Új privát üzeneted érkezett!

Pil!
Most már megkedveltem a rövid fazont, bár még csak 6 hete viselem. A ruhát én terveztem, és egy ismerős varrta meg. A mennyecske ruha is hasonló, csak mélybordós-ciklámenes a színe, így simán felvehettem még pl. egy bálba.

Nálunk az óra átállítás ( legalábbis idáig) nem kavart be. De már írtam, hogy mi előtte 2-3 hétig folyamatosan kitoltuk a fürcsi időt 10 percekkel és persze a kaját is.

Hát, nagyon oda kell figyelnem, hogy meg legyen a napi 3 liter folyadék, de nem mindig jön össze.

Reni
Kép
prenata
 
 


Jó estét!

óraátállítás: nálunk nem okozott kavarodást.

ivás: most,hogy írod Pil elgondolkodtam azon, hogy mennyit iszom.Szerintem 2 liternél nem többet eleinte 3-4 liter lecsúszott nagy kínkeservek árán.
Szerencsére a tej mennyiségen nem veszem észre ugyanis mostmár napi 800-900 g-ot szopik Pannus.

Pil!
Jó, hogy Ameli hagy aludni 5-6 órán keresztül mert nem mindegy, hogy anyuci mennyire kipihent főleg ha napközben nem tud pihenni.

Ex!
Szép a ruhád , jól látom, hogy a csokrod kék szekfűből volt?

Preni!
A te ruhád is szép az enyém is ilyen ekrü színű volt bár szerintem a fényképen nem látszik mert egy papíképet fényképeztünk le és elég rossz minőségű lett.

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok!

Pil!
OK. valami helytakarékossági reflex miatt írhattam ömlesztve

Ma egész jó nap volt, de estére megint szörcsögni kezdett Misi, ettől nem tud elaludni, orrszívózni kellett, az pedig totál kiborítja...

Gabi!
Hello itt!

Esztianyó!
Mi a helyzet a Marci kakijával? Nálunk a két betegségnél (vírusos takonykór) volt nyálkás zöld.

Óraátállítás
a betegségek meg fogjövés miatt nálunk olyan össze-visszaság van mostanában, hogy szerintem fel sem tűnt Misinek, hogy én szándékosan csinálom a dolgokat egy órával korábban

Ivás
hát, én még most is 3 liter felett iszom simán, ha nagyon odafigyelek, akkor 4 felett - ha nem, akkor rögtön látszik azon, hogy nem lesz elég aznapra a tej, szóval nagyon figyelek

Most teszek fel pár képet:

Kép
Születés után épphogy.
Kép
Anya azért rakott le ide, hogy gyakoroljam a forgást, de persze nincs kedvem, inkább vigyorgok. Naná, anya ennek is örül.
Kép
2003 májusában volt

Pussz,
Kata

Kép
wkata
 
 

 
 

Halihó!

Pogi!
Örülök, hogy minden oké Bogyesszal. Ne aggódj (mondom én… :D ), mondjuk a krumplit én sem értem, előbb nem gyümit kéne??? Ja, és férjem unokanővérének kislánya 8 hónaposan, ha letette a földre, úgy is maradt, pedig egészségesen, időre született. Csak lusti volt egy csöppöt. :wink:

Gabi!
Üdv itt!

Kisvirág!
Köszi a magyarázatot, és remélem, minden oké lesz Kendétekkel. Nem egyszerű, hogy ne ültesse őket az ember, igaz??? Állandóan ülnének… :shock: Gratulálok Neki a hasraforduláshoz! Tök édesek, ahogy erőlködnek, nem? :D

Doren!
Jó, hogy jelentkeztél. Irigy-irigy az éjszaka miatt! :wink:

Katus!
Köszi a választ Neked is. Szép voltál nagyon! :)

Macsek!
Aha, ez így már más. Bevallom, volt, hogy kétszer is elolvastam egy-egy hsz-edet, mire megértettem, mit is írtál, de ez nem a Te hibád… :oops: Szopidili miatt: :( Nem a foga bántja Andrist?

Reni!
Nagyon csini voltál Te is, tök szép rucid volt! :)

Colett!
A hozzátápi valóban a következő: előbb szopi, aztán utána kóstoltatunk. A fordított sorrendet elválasztásnak hívják… :wink:

Bea!
Épp ma mondta a védőnőm, hogy pl. a kilencven napos diétát (amivel ő 20 kg-ot, a barátnője meg 47-et fogyott!!!!! :shock: ) lehet csinálni szopi alatt is! Szerintem én is kipróbálom... :wink:

Ex!
Köszi Neked is a választ. Nem semmi, mennyit alszik a fiad! :shock:

Pil!
Nekem is erőltetve kell innom, én alapból teve vagyok… De ha odafigyelek, két littyó azért lecsúszik, de ehhez erőltetnem kell az ivást. Iszom a szopis teát, abból kb. egy litert, meg a leves, és azért vizet is iszom néha…
Óraállítás: nálunk csak annyi, hogy fél hétkor fürcsi van (azért szeretném majd kitolni 7-re, ahogy eddig volt, de hát a gyereket nem tudom átállítani), utána kaja, és általában 8 körül elalszik, éjfélkor ébred enni, fél négy körül újra eszik, és a reggeli kiabálós (nem sírós, hanem jókedvű kiabálós és beszélgetős)ébresztő fél hétkor van (legalábbis 3-4 napja ez a műsor van). Komolyan, jobb az ébresztő, mint a rádió! :D

Ráncasszimmetria: rajtatok felbuzdulva én is megvizsgáltam a gyerekem hurkáit, és kétségbeesetten vettem észre, hogy nem teljesen egyforma. :? Tegnap ugye masszázson voltunk, és ha már meztelen volt, megkértem a védőnőt, hogy nézze meg. Azt mondta, minden oké, mert ugyan az egyik combján az egyik hurka vastagabb, de a ráncok megvannak ugyanott, a fenekén is, és a hathetes csípőszűrés eredménye teljesen jó. Onnantól kezdve pedig negatív irányba nem változik, mert kialakul a csont. Amúgy nekünk nem kellett menni a hathetes uh óta csípőszűrésre.

Most megyek, mindjárt ER.

Jó éjszakát!

Kép
Kép
norwell
 
 


Kata!
Ti is nagyon szépek voltatok! Misi tök édes, ahogy vigyorog!

Kép
Kép
norwell
 
 


Sziasztok,

Norwell: bocsi, hogy eddig nem használtam az ékezeteket, és így többször kellett elolvasnod. Jómagam is, amikor visszaolvastam a saját üzenetemet, nekem is jócskán oda kellett figyelnem. :)
Én nem érzem, hogy a foga lenne, de ki tudja, igazából nem is tudom, mit kellene éreznem a szájában. Volt már nálunk ilyen, akkor azt mondták, hogy nem éhes, lehet, hogy most se? :shock:

Óraátállás: hát nem tudom, most nálunk is nagyon bekavar ez a szopidili, de ma majdnem mindent akkor csináltunk óra szerint, mint az átállás előtt.

Ivászat: én még mindig nagyon sokat iszom, az esti szopi előtt majd' 2-3 litert, hogy legyen estére elég tejci. Így összesen 5-6 liter jön ki egy napra. Nekem se esik jól, de így legalább kevesebbet eszem, nem fér annyi a pocakomba. :lol:

Nagyon szépek az esküvői ruhák!

Az én esküvői ruhámat is én "terveztem", illetve nagyjából elmondtam a varrónőnek, hogy milyet szeretnék, és Ő megcsinálta. Így sokkal olcsóbbra jött ki, anyaggal együtt 20000 ft. volt. A varrás baráti alapon ment. :) Nem nagyon volt pénzünk, és hirtelen is jött az esküvő, mert kellett a papír a lakáshitel miatt. Egyébként is terveztük, csak nem ilyen hamar.
Kép
Üdv: Macsek

Kép

Kép
macsek7
 
 


Sziasztok!

Szegény Kendém most este 6-kor olyan sírást rendezett, hogy patakokba folyt a könnye :cry:
Próbáltam megetetni, de nem kellett neki. Teát se nagyon itta. Aztán bekentem az ínyét és kicsit jobb lett. Fél 7-kor meg is fürdettem, hogy megnyugodjon. Most már alszik, de nem sokat vacsizott. Kíváncsi leszek meddig alszik. Szerintem a foga kínozza ennyire. :(

Katus: örülök, hogy nincs komolyabb baj :)
Nagyon szép a menyasszonyi rucid. Tök jó, hogy megkaptad :)

Gabi: üdv köztünk, és jó helyen jársz!

Pogi: miért nem akarsz kiváltani 1 etetést? Addigra már 6 hós lesz.

Bea: karifa: én is az erkélyajtót néztem ki, de akkor oda nem tudunk kimenni. Elvileg a gyerekszobába elférne, de oda meg én nem akarom tenni. Szóval lehet, hogy rajzolok egyet a falra :lol: Ajándék: a férjem szeptemberben meglepte magát egy számomra drága telcsivel és így ez lett a kari ajándéka. Szóval ő nem kap semmi extrát. Kendének meg még nem tudjuk mi lesz.

Macsek: szopidili miatt :( nem lehet, hogy őt is a foga kínozza?

