Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok,

le vagyok maradva, olyan jó, hogy ilyen sokat írtatok :) .

Mindenre és mindenkinek biztos nem tudok reagálni, de amire emlékszem arra igyekszem :) :

Szücsi: nagyon szuper ötleteid vannak... hát ez a kindertojásos szuper :) . A barátnőm kisfiának is a kedvenc játéka: műanyag flakont megtöltöttek kb. 1/4-ig babbal és a gyerek azt rázogatta. Imádta.

Pil, Pogi: örülök, hogy jobban vagytok :) . Remélem most már sűrűbben tudtok jönni (mondom én, aki 2 napja nem jelentkezett :D ) .

Reni: remélem hamarosan rendbe jössz és az éjszakát is végig tudod aludni.

Kisvirág: olyan jó, hogy túl vagytok az oltáson, azt viszont nagyon sajnálom, hogy a csípővel nincs minden rendben, de talán majd 1 hónap múlva.

Hozzátáplálás, cukor: még nincs tapasztalatom, mert ugye mi még csak cicizünk, de én sem fogom ízesíteni a bébikajcsikat. Biztos jobban "csúszna" a babókának, de nem számít.

Pil: nem normális, aki ilyen kicsi babának mogyorókrémet ad!!!!!!

Nekem pont annyi tejcim van, ami a babókának elég, úgyhogy szerencsére nálunk már nincs olyan probléma, hogy csöpög :) .

Preni: olyan ügyes vagy, mit sütöttél-főztél?

Gombi: Julcsika továbbra is nagyon helyes, látom ezerrel megy a hozzátápi :) .

Akik már hozzátáplálnak, hogy csináljátok? Egy cicizést kihagytok (akkor kapja a bébikajcsit) és a többi szoptatás, vagy tápszer?

Nyanya: látom te is a hasznos dolgokat szereted, mint ajándék :) . Fényképezőgép miatt :( .

Karácsony: mi a szentestét anyukámékkal és a nagyszüleimmel (mind a 2 nagymamám és nagypapám él még :) ) együtt ünnepeltük és ünnepeljük minden évben és amíg a nagyszüleim élnek biztos, hogy így is marad :) .
Ez a karácsony azért mégis más lesz, hiszen Marci is velünk lesz. A dédik imádják, 2 napja volt a mamámnál Marcika, de már azt kérdezi, mikor visszük megint :) .
Szenteste napján korán elmegyek anyukámékhoz, mint minden évben, sütünk, főzünk és olyan du. 5 óra körül apukám elhozza a nagyszüleimet, hogy együtt vacsorázzunk és ünnepeljünk :) .

Tegnap nem voltam suliban, mert anyukámnak idegkimerültsége lett (anyukám gondoskodik a nagyszüleimről attól függetlenül hogy nem laknak együtt: ő főz nekik hétvégén, mos és vasal neki, takarít náluk, most mind a 2 mamám kórházban volt, az egyik még mindig ott van úgyhogy sok volt neki, pedig amit tudunk a nővéremmel segítünk neki). Én ugyan utálok főzni, azt anyukám csinálja, de én segítek neki takarítani, vasalni. Oda-vissza megy a dolog, de úgy látszik, hogy így is elég megterhelő volt, hiszen még ott van a munkahely is, ahol szintén helyt kell állni :( .
Nem akartam rátok zúdítani a dolgainkat, de most húzós volt a hétvége, ráadásul tanulnom is kellene :( .
Na mindegy, minden megoldódik. Mindig azt szoktam mondani, hogy a vonuló felhők mögött mindig kék az ég :) .

Hosszúra sikeredett, de remélem nem untattalak bennetek :) .

Ui.: képzeljétek: Marci gyönyörű szépen tarja a fejecskéjét, amikor hason van :) :) :) . Csak hozzá kellett szoknia a hason fekvéshez és már produkálja magát és nincs sírás sem :) . A labda is fel lett fújva, remélem most már azt is tudom használni.

Eni :)

Kép[/url]
marcy
 
 


Pogi: nem semmi, hogy tüdőgyulladásod van, hogy sikerült összeszedni??? Erős a szervezeted, ha antibiotikum nélkül sikerül leküzdeni :) . Gyógyulj meg minél hamarabb :) .
Hozzátápi: nagyon szépen sikerült szoptatnod, ahhoz képest, hogy koraszülött volt Gergőcske, ha most hozzá is kell táplálni, már akkor is jók vagytok :) .

Kép[/url]
marcy
 
 


Sziasztok!!

Marcy:nem tüdőgyuszija volt,hanem tüszős mandullagyulladás.

Beataa:amit nekem cimeztél azt preninek szántad gondolom.

Marcy:én azért kezdtem el a hozzátápit hogy minnél kevesebb tápszert kelljen adnom,de Amelita mindennap máshog ygondolja a kajálást.És sokszor muszály adnom igy is.Ha főzelékből megeszik 100 ml-t,akkor én már nem adnék neki cicit,de a csaj olyan mértékben cicifüggő hogy néha muszály engednem.De akkor sem kajálás miatt kell neki,hanem csak nyugtatónak.Hiába a cumi,ha olyanja van akkor addig ordit amig nem kap cicit.De nem szoktam hagyni kinózni,mert tudom hogy fáradhatatlan a sirásban.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 

 
 

Pogi: bocsi, hülye vagyok, Pil igazgad van :lol: .

Kép[/url]
marcy
 
 


Sziasztok!

Megoldottam az ablakpucolást szakadó esőben. Nem is néztek ám hülyének :!: :lol: Az volt a szerencse, hogy nem vágott be az eső. Amelyik oldalról bevágott az az erkélyre néző ablak. Szóval simán megoldottam. Petit leadtuk anyumnak, mi meg haza jöttünk a férjemmel. Én az ablakokat pucoltam, addig ő porszivozott, a parkettát felmosta, port törölt. Így két és félóra alatt készen is voltunk. Aztán elszaladtam szoptatni, most meg hazajöttem teregetni!
Anyukám nagyon élvezi a Petizést. Sajnos, igazán csak hétvégén ér rá, mert még dolgozik aktívan, munka után pedig pedikürt csinál maszekba. Vett egy tök jó utazóágyat Petinek. Most abban hegyel!

Marcy! A menű: borsóleves májgaluskával, rántott hal, rántott karaj, gombás rizs, franciasaláta, grillpipi egész krumplival.

Pogi: Jobbulást neked!!!

Az éjjel Peti 4-kor nyöszizett (ami ugye 5-nek felelt meg), gyorsan megszoptattam, aztán 7-kor megint, és így fél 10-ig húzta a lóbőrt!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok,

Marcy: jol be lehetsz fogva, en nem is tudom hogy tudnam megoldani ezt a sok segitseget. Ugy erzem, hogy itthon a sajat lakasunkkkal sem vegzek, nemhogy meg mashol is takaritsak. Ugyes vagy nagyon. Biztos bennem van a hiba. Marci nagyon edes eros! Nalunk is csak meg kellett szoknia a hasonfekvest. !-1 percekkel kezdtuk, mert utalt hason lenni, es most....

Jelentem, tegnap megfordult a hasara teljesen egyedul segitseg nelkul. Az egyik kis keze meg beszorul, annal szoktam segiteni, de mar ez is nagy szo, ugy orulok neki. :D Allandoan ulni akar, huzza magat elore, ha az olemben van.

Pogi: szerencsed van a "gyors" gyogyulassal, azert meg vigyazz magadra! Teszel majd kepeket a keresztelorol? Gergocske biztos vissza fogja szedni azokat a dekakat. :)

Preni: Te is ugyes vagy, es nagyon elszant lehetsz, hogy esoben ablakot mosol. Finom lehetett ez a nagy menu.

Pil: nalunk is ossze vissza eszik Andris, van ugy, hogy mindket cicbol, de van, hogy csak az egyik kell neki. Andris nem ennyire cicifuggo, ha O nem akarja, akkor bizony sehogy se tudom betuszkolni a szajaba.

Rolunk: par napja felvette azon rossz szokast, hogy a delelottot vegig meltatlankodja, amig el nem megyunk valahova itthonrol. Ma elmentunk a Muveszetek Palotajaba foprobat hallgatni. En h...., olyan trikot vettem fel, ami nem gombos, igy nem tudtam ott szoptatni, pedig akkor vegig maradhattunk volna. :( Az ejszakank eleg rossz volt, sokszor felebredt, reggelre hullak voltunk. Most aludtunk mindharman, gyerek meg mindig. :) Nem is banom, probalom csusztatni az idot, hogy szam szerint kozelitsunk ahhoz, mielott atallitottuk az idot. Tegnap 3 orat aludt delutan, magam is meglepodtem. Lehet, hogy ezert volt a zuros ejszaka? :shock:

Udv: Macsek

Kép

Kép
macsek7
 
 


Üdv!

