Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Tegnap este jöttem volna, de nálam szar volt a babanet. Ez az én formám.
Annyi eszembe jutott, hogy nem tudom, de vki kérdezte a fagyasztót: tetszik. Öcsém beletette a szobahőmérőt, és mért benne -9 fokot...az ugye fagyasztónál kevés. Öcsém mondja, hogy szerinte mér lejjebb is, na erre betettük a levegőhőfok-mérőt, na az rögtön -21 fokot mért! :D Két év gari van rá, de ha visszaküldjük a mellékelt kérdőívet, akkor adnak még +3 évet, szóval szvsz megérte az árát.

Encus, látom, Te is csatlakoztál a távozókhoz. Én spec. ezt nagyon sajnálom. Ez van...

Szilvi, neked jobb ott...ezt kell elviselni.

És nem lelkizni akarok, de szerintem ez nem fer...elköszönni és lelépni. De ez mindenkinek a szíve joga!!!!

Amandi, grat. a második oltáshoz, a "mellékhatások" miatt ne aggódj, Peti mindhárom oltásánál hőemelkedésben "szenvedett".
Én egyelőre semmi reklámozott gyógyszert nem vettem Petinek...valahol igaza van a gyógyszerészeknek, hogy bedőlünk. Nekünk bőven elég a kúp, amit felírt a doktornéni. :D
A mi téli zsákunkon sincs lyuk, asszem, de ha ráadom, szerintem kizippzárazom, mert Peti állandóan mocorog, és már törpének is utálta a zsákot...szóval nem lesz gond. Kabátunk nekünk is van, és a férjem pénteken hozott egy kicsi mellénykét, ami ugyan 92-es, de jó a fiunkra, és legalább a derekát is védi.

Nyanya, akkor kalandos volt a kirándulás! A tökös sztori nem semmi... De legalább a család pihent, ha már neked nem sikerült...mondd meg a férjednek, hogy jövőre azért vezethetne Ő is (értsd: van egy éve, hogy jogsit szerezzen). :)
Ilyen értelemesen varrt ruháink nekünk is voltak, de anyósommal szétszedettem és elvittem patentoztatni.
Látom, azóta már "pihentél" is, szuper!

Pil.: én nem veszek kimondott overállt. Van jó vastag kezeslábasunk kettő is, és van egy zsák is. Kap alá rendes öltözéket, takarót, nem fog fázni, az ziher. A bnőm az övékét most mutatta, az kétrészes, van hozzá egy kantáros naci és a kabát, na meg lábvédő és kézvédő. Szerintem Amelinek is kényelmesebb lenne a kétrészes.

Marcy, nálunk van nyitva bolt! Törvényileg lehet, csak a tulajnak kell a pult mögé állnia, alkalmazott nem lehet ott. :) De mi nem megyünk, tegnap és tegnap előtt bevásároltunk, ami kellett.
A vásárlásról jut eszembe, anyummal voltunk tegnap, és épp amikor bent voltunk a Tescoban, akkor raktak ki utolsó darabos játékokat. Vettünk egy Playmobil csörgőt és egy ugyanilyen rágókát 500 Ft/db helyett 150 Ft/db áron.
Jó lehet, hogy van kivel játszanod. Nekem max. az öcsém maradna, de ő (is) állandóan a gép előtt ül... A férjemmel meg nem lehet ilyet, tavaly (és tavaly előtt) télen is úgy volt, hogy ő az autómakettjeivel bíbelődött én meg az 1000 db-os puzzle-okkal.

Reni, hááááát az én férjem rengeteg édeset eszik, de emellé kocadohányos. Igaz, ez engem nem zavar, mert itthon, és mellettem nem cigizik...szóval csak akkor gyújt rá, ha dolgozik, de akkor se szív sokat. Na meg, ha leszokna, felszedne egy rakat kilót, és így is fogynia kéne (ahogy nekem is)... :o
Én eddig még nem tettem Petit az erkélyre...én sétiztetem, vagy inkább az ablakot nyitom rá. A bnőm kitette a lányát egyszer-kétszer, de konkrétumot nem tudok, persze az tuti, hogy nem állt mellette őrt, max. ránézett 5-10 percenként. Egyébként baja nem lehet, ahogy Eszti írta, a mínuszok valahol még "egészségesek" is, és baci már nincs!
A lényeg, hogy odaértek a vendégek. Peti most jól alszik este, de újabban egy-kétszer ki kell venni, mielőtt rendesen elalszik, ha hajnalban nyöszörög, akkor elég neki odaadni a cumit, és paskolni a fenekét. Ma is vagy háromszor felkelt hajnalban, negyed ötkor én altattam vissza, de ez annyira sikeres volt, hogy nyolckor reggelizett a drága.
Ez a lavóros kép!!!!!!

Eszti, szerintem is nincs olyan, hogy ki ki miatt megy el innen. Mindenkinek a maga döntése, hogy jön-e vagy sem. Előfordult már nem egyszer, és elő is fog. Aki tud jön, mikor van ideje, legalább életjelet küld magáról, aztán meg majd lesz valahogy. Szóval írj bátran!!!

Katus, tényleg nem bírnád idegekkel. Igaz, én nem vezettem Bcsabán, mert itt szereztem meg a jogsit Szegeden, de a volt szobatársnőm ott tanult vezetni. Én amikor vezetek, mindig kiakadok, imádom, amikor a belső sávban sétakocsikáznak...pl., na meg amikor az öreg nénike-bácsika a zebrától 50 méterre "szalad" át 2*3 sávos középen villamospályás úton...

Yucatan, üdv közöttünk. Ha visszább lapozol, van egy tábla, ha szeretnétek Ti is bekerülni, priviben küldd el az adataidat (kor, lakóhely, mikor, mennyivel, hol született a baba, van-e testvér, ha igen, mikor született).
Látom, sikerült a kép és a vonalzó is. A neved alá képet, a profilban tudsz feltenni, oda kell a kép elérési útvonalát bemásolni, ahol az "avatar" felirat van. De látom, Nyanya megelőzött. :D A képet általában az ott megjelöltnél kisebbre kell kicsinyíteni, ami nekem van, az is asszem 60*45 pixel vagy valami hasonló, mert nekem is csak így sikerült beleszorítani a leírt 5 vagy 6 kbyte-ba. :)
Éjszaka az én fiam is felsír néha, de ő ezt kb. 4 hónapos korában kezdte, előbb nem csinált ilyet. Szerintem leszoktatni úgy sem tudod, mert vagy visszaaltatod, és Te is pihizel még, vagy nem, és ha esetleg felsír, akkor hagyod, vagy felveszed, megnyugtatod (és akkor alszik vissza). Szóval előbbi verzióval nyersz még néhány órát.
Egyébként lehet, hogy a pocija görcsöl be, vagy rosszat álmodik vagy abban az időben jön egy éber időszaka, és azért ébred fel.

Pogi, a mi vasárnapunk a szokásosan telt, és a mai se különben. Mi nem megyünk ki a megemlékezésekre, minket nem köt semmi...és a mostani politikai helyzetben lövésem sincs, mi várna ránk...szerintem szidalmazások hada (ami nem konkrétan minket, hanem az államot és főit érintené).

Macsek, jó ismerőseid vannak, hozták az enni-innivalót. Ha ilyen van, én is csak rágcsit szerzek be.

Bea, oltáshoz gratula. Nem is kell semmi egyébként, ha minden OK, de ahogy írtam, Petinek mindháromszor hőemelkedése lett, akkor adtam neki kúpot, hogy nehogy felmenjen tovább a hője, és belázasodjon.
Én nem vettem észre, hogy ünnepnapokon mások lennének az árak. Na meg nálunk már szinte csak mutatóban vannak olyan maszek boltok, ahol "maszek" áru van, vagyis nem egy boltlánc tagjai, ahol meg többé-kevésbé fixek az árak.
A lábrendbeszedésről: nekem se volt a múlt héten (és előtte sem) energiám borotválni, erre a férjem pénteken megszólt érte...pedig akkor ért haza!!!! Hozzáteszem, én előbb borotválom le szólás nélkül a lábam...neki meg az esetek 80%-ában könyörögni kell, hogy találjon már el a borotváig. :D
Remélem, az illetékkérlmetek hallgató fülekre talál! Egyébként az autóhitelek többségét is csak Cascoval adják ki...valahol igazuk van, mert ugye mi van HA????! Egyébként a mi lakásunkra egy évre valamivel kevesebb mint 10000 a biztosítás, szóval valahol egy viszonylag kis összeg.

Venczkone, Petinek van egy csomó kétrészes cucca, én mindig alá adok pl. egy kombidresszt, és akkor már nem fázik meg a dereka, mert védi a body.
Egyébként én épp most altattam el Petit, esküszöm többet alszik, mint 2-6 hetesen aludt. Én elaltatom a hasamon, és napközben a nagyágyra teszem, estére meg az ágyába.
Egyébként itt is akkor esik, ha ablakot pucolunk, vagy ha a férjem lemossa az autót, és nem teszi be a garázsba. :D

Na, jó hosszú lettem.
Holnap megy vissza a férjem Pestre dolgozni, szóval akkor elvileg (és ha a bnet is úgy akarja) esténként jövök.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Lányok!

38 fok felett van a lázam. Szerintetek szoptathatom Misit? vagy adjak tápit, és akkor vehetek be gyógyszert és közben fejjek, hogy ne apadjon el? Ő egyelőre csak kicsit szipog, de szerintem hőemelkedése van. Bár az lehet a fogügyei miatt is, még mindig nincsenek kint, csak az ínye duzzadt egy csomó helyen, és mindennel masszírozza a dudorokat. Az volt a legjobb, mikor a cumiját elvitte oldalt a szemfogig, és ki-be huzigálta a szájában.
Vagy esetleg szoptassam és hűtőfürdővel vigyem le a lázam?

Segítsetek!!! előre is köszönöm.

Próbáltam visszaolvasni kicsit,
Nyanya a tök story tök jó :-) és gratula az alváshoz, irigy-irigy!
Esztianyó, szerintem te régi vagy (visszaolvasgatok a fórum elejéről, ha tehetem), csak ritkán írsz :-) és ha új lennél, akkor meg tök jó, hogy itt vagy szerintem
Yucatan, üdv! Sári - anyám hogy örülne! ő ugyanis Sári babát szeretett volna, dehát Misi lett :-)
Overall - mi még akkor vettünk egy zsákká alakíthatót, mikor pocakban volt Misi, mert akkor volt leértékelve és nekem nagyon megtetszett. Szerencsére még egyelőre nagy is kicist, szóval ezt a telet kihúzzuk vele. Praktikus, eddig háromszor voltunk azzal sétálni.

Pussz,
Kata

Kép
wkata
 
 


Sziasztok!


Kata:szoptasd nyugodtan.A héten én is lázas volatm,és szoptattam.
Algoirynt szedtem lázcsillapítónak.
Sőt,amikor Alexa két hónapos volt,tüdőgyuszim volt,40 fokos láz,és akkor is szoptattam.Metkérdeztem a gyerekdokinkat,és ő mondta,hogy szoptassam nyugodtan,csak csillapítsam a lázat.
És nagyon sok folyadékot igyál,én a héten azon a két napon,amikor lázas voltam napi hat litert ittam meg.

Meg azért is jó ha szoptatod,mert akkor a szervezeted által termelt immunanyagok átmennek neki,és sokkal kisebb a valószínűsége,hogy ő is elkapja.

Jobbulást!

Niki
Vendég
 

 
 

Sziasztok,

Pogi: mi nem megyunk ki ilyen megemlekezos helyekre. Utalom a nagy tomeget.

Lementunk ma anyosomekhoz, utana meg setalni, a belvaros szinte teljesen ures volt! Kepzeljetek, anyosom meglepett minket 3 rud kokusz tekerccsel. A minap kerult a kezembe a receptje, es azon filoztam, hogy kerhetnenk meg anyosomat, hogy csinaljon nekunk. Hat nem kitalalta a gondolatunkat! :D :D :D
Ma akartam fozni ebedre toltott paprikat, es amikor a toltelekhez adtam hozza a rizst, akkor lattam, hogy tele van apro fekete bogarakkal. Dobhattam ki 1 kilo husit. :twisted: :twisted: Most varom, hogy kiolvadjon ami meg volt a melyhutoben. Mindjart nekiallok.

Kartyas baratok: nekunk mar 91 ota megvan ez a barati tarsasag, sot, meg a ferjemet is itt ismertem meg! Mi tarokkozni szoktunk, regebben jatszottunk nagyon sok masfajta jatekot is, de mostanraa tarokk kiutott minden egyebet. Szerintem ezerszer elvezetesebb, mint a brige.

Overall: tudom javasolni mindenkinek a bababorzet! Uj dolgokat is nagyon jo aron lehet venni.

Bea: az illetekhivatal biztos megadja a kedvezmenyt! Mi is megkaptuk, a felet elengedtek, es a masik felere kaptunk reszletfizetesi lehetoseget. Kell majd azt hiszem jovedelem igazolas, plusz ahanyan keritek a hitelt, annyiszor 2000 ft. Nekunk 1/2-1/2 a resztulajdon, szoval 4000 ft volt. :(

Labrendezes: engyantazni szoktam, de legutobb akkor volt idom ezzel foglalkozni, amikor Andris a 3 honapos oltast kapta. Nagyon ki volt utve, igy volt idom magamra. Mar ugy nezek ki, mint egy osasszony. :( Es nem csak a labam. :(

Ex: nalunk is most kezdi Andris, hogy sokszor felsir ejszaka. En eloszor azt hittem, hogy ehes, ki is akadtam, hogy ketszer kajalunk egy ejszaka, mert amikor mellre tettem, akkor keszsegesen jo nagyot kajalt! :) Aztan egyik ejjel megprobaltam a cumi-simi modszert, es bejott. En sem tudom, miert ebred fel.

Nyanya: irigy az ataludt ejszakaert. Azert jo lehetett! Kezdetben nalunk is igy volt, hogy1/2 10-10 kozott leraktuk Andrist, es 5-6 kozott kelt enni, es utana 9-kor evett. Sajnos ez mar a multe. :(

Megyek fozni, majd meg jovok, udv: Macsek

Kép

Kép
macsek7
 
 


Sziasztok !

Ma kalandos napom volt!
Anyós és a párom elmentek reggel, és Kolos rázendített nem akart enni sem.Meglátta a cicit és üvöltőt mint akit nyuznak.ű
Akkor lefejtem 140.et és eltettem a hűtőbe,MIRE ELKÉSZÜLTEM EZZEL elkezdett balhézni a gyerek, hogy éhes (kicsit beijedtem mert üvegből nem eszik soha)ráraktam a másik cicire és VOLT benne tejci és evett.
Utána apám(én csak Ubulnak hívom)felhívott van 5 percem készüljek eldobb a nagypapihoz és a Közösségbe mert megjöttek sz olaszok és hiányolnak!na volt nagy kapkodás(persze én tudtam nem érkezik olyan hamar mert ma katasztrófa a közlekedés a városban.
Aztán ebédidőben átjött a párom anyóssal a nagypapihoz!
Bőszen kérdezgettem tetszik e neki a lakás?:erre jól lehuzta KICSI (47M2) ÉS MILYEN FURCSA A CSEMPE MINDIG PISZKOS LESZ MERT NEMTUDOM MAJD TAKARÍTANI...(égetett terra cotta hullámos széllel szerintem vagány és szép...Többet nemkérdeztem tőle.

Ja és még eldicsekedtem neki,hogy a párom milyen szép sütis készletett vett nekem a Pluszban multhéten!!!Ti látátok milyen szép ,vett valaki?Ezt is jó lehuzta ,minek az és miért kőltünk ha frlújítunk??,
4000 ft 20 db győnyőrű elegáns darab,szerintem megérte.

Mától csak KESERVESNEK nevezem anyóst ez lesz a beceneve hahahaha !!!!!!!!! :twisted:

Aztán a párom hazahozott és visszament a Keserveshez dolgozni a lakásba :twisted:

Nemtudom m i van a babával de eddig mindig 23.00tól aludt reggel 07.00ig és egy hete mindig felkell az éjjel vagy 05.30 és enni kér!!!!Pedig milyen jó volt nagyokat aluszkálni!!!!


Nekünk olyan babakocsink van (greco quatro tours a neve talán)amibe belepattintom a hordozott és abba csücsül a gyerek.Ezt használjuk kicsi kora óta tehát mi lábzsákot nemteszünk fel pedig van!!

!!!!!!!!!!!Ha van valakinek valami jó kis körtés süti receptje az küldje el nekem privibe(ne untassuk a többieket)mert rámrohad a körte a párom nem eszi meg gyümi formában engem meg felfújt mert Kolos sírt tőle
köszönöm

Kép
beataa
 
 


Hellóka!

Csak bejelentkezem, nemsokára írok normálisan, csak a kedves férjem csinált új képet, azt megnézem.

KépKép
KépKép
colett77
 
 


Sziasztok!

Nyanya: küldtem mailt a képpel, amit légyszi kicsinyíts le!

Ági: küldtem privit Sári adataival!

Ma vendégségben voltunk barátainknál, ahol egy 10 hónapos kislány van. Nagyon tetszettek egymásnak. Sári először nem csak mosolygott hanem hangosan nevetett! Annyira cuki volt!

Kép
yucatan
 
 


Ha minden igaz, Nyanya segítségével, már ott a kép a nevem alatt! Ez a próba!

Köszönöm nyanya!

Kép
yucatan
 
 


Ex!
Nem akarom, hogy vezessen, ha Ő nem akarja. Persze sokszor kényelmesebb lenne, de a gyakoribb hétköznapokban egyáltalán nem hiányzik, hogy Ő nem vezet. Sőt így nincs vita, hogy ki viszi el a kocsit. Ő sem cseszeget, hogy főzzek, mert nekem meg ahhoz nincs kedvem.
Hát ez a kis alvás tényleg jól esett :)
huuu van türelmed a puzzlehoz? Nekem nem lenne, max a gyerekéhez.
Épp tegnap néztem a könyvesboltban volt gömb alaku puzzle. Mondtam is a férjemnek, hogy nem semmi aki ezt kirakja.

wkata!
Én szoptatnék, de ha úgy érzed, hogy gyógyszert kell bevenned, mert csak így megy le a lázad, akkor olvassz fel elfagyasztott tejet.

Macsek!
husi miatt :(
Nálunk meg a kezdet volt nehéz és egyre jobb a helyzet.

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Nyanya segítségével alakul a profilom! :lol:

Kép
yucatan
 
 


Bea!
Nem semmi az anyósod :) Apósod él, mert összehozhatnád az apósommal Ő sem egyszerű eset :) de erről már írtam.

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Üdv!

Na ahogy nézem, lassan átmegyünk "társkeresőbe". :D

Nyanya, persze, nem kell erőltetni, csak poénkodtam. Nálunk mindkettőnknek van jogsija, de én nem vezetek, ha a férjem mellettem van (csak akkor csinálnám, ha muszáj lenne), na meg én városi vezető vagyok...

Yucatan, betettelek benneteket, íme.

Kép

Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Amint látom, Sári a legfiatalabb! :) De hát mi is 2006 nyáriak vagyunk, és ez a topic címe! 28 éves vagyok, ez még hiányzik a táblából.
Encussal valószínű együtt voltunk a Jánosban, hiszen Maya csak 4 nappal idősebb Sárinál! :)
Excelben csináltad? Légyszi elküldöd az e.mail címemre?

Kép
yucatan
 
 


Sziasztok!

Na ideértem én is :) Már azt hittem ma se tudok jönni. Kende most is nyügi. Bár tudnám miért. Nem kell neki a cici és a tápi se. Viszont megivott vagy 80-an teát. Most apa próbálja altatni. Nem tudom vacsi nélkül, hogy fogja az éjszakát kibírni.

Én a héten folytattam a hozzátáplálást több kevesebb sikerrel. A sütőtöklét megitta az alma-banán pürét megeszegette, de a sima sárgarépát kiköpte és öklendezett tőle. Azért még próbálkozom :)

Mozgás: Képzeljétek Kende egyre többet akar ülni. Mikor megfogom a két kis kezét simán felrántja magát ülő helyzetbe. Még alig 4 hónapos. Szerintetek mennyit hagyjam ezt csinálni neki? A forgás is megy oldalra. Hasra csak úgy, ha picit segítek neki.

Éjszakai alvás: mi már sokszor este 10-től reggel 4-5-ig alszunk. Ez tök jó. Igaz néha még felkel 1-3 között is, de ezt kibírjuk :)

Pil: bundazsák-overál: ha simán csak babakocsizunk akkor adok rá bundazsákot, de ha bébihordózunk akkor a lábas overál a célszerűbb, hogy a lába közén be tudd csatolni. És mindenképp egyrészes. Küldjek képet, vagy nem aktuális?

Colett: gratula a keresztelőhöz. Vannak képek? Nem teszel fel róla?
Kendét is akarjuk, de még semmi nincs megszervezve. Meg már lehet, hogy idén nem lesz belőle semmi, mert már elég hideg van a templomba.
Sajnálom, hogy ilyen kis sírós lett Noi. Néha Kende is képes az egész napot átbömbizni. Olyan rossz, hogy ilyenkor nem tudjuk mi lehet a baj. Biztos hiányzik neki Noi. :lol:

Ex: vettem aventes főzelékes cumit, de úgy dől belőle a kaja, hogy majdnem megfullad. Így inkább szépen kanalazunk. :)
Na ügyik vagytok, hogy már megy a kanalazás :) Az nem baj, hogy csupa maszat lesz, szerintem tök édik ilyenkor :)
Én is imádok puzzlezni. Sőt a férjem is gyakran odaül mellém. Pocakosan kiraktunk egy 2500 db.ost :)

Norwell: kitartás. Előbb-utóbb átfogja aludni az éjszakát. Mondjuk nektek az marha jó, hogy 8-kor elalszik. Nekünk olyan 9-10 körül sikerül nagy harc árán elaltatni.
Tök jó lehet a masszázs tanfolyam. Nagyon édesek a képek :)

Kata: na kijöttek már a vámpír fogak? :) Grat a forgolódáshoz. Jobbulást neked. Sajna nem tudom mi lenne a jobb.

Katus: 1,5 éves korukig tápi vagy anyatej? Ez komoly? Katának boldog szülinapot. :)

Esztianyó: grat nektek is a forgáshoz. Pisinél való megrázkódás: ilyenkor általában kirázza őket a hideg és azért van ez.

Reni: örülök, hogy már van átaludt éjszakátok. Nem értem miért szoptatod meg, alvás közbe?
Eddig én mindig levittem sétálni a gyereket, de télen a mínusz sok fokba valószínű én is csak erkélyre fogom kitenni őt. Vicces ez a lavóros kép :)

Marcy: veled együtt kakukktojás vagyok, mert én sem tudok sütni :) Anyum szokott és hoz nekünk is. :) Jó nagy baba Marci szépen nő :) Voltatok bőrgyógyásznál? Mit mondtak?

Niki: örülök, hogy minden ok volt a csípőszűrésen.

Melinda: kész van már a dolid? Egyébként miről írod?

Macsek: Teszel fel Andris új sérójáról képet? Én is gondoltam rá, hogy vágok belőle, de apa azt mondja, hogy még ne.
De jó, hogy kitalálta anyósod mit ennél :) A rizs miatt :(

Mári: tökéletesen megértelek Vencellel kapcsolatba. Kende is nagyon igényli, hogy vele legyek amikor ébren van. Mikor meg elalszik akkor gyorsan csinálom az itthoni dolgokat. Én is utálom, ha szalad a lakás, így majdnem minden nap rendet csinálok.
Amúgy már szeret sétálni menni? Régebben írtad, hogy sír séta közben is.
Képzeld, ha nem itthon szopiztatok akkor általában nincs szopi dili. Lehet, hogy más környezet miatt? Azért, ha tudsz gyere és írj.

Nyanya: jó lehet a tökfesztivál tök nélkül :) Ú te tényleg akkor kialudtad magad. :)

Yucatan: üdv itt. Édes a kis Sári.

Bea: jó husis Kolos :) Már a múltkor is kérdeztem mi az a ráncasszimetria, de nem válaszoltál :(

Puszi
Kisviri

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


KÉPZELJÉTEK MA ÁTFORDULT MÁRK HASRÓL HÁTRA. TÖBBSZÖR IS!! ÉS MINDKÉT OLDALRA! :D :D :D :D
[/b]
Olyan büszke vagyok rá!

Én még mindig azt mondom, nagyon örülhetünk neki, hogy a fiamnak ilyen jó alvókája van. Ő 10 körül belealszik az etetésbe, és csak reggel 8-kor szól, hogy felébredt. Van egy kisebb ébredési szakasza olyan 6 körül, olyankor mocorog, esetleg beszélget kicsit, vagy játszik, és vissza is alszik. Már megszoktam, hogy ilyenekre ne reagáljak. Volt már olyan, hogy felkeltem, nyitva volt a szeme, és mire félig megmelegedett a tej, már aludt is. Most már csak akkor reagálok, ha sír. Tegnap például úgy jártunk, hogy nem aludt el evés közben, de csendben volt, nem is mocorgott, csak nézelődött. Úgy gondoltam, semmi értelme ilyenkor altatni, betettem a kiságyba, és a kisvillanyt hagytam neki. Eljátszott pár percig, és elaludt. Ő inkább úgy tud elaludni, ha nincs ott senki, nincs inger, mert akkor az illetőre figyel, akkor is ha majd leragad a szeme.

Az az igazság, hogy én azt vettem észre Márkon, hogy nagyon nagy az információ-éhsége, folyton valami újat kell neki mutatni. Hiába játszom én vele, én már "unalmas" vagyok, kell neki, hogy mást is lásson, vagy vigyem őt valahova, ahol útközben nézelődhet. Ha ez nincs meg, akkor nem fárad ki eléggé szellemileg, és akkor szokott nyűgösebb lenni, vagy kevésbé jót aludni. Még szerencse hogy itt nálunk annyi az ember :)

A lehetőségekhez képest nyugodalmas éjszakát kívánok mindenkinek.

Andi

amandi
 
 


A ráncasszimmetriát én sem tudom pontosan micsoda. Logikával kikövetkeztetve én arra tudok gondolni, hogy a kis combjain a 2 oldalt nem egyformán húsosodik, vagyis nem egyformán alakulnak a ráncok. Ez talán lehet jele annak, hogy nem egyformán használja a lábacskáit, valami nem teljesen egyforma. De ez csak tipp.

amandi
 
 


Youcatan,

Én még nem is üdvözöltelek itt. :) Nem baj az, hogy a lányod a legfiatalabb, hiszen a nyár is hosszú :) Így legalább már sokan tudunk neked mesélni a tapasztalatainkról, ha valami kérdésed lenne. :)

amandi
 
 


Hali

Bocsi nemláttam vagy elfelejtettem:tehát a RÁNCASSZIMETRIA azt jelenti h az egyik combikán a ránc nem olyan vagy 3 van 4 helyett,tehát kicsit levan tapadva az izom stb..ez születéskor már megvan,de nem csipőficam.Igazság az ha a doki nem mondja én nemveszem észre.

nemtudom mi van de a gyerek ma semmit nem aludt és folyamatosan órdít még ha kézben van akkor is,most apa küzd vele de reménytelen.

Exdeus:én is megadtam már az adataimat és mégsem kerültem fel a táblába.Miért?(Beáta 29 Bp.14.ker.Kútvölgyi,1 baba,Kolos Benedek 3800 56cm)

Apóst nem ismertem mert elhunyt rákban,de azt mondják nagyon jó ember volt /és állatorvos

Jó éjt

Kép
beataa
 
 


Sziasztok,

Kisviri: teszek majd fel kepeket. Ma mar probaltam, de valami miatt nem lehetett, most meg mar ki van kapcsolva Ferjecskem gepe, azon van.
Biztos lemaradtam valamirol, de miert kell hozzataplalnod? :shock:

Wkata: szerintem hutofurdozzel, az sokkal termeszetesebb, mint bevenni barmi gyogyszert. Jobbulast kivanok!

Amandi: ugyes a kis Mark. Nalunk is van mar hasra fordulas, de csak segitseggel. En is azt veszem eszre, hogy kell a sok-sok inger, akkor jol elfarad. Ma pl. lementunk anyosomekhoz, utana setaltunk egy kicsit a belvarosban, es delutan 2.5 orat aludt. Ezekutan 3/4 9-kor teljesen kiutotte magat.
Mi nem szenvedunk az elaltatassal, meg akkor is szepen elalszik Andris, ha teljesen eber, amikor az agyba teszem. Mi teljesen sotetben altatjuk, csak egy kis konnektorba dughato jelzofeny vilagit az O szobajaban. Sokszor en is hallom, hogy szoszmotol, tornazik. Sajnos az utobi par napban sokszor felsir, olyankor atmegyek hozza, egy kis simi, es szepen visszaalszik.

Udv: Macsek

Kép

Kép
macsek7
 
 


Kisvirág!
Köszönöm a szülinapi köszöntést Kata nevében.
Kata 7 hónapos koráig szopott utána reggel és este tápszert kapott egészen másfél éves koráig csak utána tértünk át a tehéntejre.Ezt a gyerekorvos javaslatára csináltam így.Természetesen melette rendesen evett mindíg az életkorának megfelelő szilárd táplálékot.
A tehéntej elvileg a boci kicsinyének való és nem a kisbabáknak.( tudom, hogy a tápiba is van de nem mégsem olyan mint a sima tehéntej)

Wkata!
Én biztosan szoptatnék és algopirynt vennék be.

Macsek!
Reméltem is, hogy nem mentek Pogiékkal sétálni tegnap.Már megint mi lett a vége, mondjuk várható volt.

Amandi!
Gratulálok az átforduláshoz.

Ex!
Érdekes ha a férjem itthon van este én sem tudok netezni pedig elvileg több időmnek kéne, hogy legyen.

Kép

Kép
katus73
 
 


sziasztok!

Kisvirág, hogy telt az éjszaka? Nem irigyellek, amikor Kendebaba nyügi... huhúúú azt a vokált!
Sztem még ne nagyon hagyd ülni. (Mondom én... na mind1)

Colett, tök jó az avatarotok! Nekünk jövő vasárnap lesz a keresztelőnk.

Kata, jobban vagy már? Nem a láz miatt nem szoktak betegen szoptatni, mert az nem megy át a tejjel, hanem a beszedett gyógyszerek miatt. Nekem azt mondta a dokinéni, h inkább borogassam a végtagjaim, vagy hűtőfürdőzzek, ha 38,5 fölé megyek, de amíg lehet, ne szedjek bogyókat.

Amandi, gratulálok a forduláshoz!!!!! :D

pogacsa
 
 


Gyors bekukk, a hsz-ekre este reagálok, kivéve Beáét: szerintem azért nem kerültél bele, mert mikor közénk jöttél, megírtad ugyan az adataidat, de én nem mindig az elé a gép elé ülök, ahol a tábla van, ezért kértem, hogy ha lehet, akkor priviben küldjétek el.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok Lányok,

ma korán keltem és kitakarítottam a lakást :) . Marcika 1/2 9-kor evett most alszik, gyorsan írok aztán kezdődhet a tételkidolgozás (filozófia) :( .

Kisvirág: köszi az érdeklődést. Igen, elvittük bőrgyógyászhoz Marcit és szerencsére nem allergia, hanem csecsemőkorban jellemző ekcémás kiütések voltak a jobb oldalán az arcocskájának. Írt fel egy olyan krémet, ami teljesen természetes alapanyagú és írt fel egy olyat ami szteroidot tartalmaz. Azt akkor kellett volna használni, ha az enyhébb nem elég, de szerencsére 2 nap alatt elmúlt a pirosság :) .

Amandi: gratulálok, hogy ilyen kis ügyes Márk. Marci egy kicsit lustika, imád háton lenni, szereti, ha babusgatják. Hasra mostanában kezdtem fordítani (nyaka miatt, de ezt már nem szeretném ragozni), még nem tudja kinyomni magát, nem tudja megemelni a fejecskéjét, de most már kezdi elfogadni, hogy hason is kell egy kicsit lenni :) .

Bea: anyós = keserves :lol:

Amíg pocakosok voltunk téma volt, hogy gyanta vagy borotva :) . Régi szép idők :) . Én borotválom a lábam, szinte minden nap, hogy szép sima legyen. Nekem a gyanta nem jött be, mert begyulladtak a szőrtüszők :( .

Most elkezdem a tételeket kidolgozni, de du. még jövök :) .

Sziasztok
Eni

Kép[/url]
marcy
 
 


Marcy!
Jó, hogy nincs komolyabb baj marci arcával.
A tételkidolgozás miatt nem irigyellek.
Jó hogy nekem már nem kell tanulni.

Ex!
Petikénak boldog hófordulót kívánok!

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok!

Köszönök minden üdvözletet!
Hát elég nehéz bekapcsolódni a csapatba, mert ahogy olvasom, ti már elég jól ismeritek egymást. De igyekszem vissza-visszaolvasni, és megismerni titeket!

Érdekes, akiket ismerek babák, szinte mindenki háton szeret lenni, Sári viszont hason. Csak hason alszik el. Mondjuk amikor "játszunk" akkor kb fele annyit van hason és háton. A legújabb, hogy hason nagyon szépen kinyomja magát, és úgy nézelődik.

Amandi: nagyon grat Márknak a megfordulásért! Nagyon ügyi!

Marcy: részvét a tételkidolgozásért. Ezek szerint te is iskolába jársz? Én utolsó éves vagyok, úgyhogy még a szakdolgozat megírása is vár rám... Hát érdekes lesz a vizsgaidőszak... hmmm

Majd még jövök! Éljen a napsütés!!!

Kép
yucatan
 
 


Petinek boldog hófordulót!!!

Katának boldog 4 éves szülinapot!!!

Kép
yucatan
 
 


Kösz Yucatan Kata nevében.
Milyen suliba jársz?
Mit dolgoztál mielőtt szültél?
Írj egy kicsit magadról, hogy jobban megismerjünk.

Kép

Kép
katus73
 
 


Katus kérésére megpróbálom bemutatni magam, bár őszintén nem nagyon szeretek csak úgy írni kérdések nélkül, de megkísérelem! :) Ha bárkit is untatnék, előre elnézést, megpróbálom nem túl hosszúra fogni! :wink:

28 éves vagyok, 9 éve vagyok együtt Danival, a férjemmel. 2005 márciusban volt az esküvőnk. Sári az első babánk, akit imádok!

Iskola: A KVIF-en (Kereskedelmi... főiskola) szereztem első diplomám marketing szakirányon, de én buta belevágtam a Zsigmond Király Főiskola kommunikáció-művelődésszervező szak elvégzésébe, aminek utolsó 4. évét taposom levelező szakon. Érdekes az iskola, meg tanultunk jókat is, de kicsit furcsa pl hogy kommunikáció szakon a vizsgák 95%-a írásbeli! Szóval elvileg áprilisba kellett volna leadni a szakdolgozatot, de én Sári miatt 2007 decemberre halasztottam ezt az időpontot. Ami nem biztos hogy könnyít a helyzetemen, mert Sári persze egyre többet lesz ébren. Na mindegy, majd megoldom valahogy, ha már eddig eljutottam a főiskolán! Azért félévkor és év végén vizságznom kell kb 10-10 tantárgyból. Ennyit a suliról.

Munka: A KVIF elvégzése után marketing diplomával a kezemben nagyon nehezen találtam munkát (szinte sehogy), és próbálkoztam elhelyezkedni bárhol. Dolgoztam titkárnőként, marketing-asszisztensként. Aztán családi segítséggel vállalkozásba fogtam, a Kálvin téren van egy boltom, ahol fénymásolással, spirálozással, és fényképes ajándéktárgyakkal foglalkozom(tam). (www.copyfantasy.hu) <-- ez itt a reklám helye! :) Most, hogy Sári megszületett egy srác dolgozik ott + férjem segíti vezetni az üzletet.

Hobbi: Szeretek színházba, moziba járni, szinte minden műfajt szívesen megnézek. Interneten sokat játszom, főleg kanasztázom. Utazni is nagyon szeretek, szerencsére elég sok helyen jártunk már Danival. Most persze Sári tölti be majdnem minden gondolatom, és remélem sikerül majd jól nevelni őt!

Család: Nagyon fontos számomra a család, családcentrikus vagyok! Szerencsére szüleimmel nagyon jól kijövök. Van egy nővérem, akinek két gyereke van (4 éves Zsófi és 2 éves Dani) és van egy 21 éves húgom. Most nem fogom az egész családfát végig mesélni, csak egy unokatestvéremről beszélek, mert baba szempontból érdekes lehet nektek is: Van két kisfia (8 és 6 éves), és januárra várja FIÚ ikreit! Hát nem lesz könnyű dolga! De biztos nagyon ügyesen meg fogja oldani!

Azt hiszem nem sikerült betartani üzenetem elején tett ígéretemet, hogy nem leszek hosszú, de így sikerült...

Ha bármit szeretnétek még rólam megtudni, nyugodtan kérdezzetek, szívesen válaszolok, én meg próbálok vissza-vissza olvadni, hogy titeket megismerjelek! De ha valakinek kedve van a hozzáméhoz hasonló kis novellát írni magáról, az is tök jó lenne! :)

Kép
yucatan
 
 


Sziasztok!

Tegnap egész nap anyukámnál voltunk, ma meg úgy volt, hogy anyóshoz megyünk, de a sógornőm kisfia (akik anyósnál laknak), elkapott valami vírusos sz@rt, így nem megyünk anyóshoz!!!! :cry:

Ma voltunk védőnőnél. Peti 7500g és 64 cm. Írattam fel Konakiont Petinek, de először a védőnő le akart beszélni, hogy már nem kell, mert ideje elkezdeni a hozzátápit. Mondtam neki, hogy még 1 hónapig biztos nem akarom elkezdeni, ha lesz elég tejem. Érdekes, nem? Én azt hittem, hogy az a dolga, hogy a szoptatásra beszéljen rá! 9-re mentünk, fél 10 körül Peti elaludt a levegőn és csak fél 1-kor tudtam haza jönni vele, mert akkor kezdett ébredezni. Addig boltban voltunk, gyógyszertárban stb. s most megint alszik az erkélyen. Szegénykémet 2 plédbe csavartam bele. Nincs hideg, de ez a kölcsön kocsi, amit az erkélyen tárolunk, már vagy 25 éves és még textilből van az anyaga. Szóval átfújna rajta a szél is, ha nem lenne 3 oldalról védve az erkélyen.
Képzeljétek, egyre gyakrabban az oldalára fordulva találjuk Petit a kiságyban, holott hanyat szoktuk lerakni!

Yucatan, tök jó, hogy ilyen részletesen bemutatkoztál!

Ex! Boldog hóforduló Petinek!

Kisvirág! Örülök, hogy írtál!

Pil! Mi újság Amelivel? Hogy vagytok? Mi ez a nagy csend? A blog is szünetel?

Reni
Kép
prenata
 
 


Ma így öltöztettük fel Petit a védőnénihez:

Kép

Reni
Kép
prenata
 
 


Utálok tételt kidolgozni!!!!!!!!!!!!

Yucatan: tetszett a bemutatkozásod :) , szimpatikus nagyon.
Mi is nagyon szeretünk színházba járni a férjemmel, a mozi pedig a nagy kedvenc :) .
Pont a múlt héten mentünk volna színházba, de a "Vidám kísértet"-et játszottak, azt pedig már láttuk a Kőszegi Várszínházban :) .

Örülök, hogy végül is sikerült megtalálni a módját, hogy hasznosítsd az iskolában tanultakat :) . Szerintem ennél jobban nem is dönthettetek volna, persze ahhoz, hogy vki vállalkozásba kezdjen anyagi háttér is kell :) . Megnéztem az oldalt, nagyon tetszik.

Reni: hatalmas Peti, jó kis hurkái lehetnek. Fél kilóval nehezebb Marcinál, a cm stimmel :) .

Még jövök, de ti is írjatok :) .

Eni

Kép[/url]
marcy
 
 


Képzeljétek, ma találtam két babás képet a gépünkön és nagyot néztem, hogy kié ez a gyerek? Mire rájöttem, hogy az enyém!!! :oops: :oops: :oops: Apa előbb látta Petit amikor megszületett, mint én és telefonnal lefotózta. Én erről nem is tudtam. És még csak ma rakta fel a gépre!


Kép Kép

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Köszi a válaszokat és jókívánságokat betegségügyileg, végül is 38,5 foknál hűtőfürdőztem, utána megszoptattam Misit és elmentünk aludni. Most már jobban vagyok, egyelőre még csak 37,3.
Reni megelőzött, Pil én is kérdezni akartam, hogy mi van Veletek? Amelinél mi a helyzet a fogacskákkal?
Nálunk továbbra is csak ínydudorok formájában láthatók a fogacskák, és Misi mindennel masszírozza az ínyét, ami befér a szájába. Viszont iszonyú nyugtalan is emiatt. Kb. két hete főleg csak kézben vagy séta és fürdés közben nem sír. Ehhez jön, hogy most harcol a szervezete a bacimmal, félig taknyos egyelőre, még nem kellett leszívni, de a normális mennyiségnél több az orrváladéka és szipog. Szóval nem a legjobb idők járnak mifelénk... DE: nem tört ki rajta a betegség, amivel én majdnem egy hete szívok, ezért pedig külön hálás vagyok az összes kijelölt vagy véletlenül erre járó őrangyalnak!!! :-)
Ex! boldog hófordulót Petinek!
Katus! boldog szülinapot Katának! Milyen tortát csináltál végül?
Amandi! klassz a mozgókája Márknak, mi ennyi idősen legfeljebb leráncigáltuk a cuccokat, forgásnak még híre-hamva se volt :-)
Macsek! az alvókátokért irigy-irigy :-) mi jó sokat vergődünk, bár főleg amikor valami baja van szegénynek, akkor van nagy harc. A régi szép időkben (3 hónapos koráig) nálunk is az 5 perc alatti elalvás volt a trend, azóta van a harcolás...
Beáta! kinél szültél a Kútvölgyiben? jöhet priviben is akár, azért vagyok kiváncsi, mert 10 évig oda jártam nőgyógászhoz

Yucatan bemutatkozása kapcsán picit pirultam, mert én anno csak Misi születési idejét és helyét írtam meg bemutatkozás gyanánt :oops:
Így utólag: közgázt végeztem Pécsett, marketing szakon, amiből a munka során viharos sebességgel ábrándultam ki (illetve rájöttem, hgoy nincs sok köze a személyiségemhez és a nyelvi készségeim alacsony szintjéhez). Több gazdasági munkát végeztem különböző helyeken, míg az egyik helyen hirtelen felmondott egy könyvelő, és átmenetileg a könyvelésre kerültem. Aztán ennek vége lett, mert Budapestre jöttünk a férjemmel, de akkor már lelkileg pályát változtattam, munka mellett elmentem mérlegképes tanfolyásra, és mikor végeztem, el is helyezkedtem könyvelőként. 4 évig dolgoztam egy pici magáncégnél mint gazdasági mindenes (pénzügy, könyvelés, adó, bérszámfejtés), aztán született Misi.
Na most pótoltam a hiányosságot :-)

Pussz,
Kata

Kép
wkata
 
 


Sziasztok !

Prenata: érdekes amit mondott a védőnőd mert én pont ma találkoztam a védőnőnkel az utcán( :lol: örült mert megint nemkellett feljönnie a 3.emeletre)és rákérdeztem a hozzátáplálásról.
!!!!!!!!!!ő azt mondta sokan vannak akik ráakarják beszélni a kismamákat,h 3 hónapos kortól adjanak valamit a gyereknek de ez szerinte nem jó mert sok az alergia ami kijőhet.Nekem szinte megtiltotta és azt mondta minimum 6 hónapos korig szoptassak és utána kezdjek el kisérletezgetni.Ha esetleg meg nincsen elég tejem akkor tápszerrel egészítsem ki a kaját a babának 6 hónapos kóráig mert igy kevésbé fog kijőnni az ételalergia.

Ez pont olyan mint amilyen a korházban volt:ahány nővér és szűlésznő annyi okosság volt hallható!A végén már besokaltam és nemhallgattam másra csak a "belső hangra"és csináltam ahogy tudtam a dolgokat és Kolos túlélte!

Orthopédia:ma vittem vissza Kolost kontrollra és azt mondták már "megjavult"nincsen több baja csak egy kicsit hátul még nem teljesen szimmetrikus de ez azért van IDÉZEM: "mert olyan alultáplált a gyerek" és hurkás ezért nemtudja annyira mindenét mozgatni.Semmi mást nem kell tenni csak kicsit még tornázgatni vele,amit amugy is megteszek =maszirozgatom fürdetés előtt.

Kérdezte azt is a védőnéni megfordult e már a gyerek, nem mondtam!!
Rakjam le a főldre!!De ott miért jobb mint a franciaágyon ami elég kemény szerintem!?

Yucatan:az elég komoly lesz h a rokonodnak a 2 nagy gyereke mellé most jőn egy ikerpár!Sok sikert hozzá!

Illetékhívatal:ma voltunk bent a párommal és hurrá :evil: megint jól összeegyeztet mindenki mindenkivel!!!Direkt betelefonáltam az ügyintézőnek akit megjelőltek a levélben,hogy megtudjam milxen papírokat kell bevinni stb..Azt mondta annak a kollgája vigyük a kérelmet és 2*2200 pénzt befizetünk és akkor majd kiküldenek adatlapokat amiket kikell tőlteni addig is telik az idő.Erre bemegyünk a nő csodálkozva kérdi :hol vannak a kereseti igazolások???????Kissé ideges lettem,megmobdtam a magamét és mondtam vegye be a kérelmet majd a héten potoljuk a jővedelem igazolásokat!!!
Tehát holnap bekell csattognom a babával a munkahelyemre Budára minimum 2 óra oda vissza ,hiszen a párom a Keservessel :roll: vakarja a falat és nemtud velem eljőnni.
Még az a szerencse,hogy jó idő van igy a babát a kenguru-hordozoban eltudom vinni hiszen a babakocsioval nemtudnák elmenni(nemtudok vezetni

Tanulás: elsem tudom képzelni miképpen tudtok pici baba mellett tanulni????Hiszen őrülők ha megfőzők ,kitakarítok és kivasalok(nembeszélve arról h néha ügyeket kell intézni!!)/ja és a "borotválás hahaha=én géppel szedem ki az nekem bejőt!/

Most beffejezem mert megyek husos-szalonnás kiflit és virslis batyukat gyártani vacsira.Anyós ilyet ugysem tud csinálni !!!!!!!

Ja igen még egy kérdés :mikor érdemes a gyereknek olyan rágokát adni?Még nem jőn Kolos foga,vagy nemtudom jőn e de mindig nyáladzik és állandóan a kezét rágja de nem cumikázza.

Majd még jővők ha tudok.
beáta :?:

Kép
beataa
 
 


UI.EXDEUS:MENT A PRIVI

WKATA:NEKED IS

Kép
beataa
 
 


Sziasztok!!

Régen irtam,és azóta annyit irtatok hogy hu.......
Reggelre petefészekgyuszim lett,majdmeghaltam amig elmásztunk a dokihoz,most antibiotikumot szedek.
Amelinek nincs foga továbbra sem,éjszaka felkel továbbra is 100x,egyre gyakrabban eszik megint,és ülni akar mindig!

Mivel sokat irtatok,most nem irok senkinek,mjd egyszerre összeirom hogy ne legyen kivétel senki.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Macsek nem tud képet feltenni,igy átküldte őket nekem

Kép


Kép


Kép


Kép

Kép

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Macsek!
Tök helyesek vagytok!!!!!

Kép
wkata
 
 


Pil: koszi a kepeket :)

Kata: koszi a dicseretet

Kép

Kép
macsek7
 
 


Macsek !!!


Szupik a képek!!!!!!!!!
Körübelül én is igy szoktam a gép előtt ülni a Kolossal.Én irok ő meg küzd!
B.

Kép
beataa
 
 


Hellóka!

Nem tóm, ti, hogy vagytok vele, de én kb. 2 napja a földre teszem a gyermeket. Rájöttünk, hogy a járókába is, és a hordozóban is utál lenni, a földön meg tök elvan. Édik a fogai is. Ma ment megint dokgozni a férjem, sokat volt itthon, fura volt megint egyedül velül.

Nyanya: Holnap névnapoztok? Oviban tudják a tök kalandos történetét? Mármint, hogy eléggé megszenvedtetek érte.

Beáta: Hát, nem semmi az anyósod, még ilyenkor se hanyagolná a vakolást...Azért biztos élvezi majd a gyermek a kengurus utazást.

Reni: Jók a gyürött arcú képek..mennyit változnak.

Amandi: Gratula a forgáshoz, és irigykedés az alvás miatt.

Pil: Jobbulást! Hát, én már nem tóm mi van, mert a fogak kibújtak, de az éjszakák ugyanolyan kakik. Már csendes beleegyezéssel viseltetek, így fogadom el. Reméljük Amelinél is abba marad egyszer.

Macsek: Jó lett Andris haja, de a tiéd is besötétült, nem?

Ja, mindenkinek köszi a babakocsis választ, most a 2. fokozatban alszik, és az ültetősben nézelődik.

Pogi: Köszi, de a dícséret az "uramat" illeti. Kik lesznek Gergő keresztszülei? Utána ti is tartotok családi kajálást?

Kérdés: Hogy a frászba szoktassam le a leányzót arról, hogy csak cicivel alszik el? Próbáltam a ringatást, a sírni hagyást, nem jött be. Most még nem gond, de mi lesz, ha már nincs szopizás...

Mentem, jóccakát

KépKép
KépKép
colett77
 
 


Üdv!

Ideértem...végre. Ma du. extra nyügi napunk volt, Peti egyfolytában keservesen sírt. Aztán elaltattam, de kb. negyed óra után felkelt, akkor sétáltunk, na abba bealudt. A délutáni sírás eredményeképp viszont a vacsi után kb. fél órával már kiterülve aludt a nagyágyon, nemrég tettem be a helyére.
Én nem tudom mi van, de a pelenkázón lassan nem tudom átpelenkázni Petit, mert annyira szimpi neki a popsitörlő zacsija, azt enné... Ja, tegnap meg a csipszeszacskó volt neki a játékszer...én meg szedtem utána a csipszet az ágyról.

Nyanya, tegnap kimaradt, hogy igen, türelem az van. Az itteni szobánkat egy kiterített régebbi földtérképet, egy Lánchídat ábrázoló és egy debreceni Nagytemplomot ábrázoló puzzle díszíti, a férjemnél meg van kettő modern. Mindegyik ezer darabos, a tatám vágott alájuk egy préselt falapot, arra ráragasztottuk, majd a tatám bekeretezte őket.

Bea, betettelek a táblába Titeket is, a hsz. végére odateszem.
Ahogy írtam, ma Peti is nyügi volt, az egyik ismerősünk lánya is sírt, szóval ma itt volt valami a levegőben, igaz, a szél meg van állva, viszont szemerkél(t) az eső, szerintem hajnalra vihar lesz.
Jól megjártátok az illetékhivatallal, remélem, ezek után elfogadják a kérelmet.
Én nem bírom az epillátort a lábamon...kipörsög a bőröm tőle.
Petinek van rágókája, de a múltkor a kezébe adtam, nem kellett neki, azóta nem próbáltam. Egyelőre az ökle és a csörgőjei a nyerők, na meg a cumi műanyag része, három szóval: minden, ami rágható. :D

Yucatan, ha végzek az írással, küldöm e-mailben a táblázatot, egyébként xls, jól gondoltad.
Látom, a te lányod is haspárti, ahogy lentebb írtam, enyim gyerek is az. Neked is köszi a köszöntést.
Érdekes, hogy elhalaszottad a szakdogát. Én terhesen írtam, és öthónapos terhesen államvizsgáztam. Nem bántam meg, mert ahogy írtad, egyre több foglalkozást igényelnek a babáink, és az idő meg kevés, na meg a stressz...de remélem, sikerülni fog!
És köszi a bemutatkozást.

Kisvirág, Aventes cumihoz nem értek. :) Már írtam, hogy mi a sima lyukú cumisüvegből is megesszük, ami van, kivéve, ha extra pépes, na arra van a kiszuperált cumika.
Peti is kb. Kende korában kezdett ülni akarni. Én hagytam, mert ha nem, akkor rázendített...de amint felült, vigyorgott. Már állna is a drágám... :D
A rendrakásról annyit, hogy ma reggel, mikor Peti elaludt, eljutottam a gáztűzhelyig, megint rám maradt a letakarítása, jó, hogy negyed óra alatt megvolt. Holnap vagy csütörtökön meg mosnom kell, mert tegnap mostam, de lassan megint tele a szennyestartó.

Amandi, forgáshoz gratula, csak így tovább. Mostmár körbe kell barikádozni, vagy a földre kell tenni. Erről jut eszembe, ma délelőtt Peti a nagyágyon volt, és ránéztem, mert gyanús volt a csend. Rágta a nagyágy karfáját, és közben a mellette levő asztalka újságtartójában kapaszkodott...biztos kényelmes volt számára. :o
Egyébként van valami abban, amit írsz, én is észrevettem hasonlót Petin...de lehet, hogy neki inkább dédihiánya van.

Katus, akkor nem vagyok egyedül...biztos a Dél-Alföld teszi. :D
Köszi a köszöntést! Ma bevittem a volt gyakszihelyemre, ott kérdezték, hogy mennyi idős, mondom, hogy pont ma öt hónapos. Erre az egyik volt kolleganő közölte, hogy lazán legalább nyolcnak tippelte volna. :)
Ha eddig nem írtam volna, a lánykádat isten éltesse!

Wkata, én ugyan nem szoptatok, de ha szoptatnék és lázas lennék, Algopyrint vennék be. Ha belegondolsz, a kórházban is azt adnak, vagy Panadolt. De látom, már minden OK. Köszi a köszöntést.

Marcy, remélem, hamarosan nekiáll rendesen aktívkodni a kisfiatok. Jó, hogy a bőrével minden rendben van. Érdekes, hogy sok baba utál hason lenni, az én gyerekem meg a hátán őrül meg, még jó, hogy tud fordulni, mert két szempillantás alatt a hátáról a hasára kerül, és nyomja a fekvőtámaszokat...

Prenata, jó kis súlyban van Peti! A védőnő hozzáállása tényleg érdekes...szerintem is inkább a szoptatást kéne, hogy preferálja, főleg, hogyha van tejcsi. Köszike a köszöntést (ezt már írtam egy párszor...de nincs jobb ötletem).
Egyébként vigasztalásul leírom, hogyha nem láttam volna Peti újszülöttkori képét, és most kerülne a kezembe, én is néznék, mint Rozi a moziban.
Szuper a ruci, a miénk ma ilyen volt:
Kép

Pil., háááát azt a ronda betegséget honnan a fenéből halásztad össze??????? Mielőbb gyógyulj meg!

Macsek, jók a képek. Édesek vagytok mindannyian!

Na most megyek, nézem a Vészhelyzetet és utána Grace Klinikát.

Pusz. Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Yucatan!
Éjszaka Blanka is hason szeret lenni, napközben meg inkább háton. Ennek nagyon örülök, mert hason jobb.

prenata!
Nagyon vagány ez a kis farmer szerkó.

Bea!
Rágókát bármikor adhatsz, de amíg nem tud fogni addig felesleges. De azért odateheted így is az ínyéhez és birizgálhatod neki, azt élvezni fogja, de ha mégsem azt látod. Balázs szerette.
Nálunk anyósom hunyt el rákban :( Nagyon szerettem, de sajnos nem sokszor találkozhattunk. 2 hónapos terhes voltam a temetésén. Sajnálom, hogy nem élhette meg az unokája érkezését. Ő ugyan olyan természetű volt mint én. Ha élne nem lenne gond apóssal, mert kordában tartaná.

Pilchard!
Mostanában rád jár a rúd. Gyógyulj meg hamar. Mivan a ciciddel? Az már rendbe jött? Nem lehet összefüggésben a petefészek gyulladással?

Colett!
Elmeséltem a tökös kalandunkat az óvónőknek. Így legalább értékesebb az az egy szem tök :)
Szerintem még nem tartunk névnapot, mert ez még csak nekünk szólna, de majd meglátjuk. Balázs kedvéért lehet hogy majd valamit kitalálok, úgysincs ovi már a héten.

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Sziasztok,

Colett: az en hajam szine attol fugg, hogy mikor mostam meg. :( Valoszinu a kepen nem frissen mosott allapotban voltam. Egyebkent sokkal szokebb szokott lenni, de mar nagyon regen nem voltunk nyaralni, foleg tengerparton. Az csodakra kepes velem! :)
Nalunk a foldon van egy 160x200 szivacsmatrac, regen ez volt az "agyunk", ezt rendeztuk be harcmezonek. Innen nem fog tudni leesni. Csak azt nem tudom, hogy lesz korbe keritve. :(

Bea: Andris szeret igy az olemben lenni, mert innen latja a tv-t is, ha be van kapcsolva, es a monitort is, ami szines, valtozik....
Irtam, hogy kell jovedelem igazolas, nem hitted el? Nekunk ideadtak az adatlapot ott helyben, kitoltottuk itthon, es visszakuldtem levelben. Ja, ha barmi hivatalos iratot kuldtok, mindenkeppen tertivevennyel kuldjetek! (ez mindenkinek szol!)

Katus: boldog szulinapot lanykadnak igy utolag. (Meg benne vagyok a 8 napban.)

Ex: Grat az 5 honaphoz. :( siros baba miatt! Nalunk is mar minden resze oke a cuminak, csak a szajunkba legyen valami. Ma pl. fuggolegesen vette be a szajaba.
Ami uj: ki tudja venni a cumit, es vissza is teszi a szajaba, meg sokszor kinyujtott karral tartja a kezeben, forgatja, es nezegeti. :)
Edes ez a kapucnis cucc!

Ma este sikerult odajutnom, hogy legyantaztam a labamat! Donthettem, hogy gyantazas, vagy vasalas. Ket rossz kozul ezt valasztottam.

Delelott talalkoztam egy lannyal, van egy 2 honapos kisfia. Egyutt jartunk kismama tornara. Olyan furcsa volt, hogy en osztom meg a tapasztalataimat. Sok minden van, amivel O is ugyanugy kuzd, mint ahogy en is. Felemeltem a kisfiut, es Andrishoz kepest pille sulyu volt. Pedig neki is nagyon jo etvagya van. :)

Udv: Macsek

Kép

Kép
macsek7
 
 


Sziasztok!

Pil!
Nagyon sajnállak a petefészek gyulladás miatt remélem hamar rendbe jössz.Feküdj sokat és pihenjél.

Reni!
Kis vőlegényünk nagyon vagány cuccban van, nagyon édi.

Yucatan!
Köszi a bemutatkozást, így már jobban el tudlak képzelni.

Wkata!
Örülök, hogy te is bemutatkoztál, jobb később mint soha. :D
Végül puncskrémes tortát csináltam és puncs ízű cukormázzal vontam be. A cukormáz nagyon kaki volt soha ne vegyetek ilyet ( Dr. Oetker)

Bea!
A föld tényleg keményebb mint az ágy hidd el a védőnő nem véletlenül mondta.vannak bizonyos mozgások amit csak a kemény földön lehet véghezvinni.

Macsek!
Andriskának tündéri lett a frizurája.

Colett!
Biztos vagyok benne, hogyha már nem fog szopizni akkor cici nélkül is el fog tudni aludni.Esetleg próbálj meg cumit csempészni a szájába.

Ex!
Nálunk a kakás pelust szeretné megrágcsálni Panna peelnkázás közben ha véletlenül a feje magasságába felejtem.

Nyanya!
Blankának boldog névnapot kívánok.Szerintem ünnepeljétek meg.Panna 1 hónapos volt amikor a névnapja volt és mi vettünk egy kis apró ajándékot és a csalűádom is eljött felköszönteni.

Mégegyszer mindenkinek köszönöm a köszöntést.

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok!


Macsek:jók a képek.Olyan Andris haja,mintha most jött volna ki a fodrásztól. :D

Reni:jó kis súlya van Petinek,és nagyon csini a szerkója.Szerintem ráérsz még a hozzátáplálással,biztos elég a tejed,ha ilyen jól hízik.

Katus:Boldog szülinapot Katának,így utólag is.

Ex:a te kisfiad is nagyon vagány!!!!Nálunk a párom szeret puzzlet rakni,én egyszer próbáltam,,de semmi türelmem hozzá.

Colett:nálunk a földön van lerakva játszószőnyeg,és nagyon szeret azon lenni,elnmézelődik,oldalra gurul.Hordozóba csak akkor rakom,ha pl főzök és nyügi,és akkor ha lát akkor elvan.
Járóka nem jött be neki eddig.

Pil: hát gyógyulj meg minél hamarabb!!!!

Wkata:neked is jobulást,de amint írtad már jobban vagy.Kicsi elkapta végül?

Vencel végre nyugodtan aludt éjjel,mert az elmúlt pár napban többször is felébredt,ami eddig nem volt rá jellemző.Most viszont csak 5-kor ébredt,és utána még aludt 9-ig.Úgy-hogy most fitt vagyok nagyon. :D

Mindenkinek szép napot!

Niki
Vendég
 


Sziasztok!

Tegnap megkaptuk a 3 hónapos szurit. Csak egy kicsit sírt. 6605 gramm és 63,5 cm. A védőnő el van ájulva, hogy mennyire élénk baba. "déli temperamentum" és hogy milyen szép a bőre. Itt nagyon sok az allergiás baba és nagyon randán tud kinézni a bőrük. Szuri után aludt 3,5 órát!!!! Közben elvittem Norbit meg Renit magyar oktatásra, voltunk boltban, úzsótanfolyamon és csak itthon ébredt fel. Aztán egész éjszaka nyüglődött, szopizott, aludt és megint nyüglődött. Most megint alszik és van egy kis nyugim.
Hagy irjak a nagyokról is egy kicsit. Már másfél éve járunk úszni, mert azt akarom, hogy rendesen megtanuljanak. Én sajnos nem tudok, András, a férjem elboldogul. Eddig Norbi nem volt hajlandó bemenni a mélyvízbe bármennyit könyörögtem neki (a gyerekmedencében van a tanfolyam). Most teljesen magától beugrott a 4 méteresbe és nagyon élvezte, igaz csak a medence szélénél volt. Renit meg alig tudtam kirángatni. Olyan boldog voltam.

Pil: gyógyulj meg mihamarabb.

Reni: nagyon édes Peti a vagány ruciban.

Colett: szerintem is el fog aludni cici nélkül is ha már nem szoptatsz. Nem kell erőltetni.

Ex: próbálj valami érdekeset adni a kezébe pelenkázás közben, hátha az segít. Nekünk az öltözésnél van gondunk, mert belölről rákap a ruha ujjára és nem tudom kibujtatni a kezéz. Ráadásul ahogy megfogom a kezéz már ülne is fel. Sőt már egyedül is emelgeti a fejét háton. Nagyon vagány Peti a képen.

Macsek: nagyon jók a képek. Andris egyre kerekebb.

Na már fel is ébredt

Üdv mindenkinek!
Eszti

Üdv: Eszti
Kép
Kép
Kép
esztianyo
 
 


Macsek!
Nagyon drága Andris!

Ex!
Petinek is vagány a rucija!

Niki!
Nagyon bejött a Babybel. Ma rendeltem pelust (tengeri állatosat), popsitörlőt, és megint PO bodyt. Nagyon bejöttek a bodyk!!! Így már a következő méreteket rendelem! Te popsitörlőt szoktál rendelni? A Moltex-et ismered? Én próbaképpen rendeltem.
Képzeld el, itt nálunk egy bababoltban darabra árulnak pelust. 45 és 46 Ft-os darab árak vannak. És szerintem ők is innen rendelik! Jól rárakják a hasznukat!

Nekünk egyre kakikabb az éjszakáink. Minden szöszenetre felkelek. Szerintem azért, mert nagyon meleg van. Tegnap levettem a fűtést 0-ra. Erre felkelek éjszaka, hogy izzadok kegyetlenül. Hát, a férjem nem feltekerte a fűtést, hogy nehogy megfázzon Peti? Pedig szerintem neki is melege van és azért mocorog sokat!

Tegnap anyukám turizott Petinek egy vadiúj őszi overált 1000 pénzért. Még az árcédula is benne volt! Közben a sógornőm is küldött egyet a kisfiáról, plusz egy bundazsákot is. 80-as a méretük. Remélem az átmeneti overál tavasszal is jó lesz!

Na, megyek, mert Peti ébredezik. Már másfél órája húzza a lóbőrt!

Reni
Kép
prenata
 
 


Ez egész friss kép. Kép

Üdv: Eszti
Kép
Kép
Kép
esztianyo
 
 


Sziasztok!


Reni:egyszer kaptam moltexes törlő kendőt ajándékba a rendelés mellé,nem volt vele semmi bajom.Illatanyagmentes.De nem rendeltem mert a Tescoban szoktunk venni gagyi tescost,az olcsóbb,de nekünk az is jó,nem lett még semmi baja tőle Vencel popójának.
Bodykat nem rendeltem tőlük,mert nagyon sok van,kaptunk is egy csomót.

Lehet,hogy melege van éjjel,nálunk kb 20-21 fok van.


Eszti:nálatok is szép nagy a fiúcska.Jó sok programotok lehet a nagyok miatt,jól tűri a kicsi a jövés-menést?


Niki
Vendég
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?