Új privát üzeneted érkezett!

Nicol :)
Köszi, aranyos vagy! :) Hát, alapban megy még a szopi igen, de nagyon kikészít. Imádok szoptatni, de érzem, hogy a szervezetem minden tartalékát leszívja a nagylány már. És a szopi csak kb. 1-1,5 óráig telíti el, utána mindig éhes, kivétel nélkül, teljesen mindegy, mennyit szopizott :(

Babus :)
Kistesó??? Ahhoz kellene együtt lenni apával, igaz??? :shock: :shock: :shock: Na jó, tréfa off. Szóval kb. 3 hónapos volt Laura, amikor tényleg aggódtam (hányinger, szédelgés, fejfájás, meg mindenem volt), aztán cisnáltam kb. 6 tesztet, meg voltam UH-n is, minden negatív lett, azóta meg a ritka alkalmakkor, amikor együtt tudunk lenni, mindig védekezünk óvszerrel. Szóval azt hiszem a kistesót kipipálhatjuk - egyelőre :twisted: Nem, szerintem egyszerűen csak az, hogy már a terhesség alatt is megterhelte a szervezetemeta terhesség, a szopi meg aztán még jobban. És én hülye, még minden nap este fejek is 1 órát. Na ezt lehet, h már nem kellene :( :( Mit gondolsz? Csak félek, mi van, ha elapad a tejci... Bár 6 hónapos kor után már ez sem lenne akkor baj talán. Rossz beidegződés :(

Stöpszli :)
Üdv a topicban! Örülünk, hogy itt vagy! :)

Puszi

KépKép
unique
 
 


Sziasztok!

Nicol!
Nekunk ez a valtozas folyamatos volt, nem nagyon vettuk eszre :) A korahoz kepest tenyleg sokkal nagyobb, es olyan nagy pasis mar :) Koszonom, de en nagyon nem vagyok magammal megelegedve, mert azota sokat hiztam. Attival ossz 8kg, most meg mar 6kg tartok, es meg csak az 5.hoban jarok.
Fiut nem a babaruhak miatt szeretnek, hanem Atti miatt. Neki jo lenne , ha fiu lenne a jatszopajti :) Mit kezdjen egy kis csajjal. En ebbol a szempontbol nezem. Majd a 3.lehet lany :)
A kajalas: nalunk az Atti most mindent majonezzel eszik, de csak akkor, ha latja ahogy ranyomjuk. Probald ki te is :)

Babus!
koszonom!
Nem tudom irtam-e mar, de nagyon csini vagy a lagzis kepeken! Hihetetlen, hogy igy lefogytal szules utan. Na majd en is, ha meglesz ez a gyerkoc :)
Kristof is olyan nagy fiu mar, szinte hihetetlen, hogy ezek a nagy gyerekek voltak olyan picik, nem?

Edinka!
koszi erdeklodesedet. Irtam, hogy fiut Atti miatt szeretnek, lanyt meg majd harmadiknak.

puszi
Judit

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Sziasztok!

Nem tudjatok veletlenul a bababorzere lehet elore venni jegyet? El szeretnem kerulni a sorban allast.

Koszi
Judit

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 

 
 

Sziasztok!

Ma en tartok "anyanapot", ahogy Babus irta. Igaz, hogy ez csak nehany "anyaora", de nekem mar ez is feludules.
Matet bevittem ma bolcsibe, igy van nehany szabad oram, ami alatt nyugodtan tudom csinalni ugyanazt, amit maskor Matevel sulyosbitva csinalok :lol:

Ma voltam ismet UH-on. Ahogy Mateval is, az uj babaval is elkuldott a dokim a szonografus "baratjahoz", hogy nezzuk meg, mi ujsag odabent? Szerencsere minden rendben. Kicsit fura volt azert azt hallani, hogy a korom miatt indokolt mar ez a plusz UH. :roll:

Nicol,
Matenal ez a nem eves szinten fennall, de nekem mindeki azt mondja, hogy vegyem vegre tudomasul, hogy vannak rosszevo gyerekek, es mivel egyaltalan nem beteges gyerkoc (kopp-kopp), ne is izgassam magam.
Tapszert kap meg Vivi? Mert abban is rengeteg cucc van, amire szukseguk van.
Mate egyebkent a piros szoszos tesztakat imadja, valamint a pizzat. Ezekkel barmikor meg tudom etetni, bar jobb volna kicsit valtozatosabban ennie. Ja, es a sutotok alapu Hipp bebietelek szinten.
Vivinek azert van kedvence vagy lutri teljesen, hogy mit eszik?

Babus,
jol van mar Kristof teljesen?

Ma azt hallottam, hogy a legujabb virus egy hanyos-fosos, ami nem csak a gyerekeket erinti, de a felnotteket is. Vigyazzon mindenki, aki csak tud!

Judit,
Ati tenyleg nagyon nagyfiu, szerintem sokkal nagyobb Matenal. Magassagban is es husiban is.
Jobban vagy mar a hanyas ota? Valami kajatol voltal rosszul vagy a mennyisegtol, vagy ilyenkor nem tudni?
Bocs, ha hulyeseget kerdezek, de en meg tenyleg eletemben nem hanytam.

Stopszli,
Remelem nem ijedtel meg a topic felhalott jellegetol? Ez mar csak egy ilyen hely, ritkan irunk, de azert fontos am mindenkinek!!!

Sziasztok,
Vanda
vanda72
 
 




Sziasztok:)

Gyorsan dobok fel pár képet amit már
régóta igérek nektek!!!!!!
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép


Bocsi,levágni a kép széleket már nem volt időm:(

Kép

Kép
edinka
 
 


Sziasztok!

Edinka! :)

Viki nagyon édes nagy csajszi már!

Én is teszek fel egyet Líviről, bár ez már majdnem 1 hónapja készült róla egy babatalin.

Amúgy jól vagyunk, olyan nagylány már Lívink is.
Tök fura, mert már olyan kis értelmes, sokmindent megért, csinál.
Járni még nem jár, de már egyedül meg meg áll egy ideig.
Úgy hogy hamarosan el fog indulni szerintem.

Kérdésem:

Tápszert még mindig reggel és este iszik, nem baj???
És meddig lehet adni a tápszert?
Vagy meddig ajánlatos?
Mert reggel is megiszik sokat és utána van hogy nem kívánja a gyümit sem, csak ebédelne 12-kor.

Ez sem baj???

Más: bilire szoktatást ált. mikor szokták kezdeni egy gyereknél???

És az önálló evést, ivást????

Mert Lívi még mindig kiszolgáltatja magát rendesen!!! :) vagy :(

Várom segítségeteket!

Mindenkinek nagyon szép hosszú hétvégét!!!!

Puszilunk Titeket!!!

Mea
mea
 
 


Sziasztok :lol:

Mea
Nekünk dokinéni és védőnéni is azt mondta, hogy a gyerekeknek 2 éves korig reggel és este még szüksége van a tápszerre/babatejre, a benne lévő ásványi anyagok, nyomelemek, stb. miatt. Ezt semmiképp sem helyettesítheti a tehéntej, amit ők kifejezetten nem is ajánlanak 2 éves kor alatt.
Úgyhogy szerintem Livike még nyugodtan kaphat tápszert, 3-as jelölésű tápikat vegyél neki, azok tulajdonképpen babatejek, teljesek megfelelnek neki :D
Egyébként nálunk is probléma, hogy a reggeli tápi után már nem nagyon akar reggelizni, viszont ragaszkodik ahhoz, hogy először megigya a tápit, hiába próbáltam, hogy először reggeli, utána tápi, nem, neki úgy nem jó :?

Bilire szoktatni megpróbálhatod, de ne erőltesd semmiképp se. Kristóf még most sem hajlandó bilizni, sőt, meztelen popóval rá sem mer ülni, retteg tőle, csak ruhástól mer ráülni.
Vettünk már neki WC-szűkítőt, mert szerintem ő hamarabb fog a WC-re ráülni, mint a bilire. (bár eddig még arra sem mert ráülni)Állandóan úgy akar pisilni, mint az apja :lol: , odaáll, felhajtja az ülőkét és csodálkozik, hogy nem éri fel a kukijával :lol:
Nem tudom mikorra kerül le róla így a pelus... :?

Önálló evés sem nagyon akaródzik még a kissrácnak, ha akarna, tudna enni egyedül, mert ha olyanja van, akkor pár kanállal betúr egyedül, persze a fele mellé megy :lol: , de legalább megy.
Viszont őt általában le kell foglalni evés közben, mert különben nem tudna megülni nyugton, izeg-mozog mindenfelé, ha viszont lefoglalom, nem tud az egyedül-evésre koncentrálni.
Egyedül inni se rég tanult meg, jóval elmúlt már 1 éves, talán már másfél is elmúlt, amikor már egyedól fogta az itatópohár fülét, aztán később a cumisüveget is fogta (fül nélkül), mostanra a poharat is tudja fogni, csak folyton leönti magát, így ezt most hanyagoljuk, helyette a szívószállal ivás a nagy sláger, vettünk neki szívószálas itatópoharat is, abból nagyon szeret inni :D

Edina
Nagyon ari nagylány már Vikike :lol: És ahogy alszik... :lol: :lol:

Vanda
Örülök, hogy minden rendben a kistesóval :D Neveken gondolkodtatok már?

Judit
Nem tudom, hogy hol lehet venni előre jegyet, de a Kismama újságban nincs benne?
Egyébként ha érdekel, én szívesen elküldöm a mi akciós belépőnket, merthogy nekem jár az újság és ahhoz majd küldik a belépőjegyet, mi viszont most nem tudunk menni, mert pont azon a hétvégén Paksra utazunk esküvőre, így semmiképp se mennénk a börzére, úgyis csak kidobnám, így ha érdekel és ha megküldöd mail-ben a címed, szívesen elküldöm. Bár a sorbanállást így sem úszod meg, mert ettől még ugye kell jegyet venni, csak nem kerül annyiba.

Unique
Szopiról annyit, hogy én nagyon szopi-párti vagyok, de semmiképpen sem mindenáron, csak addig, amíg ez nem teher, mert úgy nincs értelme szopiztatni, hogy már teljesen kivagy.
A fejést pedig szerintem már elhagyhatod. Úgyis lassan egyre több mindent fog enni, a szopi lassan úgyis háttérbe kerül. Persze nagyon jó dolog, hogy még szopizik, de azért ne e körül forogjon minden gondolatod.
Már ígyis nagyon ügyik voltatok, hogy ilyen sokáig szopiztatok és persze még mindig szopiztok.
Nyugi, annyi tejcsi mindig lesz, amennyi kell, a többit meg megeszi gyümöből, főzelékből, stb :lol:



Babus

Kép
babus2005
 
 


Még egy pár képet teszek fel:

Mátrafüreden a barátokkal gesztenyeszedés közben:
Kép Kép

Ugrálóvárban:
Kép


Zsófival és Pannival a sátorban:
Kép

Sütievés közben:
Kép

Apával építőkockázás közben:
Kép


Kép
babus2005
 
 


Sziasztok!

Judit!
Kipróbáltuk a majonézt, de akkora fintort vágott rá, és még enni sem akart tovább. :cry: Amúgy szerintem egy lánnyal is tök jól el tud játszani egy kisfiú, én is tök jól elvoltam az öcsémmel. :D

Vanda!
Én tudomásul vettem hogy rossz evő Vivi de megnézném melyik anyát nem idegesítené, ha egész nap alig enne a gyereke. :? Látom mátéval tényleg egy rugóra jár az eszük, Vivi is a paradicsomos bébiételeket, pizzát szereti. A sütötök neki is még nagy kedvenc. :D Amúgy rengeteg gyümit eszik, és a nasik is nagyon mennek, pl: csoki, tejszelet, és bármi ami édes. A tápszert már nagyon rég nem eszi meg, a tejet is csak éjszaka issza meg.
Kimondott kedvence pedig nincs.

Babus!
Nagyon édi Kristóf a képeken. Mi nem is próbálkozunk a bilivel, viszont vettem neki párnás wc ülőkét és minden reggel és déli alvás után ráültetm hátha odapisil. Előbb utóbb rájön mire van és talán jelezni is fogja ha kell. A 'kaka' szó már nagyon megy, elég sokszor mondja, csak kár hogy már akkor amikor kint van. Nameg a pukikra is szokta mondani :lol: .

Edinka!
Nagyon sokat nőtt Viki az utóbbi időben, nagyon édes! :D

Mi lassan készülünk a 18. havi oltásra. Kell valami utóhatástól tartanunk?
És mégegy kérdés: A ti gyerekeitek hagyja a fogmosást? Én nagyon szenvedek vele :twisted:

Nicol

Kép
nicol
 
 


Sziasztok!

Babus,
nagyon edes Kristof a kepeken es olyan csini a szerkoja is! A ket baratno is tunder. Mennyi idosek?

Nicol,
engem is idegesit, amit Mate muvel, de miota lazabban kezelem a temat, jobban eszik valamivel. Biztosan igaz, hogy nem erzi rajzam a gorcsot. ha nem eszik, nem eszik. Es biztosan rosszul csinalom, de ha nem eszik "foetelt", en bizony adok neki utana Danoninot vagy gyumolcsot, mert nekem az a fontos, hogy valami legyen a gyomraban. Es tenyleg tok egyformak a kolkeink, kiveve, hogy Mate meg imadja a tapszert.

Mea,
a tapszerrol en is azt tudom, amit Babus irt, 2 eves korukig kifejezetten fontos!
Bilit nem eroltetjuk, bar van neki, de mivel Matenak 1 masodperc a kakaproject, napi 3-4 alkalommal, sosem veszem eszre rajta idoben, hogy mire keszul. Allitolag meg kell varni, amig maga szol, hogy kakilni akar.
Erre azonban van egy kivalo ellenpeldam: egy 20 honapos kislany ismerosunk mar 1 evesen bilibe kakilt, mivel minden nap ugyanabban az idopontban jott ra a dolog, es ratettek a bilire, azota abba vegzi ezt a nemes cselekedet, sot mar honapok ota pisilesnel is szol, igy napkozben igazan csak ovintezkedes miatt van rajta pelus, es reggel is egyre tobbszor ebred szaraz pelussal. Ugyhogy nem tudom, mi a jo, de eroltetni biztosan nem szabad a dolgot.

Gyongyi,
ha meg olvasol minket, akkor nagyon boldog nevanpot kivanok!

Megprbalok Materol feltenni kepeket, remelem sikerul.

Sziasztok,
Vanda
vanda72
 
 


Minden kep nyaron keszult, de Mate azota nem sokat valtozott...

