Új privát üzeneted érkezett!

Timi :P
Légy szíves add át a gratulációmat Kavicskának! Nagyon ügyesek, hogy ilyen hamar babájuk lett!
Nem tudom, melyik hónapban születtél, de remélem, mihamarabb Nektek is lesz babótok!
Puszi,
Fanni
fanni73
 
 


Fanni!

Március 15.

Írtam már Kavicskának mail-t. Azért ide is megírhatta volna, hogy kaptak lurkót. Persze ez csak az én véleményem.

Timi
latimi
 
 


Kedves Almodo!
Nagyon jó volt olvasni az élményedet! Könnyes lett a szemem, mert visszagondoltam Emese születésére, én is nagyon jól éreztem magam a császár alatt és után is...
Márk gyönyörü kisbaba, kivánok jó egészséget és sok boldogságot Neketk!
Szerintem vannak olyan napszakok (estefelé ált. ill. nálunk), amikor szinte le sem jönnek a ciciről, bár az elején furcsállottam én is, de a dokinénink megnyugtatott, hogy ilyen van. Ha ugy érzed, hogy attól megnyugszik, szoptasd nyugodtan sürün is. De az az igazság, hogy ez kb 2-3 hónapig igy fog menni, mert nem tudja magát lekötni mással, ha ébren van, mint a cicivel, lévén nem ismer még jobb szórakozást :D Aztán majd, ha rácsodálkozik a világra, meg is szünik ez a probláma, és helyébe ujabbak jönnek :D
Kavicska!
Gratulálok a babához, és gyere ide is, ha van 1 kis időd!
Timi!
Márc. 15-én születtél? Ünnepi gyermek :) Karácsonyra nem lesz még gyereketek? :(

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 

 
 

Melcsi!

Sajna nem lesz karácsonyra kisbabánk. :(

Pedig a türelmem már nullára redukálódott.

Timi
latimi
 
 


Sziasztok

Megszeretném kérdezni, hogy tud e valaki valamilyen gyógyteát fogzásra. Mert a kis drágám, az elmúlt éjjel felét végig visította, és a mai napunk is eddig nem igazán úgy zajlott ahogy eddig. Kaptunk rá Cataflan cseppeket és még vettem hozzá az ínnyére bedörzsölőt is. Most ebéd után be is dörzsöltem, de nem tartott sokáig.

Köszi előre is a javaslataitokat

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Almodo,

Gratulálok Márkhoz :):) A szopiról csak annyit, hogy nálunk Máté a mai napig is képes óránként szopizni ha olyanja van, de azt hiszem nálunk a kanál bevezetéséig szinte mindig 2 óránként evett, sőt nyáron rendszeresen óránként !!!! Pedig nekünk is mondta a doki hogy 2 óránál sűrűbben semmiképp se etessem.... ugyan nekem a tejem is mindig kevés volt, igy Máté beállt a sokszor keveset elvre - szerintem.
Mi nem voltunk hasfájósok, de néha a pukik fájdalmasak voltak, nekem a zöldborsó és a hagyma (na és a cserkó) volt amit nem díjazott az uriember....tényleg érdemes figyelni hogy te miket eszel, és kiszűrni ami miatt Márk esetleg sírósabb lehet.
A laktoherb ha hígabban iszod (tehát nem 1 filter/1 csésze, akkor nem annyira pukiztatja meg a kicsiket, nekem 1 filter /1 litert javasolt a védőnő, de aztán végül a 2 filter/liter verziónál maradtam)

Erika,
Sajnos nem tudok fogzásra gyógyírt, én már felkészültem az ínyre kenhető csodákkal, de még nem volt alkalmunk bevetni :(

Kavicskának gratulálok és sok boldogságot a csöppséghez :):)

Latimi,
Ne veszítsd el a türelmedet......hamarabb megjön még a gólya mint reméled :)

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Timikém!
Én is azt mondom légy türelmes, A neheze már hátra van én biztos vagyok benne hogy hamar fog elfogyni az a fránya lista és előbb leszel anyuka mit az te gondolnád.

Ezt neked küldöm, hogy jobb kedved legyen:

Kép

Kép
Kép

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Timi!
Kérlek ne veszitsd el a türelmedet! Nincs olyan szervezet, ahol még várandós kismamákat hoznak össze leendő örökbefogadókkal? Vagy az tilos?

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melcsi :)
nem tilos, az a nyílt örökbefogadás. Timiék ott is várakoznak.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsebike!

