Új privát üzeneted érkezett!

Jelentem, MEGSZÜLETETT!!! NAgy visítás, sírás árán, de már megvan a 3. fogacska is, a jobb felső 1-es. Pár nap és a bal ismeglesz gondolom, mert nagyon duzadt már az is. Most elaludt, de még most is sóhajtozik!
Megyek is, mert ma még ebédet nem főztem!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Sziasztok

Gratulálok minden hóforduós babának, és minden új fogacskához!!

Na tessék leülök írni, erre felébred a lányom.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Túl sokat nem írtatok!!!!Irgum-burgum.
A szemészet:időpontra mentünk, így csak fél órát kellett várnunk és csak 1 órát tartott amíg bent voltunk!!!! :shock: :shock: :shock: Szonira olyan büszke vagyok, hogy azt el sem tudom momndani!!!!!!Bementünk simán elé ült a gépnek ami elé kellett, nézte amit kellett úgy ahogy mondták neki.AZtán képeket mutattak neki:ház, hajó, madárka ezt itthon gyakoroltuk.Közelről és távolról kicsiben és nagyban.A végére kicsit megmakacsolta magát amikor egy nagy papíron kis képeket mutogatott a nő, de azt is mondta!!!Aztán ilyen nem tudom hány dimenziós kis táblán is megmutatta , hogy mi hol van és végül megint egy gépben nézelődött, az utasítások szerint, meg is jegyezte a doktornő, hogy szófogadó gyerek!!!!! :lol: No erről tudtam volna mesélni... :wink: :wink: Zsombinak pupilla tágító szemcseppet adtak, majd negyed óra múlva őt is megvizsgálta a dokinő, közben 1 koraszülött babát ment el megnézni, mikor ezt mondta összeszorult a szívem!!!! :( De minden rendben van az összes gyerekünkkel.Ennek örömére kb. 2 év múlva kontroll. 8)
Ja, de mindez előtt gyalog elmentünk felmarkolni az autót, mert a kipufogóját kicserélték.Majd szétfagytunk, mint a vándor cigányok úgy mentünk.Aztán beugrottunk Zsombi ebédjét megmelegíteni apa melóhelyére, aztán rohantunk a szemészetre épphogy odaértünk, aztán mentünk zippzárt cseréltetni, aztán immunerősítőt venni a manóknak télre(Edit megvan a cucc :wink: ).Úgyhogy csak ennyi volt a mai nap.
Hogy emlékszem a hónapfordulókra????Ennyit csak megtudok jegyezni!!!!Különben név-és szülinapokban is én vagyok a memóriabank a családban. :D

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 

 
 

Edith, gratulálok a 3. fogacskához! :P

Márti, milyen immunerősítő?
Örülök, hogy minden rendben volt a szemészeten. A viselkedésről meg csak annyit, hogy akkor talán nem is vagy rossz anya? :wink:
Az, hogy otthon hisztizik, azt külön neked produkálja. De látod milyen aranyos, ha kell! :lol:

És, hogy milyen hideg van ma, az Ádám nem a WC ajtót vette magára, hanem a habtapit. :lol:
Kép

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Barbi:most meg bíztatsz drágám???? :shock: Én már nem tudok kiigazodni rajtad!!!!
És te milyen anya vagy, hogy még a lakásban is fázik a gyereked???!!!! :shock: :roll: Nem semmi!!!!
Immunerősítő:http://www.energy.sk/hu/vyrobky/ostatni.asp
Itt tudod megnézni a Flavocel az, én vettem a manóknak, Edit is kért.Kedden fogom tudni az adagolást és ami jó bennem, hogy 4500 helyett 3500-ért tudom megvenni(150 db tabletta)!!!!! :lol: :lol: :lol: Ha érdekel szólj!!!!A természetgyógyászunk ajánlotta, és ő eddig mindíg jókat mondott én hszek neki.

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 



Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Márti: ez a szemvizsgálat kötelező a kisbabáknál? Én eddig csak koraszülötteknél hallottam.

Barbi: milyen hatalmas Ádám! :D

Szandi ma megint negatív evési rekordokat döntöget. Nem is értem mitől hízik?! :shock:

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Szia Edith!

Hát én nem tudom lekapni a kiscsajt az éteren keresztül.... :lol:
De te reggel felraktál már egy képet amin csücsül a drága,és arra írtam milyen szépen ül! :lol: :roll:

Pusz

Timi
timiban
 
 


Zsuzsi:nem kötelező a szemvizsgálat, csak Szoni könnycsatorna elzáródással született, ezért kellett kontrollra vinni.Zsombi szeme pedig behúz vagyis bandzsít a körzeti doki szerint!!!! :shock: De ez nem így van, semmi baja egyiknek sem. :wink: :lol:
Gratula a fogacskákhoz....nekünk már sose lesz, de ha lesz azt sem merem majd mondani :oops: , csak ha a fiam már belém méllyeszti a fogát!!!! :wink: :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


SZiasztok!

Barbi!
Több homeós szert is tudok neked mondani, ha leírod, hogy milyen tünetei vannak Ádámnak. Pl immunerősítőnek én az echinaceaD6os golyócskákat adom. Minden második héten 1 héten keresztül napi 2x5 golyó.
Nálunk még az átmosás is bejött a szörcsire. A sterimárt odatartod az egyik orrlyukhoz, a másiknál meg leszívod a trutyit meg a folyadékot. Nem kell túl sokáig csinálni, majd jöhet a másik oldal. ezután nagyon tuti az orrcsepp, amit a doki írt fel. Egész éjjel jól volt. Vagy van egy kamillateás orrcsepp, ha érdekel leírom. :D

Edit!
Hát, a hozzátápink az kicsit lassan megy. Ma már benyomott kb 50 milit az alma-körtés frutapurából, de eddig valahogy nem aratott semmi se nagy sikert nála. :D:D Evett már almát, barackot, meg a héten körtét. A következő a rizs lesz, vagy a kukoricakeményítő, ha lusta leszek főzni, mert vettünk üveges hamit. :D:D

Edith!
Mondtam én, hogy tud ügyes csajod van! :D:D:D

GRATULA A HÓFORDULÓSOKNAK!!! :D

Márti!
Látom, te is reggeli elmélkedő vagy. :D:D Nagyon édes az,a mit leírtál! Én úgy tanultam pszichológiából, hogy a gyerekekenk, amíg nem jönnek TÉNYLEG rá, hogy nem vagyunk tökéletesek, mi vagyunk az etalon, a LEG csupa nagy betűvel!!!! Szóval akármit is csinálunk, nem tudunk "csak" anyák lenni, mert az ő szemükben tökéletesek vagyunk. Egy darabig. :D Én úgy vagyok ezzel, hogy az ezotériában mi választjuk a szüleinket, tahát őket akartuk magunknak. Én ezért nem tudok anyumra sokáig haragudni. Persze a pillanat heve, az nagyon tud ütni. (talán most 1 dolog van,a mit nehezen emésztek, de remélem most már lassan túllépek rajta, csak nehéz) És remélem,hogy én úgy fogom csinálni a dolgokat, hogy Hanna úgy érezze majd, hogy jól válaszott, amikor mellettünk döntött! :D

Megyek, mert jó fáradt vagyok! :D Jó vásárlós, sétálós napunk volt ma. :D

Jó éjszakát nektek! :D

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Márti, azért tudod, hogy szeretlek! :P
És a gyógyszert hogy adod be neki?

