Új privát üzeneted érkezett!

Bocsi még ez lemaradt :oops:

Nincs véletlenül valamelyikőtöknek egy felesleges Aventos cumisüveg fogantyúja?
Megvenném.

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Sziasztok!

Ági, örülök hogy azért néha benézel hozzánk. Ha gondolok elküldöm a hólapátunkat. :D

Tej
Mi ugye 3 hónapos korunktól tápszereztünk, ezért HA-t írt fel a doki. Azt 1 éves korig irhatják fel receptre, de a sima tápit csak fél éves korig. Egyéves koráig nem is adtam neki tejet, joghurtot, sajtot is csak módjával, abból is csak a naturt, és én raktam hozzá gyümit. A tejbegrízt tápival csináltam, mint ahogy Ági is írta, csak dara helyett zabkorpával, mert az egészségesebb és nem hizlal. Mert ugye a Jencike jó húsban volt. És miután már betöltötte a Jencike az egy évet, akkor szép fokozatosan tértünk át a tápiról a tejcsire, kb. 2 hét alatt. Én azért nem nagyon támogatom, hogy 2 éves koráig csak tápszer, mert megszokja a szervezete, és utána nem tudja feldolgozni a tejcsit. Egyik ismerősünk is 2 1/2 éves koráig tápszerrel itatta a fiát, utána tejcsi, és most allergiás. Jó, lehet amúgy is az lett volna, de szerintem ez is csak reklámfogás a tápszeresektől. Az viszont tény, hogy nem akarok majd sokáig tejet adni a gyerkőcöknek, mert hiába sok a kálcium benne, olyan anyag is van benne ami gátolja, hogy a kálcium felszívódjon. Úgyhogy inkább joghurt, sajt, túró, stb...
Bocsi egy kicsit hosszú lett.

Rita, de jó, hogy Ti is mentek egy kicsit kikapcsolodni. Jó ötlet vinni az anyukádat. És ügyi Máté, hogy egyre jobban elvan egyedül.

Saara, semmi szégyelni valód nincs. Ez természetes, hogy kiakadsz, ki ne tenné. Sajnos lassan már tényleg senkiben nem szabad megbízni. De jó hogy utána jártál, és nem hagytad magad. Reméljük szép lassan kinövi Vincus.

Na megyek, mert reklama van.

Kép
Kép
angyalka2
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a jókivánságokat!!:-))

És, hogy gondoltok ránk:-) Hát furcsa lesz megint dolgozni:-)

Ági, de rég beszéltünk, remélem úgy lesz ahogy irod:-)

Anid, amikor felvetek a munkahelyre én se tudtam mi a Parodontológia, mi íny, nyelvbetegségekkel foglalkozunk, nem régóta ismerik ezt a klinikán, egyre több nálunk a beteg , mert most jönnek rá az orvosok, hogy hova küldjék a betegeket ilyen esetekben, mint pl: ha kevés a nyála a betegnek:-)
Hát kb. ennyi:-))

Puszi nektek!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 

 
 

Ja az lemaradt, amióta ott dolgozom, rengeteget tanultam, ja és még én szervezem a továbbképzéseket és a hallgatók jegyeinek az elrendezését:-) De én nagyon imádom csinálni:-)

Puszi!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Sziasztok!

Gyors bekukk, mert fel kéne keltenem a csöppöt, hogy induljon az esti műsor. Már így is csúszásban vagyok, de végre volt időm válaszolni a leveleimre és végigolvasni a hsz-eket. Győztem olvasni, de néha kell egy kis önzés, ha csúszunk, hát csúszunk. :) Néhány gyors félsoros.

Gabek,
Masszázs anyag lemásolva, szerdán viszem.

Csilla,
Állati a rendszám. A sógorom megveszne érte! :lol: Gondolkodom is rajta, mint kari ajándék...

Sarah,
Nem semmi, amit átéltél tápszer fronton. :roll: Remélem már rendeződtek az idegeid és Vincussal is minden oké.

Ági,
Belépő ügyben majd csörgess meg, de felvésem én is magamnak valahova!

Brik,
Én is csatlakozom a sok boldogságot kívánókhoz így utólag! :P

Hát ennyire emlékszem (szita agyú anyuka most nem jegyzetelt
:oops: :) ).
Holnap mi is kikapcsolódni készülünk a kollegáimhoz csatlakozva. Blanka ugyan kicsit náthás, de semmi kóros és van rá csomó vitaminunk a doki nénitől + orrszívó. Remélem Bálintom sem lesz beteg, mert kicsit nyűglődik a héten... :? Én pedig nagyon várnám a kimozdulást, de még nem mertem elkezdeni pakolni... Egyelőre bizakodom.
Na jövő héttől majd igyekszem újra felvenni a fonalat! De jó, hogy szerdán talizunk! :) :) :)

prücsök

prucsok
 
 


csak gyorsan..

Dorka
Olyan fület lehet venni külön is, kettesével, én is most vettem, de rendelhetsz a neten is.

Prücsök
Előre is köszi a fénymásolást, persze hogy még mindig nem kaptam meg az eredetit.

Üdv,

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Sziasztok!

Úgy tűnik, nekem is szükségem lesz a P. Anderson kúrára. Tudom, hogy jobban kellett volna figyelnem, de segítsetek. Miből – mennyi – mennyi időn keresztül? És legfőképp, hol lehet kapni ezeket a homeopátiás szereket? Valamint: nektek a Laktoherb tea nem segített? Én tegnap kezdtem el inni, de olyan hányingerem lett tőle ma reggel. (Utálom az ánizst.)

Hol van mindenki?

R.
rita81
 
 


Helló

Rita

Szerintem nyüglődnek a csemetéink!! :twisted: :twisted: :? Legalábbis Katába belebújt a gézengúzok legnyüzsisebb fajtája!

Most mellet vagy tejet növelünk? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Utrica urens 5 tejszaporító, 5 napig naponta kétszer 5 bogyesz
Gyógyszertárakban is lehet kapni
laktoherb nekem ízlett csak sokat pukiztunk tőle! :roll: :roll: :roll:
sajnos űgytünik nekem kezd elapadni a tejem, bruhahaha :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: , pedig annyira jó szoptatni!
Szép jó estét mindenkinek!

Kép
anid
 
 


Sziasztok!

Rita, Anid jol tudja, Urtica urens 5 ch, 5 napig, napi 2x5 bogyesz.
Nekem nagyon bevallt a laktoherb, amig nem allt vissza a mensim. Szoval szerintem inkabb azt probald elöször citrommal, mézzel, akarmivel, ami lefedi az anizs izét (én imadom!). Mondjuk naponta 2x2 bögre. De ugy tudom létezik egy masik fajta tejszaporito tea is, azt viszont nem ismerem, a nevét sem tudom :roll:.

Agi, Angyalka, jo, hogy elöbukkantatok!

Brik! Helyileg hol van a munkahelyed? A hugomnak voltak komoly iny problémai és nem tudtuk, hogy van ilyen klinika. A TB fedezi vagy magan cég?

Mi megvagyunk csak probalunk minél többet kint lenni a levegön, amig jo idö van. Szerzünk uj haverokat a jatszotéren, ilyenek :wink:! Nekem bejön, egész jo fej anyukak vannak felénk ugy néz ki....

örököltünk egy ür babakocsit haveroktol, tök jo, futni is lehet vele, szuper rugozasa van, 3 kerekü csak még meg kell szoknom a dezajnt :lol: 8)!

ééés vettünk autosülést (vagyis a draga nagyszülök :)) V szülinapjara :D! A kocsinkban van isofixes "kampo", viszont mégsem izofixest vettünk, mert azok 75 ropinal kezdödtek :mrgreen:, huzos! Ja és megtudtuk, hogy az isofix rendszer 2004 ota kötelezö "tartozéka" minden autonak.

