad.
>
> - a lefejt tej becsesebb, mint egy 200 éves bor.
>
> - úgy tűnik, az egész nap egy végtelen szoptatás.
>
> - napi 4-5 óra alvással is lehet élni.
>
> - ha választhatsz a szex és az alvás közt, az utóbbira fogsz szavazni.
>
> - egy kisbabából valamelyik nyíláson mindig folyik valami.
>
> - a séta csak neked séta, ő ebből semmit nem vesz észre.
>
> - elindulni otthonról egy 2 órás procedúra.
>
> - ha eddig nem kötötted be a biztonsági öved, ezen túl befogod.
>
> - kurva nehéz a babahordozót cipelni, gyerekkel együtt.
>
> - minden babazokninak szűk a szára és bevág.
>
> - a legszebb ruha is csak 1x kerül sorra, azután kinövi.
>
> - aki a fürdetőkrémet kitalálta, azt lapáttal vernéd agyon.
>
> - az egész terhesség alatt azt várod, hogy végre megint hason
> alhass. Szülés után a 2 irgalmatlan méretű csöcsöd miatt továbbra
> is csak ábránd marad...
>
> - már nem szereted a vendégeket.
>
> - sírsz, ha az alvó gyereked nézed.
>
> - sírsz, ha valaki hangosabban szól hozzád vagy ingerültebb veled.
>
> - sárkány leszel, mindenért baszogatod a férjed.
>
> - egész nap várod, hogy este legyen és a gyerek aludjon, reggel meg
> azt várod, hogy mikor kel fel végre.
>
> - ha elszabadulsz otthonról pár órára, amit addig alig vártál,
> akkor egész távolléted alatt otthon jár az eszed.
>
> - a férjed túl csinos, túl szexi és minden nő biztos őt akarja.
>
> - akik eddig hívogattak a szülés előtt, hogy "egyben vagy még?", na
> azok mostantól nem fognak. A napok múlásával, már senki nem fog
> hívni, csak a család.
>
> - a nagyszülők azt hiszik, nekik szülted a gyereket.
>
> - kiderül, hogy mindenki tehéntejet ivott 2 hónaposan régebben.
>
> - kiderül, hogy anyád nem tud semmit a babákról (már).
>
> - anyósod még annyit sem.
>
> - fél óra bohóckodás és cigánykerekezés után egy 2 mp-es mosoly
> teljesen reális egy babától.
>
> - a digitális mérleg egy szar, csak arra találták ki, hogy
> idegesítsen.
>
> - amelyik ruha lábközt nem patentos, az a gyerek emelésekor a
> nyakában gyűlik össze.
>
> - a híg fos a legjobb pelenkában is utat vág a hátközépig.
>
> - van 70 dekás teli pelenka!!
>
> - a zenélő forgó a kiságy felett nagyon kevés ideig forog 1
> felhúzással sajnos.
>
> - a mélyhűtőben már csak a fagyasztott anyatejnek van hely, kajának
> nincs.
>
> - egész nap otthon vagy, még sincs este meleg vacsora és kupi is
> van pluszban. És még fáradt is vagy.
>
> - a melltartóidat sárkányeregetésre is használhatod.
>
> - zuhanyzáskor meg kell emelned a melleid, hogy alatta is megmosd.
>
> - a hátközépig fosás mindig akkor jön el, amikor sorra kerülsz a
> dokinál és le kell vetkőztetned a vizsgálathoz.
>
> - a babagondozással kapcsolatban nincs egyetlen téma sem, amiről ne
> adna teljesen eltérő tanácsokat a védőnő, az orvos és az anyád.
>
>
>
> 6-12 hónap között
>
> - ha a gyerek elalszik végre, akkor a kurva postás csenget. De 2x!!
>
> -a törlőkendő pont akkor fogy ki, amikor a babád nyakig kakis,és a
> vízszolgáltatás előreláthatólag!!! 14 óráig szünetel.
>
