Új privát üzeneted érkezett!

Türelem képes beszámolót terem. :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Ilba,
én majd úgy csinálom, hogy ha nem órákra megyünk le, akkor nem iszik, ha pedig hosszabb útra, akkor termoszba teszem. Azalatt a pici idő alatt, amíg iszik és ki kell venni belőle a vizet, nem hül ki. :roll:

Líviával nincs baj, csak nincs jogom ezzel a névvel Cintiát kritizálni. Legalább is hangzásilag.
(Egy nagyon aranyos barátnőnket hívják Líviának, gyerekkoromban ismertem meg, nagyon megtetszett a neve, amit akkor hallottam először és nagyon illet is rá. Aztán felnőtt koromra már más név tetszett, de Zoli annyira Líviát akart, hogy beadtam a derekam.)

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


ET hazatelefonál :lol:
Kép

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 

 
 

Ja, a szobahőmérsékletűt teszem termoszba.
Bár, ha nagyon zima lesz, akkor meleg teát viszek inkább víz helyett.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Petike még csak délelőtt kap gyümit, és utána mindig van szopi is. Ha elkezdek neki főzit is adni, akkor utána már ne szoptassam meg? Jó hogy felvetődött ez a téma, mert ezen agyalok napok óta. Azaz: mikortól váltható ki 1-1 szoptatás kajálással? Minden kaja után kínáljam meg cickóval? Mikortól kaphat naponta többször is kaját? :roll:

Kép
mancs
 
 


Mostmár tényleg megyek szunyálni.
Segítsetek légyszi a fenti témában, mert amennyire képben voltam szoptatásügyileg, a hozzátápi annyira x-akta.

Kép
mancs
 
 


Szép álmokat mindenkinek!
Átadom a stafétát az éjszakai műszaknak :lol:

Kép
mancs
 
 


halli!

Sziasztok, nem tüntem el, csak épp vagyok és vadászok... babakocsira! Egy olyan gyönyörű babakocsit happoltak el az orrom elől, hogy azóta is sajog érte a szívem, na mindegy. Graco Quattro 23 ezerért és gyönyörű volt. Na mindegy.

Mancs!
Cumisüvegtermosz mint olyan létezik. Ez egy hungarocell henger amibe egy normál cumisüveg belefér és melegen tartja az innivalót 1-2 órán át. De az aventes varázsitató nem fér bele, de lehet csőrös cumisüveget kapni... az belefér. Láttam szelepeset is ami ugyanolyan alapon műxik, mint a varázsitató. sokféle van. Én azzal szaladgáltam télen, és most is azzal fogok...
Vizet én akkor adtam amikor úgy gondoltam, hogy szomjas lehet. Pl krumplis kajánál, mert az olyan fullasztóbb. Különben meg fél percenként kapkodhattam volna ki a Gabit pl, mert ő meg az elejétől fogva úgy eszik, hogy egy falat kaja, esetleg kettő, utánnak iszik... Na ez cicivel képzelheted milyen lett volna. Gyerek ülésből ki, cicire rá, majd ülésbe vissza, 1-2 kanál után újra.
Azt hiszem ezt is gyereke válogatja, én mindenesetre most is odakészítek már eleve egy kicsi vizet, hátha szükséges lesz, aztán ha nem max kiöntöm. az a 10-20 ml meg hamar forr és hamar hül.

Na megyek visszaolvasok kicsit, de minenkinek nagy puszi, ha már nem jönnék... azé csak mindjárt holnap van.

Kép
sasha
 
 


Mancs,
még mindig, mint a leghozzáértőbb írom, hogy én akkor váltok ki kajálést, ha 160-180 körül megeszik. Nálunk elvileg ez az ebéd (főzelék) és uzsi (gyümölcs) lenne. Ez után nincsen szopi. Ha nem eszik eleget, vagy netántán semmit, akkor van szopi.
Ha van elég tejed, akkor még jó ideig szerintem megkínálhatod evés után, de ugye mindig utána, ha ki akarod váltani a kaját. Ha jól lakott, úgyis csak szomjoltásra fog kelleni a cici. De rá fogsz érezni, hidd el!
Ha már megy a gyümi rendesen, normál adagokban, akkor szerintem kezdhetsz főzit adni neki.
Szerintem. :wink:

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Mancsi,
főzi+szopihoz sajna nem tudok hozzászóni...

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Mancs, nem mintha feltételezném, hogy végre értek valamihez, de azért leírom, hogy nálunk úgy megy, hogy Noki mindig gyümölcsfőzelék evés előtt szopizik, 2 okból. Az egyik, hogy fogy a mennyiség, és szeretném valamivel stimulálni a történéseket, a másik pedig az, hogy ha hokedli éhes, akkor nem elég jó neki a gyümölcsfézelék, kell a szopi ahhoz, hogy bélbolyhai megnyugodjanak, és ha már eleget szopizott, csak akkor tud jóízűen, tkp ráadásként eszegetni kb 200 mili főzit, vagy annál is többet. máskülönben, ha csak ezt adom neki, egész kanalazás alatt előadja a "meg nem értett árva" című performanszt, ami hányattatott nyüszögésben ölt testet. Úgyhogy ha az elején mégis elfelejtettem a szopit, akkor ő készségesen emlékeztet rá, ilyenkor zene állj, főzelék félre, 5perc idegnyugtató szopi, majd főzelék vissza, mintha semminemű közjáték sem zavarta volna meg az evési idillt.

