Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Lilipapa, köszönjük a képet! Tényleg nagyon aranyos a kislány!!! :) Viszont szerintem meg az apjára hasonlít... :D :D :D

Remélem, ma már hazamehetnek a lányok! Marci hogy van? hogy bírta a mama hiányát?

Andi, jó bulizást mára! Atyagatya, már 7 éves a lányod!!! :lol: Nagyon nagylány! Vigyázz, nemsokára Miron is anyi lesz... :lol: Na, meg a többiek itt a topikban, mire észbe kapunk... :lol:

Amióta Győrben vagyunk, reggel Marci első szava az, hogy "manyanya" (=nagymama, ezt nemrég tanulta :D ), és folyamatosan rajta csüng, nagyon odavan érte... :lol: :lol: Persze "papapa"-nak (=nagyapa) is örül, ők meg voltak kettesben kirándulni jó másfél órát, de azért nagymama a vágyak netovábbja... :lol: A ti gyerekeitek is így odavannak a nagymamáért? :D

Ja, viszont nem írtam, hogy a pénteki csiribirin tornán egy kis agresszív srác véresre csípte Marci nyakát :shock: :shock: , a haját is tépte, Marci jó nagyot ordított... :( Az anyuka meg nem szólt semmit, se bocsánat, se bű, se bá, eléggé kiakadtam. És olyan rettentő rosszul esett, hogy bántották a fiamat, hogy én is majdnem elbőgtem magam ott helyben. Pedig aztán Marci hamar megvigasztalódott, én meg hazáig pityeregtem. :cry: Mi lesz így az oviban, suliban, ha majd bunyókba keveredik? Brigi, te hogy bírod?

További szép hétvégét!

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok!

Juc! köszi az invitálást. nem csodálom, hogy kiakadtál. Ebben a korban még előfordulnak ilyen "verekedések" de az a minimum hogy az érintett anyuka leállítja a gyerekét az első megnyilvánulásnál és bocsánatot kér. Szerencsére nekem egyik gyerekem sem agresszív, de ha durvábbak a másikkal én mindig közbeavatkozom.


Két gyerköcöm van Johanna 5 éves lesz febr-ban, Bulcsú pedig 21 hónapos lesz 3-án.
Bp-en lakunk, XVII.ker-ben. és Jahn Ferencben szültem mindkét gyerköcöt.
röviden ennyit magunkról.
képet megpróbálok feltenni, csak le kéne kicsinyítenem őket. Erre még nem jutott időm

üdv Edina
sidney
 
 


Sziasztok!!
Mi van mindenki ünnepel??Mi tegnap letudtuk az ünneplést,jól elfáradtam estére,ugyhogy ugy döntöttem ma semmit nem csínálok,de azt jól!!Délután mennünk kell rokonokért a reptérre,ami persze ma nem lesz egyszerű,ugyhogy 2 napi hidegélelemmel indulunk neki,ugyanis most néztük,hogy gyakorlatilag 15-17-ig hermetikusan le lesz zárva a reptér és az oda vezető utak is!Persze a mi várva várt gépünk 15-re száll(na??) le!!Lehet,hogy le se szállhat,kész káosz,remélem mielött felszállnak érdeklödnek.ott,hogy mi lesz!!
Tegnap megvolt Kíra bulija,olyan édes volt!! :lol: :lol: Olyan nagylány már!! :shock: :shock: :cry: Mindenkitöl pénzt kapott,mert ugyebár egy ekkora lánynak már mit lehet venni,majd döntse el ő,hát ő el is döntötte,közölte,hogy "laktoppot"vesz belöle magának!! :lol: :lol: És az milyen jó lesz nekünk mert akkor ő nem ezen a gépen fog játszani a barbys játékjával hanem a szobájába a sajátján!! :lol: :lol: :shock: :shock: Mire mi közöltük vele,hogy min.200000 egy ilyen "lakktopp"akkor ő közölte velünk hogy akkor majd mi kipotoljuk neki!! :shock: :shock: :o :o Édes pofa!!
Aztán a végén kiegyeztünk egy uj iróasztalba,ami már számitógép asztal is egybe és majd gyüjteni fog gépre,és a 10-dik szülinapjára talán megkapja!!Addig még van 3 évünk!! :lol: :lol: :lol:
Rakok majd képeket,mert tegnap már kicsinyitettem,de nem volt babanet ahova berakhattam volna!!Pedig a kocsírol is van már!! :roll: :roll: :wink: :wink:
Juc!!!
Én tuti beszoltam volna az anyukának,vagy legalább a gyerekre ráförmedtem volna!!Egyébként Miron is ilyen néha,de én akkor rácsapok a kezére,és elmagyarázom neki,hogy nem szabad bántani senkit!!
Kíra meg visszaharapja,vagy visszacsípi,ha bántja őt!!Persze akkor Mircsí mindig jőn panaszkodni,hogy Kia bántott!! :lol: :lol: :lol:
Tamesz!!!
Mizus??Otthon vagytok már???Jelentkezz,legalább egy percre amig képeket dobsz be!! :lol: :lol: :wink:
Edina!!
Üdv köztünk!!Várjuk a képeket a gyerköcökröl??Harmadik esetleg??? :lol: :lol: :lol: :roll:
Most megyek mert Apa megoldást keresne a délutáni káószos programunkra!!
Mindenkinek szép napot!!Ja olvastátok,hogy Gyurcsánnyal sokan nem fogtak kezet a kitüntetés átvételekor!!?? :lol: :lol: Elég ciki lehetett ahogy nyujtja a kezét és nem talál viszonzásra!! :lol: :lol: Jó lenne ha lépnének már vmit,mert a végén még tényleg forradalom lesz ha sokáig huzzák a dolgot!!
Na tényleg sziasztok,mert Apa már itt cuppog a hátam mögött és még a képeket is be akarom rakni!!

Kép Íme az ünnepelt természetesen RÓZSASZIN rozsacsokorral!!
Kép Kicsí torta volt és még ennek a fele is megmaradt,minden évbe igy járunk!!Tul sok a dédi meg a mami aki mindig sokat sűt,és az finomabb bármelyik tortánál!!
Kép Csípet csapat!!
Kép Schrek nézés közbe rápihent Kíra bulijára!! :lol: :lol:
Kép Sulikezdő nyuszika azóta elválaszthatatlanok!!
Kép Hogy szokott itt Kíra hegyezni??? :lol:
Kép khmmm!! :lol: :lol:
Kép Tényleg az enyém!!! :lol: :lol: :lol:
Vendég
 

 
 

Sziasztok!

Tamesz
Ezer bocsi, hogy nem tudtam bemenni hozzád látogatóba, de mégse hagyhattam itt a vendégeket. Ha anyukámék lettek volna itt az oké, de anyósékat, nagyszülőket....tudod milyen lett volna az.
A Lili-baba írtó cuki, olyan békésen szunyál.
De miért adtak neki tápszert??? az tök normális, hogy minden baba veszít a súlyából, Ő meg raáadásul hatalmas súllyal született. Amikor a sote-n volt szülésfelkészítő, azt mondták, hogy minden baba egy "puttonnyal" érkezik, amibe beraktároz annyi "élelmet" amennyi kell neki, az anya tejcsije be nem indul. De neked volt is előtejed, mert mikor beszéltünk az mondtad szopizik. Én tutira kiakadtam volna, ha a gyerekemnek tápit vagy cukros vizet adnak. Fanninak se engedtem, csak sima forralt vizet kapott, nem is sárgult be. Állítólag a cukor nehezíti a magzatszurok lebomlását...
Lényeg, hogy minden renden van, és már lehet hogy otthon is vagytok!
Marci hogy fogadta a leányzót?
Tesó érkezikes könyvben volt egy olyan jó tanács, hogy a nagyobbik kapjon valami ajándékot tőle! meg ő is megajándékozhatja a kicsit. És még annyi, hogy ha lehet a rokonság ne egyből az újszülöttel foglalkozzon, ne csak neki vigyen ajándékot, hanem előbb a nagyobbal, aztán majd ő maga fogja büszkén bemutatni a picit.
Ha majd lesz erőd, időd géphez ülni mesélj, mesélj sokat, milyen volt a szülés, a kórház, a hazatérés....