Colett: tegnap reszelt almát adtam Kendének. Furi volt neki is, mert eddig csak a levét kapta. Hideg brrrrrrr.... utálom nagyon.

Ex: jobbulást uradnak! Biztos minden rendbe lesz.
Cseresznyemagnyi? Olyan pici? Akkor már értem miért eszünk napi 8-9-szer is akár.
Nagyon szép ruhád volt. :)

Reni: a te ruhád is nagyon szép volt :)

Pil: te este adod a főzit neki? Én a délelőtti alvás után olyan du. 2 körül :) Én is kevesebbet iszok, mint régebben. Látszik is a tejcsi mennyiségen :( Örülök, hogy már többet tudsz aludni :)

Kata: te is nagyon csini vagy a képen :) Misi milyen kis huncutul vigyorog. Tök édi.

Norwell: igen nagyon nehéz megállni, hogy ne üljön fel. Van mikor az ölembe tarom és simán felhúzza magát ülésbe. Szóval azért amit nagyon akar azt hagyom neki :)
Ma nem igen akart hasra fordulni. Neki az kell hozzá, hogy legyen valami késztető dolog, hogy oldalra forduljon és onnan dobja magát hasra. Ja és ha nincs rajta pelus akkor mindez könnyebben megy. (nem kell a koffert is vinni :)

Óraátállítás: engem nagyon megvisel. Kendét annyira nem, csak este előbb alszik el :)

Megyek tusi, alvás...

Puszi
Kisvirág

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Macsek: nagyon helyesek vagytok ti is az esküvői képen :)

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Sziasztok Lányok,

Most ki vagyok akadva, mert elszállt minden, amit írtam… még mindig nem tanultam belőle :( .

Most nincs kedvem újra gépelni, de ilyesmiket írtam, hogy

Pogi: mindenképpen vidd el Gergőcskét szakorvoshoz, de szerintem nincs semmi probléma, ahogy én a képeket elnézem :) . Mindenképpen megnyugtató, ha ezt egy orvos is alátámasztja. Mindig olvasom a blogot, ma még nem, de ami késik, nem múlik.

Katus: nagyon szépek vagytok :) . Olyan érdekes, szép szemed van :) .

Preni: jó, hogy tettél fel képet magatokról, szerintem én még nem láttalak :) .

Ex: jól látom, hogy hosszabb volt a hajad, amikor férjhez mentél? Csini vagy a képen :) .

Pil: ma sétáltam egy lánnyal, akinek 7 hónapos a kislánya és mondta, hogy ő tejpépet ad a babájának. Kérdeztem, hogy az a sinlac-e, de mondta, hogy nem, ő a DM-ben veszi. A sinlacot úgy írja fel orvos, vagy bárhol meg lehet venni? Bocsi, ha naív a kérdés, de én még nem vagyok jártas ebben a dologban :( .

Colett: Noi rágcsálja a papucsát, ez aranyos, jót mosolyogtam :) . Szerintem hamar megszokja az új ízeket és tetszeni fog neki :) .

Preni: én naponta kb. 2,5 l folyadékot iszok, korábban többet, de szerintem ennyi is elég.

Gabi: üdv. közöttünk. Jót fog tenni, ha gyakorolod a magyar nyelvet, úgyhogy gyere gyakran :) .

Macsek: milyen kicsi a világ. Szerintem egyáltalán nem elterjedt, hogy vki zenével foglalkozik ( komolyan ) és most ilyen kicsi közösségben már ketten is vagytok :) .
De nem irigyellek, hiszen a mai világban elég nehéz elhelyezkedni, főleg, ha vkinek a szakmája nem annyira „kelendő”. Milyen területen tudnál elhelyezkedni, milyen lehetőségek vannak? Egyáltalán nem tudom, ezért kérdezem :) .
Az én férjem is programozó, mondtam neki, hogy a te férjed Zeneakadémiát végzett és mellette programoz, mondta, hogy hát elég különböző a két terület, na nem minthogyha magamtól nem jöttem volna rá :) .

Abban a levélben, ami elszállt, azzal indítottam, hogy milyen meglepetést okozott ma Marcika. Képzeljétek hasról a hátára fordult többször egymás után :) :) :) .
Annyira örültem, azt hittem nálunk ez majd kb. 5 hónaposan fog bekövetkezni, hiszen alig 2 hete volt először hasra fektetve :) .

Azt hiszem, nagyjából ennyi volt. Mellékelek képet kiskorunkból és az esküvőről, na meg persze Marcika sem maradhat le :) . Esküvői képet ugyan már tettünk fel korábban, de akik később csatlakoztak azoknak a kedvéért :) .

Üdv.:
Eni

Kép Drága férjem kisfiúként :) Szerintem nagyon édes :)

Kép Én :)

Kép A 2. legszebb nap az életünkben :)

Kép A legszebb nap az volt, amikor megszülettél :)

Kép[/url]
marcy
 
 


Macsek, Wkata: nagyon szépek voltatok :) . Macsek, igazán csini a saját tervezésű ruha :) .

Kép[/url]
marcy
 
 


Sziasztok!

Hatalmas hóvihar volt ma. Rengeteg hó esett. Az a baj, hogy még nincs téli gumink, ezért mire vége lett a magyar oktatásnak, akkora hó esett, hogy nem tudtam elindulni partnak felfelé. Mer én h.., rosszul parkoltam le. Kaptam is a férjemtől. Ő jött értünk és indult el. Ültem a kocsiban a három gyerekkel. Marcell üvöltött, mert álmos volt, Reni is nyafogott mert félt, Norbi meg morgott, hogy itt kell ülni, amikor számítógépezhetne otthon, ráadásul úszni sem mentünk el.
Marcell már jobban van, kicsit be volt rekedve. A kaki ügy is alakul, de nagyon meg kell fontolnom, hogy mit ehetek. Még a margarinban is előfordulhat tej, amire nem is gondoltam.
El kezdünk kukucsolni, amit nagyon szeret és hangosan kacarászik. Kaptunk egy játszószőnyeget kölcsön, ami tetszik neki és egyre többet van hason.

Bea: tuti, hogy én otthagytam volna a kocsit, "oldják meg ők". Nálunk is hasonló a helyet. Marcell hasra fordul és amikor elfárad akkor sír. Nagyon riktán tud visszafordulni, ha viszi a feje.

Pil: valószínűleg tejsavbaktériumot kapott, amit mi már régóta szedünk, mert erősíti az immunrendszert, segít a hasfájásban és csökkenti az allergia veszélyt. Hát igazából nem tudom, hogy van-e értelme. de jó lenne, ha meg tudnád kérdezni, hogy mi volt az a por.

Norwel: a naptár excelben van. Csak bele kell tenni a képeket, meg a fontos napokat kijelölni (ha akarod). Mi kinyomtattuk, bekötettem és ez volt a karácsonyi ajándék nagyszülőknek, dédiknek, keresztszülőknek. Nagy sikere volt. A következő évben már várták is. Egyenlőre csak a tavalyi van meg, mmég át kell alakítani 2007-re.

Reni: nagyon jó ajándékot vettél a keresztgyerekeidnek. Én is ezt akartam javasolni. Hú. én rengeteget iszok kb 4 litert, de még igy sem elég a tejem. Állandóan wc-re járok.

Amandi: ma jobb napotok volt?

Doren: nem írigyellek az építkezés miatt. Kitartás!!

Macsek: nagyon aranyosak a babák a képeken. Irigy vagyok a tali miatt.

Gabi: üdv közöttünk. Én Finnországban élek. Ne törödj a helyerírással, mi megértünk.

Kata: nagyon tetszett a szülés utáni kép. Diétázom és igy normálisat kakil Marcell.

Marcy: gratuklálok a forduláshoz. Mivel kenegeted Marci szempilláját, hogy ilyen hosszú?
Nagyon szép mindenki az esküvői képén. És milyen fiatalok vagytok. A mi esküvőnk 1992-ben volt. Ezer éve. Sajna nem találtam esküvői képet, a férjem meg már alszik. Előjött rajta a takonykór és nagyon megviselte, hogy kirángattam ma az utcára.

Jó éjt mindenkinek!
Eszti

Üdv: Eszti
Kép
Kép
Kép
esztianyo
 
 


Kép

Fürdés után jó kedvünk van

Üdv: Eszti
Kép
Kép
Kép
esztianyo
 
 


Gabi!
Üdv. köztünk :)

Pogi!
Én almával kezdenék és utána banán, de Te tudod.
Egy másik topikból idézek:
"Csajok No para a mozgást illetöen,megnyugtatásként közlöm Niki 8 honapos volt hogy egyáltalán elkezdet forgolodni. Már ott tartott a dokinéni megnézeti neorologussal nem e valami idegi problémája van na jo gyagyásnak sose hitte Aztán két hétet kaptunk a fejlödésre és nem hiszitek el az alatt a két hét alatt Felállt és megtette az elsö lépéseket :) most meg szaladhatok utána"
ezzel a topikkal is volt régebben talink és az említett kiscsaj fürge mint a nyul és nagyon édes és ügyes.
Azért persze csak nézesd meg, ezt csak azért másoltam ide, hogy nyugi.

Bea!
Örülök, hogy beírtál a panaszkönyvbe.
Opera: sose értettem mit szeret benne aki szereti. Számomra olyan megfoghatattlan.