Kép Kép
coolasa
 
 


Na szóval. Csak itt, csak most, csak Nektek. :lol:

Adyligeten voltunk a Petneházy Clubban. Egy kis (nagyobb mint a lakásunk) faházikóban laktunk, amiben volt szauna is. Nagyon szuper volt minden, hihetetlen, hogy tőlünk 20 perc és mégis mikor kiszálltunk a kocsiból szinte mellbevágott a jó levegő.

És a képek:

Itt laktunk:
Kép Kép

Néztünk lovacskákat:
Kép Kép

Játszóztunk:
Kép Kép

Aludtunk a friss levegőn:
Kép Kép

És szuperul éreztük magunkat!!!!
Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Ilba,
szupik a képek! Biztos ngyon jó lehetett...

Köszi az infókat mindenkinek! Akkor ezetúl muszáj leszek méricskélni, hogy mennyit eszik... Ezt eddig soha nem tettem. A gyümivel sem. Na majd holnaptól... És azt honnan tudom hogy már nem kér több gyümit/főzit? Kiköpi? Nyűgös? Tudom, az én gyerekemhez én kell hogy értsek, de Nálatok hogy van?
Asszem a héten beszerzek egy varázsitatót. A dm-es bababónusz kuponok között van tanulóüveg szett. Ez ugyanolyan mint a varázsitató csak nem színes? Tök hülye vagyok... :roll:

MAMACKA????????????? :cry: :roll: KOLMOL???????? :cry: :roll:

Kép
mancs
 
 


Ilba, ahaaa, Petneházy, ott már én is voltam boldogult lánykoromban egyszer egy céges lovasnapon..

Mancs, nálunk Noki 2 féle képpen mutatja, hogy köszöni, nem kér többet, mégpedig attól függően, hgoy cumisüvegből kapott-e valamit, vagy kanállal gyümölcsöt/főzeléket/tejpépet. A cumisüveges verziónál egyszerűen keskenyre összezárja a száját, így a cumit még bekapja, de nem szív belőle, na ezt elég elszántan tudja kivitelezni. A kanalas mutatványnál meg ha megtelt, akkor ugyan bekapja az újabb falatot/kortyot, de nem nyeli le, hanem szépen préseli ki a száján, ami így oldalt kezd csordogálni. Csuda esztétikus. Ilyenkor én, mint egy nintendó őrült, kezdem jobbról balról begyűjteni a kiskanállal az egyszerre szivárgó lepattanókat, majd megkísérlem mindezt beszuszakolni újfent a szájába, és ha újra a fenti reakciót produkálja, akkor tudom, hogy komolyan gondolja a köszönöm-elég-volt-ot.
Hé, a tegnapival együtt már másodszorra fordult elő, hogy tudtam válaszolni szakmai kérdésedre! Subidubi-du-du-du-dudu....

Kép Kép
coolasa
 
 


Mancs, ja és az ivópohár témához nem tudok hozzászólni (most mondd meg, ilyen is van!), a mennyiség-méréshez viszont még annyit, hogy én eleve az aventes poharakba készítem el és kanalazom ezekből nokedlibe az eledelt, így azokon rögtön látom a jelölésnél, mennyit evett.

Kép Kép
coolasa
 
 


Sziasztok!

Éppen egy kis sétára indultunk,de mire összekészülődtünk Szilvi elalaudt a kocsijában.Igy amig felkel irok nektek.

Ilba:

Halihó újra itthon!Nagyon jó kis helyen voltatok és szuper időt is fogtatok ki!Beni nagyon aranyos minden képen!
Kaját is kaptatok vagy főzőcskéztél mindennap?

Mancs:

Szilvi úgy jelezte,hogy nem kér ,hogy öklendezett és innen tudtam,hogy elég neki.Most már ugyanazt csinálja mint Noki :D ,kitolja a nyelvével ha nem kér már.
Inni én mindig adtam neki és még szopit is kapott.Néha még most is szopit kér kaja után :oops: Igaz,hogy Szilvi nagyon keveset eszik egyszerre,max.100 millit.

Télen,ha rövid időre megyünkle nem kap inni,a hidegben nem melegszik ki annyira ,mint nyáron.Ha hosszabb útra megyünk eleve melegvizet teszek,majd el,és valószinű kihűl mire innia kel

Kormi:

Érdekelne a porszivó neve amit vettetek a tescóba.!!!!

Vanilia:

Jó a vonalzón a kép Ádiról!