Kép

Kép

Kép

Kép
vanda72
 
 


Babus, Vanda! :)

Köszönöm az infokat!Arik vagytok :)

Kristóf meg Máté pedig nagyon helyes :wink:

Pusza

Mea
mea
 
 


Vanda

Nagyon tündéri Máté :lol: A kis göndör fürtjei pedig írtó cukik :lol:

A képeken a két kislány szinte egyidős Kristóffal, a Zsófi, a szőke vigyori, aki mellesleg egy angyal :D , de szó szerint, szerintem ilyen gyerek nincs még egy a földön, 8 hónapos korától egyedül alszik el, éjszaka sohasem ébred fel, még akkor sem, amikor 8 foga jött ki egyszerre, este 8-tól másnap reggel 8-ig hang nélkül alszik, ebéd után 3-3 és fél órákat alszik, (de másfél éves koráig délelőtt-délután is 2-2 órát aludt), én sírni még sosem hallottam, mindenevő, folyton mosolyog, nevet, nagyon kis barátságos, hihetetlen egy kiscsajszi :lol:
A másik kislány, a Panni pedig kicsit fiatalabb, másfél éves.
De remekül eljátszanak együtt, most még abszolút nem látszódnak a fiú-lány különbségek, bár Panni kicsit baba-mániás, de ettől függetlenül remekül eljátszanak :D


Nicol
Kristófnak a 18 hós oltástól semmi baja nem volt, remélem nektek se lesz :D
Fogmosás nálunk is nagyon gáz, Kristóf imádja a fogkefét, de csak annyira, hogy szívogatja a fogkrfét vagy 2 percig, aztán visszaadja, de nem hagyja, hogy mi mossuk a fogát, összeszorítja a fogait, kidugja a nyelvét, hogy még csak véletlenül se érjünk a fogához. Már láthatóan lepedékesek a fogai, mindent kipróbáltunk már, de semmi se segít :(


Most mi is készülődünk, megyünk védőnénihez+dokinénihez, megnézetem, nem-e jön Kristófnak a legutolsó 4 rágófoga, mert már besokalltam a kerek 1 hónapja tartó balhéitól, nem-alvásaitól, (ami nála rendszeresen hányással jár, mert ha ő nem tud, vagy nem akar aludni, akkor elég 10 másodperc sírás és már taccsool is, ez megy már napok óta, minden este), az éjszakai ébredéseitől, hajnali 5-6 órási ébredésektől. Tiszta zizi, meg én is.
De hiába nézem, olyan hátra nem nagyon látok be, meg nem is nagyon hagyja, hogy megnézzem a fogait, érezni még nem érzem, hogy kint lennének, de hátha. Egyetlen reményem, hogy tényleg a fogai, mert akkor tudom, hogy egyszer kijönnek és akkor vége lesz és legalább éjszaka újra alszunk, mert 4 hete nem aludni, ez már sok. Viszont ha a dokinéni szerint nem a fogai jönnek, na akkor van a gond... :? Akkor mitől?? Hamarosan kiderül.


Babus

Kép
babus2005
 
 




Sziasztok:)

Lenne egy kérdésem.
Ugy nézz ki, hogy ebben a hónapban szedem utoljára a fogigátlót :oops:
Szóval,hogy is van ez??
Mennyi időt szoktak várni a gyogyszer utánn??
Én ugy emlékszem, hogy én anno kivártam a 3 hónapot, és addig mással védekeztünk!!!
Őszintén bevalva nem szeretném a ha a kistesó karácsonyi vagy szilveszteri lenne!!
Ha csak 2 hót védekeznénk mással a decembert és a januárt!!
Akkor már Februárban szeretnék babás lenni!!
BAj ha csak 2 hó pihit tartanánk???
Hogy kell kiszámolni a szülés várható időpontját kbra???
Számításaim szerint a baba novemberben születne meg!!!

jaj, hogy én mennyit fogok majd izgulni!!
Remélem sikerül a kistesó!!!
Nagyon vágyom rá!!!
És sztem Viki is!!!

Kép

Kép
edinka
 
 


Edina

Elvileg 3 hónap pihit mondanak a fogigátló után, de szerintem abszolút semmi baj nem lesz, ha csak 2-őt vártok :D Van akinek gyógyszer mellett vagy rögtön utána is egészséges kisbabája fogan :D Szóval szerintem teljesen jó a 2 hónap :D

A szülés várható időpontja pedig: utolsó mensi 1.napja - 3 hónap + 7 nap
Egyébként ne izgulj, ha ezen görcsölsz, kisebb az esély, hogy elsőre sikerül.
Gondolj arra, hogy Viki is elsőre sikerült, miért ne lenne most is így :D Csak lazán :D (Juttassátok ezt eszembe, amikor majd kb. fél év múlva mi is belekezdünk a kistesóprojektbe, és én is totál ideg leszek :lol: :lol: )


Babus

Kép
babus2005
 
 


Sziasztok!

Babus,
mondott valami biztatot a dr neni? OKosabb lettel valamivel? Tegnap eszembe jutottal, amikor Mate taccsolt egyet, mert keptelen megragni a falatot es persze ez ilyen formaban mutatkozik meg. Hat hogy ez hogy viselheto el napi rendszeresseggel, nem tudom, minden tiszteletem a tied! En is elkezdtem vele egyutt oklendezni, annyira nem birom az ilyesmit!

Edinka,
micsoda hirek!!! Szerintem sem lesz semmi baj, ha esetleg 2 honap pihi utan jon ossze a kisteso. Nekem is van egy nagyon kozeli ismerosom, akik gyogyszer mellett lettek szulok, es a kiskoloknek az eg vilagon semmi baja sincs. Szerintem egyel sok vitamint es ne stresszelj sokat ezen a kerdesen!

Es Babus, most hallok eloszor idopontot a kisteso projecthez :)

6-an megyek AFP-re. Szerintetek az UH alapjan saccolt kor a fontosabb vagy a mensi alapjan szamitott?

Jo ejt mindenkinek!
Vanda
vanda72
 
 


[i]

Sziasztok:)

Köszönöm a gyors reakciókat!!!
Én már most izgulok,nagyon bizom benne,hogy megint gyorsan össze jön a kistesó mint tényleg anno Viktória!!!
CSak nem tudom milyen lesz,nagy has+Viki!!!

Babus:)
Akkor nálatok mikor indul a kistesóprojekt????
Nem kezdjük egyszerre :lol:
Neked Kristóf téli baba!!!
Akkor most nyárit szeretnétek??
Van valami "hátrány a téli babáknál szted??"

Nekem ugye Viki beleszületett a nyárba,jó idő volt sokat lehettünk kinnt a levegőn, alig kellett őt felöltöztetnem,ellentétben egy téli babával akit rétegesen kell öltöztetni,meg azért jobban kell rá figyelni,hiába, hogy tél van de akkor is hidegebb:(

:roll:

Egy baj van, remélem ez nem nagyon fogja hátráltatni a dolgokat!!!
A mensim gyogyszer nélkül olyan mint a fehér hollo :twisted:
ÉS mi lesz ha nem fog megjönni ha abba hagyom a gyogyit???
Én tuti nem fogok hormonkezelésekre járni!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bocsi................
befogom a számat

Kép

Kép
edinka
 
 


Edina
A terv az, hogy januártól leállok a gyógyival, utána 3 hónap pihi és áprilistól tesó-projekt.
A baj nálam is ugyanaz, mint nálad, gyógyi nélkül az én mensim is fehér holló :lol: , Kristóf előtt 50-60 naponta jött meg és mint utóbb kiderült, azért, mert nem is volt peteérésem. Szerencsére nem vártam 1 évet a próbálkozással, és dokihoz mentem, és most sem fogok, a dokim meg is mondta a múltkor, könnyen előfordulhat, hogy megint nem lesz spontán peteérésem, és megint Closty-ra szorulok majd. Így én nem is fogok sokat tétovázni, ha 1-2 hónap alatt látom, hogy nem áll be a mensim, pucolok dokihoz.
Egyébként szülés után is ugyanez volt, még másfél évvel a szülés után is csak hébe-hóba jött meg, többet között ezért is kezdtem el 4 hónappal ezelőtt a fogigátlót.
Úgyhogy tuti lesznek még gondok nálam is. De én nem tartok a hormonkezeléstől. Csak ikrek ne legyenek :lol:
Ha egy kis Closty meg Uh az ára a babának, hát legyen. Ennél többet soha ne kelljen szenvednem érte :D
Szerintem te se izgulj :D

Egyébként engem nem különösen érdekel, hogy téli-e vagy nyári a baba, (bár tény, hogy elég gáz, hogy télen szegény újszülött pici baba elveszik az overállban, ehhez képest nyáron egy szál bodyban is ki lehet vinni), de engem csak annyi érdekel, hogy mire megszületik a kicsi, Kristóf óvodás legyen, mert én két gyerekkel itthon tutinem bírnám, pláne nem egy ilyen nem-alvós hiperpörgős gyerekkel, mint Kristóf + az én alap nem-alvásommal.


Vanda
Gyerekdoki sok okosat nem mondott (mint még sohase :? ), a rágófogai duzzadnak, duzzadnak, de csak ennyi, még nagyon messze van, hogy kibújnának.
A dokinéni szerint hiszti. Meg a hányás is. Hát... fene tudja. Igazából nem hiszem. Hónapokig tudott aludni, aztán egyszercsak felötlött neki, hogy másnaptól nem alszik, és azóta hol átaludja az éjszakát, hol 4-szer is ébred (mint pl. tegnap is), de nem akar ő többet, mint félálomban 2mp ringatás és már horkol is tovább, így nem hiszem, hogy hiszti, sokkal inkább az, hogy valami felébreszti (fájdalom, félelem???) A hányás pedig a sírás következménye. Ő egyszerűen nem tud sírni, mert fél perc se telik bele és már öklendezik tőle és taccsol is ki. Így nem tudok mit csinálni, kényeztetés ide vagy oda, ha sír este vagy éjszaka, akkor lélekszakadva rohanok hozzá, hogy még a nagy taccs előtt odaérjek, megnyugtassam és visszafektessem. Ha várnék akár csak 2 percet is, összehányná az egész ágyát és magát is. Ez sem megoldás. Pedig tudja, hogy nem szabad hányni, ezerszer megbeszéltük már vele.
Ez megy hetekig, netán hónapokig, aztán amilyen hirtelen jött, olyan hirtelen el is múlik, és újból jól alszik és nem taccsol egyáltalán. Nem tudom, mi ez nála.


Az pedig, hogy az Uh-os vagy a mensias kor a fontosabb az AFP-nél?? Hát, nem is tudom. Ha pontos volt a mensid, akkor talán az. De tényleg nem tudom.
Kristóf a Closty miatt tuti félidőben fogant, tehát mensi alapján kellett volna számolni, mégis, az Uh alapján mindig kisebb volt a koránál.



Babus

Kép
babus2005
 
 


Sziasztok!

En mar nem is irok. Dicsertem Atti eveste, hat ne tudjatok meg. Alig tudok valamit beleszuszakolni egesz nap. Reggelire csak kakaot hajlando inni, utana meg egesz nap kinszenvedes a kaja. Akkor lenne hajlando enni, ha egyedul csinalhatna, de akkor meg bohockodik, szetkeni, ledobja a foldre a kajat. Pedig ebben is olyan ugyes volt. Hat en nem tudom. Egy lepes elore, ketto hatra. Azota csinalja ezeket a dolgokat, amiota egyszerre jon a 4 ragofoga. De nem hinnem, hogy csak ez lenne a gond. Raadasul rajott a kokemeny hiszti. Azt hittem mar azon is tul vagyunk. Most ha valami nem ugy van, akkor levagja magat a foldre, es ordit. Mar orditottam, racsaptam, nem figyeltem oda, de semmi nem segit. Doki nenink es a vedononk is azt mondta ez normalis, csak kicsit korai. Magunkat hibaztatjuk, hogy vajon mit szurtunk el. Ezek a rohamok csak ritkan jonnek elo, alapjaraton edes gyerek, bujos. Hat nem tudom.
Fogmosas nalunk is gaz. Nem engedi mosni, csak szopogatja. Multkor ugy mostam meg, hogy orditott, na azota sir, ha meglatja magat a kefet. En nagyon megijedtem, mert egy ismerosunk kisfianak szuvasodik a foga, pedig csak ket eves. Hat nem tudom mi a jo megoldas.

Babus!
Koszi a jegyet, de inkabb lemondok rola, nagyon kedves vagy! A bilizeshez annyit irnek, hogy ha neked a Kristof mar megprobal a wc-be pisilni, akkor miert nem vesztek egy fellepot? Mi meg nem probaljuk szoktatni, en amondo vagyok 2eves kor elott felesleges eroltetni. Raadasul nalunk a kisteso miatt meg vissza is szokhat (ezt a piszologusoktol :) hallottam)

Nicol!
Hat a majonez mar nalunk sem jon be :( pont miutan megirtam neked :)

Amugy en meg mindig hanyok :( Nem surun, de az emelyges rendszeres. A hasam hatalmas, majd teszek fel kepet, ma csinaltuk. Mocorogni nem erzem surun, es ha igen akkor is csak gyengecsken.

Sziasztok!
Judit

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Sziasztok,

Jól eltűntem :( Betegek voltunk, először én (ezt írtam), majd kicsilány :( hörgőgyulladást kapott a hosszú hétvégén. :( de most már sokkal jobb, nem volt lázas, kapott egy csomó kanalast, C-Vitamint, calciumot. Most már csak a C-Vitamint kell adni neki. És a Nasivint, napi 2x. Iszonyú jól eszik, jó a kedve, nagyokat hancúrozik. :) Olyan jó nézni! Egyre aranyosabb lesz!!!
Olyan jó olvasni, hogy mindenhol jönnek a második babák :) Olyan izgi!!! :) hajrá lányok! Mindenkire sokat gondolok! :) :)

Hozzátápi: reggel cicit kap reggelire, majd délelőtt valamilyen gyümi+ pici Sinlac+anyatejci, majd szopi, majd jön egy kb. 1 órás alvás, majd ebéd: Hipp főzelék, husis vagy husi nélküli, szopival, majd délutáni hancúr, alvás (kb. 1-2 óra), esteleg sétával egybekötve, ha olyan az idő, majd uzsi (gyümi, majd szopi), este Sinlacos gyümi anyatejcivel turbózva, majd fürdés, majd szopi és elalvás. Éjjel 11 óra alvás, 1 szopival. Ha valami más baj is van (poci fáj, rosszat álmodik, stb. akkor persze többszöri keléssel ).

na ez egy napunk egészségesen Hétfőhöz egy hétre megyünk dokinénihez vissza, akkor már az egészséges rendelésre. Akkor lesz mázsálás is.
Szerintetek Hipp-ből azokat, amik 5 hós kortól adhatók, de van benne tejpor pl. (Spenót), mi legyen??? Én nem merem adni neki... Meg egy csomóban van pl. hagyma, jódozott só. Ezt mire véljem 5 hós kortól???

