Új privát üzeneted érkezett!

[quote="dimet"]g írta:dimetinuska: jó sok támogatást kapnátok és egy pszichológust is a család mellé :D

lányok, most 18:30 vagy 17:30 van :roll:


Nálam 17:33 van. :-) Többet alhatunk!!! juhéééé!!!
krumplis pogácsa
 
 


17:47
Vendég
 


szedit, én használom a pg/53at.
tavasszal még mutatott páfrányszerű dolgokat, aztán nem használtam sokáig, mostanában kezdtem el. ahogy elkezdtem a metfromint, de azóta nem mutat semmit sem. majd meglátjuk.
dimet
 
 

 
 

Nekem még soha nem mutatott semmit csak foltokat látok. De elég sokan így vannak vele mint én. Semmi nem látszik. Ja és hiába törölgetem bármivel ugyan azokat a foltokat látom ugyan ott.
szedit25
 
 


a pg/53 a fiúknak is mutat peteérést. próbáljátok csak ki! :-)
krumplis pogácsa
 
 


komoly?? húúú, ma kipróbáltatom a férjemmel
na, lépek. mert még mindig melóhelyen vagyok.
ödv
dimet
 
 


PG/53 ..nekem is van...és szerintem nem megbizható
Vendég
 


Én már beszéltem erről nő dokival is, és erről még ő sem halott. Akitől én hallotam róla az jót még nem mondott. Tudtok valami
jobbat és nem drágát?
szedit25
 
 


jobbat? Lh teszt az jobb, nem?
Vendég
 


Igen.Te melyiket szoktad használni abbol? Én olyat még nem használtam, Nem tudom melyik a jobb és olcsobb
szedit25
 
 


én melyiket??? hehe..egyiket sem. A PG/53 at megvettem..de nem mutat semmit. Az LH teszt eccer lett -, azóta nem akarom magam streszelni. És itt nagyon drága
Vendég
 


a nőgyógyászom szerint az LH teszt az ami megbízható.
Vendég
 


azon azon UHn gondolkodom. Nekem nem tűnt cisztásnak a petefészek....Lányok segitsetek! Hogy néz ki a NEM cisztás petefészek???? Csak 1 kis sötét folt van benne, semmi több???

:?:

Gina
Vendég
 


Norka, rambóka, verona babások, meg mindenki jót röhögni!

Kismamik ez vár rátok!! :lol: :lol:

Babanevelés: ha jó tanácsokkal tele a padlás
gyermekágy
Megérkezett, itt van, imádod. És most hogyan tovább? Hogyan szoptass? Hányszor? Igény szerint vagy ne? Felvedd, ha sír, vagy ne? Éjszaka megetesd, teáztasd, dugj a szájába cumit? Túl sokat sír! Túl sokat alszik! Kiütéses a feneke! A bóraxos krém akkor most jó vagy árt? És akkor most tényleg nem ehetsz fél évig zöldbabfőzeléket meg paprikát? Annyi megválaszolatlan kérdés tolul elborult agyadba, és nincs, aki válaszoljon! Illetve dehogy nincs, jelentkező akad bőven.

Először is már a csecsemősnővér ellát néhány (keresetlen) jótanáccsal. Ezeket vagy megfogadod, vagy nem, igény szerint. Aztán hazamész, és jön a védőnő, meg a gyerekorvos. És persze nőnemű rokonaid. Mivel sanszos, hogy még mindig nem vagy teljesen meggyőzve (bármiről is legyen szó), az első szabad ötpercedben irány az internet. Na és ha eddig nem, ott aztán teljes káosz fogad.

Eltelik egy pár nap, mire rájössz, a sok vélemény nagyjából két térfélre rendeződik. Van a régi iskola, az oldschoolok, akik egybehangzóan állítják, hogy igenis három óránként kell szoptatni, de csak nappal, éjjel igyon a gyerek teát. Ha nincs elég tej, akkor tápszer, jó az is. Ha bőg, hát bőg, majd elhallgat, úgyis a saját szobájában van (nem az ágyadban!), ne zavartasd magad. Egy pár hónapos korában már kaphat egy kis gyümölcsöt, kenyérhéjat, tejbegrízt. Sózz és cukrozz, és a bébikomp egyáltalán nem árt, mert jól elvan benne a gyerek.

Ebbe a táborba tartozik az anyád, az anyósod, az orvosok és a védőnők nagy része, meg Klári néni a közértből. Az ő egyetlen és legnagyobb fegyvertényük: te is felnőttél valahogy, nem? A borderline személyiséged vagy a lisztérzékenységed nyilvánvalóan máshonnan ered.

A másik kompánia egy fokkal szimpatikusabb, legalábbis elveiket tekintve. Én otthonszülőknek hívom őket, persze teljesen indokolatlanul, mert nagy részük egyáltalán nem otthon szül, de az én fejemben valahogy összemosódnak.

Vissza a természethez: igény szerinti szoptatás, legalább 3-4 évig, ha probléma van, csak próbálkozz, de ne használj segédeszközt. Soha ne adj a gyerek szájába cumit vagy cumisüveget, vedd fel, ha sír, aludjon veled, vagy a közeledben, ésatöbbi. Ez a társaság fiatalabb, a már szült anyukák, dúlák, és normálisabb védőnők alkotják. Élőben kevesebb van belőlük, bezzeg az interneten! Ott abszolút átvették a hatalmat, harsányak, agresszívek, és a nagy segíteni akarás közben a sárba tipornak, ha valamit nem úgy csinálsz, ahogy ők.

Gyorsan rájöttem, hogy ha nem akarok megőrülni, a legjobb, ha magamra hallgatok. Valami úgyis lesz, maximum nem sikerül azonnal. Például abszolút pro cumi vagyok. Arról ugyan még nem tudok beszámolni, hogy hogy fogom Samut leszoktatni róla, de biztos vagyok benne, hogy nem lesz olyan nehéz, mint Andriskáéknak, akik rengeteg értékes órát vesztettek életükből azzal, hogy kisujjukat Danika szájában tartották.

Vagy ott a szoptatás. Az én bal mellbimbóm speciel az első hat hétben úgy nézett ki, mint Juscsenko arca a mérgezés után. A La Leche Ligától a szoptatási tanácsadóig mindenki azt mondja, hogy tűrni kell, ne használj semmi mást. Hát én nem bírtam tovább, és egy hétig bimbóvédővel szoptattam, ami persze tiltólistán van, és konkrétan ez mentette meg a mellem életét. Lehet hogy már nem is szoptatnék, ha még mindig úgy fájna.

Persze tudom, hogy azért mindenki mond hasznos dolgokat is, meg a LLL azért tök jó, hogy van, de szerintem meg kell találni az átmenetet az oldschoolság meg az otthonszülő hippik között, azt, ahogy neked meg a babádnak jó, és nem kell törődni semmi mással. De persze az se baj, ha neked azok a tanácsok jönnek be. Csak ne érezd szarul magad senki miatt, az a lényeg.
2006.10.27 - dexterke

Rózsaszín felhők helyett gyermekágyi káosz

Milyen életmódbeli változások várnak a szülés után? Végül is azon túl, hogy nem alszol, nem dolgozol, nem jársz emberek közé, koszos vagy és büdös, kövér, szexelni nincs kedved és nem látsz a Drogerie Markton túl, nem vészes. De ha nem akarsz teljesen megőrülni, oszd be jól az idődet!

Először is, aludj. Ki mondta, hogy a kisgyerekes anyukák hatkor kelnek? Egyrészt ötkor, nem hatkor. De aztán feküdj vissza és aludjatok. A nyolcas szoptatás után is feküdj vissza. Sőt, ha vagány vagy, a 11-es után is. Kit érdekel? Ez az egyetlen módja, hogy este fenn tudj maradni a Barátok köztre.

Aztán szerezz egy takarítónőt. Ha nincs rá pénzed, kérd szülinapra, karácsonyra. Ha nem kapod meg, add el a kocsit. Megéri, hidd el! Takarítani szar, de szarban élni is szar. Épp elég lesz napi háromszor mosni, vasalni, teregetni, ennivalót szerezni (és adni), mosogatni, ajtót nyitni a védőnőnek, patikába járni, pelust venni és anyáddal telefonálni.

Vond be a pasidat, éjszaka ő is nyugodtan tisztába teheti a kölköt. Eleinte nyávogni fog, hogy ő dolgozik, meg korán kell, de ne vedd be. Online pókerezni bezzeg fent tud maradni háromig. Majd meglátod, egy hajnali büfiztetést átpasszolni felér egy adriai nyaralással. Reggel, ahogy felébredsz (persze szoptatás után), rohanj el kakilni, tusolni, pattanást nyomni, reggelizni. Ha lekésed ezt a drága időszakot, amíg még otthon van a férj, elcseszted. Legközelebb délután négykor tudsz majd fogat mosni. És akkor a hajmosás még hol van… Igen, tulajdonképpen az lenne a legjobb, ha a gyermekágyas időszakra kopaszra vágatod a hajad, vagy nagyon rövidre, esetleg rasztásítasz. Vakarózni lehet félkézzel is.

Apropó, félkéz. Térj át az egykezes életmódra. Nem olyan nehéz, akiknek például nincs bal kezük, még tudnak teljes életet élni. Mivel a baba mindig a karodon van (hogy ez jó-e vagy nem, arról majd máskor), egy kézzel kell enned, pakolnod, internetezned. Nem is olyan nehéz, bár a vasalást és a sövénynyírást lehetőleg kerüld. Egy hét alatt megtanulsz majd egy ujjal hosszú emaileket írni, kávét főzni és afrofonást készíteni, egy hónap alatt pedig még Ctrl+Alt+Del-t is simán nyomsz.

Végül feltétlenül ki kell térnem a családi segítségre, vagyis anyádra vagy anyósodra. A gyermekágyas időszak alatt tégy úgy, mintha szeretnéd őket! Történjen bármi, nagyon nem mindegy, hogy ki előtt mutatkozol tejtől csorgó pólóban és Tena betétben. És ha az illető esetleg még el is mosogat neked, örülj nagyon! Az első hetekben még úgysem fog nevelési tanácsokat adni, és remélhetőleg a babát sem tömi tele kókuszgolyóval vacsora előtt.

Kép

Kép
rejo
 
 


Rejo!

A többiek még azt hiszik ez vicc, pedig nem is .... :twisted:

A két hete voltak az egyik sógornőmék babalátogatni. Kétgyermekes anyuka, nővéri végzettséggel.
Elmondtam neki, h. úgy látom, h. a Nívea babasampon nagyon sprőddé teszi a Gergő haját, erre mondta, h. ők soha nem mosták samponnal a gyerekek haját, csak a babafürdető krémmel. Na másnaptól mi is azzal mostuk.
Két napra rá nézem a gyerek homlokát, mintha korpás lenne, megvakarom, krémszerűen jön le a bőréről vmi: koszmó!!!
:shock:
Na netre fel, mi a megoldás? Egyik szerint olajozzuk be, húzzunk rá sapkát, dunsztoljuk 1-2 órát, majd fürdetésnél alaposan dörzsöljük le és mossuk meg samponnal, másik szerint olajat még véletlenül se, mutassuk meg gyerekorvosnak. Hát nem zaklattam a gyerekorvost ilyen hülyeségekkel, hanem leolajoztam, dunsztoltam, megmostuk, még élvezte is a babakefés masszírozást!!!! Most már csak a feje tetején van egy kis korpás rész, de remélem a mai olajozás azt is meg fogja oldani!

Azt nem mondom, h. a sógornőm a hibás, mert én hallgattam rá, meg lehet, h. nem a samponozás hiánya okozta a problémát, én nem tudom, mindenesetre legközelebb jobban meggondolom, h. megfogadom-e a tanácsát! :evil:

A gyermekágyi káoszban leírtak egy az egyben állnak, ma 14 órakkor sikerült fogatmosnom!!!! :oops: A hajamon még filózom..... :wink:
Azon alaphelyzet, mely szerint a baba aranyosan nézelődik, vagy alapban sem érvényes, vagy csak addig a pillanatig áll fenn, amíg eszedbe nem jut, h. elmennél pisilni, onnantól ordítás!!!!
Már várom, h. mikor jön ki a gyámügy!!!!!! :twisted:
De tényleg, hazaérünk a délutáni sétából, leteszem a hordozóban a gyereket, még alszik, elmegyek levetkőzni, kezetmosni, de még csak a polómat húzom át a fejemen, amikor már üvölt!!! Mire kikészítem a szoptatáshoz a pohár innivalómat, már vizesre sírta a fejét!!! :evil:
Feltehetitek a kérdést, h. miért nem a gyereket bontom ki először??? Szerintetek????? :twisted:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Ja! Van vkinek vmi ötlete, h. mit lehetne tenni savas felböfögés ellen??? Órákkal az etetés után tisztába tételnél v. csak szimplán ücsörgés közben csorog a gyerek szájából a lé!!! Olyan büdös savanyú szaga van tőle!!!! :cry:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Na azért néha alszik is!!!! :wink:
Szopi után anya ágyában!!!!

Kép

Anya azért nincs mellette, mert villámgyorsan wc-zik, reggelizik, fogat mos, berakja a mosógépet, lezuhanyzik..... :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Hali csajok :)

Rambóka
Gergő baba cuki ha sir..ha alszik :shock: :lol:

Bee
Nyugodtan szed be a gyógyszert....ilyen hosszú idő után már nem érdemes várni!

Ginuska
Igéretessen hangzik ez a petike,pár nap alatt szép nagyra megnő,aztán hajrá! :wink:

Verona
Az a lényeg h minden rendben alakult!!Képet kapunk???

Rólunk:
Kicsit örömködök...most jöttünk uh-ról! :lol: :lol: :lol:
Bébikével minden rendben,szépen nől...az orvos visszakérdezett vizsgálat után h tényleg 23 hét???? :shock:...mekkora a hasam..és mégegyszer megnézett :shock: :lol: ,,,drágámnak kell a hely,most mit csináljak :lol:
Természetesen aludt és háttal volt nekünk,aztán egyszer csak fordult egyet és megmutatta a FÜTYKÖSÉT :lol: :lol: :lol: ...Miron baba lesz!!!!
Mondanom se kell a fellegekbe járunk.... :lol: :lol:
Kavicska ez bejött! :wink:
Próbálok képet felrakni!
Vendég
 


Ella!
Szuper! Gratulálok a kis fütyishez :)) Uh kép nincs még??

Rambóka!
Annyira csinike a Gergő, cuki baba. :)
Vendég
 


Sziasztok,

Rambóka, Gergő nagyon gyönyörű, akár ordít, akár alszik! 8) (de azért az alvós képen szebb !! :wink: )

Rejo, jó volt ez a szöveg, nem tudom ,honnan van, de színtiszta igazat beszél az, aki írta !!!


Verona, gratulálok Zsombor születéséhez !!!! Jó hogy szép emlék maradt a születése a császár ellenére is! Tegyél fel egy képet róla légyszí !! Melyik kórházban szültél ??

Ella, szuper, hogy kisfiú lesz !!!! Gratulálok !!
zsizsik
 
 


Jó estét, csak kutyafuttában.

Verona, örülök hogy felbukkantál és hogy a csaszis vége ellenére ilyen jó élmény volt a szülés! :wink: A téraránytalanságon nem csodálkozom, Zsombi baba is csaknem 4 kilósan érkezett... :shock:
Többiek: Vera a Bajcsyban szült, ahol én, és az én szülésznőmmel!! :lol: Mondom én, hogy szuper hely!!

Rambóka, annyira tipikusan kispasis Gergő, hogy csuda. :lol: Azon jót röhögtem, hogy 14 órakor mostál fogat ma először - emlékszel, én szégyenkeztem amiatt, hogy a hajnali nassolás után nem mostam fogat... :oops:

Ella, na elkezdhettek kék cuccokat vásárolni! :wink: Ha ott volt a fütyi, akkor az ott volt, nem kétséges!

Pocakfotókat követelek!!!!

Ja, Bogi fején folyamatosan, hónapok óta van egy kis koszmó... nem foglalkozok vele... baj? :oops: Én már nagyon lelazultam... :oops:
Voltunk a szerkesztőségben ma, tiszta sznob hely, új irodaház, többségében szingli fiatalok, trendi öltözködés, képzelhetitek hogy bámultak az izgő-mozgó csomagomra, miközben a mű-mini-vízesésbe nyúlkált a kis tömzsi ujjaival! :? A szerkesztőm kb. egyetlen egyszer eresztett meg feléje egy halvány mosolyt. Na annak se volt még gyereke az tuti. :roll: Ebben a világban nem érték gyereket szülni? Vagy mi van itt?

Pogi, mire a nem védekezésből újabb gyerek lesz, addig eltelik pikk-pakk 1-2 év simán... :roll: Még a metformint se kezdtem el! De már tényleg nem sok híja van, hiszen már csak reggeli szopi van 1szer! Nincs több tej!

Na elteszem magam mára, hiába, az én fejemben fél 12 van mindjárt.
Vendég
 


Ime két pocakos kép4Kép

Kép

A mai uh-ról nincs fotónk,mert a hátáról minek csináljunk....amikor mutatta magát,úgy elvoltunk foglalva h tényleg az e amit látunk,h elmaradt...utána el is fordult..nem baj én láttam! :lol:
Vendég
 


Ella!

Csini kerek pocid van :)

Jó éjszakát és kellemes pihenést mindenkinek

Gina
Vendég
 


Ginuska :)

Köszönjük szépen!!

Jó éjt Neked is!! :)
Vendég
 


sziasztok!!
van még vki?
ella, formás a pocid nagyon :D

zsizsik!! vagy még??

lányok, a hajhullásom egyszer csak stagnálni fog, vagy fokozódik?? kétségbe vagyok esve :oops:
dimet
 
 


norka: elég szívtelen macák között járkálhattál ma :D bogi bealakíthatott volna a főnöködnek vmit :D pl. minimum lepancsolja vízzel :D
dimet
 
 


senki sincs :( ...nekem még fent kell lennem,mert férjem öccsét visszük a szent imrébe cortizol mérésre. éjfélre 8) tűű-höz. vagyis ő nem lesz ott :) aztán mennie kell 8ra, megint. brrr......na, indulunk is. jó éjt!!!!
dimet
 
 


Dimet:)

HAsznos tanáccsal nem igazán tudok szolgálni,nekem is hullik/hullOTT...bármit kipróbáltam nem használt,talán amióta több vitamint eszek jobb a helyzett :?

Norka:)
Pedig milyen drága lehetett Bogi ahogy pancsolt...nem birom az ilyen embereket,ráadásul nő!? :shock: :?
Vendég
 


Sziasztok, jó reggelt mindenkinek!

Lara! Gratulálok a fogyásodhoz! Mennyi idő alatt sikerült leadni az 5 kilót és hogyan?
Mniki! Képzeld, Tűű doki nem küldött semmilyen vizsgálatra (van egy rakat leletem), 3 hónap múlva kell visszamennem hormonszint ellenőrzésre stb...


A tanácsotokat szeretném kérni: 1 hete szedem a Meforalt (500-asat), napi 1 x fél szemet,2 hetente kellene emelnem fél szemmel, de eddig semmi mellékhatás nem jelentkezett. Szerintetek megemelhetem hamarabb, vagy várjam ki a 2 hetet?????

Üdv: Lyutka
lyutka
 
 


Sziasztok!!!
Jó reggelt!!! :) :) :)

Vagyok, csak mégsem... :lol: :lol:

Most nincs lehetőségem bőségesen válaszolni. Ezért csak néhány embernek :) Röviden!!!


Gabika!
Ebbben annyira biztos voltam!!! :) :) Gratulálok Miron babához :)
Akkor most kékben utaztok :wink:
A pocakod szép kerek! Tisztára fiús!!! :lol: :lol: Vagy inkább lányos?? :lol: Nem is tudom, hogy van a néphiedelem. :lol:

(Eszembe jutott, hogy nem Csakegy volt az első akinél mellé tippeltem - bár javamra legyen mondva, nagyon bizonytalan voltam nála! :lol: )
Hanem egyik barátnőm. Határozottan meg voltam győződve, hogy fiú lesz :shock: van egy gyönyörű szép kislánya :lol: :lol:

"Tévedni emberi dolog!"- mondta a sün és lemászott a surolókeféről.
"De ha nincs ló, jó a szamár is"- mondta és megint visszamászott.
"A jóból is megárt a sok"- mondta és lemászott róla. :lol:

Rambóka!
A fiad, olyan mint te!!! Rád hasonlít! Már amennyire egy ilyen pici babánál lehet beszélni hasonlóságról. De én most így látom :)
Ami a babakocsis referálásod illeti...!!!
Minden elképzelhetőt felülmúltál!!! Óriási vagy!!!! Vérprofi!!!
Vettem Babancs példáját és lementettem :) Majd eccer én is hasznát veszem. Esetleg addig elfelejted!!! Úgyhogy nem kockáztatokl!

Nem is hiszitek , hogy mekkora előny, hogy jó néhányan elöttem jártok. Csak gyűjtögetem a sok okos információt! :D

Nóra!
Nem merek találgatásba bonyolódni, de kislány! :lol:


Lyutka!
Nem volt lehetőségem üdvözölni téged csapatunkban:
Örülök, hogy megtaláltál bennünket! :)

Ezt a fél tablettát este vagy reggel veszed be???
Szerintem nyugodtan próbáld meg emelni egy hét után is!
Egy negyeddel (reggel-ha a felet este kaptad be.)

Én úgy voltam vele, hogy január 25-én elkezdtem szedni és február 1-án már 3x500mgot nyomattam.
Nem volt hasmenés csak rossz közérzet.
Lehet neked sem lesz hasmenésed.
Igyál sok folyadékot! Főleg vizet!!! :)

Emeld meg, és ha valamilyen okból nem bírod (még), akkor visszaveszel az adagból. :)

"Ártani" nem árthatsz magadnak :)

Ma este még leszek! Remélem! :roll:

Csók Mindenkinek!!!

Kavics
(22cn.)
Vendég
 


Napsugaras jó reggelt mindenkinek... vagy nálatok is borús az idő és az orrotokig se láttok a ködtől? Nem baj!!! Attól még lehet szép ez a nap :-)

Verona! gratula a törpikédhez, sok boldogságot hozzá, és rengeteg örömöt :-)

Szedit, szerintem egyébként nem olyan ritka a normális ciklus még a pcos-ok között sem, tavaly októberig nekem is 30-33 naposak voltak a ciklusaim, és csak azután kezdett el kimaradozni egy-egy hónap, viszont már évek óta hizom és szőrösödik az állam. Apropó! ugy vettem észre, hogy kicsit kezd enyhülni a szőrösödés!! lehetséges ez ilyen hamar?

Csakegy, végül abbahagytad a metformint? nem arról volt szó hogy végig szeded? én végig akarom majd szedni, de nincs bátorságom úgy, hogy más még nem próbálta. vagy van valaki aki végig szedte? bár igazából a kérdés még nem aktuális, ha eljön az ideje, ugyis ezen fogok parázni.

Rejóka, szétröhögtem magam az írásodon, bár élek a gyanúperrel, hogy valóban 100%-os az igazságtartalma :shock:

Rambóka, tündéri a kisfiad ahogy békésen szunyókál! :-) A sógórnőmnél nem valószínű hogy egyszerű progihiány lehet a gond, ő nem pcos, és nem a teherbeeséssel vagy a megtapadással van probléma, hanem valami más lesz itt a bibi. Az előzőnél pl úgy megtapadt, hogy már a 11. héten elkezdett vérezni, bevérzett a méhlepény meg minden, de a baba még a 14. hétig élt és csak akkor ment el. Most is elég vastag volt a nyálkahártya, nem mutatott a vérvétel progihiányt. Teljesen tanácstalanok. A lány amúgy fodrász, és az előzőnél még meg voltunk róla győződve, hogy a sok méreganyag, a napi 10-12óra álldogálás, alultápláltság (mert alig evett) és a stressz okozta, és szerintem tuti ez volt a baj, de március óta teljesen megváltozott, már semmi olyat nem csinál amivel vegyszerhez kellene nyúlnia, még a fürdőszobát is a férje takarítja, csak napi hat órát dolgozik, és szépen kigömbölyödött, nem idegeskedik, és olyan szépen indult a terhesség, semmi hányinger vagy kellemetlenség. És szinte napra pontosan ugy mint az előzőnél, a 11. héten elkezdett vérezni, és ezúttal még aznap el is vetélt. Aszonta a doki, hogy nagyon pici volt a baba a korához képest (2 cm volt a 11.héten), valszeg fejlődési rendellenesség. Ugyhogy most valami genetikai összeférhetetlenségre gyanakodnak.

Lányok! tudja valaki, hogy a Kaáliba csak lombikkal foglalkoznak, vagy olyan problémákat is kivizsgálnak, mint amilyen a sógórnőmé? a lány már 34 éves, ugyhogy nem sokáig húzhatja a dolgot. Vajon fogadnák a Kaáliban? Tudtok javasolni valami jó dokit?

Ella! nagyon csini a pocakod! Szóval trónörökös! Gratula! a Miron név honnan ered? még sosem hallottam ezelőtt, de nagyon jól hangzik :-)

Norka, most hogy nemsokára elkezded ujra a metformint, mi a véleményed, egy következő babánál is abbahagynád a terhesség alatt? nem tom miért, de erősen foglalkoztat ez a dolog mostanában...

Lyutka, ha nincs semmi tüneted, akkor szerintem felesleges kivárnod két teljes hetet, ha 4-5 napig semmi tünet, akkor emelj, és várj megint 4-5 napot. és ha esetleg mégis lesz egy kis hasmars, akkor várj egy kicsit, de szerintem két hetet akkor se nagyon kell. az túl soknak tűnik.

LÁNYOK! Már néhány hete a 2x850mg-os adagon vagyok, és szépen fogyok (9kiló) és a ciklusom is gyönyörűen alakul, szerintetek azért emeljek önkényesen 3x850mg-ra? Nem tudom eldönteni, mert sokan irtátok, hogy akkor indult be igazán a dolog, amióta 3-at szedtek, de ugy érzem nálam a kettővel is beindult. Vagy túl mohó vagyok? szeretnék még többet fogyni hogy hamarabb ráállhassunk a babára... nem mintha most védekeznénk, csak peteérésgyanús napokon kis szünet. márha van egyáltalán peteérésem persze...

Kavicska hogy vagy? és mi van zsizsikkel, meg backával, meg alice-val meg feliciával meg mindenkivel akiket kihagytam? még nem volt érekezésem elolvasni hatezer oldalt amit teleirtatok az elmúlt hetekben...
krumplis pogácsa
 
 


Sziasztok,

Szia Pogi, én vagyok, köszi, hogy keresel....! :lol: Sokat dolgozom, szedem a merckformint napi 3x850-et, és sajnos nem sok jó hírrel szolgálhatok ez ügyben. Azeddigi viszonylag rendszeres mensim (31-38 nap) eltolódott 41-44 napra, hullik a hajam, de nagyon, sokkal szőrösebb lettem, nem fogyok, stagnál, vagy rosszabbodik minden. Az egyetlen javulás, hogy a patik állvonalban elmúltak.
Nagyon örülök, hogy neked ilyen fényesen működik minden, ez a 9 kg mínusz pedig egyszerűen zseniális !! Milyen diétát csinálsz ? Tornázol is mellette ? Mennyit kellene lefogyjál nagyjából ?
Kicsit el vagyok kenődve, mert látom, van, akinek szinte rögtön használ, én viszont valamiért nem úgy reagálok rá, mint kellene. Megyek majd Tűűhöz a hónap végén, hátha ő megmondja, mi lehet a baj.
zsizsik
 
 


Óó zsizsikem, sajnálattal olvasom a tüneteidet, ez télleg rossz hír! remélem kiderül mitől van, mert ennek nem igy kellene lennie. lehet hogy más probléma is van a háttérben? :shock:

Én nem diétázom kifejezetten, csak szigorúan semmi cukor, és ugy általában kevesebbet kivánok enni. torna még nincs, de mostmár arra is ráálok majd ujra, végre van rá időm.
AMugy megnéztük a Danival a Hölgyválasz című flmet Jennifer Lopezzel és Richard Gere-el, és elhatároztuk hogy el fogunk járni társastánciskolába :-) már úúgy várom! nem gondoltam hogy igy fog reagálni rá, de végső soron az ő ötlete volt. Én nagyon szeretem a báltemi táncokat, főiskolára is a magyar társastánc-fővárosába jártam, és mi a kötelező tesiórákon táncolni tanultunk.
Ha nem láttáok még azt a filmet, akkor nézzétek meg, nekem mostan az abszolút kedvencem! olyan üdítő végre egy olyan film, ahol nem a nyálas szerelem, meg az "elhagyom a családomat egy új tökéletes szerelemért" -vonulat a központi mondanivaló, de nem is gyilkolászás agyba-főbe! nagyon eltér a megszokott halivúdi filmektől, nekem nagyon bejön :-)
krumplis pogácsa
 
 


Itt a pocak - hol a pocak!
(Első fotóm a közel 30 hetes pocakomról...)
Vöcsök

Kép Pocak
vöcsök
 
 


Pogi!

A Szabolcs utcai klinikában van egy meddőséggel foglalkozó doki, aki (állítólag) Magyarországon az egyetelen * vetélésekkel foglalkzó nőgyógyász.
* innen egy szakszó hiányzik, nem jut eszembe, de a lényege, hogy már többször előfordult a vetélés, és "ok nélkül".

Ha gondolod, megkérdezem a nevét. azt hallottam nagyon nagy sikereket ért el.
mamint
 
 


Ella, Vöcsök!

Nagyon szép a pocakotok!

(én nem rakok föl, mert még jelentéktelen a mérete. :lol: )

Rambóka!

A szomszéd kisfia is a szülők franciaágyában szeret horpasztani. Édes a kis Gergely. Szerintem is tiszta anyja. :D

Pogi!

Üdv!

Kép
babancs
 
 


[quote="mamint"]P írta:mamintogi!

A Szabolcs utcai klinikában van egy meddőséggel foglalkozó doki, aki (állítólag) Magyarországon az egyetelen * vetélésekkel foglalkzó nőgyógyász.
* innen egy szakszó hiányzik, nem jut eszembe, de a lényege, hogy már többször előfordult a vetélés, és "ok nélkül".

Ha gondolod, megkérdezem a nevét. azt hallottam nagyon nagy sikereket ért el.


Mamint! nagyon hálás lennék, ha meg tudnád kérdezni a doki nevét, nagy szükség lenne rá!
Előre is köszönöm :-)
krumplis pogácsa
 
 


Sziasztok!

Na elaludt végre!!!! :D

Gabika!

Gratula a kis tököshöz!!!!! :D
Látom te is meghazudtolod a néphitet és kerek pocóval vársz kisfiút!!! :lol:
(Kavics! Azt szokták mondani, h. a csúcsos hasnál fiú lesz az utód, kereknél meg kislány! Már nálam sem jött be!!!! :lol: )

Norka!

Most megyek majd zuhanyozni és hajatmosni !!!! :lol:

Vedd úgy, h. szegények, nekik még nem sikerült olyan szuper pasit találni (mint pl. a te férjed!!!! :wink: ), akinek érdemes lenne gyereket szülni!!!! Meg képzeld el, ahogy otthon ülnek az albérletükben egyedül és egyetlen társuk a Kiskegyed legfrissebb száma (sznoboknak Cosmo )! Máris mennyivel szánalmasabbak, nem????? :wink:

Én már elkezdtem tegnap előtt a metformint, mert napi fél tábla csokit pusztítottam el!!!!! Egyenlőre az enyhe levertségérzésen kívül más gond nincs (de az lehet, h. nem a bogyótól van!).

Dimet!

Hajhullásnak, szőröknek min. fél év bogyó kell!!!!!
Ha tudsz angolul, ezen az oldalon olvashatsz véleményeket a metformin hatásairól és mellékhatásairól páciensektől:
http://www.askapatient.com/viewrating.a ... GLUCOPHAGE

Lyutka!

Reggel egy negyeddel emelj! Ha meghajt, lépj vissza!

Pogi!

Itt hétágra süt a nap, de k.rva hideg van!!!! :lol:

Sógornődnél nem ártana egy hiszteroszkópia, mert méhsövények is szoktak ilyen vetélést okozni ( de ez csak tipp!).

Én végig szedtem a metformint és csak pozitívumokról tudok beszámolni!
Csak a szülés óta szüneteltettem, mert az intenzíven nem tudtam szedni, aztán meg nem mertem elkezdeni.
De két napja szedek este 1/4-et.

Gratula a fogyásodhoz!!!
Táncot nagyon tudom javasolni!! Mi évekig jártunk a párommal tánciskolába (több fokozatot végigjártunk!) és most is nagyon hiányzik! Szerintem a mozgás legszórakoztatóbb módja, csak sajnos nincs túl sok lehetőség gyakorolni, mert Pécsen alig van élőzenés táncparkettes hely! :cry:
És nehogy vki azt higgye, h. csak girnyók járnak táncolni!!!!
Gömbölyded idomokkal is lehet vki nagyon jó táncos!!!!!!

Szombathely????

Zsizsik!

Türelem, neked is hatni fog, hidd el!!!
Nem akarsz addig is pl. eljárni táncolni??? (ha már Pogi felhozta ezt a jó kis ötletet! :D )

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Pogi,

képzeld, nekem is van egy ismerősöm, egy hovát baráti házaspár hölgy tagja, aki már 4x vetélt el, eddig max. 18 hétig bírta a magzat. A teherbe eséssel nincs gond, pikk-pakk megy neki, csak utána nem tudja kihordani. A legutolsó vetélésnél idegösszeomlást kapott szegénykém. Már voltak ezer orvosnál, volt egy műtétje, ahol valami féle hártyát (???) vágtak ki neki a méhéből, állítólag ez állt a baba fejlődésének útjában. (?? angolul értekezünk, és ezek a nőgyógyászati kifejezések mindkettőnknek kissé nehezen mennek angolul) A műtét után kivárták az időt, megint terhes lett, és erre megint elvetélt,akkor borult ki teljesen, mert nagyon bízott benne,hogy most sikerülni fog.
Állíatólag hormonálisan minden rendben nála, az orvosok tanácstalanul állnak az eset előtt, ő meg már félbolond lett a kálváriájuktól. Kiváncsi lennék, a sógornődnél mit állapítanak meg, hátha náluk is hasonló gond lehet.

Jók a pocak képek, kérünk még !!!!

Rambóka, már gondolkodtunk a férjemmel a dolgon !!! Mármint a táncon ! Mindketten falábuak vagyunk, lehet, hogy nem ártana egy kis okítás....
zsizsik
 
 


Rambóka :-) igen Szombathely! Ott mindenki táncol :-)
mik azok a méhsövények? sosem hallottam.
A tánc télleg nagyon jó, én nagyon szeretem, és a szüleim is már egy éve járnak. Van a moszkva térnél egy tánciskola, ahol középkorú házaspároknak is tartanak tanfolyamokat minden szinten és olyan aranyosak ahogy otthon gyakorolnak :-) szerintem ilyen korban ennek már házasságfrissítő hatása is van. Bár a szüleim házasságával sosem volt baj, de amióta táncolnak, ujra olyan szerelmesek egymásba mint kamaszkorukban :-) folyton romantikáznak. cukik :-) én is szeretném ha igy élnénk a Danival 25 év házasság után is :-)

nagyon meggyőző amit a szinglikről írtál, már majdnem elkezdtem sajnálni őket. de szerintem szingli és szingli között is van különbség. Vannak azok a szegény lányok, akik bár jól néznek ki és jó fejek, de télleg nem találnak egy normális pasit. Na azokat nagyon sajnálom.
De azok a csajszik, akik másról sem beszélnek egyfolytában, mint arról, hogy milyenek az ő elvárásaik a férfiakkal szemben, hogy milyennek kell lennie a nagy Ő-nek, legyen jóképű, gazdag, szórakoztató, népszerű, sikeres és gyengéd, találja ki az összes gondolataikat és heverjen a lábai előtt, és közben eszükbe se jut, hogy ők mit nyujtanak majd annak a férfinak, mert mosni-főzni "zoknit stoppolni" ők ugyan nem fognak, ne is várjanak tőlük ilyet, mert ők nem erre születtek, hanem az a férfi alkalmazkodjon teljes mértékben az ő karrierjükhöz. Na ezeket nem tudom sajnálni. Ezek beképzeld, és önző nők, akik meg vannak róla győződve, hogy úgy tökéletesek ahogy vannak, és minden férfi boldog lehet, ha csak egy pillantást vethet rájuk. Kompromisszumokra igenis szükség van mindkét részről, és amíg erre nem hajlandók, ne is csodálkozzanak, ha nem találnak egy rendes pasit, és egyedül gubbasztanak este a cosmo-juk társaságában.
Bocsi, kicsit elragadott a hev. :oops:

Zsizsik nagyon sajnálom a barátnődet :( de azért remélem, hogy a sógornőmnek nem hasonló a problémája. Hány éves a barátnőd?
krumplis pogácsa
 
 


Pogi:

Dr. Fülöp Vilmos

szakrendelő: a Szabolcs utcában péntek délelött
tel: 350-47-60 / 1804-es mellék
magánrendelő: XIII. ker. Gömb u. 27.
tel: 270-17-31
mobil: 30/ 558-44-90
7000 ft/ alkalom

Állítólag érdemesebb a magánrendelőbe menni, mert a szakrendelésre nem nagyon lehet bekerülni. Magánrendelésre kb 2 hétmúlvára adnak időpontot.

Remélem tud segíteni.
mamint
 
 


Nagyon szépen köszönöm mamint! :D
Már fel is véstem gyorsan, és még ma továbbítom! én is remélem hogy tud segíteni. :D köszi mégegyszer :-)
krumplis pogácsa
 
 


Sziasztok!

Hogy szokta mondani Kavics? Vagyok.... :lol:

Kandika reményeim szerint egy hét, s változik az a csúnya cn-em. Azonnal megírom Neked! :lol:
Elmondhatatlanul várom már!

Ella csini a pocód! Nem szégyelős kisfiad! Miron lesz a neve?

Én is kiváncsi vagyok a kismamik a pocojára! :D

Zsizsik! Nem akarom elkiabálni, de..... :roll: mintha már nem hullna annyira a hajam, mintha már nem olyan erősek a szőrikék Nálam. S miért? Lehetőségek: 1)Emeltem egy kicsit az adagomat, 2) méhpempő, 3)masszás. Talán nemcsak ad-hoc jelleggel segítenek ezek rajtam. Reménykedem! :lol:

Rambóka! Imádom a kisfiad képeit! :lol: Annyi, de annyi arca van.

Most már itt sűrűbben vagyok!

Bee
beebeey
 
 


Bee,

ez nagyon jó hír ! Én már nem tudok hová emelni, most is 3x850 et szedek egy nap.
Bekukkantottam a nlc.hu-ra a PCOS fórumra, és valaki írta, hogy valami gáz volt a premens szedéssel. Sajnos nem találtam meg azt a hozzászólást, amiben a gond jellege volt leírva, pedig nagyon érdekelne !
Én most napi 2x1 premenset szedek, gond lehet ezzel szerintetek ?? :shock:
zsizsik
 
 


gond a premensel?!
jóég, mi lehet az?! én is napi kettőt szedek! engem is érdekel, szólj ha megtalálod! :shock:
krumplis pogácsa
 
 


Pogi, Zsizsik, az NCL fórumon kb. másfél hete, hétvégén volt szó a Premensről. Vita jelleggel, merthogy Petrányi dr. is véleményezte a dolgot.

Arra jutottunk, hogy a Premens végső soron igazából nem bizonyított az amenorrheásoknál (nincs ciklus), sőt, meg is kérdőjelezhető a hatása. A barátcserje lenyomja (?) a prolatinszintet (a nagyon magasat aligha), támogató jelleggel bír a luteális fázisban - de ez vagy igaz, vagy nem. Szóval érdemes elolvasni a beszélgetésünket, és mindenki leszűri belőle azt, ami számára fontos.
Vendég
 


zsizsik, petrányi nekem is írta még emilben, hogy a premens hatás anem bizonyított. nálam a túlzott vízfogyasztásnál tette fel a kérdést, hogy nem szedem-e véletlenül a premenset is.
(de nem)

már több,mint 1 hónaőja szedem az adimetet, de még nem értem el a napi 3*500 mg-ot. már el kellene, nem :oops:
mindegy, holnap emelek.

rambóka, tényleg annyi arca van a gyerkőcnek :)
dimet
 
 


Hi!

Lyutka!

Nem edzek! Max: a buszra futok. :lol:
Metformintól fogytam, amit 2006 augusztus első napjától szedek. :D
Az édességről sajna nem tudok lemondani pusztítom őket. :lol:


Pogi!

Nem semmi! 9 kg!! Ügyi vagy!!

Kép
lara26
 
 


lara, áruld el: hogy fogytál, ha édesésget is eszel??? én is imádom az édességet, de mióta szedem a metformint nem nagyon eszek édességet. igazán nem is kívánom.
dimet
 
 


Kutyafuttában :?

Ella gratulálok a fütyishez :lol: Nagyon szép, és méretes a pocid !

Pogi én is csak gratulálni tudok a - 9kg-hoz ! Ez igen, nagyon ügyes vagy !!

Rambóka édes Gergőről ez a szunyás kép, ilyenkor az ember el is felejti hogyan tudnak üvölteni.. igaz ? :wink:

Rejo
hmm bevallom a szemem gúvadt az "útravaló" egyes sorainál.
na, azért bevállaljuk a gyerkőcöt, csak jöjjön máááá :lol:

Ginuska, szerintem is az LH teszt az, ami megbízható, no meg azt mondják a nagyokosok :wink: hogy kétnaponta kell szexelni és előbb-utóbb beköszönt a gólya :wink:

Most elviharzok, mindenkinek szép estét.
Puszi csajok
Pápáááá
mniki
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?