[/b]

Kép

Kép
novum
 
 


Timi, mrt baj az, hogy Szilvi elaludt a kocsijában, ha úgyis abban akartad sétálni vinni? Nem jó csak úgy tologatni a friss levegőn, /már amennyire létezik ilyen Bp-en/?

Kép Kép
coolasa
 
 


Coolasa:

Két okból:

Ha leviszem nagyon hamar felébred én pedig szerettem volna ,ha kialussza magát.
A másik egy kicsit önző módon egy kis szabadidőt is szerettem volna magamnak biztositani :D
Meggyőztelek?

Kép

Kép
novum
 
 


Timi, te nem olvastad azokat a szakkönyveket, melyek szerint onnantól, hogy gyermeked születik neked nem lehetnek személyes vágyaid és igényeid? :wink:

Kép Kép
coolasa
 
 


Coolasa:

Én ezeket a részeket ügyesen kihagytam olvasmányaimból :D .Nem tudsz lelkifurit okozni.
Viszont ti miért nem sétáltok Nokival?Csak nem alszik ez a gyerek?

Kép

Kép
novum
 
 


Közben felkelt Szilvi,igy megyünk sétálni.

Kép

Kép
novum
 
 


Timi, debizony, Noki alszik, ráadásul rögtön a kiságyában indította ezt el, és nem akartam felzavarni babakocsiba átteleportálással, mert így most jól kialussza magát. Látod, én is szelektíven csipegettem csak a szakirodalomból...

Kép Kép
coolasa
 
 


Sziasztok!
Ilba!
Szupik a képek és a kis ET szerkója is. :lol:
Domi kezében olyan villogó izé látható amit Kínai boltokban lehet kapni. :lol: Az egyik ilyen boltban az eladó csaj előszeretettel ad Dominak ajcsiba ilyen és ehez hasonló gagyikat. :twisted:

Most kezdjük a bilizést,ma már pisi is volt bele. :lol: Vettem bilireszoktatós pelust amihez egy könyvecske volt mellékelve segítségül.Ebben olvastam,hogy ültessük bilire a csemetét és közben olvassunk mesét Neki vagy nézzen mesét a tv-ben.Én utóbbit választottam.

Sok puszi.Megyek ebédeltetni a fiúkat.Dia

Kép
Kép
lldicsi
 
 


Sziasztok!

Segitségeteket szeretném kérni! Úgy néz ki, hogy dokit fogok váltani és már csak 11 hetem van a szülésig. Szeretnék mindne infót megtudni a kórházról. Meg jó lenne ha tudnátok Dokit ajánlani. Azt szeretnám, ha a bébi háboritatlanul, nem siettetve születne meg, porfi kezekben.
Lééécci segitsetek!!

Elöre is köszi!
Vendég
 


Helló!

Vettem Beninek egy kabátot. 23hónapos a mérete. :shock: Akkor már miért nem 24???
Mondjuk elég nagy, lehet hogy visszaviszem. András szerint jó, csak drága volt. :roll:

Éjjel borzasztó rosszul aludt, össze-vissza dobálta magát. Reggel meg szívni kellett az orrát. Remélem nem fázott meg. Amúgy semmi baja.
Sőt. :arrow:
Délelőtt elkunyizta a fél túrórudim. Vásárlás alatt Hipp kekszet rágcsált, majd ebédre bevágott egy teli pohár főzeléket. :shock: Tök fini lett mondjuk, sütőtök-paradicsom-sonka. Aztán szopizott és most durmol.

Mancs,
Én is Aventos pohárból etetem, így egyből látom mennyit evett.
Megnéztem ma, ami nekünk van csőrös Aventes pohár, az 1699Ft a DM-ben.

Timi,
Nem, nem ettünk ott, András diétán van, ezért koplalunk.
Most sunyiban lekváros-kakaós tésztát tömök magamba. :oops:

Bacilivi,
Szerintem itt mindenki a saját orvosát ajánlaná, mégis milyet szeretnél? Nőt, férfit, öreget, fiatalt, szőkét, feketét … :wink:
Hogyhogy most váltasz?

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Ilba, nem csoda, hogy ilyen finomságokból lelkesen eszik a fiad. Ha egyszer üresedés volna nálatok, mondjuk mert Beni felnő, és különköltözik tőletek a feleségével, akkor igazán örökbe fogadhatnál engem. Nem zajongok, kis helyen elférek, hogy csak néhányat ragadjak ki számtalan előnyömből..