Már nem fejek (Babus, köszi a leveledet, sokat használt "fejmosás" ügyileg :))... Minden OK, Laura még egyelőre minden jkajcsinál szopizik is. :) Ezt mikor kell elhagyni szerintetek? Vagy egyáltalán: mik ezek a 2-3 tápszerek, illetve babatejek? Mikor kell adni a babának? Mikortól? És milyen pépet lehet adni neki reggelire szerintetek, amiben nincs cukor és tejpor? Most kicsi zsákutcában vagyok, mert a Sinlac-on kívül a többi pépben van cukor, úgy látom :(

Nagyon szépek a babák!!! Gratulálok hozzájuk!!!! Még még még képeket! :)

Puszilunk mindenkit

LAURA SPICE MAI KÉPEI :twisted:

Kép

Kép

KépKép
unique
 
 


Sziasztok!

Az igert kep rolam 22.hetesen :lol: :oops:

Kép

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Ezen a kepen Attival vagyok varandos
csak osszehasonlitaskepp :P

Kép

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Sziasztok!

Judit! :)

Micsoda nagy pocak!!!
Csini vagy megint posival :wink:

Edinka!

Ha szülni fogsz, már ygesen leszel igaz?
Akkor mennyit fogsz kapni majd Gyednek???
Nagy hogy van ez?
Mert én úgy tudom, hogy ha lejár az 1.baba után a gyed(2 éves elmúlik) és nincs még tesó akkor már csak kevés lesz a 2. baba után járó.

Csajok!

Hogy van ez?????
Mert ha 2 éven belül kellene születni, hogy ugyanennyit kapjak, már rajta kellene lennünk a tesó gyártáson, de mi még várni szeretnénk + most kezdtem el a gyógyit.

Tuidtok ebben segíteni????

Mea
mea
 
 


javítás: Edinka

És a hibákért elnézést!!! :oops:

Siettem már megint

Mea
mea
 
 


Sziasztok!

Judit,
nem is tunt ekkoranak a pocid a multkor! Hogy vagytok? Milyen volt a pihenos hetvegetek?

Mea,
sajnos en sem tudom, hogy van ez a gyes-gyed dolog, hallottam mar ezt is es azt is. A vedonenim azt mondta, hogy mivel 2 even belul jon a masodik baba, ugyanugy szamitjak majd, mintha most jonnek el a munkahelyemrol az elso gyerkoccel. 2 baratnom viszont, akik nagy multiknal dolgoztak azt mondjak, hogy eleg sok kolleganojuk ment vissza 2 gyerek kozott dolgozni 6 honapra azert, hogy ujra jo penzt kapjanak. Igaz, hogy egyik sem mert megeskudni arra, hogy 2 even belul szultek ok is.
Probaltam mar az OEP-et is hivni, de nincs sajnos eleg idom ahhoz, hogy kivarjam a kapcsolast, igy lehet, hogy titok marad jovo aprilisig.

Mateval egyebkent ismet szobafogsagon vagyok 5. napja. Eleg aggaszto a helyzet, tobbet vagyok vele bezarva most, hogy elvileg "bolcsis", mint mikor nem volt az. Mar megfordult a fejemben, hogy felfuggesztjuk a bolcsis projektet (eddig 6x volt bent), de mindenki azt mondja, hogy ezzel csak struccpolitikat folytatnek, mivel tok mindegy, mikor kezd el a gyerek kozossegbe jarni, az elso felev igy telik el akar most folytatjuk a kikepzest, akar oviba szoktatom be 2 ev mulva. Hat nem tudom, de ez sem jo igy...

Jo ejt mindenkinek!
Vanda
vanda72
 
 


Sziasztok

Mea
Én úgy hallottam, hogy a következő gyereknél is a mostani Gyes, Gyed, stb. előtti fizut veszik majd figyelembe.
De én úgy emlékszem, Unique ért ilyeneknek, (már egyszer kérdeztem is tőle, régebben, csak akkor biztos nem olvasta), talán ő leírja, hogy is van ez.

Unique
Fantasztikusan csodaszép szemei vannak Laura kisasszonynak :lol:
Én úgy tudom adtam Kristófnak a Hipp-es spenótot, de én később, mert Kristóf csak közel 6 hónaposan kezdett el ismerkedni a gyümikkel és csak majdnem 7 hónaposan a spenóttal és többiekkel.
Nem hinném, hogy ártana Laurának, de te tudod :D

Judit
Szép nagy pocid van már :lol: Mekkora lesz még a végére :shock:
És még tényleg nem tudjátok, hogy fiú-e vagy lány, a múltkori genetikai UH-on már elvileg meg kellett volna tudnuik mondani. 4D UH-ra nem mentek? Én már borzasztóan kíváncsi lennék a helyedben :lol:


Babus

Kép
babus2005
 
 


Sziasztok,

Okéoké... Tudom, itt én vagyok a guru munkaügyi témában legalábbis :P

Babus, szerintem akkor válaszoltam Neked a kérdésedre, de már nem emlékszem, mi volt... Csak arra emlékszem, hogy utánanéztem egyszer valaminek, amit kérdeztél :oops:
Még azért várok azzal a Hipp spenóttal, igazából most lesz Laura 7 hónapos, és már kb 1,5 hónapja kap kajcsikat. Még csak az 5 hós Hipp-eknél tartunk, abból sem mind megy, a karfiolosat nem merem adni még neki. Spenótost csináltam saját spenótpüréből, nézegette az új színt, de aztán nyelte... :) Egyelőre még mindenevő, de már tud tiltakozni, csak egyelőre még marad az édes beletörődés 8)

Szóval ami szerintem jó (mivel mindenkinek más az időzítés, így más a kérdése) a www.babanet.hu/iranytu és ott jobb oldalon fellül van egy olyan, hogy "kérdezz-felelek", rengeteg egyedi eset leírva, mikor szül első gyerek, mikor második, hogyan számolódik gyás, gyed, stb-stb.

Persze ha leírjátok, hogy konkrétan mennyi idő lenne a gyed/gyás/gyes vége és a második gyerkőc pontos születési ideje között, megpróbálok összeszedni valamit. Van egy jó anyagom a gyed-ről, azt el tudom küldeni mailben is, ha valakit érdekel, csak küldjetek priviben nekem mail címet :)


Ja, kérdések:
1. Hol lehet jó áran rengeteg féle Fisher Price játék közül választani?
2. hol lehet jó áron elektromos hintát kapni? (Brendonban 45e Ft, időre állítható, h mennyit lökje a gyermeket)
3. mit csináljak, ha Laura éjjelente kitakaródzik, és amúgy picit hűvösebb a szobája, amikor altatjuk? Hálózsák ilyen idős korban megy??? Csak mert éjjel rengeteget mozog...

Ezekben a kérdésekben pedig Ti vagytok a menők :twisted:

Puszi

KépKép
unique
 
 


Vanda!Babus! :)
Köszi :)

Unique! :)

Hálózsák!!!
Nekünk Lívi pici kora óta abban alszik és bevált nagyon.
Kenguru golban lehet kapni nagyon sokfélét.
Érdemesebb nagyobb méretben venni!

Játékok: Babaszoba, Vatera, Tesz Vesz- itt lehet kifogni jó áron márkásakat is :wink:

Teszek fel végre képet Líviről, már jóóóóóóóóóó rég nem tettem :oops:

Kép

Kép

Mea
mea
 
 


Sziasztok!

Mar tudjuk a nemet :)

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


FIUUUUUUUU






:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Gergo Almos, ezt elfelejtettem irni.

Almos, mert 3szor almodtam meg, hogy varandos vagyok.



(megjegyzem tegnap meg hanytam, ezert azt hittem kislany :)
Emlekeztek, hogy egy honapja a meretek miatt aggodtam, hat a kismano, most utolerte a Battyat :) Tehat O is nagy babo lesz :))

marci 8 a kiirt datum :)
A legszebb nonapi ajandek :)

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


[i]

Sziasztok:)

JUDIT:)

Gratula a kisfiúhoz,láttod tejesült a vágyad ismét fiad lesz!!!
De azért két hapsival lesz ám sok dolgod!!!!
És tényleg március 08 a legszebb nőnapi ajándék lesz neked!!!
vigyázz magatokra!!

Mea:)
NAgyon szép nagy lány már Livike,sztrem tiszta apja, bár én csak a képek alapján mondom!!!

Hétfőn mennénk 18 hós szurira de Viktórián kedden kijött az influenza,
nem köhög nincs láza csak az orra folyik neki!!
Szerintetek ha hétfőig nem mulik el akkor így nem is kapunk majd szurit???
Nem igazán szeretnék csuszni egy hetet, mert így is már késünk!!!

MÁS:

Szomorú dolog nekem, de apával ugy döntöttünk, hogy várjunk még a kistesoprojektel :evil:
Most szomi vagyok mert bele éltem magam,hogy lesz megint egy kisbabám!!
Ugyhogy még 3 hónapig szedem a gyógyszert de utánna NEM ENGEDEK!!!
INDUL a kistesóprojekt!!!!
Nem tudom mit szomorkodom,töröm rajta magam,hisz itt van nekem Viki aki az életem értelme és most neki szentelem mindennapjaimat!!!
Tényleg: Ti levágtátok aaz első hajat a babának????
puszi
jó éjt


Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
edinka
 
 


Judit!

Nagyon orulok, hogy ismet teljesul a vagyad, tok jo, hogy a kis Almos erkezik hozzatok, ahogy szerettetek volna. Majd a 3. baba lesz kislany, igaz?

Annak pedig megjobban orulok, hogy behozta a lemaradast, most mar te is megnyugodtal remelem :D

Edinka,
nem tudom, milyen a 18. havi oltas, de szerintem ha nem teljesen egeszseges Viki inkabb csusszatok 1-2 hetet, nehogy ne lehessen tudni, milyen tunete mitol van a kisasszonynak?
Gondolom nem nyugtat meg, de mi Mate osszes oltasaval 6 vagy 7 honapos koraig 1 honap csuszasban voltunk.

Unique,
mi is halozsakozunk es tokeletesen bevalt. Azt olvastam rola, hogy minel elobb el kell kezdeni a ebben altatast, mert ha mar all a gyermek es akkor probalod belenyomni, nehezebben szokja meg. Nem tudom, igy van-e, csak egy tanacs volt :lol:

Mi egyebkent jol vagyunk, ma eleg nagy vendegjaras volt nalunk, ugyhogy delben is es este is kajat kellett varazsolnom. Hat nem kicsit vagyok kitikkadva, alig varom mar, hogy az agyikonkba bedolhessek, csak meg egy furdesre kellene erotmeritenem.

Sziasztok!
Vanda
vanda72
 
 


Sziasztok!

Edina!
Hat nagyon nagy mar a lanyod.
Kar, hogy elhalasztjatok a babaprojektet, lehettunk volna megint egyszerre varandosak :)
Amugy apuek 5 voltak fiutestverek (sajnos voltak, tegnap halt meg egyikuk) A sogornomnel 3 fiu van (anyosomnak igy az 5fiu unokaja jon:)) Unokatesomnak 3lanya, es hat egyikkel sem konnyebb.
Atti legalabb mutogathatja majd az autokat neki, meg hat megiscsak pasi lesz.
Aztan az jutott eszembe Ur Isten, 3adag szennyes gatya, csupa orrszor minden :) Borotvak hegye. Aztan meg az, hogy mivel en leszek az egyetlen no, igy majd a tenyerukon hordanak. Szulinapomon, nevnapomon vacsizni visznek :) Szoval szupi lesz.
Egyet sajnalok, hogy most nem lesz kire fogjam a bari baba vasarlast. Gyerekkorom ota mindig szerettem volna barbit, mert sosem volt :) Ugy nez ki nem is lesz :)

Vanda!
Szeretnenk 3.babat, de azt mar en is lanynak szeretnem.

Kepzeljetek, tegnap megint hanytam, heti tobbszor elofordul :(

Attika meg ha megkerdezik hol a kistesod odafut hozzam, felhuzza a polomat,es a hasamra bok. A multkor meg is puszilta, es rafekudt. Olyan edes. Mindenkinek kivanom, hogy elje at ezt az erzest!

Sok puszi

Judit

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Sziasztok!

Mate most is bolcsiben, eppen hazaertem a karacsonyi bevasarlas elso felvonasabol. Nem akarom decemberre hagyni, nem birom a tomeget es ki tudja, mikor lesz Mate ujra beteg, amikor nem tudok sehova menni?

Igy jutottam el a Kika-ba is, ahol a gyerekosztalyon nezelodtem es azon gondolkoztam, hogy mikortol alszik egy gyerek szerintetek nagyfius / nagylanyos agyban? Nem tudom ugyanis eldonteni, hogy erdemes-e meg 1 racsosagyat vennunk, vagy mar megkaphatja Mateet?

Nicol,
kiprobaltatok Vivinel a piritoskenyer etetest? Hogy megy a szadizmus tovabbi resze?

Judit,
hogy vagy? Remelem nem hanysz mar ennyire rendszeresen? Es meg azt mondjak, hogy ez alapjan el lehet donteni, hogy fia vagy lanya lesz-e az embernek?! :lol:

Sziasztok,
Vanda
vanda72
 
 


Vanda!

Meg, hogy nem hanyok :twisted: 3naponta altalaban :oops:
Kicsit elegem van mar, mert ekkora hassal hajolni a slazi fele igazan kellemetlen.


Tegnap az Atti olyan sirogorcsot kapott este, mert nem talaltuk a cumit (persze a pot nem volt jo), hogy osszehanyta a lakast. Mig furodtek a fiuk, addig en nekialltam takaritani. Na a latvanytol,es szagoktol en is futottam. Ilyen meg nem volt :) Apa meg jot nevetett :lol:

Amugy jol vagyunk. Faj a hatam, labam, de ezeket leszamitva minden szuper.

Atti rendszeresen puszilgatja a pocakom, es ha megkerdezik tole hol a teso, mutatja :lol:

Judit

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Vanda!
A szadistáskodás jól halad :lol: . Már este max 1-2 percet nyüglődik és utána simán lefekszik az ágyába és elalszik. De már jópárszor hang nélkül aludt el. Már nem is hittem volna, hogy még visszaszoktatható a kiságyára. :) A piritóst egyszer próbáltuk , de akkor épp nem kellett neki, de lehet hogy legközelebb meg fogja enni. Már az is nagy előrelépés, hogy sokszor ő maga kér abból amit főzünk ebédre. Ma pl a spagettiból 3x is kért enni. Amúgy nem tudom mikortól alszanak el a kicsik rácsos ágy nélkül, de Vivi rengeteget mozog az éjjel, ő még jódarabig marad a rácsok védelmében.

Edinka!
Nagyon édi Viki a képeken. Olyan huncutnak néz ki a macison :lol: .
Mi jövőhéten megyünk a 18 hós szurira, nekünk is megfázás miatt csúszik. És mi sosem vágtuk le a csajszi haját. :D

Judit!
Gratulálok a kisfiúhoz. :) Az Álmos nagyon szép név!

Nicol

Kép
nicol
 
 


Sziasztok :D

Vanda
Én ismerek nem is egy 1 év körüli gyerkőcöt, akik már saját külön (lesésgátlós) ágyikóban alszanak.
A volt munkatársam kislányánál is a kistesó miatt kellett a külön ágy (elég gyorsan jött a hugica, alig több, mint 1 év van a két kislány között). Viszont náluk kimondottan pozitívan hatott a dolog, mióta új és nagyobb lakásba költöztek, új ágya van és megszületett a kistesó (amiknek elvileg háromszoros traumának kéne lennie egy 1 éves gyerek életében), azóta,- az addig pocsékul alvó kislány-, szuperul alszik, egyedül elalszik, átaludja az éjszakákat :lol: , elkezdett jól enni (1 évesen még csak 7,5 kg volt, erre most, mióta megvan a kistesó, 3 hónap alatt feltornázta magát 10kg-ra)
De máshonnan is hallottam már, ahol a nagytesó külön ágyban alszik(másfél éves), és remekül elvan.
Szerintem próbáljátok ki ti is, hátha Máténak is bejön, akkorra már 2 éves lesz majdnem, egy akkora gyerkőc már simán aludhat szerintem ágyikóban.
Kristóf a ritka kivétel, az éjszakai 3-4 ébredésével, és amiért állva, a rácsba kapaszkodva, szinte félálomban üvölt, tuti, már az első éjszaka kivágódna az ágyból, így nála én még nem próbálkozom, de ő egyedi eset :lol:


Edina
Nagyon nagylányos már Viki :D
Mi már nagyon régen levágtuk Kristóf első haját, el is tettük emlékbe, azóta is kb. 2 havonta géppel megkoppasztjuk :lol:

Judit
Gratula Gergő babához :D Akkor teljesült az álmod és lett játszópajtása Attinak :lol:

Mea
Livi is nem semmi nagylány lett :lol:
És nekem még mindig hihetetlen a szőkesége :lol: Akkora fekete hajzuhataga volt :lol:


Egyelőre ennyi, mennem kell leellenőrizni, bealudt-e a kissrác :lol:



Babus

Kép
babus2005
 
 


Hahó, hová tűnt mindenki???


Babus

Kép
babus2005
 
 




Sziasztok :)

Tényleg,hová tünt el mindenki???
Babus mi kitartunk???
Igaz!!!

A mult héten nem kaptuk meg a 18hós szurit a nátha miatt,de a kiscsaj így is végig sirta, pedig csak rá nézett a doki :oops:
Most megyünk majd szerdán hát nem tudom mi lesz!!!
Meg szeretném őt mérni is de egyszerűen lehetetlen :evil:
Husszú ez a téli este,rossz hogy már korán sötétedik,így alig tudom Vikit kivinni!!:(
Mostanában elég sokat nyűglődik már megint,nem tudom más gyerek hogy van vele de ő nem tud egyedül el játszani, megfogja a kezem és húz magával hogy menjek vele játszani!!
Kis drága de nem érti meg hogy anya nem ér rá állandóan fölötte ülni és játszani vele!!!
Na,ebből szokott állt lenni a hiszti!!!

Szerintetek??
Ha már viki mondja, hogy kaka akkor már meg probálkozhatnák a bilivel!!???
A pisit még nem jelziz csak a kakát!!
Nehéz dolog lesz ez a bilire szoktatás!!
na de ezen is túl kell esni!!

befogom...
többiek gyertek írjatok
hohy telnek napjaitok és tegyetek ám képeket is

Kép

Kép
edinka
 
 


Sziasztok!

Edinka,
szerintem ha Viki mar mondja a kakat, meg lehetne probalni a biliztetest. Kaka elott szol mar vagy ha mar bent van a pelusban?

Mi megvagyunk, kicsit megint nathasan, de mar fel sem vesszuk a vele jaro nyuglodest. Szerencsere nem lazas Mate most sem, csak a taknya folyik es kohog kicsit. Remelem nem lesz ennek a sok takonynak valami szovodmenye. Persze nagyon lelkesen szippantom neki, de egyre nehezebb egyedul.

Penteken voltam uh-on, meg mindig kislanyt mutatott a gepezet. Szerencsere az AFP-m is jo lett, ez nagy megnyugvas. 3 het mulva kell mennem legkozelebb, olyan furcsa, hogy addigra mar a 20. hetben leszek. Annyival gyorsabban megy egy masodik terhesseg, mint az elso. Az embernek nincs ideje nagyon ezen elmelkedni...

Babus,
milyenek az ejszakaitok mostanaban? Meg mindig hajnali ebredessel kedveskedik Kristof?
O miket mond mar?

Kepzeljetek, most olvastuk egy baratnommel az egyik babas ujsagban, hogy 2 eves korukra 280 szot tudnak atlagosan a gyerekek. Szerintetek ez lehet? Masfel evesen meg "csak" 65-ot, ha jol emlekszem, es ezt tornasszak fel 280-ra. Nekunk ez rengetegnek tunik, ezert kerdezlek Teged Babus, akinek rangidos a gyerkoce :D

Na sziasztok, irjatok!
Vanda
vanda72
 
 


Sziasztok!

Ma voltunk a 18. havi oltáson. Kész kis hős volt a lányom, hang nélkül türte a szurit. :D Meg is mértük 9140g és 83 cm. Képzeljétek a rendlőben még mikulás ünnepség is lesz dec. 6 -án, jön mikulás a gyerkőcökhöz. Tök jó fejek a dokik :lol:

És megértük a legnagyobb csodát, a Vivi már egy hete tök egyedül alszik el a kiságyában délben és este is egy hang nélkül. :P El sem hiszem hogy sikerült!

Edinka!
Szerintem is próbáljátok ki a bilit! Vivi is mondja, hogy kaka, de még csak utána és a pukikra is kakát mond. :lol: Viszont már párszor magától megy a WC-hez és emeli a lábát, hogy tegyük rá. 90%-ban pisil is. :D Nagyon örül hogy utána téphet a wcpapirból, különben tilos neki.

Vanda!
Gartula az AFP eredményhez, tényleg gyorsan röpül az idő, már a 20.hét.....az már bőven féltáv.!

Nicol

Kép
nicol
 
 


Nicol,

Gratulalok a sok szuper eredmenyhez! Az altatasnak gondolom, mennyire orultok, vegre felszabadult az agyatok ujra!
Es nagyon szep suly ez a 9kg folotti suly az ilyen nem evos gyerekeknel, mint a mieink. Mate szerintem sosem lesz ennyi, meg mindig csak 8,5kg-t mutat a merleg napkozben, ruhastul :D

Judit,
hogy vagytok? Atti es Almos jol viselkednek? Kimelik a kedvenc edesanyjukat?

Most csak ennyi, megyek hajatmosni. Sajnos holnap temetesre kell mennem. Nem szeretem oket.

Vanda
vanda72
 
 


Sziasztok!

Mi is jól vagyunk, 1 hó múlva kapjuk a régi 15 hós oltást.

Nálatok volt láz vagy valami utána?

Köszönjük a bókokat!

Babus!

Akartam írni, hogy van még egy olyan kislány mint Zsófi(egyelőre legalábbis az), Lívink!
Ő már 2 hós kora óta átalussza az éjszakákat és most is este 8-reggel 7-ig.
Múltkor 4db rágófoga jött és semmi baja nem volt csak egy nagyon picit volt nyűgibb.
Szinte csak vigyorog ő is :) :) :)

Tényleg Babus, Te visszamész majd szerinted Pestre dolgozni vagy helyben fogsz dolgozni?

És ha most tervezitek a tesó projectet, nem félsz hogy csak a Gyes lesz akkor már????

Mert én úgy tudom, hogy ha 2 évnél több van a 2 gyerkőc között akkor már csak Gyes összeg van :( :( :( :( :(

Tudjátok, hogy hogy van ez???

Na leléptem, metrt szegény párom megjött ilyen későőőőőőn :(

Mea
mea
 
 


Vanda!
Előbb - utóbb minden gyerek eléri a 9 kilót is :lol: . De Tényleg nagyon örültem, hogy nem fogyott, sőt még hízott is.

Mea!
Nagyon szerencsések vagytok Lívivel! Reméljük megtartja jó szokását.

Gyedhez: Nekem a béres kolléganőm azt mondta, hogy ha már Gyesen vagyok és úgy leszek terhes a másodikkal, akkor mondjak le a Gyesről és irassam ki magam a terhesség 2. hónapjától veszélyztetett terhesnek. Így olyan mintha dolgoznék, csak épp betegállományban vagyok. Így megint meg lesz a gyedhez szükséges 6 hónap munkaidő. Remélem nem írtam hülyeséget :wink:

Nicol

Kép
nicol
 
 


Sziasztok :lol:

Most csak röviden, amíg fürdenek a fiúk:

Mea
Én is úgy tervezem, hogy amint összejön majd a kistesó, egyből táppénzre megyek majd, ez a dokimnál és az én munkakörömnél, nem hiszem, hogy akadályba fog ütközni.
A volt munkahelyemre egyelőre tuti nem megyek vissza, kicsi gyerek/gyerekek mellett a 12 óra, nappal-éjszakás műszak, hajnali fél 4-es keléssel, este 8-as hazaéréssel, havi 40ooooFt buszbérlettel, egyszerűen megoldhatatlan.
Hogy utána mi lesz? Fogalmam sincs :?

Nicol
Gratula Vivi szép súlyához :lol:

Vanda
Nektek pedig gratula a kislányhoz :lol: Nevetek van már?

Kristóf összes szókincse a következő: NEM, anya, apa, mama, papa, baba, dede(=dédi), vauvau, tcica. Semmi több. Pedig 2 hónap múlva 2 éves lesz. Szóval ha az a babás újság igazat ír, Kristóf messze alul teljesít :lol: De az ismerősi körünkben akkor többen is :lol:

Éjszakáink borzalmasak, este akár fél 11-ig, tegnap 3/4 11-ig produkálta magát, röhögés, ordítás, agyba-főbe hányás, ismét röhögés, éneklés, megint hányás, minden, a legnagyobb szélsőségek között. (aztán másnap egyedül elalszik, mint a kisangyal, időben, este 8-kor, így megy 2-3 este, aztán megint éjszakába nyúló balhé)
Éjszakánként átlag 2-3-szor ébred, reggel 6-fél 7-kor kukorékol, nappal tiszta hiszti, gyerekdoki szerint még nem fog, totál tanácstalan vagyok, már ezerféle dolgot kipróbáltunk, katasztrófa ami nálunk van :?: :?: :?:


Most már megyek, lassan érkeznek a pasik, aztán nekivágunk az éjszakának. Már előre félek az estétől. Ugyan 2 percembe telik vagy 3 órámba???


Babus

Kép
babus2005
 
 




Sziasztok:)

Babus:)

Nem lennék a helyedben,elképesztő,hogy Kristóf ennyire
hiperaktiv,hogy még éjszaka sem akar aludni!!!
Szerencsére nekem Viki este 8 tól reggel 6flé7 ig alszik!!!
És továbbra is meg van neki az ebéd utánni 2 óra alvás!!!
Lehet,hogy a lányok előbb fáradnak mint a psaik :P

GYedtéma:)
Nekem fogalmam nincs hogyan működik ez az egész!!!
Mivel nekünk a kistesó akkor fog megszülettni mikir Viki majdnem betölti a 3 évet így gondolom hogy mindent ugyanugy fogok kapni mint vikivel kaptam NEM???
Hogy, van ez mikor terhes leszek a kistesóval akkor irassam ki magam táppénzre????
Addig amig meg nem születik??

Vanda:)
Gratula a kislányhoz!!!

Judit:)

Veletek minden rendben van???

Nicol:)

Nincs sok a csajink között.
Viki nekem 10kg.
De ha szépen fejlődik akkor sztem mindegy hogy mennyit mutat a mérleg!!!!

Megkaptuk a 18 hós szurit,viki végig üvöltötte az egészet, utánna meg le butázta a dokit :oops:

további szép hétvégét

Kép

Kép
edinka
 
 


Sziasztok Lányok!

Remélem nem baj, hogy betolakodok közétek! Nekem már van egy majdnem kétéves kisfiam és decembertől fogunk próbálkozni a kistesóval.

A 2. baba után járó GYÁS-ról és GYed-ről /ha az előző baba előtt volt 180nap biztosításod/ : Én úgy tudom, ha nem mész vissza a két gyerek között dolgozni legalább 180napot /betegszabi, táppénz nem számít bele/, 180 bérezett nap hiányában akármennyi a bruttó béred a TGYÁS, gYED alapja nem lehet magasabb a min.bér kétszeresénél. Tehát ha 0 bérezett napod lesz és ha 179 bérezett napod lesz akkor sem lehet több a TGYÁS, GYED alapja a min.bér kétszeresénél. Ha viszont kevesebb az átlagbér, mint a min.bér kétszerese, akkor a kevesebb átlagbért veszik figyelembe.
Példa: Átlagbér vagy szerződés szerinti bér 160 000 Ft: TGYÁS, GYED alapja a min.bér kétszerese lesz 180 bérezett nap hiányában (0-179 nap esetén)
2. átlagbér vagy szerződés szerinti bér 70 000 Ft: TGYÁS, GYED alapja a 70 000 Ft lesz.

Én most úgy fogom csinálni, hogy decemberben lejár a gyedem, kapom majd a gyest, és ahogy megtudom, hogy összejött a baba, akkor elmegyek táppénzre. Ilyenkor a gyest át kell adni az apukánal vagy a nagyszülőnek, mert elvileg a gyes és táppénz is megy együtt, de akkor táppénzt csak a minimálbér után fogsz kapni.

Mildi
Vendég
 




Mildi:)

Köszönjük a segitséget.
Szóval ugy csináljuk pl nekem áprilisban jár le a gyedem. És ha május-juniusban terhe leszek akkor egyből irassam ki magam táppénzre???
Addig ammig meg nem születik a kistesó???
De akkor ki kapná a gyest??
Férjemnek jó munkahelye van a nagyszűlők is dolgoznak!!!
Na,mindegy még messze van lehet addig okosabbak leszünk.


MÁRMEGINT HOVÁ TÜNTETEK EL????????????????????

Kép

Kép
edinka
 
 


Edinka!

Áprilisban lejár a gyedet, elmész gyesre, amíg újra terhes nem leszel. Aztán átadott a gyest az apukának és elmész táppénre a szülésig, illetve a szülés várható időpontja előtt max 28 nappal megigényeled a gyást. A gyest az apuka a munka mellett is kaphatja, mivel már gyes mellett 8 órás munkát is lehet vállalni, tehát nem kell otthagynia a munkáját. Így lesz a Te táppénzed, apa fizuja + a gyes is, és azért ez sokkal jobb, mintha Te csak gyest kapnál. Ha apuka esetleg nem 8 órában dolgozik, hanem mondjuk 12 órázik, akkor jöhetnek a képbe a nagyszülők, akik akár nyugdíj mellett is kaphatják.

Mildi
Vendég
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: