Új privát üzeneted érkezett!

van ez így, edit! édesek a képek, amiket küldtél :) zsombi is utál feküdni, de az ülés sem mindig jön be nála. olyankor ölbikézni kell vele, ami nem könnyű feladat, mert 8 kila. :)

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Gondolom,ugyanis Lilinek sem könnyű a több mint 6 kilóját sokáig cipelni. :D
Kriszti,te próbálkoztál már Zsombinál valami gyümölccsel?

KépKép
editmaci
 
 


még nem, de anya szerint már lassan lehetne kóstoltatni vele az ízeket. én nem nagyon szeretném, de majd meglátom. kicsit tartok tőle, de én is felnőttem szalonnán 3 hónaposan! :):):) meg lehet, hogy a krumli-sárgarépa-ilyesmikkel kezdek majd. bár azt sem tudom, mit kell előbb adni, zöldséget, vagy gyümölcsöt... jól tájékozott anyuka vagyok!!! :(

KépKép
KépKép
anittik
 
 

 
 

Úgy tudom gyümölcsöt,vagyis gyümölcslevet kell velük először kóstoltatni. :shock:
Én is úgy vagyok vele, hogy néha várom a négy hónapot, hogy lehessen adni neki valamit,néha meg olyan kicsinek érzem még hozzá Lilit! :wink: Viszont a féléves kort meg már későnek tartom ahhoz, hogy akkor kezdjen el ismerkedni az ízekkel. hiszen akkor már elég sok mindent ehetnek. :D Na,de ez nekünk még nem is aktuális,minden attól függ, hogy meddig lesz tejcsim! :roll:

KépKép
editmaci
 
 


Először gyümilevek (alma, őszilé), majd pép. Én is 4 hó után kezdtem el. Aztán a zöldséke, de majd átküldöm a táblázatot amit Edina küldött.


Edina, pierre cardin-t vettünk, 9-25kg-os , és dönthető. 30ezer volt. De nyugi, még kell majd egy..... a hordozóra is 0-13kg van de mondta a fickó, hogy 9kg-ig szokott jó lenni, mondtuk, pont itt tartunk. A 9-36kgosok pedig nem dönthetőek és azok már nagyobbaknak valók.

KépKép
sz.szilvia
 
 


Most néztem a táblázatot, sajna kitöröltem :(
sz.szilvia
 
 


Szilvi,átküldöd nekem is :?: köszi!

KépKép
editmaci
 
 


Hátha Edinának még megvan! :wink:

KépKép
editmaci
 
 


Sziasztok,

cuki-mukik a képek. :lol: Lili nagyon fotogén. Az a nyujtózkodós meg annyira tetszik.
Már a multkor is akartam mondani, hogy milyen szép az ágynemühuzatod. Én is valami ilyet szeretnék.

Képekröl beszélve, megnéztem Zsombi keresztelöjét is. Kriszti, nagyon virulsz!! :lol: :lol:

Tegnap az anyósom hozott egy újságcikket. Az állt benne, hogy a túl sok uh is lehet káros hatással a magzatra. Ez azt jelenti, hogy max. 5 alkalom az, ami még egészséges. Azt mondja majd, hogy kérdezzem meg a tanácsadónötöl. Mondjuk azt tudom, hogy a baba szívdobogását egy más fajta ketyerüvel is meg lehet hallgatni. Holnapután úgyis megyek, majd megkérdezem.
Nektek mi a véleményetek erröl?

Kép
gabcsi76
 
 


Kriszti,

én a múlthéten 5 éjszakát aludtam a párom nélkül. :cry: :cry:
Munka ügyben külföldre kellett utaznia. De kényeztettem magamat. Egy csomót barátnöztem, ágyban ettem-ittam.
De így is hosszú volt.
Ráadásul telefonon is olyan nehezen tudtunk egyeztetni, hogy mikor beszéljünk, az idöeltolódás miatt.

Kép
gabcsi76
 
 


Köszi Gabi!

Én erről az uh.-ról már annyi mindent hallottam,de azt hiszem az orvosok pontosan tudják mennyi a megengdett.Mondjuk nálam nem is vitték túlzásba, de én sem ragaszkodtam hozzá, hogy minden hónapban legyen. Amikor megállapították a terhességet akkor volt egy, utána a legközelebbi a 12.héten meg a 20.héten.A következőre már nem is emlékszem,talán 28. és 34.héten?? :wink: Viszont a végén már elég gyakran volt flow-metria és azt is az uh-val nézik. :shock:

Tudjátok mit imádok a postásunkban? Hogy olyan diszkréten tud csengetni! :mrgreen: Pedig már egy párszor említettem neki, hogy gyerek van,próbáljopn csak kopogni,de azért ma is nyomta 3x a csengőt! :cry: Még szerencse, hogy Lilinek ilyen jó az alvókája és nem ébred fel rá! :wink:

KépKép
editmaci
 
 


Megkerestem nektek, át is küldtem!!!

Edit, jók a képek!!!!!!!

KépKép
sz.szilvia
 
 


Edit, még nem... majd később felébred. Kezdetben Zsombort sem zavarta semmi, most meg már felkel a csengőre. Némelyik úgy nyomja tényleg "mint süket a csengőt".........

KépKép
sz.szilvia
 
 


Köszi szépen,megkaptam.

KépKép
editmaci
 
 


Hú, melyik hozzátáplálós táblázatról van szó? :oops: :oops: Mert több is van...És vannak eltérések. Én levekkel kezdtem Lilinek egy hónapig: őszibarack, sárgarépa, sütőtök. Natúr és nem vegyes leveket adtam csak. Aztán jöttek a gyümölcspépek:alma, banán (ezeket mai napig utálja), őszibarack - nyersen, majd alma, krumpli, répa főve. Egy ideig anyatejjel turmixoltam, utána már csak a főzőlével. Célszerű először csak egyfélét adni, ha nem bírja a baba, akkor ne kelljen találgatni, hogy a vegyes gyümölcspüréből mitől is lett pöttyös. Nekem az elején, amíg nem evett Lili mennyiséget nagyon jól beváltak az üveges gyümölcs- és zöldségpürék, később, amikor már ki is hagytunk szopit, akkor szerettem a rizzsel dúsítottakat (asszem Hipp-es), az csak táplálóbb. Amúgy jók a Kecskeméti papik is még, azoknak az ára is barátibb, csak nincs belőle akkora választék. Mostanában már csak akkor eszik Lili üvegeset, ha megyünk valahová. Azt könnyebb vinni, mint a sajátot. Nálunk most így alakul a kaja:
reggeli: szopi, tízórai:gyümölcs(+Sinlac), ebéd: főzelék, uzsonna:sütőtök, gyümölcs, kölespép/pehely, gyümölcslé, fürdés előtt tejpép, fürdés után szopi.
Postás egy barom nálunk is. Miután 100-szor szóltam neki (nálunk is vagy 4 hónapos korától kel fel a csengőre Lili), meg mindenféle szórólapozók csengettek fel, új módszert választottam: ha Lili elalszik, melléteszem a kaputelefon kagylóját. Így nem csöng. Általában kattog, tehát meghallom, ha meg nem...Ajánlott levélről dobnak értesítőt, a leolvasókat meg mindig beengedi valaki. Az ajtónál is visítós csengőnk van, azért az ajton van egy cédula: "Kisgyerek alszik, kérem ne csengessen. Kopogjon!"Próbáltam a kilicstáblát szállodai módon, de nem vették észre. Egyszer egy faszi (valami redőnyügynök) szóvá tette, hogy "milyen undok" kiírás ez, de megcsókolhatja a s*ggem. Pláne, hogy be is csengetett az idióta csak azért is. :? :?

KépKép
pedina
 
 


Edina,a sütőtököt hogy rakod el a fagyóba?

KépKép
editmaci
 
 


"Sütőkészen" (darabolva), vagy megsütve, összeturmixolva. Mindkettő bevált, attól függ, mire van időm. :wink:

KépKép
pedina
 
 


Sziasztok!

Hú, mennyit írtatok!

Na, Marcinak kevés a tej. Már mindent próbáltam, de még kevesebb lett, így ma mentünk tápszert íratni. Hát a doki nem rendelt ma, a helyettesítő csak délután... :twisted: Marci az elmúlt három napban alma-barack pépet kapott, ma sütőtök-alma -s.barack. De a fiamnak nem lehet megmagyarázni, hogy 2 kanállal kaphat, ugyanis annyira ízlik neki, hogy ordít, mert még kell neki. Meg is szívtuk, mert kapott 4 kanállal, mert ugye gondoltam, még egy kicsit... Erre a pocakja még nem bírja. Adhatok még neki répát és krumplit. A védőnő szerint is kell a tápszer, mert 7 dekát hízott a héten és az kevés. De mivel már kapja a kajákat is, így mehet majd a tej-kaja-tápszer felállás, de azért a dokit is megkérdezem. Most még talán jobb lesz hozzászoktatni, míg van egy kis tejcsi, bár mondta a védőnőm, hogy az elején öröm lesz nézni, ahogy kiköpi a tápszert. hát ez van, még így is örülök, hogy eddig volt neki tejcsi. Éjjel is 3x kelt fel egy helyett, mert addig tartott neki. Amúgy tök édes! Először elkezd gagyogni a cicinek, hogy nem jön a tejcsi, majd már mérgesen szól hozzá a végén pedig üti ököllel, mert nem jön semmi! Délután még kap majd a kajcsiból. Szerintetek a sütőtököt először sütni kell vagy főzni? Utána ok, hogy turmix. Még én is a boltit adom neki, de majd csinálok párat én is és a barackból is olvasztok fel.

Edit, mától 109 ft a Rossmannban a sütőtökös bébikaja. Szerintem raktározz be belőle pár üveggel, mert ha Lili is szeretni fogja, akkor ennyiért nem veszel neki... Marci is húzza fel magát, de én nem merem még annyira ültetni.


Szilvi, Zsombor egyből a Humanat kapta tápszernek? Mert kérdeztem a védőnőt milyet írassak, de van vagy 4-5 hipoallergén , szerinte mindegy, mert mindegyik bűn rossz!
Most mennem kell, de majd még próbálok jönni!

Kép
tokajkincse
 
 


109 ft :!: :?: :?: :?:Az tök jó ár. Veszek is belőle egy párat! Ha nem szereti legfeljebb megeszem én! :mrgreen:
Anyu mesélte, hogy annak idején a hugom kajáit is megettem előle,mert nagyon szerettem a sütőtökös bébikajákat! :wink: :lol:

KépKép
editmaci
 
 


Pedig a ti házatokból loptam a Rossmannos újságot! :lol:

Kép
tokajkincse
 
 


Van aki főzi a tököt, de szerintem jobb sütni, mert édesebb. Klasszikusan megsüti az ember, és leturmixolja.
Orsi! Sárgabarackkal vigyázz, azt csak 7-8 hónapos kortól ajánlják, mert puffaszt. Őszi és nektarin mehet első gyümölcsnek.
120 Ft egy kiló tök, abből nem sokat dob ki az ember, és több jön ki belőle, mint egy üvegnyi :wink: .A bolti tök a mostani frisshez képest ízetlen (mindamellett általában van benne krumpli, olaj, némelyikben cukor is :? ), én inkább abból tankolok be fagyasztva. Amúgy karfiolt is érdemes most fagyasztani, mert nagyon szépek vannak, Lili most kóstolta- szereti. Meg én sárga és fehérrépát is akkor pakoltam fagyóba, amikor még friss volt, így több benne a vitamin, mint ha hónapokig állna.

KépKép
pedina
 
 


Voltunk is a Rossmannban,vettünk néhány üveggel.Még volt belőle elég sok! :wink:
Orsi, lehet,hogy azért nem láttam,mert Imi szokta felhozni a szórólapokat,és általában azt ami őt érdekli. :cry: Na a Rossmannos nem szokta érdekelni! :? Ilyet, hogy dm,Rossmann észre sem vesz. :wink: :roll:

KépKép
editmaci
 
 


Zsombor egyből a Humana hypoallergént kapta (Humana HA1 a neve) most 6 hónapos korától a HA2-t, de mondta a doki hogy lehet már adni sima tápszert is. Utánakérdeztem, 6 hó felett már nincs rá támogatás és az ára dupla annyi. Eddig 1400ft volt.
Amúgy az íze tényleg rossz, keserű. De megeszik ne izgulj, Zsombor is csak az elsőnél nem evett egész adagot, a 2. naptól már benyomta.

Azt el is felejtettem írni, hogy mivel már Zsombor megeszik 150-200g főzeléket is el lehetett hagyni a déli szopit. Így már csak reggel és este szopizik, du. tápszer, és nálunk is tízóraira/uzsira gyümi, este 6-7 körül tejpép.

KépKép
sz.szilvia
 
 


Nekünk Milupa HA Start-ot írt a dokinő. Az egyik anyukának mondta a múltkor, hogy ez a Milupás az, aminek nincs mellékíze. Nem tudok a tárgyban nyilatkozni, mi még nem bontottuk fel.
Amúgy "tök jó", hogy minden orvos mást mond: a mi dokink szerint 1 éves koráig csak hypoallergén tápszert lehet adni. :?
Mi amúgy próbáltunk nem HA tejpépet, Lili kipirosodott tőle...Bár akkor még kisebb volt, lehet, most már jobban bírná, de nem kísérletezek.
Valahol olvastam, hogy a babák szeretik a keserű ízt. :shock: :shock:

KépKép
pedina
 
 


Szilvi, köszi, megkaptam a leveled a táblázattal.
Akkor először gyümölcslé. Értem. De az nem baj, ha nem akarom még megkóstoltatni vele, ugye? Anyukám azt mondja, hogy ha hazamegyünk ad Zsombinak egy kiskanállal sárgarépát. Tudom, hogy az még nem hozzátáplálás, vagy ilyesmi, de engem zavar.
A dokinénink nekem is azt mondta anno, hogy, ha szükséges, ír ki tápszert, hipoallergént. De arra már nem emléxem, hogy mennyi ideig mondta ezt. Amúgy meddig írhatja ki a doki a tápszert? Mert nálunk még 9 hónaposnak is kiírta.
Érdekes, de tényleg a keserűt és az édeset szeretik jobban a babók, ezért nem fintorognak annyira a K-vitaminra. Pedig az borzalom. Viszont a savanyú nem jön be nekik. Zsombi a konakiont sem bírta nagyon, mert az utolsó előtti adagot egy az egyben kihányta tejcsistől. Nekünk a dokinéni csak 1 dobozzal ír ki, annyit kell beadni. Tudom, hogy addig javasolják, amíg csak anyatejet kap a baba, de ő így is elégnek tartja.

K

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Kittina! Mai elvek szerint azt javasolják, hogy 6 hónapig csak és kizárólag szoptassunk. Aztán hogy erről ki hogy vélekedik - magánügy. :wink: Szerintem. :wink: A védőnők, dokik hozzáállása is más és más. Nekem pl. a doki javasolta a 4. hónaptól a leveket, a védőnő nem. :shock:
Viszont :!: Szerintem ne hagyd anyukádnak, hogy megetesse Zsombit, ha te nem akarod. Ez nálunk is harcokat szokott eredményezni, de milliószor elmondom anyámnak, hogy Lili az én gyerekem, tehát ne kezdjen vele önálló akciókba, neki semmiféle Lilivel kapcsolatos döntést nem kell meghoznia, de egyúttal az én döntéseimet sem vizsgálhatja felül. Enyém a gyereknevelés joga és felelőssége. :wink: :idea: Kb. mostanra ért be a "nevelés". Persze nem félek tőle, hogy ha már elvileg mindent fog enni, tömni fogja édességgel - csupa kedvességből... :shock: :shock: :shock:
Tápot elvileg 1 éves korig KELL írnia a dokinak, ha nincs tej. Van, aki utána is felírja, van aki szerint adhatsz tejet már olyankor, van, aki szerint vedd meg a boltban a tápot. :shock: :shock:
Konakiont Lili is addig szedte, amíg el nem kezdtük a leveket.
Most épp a párnákból épített barikádon küzdi át magát és közben jajgat. :lol: :lol: :lol:

KépKép
pedina
 
 


edina, köszi a tanácsokat. erélyesnek kell lennem az anyámmal szemben, de megoldom, szerintem. ;) jön majd a szöveg a kapart szalonnáról, de erős leszek :) csak addig edzenem kell. sokszor a hagyd-magad-hamarabb-szabadulsz elvet követem, mert nem szeretek konfrontálódni.
kis drágámnak most könyékig a szájában a keze! egyszerre 3 ujját szopizza :):):)

k

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Sziasztok!
Tegnap este megint voltak látogatóink. :wink: 5-kor telefonáltak, hogy jönnének,ha jó nekünk az időpont,majdnem fél hét volt ahogy ideértek. :? Kaptunk megint egy vagon süteményt meg egy gyönyörű tortát is,virágot,italokat, kávét.Lili meg kapott pénzt :mrgreen: meg egy kis nyuszis cipőt aminek csörög a feje. :lol:
Lili már jobban áll anyagilag mint mi,mert csak ezen a héten 40.000 ft.-ot "keresett". :lol: :lol: :lol: de így legalább azt veszünk belőle amire szüksége van,nem lesz semmiből fölösleges neki.

Volt itt a dokinénink.Minden rendben Lilivel,csak a bőre néhol elég száraz ettől a hülye paneltól,de írt fel rá testápolót.Majd meglátjuk milyen lesz!

KépKép
editmaci
 
 


edit, próbáljatok párologtatni. hallottam itt kismamiktól, hogy azt csinálják, hogy forralnak vizet, bele kamilla, és azt a kiságy lábához teszik. vagy van az a radiátorra szerelhető párologtató is. nekünk van másmilyen, kaptuk nászajándékba.

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Már nem bírtam tovább nézni, hogy hullik a hajam :cry: , bejelentkeztem a fodrászhoz a jövő hétre. :? Addig még ki kellene találnom, hogy milyen frizurát csináljon,mert már nagyon régen volt rövid hajam,de így semmi értelmét nem látom meghagyni ilyen hosszúnak. :( :?

Az üveges bébiételeket hűtőben kell tárolni? Nem látok a csomagoláson semmi utalást rá; bár a boltokban sem hűtik. :roll:

KépKép
editmaci
 
 


Ezt a cipőt kapta Lili tegnap:
Kép

KépKép
editmaci
 
 


Nagyon cuki a cipö. :lol:

Edit, a bébiételeket abban az esetben kell hütöbe tárolni, ha felbontod.

Addig, amíg nem bontod fel nyugodtan tárolhatod a spájzban.

Kép
gabcsi76
 
 


Nem kell hűtőbe tenni. A cipő nagyon pöpec, majd akkor fogja imádni, amikor már meg tudja majd fogni.
Lilinek is van hasonló, szeretem, mert kicsit olyan zokniszerű a szára, így nem tudja lehúzni. Fűzős cipőt 2 perc alatt leveszi. :wink: :wink: Na, meg jól el is szórakozik vele egy darabig.
Most itt kotor a lábam alatt négykézláb, pár percre csak úgy viccből megharapta a lábujjamat. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

KépKép
pedina
 
 


Ja, haj. Lili 2 hónapos volt, amikor én levágattam rövidre, azóta sem bántam meg. Nekem nem hullott, csak egyrészt már baromira untam, másrészt meg azon kívül, hogy azonnal összefogtam, nem sok mindent csináltam vele. Voltak napok szülés után, amikor szerintem nem is fésülködtem napokig. :oops: :oops: :oops:
Anno én a fodrászomtól "lestrapált anyukás" fazont kértem. :lol: :lol: :lol:
http://www.hajam.hu/main.php?theme=search&module=search

Nézz szét itt, szerintem tök jó oldal, én innen szoktam ihletet kapni. :lol:

KépKép
pedina
 
 


Sajna nekem sincs se időm,se kedvem szárítgatni,csavaróra tekergetni. A fantáziám nekem is kimerül a hajgumiban. :wink: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Tök jó az oldal,köszi! :D

KépKép
editmaci
 
 


Na, csak eljutottam a gépig!

Szóval Marci Beba Ha Start Aktív tápszert kapott, ami természetesen 4 gyógyszertárban nem volt annyira speciális. Persze az ára is az. Robi mondta, hogy inkább szoptassak. Na, köszi! Az arcán ekcéma van. Természetesen kenőcs kellett rá, ami potom 1200 ft volt és csak 2 hétig jó. Persze a doki dupla adagot írt. Már fogom neki mondani, hogy keveset írjon fel. Csak az arcán van, szerintem 4-5 nap alatt el fog múlni. Felesleges pénzkidobás az egész! Most kicsit morcos vagyok rá!
Szerinte Marci simán bevághat 150 g-ot a bébiételekből, ha a pocak bírja. Jaj, soha nem gondoltam, hogy ilyen küzdelem egy gyerek etetése. Nem köpi ki, meg semmi, de ami kifolyik azt simán magára keni. Pedig csak 4-5 kanállal kapott most is és öltözés lett a vége. Persze ordít utána, mert még enné, de csak fokozatosan merem neki adni. Ja és az rettentő sok idő, míg a kanál elér a kajától a szájáig.
Azt hiszem 6 hónapos korig jár támogatás a tápszerre, ha nem kell speciális tápszer. Bence 19 hónapos és neki 3 doboz 1200 ft. Nekünk egy lesz ennyi és fele mint a többi. Doki szerint ez nem olyan vészes ízű, könnyen emészthető és tápláló. Majd kiderül. Szerinte is mehet tej-kaja-tápszer együtt ebben a sorrendben.

Szerintem is csak a szülei neveljék a gyereket. Én frászt kapok néha anyukámtól, meg is mondom a véleményemet.

Edit, megkáérdeztem és azért áll el kevesebb ideig a fürdető, mert több a víz benne. :wink:

Az én hajamat is az egész család szedi, de nem vágatom le teljesen rövidre, mert nekem az olyan ellenszenves, hogy a legtöbb kismama levágatja. Olyan asszonyosak lesznek. Bocs mindenkitől, de én nagyon nem szeretem. Nekem is vágni kell, de azért, mert elért egy hosszúságot, ami után nekem még jobban hullik. Szerintem amúgy egyszerűbb kiszedni a gyerek kezéből egy hosszabb hajat, mint rövidet. Amúgy én 22 évig rövid hajjal éltem, most élvezem ezt a hosszút.! :lol:

Kép
tokajkincse
 
 


Edit,

és ha félhosszúra hagynád a hajad? A hajgumi, csatt jó megoldás.
De lehet, ha majd Lili kicsit idösebb lesz, szívesen elmennél a férjeddel vacsorázni vagy bulizni.
Akkor meg csak jó, ha valami csini frizut tudsz kreálni.

Kép
gabcsi76
 
 


Én ekcémás vagyok durván 30 éve, és bizton állítom, hogy szar egy állapot. Csak a babák nem tudják elmondani. Viszket, ég, feszít, sokszor annyira kiszárad a bőr, hogy kireped, felülfertőződik. Úgyhogy szerintem nincs az a krém, ami drága lenne egy babának, hogy elmúljon az ekcéma. Ami egyébként egy allergiás reakció, úgyhogy Meg kéne keresni, hogy mitől (kaja, mosószer, kozmetikum, akármi). szerencsére a többség általában kinövi. Én sajnos nem....Amúgy jó rá a Sudocrem is enyhébb esetekben.

Hát, én a hosszú fekete lófarkammal asszonyosabbnak éreztem magamat,mint most a rövid, tépett, szőke hajammal...
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

KépKép
pedina
 
 


Edit,
Én kifejezetten az esküvőre növesztettem, ugyanis jóformán az összes eddigi pasim rövid hajjal ismert meg... Szóval csábítás-nem csábítás, csajos-nem csajos, csakis a fodrászon múlik. Két hete vágattam le a "szép, hosszú", nem kevésbé sprőd és kezelhetetlen hajamat félhosszúra, amiből még annál is rövidebb lett. Most kiköpött Ashley Judd vagyok A csábítás elméletéből, csak neki ott nem volt nagy pocakja. Szóval mindegy, részemről annyit mondok, hogy AMI TETSZIK, és AMIVEL JÓL ÉRZED MAGAD!!! Hajrá!!! :D :D :D Ennyit a rövid haj védelmében. (Zárójel erősen: sokkal kevesebb "törődést" igényel, mint a szép, hosszú hajak. Esküszöm.) És a cipi tényleg kis helyes. Benedeknek is valami hasonló kéne, csak a nyuszival kivágna. :lol:

Orsi,
Az ekcéma kenőcs nagyon fontos, ne tekintsd felesleges pénzkidobásnak!!! Kérdezz rá Edinánál, vagy kérdezz engem, hogy meg tudja keseríteni az ember életét. Tudod, volt idő, amikor az utcára nem mertem kimenni, mert kábé ezerfelé szaladtak az emberek. Nem tudok egy tisztességeset takarítani, mert felületileg szétreped, viszket, fáj, nedvedzik a bőröm. Fasza érzés. Most még talán kiskorban "ki tudjátok kezelni" Marcinál. Hosszabb távon növeli amúgy az ekcéma jelenléte a bőrrák kialakulásának kockázatát. Ennyit arról, ki mennyire gondolja komolytalannak.
vbea
 
 


Na, Edi is itt van. Úgy látom, nem kell magyarázni feleslegesen az ekcémát. Nagyon undorító...
vbea
 
 


Sziasztok!

Egy időre ikres anyuka lettem. Az egyik barátnőm áthozta a picijét, met el kellett meniük valami kontrollra a férjével. A kicsi 3 nappal idősebb Zsombitól, kisfiú ő is. Volt néhány húzósabb perc, amikor mindkettő nyígott, de most jobb. Zsombi ölben, Gergő a Zsombi pihenőszékében alszik. Hamarosan jönnek Gergőért, szerintem (remélem :lol: ). Nem irigylem az ikreseket, én nem bírnám.

A hajamat én is meg akarom csináltatni. Én csak melírt rakatnék bele, egyenlőre növesztem. jó régóta rövid a hajam, csak eski előtt hagytam nőni.
Edit, Emikéhez mész?

No, Zsombi felébredt, aludt vagy 5 percet... :oops: :roll:

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Ashley Judd!!! Ez az!!! Ezen gondolkodtam, mióta láttam Eni fejét. Hogy kire hasonlít. :lol: :lol:
Kittina! Pedig szokni kell, ti 3-at terveztek, ugye? :lol: Nekem néha ez az egy is háromfelé megy. :lol: Lili ma már nem nyűgös, ellenben nem eszik... :shock: Most megint a konvektor ajtalát nyitogatja kb. fél órája. :lol: Ez is az egyik hobbija. de a barátnőm fia tavaly ugyanezt csinálta, egy év van köztük. :lol: :lol: Biztos ez is egy fejlődési lépcső :lol: :lol: Ja, amúgy tudja ám a csipeszfogást!!! Két ujjal olyan édesen szedegeti fel a kölesgolyót...... papírfecnit, szöszt. :oops: :oops: :oops:

KépKép
pedina
 
 


Nem az a gondom, hogy kell neki a kenőcs, hanem az, hogy minek ír fel egy nagy dobozzal 1200-ért, amikor nem fogy el 2 hét alatt. Ha nem múlik el, akkor úgyis íratni kell megint. Szóval szerintem mivel kicsi a terület, ezért bőven sok lenne a fele is. Így fizettem volna 600-at, majd 2 hét múlva ismét 600-at. így meg 1200 és majd 600. Csak ennyi a gondom. Eddig mindent megvettem Marcinak, amit a doki írt. Nyílván, de ez tényleg felesleges, mert csak ki fogom dobni. Amúgy a sudocreme nem nagyon használt.

Edina, te mióta vagy szőke?? Eddig minden képen barna voltál. Legalábbis amit én láttam.

Gyermekem ma délután kissé nyűgös. Nagyiék nem betegek, így el vannak tíltva a gyerektől!

Nekem elég nagy esélyem van ikrekre. Családbn az ikreknek az unokáik között mindig van iker, Robi családjában is vannak. Mivel anyukám iker nekem és a tesómnak is lehet. Tesóm átpasszolta nekem a lehetőséget! Míg Marci nem volt meg úgy gondoltam milyen jó lehet. De rájöttem, hogy annyira talán mégsem! :lol: :lol: :lol:

Kép
tokajkincse
 
 


Nálunk is van esély az ikerre,mert az Imi nagymamájának két pár iker testvére van. :oops: :oops: :oops: Én nagyon szerettem volna régebben ikreket,de Lili mellett -aki viszonylag jó gyerek- rájöttem, hogy bőven elég egyszerre egy! :lol: :lol: :lol:

Remélem, hogy sikerül majd olyan frizurát kitalálnunk ami nem lesz asszonyos! :oops: :shock: :D De a mostaninál biztos jobb lesz,legalábbis addig amíg így hullik.Lehet, hogy először csak félhosszú lesz, majd meglátom azzal, hogy boldogulok.Na,de van még néhány napom kitalálni. :mrgreen:

Edina,nehéz elhinni tényleg rólad, hogy szőke lettél! :D :D :D Volt már máskor is szőke a hajad?

KépKép
editmaci
 
 


Edit, kis segítség ahhoz, hogy meggyőződj afelől, miszerint rövid haj nem feltétlenül asszonyos.
Meg Ryan, Ashley Judd, Reese Witherspoon, Angelina Jolie. Ezért mondom, hogy vágástechnikán múlik.

Orsi, a sudocrem elég makacs ekcémás foltokat is eltüntet. Fontos, hogy a terület szárazon legyen tartva, de soha ne száradjon ki a bőr felülete. Csak azért ajánlottam részemről, mert teljesen ártalmatlan, míg a legtöbb speciálisan ekcémára való kenőcs szteroidos, ami többek között a bőr elvékonyodását is okozhatja. Vigyázzatok vele!
vbea
 
 


na, túléltem a két kölköt. a másfél órából kettő lett, de szerncsére a "kölcsön" gyerek bealudt, nemúgy zsombi. ;) csináltam róluk fotót, ahogy a játszószőnyegen nézik egymást. nem tudták még szerintem hova tenni, hogy mit is látnak ott, és hogy valaki más is lehet akkora, mint ők. édesek voltak együtt. persze voltak húzós percek, pl. amikor zsombit ölben, gergőt babakocsiban ringattam szimultán! le a kalappal az ikres anyukák előtt!!! eddig is becsültem őket, ezután a két óra után, meg mégjobban fogom! pedig a hajlam a mi családunkban is megvan. eddig úgy voltam vele, hogy egy gonddal megvan a két gyerek, de most kb. 360 fokot változott a véleményem! az igaz, hogy hármat tervezünk, de már mondtam zsombinak, hogy üzenje meg leendő testvérkéinek, hogy szépen sorban, és főleg egyesével jöjjenek!

frizkó: Ashley Judd-ot sajna nem tudom hova tenni, de a többi nőcinek télleg jó a haja. nekem a meg rájené kifejezetten tetszik, valami hasonlót szeretnék, amúgyis hullámos a hajam.

k

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Sziasztok,jó reggelt! :D

Tegnap délután Lilinek nagyon jó kedve volt,mindenen kacagott amit mutattunk neki.A kisebbik sógornőm a csokis papírt zörgette neki,olyanokat sikangatott hozzá,meg kacarászott! :lol: :lol: :lol: Hihetetlen, hogy mi minden tetszik neki! :wink: Aztán kiderült, hogy a talpa csiklandós,de nem is kicsit! :mrgreen: Egész este azzal szórakozott Imi, hogy csikizte,ő meg hangosan kacagott hozzá.Először olyan furán nézett,gondolom nem volt ismerős érzés neki.Nagyon cuki volt :!: :lol: :lol:

Kriszti,akkor volt mit kipihenned :!: :?: :D Egyébként Emikéhez megyek majd. :wink:

KépKép
editmaci
 
 


sziasztok!

ne is mondd, edit. úgy beájultam este, hogy még. de gombócka ügyi fiú volt, mert csak 6-kor kelt. igaz, kettőkor át kellett menni hozzá megsimizni a hátát és megigazítani a takaróját, de akkor amúgyis felébredtem, mert pisilni kellett. aztán hajnalban negyed órát szopizott, és énekelve aludt el. be kellett húznom a két szoba közti ajtót :D :D
most kiköpte a cumiját és a hüvelykujjamat szopizza meg rágja. :) :)

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Nem tudok képet mutatni, mert Lili megette az USB kábelt- na jó, csak összenyálazta, így működésképtelen, de ez alapján készült az én hajam, és kb. ilyen. :lol:
Kép

És igen, máskor is voltam szőke. A hajam a rövid szőke, és a derékig érő fekete között (kb. 3-4 évenként ezeken a fázisokon megyek át) még szokott lenni félhosszú vörös is. :lol: De soha nem voltam rövid fekete, vagy hosszú szőke. :lol:
Lili is csikis, a talpán meg a bordáinál. :lol: :lol: Ja, meg a nyaka is. :lol: :lol: Megpuszilom a nyakát és visít. :lol: :lol:

KépKép
pedina
 
 


Tök jó ez a frizura!
Változtatni én is szoktam a frizuráimat,de nekem a szine mindig sötét.Volt már vörös,padlizsán,rövid,félhosszú,de a szőkét még nem mertem kipróbálni! :lol: Az eredeti szine sötétbarna a hajamnak,abba festettünk szőke csíkokat tavaly az esküvő előtt,de nem sokat. :wink: Most megint szeretném, hogyha egyszínű lenne, csak nem tudom, hogy ezeket a csíkokat befogja-e a festék :?: :oops:
Az én hajammal még az is baj,hogy elég vékonyszálú,nem nagyon van tartása! :? :( Lehet, hogy levágatom olyanra mint a Lilié,és egyforma, anya-lánya frizuránk lesz! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

KépKép
editmaci
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?