Kép Kép
coolasa
 
 


Sziasztok! Sziasztok!
Tudom nem hiányoltatok,...ezért is jöttem bosszanatani benneteket :wink:

Mancsusz, az a kaksis kép nem semmi :shock: Azt hiszem Szonja ilyet max 2x ha produkált eddigi életében.
Kajálással kapcsolatban én csak annyit fűznék hozzá, hogy az nem biztos, hogy most méricskélned kell. Miért is kellene? Persze egy relatív laza és egyáltalánnem vékony gyerek anyukája mondja, de én néha nagyon nem értem ezt a kajamennyiség mérést. Egyrészt, mert a gyerekek más-más mennyiségeket esznek /Lásd a 4 üvegnyi kajával + szopi élő Bencét és a max 2 üveggel + szopizó lányom. És azért Szonja ennek ellenére viszi a pálmát, súlya legalább./ Másrészt ha nem eszik és nem is éhes akkor hiába látod, hogy kevesebbet evett attól még nem fog neked enni ha a fejedre állsz akkor sem. Ha meg éhes csak nem ízlik neki vagy mást enne azt tuti a tudtodra fogja hozni ha akarod, ha nem.
Egyébként én is általában Aventes pohárban csinálom a kaját, de annyit jegyzek meg, hogy maradt /ujjnyi, fele, sok/. Persze ez tuti szokás, anya -, gyerektípus függő is.
Víz: csak azt tudom ismét leírni, hogy nálunk mi szokás. Szonját nem akartam semmi másra szoktatni vizen kívül /itt most inkább az okokat nem fejtem ki/. Nagyon sokáig nem is fogadta el, akkor adtam neki cicit. Aztán egyszer csak elkezdett inni. Általában gyümievés alatt illetve most ha gyümit eszik nem akar inni vizet. Viszont tejpépnél meg sűrűbb főzinél pár kanál után megkínáljuk és akkor el is fogadja. Ettől még ugyan úgy szopizik később. Csak könyebb nyelni ha olyko-olykor van öblítés :D Mára már oda fejlődött a dolog, hogy ő kéri a vizet amikor kell neki kaja közben.
Egyébként cumisüvegből meg a cumi helyére tehető csőrrel itatom. Mostanában kezdünk poharazni is, de azt csak este amikor már nem megyünk sehová, mert az kiszámíthattlan mikor mennyi víz folyik ki.

Ilba, ET nagyon édes. És nagyon szép helyen voltatok. A faházikókat mi is nagyon szeretjük!

Ildicsi, gratesz a bilizéshez! Ezt a mesés dolgott még soha nem hallottam :roll:

Ma voltunk a Brendonban. Megnéztük, kipróbáltuk a gyereküléseket. Megvenni máshol fogjuk ahol ua kapható jelentősen olcsóbban. Egyenlőre, jelenleg, továbbra is vezet a Römer. Ha a párom is úgy gondolja holnap meg is rendelem,...már csak a szint kell kiválasztani.
Meg kinéztünk pár karácsonyra esedékes ajándékot,...
Tegnap elültettem a virághagymák nagy részét /igaz még nem költözünk ki, de tavasszal már ott lakunk és addigra fognak ezek virágozni. Remélem! :wink:
Szona meg kendőben lógott az apján és nyírták a füvet. Jól elfáradtunk,...Szonja is aludt hazáig.
Mancsusz, Ikeáztatok? Mi csak előtte dumcsiztunk egy csajszival, aki teljesen elámult, hogy Szonja milyen nyugodta baba. Mondjuk neki fia van és,.... Szóval ahoz képet Szonja tényleg nyugodt csak a galambok láttán felejtette el, hogy nem tud járni és ugrott volna ki a babakocsiból :D

Jócskán rámjött a szóf...... Megyek is inkább, elvisszük a gyereket hintázni még látni valamit.

N.

Kép Kép
natasa1975
 
 


Lányok, ez komoly, hogy natasa volt 5 órakor az utolsó??? vagy csak nálam van valami zavar??

Julcsi beteg. Danitól kapta el, aki kedd óta itthon volt, kis mandulagyulladással. Aztán csütörtökön állt a járóka szélén és telibe köhögte a hugát. :( Szinte láttam, ahogy repülnek Julcsiorrába, szájába a bacik. Hajnalban már lázas volt, másnap is. Piros volt neki is kicsit a torka, de megúsztuk az ab-t, úgy néz ki Panadollal sikerült kikúrálni. Most már csak iszonyú náthás, köhög és már ha meglátja az orrszívót, bömböl szegény!

Én is csak vizet adtam anno mindkét gyerkőcnek. Zsónál ez annyira bejött, hogy mai napig nem issza a buborékos (kóla, sprite stb.)italokat, aminek nagyon is örülök.

Nagyon aranyosak a bébi-képek, a fiúk is, Szonja is, nemsoká majd én is teszek fel frisseket, talán még a következő hét nagyon sűrű, aztán jobban ráérek majd. feltenni még csak-csak tudnám, de a kicsinyítés sok időt elvesz.

Még akartam asszem egy csomó dolgot, mert olvastam szorgalmasan, ha nem is írtam, de persze most nem jut eszembe.

Ja, Coolasa, itt van az etetőszék, amire te is licitáltál volna, hááááááát... a képen nagyobbnak látszott. kb akkora mint az autósülések, 0-9 kg-ig, szerintem mi nagyon hamar ki fogjuk nőni. Különben jó, minden igaz amit leírtak róla, de hiába, ha néhány hét múlva csak nézzük. úgyhogy néhány hét múlva újra eladó lesz :wink:
jumam
 
 


Halihó!

Mi ma érden voltunk kirándulni a rokonoknál. Jó levegő állandó pesztra. kell ennél több?

Mancs a képek nagyon szuperek, a kakis borzasztó! Nálunk ilyen a harmadik kúp után jött ki úgy fél évvel ezeltőtt.
Én Ádusznak akkor nem adtam cicit főzi evés után, mikor kb. egy kis üveggel elfogyasztott. Mondjuk jó étvágyú bébi, így hamar eljött a pillanat.
prőbáltam neki a ngy melegben teá gyümilevet adni egyik sem nagyon jött be, még a víz sem. Egyszer aztán elfogadta.
A szelepes pohárból nem tudott elsőre inni, csak úgy egy hónappal később. Addig szelep nélkül ívott beőle. Aztán mikor már szivogatta beletettem a szelepet.

Ilba nagyon jók a képek. Mi ez a 23 hónapos izé Beni nem csak egy éves lassan. :lol: Ezeket a gyerek ruhákat úgy el tudják számozni!
Mi baj a pároddal?

Kép No ezt is kinyitottam.

Kép így kell bekapcsolni!

Kép Mi a baj megint?

Kép
vanília
 
 


Halihó!

Igen Jumam, jól látod, már én is csodálkoztam, hogy merre vannak a többiek.
Julcsinak és Daninak jobbulást!!!!
A nyaralás miatt csak gyors visszaolvasás volt, de jól értettem, akkor a Suttogókat meg tudtad szerezni? Ha igen mennyibe fog kerülni?
Képeket várjuk, biztos Julcsi is nagyot nőtt már.
Utólag is boldog hófordulót neki!

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Vanília,
10-kor bölcsi holnap? Timiékkel megyünk. Viszek szekrényzárat! :wink:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Vanília,
nagyon jófej Ádusz, tiszta műszaki szaki. :lol:
Beni kissé túlméretes ezek szerint. :oops: Holnap le is akarom vinni, mérjék meg a 11 hónapos adathoz.
Páromnak kutya baja, szimplán a túlsúly. Szóval megy az 1000 kalóriás diéta. 1 hetet volt kórházban emiatt, de most már itthon űzi a sportot és a diétát. :wink: (okt. 2 óta 7,5kiló mínusz)

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Ilba, te kérted a suttogó 1et és 2t ugye? a kettő együtt 3750 ft. Ennyire túlsúlyos volt a párod, hogy kórházba kellett mennie? pedig nem is látszik :)

A suttogó mindent megold (ketten kérték, most hirtelen nem tudom ki, de vhol fel van írva) 2100 ft/db, vaníliának a mondóka-móka pedig 1570.

Bubek, azt hiszem te kérdezted, hol találtam overállt Julcsinak. Nézd meg a vatera.hu-n láttam most ott sokat, vagy a tesz-vesz-en. 4féle képpen próbáld beírni, úgy biztos lesz nektek való: overall, overáll, overal, overál
jumam
 
 


micsoda csend van ma!!! mikor végre itt vagyok :cry:
na mindegy, megyek én is aludni, joccakát!!!!!!!!!!
jumam
 
 


Sziasztok,

itt vagyok, dehát elég eseménydús volt a hétvégénk.
Kezdem azzal, hogy szombaton mentünk Egerszalókra wellnessezni, szuper jó szálloda, szuper kaja, isteni bababarát hely.
Este a vacsinál már éreztem, hogy valami nem kafa......aztán 9-kor beütött a krach, hasmenés, hányás, ami kell. Éjfélkor már olyan gyenge voltam, hogy Peti hazaszállítmányozott minket, olyan jó volt újra itthon. Szerencsére Bence nem sokat észlelt ebből.
Tegnap még hulla voltam, de ma már kifejezetten sokkal jobb.
A tejecském jól megsínylette ezt a balhét, de ma már dolgozom azon, hogy tudjak enni, sokat inni, és remélem visszaáll minden.

Szóval ennyit a mi híres lazulós hétvégénkről. :( Mostanában nem jönnek nekünk össze ezek az utazások.
Ja, és biztos, hogy nem csak gyomorrontás, mert Peti ugyanazokat ette és neki semmi baja nem volt. Lehet, hogy a kispesti baci most ért ide???? :roll:

Megnézegettem a képeket, Ilba, szuper jó helyen voltatok, és Beni megint sokat nyílt, nőtt! Örülök, hogy lassan ráérez a kajálásra. :)

Mancs, Bence úgy mutatja,hogy elég, hogy egyszerűen elfordítja a fejét és összeszorítja a száját. :) És igen, én is az Aventes cumisüvegben tartom a kaját, így látom, hogy mennyit eszik.

Csajok, ti milyen sálat és kesztyűt vesztek a gyereknek? Ötujjasat, vagy 2-t? Mert utóbbi egyszerűbb, de abban nem tud fogni. Milyet érdemes? Jön a hideg....brrrrrrrrr :(

Ja, és itt van a kép, a könyvborítós. A kislány tesóm lánya, szerintem marha aranyosak. :)



Kép
Vendég
 


Eszti,
gáz ez a betegség... Én is 1 napig hozzá sem szagoltam Livihez, ki sem keltem az ágyból, annyira letaglózott.
Isteni jó a kép a gyerekekről!!!!

