Új privát üzeneted érkezett!

Cool, és ki Petike? Talán nem ő Vilike? :shock:

Kép Kép
natasa1975
 
 


Vilike? Natasa, te mindent összezavarsz, Petike kérlek szépen Colombo reinkarnációja, remélem, most már világos...

Kép Kép
coolasa
 
 


Ja, Natasa asszem értem a logikád, de Petike akkor inkább legyen Camilla. Nos?

Kép Kép
coolasa
 
 

 
 

Mielőtt még belebonyolódtok a nagy talányba hogy hova tűntünk és kik is vagyunk valójában jelzem hogy itt vagyok, élünk és virulunk :lol: Hétvégén mindig van program, Mbá itthon van, sokat megyünk. Szombaton névnapoztunk, vasárnap 3 éves évfordulónk volt, tegnap volt 2 éve az eljegyzésünk, szóval nekünk tényleg hármas ünnep volt :wink:

Köszönöm a köszöntéseket!

Tegnap majdnem belefutottunk a tutiba :shock: Elmentünk a budai alsó rakpartra megnézni a nermzetiszínű molinó-lobogó kiállítást. Ilba, megint nagyon közel voltunk ám! Margit híd... Rengeteget sétáltunk, Petike jót aludt, isteni volt. Tervben volt még a szabadtéri kiállítás, ahol harckocsikat meg miegymást lehetett megnézni (bár én már sokszor ültem ilyenben, mégis jó program lett volna). Vmi miatt meggondoltuk magunkat és a dunaparti téma után hazaindultunk, át a Margit-hídon, végig a körúton. A körút egy része már akkor le volt zárva, mi azt hittük, hogy a naggyűlés miatt. Aztán itthon láttuk a tv-ben, hogy mekkora cirkusz volt egész nap. Szóval mi ültünk a Duna egyik oldalán, a Parlamenttel szemben, odaát meg ment a dzsihád... :shock: És tényleg nem tudom, hogy mi miatt gondoltuk meg magunkat a többi progival kapcs.-ban. :shock:

Subway rajongók!!! Van az Oktogonnál is, a Meki mellett, ezt szombaton láttam!

IKEA hánykor?????? Már előre készítem a bendőmet holmi húsgolyóra, Daim-tortára és egyéb nyalánkságokra :lol:

Kép
mancs
 
 


Na mi van????? Eddig hiányoltatok, mostmeg sehol senki????? :cry:

Kép
mancs
 
 


Ezt még a jelenlegi és leendő szendvicsimádóknak:
http://www.eszemiszom.hu/m.asp?D=EE&R=26961

Kép
mancs
 
 


Lányok, asszonyok. Akkor a csütörtöki ikea időpontra tegyétek meg tétjeiteket. Részünkről kb 12-re érnénk oda. Továbbra is javaslom, hogy akár 11, akár 12 a kezdési időpont, a pontosan érkezők csak 10 percet várjanak az előtérben, és aztán egyenesen fel az étterembe. Bubek, az éttermet megtalálod, lesznek kitéve mindenféle furfangos jelzések, hogyaszongya "étterem" és egy nyíl a megfelelő irányba. Bízunk benned. :wink:

Kép Kép
coolasa
 
 


Nekem jó a 11 és a 12 is, szóval többség dönt, illetve Bence, hogy mikor lesz álmos, hihihihi :wink:

Mancs, még időben érkeztél, úgy látom. :)
Vendég
 


Eszti feladat teljesítve :!:

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


Hahó csajok!

Coolasa,

nem tudom, a többiek számára mi lehet lázítóbb, a Te napi (és éjszakai) programod leírása Jedi-babával, vagy egy otthon is beszerezhető fagylaltkehely fényképe. Gondolkozz el ezen, légyszíves. :roll:

A késni szándékozó IKEA-talisoknak azt merészelem javasolni, hogy ők 3/4 11 vagy 3/4 12-kor találkozzanak, így mindenki egy időben érhet oda.

Mi most végeztünk a töltött káposztával, úgyhogy megyünk ismét nyakunkba venni a festői Siegent (és bevásárló központjait).