Macsek!
Nekünk esküvői kép nem igazán van. Mi 2 tanuval akik a barátnőim besétáltunk az anyakönyvvezetőhöz és 10 perc múlva összeházasodva kisétáltunk. Aztán a 2 tanut meghívtuk ebédre, ez volt a lagzi :) Igazából egyikőnket sem érdekelte a házasság, már rég a gyerekprojecten voltunk és közös lakást kerestünk. Aztán rá kellett döbbennünk, hogy kedvező hitelt csak házasok kapnak. Hát végül is mindegy, mert amúgy is egymás mellett terveztük leélni az életünket és ez a papír már nem változtat ezen semmilyen irányban. Azért utólag rájöttem, hogy így egyszerűbb :) Nem kell magyarázkodni, meg a hivatalos ügyek intézése is egyszerűbb.

Pilchard!
Én is kevesebbet iszom.
óraátállítás: mivel mi amúgy is igény szerint eszünk, így nem zavart be.

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Nyanya: nehéz a photoshop-pal kicsinyiteni? El tudnád magyarázni? Én paint-tel kicsinyítek, de nem tudok avatart csinálni, mert nem tudom akkorára lekicsinyiteni a képet.

Kinek is kell képet küldeni, hogy bekerüljünk az albumba? És hol lehet megnézni?

Most már tényleg eldugulok.

Üdv: Eszti
Kép
Kép
Kép
esztianyo
 
 


Én 38 évvel korábban :)
Kép

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Esztianyo!
Image - Image Size...
És utána Save As... és GIF-nek mentsd el, ha avatart szeretnél, mert a jpg sose lesz olyan kis méretű. Nekem legalábbis abban nem ment.

Ha nem sikerül nyugodtan küld el az emailemre és megcsinálom

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Sziasztok!

Bea
Jó tetted hogy beírtál a panaszkönyvbe! Remélem kap egy letolást az eladó. Legalább úgy írtad hogy lehet tudni a szövegból, ki volt az a b...kó, aki így beszólt?
Én egyszer a BKV nak írtam egy panaszt, emailen, mert a buszsofőr úgy beszélt egy utassal ( nem velem) hogy kinyílt a bicska a zsebemben. Megadtam a járatszámot meg a személyleírást. Vissza is jött a válasz hogy elmarasztalták, megvonták a prémiumját. Jól tették.

Pogi
Ha jól tudom a te tesód jár a Lakatos Katihoz, és említetted hogy sokat fejlődött a mozgása. Én is nagyon jónak tartom a módszerét ( tanultam). Ő babákkal is foglalkozik. Nem gondoltál rá hogy hozzá fordulj Gergőcskével? Láttam ugrásszerűen fejlődni babákat akik oda jártak.

Csípőkontroll
Nálunk 2 hónaposan kellett menni, negatív volt de 4 hósan ( lényeg: felülés előtt) lesz még egy kontroll. Nálunk nem volt UH csak tekergették a lábát szegénykémnek, de azt nagyon. Sírt is torka szakadtából, de nem is csodáltam, a látvány alapján.

Gabriella
Üdv itt. A babáink majdnem egyidősek :D . És Annának is nyakán volt a köldökzsinór.

Képzeljétek, egy ismerősöm császárral szült Miskolcon 36. hétre, és egy hétig nem szoptathatott mert a koraszülött osztály másik épületben jó messze volt és császáros sebbel nem tudott átmenni. Nem is indult be a teje, nincs egy csepp se. Szerintetek még beindulhat? Most 2 hetesek. Van valakinek ötlete a homeós bogyón, szopis teán és a szaporító fejésen kívül, hogy mit csináljon? :shock: :?:


Pil
Én is keveset iszok, mert nincs meleg. A kánikulában jól esett 4 liter víz is de most nem kívánom. Viszont a tejem több mint akkor volt.

Óraállítás:
Nálunk nem volt nagyon pontos az evések ideje, 1 órát ide vagy oda azelőtt is csúszott ( attól függ mikor ébredt reggel: 5-6 között vagy 6-7 között), így nincs mihez viszonyítani. Ezek nem is igazi ébredések, mert félálomban szopi és tente tovább, igazi reggeli ébredés 10 óra körül van.

Kata
Szép a ruhád, jó az a 3 sor tüll az alján!

Kisvirág
Gratula a forgáshoz!
És a méretek... csupa 6-os...

Preni
Gyönyörű a ruhád :!: Nagyon csini voltál. Szerintem a hajad is nagyon jó bár én a rövidet nem láttam.
Te írtad múltkor ( ha nem akkor bocsi) hogy lepényt meg pitét sütsz? Mi a különbség közte?

Amandi
Hétfőn nekünk is húzós napunk volt, nálunk is egész nap sírás volt, krokodil könnyekkel. Hidegfront volt, szerintem azt érezhették meg. :cry:


Katus
Te is nagyon csini voltál az esküvői képen. Csak kár hogy nem állóképként tetted fel, mert így ki kellett tekerni kissé a nyakamat. :wink:


Ex
Te is csini voltál. A ruhám nekem is meg van még, mert az enyém, én terveztem és én varrtam. Csak sajnálom hogy nem tudom már hová felvenni, nagyon szerettem.

Macsek
Nagyon jó a ruhád. Miből van a díszítés a nyakán és az alján :?:

Marcy
Nagyon helyesek vagytok. Nagyon szép vagy a képen :!:
Gratula Marcikának, nagyon ügyes!


Nálunk egy hete az esti elalvás helyett nagy sírás van, pedig eddig olyan szépen elaludt a drágám. Nem tudom, mi lehet, remélem nem most akar rászokni a hisztire... :cry:

Teszek fel esküvői képet. Bocs hogy ilyen fakó de papírképről van scannelve és hát az nem lett valami jó. Nekem ez második házasság volt akkor voltam 36 éves szóval nem akartam habos ruhát, csak egyszerűt de elegánsat. Vaníliaszínű volt de ez nem látszik, szép fényes anyagból csak a bolero volt csipke . Ezt én terveztem és én is varrtam meg. Szerintem jó lett, bár volt vele majd 2 heti munkám, de megérte. Nem csak azért mert így sokkal olcsóbb, hanem a sikerélmény miatt.

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Sziasztok,

Nagyon szépek az esküvői képek,
Szücsi, a férjedet hova dugtad? :D
Én is próbáltam feltenni egyet, amit itt a gépen találtam, de a babanet nem engedte. A cd meg valahol valamelyik dobozban...

Pil, én próbálok még mindig sokat inni, minimum 3 liter megvan naponta. Még van a Gombi-féle teakeverék, az biztos kitart Virág hat hónapos koráig.

Az építkezés valóban egy idegölő dolog. Tegnap teljesen kikészültem, mert a munkások össze-vissza jártak mindent, 1-2 cm vastagon behordva mindenhova a sarat.
A hétvégén is volt élményben részünk, az emberek akik másfél hete keresik a csatorna-csatlakozást, találtak egy bombát. Több, mint egy napig senki se ki, se be, míg el nem vitték. És még mázli volt, hogy nem kellett senkit kitelepíteni.

Pogi, szupi hogy Gergővel minden oké. Majd visszasírod még ezeket az időket, amíg "nyugton" van, mert mikor elkezdenek rohangálni... Így legyen! :D Drukkolok

Colett, papucsrágás :D
Jut eszembe, egy hete Virágnak kibújt az alsó két fogacskája.

Gabi, üdv itt. Szépen fejlődik a babád!

Jó éjt,
Doren

Kép
Kép
doren
 
 


Éjszaka rájöttem mi volt a baj a képfeltöltéssel :D
Nekem is második esküvő, terveztük az esküvőt, de úgy alakult, hogy Lacussal már félidős voltam...

Kép

Doren

Kép
Kép
doren
 
 


Icus!
Nem biztos, hogy a miatt nem indul be neki. Ha belegondolsz nekünk is és a többségnek a 3. 4. napon indul be és akkor is még alig van, tehát csak 3 nap az eltérés ehhez képest. Hát nem tudom, de próbálkozzon és sűrün tegye cicire a babát. Esetleg neki érdemes lenne az álltalam amúgy nem kedvelt LLL ligához fordulni. Még az is eszembe jutott, hogy pl ha valakinek halva születik a babája, akkor külön probléma a tej elapasztása. Bocsánat a szomorú példáért, dehát ott sincs babó akitől az ingert kapja.
Érdemes lenne más okot is keresni.

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Szücsi, a tesóm nem Lakatos Katihoz jár, mert külön van nekik csoportos HRG amit más tart nekik. Ez már nem baba-HRG hanem vízben torna meg nagyobb gyerekeknek fejlesztés szárazföldön. De amúgy megfordult már a fejemben.

A barátnődnek beindulhat a teje még!!! Nekem is kb 3 hét volt!!!!!!! Fejt 3 óránként amíg nem szoptatott??? Sztem még nem késő. Hogyhogy egy hétig nem tudott átmenni? Engem pár nap után kitoloncoltak a folyosóra sétálni, hogy gyorsabban gyógyuljak...

Doren, BOMBAAA??? :O

pogacsa
 
 


Pogi, igen, II vh-s.
engem most világosítottak fel, hogy ezen a környéken nagy tankos összeütközés volt.
Az unokanővérem férje (katona), azon poénkodott, hogy a medencénket ki sem kell ásni... :D

Doren

Kép
Kép
doren
 
 


Sziasztok !

Hú csak ugy ömlik az írás mindenfelől nemgyőzőm visszaolvasni!!!

Esküvői képek!: :lol: egyszerűen gyönyőrűek,főleg Marcy a tiétek,mintha reklámfotó lenne!!!!De a többi is szuper!
Mi a polgárira"farmerban és rózsaszín felsőben mentünk,7 hetes terhes voltam.Nemakartunk pénzt kőlteni rá majd jővőre az egyházira lesz talán valami szép ruhám ha beleférek! :?

:D Hurrá ha lehet csinálni a 9 napost szoptatás közben akkor lazán én is elkezdem!!Max kicsit figyelekk!!!

Ivás:én nagyon sokat iszom alapból és most meg főleg!!

Hú esik a hó !!!!!!!!!valahol az szupi!!! :lol: Hóban lehet tólni a babakocsit?Még sohasem próbáltam!!

ha a párom befejezi a lakást akkor végre rengeteg képet felrak majd ,de egyenlőre hazajőn eszik ,játszik a gyerekkel és elalszik!!
Hát igen ez van de talán karira megváltozik!

Karácsonyfa az kell mert egy gyereknek az fontos és EBBEN MÉG GYEREKNEK ÉRZEM MAGAMAT HIHIHI :oops:

Doren :képzeld a férjem nagy nehezen behuzta a villanykábeleket és egyebeket a falba,aztán jőtt a SZAKEMBER és kivágta a falat a szellőzőnek persze megszakítva a szigetelését a madzagoknak=plusz munka és fáradtság.Persze elfelejtett szólni nekünk h sikerült egy ilyet alkotnia,ugy vettük észre h párom beakarta ragasztani a 100 csővet és tessék lássék mit talált!!!

:evil: Ennyit az építkezésről!!


Nálunk még azért is lesz nehezebb az esküvői ruha mert:az egész hátam televan tetoválva színes képpel:Az egyik Csontvári :Magányos cédrusa a másik meg:Van Gogh :Virágzó mandulaága .
Szép meg minden de nem templomba mutógatós.Tehát valami zárt izé kell majd,de májusban meg írtó meleg van amit én nem bírok!
+ még a püspők atya is megharakszik ha nem valami szolid lesz rajtam!Tehát sokat kell majd gondolkodnom rajta és persze az ára is számít...Hú

Majd még jővők!! :lol:

Kép
beataa
 
 


Bocsika Csontváry!!!a pontos neve és nem Csontvári

Kép
beataa
 
 


Sziaszok!

Mi már megjártuk a temetőt. Közben anyukám maradt itt petivel. Nem akart neki elaludni, ezért kint altatta el az erkélyen. Már másfél órája durmol kint, úgy be van bugyolálva, hogy szinte csak a 2 kis szeme és a cumija látszik ki. Érdekes a férjemnek sem alszik el délelőtt. Pedig csak annyi a rejtély, hogy hagyni kell egy kicsit nyüglödni és elalszik magától. Ellenben anyum is és a párom is mellé fekszenek, és csodálkoznak, hogy a gyerek vált nyügiből vigyorba és nem alszik el.

Doren! A bombát a ti telketeken találták?

Szűcsi! A pite tészta: liszt, margarin, élesztő, tej. A lepényé: liszt, margarin, sütőpor, cukor, tojás, tejföl. A különbség az összetevőkben rejlik. De a férjemnek mindkettő ízlik. Nálunk az ilyen jellegű sütikből egy tepsivel 1 nap alatt elfogy, aminek 95%-t a párom eszi meg. :shock:

Nem irigylem az építkezőket, lakásfelújítókat pici baba mellett!

Reni
Kép
prenata
 
 


Macsek!
Látom sikerült az iwiw-re regisztrálni. Szép neved van!

Nagyon szépek az esküvői képek!

Wkata! Jól elméxem, hogy te írtad korábban magadról, hogy most jó húsban vagy. Mert az esküvői képed látán, hihetetlen. Ott nagyon vékony vagy!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

A mi esküvőnk is nagyon gyorsan lett megszervezve, mert én próbáltam időben elkezdeni a szervezést, de akkor Gábor nem ért rá vele foglalkozni, és nem tudtunk semmit intézni. Erre én megnyugodtam, hogy akkor már úgyis csak ősz lesz belőle, ettől pánikba esett, mert utálja az őszt és a telet és 2 hónap alatt megszervezett mindent, amit neki kellett, beleértve azt is, hogy április elején ki tudott sírni májusi időpontot az anyakönyvvezetőnél, pedig az egész azzal volt bonyolítva, hogy az ő családja miatt Kaposváron házasodtunk, szóval mindent ott kellett intézni. Ekkor eléggé pánikba estem, hogy áprilisban hogy találok egyáltalán ruhát, és anyám felfedezett egy újonnan nyitott Násfa üzletet, ahol akkor mindenki már őszre keresett ruhát, és boldogok voltak, hogy van olyan hülye, akinek hamar kell, különben szegények unatkoztak volna augusztusig, amíg beindul a verkli. Így aztán 25 modellt mutattak meg, anyámmal kiválasztottunk hármat, hogy megpróbálom, a harmadiknál anyám és az eladónő visítozni kezdett, hogy ez a tutti. Azt kölcsönöztük ki. A kellemes megjelenés főleg a ruhának köszönhető, mert kiemelte a szép részeimet (nyak, dekoltázs), és eltakarta a nem túl szépeket (az abroncs miatt nem látszott a fenekem, ami alkatilag elég nagy sajnos, egy szépségszakmában jártas hölgy szerint ezt az alkatot nyeregtetős popsinak hívják :-) )
Akkor még 55 kiló voltam, és hetente 3-4 alkalommal jártam tornázni. Aztán jött a pajzsmirigy alulműködés és 64 kiló voltam, mikor elkezdtem diétázni, 7 hónap alatt 53 kilóra fogytam vissza. Aztán elkezdtünk költözködni meg babán ügyködni, nem volt időm, erőm tornászni, és végül a babázást 56 kilóval kezdtem, és nagyon sokkal fejeztem be :oops:
Most vagyok 63-64, ami hát szemmel láthatóan több a kelleténél :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
De majd jól lefogyom, ha már merek diétázni meg lesz egy kis időm mozogni, és akkor jöhet a második baba és kezdődik a káosz előlről :lol: :lol: :lol:

Szücsi!
Klassz a ruhád, ráadásul még te is alkottad, ez nagyon szuper!

Tej-ügy
Hát, egyéni eltérések simán vannak, anyósomnak könnyen és nagyon jól indult a teje, annyira, hogy volt sajnos két elment baba is a férjem és az öccse között, és a negyedik hónapban elment baba után is elindult a teje... Ehhez képest van olyan anyuka (pl. velem a kórházban volt egy ilyen lány), akinek 9 hónapra történt sima és természetes szülés után se akart elindulni a tej, pedig a babája a csecsemősnővérek szerint jó technikával szopott. Ők nagyon megküzdöttek a tejért. Szerintem a fejés meg a meleg vizes törölközős mellmasszázs használhat.
Mondjuk nem értem, hgoy miért nem vitték oda neki a babáját időben. Ebből a szempontból szerencsés Budapest, van választék kórházból.

Beáta!
Szép lehet a hátad :-) Strandon gondolom külön megnézik a népek. Én sosem mertem tetoválást, még ékszert is alig hordok, bár ez részben lustaság nálam.
Hó? Itt még nincs. Egyébként én is kiváncsi vagyok, hogy babakocsival lehet-e hóban közlekedni, mert ha nem, akkor be leszünk zárva, ami rossz lenne. Így el tudtunk sétálni 2 óra alatt a pékségbe, postára, közértbe és még patikába is. Egész jól kialakult már az útvonal. Ha meg csak a környékre megyünk, a séta miatt, és nem akarunk elintézni semmit, akkor visszük a kutyát is. Aki egyébként teljesen fegyelmezetlen és lüke, tehát üzlet előtt hagyni lehetetlenség, ezért olyankor nem viszem.

Na, most már tök sokat írtam, remélem, nem volt uncsi :oops:

Pussz,
Kata

Kép
wkata
 
 


Sziasztok,

Preni, igen megkaptam, köszi szépen. :)

Majd még később jövök, most sietek, Andris hív. :)

Macsek

Kép

Kép
macsek7
 
 


Sziasztok!

Rakok fel két képet petiről. Tegnap leraktam a földre, ott készültek. Peti csak napi 1-2 órát van a földön, amíg én is vele vagyok. Megmondom őszíntén, hogy nincs túl nagy meleg odalenn, így ha én kezdek fázni egyből visszatelepszünk az ágyra.

Fel a seggel, le a hassal:
Kép

Mennyivel jobban látni innen a TV-t:
Kép

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

A férjem pesztrálja a gyereket, itt vagyok.
Nálunk a mai meglepi az volt, hogy már a szoptatóspárna sem jelent akadályt Petinek, szóval egyedül csak a földön lehet hagyni... :)

Pil., nálunk is bekavart az óraállítás, most ez első evés fél hét táján van, eddig inkább hét-fél nyolc körül kelt fel Peti. Szóval így most eszünk fél hétkor, aztán tíz-egy-négy-hét (+5-8 perc, attól függ, mikor állok neki elkészíteni a kajcsiját).
Én nem szopiztatok ugye, de én sem iszom annyit, mint terhesen, és az első 1-2 hónapban, akkor megittam egy nap min. 2 üveg ásványvizet az egyebek mellett, most meg jó, ha kétnaponta elfogy egy.