Andi
Még nem lehet tudni, hogy mi lapul a lába közt. Én úgy tudom a 16 hét körül különülnek el a belső nemi szervek. Fannit is a 16-18 hét körül tudták megmondani a Praxisban. Én meg ott még nem tartok!
Neveink egyáltálan nincsenek, majd ha megtudjuk milyen nemű gondolkodunk.
Édes pofa ez a Kira! Utólag is boldog szülinapot neki!
Repcsitér miatt nem irigyellek. Mi tegnap mentünk ki a Premier 1 Outletbe, de mindenhol útlezárások vagy dugók voltak.

Juc
Ügyi vagy a vezetéssel! Csak így tovább!
Verekedős gyereket én is leállítottam volna, vagy legalábbis az anyukára csúnyán néztem volna.
Mi lesz Veletek, ha oviba kerül Marci és balhé-balhét követ.
Remélem nem ő fogja a rövidebbet húzni mindig.

Na megyek, mert még most ebédelünk.

Timka

Kép
Kép
timka76
 
 


Sziasztok!
Először is, nagyon szépen köszönöm MINDENKINEK, a törzscsaaptnak és az "olvasó" üzemmódban lévőknek is a gratulációt, bevallom, nagyon jó túl lenni a dolgon, kicsit nagyra sikeredett a kiscsaj!:)

SZóval szülésről:
szerdán este forró fürdő, majd szokásos esti menetrend, és fél 2-kor arra ébredtem valami görcsöl, de hát bevallom, este szalonnát ettem, mert megkívántam amit apukám hozott, gondoltam nincs hozzászokva a hasam. Majd 15 perc múlva megint, így már felkeltem. Ezek után már csak 10 perc volt a következő 5 fájás, így közben értesítettem apát, hogy igyon kávét és húzzon haza, meg keresztanyámat, hogy jöjjön értem, megyünk szülni. Nem írom meg ki mennyivel közlekedett, de nem kevéssel. mire keresztanyámmaé elindultunk fél 5-kor a kórházba már 4 percesek voltak a fájások, 5-kor vizsgáltak, akkor már 3 és bő 2 ujjnyira voltam kitágulva. Szoksáso protokoll, adatok, borotva, beöntés, .... addig kiürítették az egyik szülőszobát, mert egy kismama ott szundizgatott az NST-je alatt.
Hát innen már kezdtek eldúrvulni a fájások, megjött a doki is, mondta hogy jól haladiunk, nem kell semmi infúzió egyéb, jók a fájások, szépen halad le a gyerek, tűnika méhszáj. Apa befutott fél 7-kor, akkor éppen egy kád forró vízben feküdtem, ami hetetelenül jól esett, bár szerintem kicsit gyengítette a fájásokat.
Majd fél8-tól jött a fekete leves, akkro már lettek volna tolófájásaim, de még nem volt lent eléggé Lili feje, így nem lehetett nyomni, csak iszonyatosan fájt, de egyik kezemet apa fogta, a másikat keresztanyám, a szülésznő meg törölgette a homlokom, szóval királyi módon vajúdhattam!:) 8-tól már a doki sem mozdult, az mondta, hogy akkor most már lassan meglesz a csajszi, én meg örültem is neki, hogy vége lesz, mert már kezdett elfogyni az erőm. Végül megtudtam, hogy ők már látták, hogy nem kicsi a leányzó feje, így gátvédelemről szó sem lehetett. Végül 8.33-ra két tolófájással kibújt a csaj, 37 cm körfogatú fejjel, ami elég brutális. talán az volt a legrosszabb, amikormár a feje be volt szorulva és feszített. Egyébként nagy profik voltak megint, doki és a szülésznő is, megbeszéltük, hogy a harmadikkal is hozzájuk fogunk menni. Amikor kicsusszant Lili, rögtön megkaptam, még össze voltunk kötve, nem volt semmi máz rajta, csak kicsit lila volt, és fantasztikus volt ahogy végre magamhoz ölelhettem. Bevallom, én ugyanannyira meg voltam ott hatódva, mint Marcinál, potyogtak a könnyem.
Majd jött a varrás, azért lehet azt érezni bárki bármit mond, de fél 10-re minden véget ért, és déig hármasban voltunk a szülőszobában, mert várni kellett az alapítványira.
Közben felkelt a nap, szemembe sütött végig a szülés alatt, és hihetetlen, de nagyon nagy élmény volt megint.

Délben becuccoltunk, apa segített, majd ő hazament kicsit pihenni, meg Marcinak és apukámnak elmesélni a részleteket és fotót mutatni. Én 3-ig pihentem, majd egyedül mehettem pisilni, zuhanyozni, mert 4 után jött a három fiú megismerkedni Lilivel és nekem ki kellett menni az étkezőbe és kitolni a csajt, mert ők nem jöhetnek be.
Marci angoyn aranyos volt, megsimizte a hasamat, hogy Lili, és mutattuk neki, hogy már kibújt és ott van a kocsiban, így megsimogatta őt is, bár bevallom a kocsi jobban érdekelte, mint a gyerek!:) Nagyon aranyos volt, jött az ölembe, csak én még nem bírtam felemelni, de nagyon hiáynzott már akkor és jó volt összebújni a kislegénnyel!
Este még anyósom, és sógornőm is befutott, meg a férjem unokatesóják, íg estére már elég hulla voltam.
Sajnos szobatársnak egy első gyerekes anyukát fogtam ki, aki igen piperkőc és "szőke" volt, én teljesen lefáradtam tőle. Így sokban segített meghozni az elhatározást, hogy tegnap saját felelősségre, de jövünk haza, mert tele a hócipőm.
Most elküldöm mielőtt elszáll, majd folytatom mindjárt!

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Sziasztok!

Tamesz, üdv újra itt!!! :D :D :D Nagyon izgi a szüléstörténeted, várjuk a folytatást!!! Hős voltál, hogy ilyen ügyesen megszülted ezt a nagylányt! :lol: :lol: Tényleg jobban fájt, de gyorsabb vot, mint az első szülés? És otthon milyen az élet? Milyen baba Lili? Szopizik rendesen? Nem volt sárga? Vércsoportja mi lett? Kaptál szurit? Marci mit szólt hozzá, hogy hazajött a baba? Apátok meddig ér rá itthn maradni? Bocsi a sok kérdésért, látod, mennyire hiányoztál! :lol: De azért nem sürgős, majd ha időd lesz, várjuk a válaszokat!

Timka, persze ugrottam egyből én is Marcihoz, a többi anyukák se ölbe tett kézzel nézték a verekedést, csak pár másodperc volt az egész. De én Marcival törődtem, nem a verekedős kiscsávóval, mert szegény úgy üvöltött, hogy belilult, nem vett levegőt (sajna ha nagyon kiborul, akkor így csinál :( ), őt vigasztaltam. Meg közben mondom én is majdnem bőgtem, nem volt nekem ahhoz kedvem, hogy kiosszam az anyukát, tutira elbőgtem volna magam, így csak csúnyán néztem rá. Mindegy, legközelebb igyekszünk az eggyel előbbi csoportba menni, mert egy másik anyuka mondta, hogy az ő lányát is megkarmolászta már ez a kisfiú... :( Egyébként Marci nem egy anyámasszony katonája, sajnos ő is odacsap néha másoknak, de nem ilyen galád módon, karmolva, harapva, csak ütöget... :lol: Én meg persze mindig leállítom, bár eddgi még senkiből nem váltott ki sírást a csapkodása.

Andi, szuperek a képek!!! Kíra nagyon helyes csaj továbbra is! :D Az autótok is szuper! Na, majd én is teszek föl az én kis járgányomról... :lol:

Ja, megjöttünk Győrből, vonattal, hát állat volt!!! Marci teljesen vonatmániás lett, egész nap csak sihaházik... De szerencsére nem kergült meg teljesen a vonatúton, nézelődtünk, mesét olvastunk, almát ettünk, kicsit szaladgált csak. :lol:

Na, sziasztok, mennem kell! Írjatok! :D

Juc

Kép
juc14
 
 


Tamesz

Nagyon jó, hogy újra otthon vagytok!!!! Hogy tetszik a kis Lilinek az otthona? Te hogy érzed magad? Annyi kérdésem volna, de inkább nem fárasztalak, majd idővel :D. Számomra nem derült ki, hogy ki maradt Marcival, míg ti a kórházban voltatok - lehet, hogy felületesen olvastam :roll:. Elég gyors volt a szülés, nem? Mennyiben volt más, mint Marcival?
Szobatárs :twisted:. Olyan rossz, mikor ezeket a legszebb és legnehezebb napokat megkeseríti egy hülye szobatárs! Jól tetted, hogy hazajöttetek, nyilván nyugisabb a légkör. Az én szobatársam anno folyton ordibált a gyerekével, hogy ne bőgjön már annyit...
Ja, azt nem is mondtam, apám is 19-én született... Tegyél majd föl képet lécci!

Juc
Nem semmi a bunyós kissrác! Nem értem az ilyen szülőket, miért nem szólnak a gyerekükre! Sajnáljuk Marcit, puszót küldünk neki!! Gratulálunk a kocsihoz!


Nekem 2 napja gyomorrontásom van, a férjem pedig lelépett fotózni a belvárosba, nem bírt magával. hát most aggódhatok itt magányosan, betegen :cry:. megyeki is...

KépKép
fanka
 
 


Tamesz
Jajj, de jó, hogy itt vagy! Ezek szerint apukád itt volt és nem kellett Marcit hajnalban átvinni a szomszédba.
Áruld már el, ki mennyivel érkezett? nem nyomunk fel a rendőröknek!
Nagyon szép élmény lehetett napsütésben szülni. Szülőszobás képeket nem kapunk?

Juc
hogyhogy vonattal jöttetek haza? autóval mi van? vagy apátok hamarabb lelépett vele?

Na megyek megetetem Fannit, mert ordít mellettem, az apja már nem jó neki.

Timka

Kép
Kép
timka76
 
 


Fanka, épp azért ültem le megint a géphez, hogy neked írjak, hogy mi van a férjeddel... :( Remélem, nem esik semmi baja, nagyon bátor legény! Azért telefonon tartjátok a kapcsolatot?

A többiek remélem, nem voltak kinn a pesti utcákon! Nagyon félelmetesen meg szomorúan néz ki... :( :( :( Vigyázzatok magatokra!

Juc

Kép
juc14
 
 


Ja, Fanka, te meg gyógyuljál gyorsan!!!

Timka, ja, nem írtam, hogy apánk már tegnap hazahúzott a kicsikocsival. Ezért vonatoztunk ma. Illetve ő otthagyta volna nekem a kocsit, hogy vezessek én haza, de hááát... Autópálya???!!! Egyedül gyerekkel a hátsó ülésen??? :shock: Majd fél év múlva! :lol: :lol: :lol:

Juc

Kép
juc14
 
 


Juc

Most hívott a férjem, hogy ne izguljak, de a mobilja le fog merülni. Hát...szerintem nem bátor, hanem hülye, hogy odament, de mindegy, csak tényleg ne essen baja. Amúgy tényleg elkeserítő, mi folyik ebben az országban....
Holnap jönnek az ablakaink, esetleg szerdán megyünk kiránduli a "mini erdőnkbe"?

KépKép
fanka
 
 


Fanka, lehet, hogy hülye :lol:, de szegénynek ilyen a foglalkozása... :? Én is tutira besz.rnék... :? De biztos tud vigyázni magára, és épségben hazaér!!! Tényleg durva és elszomorító, ami itt történik Pesten... :( :( :( Nem hiszem el, hogy a békés többség ezt akarja...

Kircsi: hát nekünk nagyon zsúfolt a köv. hét, talán a csüt. délelőtt lenne jó, de az meg ugye nektek nem jó. :( Szerdán nagymama-nap (nekem vezetés, tánc és torna!!! :shock: :lol: ), csüt-ön du. meg már indulunk Várgesztesre a Villaparkba "őszölni" egy kicsit. Úgyhogy marad a jövő hét. Remélem, azért lehet majd sétálni akkor is. :D

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk:

Kíra nagylánynak nagyon boldog szülinapot kívánunk!!! :D :D

Kép

Juc

Kép
juc14
 
 


Ja, és Fanka, remélem, férjed épségben hazaért!

Juc

Kép
juc14
 
 


Hát úgy látom, én itt magamban elbeszélgetek... :lol:

Szóval kérdésem lenne a fiús anyukákhoz: hogy álltok fütyi-ügyben? :lol: nálunk most volt itt a doktornéni, beadta a 18 hós szurit, és egyben jól fel is húzta Marci fütyijét (én csak elég enyhén szoktam fürdés után felhúzogatni). Persze ordított, meg azóta is, ha pisil, akkor ordít egyet :( , majd este be kell kennünk vmi kenőccsel (írt receptet), nem néz ki különben vészesen. De azt modnta a dokinyanya, hogy ha 2 éves kor előtt nem húzzuk fel, akkor már csak vágni lehet. :shock: A ti dokijaitok is így vélekednek?

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok!

Juc! pont most beszélgettünk "fütyitémáról" egy barátnőmmel, akinek az apukája a gyerekorvosunk. szóval az apukája azt mondja, hogy most az az álláspont/továbbképzéseken/, hogy 3 éves korig nem kell hozzányúlni a szülőknek, de szerinte azért nem árt fürdésnél visszahúzni amíg lehet, de nem erőltetve.
Mi füdinél szoktuk visszahúzni Bulcsúnak, már pici korától fogva.

Kira! Isten éltessen sokáig szülinapod alkalmából!

Tamesz! én is gratulálok, nagyon megható a szüléstörténeted . /bár melyik nem?/ örülök hogy jó élmény volt a második is.

Fanka! férjed szerencsésen és sérülésmentesen hazaért remélem.

üdv Edina az új csajszi
sidney
 
 


Sziasztok,

Tamesz,
Örülök, hogy hazaértél! Hát tutti nagy élmény lehetett a második szülés is :D . Már én is várom, bár picit be vagyok rezelve, nem is annyira a szüléstpl, mint inkább attól, hogy hogyan fogok boldogulni a két gyerkőccel. És akkor ezek szerint a második szülés rövidebb volt?

Edina,
Üdv a csapatban :) .

Fanka,
Nem semmi munkahelye van a férjednek, mi is követjük az eseményeket, hát elég hátborzongató!

Rólunk:
Pocaklakó rendben. Azt hiszem nődokit váltunk, mert már nagyon idegesítő, hogy mindjárt két hónapja el van utazva és állítólag még egy hónapot ül. Már fel is íratkoztunk egy másikhoz, sajnos ott is csak két hét múlva tudtak programálni. Remélem minden ok odabennt. Ma tettük repülőre a férjem nővérét, úgyhogy ezentúl már több időm leesz bekukkantaní. Megyünk reggelizni a kis huncuttal, később még bekukkantok.

Kép
Kép
nyuszko
 
 


Tamesz!

Gratulálok a babához! Örülök, hogy jól sikerült a második szülés is. Majd tegyél fel képet, hogy lássuk a pici lányt!


Babjag
(régi 2005 tavaszi babás topikból, aki most irigykedik)
babjag
 
 


Jónapot!
hát itt nincs túl nagy élet! Mi megvagyunk, csak apa újrahúzta a gépemet, mert döglődik, és így nem tudtam jönni, most meg rohanok, kicsit rendet rakni, mert keresztanyámék jönnek babanézőbe, meg "Kunkázni", tegnap sógornőm volt itt, szóval nem unatkozunk.
Ja volt tegnap a gyerekorvos is, meg volt elégedve a csajjal, azt modnta péntektől vihetjük sétálni, mert hatalams erős, van tej is, bár mint kiderült a dokimtól kaptam egy méhösszehúzó cseppet, mert hogy túl nagy volt Lili és ha még akarunk akkor mindenképpen fontos, hogy normálisan visszamenjen, meg egyébként is. Na szóval ennek a cseppnek a mellékhatása a tejtermelés csökkentése, szóval most rengeteg teát iszom, meg homeos golyót, hogy valahogy kompenzáljam a kettő hatásait.
Ma voltunk a kórházban a hallásvizsgálatot megcisnálni, mert hétvégén nem tudták, és tökéletes lett, meg az anyakönyv is megvan végre, így holnaptól apa mehet ügyintézni a munkahelyekre meg az OEP-hez.
köszi mégegszer a szép szavakat, majd jövök talán este hosszabban is, de azért még szokni kell a "sokaságot" és hogy persze mindenkinek minden azonnal kell, különben ordítás van!:D
Szép napot!

Babjag,
köszi szépen, majd rakok fel képeket, tegnap fotógattam egy kicsit, csak még az nem megy a gépen, remélem estére befejezi apa a telepítést!

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Tamesz!
Én is nagyon várok mindennemű beszámolót, képet :)

Még mindig el vagyok, vagyunk havazva a házzal, sztem kb 2-3 hét és költözünk, addig is leginkább olvasó üzemmódban tudok lenni, sajna.

Muki
KépKép
KépKép
mukika
 
 


Sziasztok!

Hát valóban nincs túl nagy élet itt mostanában, de Tamesz ezen ne csudálkozz, hiszen jóformán Te tartod életben ezt a topicot!
Örülök,hogy minden rendben van Veletek. Jó hogy péntektzől mehettek levegőzni, viszont kár hogy addigrahidegfrontot mondanak.
MOst látom csak hogy a nagylányotoknak mégse Panna lettt a mádsodik neve, hanem Eszter?????
Mesélj majd sokat, hogy viseli "Kankun" az új helyzetet....

Nálunk most nagy Teletubbies őrület van, ahogy kinyitja a szemét már Lala-Pó-zik, kell jönni a géphezés játszani velük. Hazaér az apja szintén megy a Lal-Pózás, mert hozza az apja a a laptopot és azon is zsoktak játszani.
Na elindítom neki, mert 10-re Gekoban kellene lennünk....

Timka

Kép
Kép
timka76
 
 


Sziasztok!

Tamesz, én is láttam ám, hogy nem Panna lett a kiscsaj 2. neve! :D Hogyhogy? Maradtatok a szülők nevénél?
Hogy vagytok? Mit csinál a kislány? Hát a nagyfiú? :lol:
Remélem, a bogyók meg a teák ellensúlyozzák a méhösszehúzó gyógyszer mellékhatásait!

Edina, köszi a fütyiválaszt :lol: , hát sajnos a mi dokinénink a régi iskola híve. :? Remélem, nem csináltam hülyeséget, hogy hagytam a dokinénit, hogy felhúzza. Úgy sajnálom szegény Marcit... :cry: Még mindig nyöszörög néha, ha pisil, az esti kenőcsözésnél megint ordított, remélem, azért pár nap alatt helyrejön. Én is húzogattam különben fürdésnél, de semmit nem használt.
Más fiús anyukáknak mi a tapasztalata?

Nyuszkó, jó, hogy pocaklakóvan minden rendben! Nemsokára lehet, hogy meglátjátok, hogy fiú-e vagy lány!!! :lol:
Timka, tényleg csak olyan sokára alakulnak ki a nemiszervek??? :shock: Igaz, Marcinak a 16. héten látszott a fütyije, de mintha Tamesz hamarabb tudta volna már, hogy kislány lesz, nem?

Tegnap nagymama-nap volt :D , én szinte alig láttam a fiamat, mert vezetni voltam, aztán táncolni a sulimban, este férjemmel kettesben söröztünk egy jót. :lol: (Ja, itt is aludt anyukám)

Ma meg megyünk Várgesztesre, a Villaparkba barátainkkal. Pont egy éve voltunk ugyanott, ugyanazokkal... :lol: :lol: Mondjuk így a fürdőzés asszem elmarad Marci fütyije miatt, igaz, amúgy se szívesen engedtem volna be a vízbe, ahol úgyis mindig elkap vmit... :? Majd játszóházazunk helyette, meg kirándulunk, amíg még szép az idő.

Sziasztok, jó hétvégét mindenkinek!!!

Na, még egy aktuális képet azért felrakok, ezt csináltam vasárnap Marcinak:

Kép

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok!!
Fütyitéma:
Hát bevalom őszintén én már szűletése ota huzogattam neki vissza (mármint eleinte Apa) mert sogornőmnek két fia van és sajna az elsővel volt egy vese gyulladása a gyereknek mert nem tudta rendesen tisztitani és elfertözödött neki valami!!Elég gáz volt,és akkor ezt mondták neki,hogy ugy került be valami amitöl ezt kapta,aztán ráadásul ott a korházba visszarántották neki,ugy mint Juc Marcínak és sajna utána még négyszer kellett megismételni a visszarángatást,ami elég kemény volt,és a vége az lett,hogy megmütötték fitymaszükülettel!! :cry: :cry: :cry:
A második gyereknél már amikor kijött a korházbol huzogatta,és vele semmi probléma nem volt,ezért én is megfogadtam a tanácsaít ez ügybe,és hát az az igazság,hogy nekünk már réges-régen teljesen visszalehet huzni,és már ő is néha huzza este fürdésnél magának,olyan ügyíke!!Sőt pisi után,ha nem a pelusba pisil,hanem a kád elé akkor lerázza az utolsó cseppet!!
Apa tanitgatta!! :lol: :lol: Holnap már lehet,hogy borotválkozni is tanitani fogja???!!! :shock: :shock: :D :D
Mindenesetre a szerszámokat is ísmeri már nagyjábol,apa azt mondta ezermestert akar belöle,olyat mint ő!!Nem birja azokat akik még egy szőget se tudnak beütni!!
Na meg persze a benzingőzzel is erőteljesen ismerkednie kell a gyereknek!!A szomszéd kisfiunak van egy kismotorja azzal már tanitgatja Miront!!!Persze ő élvezi!!Itthon a müanyag motorjaival is repeszt ezerrel!!Ugy veszi a kanyarokat,hogy az csuda!!! :shock: :shock: :shock:
Van neki egy kicsí müanyag motorja ís,mindjárt berakok egy képet,hogyan akar azzal is játszani állandoan,mert ugyebár toligálni olyan unalmas!!
Tamesz!!!
Várjuk a képeket rendületlenül!! :lol: :lol:
Egyik ismerösöm is ma szült itt lakik az utcába,van már 3 fia, (16,13 és másfél évesek) ma szülte a negyediket és LÁNY lett nagy az őröm,biztos lesz este buli!!Lénának hívják!!
Na ennyít tudtam mert vége a Csacska angyalnak és a lányom izgalmába megéhezett!! :lol: :lol:
Dobom még gyorsan a motoros képet,csak ezt elöbb elküldöm!!
Szép napot!!!
Vendég
 


Kép
Vendég
 


Ezt elfelejtettem!!!

Kíra nevében köszönjük a szülinapi köszöntéseket!!!
Vendég
 


Sziasztok!

Juc! a keresztfiamnak is ugyanígy visszarántották. és utána ő is sokáig fájlalta főleg pisi közben. azt hiszem azóta minden ok vele. sőt a tesójáét is. de neki finomabban. vagy csak jobban viselte, nem tudom.
Én is rettegek ettől remlem nem kerül rá sor.

Bulcsúnak még nem megy vissza teljesen. csak valamennyire.

Andi! nagyon veszélyes ez vadmotoros kép!!! :D
/barátnőmnek nagylánya is Kira és a kisebbik fia Miron/ pedig nem gyakori nevek viszont szépek. Én is próbálta ritka neveket találni a gyerekeinknek, azt hiszem sikerült. :D
az jó ha egy pasi sok mindenhez ért. úgyhogy hagy ügyesegyen MIron.

Edina
sidney
 
 


Sziasztok,

Hát valóban úgy tűnik Tamesz tartotta életben a topikot, eléggé kihalt mostanában :( .

Juc,
Fütyiprobléma: Mi 6 hónapos korában kérdeztük meg egy gyerekorvos véleményét ezen a téren. Ő mutatta meg hogyan kell felhúzni, és azóta minden fürdésnél felhúzom, megmosom. Különben én is úgy hallottam időben meg kell mozgatni, hogy ne legyen fitymaszűkület.

Andi,
Miron nagyon aranyos. A motor az nálunk is toppon van, az udvaron elég szeliden vágtat, de amint kikerülünk az utcára, egyből elkapja a száguldás utáni vágy :lol: . Úgyhogy ahelyett, hogy sétálnánk, általában futólépésben hajkurásszuk az úrfit.

Kép
Kép
nyuszko
 
 


Jóestét!
Na most megpróbálok jönni kicsit és reagálni, ha hagynak a fiatalok!

Juc,
jó pihenést Nektek, remélem jól sikerül a várgesztesi hétvége, tavasszal szeretnénk mi is elmenni majd oda, úgyhogy kérünk sok-sok infót. Bár tudom ezt már csak utólag fogod olvasni!:D Örülök, hogy Neked is Fiestád lett, én nagyon szeretem, igaz jóval kisebb a megane után, de már megszoktam, és végül is ami kell az belefér, tipikus városi autó, sok sikert és örömet hozzá, legközelebb már azzal gyertek!:D Fütyi téma, nekünk azt mondta a dokinénink, hogy ő nem híve a feltépésnek, fínoman huzogassam, és majd meglátjuk mi lesz 2 éves kor után, hát nekünk nem húzósdik fel, így félek mi lesz vele, de nekünk nem fogja feltépni az biztos, mert ő nem szokta.

Nyuszko,
örülök, hogy jól vagytok, Te is jól bírod a terhességet úgy látom, bár tudom nem egyszerű egy nyüzsgőmócsing mellett!:) Remélem sikerül az orvosváltás, nekem alap volt, hogy bizalom legyen, anélkül nem megy!!!! Sógornő elment már? Sokat csavarogtatok vele?

Andi,
nagoyn jók a képek, így sokkal később is kívánunk Kírának minden szépet és jót szülinapjára, olyan nagylány már, hihetetlen, mi meg még pelenka témával szórakozunk!:) Ja és a tűzpiros "királygép" is nagyon szép, jól áll Neked:D

Sidney ,
üdv itt, még nem is köszöntöttelek!!!

Fanka,
remélem már meggyógyultál! milyenek az új ablakok? akkor most már kész a felújítás? Párod remélem megúszta épségben az éjszakákat!
Ja, amíg bent voltunk két napig apuval volt Marci, majd hétvégére anyósomék jöttek, de vasárnap ahogy hazajöttünk mentek is.

Timka,
Örülök, hogy minden ok a pocaklakóval! Marcit nem nagyon köti le egy rajzfilm sem, őt inkább a reklámok érdeklik, vagy a természetfilmek, azt szereti nézni, de más még nem. mit döntöttél bölcsi ügyben? Azt hiszem a szülés előtt ezen tipródtatok!

Rólunk röviden,
mennek a napok, már 8 napos a hölgy, hihetetlen!! Ma itt volt a védőnő is, szótrakoztatott, hogy hú mekkora, mérjek hogy mennyit szopik, mert biztos nem elég neki, .... jól fel is túrtam az agyam rajta, mondtam, hogy ha nem elég akkor ordít, nem fogom idegelni magam a 10 grammokon. mióta hazjöttünk már 130 grammot hízott, szóval aggodalomra semmi ok. Ma voltunk nagyot sétálni a déli 25 fokban, nagoyn élvezte a göröngyös utat, végig szundizott,Marci néha tologatta, majd lesz kép is róla.
Név, hát így alakult, a pannát megtartjuk a harmadiknak, mert az is tetszett!:D
Milyen a csaj? más, mint Marci volt, nyugisabb, minden zajt elvisel maga körül, mert Marci nem tud "suttogni"!:) Szóval itt van lent egész nap a nappaliban velünk, bár a fiúk még leingkább kint vannak a kertben, füvet levegőztetnek, meg játszanak, de része a családnak. Ha éhes ordít, ha tele a pelus ordít, egyébként nézelődik, mosolyog, alszik. És olyan kis finom, puha, selymes!:D Hosszú ujjai vannak, vékonyka kis lába, szóval olyan lányos, csak a bőre extra száraz. Ja és ma már leesett a köldökcsonk is, így már az is gyógyulhat rendesen!
Alvás külön van, a fiúk a mi ágyunkban és meg a liliszobában a csajjal, ha apa visszamegy, akkor szerintem egy kupacban fogunk aludni!:)
A szülés milyen volt a másodiknál?
erősebb, sokkal rövidebb, tudtam, hogy mi vár még rám, csak azt nem, hogy ekkora feje van és annak ki is kell férnie!:D és ami nekem furcsa volt, hogy a szülés után igen erős utófájások voltak, vagyis méhösszehúzódások, ami felért szülési fájásokkal.
Hogyan telnek napjaink?
néha pisilni is öröm, mert addig talán egyedül vagyok!:D Na de komolyan, nagyon szuper, annyira hihetetlen boldogság, hogy már két gyerekünk van!!! Olyan igazi család lettünk, ma olyan büszkén sétáltunk négyesben a napsütésben, fantasztikus élmény! Egyébként húzós, mert még nincs Lilinek napirendje, és a dokinéni szerint még amikor kér adjak cicit neki a héten, mert még most indul a tej, szóval ha kér, rohanok. Az esti fürcsi sorrend is kezd alakulni, Maric először és utána segít nekünk, már tudja, hogy kell alkohol a csonkot kezelni, hozza a pelust, a hintőport, ... szóval imádnivaló. Máskor viszont mint aki süket, nem akar meghallani dolgokat és pl a kaka mostanában mindig a pelusba megy és csak utólag szól.
na most ennyi, felébredt a csaj, még képeket rakok, mert már egy párat lekicsinyítettem, a többit meg majd!
szép estét, hétvégéét!

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Muki,
kitartás a költözéshez, majd kérünk képeket!!!!

kepek, szölőszoba:
első találkozásunk, még összekötve Kép
mérés közben: Kép
1 órásan szopi pihenőjében: Kép
első találkozás Kunkával:
Kép
Ilyen békésen szundizik a hölgyemény: Kép
Fürdetés Kunka segítséggel: Kép
Lili "Lili lady" ruhában, az 56-os éppen jó még rá: Kép
A nagytesó sétáltatja a hugit! Kép
Na azt hiszem ennyi bőven elég mára belőlünk!

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Sziasztok!

Tamesz! nem elég. Jó nézegetni a gyerköcöket. Nagyon szépek.
védőnővel "tanácsaival" ne foglalkozz.
Méhösszehúzodások tényleg szörnyen erősek a második szülés után. Főleg hogy az elsőnél abszolút nem volt nekem. Bulcsúnál viszont néha már azt gondoltam hogy tán van benn még egy baba :D
JObban fájt mint a szoptatás.
Hát én el sem tudnám képzelni mi lenne velem,ha Bulcsú mellett lenne még egy pici baba. nagyon anyás és még szopizik is. Johannára is tök féltékeny hát azt hogy viselné ha egy kicsi lenne egész nap a kezemben.
Kisfiad hogy viseli a szopiztatást? Addig mit csinál?
Férjed külföldön dolgozik? egyedül leszel sokat a gyerköcökkel?
sajna nem olvastam vissza, nincs időm rá.
Melyik kórházban fogsz szülni?

bocsi a sok kérdésért.

Edina
sidney
 
 


Jóreggelt!
Sidney,
"melyik kórházban fogok szülni?" Most szültem egy hete, most nem tervezem a következő napokban újra!:D Egyébkén a kistarcsai jórházban szoktam szülni!:)
Ja és most olvastam vissza, mi is a 17. kerületben lakunk, kint a falu végén a dombon! Ti?
A férjem idén Zágrábban dolgozik, aug közepéig mi is kint voltunk, de a pocakosság végén már elég volt az autózásból! Sajnos már csak egy hetet lesz itthon, és utána megint megy, ami azt jelenti, hogy hétfőn hajnalban elhúz és jó esetben csütörtökön éjjel hazaér, egyébként meg pénteken.
Marci vagy játszik amikor szoptatok vagy jön és nézi ahogy Lili szopizik, és kibontja a másik cicit, majd megnyalja :D, vagy csak elmeséli mi történik éppen. Megbeszéltük, hogy mi is szoktuk őt hagyni enni, neki is hagyni kell Lilit nyugodtan szopizni.
Védőnőn nem parázok, mert a héten csak hétfőn este kellett egy kis tápot adni Lilinek, 40 ml-t, azóta semmit, csak ma reggelre rágott szét teljesen, már egy csepp tej sem maradt bennem, most kapott 30 ml-t és békésen alszik, úgy tűnik ennyi hiányzott a boldogságához. Hát remélem ha a cseppek elfogynak, akkor több lesz a tejcsi, de megfogadtam nem fogok rajta parázni, mert akkor még ennyi sem lesz! Nem egyszerű naponta vinni a háztartást, sütni, főzni, meg a két gyerek, és még pihenjek is, hogy tejet termeljek, bár most még apa is itt van, nem tudom mi lesz utána!???
Na mindegy, most a hétvégén jönnek a nagyszülők, így a héten csak 3 nap kellett főznöm, meg tegnap Marci már sütit rendelt, de ma apu jön és hoz kaját, holnap meg anyósomék, szóval most pihi jön a hétvégén, csak mosnom és vasalnom kell!:)
Remélem mindenre tudtam válaszolni!:)

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Sziasztok!

Húú Tamesz, de nem irigyellek most. Mire én kerülök hasonló cipőben Te már rég belerázódsz és adod majd a jó tanácsokat.
Bölcsi téma továbbra is nyitott kérdés. Mostmár 98% hogy vihetem, és akár nov. közepétől is.
Juc, asszem Te kérdezted: ez egy magánbölcsi, jó kis havi díjjal, de más lehetőség nincs itt Veresen bölcsi téren. Az ovis dolgok is katasztrófálisak mert rengeteg gyerek van, hely meg alig, így valószínüleg az oviba is ide kerül majd.
Nagyon szuper az egész bölcsi, ovi, jók a pedagógusok, sokat vannak a friss levegőn, változatos programokat szerveznek nekik, és kis létszámú a csoport.
Bölcsisek 15-en vannak egy csoportban. Összesen 2 csoport van és 4-en vannak velük. Ha kell pellusoznak, etetnek, alatatnak....
meg aztán közel is van hozzánk, 3 utcával feljebb, 3 perc alatt ott vagyok kocsival. Fanni imád ott lenni, Gekko után mindig ott kell maradni játszani.
DE az én drága kicsi lányom most kezd el dumálni és nem szeretnék egy pillanatról sem lemeradni, meg aztán olyan kicsike" még. Ugyanakkor tudom, hogy jó helyen lenne, meg nekem is könyebb lenne pocakosodni, aztán a picurral foglalkozni....Dilemma, dilemma, dilemma....

Na más, tegnap megint voltunk fotózáson, tök szuper képek készültek. Próbálok majd kicsinyiteni és felrakni.

Timka

Kép
Kép
timka76
 
 


Hahó!

Gyorsan bekukkantottam, ugyanis hazajöttünk idő előtt, ahoyg szoktuk... :cry: :cry: Marci belázasodott, megy a hasa. :cry: :cry: Mondjuk rajta kívül mind a négy gyerek beteg votl a csapatból, akikkel voltunk, szóval számítottam rá, hogy elkap vmit. Hát ez van, ha az ember kisgyerekes barátaival megy kirándulni. Azért szeretném, ha már megerősödne annyira az immunrendszere, hogy ne legyen mindig ez.

Most pakolok, mosok, hipózok, majd este vagy holnap jövök még, képekkel is.

Tamesz, nagyon szépek vagytok a képeken!!! :D :D :D

További jó hétvégét!

Juc

Kép
juc14
 
 


Jóestét!
Timka,
várjuk a képeket!
Bölcsi, hát én is tipródnék, főleg látva Marcit, hogy mennyire igényli most a törödést, hogy bizonyos perceket csak és csakis neki szenteljek, és ha most jön is jozzánk valaki, akkor nem megy csak úgy el vagy ki vele, nekem is ott kell lennem, mert nehogy ő kimaradjon valamiből, vagy megint elmenjek, szóval nagy a ragaszkodás. Azt hiszem most az segít, ha bevonom őt is a Lilizésbe, mert azt élvezi, hogy ő a nagy tesó hozza a pelenkázós cumókat, játékot visz Lilinek, beszél hozzá ha sír, nagyon édes, nekem most nem lenne szívem elküldeni, biztosan kirekesztettnek érezné magát. Na de ez az én véleményem, érzésem, így érzékenyen egy hetes kétgyerekesként!:)

Juc,
sajnálom, hogy rövidebb lett a nyaralásotok és, hpgy benyaltatok valamit. remélem mielőbb meggyógyultok!!!!
Majd azért mesélj milyen volt a fenti élményeken kívül!!:)
szép estét!

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Tamesz!
Irtóra jók a képek. Kicsi lányka nagyon édes, annyira fura megint ilyen Picurkát látni, főleg a fürdetős képen látszik a mérete, pedig eredendően ugyebár nem is annyira kicsike. Ez a kép amúgy nekem nagyon tetszik, csuda édes Marci ahogy figyeli a locsi-pocsit. Na meg, hát milyen ügyes legény, hogy ennyire segít, nem semmi. De Te sem vagy "gyönge", hogy főzöl, sütsz, azta papám, én meg 1 gyerekkel is vagy 2-2,5 hónapig hozattam az ebédet, mert képtelenségnek láttam, hogy főzzek. Szégyellem is magam :oops: Igazad van, ne görcsölj a tejci dolgon, attól tuti nem lesz jobb. Úgyis beáll majd a mennyiség, ha meg egy picikét kell rápótolni, na bumm, az sem tragédia, a lényeg, hogy ne éhezzen a gyerkőc,hát nem?!

Juc!
Én is sajnálom, hogy haza kellett jönnötök. Lizu is lázas most, nemtom mi van, voltunk ügyeleten, azt mondta a doki, hogy valszeg vmi vírus, mert amúgy más tünete nincs, 2-3 nap alatt le kéne zajlania. Úúú, de ügyi vagy vezetés ügyben, hátha egyszer én is a nyomdokaidba lépek.

Timka!
Elhiszem, hogy bölcsi nagy dilemma... és mi lenne, ha mondjuk ebéd után elhoznád? Akkor jut is, marad is.... Várom a sztárfotókat! Kíváncsi vagyok már nagyon ki lapul a pocakodban :)

Nyuszkó!
Tényleg nálatok is már kiderülhetne már, hogy kuki, vagy nuni, nem?

Andi!
Kírának mi is nagyon sok boldogságot kívánunk,így egy jó csomó késéssel :oops:
Piros kocsi tényleg baromi jól néz ki! Miron is aranyos a mocis képen :)

Párom azt mondta épp ma, hogy jövő hétvégén már az új házban csicsikálunk. Hát állatira kíváncsi vagyok,hogy így lesz-e. Végülis a fontos dolgok nagyjából megvannak, illetve addigra meglesznek, a többit meg majd megcsináljuk, beszerezzük, amikor már ott leszünk.

Muki
KépKép
KépKép
mukika
 
 


Sziasztok!

Megvagyunk mi is :D . Tegnap Panni barátnős napot tartott: délelőtt a barátnőmnél voltunk, 11 hónapos a lánya, délután meg átjött hozzánk egy "játszótéri anyuka" a 20 hónapos lányával. Szóval ment a játék ezerrel. Panni amúgy nagyon bújós, barátságos lett, rövid idő alatt bemászik szinte minden ismerősünk ölébe és számolatlanul osztogatja a simiket, puszikat :D. Még olyanoknak is, akiket először lát :shock: .

Ablakaink elkészültek, hát valami szuper!!! Eddig sem jött be túl nagy zaj, de most tök süket csönd van, ha becsukok mindent. Nagyon állat. Egyre jobban szeretünk itt lakni, ahhoz képest, hogy nemrég még majdnem költöztünk, most azon agyalunk, hogyan lehet 4 személyessé alaktanunk a lakást :lol:.

Tamesz
Nagyon jó volt olvasni az élménybeszámolód! Nagyon fura lehet, el sem tudom képzelni én hogyan tudnám koordinálnálni a család életét, ha "bővülne". Nagy szervezést igényel, van jön magától?
Utófájás: Nekem Panninál nagyon durva volt, tényleg majdnem szülési fájások...a falat kapartam 2 hétig. Minden együttérzésem a tiéd :cry:.
ÉS LILI GYÖNYÖRŰ A KÉPEKEN, bár én nem tudom megítélni, kire hasonlít.

Timka
Lemaradtam, miért akarod bölcsibe adni Fannit? Várjuk a képeket! Gömbölyödik már a pocak??

Juc
Sajnálom, hogy haza kellet jönnötök, Marci legénynek sok puszit küldünk, jobbulást! Azért remélem jó volt a kirándulás ennek ellenére.

Bár (gyerek)fütyitémában nem vagyok illetékes, úgy tudom, már egész korán el kell kezdeni egy kicsit a huzogatást, hogy később ne legyen vele gáz.

Ez a megatánc nekem baromira nem jön be :roll:

KépKép
fanka
 
 


Sziasztok!

Tamesz! bocsi úgy akartam írni hogy hol szültél? 8)
Mi Rákoshegyen lakunk, ti? Dombon /Vidán?/ most voltam R.kerten bababörzén.
Johanna sem mozdult mellőlem, mikor hazajöttünk a kórházból. Először attól félt hogy megint elmegyek, utána meg attól hogy kimarad valamiből.
Tényleg nagyon ügyi vagy. Nekem 2 hétig itt volt anyu napközben aztán még a 3.héten anyósom is jött 2 naponta. Pedig Johanna már 3 éves volt akkor.

Juc! jobbulást a Marcinak. SAjnálom hogy félbeszakadt a pihenésetek.

Timka! félnapra is maradhat, és ebédután elhozod. Akkor azért még marad idő az együtt létre. Viszont gyerekek között is van. VAgy azt nem lehet?

Edina
sidney
 
 


Ismét itt

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Na az előző jól sikerült!:)
Szóval ismét itt, talán Lili is bealszik már végre, ma este valahogy mindig újra felébred, kicsit zaklatott a picilány.

Muki, Fanka, Edina,
köszönjük a dícséreteket, tényleg nagyon szép a csaj, de hát mi elfogultak vagyunk, ma apu is csinált ról aképeket, van három ami nagyon tetszik, csak kicsit sötét, majd lehet, kicsit "feljaívtom" és felrakom!

Muki,
nagyon izgi hogy már jövő héten ott alhattok, tessék majd minden sarkot megszámolni és kívánni mindenféle szépeket magatoknak!:D
Kíváncsi vagyok Lizi hogyan fogadja majd az új helyét! Gyógyulást nektek is, remélem tényleg gyorsan elmúlik!

Edina,
mi rákoscsabán az aranyhegyen lakunk, az új részen.
És a ragaszkodós időszak után mi jött a lányodnál??? Már csak hogy tudjam, mire számítsak!:)

Fanka,
szervezés? Hát szerintem jön magától, ugyanis a helyzet adott, és mindenkinek kell kaja, fürcsi, törődés, altatás, tiszta vasalt ruha.... de azért az is hozzá tartozik, hogy ehhez kell egy olyan fantasztikus társ is, mint apa, aki mindenben segít, de leginkább erőt ad, hogy győzzem csinálni, és amikor fáradt vagyok, akkor kicsit kényeztet és lelket önt belém, hogy jól csináljuk. Azért attól nagoyn félek, hogy mi lesz ha 10 nap múlva hétfőn elmegy zágrábba, mert akkor van az éles indulásuk, adatbetöltésük, és lehet, hogy két hétre kell maradnia, szóval majd akkor fog kiderülni, hogy mit és hogyan bírok, ez most kész nyaralás!:)
Bár már tervezem, hogy bepakolom a gyerkőcöket a kiskocsimba és lehúzunk Egerbe apuhoz, mert sajna a Dédi nincs túl jól, a felfekvései miatt ő nem tud utazni és nagyon szeretné már látni az "új" dédunokáját! SZóval ha apa kint marad két hétre, akkor én meg lemegyek Egerbe vagy 3 napra, akkor legalább nem leszek egyedül velük, max apu és a neveltlánya életét kicsit felborítjuk!:D
Na most már talán apa is leszáll az SAP-ról és lehet szundizni, szegénykém ahhoz képest, hogy szabin van, minden nap, legalább 3-4 órát a gép mellett dolgozik a kintieknek!
Szép álmokat, holnapra is kérünk napsütést, ma is olyan jót sétáltunk "csoportosan"!:D

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Tamesz
Csókoltatom a férjed, le a kalappal előtte, hogy így ápolja a lelked, rendes tőle nagyon. Sztem jó ötlet, hogy lelépsz Egerbe, dédi biztos el lesz ájulva a csajszitól! Meg neked is könnyebb lesz egy kicsit...
Éjjel hogy alszik Lili? Nem kelti fel Marcit, ha sír?

No, én is elteszem magam holnapra. Még ez az óraátállítás is...:?

Jó éjt!

KépKép
fanka
 
 


Sziasztok!

Látom van ám itt élet.
Most nem tudok írni hosszan, apa lekicsinyette a képeket, azt dobm fel, aztán meg kell etetnem a családot. Szundiidőben majd jövök még.
Na akkor a sztárfotók: (főleg karácsonyi van, mert arra készült)
Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Timka

Kép
Kép
timka76
 
 


Sziasztok, megint!

Látom mindenkin urrá lett a vasárnapi lusti hangulat.
NÁlunk vendégek voltak délután, nemrég mentek el. Egy 13 hónapos kissrácuk van, nagyon nyugis gyerek. Fanni persze minden játékát féltve vette el tőle, de a szüleinek odaadta. Ki érti ezt? Azért jól elvoltak együtt.

Köszi bölcsi ügyben az ötleteket. Mivel amúgy is fizetős a hely elvileg du. 5-ig vannak a gyerekek és fél napra is teljes hónapot kell fizetni. meg ha beteg akkor is max. az beteg napok számával kell a kajájért kevesebbet fizetni. Akkor már egyszerűbb lenne valami bébiszitert találni mellé fél napra, de bölcsibe, oviba előbb-utóbb menni kell. Gekkos fejlesztőpedagógus szerint ezért lenne jobb most beszoktatni, mert mire megszületik a kistesó (fél év múlva) addigra kialakulna nála egy rendszer, nem zavarná meg a kistesó érkezése.
Akkor rögtön én se adnám be, mert nem szeretném, ha úgy érezné ő ki van rekesztve....szóval ezért tipródok.

Tamesz
Jó hogy apátok ilyen sokáig itthon tud maradni.
DE ki ez az apukád nevelt lánya?
Bátor vagy hogy 2 gyerekkel elindulnál Egerbe. Marci biztos jól érzi majd magát. Lili miatt én aggódnék hogy kicsike, de épp most olvastam, hogy a köztudattal ellentétben a kisgyerek szervezete az első 2 hónapban a legellenállóbb, mivel magába szívta a mami hasban a szükséges dolgokat. Ráadásul ő szopizik is, úgyhogy biztos minden rendben lesz vele.

Juc
Kérünk majd képeket a gyerekcsapatról. A szülők beteg gyerekkel indultak el, vagy ott szedtek össze valamit? hogy van Marci?

Mukika
De izgi, akkor lassan dobozoltok. Van már elég dobozotok? nekünk egy éve baromi sok volt, negyven valahány + huszonvalahány zsák + egy csomó más. Tök jó strapabíró zsákok vannak a Sparban. Szállítóval költöztök majd?

Még panaszkodom egy kicsit. Képzelétek két napja becsípődött valami ideg a tarkómnál és bal felem baromira fáj. Alig birom forgatni a nyakam. Estére már jobb mert egész nap csak mozgok, de reggel azt hittem lebénultam, alig bírtam megmoccanni, ráadásul baromira fájt minden apró mozdulat. Fanni pedig nem szívbajoskodott hajnalban, mászott egyik oldalamról a másikra, nekem meg muszáj volt valahogy még meg is ciciztetnem mert nyavajgott.

Nagyon rossz, hogy ilyen hamar besötétedett, ráadásul ilyen nyomi esős, szeles idő van. Ti hogy viselitek az óráátállást?
Na megyek, Fanni már kéri a "lakktopot".

szép estét!

Timka

Kép
Kép
timka76
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek Juc Marcikája kórházba került éjjel a fosis vírus miatt. A Lászlóban vannak, Marci infúziót kap, elég nyűgi, Juc vele van éjjel, nappal (egy széken fog aludni mellette :( ). Szorítunk Nekik, hogy mihamarabb kijöjjenek!!!

Timka
Hú, elég rémes lehet ez a "nyakbecsípődés", remélem hamar rendbejön! Nagyon cuki Fanni a képeken, látszik, hogy élvezte a fotózást! Nagyon megnyúlt, olyan "nagylányos" már ő is!

Mi a szüleimnél voltunk egész nap, apa dolgozott. Pannit nem nagyon izgatja az óraátállítás, a szokásos időben aludt el este, remélem nem fog hajnalban kukorékolni! Azért valamit ki kell találni a hosszú, sötét délutánokra :?. Legújabb attrakciója, hogy valamelyik nap bemászott ruhástól a kádba, miközben engedtem az esti fürdővizét :lol:. Mikor megláttam, épp bajlódott a vizes zoknijával, nem tudta levenni, rámnézett és vigyorogva közölte: "mászom". Hát, nem tudtam sírjak, vagy nevessek.

KépKép
fanka
 
 


Sziasztokl!

Milyen vírus támadta meg Marcit? Szegények,Juc biztos totál ki van akadva, látni agyereket infúzióval. Reméljük mielőbb hazaengedik őket!

Fanka
Édes lehetett a vizes Panni.
Mi együt szoktunk fürdeni, és tegnap hamarabb betettem Fannit. Ő meg nam engedett be a kádba élvezte hogy övé az egész. Én ott kuporogtam a kád mellett, egyszercsak odajött kb. 2 centire az arcomtól és megkérdezte "beülsz?" ez most az egyik kedvenc szava. Azt hittem megzabálom. Persze egy kicsit balhézott hogy tényleg bemásztam de így járt!
Amúgy tényleg nyúlt Fanni és 3 hónapja szinte semmit nem hízott. Még szerencse, hogy a józan eszem döntött és nem kezdtünk bele ebbe a diétába. Sokkal vékonyabbnak tűnik. Nekem így a csinos, legalább nem lesz gebe Gizi amikor még jobban megnyúlik.

Tamesz
Mizújs nálatok? vendégsereg voltvagymajd ezután jön?

Mi ma ünnepeljük a kisasszony névnapját, úgyhogy valami fincsit kell készítenem neki. Délután pedig el akarom vinni a helyi új játszóházba valami festő,mázolós programmra, 18 hós kortól ajánlják. Kíváncsi vagyok hogy fog neki tetszeni a Maszat-Jankaság.

Szép napsütésés napot!

Timka

Kép
Kép
timka76
 
 


Jónapot!
Juc,
sajnálom, hogy kórházban vagytok, remélem mielőbb jobban lesz Marci és mehettek haza, jobbulást!!!!

Fanka,
látom a leányzó élvezi a kádat! Aranyos lehetett ahogy ruhástól bemászott, nálunk ez nem lenne egyszerű, mert nagoyn magas a kád széle, de a Lili kád az tetszik neki!:D

Timka,
nagyon jók és prifk a képek, megint naptárt kap a rokonság? ahhoz készültek???
Gyógyulást a nyakadnak, remélem nem tart sokáig!
Egyébként, lehet, hogy a bébiszitter a legjobb, nekünk is ügye a szomszéd szokott besegíteni és ez a legjobb megoldás nekünk, de majd jövő ősztől én is szeretném Marcit közösségbe adni, mert oviba majd csak ha betöltötte a 3 évet akkor veszik fel, február 9-tól, nevetséges!:(
Apu neveltlánya aki az autóbalesetet okozta nekik két éve nyáron, amikor Marcit vártam, és ott halt meg az ő anyukája, és azóta az apu neveli, mert nincs más! Egyékbként már 21 éves, szóval nem kicsike!

Nálunk semmi extra, tegnap anyósomék voltak, szegény jót akart, főzött egy nagy adag fincsi husilevest, de tele rajta karalábéval, amit meg én nem ehetek, mert Lilinek fáj tőle a hasa.:(
MA reggel utánajártam az útlevélnek, holnapra ha beregisztrálják Gödöllőn Lilit az országos rendszerbe, akkor mehetünk megcsináltatni, mert ügye ahhoz apa is kell!
Délelőtt bent voltunk az Árkádba, vettünk elemtöltőt meg elemet, mert mindenből kifogy és állandó szüttyögés van, és a szkszervezet állt belőle 5000 forintot, szóval holnapig le kellett vásárolnom! Benéztem a C&A-ba de nagyon ki volt fosztva, pedig akartam venni bodykat Marcinak is, mert kevés, de nem volt 92-es.

Most Marci nem akar aludni, Lili végre alszik, apa dolgozik, szóval zajlik az élet, nem unatkozunk!
Ja este valami iszonyatosan görcsölt a hasam vagy a gyomrom, még nem tudom melyik, de nagoyn rosszul voltam, ma talán elfogy a méhösszehúzó csepp, lehet, hogy annk a hatása volt, de nem bírtam Lilit tartani annyira fájt!:(
Szép napot!

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Timka,
bocsika, lemaradt!
NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNUNK FANNINAK A NÉVNAPJÁRA!!!!

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Sziasztok!

Köszönjük az aggódást, jókívánságokat!!! Hazajöttünk ma délben, majd írok, ha lesz egy kis időm, most továbbra is mosok, fertőtlenítek. :? Marci elég jól van, bár még mindig hígat kakil, de legalábbnem lázas, és iszik ezerrel, így nem szárad ki, de az a kórház szörnyű hely :? , szóval menekültünk hazafelé amint lehetett... :D

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok!

Rendszeresen olvaslak titeket, de nem nagyon volt időm írni, meg aztán a szép időben sokat sétáltunk. A számítógép a kislány szobájában van, így az esték eleve ki vannak lőve, de megpróbálok gyakrabban jönni ezentúl, nagyon jó kis csapat van itt!
Rólunk: jól vagyunk, bár most benyaltunk valami vírust, köhögés, nátha a fő tünetek, az éjszakák is elég szörnyűek! Az orrszívós-porszívó egy gyötrelem, már nem bírom lefogni a kiscsajt egyedül, azt a cirkuszt! :? De egy sima orrcsepegtetésből is hatalmas cirkusz van!
Szerencsére javult az étvágyunk, hízott is most szemmel láthatólag Violka.

Tamesz!
Még egyszer gratulálunk, nagyon szép a kis Lili, és le a kalappal előtted, ahogy boldogulsz! rengeteg energiád van!

Juc!
Jobbulást nektek, örülök, hogy már nem vagytok kórházban!

Timka!
Nagyon szép Fanni a képeken, igazi kis hölgy már!

Néhány kép rólunk:

Kép
Bohóckodás
Kép
Csúszdán
Kép
Játszóházban
Kép
Játszóházban2

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Sziasztok!

Juc! örülök, hogy kiengedtek Titeket. Marcinak gyors gyógyulást.

FAnnit Isten éltesse sokáig névnapja alkalmából.
nagyon jók a képek róla. Igazi kis modell!!!! nagyon kameraérzékeny a drága :D

Ilyen ruhástól fürdés Johannával is megesett, mert beleesett a vízbe.

Timka! olyan aranyosak amikor beszélnek, és hízelegnek. Nem csodálom hogy elolvadtál Tőle.

Tamesz! remélem rosszulléted a cseppek okozzák, és nem vmi vírust nyeltél be.
Sajna csak 3 évet betöltött gyerekeket veszik fel önkormányzati oviba. Régen a mini csoportba mehettek fiatalabbak is.
Johanna 3és fél éves volt mikor elkezdte az ovit.
sztem Bulcsú is ekkor fogja kezdeni. Bölibe nem szeretném vinni, mert túl jót nem hallok a nálunk lévő bölcsikről. Inkább meghúzzuk magunkat anyagilag 1 évre. hát kíváncsi leszek.
Prince Oliver bodykat tudok neked hozni ha érdekel.

jó éjt Edina
sidney
 
 


Szép hideg napunk van ma! nálunk reggelre befagytak a kocsik!:(
Juc,
örülök, hogy már otthon vagytok, mizu? Hogy van Marci? hogy telt az éjszaka?

Jevi,
köszi a dícséreteket, nagy jók a képeitek, nem semmi a napszemüvege!!!:)

Sidney,
köszi a body ajánlatot, tavaly én is jártam a nagykerbe, de a C&A-s jóval olcsóbb és jól bírja a mosást.
ismerem a kerületi ovihelyzetet, sajnos a szomszédaink kínlódtak eleget mire felvették a gyereket!

Ma elintéztük Lilinek az útlevelet, hát jó lassan ment, pedig rendes volt az ügyintéző! kb 2 hét és kész, de most már nem küldik ki, hanem be kell menni érte.
Most várjuk a dokinénit, Marci alszik, apa dolgozik. Lili szundizik, bár nem ette tele magát! Ja tegapra már megint 3975 gramm volt visszahízott születési súlyára.
szép napot!

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?