Üdv.
Antivagyok

Kép
Kép
antivagyok
 
 


Vuka, istennő vagy. Komoly????? Ha ezt az uram megtuggya, nagyon fog örülni!!! :) Szóval hála Vuka istennőnek!!! :) :) (és itt most hajlongok is) Mennyit sikerült venni?
Majd találd ki, hogy csütire hogy vigyem a lovettát, euróban, vagy forintban, okesz?
Vendég
 


Antivagy, sajnálattal konstatálom, hogy te nem érted a késés lényegét, és a benne rejlő szépségeket. Akármilyen időpontot megbeszélhetnénk ugyanis, mindig ahhoz képest késik az ember 25 percet. De úgy látom, ez nemhez kötött. :wink:
A napi programleíráshoz meg csak annyit fűznék hozzá, hogy nana! Élénken él em,lékeimben még nejedistennő elbeszélései alapján az a kép, amely szerint Petra egy tündér, és éjszaka csak elvétve ébreszti a relaxáló szülőket, mialatt mi többi frissanyukák éjjelente 3-4x kelünk optimális esetben. Oké, ez már néhány hónapja volt, de ilyen az élet, kegyetlen, egyszer fenn, egyszer lenn. :wink: De mivel te előrebocsátottad, hogy nem szoktál viccelődni, igérem, nem teszek említést többet napi időbeosztásunkról, hogy ne froclizzal családotokat, bár eddig sem ezzel a szándékkal tettem, inkább csak mivel ez egy babásmamás fórum, de akkor majd keresek más idevágó témát, úgymint Mancsék keresztneveinek további analizálása, stb.. :wink:

Kép Kép
coolasa
 
 


OK, akkor mi is olyan 11 körül érkezünk. Ez Petike alvása, vmint a forgalom függvénye. Én valszeg azt a taktikát fogom választani, hogy előtér, és telefonálok, hogy ki van ott. Mert ha pl. vki utánunk 5-10 perccel érkezik, inkább megvárom :wink:
Ki jön csütörtökön? Eszti, Natasa, Coolasa, Vuka, Bubek... és még? :roll:

Petike már megevett majdnem egy egész kártyanaptárt :shock:

Kép
mancs
 
 


Cool, azért a néger kisfiút a vonalzódról már átcserélhetnéd valami Nokihoz hasonlóan bájos, kedves kislánnyá. :)
Vendég
 


Coolasa,

de látom, pontosan úgy értelmezed Te is a késést, ahogyan mi. Márpedig, ha Te a megbeszélt időponthoz képest 25 perccel korábbit írsz a naptáradba, majd ehhez képest késel 25 percet, akkor minden rendben. Nemde?

Petra most vágott be egy nagy adag banános szilvát, de tevékenyen részt vett az elkészítésében is:
Kép

Azt anya rájött, hova ez a nagy étvágy: szopi-idő volt! :lol:

Így jártak.

Üdv.

Üdv.
Antivagyok

Kép
Kép
antivagyok
 
 


Eszti, ez egy vadiúj néger kisfiú, az előző más ruhában volt kéhlek alássan...

Mancs, meglehetősen kreatívan értelmezed a változatos étrend fogalmát...

Kép Kép
coolasa
 
 


Antivagy, nem jó! Türhető a memóriám, és emlékszem rá, mért írtam fel 25 perccel korábbi időpontot a naptáramba, és ezt mihhez képest kell érteni..... (mielőtt új ötleteket dolgozol ki megmentésünkre elárulom, hogy igazából nem szoktam késni, a múltkor azért esett meg, mert Noki még aludt indulásidőben..)

Kép Kép
coolasa
 
 


Csüt-ön megyünk. Én azért nem kajabálok, mert elvileg mind1 mikor megyünk. Max késünk ha Szonja vmi egetrengető dolog miatt pont akkor alszik. Telefonom viszem :oops: Most komolyan :!:
Cool, az néger gyerek? Én azt hittem csak sütőtököt evett :P

Voltunk sétálni. Bazi meleg van. Szonja megvizsgált pár őszi falevelet majd mikor enni készült őket gondoltam inkább banánra váltjuk idefenn.
Most kiabál, mert minden újságot leszedett és lenn már nem annyira érdekesek :evil:
N.

