Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Csak most írok mert Bendegúzzal negyed 8-ra! értünk haza Ayseéktól, mostanra mosogattam el, meg miegyéb. :) :oops:
Nagyon jól éreztük magunkat, bár az első pillanatban kicsit sokkoló volt a zsizsegés, nyüzsgés, kiabálás amikor beléptünk, de aztán feltaláltuk magunkat. :lol:
Tényleg gyönyörű a hely, a gyerkőcök is nagyon jó fejek voltak, és az anyukák is. Sétáltunk is egyet, és a kertben is játszottunk, annyira szép idő volt. A töki pompos isteni lett, mindenki falta. Én is fogok csinálni itthon hamarosan úgy érzem. :lol:
Lilike egy tündér, Andris egy kis békés mackó, Ayse konyhatündér (sajnáltam olyan sokat dolgozott nekünk a pompin, mi meg csak úgy faltuk), Ayse férje meg egy szuperaranyos pasi.
Azt hiszem én fotóztam a legtöbbet, bár csak a séta közben jutott eszembe a fényképezőgép, így a buli eleje nincs megörökítve, de Lilivel még így is összehoztunk több mint 230 fotót. Megígérem rakok fel belőle, de valószínűleg az őszibe, mert onnan voltak a többiek, és épp elég lesz kiszelektálni meg kicsinyítgetni a legjobbakat.

Timi!
Sajnáltam, hogy nem tudtatok jönni, meg vinni minket, szerencsére Cleoval tudtunk menni. Köszi az útvonalat is! És gyógyulj meg hamar!
Én is csatlakoznék a Timi-férje fan clubhoz! :lol: Nem reagálok többet az ilyen hívatlan hozzászólásokra..

Manka!
Ettem helyetted is pompost, sőt Bendegúz is evett Jack helyett! :lol:
Mi még nem vettünk hálózsákot, illetve egy van, de az nem tuti mert ujja is van, és olyan mint egy szaunazsák, nem használjuk. De valamit muszáj lesz kipróbálni, én már gondolkoztam azon is, hogy varrok neki egy ujjatlan, de lábas plussz rugit a pizsi fölé, ami melegíti, de mégsem zsák amibe bele tud keveredni. Persze lehet hogy csak ki kéne próbálni, és nekünk is beválna. Te milyent vettél, valami béleltet, vagy sima egyrétegű anyag?

Réka!
Boldog szülinapot kívánok én is utólag is, ha nem kívántam akkor!
Pakoltok már?? :)

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Sziasztok!!!

Manka!
Én kb Bencének 4-5 hónapos korától használom a hálózsákot!
Nekünk nagyon bevált!

Kedves Mzille!
Semmi kedvem politizálni,én is "TIMI FÉRJE FUN" vagyok,de nem tudom megállni szó nélkül!!!
Az általad "brutálisnak"nevezett rendőrség embereiből kb 400 sérült meg a Tv székház balhéban,köztük volt életveszélyes is :!: :!: :!:
Szerinted hogyan kellene fellépni az olyan "ember"-ekkel szemben akik kővel dobálnak,fosztogatnak,kocsikat gyújtanak fel,Molotov-koktélokat dobálnak,közel 200 milliós kárt okoznak a belvárosban,kiállított tankot :!: indítanak be,2 napig takarítandó szemetet hagynak maguk után????
Szerintem EZ A BRUTÁLIS!!!!!!
Az meg aki ilyen helyzetben odamegy bámészkodni,az meg is érdemli...
Részemről ennyi,nem kívánom tovább ragozni ezt a témát!

Kriszta&Bence

Kép
cristi
 
 


Tünde, igen :lol: .Jobban szeretem mint a hálóinget. Elég jó kollekcióm van pizsikből.Én utálok pl ruha nélkül aludni, idegesít ha nincs rajtam legalább bugyi.
És utálom a kinyúlt polóban alszom-ot is.
Miért tetszik ennyire a pizsiben alvás? :lol:

Márti neked is köszi a jókivánságot, asszem ma tetőzik a dolog ráadásként egy kis havi műsorral.Úgyhogy be is vettem agy Algopyrint.Meg aludtam egyet Fannival.
Megyek az öszibe képeket nézegetni.

Biztosan jó lehetett a tali, nagyon jó lett volna elmenni.

KépKép
tibicsoki75
 
 

 
 

Márti! Bendegúz miért született császárral?Gondoltam majd megkérdezem a kocsiban, de ez elmaradt.

KépKép
tibicsoki75
 
 


Sziasztok!

Jack sajnos nagyon rosszul aludt múlt éjjel, nagyon sokszor felsírt és hn 6 után már nem is tudtam visszaaltatni. Anyukám szerint volt valami a levegőben, mert ő sem tudott aludni.