Kisvirág, Kendének jobbulást, már ami a csípőjét illeti. Nekünk továbbra sincs gondunk vele, valamelyik nap letettem Petit este aludni, és annyira szétette a lábait, hogy majdnem terpeszben voltak. :)

Nyanya, ismerős helyekre GPS? Érdekes. Én ilyen dolgokon nem aggódom, habár a térképeken is egész jól el tudok igazodni, ha nagyon muszáj. :) De ha téged megnyugtat, akkor vegyél!

Reni, gondolom, nem takarítottatok ablakot (látom, mégis :) ), spec. nálunk esett, most is borús. Peti megérezte az óraállítást, negyed hétkor kelt (a régi idő szerint negyed nyolc lett volna), de a második etetését már tízkor ejtettük meg, szóval szerintem nem lesz gond. Most már ennie kellett volna, de alszik a hordozóban a nyitott ablak alatt.
A karácsonyról jut eszembe: kinéztük Peti ajándékát (ha lesz rá keret, mert majd' 30 ezer Ft): távirányítható terepjáró, amibe bele lehet ültetni. Igaz, csak hároméves kortól ajánlott, de nem tudom miért...szvsz, ha Peti stabilan ülne, nagyon élvezné, úgyis imád nézelődni.
Egy kérdés: milyen idősek a párod keresztgyerekei? Ha nem titok...

Pil., hát akkor jól megjártátok a botmixerrel. Egyébként a nagyon noname elektromos cuccokat én se szeretem, de van ilyen egy-kettő-sok itthon, és még egyikkel se volt bajunk. :)
Elolvastam a skype-os szöveget. Én ettől függetlenül adnék mogyorókrémet...szerintem a kérdés a mennyiségen van, hogy először nem egy evőkanálnyit adunk a gyereknek, hanem fokozatosan, mint minden mást. Peti pl. imádja az édeset, anno jégkrémet kapott.
Na meg a natúr zöldségpürék se jönnek be neki, a sárgarépa se tetszett neki, és a kerti zöldségek nevű zutyulék se nyerte el a tetszését, anno a zöldborsót is két részletben ette meg, szóval neki kell, hogy legyen valami íze, sós vagy édes. Szerintem a pürésített leves ízleni fog majd neki.
A hozzátápi+cici miatt ne aggódj. Peti pl. tegnap megevett kb. 80 ml zöldséget, de aztán még lazán megette a 100 ml tápit. :)

Pogi, drukk a keresztelőhöz. Remélem, Gergővel nincs gond! Ja, és mielőbbi jobbulást neked. Még vmi: ne kérj bocsánatot, ha magatokról írsz!

Marcy, jó, hogy Marcibabával minden rendben van! Csak így tovább.

Macsek, Petinek is kell a délelőtti és délutáni jövés-menés, asszem egy-két oldallal ezelőtt írtunk erről, talán azért van szükségük rá, hogy jobban feltöltődjenek és lefáradjanak.

Na megyek, átveszem anyukámtól a szolgálatot.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


exdeus!
Ismerős helyen azt értem, ahol már többször voltam vagy tömegközlekedve eltalálok, de egyedül még nem voltam ott kocsival. Ez szinte egész Budapest. Szóval ahová autóval nem tudnék elmenni mert nem tudom még vakon, hogy mikor merre kanyarodjak. Van kb 10 hely ahová járok, minden máshoz GPS kell :)

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Sziasztok!

Pogi! mielőbbi gyógyulást! Bogyesznek meg kitartást, csak ne betegedjen le!!! nekem azért nem gyullad be ilyenkor a mandulám, mert már rég kivették...
Én valamivel jobban vagyok, de még nagyon fáj a torkom, és vannak még durva köhögőrohamaim, de már tudok vízszintesen is aludni valamennyit, éljen a vendégágy!!! Maki ugyanis összerezzen a kisebb köhögéseimre is :-( szörcsög még eléggé, orrszívóztuk, de talán ennél nem lesz rosszabb a helyzet, legalábbis remélem
Anyám jött segíteni, hozott kaját, és sokat foglalkozott Misivel, hogy feküdjek addig is. Ezért cserébe el kell viselni, hogy néha őrmesteri stílusa van (pl. tegnap), de aztán mindig lenyugszik valahogy hál'Istennek
Szücsi! gyönyörű a szalagcsokor! nagyon ügyes vagy!!! talán én is megint hozzájutok majd a varráshoz egyszer...
Colett! nálunk is van alvásgond, bár nem pont cicis, de elkezdtem utánaolvasni a dolognak, és a Babanet/Gyereknevelés fejezetben vannak alvással kapcsolatos topikok, azokat érdemes átolvasni, ott többeknek volt ugyanaz a problémájuk, mint nektek
Reni! nagyon hősies takarítás akciótok volt, gratula! nálunk minden szalad... de majd ha meggyógyulok!
Pil! szerintem is durva, ha allergizáló cuccot adnak a gyereknek idő előtt, de allergia még később is előjöhet, aztán meg majd' beledöglik a szülő az aggódásba... első munkahelyemen volt egy kolléganőm, nagyon aranyos nőci, akkor volt 33 éves, 3 gyereke volt, és a legkisebb váratlanul fulladni kezdett, kórház, ezer vizsgálat, totál pánik, stb. végül kiderült, hogy Laurának tojás és valami keresztallergiája lett, 6 éves korában... alig járt be dolgozni, míg a kislány körül nem rendeződtek a dolgok, én meg a portás falaztunk neki :-)
Nekünk eddig nem volt botmixerünk, most vettünk egyet Maki miatt, kiváncsi vagyok hogy válik majd be, egyelőre csak nézegettem... Moulinex és 4400 pénz volt.
Marcy! kitartást a nehezebb időkre, én is csodálom, hogy van erre erőd, bár valszeg én merültem le totálisan, de akkor is, suli meg még segítség a családban, ügyi vagy!
Macsek! tök jó a fordulás :-) milyen zenét hallgattattok? mi ma maradtunk le egy koncertről a Zeneakadémián :-( pedig bérletünk van, de hát nem akartam szétköhögni az előadást
Na, megyek, a főnök szerint fürdés idő van lassan :-)
Pussz,
Kata

Kép
wkata
 
 


Sziasztok,

Wkata: a Kelemen Barna, Kokas Kati, Zsoldos Bálint, Danubia zenekar adtak jótékonysági koncertet, annak a főpróbájára mentünk el. Már nagyon hiányzik a koncert élet, és a hegedülés, de nem tudom, mikor lesz újra időm ilyenekkel foglalkozni. :(
Az jó ha már joban vagy, és nagyon tapintatos Tőled, hogy nem mész el köhögősen. Engem nagyon tud idegesíteni, a színpadon és a nézőtéren egyaránt, amikor a legnagyobb pianokban valakit elfogja a köhögő roham.

Nyanya: en anno úgy tanultam meg, hogy közlekedjek autóval, hogy kezdetben esténként merészkedtem ki, és előtte jó alaposan bevizsgáltam a térképet.

Ex: hát nekünk ma is sikerült jól kifárasztani Andrist, pedig csak délelőtt mentünk el.

Nem tudom mi van vele napok óta. Délelőtt nagyon nyűgös, és ma este is, pedig megint aludt 2.5 órát délután. Aztán annyira sírt, lehet, hogy a fáradtságtól? :shock:

Teszek fel képeket a babatalinkról, amiről írtam...

Üdv: Macsek

Kép

Kép

Kép ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, nem kell a ruhád!

Kép

Kép
macsek7
 
 


Wkata, ha a Fesztivzál zenekar koncertjére van bérleted, akkor irígy-irígy.... Mi csak szakmai jeggyel szoktunk bejutni, zenész létünkre nem engedhetjük meg a bérletvásárlást :(

Kép

Kép
macsek7
 
 


Macsek!
De este nem látom az utcaneveket. Akkor pláne nem mernék egyedül menni. És napközben is gáz, mert sok utcát kell előtte megjegyezni, mivel nem elég azokat ahová kanyarodok, hanem az előtte levőket is meg kéne jegyezzem, hogy időben forduljak. Hát nem egyszerű és én sem vagyok egy egyszerű eset :)

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Sziasztok!