Nekünk 2 ujjas kesztűnk van, majd kiderül, mennyire válik be, tavaly még nem fogott Livi. :)

Én kistányérból etetem a nagyságos asszonyt, úgy néztem meg, hogy mennyi kaja fér bele, hogy teleöntöttem vízzel, azt átöntöttem egy cumisüvegbe, 250 miliig ért a víz, szal akkor 250 milis a tányérka.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Eszti, Élet Anyától ez kifejezetten nem fair veled szemben! Sajnálom a hétvégéteket, főleg hogy biztos jól rákészültetek lelkileg, remélem hamarosan pótolni tudjátok. Nekem is van élményem Egerszalókról, de az sem jobb, mint a tiéd. Még boldogult lánykoromban leutaztunk oda, mert annyian áradoztak az ottani forrásról, hgoy milyen klassz abban ücsörögni, és milyen szép kiépített az a melegvizes blokk, ami a sószínű sziklákról csordogál alá.... háááát, a lángosozón kívül nem sok infrastrukturába botlottunk, a néhány db 1-2 négyzetméteres melegvizes pocsolyában, amikért belépőt szedtek, pedig annyian zsúfolódtak össze, hogy attól már egy hering is kimondottan feszélyezve érezte volna magát. Értelmes szálló sem volt a környéken, egy panzióban laktunk, nem volt vele gond, csak ugyanilyet néhány száz km-rrel közelebb is találtunk volna. Másnap tovább is álltunk, Hollókőre tévedtünk, viccesek voltak a kis mintaházak az ófaluban, ahol igazából senki nem is lakik. Ott is egy panzióban szálltunk meg, ahol - gondolom pont a fellendülő turizmus okán /naná, mi lendítettük fel/- csak a reggeliért képesek voltak 1000-1000 HUf-ot fölszámolni..

Lányok, beállítottam a vaterán a "termékfigyelő" című nagy találmányt, hogy ha valaki feltesz eladásra etetőszéket, akkor értesüljek róla, és megnézhessem. Több olyan érkezett már a normál etetőszékek között, hogy "etetőszék játékbabáknak". Éééérdekes. Pedig én úgy tudtam, a játékbabák nem esznek.

Ilba, csak azért, mert direkt nem veszed észre adoptálási felajánlkozásomat én még nem felejtek! Beni 18 éves korában megjelenek az ajtótokban egy piros masnival átkötve, hogy most aztán már tessék örökbe fogadni!

Képzeljétek, az egyik ismerősöm teljesen kiakadt a szülészorvosomra, olyannyira, hogy a szülés előtti utolsó előtti héten otthagyta őt, és állt neki másik dokit keresni. Nem csak azért, mert azóta még emelt a vizitdíján, most már 10 000 ft, brrrrr, és persze a szülés utáni egyszeri az meg 100 e, hanem mert mesterségesen akarta neki megindítani a szülést egy előre megbeszélt időpontban, talán, hogy ne ütközzön semmilyen programjával, pláne ne a rendelési délutánjaival...

Kép Kép
coolasa
 
 


ez azé dúúúúúrva, főleg a szülés utáni egyszeri :roll:
Vendég
 



Eszti, igaz, de én nem is azt tartom jelentős érvágásnak, hanem az egyszeri alkalmakat. Persze, ezek az összegek tapintatosan elosztva leselkednek az emberre, de ha utána számolunk (minden hónapban min 1xi látogatás, ha minden klappol és panaszmentes), 6. hónaptól 2 hetente, 8. hónaptól hetente. Hmmmmm. Ehhez jön a doki által javasolt uh-s doki, 4000/alkalom, semmi extra, videót soha nem kaptunk, de gondolom az árukapcsolásnak itt is vannak bizonyos hasznos következményei számára, vagy csak ultra rosszindulatú vagyok...

Kép Kép
coolasa
 
 


Úúúúúúúúú!!!! Ez tényleg durva....... A 100e is, a megindítás is, minden. :roll: Ki lett az új választott?

Eszti,
isteni a kép a gyerekekről!!!! Melyik hotelben voltatok! Sajnabajna, hogy így alakult :shock:

Majd még jövök, most megyek almát pempősíteni.

Kép
mancs
 
 


Coolasa, ennyiszer voltatok????
Én a magánrendelésre kb. 4x mentem (lehet, hogy 5x), havonta egyszer, aztán meg már csak a kórházba jártam vizsgálatokra kb. a 8. hónaptól, ott pedig nem fizettem. Panaszmentességkor én ezt baromi sok vizsgálatnak tartom. A videoért sosem fizettünk (vittük a kazettát), és a fényképért sem.
Azért ezt, ha összeadom, valóban nem csekély (enyhén fogalmazok) a különbség pénztárcaügyileg. És úgy gondolom, hogy velem bőven elég alaposan jártak el. Nem szenvedtem hiányt semmiben.
Vendég
 


Cool,
igazad van!!!! Nem is az utólagos egyszeri (bár én azt is sokallom, meg úgy zusammen nem vagyok ezzel a hálapénz dologgal kibékülve) hanem az alkalmankénti a NAGYON gáz. Van, akinél amikor már hetente-kéthetente kell menni, akkor már nem kér pénzt. Ismerősöm ilyenhez járt.
Nem írok apró betűvel, mert belefájdul a szemem, mire elolvasom 8)

Kép
mancs
 
 


Én vagy az sztk-ba, vagy a kh-ba mentem,mert a dokim akkor még nem rendelt magánban. A videófelvételért mi fizettünk, de a fotóért nem.

Tegnap P. almát kapott, nem tetszett neki. :roll:

Kép
mancs
 
 


Mancs, Nokinak egyik gyünölcs sem tetszett elsőre, pedig akkor scak egy mokkáskanállal akartam beleszuszakolni, aztán másodjára már úgy tett, mintha mindig is ezeken élt volna, szóval remélem Petike is rájön, hogy ő tkp gyümölcsfüggő.

Mancs, nem tudom, melyik doki az új választott, mert mivel utolsó néhány napos a lány, nem igazán jön netezni mostanság, főleg, hogy el volt foglalva magával az utóbbi honapókban, hogy mennyire igazságtalan pénzhajhász kreatúrának tartja az orvosát. Ráadásul, mivel ő régi páciense volt, vette magának a bátorságot, hogy ne annyit adjon 1-1 vizitért, amennyi a meghirdetett díj volt, hanem csupán 5-6 ezret, mikor hogy állt anyagilag. De persze elkezdte észrevenni, hogy az ellenfél hozzáállása nem az igazi, és éreztetve volt vele, hogy ő nem teljes értékű páciens. Ekkor kezdett gondolkodni a váltáson, dehát már túl volt a 6.-7. hónapon, és tudta, nem ugrabugrálhat. Viszont egyre kevésbé érezte jól magát, egyre kevesebb figyelmet kapott - szerinte - , és ez így tarthatatlan volt. Mikor engem kérdezett, én is azt mondtam neki, hogy minden viszonylagos, valakinél az 5-6 e ft/alkalom egy teljesen normál vizitdíj, dehát itt ez alacsonynak számít, úgyhogy az, hogy kiad 5-6 e-t, és még éreztessék is vele, hogy ő a megtürt szegény rokon, na azért nem érdemes ennyit kiadnia.
Igen Eszti, én ennyiszer jártam vizitre, sőt, mikor a varratszedésre visszamentem hozzá, azért az 1 percért is kifizettem az akkor 9 e Ft-ot.

Ja, és érdekesség, hogy a lány új dokija azt mondta, mikor így utolsó hetesen beállított hozzá, hogy normál esetben dehogy vállalna el egy ilyen idős kismamát, de annyira nem tartja a közös dokinkat szakmailag semmire, hogy örömére szolgál, ha valakit megszabadíthat a pácientúrájából.

De akkor itt most hozzátenném, hogy az egyoldalúságot nem tartom tisztességesnek, és én csak az egyik fél verzióját hallottam.

Kép Kép
coolasa
 
 


Jó reggelt!

Borzalmas éjszaka megint. A jó csak az volt, hogy 10-ig aludtunk. De hogy!
Éjjel 1-ig aludt, aztán 2 óránként orrszívás. Persze hatalmas üvöltés, totál felébredés. Elalvás kizárólag mellettem, majd az egész kezdődött elölről. :shock:
Most pakolgatja a játékait. :) Így a baba-mama klubb is elmaradt, amit azért annyira nem sajnálok. :lol:

Bubek,
tök jó, hogy írtad, hogy a bőrt huzzuk meg nekik, mikor szívjuk az orrát. Tuti jól kijön így. Nem csuklottál az éjjel? :lol:

Sasha,
meg még éjjel az jutott eszembe, hogy írod, hogy a bölcsiben mindenkinek folyik az orra. Ott mit csinálnak ilyenkor? Gondolom nem szívogatják egyesével mindenkinek 2 óránként. :roll:

Ééééés! Reggel beraktam a csatot a hajamba, mondom beteszi a mama a csatot a hajába. Erre Beni: tatt :D
És azóta, ha mondom, hogy csatt, akkor ő is: tatt :D

Jumam,
annyira nem volt vészes a túlsúly (20kg), csak sok pici apró panasza volt, ami e miatt volt, illetve a már 3x műtött térdének se ártana egy kis megkönnyebbülés.
Köszi a könyvet!!!!

Eszti,
sajnálom a hétvégét, jobbulást!
Szuper a kép!!!!

Coolasa jányom :lol:
hát ez nem semmi. Ez az a lány, aki az én ajánlásomra írt Neked?
Kihez ment át?
Te is váltasz ezek után?

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Ilba, de aranyos lehet Beni. :) Én is már úgy várom, hogy elkezdjen majd szavakat mondani. :)
Vendég
 


Ilba, wow, Beni már szaval, az orrszívás miatt viszont nem irigykedem, még nem volt benne részünk, de az itteni anyukák elmondásából nem ez lesz Noki top10 kedvenc elfoglaltsága.
Igen, ez az a lány. Azóta is tartjuk a kapcsolatot, olyan barátnő félék lettünk, már amennyiben ki lehet ilyesmit jelenteni olyan ember kapcsán, akivel még soha nem találkoztam. Én az első levelemben írtam neki, hogy 2féle embertípus létezik anyai vonalon: 1, az, akinek határozott elképzelései vannak biz kérdésekről és éppezért biz magas anyagi szolgáltatás ellenében megfelelő nívójú ellenszolgáltatást vár az orvostól, de emberi vonalon nincsenek vele szemben elvárásai, nem akarja felelségül venni a dokit, stb és 2, az, amelyiknek lelke is van, és akinek éppezért fontos hogy szimpatizáljon az orvossal. Na, az utóbbinak az én orvosom ellenjavallt. Történetünk hőse ez utóbbi kategória, én meg az egyes számú, így én továbbra is nála szülnék. De azt az indokot ide nem tenném fel még pupilla-irritáló kis betűméretben sem, esetleg majd privátban megbeszéljük.

Kép Kép
coolasa
 
 


Petikének ma már nagyon bejött az alma. Lereszeltem egy egészet, és majdnem az egész tállal beverte. Elelinte csak ímmel-ámmal ment, aztán gondoltam egyet, és a szeme láttára beleettem a papijába (mindig ki akarja venni a kaját a kezünkből, meg kinézi a szánkból, miközben csámcsog hozzá). Ezt látván úgy elkezdte enni, hogy csak na. Pár kanál maradt meg a végén, azt már azért nem adtam oda neki, mert az előzőt se nyelte le, csak tartogatta a szájában. Meg már olyan álmos volt, hogy majd' leragadt a szeme. Utána egy kis szopi, letettem, és azóta alszik egyetlen mukk és moccanás nélkül.

Coolasa,
megírod az indokaidat nekem is priviben vagy e-mailben?

Natasa,
honnan rendeled az autósülést? A Römerből melyik fajtát választottátok? Mi is ezt nézegettük, és érdekelne, hogy hol lehet esetleg olcsóbban megvenni.

Ilba,
tatt :) Gratula!!!!

Tegnap rokonlátogatáson voltunk, mentünk mindenfelé, este még a Magyar Curlig Szövetség Curlingpályájára is ellátogattunk. Petike nagyon jól érezte magát. Tetszett neki a friss levegő, a sok ember, Anyukámék is ott voltak, mindenki tutujgatta, szóval szép lett volna, ha nem tetszik neki a dolog... :D

Kép
mancs
 
 


Baszus, sír :evil: :evil: :evil: 1 órát se aludt :shock: :shock: :shock:

Kép
mancs
 
 


Halihó!

A mi hétvégénk is eseménydús volt már megint. Újra kezdtük a babaúszást. Most a Rubin Hotelbe mentünk, mert ahova eddig jártunk az a helyszín megszűnt, talán novemberben újraindul. Nem akartunk addig várni, mert már így is sok idő kimaradt Petra "úszásában". Nagyon jó ez a hely is, haladó csoportba kerültünk (így már olcsóbb is). Tök ügyi volt Petra, mindenre nagyon jól emlékezett, úgyhogy szépen vezényszóra merült is. Jól kifáradt utána. :wink:
Vasárnap szokásos rokonlátogatás és megünnepeltük a dédi névnapját is. Anyósom viszont szintén rossz volt a hétvégéje, nagyon fájt a hasa, szombat estét kórházban töltötte, kapott infúziót, de semmit nem tudtak kideríteni, így hazajött. Még most is pocsékul van. Remélem nem lesz semmi baja és hamar elmúlik nála ez a nyavaja, mert ugye csütörtökön repülünk apóshoz.

Eszti nagyon sajnálom a Ti hétvégéteket is. Sikerült megoldanod a tejci problémát, visszatért már a normál mennyiség? Drukkolok ezerrel, hogy ne legyen gond. Akkor nem is tudtad Bencét szoptatni, vagy csak nagyon keveset tudott kiszívni?

Ilba nagyon jók a képek!!! Együtt diétázol a férjecskéddel, vagy félrevonulsz és külön kajálsz. Tényleg miként bírja a koplalást? Az 1000 kalória mit jelent, vagyis pl mennyit és mit ehet egy nap? Továbbra is tornázik mellette? A férjecském is kíváncsi a részletekre. :wink:
A felajánlott tejcit megkérdezem majd, hogy nem kell-e annak, akinek én is adom, mert az enyém nemsokára elfogy.

Petra kapott a hétvégén a szüleimtől hintát és rettentően örült neki
Kép Kép

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?