Egy kérdés a profi mamakhoz: Télre milyen ruhat érdemes venni maszo-totyogonak?? Overal aztan ??
Lesz börze a MOM müvhaznal holnap reggel!

Ja és voltam a draga patikusnal, elmeséltem neki a történteket, spaniel szemekkel nézett ram és elnézést kért (de azért megkérdezte kibontottuk-e és megvan-e a blokk, no comment...).

Jo éjt!
saara
 
 


Sziasztok!

Köszi a gyors válaszokat. Sára, el is felejtettem írni Neked, hogy én is hogy ki lettem volan akadva ezen az allergia mizérián, súlyosbítva a patikus hozzáállásával... még jó, hogy Te figyeltél.

Anid!
Rakd jó gyakran cicire a csöppöt, hátha felszaporítja a tejedet. Lehet, hogy nekem is ezt kéne... Nálunk is nyűgi van, és most jövök rá, hogy a Laktoherb is lehet az oka, nem? Akkorákat pukizott ma, most már értem, mitől..

Szóval, nem lehet Anid, hogy most vagytok a három hónapos fejlődési ugrásban? Akkor nő hirtelen a tejkereslet...

R.
rita81
 
 


Sziasztok!

Na,jó rég jártam nálatok!
Hanna már meggyógyult,minden rendben nálunk!

Sára,
örülök,hogy még sem a doki volt a ludas tápszer ügyben.Az mégis elég kínos lett volna,ha minden egyes alkalommal kellemetlenséged lenne tápszeriratáskor,mert nem azt írja fel,amit a szakorvos javasol.
Jó lenne megint találkoznunk,de most csak kocsival tudnánk menni,ami nem igazán olcsó.Pedig szerdán a párom is szabin van és a gyerekeknek sincs ovi.Van még pár napom megpróbálom összehozni az utat. :wink: A múltkor is jó volt veletek találkozni,megismerhettelek titeket!Most Lilla is ott lesz,akit nagyon szeretnék már megismerni személyesen is,meg azokat is,akik még jönnek és a múltkor nem találkoztunk!Remélem összejön,a gyerekek biztosan nagyon jól éreznék magukat!

Angyalka,
de jó,hogy hallani rólatok.Látom a vonalzón,hogy félidős vagy már!Hogy szalad az idő! :roll:

Ami a tápszerezést illeti,ha nem allergiás a gyerek akkor én sem adnám 2 éves korig a tápszert.1 éves kor után fokozatossan vezetném be a tejet.De mielőtt "szín" tejet kap a baba,előtte a tejtermékeket adjunk neki,a főzelékekbe kezdjük adni kis mennyiségben.(túró,sajt,tojássárgája)Majd lehet joghurtokat,krémtúrót,túró rudit(csoki nélkül)is adni,10 hónapos kor körül.Szerintem hamár eszi ezeket és nincs semmi gond utána kapjon tejet!

Na,befejezem várnak a gyerekek.
Mindenkinek szép napot!

Timi
Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Hali!

Rita, lehet, nektek nem jön be a laktoherb. Allitolag van olyan gyerek, akinek megfajdul töle a pocija. Mar azt is hallottam, hogy ezt adtak pocifajas ellen és müködött :). Nalunk nem okozott problémat, de ez elég egyéni ugy néz ki!
saara
 
 


Rita, Anid kitartás és nyugalom, biztos visszaáll majd a tejcsi, csak lehet a babák kezdenek többet enni, és a szervezetnek is rá kell állni a több tejcsi termelésére.

Timi, de jó lenne, ha el tudnátok jönni, mert ha minden igaz mi is jövünk. Akkor legalább mi is megismerkednénk. :D Én is gondolkoztam, hogy nem szívesen raknám vagy 20-szor föl-le a Jencikét a Bkv-n pocakkal, meg ki is számoltuk, hogy még talán többe is kerülne a jegy, mint a benzin. Úgyhogy kedves férjem felajánlotta, hogy itthon hagyja a kocsit, így talán el tudunk menni. :D

Lilla, ha hazaértél jelentkezz, mert ha minden igaz akkor el tudunk vinni Titeket kocsival szerdán. De nem kell nyomorogni, mert a párom nem jön, hacsak nem muszály Bálint mellett ülnöd. És reméljük az eső sem fog esni. :D :wink:

Kedden megyünk 4D-s uh-ra, talán kiderül, hogy milyen nemű a kis manó. :)
Képzeljétek megkérdeztem a dokit, hogy akkor milyen szülésre is számíthatok, és azt mondta, hogy természetesen ha minden rendben akkor hüvelyivel indulunk, és majd meglátjuk, hogy halad. Olyan jó lenne rendesen szülni, de ha nem az se baj, mert most már fel vagyok készülve a császárra, és tudom, hogy nem altatva akarom, hogy lássam a babát. Mert a Jencikénél az volt a legrosszabb, hogy este 10-kor megszületett, és csak másnap délelőtt láttam először. :cry: Ezt mégegyszer nem szeretném.
Na jó nem panaszkodom tovább.
Mindenkinek jó hétvégét.

Pusz

Kép
Kép
angyalka2
 
 


Halihó

Rita az a gond, hogy nekem soha nem volt sok tejem, minden alakalommak kapott Kata tászert, ilyen vegyestüzelésű a gyerek!

Tényleg, így nekünk mikor kell elkezdeni a hozzátáplálást?
Mikor kezdjem el a gyümölcsök bevezetését?
Mivel kezdjem? Almával? Banánnal? Tápi előtt után? Vegyestüzelésnél is úgy működik a hozzátáplálás, mint a sima tejcsiseknél?
Én egy kicsit tartok ettől, vagy ne parázzak előre?

Kép
anid
 
 


Sziasztok!

Visszajöttünk, igaz csak pár napra, mert szerdán újra utazunk. Ergo a talira nem tudunk menni, sajna.

Mi még mindig szenvedünk a fogacskákkal. Már annyira, hogy tegnap belázasodott Sanyika, ma délután volt a csúcs, 38,8 de már estére lement neki a láza. Csak nyöszörgött szegénykém és semmi sem tetszett neki. Remélem éjjel nem lázasodik be újra és mostmár végre kibújik az a fránya fog.

Hozzátápi ügyben nem sokat javult a helyzet, mert a foga miatt nem hajlandó a kanalat a szájába venni. Így aztán semmi kaját nem eszik meg, csak szopizik. A tejcsi viszont nem valami sok, így most annyit eszik ami van és sűrűbben kéredzkedik cicire.

Persze aludni sem alszik rendesen.

Jó éjt nektek,
Móni

Kép
Kép
huncut
 
 


Sziasztok!

Mivel elméletileg SOTE II-n szült mindenki azért bátorkodom itt megkérdezni, hogy van e valakinek személyes tapasztalata, folyosón hallott rémtörténete Dr. Börzsönyi Balázsról vagy Dr. Szabó Istvánról?
Orvosválasztás előtt állok, szeretnék a klinikán maradni, de nem tudom kihez menjek.
Előre is köszönöm a segítségeket.

További szép estét mindenkinek.
pannani
 
 


Sziasztok! :)

Mi is vagyunk ám, csak a nagy jövés-menésben sokszor alig jut időm olvasni.

Nagyon várjuk már mi is a szerdát! :D :D :D

Saara, Kinga!
Ne haragudjatok, hogy így eltűntem......:(
Jártok a Tücsökzenére? Mi azt hiszem mégsem fogunk, tökre félek hogy Boti elkap valamit a sok ismeretlen baba között.

Saara!
Beszéltem a szomszéd doktornőnkkel, akit ajánlottam neked.
Már sajnos nem praktizál. :( Pedig tényleg nagyon aranyos.
Botit is megvizsglta múltkor mikor ez a három napos lázon túl estünk.
Sikerült találnod megbízható gyerekdokit?

Pannani!
Nekem a kórházban a szobatársnőm szült Dr Börzsönyi Balázsnál.
Nagyon szimpatikus fiatalember, naponta többször is meglátogatta Őt, babázott beszélgetett stb. Meg volt vele elégedve. :)

Most mennem kell takarítani!

Szép napot Mindenkinek!

Joe és

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Sziasztok!

Olvasóban vagyok én is.

Ma reggel 7:30-ig aludt a Norbi :lol: :lol:

Köszi Gabek!Tudom, hogy lehet kapni,csak gondoltam egyszerre két cumisüveget úgysem használok,akkor minek kettő 2eft-ért? :wink:

Nektek is sokat esik a gyerek?
Feláll és amint elfordítom a fejem már a földön is van és megy az ordítás :cry:
Mit csináljak?
A nap 24 órájában nem állhatok melltte :wink:

Egyenlőre nem lesz hugi :lol:
Nektek mikor állt be a menzeszetek?Gyógyszer nélkül?

Szép napot!

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Sziasztok!

Szép vasárnapot mindenkinek!

Angyalka,
rajta vagyok az ügyön,hogy el tudjunk menni,remélem összejön!

Joe,
jó,hogy hallunk rólatok is.Most én is el vagyok havazva.A mailt megkaptam,köszönöm,nem sokára megy a válasz! :wink:

Anid,
szerintem még két-három hetet várhatsz a gyümölcs bevezetésével.Mindenképpen almával kezd,banánt ne adjál még neki-én fél éves kor után adtam-mert hasfájást,és székrekedést okoz!Az almát is kis adaggal kezd és fokozatosan növeld az adagját!
Az a baba aki a tejcsi mellé már tápszert is eszik,annál a hozzátápi úgy alakul,mint a csak tápis babáknál.Tehát a főzi bevezetése is előrébb jöhet.De azzal még bőven ráértek.Szerintem a tápszer előtt adjad a gyümit,én legalább is így adtam mindegyik gyereknél,a főzinél is így csináltam.
Majd jön az Ági,és ír még jókat,hisz ő szokott jó tanácsokat adni ezen a téren! :roll:

Pusz

Timi
Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Helló

Timi
Ezt úgy kell csinálni, hogy a kajálások alkalmával cici utána alma majd tápi?
De gondolom nem minden kaja alaklamával, hanem mondjuk de. vagy du. ?
És tényleg jobb üvegreszelőt használi?

Dorka
Mi ez anegatív hozzáállás? :roll: :oops:
Az esésekre nem tudsz felkészülni! Azért fejvédőt ne adj rá!:)

Móni
Hány fogatok van már? A tesóm(fogtechnikus) mondta, hogy 20 fog jön ki a tejfogakból! :?

Angyalka
Mit szertnétek jobban? Fiút vagy jányt?? :lol:

Kép
anid
 
 


Sziasztok!

Saara állami cég a SOTE-hoz tartozik. A VIII. ker. Mária u. 52-ben található a 2. emeleten. Ha jön hozzánk, csak beutalóval fogadják, amit vagy a fogorvosával vagy a körzeti orvosával irasson. Ott megnézik, van ott röntgen is ha szükség van rá.

Mi még nem költöztünk.

Csajok mi nem bírtunk várni még két napig hogy leteljen a 6 hét. Szerintettek ebből lehet baj? És még egy kérdés lehet hogy baromság, de ha 6 hét alatt nem védekezel akkor is teherbe eshetsz, mert mi tegnap védekezés nélkül csináltuk. És lehet hogy még nem lenne jó, ha teherbe esnék vagy nem tudom, mondjuk ezt e szervezetem tudja csak:-))

Bocsi, ha untattam valakit és rákérdeztem:-)

Pussza!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Hali

Brik
Szerintem semmi bajod nem lesz!! :P Ami jó a lelkednek :P :lol: :lol: :lol: az jó a testednek
Úgyhogy csak hajrá! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :oops: :oops: :oops:

Kép
anid
 
 


Sziasztok!

Újra itt van, újra itt van, újra itt van a nagy csapat! :)
Tegnap este rendben hazaérkeztünk a nyaralásból és nagyon-nagyon sajnálom, hogy véget ért. :cry:
Ismét egy csodálatos részét ismerhettük meg Ausztriának, és ismét felkerült a kedvenc országaim közé ez a gyönyörűséges hely. Annyira kedves emberek élnek ott, és tényleg csak szuperlativuszokban tudok nyilatkozni mindenről.
Pihenni annyira nem sikerült, ugyanis Bí ismét megörvendeztetett bennünket két fogacskával, szóval hatfogúakká váltunk a nyaralás alatt. Még féléves sincs... ha így haladunk lassan Apa elkezdheti tanítgatni hogyan kell borotválkozni, mert jövőre már talán elkezd nőni a szőre is :roll: . Most a két vámpírfogacska jött el közénk. Ennek örömére volt olyan éjszaka, hogy 4x keltünk (tudom ez semmi Huncuték nyolc felkeléséhez :wink: , na de akkor is...). Aztán napközben meg ugye nem azért mentünk, hogy aludjunk, tehát túra, hegyek, városnézés, minden ami belefér.
Az utat nagyon jól bírta a kisöreg, szinte végig aludt, ha éhes volt felkelt, megálltunk enni, aztán mentünk tovább, ő meg aludt tovább. A hegyeket, a kirándulásokat meg kimondottan élvezte. Csak úgy röpködött, kacagott a kenguruban, amikor meg elfáradt letáboroztunk kicsit, szopizott, befelé fordítottuk a kenguban, és aludt órákat Apa mellén. Itthon nem alszik ennyit napközben.
Rengeteg képet csináltunk! Majd felrakom egy oldalra, aztán akit érdekel annak elküldöm az elérhetőséget.

Ja meg történt még egy kis malőr. Mindjárt második nap elszakadt a mellszívóban a pumpa részen a gumi. Végig jártunk minden lehetséges helyet, de Avent mellszívót sehol nem árultak. Egy fél napunk ráment a keresésre. Feladtuk. Aztán jól elkezdett fájni a mellem, mert már úgy néztem ki, mint Pamela. Megint nekivágtunk, hogy ha nincs Avent, akkor veszek egy bármilyen mellszívót. Az volt a rossz, hogy emlékeztem, hogy itthon van egy pótalkatrészem, mert volt a gyári csomagban, de ki a fene gondolta... Hát nem volt kézi mellszívó sem sehol, csak gépi, sok euróért, azt meg úgy annyira nem akartam, de mondta a férjem, hogy ha muszáj megvesszük. Végül kibírtam hazáig, és jól emlékeztem, hogy volt a csomagban pótalkaltrész. Szóval tegnap este eljött az a pillanat, amire azt hittem soha az életben nem történik meg, hogy örömmel fejtem, mert nagyon jól esett kiürülni teljesen.

Hát ennyit a nyaralásról.

Igyekeztem visszaolvasni, de van még egy kis lemaradásom.

Gabek: Én is adom a Cebiont Bínek, és én egyszerre adom oda a 6 cseppet. Lefejek kis tejet, és abba belerakom reggel, aztán leküldöm Neki.

Angyalka: Írok mailt. Jó lenne, ha tudnánk együtt menni! :)

Huncut, Dorka: Sajnálom, hogy ennyire rosszul alszotok, ugyanakkor át is érzem, mert mi is sokat kelünk a fogzós időszakokban. Mostanában meg elég sokat fogzunk :roll: , kettesével jönnek.

Brik: Szerintem két nap nem oszt, nem szoroz. Elvileg bármikor teherbe lehet esni, ha nem védekezel, de szerintem kicsi az esélye, hogy ilyenkor.

Pannani: A barátnőm is és a szomszédom is Szabó doktornál szültek, ha gondolod írd meg a e-mailedet, és megkérem, hogy írjanak Neked (ők nem fórumoznak itt).

Na jó sokat írtam. :oops: Lépek is gyorsan.

Pussz
Lilla

lilló
 
 


Hali!

Lillo üdv ujra itt :)!
Uh, együttérzek a mellszivo mizéria miatt...
Nem semmi egy kiscsavo ez a Biii :)! Nekünk csak most jön ki a 6. fogunk és mindjart 1 évesek leszünk!

Brik, köszi az infokat, atadom hugona!
Szerintem sincs gond, ha nem varjatok ki a 6 hetet :) :) ! Lehet, hogy a tervezettnél elöbb jön a kisteso :P?

Prücsök azt hiszem Te kérdezted ugyanolyan-e a mensi szülés elött és utan. Hat nekem hatarozottan nem :(. Azelött nagyon pontos volt, mostmar nem (igaz még csak a masodiknal tartok, ez még valtozhat). Viszont sokkal fajdalmasabb és brutibb, mindjart szülök érzésem van :wink: . Többi anyuka ez nalatok is igy volt?

A nap jo hire: V szereti a lencsét, hurra! Mar nem csak tököt eszük :)!

Rossz hir viszont: Nem jön be neki sem a tapszer, sem a cumisüveg, kicsit aggodom mi lesz, mert egyre kevesebb a tejem.
1 éves gyerek mellet meg nem fogok nekiallni fejni, mint az örület...
Pedig a tapszer szojaalapu, allitolag ezt szeretik a legjobban a gyerköcök. Lehet valami rossz izüvel kellene probalkoznom :lol: ?Azt hiszem a cumisüveg elfogadtatasa is jo kis feladat lesz... :? Ötletek??

Nem tudjatok, Sinlac-bol létezik tapszer is?

Szép napot!
saara
 
 


Sziasztok!

Megjöttem én is, ezt sajnos nehezitette, hogy múlt héten kripli voltam. Hétfőn vacsorára ettem valami kinai kaját, ami kicsit betett a gyomromnak, ez cirka öt napra kivont a forgalomból. Na, ennyit a helyzetről, most már teljes fényemben ragyogok! :D :D :D :D :D

Brigi!
Nagyon komoly helyen dolgozol - ja, és ha jól látom, ma már dolgozol is! :) Majd irj, hogy érezted magad!
Szerintem abból nem lesz semmi baj, ha a hat hét letelte előtt két nappal együtt vagytok, addigra már helyrejön a szervezet.
Teherbeesés: hát, szerintem jobb, ha óvatosak vagytok, mert, ahogy Lilla is irta, bármikor berepülhet a gólya, mivel ez egyéni adottságoktól is függ.
Bocsánat, ha megijesztettelek, egy alkalom szerintem még nem számit, csak talán jobb odafigyelni.




:oops:


Sára!

Még nem volt alkalmam reagálni az allergiás történetre. Nagyon ijesztően hangzott, amit irtál, és az a legtermészetesebb, hogy kiakadtál tőle. Még jó.... Remélem, a gasztrodoki iránymutatása alapján megfelelő étrendet tudsz kialakitani és nem lesz ilyen eset többet. :(
Egyébként melyik patikában voltál, ahol ilyen felkészült gyógyszerészek vannak?
:?

Anyósék mondták, hogy tegnap találoztak veletek a játszótéren!

:D Minden vasárnap ők viszik délután Botit sétálni, mi meg lazitunk, vagy dolgozunk, ami épp adódik.


Joe!
Szia ismét! :) Mi járunk tücsökzenére, Botinak egyre jobban tetszik a dolog! Hát, mivel ősz van, valóban reális, hogy elkap valamit, de igazából két hete volt beteg úgy, hogy akkor nagyjából csak játszótéren voltunk. Remélem, komoly betegséget nem szed össze ezután sem.
Mi most a szerda délutáni csoportba járunk, ez nagyon bejött, mert Boti korabeli gyerekek vannak, sőt, van egy hét hónapos kislány is :D


Lilla!
Tök jó, hogy ilyen jól sikerült a nyaralás, eltekintev persze Bálint fogzásától.
:? Ha volt is sok dolgod vele, azért a levegőváltozás és a gyönyörű környezet sokat lenditett rajtad, nem? :)

Lányok, látom, hogy tej varázslása folyik többeteknél is. Nekem mindig az segitett, ha legalább két és fél- három litert ittam.
Ezt szinte egy napon belül látványos eredményt hozott. Tavaly beszélgettünk a Topjoy Duo gyümölcsléről, ami birsalma és még valami ( ÁGI, SEGITS, NEM EMLÉKSZEM, MI VOLT MÉG BENNE!), ez sokaknak segitett.

Tali: mivel nem lesz oltás ezen a héten, azt hiszem, mi is tudunk jönni.

Sára! Nem tudom, hogy élhetnék-e az ajánlatoddal, ha beférünk az autótokba?



Kicsit hosszúra nyúltam, hagyok másokat is érvényesülni! :D

Kinga
kgk
 
 


Sziasztok!

Jó régen voltam itt én is. :oops:
Nálunk is zajlik az élet. Múlt héten voltunk csípőszűrésen, na nem az Ortopédiai Klinkinkán, ahogy én gondoltam, hanem a IV. kerületben.
Felírtak nekünk egy vállszalagos terpeszbetétet. Iszonyatos rémálom! :evil:
Olyan szegény gyerek, mint egy kötözött sonka. Kellett valakinek ilyet hordani?
Megőrülök, nem tudom rendesen megkötni, amikor meg tisztába teszem hami előtt még azzal húzom az időt, hogy ráadjam, akkor Ricsi már ordít. 4 hétig kell hordania. :x
Régebben volt valami ruginadrágszerű betétes valami, anyósom mondta. Vajon ez már megszűnt.

Tejcsi most úgy néz ki, hogy van, legalábbis annyi amennyi kell. Remélem így is marad, csak sikerülne minden helyzetben nyugodtnak maradni. :wink:
Köszi a segítséget mindenkinek tejszaporítás ügyben. :D

Már előre félek fogzás ügyben, olvasom kinél hogy zajlik le. :roll:
Eddig mindent sikerült kipróbálnunk. (megfázás, terpeszpelus, tej ügyek stb.) :roll:

Bocsi, kicsit kész vagyok. :oops: :(

Puszi: Évi

KépKép
ranpo
 
 


Hellóka

Lilla
Azért bizots pihiztetek is, bár ahogy Bíí veszi a soronkövetkező akadályokat nem nagyon lazíthattok! Azért még ne borotváljátok meg! :P
6 fog! Azért az húzós!
Milyen jelekkel indul a fogzás? Lehet hogy hülye a kérdés, de mivel Katán kelég nyafis, honnan fogom tudni, hogy fogtündér kerülgeti? :?

Sára
Most ezt kicsit összezavarodtam, cümisüvegre akarod rászoktatni?
Miért? Milyen tápszereket próbáltál ki?
Nekem még nem tért vissza a mensim, bár a tejcsi hol több, hol kevesebb!
De érdeklődve várom, hogy tér vissza. Szülés előtt nem fájt, ha most igen, hát nem leszek boldog tőle! De a férjem hozott egy szupererős fájdalomcsillapítót, az majd segít! Ja és a sok fagyi is! :oops: :oops:

Kinga
Te csináltad a kínait vagy vetted? Jó, hogy már jobban vagy! Akkor mst diétázol?

Évi
Az a szíj nem egy leányálom, a IV. kerületben a Jókai utcában voltatok? Akkor errefelé laktok?
Mi lenne, ha kaja után raknád tisztába? Akkor lehet nem lenne már annyira nyügös. Nem?

Figyelj, lehet hogy letudtok mindent és a tovább már csak jó dolgok történnek veletet!