Kép Kép
natasa1975
 
 


Mancsi,
nagyon optimisták vagytok, hogy egyáltalán bemerészkedtetek a városba tegnap. :roll: Titeket meglepett, hogy balhé volt?...

Elmesélném, hogy ma mit csináltunk, de inkább képregény formájában kapjátok!

Livi, aszondod fincsik a játékaid? Akkor együnk!
Kép

Ez a narancssárga golyó olyan szép, hogy csakis a FŐNÖKÉ lehet!
Kép

Na végre, hogy fel méltóztattál ébredni, megyünk a játszóra!
Kép

Arrébb kéne tolni a gyerekeket, takarják ezt a szép kőasztalt...
Kép

Livi, a te anyukád nem fényképez?
Kép

Mennyivel jobb póráz nélkül!!!!
Kép

Kié ez a sok dedós vacak? (Háttérben Szilvi repked)
Kép

ÁÁÁÁÁ! Szilvié nem lehet, ő már olyan szép nagylány!
Kép

Akkor biztos ezé a kis ... Livié.
Kép

Tudod mikor kapod meg a lasztámat ezek után!
Kép

Szóval így. Gyerekek ügyesek voltak, ettek, aludtak, aztán játszóztunk. Beni olyan aranyos volt! Tök jó kedve volt, mászkált, dumált, megnézegetett mindent. Apuka egy kicsit hazavágta az eddigi súlyvesztését, dehát ez van. Pizza vagy palacsinta? Palacsinta vagy pizza? Végül mind2 győzött. :lol:
Játszón csatlakoztak Szilviék is, sőt, Vaníliának is írtam sms-t, hogy jöjjenek le, de Kisújszállásról nem értek oda időben, így nem találkoztunk...

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Sziasztok!

Hát igen, ma csajozni voltunk, megnéztük Asszony játékait, a játszóteret ahol játszani szokott és Szilvi barátnéját is. :D

Nagyon-nagyon fini palacsintát és pizzát is ettünk. Fogyókúra hajjajj! :lol:

Beni tényleg a jobbik arcát mutatta :lol: , na azért annyira nem, hogy egyen is, de Livicsek könyve szerencsére lekötötte pár percre, így valamennyi csak lecsúszott.

Enyém képregény:

Gyere Beni, megmutatom a játékaim!
Kép

De rendes vagy, akkor adok egy puszit.
Kép

Na most kinyitom ezzel az izével is a szekrényt.
Kép

Húúúúú, miket tud ez a pasi!
Kép

Tényleg én kiabáltam fel Livit???
Kép

Fel kell már kelnem?
Kép

Ébren van mindenki! Mehetünk!
Kép

Livi! Most csinálj úgy, mintha Te szeretnél csúzdázni, ok? :lol:
Kép

Ez az! Ugye milyen jó?
Kép

Barátok.
Kép

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


(Natasa, sürgősen össze kell nekünk is hozni a csepépházban egy találkát, amire legfeljebb még Mancsot, Jumamot, Vukát stb hívjuk meg, mert ezek itt 2ten családilag klikkesednek!! Úgy képzelem, hogy meghívjuk még a csepépházba Ilbát és Gabust is, és majd jól szóvaltartjuk őket, és akkor nem tudnak klikkesedni. Bosszúállásban nagyon jó vagyok!)

Kép Kép
coolasa
 
 


Konzekvensen csepép, vagy véletlen????

(klikkesedők, jók a képek! :))
Vendég
 


Peszti, v-é-l-e-t-l-e-n. Csak úgy, mint bármi, amit írok.