> - bármit próbálsz hozzátáplálás címszóval, az öklendezve jön ki
> belőle.
>
> - a főzelék SEMMIVEL nem jön ki a ruhából és textilpelenkából.
>
> - 3 kanál lenyelt kaja után képes fél üvegnyit visszahányni, és
> még 3x lebukni magát napközben.
>
> - napi 4x átöltöztetni nem is sok.
>
> - az egész szobát betakaró játszószőnyeg is kicsi.
>
> - a hányás mindig a kimenőbe felöltöztetés és az autós hordozóba
> betevés UTÁN következik!
>
> - 1 óra cipelés után egy 6 kilós baba is 20 kilósnak tűnik.
>
> - a legjobb játék a pillepalack. Minden más pénzkidobás.
>
> - az is befér egy baba szájába, amiről azt hiszed, egy
> reklámszatyorba sem férne be.
>
> - mindenen a bevarró címke a legérdekesebb.
>
> - minden fájdalom és baj emelés hatására múlik.
>
> - ha eddig nem volt kutyád, most van. 2 méternél nem távolodik el
> jobban és még a WC-re is követ négykézláb.
>
> - amíg a gyerek iszik a cumisüvegből, már lila fejjel és lélegzet
> visszatartva nézve őt rá kell döbbenned, hogy ő tovább bírja 1
> levegővel, mint te.
>
> - térd magasságig minden kéznyomatos és nyálas a lakásban.
>
> - 1 fog arra elég, hogy piercinget lukasszon a mellbimbódba, és
> átharapja a nyaki ütőered.
>
> - ha valamit 1 órán át pepecselsz, főzöl, minden edény koszos,
> turmixgép úszik, na akkor nem fogja megenni.
>
> - a baba nem nyeli le a szájában lévő falatot, mielőtt veled
> szemben ülve eltüsszenti magát.
>
> - a baba nem ismeri a türelem szót! (sem)
>
> - amikor leülsz mellé a földre, ő ügyesen feláll beléd kapaszkodva,
> de tuti a mellbimbód a fogódzó.
>
> - a körömvágást altatásban kéne végezni!! Olyan, mint futó vadra
> lőni..
>
> - a tépőzáras cipő 3 mp-ig van a lábán.
>
> - miközben eteted, mindenki rajtad röhög, aki lát, mert te is
> nyitod és csukod a szádat, néha le is nyalod körbe a nem létező
> maszatot.
>
> - a baba leszarja, hogy hétvége van, akkor sem alszik tovább.
>
> - fel sem tűnik, ha kicsit hányásos a pólód.
>
> - van, hogy 4 napig ki sem bontod a lófarokból a hajad. Kelsz és
> fekszel vele.
>
> - rájössz, hogy a mikróba tett babakajás üvegből 40mp után
> kirobban az egész főzelék és mindent beterít.
>
> - az etetőtálcára csöppent főzelék sorsa a tenyérrel
> szétcsapkodás. Ha nem vagy elég gyors a papírtörlővel.
>
> - elnyúlni egy nagy kád habos vízben, arcpakolással, gyertyákkal
> körbe véve, egy pohár itallal.na ez innentől csak ábránd marad.
>
> - ha 1 szál hajad kilóg a copfból, akkor azt megtalálja és szép
> lassan kitépi.
>
> - ha megvetted a méregdrága játszószőnyeget lelógó cuccokkal, az
> elektromos hintát, a bébikompot, a babataxit, a félsátor áll a
> nappaliban, a felfújt kismedence is teli játékkal a szoba közepén,
> a járóka felállítva, a babakocsi a folyosón, és éjjel minimum 1
> labdán átesel a 7-ből. . . akkor rájössz, hogy kiszorítottak a
> kecódból.
>
> - ha eddig fújoltál egy nyálzó kutya láttán, akkor még nem tudod,
> milyen, ha megpuszil a csorgó nyálú gyereked.
>
> - bármilyen földre ejtett morzsa vagy kajamaradék a szájában köt ki.
>
