Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Üdvözlet az újaknak :) !

Jó régen nem jelentkeztem. Azóta Matyival túl vagyunk az ötéves tortúrán, + egy külön szemészeti vizsgálaton (pupillatágítással). Szerencsére semmi teendő, csak évente kontrolra kell vinnem. Gerdának kb. 3 hete elfelejtettem pelenkát venni, így két éjszakát pelus nélkül töltött. Utána már nem akartam visszalépni, úgyhogy azóta pelus nélkül alszik. Még egyszer sem pisilt be, viszont hajnalban azzal kezdjük, mikor felébred, hogy kiviszem a WC-re. Szóval 5 év után kikerült a pelenka a lakásból. Kikerült a bili is, mert nem akarja használni :) . Én pedig decembertől kiveszem a szabadságomat, és nagyjából februártól dolgozni fogok.

Zsuzsa!
Gondold meg jól, nincs-e más megoldás, mint a bölcsi! Biztos, hogy Benire az is rossz hatással van, hogy látja a kicsit otthon maradni, Neki pedig mennie kell. Ez még nagyobb gyereket is rosszul érint. Szerintem a nagymama sokkal jobb választás, mint a bölcsi. Neked mindenképpen muszáj visszamenned dolgozni?

Emese!
Hát ez elég nehéz lehet :( ! Mindenesetre nem hiszem, hogy az használna bármelyik gyereknek is, ha betörik. Én nem csinálnám. De az óvónőknek sokkal könnyebb lenne.

Szerintem fogadd meg a saját tanácsodat :D :
"Neked minden esetre a gyerek érdekeit (és nem a bölcsis nénikét, meg a többi gyerekét) kell figyelembe venned..."

Viszont nem hiszem, hogy ez csak ma probléma. Probléma volt ez 30 éve is, csak akkor inkább betörték a gyereket a felszólításra (a kor szelleme szerint).

Orsi!
Gratulálok! És biztosíthatlak róla, hogy nem vagy hülye :) ! De konfliktusod a következő években lesz bőven a baba miatt, nemcsak az anyósoddal, hanem az összes rokonoddal, orvosokkal, védőnőkkel, barátokkal, szomszédokkal, utcai járókelőkkel.... stb. Mert mindenki beleszól.
A legfontosabb, hogy a férjeddel egyetértsél, utána jönnek a többiek. (És ha Vele a főbb dolgokról meg tudtok egyezni, még meg is tud védeni a többiektől.)
Teljesen igazad van, a babával neked kell foglalkoznod. Az anyósod biztos nem akart megbántani, összeveszni pedig nem érdemes. Még van 3 hónapod, addig talán meg tudod értetni vele, ha segíteni akar, inkább vigyen ebédet, vagy vásároljon be.
Az odaköltözést pedig nagyon át kell gondolnotok. (A férjeddel.) Főleg ha a lakáskörülmények nem adottak (külön szoba az anyósnak), nem szerencsés megoldás. Nektek, hármótoknak kell összeszokni. Régebben ez bevett szokás volt, de a körülmények nagyon megváltoztak: nem kell pelenkát mosni, nem kell fűteni a cserépkályhában, vannak háztartási gépek, lehet ebédet rendelni, a férj külön szabadságot kap és egyébként is szeretne részt venni a baba körüli teendőkben (nem tudom, a Te férjed ilyen-e, de a férfiak többsége igen).
Az egyik barátnőm anyukája 6 hétig lakott velük. Erre a barátnőm valahogy így emlékezett fél évvel később: "Nagyon rosszul érzem magam hogy ezt mondom, de olyan jó volt, mikor végre hazament. Végre ki tudtam pihenni magam." Persze nem mindenki van ezzel így, de ha már most ellenérzéseid vannak... Arról nem is beszélve, hogy a csecsemőgondozási szokások azóta nagyon megváltoztak, és nem biztos, hogy jó ha valaki beleszól és elbizonytalanít.

Betti
KépKép
KépKép
kbetti
 
 


Sziasztok !

Zsuzsa : mennyi idős volt Beni mikor beadtátok bölcsibe ?

Emese : én is átéltem ezt a nagyobbik fiammal az óvodába. Az egyik óvónéni azt mondta a gyerekről egy délután mikor mentem érte, hogy az összes szülő fel van háborodva, életveszélyesen viselkedik és különben is vigyem speciális óvodába. Megkérdeztem, hogy mi a bűne a gyereknek, mert nem értem az álláspontját. A gyerek alig jár 1 hete oviba, a szülők sokan még csak nem is ismerik, mert ebéd után hazajön, mit jelent az, hogy életveszélyes és milyen speciális óvodáról beszél. Elmondta, hogy a gyerek kint az udvaron gereblyézik (ez az életveszélyes viselkedés), szaladgál, az összes gyereket bevonja a rohangálásba és különben is nem lehet leülni 5 percre az óvónéninek a padra, mert állandóan menni kell Marci után. Nagyon elborult az agyam nekem is. akkor még nem, de másnap higgadtan felkerestem a vezető óvónőt és elmondtam neki, hogy mit tapasztaltam, hogy alig pár nap után egy óvónő egy 3 éves gyerekről, akivel naponta 1-1,5 órát tölt hogy vonhat le ilyen következtetés. Nagyon megértő volt a vezető és felajánlotta, hogy a konfliktus elkerülése érdekében esetleg próbáljunk ki egy másik csoportot. Nem éltem ezzel a lehetőséggel, gondoltam, hátha lesz változás. Volt is. Az óvónénink minden nap áradozott Marciról. HÁt ez sem kell nekem. Lényeg a lényeg, hogy egy ismerősömnek a gyereke nem akart leszokni a pelusról, de bejött az oviba és érdeklődött, hogy esetleg nem vennék-e fel és ott biztosan könnyebb lenne leszoknia a pelusról. Az óvónéni válasza ez volt : Szó sem lehet róla, a többi gyerek is vissza fog szokni a pelenkára. Erre az ismerősöm berágott és mondta, hogy tőle nem is várt más véleményt, mert Marciról is miket mondott. A válasza a következő volt erre : Marci nem normális, az anyja meg még hülyébb. Csak arra nem számított Erika néni, hogy ez visszajut a fülembe. Másnap mentünk oviba, vigyorral fogadott és közöltem vele, hogy legyen olyan kedves és szedje össze a gyereknek az összes holmiját és köszönjünk el egymástól.
Óvodát váltottunk a másik oviba érdekes módon semmi probléma nem merült fel, imádták, mára már iskolás (elsős), de az óvónénik nagyon örülnek, ha találkozunk. Én azt mondom mindenkinek, hogy ne azt nézzük, hogy ciki vagy nem, ha nem vagy elégedett, nyugodt, nem érzed a gyerekedet jó kezekben, akkor váltani kell.

bocsánat, hogy ilyen hosszúra sikerültem.