Reni, nagyon ügyi vagy, hogy te tervezted a rucidat. Nekem nem állt volna jól az egyenes fazon, én mindenféleképp abroncsos ruhát kerestem, viszont az újasszony ruhám már egy rövid ruha volt, minden "extra" nélkül.
Mi majd a hétvégén megyünk ki a temetőbe, anyukám és apukám már volt kint az apai nagyapám sírjánál (vittek gyertyát és virágot), a többi rokonhoz ma vittek gyertyát, hétvégén visszük ki a koszorúkat.
Az én férjem is édesszájú, ha sütiből állna a világ (na meg levesből) már nem halna éhen. :D
Édesek a képek.

Katus, én fehérnek néztem a ruhád. Én próbáltam ekrüt anno, de úgy nézett ki rajtam, mint egy rosszul hipózott ruci. :) És jól látod, kék szegfű volt, a szegfű és a kék szín a kedvencem, ebből keveredett ki, szupi virágosunk van, mindenre képes! :o

Wkata, jók a képek, megkérdezhetem, hogy cicus vagy kutyus lóg-e bele az esküvősbe? A farkáról én nem tudom beazonosítani. :D
Én se tetováltatnék magamra, a férjem szeretne magára egy tazmán ördögöt, már jó régóta, de szerintem nem lesz belőle semmi. Az ékszerkollekcióm is kimerül a jegygyűrűmben és a fülbevalóimban (van egyebem is, de azokat csak alkalmakra veszem fel).

Norwell, mi már ott tartunk, képzeld, hogy Peti állna. Leültetem az ölembe, és addig rugózik, hogy egyszer csak megtartja a lábán a súlyát, és nem tudok semmit vele csinálni, mert úgy feszít. Persze közben fogom a hóna alatt, de érzem, hogy könnyebb hirtelen.
Egyébként tényleg előbb kéne lenni a szopinak, de mikor Petinél kiderült, hogy tápi kell, én is fordítva csináltam...igaz, nem osztott vagy szorzott (már ami a mennyiséget illeti). Erről jut eszembe, még most is van tejem, pedig csak kb. hetente kap Peti cicit, és annak ellenére, hogy cumizik, még mindig szívja (a "semmit").
Hát igen, jó az alvókája, kettőnk keveréke: korán fekszik és viszonylag későn kel, előbbit az apjától, utóbbit tőlem kapta.

Macsek, eredetileg nekem anyós varrta volna a ruhámat, de aztán rájöttem, hogy nem szeretném, ha ezzel foglalkozna, így végül Aradon vettük meg, akkor 50e Ft-ból megvettük ezt, a férjem öltönyét és ingét, a násznagy- és vendégvirágokat (nekünk csak a férjemnek volt élővirág kitűzője) és teletankoltuk a kocsit.

Kisvirág, drukk, hogy a fogacska mielőbb kibújjon. Nálunk is van ilyen, hogy folyik Peti könnye, de viszonylag könnyen meg lehet vigasztalni.
Anyukám megmondta, hogy tőlük Peti készségfejlesztő játékot fog kapni: nekünk is volt, ilyen gömb, amibe bele lehet dugni a különböző formájú izéket (remélem, érthető).
Igen, akkora. Én is meglepődtem!
Egyébként köszi. A zuram javulgat, csak szegénynek már ugye kiment az érzéstelenítő hatása, meg feszül, stb. De majdcsak túléli. A jövő héten már megy dolgozni, szóval nem lesz ideje rám gondolni, de majd a jövő hét végén jöhet a Kép
Egyébként meztelenül nálunk is minden könnyebben megy, különösen a lábat a szájba tesszük mozdulat. :)

Marcy, hát talán legközelebb máshova gépelsz, jó pap holtig tanul. :D Egyébként a mostanihoz képest hosszabb volt a hajam, valóban, de akkor is rövid volt. Már írtam, hogy én nem vagyok hosszúhaj-párti...
A forduláshoz gratula, az én fiam, most épp a nagyágyon magyaráz (vagyis inkább sikítozik), élvezi a hangját. Ma annyira mondta, hogy visszhangzott tőle a konyha.

Eszti, azért nézz utána az esküvői képnek, jó? Édes Marci mosolya!

Nyanya, én meg a színházat nem szeretem. Szabadtérin már voltam, nyertem régebben két jegyet, na az jó volt.
Az szerintem is igaz, hogy házasként könnyebb hivatalos dolgokat intézni. :) Ha esküvős képetek nincs, akkor keresel kiskorit? Nálunk csak rólam van :(, mivel a férjemék sokat költöztek, és szinte mindegyik eltűnt, a legrégebbi kép, amit láttam róla, kb. 4-5 éves korában készült.
Közben látom, hogy tettél fel. Szerintem semmit nem változtál, a "lényeges" vonásaidat illetően legalábbis.
Nekünk ACDSee progink van, nálunk le tudom kicsinyíteni a képet avatar méretűre, csak nem 80*80 pixeles lesz, hanem 65-70*valahányas. :D

Szücsi, nálunk is csípőtekergetés van, de Peti se hathetesen, se három hónaposan nem érezte, vagyis meg se nyekkent, pedig azt gondoltam, hogy üvölteni fog.
Érdekes a bnőd esete, sajna ötletem nincs. Viszont szerintem még beindulhat, és drukkolok, hogy így legyen!
Én nem tudnám még egyszer felvenni a ruhámat. Majd el szeretném adni, illetve már el szerettem volna, de még nem jártam sikerrel.
Szerintem szép ruhád volt, és nagyon ügyes voltál (vagy)!

Doren, nem lehet, hogy nagy volt a kép mérete? Tudod, max. 600*600 és 250 kbyte lehet. :) Látom, megoldódott. Mi volt a baj?
Nekünk megvannak a képek tesóm gépén, és CD-n is, az meg valahol a hátam mögött van...de ha most elő kéne keresni, lehet, hogy bajban lennék.
Fogakhoz gratula.
És jó korán keltél (vagy inkább későn feküdtél).
Jó a poén...lesz medencétek? Irigy-irigy, én is csinálnék, de jelenleg max. a nagyszoba közepére tehetném, és nem hiszem, hogy az alsó szomszéd örülne neki. :D

Bea, a hóban tolni babakocsit témán én is gondolkoztam, igaz, nálunk viszonylag gyorsan letakarítják az utakat, és ugye én inkább kenguruba teszem Petit, a babakocsit tényleg csak sétálni használjuk.
Ahogy nézem, neked is talán egyszerűbb lenne varratni valamit. Igazából az anyagköltség nem sok, csak kérdés, hogy megvarrni mennyiért fogják...

Na mára ennyi, végül egy kiskori fénykép.
Ági

Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Nem haragudjatok,de már jó rég nem írtam.A hétvégén azért nem,mert itt voltak látogatóban volt évfolyamtársaink,nagyon jóra sikeredett a találka.

Utána meg azért nem,mert itthon van a férjem,és jöttünk mentünk,estére meg fáradt vagyok.Kicsit depi is vagyok mert utálom ezt a rossz időt.

Mindenkinek nagyon szépek az esküvős képei,én is keresek,csak be kell majd scannelnem,és bevallom még egyszer sem használtam a scannert,remélem azért menni fog.

Pil:szuper,hogy tudsz aludni többet.Fogacska van már?

Pogi:lehet,hogy azért stagnált Gergő,mert beteg voltál,és épp hogy elég volt a tej,vagy nme volt akkora tápértéke.
A nem csinál semmit miatt meg ne aggódj,persze nézesd meg.
Alexa csecsemőnek utált hason lenni,4 hónaposan egyszer hasra fordult,utána még kb kétszer,de nem tetszett neki,és 7 hónapos koráig nem csinált semmit.Akkor viszont hirtelen beindult,10. hónap végén,már segítség nélkül járt.És nem mászott csak miután már tudott járni.

Ivás:én mindig is sokat ittm,így 3 liter simán lecsúszik,és akkor még,ha levest is eszek,akkor több,de nem számolom,éjjel is elég sokat iszom.A múltkor amikor 2 napig lázas voltam simán 6 litert megittam,de nem muszájból,hanem kívántam is.


Bocs, hogy a többieknek most nem írok,de így is alig tudtam visszaolvasni,most alszik mindkét gyerek.

És,hogy ne legyen minden happy,Alexa megint taknyos,plusz egy kis hőemelkedés.Elég nyűgös sajnos.

Kedden Vencel magkapta a 4 hónapos oltást,és nagyon ügyes volt,meg sem nyikkant,be sem lázasodott utána.7410g a súlya.

Kérdés:ti a kötelező oltásokon kívül beadattok valamilyen oltást?
Mi az agyhártya gyulladás ellenit.(Neis-Vac)
De ezzel meg hogy jártunk:Alexa is megkapta,úgy van,hogy egy éves kor alatt 2x szúrják,utána 1x.
Nekünk az egy éves kor alattit ajánlotta a dokinő,erre mikor kértük,hogy írja fel Vencelnek is közölte,hogy Alexának is kell mégy egy ismétlő,mert az okosok kitlálták,hogy így hatásosabb.
Aztán mondtuk,hogy akor Vencelnek csak 1 éves kora után adatjuk be,de mondta,hogy inkább most,mert a téli hónapokban gyakoribb a betegség.

Mi még nem voltunk a temetőben,de itt szakad,így a gyerekeket nem visszük.Tegnap voltunk akkor rendbe tettük a sírt.
Számomra is különösen megható a temető ilyenkor a sok gyertyával.Mi egyébként amikor tudunk megyünk,korábban írtam,hogy az első kislányunk hat hónaposan meghalt,és hozzá,amikor csak tudunk megyünk.Lehet,hogy butaságnak tartja valaki,mert többen megszóltak,hogy miért nem engedjük már őt el,de én úgy vagyok nyugodtabb,ha ki tudunk menni hozzá.Alexa is tudja már,hogy megyünk a Johannához,megsimogatja a síron a kis képet,és mindezt anélkül,hogy mondtuk volna neki.

Bocsánat,hogy ezt leírtam,nem akrtam off lenni.

Niki
Vendég
 


Sziasztok!

Jó car idő van :( Nem tudunk sétizni menni :(

Képzeljétek kicsi drágám, már második éjjel csinálja azt, ha felébred nem sír, hogy éhes, hanem vadul szopizza az ujját. Én csak a cuppogásra ébredek fel, és veszem ki őt, hogy egyen. Erről hogy szoktassam le? Inkább sírva jelezzen, mert azt meghallom a cuppogást meg nem mindig.

Marcy: én is adtam már tejpépet Kendének. Nagyon szereti. Nagyon ügyik vagytok, hogy már ennyire forogtok :) Nagyon szépek a képek.
A múltkor kérdeztem, hogy milyen suliba jársz? (ha nem titok)

Eszti: nagyon édi Marcell a képen. A kocsiba ragadás miatt :( Nem lehet túl jó élmény a gyerkőcöknek. A férjednek jobbulást kívánok

Szücsi: szegény ismerősöd. Nagyon rossz lehetett neki, hogy még csak nem is látta a babáját 1 hétig. Jó lett volna, ha ettől függetlenül elkezdett volna fejni. Szerintem próbálja nagyon sokszor cicire tenni a babát, hátha beindul.
Nagyon szép ruhád volt. Nagyon ügyi vagy, hogy te készítetted.

Doren: nem semmi az építkezés. Húú még jó, hogy megtalálták a bombát. Reméljük nincs ott több. Fogacskákhoz gratulálok.
Vicces az unokatesód férje :lol:

Bea: szerelők miatt :( Tetkó? Bocsi, hogy megkérdem, de ez nem ellentétes a vallásoddal? Gondolom akkor csináltattad, amikor már "kint" voltál.

Ex: köszi a drukkot. Remélem tényleg már kibújik, mert ma is tiszta nyügi szegény és a keze egyfolytában a szájába van. A nyála meg patakokba folyik.
Nagyon aranyos a feltett kép.

Niki: te aztán tényleg jó sokat iszol.
Sajnálom, hogy elveszettél egy babát :( Nagyon nehéz lehetett és én teljesen megértelek, hogy nem akarod elengedni őt.
Mi tegnap jártunk temetőt. És amikor elmentünk a gyereksírok mellett, hát kicsordult a könnyem :( Ilyenkor érzi jobban az ember, hogy milyen kis kincs van velünk.

Megyek, mert a csöppem sírdogál.

Pussz
Kisvirág

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Sziasztok!

A múltkor megígértem,hogy felteszem a rózsaszín torta fényképét amit Katus szülinapjára csináltam ( az oviba vitte magával)

Kép

és még egy kép

Kép

és még egy

Kép

Kép

Kép
katus73
 
 


Hellóka!

Na, mi jól kifáradunk itt a nagy szabadnapban, Máté szanálta a szunyát. Noi meg édes, már próbál mászni. Ezt úgy, hogy négykézlábra nyomja magát, próbál haladni, elfárad, és visszahuppan hasra. Hát, én nem tók persze esküvői képet feltenni, nincs is digis.

Kisvirág: Furcsa, nálunk a Noinál a cuppogás mindig nagy kiabálásba torkollott. Az is lehet, hogy csak álmodik, nem? Bár inkább etesd meg, szerintem. Nálunk is jó sokáig tartott a szenvedés a fogakkal. Most, hogy kibújt, ugyanúgy nyálzik, és éjszaka sír sokat. Lehet, hogy egyhuzamba csinálja.

Pil: Ezt a sinlac-ot azért megkérdezem a védőlánytól, mert fokozatosan kéne bevezetnem.

Niki: Azt a szurit én is be akartam adatni, azóta se tettem. Egy gyerekdoki meggyőzött. Remélem nem lesz baj, azóta is ott figyel a hűtőben. Ja, Máténak akartam. A kullancsot akarom, azt a Máté megkapta, de még kell egyszer szúrni.

Ex: Édes vagy a képen. Állás nem semmi, titi majd rohangálhatsz utána, bár még messzebb van, vagy mégse?

Reni: Jó a kép, mi akkor még le se tettük a Noit, csak járóba. Na, azt már nem szereti, így földön van.

Fogyókúra: Én csak azt akarom ajánlani, amit már írtam, hogy kb. déltől nem nagyon kell szénhidrátot enni. Persze én se bírom, csak "nagyjából". Próbáljátok ki, nem durva, és sajtokat, húst lehet enni bőven. Nekem még mindig a fagyi a gyengém.



Beáta: Ezeket a tetkókat biztos el tudod majd rejteni, nekem is zárt ruhám volt. Mondjuk mi novemberben esküdtünk. Bár, még egyházit szertnénk, az nem volt. Legalább nem leszek terhes, és nem kell úgy keresgélni. nagyon sok jó szalon van, de majdnem mindenhol ugyanolyanok vannak, megértem aki varrat. Nekem a manyecskeruhát varrta a mostohám, és t. kék volt. :D


Na, megyek, mert a Noi kiugrik a kezemből.

KépKép
KépKép
colett77
 
 


Sziasztok,

Huhh, jó sokat írtatok, alig tudtam visszaolvasni... :(

Csak amire emlékezem: mi nagyon szeretjük az operát, én ott nőttem fel, mert a gyerekkórusban énekeltem, Férjem papája meg ott dolgozott, mint fagottos.

Niki: neis-vac: a mi dokink is ajánlotta, és már meg is kapta Andris, hármat most, és majd lesz még egy 1 éves kora előtt, mert akor még ad rá támogatást az állam. Így is kb. 2500 ft/db.

Szűcsi: a ruhám szélére csipke csíkot vettem, ha gondolod majd lefotózom, és elküldöm.

Jó fej vagyok, felvetem az ötletet, a képekkel, és én még nem tettem fel gyerekkorit. Majd ha lesz időm, bescannelem.

Bea: higy tudtad összeegyeztetni a tetoválást az apácasággal? :shock:

Most hirtelen ennyi jutott eszembe, üdv: Macsek[/i]

Kép

Kép
macsek7
 
 


Sziasztok,

Huhh, jó sokat írtatok, alig tudtam visszaolvasni... :(

Csak amire emlékezem: mi nagyon szeretjük az operát, én ott nőttem fel, mert a gyerekkórusban énekeltem, Férjem papája meg ott dolgozott, mint fagottos.

Niki: neis-vac: a mi dokink is ajánlotta, és már meg is kapta Andris, hármat most, és majd lesz még egy 1 éves kora előtt, mert akor még ad rá támogatást az állam. Így is kb. 2500 ft/db.

Szűcsi: a ruhám szélére csipke csíkot vettem, ha gondolod majd lefotózom, és elküldöm.

Jó fej vagyok, felvetem az ötletet, a képekkel, és én még nem tettem fel gyerekkorit. Majd ha lesz időm, bescannelem.

Bea: higy tudtad összeegyeztetni a tetoválást az apácasággal? :shock:

Most hirtelen ennyi jutott eszembe, üdv: Macsek

Kép

Kép
macsek7
 
 


Sziasztok!

Macsek!
Semmi gond, azért sikerült ám elolvasni úgy is, bár tény, hogy így most könnyebb… :wink: Ha a foga jön, azt onnan látod, hogy szinte kifehéredik az ínye, és ha kijön, akkor olyan jó kis recés, tök édesek vele! :D Nagyon szép voltál!

Kisvirág!
Szegény Kende, megkínozza a fogacska. :( Hogy el ne kiabáljam, Dugókának elég könnyen kijöttek a fogacskák, az elsőnél volt egy kis nyűgi, meg annyi volt a tünet, hogy többször kakilt. Remélem, most már Benneteket sem kínoz sokáig! Hehe, ez tetszett, hogy pelus nélkül jobb, mert nem kell a koffert vinni… :D

Marcy!
Gratulálok a hasraforduláshoz! :)

Eszti!
Nagyon édes a kisfiad, ahogy huncutkodik ezen a képen! :)

Szücsi!
Igen, beindulhat, nehogy feladja!!! Tipp: a gyerek legyen állandóan a cicin!!!!! És próbáljon meg sokat pihenni, és nem idegeskedni!
Nagyon csini ruhát varrtál Magadnak! És a kék szegfű: nagyon extrém! :D

Doren!
Gratulálok a fogacskákhoz! Juj, a bombás ügy nem lehetett semmi!!! :shock:

Bea!
Nekem is eszembe jutott, hogy mikor csináltattad a tetkót, amikor már kiléptél?

Wkata!
Én boldogan kiegyeznék a 63-64 kilóddal… :twisted:

Reni!
Ilyen "kukacozást" Kende is csinál, és akkor úgy halad, mint a giliszták (azért hívom kukacozásnak… :D ) Persze ez már a kúszás, innen lesz majd mászás a dologból, és csak úgy söpörnek majd a lakásban! :D

Ex!
Nem baj, ha Peti a „semmit” szívja, biztosan megnyugvást is jelent neki a cicizés egy kicsit. Kende is szokott komfortszopizni, ilyenkor csak akkor van gáz, ha van is a ciciben, mert ugye a szívástól jön, azt lenyeli, és egy kicsit túleszi magát, akkor buki van… :D Tök édes göndör hajad volt!

Niki!
Az oltás-dolgon még nem is gondolkodtam, de majd megkérdezem a gyerekdokit, hogy érdemes-e, és hogy ő mit javasol. Gratula Vencel súlyához! Aki megszól azért, mert kimész a gyereked sírjához, arról most olyat tudnék írni, ami nem publikus… :?

Karácsonyfa: nálunk hagyományosan minimum 3,5 méteres fa lesz, mivel a nappali akkora, hogy befér, és van a kertünkben hátul egy csomó fenyő, aminek a legtöbbje már 4-5 méteres. Apa pedig ragaszkodik a hatalmas karácsonyfához, ebben megmaradt gyereknek… :D

Ma végre sikerült ismét 7-kor fürdetni, ugyebár az óraátállítás miatt először 6-kor, aztán fél 7-kor, és most 7-kor fürdettünk. Előtte jól megmasszíroztam Dugókát, és most szunyál… Kíváncsi leszek, meddig bírja, mert az utóbbi 3-4 napban már csak kétszer kelt fel enni, egyszer éjfélkor, aztán meg fél négykor. Ezek szerint most aludnia kéne legalább 1-ig, és utána 5-kor kelne. Hát, kíváncsi leszek... :wink:

És akkor ha már annyian tettetek fel képeket, én is:

Ez az egyik kedvencem, a gyűrűhúzás közben:
Kép


És "megkönnyebbülten" a templom előtt... (mármint, hogy nem rontottuk el a szöveget...) :D
Kép

Most megyek is zuhizni. Jó éjszakát mindenkinek!

Kép
Kép
norwell
 
 


Sziasztok!

Doren
Igazad van, de nem dugtam el. Csak a képet este összecseréltem, már álmos voltam, nem figyeltem, de most javítom:

Kép

Miskolci barátnőmnél valszeg genetikai érintettség is van, mert a felmenői sem nagyon tudtak szoptatni. De ha nincs egy hétig külön a baba, talán beindult volna a tej, most nincs egy csepp sem. Persze lehet hogy túl korán feladta, én még bíztatom hogy próbálkozzon. Sajnos a kezdeti kudarcok miatt ( nem talált tejcit), már a baba sem akar szopni...

Pogi
Azért nem tudott átmenni mert nagyon messze van a másik épület. Legalábbis ezt mondta. Hát nem tudom, én biztos mindent elkövettem volna az ügy érdekében...
Gergőcskével kapcsolatban: ha izomtónus probléma késlelteti a mozgást, hasznos lehet a DSGM ( Dévény Speciális Manuális technika – Gimnasztika Módszer) Esetleg nézd meg az Alapítvány honlapját, ha gondolod: http://www.deveny.hu/

Preni
Köszi. Én ezek szerint lepényt szoktam sütni. Mi is szeretjük, főleg a túrósat meg az almás-mákosat.

Ex
Klassz a kiskori kép, gyönyörű göndör fürtjeid voltak/vannak. Gondolom nem költesz dauerra...
Nekem is begöndörödött a hajam mikor a hosszút levágattuk még gyerekkoromban, de most csak kicsit hullámos

Kisvirág
Anna is cuppogva ébred, de előbb utóbb sírni kezd, ha nem teszem cicire hamarosan. Szerintem Kende is sír majd, ha nem kap időben cicit.

Kata
Én sem értettem. Hát nem egy bababarát kórház, az biztos.
Mi is megszenvedtünk a szopiért, de nagyon boldog vagyok hogy nem adtam fel.

Katus
Nagyon szép a torta
A gombákat készen vetted hozzá?
Nagyon szépek a lányok!



Kiskori kép: ez én vagyok

Kép

Ez meg a lányom:

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Norvell
Nagyon csini voltál!
3,5 méteres fenyő: húúúú, de irigylem. Meg az akkora nappalit ahová befér...

Pogi
3 hét után indult be a tejed? Úgy érted a nulláról? Vagy akkor kezdett elég lenni?

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


sziasztok!

még mindig nem tudok jelen lenni a fórumon, de ne felejtsetek el légyszi! hulla fáradt vagyok és vannak gondjaink a cicivel, cicizéssel, tejcsimennyiséggel, meg talán a fogakkal. meg a kakija miatt is aggódom, amit nem részletezek. van skype-unk, de arra sincs időm. vasárnap lesz a keresztelő, étteremben ebédelünk utána, nem tudnám ellátni a családot. jó lenne, ha közelebb laknának és naponta 2 órát szórakoztatnák a drágámat. én már ennyi "szabad" idővel is megelégednék.

Kisvirág: mostanában általában összejött a séta, egy pelenkát markolászva harapdálva aludt el cumi helyett, de most a vastag anorákban nem tudja a kezeit használni és megint gondok vannak.

mindenkit üdvözlök: Mári
mári
 
 


Sziasztok!

Katus!
Klassz a torta! írtad, hogy vacak volt a bevonó - nem ízlett a lánykáknak, vagy csak te érezted nem elég jónak? bnőméknél az oviba nem szabad házi készítésű tortát vinni :-( elvileg értem, hogy fertőzések, szalmonella veszélye, de amennyire én emlékszem, tisztességes szalmonellát csak cukrászatban vagy közétkeztetésben kapott ebben az országban az ember az utóbbi időben

Norwell!
Nagyon csinik vagytok! köszi a bíztatást, de sajnos azt elfelejtettem az "önéletrajzi kisregényemben" hozzátenni, hogy mindössze 158 cm vagyok, szóval arányaiban irtó sok a 63-64 kiló sajnos...

Szücsi!
Aranyos a kiskori kép, meg hozzá Anna a hasonló tartásban! nálunk el vannak téve a képek egy dobozba a sok doboz közé, a jövő évi építkezés után tudok majd normálisan kipakolni, legalábbis remélem, szóval én valszeg nem fogok tudni feltenni, hacsak anyámtól nem kérek egy képet, hgoy bescaneljem

Doren!
Bomba - hát, még jó, hogy nem lett belőle gond. De most akkor óvatosabban kell ásniuk, nem? Végül is elképzelhető, hogy van még?
Ti mennyi ideig építkeztetek? és mennyire őrültél bele két gyerekkel? mi elvileg az első tavaszi napon kezdünk majd építkezni (hogy megőrülni mikor, azt nem tudom, de félek tőle, hogy hamar)

Karácsonyfa
Nálunk évek óta pici, élő fa van. Két évig visszaválthatós volt, aztán meg kiültettük, anyósékhoz Siófokra, illetve tavaly az új saját kertbe, bár az szegény nem bírta a gyűrődést. Most is úgy tervezem, hogy kiások egy kis gödröt míg nincs fagy, és január 6-án kiültetjük a fácskát. Nem tudom, jövőre milyen fánk lesz, mert akkor már Misimackó miatt talán nem 40 cm-es fát kéne, de annyira sajnálom a fákat a kivágás miatt. (érzelgős vagyok :oops: )

Oltás
Nekem azt mondta a védőnőm, hogy agyhártyagyulladás ellen egy éves korban lehet oltatni, gondoljam át. Ez most az, amiről írtatok? Kezdek összezavarodni...

Na, megyek zuhanyozni, hulla vagyok teljesen... bár már csak alig fújom az orrom, és már hőemelkedésem sem volt, tehát hurrá! gyógyulok!

Pussz,
Kata

Kép
wkata
 
 


Szücsi, természetesen nem nulláról, mert olyan 15 ml jött belőle kb addig is.... de utána lett elég.

pogacsa
 
 


Ja, és hihetetlenül hasonlítotok a kislányoddal!!! :)

pogacsa
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek, itt esik a hó! Annyira utálom! Múlt hét szombat óta nem voltunk sétálni a gyerekkel. Ma is marad az erkély!

Szűcsi! Valóban nagyon hasonlítottok Annával! Olyan mintha mindkét képen ua. a baba lenne, csak szinesen és fekete-fehéren!

Nekünk(nekem) nagyon szar éjszakánk volt. Este Peti 11-ig mocorgott az ágyában, amit meguntam és kapott egy potya szopit. El is aludt, de fél 3-kor kezdte a mocizást, én pedig mint valami alvajáró ingáztam a kiságy és az én ágyam között. De lehet, hogy én viszem túlzásba a dolgokat. Reggel fél hétkor meguntam, átmentem a másik szobába. Negyed 9-ig beájultam. Amikor felriadtam, rohantam a gyerekhez, hogy mi van! Hát, őkelme édesen aludt fél 10-ig! És ahogy elnézem, most megint kezd beájulni!

Katus! Szép lett a torta! Úgy látom a szülinapos felhajtás még megmaradt az óvódákban. Azért elég gáz, hogy valahol megmondják, hogy mit lehet (kell) vinni!
Jó nagy haja van Pannusnak!

Niki! Borzasztó, amikor egy szülő elveszíti a gyermekét! Nem hinném, hogy más ebben a helyzetben nem rohanna állandóan a temetőre. Szerintem inkább ez a normális. Ill. hülye szó, hogy normális. De biztos az én lelkem is akkor nyugodna meg, ha minnél gyakrabban látogatnám!

Reni
Kép
prenata
 
 


Preni
Nekünk is ritka sz*r éjszakánk volt, Anna elaludni sem akart csak ordított, aztán éjfélkor beájult a szopiba. De éjjel vagy hatszor felsírt. Szerintem a szelet érzik, attól nyűgösek a babák.
Merre laksz, ahol havazik? Nagyon esik vagy épp csak?
Nálunk nagyon hideg szél fúj, de muszáj volt elmenni a védőnőhöz.

A védőnő 59 cm-t mért. Mondom az nem lehet, mert két hete már 61 volt. megméri mégegyszer: háát, 61. Szerintem azóta is nőtt, mert ami akkor még jó volt rá most már elég kicsi. A 62-es rugik közül szinte mindet kinőtte. Ennyit a hosszmérésről.

Apropó, rugik: nenm szoktatok úgy járni hogy a rugi talprésze kicsi a baba lábfejéhez képest? Nekem már 2 rugit kellett szétszedni és hozzáillő anyagból új, nagyobb talpat csinálni hozzá. Most nem tudom hogy a rugi van rosszul szabva vagy a lányom túl nagy lábon él...? :lol:

Igen, én is úgy érzem hasonlítunk egymásra a kis Angyalommal. A férjem szerint csak annyi a hasonlóság, hogy baba-baba :wink:
Azért jó hogy Ti is láttok hasonlóságot. Vagy csak bebeszélem magamnak?

Katus
Az ovikat köti az új HACCP előírás ami mindenféle ételkezelési procedúrát tartalmaz. Az otthon készített élelmiszerek fogyasztása esetén ha épp jön egy ellenőrzés, komoly büntetést is kiszabhatnak.
Másrészt nálunk volt már rá példa, hogy egy szülő azzal magyarázta a gyereke hasmenését, hogy az olyasmit evett amit más gyerek hozott be, otthoni tortát, amit " ki tudja milyen higiéniában" készítettek. Még jó hogy fel nem jelentett minket ezért.
Harmadrészt a tortával az az egy baj van, hogy akinek a szülei nem visznek be, az a gyerek "cikinek" érzi hogy ő csak egy zacskó kekszet hozott. Más szülők meg hajlamosak rivalizálni, ki visz szebbet, nagyobbat. Akinek meg nem tellik rá, az hülyén érzi magát.
Mindent összevetve nálunk nincs tortázás az oviban, azzzal ünnepeljenek otthon. Az ovis szülinapban ne az legyen e lényeg, hanem a közös köszöntés. És nálunk pl. minden gyerek készít otthon anyukájával év elején egy kis játékfigurát textilből, ezeket betesszük egy nagy zsákba, és a szülinapos ebből húzhat egyet ami az övé lesz. Ennek nagyon örülnek, számon tartják ki készítette azt amit kaptak, illetve hogy amit ő csinált otthon, azt ki húzza ki magának a zsákból. És így máris nem a tortán van a hangsúly.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Mári
Kitartás a nehézségekhez!
Azért a keresztelőről ugye teszel fel képet.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Pirinyóm kint alszik az erkélyen teljesen bebugyolálva. Még mindig lelkiismeretfurdim van, de bent csak nyüglödik, kint meg 2 perc alatt fejbe kólintja a friss levegő és alukál is. Persze én 2 méteres körzetben mozgok az erkélyajtóhoz közel!

Szücsi! Vagy két órát havazott, aztán átment esőbe! Én Szabolcsban lakom, teljesen az ukrán határnál.

Pil! A Sinlacot doki írja fel, vagy amúgy is kapható? A tavasziaknál olvastam, hogy sok mindenbe belekeverik, és a babák úgy jobban megeszik a kajcsikat!

Reni
Kép
prenata
 
 


Amelitának nagyon boldog féléves évfordulót kívánok!

Kép

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok! de sokat irtatok, alig olvastam mind el :wink:

Koszi mindenkinek h szepen fogadtatok

Az ivasrol: sajnos nem iszok olyan sokat..talan elfelejtem ,vagy csak lusta vagyok alandoan inni valamit. Na de meigerem nektek ( meg magamnak ) hogy matol odafigyelek hogy igyak legalabb 2l !!

A ho nalunk ma esett, de csak par percig... de nagyon fuj a szel, ugy hogy ma nincs seta... :(

Szepek az eskuvoi kepek :D majd en is keresek magamrol!

Katus, a kislanyodnak nagyon szep haja van!! es a torta is szuper!

es most mar mennem kell mert a Robi mar turelmetlen , es en meg lassan irok.... majd igyekszem

puszi mindenkinek

KépKép
gabriellatf
 
 


Sziasztok!

Peti apázik, én meg itt vagyok. :)
Tegnap a nagy kádban fürödtünk, egy törcsit tettem Peti alá, de megrágcsálta, így rendeltem neki egy csúszásgátlót a neten, 900 Ft volt. Remélem, visszajeleznek, hogy milyen színűt szeretnék, mert azt nem lehetett megadni a rendelés leadásakor...és nem szeretnék rózsaszínt, habár a célnak az is megfelel.

Venczkóné, engem a védőnő a bárányhimlő ellenit javasolta, de én nem tervezem beadatni neki, majd átesik rajta. Viszont az biztos, hogy a lyme kór ellenit megkapja, de azt csak egyéves kor után lehet.
Mi majd a hét végén megyünk ki a temetőbe, tegnap csak a szüleim voltak kint gyertyát gyújtani.

Kisvirág, szerintem inkább cuppogjon, aztán sírjon. Hidd el, ha nagyon megéhezik majd felsír!

Katus, a torta jól néz ki! :) És édes az apa a lányokkal című kép is.
Látom, Pannának már megy a játékfelhúzás, nálunk szerelés van, ha Peti a játszóállvány alá kerül, tutira atomjaira szedi.

Colett, hát igen, biztosan lesz rohangálás. Ha az apjára ütött, akkor meg főleg...a férjem már kilenc hónaposan járt-kelt, de ülni azt akkor még nem tudott. :D
Ja, nálad is ott a lányod? Én nem tudnék úgy írni (vagyis itt igen, de a másik gépen nem), mert ezerrel veri a fiam a billentyűzetet. Megtalálta már a DEL és a Ctrl+V gombokat is, de még mindig a szóköz billentyű a nyerő (mert az jó nagy).

Szücsi, neked is kék szegfűd volt, nem rózsa? Vagy vak vagyok? :o
Köszike a dicséretet, de én nem szerettem göndör lenni...de ez mindig így van, akinek egyenes az göndört szeretne, és fordítva. :D
A lányod tiszta TE!
Nálunk vályúban mérik a gyerekeket, ott csak akkor lehet vmit elrontani, ha nem nyújtják ki rendesen, így lehetnek akár negatív eltérések is.
A rugiknál én is észrevettem ilyet, de minket egyelőre nem zavar, szóval még jók, mondjuk rá.

Norwell, még most is göndör a hajam, de mivel rövid, így nem látszik. A képen, amit feltettem, még nem is volt rendesen begöndörödve, volt olyan is, hogy szó szerint tincsenként voltak a hullámaim. :) Na aztán meg oroszlánsörény lett belőle, azért utáltam a hosszú hajat...úgy néztem ki, mintha a Simpson család tagja lennék.
Én is szeretnék akkora fát...de nálunk max. a tízemeletes elé férne. :D

Mári, nálunk eddig a popsitörlő zacsija volt a sláger, de ma reggel Peti is a pelenkát vette a szájába. Most is azt ette, miközben leszedtem róla a pelenkát...másikat már nem tettem rá, szóval most egy zokniban és egy szál bodyban van. Élvezi rendesen. :D

Wkata, sütiügyben igazad van, már ami a fertőzéseket illeti. Én nem emlékszem, hogy én vittem volna, nálunk a rágcsálnivaló volt a menő.
Nálunk, ahogy írtam, tavaly óta műfenyő van, anyósnál meg van egy kis fa, állandóan feldíszítve. Eredendően öcsém kapta, de nálunk nem szeretett lenni, így átvittük anyósnak, mert ő zöldmániás.

Reni, én irigykedem a hó miatt, tudom, nem vagyok normális.

Pil., csak most nézem...boldog hófordulót a félévesnek! :) De telik az idő...

Gabriella, sebaj, a lényeg, hogy gyere közénk, majd írsz többet, ha lesz időd.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?