Bocsi, hogy csak most jövök de hétvégén itt voltak a férjem fiaiés ilyenkor nem jutok ide a géphez.

Pil!
Felháborít amit írtál a mogyorókrémmal kapcsolatosan nem értem, hogy egyes szülő,hogy lehetnek ilyen felelőtlenek.

Reni!
Nagyon ügyesek vagytok hozzánk is jöhetsz ablakot takarítani mert esedékessé vált.

Szücsi!
Nagyon ügyes és kreatív vagy.

Pogi!
Remélem mostanra meggyógyultál. sajnálom, hogy bogyesz fogyott én is elkezdeném a hozzátápláls a tehelyedben az az egy hét már nem számít. Így is elmondhatod, hogy 6 hónapos koráig csak anyatejet kapott. A fogyás nem játék.

Nyanya!
Én így is csodállak, hogy mersz Pesten vezetni ( és mindenki mást is aki Pesten vezet)

hozzátápi:
Amikor Katánál elkezdtem a hozzátápit akkor mindíg szopi előtt adtam eleinte a kaját és utána szopizott még egy kicsit.Azután fokozatosan felváltotta a kaja a szopit.

cukor: én sem adnék olyan kaját ami hozzáadott cukrot tartalmaz, mert később nem fogja elfogadni a natúr kaját. Ráér még a cukor fogyasztással.
Egyébként sok olyan bébikaja van ami nem tartalmaz hozzáadott cukrot.

Mi ma megyünk csípőficam szűrésre remélem minden rendben lesz.

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok!

Itt borzasztóan hideg van és nagyon hülye szél fúj. Azt hiszem, ma is az erkélyen fogunk levegőzni.
Tegnap este Peti nem érezte meg az óra átállítást. Sőt 8 helyett 3/4 9-kor fürösztöttük. Nagyon eleven volt, valszeg azért, mert dé. 6-3/4 7-ig aludt. Elaludni is alig akart. 10-kor sikerült neki.

Pogi! Milyen volt a keresztelő?

Pil! Hogy lehet ennyire hülye egy anyuka? Tudtommal mogyorót legalább 1,5 korig nem lehet adni, még krémben sem. Erősen allergizál.

Ex! A keresztgyerekek 4, 5 és fél és 9 évesek.

Én most éppen almás lepényt sütök. Kaptunk egy csomó almát. Múlt héten pitét csináltam, ma lepény lesz!

Na, megyek. Írjatok!

Reni
Kép
prenata
 
 


Katus!
Pesti vezetéssel nincs gondom. Elég jól vezetek (pedig nem rég óta), csak tájékozódni nem tudok. De azt nagyon nem.

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Üdv!

Este lehet, hogy nem lesz időm jönni, így most írok.

Nyanya, és mit szólnál ahhoz, hogy x. saroknál jobbra vagy balra kell kanyarodni? Én néha így szoktam, és nincs gond, ha nem látom (vagy nincs) az utcanévtáblát. :)

Katus, én sem tudnék Pesten vezetni...habár egy szegedi oktató anno azt nyilatkozta a helyi újságban, hogy aki Szegeden tud vezetni, az Pesten is megállja a helyét...lehet, hogy igaza van.
Megnéztem az itthoni bébikajákat, kb. a felében van cukor. Szerintem ezzel nincs baj. És az íze semmivel sem másabb, mint a cukormentesnek, szóval így sem az édes ízt érzi, hanem a gyümölcsét. Ezért írtam, hogy véleményem szerint lehet ízesíteni az ételeket, de ne a só vagy cukor domináljon.

Reni, csak azért kérdeztem, mert pl. lehetne nekik vásárlási utalványt venni...mondjuk a kilenc évesnek már lehetne, és az nem is nagy összeg, meg arra költi, amire akarja.
Mi általában azt veszünk az unokatesóméknak (ők már nagyok), de most karácsonyra biztos vmi csomagot kapnak.
Igaz, ajándék lónak nem szabad nézni a fogát, de néha már uncsi a tusfürdő-szappan (vagy vmi hasonló) összeállítás. Ezért mi nekiálltunk utalványokat venni (hátha ők is rászoknak), de vissza mindig valami made in százforintos dolgot kapunk. Na most majd ők is onnan kapnak valamit. :twisted:

Na most ennyi voltam, ha tudok jövök még...

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok !!!!

BRRRRR :? milyen hideg van!!Ma amikor levittem a babucit ugy öltőztettem fel mint egy kis eszkimót!!!Sokkal jobb nyáron szülni,el sem tudom képzelni milyen lenne egy pici babucit rétegesen öltőztetni!!!

Képzeljétek el miképpen jártam ma.
:cry: Lementem vásárolni(nem volt nálam kézpénz csak kártya hiszen a gyógyszertárba mentem meg a Kaiserbe ott tudok kártyával fizetni!!
Tehát jól beőltőztünk és írány a vásárlás:mire 30 percet vártam a kenőcsőkre kiderült valami bibi van és nemtudja tárcsázni a bankot a rendszer és nemtudja levenni a pénzt!!Ok odaadták a cuccot majd viszem a pénz holnap mert már ismernek a Patikában...
:lol:
Loholok tovább bevásárolni,megpakolom a kosarat elvagyok mint a befőtt mikor kőzli a pénztáros ma nemlehet kártyával fizetni,sőt
hiába megyek az autómatához semmelyik terminál nem műkődik ma ellnézést!!
:evil: De nem írják ki a bejáratra vagy hasonló+egyenként visszarakhattam mindent a polcokra mert hiába kértem meg az árupakolót segítsen mert nehéz babakocsival ujra szambázni közölteOLDJAM MEG MAGAM na ehhez mit szóltók :?:

Pogi :gratula a keresztelőhőz!Érdekes h a baba fogyót pedig azt írtad nem sírt h éhezne vagy ilyesmi!!

Prenata:milyen az az almás lepény amit csinálsz?Priviben leírod rőviden?(ha van kedved éls időd)

:D Anyós tegnap hazament de pénteken ujra jőn!!!!!!!!!! :cry:

Én ugy tervezem, hogy majd főzicskézek a babucinak nem veszek bébitápot!Mert igy nem lesz cukros és sós és nincsen benne tartósítószer!

Lassan költőzünk és nemtudom miképpen oldjam meg mert egy nap mindent odavinni képtelenség(inkább első nap a babacuccait a többi nemérdekel)Félek az egész hercehurcától.Mondtam pártomnak megtíltom h anyós feljöjjön segíteni akkor.

Vezetés:anyós Szegedi ,ott vezet de Pesten 1 percet sem hajlandó.Mindig a fiúk fuvarozzák mert nemhajlandó bkv.n utazgatni.Én nem vezetek mert félek,többszőr megbuktam .Mikor nővér voltam akkor tanultam és kicsit DISZKRIMINÁLÓ VOLT ,kerek perec pénuzt kért a vizsgáztató .Nemadtam erre az 50.percben huzott meg egy pici dologért és utána már rosszabb lett.Ha az első nemsült volna el olyan rosszul talán ma vígan vezetgetnék bárhol!

Macsek Édik a babucik a képen és a macikás takaró is jópofi.
B.

Kép
beataa
 
 


Ui:Kolos folyamatosan hasra fordul csak az a baj utána őrjőng mert visszafelé már nem megy neki és utál hason lenni .Szegényke :lol:

Kép
beataa
 
 


Bea!
A bébikajákba nem tesznek tartósítószert legalábbis az üveges bébi ételekbe,. Néha szerintem nyugodtan lehet nekik üveges kaját adni.

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok!

Én is megnéztem a bébikajákat, és sokban nincs cukor, tartósítószer elvileg egyikben sincs. Így inkább cukormenteseket vettem, mikor erre rájöttem. Ráadásul az egyik különösen nem ízlett Misinek, és abban pont volt cukor, csak szerintem is vacak volt az íze. Eddig a Hipp-ek jöttek be a legjobban, kár hogy azok a legdrágábbak :-(
Nem akarom elkiabálni, de mintha már kifelé mennék a betegségből :-) tisztul a torkom, tudom fújni az orrom és már kevésbé fuldoklom.
Beáta - ha nekem ilyet mond az eladó, és az ő hibájukból nem tudok fizetni kártyával, simán leteszem a kosarat és kisétálok. Amúgy én is nyuszi vagyok, de ezt nyugodtan megcsináltam volna.
Fordulás - Misi hasról tud villámgyorsan hátra fordulni, hátról hasra még egyszer sem próbált tudtommal. Egyébként nálunk véletlen fordulásokkal (annak örömére, hogy meg tudta tartani a fejét, kitámasztott a kezével, és aztán valami érdekes felé fordult, majd a nehéz buksija és popsija elbillentette a másik irányba) kezdődött, mostanra tudatosan fordul hasról, mert nem szeret hason lenni ébren.
Macsek - két éve még fele ennyiért volt jobb helyre bérletünk a Zeneakadémiára, de aztán már csak ez volt olyan, ami zeneileg tök laikusoknak elfogadható (érthető, élvezhető). Én egyébként kis híján botfülü vagyok, de ezeket a darabokat még én is képes vagyok befogadni. Ez az egy rendszeres olyan dolog van, amit anyámmal "csak ketten" csinálunk, ezért bár sokallottam a legkakibb helyre is a bérlet árát, végül megvettük idén is. Utolsó előtti sorban ülünk egyébként, de a sor szélén, ami fontos, mert így anyám el tudja helyezni a lábát, így is minden előadás végére fáj mindene.
Vezetés - én elég vacakul vezetek, viszont ez nagyjából helyfüggetlen, Budapesten alig valamivel rosszabbul, mint máshol :-( sajnos ez van. Viszont térképpel a kezemben szuperül navigálom Gábort, együtt nagyon jók vagyunk belföldön, külföldön egyaránt :-)

Most ennyi, sziasztok,
Kata

Kép
wkata
 
 


Sziasztok!

Negatív lett a széklet eredmény, de még mindgi zöld. Csak a tanuló védőnővel tudtam beszélni. Ő meg nem tud semmit. Folytassam a tejmentes, tojásmentes diétát és ha nem javul, akkor telefonáljak újra. Mára berekedt szegénykém, olyan édes hangja van. Elég sokat alszik, úgyhogy holnap megint hívhatom a védőnőt vagy megyünk az orvoshoz. András is beteg, megfázott ő ma volt orvosnál. Egyébként minden rendben van velünk.

Ex: egyenlőre csak a 2006-os naptár van meg. Még át kell javítani 2007-re. Igyekszem megcsinálni és elküldeni.

Egyenlőre ennyi, nem értem rá visszaolvasni, mert megyek és ápolgatom a férjecskémet.

Üdv
Eszti

Üdv: Eszti
Kép
Kép
Kép
esztianyo
 
 


Hétvégén esett a hó, a gyerekeim nagyon örülnek. Csináltak egy 10 cm-es hóembert :)

Üdv: Eszti
Kép
Kép
Kép
esztianyo
 
 


Ex!
Ez tök jó, majd kipróbálom. Képzeld 1x egyedül mentem egy címre és az útvonaltervezővel megtervezett térképpel nekiindultam. Már az elején csapdába estem, mert az egyik utca nem volt meg és hát azon kellett volna tovább haladnom. Az volt a mázlim, hogy a távolban megláttam a Hungária krt-at és gyorsan rákanyarodtam, hogy el ne tévedjek. Azóta se vágtam bele ilyen kockázatos útba :)

WKata!
Férjemmel együtt mi is nagyon jók vagyunk, mert Ő remekül tájékozódik, belföldön külföldön egyaránt. Mindig mondom is, hogy ketten együtt vagyunk 1 soför.

Bea!
Ne haragudj, de nem vagy normális, hogy visszapakoltál. Először is nem a Te hibádból nem tudsz fizetni. Ráadásul nekik kéne elnézést kérniük, amiért telepakoltad a kosarat és nem tudtad hazavinni. Nekik kéne kártalanítani téged. Nem hogy visszapakoltatni. Felháborító. Én tuti ott hagytam volna a bolt közepén, had rohadjon rájuk. Sőőőőt én még vissza is mennék a helyedben és így ahogy nekünk leírtad beírnám a panaszkönyvbe. Had tudja meg a fogyasztóvédelem, hogy milyen szemét módon bánnak a vevőkkel. És legalább azt a szemét árupakolót leszídja a főnöke remélhetőleg.
Képzeld Blanka ma fordult meg először hátáról a hasára. :)
Nekem meg Apósom szegedi :) Merre fele lakik? Na majd hétvégén dumcsizunk. Már várom. Elmentettem a telszámodat.

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


sziasztok

Ex:nem értek egyet kaja ügyben ,ez van. :lol:
Ha kis esélye is van hogy elekrüljük az allergiát-most pl.azzal hogy később kap valamit,akkor miért kell adni,nem marad le semmiről akkor sem ha csak később eszik mogyorót,aprómagvast,mézet stb..
Másrészt ,lehet hogyha 3 évesen eszi meg akkor is kijön,de talán egy allergiás roham 3 évesen is "jobb" mint pár hónaposan.nem találom a megfelelő szót,ez a jobb nem jó rá,de remélem érthető mire gondolok.

CSAJOK!NEM IRTÁTOK MEG NEKEM AZT A HELYET AHONNAN PELUST RENDELTEK!!Lécci!!

Esztianyó:nehéz tartanod a diétát?Hú a havat nem irigylem,én spec utálom,persze gyerekként imádtam.
Nem tudom szoktad e olvasni a 2006 tavaszi babás topicot,ott volt vkinek zöld kaki és vmi port kellett adni a babának rá,vmi bélflóra helyreállitót.Bár ezt lehet nem jól mondom.Ha érdekel,megkérdem,mert emlékszem ki irta.

Wkata:szuper hogy már jobban vagy.
lenne hozzád egy kérésem,anno Extől is kértem,a nevek közé tennél egy entert?Úgy átláthatóbb .


Macsek,Nyanya:gratula a forduláshoz.

Preni:jó kis csapat vagytok a férjedel,jöhettek hozzánk is,van 22 ablakunk,nem unatkoznátok. :lol:

Nálunk csökkentek az éjszakai kelések száma,éjszaka már nem kap cicit,hanem sinlacot egyszer,igy reggelig alszik.Pár napig peti kint aludt a nappaliba,kisérleteztem hogy miért kelhet olyan sokszor fel,az biztos hogy éhes volt mikor csak cicizett,nem volt már elég neki éjszakéára se,a többi ébredésnél meg marad a:foga,fázik,melege van,rosszat álmodott,front van,stb...okok.Lehet választani.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Sziasztok!

No, végre idekerültem… A hétvégén koszorúkat kötöttem,, ma meg babamasszázson voltunk, így ugrott a délutáni netezésem… :roll:

Eszti!
Sajnálom, hogy betegek vagytok. A havat nagyon irigylem!!! :D Megkérhetlek, hogy írd le nekem, honnan van a naptár? Nagyon szupi ötlet!

Macsek!
Tök jók a képek! Már akartam kérdezni a múltkor is: eddig ékezetek nélkül írtál, most meg ékezetekkel, más a géped? Jók a képek nagyon! :)

Pogi!
Örülök, hogy jobban vagytok! Épp ma kérdeztem a védőnőt, hogy ha nem elég a tejcsi a gyereknek, ebben a korban tápszer vagy főzelék, gyümi legyen-e a kiegészítés, és azt mondta, hogy inkább főzi meg gyümi.

Szücsi!
Anna baba gyönyörű, micsoda kis husis pofija van!!! :D És nagyon ügyi vagy, hogy ilyen ötleteket ki bírsz találni!

Bea!
Karácsonyi ajándék: nálunk bizti bejátszik könyv és cd, apa imád olvasni és (rock és metal)zenét hallgatni, nem lesz gond, mit vegyek neki. Arról még fogszim sincs, Kendének mit veszünk majd! :wink:

Wkata!
Örülök, hogy jobban vagy! :)

Ex!
Kár, hogy nem tudunk Banyáról és Adiról, bár Banya írta, hogy megszületett a kislánya (mondjuk azért annyi lehetett volna, hogy egy-egy bejelentkezés, hogy élünk és virulunk…)

Reni!
Irigyellek, hogy ennyit alszik a csimotád! Kende napközben jó, ha összesen másfél órát alszik… :P Na, jó, van úgy, hogy kettőt is, de akkor már sokat mondok! Tegnap délután én is almás pitét csináltam, ma már nincs belőle… :twisted:

Gombi!
Nagyon tuti Julcsi salátafőzelékes képe!!! :)

Kisvirág!
Sajnálom, hogy gond van Kendével. Mit jelent az, hogy a csontmag alig észlelhető??? :shock:

Pil!
Elképesztő ez a mogyorókrémes eset… :shock: Felelőtlenség. Én abszolút kiemelten foglalkozom a témával, mivel sajnos ekcémás vagyok, úgyhogy tutira nem fogok idő előtt adni olyasmit, ami egy csöpp allergiára is hajlamosít. Örülök, hogy alakulnak az éjszakáitok!

Marcy!
Gratulálok, Marci nagyon ügyes már!

Bea!
Hát, én otthagytam volna a kosarat, aztán megmondtam volna az eladónak, hogy tegye, ahová gondolom… :evil: Akkor is, ha volt benne egy százas…

Fordulás: tegnap óta Kende teljesen egyedül, segítség nélkül forgolódik hasról hátra, hátról hasra, és a kezével nyomja magát, ha el akar érni valamit. Így képes 360 fokos fordulatot tenni… :shock: Tiszta édes, ahogy erőlködik! Ma a babamasszázs után alig bírtam tisztába tenni és felöltöztetni, és már a pelenkázón vagy az ágyon sem lehet otthagyni. Lassan már karatéba megy át az öltözködés! :D Ja, és kibújt a második fogacska is! :shock:

Lányok!
Írtátok többen is (Kisvirág, Katus), hogy voltatok csípőficam-szűrésen. Lehet, hogy már írtátok, de azért voltatok, mert gond volt, vagy ilyenkor kell menni??? Ugyanis pont ma kérdeztem a védőnőt, és ő azt mondta, hogy a hathetes uh a lényeg, mert addigra alakul ki a csont teljesen, és negatív irányba már nem változik… Akkor most mi van?

Most megyek, még egy forró zuhannyal van randim (olyan mensisen fáj a pocim, pedig még nem jött meg egyszer se, bár tegnap reggel volt valami rózsaszínecske, lehet, hogy az szórakozik velem… :roll: )

Pussz mindenkinek!

Kép
Kép
norwell
 
 


Sziasztok!

Pil!
Írtam már az oldalt, csak szerintem átsiklottál felette:
www.gportal.hu/importpelenka
Én a múlt héten rendeltem először pelust, 200 db-ot 7800 Ft-ért. Szerintem jó. (eddig csak bodykat rendeltem tőlük). Azt tervezem, hogy még az idén kb. 6-700 db-ot bespájzolok, mielőtt még váltok TGYÁS-ról GYED-re. De Venczkoné Nikinek több a tapasztalata erről a cégről!
A férjemmel jól össze lehet dolgozni házi munka terén. Én csak arra vagyok kiakadva, hogy nem bírja ki egy szabadnapján sem, hogy ne menjen el az anyjához. Mindent ő csinál a ház körül. Pedig van egy bátyja, na meg egy húga is, aki ráadásul ott lakik.

A Sinlacot, hogy adod Amelinek. Üvegből vagy kanállal? Mert, hogy az nem folyós, hanem pépes, ugye? Vagy rosszul tudom?


Ex!
Már megvettem a keresztgyerekeknek az ajándékot. Mesekönyveket, ifjúsági regényeket és mese dvd-ket rendeltem. Olvassanak. Én kisiskolásként faltam a könyveket!


Mi most egyedül vagyunk itthon Petivel. A férjem dolgozik. Peti pedig belealudt a szopiba. Legalábbis úgy tűnik. Megyek és követem.
Jó éjt mindenkinek!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Ma gyors leszek, mert iszonyatos napunk volt, alig állok a lábamon. Márk egész nap sírdogált, sokszor annyira, hogy a könnyei is csorogtak.

Norwell: rNekünk anno azt mondta az ortopédus, hogy ha az uh-n minden rendben,. akkor 4 hónapos korban menjünk vissza kontrollra.

Jóéjt mindenkinek, később majd reagálok egyenként is.

Andi

amandi
 
 


Bea!
Tényleg, az eszembe sem jutott, hogy pénzes kocsi. Hát én egyszerűen az eladó elé kipakoltam volna a földre, aztán oldja meg Ő ahogy akarja.

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Sziasztok,
még élek, bár néha úgy érzem csak alig-alig.

Két gyerek és egy nyavajás építkezés totál kiveszi az erőmet, mostmár "olvasóban" sem tudok lenni. De a család egyik fele elutazott nagymamához, így itt maradtunk Virággal magunkba, tehát egy kicsit megpróbálok visszazökkeni...

Virág továbbra is nagyon jó az éjszakai alvásban, nappal sokat van fent, és mivel hozzászokott, hogy általában megyünk valahova, ha nagy ritkán itthon vagyunk napközben tuti nem alszik el, végigsírja, ha nem kézben van.
Próbálgatom az ízekkel megbarátkoztatni, és néha megkóstoltatom egy kis alma, vagy baracklével, szerencsére bejön neki. Szépen lassan bevezetem neki a hozzátápit, csak nekem azt hiszem nem kiváltanom kell egy szopit, hanem becsempészni ötödik étkezésnek :D

Macsek, sűrű-sűrű bocsika, írok mélt.

Jó éjt,
Doren

Kép
Kép
doren
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek tegnapelőtt magától hasra fordult Kende :)
Méreteink: 6660 gramm és 66 cm-t :) Úgy nő ez a baba. Azt is mondta a dokinéni, hogy már iszonyú duzzadt az ínye és kipattanhatna már a fogacska. Kérdeztem a szopidiliről és azt mondta, hogy tuti a foga miatt van. Azért is nyűgös mostanság.
Kérdeztem a kajáról is, mert mi még mindig 2-2,5 óránként eszünk és azt mondta, hogy azért lehet ez, mert valószínű kicsi a gyomrának a befogadó képessége.

Köszi a ráncasszimetriás választ. Meg is néztem, de neki egyforma :)
Annyi mindet kéne figyelni, de nem mondja senki hogy miket kéne. A védőnőm meg... inkább hagyjuk.

Amandi: gratula a forgáshoz. Irigy a jó éjszakák miatt. Mi van mikor 3-szor keltünk etetni.
Már úgy adom a répát, hogy almával és krumplival összekeverem. Úgy megeszi.
Kende is tegnap éjjel felkelt 2-kor és 4-re sikerült visszatenni aludni. Neki játszani volt kedve.

Macsek: azért kezdtem a hozzátápit, mert már fogytán a tejcsim. Igazán csak éjszaka és délután kap tejcsit. A többinél vagy ivólevet, vagy valami pürét csinálok neki. Nagyon élvezi egyébként :)
Nagyon vagány Andris sérója :) Nagyon édik vagytok a képeken. Grat a forgáshoz.

Pogi: hogy vagy? Jobbulást neked!
Amúgy én már megszoktam ezt a vokál hangot.
Megkérdeztem a dokinénit és azt mondta, annyit hagyjam ülni, amennyit önszántából akar.
Hát azért én annyit nem hagyom, mert akkor egész nap ücsörögne :)
Gratula a keresztelőhöz. Képeket teszel fel?

Marcy: milyen suliba jársz? Örülök, hogy mégsem allergia :)
A csípővel minden oké, csak a csontmag nem jó még. Azaz még nem igen csontosodott neki. Nekem most sok kálciumot (sajtot) kell ennem.
Nekem már nagyon fogytán a tejcsim, így a 10 órás és a déli kaja már cici nélküli kaja. (ivólé, püré stb.)

Yuca: Kende is hason szeret lenni és úgy is alszik.
Aranyos, vagy hogy így leírtál magadról mindet :) Gratula az unokatesódéknak. Nem semmi lesz az ikrekkel :)
Én olvasom folyamatosan, és wordbe gépelek. Van, hogy egy hsz.-t több napig is írom.

Reni: Peti jó húsban van :) Szépen fejlődik. Szerdán nekem is mondta a védőnő, hogy nyugodtan elkezdhetem a hozzátápit. Mondtam neki, hogy már elkezdtük és mondta, hogy oké jól van. Én is azt hittem morogni fog, hogy ilyen korán elkezdtük, de nem.
Nagyon vagesz cuccba vitted a védőnőhöz :)
Mi is panelba vagyunk és mi is a baba előtt alakítottuk át :)
Szocpol: egyik nap kérdeztem a banktól, hogy mi nem kapunk-e? Hát nem, mert a hitelt 2001-be vettük fel és a szocpol a használt lakásra 2005-től él. :( Építkezés: nekem is csak álom marad…

Kata: hogy vagy? Neked is jobbulást!
8 fog egyszerre??? Szegény gyerek, ha tényleg ez nagyon kínozhatja szegényt.

Bea: örülök, hogy már jobb a ráncasszimetia :) Illeték hivatal miatt :(
Nektek is gratula forgolódáshoz
Vásárlás miatt :( Én simán ott hagytam volna a kosarat a pénztárnál. Nehogymá én pakoljam vissza.

Pil: meggyógyultál már rendesen? Örülök, hogy jobbak már az éjszakák.

Mári: jól vagytok? Ha van időd írj egy sort.

Ex: Már úgy adom a répát, hogy almával és krumplival összekeverem. Úgy megeszi.
Kendének a csípőjével minden oké, csak a csontmag nem jó még.

Norwell: grat a forgáshoz :) A duma nálunk is megy ezerrel. Olyan kis édesen tudják mondani :) 3 hósan mindenképp kell menni csípőszűrésre.
A csontmag a combcsont végén levő "golyó", amivel a medencéhez csatlakozik. Remélem érthető. Ezt most nem szabad üléssel-állással erőltetni, mert eldeformálódhat. Nekem meg kálciumot kell ennem, hogy minél több jusson át Kendébe.

Eszti: örülök, hogy negatív az eredmény? Hóóóóó???? Fúj de utálom.

Szücsi: hely hiány: nálunk is ez a helyzet. Sőt most, hogy átalakítottuk a lakást a karácsonyfát sem tudjuk hová fogjuk tenni.
Nagyon szépen alszik éjjel Anna. Drukk, hogy így maradjon. 240-et fejtél? Nem semmi.
Ú de jó neked, hogy ennyi fantáziád van és meg is tudod valósítani őket. Annyira ügyi vagy.

Mézgombi: örülök, hogy minden ok volt a szűrésen. A férjednek jobbulást. Édes kis salátás Julcsa :)

Katus: mi volt a szűrésen?

Doren: örülök, hogy jelentkeztél.

Bocsi, ha valakinek nem írtam, de már hulla vagyok!

Jó éjt!
Kisvirág

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Sziasztok!

Norvell!
Nálunk itt Békéscsabán először 4 hónaposan kell vinni a gyerekeket csípő ficam szűrésre. Nyilván a problémás gyerekeket hamarabb megszűrik de nincs 6 hetes szűrés mindenkinek.

tegnap voltunk a szűrésen és a doki talált egy kis asszimetriát ezért megröngenezték Panna csípőjét. A felvételt 3 doki is megnézte és mindent rendben találtak( van egy kis asszimetria de nnics jelentőssége). Önálló járáskor kell visszamenni kontrollra mint mindenki másnak.

Képzeljétek el megkaptam a mennyasszonyi ruhámat amiben 2001-ben esküdtünk.
Hogy jobban értsétek: a barátnőmnek mennyasszonyi ruha szalonja van és amikor férjhez mentem az volt a nászajándéka, hogy ingyen varrt nekem olyan mennyasszonyi ruhát amilyet én szeretnék.Azután ez a ruha nála maradt mert azt is kölcsönözte.
Most márolyan sok új ruha van a szalonba, hogy az enyémet már nem kölcsönzi így odaadta nekem.

Kép

Kép

Kép
katus73
 
 


sziasztok!!

En itt uj vagyok meg, meg nem is talalom jol fel magam a forumon, es a magyart is nem beszelem ( irom) tul jol.. Szerbiaban elek, es remelem a halyeseirasi hibak mellet is elfogadtok :D
Juliusban szultem a kisfiamat, es gondolom hogy akkor jo helyen vagyok koztetek!?
udv,
gabi es robika

KépKép
gabriellatf
 
 


sziasztok!

Megjöttünk a dokitól, vagyis a védőnőtől, és a következőket mondta:
1. Súlya nem para tárgya, nem baj ha nem hízik, az ő mérése szerint nem fogyott. Ránézett, látta, h mosolygós, hurkás, és innentől azt mondta, h nem érdekes.
2. Elkezdjük a hozzátápit krumplival, és azt mondta, h 1 hónap alatt váltsam ki vele az ebédjét. Hát nem tom, h ki akarom-e váltani teljesen.
3. Jövő hétre kaptunk időpontot a konduktorhoz, aki megállapítja, h mit kéne vele csinálni azügyben, h még mindig nem csinál semmit.

Nnnna, ennyi.

Gabi, üdv köztünk! Merre lax pontosan?

pogacsa
 
 


Szia Gabi!

Üdvözöllek közöttünk, gyere bátran!
Írj magatokról bővebben!
Hány éves vagy, mivel foglalkozol,hol laksz pontosan, hol szültél, milyen volt a szülésed, szoptatod-e a babádat stb.

Pogi!
Miért pont krumplival kell kezdeni a hozzátápit nem túl megterhelő az egy eddig kizárólag anyatejes baba gyomrának? (Persze a védőnő biztosan jobban tudja)
Az jó viszont, hogy nem fogyott.
Mi az, hogy nem csinál semmit? nem fordult még oldalra?
Hasonfekve azért tartja a fejét ugye?A kora babáknál nem másképp kell számolni a mozgásfejlődést?
Végülis Bogyesz ha időre született volna akkor annyi idős lenne mint most Panna.

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok !!!


Szia gabrielatf!!!!Hú de messzíről irsz ,mesélj magadról!!Az én helyesírásom is katasztrófa(engem nemfog zavarni!!

Kende nagyon ügyes!

Ruha:Szép az esküvői ruha.Majd nekem is kell valami jővőre de ilyen dagadt testre nemfogok kapni!!Januártól remélem(ez vicc)nem ciciztetek és akkor hajrá a fogyokúra!!

Katus 73:Az ismerősőd szép és jó áron kölcsönőz ruhákat, tudsz nekem ebben majd segíteni?Kolosnak is csak akkor kell viszamennie szűrésre amikor már egyedül téblábol

Nyuszi: nemvagyok nyuszi ,de a tegnapi bolti dolog ugy meglepett h nem is tudtam lereagállni!!De ma visszamentem és beírtam a panaszkönyvbe és utána most olvasom h Ti is ezt javasoltátok!!

Alvás:Kolos kikészít ,ma reggel 04.45től 06.00ig bőmbőlt nemkellett neki a cici és nemtudom miért nem alszik.Tutti fáradt!mert én az vagyok :(

Pogacsa: örűlők h a gyerekkel minden rendben van nagyjából!!
Mit jelent h még mindig nemcsinál semmit?Nemakar mocorogni?Egyik rokon gyereke 8 hónaposan fordult csak meg azt mondta neki a doki azért mert :P lusta a baba :lol:

Szücsi és k
Kisvirág: Mi sem tudjuk h hova fogjuk rakni a karácsonyfát mert ha berakom az erkély elé akkor nemtudok szellőztetni máshol meg nincsen hely!!De minimum 1.5m fa kell!Mert mindig nagy fánk volt és én azt szeretem!Sok sok disszel amit együtt teszünk fel a fára . :wink:

Ajándék:Én havi szinten mindig veszek 2/3 komoly könyvet de most nincs időm olvasni.Nekem az lenne a legszebb ajándék ha a férjem elvinne az operába vagy egy balett előadásra(lehet kortárs is de jobban szeretem a hagyományost!)Persze ha Kolos cicizni fog akkor kicsit nehéz lesz!A párom kis ezermester,neki szerintem valami szerelős kütyűt veszek annak mindig őrül csak én nem értek hozzá melyik a jó!Sajna a fiú ikertesóm analfabéta az ilyenekhez annak ellenére h építészmérnők!

Nyanya: akkor hétvégén talizunk!!


Lányok van kedvetek jővőre eljőnni az eskűvőnkre?

Most végre Kolos is elaludt megyek én is szusszanok egy rövidet!!(de előtte kiteregetek

B.

Kép
beataa
 
 


Sziasztok!

Csajok! Érdekel valakit 1 iwiw meghivó?

Pogi! Én is ugyanazt akartam kérdezni, amit az előttem szólók: mi az, hogy nem csinál semmit?

Beáta! Megkaptad a privit?

Üdv köztünk Gabi! Írj magadról!

Na rohanok, mert a gyerekem az erkélyen durmol. Megyek hozzá olvasni!

Reni
Kép
prenata
 
 


Bea!

Az esküvői fényképen én vagyok és a férjem és az a ruha amiben esküdtünk.
Nem hiszem, hogy tudok segíteni ruha ügyben hiszen én Békéscsabán te pedig Budapesten élsz, ez testvérek között is 200 km.
Biztos vagyok benne, hogy Pesten is fogsz árban neked tetsző ruhát találni ha eljön az ideje.

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok,

Norwell: ugyanazt a gépet használom, csak eddig, ha ékezeteket írtam, akkor mindenféle megjelent. Angol billentyűzetet használunk, és csak billentyű kombinációval lehet ékezetes betűket írni.

Kisvirág: nálunk újra indult a szopi dili :( Igazából nem tudom mi lehet az oka, mert szerintem pár perc szopival nem tud jóllakni. Ma éjjel akkor is csinálta, amikor általában jó éhes szokott lenni, de csak sírt, jó hangosan. :(

Preni: engem érdekelne a iwiw meghívó.

Pogi: jó, hogy nem kell aggódnod tovább, hogy megnyugtatott a doki. Tényleg, mi az amit nem csinál Gergőcske?

Katus: nagyon szépek voltatok!

Lányok: tegyen már fel mindenki esküvői képet is, ha nem bánjátok. Sőt még arra is gondoltam, hogy magunkról csecsemőkori képet.

Üdv: Macsek

Kép

Kép
macsek7
 
 


Bocsi kifelejtettem: Gabi üdv itt közöttünk. :)

Kép

Kép
macsek7
 
 


Macsek!

Elment a mail-edre a meghívó!

Itt az én esküvői fotóm:

Kép

Reni
Kép
prenata
 
 


Hellóka!

Mi is vagyunk még, csak nem jutok el az írásig. Most a fiam alszik, Noi meg rágja a papucsát a földön. Nem gond, a Máté sose hordja, meg kell egy kis egészséges baci a szervezetnek. Nálunk nem javult az éjszakai helyzet, most is 3-szor evett. Tegnap én is adtam neki almalevet 1 kanállal. Lenyelte, de olyan fintort vágott. Tényleg, mit szóltok a hideghez? Mi tegnap bementünk kesztyűt venni a Máténak.


Katus: Szép vagy a képen, én már akkor is terhes voltam, így a ruhám elég egyszerű volt. Ja, és én is így csináltam a hozzátápit, és csodálkoztam, hogy sok helyen azt írják, hogy előbb a szopi, aztán a kaja jöjjön. Nekem fordítva volt logikus, és végülis bejött.



Wkata: Köszi, elolvastam amiket ott írtak. Próbáltam a teát, meg a cumit, de nem akar cumizni valamiért. Talán ha eszik mást, nem ébred föl ennyiszer kajálni.

Doren: Én nem is tudom, hogy bírod. Belegondolok egy építkezésbe, és a gyerekek, háztartás...Legalább abban szerencséd van, hogy Virág alszik éjszaka, a fiad meg jó kisfiú.

Pil: És tényleg csak egyszer kel már Ameli a sinlac( jól írtam?) miatt? Én is akarom, írd le, hogy adod.

Pogi: Képeket kérünk szépen! Legalább laza a dokitok, és nem paráztat. Biztos minden o.k., csak tényleg a korábban születés miatt lassabb a fejlődése.

Mentem, este olvasok, írjatok!

KépKép
KépKép
colett77
 
 


nehez igy bemutatkozni, de elkezdem es akkor lassan osszejon a kep

kulonben pont most odaegett a hus amit ebedre sutok :oops: azert mert olvastam a topikot :lol:

na most komolyan: 1980 ban szulettem, Apatinban (ez Vajdasag, de a szulovarosaomban nincs sok magyar, ezret magyar suli sincs..)

zeneakademiat fejeztem zongora szakon, es most is tovabb kepzesen vagyok, de a baba miatt csak jovo juniusban fogom fejezni. kulonben egy suliban zongorat tanitok (persze most szulesi szabadsagon vagyok jovo szeptemberig )

A terhessegem nagyon jol mult el, soha semmi gond nem akadt, csak a vegen bent tartottak a korhazban mert mar a szulesi idopont elmult ( jo volt a Robinak az anyuci hasaban is :) ) Na de negyedik korhazi napom utan vegre megszultem. magatol a szulestol nem feltem, nem is volt olyan nehez ( szoval nem konnyu de nem is kibirhatatlan szules volt).Csak az volt a gond hogy a koldokzsinor osszetekeredett a nyaka kore, es akkor ugy huztak ki belolem mert mar nekem sem volt erom nyomni. Vagtak is de meg is repedtem :( ezert sok vert vesztettem, utana infuzion voltam es sokk terapian ( remelem ezeket jol irtam le es magyarul is igy mondjak.. :? ) . A babat csak 24 ora mulva hoztak hozzam amit nagyon sajnalok, mert a tobbi anuka midjart a szules utan a babakal voltak.Ezert a tej is lassabban indult meg. osszesen 19 napig voltunk a korhazban mert Robi inkubatorban volt mag infuzion,sargasaga is volt meg valami fertozese, lazas volt es nagyon nagyon sok antibiotikumot kapott :( De kibirtuk! nehezen , de tul vagyunk rajta.
En a szoptatas mellet voltam, es csak szoptatattam, de asz elso honap alatt csak 300gr ot fejlodott.... ket hetig csak zold szeklete volt es vegul ravetek nagy nehezen arra hogy tapot is adjak neki, es lam, meg az nap rendbe jott a szeklet, a fiam a masadok honapban mar 1 kilot hizott, es a harmadikban is ugyanannyit. igy most mar 6300gr vagyunk. De en meg szoptatom, mindig elobb megszoptatom es akkor adok tap tejet ha meg veletlenul ehes... neha az egesz nap folyaman megiszik 300, 400ml, neha 200ml...
Kulonben jo gyerek, ejjel alszik ( csak par napja ebredezik ejjel is mert az orrocskaja be van dugulva..), nevet rank es imad furdeni...
na most mar tenyleg sokat irtam, remelem nem faradtatok bele :mrgreen: lassan majd megismerkedunk
pusza musza tolunk

KépKép
gabriellatf
 
 


Katus, nem megterhelőbb mint bármi más, úgyse eszik sokat (kb semennyit, mind kiköpködte,de buli volt! fényképek a blogon! :)). De, oldalra fordult már, de ennyi. Hason csak a fejét tartja és azt se sokáig, nem tudja kinyomni magát. Nem kell másképp számolni az időt, mert a mozgásszervei azóta vannak edzésben, hogy megszületett, és annyira nem volt korababa, hogy erre kihatással legyen.

Beataa, azért kell odafigyelni a mozgásra, mert minél kisebb, annál fejleszthetőbb. Jobb ha most derülnek ki a dolgok. Miért akarod abbahagyni a szoptatást????????????

Gabi, na akkor Macsekkal lesz közös témátok :). Milyen nyelven beszéltek otthon?

pogacsa
 
 


Preni, nem jött még meg a meghívó :(

Gabi: én is zeneművészetit végeztem, csak hegedű szakon. A férjem végzett Zeneakadémiát, szintén zongorista, de itthon mint programozó dolgozik. Nekem most nincs állásom, nem tudom hová fogok menni dolgozni, ha letelik a GYED. Remélem 2 éven belül jön majd a második baba, akkor nyerek még 2-3 évet.

Macsek[/i]

Kép

Kép
macsek7
 
 


Pogi:Nem akarom abbahagyni a szoptatást,csak ha még januárban is szopiznim fig akkor nem lesz erőm elkezdeni a fogyokúrázást mert félek h akkor a babának nemlesz jó a tej,esetleg elfogy!!
Ha addig elkezdeni már mást is enni akkor nem lenne lelkiismeret furdalásom!
Viszont ilyen dagin meg nem akarok eskűvőzni,rosszul vagyok magamtól meg a kilóimtól!
B. :oops: :?

Kép
beataa
 
 


Hát, Bea, te tudod. Én is hányok magamtól, de azért a fontossági sorrendet tartsd szem előtt...
Íme egy kis olvasnivaló: http://www.lll.hu/node/184
Inkább legyél kövér menyasszony és utána majd egy évvel később szép feleség minthogy esetleg a gyerekednek legyen belőle hátránya.

Gumicsirke.
Jöhetnek a kövek!

pogacsa
 
 


[quote="pogacsa"]
írta:
pogacsa
Gabi, na akkor Macsekkal lesz közös témátok :). Milyen nyelven beszéltek otthon?


mar akartam is kerdezni h miert? de addigra Macsek mar megirta :D

otthon a szuleimmel magyarul beszeltunk, de ez mar nem az a tiszta magyar... mert mindig valami szerb szot is beledobunk, tudat alatt... a ferjem meg nem igen beszeli a magyar nyelvet, gondolom hogy nem o az oka, mert ugy tanult meg szerbul kicsi koraban... a szuleivel mar ugy beszelt es akkor most nekem nehez vele magyarul, szenvedes es kin ... a Robival magyarul is meg szerbul is beszelunk, remelem mind a kettot megtanulja ugy hogy ne keverje negyon ossze oket :mrgreen:

macsek: latod milyen kicsi a vilag?orulok hogy tik is eneszek vagytok. te csak zenekarban zeneltel? a ferjed nem talalt allast? vagy a programozas kifizetobb? itt a tanari fizetes nem valami,neha hangversenyezunk,de ritkan fizetik meg .. de mashoz nem ertek ugy hogy marad a zongora (de nem is cserelnem le soha..)

na megyek , hiv a kicsi

KépKép
gabriellatf
 
 


Hali!

Hát tegnap mégse tudtam jönni, már két napja be se kapcsoltuk a másik gépet.
Most megint itt vagyok, Peti alszik. Nem tudom, mi lehet vele, az ebédje után a mamám ölében aludt 2 óra hosszát (a mamám feneke már zsibbadt, de nem tette ám le), negyed ötkor uzsonáztunk, és azóta megint alukál. (Miközben írok, felkelt, de így is aludt kb. 45 percet.)
A férjemnek is megcsinálták végre a műtétjét...jövő héten megy vissza ellenőrzésre, remélem, nem lesz semmi gond.

Bea, én Petitesót télre tervezem, aztán majd jön, amikor szeretne. Én szeretnék télen szülni, én is téli lány vagyok, ráadásul korábban születtem, és még élek. Ráadásul télvíz idején (alig pár hetesen) nap mint nap hordtak a gyerekklinikára, mert sárga voltam.
Jó nagy bunkó (bocs) eladót fogtál ki. Nálunk is volt már ilyen, hogy adott napon nem volt jó semmi, de akkor mindig kiírták, hogy nehogy így járjunk, ahogy te.
Látom, a vezetéses vizsgával is jól megjártad. Nekem szerencsém volt, én forgalomból elsőre átmentem, annál a vizsgáztatónál, aki rutinból először megvágott. Na jó, valamennyire volt protekcióm, mert Peti keresztapja a KF-nél van, és a legrendesebb vizsgáztatót kaptam.
És jól írta Katus, tartósítószer nincs az üveges bébikajákban (szerintem egyikben sem), cukor is csak minimális (már amelyikben).
Faügyben egyetértek. Nekünk tavaly óta műfenyőnk van. Nagyon elleneztem, de egyszerűen nem találtunk szép (és nem méregdrága) fenyőt, így lett mű, ennek nem árt semmi. :D
Férjednek vegyél ilyen szerszámos ládát. Annak tutira örülne, főleg, ha sok aprósága van, vagy valami olyasmit, amire a szerszámait fel tudja aggatni.
Esküvő hol is lesz? Mi mennénk, ha épp úgy jönne ki a lépés, hogy semmi nincs akkor.

Wkata, mi Petinek vegyesen adunk mindenfélét, mindegyiket megeszi, a lényeg, hogy gyümi legyen. :)
Nálunk már minden fordulás tudatos, ma már le kellett Petit a mamáméknál a földre tenni, mert 2-3 fordulás alatt, ha nem vagyunk ott, lepottyant volna, a földnél lejjebb meg nem lehet esni.
A navigálás nálunk is így megy, de van olyan is, hogy a férjem kikapja a kezemből a térképet, pedig jót és jól mondok, csak neki valamiért másképp tetszene...vagy nem tudom. :D

Eszti, naptárügyben hálás lennék, de akkor én is meg tudom csinálni. Majd alkotok. Azt gondoltam, hogy van valami spéci program. De ha megcsinálod, és átküldöd, az is jó!
A kakiügyben szerintem ne aggódj, a zöld kaki teljesen normális, szerintem nincs köze az allergiához!
Hó miatt irigy-irigy, itt még csak hideg van.

Nyanya, mi sűrűn használunk útvonaltervező programot, eddig nem volt gondunk vele, de azért ha volt időnk, a térképpel együtt néztük, hogy nehogy úgy járjunk, ahogy te.
Lassan kiderül, hogy a topic egy részének van szegedi kötődése, és mindenki ismer mindenkit. :o
A forduláshoz gratula.

Pil., teljesen érthető, amit írtál, de azzal nem értek egyet, hogy "jobb" később, mint előbb. Én fordítva gondolom, talán kicsinek hamarabb "túlesik" rajta (most én se tudok jobb szót), és kevésbé emlékszik rá. Ezért van az, hogy pl. bizonyos műtéteket kisebb korban javasolna elvégezni, mert kisebb trauma a gyerek számára.
22 ablak??? Jézus, én még ezzel a néggyel is bajlódok néha...
Remélem, hamarosan rendeződnek az éjszakai dolgaitok. Mi továbbra is jól alszunk este, de az óraállítás miatt, akármikor is eszik utoljára, hat-fél hét fele már felkel (tehát pont egy órával előbb a régihez képest).

Norwell, forduláshoz, foghoz gratula, nálunk még csak a helye van meg.
Nálunk kétszer kell menni csípőszűrésre: hathetesen és háromhónaposan, akkor is, ha minden OK. UH-t csak akkor csinálnak, ha vmi rendellenességet tapasztalnak. Három hónapos kor után is csak akkor kell visszamenni, ha valami gáz van.

Reni, az ajándék csak egy ötlet volt, de amit írtál az is jó. Én pl. csak újságot szeretek olvasni, régen szerettem a meséket, de a kötelezőktől a mai napig feláll a hátamon a szőr. :o
A Sinlac pépes, én úgy tudom.

Doren, jó, hogy minden rendicsek nálatok. Ha tudsz, gyere, és jelentkezz be.
Hozzátápi: szerintem egyelőre maradj a kóstoltatásnál, ha elég neki a tejcsi úgy alapból.

Kisvirág, nektek is grat. a forgáshoz.
Kb. egy hónapja láttam egy cikket, ott le volt írva, hogy egy újszülött gyomrának kb. cseresznyemagnyi a mérete, szóval bármelyik bébi ehetne akár féléves koráig kétóránként. A lényeg, hogy rendesen fejlődjenek a gyerkőceink.
Mi épp tegnap találtuk ki, hogy a karácsonyfa a mi szobánkat fogja szűkíteni, sebaj, még befér. :)

Katus, szupi, hogy Panna csípőjével minden OK.
Nagyon rendes bnőd van! Nekem saját ruhám volt, így megvan, anyósnál lóg a szekrényben.

Gabi, üdvözöllek közöttünk. Nyugodtan gyere, legalább segítünk a helyesírásban! :)
Ez már egy jó jel, hogy a topicolvasás miatt égett oda az ebédetek.
Köszi, hogy bemutatkoztál! Egyébként, ahogy a vonalzós képedet nézem, Robi nagyon hasonlít Macsek Andrisára, legalábbis a kép alapján.

Pogi, szerintem nem lesz semmi gond Gergővel. Ő is korábban született, szóval azért még van ideje. A semmit nem csinál alatt tényleg SEMMIT értesz?
Jó, hogy Bogyesz inkább tartja a súlyát, hiába, két mérleg se egyforma.

Macsek, esküvős képet majd teszek fel, lehet, hogy most keresek egyet, meg talán kiskorit is találok.

Na most ennyi, keresek képet.

Holnap jövök.

Ági

Na, eskiset találtam, kiskorit majd később.
Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Pogi,én dobok Neked egyet :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:


Kép

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Preni:a sinlacot üvegből adom,úgy hogy az aventnek van egy variabilis nevű cumija,amin könnyen jön a pép is.
Nagyon szép a ruhád, a fazonja is,meg a szine is,de a hajad tök furi azután hogy először a rövidet láttam.Sztem neked jobban áll a rövid.Te melyiket szereted jobban?

Colett:sajnos nagyon hülyén jön ki nálunk a kajaidők,és most ez a óraállitás irtóra bekavart.Este 6-kor eszik főzeléket,7 körül fürdik,aztán szopi,ami igy érthető módon nem evés,kicsit nyammog majd elalszik.Viszont igy pont 11-éjfél körül lesz éhes,amikor én kb.pont elalszok.Akkor kap újabban Sinlacot,és 5-6 órát kibir igy.Nekem már ez is megváltás a másfél óránkénti kelésekhez képest.

Ráadásul most két napja mintha kis bélpoklossá kezdene válni,most jött rá hogy többet kéne enni. :lol: :lol:

Gabriella:üdv itt!

Csak minket visel meg az óraátállitás?

Körkérdés:.ti ugyanannyit birtok még inni mint a kezdetekben?
Én jó ha egy litert meg tudok inni,már annyira nem birom lenyomni magamba a sok folyadékot

KépKép

KépKép
pilchard
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?