Köszi. Jobb kedvem lett ettől a kis kehelytől. Kár, hogy nem tudom megenni.

Melcsi!

A nyílt örökbefogadásnál a pocakos időszak végén ismerkedünk meg az életadóval. Vagyis, amikor bejelentkezik az Egyesülethez. Ezután a babának kiválasztják a megfelelő családot. A babának választanak családot, és nem a családnak babát.

A másjellegű ismerkedést a tv. tiltja.(mondjuk ismered a Jolánkát a szomszéd utcából, és ketten megbeszélitek, hogy lemond a babáról). Az már gyerekkereskedelem. Aztán, ha az életadó azt bizonygatná, hogy pénzt is kapott érte, az nem lenne jó. nem szeretnék hozatni magamnak húslevest a sittre.

Inkább kivárom a soromat.


tegnap volt a tegyeszes gondozónk bennünket meglátogatni. Ez félévente kötelező, amíg nem kapunk babát. Ki is akasztott rendesen, vagyis inkább az, amit mondott. A gyámhivatal vezetője nem szorgalmazza az örkbefogadás felgyorsítást. Inkább nőjenek fel a gyerekek az othonban. Hátha egyszer még kellenek a vérszerinti szülőknek.


Ma persze jobb kedvemnek kell lenni, mert ma van a 10. házassági évfordulónk.


Timi
latimi
 
 


Lányok!
Megosztom veletek a nap örömét. Mi is voltunk 4D-s uh-n és hát felejthetetlen élmény volt. Tündériek voltak annyit mozogtak. A kisfiúnk a köldökzsinorral játszott, a kislányunk meg védte az arcát és ette a kezét. A kisfiú pont a kislány arcát rugdossa.
Lassan a neveket is közkincsé tesszük, de még nem 100%-ék,így várunk egy kicsit. :)

Ime a kisfiúnk:
Kép

Ime a kislányunk:

Kép

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebike!
Gratula itt is! :D Nézegetem az arcukat, olyan különbözőek, pedig ikrek.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Zsebi!

Csodaszépek az ikrek! Egy fiú-egy lány, szuper!!!! Gratulálok!

r
renoka
 
 


Melcsi :)
csak testvérek :D nem is kell, hogy hasonlítsanak egymásra.
nézd meg az én fiaim :D :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok,

Megint előkerültem :) Igaz, megint kicsit le vagyok gyengülve, én nem tudom, h ez mennyire normális,de szerintem a szopi rendesen megviseli a szervezetemet. Tartalékaim szerintem már nincsenek :( Pedig szedem a Maltofer Fol-t és az elevitet is minden nap :(
Na mindegy.

Keresztelő megvolt, jól sikerült. Képeket igyekszem feltenni :)
Jól vagyunk, Laura szerdán volt 7.030g, amióta hozzátápizunk, szépen nő a súlya is. Anyatejci mellé kap ebédre Hipp főzeléket (sütőtök + krumpli, vagy sütőtök + pulykahusi, ilyesmik), délután kap gyümit, estére pedig a szopi előtt kap gyümi+Sinlac+anyatejcit. Egyelőre minden étekezésnél kap még anyatejcit is. De ebédre már 120-150g-okat eszik meg anyatejci előtt, délután kb. 40-60g gyümi, estére 60-80g gyümi Sinlaccal. Szóval szépen fogyaszt. Az áttörést a védőnénink jelentette kanalazás ügyben, aki egyik nap eljött, h segítsen, mi lehet a probléma, leült mellém, úgy adtam neki a kajcsit, és beszélt végig. Laura óriási szemekkel figyelte, közben meg evett :) na nem nyitogatja még mindig a száját, kell egy kis gyengéd "erőszak" hozzá, tehát be kell nyomni a szájába a kanalat, de szépen eszik és jelzi, ha már elég neki :)
Úgyhogy most minden rózsaszín (leszámítva a gyengeségemet). Jövő héten csüt-pénteken megyünk két napra Visegrádra a férjemmel és a leányzóval, első utunk, még nem aludt távol eddig itthontól. Kíváncsi vagyok. Visszük az utazóágyát, a saját alvófelszerelésével :)

Baba-mama tornára kezdtem el járni vele, egész jól viseli :) A babúszást most hanyagoljuk, részben a szeptemberi sikertelenségek miatt (4-ből 1x volt jó, akkor is utána meg volt fázva 2 hétig :( ), lehet, h majd tavasszal visszatérünk rá :) nem erőltetem mindenáron, pláne, hogy jön a hideg idő :) Brr....