Sziasztok :Kati
gkkati
 
 


Betti!
Köszi a tanácsot! :wink:

Szia Orsi!
Nem vagy hülye, te, és a baba lesztek (vagytok) az elsők. Ahogy nektek jó...
Nálam viszon a mamám volt fent (a szülsénél is Ő volt bent), és nagyon jó volt, hogy segített. Ez nam csak abból állt, hogy kivette a gyereket a kezemből, hanem kaját hozott, mosott, és még a fürdőkádba is segített bemászni.

Kati!
Egyre jobban megdöbbenek ezeken az eseteken. Nálunk a gond csak az, hogyha innen eltanácsolják Ádámot, a környéken levő összes tagovoda ugyanahhoz a vezetőhöz tartozik, így már oda sem fogják felvenni. Hordhatom a város másik felére (kocsi nélkül)?

Üdv: Emese
mse173
 
 

 
 

Szia Orsi!
Szerintem mi közel egy időben fogunk szülni. Én január24re várom Hanna kisöcsikéjét. A Semmelweisben Hajasnál. Neked ki a dokid?
Szerintem meg az hogy odaköltözzön vagy ne az anyós meg lehet korrektul is beszélni. A sógornőm is igy volt, de ő nem akarta megbántani az anyóst, igy a férje mondta meg neki szépen, hogy ő lesz az első akit hivni fognak ha szükség lesz rá. És még két hetes sem volt a baba már ott is volt persze csak azért mert gondok adódtak.

Kép

KépKép
búzaszem
 
 


Emese!

Szívesen :D !
A belvárosi óvoda esetleg? Anitának és Melindának bejött.
kbetti
 
 


Emese!

(Bocs, kicsit szétszórt vagyok.)
Vagy a Waldorf is nagyon közel van hozzátok (sőt talán az van a legközelebb). Arról igazán jókat hallottam.
B.
kbetti
 
 


Sziasztok Lányok!


Nagy gondom van!
Nagyon nehezen székel Katám.2-3 naponta. Naponta eszik gyümölcsöt, joghurtot, barna kenyeret eszünk és mégis. Az "állaga" normális csak ritkán van. Van valami tippetek?


Zsuzsa,
Mi azt hiszem hogy a 3 csoportba fogunk járni a Dózsán. Eika ás Zsuzsa nénihez, roluk csupa jókat hallottam, - a vezetőnő is öket ajánlotta, -próbáld meg oda átkérni... Tényleg nagyon kedvesek, közvetlenek...

Búzaszem,
Már Mm-en láttad Katicát ! ;)
De nagyon örülök neki, hogy Hanna szeret járni...

Orsi,
Az anyósok azért vannak, hogy megkeseritsék az életünket, de nagyon jókat irtak neked a többiek...

Emese,
szerintem ne ovit, hanem pedagógust vállaszatok. Séta közben érdeklödj a többi anyukától, hogy kihez járnak, meg vannak e elégedve vele... Biztos vagyok benne, hogy elöb-utobb valaki rávágja, hogy neki van a világon a legtündéribb óvonénie és feltétlenül oda vidd a kisfiad...

Vigyázatok magatokra!
ESZTER
r.eszter
 
 


Sziasztok.

Lányok.
Tud esetleg valaki ajánlani egy nagyon jó szemész orvost.Az sem lenne mellékes,hogy kedves legyen,mert Melit akarom elvinni.Ha egyáltalán 13hónapos gyereket vizsgálnak-e!?
Tulajdonképpen nincsen semmi gond vele,csak én a bal szememre tompalátó vagyok és megnyugvás végett szeretném Melit is megnézetni.

Köszi,aki tud segiteni.

ancsi26
 
 


Sziasztok!

Nzsuzsa :D
Sajnos nem ismerem a fogdokit, de köszi a segítséged!

Vera :D
Neked is köszönöm!

Orsi :D
Üdv és gratulálok a pocaklakóhoz!

Eszter :D
Üdv!

Mse :D
Hát én pont ezeket a szavakat hallottam annakidején Szandránál, és pont olyan tanácstalan voltam mint te. De nekünk azért hosszú utat kellett bejárnunk, mert ő hogyis mondjam, újabban sokat hallani az indigó gyerekekről, hát ő olyasmi tipusu. Mindenesetre egyetértek Bettivel, és nálunk pl ez a kedves gondozónő már olyan idősebb volt akiben lehet hogy még a régikor szelleme élt és az én lányomat nem sikerült betörnie. Azt persze sikerült elérnie hogy én baromi rossz Anyának érezzem magam aki jól eltolta a gyereke nevelését, mert nem ugrik parancs szóra, és ez ráadásul bölcsi volt, ahol 3 nagyfenekű (bocsánat)idősebb gondozónő volt, és bizony az én lányomra még a takarítónő is rákiabált mert fel mert állni reggeli közben, sőt a lassan egy éve szoba és ágytiszta gyerekemre pelust adott a "kedves" gondozónő mert egyszer be mert pisilni véletlenül, és amikor én tényleg kedvesen megkértem rá hogy ne tegye , azt válaszolta, hogy amit én három év alatt elrontottam azt ő három hét alatt nem tudja helyrehozzni. Nem egészen értettem hogy mire céloz. Mindenesetre bölcsit váltottunk és a másik helyen már nem volt semmi probléma.
Én csak azt nem értem, hogy hogy kívánhatnak el ezek a bizonyos gondozónők, ilyen kicsi gyerekektől (értem ezalatt a bölcsis és ovis gyerekeket is)-akik még csak most ismerkednek az ovónőkkel, gondozónőkkel, magával a hellyel, és helyzettel, - tiszteletet, fegyelmet, anélkül hogy a gyerekekben még bármilyen bizalom és szeretet kialakult volna , illetve kialakítottak volna.
De ahogy olvasom Katit is nem is olyan egyedi eset.

Én is bocs hogy hosszú voltam.

Sziasztok

Kata/Cat
Kép
Kép
Kép
cat26
 
 


Sziasztok

Hát...nagyon félek, hogy mi lesz a továbbiakban (bölcsi, ovi), azok alapján, amiket írtatok. Be fog egyáltalán Beni szokni valahová is?

Betti
Én sajnos nem tudok itthon maradni tovább, a munkahelyre is szükség van és nem hiszem hogy Beni nagyon pici a bölcsihez (2 éves volt júliusban). Az anyukám nem vállalja mindkét gyereket, úgyhogy választásom sincs. Az én véleményem is az, hogy a gyerek nem h...e, és tudja, hogy anya otthon van a kistestvérrel.

Emese
Mi is a Szászorszépbe fogunk járni, de előre félek, ott is mi lesz Benivel. nem értem, hogyha egy gyerek akaratos, és gyerek (fiú) a javából, miért kezelhetetlen.

Kati
A Dózsa utcai bölcsiben próbálkozunk. Beni elmúlt 2 éves, amikor elkezdtem beszoktatni.

Cat
Ti melyik bölcsibe jártatok?

Eszter
Gondolkozom rajta, hogy kipróbáljuk, ha van rá lehetőség, a hármas csoportot is. Mindenkitől csak azt hallom, hogy a hármas csoport a jó. De miért van ekkora különbség három csoport között?! Mit tudsz a gondozónőkről?

Sziasztok

Zsuzsa
nzsuzsa
 
 


Sziasztok

Beszéltem a bölcsivezetőnővel. Sajnos minden csoport dugig van, a hármas csoport a sláger, úgyhogy nem tud segíteni. Elmondta, hogy Beni túl anyás, állandóan utánnam sír, de most mit csináljak???, Egy gyerek ne az anyjához ragaszkodjon? Azt mondta, hogy nov.-től megint vigyem délig és majd meglátjuk, hogy beszokik-e? nem tudom, hogyha nem fog beszokni, mit fogok vele csinálni jan.tól.

sziasztok

Zsuzsa
nzsuzsa
 
 


Cat!

Mi nemrég voltunk fogorvosnál Tamarával, én is oda járok és csak ajánlani tudom, mert nagyon kedves .Neve Adorján János a Kishunyad úton rendel a telcsiszáma pedig 30/2910929.


Melinda
adnilem
 
 


Sziasztok!
Drága újak! Üdv itt közöttünk!

Eszter!
Örülök, hogy rászántad magad a rege! :)

Egy gyors kérdés, mert üvölt a ded!

Volt valaki az új magán ortopédián a Szentpéteri kapui kórház mellett?
Mi volt a tapasztalat?
Mennyi?
Van uh?

Előre is köszi!
Blanka szerdán volt 3 hónapos. 6930 gr és 62 cm! :D
Még mindig csak anyatej! :)

Pusza!
Jó hétvégét!
k

bkriszta13
 
 



Sziasztok!

Ancsi!
Nem volt időm tegnap, de akartam írni. Én nem tudom vizsgálnak-e fénytörést ennyi idősen, de nem hiszem...
A helyedben felhívnám a gyerekszemészetet: 515-200/1662, és elmondanám röviden, hogy mi a problémám (amit fentebb leírtál) és mit javasolnak, mikor kellene először vizsgálni. Nagyon rendesek, fognak segíteni, reggel 8 körül hívjad őket, amikor még türelmesebbek. Az asszisztens is meg fogja tudni mondani, de nekem egyszer maga az orvos vette fel a telefont. Általában dr. Nazáth Lívia főorvos rendel. Időpontot most kb. 1 hónapra adnak. Ja és majd számolj be róla kérlek, hogy vizsgálnak-e. Én is kíváncsi vagyok, mennyi idős kortól vizsgálnak :)!

Kata, Cat!
Ezeket nagyon rossz még olvasni is :( , de végigcsinálni!

Eszter!
Üdvözöllek a klubban, én már legalább két éve kínlódom Matyival. Eredmény semmi. Na, nem semmi, a túlzott odafigyeléssel sikerült a bolhából elefántot csinálni :( . Ezt most nem részletezem, mindenesetre az étkezéssel nem jutottunk semmire. Nem ártana többet is inni, de nem tudok bele csak annyit tölteni, amennyire hajlandó. Viszont azt megfigyeltem, hogy a mozgás nagyon sokat számít, egy nagyobb rohangálás, ugrálás, torna után rögtön könnyebben van széklete.

Zsuzsa!
Én sem gondolom, hogy Beni kicsi lenne a bölcsihez. Sőt, a gyerekek többsége ennyi idősen kerül be, de vannak még sokkal kisebbek is. Magát a bölcsödét, mint megoldást tartom rossznak. Gyorsan utána írom, szükséges rossznak, hiszen sokaknak csak ez az egy megoldás van. Nálam ez a sorrend: anya, apa, nagymama (vagy más rokon), bébiszitter, bölcsi. A 3. és 4. sorrendje ingadozik. (Persze a bölcsi jobb, mint az első négyből egy alkalmatlan személy, de vegyük úgy, hogy nem alkalmatlan személyről van szó.) És hát sok helyen ilyen-olyan okból kiesik az első négy megoldás. Meg aztán sok múlik a gyereken is. Matyinak korai volt 3 évesen az ovi, még egy évet várni kellett volna. Gerda lehet, hogy megszokta volna a bölcsit is. (De miért adtam volna bölcsibe, ha egyszer megtehettem, hogy itthon maradok vele. Max. kapok egy pár beszólást, gúnyos megjegyzést :D.)
Azért kérdeztem, hogy nincs-e más megoldás, mert nem ismerem a körülményeket. Sajnálom, hogy ilyen nehéz helyzetbe kerültél :( !
Nagyon nagy baj, hogy olyan munkahelyek vannak, ahol fenyegetéssel el lehet érni, hogy a kismama nem merje igénybe venni a GYED-et.

Betti
KépKép
KépKép
kbetti
 
 


Marika!
Freemailes címedre küldtem egy emilt.
B.
kbetti
 
 


Sziasztok!

Már jó régen írtam ide, de az olvasást nem hagytam el!

kbetti!

Az előző hsz-ban ezt írtad:

[quote="kbetti"]Sziasztok!

De miért adtam volna bölcsibe, ha egyszer megtehettem, hogy itthon maradok vele. Max. kapok egy pár beszólást, gúnyos megjegyzést :D.)

Milyen gúnyos megjegyzésre gondolsz?Amiért a gyed után gyes-re mész Gerdával?

Én Bogim ma 19 hónapos, gyed-en vagyok vele itthon.Nagyon szeretnék visszamenni jövőre dolgozni.Bölcsire nincs lehetőségem, mivel itt nincs :cry: :cry: Ezért, jönne Ő is velem munkába.Én dolgozom, Ő pedig oviba jár.Persze ehez mininum szobatisztának kell lennie.

Mi erről a véleményetek?
Nagyon nehéz döntés lesz.Férjem nem igazán szeretné ha Bogi már ilyen korán elkezdené az ovit.Nekem viszont rettenetesen hiányzik a munkám, a közösségi lét.

Most megyek dolgomra.

Remélem észrevesztek és válaszoltok nekem.

Szép napot mindenkinek(ebben a szép taknyos időben :twisted: )

Sziasztok!

Anita
Kép

Kép
gani
 
 


Hello Minenkinek!!
Köszi a gyors reagálásokat!Megnyugodtam,hogy nem vagyok nagyon hülye(csak mint az átlag).Anyósom egyébként nem szeret(már 9 éve nem felelek meg az ő elvárásainak, de mostmár nem is akarok...) és azért nem akarom,hogy ide költözzön.További viták elkerülése végett...

gkkati.a tesóm kisfiát 3 évesen gyerekpszichológushoz küldték,mert elviselhetetlen volt.Mára kiderült,hogy csupán hiper érzékeny,művészlélek(abszolút hallás,stb) és azért reagált mindent túl.Egyébként kellően öntörvényű gyerek lett így 10 évesen.Az óvó-bölcsis-stb néniknek legtöbbször az a baja,hogy oda kell figyelni a gyerekre(tisztelet a kivételnek,mert azok mindíg vannak!!!Hála az égnek!!! )

búzaszem! Tényleg egyszerre vagyunk kiírva,mert én január 25-re vagyok.A megyeiben fogok szülni,a Dr Lesko Róbernél,aki 1 írtó jó fej doki és nagyon lelkiismeretes.

Orsi
hellobaby76
 
 


Sziasztok !

Zsuzsa, én nem hinném, hogy Beni kicsi lenne a bölcsis élethez. A bölcsi azért van, hogy a kicsi gyerekeket legyen hová elhelyezni. Van azért jó oldala a bölcsinek. Megtanulja a gyerek a közösség élet szabályait, kortársakkal találkozik és sokat tanulnak egymástól a gyerekek. (jókat, rosszakat egyaránt) Nekem Ádám sajna még csak 20 hónapos lesz, amikor menni fogunk bölcsibe. Több oka is van, hogy ilyen hamar kezdi. Lehet, hogy már egyszer leírtam, de ha nem akkor majd leírom.

Anita, az én gyerekem még csak 15 hónapos én is gyeden vagyok vele és megyek vissza dolgozni egy jó fél év múlva. A társaság nekem is hiányzik, úgyhogy értem, hogy miről beszélsz. Én Felsőzsolcán lakom és itt sincs bölcsi, csak ovi, ezért megyünk Miskolcra bölcsibe. Kell egy ideiglenes miskolci lakcím és felveszik a gyereket bölcsibe. Ha van esetleg valaki a családból, aki Miskolcon lakik, akkor jelentkezzetek be hozzájuk ideiglenesen és mehet a gyerek bölcsibe. Ovi egy kétéves gyereknek még tényleg korai, hiszen azért általában az óvodákban már vegyes csoportok vannak szinte mindenhol, ritka a megosztott csoportok. Így egy csoportban lehet a kétéves vagy valamivel nagyobb és a 6-7 éves gyerek is.
Most mennem kell,mert Ádám nem hagy békén.

Sziasztok: Kati
gkkati
 
 


Kati!

Köszi, hogy válaszoltál!

Hiába vannak miskolci rokonaink, a mindennapos bölcsibehordást nem tudnánk megoldani.Ároktő 30 percre van Miskolctól, autóval.Férjem hétköznap dolgozik, Ő csak hétvégén van itthon :cry:

A lányom 2.5 éves lenne, amikor kezdenénk az ovit.Az én ovimban nem vegyes csoport van.Nálunk kis-középső egy csoport és van a nagycsoport, az iskolaelőkészítő.Azt nem tudom, hogy ha elkezdem a munkát, melyik csoportot fogom kapni, de szerintem jobb lenne, ha nem 1 csoportba kerülnénk Bogival.

Messze van még, holott nem is annyira :roll:

Sziasztok!

Anita
Kép

Kép
gani
 
 


Sziasztok!

Anita!
Nem a GYES a baj, hanem a következő: "x éves vagy, mikor is végeztél? És még nincs szakvizsgád?" Azt az érzést keltik az emberben ezek a szavak, hogy lemarad valamiről, esetleg mindenről. Gyakran ismételgetem magamnak a következőket: mindenki a saját érdekei szerint jár el, a saját és a gyerekeim érdekeit csak én tudom megvédeni, a gyerekeimnek pótolhatatlan vagyok (most még), senki másnak nem, még dolgozhatok 35-40 évet, a világ folyamatosan változik stb.
Nagyon meg tudom érteni, amit írsz, én is hasonlóan éreztem pár éve. Ráadásul a fent leírt nyomás miatt (és még volt néhány konkrét oka), visszamentem dolgozni, amikor Matyi másfél éves volt. Megbántam, hiba volt. Legalábbis nekem ez az volt. A helyedben nem tudom, mit tennék. Neked sokkal nehezebb lehet. Én most hetente háromszor viszem Gerdát ide-oda, naponta kétszer megyünk az oviba, vannak barátaim, itt a telefon, eljárok tornázni (hetente háromszor - az is jó társaság), vannak céljaim, elvégeztem egy egyetemet, szóval emberekkel találkozom bőven. Nyilván Neked ilyenekre sokkal kevesebb lehetőséged van Ároktőn. Ráadásul a munkád is gyerekbarátabb és Bogi ott lesz a közeledben (vagy éppen Veled). Ezeket a helyzeteket mindig egyénenként kell mérlegelni. Amit leírtál, az egy jó megoldásnak tűnik.
Nálam még az is nehezíti a helyzetet, hogy ha elkezdek dolgozni, évente 2-3 alkalommal 1-2 hetes tanfolyamokra kell járnom (messzire), minél nagyobbak a gyerekek annál könnyebb lesz nekik és a férjemnek.
Még ragozhatnám, de már így is sok volt belőlem. Legalább lesz olvasmány azoknak, akik csak olvassák ezt a topicot :D !

Betti
KépKép
KépKép
kbetti
 
 


Kép
ditta76
 
 


Szép jó reggelt/napot mindenkinek!

Betti!

Értem már a gúnyos megjegyzéseket(meg nem is)! Valahogy nem gyermekbarát a felfogása az ilyen embereknek.Igaz az, hogy fontos a végzettség meg a tudás fokozása, fenntartása.De nem mindenáron!Milyen jogon próbálják meg egyesek felülbírálni az anyuka döntését?!Miért akarja mindig mindenki jobban tudni, mi a legjobb a családnak?Ezt soha nem fogom tudni megérteni :roll:

Amúgy hol és mit tanultál?

Én szerettem volna így gyed-gyes alatt másoddiplomát.végülis nem vágtam bele.Úgy döntöttünk anno, hogy amikor megvan a diploma, jöhet a gyerek, hogy csakis vele kelljen foglalkozni.Jött is, rögtön, elsőre.Tartottuk magunkat ehez, s nem lesz mostanában másoddiplomám.Pedig munka+gyerek mellett talán "hangyányit" nehezebb lesz.Mert lesz, ehez ragaszkodom.Aztán, hogy mi lesz a vége...Majd kiderül :)

Sziasztok!

Anita
Kép

Kép
gani
 
 


Sziaszttok !

Anita, sokkal nehezebb lesz megszerezni a másoddiplomát gyerekkel. Mondjuk én az elsőt is mellette szereztem, de most a másodiknál sokkal nehezebb. Eleve nehezebb a szak, sokkal hülyébb, tanulhatatlan tárgyaim vannak, de ez van. A vizsgaidőszak az ami baromi nehéz, mivel nappal én nem nagyon tudok tanulni a gyerektől, így marad az éjszaka.
A gyed/gyes melletti tanulás előnye, hogy nem kell fizetni tandíjat, bár ezt is meg fogják szüntetni és nem lesz ez a kedvezmény. Ránk még hál'Istennek vonatkozik a jogszabály. Jó is, mert nem tudom mi lenne, ha félévente még 100.000-ret ki kellene fizetni a sulira.

Na, mennem kell, mert forr a teavíz és Ádám is nagyon lelkesen gépelne.

sziasztok : Kati
gkkati
 
 


SziasztoK Lányok!

Nincs közöttünk valaki Miskolc-Taplcáról?
Tavasszal fogunk oda költözni és szinte senkit nem ismerek ott...

ESZTER
r.eszter
 
 


Hahó Lányok!
Senki nem volt portopédián a megyei kórház mellett???

Szombaton vagy vasárnap tökfaragás lesz a Herman múzeumban! Ugye Eszter! Mi megyünk!

Pusza!
k

bkriszta13
 
 


Kriszta!
Mi legutóbb dr. Kozma Andreánál voltunk. Ő is ott rendel a kórház melletti utcában. Árra nem emlékszem pontosan /mert annyi helyre járunk/ de talán 2-3 ezer között volt. Fogalmam sincs van-e uh.
Tapasztalat: előző doktornőhöz képest alaposabb. Legalább megnézte a gyerek lábát, járását, nem csak az előző leletről felírta a cipőt.
Éva
neva
 
 


Sziasztok !

Mi már sok ortopéd orvosnál jártunk, de 7 év után végre egy doktornő írta fel Marcinak a gyógycipőt. Ő dr. Kocsis Ágnes. A diósgyőri rendelőbe és a MÁV Rendelőbe rendel. Mi a MÁV-ba járunk, mert ott sokkal kevesebben vannak. Kedden és csütörtökön rendel, nagyon alapos. Cm-rel mérte le a gyerek lábát, mindig kér új röntgent, szóval csak jókat tudok róla mondani. Ja és ez nem magánrendelésen történt.

sziasztok : Kati
gkkati
 
 


Kati!

hol hallottad, hogy megszűnik a gyed/gyes alatti tandíjmenteség?
Én is a második diplomámat csinálom, és valóban nem könnyű, mert csak éccaka tudok tanulni..illetve nem tudok, ilyenkor leköltözöm a szüleimhez, ők babáznak én meg tanulok....csak onnan sokkal tovább tart Pestre felérni vizsgázni, és a diákkedvezményem sem tudom érvényesíteni :(

Szóval valszínű, marad az éccakai tanulás nekem is.

Lányok!

Akinek van tapasztalata mosható úszópelenka ügyben: tényleg nem jön ki belőle a kaki? :) Az uram nem hiszi el, és váltig rendes pelenkát is adni akar alá gigire :) :roll:

Kushies peluist vettünk egyébként...
Íme egy friss kedvenc kép..nem lehet elég korán kezdeni :)
Kép


KépKép
fény
 
 


Sziasztok!

Ha valakinek megvan Buda Kriszta telefonszáma, írja már meg lécci priviben, vagy e-mailben! Köszönöm! :wink:

Visszatérve az ovis témára. Én is tartok tőle, hogy mi lesz, ha elkezdünk oviba járni. Anyukámmal beszéltem erről és azt mondta, hogy régen bizony nem voltak otthon az anyukák 3 évig a gyerekekkel. Mikor a nagynénémnek megszületett a lánya 6 hét után ment vissza dolgozni és nem csak ő, a többi nő is. A gyerkőcre pedig vigyázott a nagymama, vagy aki tudott. Szóval nem volt igény szerinti szoptatás, meg semmi sem. Kemény világ volt. :cry:
Lehet, hogy ismét ez lesz, a nők nem engedhetik majd meg maguknak, hogy otthon maradjanak, mert az egész család a gázszámlára fog keresni. :cry: :cry:
Bocs, hogy ismét szóba hoztam a gázt, de engem nagyon foglalkoztat és aggódom miatta.

Üdv

Dodus
Kép
Kép
dodus
 
 


Sziasztok!
Majd még jövök csak rohanok a gyerkőcért az oviba.

Dodus!
Nyomok egy privit! :)

Hirdetés! Előre is bocsi!
Szóval jól elnéztem és már a múlt héten volt tökfaragás! Jól lemaradtam, de....
Miért is csinálom én a Mazsola Muzsikát, ha nem ezért!

Holnap azaz október 26-n 15 órától a belvárosban a Civil házban /Széchenyi ... sz. a Capry cuki és az Ibusz között a kapualjban , jobbra az első ajtó/ tökfaragás és játszóház lesz.
Belépő: tökkel 300-, tök nélkül 500-.
A kicsiknek csinálunk rajzolósztalt és játszósarkot. Ti pedig ügyeskedhettek!
Légyszi írjatok, hogy kit érdekel és jön, mert annyi tököt kell vegyünk! Persze lesz több is, de nem akarom, hogy valaki is tök nélkül menjen haza!
Ismerősök is jöhetnek!
Várunk mindenkit szeretettel: Kisgömböc Játszóház és a Mazsola Muzsika csapat

bkriszta13
 
 


Sziasztok!
Mint gép! Már itt is vagyok!

Fény!
Én tartottam babaúszást. Ott mi nem kértünk moshatót és eldobhatót sem!
Moshatóban nem tudok tanácsot adni! Talán Panka vagy Betti.
Amit mi használtunk az a nylon pelenkavédő. 5 db-os kiszerelésben lehet kapni a nagyobb bótokban! :D
Azt rákötöttük a gyerkőcre és arra rá egy biciklis kisgatyó. Ezt ajánlottuk az eldobhatóra is, mert az eldobható nem olyan szoros és nem is erre van kitalálva /a sok mennyiségű víz hatására elenged és akkor kijön a cucc/ . Szóval így tuti.
Egyébként a gyerkőcök nem kakilnak a vízbe csak ha valami gebasz van a pocijukkal. Bence elég sokszor járt usziba. Max 2 * kakilt a vízben.
Hová fogtok járni?
Valakinek tapasztalata az uszikról? Barlang? Futó? Már nekünk is itt az ideje, hogy járjunk!

Dodus!
Magánban röpült a számom.

Kati!
Köszi az infót!Oda tudok úgy is menni, hogy nem oda tartozunk? Uh-ja van?
MEnnyivel előtte kell bejelentkezni?

Éva!
Köszi az infót!
Száma nincs meg véletlenül?

k

bkriszta13
 
 


Sziasztok !

Fény : a tandíjmentesség eltörléséről én egy ismerősömtől hallottam, így emailen megkerestem a Felsőoktatási Információs Központot és érdeklődtem, hogy igaz-e a hír. A válasz a következő volt : igaz, valóban megszűnik a tandíjmentesség, de aki már hallagtó azt még nem érinti, így egy kicsit megnyugodtam.

szia : Kati
gkkati
 
 


Sziasztok!

Dodus!
Én is nagyon aggódom a számlák miat :roll:
Sokat foglalkozom a jövőnk minőségéről.Vajon, hogy tudjuk majd alakítani a saját és gyermekeink életét,jövőjét, amikor ilyen rohamosan nő az elszegényedés :cry:
Más is foglalkozik ilyenekkel vagy csak én lettem pesszimista?

Ti mikor vettetek a kicsiknek "nagyágyat"?
Bogink még a kiságyában alszik, szeretnénk már neki másikat.Ma a lábunkat hólyagosra gyalogoltuk de nem találtunk egy minden szempontból megfelelőt.Olyan fapados ágyakat lehet venni, hogy alig van rajta némi szivacs.Milyen óriási rugózást tud biztosítani egy 4-5 cm-es szivacs???? :twisted:
Arról nem is szólva, ahogyan össze vannak tákolva az ágyak :evil:
Kinek milyen gyermekágy jött be és hol/mennyiért vettétek?
Képzeljétek el, láttunk 268000ft-os gyermekágyat is!Azt hittem seggre ülök, mikor megláttam az árcédulát.De apa is :lol:

További szép du-ánt m.kinek!

Sziasztok!

Anita
Kép

Kép
gani
 
 


:oops: :oops: Bocsi, de apa közben kijavított, hogy nem volt az a szivacs 4-5 cm.Azt mondja 2 cm-nél nem volt vastagabb.Szuper!Még véknyabb :cry: :roll:

Anita
Kép

Kép
gani
 
 


Sziasztok!

Melinda! :D
Köszi szépen :D :D :D

Zsuzsa! :D
Szandra először a Petneházy-n lévő bölcsibe járt. Anno mindenki dícsérte. Egyébként a másik csoportban a gondozónő mindig énekelt és furulyázott a gyerekeknek, nála egész pici gyerekek is voltak. De én nem mertem átkérni magunkat hozzá. Utánna a kassai úti bölcsibe járt, az nagyon jó volt nagyon aranyosak voltak a gondozónők, és oda Szancsi is szívesen ment.

Sziasztok

Kata/Cat
Kép
Kép
Kép
cat26
 
 


Kriszta!

Dr.Kozma Andrea 46/324-694, 508-422
Szerintem kérdezősködj több helyen is. Ha már fizet az ember, legalább lássák el rendesen. :D

Szokatlan téma itt az anyagiak. Én nagyon parás vagyok ezen a téren. Állandóan aggódom. Persze van is miért. Most per pillanat ott tartok, hogy munka az sok van, de éppen ennyire sok a nemfizetős ügyfél... :cry: Aggasztó, hogy ez ember ingyen dolgozik. Fura világban élünk... Ha egy másik fórumon lennénk akkor most kifejteném a véleményemet a jelenlegi helyzetről és az álláspontomról, de itt nem :lol: :lol: :lol:
neva
 
 


Sziasztok!

Talán emlékszik még rám valaki.... :D

Rendszeres látogató vagyok ám még itt, de mivel kicsit már túlkoros Dodó a babanethez, csak olvasgatni szoktam.
Most viszont három dolog miatt "éreztem késztetést", hogy írjak.

Kriszta!
Boldog névnapot a kicsilányodnak!!!!!!! :D

Panka!
A táblázatban át kellene írni a 39-et 40 re, mert mától sajnos már ez igaz rám... :cry:

Eszter!
Ha valaki mesélhet a gyerek székrekedéséről neked, akkor én igen sajnos. Most dolgozom, úgyhogy csak futtában egy-két tipp, ami nekünk bevált.
Minden nap 1-2 aszalt szilvát elrágcsáltatni a gyerekkel. Ha nem ízlik neki, mert nálunk Dóri pl. öklendezett tőle, szóval ha nem eszi meg, akkor este vágj fel legalább 4 felé egy szilvát és önts rá kb. 1 dl vizet. Ebben ázzon reggelig, majd reggel éhgyomorra itasd meg vele a vizet. Szívesebben megissza mindt elrágcsálja a szilvát.
Viszont nem akarlak elkeseríteni, de csak pár hétig-hónapig fog segíteni. Mintha egy idő után közömbös lenne a szervezetnek.
Majd jövök még, hogy mit adtunk utána, de most mennem kell.

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Kata!

Isten éltessen nagyon-nagyon sokáig! :)
Köszönjük a köszöntést! Igen-igen! Az első névnap!
Tök jól esett, hogy Ancsa is dobott smst! :)

Éva!
Köszönöm a számot!
Nekem nagyon fur az ortopédiai dolog. Pesten nem volt kötelező! A doki nénink nézte meg úgy, hogy én kérdeztem rá!
Szóval jól be vagyok parázva, mert nem használtam a terpeszpelust sem. Bár a védőnőnk szerint nem is kell csak akkor ha szakdoki mondja. A gáz, hogy a zárónkra rá votl írva, hogy korai csípőszűrés ajánlott.

Látok ma valakit tökfaragáson?

Pusza!

bkriszta13
 
 


Szia mindenki!
Bocsi, h. csak szökőévenként jövök, ennyit enged a csaj.

Kriszta!

Mi a Futó u-ra járunk már fél éve, és nagyon elégedettek vagyunk! Az oktató neve Jutka, nagyon jól felkészült, kidolgozott módszerrel oktat, mindenre figyel, megmutatja, mindenkit egyenként figyelemmel kísér. (Bár a módszert illetően nincs összehasonlítási alapom.) A tárgyi feltételek, tisztaság is mindig rendben vannak.
Pelusból eldobhatót javasolnak, de sztem semmi nem kötelező.
Mióta járunk, jött már néhány szülő-gyerkőc a Barlangból, azt mondták, nem igazán foglalkoznak egyenként a gyerkőkkel, elmondják, mi a feladat, aztán mindenki csinál, amit sikerül. Amikor kezdtünk, olcsóbb volt ugyan (1200, a Futón 1500), de sztem ez már nem olyan nagy különbség.
Egyetlen gond, h. néha sok kezdő fut be, akikre nem lehet előre számítani, de köv. hétre mindig megoldódik a létszám.

Amarla
amarla
 
 


Szisztok Lányok!

Köszi a székrekedéses megoldásokt, holnaptól kezdjük az aszaltszilvát....

Nem jöttetek tököt faragni!!!
Pedig igazán jó volt, szerintem gyönyörű műalkotások születtek...

Kriszta!
Mi is a Futó utcára jártunk uszni, és imádtuk !

B. Kriszti,
Isten éltesse sokáig Blankát névnapja alkalmából !
Eszter

Ui: Tapolcáról még mindig senki?
r.eszter
 
 


Sziasztok!

Lányok!
Most látom a családi ház első hátrányát. A mi legmagasabb gázszámlánk tavaly 16e volt. Úgyhogy én nem is kértem az átalányt.

Dodus!
Te mit csinálsz decembertől? Visszamész?

Neva!
Nemfizetős ügyfelek :( ! Ne is mondd! Gábornak is jut belőle. Laura hogy van?

Anita!
Az okt. 23-i válaszodra: nem kell ezt túlérzékenyen felfogni. Éppen azt írtam, hogy az ilyesmivel nem kell foglalkozni. És azért nem, mert mindenki a saját érdekei szerint beszél. Azt pedig nem szabad megengedni, hogy (szinte) idegenek beleszóljanak az ember életébe.
A pesszimizmus pedig erősödik mikor nem látsz ki a mókuskerékből :)!

Kriszta!
Én is boldog névnapot kívánok a kislányodnak :)! Tényleg fura ez az ortopédia, biztos hamarabb kérdezted Bencénél, minthogy magától mondta volna. Egyébként a lányok a rizikósabbak (talán 7x), és a vizsgálat után úgyis azt mondják, hogy terpeszpelenka.

Kata!
Jó hallani Rólad (bár nem sókat írtál magatokról :)). van valahol Dóriról kép? És a nagyok?

Fény!
Nekünk csak sima mosható pelusunk volt, úszó nem. vízbe eldobható úszópelenkát használtam, összesen 2 csomaggal a két gyerekhez. Nem is tudtam, hogy úszópelenkából is van mosható. Hova jártok úszni? Lakás hogy áll?

Eszter!
Örülök, hogy találkoztunk :). Székrekedős történetünket nem is tudtam elmesélni, majd máskor :D.

Betti
KépKép
KépKép
kbetti
 
 


Helló!

Betti, egyelőre maradok itthon, míg Lóri nem megy oviba. Majd meglátjuk, mit hoz az új év. Remélem csupa szépet és jót. :D Legalább a munkahelyemen jól mennek a dolgok, fut a szekér. :lol:

Kölcsönöztünk futópadot. Klassz dolog, Lóri is kedveli. Igaz, én nem futni szoktam rajta, csak gyalogolni, mert így van meg a megfelelő pulzus. :wink:

Amarla, szia! Jól vagytok? Lili már biztos nagy lány. :)

Kriszta, boldog névnapot Blankának!

Puszi

Dodus
Kép
Kép
dodus
 
 


Sziasztok!

Hogy jártam az előbb? Írtam, írtam, de nem tudtam valamit pontosan és visszaléptem a másik oldalra és husss elszállt minden!

Eszter!
Köszönjük az névnapi üzit!
Szerintem is nagyon jó volt a tökfaragás!
Sajna én nem tudtam befejezni, mert a ded csak az ölemben volt hajlandó lenni!
Sebaj! Majd otthon befejezem!

Amarla!
Köszi az infót az usziról! Nem nagyon tetszik amit írsz! Az a része, hogy mindig érkeznek újak. Ahová mi jártunk ott egy csapat folyamatosan járt, így nem volt ilyen probléma.
A Barlangról én is hallottam azt amit írsz!
Egyre jobban megerősít, hogy kell erőítenem a pesti ismerősömet, hogy jöjjön csináljon itt is olyat!

Betti!
Jó volt látni Titeket!
Gerda hatalmasra nőtt!
Terpeszpelenka: húúú.... Félek is! Ezért halogatom! Bár tegnap már megkaptam az unokatesómtól, hogy 3 hónaposan KELL vinni.

Dodus!
Köszi! NEekd is!

Panka!
Hogy vagy? Remélem már sokkal jobban! Küldök sok-sok gyógypuszát!

Gázszámla: előre félek tőle. Már kb. 1 hónapja fűtünk este. Hajnalonta azon parázok,hogy mennyi lesz!

Ja!
Novemberben csinálunk megint ilyen kézműves foglalkozást! Adventi koszorút! Időben szólok, remélem! :)
A részletekről majd írok!

Jó hétvégét!

Még egy ja!
:)
Hallottátok, hogy lesz dec. 7-10 kötzött Bp-n Disney on Ice néven jégrevű a Papp László sportarénában. Húzósak az árak, de Mikulás ajándéknak pont jó! :)

bkriszta13
 
 


Detti!

Nem járunk úszni, csak szeretnénk majd menni pancsolni a barlangba, meg Cserkeszőlőbe a télen, az a szüleimhez közel van.
Ha rákerestek a neten az úszópelenka szóra, feldob jó néhány üzletet, ahol lehet kapni. Fele annyiért, mint a Brendonban.

Lakás. A konyhabútor óta csak annyi történt, hogy felszereltük végre a bejárati ajtóra az összes zárat. Most megint ülünk a babérjainkon :(

Kriszta! Panka beteg? Mi baja? jobbulás neki, ha beszélsz vele!


fény
fény
 
 


Detti!

Nem járunk úszni, csak szeretnénk majd menni pancsolni a barlangba, meg Cserkeszőlőbe a télen, az a szüleimhez közel van.
Ha rákerestek a neten az úszópelenka szóra, feldob jó néhány üzletet, ahol lehet kapni. Fele annyiért, mint a Brendonban.

Lakás. A konyhabútor óta csak annyi történt, hogy felszereltük végre a bejárati ajtóra az összes zárat. Most megint ülünk a babérjainkon :(

Kriszta! Panka beteg? Mi baja? jobbulás neki, ha beszélsz vele!


fény
fény
 
 


Sziasztok!

Kriszta!
Én is örülök, hogy találkoztunk végre :)!
Nekem 4 hónap rémlik, de Gerdát nyár elején vittük, Ő volt akkor már 5 is. Mi baj a terpeszpelenkával? Az nem olyan rossz. Én nem is azt használtam, amit kívülre lehet adni, hanem a Monapel elég volt. (Úgyhogy ilyen alapon terpeszpelenkáztam Őket 4 ill 1 hetes koruktól.)

Ancsi!
Szemész hogy ment?

Fény!
Nekünk pelenka már semmilyen formában nem kell :)!

Dodus!
Hát akkor drukkolok Nektek a széphez és jóhoz :)! Honnan kölcsönöztetek?

B.
kbetti
 
 


Betti, köszi. :lol: A Deszkatemplom melletti udvarból hoztuk el, abból a kölcsönzőből, aminek valaki feltette ide a honlapját. Te az M1-be jársz? Tetszik? Milyen órákra jársz? Tamás egyik ismerőse oktat ott.

Dodus
Kép
Kép
dodus
 
 


Dodus!
Én is kölcsönöztem onnan egyszer takarítógépet. Nem az M1-be járok, hanem oda, ahova Gerda balettra. Az M1-be Gerdát szeretném elvinni, hogy vigyázzanak rá, amíg tanulok :D. Csak még mindig nem szántam rá magam a tanulásra, annyira nincs kedvem, pedig most már motiváció lenne...
Az M1-et még kívülről sem láttam, nemhogy belülről. Te voltál már ott?
B.
kbetti
 
 


Sziasztok!

Kriszta :)
A minimax állandóan reklámozza a Disney on Ice-t, úgyhogy Veronika már be van sózva....! Jó volna elvinni, én is szeretem a műkorcsolyát. Már néztem a jegyárakat is, 2000-15.000 között vannak.... :( Az egyik barátnőmnek van mikrobusza, összefogunk vagy 3-4 anyuka + gyerekek, lehet, hogy így megyünk majd.

Neva :)
Jó volt "beszélgetni"!! :wink:

Panka :)
Remélem semmi komoly, mert itt valami betegséget rebesgetnek!

Marika :)
Majd írok mailt, már régen beszéltünk!

Sziasztok!
Ditta Kép
ditta76
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?