Jack is hálózsákban aludt, aztán jött a nyár, kinőtte a régit, és én is úgy gondoltam, mint Márti, hogy egy ilyen nagy gyerek már belecsavarodik a hálózsákba, amennyit izeg-mozog. Viszont pont emiatt sokszor kitakarózik éjszaka, úgyhogy visszatártünk a hálózsákos alváshoz. Az áraktól án is ki voltam akadva, az előzőeket örököltük. Ja, és nekünk nem jön be az aminek patentos a válla, mert azt Jack kipatentolja éjszaka és kimászik belőle. Én is ujjatlan, béleltet vettem, elöl zippzárral, 499O volt de nem bánnám, ha egy kicsit vastagabb lenne.

Kriszta, Hencsiékkel mi van?

Most mennem kell, Jack nagyon nyügi, majd mág este megpróbálok jönni.

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Hahó Lányok!

Timi, én meg ruha nélkül szeretek aludni. :oops:
Persze télen nem.

Manka, akkor felénk jó szelek fújtak, 9-kor ébredtünk mind a hárman. :)

Márti, tök jók a képek!!!
zitaanyu
 
 


Ja, bocs:

Zitaanyu=Havtunde

Nemtom miért, de nem tudtam belépni a havtundével. :? :arrow: :roll:
zitaanyu
 
 


Sziasztok!
Csak bekukucsolok,és már megyek is....

Manka!

Rég beszéltem Henivel,30.án Ajsa szülinapja,majd fölhívom!
Nekünk 2 patentos hálózsákunk van,meg 1 zippzáras.
A patentossal Beni is szokott szórakozni,de nem mászik ki belőle..A zippzárt is lehúzogatja...
A múlthéten voltam a Brendonba,ott láttam ujjatlan,báránybélésűt..iszonyatosan vastag/és drága! :roll:
5000 körül van az ára,ha nem több....

Szép estét mindenkinek,és jó éjszakát!

Kriszta&Bence

Kép
cristi
 
 


Timi!
Hogy vagy? Gyógyulj meg hamar!
Én sem bírok meztelenül aludni, de én újabban hálóingben szeretek, valahogy a pizsi sok.
Bendegúz farfekvéses volt, és mivel viszonylag idős :oops: :( (hüpp-hüpp) először szülőnek számítottam, így alapból csak a császár jött szóba.

Manka!
Remélem ma jobb éjszakátok lesz, Bendegúz is felsírt kétszer tegnap éjjel, de annyira fáradt volt szerintem, hogy felébredni nem bírt, aludt fél 8ig reggel.
Aztán napközben is majdnem három órát lenyomott egyben, fél 3kor ebédelt.
Ma mi kipróbáljuk a plussz egy réteg lábfejnélküli ujjatlan rugit éjszakára, remélem most meg nem lesz melege.

Tünde!
Csak azt sajnálom, hogy az elején nem fotóztam, de akkor a nagy nyüzsiben, valahogy nem jutott eszembe, csak kb. félidőben, így páran nincsenek megörökítve, amit nagyon sajnálok.

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Timi, Manka!
Sajnálom nagyon, hogy nem tudtatok jönni. Majd legközelebb! (Manka, nem ér meglépni addig!) :wink:

ayse
 
 


Sziasztok!

Látom ma mindenki vasárnapozik.
Én is, csak mivel mindkét pasi durmol, én meg már elmosogattam, felmostam a konyhát, most ráérek.

Képzeljétek nekünk is van töklámpásunk! Én sem szeretm a Halloweent, nekem csak annyira megtetszettek az ősziben a töklámpik, hogy a minap hazafelé a sétából szembejött egy nagy dísztök a zöldséges környékén, és megvettem. Persze a béna kezemmel nem álltam neki kifaragni, de Laci tegnap olyan rendi volt, kibelezte és kifaragta nekem. Kiraktuk este az ablakba, és Bendegúznak annyira tetszett. Azt mondtuk neki, ez a tökbaba! És aztán mindig mondta neki, hogy baba, amikor odanézett, és vigyorgott nagyokat. :D

Ayse!
Olyan jó, hogy ki tudtunk ugrani ma délelőtt a mellényért, még ilyen őszi időben is nagyon szép az út felétek. Bendegúz meg jó nagyot durmolt, és képzeld el utána vettünk komódot is. Végül nem az RSben, hanem beugrottunk először a Kikába, ahol megtetszett egy, ami méretben is jó volt, és nem volt veszett drága. Persze nem volt belőle, mondták 6 hét a rendelés. De megkérdeztettem velük, hogy a budaörsi Kikában nincs-e véletlenül, és volt! Úgyhogy újra átszeltük a várost, és olyan mázlink volt, hogy (amit a kis piszok eladó pasi nem is mondott a Lehel úti Kikában), le volt akciózva -33%-kal! Így aztán pláne nagyon örültünk neki!! Ha felébrednek a pasik, össze is szereljük!

Sajnálom, hogy végül nem tudtuk elvinni CDn a képeket, ezt akartam vinni meglepinek, de ha lesz új CD írónk, mindenképpen eljuttatom valahogy.

Felébredtünk azt hiszem..

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Márti!
Örülök, hogy jó vásárt csaptatok!

Ha ennyire tetszett Neked az a környék, gyertek el máskor is! És akkor mondjuk odaadhatod a cd-t is. :wink:
Te tudsz autót vezetni?

ayse
 
 


Márti, Total Commanderrel tudod tömöríteni a képeket, és skype-on át tudod küldeni Aysénak.

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


Márti, idősnek számítottál????????????????Pont szombaton volt a Magellánban, h nem számítunk annyira idősnek a 30 év körüli első szülésekkel.
És aki 42 évesen szül először?????????????????
Én pl a huszas éveimben el nem tudtam képzelni a gyereket, állandóan jöttünk-mentünk, bulik, főiskola stb...Így most kevésbé hiányzik a partyzás :lol:

Egyébként én is csináltam töklámpást, mivel maga az ünnep nem izgat, csak a kellékei :lol: .
Ráadásul tegnap elmentünk a Tescoba, apósomnak jelmezt venni, (mert mennek Halloween buliba), és mikor Fanni meglátta az óriási tököket, olyan visongásba kezdett, hogy vettem egyet.Egyfolytában kiabálta, h dadadada-neki minden kerek forma labda.
Mikor hazajöttünk és kivájtam és beletettük a mécsest annyira örült neki.
Lefotoztam, úgyhogy majd ha alszik felteszem a képet.

Egyébként már jobban vagyok!

Megyek, mert Fanni kirámolta az apja ruhásszekrényét, és lassan tízóraizunk is.

KépKép
tibicsoki75
 
 


Sziasztok!

Ma, a rossz idő beálltával elővettem a nyári időszakra jegelt félelmemet (jó kis képzavar, mi?), nevezetesen a madárinfluenzát.

Mivel már évek óta aktuális egy világméretű influenza-járvány, minden évben számítanak rá. Most ugye ráadásul közrejátszik a madárinfluenza is. Igaz, hogy emberről emberre fertőző formája még nem alakult ki (illetve egy esetben bizonyíthatóan kialakult, de a fertőzött nem fertőzött tovább másokat és sajnos elhunyt, Indonéziában). Ez azonban a hátulütője is, mivel csak akkor tudnak majd védőoltást kifejleszten ellene, ha létrejön. Azt a versenyfutást meg szerintem tuti, hogy a betegség fogja megnyerni. Kizártnak találom, hogy a globalizáció korában, amikor 24 óra alatt bárhol ott lehet lenni és tömegek utaznak egyik földrészről amásikra, hamarabb kifejlesszék, kikísérletezzék és legyártsák a szükséges mennyiségű oltóanyagot, minthogy a betegség elterjedne.

A meglevő oltóanyag a madárról emberre terjedő betegségnek szab gátat. Persze ha ezzel kezelik a madarakkal érintkező népességet, akkor elejét vehetik egy világméretű járványnak.

Szóval, hallottam olyat, hogy a rendes influenza oltás segíthet abban, hogy ha kialakul az emberről emberre terjedő betegség és vele a járvány, akkor mégiscsak enyhítse a betegség lefolyását.
Nem titkoltan szakértőinkhez is fordulok ezzel a kérdéssel. Szerintetek ez hülyeség? Egyáltalán mennyi idős kortól lehet influenza ellen oltani?

ayse
 
 


Ayse :D:D:D látom tutira mész, mindenhonnan vársz választ! :wink:
Influenza elleni oltást, ha jól tudom, mindkét gyermeked kaphat, de Lili biztosan, és Ti is.
én nem adatnám be, semmi pénzért, sőt, semmi nem kötelezőt sem adatok be, de hát nem vagyunk egyformák.
Éppen a Kismamán bosszankodtam, hogy mekkora reklámot csináltak a pneumococus elleni oltásnak is.
De persze mindenkinek szíve-joga oltatni a gyermekét (és nem oltatni).
Ha beszéltél szakértővel, majd írd meg a válaszát, ok?

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


Tünde!
Valóban szeretek biztosra menni (nem sok választott el attól, hogy kis irományom be ne nyomjam az összes topikba :) ).

Épp ez a problémám. Hogy úgy kell döntést hozni, hogy nem lehetünk biztosak a következményekben. AZ életben nagyon sok olyan helyzet van, amikor felszólítást kapunk: "fogadjunk!". Erről szól az összes biztosítás (fogadjunk, hogy nem lopják el az autómat, ezért nem kötök, vagy fordítva, arra fogadok, hogy ellpoják majd, ezért kötök). Ilyen a tőzsde: fogadjunk, hogy ez a papír majd az időintervallum egy bizonyos pontján ennyit fog érni.
És hát persze a hétköznapi élet is rengeteg ilyen helyzetet kínál. Fgadjunk, hogy nem tör ki a madárinfluenza-járvány. Fogadjunk, hogy ha kitör én nem kapom meg. Te ezekre fogadsz. Én meg az ellenkezőjére. Ez egyfelől optimista ill. pesszimista hozzáállás. Másfelől a lehetséges károk optimalizációjára való törekvés. A helyzet persze nagyon összetett, hiszen a feleslegesen beadott, szövődményes védőoltás óriási baj. De az is, ha a fennt leírt forgatókönyv valósággá válik és akkor már hiánycikk lesz mondjuk a "mezei" influenza elleni oltóanyag is. A döntés "jóságát" csak az utólagos események igazolhatják. Részemről igyekszem kisebbik bajt választani.

ayse
 
 


Ayse, ha a belső hangod azt mondja, adasd be.

Ugyan személyes példának csak a tesómat tudom, ő olyan 26 éves volt mikor beadatta magának mert USA-ban él és ott azt hallja, h be kell oltatni magad inf. ellen. Ártani nem ártott neki.

Én a héten az agyhártyagy. ellenit fogom beadatni Fanninak.
Persze felírattam már mikor 11 hónapos volt, de elhánytam a receptet.
Viszont szerencséra a kőbányai eü szolg kifizeti az oltás árát.

Töki képek:
[img]

Kép

http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 414.48.jpg[/img] Kép Kép Kép

A fenti kettő a cukiban készült

és egy esti :
Kép

KépKép
tibicsoki75
 
 


Ayse, ha te úgy találod helyesnek, adasd be, ártani nem árt, max. megbetegszetek tőle, de állítólag az enyhébb lefolyású, mintha másképpen kapod el az influenzát.
Én 7 évig dolgoztam belgyógyászaton, és minden évben lehetett ingyenesen kérni az oltást. Talán a 7 év alatt egyszer kérte az egyik takarítónő... most nem minősíteni akarom, nehogy félreértsd, csak Ő ugye nem szakmabeli.

Kriszta, Nálatok mi volt az oltással? Beadattátok, amíg dolgoztál?

Manka, hazajöttetek?

Timi, jól néznek ki a tökilökik! A cukrászdások diszek, vagy torták?

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


Sziasztok!

Sajnos Bendegúz is betaknyosodott estére, ez rányomta a bélyegét az éjszakára is. Igaz ő csak kétszer ébredt fel sírva, egyszer porszívóztunk, de nem nagyon sikeresen. Viszont nagyon sokat fincergett, amire én mindig felébredtem és odamentem, kb 7szer, és betakartam, meg megnéztem nem lázas-e. Reggelre persze már jött a takonyka rendesen. Viszont jókedve van, és ugyanolyan jól eljátszott, mint máskor.
Remélem nem fog elhatalmasodni rajta a betegség, csak egy kis megfázás. Mindenesetre bár eddig nem hittem a homeopátiában, most adtam neki az oscillobogyóból is a cebion mellé, mert a múltkor nekem használt, nem tudott kitörtni a náthám úgy ahogy szokott.

Úgy örülök az új komódnak! Már ki is törölgettem és elkezdtem bepakolni. Csak most alvás van, és nem tudok ott zajongani.

Timi!
Aranyosak a tökös képek! :)
Én is felrakom a mienket, kint csücsül az ablakban, talán a hidegben majd tovább bírja.
Kép Kép

Ayse!
And nagyon jól összefoglalta az ősziben szerintem az influenzaoltásról a dolgokat. Mindamellett én azt hiszem nem adatom be, mert annyira változnak ezek az influenzatörzsek is, és nagy az esélye, hogy majd pont az ellen nem véd, amit elkapna. És próbálok optimistán hozzáállni a kérdéshez, bízom benne, hogy megússzuk nagyobb betegség nélkül.
Viszont az agyhártyagyulladás ellenit én is beadattam Bendegúznak múlt héten.

Arról, hogy az influenzavédőoltás hogy befolyásolhatja, gyengítheti-e egy esetleges madárinfluenza lefolyását nem tudok, nem tudom mennyire hasonlít a két vírusfajta. Rá lehetne keresgélni a neten, de erről talán még adat sincs. De szerintem is no para!

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Márti!
Jajj, szegény Bendegúz! Jobbulást kívánunk neki!
Köszi a véleményed!

Én csak szép csöndben parázok magamban ezen a járvány-dolgon. Lili idén már annyi mindent benyalt, skarlát, lepkehimlő, herpangina és még mi minden más! Meg is gyengült az immunredndszere. Úszni is jár. A férjem meg szintén a tűzvonalban dolgozik ebből a szempontból. Hát szóval nem könnyű okosnak lenni. Bevallom az influenza elleni oltásnak nem a hatékonytalansága tart vissza, hanem az esetleges szövődményei. Mert azért időnként hallani ezt-azt...

ayse
 
 


Tünde, a cukisok torták :lol:

Márti, jobbulást Bendegúznak!Remélem hamar meggyógyul és ma már jobb éjszakátok lesz.
Egyébként nagyon hasonlít Rád az őszibe feltett egyik képen.

KépKép
tibicsoki75
 
 


Sziasztok!!

Tünde!
Én eddig még soha nem adtam,adattam be magamnak az influ ellenit,volt 1-2 kolléganőm akit szútrtam vele...volt köztük takarítónő is! :lol: :lol: :lol: :lol:
Én csakis a kötelező hepatitis ismétlőket vállaltam,vállalom be....
Bencének sem adatok semmi nem kötelezőt...
Szakmai ártalom..:lol: :lol:

Ayse!
Az "okosok" azt mondják,hogy az influenza elleni oltás 65év alatt általában 75-90 %ban nyújt védettséget...de az alábbi oldalakon van egy-két hasznos infó..hátha segít...
http://www.medlist.com/HIPPOCRATES/I/5/265.htm
http://www.solvaypharma.hu/3-6-1.html
http://www.elender.hu/~oltinfo/ajaninfl.htm

Kriszta&Bence

Kép
cristi
 
 


Cristi!
Köszi az oldalakat, elmentettem őket!

Mit értesz az alatt, hogy szakmai ártalom?

ayse
 
 


Kriszta, igen, a hepát én is beadattam, de hát az indokolt is volt, főleg, amikor átmentem a véradóba dolgozni.

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


Sziasztok!

Újra itthon, csak gyorsan bekukk.

Rékának a lemaradt szülinapi virág :wink: : Kép


Bencének pedig bár jól elkésve, de nagy-nagy szeretettel BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!
Kép

Annyira jó volt a szüleimnél, még maradtam volna egy kicsit, pedig máskor már 3-4 nap után vágyom haza. Apukám szerzett Jacknek rendes kiságyat (eddig ott az utazóágyat használtuk), és 2 éjszaka kivételével szépen alukált benne reggelig. Nappal is 2x2 órát aludt.
A húgom hazajött Párizsból és hozott Jacknek egy nagyon jó meleg téli dzsekit, nagyon aranyos, piros, vízlepergető anyagból, és polarral bélelve. Már csak egy steppelt-bélelt kantáros nacit kellene valahol szerezni hozzá.

Ayse, én is nagyon sajnálom, hogy lemaradtunk a taliról. Ne fél, nem lépek meg :D , igazából csak mérgemben írtam, azért volt a hangnem is olyan amilyen, amit már bánok is :( , rögtön Timi férjére kellett volna hallgatni :lol: .

Timi, micsoda torták, én még nem is láttam ilyen szépen kidolgozott figurás tortákat, sokkal szebbek, mint a Nándoriban.

Márti, Bendegúz hogy viselte az oltást? Nekünk is itt lapul a hűtőben, szerintem holnap délután elmegyünk beadatni. Hú, de félek tőle, remélem nem fog nagyon sírni Jack.

Ja, és a tökök nagyon jópofák, én is kedvet kaptam :) .

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Jó reggelt!


Ti hogy mostok fogat a gyerekekknek?
Nálunk most lett igazán aktuális. Van babafogkefénk, aminek gumiszerű a keferésze. Fanninak tetszik is, én a sajátommal mutatom neki fürdés közben, hogy kell csinálni. Néha hagyja magának, de leginkább rágja.
És milyen fogkrémet érdemes használni, ha egyáltalán kell ilyenkor?????????????
Vagy vegyek rendes fogkefét piciknek?

Manka, nem csoda, h még maradtál volna.Ez a napi kétszeri alvás nagyon jó.Még Fancs is kétszer alszik, csak mostanában délután 1/2 5 felé szokott hulla fáradt lenni.Ilyenkor max 1 órát hagyom, különben este 10-ig fent lene. Így legkésőbb 9kor már szépen csicsikál.
A torták egyébként tényleg szépek, de sokszor attól függ mit kell megformázni.
Pl. Spongya Bob elég jó szokott lenni :lol:

KépKép
tibicsoki75
 
 


gyerekeknek

KépKép
tibicsoki75
 
 


Timi!
Én vettem rendes MAM-os babafogkefét, erre teszek egy icipici gyerek Elmex-et, és megmosom Zita fogát. Szerencsére nincs baja vele, de bevallom, kb 1 hete mossuk minden este, mert hajlamos voltam elfelejteni.
Odaállítom a csaphoz, aztán amíg ráteszem a fogkrémet a kefére, már nyitja is a száját. Azt nem tudom, hogyan tanítsam meg öblíteni, egyelőre az ujammal kicsit kitörlöm a száját, ahogy sikerül.
Ayse mondta, hogy ennyi fogkrémtől nem lesz bajuk, ha lenyelik.

Mi (Ki) az a Spongya Bob??? :shock: :?

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


Sziasztok!

Jack itthon is aludt 6-ig :) :) !

Timi, én még nem használok fogkrémet, bár lehet, hogy már kellene. Jacknek Oral B fogkeféje van, az ami a DM Bababónusszal volt akciós, és este fürdés után megtisztítom a fogacskákat, Jack meg vigyorog, szerinte nagyon vicces dolog a fogmosás :D .

Tünde, a Spongya Bob az egy rajzfilmfigura, egy tengeri szivacs, én azért tudom, mert a 8 éves unokatesómnak is ilyen tortája volt. A szülinapi bulin a gyerekek meséltek nekem a többi szereplőről és a történetekről is, mit mondjak, nekem nem volt valami szimpatikus.

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Mielőtt valaki félreértené, ÉN személy szerint használok fogkrémet :lol: , csak a Jack fogkeféjére nem tettem még eddig.

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Manka :D:D:D na, pár év, és mi is képben leszünk az aktuális rajzfilmfigurákról. :D
A Quelle küldött játékkatalógust, és most lehet nevetni, de nekünk Apával csorgott a nyálunk, hogy milyen kár, hogy nem voltak ilyenek a mi gyerekkorunkban. Már úgy várom, hogy Zitának legyen kisbabakocsija, babahordozója, kenguru, pelus, meg minden, ami kell egy kisbabának. Sőt, már arra is gondoltam, hogy a nagyon pici ruháit elteszem, hogy tudja majd öltöztetni a babáit. :)
Sztem Apa meg azt várja, hogy Ákosnak nagyon sok legoja legyen. :D

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


Manka, én nem értettem félre, de most, hogy írod... :D:D
Tényleg, és Jack fogát milyen vízzel mosod? Hideg, langyos, meleg?
Nálatok az Apukák is mossák a csemeték fogát? Nálunk a mi Apánk azt mondta, hogy Ő nem tudja, hogyan kell babának megmosni... :shock: :? de tuti, hogy csak átverés. :)

Ma megyünk 1-re gastroenterológushoz, Zita tejallergiája miatt. Kíváncsi vagyok a véleményére, állítólag nagyon profi.

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


Sziasztok!
Hát nem volt tökéletes az éjszakánk, de rosszabbra számítottam, kétszer ébredt Bendegúz a taknyi miatt.
Ma mintha kicsit jobb lenne a helyzet, de azért van mit szívni.

Manka!
Jó, hogy megjöttetek! :) Meg hogy Jack jól alszik!
Ezt a fogkrém dolgot még jó hogy korrigáltad.. :lol:

Én egy icipici Gabi fogkrémet teszek Bendegúz fogkeféjére, és az apja mossa meg neki a kádban este a fogát, aztán odaadjuk neki a fogkefét, hogy rágcsálja, de hamar megunja, és beledobja a vízbe, vagy odaadja nekem, és mondja hogy emm (nem), vagyis nem kell. :)

Még nem írtam, én elkezdtem neki tehéntejet adni, egyenlőre a tápihz adok mindig kicsit többet, most már felesben issza, de ma már több lesz a tej este. És ha ízlik neki, mi átállunk a tejre, kakaóra.

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Márti, remélem bejön Nálatok a tej. Én már úgy úúútáálom ezt a hülye tejallergiát. :( Remélem kinövi a kiscsaj, bár én se iszom sosem tejet, de azért sok kajába belefőzöm.
Milyen "vicces" lenne 18 évesen is tápszerrel csinálni neki a főzeléket.

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


Tünde!
Én is kivi vagyok a vizsgálatra!
Kérdezgettem a mi dokinéninket, hogy nem lehetne-e kivizsgálni. Azt mondja, hogy azt úgy kéne csinálni, hogy 2 hétig megterhelni a szervezetét, aztán vérvizsgálat. De nem biztos, hogy megemelkedne valamilyen szint a vérében annyira, hogy sikerüljön kimutatni, miközben ő meg szétvakarja magát. Ehhez jön, hogy vannak olyan laborok, ahol 3 negatív székletminta után állnak csak szóba az emberrel. Szóval lebeszélt róla. Annyiban maradtunk, hogy kezdjem el terhelni (most nagyon szép volt a bőre) és meglátjuk. Hát kapott is egy kis tejfölt, sajtot. Asszem egyértelmű az összefüggés. Most megint diétán vagyunk, sztem másfél-két hónap múlva megismételjük. Állítólag kinőheti.


Manka!
Lili utálja a Spongya Bobot. Közös kedvenceink közé tartozik viszont egy ír mese, itthon Hunyor-major néven fut, az eredeti meg valami Jakers.

ayse
 
 


Lányos Anyukák!

Egy érdekes cikk:

http://origo.hu/noilapozo/temegen/20060914azapan.html

ayse
 
 


Sziasztok!

Ayse!
Belgyógyászaton/diabetológián/dolgozom,
mint felnőtt szakápoló. :lol: ezért szakmai ártalom :lol: :lol:

Én Bence fogát kb 3 hete suvickolom,fürdés közben...eddig még csak vizes fogkefével próbálkozunk,de aranyosan tűri,nyitja a száját,közbe röhög.. :lol:

Manka!
Nagyon aranyos vagyKöszönjük szépen!
Találtam neked overált!!!!!!Feltéve ha még aktuális...
Van itt nálunk a sétányon egy kínai áruház,tegnap hoztak árut...4000 ft.Bár nem tudom hogy kétrészes szóba jön e nálatok a sielés miatt...
Belül vastag polár béléses a nadrág, kantáros,plusz a felsője is bélelt.
Megnéztem,elég jó minőség,és van több méretben,színben...
Csak így látatlanba nem merném megvenni...ha esetleg érdekel,akkor gyertek el megnézni!!!

Tünde!
Írd majd meg,mit mondott a gasztros doki!!
Bencének kb 3 hete adtam először tehéntejet,túrót,stb..eddig nincs gond,viszont a refluxal még mindig kűzdünk..most ráfogom a köhögésre...nappal semmi gond az evésnél,de este...
:roll: :cry:

Kriszta&Bence

Kép
cristi
 
 


Cristi!
Azt levettem, hogy eü.-ben dolgozol. A kérdésem arra vonatkozik, hogy ez milyen összefüggésben áll a nem kötelező védőoltások elutasításával.

ayse
 
 


Tünde!
Bendegúznak úgy tűnik nincs baja a tejtől, már napok óta kapja, nincsen fosi se, és meg is issza, persze így még tápi íze van, hogy keverem. Pont ezért nem akarok hirtelen váltani, nehogy elutasítsa nekem a tejet mert nem annyira ízlik esetleg neki, most olyan jól beállt már a reggel este 2 dl tápimennyiség.

Kíváncsi vagyok mit mondott Nektek a gastroenterológus.

Ayse!
Ezek szerint Andris pöttyös lett a pompostól? :(

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Márti!
Igen :(

ayse
 
 


Sajnálom, pedig milyen jóízűen ette. :(

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Ayse!
Kérdezted egyszer, hogy tudok-e vezetni. Valamikor régen tudtam (17 éve van jogsim).. :( Pesten még életemben nem vezettem, és amúgy is sok-sok évvel ezelőtt. Jó lenne feleleveníteni, de nem tudom elképzelni, hogy ezt Pesten kezdjem el. :roll: Mindenki jobban járna ha valahol a kietlen rónaságban ülnék vissza a kormány mögé. :lol: :oops: De egyenlőre elég kényelmes vagyok és mindig Laci vezet. És amíg nem leszek rákényszerítve nem is fogok soha, sajnos. :oops: :cry:

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Hahó!

A gastrós dokinő egy tündér volt, nagyon szimpi, és áll. nagyon jó szakmailag. Kikérdezett, szülői anamnézis, Zitánál milyen tünetek voltak/vannak. A vérvételt Ő is említette, de szerinte felesleges, mert tipikusak a tünetek.
A lényeg a lényeg, hogy SEMMI tejterméket nem ehet, savanyítottat sem, fél év múlva kell visszavinnem. Azt se nagyon értette, hogy a gyerekdoki miért adott eddig HA-s tápit, mert az csak a megelőzésre jó, ilyenkor már nem. Mondjuk ezt én se értettem anno, és többször is kérdeztem, hogy menjünk-e szakorvosi vizsgálatra, de mindig az volt a válasz, hogy minek, majd kinövi...
Jó, persze a dokinő is azt mondta, hogy majd kinövi, csak ugye nem mindegy, hogy mikor, és hogy addig mit kap.
Most kaptunk szójás tápszert és pépet.
Csak halkan megjegyzem, hogy a HA-s tápit olyan 1600Ft/db körül vettük, ez meg 156Ft volt... azért 1 éven át ez sem mindegy...
Most egy kicsit pipa vagyok a gyerekorvosunkra, hogy miért adatta ennyi ideig a HA-s tápit, hiszen a refluxa olyan 8 hónapos koráig megvolt, és a bőrtünet is nyáron, a jó időben szűnt meg, most már kezdődött megint, mondtam is neki 1 hónapja. :(

Ayse, szakmai ártalom:
én is mint Kriszta, belgyógyászaton/diabetológián dolgoztam mint felnőtt szakápoló. Elég sok influenza oltás utáni szövődményes betegünk volt, és nem csak idősek, fiatalok is. :(

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


Tünde!
Na éppen erre vagyok kiváncsi. Konkrétumokkal.

Tök jó, hogy megjártátok a gasztros dokinőt. Akkor nem mondott hülyeséget a mienk azzal, hogy a vérvétel felesleges. Jó pont neki is. De az viszont nem jó hír, hogy minden tilos.:(:(:( Basszus már ehetnék a mi főztünket, így meg külön koszt, kisebb választék. Andris ráadásul kiveri a balhét, ha látja, hogy mi mást eszünk. Mi a fenéért van ilyen a világon..... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

ayse
 
 


Sziasztok!

Kriszta, ez ovarall jól hangzik, csütörtökön ha minden jól megy meg is nézzük. Merre van pontosan? Vagy inkább megmutatod :wink: ?

Voltunk ma tanácsadáson, de doktornéni nem adta be Jacknek az oltást, bár már kutya baja, de azt mondta, hogy biztos ami biztos várjunk még egy hetet.
Jack csak 10 dekát hízott csak a szülinapja óta, nem is csodálom, amennyit jár-kel egéz nap. Csak abban bízom, hogy nem lesz olyan rossz evő gyerek mint én voltam. Én még emlékszem micsoda tortúra volt minden étkezés, egyszerűen nem szeretem enni.

Hú Tünde, tényleg hamarabb kiderülhetett volna ez a HA-s tápis dolog, de legalább már tudod, hogy mi a jó Zitának.

Márti, a kezed hogy van?

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Manka!
Én is utáltam enni (bármilyen hihetetlen is most már :lol: ). Tisztán előttem van, hogy ülök a régi lakásunk konyhájában, és kanalazom a borsófőzeléket és nézem, hogy még iszonyú sok van!

ayse
 
 


Ayse, most tőlem is mindenki azt kérdezi, hogy akkor mit ehet Zita? Mondjuk én nem látom ilyen tragikusan a helyzetet, mert amióta eszik, szóval 7 hónapja eddig csak olyat kapott, amiben nincs tej/tejpor. Kivéve ugye a tápszer és a savanyított termékek, de ezek közül meg csak a túrórudi belsejét ette, a csokit apa leette róla. :D
Szóval én eddig is mindenen néztem, hogy mi van benne, és végre a Brendonban is van tejmentes babapisi, a Rossmannban tejmentes kekszet veszünk, tehát már eléggé rutinos vagyok a témában.
Sőt, ezzel a szójatejjel is fini volt a tejbegríz, viszont az esti tápit nem kérte. :( Remélem csak nem volt már éhes. :(

Manka, Zita is alig gyarapszik ám, kb 2 hónap alatt 10 dekát.
Bár most a ruháin látom, hogy nagyot nőtt, meg olyan nagy lett a pocakja is. :) De akkor is én vezetek! :wink:

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


Ayse, nagyon ismerős emlékkép :D . Az oviban pedig minden nap elmondták, hogy a jó gyerekek mind megeszik a levest/főzeléket/husit... stb. én meg szomorú voltam , hogy milyen rossz gyerek vagyok, de akkor sem tudtam néhány kanálnál többet enni.
Emlékszem, hogy az egyik este a kis ágyikómban a narancssárga-fehér kockás-macskás függönyömet bámulva megfogadtam, hogy másnap mindent megeszek az oviban, még ha grízes tészta lesz is (grrrrr), sőt, még ha bosófőzelék (brrrrrr) vagy tarhonya (grrrrrbrrrrr) lesz, azt is mind megeszem, és milyen jó lesz majd amikor megdícsérnek az óvónénik. Aztán másnap paradicsomos káposztafőzelék Kép volt a menü, és csúfos kudarcot vallottam, egy falatot sem bírtam lenyelni belőle.

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Miért nincs kép a vonalzómon :evil: ??

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?