Melcsi :)
Köszönjük a meghívást, mi is jól éreztük magunkat! Utána egyből be is aludt a nagylány a kocsiban és aludt kb. 3 órán át :P Gyertek most majd Ti is! Szívesen látunk! :)

Zsebi :)
Gyönyörűek a gyerekek! Mekkora mázli! Egy kisfiú, egy kislány!!! :) :) Nevekre tényleg kíváncsi vagyok! Mekkorák most súlyban?

Kavicska :)
Ha olvasol, gratulálok a babóhoz! Gyere ebbe a topicba is, szívesen látunk! :)

Reno, Norka, többiek :)
Írjatok magatokról, szoktam olvasgatni, de mostanság képtelen vagyok többre, ne haragudjatok :(

Puszi mindenkinek!

KépKép
unique
 
 


Zsebike,

Gratula a vegyespároshoz !!! Igazán fantasztikusan jók a képek :):):)
Csak így tovább !!!! Kíváncsian várom a neveket :)

Unique,

Ügyesek vagytok hogy Laura igy belejött a kanalazásba ! Hajrá, hajrá ! Jó lenne keresztelő képeket látni !!
Egyébként én is kivagyok, szédelgek mindig, bár én eddig nem szedtem csak c vitamint, de a védőnő javasolta nekem is a vasat....

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Sziasztok

Zseboroszlán
gyönyörűek nagyon a babáid

Unique
gyönyörű lehet a babócád, nagyon várjuk a képeket

Sziasztok

Mindenkinek Kicsiknek és Nagyoknak is Nagyon Szép Álmokat Kívánok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Zsebi :P
Csak most olvasom, hogy egy fiú és egy lány van a pocidban. Remélem, hamarosan elárulod a neveket.
Tényleg fantasztikus élmény lehetett!
Puszi,
Fanni
fanni73
 
 


Köszönöm mindenkinek a dícséretet a babáim nevében is.
A neveket ígérem azonnal elárulom amint konkrétak lesznek jó?
Alakulóban van ennyit már mondok. :)

Unique!
Várom a képeket a keresztelőről. :)
Tényleg valaki leírná nekem a keresztelőhöz mi szükségeltetik?
A babáink súlya a kisfiú 362 g a kislány 322 g. Azt mondák hogy a kisfiú meghaladja egy héttel a korát a kislány pont méretes. De változhat ez még. Jól vannak táplálva. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok

Zseboroszlán
keresztelő: az hogy mi kell hozzá pap függő, itt a faluban állítólag kell venni keresztelő gyertyát + keresztelő kisinget
de mivel mi esztergomban a bazilikában kereszteltettük meg (mert ott volt az esküvőnk is) így az itteni paptól kellett kikérőt kérni, mert így nem az ő kerületi gyülekezetében lett megkeresztelve, a bazilikában nem kellett nekünk semmi, csak kb. 1-2 hónappal előtte elmentünk a pap bácsihoz, hogy mit és mikor szeretnénk, beírta a nagy könyvbe (a szülök adataival együtt) és akkor már csak ott megjelentünk a rokonsággal, és ott a pap bácsi megkeresztelte és kaptunk 1 keresztlevelet + a keresztelő gyertyát is megkaptuk + szép fehér ruhába öltöztettük a babócát. Kb. 0,5 félórás ceremónia volt.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Erika!
Értem. Akkor legalább ezzel nem lesz sok utána járásunk. Mi itt a kerületben szeretnénk őket megkeresztelni szóval nem kell kikérni papírt csak lemegyünk és kész.
Mi is fehérben visszük majd őket. :) De még keresztszülőt is keresni kell. :) Bár ötlet van. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi,

A reformátusoknál az az egyetlen feltétel, hogy az egyik keresztszülő református legyen...nem tudom ti melyik vallásra szeretnétek keresztelni. A katolikusok szerintem szigorúbbak....

A babók szépen gyarapodnak :)))) Ügyes vagy !!

Ma voltak nálunk rokonok látogatóban, -még nem látták eddig Mátét- és egy szuper Fisher Price-os kutyát hoztak, amivel rengeteget lehet tanulni, verset mond, énekel, színeket, számokat, testrészeket betűket tanít, nagyon szupi :))))) Eddig anya játszott vele a legjobban :))))

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Unique!
Ugy örülök hogy itt voltatok! Elmegyünk mi is hamarosan! Kanalazás :D
Emese még nincs megkeresztelve :oops: Mióta történt az a malőr az előző babámmal, hadilábon állok kissé. Bár tudom, hogy nem lehetek hálátlan, hiszen megkaptam mégis Pörikét, aki nagy ajándék nekem, mégis... Nem erőltetem a templomba menést. Mindig tologatom vmiért ezt a keresztelést is. Főleg a lombikra meg a leendő lombikra hivatkozva... De mostmár nekünk is meg kell keresztelni, nem maradhat pogány.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Zsebi!