Eszti,
egyenlőre csak annyi a gond, hogy 2-3 hetente elkezd szörcsizni. De nem olyan vészes, mert porszívózni alig van mit, és talán napi 2x kell elővenni. (napközben szintes semmi gond, még alszik is rendesen, csak az éjszaka kiborító)
A dokinénink szerint, a fogzásnál legyengül az immunrendszer, és ezért jön mindenféle baci, többek között a szörcsizés is.
Na, ezen kellene valahogy változtatni, mert eddig ugye a fogzás miatt aludt éjjel baromi keveset, most meg levegőt sem kap.
Ja, és jó lenne valami turbósító télre is, ne kelljen hetente dokihoz járni.

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Zsuzsi,
az Ádám most 71 cm. De nem lesz alacsony az tuti.
A Szandi pedig, ha hízik rendesen, akkor olyan nagy baj nem lehet. Nem? Biztos elég neki az a kismadárnyi kaja. :lol: Ha nem látsz rajta semmi jelet, hogy beteg lenne, akkor szerintem nincs gond.
Nekem azt mondta a dokinéni, mikor az Ádámot hazahoztuk a kórházból, és ugye úgy adták ki, hogy úgyis vissza fogjuk vinni, mert nem fog enni, :evil: hogy bízzak a gyerekben, eszik annyit, ami neki elég. Hol többet, hol kevesebbet.

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Csajok!

A 4. fog fele is meg van!!!! Szar ügy, mert még a felső bal2 és jobb2 is látszik, úgyhogy már csak pár nap. De ez még nem elég, a felső szemfogak is brutál duzzadtak!!!!

Márti! Köszi a bogyót!

Addig jó, míg nincs fog, mert ha egyszer elkezdődik, nincs megállás. És legalább nem kell félteni, hogy kitörik vagy elromlik.

Nálunk 1 évesen van kötelező szemvizsgálat.

Márti! Vettem Viburcol homeó kúpot. A tájékoztatóra rá van írva a mentol, fogkrém stb, szóval a szokásos. Én csak azt nem értem, hogy ez kúp, mi köze az evéshez, fogmosáshoz? Van valami infod?

Zsuzsi! Mekkora Szandi súlyra és centire és mennyit gyarapszik?

Ma megmértem a kiscsajt, kereken 8000 gramm!

Barbi! Nálatok hány ok van, hogy kabátban nyomultok? Ádám nagy szívtipró!


Na lépek, jó éjt!

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Eszti: ha tényleg így van, ahogy írtad és mi választjuk a szüleinket, akkor én nagyon jól választottam. Remélem ezt majd a Szandi is, elmondhatja rólunk.

Edit: Szandi 5 hósan 7 kg volt és 64 cm most 7520 g és 66 cm, jól fejlődik ezzel nincs gond. De te is tudod, milyen rossz, amikor nem esznek a lányaink.
Mai adag: reggel 180 ml tápszer, 12-kor 140 ml főzelék, 15-kor 2x-re sikerült beletömni 100 ml tápszert, 18-kor 140 ml gyümölcs, 21-kor 140 ml tápszer itt aztán beájult. De az előbb félálomba még beletömtem 70 ml. Szerintem azért ez elég kevés.

Barbi: jó hosszú Ádámkád, de ez látszik a képeken is. Szotyi meg van még?

Márti: a könnycsatorna elzáródásnak milyen jelei vannak?

Na megyek alukálni. Remélem a kishercegnő ma is végigalussza az éjszakát. Bár már annak is örülök, ha hetente egy éjszakánk nyugodt.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Sziasztok,

Gyarapodik a családunk. Unokatesóm ma délelőtt 10 óra körül anyuka lett, a picit Rékának hívják, 3150 gramm és 54 cm a főbb paraméterei, normál módon jött a világra, és hajas baba.

Estére Julcsinak kimenője volt/van, a barátnője holnap utazik vissza Londonba. Én meg itthon kiakadtam: a lányok vidáman játszottak, egymást fröcskölve ugyan, de hagyták fürdetni magukat, még Livi sem álldogált fel a kádban, öltözés közben egymáson rötyögtek, utána benyomták a full adag tápszert, és miután letettem őket, 2 perc alatt elaludtak, és azóta sem sírtak fel egyszer sem...

Mit csináltam rosszul? :wink:
Vendég
 


Tudom miért vagyok ébren...bla-bla-bla....mindjárt megyek aludni csak bekukkantottam :lol:

Edit:nekünk nincs homeós fogkrémünk, de én úgy tudom, hogy ha előtte és utána fél-fél órával nem iszol, nem eszel, nem mosol fogat akkor nincs gáz.
De ezt találtam így hirtelen:
A homeopátiás szereket ne tegye televízió, számítógép, rádiótelefon, mikrohullámú sütő, hűtőszekrény közelébe (és hűtőszekrénybe), valamint tűző napra! Ne tárolja olyan tartóban, amelyben előzőleg más homeopátiás szert, más gyógyszert vagy gyógynövényt tartott!

A golyócskákat lehetőleg ne érintse kézzel!

A golyókat szopogassa el, mert a hatóanyag a száj nyálkahártyájáról jut be legkönnyebben a szervezetbe. A szétrágás, lenyelés csökkenti a hatásosságot.

Hirtelen kialakult, akut betegség esetén a golyókat kevés tiszta vízben fel lehet oldani (fém eszközt ne használjon!) és körülbelül fél óra alatt elkortyolgatni. A kortyokat lenyelés előtt tartogassa a szájában kicsit.

Csecsemőknek műanyag kiskanálban, kevés vízben feloldott golyócskákat lehet adni.

A legjobb hatás érdekében a golyók bevétele előtti és utáni fél órában az evést, ivást, cigarettázást, kávézást, más gyógyszer bevételét, a (mentolos) rágógumizást lehetőleg kerülje!

Fogmosáshoz lehetőleg mentolmentes fogkrémet használjon vagy tartsa be a "fél óra" ide-oda javaslatot (lásd fent)!

A kezelés ideje alatt kerülje az illóolajok használatát! (aromaterápia, gyógycukorkák).

Csökkentse vagy ha teheti hagyja abba a dohányzást, a kávé- és kólaivást


drev:gratulálok a pici lányhoz!!!! :lol: :lol: :lol:
Látod milyen rendes lányaid vannak, nem akartak kikészíteni, hogy máskor is bevállald őket és a Julcsi dejózhasson!!!!!! 8) Vagy most a te válladat kéne veregetni????? :shock: :roll: Nem mondod!!!!! :shock: :wink:

Zsuzsi drága szerintem nem eszik keveset a lányod:kicsifiam mostanában reggel 180-200 tápit eszik, tejpépet azt mondjuk benyomja én 180 ml vízből csinálom+gyümipép, ebédre mostanában ritkén eszi meg az egész Via pohárral az kb. 250 ml van hogy csak a felét, gyümiből is 230-300 ml-t eszik de azt sem mindíg és vacsira 100-150 a max. mostanában.És ő fiú ugyebár :lol: és méretileg is van külömbség, de ő ennyivel jól lakik!!!!!AKkor a Szandi sem éhezik szerintem!!!!Nyugodj meg és bízz a lányodban!!!!! :wink:
Künnycsatornaelzáródás:ez végülis nem elzáródás, hanem még nem nyílt meg, de így hívják.Szerintem csak újszülötteknél lehet és onnan vehető észre, hogy be van dagadva a kis szeme ott ahol a könnycsatorna van.Szoninak átkellett mosni 2x is, de lehet vele várni és maszírozgatni.

Jó-jó megyek vissza az ágyba :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Eszter:azt én is tudom, hogy a lélek választja meg a szülőket ahova le szeretne születni, de én attól még nagyon tudok haragudni anyámra, hogy olyan amilyen, most nem fejtem ki.Igaz én választottam, de vagy rossz döntés volt, vagy ebben az életben az az életfeladatom, hogy egy ilyen anyával szembesülve is megtudjam teremteni a saját anyaságomat, a kis családunk boldogságát.
Én akkor sem szeretném, ha LEGnek látnának a gyerekeim!!!És ez amúgy sem nekem szól személy szerint hanem a gondozójuknak, aki nap mint nap velük van.Mert ha a párom maradt volna velük itthon, akkor szerintem őt favorizálnák.

Zsuzsi:látod, szeretnéd ha a Szandi egyszer majd azt mondaná, hogy milyen remek szülei vannak.És akkor te nem érzed magad anyának?????? :shock: :roll: Szerintem megteszel érte mindent amit tudsz, csak túl sokat gondolkozol és keveset mozdulsz ki otthonról!!!! :wink: TE JÓ ANYA VAGY!!!! :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek, itt lehullt az első HÓ. Sőt, még most is jól havazik. Kb. két-háromujjnyis réteg rakódott már le. Krisztának mutattuk, de nem hinném, hogy felfogta, hogy valami megváltozott tegnap óta a kilátásban. Vagy legalábbis nem tudtunk rájönni, hogy érzékeli-e.
Az éjszakánkról csak annyit, hogy megéhezett a drága fél 1-kor, és ha nem adtam volna enni neki, akkor tutti, minden 10 percben ébresztett volna. Így fél 1-től 6 óra 10 percig egyhuzamban!!! aludtunk. Még meg is ártott nekem! :P
Ezenkívül a húgom tegnap (ismét) melírozta a hajamat, most sokkal jobb lett, mint múltkor, mert most már tudtuk, hogyan kell eljárni, pontosabban, de a képek, amiket csináltam magamról nem sikerültek. Legalábbis a frizkóm nem látszik rajtuk rendesen. Cserébe két képet teszek fel, amit ma reggel készítettem Krisztával! :)

Anya és lánya: :)

Kép :)

Csikipuszi:

Kép :D

Timi: Tudom, hogy te a csücsülését dicslérted meg Krisztának, én viszontépp arra céloztam a fényképezéssel, hogy Krisztát köszöntendő egy olyan képet tettél fel, ahol egy baba játszik a játékokkal. És én épp azelőtt való este "dugtam be" Krisztát abba a hatalmas dobozba, ahol a plüssállatokat tároljuk, hogy dorbézoljon kissé. :D Én erre értettem a dolgot. :D :D :D
Különben (visszatérve a régi témára) nagyon igazad volt, hogy a múltkori vérzésem meghaladta a köztes fogalmat, mert most hét elején a normál mensim 2 nap alatt lejárt, ez kellett volna legyen - persze, hogy még ennyi sem kellett volna - két hete. NA, de most már mindenképpen lejárt. Vasárnap kellene megkezdenem a következő levéllel, de lemondok róla. Marad az óvszer. Áprilisig. :wink: :oops: :lol:

Zsuzsi: Szerintem sem eszik keveset Szandi. Annál többet kriszta sem eszik meg!!! A főzeléket és a gyümölcsöt ml-ben eddig még sosem mértem, de ma meg fogom, jó? Tápiból pedig ritkán eszi meg a 180-200-as adagot, a 130-160 ml a megszokott nála. Ezlrt is eszik tápit napjában 3-4-szer is. Úgy tudom, hogy egyéves koráig napi minimum 500 ml tejet meg kell ennie. Bár ma reggel megevett kb. 180-at és kíváncsi is vagyok, meddig bírja vele.
Az a helyzet, hogy a mi tápszerünknél nincs 2-es vagy 3-as. És azt figyeltem meg, hogy hiába eszik meg egy normális adagot belőle, másfél, legjobb esetben 2-2,5 óra múlva ismét megéhezik tápi után is. Ezért most teszeünk egy próbát a Milumil 2-essel. Ez valamivel drágább, de ha beválik és nem éhezik meg olyan gyorsan, akkor inkább ezt vesszük, mert nagyobb a kalóriatartalma. És úgy néz ki, hogy jó, mert már 3 órája ette a 180-at, de még semmi jelét nem mutatja az éhségnek.

Márti: Azt hiszem, fölöslegesen aggódtam a huppanások miatt. VAlahogy már most nagyon ügyesen csinálja kriszta. Igaz, tegnap ülésből eldőlt és megütötte a fejét a radiátorban, de véletlen volt! (Most aztán gyalázhattok engem is rossz anyaságom miatt! :) :P :P :P :lol: :lol: :lol: ) Tegnap, amikor először ült fel, akkor is eldőlt, és már láttam magam előtt a nagy KOPP-ot, a csajszi viszont ügyesen a vállára ereszkedett és onnan hanyatt. Ügyesen felfogta az esését. És állásból is popsira huppant vagy egyszerűen visszaereszkedett térdre.
Szóval büszke vagyok rá, ugyanakkor meg is vagyok lepődve rajta, de azért állandóan a sarkában vagyok, ha szükséges, közbe tudjak lépni! :)

Na, megyek, lássam nem hagytam ki valamit? Ti is írjatok! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Jó reggelt!
Hetek óta az első nyugodt éjszakánk volt! :lol: 3x kelt, de akkor is csak a cumiért. Persze éjfél körül mikor betakartam észrevettem, hogy tiszta pisi a ruhája, úgyhogy gyorsan átöltöztettem. De a drága szépen visszaaludt. :wink:

Ééééééééés, megint lehet röhögni!
Felébredtem, hogy nyöszörög, és mivel az István is aludt, így nem a szokásos "vetődéssel" mentem az Ádámhoz, hanem megkerültem az ágyat. De valahogy nagyon eltájoltam magam. :wink: Az ággyal szemben van egy polcos szekrény, rajta könyvek, tv, és az ágy mellett a kiságy. Hát nem tudom hogyan, de a tv-nél kerestem a kiságyat. Ott volt előtte egy szárító, rajta az Ádám plédjei, mindent lesöpörtem, kerestem a gyereket. :lol:
Már nem emlékszem, mikor jött a "megvilágosodás", hogy nem jó helyen járok, de végül megtaláltam a nyöszörgő gyerekemet. :lol:
Szerintem még egy hónap a fogzás miatti nemalvással, és én leszek az első, aki beutalót kap a hegyre. :lol: Tudjátok, abba a szép sárga házba oda a jó levegőre! :roll: :lol:

Árpi, nagy-nagy gratula az unokatesódéknak. Szép formás lehet a kislány, és a neve is nagyon szép. :P
Vigyázz, mert ha sokat sztárolod a csajokat, hogy milyen jól viselkednek veled, elég sűrűn fogsz velük egyedül maradni! :lol:
(bár én is úgy gondolom, ez most egyszeri jólviselkedés volt részükről, nehogy már az elején elijesszenek!)

Edit, az nem kabát hanem kardigán. És akkor adom rá, ha a járókában van, mert olyan nagyon a földön van az a szar, nehogy megfázzon.

Zsuzsi, szerintem az nem olyan kevés, amit a Szandika eszik!
Szotyikánk megvan, bár néha az őrületbe kerget, mikor jönne be a házba. De szegény, csodálom, hogy még nem ment el, mert a Susy leamortizálja. Ugrál a hátán, rágja a lábát és csak azt hallom, hogy sír a macska. De ha éppen nem a kutya kezdi kínozni, akkor ő megy oda. De nagyon jó barátok, nagyon aranyosak.

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Edit: Gratulálok a 4. félfoghoz! Szerintem mi is hamarosan gyarapszunk ismét! :( Szép a Virág baba súlya. Én is mértem Krisztát tegnapelőtt: 8340 g és 73 cm. Ha így folytatja még topmodell lesz a magassága szerint! A súlya meglepően megnőtt, mert az utóbbi 3 hónapban csak kb 350 g-ot hízott havonta, most pedig 770-et. De állítólag így van, néha megugorják magukat, néha meg szinte stagnálnak.

Árpi: Gratulálok a rosszul végzett munkádhoz! Csak így tovább! :)

Barbi: Képzeld, tegnap a húgom nézte a képeket, és azt kérdezte, hogy Ádám igazi baba? :shock: Mert olyan szép, hogy azt hitte csak baba! :) :) :) Pedig a "csak" babák nem fáznának annyira, hogy a habtapiba kelljen öltözniük, valóban! :P :P :P :P :P

Lányok, taliztok holnap? Vagy most nem jön össze? Múltkor ilyenkor javában folyt az egyeztetés!!! :)

Na, mentem! Dolgozni is kellene valamit! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Na, én már meg is tettem! :D Mármint a röhögést! :D
Te megölöd a döglött medvét, Barbi. Nálatok már a plédek is nyöszörögnek? :P :P :P :P :P Jó kis cuccaitok vannak! :) :roll: :roll: :roll: :wink: :wink: :wink:


Ne mondjatok semmit! :oops: :oops: :oops: :oops: Húztam innen! :(

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Barbikám:majdnem leestem a székről a 2 gyerekkel , mert ugye az összes manó itt trónol az ölemben!!!! :wink: Kérdezte is Szoni, hogy mi van, mondom neki , hogy nem találtad éjjel az Ádámot máshol kerested és ő is nevetett!!!!!A humorérzék is örökölhető????Vagy csak velem együtt nevetett!!!!????? :lol:

Edith:látod, milyen ügyes, pedig még csak most kezdett esni össze-vissza!!!!!Majd belejön és akkor már nem kell mindíg a nyomában lenned!!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Na, valami volt a levegőben, Virág is sokkal jobban aludt. Nem lehet, hogy a szél kisöpörte az ébresztő manókat? Vagy lehet, hogy nálunk a homeós kúp hatott???

Márti!

Tudom én, hogy mit kell tenni a homeós bogyókkal, de kúp esetében is érvényes a fogkrém, evés -ivás? Hát az nem a szájába megy!!! Na mindegy, a lényeg, hogy jobban aludt. Lehet, hogy anélkül is aludt volna? Ki tudja? De ébredt fél hatkor, most meg alszik. Mindegy, kivasaltam, így holnap azzal a tudattal kirándulok, hogy nem vár rám vasalni való. :)

Drew: Szerintem is csak csali volt a feltűnő jóság, hogy legközelebb is szívesen vállalkozz a vigyázásra! Ügyes vagy, le a kalappal előtted, az én férjem is a sárga házban kötött volna ki.

Barbi! Bocsi, ma lesz meg az új szemüvegem, ezzel meg vak is vagyok, hogy nem látom, hogy az kardigán. Miért mondod, hogy Ádám kopi? Szerintem nagyon szép szőke haja van.

Edith! Ügyes a lánykád! Nálunk is kb. ennyit eszik tápszerből, de a 2-sel se bírja tovább. Szerintem csak megszokás. Egyébként kell ám az energia ennyi mozgáshoz!
Itt tegnap orkán erejű szél volt, hó nem esett, de ma baromi hideg van. Jó a hajad!!

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Edit, nagyon szépen köszönöm, borzasztóan jólesett. :P

Edith, örülök, hogy a ti éjszakátok is kicsit jobban alakult.
Igen, szőke a haja, és már annyi van, hogy oldalt néha elaludta. :lol: De a fésűt még mindig csak játéknak használjuk! :wink: :lol:
A homeós cuccokkal kapcs-ban, már az első alkalommal is hatnak? Vagy kell pár nap hozzá?

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Ja, nálunk szakad a hó! :lol:

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


jajj most vettem észre,
az első mondat az Edithnek szólt, a második az Editnek. Lehet, túlságosan kialudtam magam? :lol:

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Barbi, nem baj, úgyis megértettük, miről van szó! :P :P :P :P Örülök, hogy jólesett, és hogy tudtam kedveskedni!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (Azért még mindig röhögök :D )
Különben én is meg akartam jegyezni, hoyg szerintem Ádám nem kopinyó. Túl sok haja Krisztának sincs.
Az előbb már kezdte megmászni a bent lévő autósülését! :shock: Az imént a lábaival a levegőben kalimpált míg kapaszkodott az ülésbe és természetesen szörnyen büszke volt magára. :D Majd erről is teszek fel képet, de még nincs a gépben! NA ismét az ülést használja támasztéknak!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Edit:szerintem az ilyen szempontból mindegy hogy hol jut ba a szervezetbe, csak hogy ne zavarja semmi a felszívódást az a lényeg!!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Húúú, jó korán keltetek! Eddig olvastam vissza. Na meg etettem, pelenkáztam, pakoltam...

Rossz evés: amikor Livi rossz evési stádiumban van, sokkal kevesebbet eszik mint pl. Szandi. A negatív rekord 20 ml volt és mindezt fürcsi után. Gondoltam majd jól megéhezik reggelre...aha, evett kereken 120-at. Ennek ellenére már megint jobb evő stádiumban van és szerintem ő ilyen. Néha eszik egy darabig rendesen, néha meg alig vegetál. Mégse látszik betegnek.

Barbi, téged öröm olvasni! Persze a többieket is de a többiek (nagyjából) normálisak. Legalábbis eddig még senki nem írta, hogy a nyöszörgő takarót akarta volna megnyugtatni. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Érdekes ez a feltevés. Homeós kúpnál ne egyél mentolosat a kúpbeadás előtt fél órával...

Livinek is könnycsatorna elzáródása volt. Hat hetesen vittem dokihoz, addig szurkoltunk és maszíroztuk.

Edit, basszus nem semmi Virágod. Nagyon belehúzott a fogügybe. Mitől fél, hogy lemarad valamiről? Holnap hova kirándultok? :wink: :wink: :wink: 8)

Kedves Drev! Hidd el, csak mázlid volt! :lol: :lol: :lol:

KépKép
kgiulia
 
 


Drev:viccet félre téve én azért nagyon büszke vagyok rád, hogy férfi létedre így helytálltál!!!!!!Persze ha a csajok nem ilyen ügyesek.....de ebbe bele se gondoljunk!!!!! :lol: :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


A múlkor rosszabb volt a helyzet, amikor Julcsi színházban volt, akkor nem csináltam rosszul, ezért a szokásos nyűgik megvoltak. Mondom én, tegnap elrontottam valamit...

Amúgy meg miért ne vállalnám be? Ha nekem jár a heti egy foci, Julcsi is kimozdulhat.
Vendég
 


Drew!

A férjemmel légyszi konzultálj arról, hogy mi jár egy anyának!!!! Légyszi-légyszi-légyszi!

Julcsi!

Virág le van maradva Barnabáshoz képest fogügyben, Barnusnak 8 hónaposan 10 foga volt, ehhez képest Virág sehol nincs még! :shock:

Hát Márti nem tudom! Virág úgyse eszik mentolosat, ez nem gond, a fogát sem mosom még fogkrémmel. De szerintem a mentol a gyomorban van, a golyó is oda jut, viszont a kúp hatóanyaga szerintem a belekben szívódik fel és kerül a véráramba. Na mindegy!

Barbi! Értettem ám én is a névcserét! Ezt Zsuzsófi szokta még, de azt is értjük!

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Ne tessék engem Drew-ozni, én drev vagyok, kicsi d-vel ráadásul... :lol:

Szerintem tök természetes, hogy egy anyának is ki kell szabadulni olykor. Apuka ilyenkor kedvére nézhet meccset, iddogálhat, aztán valahogyan a gyerekek is az ágyba kerülnek majd. Na jó, csak viccelelek! Tényleg természetes, hogy mindenkinek jár egy kis szabadság, kell a feltöltődés. Persze ilyenkor nem a szabadon lógó vezetékekben való kóbor áramokkal való ampertuningra gondolok.

Na, asszem elfáradtam...
Vendég
 


drev:szerintem is fáradt vagy már, nem baj majd otthon kipihened magad!!!!! :wink:

Edit:nem szeretnék kötöszködni, de akárhol szívódik fel így is úgyis a szervezet dolgozik rajta, hogy feldolgozza és gondolom ezt a folyamatot lassítaná vagy nem úgy hatna a szer...de nem tudom én sem. :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


drev, bocsi-bocsi-bocsi!

Tudod, csak délután lesz meg az új szemüvegem! :)


Márti!

Nem kötözködésnek vettem ám, azért kérdeztem Tőled, mert Te értesz a legjobban hozzá közülünk!


Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Sziasztok!

Mi a szösz? Egész délután nem írt senki? :shock: :shock: :shock: Ennyire megviselne mindenkit a hétvége?
VAgy nem tudtok belépni? Mert engem biza' nem engdett be egész délután, sőt még most sem.... :shock: :shock: :shock:
De kicseleztem. :wink:
Próbáljátok meg ti is máskor!
Bementem a Google-ba, ott meg beírtam azt, hogy hozzátáplálás - túró. Na, ekkor kiad két babanetes linket, az egyikre rámentem, onnan meg már egyszerű volt. Belépés, és már írtam is. :)

VAgy... ti mégis írtatok, csak itt nem jeleníti meg? NA, nem szeretnék eldicsekedni végülis a felfedezésemmel, hátha nem is olyan újdonság nektek! :oops: :oops: :oops:

Na, megyek, jó éjt mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Márti!
Én úgy gondolom, hogy mindennek meg van a maga oka. Ha már azt megtanultad anyukádtól, hogy milyen nem akarsz lenni, már az is főnyeremény! Én az anyósomtól iszonyat sokat tanultam, anyámtól se keveset. Anyum iszonyat énközpontú és hiú, az anyosom meg gonosz és pénzközpontú. Még a szülésemnél is azt kellett hallgatnom anyámtól, hogy "látom az unokám fejét, hallod?" Nem mintha nem én nyomtam volna kifele a csajt.... Az anyósom meg egy veszekedésünk alkalmával kiment és belerúgott a kuytámba, aki persze farokcsóválva ment felé, és azt hiszem 4 hónapos terhes voltam, amikor kifejtette,hogy szar anya vagyok, mert nem raktam ki az összes állatunkat az utcára, mert terhes lettem. És a görény bemászik a gyerek ágyába (ugye Triny olyan 30 centis) megharapja a gyereket, a kutya szintén és még meg is vakul a gyerek miatta, a madarak meg halálos kórt terjesztenek...
Nekem is lenne mit mesélnem. Amióta anyósomat ismerem, sokkal jobban értélekem anyámat, mert rájöttem,h ogy ő alapvetően a maga szintjén 200%ot adott nekünk.

Barbi!
Immunerősítők:
Oscillococcinum
Megelőzésre heti 1*1 tubus, megfázásnaál 1. nap 3*1 tubus, 2.naptól 2*1 tubus

Echinacea D6
napi 1*5 golyó 1 hétig, majd 1 hét szünet

Vitszont a tünetet nem eléggé írtad le nekem. Szóval ilyenek kellenek: milyen színű,a mit kiszívtok belőle? Mennyire nem kap levegőt éjjel? Szöcsrög, vagy szájon keresztül vesz levegőt?

Valamikor megyek majd Nancsihoz, mert nála van a fürdőkarikánk és viszem neki a homeós füzeteit és akkor te is meg tudod majd nézni. :D

Kb ennyi voltam megint, mert húúúz az ágy!

Jóéjt!

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Szép jó reggelt!

VÉGIGALUDTUK AZ ÉJSZAKÁT!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Illetve én 2x felkeltem, mikor hallottam, hogy mocorog, de csak betakartam és már aludtunk is.
Cserébe 1/2 6-kor úgy gondolta, hogy ennyi elég volt. Na jó, azért 1/4 7-ig visszaaludt. :wink:

Na, ki mit csinál ma? :wink: :lol: Ha kimentek valahova kirándulni, mint az Editék :wink: , akkor jó melegen öltözzetek fel. Az előbb kimentem a dögöket megetetni, baromi hideg van.

Eszter,
átlátszó színű a trutyi, és nem olyan sok. Nem a száján vesz levegőt, hanem csak szörcsög. De ha pl. este kiporszívózom, akkor az éjszakája nyugodt. Szóval nem olyan vészes, csak mégiscsak szörcsizik.

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Barbikám:örülök a pihentető éjszakátoknak!!!!
Mi itthon dejózunk ma, főzőcskézek meg ilyenek.Már rend van, úgyhogy csak kaját kell rittyenteni és kész!!!!! :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Tizenegyre megyünk lakásnézőbe Kispestre, aztán kiruccanunk egy kis hegyvidéki levegőt szívni. Farkasrét környéke lesz majd a célpont, mert a temetőbe is ki kellene nézni.

Vigyázzatok a tüntetőkkel, tessék kerülni inkább! A pesti Belvárost kerüljétek el.
Vendég
 


Eszter, ne haragudj, de én megvertem volna anyósomat, ha belerúg a kutyámba!!! Istenem, de jó (márcsak az anyós miatt is), hogy az enyém nem ennyire gáz. Az enyém, "csak" csupa jó tanáccsal szokott ellátni, de mindig szépen meghallgatom gyorsan átgondolom és mivel hamar rájövök, hogy hülyeség amit mond, finoman közlöm vele, hogy, nem. És éppen ezért egyre ritkábban okoskodik nekem. Szóval szerencsére az enyém nevelhető és nem ennyire gáz. Nem is tudtam, hogy anyukád volt bent veled a szülésnél. Lehet, hogy írtad, de nem emlékeztem. Ha nem gáz, hogy megkérdezem, miért alakult így?

Márti, otthon lesztek? Miért nem mentek kicsit csavarogni? Süt a nap. :wink: :lol:

Barbi, azt azért megkérdezném, hogy tuti, hogy a gyereket takartad be és nem a száradó nyöszörgő pokrócot? De jó neked az átaludt csak takargatós éjszakához. Akkor ma tessék sokat irogatni, hogy este legyen mit olvasnom. Vagy ti is mentek valamerre? :lol:

Képzeljétek a csajok már olyan 9 körül aludtak, erre fél 11 körül felkelt a Dorka és dajdajozott majdnem éjfélig. Értékeltem!
És ma szorítsatok megyünk lakást nézni. A tegnapi rémálom volt. Szépen felújított lakás volt, ottlétünk alatt kb. 8 csótánnyal... Hát erről ennyit.

KépKép
kgiulia
 
 


Julcsi, nagyon szorítok, hogy jó legyen a lakás!
Erről a szépen felújított, és tök gáz tudnék én is mesélni. Mikor a lakásomat vettem, szintén végigjártam ezt a kalamajkát. Voltunk egy helyen, olyan gyanúsan olcsó volt, na, már akkor kezdtem gyanakodni. Azt mondták, kicsit fel kell újítani. Hát nem is kicsit. :evil: Először szerintem a köjált (így kell írni?) kellett volna kihívni, mert olyan kosz és mocsok volt. Az ajtóban az üvegek kitörve, egy koszos rongy volt rárakva üveg helyett.
Mondta a csaj, hogy foglaljunk helyet, nem mertem leülni, nehogy odaragadjak valamihez! :lol:

Mi is tekergünk ma, miután megnyertem az autót mára, így szerintem kiruccanunk. Persze csak ha felébredt a királyfi délelőtti szuszijából. :lol:

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Sziasztok!

Julcsi!
Én is azt tettem. beleütöttem egyet a karjába. Csakhogy az ember lánya több mint 8 hónapos terhesen nem tud olyan hevesen mozogni.... És még tudnék ám mesélni róla naaagyon sok durva dolgot... 2 apró példa: havi 38ezret fizetünk neki+télen gáz számla, pedig Ádié a felső rész fele...(mindezt már 4 éve) Másik: Egyszer a szemem láttára akart baltával nekimenni Ádámnak, mert épp mérges volt rá... , ja már csak 1: azt is megígérte már, hogy ránkgyújta a házat... Jó család. :twisted:

Hááát, pont a szülés miatt haragszom anyura még mindig. Ugyanis Ádival megbeszéltük, hogy a véres résznál ő nem lesz bent, mert rosszul lesz. Mondtam, hogy sebaj, akkor úgy se gáz már, ha nincsen bent senki, mert akkor még úgy gondoltam,hogy nem 44 percen keresztül fogom kinyomni a csajt, hanem mondjuk 5. :D:D
A lényeg, hogy anyám bejött a kórházba, mert már nem bírt a seggével, és mivel Ádi nem jött be, ő úgy gondolta bejön. DE már a terhességem elején mondtam neki,hogy NEM akarom,h ogy bejöjjön, mert ugye felajánlotta. Erre nem beült, amikor mondta a doki, hogy na 2-kor elkezdünk végre szülni????? És hiába mondatm, hogy nem, ő azt állítólag nem hallotta! Persze... És után azt kellett hallgassam,h ogy neki milyen fárasztó volt, mert nyomta a fejem, meg milyen fantasztikus érzés bent lenni egy szülésen és egyébként is őőőőőőőő milyen ügyes volt.... Szóval kééééész voltam/vagyok tőle. Most már nem leszek annyira dühös rá, ha rágondolok, de még minidg eléggé indulatos vagyok az emléktől! :evil:

Nem irigyellek a lakás keresés miatt. Milyet szeretnétek? Az egyik jó barátom a Dunahousnál valami igazgató szerűség. Igaz, ő az újépítésűvel foglalkozik. Olyan is érdekelne benneteket?
De mindenképp drukkolok! :D

Eszter
Kép
Kép
vok
 
 


Sziasztok!

MA mi is itthon ülünk, legalábbis én Krisztával. István már elment a barátainkhoz dolgozni, nagyon remélem, hogy ma befejezik a villanyszerelést és többet nem kell mennie, mert már tele van vele a hócipőm. (csak hogy ne mást mondjak :x :x :x ) Amikor végre itthon lehetne egy napot zenélés nélkül, akkor megy másnak dolgozni. És köszönöm szépenért. Nincs ebben semmi baj, mert jóbarátaink, de mikor már több, mint egy hónapja a szabadidejének nagyrésze rámegy, akkor... NA, elég. Lejár és kész. Mondjuk őket is sajnálom, mert még májusban összeházasodtak, és még együtt, csak kettesben nem laktak. Kivéve a nászútjukat. Már elég idegesek is, a férj más helységben dolgozik, a nő egy harmadikban, így szinte csak hétvégén találkoznak, mert a nő az anyjáéknál alszik, mert az van közel a munkaheléhez, nem kell ingáznia. NA, de lényegtelen.

Anyóstéma: Eszter, nekem nincs kutyám, de én is talán belerúgtam volna anyósomba, ha ezt teszi.
Én csak annyit mondhatok, hogy ha mindenkinek olyan lenne az anyósa, mint nekem, akkor sose lenne baj anyós és meny között. (Én inkább apóssal állok hadilábon, de nem azért mert veszekszünk, hanem csak inkább egyáltalán nem találnak a nézeteink. Különben vele is nagyon jól kijövök. Ha nem érintünk olyan témát, ami kereszteződik a papi munkájával, akkor minden a legnagyobb rendben van. Istvánnal viszont nem mer vitázni, mert ő elintézi kurtán s furcsán.) Anyósom viszont egy roppant korrekt nőszemély, ha jönni szeretne, előtte mindig felhív. Legalábbis az esetek 95%-ában. HA valamit akar, elmondja, és hozzáteszi, hogy vagy megfogadom, vagy nem. És én nem vagyok gyáva bevallani, hogy sokszor megfogadom, amit mond, ha én is úgy gondolom, hogy helyes. NAgyon tiszta, pedáns asszony, de a szekrényeimben szerencsére nem kutakodik. Annál jólneveltebb, de azért szokott olyat csinálni, hogy tudod mi jutott eszembe, mit lehetne csinálni a balkonon? És akkor kimegy a balkonra, szerintem megnézni, hogy milyen ott a rend. Hát azt nézheti, mert az egyedüli tárolórész a lakásban. :roll:
Mindenről el lehet vele beszélgetni, nagyon talpraesett és nem földhözragadt, eddig még sosem szólt bele abba, hogy Krisztának miért nem adok ezt vagy azt. Amiért én mérges vaygok rá, és hamarsoan szólni is fogok érte az az, hogy nem beszél tisztán Krisztával. Dele ide, kici kincem, cemem dlága féne meg ilyesmiket mond, amitől én a falra tudnék mászni, és úgy látszik, nem kapcsolt, amikor indirekte mondtam, hogy arról olvastam :roll: hogy a babák már most kezdenek utánozni és úgy mondják majd, ahoyg hallják. (NA, pont most csenget. Röpke 11 és fél percet dumáltunk.) De legközelebb szólok neki vayyg kijavítom ha így beszél hozzá.

NA, elküldöm, de remélhetőleg még jövök! Azért mindenkinek gyönyörű hétvégét! Itt süt a np, havazik és szörnyen fúj a szél. A föld meg fehér mindenfelé. :) Tegnap egész nap karácsonyi dalokat hallgattam. :oops: :roll: :oops:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Sziasztok!

Barbi, ismét jót nevettem:)

Edit, tényleg szoktalak benneteket keverni? Bocsiiiii :)

Tegnap vendégeink votlak, ezért egész csütörtökön készültünk, pénteken meg főztünk, ettünk, jól éreztük magunkat:) Meg votlunk a hugomnál is babázni:)

Nagyon finomat főztünk a párommal:

Husileves grízgaluskával,
Sültcsirke laskagombával joghurtos mártásban,
Csokismuffin vaníliaöntettel.

Ha vkinek kell a recept szóljatok szívesen:)

Kata még mindig taknyos, vettek le neki váladékot, nincs benne semmi. Dokinéni szerint is a foga, de az ínyén nemigen látszik (amennyire meg tudtuk nézni) A posit csipi a kaki, pedig eddig sose volt vele gond, és keveset eszik:( Kb fele annyit mint eddig.

Bencét is le akartam vinni a dokihoz, de hát nincs itthon, lent van F.váron. Kértem neki hétfőre időpontot, utánajárunk a bepisilésnek...

Na pusz megyek romot takarítani:)

ZSu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Sziasztok

Délelőtt átugrottunk Budára. Nagyon jól éreztük magunkat, csak sajnos hamar el kellett jönnünk. :(
Az Apósomnak ma van a 60. születésnapja és ott kellett lenni. Már amikor megérkeztünk kiakadtam, az egész „nagy” család ott volt. Szegény Szandi kézről-kézre járt. Persze mindenkit végig bukott, mert ugye nem hallgatnak rám, és rázogatják kaja után.

Reggel nem takarítottam, most pótolom.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Sziasztok!

Visszatértünk a rokonlátogatástól, és az elmúlt fél órában - mióta Samu alszik - az elmúlt 3 nap termését olvastam.
Nyöszörgős takaró viszi a prímet! :)

Havazást mi is láttunk, Borsodban már csütörtökön, az odaúton is havazott, bár aztán szerencsére nagyon szép napos idő volt végig, jókat kirándultunk, sétáltunk Samuval. Ja, és elhagytuk az egyik ilyen túra alkalmával a tuti új bőrmamusz egyik darabját, amit Márti szerzett be nekünk :(
Samut apja vitte hordozókendőben, és egyszer csak közölte, hogy nincs meg az egyik mamusz - feltúrtuk érte az erdőt visszafele (apum, öcsém, párom és én), de nem lett meg - bosszantó veszteség, hordta vagy 2 napig :x
Szóval Márti - pontosan hol is vetted ezt a csodamamuszt? Elmennék és vennék egy újat. A fél pár pedig a mikuláscsizmája lesz - apukám ötlete :)

Anyóstéma: nekem nincs anyósom, sajnos a párom édesanyja korán meghalt, édesapja élettársa pedig szerencsére nem ült bele ebbe a szerepbe.

Most megyek, samu felébredt.
É

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


No, téves volt a riadó - Samu tényleg felsírt, de megint szundizik.

Vok, nem irigyellek az anyós miatt, nem lehet semmi a közelében lakni. Egyébként majdnem az én anyukám is bejött a szülésre, de a párom miatt nem szerettem volna, ha ő is ott van - ők ketten nem igazán jönnek ki egymással (pedig ha tudnák, mennyire hasonlítnak egymásra, de ezt persze egyikőjük sem látja be :) - a lényeg, nem vágytam arra, hogy ők ott valamin összekapjanak, vagy csak valami feszültség költözzön a levegőbe, így anyuval azt beszéltem meg, hogy csak a vajúdás idején lesz velünk. Így egész OK volt a dolog, bár szeretett volna végig maradni.

Egyébként én nagyon kellemesen csalódtam anyukámban mióta megvan a baba. Alapvetően szereti ugyanis, ha úgy történnek a dolgok, ahogy elképzeli, de a babanevelés terén iszonyú figyelmes, és ha tanácsot ad, akkor sem várja el, hogy azt megfogadjam. Nem is tanácsként mond dolgokat, inkább úgy, hogy ő mit is csinált anno, sokat mesél a gyerekkorunkról (és ez tök jó), de mindig hozzáteszi, hogy azóta egy csomó minden változott (pl. az egyes ételek bevezetésének időpontja tekintetében), és ha néha vigyáz Samura, mindig pontosan betartja az "kezelési utasításaimat".

Azóta végiggondoltam amit az előbb após élettársáról és az anyósszerepről írtam. Nem teljesen igaz, hogy nem viselkedik így, de nagyon finoman és jó értelemben. Pl. patchwork-özik, és gyönyörű takarót, játszószőnyeget, labdákat készített Samunak, amik elég sok időt vettek igénybe, és ha találkozunk, mindig rengeteget játszik vele, imád babázni. De ő egyáltalán nem ad tanácsokat, csak akkor mesél a saját gyerekes tapasztalatairól, ha kérdezem. Kicsit gondban is vagyok azzal, hogy majd hogyan hívja őt Samu, ha majd nagyobb lesz, valahogy nem illik rá a "mama". Valószínűleg azért, mert a párom egyáltalán nem tekinti őt anyunak.
Mesedélután vége :)
É

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Jól kipihentük magunkat!!!!Csuda jó napunk volt :wink:

Évi:örülök, hogy jókat kirándultatok annak kevésbé, hogy elveszett a mamusz, de valószínű megint megyünk hamarosan, mert Julcsival egyeztettem azügyben , hogy jó kis felsőket vettem ott- nőciseket, most nem babaholmiban utazom-(500 ft) és érdekelné a dolog, úgyhogy akkor felvehetem az új mamuszra a rendelést????!!! :lol: :wink:

Az én anyám is akart jönni a szülésre, de én nem vágytam rá, így nem is szoltunk neki, csak mikor már kibújt a manó.AZ más lett volna ha kórházban folyik a dolog, de a szülőszobába akkor sem engedtem volna be, csak kint izgulhatott volna ahogy a Szonónál.

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Na hát akkor én is hozzászolok az anyós témához:)

Anyu anno bent volt Bence születésénél, mert úgy éreztem szükségem va nrá. Az akkori párom nem állt hozzám olyan közel....
Most Kata születésénél fel sem merült, csak a párom volt ott, és amikor hívtuk őket hoy megszületett a KAta, akkor jöttek be Szegedre. Nagyim viszont mindkét dédunokája születését végigizgulta a folyosón:) Minden tiszteletem az övé, főként az elsőnél, hiszen Bence este nyolctól reggel fél 4-ig született:)

Anyu nem rossz anyós, imádja a vejét, egy rossz szava sincs rá/hozzá, tehát anyósnak szuper. Én mint a gyereke azonba nlátom a hibáit, főleg ahogy a testvéreimet nevelei, és mindig mondom is neki. elég nehéz felfognia hogy nekem is gyerekem van, és esetleg más a véleményem. De ha szükségem van vmire, akkor azonnal ugrik, így természetesen én is mindenben segítek neki. (ezt a párom nem mindig nézi jó szemmel)

Anyósom azonban katasztrófa. Aszem meséltem anno, hogy régen amikor összejöttünk Tamással, akkor azzal fenyegette, hoy kitagadja ha a Bencét a nevére veszi, meg hogy gyűlöl engem, és a Tamás a börtönben fogja végezni ha leköltözik Szegedre, és velem marad.... Azóta elfogadott engem, imádja az unokáit, de akárhányszor eljön hozzánk mindig kifogásol, kötözködik, stb....Nemhogy nekem sok, de a párom se bírja. Legutób pl, eljött, és elkezdte szapulni a szobánk festését hogy bele lehet hányni meg stb.... és teljesen megsértődött, amiért nem adtunk a lakásunkhoz kulcsot!!!! Annyira, hogy visszakérte a Tamásét.... no comment... 2 hónapig nem is láttuk :)
teljesen a magáénak érzi ezt a lakást, mivel ő adot hozzá pénzt hogy megvehessük. Hadd tegyem hozzá, hogy nem ingyen, mert a tamás lakásrészét ráirattuk. És emiatt elesik az anyai részétől is, mivel el akarják adni a lakást. Szal még mi jártunk rosszul, de legyünk hálásak:(

KÉpzeljétek, Orsiékat ma kiengesték, úgyhogy itt vannak nálunk estig, amíg apa dolgozik, utána mennek haza földvárra :) Olyan édi baba a Kamilla :) Kis ufó:) Olyan nagy ferdevágású szeme van, ici-pici szája, és háromszög arca, tiszta olyan:) Apa szerint ET, végülis mind1 :) De zabálnivaló:)

És nyávog:) Mint egy kiscica:)

Orsinak viszont még nem lövellt be a teje, így Kamilla állandóan szopizik, (mondjuk most már 5 órája alszik...) Orsi melle tiszta seb szegénynek nagyo nfáj:( remélem holnapra már beindul....

Ha ébren van Kamilla, akkor annyiszor és annyi ideig szopik, amíg igényli, de ha alszik, nem ébreszti. ez így jó szerintetek? (Tegyem hozzá, hogy Kamilla eddig minden éjszakát végigaludt, kb 10-6-ig)

Pusz

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?