Kép Kép
coolasa
 
 


Gabus:
jóóóóók a képek. azért elképzeltem, hogy ha én csináltam volna, amit te, én biztos beszorulok a csúszdába :D :twisted: :lol:


Ilba:
ne aggódj, Gergő is ugyanígy vagy még ennyire sem eszik. A felnőtt kaja bűvöletének is vége :twisted: most az van, hogy csak azt eszi meg, amit ő maga tehet a szájába kézzel. Na most ez ugye sem a levesre, sem a főzelékre nem illik. Lehet hogy a gyerekem májas kenyérkéken fog felnőni :oops:
Vendég
 


egyébként kár, hogy senki nem lakik errefele Újpesten. Ott ahol a ringató van, van egy baba-mama klub, féléves díja 1000 Ft aki azt befizeti reggel 9-18-ig korlátlan ideig igénybe veheti a játszóházat. Szvsz az lenne az igazi, csak hát ugye a város másik végén van...
Vendég
 


Tücsi, őszintén szólva nekem nincs messzebb gondolom, mint a Bubek lehetőség... én már azért is 40 percet buszozom, hogy bejussak az örsre tudniillik. Nem beszélve Jumamról, aki még kijebb lakik, bár boldog kocsitulajdonos, abba meg belegondolni sem merek, hogy Natasa veresről hogy fog velünk mitingelni.

Kép Kép
coolasa
 
 


Hahó

Röviden vázolom a mai történést:

1. A C&A-ban zoknit válogattunk apának

Kép

2. Az esővédő elveszi a kilátást, de a problémát kreatívan orvosoljuk

Kép

Amúgy ma is sikerült egy fél fizetéstől megszabadulnunk, nem tudom hogyan csináljuk 5 nap vásárlás után. :shock:

Végül, egy kvízkérdés: melyik budapesti pláza hasonmását látjuk a következő fotón (ma készült a lakásajtónk előtti függőfolyosóról)?

Kép

A helyesen válaszolók között a csütörtöki IKEA-talin meglepi ajándékot sorsolunk ki.

Üdv.

Üdv.
Antivagyok

Kép
Kép
antivagyok
 
 


Sziasztok!
Naggggyon tetszenek a képregények!
Tücsi, de jó látni téged is! Pénteken ismét csak üdvözöljük egymást? :? A koraira mentek?
Cool, igazad van, meg kell bosszulni ezt a klikkesedést! Gyere el hozzánk, csinálunk f.sza képeket a nagy rumliról meg ahogy habzsolják a kaját a gyerekek. Aztán a szupi játszótéren összefutunk mondjuk a két sráccal meg a mamákkal /Eszti, Mancs/. A végén egy fotó, ahogy a franciaágyban durmol minden gyerek mi meg isszuk Mbá koktéljait /csak hogy lássa, hogy nem vagyok feledékeny/ és kacagunk nagyokat :D Mi leszünk a legtutibb klikk a világon. Na? :lol: Ja, és meghívó kell majd hozzánk is mint a wiw-re :!: Bezony.

N.

Kép Kép
natasa1975
 
 


Anti és Családja!
Nem válaszolok semmilyen kérdésre, sőt! Bojkottálom az összes hsz-eiteket! :evil: :twisted:
ITTHON NEM LEHET ZOKNIT KAPNI???????????????????????????
NA!

Figyi Mindenki!
Tennék fel az iwiw-re Livi profiljába talis képet, olyat, amin kb. mindenki rajta van. LEHET? :)

Tücsimami,
látod milyen sok hely van még mellettem a csúszdán? :wink:

Ja, Livi azt a rulez pulcsit Ilbáéktól kapta! Sirály!!!!

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Abból a meghívóból néha nekem is küldjetek!! Nekünk jut 2 fiúcska is, Marci és Görgő!!!
Tücsi, Újpestről Ikeába te 2 átszállással el tudsz jönni, nem? Pólustól megy oda valami, úgy tudom. Ti nem jöttök holníp?

Mi megyünk, bár nálunk sosem lehet tudni, de remélem nem jön közbe semmi. Majd úgy csinálom, hogy mikor Julcsi reggel 6 körül ébredezne, nem kap rögtön cicit, hogy ne aludjon vissza, akkor 9kor már megkezdi a délelőtti alvást és délre oda is érünk. Persze, ha őő is így akarja. :?

Holnap megyek OEPhez, Teve utcába, GYEDet intézni, nem volt valaki mostanában, hogy mennyien vannak?

Képek: Klikk :P :P nagyon jók, Vuka a ti képeteken szerintem az Árkád másolata :wink: van! eltaláltam?

Julcsi már eszik babánt. És ettől férgeset kakil :shock:
Na ez így ebben a formában nem igaz, de mikor Zsozsó ennyi idősen először kapott banánt és kikakilta a végterméket, rémülten hívtam fel a védőnőt, hogy jajistenem, férges a gyerekem!!! Mondták vigyem le a pelenkát, aztán épp hogy meg nem simogatták a fejemet, hogy jóóóóóóóóóóól van anyuka, semmi baj, ilyen lesz a gyerekben a banán :roll: ! A kis rostok ott tekeredtek :oops: :oops: :oops:

Ja és az, hogy eszik, túlzás egy kicsit, egyelőre azt hiszi, hogy mikor a kanállal közelítek, össze kell szorítani a száját :roll: . Néha kicsit enged rajta, és akkor sikerül valamennyit belétuszkolni. Lehet, hogy nálunk genetikus a gyerekkori rosszulevés? most nem látszik, de állítólag én is nagyon válogatós voltam meg az apájuk is. Pedig úgy terveztem :oops: , hogy Julis mindenevő lesz. :?
jumam
 
 


Gabus, erre nem kellett volna felhívnod a figyelmet, látjuk mi is, hogy mennyi hely van melletted a csúszdán :twisted: :twisted:

Egyébként ezeken megint a saját lányodnak nézel ki :wink: !!
jumam
 
 


Zsódajumam,
én azt úgy értettem, hogy annyi hely van ott, hogy Tücsimami gond nélkül elférne rajta.
Bizonyítéknak itt van mindjárt Timi, aki le szokott csúszni rajta. :wink: És ő teljesen normál testtalkatú, de 2× akkora mint én, és elfér rajta. Na, azt is érdemes lenne látnotok! Feltuszkolja szegény Szilvikét a csúszda lépcsőjén, ő megy utána, aztán fentről előre engedi, hogy nesze gyerek, repüljééé a vakvilágba én meg szépen lelibbenek utánad! :twisted:
(Ez persze csak vicc, Szilvi nagyon ügyesen leereszkedik, miután az anyukája óvatosan elengedi a kezét. Csak kicsivel írom, hátha nem olvassátok el.) :twisted:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Zsódajumam,
várjál, ha én vagyok a lányom, akkor Livi kicsoda? :shock: :lol:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Gabus,
a testvéred!! :shock: A párod meg az apád :oops: !
jumam
 
 


Jumam, ugye a holnapi ikea alatt igazából a csütörtökit értetted, amikor bíztatod Tücsit a csatlakozásra? Csak azért szólok, hogy nehogy nélkülünk duhajkodj ott az étteremben.... vagy én értettem félre, és holnap van a tali?

Kép Kép
coolasa
 
 


iiiiigen, elvileg mehetnék csütörtökön Ikeába, de már csak két hetünk van a költözésig, és annyi minden teendő van.... ráadásul mi naponta csak egy programot tudunk csinálni, mert különben kidöglünk. így is a gyerek már úgy ül a Bricostore tologatós kocsijába, mintha a 2. babakocsija lenne :oops: szóval a csütörtököt még nem tudom

Bubek:
már biztos nem megyünk Törpike klubozni, holnapra gázóra átírás a feladatom :(

képzeljétek, nem is mondtam, hogy romániai emberek dógoznak nálunk (ezek kőművesek, burkolók) ez nem is olyan különlegesség, de nem ám erdélyiek, hanem csángó magyarok.... sokszor alig értem mit mondanak :oops: nagyon tisztelettudó emberek, csak szeretik az itókát :cry: amikor megjelenek, mindig mondják hogy megjött a főnökasszony, most kapják a letolást :lol: Persze ez nem igaz, mert én a festőket egrecíroztatom, Peti az ő főnökük. De hát ő sosem szól semmiért, pedig volna mit... (na mindegy nem is írom tovább, mert megint rámjön a dühöngés :roll: )

Gabus:
deeeeeeeeeeeee, az én hátsóm oda tuti beszorul :mrgreen:
Vendég
 


ja, persze, csütörtök :oops:
Cool, nem akartalak félrevezetni ám :oops: (vagy igen??) :wink:
jumam
 