Nagyon szépek a babák. Tök jó, hogy egy fiú, egy lány.


Kriszta!

Ez így szokott lenni. A szülőket jobban leköti a játék. talán azért is, mert a mi időnkben ilyen modern játék nem volt.

Timi
latimi
 
 


Sziasztok!

Zsebi, ez szenzációs, hogy bejött a vegyespáros!! :lol: Neked most minden elég jól összejön, már nagyon megérdemelted... és nézzenek oda, most koppant le, egy hülye gondolattal operálva, hogy te aztán jól bele is húztál, mert sokunknak még csak most jön a kistesóért való szenvedelem, te meg már ezt is letudod egybe... :P
Újabb pocifotó? Vagy már lemaradtam róla? :oops:

Timikém, kitartás, kitartás... egyébként lesz most Gólyahíres találkozó októberben, kaptatok levélben új sorszámot? Mi nem kaptunk, pedig hivatalosan nem kerültünk le a listáról, csak a végére kerültünk júliusban. Most akkor valami gebasz van, szóljak Gabikának? :roll:

Unique, mi is felhagyunk a Kalovits-féle úszással. Picikét átverésnek érzem... 12 ezer egy hónapra nagyon sok, és 45 perc egy óra, ebből félórát sincsenek a vízben, nagy része éneklés... a párom rákérdezett, mi a menetrend, hogy lesz-mint lesz, miután már 3 hete szinte semmi újat nem tanultunk (Bogi egyből lemerítkezett szinte a víz alá), és ez nekünk kevés ennyi pénzért. Átmegyünk ide a Fehérfókásokhoz a Campona mellé, feleannyi és lehet hogy nem olyan simogatós módszer, de Boginak sztem már ezzel is ki a töke :P , hogy Kiskacsázunk neki az usziban érdemi akció helyett. Azt itt is megkapja a nagykádban esténként...

Kriszta, mi is kaptunk Bécsből anyóstól valami Chicco csodaszart, ami alá fektetjük a gyereket és villog és taposni is lehet, meg rángatni, komolyan mondom félelmetes az egész, én csak játékautomatának hívom. De csendben megjegyzem, Bogi egy darab alufóliával jobban elszórakozik. :lol:

Keresztelő: nehéz ügy. Már nekünk is elkezdte a család a zsarolást, hogy a nagymama addig meg nem hal, amíg meg nem kereszteljük Bogit, a lánynak elkárhozik a lelke, pogány lesz stb. stb. Őszintén, nekem a hócipőm tele ezzel! Egyáltalán nem vagyunk vallásgyakorlók, templomba soha nem megyünk, misére szintén soha, az esküvőnk, milyen érdekes, teljesen civil esküvő volt, de soha ennyire zokogó-meghatott násznépet nem láttam, miközben a párom nyílt szín előtt beszélt hozzám vagy anyum a levelét olvasta fel nekem stb. stb. Néha az az érzésem, sokszor ez csak show és társadalmi elvárás, nem a lényege a lényeg. Mert mi van akkor, ha én azt mondom: ugyan várjuk már meg, míg Bogi késztetést érez arra, hogy érdeklődik érettebb fejjel a hittan óra iránt, esetleg, és eldönti, melyik vallás szimpatikus neki. Nem fogunk lemaradni semmiről!
De előre tudom, hogy olyan szinten szekálni fog a tisztelt família, pláne az idősebbek, hogy tavasz végére beadom a derekam és öltöztethetjük a lányt fidresbe-fodrosba... :roll:

bocs, ha kissé radikálisnak tűntem... :wink: csak engem eléggé elvadítottak ettől az egésztől kamaszkoromban, amikor erőszakkal járattak hittanra és akartak megkeresztelni (nem sikerült), aztán amikor meg látom, hogy a baráti körömben 2 úgynevezett vallásos párnál is mik mentek/mennek... ?! Ez lenne az erkölcs, a keresztényi életmód... hm.