Én most jól szórakozom, a feltúrbózott játszószőnyeggel játszik KAta és borzasztóan vicces! Bosszankodik, kiabál, egyszerre akarja a szájaába tenni a bohócsort és közben fordul is, persze a feneke az égnek áll, és közben dumál!
:P Hát ugye az élet nagy problémái foglalkoztatják! Választania kell, hogy mit csinál! persze ő mindent akar! Aranypofa! :P :P :P

Kép
anid
 
 


Hát mi is újra itt vagyunk. :) Sikerült a hétvégi kiruccanás. Szuper időnk volt, szombaton egész nap kint voltunk a galamboki szőlőhegyen, Blanka aludt nagyokat, a kedves szülők meg jól érezték magukat a kollegákkal. Jaj de élvezteeeem!!! :D :D :D
Blanka még egy kicsit dáthás, de alakulunk. Viszont szerdán csak futólag tudok menni, mert jönnek a párom szülei a nagy őszi kert el- és átrendezést lebonyolítandó. :( Szomorú vagyok, mert készültem, dehát a kertben (is) én vagyok a főnök.

Húúú Lilló, ti aztán jól belehúztatok fogzás témában. :wink: Ezt nevezem!
Én még csak sejtem, hogy készülődnek azok a fogacskák, de mostanában nem nyűgi Blanka, ezért gondoldom mégsem jönnek... Hogy honnan lehet ezt majd tudni...??? :roll: Gőzöm sincs. :?

A tejnövelő Topjoy birsalma-alma duo volt, de én olyat még sehol sem láttam, amerre vásárolni járok.
Az urticát meg úgy látom nem jól szedtem, mert én végig 3*5 bogyeszoztam (már ha nem felejtettem el...) :oops: Ezt lehet túladagolni? Na mindegy, majd legközelebb.

Sara,
A lencse puffaszt, vagy nem??? Vincus mégis ilyen jól bírja? :shock: Megleptél, de azért tényleg jó hír! :)
Ha már majdnem 1 éves, nem próbálkozol meg nála például pohárral? A Medelának van az'szem ilyen kicsi bébi pohara... ugyan kicsit sokat kell utántölteni, de a barátnőm is azzal itatja a kicsit, aki most kb. 1,5 éves.

Na megyek, utánanézek a csöppnek, aztán meg vendéget várunk. :P
Prücsök

prucsok
 
 


Szia Anid!

Igen, a Jókai utcában voltunk. Újpalotán lakunk a Pólus Centerhez közel, az Erdőkerülő utcában.
Sajna kaja után azért nem is próbálom meg tisztába tenni, mert folyton bukni szokott. Kis mohó a drága. :)
Egyébként azt én is megfigyeltem, hogy nekem is hol több, hol kevesebb a tejcsi. A mensim még nekem sem jött meg.

Édes lehet a kis Kata! :D :D
Mi is vettünk egy játszószőnyeget, rá is tettük, de még nem értékeli annyira mint mi, nekünk nagyon bejött, össze-vissza tapiztunk rajta mindent. Ja, a kutyáknak is nagyon bejött. :D :D Talán majd később.

Puszi: Évi

KépKép
ranpo
 
 


Sziasztok!

Ma voltam kontrollon minden oké. Mégse vagyok boldog Norbi kórházba ptx-e van Összeesett a jobboldali tüdeje, légmellnek hivják magyarul. Tisztára kivagyok, itt bögök, remélem minden oké lesz, mert már nem birom a rosszakat elviselni. Kezdek gyenge lenni.

Ja elfelejtem: Kösszi a válaszokat!!!!:-)

Puszi!!

Brigi

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Sziasztok!

Brigi!
Jaj, szegénykém, ne izgulj, minden rendben lesz. Mit történt a pároddal, hogy kialakult a ptx? Gyulladás, vagy megfázott?
Orvosok mit mondanak?
Próbálj megnyugodni, a párodnak is segitség lesz a nyugalmad és az erőd és persze Lilike is!

Irj, hogy mi a helyzet, szoritok!

Nagyon jó hir, hogy veled minden oké, vasból vagy!


Anid!
A kinai csodát vettük egy no name büfében, ami itt van a Böszörményi úton. Eddig nem volt semmi baj velük illetve velem sem, de ezek szerint nem kéne kisérleteznem. Úgy tűnik, az egzotikus konyha nem az én világom, magyarosban birok csak létezni.

Kinait főzni egyébként sosem próbáltam, mert nem vagyunk annyira nagy rajongói a távol-keleti konyhának. Ti tudtok ilyesmit gyártani?


Prücsök!
Jól hangzik, hogy a párod szülei kertészkedős napot tartnak nálatok! :) :) :) Biztos nagy segitség lehet, ha elvégzik az őszi munkákat.
Nekünk ugyan nincs kertünk, viszont anyósom van, aki némileg túlmozgásos, úgyhogy elgondoltam, mi lenne nálunk, ha ő kitalálná, hogy rendbe szedi a lakásunkat....Hát, nem mertem sokat gondolkodni rajta. :) :) :) :) :)

Évi!
Miért kaptátok a fűzőt? Tornával nem lehet segiteni a dolgon?
Ne izgulj, négy hét gyorsan elmúlik, túl lesztek rajta hamar.


Jó éjt mindenkinek!
kgk
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek! Ma reggel elvittem Sanyikát az orvoshoz és kiderült, hogy nem is a foga miatt szenved ennyire, hanem a torka van begyulladva. Vírusos torokgyuszi! Ezért nem evett szegénykém semmit! Pedig már mindent kipróbáltunk, hiába, nem ette meg. Ma már javult annyit a helyzet, hogy valamennyi bébiételt megevett és ivott is gyümölcslevet és teát is, szóval reménykedem, hogy már kifelé megyünk belőle.

Dorka! Megkaptam, köszönöm szépen!!!

Lilla! Kicsit irigykedem a szép nyaralásotok és a hat(!) fogacskátok miatt...

Ranpo! Részvétem a terpeszbetét miatt!

Sara! Vnek nem lett semmi baja a lencsétől?

Anid! Érdemesebb délelőtt adni a manóknak új kajcsit, mert akkor még délután kiderül, hogy fáj-e a hasuk tőle és nem éjszaka kell vele szenvedni.

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
huncut
 
 


Egyszerre írtunk.

Brigi! Örülök neki, hogy veled minden rendben van. A párodért pedig szorítok, hogy minél hamarabb meggyógyuljon!

Móni

Kép
Kép
huncut
 
 


Sziasztok!

Anid:igen, lehet kicsit negatív vagyok, de másfél hónap nem alvás sajna ezt hozza ki belőlem :cry:

Viszont jó hír, kop, kop, kop, hogy este 9 től 4:30-ig aludtunk ma! :lol: :lol: :lol:
Utána még egy kis szundi 6-ig :wink:

Brik: örülök, hogy jobban vagy!
Szerintem az a 2 nap nem gáz!
Mi kb. 5 hétig bírtuk :oops: Végül is akkor már nem volt semmi folyás.(+ a terhesség alatt elég bölytös volt)
Szerintem akkor még nem lehet teherbe esni, de nem vagyok szakértő.
A párodért szurkolunk, de biztosan minden rendben lesz!!!

Lilló:gratula a fogakhoz, sok együttérzés a Pamelahoz!

Saara: én is kérdeztem, nekem is a második volt, és nem pontos, viszont nekem sokkal"jobb", mint szülés előtt.

Huncut: gyógymanókat Sanyikának!

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


A lényeget lehagytam :oops:

Ajánlották ,hogy levendula aromát csepegtessek a szobába(én párologtattam illóolajjal) és ettől jobbna alszik a gyerek.
Hát nem tudom, hogy ettől, de bejött, úgyhogy régen nem alvóknak tudom ajánlani!
A nem régen nem alvóknak is!

Akkor holnap tali?!

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Sziasztok!

Móni (Huncut)!

Sajnos én szerdánként suliban vagyok, így nem tudok veletek menni a talira.....Pedig jó volt az ötleted, hogy menjünk együtt...Majd legközelebb!!!!

Nálunk annyi változás van, hogy Zozi elindult...15 hónaposan mondjuk itt volt az ideje......A játszótéren történt meg a csoda, egyszer csak felpattant, és odament két kislányhoz....Jutalomból anya bepréselte magát a csúszdába és együtt csúszkált babóval. Azóta rendszeresen fekete fenékkel érkezem haza...vajon mitől???

Megkapta tegnap az éppen esedékes oltását is. Most folyik egy picit az orra, de egyébként jól van.

Hétvégén egy kastélyszállóban voltunk, iszonyatosan élvezte. "Tollasozott" velünk, játszóterezett, beszerzett magának egy kisbarátot, vele (meg persze velem) rohangáltak. Mi pihenni mentünk, de ebből legfeljebb a párom részesült.....Én indulás előtt hajnalban keltem, mert úgy volt, hogy jönnek vevőjelöltek hozzánk a lakást megnézni vasárnap....és azt szerettem volna, hogy ha beesünk már csak fel kelljen mosni meg esetleg port törölni. A nagy rohanásban aztán otthon felejtettem a szemüvegemet és egész idő alatt iszonyatos fejfájás gyötört amellett, hogy szinte alig látam.....ebből köv. az alvás sem jött össze. Visszaérve újabb rohanásba fogtam a lakásban, erre 6 előtt 10 perccel idetelefonáltak a vevőjelöltek, hogy mégsem jönnének, mert drága nekik a lakásunk.........Azt hittem felrobbanok! Plussz előzmény volt még az is, hogy induláskor az ajtó elé kitettem a közös folyósóra egy virágomat, azzal a szándékkal, hogy átültetem ha hazajöttünk...mire visszaértünk a szomszéd lánya elvitte (mondván, hogy biztos azért lett az ajtó elé téve, mert nem kell)....Meg sem kérdezte, hogy miért van ott.....Az eszem megáll az emberektől, komolyan.....Abszolút nincsenek tekintettel másokra.

Azért nem jelentkezem egyébként mostanában, mert beindultak a tanítványaim, már minden nap tanítok, plussz ott a suli, lassan jön az első zh-s időszak, egyre rövidebbek az éjszakáim. Apa nagyon be van havazva, így nincs segítségem.

Jövő hónaptól elkezdem picurt beszoktatni a bölcsibe, mert ultimátumot kaptam a munkahelyemtől, vagy visszamegyek vagy kaszálnak....befizettünk egy új építésű lakásba, mind a kettőnk feje felett köztisztviselőként ott lóg a bárd......szóval nincs más választásunk, nem egyszerű.

Minden jót kívánok a betegeskedőknek!!!
puszi
gy.
gyöngyusz
 
 


Sziasztok!

Úgy látom most valami negatív hullámok vannak!

A holnapi tali veszélybe került a részünkről, apának becsípődött a dereka. Neki két pockongsérve van, hiába vigyázunk tegnap pelenkázás közben rosszul fordult és beroppant, így ma már a dokinál van! Minden évebn így a hideg beálltával kiújul, nagyon közelivé kezd válni a gerincműtét, amit minden évben elhesegetünk! Azért a műtét nagyon veszélyes lenne, vagy sikerül és okés, vagy teljes a bénulás! Meg dokink sincs!
Mindjárt jövök, a főnök hív!
Folyt köv...

Kép
anid
 
 


Na újra itt
Apát elküldték újra a neurológiára, gondolom megint felvetődik a műtét gondolata.... :twisted:

Brigi
Sajnálom, hogy nem könnyű most az életed, de sok erőt kívánok neked! Azt mondják Isten azt állítja próbák elé, akit szeret!
Mitől alakult ki a ptx? Mit csinált? Repült?
Lehet hogy a szex nála okozott gondot, nem nálad? Na jó ez csak olyan suta poén volt! Bocs! :oops:

Prücsök
Képzeld apa hozott nekem olyan tejcsinövelő bogyeszt, amit ajánlottál! Már van hatása!!! Pamelásodik a cicim újra! Nem tudom ki írta ezt a Pamela Andersonos dolgot, de találó!

Évi
Próbáld a tornát, és a hasonaltatást! Nekünk nagyon bevált, s nem is kellett visszanmenni ellenőrzésre!
Régen mi is arra laktunk, a Zsókavár utcában!

Móni
Sanyi babának jobbulást kívánok!

Dóra
Na ugye hogy van remény! Lehet hogy megváltoztatod a véleményed, ha sikerül végre aludnia manódnak! :roll: :P

Gyöngyi

A vevők, szomszéd lánya hülyék!
De azért sikerült kikapcsolódnod? Egy kicsit? Legaláb ba levegőváltozás miatt jó volt elutaznotok nem?
Sikerült valami infót talánod az ELTÉn nekem?
Hogy vannak az ismerőseid? Jutottak valamire?
Az állaásod miatti aggódást mélyen átérzem, én is hasonlóktól félek!

NA pusszantás, dugulok egy időre
A holnapot meg meglátjuk...

Kép
anid
 
 


Sziasztok!

A Laktoherbet hány napig kell inni? Úgy érzem, már két nap alatt hatott, és eléggé kezd elegem lenni abból, hogy úgy érzem magam, mint egy luftballon...
Sára,
köszi, hogy szóltál, hogy hasfájást okozhat. Nem tapasztaltunk ilyet. Amióta betöltötte Mattheoka a 3 hót, azóta nemigen fáj a hasa., pedig azóta mindenfélét összeeszem. :)

Brik!
Nagy kitartás neked! Nem lehet könnyű így, hogy most Norbi robbant le. Sokat gondolok Rátok!

Üdv,
R.
rita81
 
 


Sziasztok!

Brik, szegénykém, jobbulast kivanok Norbinak! Mit mondtak az orvosok? Ne hagyd magad elsodorni, erös vagy, mi itt mind tudjuk! Azért egy kis siras siman belefér am, puszillak!

Rita, a laktoherbet nem kell sokaig inni. én abban szoktam hagyni, ha érzem, hogy Pamellazom :wink:. Allitolag nem is jo sokaig inni, mert hozzaszokik a szervezeted és utana literszamra kell inni, hogy legyen tejcsi.

Gyöngyusz, remélem azért benézel néha! Minden jot kivanok nektek! Tetszett az csuzdas sztorid, gratula Zozinak :)!

Evi, sajnalom, hogy igy jartok! Tényleg elmegy hamar ez az egy honap. Tisztabatevés kaja utan miért is nem jo? Valamit irtal, de nem emlékszem ra...

Huncut, jobbulast Sanyikanak!

Anid, Apanak is jobbulast kivanunk! Nema', gyertek holnap!

Mi megyünk, visszük Kingaékat is és valoszinüleg késünk is, mert mindkét kölyök alszik 11 kor. Ha minden jol megy max 1-re ott leszünk.

Jatszotéri sztori a rosszalvok mamainak: Petike allandoan felébredt éjszaka szopizni, kb 2 oranként. Egyszer aztan tapszert adott neki este az anyukaja (akkor 8 hos volt). Azota Petike este 8-tol reggel 8-ig alszik.... Szoval nem volt elég neki az anyatej, talan azért is, mert a mama mar nagyon ki volt faradva..
Biztos lelönének a Laleche liguasok, ha ezt olvasnak :oops:

Köszi az érdeklödést mindenkitöl :D, V-nél teljesen OK a lencse, se hasfajas, se pukizas, de ö mar nagy fiu :lol:! Egyébként sem egy hasfajos tipus (kopp-kopp).

Tapszer/cumisüveg: Igen, ra akarom szoktatni a cumisüvegre, mert egyre kevesebb a tejem. Valamivel muszalj potolni, ami hianyzikaz étrendjéböl az allergia miatt (kalcium, stb.).
Pohar meg ilyesmi nem jo, mert este szopizassal alszik el. Helyetteseiteni akartam a cicit cumisüveggel, de nem jött össze....
saara
 
 


Sziasztok!

Köszi a szorítást:-)))

Átadom Norbinak a jókivánságokat:-))
Tegnap becsövezték, most 3 napig a folyadékot szívja le egy gép. A folyadék a 3/4-ed tüdejét ellepte. :-( Most orvosi kesztyűt fúj, hogy erősödjön és visszaálljon a tüdeje. Most már kap rendesen levegőt.
Azt mondták, hogy már ki volt alakulva csak most a stressztől meg a cigitől ami nem olyan sok ptx lett:-( Remélem hamar hazajöhet, már kisírtam magam, most próbálok ezen is túl lenni:-)

Olyan jó hogy vagytok nekem!!!!:-))))

A betegeknek jobbulást!! Vigyázzatok magatokra! Kellemes délutánt mindenkinek!

Puszi!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Sziasztok!

Köszike a kedves fogadtatást!

Hát Brik, nem lehet azt mondani, hogy mostanában árad felétek a jó. :( Annyira sajnálom, hogy most meg a pároddal van ilyen baj. Mielőbbi gyógyulást kívánok Neki, Neked meg kitartást! Sírjál csak nyugodtan, könnyebb lesz. Te egy nagyon erős csaj vagy, nem fogsz összeroppani, mondogasd Magadnak gyakran, és - tudom, nehéz - de próbálj csak pozitívra összpontosítani, mondjuk Lilikére.

Ranpo Évi: Szintén zenész, nekünk is volt ilyen kantáros terpeszünk. Én csak bíztatni tudlak, ha egy hónapig könyörtelenül ráadod éjjel-nappal, akkor van esély rá, hogy elhagyjátok. Nálunk így volt. Fontos, hogy mindig hason altasd Ricsit, meg hasra tedd le. De gondolom ezt mondták is. Egyébként meg tök jól megszokta néhány nap után, észre se vette, hogy rajta volt. És nem esett vissza a mozgásban, ugyanúgy elkezdett forgolódni, üldögélni terpesszel is. Szóval ne keseredj el. :)
A csajok talán még emlékeznek rá, hogy annak idején én is nagyon ki voltam akadva miatta, és itt kerestem vigaszt. Aztán látod...

Prücs: Örülök, hogy jól telt a hétvégétek! Szegény kis dáthás Blanka... Adod Neki a Cebiont?

Sára: Már egy évesek lesztek???? Úristen hogy megy az idő! Bár, ha belegondolok, hogy most szültem, és 8 nap múlva mi is a feledik évünket töltjük... HUhh
Tök jó, hogy Vincének bejött a lencse. Na meg, hogy nem lett baja tőle.

Anid: Nálunk semmi látható jele nem volt egyik fogacska jövetelének sem. Mármint a szájában látható jel (ínydagadás, pirosság). Kettesével jöttek mindig, és úgy kezdődött, hogy az addig jól alvó kisfiam átment nemalvóba. Aztán meg mikor már jött akkor hasmenése is volt ezerrel. A második kettő brutális fogacska történetét meg már meséltem. Az első és a harmadik kettőnél nem volt semmi horror, egyszercsak nem aludtunk éjszaka, aztán néhány nap múlva ott voltak.

Lányok, itt jut eszembe.... tudom már sokszor írtatok itt erről, de most nem tudok visszakeresni.
A Chamomilla CH15-öst hányszor kell adni egy nap? Mert a homeós füziben az van, hogy óránként, félóránként :shock: . De nekem mondta a játszón az egyik csaj, hogy ő csak kétszer adja egy nap a gyereknek, mert amikor adta óránként, akkor a gyerek tök kóma volt egész nap.

Kinga: A kínairól annyit, hogy én mikor utoljára ettem egy kínai büfében, akkor olyan betegségem lett, hogy a székletemben hónapokig olyan baktérium volt, amire azt mondta a dokim, hogy ilyen baci a háziállatokban van. Hozzáteszem háziállatom az nem volt, és mikor lebetegedtem, akkor csak ott ettem előtte. Hetekig ment a hasam, meg hánytam, és egy hónapig nem dolgozhattam.
Na remélem most jól megcsappantottam a kínai büfék forgalmát :) Szóval azóta kihagyom. Egyébként nem a böszörményi útiban volt ez, bár ott is kajáltam sokat, mikor ott laktunk :wink: .
Most a terhességem meg a szopizás alatt nem is mertem semmi ilyen helyen enni. Főzni azt szoktam, ha akarod küldök Neked recepteket.

Holnap ki jön a talira?

Pussz
Lilla

lilló
 
 


HALIKA

HÚÚÚÚÚ
Azért Lilla ez a bacis dolog dúrva! A tesóm mondta, hogy az un. KGST piac mellett, ahol vannak a kínai büfék eltüntek a kóbor ebek és macskák! Én azt hittem viccel! Kihagyom mostantól az útszéli büféket!
Én is szoktam kotyvasztani, s szivesen veszek néhány receptet!

Brigi
Jobbulást Norbinak! Ha hazaengedték a pingponglabda fújása is jó lesz! A férjemnek gyerekkorában kellett ezt csinálnia!
Ha szükséged van segítségre szólj!

Évi
Hason altasd az nagyon jó és a kicsi amilyen jól bírják a gyűrődést észre sem fogja venni. A bukás ellenére kajcsi után tedd tisztába! Tegyél rá előkét! Akkor nem kell mindig átöltöztetni!

Prücsök
Amit ajánlottál homeós bogyeszt tejcsi ügyben nagyon bevált! Ma 4-szer kajált Kata 90-100ml tejcsit!!!!!
:P

Kép
anid
 
 


Sziasztok!

Köszönjük mindenkinek a jókívánságokat. Egyenlőre sajnos nem javul a helyzet, mivel a torokgyuszi mellé egy jó kis kiütést is elkapott a kisdrágám. Az ún. 3 napos betegséget (biztos van normális neve is): 3 nap láz, 3 nap kiütés és ha minden igaz utána elmúlik az egész. Ez általában 1 és 2 éves koruk között jelenik meg, de úgy tűnik mi ezen a téren is kicsit túlfejlettek vagyunk :) Vírusos, kenegetni nem kell.
Emiatt a betervezett utazást elhalasztjuk, itthon maradunk, de persze a talira sem megyünk, nehogy valakire ráragasszuk a torokgyuszit vagy a kiütést.

Gyöngyusz! Az ötletem a következő talira is vonatkozik természetesen, majd meglátjuk, hogy össze tudjuk-e hozni. Gratula a járáshoz! Remélem könnyen megy a beszoktatás a bölcsibe.

Lilla! Eddig is ritkán ettem kínait, de ezek után azt hiszem még ritkábban fogok. Brrr...

Saara! Többféle cumit is kipróbáltál? Azért kérdezem, mert Sanyika szokott cumisüvegből inni és nem tud mindegyik fajtából. Pl. a Nuk-os nem megy neki. Valószínűleg más a formája és nem azt tanulta vagy szokta meg.

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
huncut
 
 


Halihó!

Anid,
Szuper, hogy így beindította a tejcsit Pam kúrája! :D Úgy örülök! Az ötlet amúgy nem az enyém, Ágiboszi a nagy homeopatánk, én csak jegyzetelek.

Huncut,
Jobbulást Sanyikának! Sok-sok gyógymanót a picurnak. Ez a 3 napos láz, már korábban sem nyerte el a tetszésemet, amikor egy másik babónál bukkant fel. :?

Lilló,
Blanka nem kap cebiont. Most ampullás c vitamint és kalciumot kapott a náthájára és már tök jól van, alig dáthás. :)
A Chamomilla adagolásásról sajnos nincs jegyzetem, így erre én is várom a választ. :P

Brik,
Hát tényleg nem fenékig tejfel az életetek, de remélem az ideit 7 bő esztendő követi. Addig is jobbulást Norbinak és fő a pozitív gondolkodás. (Utóbbiban tudunk segíteni. :wink: )

Sara,
Igazán stramm srác V. Hát a cumisüvegre szoktatáshoz csak drukkolni tudok, ötletem nincs. :?

Gyöngyusz,
Gratula Zozinak a járáshoz. Kicsit talán tényleg elhúzta, de helyből magabiztosan 2 lányzóra is lecsapott egyszerre. :wink:
A csúzdázást megirigyeltem tőled. Utoljára anászutunkon csúzdáztam Aggteleken. Na de majd jövőre, ha lesz játszótér a kertben!

Dorka,
A levendula aroma fogázskor is segíti az alvást? Erre kíváncis lennék, hogy felkészülhessek, mert amúgy egyelőre nincs ilyen gondunk.
Jössz holnap talira? Vinném a labdát.

Na holnap valamikor röpke időre benézek a Mekibe, aztán jönnöm kell vissza kertet rendezni, de hát szent a cél. :) Már elkezdtük és télen sem baj, ha kinéz valahogy.
Kínai téren maradok a saját készítésnél, bár e téren tudományom nem túl kiterjedt. :P Utoljára talán 2 éve jártam kínaiban...

Tényleg, mi lehet Mártival? Úgy eltűnt ő is, talán beindult a török büfé...
Na megyek vacsizni, anyósom lecsót főzött. Mmmmmmm, mennyei illata van! :) (Azért elvisleném, ha főznének rám. :) )

Prücsök

prucsok
 
 


Sziasztok!

Milyen homeos bogyót ajánlott Prücsök? Kicsit lemaradtam róla, és lehet, hogy engem is érdekelne...

Jajj! Nyugtassatok meg légyszi!
Panka 25-én lesz 2 hónapos. Az utóbbi időben a kora esti szopi után (5-6 óra) állandóan sír. Nem egyfolytában (habár nekem már úgy tűnik), hanem elvan néhány percig, vagy elszenderül, aztán sír tovább. Én már nem tudom, hogy hasfájós, vagy ez egy ilyen életkori sajátosság. De minden nap? Nálatok is volt ilyen? Létezik olyan baba, aki ennyi idősen nem igazán sír (kora)este?
Hasfájás ellen Gripe Watert használunk. Amikor lecsökkentettem napi 2 adagra, visszatért. Most megint 5-6-szor kap naponta.
Az egy csepp almalé hasfájás ellen dolgot ismeri valaki?

A kínaitól nekem is mindig hasmenésem és enyhe gyomormérgezésem volt. Pedig én minden kaját bírok, vasból van a gyomrom. Savanyú uborka zacsis kakaóval. Csak a macskahúst nem bírom ezek szerint. Még jó, nálam nagyobb állatbarát nemigen van. Na jó, talán Brik.

Ha majd nagyobbak leszünk (nem méretre, mert jómagam 188 centi vagyok, és gyanítom Panka is hoszabb a saját korabelieknél és már 5 kg, tegnap mértük :D ), szóval kicsit később mi is szívesen megismerkednénk veletek egy tali alkalmával! Egyébként Káposztásmegyer II-n lakunk. Lakik errefele valaki?

Mindenkinek puszi,

Ági és Panka
cseragi
 
 


Hali!

Agi (cseragi), Te tényleg oriasi vagy :D!
Szerintem minden baba nyügös esténként, szoval nyugi, egyszer majd elmulik (3-4 hos kor körül talan?).

Anid, elarulod a masik Pamela bogyonak a nevét?

Moni, Avent cumink van, de be se vette a szajaba, nem tetszik neki... Csak nézi, hogy mi ez a nagy atverés :?
Kibontottam a masik tapszert is, amit kaptunk. Az elözö az még ugy ahogy elment izre. A mostaninak viszont kifejezetten rossz ize van, egy kicsit keserü és büdös is. Beraktam egy bögrébe és ugy csinaltam mintha innék belöle. Par korty lecsuszott aztan hello :lol: !

Kinai kaja: Fuuuuj :|! Ilyenkor hol van az ANTSZ?

Brik, jobbulast Norbinak, küldjük a ++++++ és a gyogymanokat!
saara
 
 


Sziasztok,

Chamomillából akárhány adagot lehet adni naponta, csak fél óránál gyakrabban nem lehet.

Elolvastam Lilló levelét, mert elfelejtettem, hogy holnap hánykor is talizunk. De nekünk nincs polifoam-unk :cry: lécci-lécci-lécci hozzon nekünk valaki, akinek van több is :oops:

Köszi,

Gabi

Kép

Kép
gabek
 
 


Sziasztok!

Gyöngyusz: úgy szép az élet ha zajlik :lol:
Jó volt a történetedet most olvasni, teljesen felébredtem.
Hogyhogy kitesznek?
Elvileg csak akkor tehetnének ki, ha már lejárt a Gyes és visszamentél dolgozni!?(akkor se lenne jó, de az meg még messze van)

Anid: sajnálom, ha nem jöttök :cry:
A műtétet szerintem ne halogassátok, mert úgy is csúszni fog akkor is, ha már rászántátok magatokat!
Én már túl vagyok rajta 5 éve és sokkal jobb(kop,kop,kop)
Dokit tudok ajánlani!
Mostanában kezd néha zsibbadni megint a lábam, de ezt a Norbi emelgetésének, cipelésének tudom be.
Remélem megúszom a sérvet!

Szép napot!
Talizunk!

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Jaj, de sajnálom hogy nem tudtunk menni, de a Jencike tiszta taknyos lett és köhög, úgyhogy talán majd a következőre.

Lilla, köszi a felajánlást, lehet legközelebb majd élünk vele, mert jó lenne ha lenne még ott tali, mert még úgyse voltam ott.

Anid a Jencike is vegyestüzelésű volt, és mi 4 hós kora után kezdtük el a hozzátápit. Jobban mondva 4 hósan már csak tápszert kapott. Először csak egy kanál almalevet (tényleg az üvegreszelő a jó) aztán minden nap egy kanállal többet, 4-5 napig. Utána lehet megint 4-5 napig ugyanezt krumplival vagy/meg barackkal. És ha látod, hogy nincs semmi baja tőle, akkor lehet keverni, és mindig egy kicsit többet adni. Szóval, ahogy Timi is írta, várd meg a 4 hót, és tápi előtt add. És szerintem tényleg ne parázz tőle ennyire, úgyis látod majd hogy mi a jó Katának, meg múltkor valaki fölrakta a Kismamás táblázatot, azt nyugodtan követheted, csak Ti a 6 hóssal kezdjétek. Mi is így csináltuk. Ja a Jencikének nagy kedvence volt még a cukkini is. 5 hósan már azt is adhatsz.

Brik, úgy sajnálom szegény férjedet. Hát tényleg nem könnyű mostanság nektek. De gondolj arra, hogy most már csak jó jöhet.
A két nap szerintem se számít már. Kitartás nektek, és mielőbbi gyógyulást a férjednek.

Cseragi, az almaleves dolgot én nem hallottam, de ha a Gripe Watertól nem sír akkor nagyon valószínű, hogy a hasa fáj? Sírás közben vonaglik, huzogatja a lábát?

Ranpo, fel a fejjel, látod többen is gyorsan túl lettek rajta, csak sajna tényleg használni kell. Szórítok, hogy a köv. kontrollon már ne kelljen.

Saara, sok ötletem nincs a cumisüveg szoktatásra, de szerintem ha már tényleg nem lesz elég a tejed, akkor úgy is rájön, hogy csak abból az üvegből fog jól lakni. Legalábbis reméljük.

Régebben valaki kérdezte a Liberos nyuszikat. Ha valakit érdekel szóljon, mert van 7 db-om.

Tegnap voltunk 4D-n, és minden rendben a manócskával, és azt mondta az uh-s, hogy nyugodtan kezdhetünk neki ruhát venni, meg a nevén szólítani, ugyanis tuti kislány!!! Úgyhogy most már Jankázhatom nyugodtan. :D

Na egyenlőre ennyi, aztán várom az élménybeszámolókat a taliról, na meg persze képeket

Pusz

Kép
Kép
angyalka2
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?