 


na ma szófo.ásom van :D
ma séta közben elaludt a gyerek (az új babakocsijában mérhetően többet alszik), amikor már eluntam a tologatást, bementünk a saját játszónkba (tudjátok nekünk zárt saját játszótérünk van, ahova csak a házlakók tudnak bejutni) ott leültem egy padra, gyerek alszik, közben 4-5 10évforma kölekecske labdázik. Engem nem zavartak, gyerek aludt, aztán felébredt még kicsit hintáztunk, aztán felmentünk. A lépcsőházban elkap egy 50 körüli fószer, hogy miért nem szóltam rá a gyerekekre, hogy nem szabad labdázni. Mondom engem nem zavartak, de én különben sem fogok egy nekem idegen gyereket sem b.szogatni. Mondom neki, hogy ne nekem mondja, mondja az anyjuknak. Na lett egy kis vitánk, a végén már 1 emelettel feljebb voltam, de még mindig üvöltözött utánam, hogy én órákig lenn voltam, mégsem szóltam rá a kölkekre. Mire bejutottam a lakásba jól bepöccentem.
1.
világéletemben utáltam az öregeket, akik mindig a játszó gyerekekre üvöltöznek
2.
akkor minek csináltak játszóteret,csináltak volna virágoskertet a zárt udvarban
3.
meg különben is mit foglalkozok már én ezzel, mindjárt elköltözünk
Vendég
 


Jumam, nem, nem akartál félrevezetni.
(próbállak a helyes morális útra terelni, hihi)

Kép Kép
coolasa
 
 


naaa, szevasztok, megyek alunni, tegnap negyed 2-ig a tévén lógtam, meg izgultam, hogy ne legyen már nagy balhé. a finálét meg már nem volt erőm kivárni, pedig már nem sokat kellett volna.
pussz, joccakát nektek
most meg azért izgulok, nehogy Noki felébredjen éjszaka, hagyja már szegény anyját is pihenni :? :wink:
jumam
 
 


Ugye Noki, jó kislány leszel végre ma éjszaka??
jumam
 
 


Mindjárt kifejtem, mennyire is édesdeden aludt Noki ma éjjel (bitos nagyon izgultatok). Ja, mégsem teszem, felelőtlen ígéretet tettem Antivagynak ugyanis arról, hogy tapintatosan kerülöm majd a témát.
Lányok, rájöttem ám, hogy mi csak akkor tudunk ikeázni, ha megint van olyan, mint Vuka esetében a múltkor, aki gyermekét már etetőszékben eteti az étteremben, és akkor esetleg kölcsön adja azt Nokinak fél órára.... (ő még nem ül, ölben sem szoktam hosszú félórákig, ellenben enni /majdnemfekve/ azért szokott..... nehéz gyerek)

Kép Kép
coolasa
 
 


.... mármint a gyerek kocsit kölcsön, nem a gyereket, az majd egy következő lépés lesz....

Kép Kép
coolasa
 
 


Sziasztok!

Bocsi, hogy így bepofátlankodom, csak egy kérdésem lenne. Most tervezek menni az első Istvános tanfolyamra (ha jól tudom, szerdánként van 3-tól 4-ig), és csak azt szeretném kérdezni, hogy nem tudjátok-e véletlenül, hogy a kórházon belül merre van? A nőgyógyászaton hátul az is?

Köszi a választ előre is,

winnie

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Coolasa, ha Bence kocsija megfelel, akkor szívesen kölcsönadja Nokinak, mert Benyó már olyan nagyfiú (ezt csak azért, hátha Nokinak megjön a kedve Benyóhoz), hogy szépen ül az etetőben.
Egyébként ma Bence is fél 8-ig aludt. Biztos érezte, hogy én éppen egy klassz tengerparton találtam egy marha jó telket, és épp Petit izzítottam, hogy épíkezzünk............ :roll:

Tücsi, de jó, hogy írtál sokat. Egyébként az utolsó hsz-sal egyetértek. Amikor gyerek voltam, tök sokat fociztunk, kiütőztünk a ház mögötti placcon, ahol voltak a garázsok. Állandóan ránk szóltak az öregek, hogy ne labdázzunk, mert marha hangos, ahogy nekiütődik az ajtóknak. Ja, igen, biztos inkább tévézni kellett volna otthon hétvégén, míg kint süt a nap. :wink:

Natasa, tetszik, amit felvázoltál!!!! :) :wink:
Vendég
 


Winnie, nem pofátlankodsz, hisz a topic neve mégiscsak az, hogy István kórházi élmények. Igen, ott van, ahol a szülészet, ha szemben állsz az épülettel, akkor balra tőle van egy épület, asszem amúgy ebédlő, ott van. :)
Vendég
 


A tengerpartosat álmodtam.....
Vendég
 


Peszti, én azt álmodtam, hogy csörög az ébresztőórám..... és tényleg. Akkor szerintem a tiéd jobb, még úgy is, hogy félbeszakadt.
Köszönjük a kocsifelajánlást, és egyben jelzem, hogy elképesztő, hogy csak kb 3 hét van Benyó és hokedli közt, és ő már milyen biztosan végez olyan barbatrükköket is, aminek Noki még a közelében sincs, pl ülés.

A múltkoriban olvastam, talán itt a neten a porontyon(?), hogy mennyire fontos a későbbi alvási szokások kialakulásában az, hogy a gyerek babaként önállóan tanuljon meg elaludni. És ez kihat majd a felnőttkori szokásokra is, tehát hogy minden külső segítség nélkül menjen az elszunnyadás, nemtudom, a cumi minek számít e téren, de mindenképp szopi nélkül, tehát ne az legyen, hogy a baba elalszik anyukán, aki becsempészi őt az ágyba. Ami azért elméletben könnyebb mint gyakorlatban megvalósítva, tekintve hogy az anya már annak is észvesztően tapsikolva tu örülni, ha gyermeke elaludt, a-k-á-r-h-o-gy.

Winnie, igen, ahogy Eszter is írta, tehát mész-mész a szülészet épülete felé, és közvetlenül mielőtt elérnéd, van balra egy modern épület, ha jól emlékszem vörös, ami személyzeti kantinként üzemel. Na ott fel 2-3 lépcsőn az ajtóig, majd fel az emeletre, ahol már látod a nagy éttermi hodályt, székekkel, asztalokkal.... ha nem igyekszel, csak asztalokkal, mert a székeket addigra elfoglalták borzasztóan várandós apukák, akik meg vannak róla győződve, hogy a saját feleségükön kívül más egyszerűen nem várhat gyermeket, így le sem akar ülni... :wink:

Kép Kép
coolasa
 
 


Cool, akkor nálunk nagyon nincs jól ez az elalvás, mert Bence szinte mindig cicin alszik el, mert hogy újszülött korában az esti vacsi után mindig elaludt, és hát én gonosz anya nem ébresztettem fel, hogy utána magától elaludjon.
Tudom, hogy nem ez az ideális, dehát szerintetek mit lehet tenni az ügy érdekében?
Mert én meg máshol azt is olvastam, hogy teljesen természetes, hogy a csecsemőnek segítségre van szüksége az elalváshoz, és később ezt majd kinövik. :roll: :roll:
Én egyelőre mostanában annak örülök, hogy már két hónapja is Bence végigalussza az éjszakát.
Vendég
 


Eszti, szerintem összecsiszolódás az összecsiszolódás alakít ki sokmindent, nem pedig mi magunk. Értem ezalatt azt, hogy lehet, hogy pl Noki az ért tud magától elaludni, ha álmos 2 percen belül, mert élete első 4 hétében (én egy pillanatig sem kértem/kaptam külső segítséget) sokat sírt éjjel és napközben is, az utóbbi volt a megterhelőbb, mert így nappal sem tudtam pótolni a kimaradt alvásos órákat. És volt néhányzor, hogy egyszerűen átköltöztem napközben a másik szobába, hogy aludjak kicsit, és ilyenkor hagytam fél órát is sírni (vagy csak ennyinek tűnt?) nem pedagógia célzattal, csupán túlélési vágyból. Talán ez fordult javára? Nem tudom, csak azt, hogy a kisbabákkal kapcsolatos tudományágak a legbiztosabb megélhetési forma, mert soha nem fogja a szakemberek bölcs állításait az alany megcáfolni :wink:

Kép Kép
coolasa
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?