Szerintem a pogány szónak sokfajta értelmezése van... na nem akarok belemenni ilyen filozófiai kérdésekbe, de nyilván értitek, mit akarok mondani. :wink:

pusz mindenkinek
Vendég
 


Norka!
De jó hogy jelentkeztél! Jobban vagy már?
Ha mentek a Camponához, légyszi oszd már meg a tapasztalatot, mert mi se járunk már 3 hete. Itt Érden olyan tömegnyomor van, hogy mozdulni sem lehet a vizben :(
Nagyon egyetértek Veled, amit irsz a hivő ismerősökről. Nekem már csak azért sincs kedvem elmenni ujra a templomba, mert látom azt, hogy sokan milyen életet élnek, azt nem lehet 1 vasárnapi misével levezekelni. Itt most nem megcsalásra, vagy ilyesmire gondolok, hanem megy a folytonos áskálódás, pletyka, és csak arra az 1 órára szünik meg, amit a templomban töltenek. Sok emberről azt gondolom, csak az uj ruháját megy megmutatni :? Tudod, olyan környéken lakom Érden, ahol jórészt ismerik egymást az emberek, a templomunk meg itt van a sarkon...
Játékról már én is akartam irni, hogy nálunk a tölcsér és a kiürült ketchupos flakon a sláger, na de a tésztaszürő fejre illesztése sem megvetendő :lol: Nemrég meg adtam Pörinek 1 kimustrált fedőt, amit a fogantyujánál fogva tologat a parkettán, jó hangja van! :lol:

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Norka!

2 hete volt a sorszámunk 112. Azóta csökkent megint, mert született egy kislány. Na meg azóta gondolom született baba, csak hát nem mindenki netezik, így nem jut el a hír hozzán/ánk.

Szombaton megyünk a talira. (okt.21.).

Szerintem hívd fel Gabikát, és kérdezz rá, hogy most mi van? Talán véletlenül nem írt rá sorszámot.

Ti jöttök a talira?

Timi
latimi
 
 


Melcsi, hétvégén referálok a Camponás usziról, de sztem itt sincsenek túl kevesen... :roll: mi az 5 órás csoportba hetedikként lettünk beírva, a délelőttiek be vannak telve (10 baba).
Amit írtál a vallásgyakorlásról/képmutatásról, az nagyon igaz, anyám folyamatosan ezt ecseteli (ő kisvárosban él).

Timi, hát ez az, mi egyáltalán még levelet se kaptunk... :shock: attól tartok, Gabika félreértette és ki is vett minket a listáról. :( Pedig azért újra a sorban állunk elvileg 3 hónapja... :? Egyébként nem tudnánk menni, hiszen eleve nem is tudok erről a találkozóról, hogy ez most szombaton lesz...

Persze, mondhatnátok, mit akarok én itt egy babával, dehát ha nem sikerül a kistestvér spontán, én nem megyek lombikra.
Vendég
 


Sziasztok

Norka
most délután jutott eszembe, hogy 1-2 éve olvastam a nőklapjában 1 hasonló cikket ahol a pár várt öribabára mert anyuka sulyos cukorbetegvolt, és nem akart nekik összejöni. De aztán összejött nekik és ekkor közölték velük, hogy csak a saját babájuk 2 éves kora után kaphatnak öribabát. Lehet hogy ezért kerültetek ti is hátrébb a listán.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Erika, mi júliusban telefonáltunk, és kifejezetten kértük, hogy tegyenek minket leghátra. Ha valakinek már babája van, akkor ott a várakozási idő 3 évre szokott nyúlni, mi is ennyivel kalkulálunk. Szóval én azt tudom, hogy hátul vagyunk (bár a Gólyahírnél ilyen szabályról nem tudok), csak most levelet se kaptunk, ez a gondom. :?
De majd este telefon.
Vendég
 


Sziasztok

Zseboroszlán
bocs hogy zavarlak, annak idején biztos én írtam el. De kijavítanád a kisfiam születésénél a napot? Mert nem 06-án, hanem 26-án született.
Köszi szépen.

Képzeljétek a drágám párnapja feltérdelt és úgy rázta magát, tegnap már megtett pár "lépést" négykézláb, ma este pedig az ülőgarníturán a párnák segítségével sikerült felállnia. Olyan büszke vagyok rá.

Norka
ha megkérdezhetem akkor a saját babóca és majd az öribaba után fogtok még próbálkozni?

Sziasztok

Mindenkinek nagyon szép álmokat kívánok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Timi, Nóri!
Köszönöm a dícséretet. És én is úgy godnolom fantasztikus hogy vegyes páros van a pocakban. Imádom őket. :)

Nóri!
Hát igen sokat szenvedtem, de megérte és örülök hogy soha nem adtuk fel hisz most nem lennének ők. Az meg valóban külön szerencse hogy sikerült ikreket összehozni, mert így a kistesó kérdés is egyben letudva, bár talán a kis harmadik angyalkám visszajön hozzánk spontán. :)

Én is azt akartam kérdezni hogy azért majd próbálkoztok spontán is vagy már csak öri baba? Vagy ez is az is? És lombikozni visszamész még vagy az totál kizárva?


Nem maradtál le küldök múlt hét szombati pocakképet:

Kép

Én sem járatnám kötelezően a gyerekeket hittanra csak szeretnénk őket megkeresztelni és majd ők döntenek hogy szerenék-e élesbe gyakorolni a vallást vagy sem. Én sem vagyok az a templomba járós de meg vagyok keresztelve.

Kriszti!
Nekünk katolikus a vallásunk szóval oda kell menni. Meglátjuk. Templomi esküvőnk nem volt remélemez nem lesz akadály. Mert a keresztényeknél nemlehet tudni. Nem is hallottam még erről a játékról, de biztos nagyon szuper. És hát valóban azt mondják a szülők megvesznek a gyereknek minden olyat amivel ők szeretnének játszani. hihi


Erika!
Persze hogy javítom. Ne vegyél rá mérget lehet én írtam el. :( Ne öregítsük már szegény gyereket.


Anyukák!
Mikor örvendeztettek meg engem új képekkel??????

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebike!
'1gyereknek keresztanyja vagyok, akit a sarki papunk volt olyan kedves és azért nem keresztelt meg, mert a szülők nem Isten szent szine előtt esküdtek. Igaz, ez már a 4. gyerekük... Aztán elmentünk 1 másik paphoz, Érd másik végébe, ő meg azt mondta, arról a gyerek nem tehet, és simán megkeresztelte. Nem tudom, hogy erre miért nincs egységes szabály?
Nóri!
Ezek szerint 10 gyerek van 1 foglalkozáson a vizben? Ez tök jó! Megnéztem különben a honlapjukat. Az érdi medence ugy feleakkora lehet, és kb. dupla annyi gyerekkel... Lehet hogy elmegyünk megnézni 1 órát.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Zsebike!

Nagyon csini vagy a képen. Szép a pocakod. Csak a fejed megint lemaradt.


Ha nem veszi el állambácsi az 5. lehetőségemet, akkor jövő ősszel ki is használom.
Amikor meglesz az öribabánk, talán lelkileg is felkészültebb leszek a lombikra. Fizikailag eddig sem volt gondom.


Norka!

Beszéltél Gabikával?

Timi
latimi
 
 


Timi,

ne akarj terhes lenni egy pici baba mellett - ezt most mondom... :wink: Szerintem nagyon nehéz lehet egy totyogóst, aki elfárad, de már alulról súrolja a 10 kg-t pocakosan ölben vinni, pláne ha esetleg ikerterhesség van (lombik). Ez csak az én véleményem, de jövő ősszel szerintem úgy le leszel kötve a babáddal, hogy eszedbe se fog jutni a lombik.
Én momentán sírva fakadnék, ha 2 csíkosat pisilnék most. Na nem az örömtől. :P nem bírnám egyszerűen.

Kiderült, hogy a drága jó férjuram kavarta el a levelet... mert jött levél, csak nekem nem mondta. :twisted: Még egy jótanács: ha kisbaba van és fáradtság, ne számíts életed párjára. Olyankor a pasik totál beszámíthatatlanok. És most a levél sincs meg. :evil:

Zsebike, fenomenális pocak. És te nem hízol, fogadjunk! :P Csak pocakra, hát látom én.
Lombikozni nem fogok, mert PCO-ra felesleges. Megcsináltuk a www.pcos.hu honlapot, élő oldal, ott ez a filozófia. A metformintól elvileg simán lehetnék babás, csak nekem van ez az elzáródás dolog is az egyik oldalon. De megmondom őszintén, nekem a 2 kör is elég volt, nem akarok többet. Ezt a párom is elfogadta. Azt meg nem hiszem el, hogy a hátralevő 10 évben nem csúszik még be csak úgy egy gyerek, ha különösebb akadálya nincs, így hogy metformint szedek. Igaz, a házasélet nem ártana. Mert jelenleg a doki elszabott valamit a szülés utáni összevarráskor, a párom dühöng hogy vinni kellett volna gipszmintát a méretezéshez, mert most eléggé összeférhetetlenek vagyunk...
Vendég
 