> - többé nem kell mosni a papucsod talpát, van, aki tisztára nyalja.
>
> - nem csak a saját lábujját tudja és fogja a szájába venni.
>
> - a nagyszülőkhöz érkezve te már a kocsiban láthatatlanná válsz
> számukra.
>
> - lehet égnek álló seggel aludni!!!
>
> - vendégségben is képes pólón és melltartón át bekapni a bimbódat.
>
> - nem csak anya haját jó szálanként húzgálni, ott van apa mellkas
> szőre is.
>
> - igenis meg lehet enni egy 3 fogásos vacsorát 4, 5 perc alatt.
>
> - csak addig néz a fényképezőbe, amíg nem nyúlsz az exponálás
> gombhoz. 32 képből 1 sikeres.
>
> - vetkőzni öröm, öltözni kín.
>
> - a köldökpiercing képes 5 centit nyúlni. . .
>
> - a " de én ezt így csináltam " mondat egy idő után kiváltja
> belőled a nagyigyilkos indulatokat .
>
> - ha bevásárlás után cipekedsz az emeletre, karodon gyerek, töködön
> is csomag lóg, akkor leejti a cumiját.
>
> - a spejz úgy néz ki, mint egy bébiétel depó.
>
>
>
> 1 év után
>
> - még mindig túl jóképű a férjed, túl jó szaga van az új
> parfümjétől, és biztos mindenki csak őt akarja. Pár féltékenységi
> jelenet, és totál hülyét csinálsz magadból. És ez még nem a vég,
> csak 1 éve vagy otthon. Lesz ez még rosszabb is.
>
> - már nem zavar a kupi a lakásban, képes vagy nyugodtan ülni a
> szarkupac tetején, lábad alatt egy halom mosott és beszedett ruha,
> amit a gyerek elért az ágyon, és leszórt a földre. Oldalt egy pár
> üres flakon, amit kiszadett a kukából és odavitt neked a nappaliba.
> A konyhát beborítják a műanyag edények és fakanalak, amiket a
> szekrénybe beülve kihajigált. Esély nincs visszatenni, minek arra
> az 5 percre.
>
> - a gyereked már 12 hós, csodásan feléri az asztalt. Igaz, nem
> látja mit ér el, de érzi, hogy valami húzhatót talált. Így
> szabadulsz meg az anyóstól kapott törékeny, de "csodálatos"
> lakásdíszektől, vázáktól, tálaktól, kaspóktól.
>
> - eljött a fosztásidő. Minden, ami olyan anyagból van, ami kitartó
> munkával kikezdhető, és a szöszöket húzkodva kitéphető, az elkezd
> szétjönni. Ilyen pl. a padlószőnyeg, tapéta, a kutya bundája. (Ez
> utóbbi elég sokat nyüszít közben).
>
> -eljött a nagy zajok ideje is. A földhöz csapkodás hangja már
> lószar ahhoz képest, amit a fakanál kiad, ha a konvektoron húzkodja
> végig. Mindezt fülig érő szájjal.
>
> - az etetőszék kitűnően tolható a kövön, még a 20. kör után is
> érdekes elfoglaltság. Már akinek....
>
> - nem hitted volna, hogy áhítattal fogod várni a napot, amikor
> először nézel meg egy teljes filmet. Az, hogy moziba is lehet
> menni, a vágyak netovábbja.
>
> - eseményszámba megy, ha a fodrászig eljutsz és levágatod a hajadat...
>
> - megtanulsz nyitott ajtóval szarni úgy, hogy közben valaki áll
> veled szemben és mereven néz téged.
>
> - az ujjbecsípés 10. alkalom után sem riasztja vissza a
> fiókhúzogatástól.
>
> - a kutyát megtaníthatod, hogy ne nyúljon a gyerek játékaihoz, de a
> gyerek a kutya jutalomfalatját fogja a legjobb ízűen rágcsálni.
>
> - az idő múlásával egyre nagyobbak a lakásban a káresemények.
>
> - mindenhonnan csak le- és kipakolni izgalmas.
>
> - a homokozó lapáttal igenis ki lehet ütni egy ember szemét.
>
> - a Hull a pelyhes szép dal, de 200-adik alkalommal már a Mikulás
> k. anyját. Még jó, hogy kivehető az elem a játékból.
>
> - rájössz, hogy finom a pötidanon (Danoninó).
>
> - a melegítőnaci a leggyakrabban használt ruhadarabod.
>
> - úgy érzed, évek óta papucsban jársz.
>
> - ha alszik, nem tudsz csörömpölni a mosogatógéppel, ha fent van,
> akkor meg tőle nem tudsz belepakolni.
>
> - a lakás növényállományát tekintve úgy érzed, a gyereked sosem
> lesz természetbarát.
>
> - a nagyszülők gyakran ismételt mondata: "Én adnék neked, de az
> anyád nem engedi."
>
> - ha hosszú levelet írsz, a modem zsinórja lesz a legérdekesebb
> húzható játék.
>
> - nyaraláskor csak a hátad barnul le, ahogy derékszögben futkosol a
> parton a gyerek után.
>
> - a gyereket nem érdekli, hogy 9600 forintot adtál ki egy 18-as
> cipőért.
>
> - mire 1 éves lesz, jobb bicepszed van, mint aki évek óta gyúr rá.
>
> - a legjobb haverjaid dobot, trombitát, szintetizátort és gitárt
> vesznek neki az első szülinapjára. Esetleg géppuskát. Persze nekik
> még nincs gyerekük.
>
> - mindennek jó hangja van, ha elég magasról ejtik le.
>
> -a leejtett játékot mindig visszaadja a földről egy hülye.
>
> - a kutyának a legérdekesebb része a lihegő nyelv. Pláne akkor
> érdekes, ha elkezdi húzni és a kutya fura hangot ad ki.
>
> - ahová a feje befér egy gyereknek, oda be fog jutni.
>
> - minden általunk használt bevásárlókocsi lánca és tolókarja tiszta
> a vásárlás végére.
>
>
>
> A későbbiek folyamán
>
> - a tapadókorongos puskával legjobb a tv-re és apa homlokára lőni.
> Mindkét helyen ott marad.
>
> - ha maszatos a gyerek szája, és nyúlnál felé a tömött
> buszmegállóban, az a kezeit a feje fölé rántva jajveszékel, hogy
> anya ne üss meg. . . mindezt úgy, hogy soha egy taslit sem kapott.
>
> - csak akkor hagyd abba a telefonálást, ha a gyerek esését látva a
> vér is folyik.
>
> - le lehet dobni a csillárt egy párnával.
>
> - a legjobb móka a sütőbe bemászni.
>
> - márpedig a pókember jelmezben kell bölcsibe menni 3 napon át. És
> fürödni is abban kell!!
>
> - egyedül menni 2 gyerekkel a közértbe: mindkettő a bevásárlókocsi
> ülésében akar utazni.
>
> - a parkolóban, amíg az egyiket kiveszed és átmész a másik oldalra,
> hogy kiszedjed a másikat is a gyerekülésből, a már szabad gyerek
> eltűnik az autók közt.
>
> - mielőtt a kasszához mész, pakold ki a kotongumikat, a
> konzervnyitót, a műanyag vájlingot, az Action Man babát, a
> kisautókat egy félreeső helyen, meg mindazt, amit nem te tettél a
> kosárba.
>
> - 2 gyerek a kosárban olyan, mint 2 polip. Amit a karjuk elér, azt
> megragadják.
>
> - eddig nem hitted volna, hogy egyszer valaki a szemedbe nézve fog,
> tág orrcimpákkal, nagyokat nyögve szarni, fátyolos tekintettel.
> Mindezt szégyenérzet nélkül.
>
> - nem tudod megmondani, mikor volt utoljára leengedve a hajad.
>
> -2 év után azon gondolkodsz, hol az emberi türelem határa.
>
> SZÓVAL, JÓL GONDOLD MEG. [/b]

Andi

Kép
andykamama

Sziasztok itt is!
Andi!Ez nagyon jó és hosszú is!
Jó szorakozást mindenkinek a talihoz!!!!!!!!!!
Mindenkinek jó hétvégét!

Vea

Kép
vea

Szerintem nem kell összeirogatni ki jön,ki nem,hanem várunk egymásra egy picit,aki nem érne oda,az jöjjön Mandalába!Hmmmmmmmmm?

Andy!
:D

Azon gondolkodom,hogy biztosan sok dologra kapunk választ Ráheltől,egymástól,így nagyon elméláztam egy spirálfüzeten....jegyzetelni :oops: :D ...nemám elszéll valami fontos az agyamból!!!! :roll: :shock:

Árkád-járatra megyek..ha valaki belekönyököl a pocakomba,visszakönyökölök,az biztos :evil: ...lehet,hogy valami könyöklésálló mellényt kéne kifejleszteni :wink:

Pussz nektek

KépKép
f.nóra
Győr

Andy, én ezt már ismertem, de most megint könnyesre nevettem magam. :D

Mi is megyünk szerdán (zitával).

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Nóri, mi tegnap du. mentünk el az Árkádba...
Elég hamar elegünk lett, és bevallom, kifelé már nem érdekelt, kinek a lábára tolom rá a babakocsit... :(
Majd egyszer egyik délelőtt körülnézünk a kiscsajommal, amikor remélhetőleg sokan dolgoznak és még többen vannak iskolában. :)

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Nóra igazad van, szerintem sem kell összeírogatni kik jönnek. A Mandalába nem kell helyet foglalni, gondolom délelőtt 10kor befér 20 kismama :lol: .
Fényképezőgépet hoz valaki?

Más: az Árkádban említette valaki (talán Ponger?), hogy vett kismama-nadrágot. Én nem találtam a H&M-ben sehol kismama ruhákat. Hol keressem?

Kép
babancs

Visszaolvastam Neubi írta a C&A-t. Gondolom az emeleti részen vannak a kismamaruhák. Na oda nem mentem fel, mert nem működött a lift belül. :lol: Amúgy a C&A tényleg nagyon jó, tök olcsón vannak a ruhák, meg a fehérneműk is.
A H&M-ben meg annyira aranyos gyerekruhák vannak elfogadható áron. Tényleg van ez a 3 body-s csomag, és tök jó erős anyagból van. Gondolom nem utolsó szempont, hoy pár mosást kibírjon. :D
Egészen kicsi babának olyan ötletes együttesek vannak. Jó sokan álltak a gyerekruházati részen a pénztárnál, látszik hogy népszerű.

Kép
babancs

Sziasztok!
írtam egy hosszú üzenetet és én kuka nem mentettem el, de nem sikerült feltöltenem, így elveszett az egész... :evil:

babancs! Sajnos a tesóm kint Ausztriában vett a H&M-ben kismama nacit, nekem az Árkádban viszont nagy csalódás a H&M szerintem nagyon drága!!! és tényleg nincs benne kismama cucc, csak a C&A-ban van! AZ viszont nekem nagyon tetszik. A Benedeknek szuper farmert vettem 1990 Ft-ért, egy Thermo bélelt farmernacit 2200Ft-ért és egy pulcsit 1450 Ft-ért, mindegyik Palominos. Na ezeknek nagyon örültem!!!

Holnap délelőtt viszont visszamerészkedek mert nincs téli cipőm ezért teszek egy kört még, sok helyen van leértékelés.
ponger

farkasbogi!
Tegnap este a neten szoptatós pizsama után kutattam nagy bőszen, de nem nagy a kínálat, 1 kérdés: azzal nem foglalkozol?? nem tudsz esetleg beszerezni?

Sajnos én a hálóinget nem szeretem, a végig gombos pizsamán pedig a nagy rohanásban az ordító gyerek miatt, mindig leszaggattam a gombokat, anyósom varrogatta vissza őket...
Szóval most elhatároztam, hogy veszek magamnak szoptatós pizsamát!
Ezen az oldalon találtam olyat ami nem horribilis áron van és tetszik is:
http://www.christinamoda.hu/shop/list.php?katid=83&PHPSESSID=2a35dcd4eb2a5bf40a0700bb917664b6
ponger

Sziasztok!

Ponger!

Szerintem nem lesz gond.
Ha priviben megadod a méreteidet, a varrónőm fillérekért megvarrja Neked. Vagy legalábbis nem 7000-ért.
Majd megmondom milyen méretek kellenek, jó?

Hangolka!
Most nézem, hogy Tartózkodási hely: Győr-Tét.
Te téti vagy? Mert én igen!

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Farkasbogi Szuper!!!! :lol:
este írok bővebben, de most sajnos nem tudok... a Benedek húzza a kezem a gyerekszobába!
A fazonokat akarom leírni miket találtam! :wink:
SZia
ponger

Sziasztok!

Andi! Bőgve nevettem! Szuper volt, hogy ezt leírtad! Ma úgyis olyan semmilyen volt a kedvem, de ez most feldobott! :D

Bogi! Itt lakunk Téten, de gyárilag kazincbarcikai vagyok. Téten 5 éve élünk. Te itt is élsz?

Szila

KépKép
KépKép
hangolka

Hello lányok!
Örülök, ha nektek is jó kedvetek lett a fenti írománytól, azért másoltam át. Nekem a végére már a könnyeim folytak.

Egyébként nem a helyfoglalás miatt gondoltam a szerdai névsort, hanem egyszerűen csak kíváncsi lettem volna, hányan leszünk. De majd meglátom. :)

Andi

Kép
andykamama

Andi!!

Én ki is nyomtattam, a nővérem is had tanuljon, jópárat felolvastam a páromnak is, nagyon jókat nevettünk rajta, 2-3 kedvencem is lett közülük! :D

A poén az, hogy a többségét személyesen is átéltük...
ponger

Sziasztok!

Tünde!
Jó,hogy neked volt babakocsid az Árkádban,én esernyővel csaptam volna szét legszívesebben egy-két cicamica fejét."szegények nem fértek el a csomagjaikkal a Baross utca méretű folyosón :evil: ...bár most nem voltak olyan sokan,mint kezdéskor,de engem megtalált a tömeg :roll:

Holnap megyek dokibához és ha minden igaz,végre lesz videofelvételem Márkról :D ...és persze megerősítést kapok,hogy fiú a kis szentem.Apa már alig várja,hogy ő is lássa úszkálni ....

Mennyi idő kell az afp-nek,hogy végre megjöjjön????Már hülyét kapok a várakozástól!!!! :roll:

Na,megyek pihizni.Vendégek voltak nálunk egész hétvégén és toppon kellett lennem non-stop. :shock: ...eléggé kipurcantam :(

További szép estét mindenkinek!!!

Pusssz
Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Na megjöttem az Árkádból..a C&A-ban tényleg vannak kismamagatyók. Ugyan nem sok, de azért van egy-két fajta. Főleg inkább sportosak. Persze én télit, meg elegánsabbat keresek..
Árban 7.000-12.000. A New-Yorkerben meg találtam nagyon jó szabadidő-nacikat, ami nagy hasra is kényelmes lehet.
Holnap benézek az Árpád úti angol turiba, állítólag új árut hoznak és szoktak lenni kismama-cuccok is.

Kép
babancs

Nóri!

Az afp eredményéről csak akkor kapsz értesítést, ha nem jó, egyébként a védőnő kapja meg. Annak örülj, ha nem kapsz levelet.

Babancs!

Nekem is sikerült kismamanacit (farmert) vennem a C&A-ban, nagyon tetszik. Ha elegánsabbat szeretnél, a földszinten a bejáratnál lévő Modesztában láttam jókat, drapp ill. szürke kockásat. Az ára 7000-8000,- Ft között van. Egy ilyet majd én is szeretnék venni, 18-án osztálytalálkozóra megyek.

Szia mindenkinek! Lívi

Ui: Én lejelentkeztem Ráhelnél!

Kép
Kép
v.lívi

Farkasbogi, Hangolka!

Mi is sokat járunk Tétre, a sógornőmék tétiek. Anyósomék Gyömörén laknak.

Andi!

Köszi, hogy ezen a zord napon színt hoztál az életünkbe. Elnézést a kifejezésért, de halálra röhögtem magam.

Pussz

Kép
Kép
v.lívi

Sziasztok!
SZia farkasbogi!

Bemásolom azokat a fazonokat/megoldásokat amik nekem tetszenek és praktikusak lehetnek. (élőben még nem láttam és nem próbáltam egyiket sem)
Ha valami jót kitaláltok a varrónőddel szerintem S, M, L, XL méretekben még a webáruházadban is nagy újdonság lehetne! nem? :wink:

Kép Kép szoptatós pizsama
Kép
Kép

Remélem látszódnak a képen. Tulajdonképpen 3 féle megoldást találtam.
ponger

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?