Sziasztok!
Először is újaknak üdv!!! Bendegúz30, székelyné, Nanica! Remélem nem hagytam ki senkit!!
Bocs az eltűnésért, de Zsuzsa menetrendszerűen összeszedte az első bölcsis betegségét. Szerencsére elég enyhe lefolyású valami volt, de én is elkaptam tőle, így együtt nyűglődtünk. Ha minden rendben továbbra is, akkor hétfőn már újra mehet. Remélem ennyivel megússzuk a betegeskedést.
Szopipárna:
Valaki kérdezte (bocs, nem emlékszem ki
) hogy mire jó, illetve kell-e a szopipárna. Nos, mi többet is "elnyűttünk". Én eleinte CSAK azzal tudtam szoptatni. Biztos más ügyesebb, de nekem létszükség volt, vendégségbe is vittem magammal. Egész egyszerűen nem volt annyi kezem, hogy a gyereket tartsam is, irányítsam a fejét, és fogjam a mellemet hogy be tudja kapni, ehhez minimum egy kézzel többet kellett volna növesztenem. A szopipárnát rákötöttem a derekamra, őt ráfektettem a szopipárnára, ez megtámasztotta, úgyhogy nekem már csak a fejét kellett irányítanom és a mellemet céloznom, legalább őt nem kellett tartani.
Amúgy vettem többfajtát is. Az első amit mindenhol lehet látni reklámozva, ez a kígyó alakú, nikecell golyzikkal töltött zizegős fajta. Ezt már terhességem alatt "elnyűttem" mert kitűnően megtámasztotta a növekvő pocakomat, ezzel aludtam. Sajna mire oda jutottunk hogy rendeltetésszerűen használjam, a nikecell golyzik összementek, megtottyantak, a párna csak lifegett. Hogy ezért vagy nem ezért, szopira abszolút nem vált be, mert túl keskeny. Itt egy kép róla, hogy képben legyetek:
http://img.photobucket.com/albums/v684/ ... isc002.jpg
Az Istvánban árulnak egy félhold alakú, szivaccsal töltött párnát, az sokkal szélesebb, szinte egy tálcát képez előtted. Na nekem ez vált be nagyon, ezt el is raktam és bizti Szilvinél is be lesz vetve. Erről is egy kép (használat közben):
http://img.photobucket.com/albums/v684/ ... ics003.jpg
A harmadik szopipárnát kb 3-4 hónapos korában kezdtük el használni, amikor már Zsuzsa maga elég nagy volt ahhoz, hogy megtartsa magát, saját maga tudta forgatni a fejét, nem kellett már annyira megtámasztani. Ez egy egyszerű téglalap alakú díszpárna betét amit a Kikában vettem kb 1000 forintért, nagyon bevált. Azóta a játszószobájában van, és ha álmos, ráhajtja a fejét, tündéri!
Amikor megvettem, akkor Zsuzsa pont ráfért, aztán egyre nőtt le róla. Erről a párnáról is egy kép:
http://img.photobucket.com/albums/v684/ ... nggirl.jpg
Ez pedig csak ráadás, így nézett ki az ágy + kiságy mikor leszereltem egyik oldalát hogy egy térben aludjunk, de ne egy ágyban:
http://img.photobucket.com/albums/v684/ ... incrib.jpg
UH Méretek:
(Elnézést hogy név nélkül reagálok, olvasok én menetközben kutyafuttában, de azt már nem mindig tudom megjegyezni, egy-egy témát ki dobott be.) Szóval semmi aggodalom, ha a baba lábszárcsontja mondjuk egy picit nagyobb ("idősebb") mint a karcsontja. Ha belegondolsz, mi sem vagyunk egyformák, van aki alacsonyabb, magasabb, rövidebb-hosszabb combú, stb. Ezek a különbségek már ilyen idős korban kezdenek kialakulni.
Kami!
Nyújtózás!
Ezek szerint Áron befordult fejjel lefelé és lent balra kapirgál, felül jobbra meg rugdos. Ez nagyon jó, mert ebbe a pozítúrába kell betornázniuk magukat a babáknak szülés előtt!!! Ha Áron már most ezt csinálja, az nagyon jó.
A fülghallgatós sztori édes! A CTG tappancsait pont így fogja lerúgni a hasadról!
Timocska!
Ha vizesedsz, azt nagyon könnyen észreveszed, a bokád "behorpad" a zoknitól, a lábfejed lufi kinézetű lesz, az ujjaidra rászorulnak a gyűrűk. Apropó, gyűrűk! Ezeket érdemes levenni amíg lejönnek, mert a terhesség végére a legtöbb kismamának nagyon bedagad a keze, nem érdemes megvárni mig le kell vágni a gyűrűt! Én a végén már láncon hordtam a jeggyűrűimet.
Agiboldi!
Köszi a harisnya tippet!
Még mindig ott tartok, hogy kéne, de odáig még nem jutottam el, hogy vegyek.
Ez borzasztó, Zsuzsának is most merült le a ruhatára, meg nekem is. Én meg úúúútálok vásárolni.
Tali:
Én benne vagyok, csak előre tudnom kell, hogy Zsuzsát addig el tudjam helyezni máshol. Bár ha délelőtt lesz a tali, akkor jó! Mert reményeim szerint akkor bölcsiben lesz.
Swen:
Köszi az érdeklődést! Hát nem ment zökkenőmentesen a beszoktatás, én azt hittem, könnyebben veszi majd! De sír keservesen még mindig mikor otthagyjuk... az ennivalót se mindig fogadja el, és az alvás is csak egyszer sikerült neki, amikor már totálkáros volt, mert fél hatkor kelt valamiért, és a bölcsiben beájult az ágyba - de nem ám a rácsosba, mert abban üvölt mint a fába szorult féreg. Mondtam, próbáljanak meg egy rendes kiságyat, na abban elaludt. Most meg csütörtökön hazaküldték hőemelkedéssel, úgyhogy szerintem hétfőn kezdjük az egész beszoktatósdit előlről.
És szerda ünnepnap, úgyhogy az is kimarad. De egyszer majd csak beszokik szerencsétlen gyerek, nem?
Május:
A szopipárnát tutifix meg tudnád varrni otthon, ha ilyesmiben jártas vagy! A szopiparna.hu-t egy 2005. nyári babás anyuka csinálja, szerintem neki is innen támadt az ötlete.
Pann!!!
Nézd meg feljebb a képet amit betettem, hogy mi hogy csináltuk meg pont azt a kisággyal amit írsz!
Kami!
Most olvasom mit találtak! Remélem minden rendben lesz!
Kis_plútó!
A fundus az a méhed teteje, a boltív része legfelül. Ott tök jó helyen van a méhlepény.
Május:
Én ajánlottam a Kékgolyó utcából a melltartót. Sajna én olcsóbbat nem tudok venni, mert a méretem 80H (!!!!!) (:shock:) és hát ilyen méretet máshol nem árulnak.
Pann!
Első terhességem alatt még én is aggodalommal fürödtem (mondjuk nálunk csak kád van, zuhany nincs), de most a másodikkal sokkal lazábban veszem a dolgot, és élvezem a forró fürdőket. Azt is olvastam, hogy északeurópában meg kifejezetten ajánlott a szauna, mert egészséges. Az úszásról azt mondják, kifejezetten kismamának való testmozgás, mert tehermentesít.
Az biztos hogy az ember immunrendszere a terhesség alatt gyengébb (maga a baba nyomja el, hogy ne lökődjön ki, elvégre ő egy idegen test), és hogy a közös fürdőkben össze lehet szedni fertőzéseket, főleg a melegvizesben. De ezt neked kell mérlegelned, hogy mennyire akarsz óvatos lenni. Egy hüvelyi gombás fertőzést ki tudnak kezelni, ha netán elkapsz egy ilyet.