Timi :)
én meg úgy gondolom, hogy simán lehet egy pici mellé még 1-t vállalni :D akár ikrekkel is kivitelezhető :D
Tedd azt, amit jónak érzel.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok

Latimi
az én babócám jövő január 26-án lesz 1 éves, de én akár már most is mennék vissza a dokibácsihoz, de ha minden jól megy akkor legkésőbb januárban randizok vele remélem, úgy hogy csak tedd azt amit a szived mond. Szerintem nem jó ha nagy a korkülönbség. Nálunk én és a tesóm között 7 év van, mikor kicsi volt még jó volt, mert elbabáztam vele, azt csinálta amit mondtam neki, de ahogy nőtt úgy lett rosszabb a kapcsolatunk, most fogjuk rá. Szerintem már csak ezért is jó a kicsi a korkülönbség.

Szia

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


:) érdekes, amit írsz.
Nálunk az egyik öcsémmel 3 éve a másikkal 12 a korkülönbség, és abszolút működik mind a kettő, csak teljesen más a jellege.

én most úgy tervezném, hogy most 1 baba, és olyan 6-7-8- év múlva majd még 1 v. 2 :D

meglátjuk...

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi, olyan fura, mert élénken él bennem az előző lombikozásod a fiúkkal, és tudom hogy suttyomban tesztelgettél mielőtt bejelentetted a hírt, addig csak az egyetemről meg hógolyózásról meg enyhe hiperstimuról írtál... :lol: most meg ha összerakom, már 8 nappal ET után vagy, ezek ráadásul 5 naposak voltak, nem hiszem el, hogy nem lőttél már el tesztet... 8)

Lehet hogy az előbb én voltam figyelmetlen, de úgy értelmeztem, Timi a pár hónapos öribaba mellett lombikozna. Bár a tavasz és ősz közt valóban 8 hónap különbség is lehet.
Csak hát, én akikkel eddig beszéltem (3 anyuka), akik rögtön 3-4-5 hónapra babásodtak újra, azok azt mondták, hogy nagyon kemény. Én meg hiszek nekik... persze mindenki maga tudja, érzi, mit bír. Én is azt mondtam szülés előtt, jöhet akár azonnal a második, de mostmár tudom, hogy erről szó sem lehet. Bogi nem az az angyalka típus. :lol:
Vendég
 


Lányok!

Én bizony belevágok.

Igen, pár hónapos baba mellett lombikoznék. Ha összejönne a baba, akkor 1 év lenne a korkülönbség.

Akkor a baba ellátásával fogok foglalkozni, nagyokat sétálgatok majd- kiegyensúlyozottabb leszek.

Az én szívem azt diktálja, ez lesz a legideálisabb időszak a babásodásra.

A mostani eszemmel, már az 1. lombik mellett bejelentkeztünk volna az Egyesülethez. Párhuzamosan kellett volna csinálni a kettőt. Most már mindegy. Utólag okos az ember. Túl sokat variálok. Ezért faragok rá mindenre.

Timi
latimi
 
 


Latimi :lol:
Én még csak az 1. lombik előtt vagyok, csak szeretnék egy-két bíztató szót írni. Tesóm babája 3 hónapos sem volt, mikor jött a kistesó. Először kicsit megijedtek, de minden ment, mint a karikacsapás. Most ünnepeljük októberben a kicsi 1 éves, a "nagy" két éves szülinapját, és tesóm kezd túl lenni a nehezén, a csajok gyönyörűek, puszilgatják egymást, hatalmas öröm csak rájuk nézni is :lol: Én sok előnyét látom a kis korkülönbségnek.
És igen, ha lesz egy öribabád, akkor már nem lesz a görcsös akarás. Mi is egyszerre kezdtünk a Kaáliba és a TEGYESZnél aug-ban :lol:
emma1976
 
 


Timi :)
Én (így előre látatlanban :)) simán bevállanám kis korkülönbséggel a gyerkőcöket. Persze biztos nem könnyű, de mint mindent ez is megoldható és túlélhető. Sőt boldog lennék, ha hamar összejönne spontán a második baba. Egyelőre nem tervezek nagyon előre, de az biztos, hogy védekezni max a 3. spontán baba után kezdünk el :lol: Ha meg úgy két éves koráig nem lesz kistesó, akkor, ha anyagilag is úgy állunk, valószínűleg belevágunk majd egy újabb lombikba.
De persze először szülessen meg ez a kis törpe :) Aztán az élet majd hozza a többit.
Nekem két munkatársam is van, ahol kicsi a korkülönbség (1-1,5 év) és bár az eleje strapás volt, most hogy már ovisak a gyerekek, nagyon jónak tartják.
Meg egyébként is, te kell hogy érezd, hogy hogy a jó neked. Mi majd drukkolunk :)

Norka :)
Már akartam gratulálni, nagyon jól megcsináltátok a PCOS oldalt. Szép, összeszedett munka :)
Keresztelő ügyben, szerintem tarts ki a saját véleményed mellett.

Zsebi :)
Vagy a fénykép csal, vagy egy hét alatt is sokat nőtt a pocid :)

wish
 
 


Timi!
Nagyon drukkolok, hogy összejöjjön a vágyad, az öribabával és a gyorsan jövő kistesóval is! Szerrintem is simán be lehet vállalni, elvégre azért ott a 9 hónap babavárás is! Biztos emlékszel, hogy én is hajtok már a kistesóra, pedig Emese csak jövő hónapban lesz 1 éves. Ugy látom, rengetegen ezt választják mostanában, gyors egymásutánban a babákat. Hajrá!
Norka!
Neked sok felvillanyozó +++++++++++++++ energiát küldök, ugy látom nagyon is Rád férne! Remélem hogy jobban számithatsz majd a párodra, ha Bogi elkezd komolyabban kommunikálni (ugy fél éves kora körül). A férfiak sokszor ugy érzik, tehetetlenek az ilyen picikkel, pedig ez nem igy van. Az én férjem is használati utasitást kért régebben, ha nagy ritkán itthagytam Neki Emesét, meg minden nyekkenésénél telefonált, most meg nagy cinkosok a betyárkodásban!
Wish! De szépen telik a Te időd is! Jól vagy, élvezed a pocakosodást?
Orsi!
Tényleg, stikában azért csinálsz valamit :?: :wink:

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Halihó!

Köszi Lányok a bíztatást.


Wish!

Na végre, hogy jelentkeztél. Pocakos kép? Hogy vagy/tok?


Timi
latimi
 
 


még nincs hírem.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Melcsi :)
Most kezdem érezni, hogy tényleg más a második trimeszter. Rosszulléteim még ugyan vannak, de nem alszom már át az egész napot :) Kezdek programokat szervezni, kb minden másnap vásárolni megyek, látogatóba, vagy intézkedni. Szóval telik szépen az idő :)

Timi :)
Pocakos kép akkor lesz ha majd már meg lehet különböztetni, hogy kövér vagyok, vagy terhes :)

wish
 
 


Sziasztok,

Wish....mi biztos meg tudnánk különböztetni a kép alapján !!!!:):)
Örülök hogy jól telik az idő...ezek szerint nem mentél vissza dolgozni :):) jól teszed :)

Én is hamar kistesó párti vagyok :):) Mi jövő őszig szeretnénk spontán próbálkozni, ha nem, akkor megint megyünk a Kaáliba...jó lenne Máté 2 éves korára egy kistesó...persze ha előbb jönne az külön öröm lesz :):) Mivel szerintem egy gyerek is strapás, kettő nem hiszem hogy dupla strapa....de legalább hamarabb túl van az ember a nehezén.... (ez ikrekre nem vonatkozik -ők több mint dupla stapák- szerintem)

Szegény Máténak mostmár igazán beindult a fogzás....olyan nyüszögős, sírós lett, eddig sosem sírt....kenegetem az ínyét a dologel nevű zselével, valamennyit használ, de sokszor éjszaka is sírva ébred....szerencsére a cici mindenre gyógyír, csak bírjam bőrrel :(

Persze tuti akkor lesz a legrosszabb, mikor nyaralni megyünk :( Már csak 1 hét.....addig meg apa itt hagy minket és elmegy sörözni Londonba a hosszú hétvégére.....sebaj, mi meg csajos -babás programokat szervezünk :)

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Kriszta!
JHova mentek nyaralni? De jó lesz neketek. Fú akkor lassan mindenkinek drukkolhatunk a második felvonásért. Izgi. :) Én egyben letudok mindent. :) :) :)

Tényleg Laráékról nem tud valaki valamit?

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


hírek: beta HCG 86, pfrogfeszteron 190.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi miattad néztem be,

gratulálok, sokkal könnyebb, másabb lesz most, egy szem kislánnyal. :wink:

Norka
Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: