Új privát üzeneted érkezett!

...tudom,hogy már lassan magamévá teszem az egész oldalt,de le vagyok lassulva és nem válaszoltam mindenhová:
Tehát:

Hajni!
a kis lurkót Márknak hívjuk!!!! :D

Babancs!
A farmer:made in Brendon! :)
Most már tényleg leállok!
Sziasztooooooooooook!

KépKép
f.nóra
Győr

Sziasztok! :)
Csatlakozhatok hozzátok? Most találtam rá véletlenül erre a fórumra. Nem ismerek egyetlen kismamát sem a környékről.
Mi január 01-re várjuk a Kisbékánkat, aki valószínűleg fiúcska. A neve még bizonytalan. Két nevet szeretnénk neki adni. Az egyik Sebestyén lesz, a másik talán Bálint.
Kellemes pocirugdosásokat kívánok! :)

KépKép
KépKép
hangolka

A Kelemen Szilárdról sajnos nekem is negatív tapasztalataim vannak.
Nekem ő volt a fogadott dokim az előző és sajnos vetéléssel végződött terhességemnél. Magánrendelésre jártam hozzá, s akkor, amikor még pénzt adtam neki nagyon kedves volt. De amikor beütött a baj nem foglalkozott velem. Amikor elkezdtem vérezni, akkor a terhesgondozóba rendelt, hogy majd ott megnéznek. Majd bekerültem a kórházba és akkor sem nézett rám. Mivel ő volt a fogadott dokim felhívták, hogy jöjjön be végezze el a műtétet. Meg volt sértődve és kijelentette, hogy ő aznap nem igazán jönne be, várjak még egy napot, majd akkor megcsinálja a műtétet. Végül mégis hatottak rá, de abban nem volt köszönet. Csak a műtőben találkoztam vele, ott is lecseszett, hogy miért nem bírtam ki még 1 napot, s amint végzett a műtéttel el is húzott. Másnap ügyeletben volt, akkor beszélt vele a párom - hozzám a vizitkor jött be és rám sem nézett -, s a párom megpróbálta, hogy mit szól a pénzhez.. Simán zsebre vágta a pénzt! De utána sem nézett be hozzám. Ellenben benézett az a doki, akivel a terhesgondozóban találkoztam. Meglátta a nevem a betegek között és ő vígasztalt. Én akkor fogadtam meg, hogy ha legközelebb doki kell, akkor őt választom. Azóta a dokim Horváth Zoltán! Fiatal, lelkiismeretes és mivel még magánrendelése sincs, nincs elszállva magától és a sok pénztől.
Bocsi, hogy hosszan fogalmaztam meg a bánatom. De az amúgy is a világ egyik legrosszabb veszteségét így átélni nem kívánom senkinek! Ettől még biztos, hogy van akivel rendes és aranyos a Kelemen Szilárd...

KépKép
KépKép
hangolka

Hangolka!

Üdv! És sajnálom! Ez nagyon szomorú, ami veled történt..főleg, hogy a bajban nem állt melléd.
Remélem minden rendben lesz ezután veled és megtaláltad a legmegfelelőbb orvost!

De most elbizonytalanítottál..lehet, hogy csak nem szeret műteni???

Kép
babancs

Babancs:
Nem fogsz olyan dokit találni, akiről csak jót hallasz. :cry:
Ők is emberek, lehet rossz napjuk. Stb...
Valamint nem lehet elvárni senkitől, hogy 50-100 beteg után jó pofát vágjon mindenkihez. :oops:
Gondolj csak bele Neked sem szimpatikus mindenki... Persze, mindenkivel udvariasnak és barátságosnak kell lenni, de van akivel oldottabb az ember van akivel nem.

Szerintem egy személyes találkozó eldönt mindent!

Én így voltam a Bödecs Péterrel. 1 x elmentem hozzá. Bementem, nem tetszett a stílus és távoztam. Ettől ő még nagyon jó szakember csak én nem Őt kerestem! :lol:

Kívánom, hogy megtaláld a legjobbat számodra. :wink:

Puszi
Vendég

Hangolka!

Én pont most járok szülésfelkészitő tanfolyamra és a mai előadást Horváth Zoltán tartotta. Nekem is nagyon szimpatikus volt igy elsőre. Azon tanakodtunk a csajokkal , hogy hány éves lehet?
Olyan fiatalnak tűnik.

Babancs!

N.Miklós velem is távolságtartó, és védőnöm előbb számolta ki a szülés időpontját, mint a doki bácsi. Én már csak azért nem váltok dokit, mert igy a vége felé már nem akarok kavarni.
Kiváncsi vagyok, hogy milyen lesz majd szülésnél. El akartam kérni a telefonszámát, hogy majd hivni tudjam, ha kell, de azt mondta, hogy majd a kórházból szólnak neki, ha már indulnia kell.
Viszont az tényleg kényelmes, hogy van UH-ja.

Móni

Kép
szmoni

Sziasztok!

Na Tünde!
Hogy vetted fel a zsepit?

Szia Hangolka!
Tök jó ez az UH felvétel.

Babancs!
Én annak idején úgy döntöttem a Likár mellett, hogy nekem nem volt nőgyógyászom soha.
Minden évben más dokihoz mentem levetetni a citót, mert valahogy így alakult. Meg így kipróbáltam egy pár dokit, mert aztán aki levette abban az évben, ahhoz mentem, ha valami bajom volt. Egy darabig pl. a Csollányhoz jártam, mert ő volt "ingyen". Aztán az első pillanatban, amikor megtudtam, hogy terhes vagyok, felhívtam a Kofi doktort, aki 8 éves korom óta ismer (családunk nagyon jó barátja, egy fekete orvos, aki szülész-nőgyógyász volt, most onkológus), és őt kérdeztem kit javasol. Rögtön Likár Zsoltot mondta. El is mentem hozzá, nem magánrendelésre, hanem a kórházba, ahol megvizsgált, sok szerencsét kívánt, de sajnos egy hét múlva újra találkoztunk, mert barnázni kezdtem, újabb egy hét múlva már műtenie kellett.
3 hónap múlva megfogant Lili, akkoris egyből hozzá mentem. Ő egy nagyon jó orvos, már régebb óta ismertem őt, egyből össze is tegeződtünk. Ő pl. többször volt úgy, hogyha bajom volt, nem a magánrendelésére hívott, hanem a kórházba, és TB-re vizsgált meg. Én meg voltam vele mindig elégedve, bár kicsit néha hűvös volt (igaz ha belegondolok, akkor halt meg az anyukája, úgyhogy oka is volt rá. )
Szóval mindent összevetve én a Zsoltit szerettem mint orvost.
Megbíztam benne, nem volt soha érzéketlen, tetszett, hogy ő is ugyanúgy lelkesedett a terhességemért, mint én, érdeklődött irántam, megdícsért. Bár én eléggé mintakismama is voltam. :) Ugratott is vele sokat, hogy bújom a netet :)

Nekem pl. az UH soha nem volt szempont a dokiválasztásnál. Pedig Lilinél még nagyon be voltam sózva, ha lehetett volna, még saját UH gépet is veszek, hogy mindennap láthassam :)

Na puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Bogi!

Köszi, már korábban visszaolvastam, hogy a Likárhoz miként kerültél. Amiket itt olvastam, abből nekem kezd az lejönni, hogy a Likár a legprofibb (?). Ő legalábbis nem fél, ha műteni kell.

A Nagy Miklós ezek szerint lehet be sem jön szüléshez ha pl. pestre mennek vásárolni.
A Kelemen be sem jön, ha műteni kell.

Vagy ezek túlzó általánosítások?
Nem szeretnék olyan dokit, aki csak akkor jön be szüléshez, ha nincs komplikáció.

Kép
babancs

Bogi, asszem felmarkoltam a közepénél fogva.
Vendég

Sziasztok!

Húúú komoly ez a Doki téma.Babancs osztom Hajni véleményét abban,hogy olyan orvos nincs akiről mindenki csak jót tud mondani.Persze megértelek téged is mivel sokmindenről fogalmunk sincs nekünk első babát váróknak.Nekem például nagyon fontos,hogy megtudjak bízni az orvosban és gondolom te is így vagy vele.Én elég paragép vagyok :oops: Sajnos,de erről nem tehetek.Én például a legjobb barátnőm orvosát választottam ő mindhárom gyemekét nála szülte az elsőnél még nem volt az orvosa de megmentette az ő és kisbabája áletét is.A másik kettőnél szerencsére nem volt gond.Nekem is nagyon sokat számít az is hogyan áll hozzám,hogy bármit meg merjen az ember kérdezni stb, stb....Mégis ő kíséri végig az életünk egyik legfontosabb pillanatát.

Babancs sok sikert a kereséshez remélem megtalálod számodra legmegfelelőbb orvost.

Nóri!Olvatam hogy kis kukacos lesz nagyon gratulálok nektek!!!!!

Nemtudok most mindenhez hozászólni,mert sajnos lemaradtam sokmindenről!!

Puszika
neubi

Szmoni!!!
Mivel közös orvosunk van,nagyon remélem,hogy nem a vásárláson múlik majd,hogy megjelenik e a szülésnél!Ha a kisbabód megszületik és magadhoztértél az első és a sokadik ámulásból...és persze ha lesz időd rá,kérleg írj majd a tapasztalataidról!!!!
Én bízom benne,hogy minden az elképzeléseim szerint zajlik majd...másképp nem is mernék bemenni......jó-jó,tudom,hogy nem nagyon lenne más választásom,de akkorissssssssssss!!!
Pusz Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Sziasztok! :)
Köszi a kedves fogadtatást! Jó látni, hogy itt van élet! :)

Szmoni! A doki korát én sem tudom megmondani, de mi a férjemmel kb. 35-re tippeljük. Imádom. Meg van a mobilszáma is, azt mondja akkor hívom, amikor akarom. A Likárról is jó véleményt hallottam.

Babancs! Tényleg ne a véleményemtől-véleményünktől tedd csak függővé a doki választást. Igaz, ez azért mindenkit befolyásol, ahogy annak idején engem is tett volna. Én mindig a citológiai centrumba jártam a Balogh Lászlóhoz, de ő nem vállal sajnos szülést. Mivel nem volt ismerősöm Győrben, nem kaptam tanácsot, hogy ki mást ajánlanak. Én akkor úgy mentem a Kelemen dokihoz, hogy jó időpontban volt a magánrendelése..

Bogi! Köszi! :) Ez az UH nekem is a kedvencem! Később hiába kértünk képet, valahogy már nem fért rá így egyben a monitorra! :)

KépKép
KépKép
hangolka

Tünde!

Akkor tökös :)

Na úgy van, és nekem bejött, hogy ha a csücskénél fogod meg, akkor lány, ha a közepén, akkor fiú.

De ez is csak addig jó ugye, amíg nem ismered a módszert.

Anyósom csinálta meg velem, mikor Lilivel terhes voltam. Lilinél majdnem a legvégén tudtuk meg, hogy lány lesz, és ő már jóval előtte letett elém egy zsepit, és mondta, hogy vegyem fel.
Én a csücskénél fogtam meg, azt mondta lány lesz. bejött :)

Orvos téma!

Neubi, Hajni!
Tökre igazatok van. Nincs olyan orvos, akivel mindenki elégedett.
De olyan van, akivel többen nem azok. És szerintem ez nem olyan munkakör vagy inkább hivatás, ahol befolyásolhatja az orvost a döntésben a KEDVE. Ha rossz napja van, neki akkoris mérlegelni kell, hogy mi a legjobb babának-mamának.

Egyszer Ráhel kissé provokatívan feltette a kérdést, hogy mitől jó egy nőgyógyász a kismama szemében, és mitől nem jó. Persze ő ezt kimondottan a férfi és női nőgyógyászok vonatkozásában tette fel.

Én akkoris azt mondtam, hogy az orvos az orvos, és csak utána jön az ember és az hogy férfi vagy nő az illető. Nekik a tudásuk szerint kell dönteni egy-egy helyzetben, nem aszerint, hogy nők vagy férfiak, vagy éppen mennyire akasztották ki őket előtte.

Én is rettenetesen parázós voltam Lilinél. Ugye már volt egy rossz tapasztalatom, Lilivel való terhességem is egy hét kórházzal indult vetélés veszélye miatt, és hát én bizony elláttam Zsoltit feladattal. De soha nem volt türelmetlen, mindig elmagyarázta, amit a neten olvastam, hogy biztos meg is értettem-e.

Aztán megismertem Bodai Karcsit is, azóta vagyok hatalmas dilemmában :)

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!!!

Remélem még emlékeztenk ránk :)
Nagyon eltűntünk, kiköltöztünk Szemerére, ezerrel el vagyunk foglalva, én meg csak takarítok-takarítok-takarítok, de sosincs vége....
Ani irtó édes lett, kúszik-mászik már!!! Szóval összességében jól vagyunk, nem unatkozunk!

Nem volt időm visszaolvasni, bocsássátok meg, de nálunk nincs net és egy darabig nem is lesz, itt a faluban van e-Magyarország pont, de elég nehéz ide is lejutnom.

A babatalinak nagyon örülök, szeretnénk eljutni, de egyelőre kocsigondunk van. Beát majd felhívom, hátha el tudna vinni minket. Apropó, hánykor kezdődik?

Puszi, Ani már nyűgösködik!

Kép
Kép
esther1000

Sziasztok!

Az előbb szállt el egy kemény munkával összerakott hozzászólásom, úgyhogy most irtó pipa vagyok, szerintem nem kísérelem meg újra ragozni a dolgokat, de pár mondat:

Nóri!
Nekem eddig nincs gondom a doki-kapcsolattal, Neked van? Sajnálnám. Én úgy érzem, velem normális, bár én is próbálok kezdettől fogva "laza" lenni vele és ez eddig bejött, persze nem "gügyög" velem se fél órákat, de poénok vannak néha, ha kérdezek, készséggel válaszol, kedves is, de ha nem firtatom, akkor ennyi, jöhet a következő. Hát, lehet, hogy velem van a baj, de nekem ez így rendben van, szerintem nem az a dolga, hogy "babusgasson". Amikor viszont kellett, akkor majdhogynem atyáskodóan foglalkozott velem (lásd AFP galiba, akkor nagyon jó volt, hogy úgy megnyugtatott és nagyon lelkiismeretes volt). Szóval, nekem semmi bajom vele.

Szülés-orvos kérdés:
Osztom Hajni véleményét arról, hogy nem lehet valakiről csak feketét-fehéret hallani. Viszont Boginak is igaza van abban, hogy az orvosi hivatás nem kedv kérdése, meg a nagybevásárlásé, dehát úgy tűnik, ezzel mégiscsak szembe kell néznünk.

A magam részéről szülésznőt fogadtam és ha úgy alakul, hogy doki bácsim vásárolni megy a szülésem helyett, hát akkor ohne boríték és ennyi. A hálapénztől amúgy is égnek áll mindenem...:twisted: Na persze nagy csalódás lenne, dehát akkor engem szerintem a gyerekem fog érdekelni kizárólag és nem a doki. A szülés oroszlán része úgyis az enyém lesz a szülésznővel karöltve, a "befejezés" meg ha az ügyeletesre hárul, hát így járunk... Majd levonjuk a következtetést. :) Addig viszont, míg nincs negatív tapasztalatom, addig én is, mint a bíróság a gyanúsítottat, ártatlannak tekintek mindenkit. :)

Andi

Kép
andykamama

Ja, és üdv az újaknak. Bocsi... :oops: :)

Andi

Kép
andykamama

Hú, de hülye vagyok. Mindent elfelejtek. Most látom, többen hozzászóltak a faros kérdéshez. Köszi a válaszokat, igazából optimista vagyok és ha babó mégis seggest akarna ugorni a világba, hát legyen. Majd megküzdünk ezzel is. :D
Nem akarnék emiatt kimondottan császárt, majd megtárgyalom a szülésznővel a lehetőségeket.

Andi

Kép
andykamama

Sziasztok!

Azt hiszem, kicsit féreérthetően fogalmaztam. :oops:
"Ők is emberek, lehet rossz napjuk. Stb...
Valamint nem lehet elvárni senkitől, hogy 50-100 beteg után jó pofát vágjon mindenkihez.
Gondolj csak bele Neked sem szimpatikus mindenki... Persze, mindenkivel udvariasnak és barátságosnak kell lenni, de van akivel oldottabb az ember van akivel nem. "
Ezt nem úgy értettem, hogy helyeslem, hogy Boginak azt mondta a doki, hogy neki jó és mehet haza. Hanem, hogy az orvos nem mindenkivel poénkodik és nem mindig jó kedvű. Neki ez hivatás (ill. kellene, hogy legyen. ) De attól még érző ember.
Most tegyük fel reggel bejelenti az asszony, hogy összefeküdt valakivel és elválik. Nanáá, hogy a doki nem fog poénkodni aznap. :roll: Most ez egy sarkított példa, de így van.
Természetesen ez nem indok arra, hogy bunkó legyen vagy , hogy veszélyeztesse a kismamát vagy a babát.

Remélem, így már értitek, hogy mit szerettem volna ezzel mondani.

Puszik

ui: egyébként meg nem mindenkinek igénye, hogy a doki jópofa legyen. Van aki úgy gondolja, hogy a doki az doki. Én mondjuk nem. :wink:
Vendég

na szóval: NEM helyeslem, hogy Boginak...
Vendég

Sziasztok csajszik!

A védőnőn kívül hol lehet még a videofelvételhez csekket kérni? Ja és ti mikor mentetek oda? Korán reggel?

A másik, hogy eddig nem hánytam, de most, a 11. héten igen. Pont ma töltöttük a 11. hetet és már kezdtem megnyugodni, hogy megúsztam a rókát... na nem. Más is volt így?

jaj Nóri, gratula a kisfiúhoz!

a gyűrű és a zsepi nekem kisfiút hozott ki és én is azt érzem. :)
Amúgy mindegy lenne... annyira fontos, hogy egészséges legyen, hogy a neme már nem is kérdés, teljesen mindegy. :wink:

Orvosválasztás. Nekem is az itteni lányok segítettek. Főleg Bea és ha jól emlékszem még Hajni javaslata alapján döntöttem. És nagyon nem bántam meg! Nagyon elégedett vagyok, sőt!!! szeretek is vizsgálatra járni, nincs bennem semmi para előtte!
jjudith

Képzeljétek! Hangolka által említett Horváth Zoltánról kiderült, hogy a férjem volt középiskolai osztálytársa és szerinte nagyon jó arc! :lol: A férjem azt mondja, csak egy telefonba kerül és az orvosom lesz azonnal. De ha olyan fiatal, mint a férjem..milyen tapasztalatai lehetnek pl. császár terén? Lehet, hogy túlaggodalmaskodó vagyok, de jogászban sem feltétlenül a 30 éves férjemhez küldeném az ügyfeleimet jogi tanácsért, hanem sokkal inkább a nála 10 évvel tapasztaltabb nővéremhez..
Ti mit gondoltok? Én azért gondoltam inkább Kelemenre, vagy Likárra, mert az a +10 év nagyon sokat jelent szerintem.

Kép
babancs

Sziasztok!

Márk nevében köszönöm a gratulációkat azügyben,hogy végre nevén szólíthatom pocakom bérlőjét :D

Andy!
Nem,nincs az égvilágon semmi problémám Nagy Miklóssal,sőt!Azt én is tapasztaltam,hogy magától ritkán szólal meg a kelleténél többször,de ha kérdezek,akkor készséggel válaszol.sőt!Hétfőn tök jó kedve volt!Dehát ez még csak a 2.találkozás volt,lassan biztosan kialakul egy normális orvos-beteg kapcsolat.
Néha viszont kiscetlivel kéne érkeznem,mert egy csomó kérdésem van,de amikor meglátom Márkot az UH-n,akkor mindent elfelejtek és egész idő alatt csak lebegek az örömtől :)
Utána persze szidom magam,hogy már megint egy csomó megválaszolatlan kérdésem van :(

Üdvözlök minden hozzánk csatlakozót!

KépKép
f.nóra
Győr

Sziasztok!
Nagyon sok függ a dokinál az is, hogy mennyire imádja a szakmáját és mennyire tájékozott. Én úgy vettem észre a dokimnál, hogy naprakész ismeretei vannak, ismeri az újdonságokat, de nem hajszolja azokat. Persze lehet nem olyan tapasztalt évek szerint, de biztos, hogy valamiért szeretik mások is, s valószínű nem csak a jófejsége, hanem szakmaisága miatt. De hogy velem egykorú, meglepődtem! :)
Van még egy nagyon fiatal doki, aki szerintem a Horváth Zoltánnál is fiatalabb. Ő a Mika Péter. Miatta hívjuk Kisbékának a pocilakónkat. A 6.heti UH-n még nem volt szívhang és ő megnyugtatásul azt mondta, hogy lehet nem is gyerek nő bennem - függetlenül minden más vérvételi eredménytől. Ekkor kérdeztük a párommal, hogy akkor mi? Talán Béka?
Sajnos egy-egy nem odasikerült mondat a dokitól egy amúgy is érzékeny kismamához meg tud sokmindent határozni! Nekem az a fontos, hogy a dokinál úgy érezzem, hogy értem-értünk van ott! Lehet, hogy ez azért alakult ki bennem, mert én ügyfélszolgálatosként dolgoztam eddig és ha akár világfájdalmam is volt, akkor is mosolyogva, türelmesen bántam a hallgatóimmal. Lehet sokat várok el! :(

Szerintem UH-ra nem érdemes reggel menni. A legjobb időpont 9 körül van. Igaz, eddig főleg reggel mentem, mert másképp nem volt megoldható, s vhogy az utánam jövőket szinte mindig hamarabb behívták, mint engem! 9 körül meg már sokkal kevesebben vannak. De a dokinál ellensúlyozva vagyok, mert oda a Terhesgondozóba járok és ott mindig hamar behív! :)
JJudith! Szedsz magneb6-ot? Nagyon sokat segít a hányinger elleni harcban. Legalábbis nekem ez segített! :)

Andi! Én csak a Miski Tímeát ismerem szülésznőként. Róla is jókat hallottam és gondolkodok azon is, hogy felkérem. Te kit választottál?

KépKép
KépKép
hangolka

Lányok!
A szülésznőválasztás hogy megy?
Megszerzem a számát és felhívom,személyes találkát beszélek meg vele és ennyi?Majd ha valami külön kívánságom adódna szüléssel kapcsolatban,akkor felhívogatom?????
Jól gondolom?
Anyucik!
Ti fogadtatok szülésznőt???
Ha igen,akkor megérte?Ha nem akkor megbántátok,vagy így is" jó" volt?

KépKép
f.nóra
Győr

Hangolka!

De ugyanarról a dokiról beszélünk ugye? A mi ismerősünk kb. 190 cm magas, kicsit mesztices, sötéthajú és fiatal.
Egyelőre várjuk, hogy válaszoljon az e-mailre. Jól kikérdeztük (Eda, császár, tapasztalatok stb.) :lol:

Kép
babancs

Babancs!
Igen, szerintem ugyanarról a dokiról beszélünk! :)

KépKép
KépKép
hangolka

Hangolka:
én mikor szültem a Mika Péter volt az ügyeletes. Nagyon barátságos volt. :)

Nóra:
én fogadtam. A Miski Timit. Szívből tudom ajánlani. és igen, megérte.
31 hetesen kerestem meg. Nst mindig ő csinálta, akkor is ha szabdnapos volt, pedig én tényleg nem vártam el, mindig mondtam neki, h emiatt ne jöjjön be, de mindig bejött. :wink:
Vendég

Sziasztok!

Üdvözlöm én is az újabb írogatókat!!

Judit én most 13hetes kismamaként ugyanabban a cipőben járok mint te.Én kb 10.hét körül kezdtem el hányni,de csak reggel és hát ha elemezni szeretnénk epét :oops: Ez sajna nekem egészen mostanáig tart szinte minden nap még az orvosom is viccesen megjegyezte,hogy miost kellen abbamaradnia.Lehet rájöttem az én rosszuléteim okára kb.akkor kezdtem el szedni az elevitet lehet azt nem bírja az én pocim.Most tartok pár nap szünete hátha attól van ha bebizonyosodik akkor abba kell hagynom.Persze ez egyáltalán nembiztos lehet,hogy nálunk csak így később kezdődött el,de remélem nem tart soká.Gondolkodj el hátha neked is eszedbe jut v.mi mentőöv hogy mitől lehet.
neubi

a Miski Timit már nekem is sokan ajánlották és már itt is olvastam róla csak jókat.Ha igaz amit mondanak egy "sima" szülésnél többet segítenek mint az orvos.Én is nagyon gondolkozok a témán hiszen szeretném magam "bebiztosítani" :wink: Minél nagyobb biztonságban érezzem magam és a babám!!!
neubi

A szülésznő fogadás hogy megy? A kórházban megkeresem és lebeszélem vele? Fizetek folyamatosan neki, vagy egyben előre, vagy szülés után egy fix. összeget? Mennyit illik adni?
A sógornőmmel az orvos pl. előre közölte az árat..hogy 100.000 lesz a szülés. Aztán a szülés napján vidékre utazott..az ügyeletes meg nem fogadott el semmit. Gondolom a szülésznők nem ilyen cserbenhagyók..

Kép
babancs

Babancs:
én 31 hetesen kb. felhívtam felefonon a Timit, hogy ez és ez vagyok ekkor szülök és szeretném, ha ő lenne velem. Eltud e válallni. Na nekem ez pont olyan időpont volt, mikor benne volt a pakliban, ha előbb szülök Ő nem lesz, így végülis azt beszéltük meg, h vagy ő vagy a kópházi Anasztázia lesz.Mivel ha később szülök, akkor meg az Anasztázia nem lesz. Mindkettővel találkoztam külön-kölün. Mivel túlhordtam a babát, ezért lett a Timi. Bár ha mindketten itthon lettek volna nehezen tudtam volna választani. :oops:
Mi nem beszéltünk meg fix összeget, nem kellett előre fizetni. Én szülés után az utolsó napon adtam oda neki. Átlag 5000-25000-ig adnak kinek mennyi fér bele.
Az orvos pedig NEM közölheti előre az árat!Mivel neki az a munkahelye és azért hálapénz, mert akkor adnak ha hálás vagy. Én azt aláírom, hogy neki ez a szbadideje is lehet.. De pl. magánrendelésen átlag 6000 ft 3-4 hetente... szval lényeg a lényeg nem szokták közölni az árat. :wink:
Vendég

Hajni!

Köszi!

Sajnos a vérnyomásom rakoncátlankodik! Nem elég a pajzsmirigy-gyógyszer, még vérnyomáscsökkentőt is szednem kell :lol: . Pedig még idén dolgoznék. 16 nap szabim is van még. Na majd meglátjuk. Jövő héten felkeresem dr. Horváth Zoltánt, ha elvállal. Anyám szerint kicsit fiatal, de nekem ez nem kizátó ok, ha jó orvos. És ingyen van..ez se az utolsó szempont. Inkább szülésre spóroljuk össze a magánrendeléseken otthagyott 7ezreket..
Hangolka itt is köszönöm, hogy megemlítetted az orvosodat!

Kép
babancs

Hajni!
Köszi!

Lányok!
Szült már valaki vagy épp egy ismerősötök Nagy Miklósnál???Mit tudtok róla???

KépKép
f.nóra
Győr

Babancs, Nóra :
nincs mit. :wink:

Nóra:
nekem csak a szobatársam, akihez nem jött be, amyugy senki.
De emiatt ne bizonytalanodj el... Minden orvosról fogsz rosszakat hallani. :?
Vendég

Sziasztok!

Kismamik, a szülésznőtémához szólnék hozzá, ha nem bánjátok.
Alapban mindegyik szülésznő nagyon kedves itt Győrben, de nem baj ha van valaki akiben egy kicsit jobban megbízol.
Én kb. a 31. héten hívtam fel Kópházi Anasztáziát, akkor meg is beszéltünk egy személyes találkozót. Utána még néhányszor találkoztunk és a 33. héten már szültünk is.
Két hétig voltunk kórházban az ikrekkel, de Neszti minden nap bejött hozzám, megnézte a babákat is a koraszülöttön, és nagyon sok jó tanáccsal látot el a szülés után is.
Egy másik kollégája ajánlotta, mert ő nem tudott elvállalni a családja miatt. Éjszaka indult meg nálam a szülés, és elsőnek Nesztit hívtuk fel, azonnal mondta mit tegyünk, sőt azt is elmondta, hogy az ügyeletes mit fog tenni ha beértünk, és hamarosan vele is találkoztunk.
Egyébként Mika Péter volt az ügyeletes orvos, aki kedves volt, felvett az osztályra mivel fájásom még nem volt (csak elment a magzatvíz), reggel pedig már az én orvosom is ott volt.

Anasztáziát nyugodt szívvel merem ajánlani bárkinek!
További boldog babavárást!

Üdv: Márti

Márti
Kép
hideyoshi

Sziasztok!

Azt elfelejtettem, hogy a szülésznővel pézről nem beszéltünk.
A hazamenetelünk napján megkerestük családostul és egy doboz desszert csomagolásába rejtve kapott 10 ezer forintot.

A dokimnak pedig csak a 6 hetes vizsgálaton adtam 20-at, mivel előtte minden hónapban rendesen kifizettem az 5 ezret.
Azért kapott csak ennyit mert ennyire futotta, de nagyon hálás voltam neki és most is az vagyok.

Márti

Márti
Kép
hideyoshi

F. Nóra!

Nekem a kolléganőm és a barátnőm is Nagy Miklósnál szült. Egy rossz szót sem hallottam tőlük. Azt mondták tök normális volt. A kolléganőmnek pl. intézett másik szobát a kórházban, mert nem tudott aludni a szobatársa gyerekétől. A barátnőmnek meg elintézte, hogy 1 nappal előbb hazamehessen. Ja és dícsérte, hogy ügyes keze van. Nem érezte sem a vágást, sem a varrást. És meg is császározta volna, ha kéri a barátnőm. A barátnőm gyak. végighányta az egész vajúdást, és Nagy Miklós végig tapintatos volt vele. Tudta, mikor kell Csillát magára hagyni.
Szóval ne aggódj! A babát mindenkiből kiszedik valahogy. Szerintem a szülés pillanatában nem is azzal leszünk elfoglalva, hogy a nőgyógyász akihez jártunk épp milyen. Szerintem nem fogsz csalódni. Ha eddig is megbíztál benne, ezután miért ne tennéd?

Kép
babancs

Babancs!

A barátnődet azért császározták volna meg, mert végighányta a vajúdást?
Én már nagyon félek a szüléstől, és már az is eszembe jutott, hogy lehet-e vajon császárt kérni? Hallottam már ilyenről, de magam sem tudom ,hogy mit akarok.

Kép
szmoni

Szmoni!

Ne félj a szüléstől! Szerintem gyorsabban túl fogsz esni rajta, mint elkezdenél aggódni, hogy mikor lesz már vége.
A nővérem a legnagyobb paragép, akit ismerek..ő aztán mindenkit végigkérdezett, ki hogy szült. Feltankolta magát a rémstorykkal, 9 hónapig rettegett a szüléstől. Mindezek ellenére aktívan dolgozott, lépcsőzött föl a 2.ra a munkahelyére. Az első babája 5 óra, a második 2 óra alatt született meg hagyományos módon. És azt mondta abszolút kibírható - mindenféle érzéstelenítés nélkül. Szerinte nagyon fontos a megfelelő légzés végig, a koncentrálás és hogy ne ess pánikba. Nagy ajándékot adnak mindezért cserébe.
Tesóm látott császárosokat valamilyen zacskóval az oldalukon sétálgatni, ő akkor megfogadta - ha egy mód van rá, nem szül császárral.
Egy barátnőm meg, aki úgy ment be szülni - hogy mit neki a szülés (ő sportolt sokat!), ott töltött egy egész napot a szülőszobán..
Biztos, hogy szerepe van a pszichés rákészülésnek. Én ezt úgy oldom meg pl. ha fogorvoshoz megyek, hogy valami irdatlan nagymértékű fájdalomra készülök. Ehhez képest mindig kellemesen csalódok. Na meg a szülés egésze nem egy nagy görcs, hanem vannak a fájások közt pihenőszünetek.

Ja és kérdésedre válaszolva: nem a császár miatt akarta megcsászározni, hanem mert már nem bírta nézni Csilla szenvedését.
Amúgy úgy tudom lehet császárt kérni, de ha indokolatlan sztem nem csinálják meg szívesen. Na meg minek neked az az alhasi seb??

Kép
babancs

bocs: nem a hányás miatt akarta megcsászározni :lol:

Kép
babancs

Bogi és mindenki!

Sajnálom, ha provokatívnak tűnt fel a korábbi kérdésem. Én nem a férfi v. női nőgyógyászok vonatkozásában tettem fel. Nekem néhány éven át belülről volt "szerencsém" látni a szülőszobát, benne az általatok emlegetett orvosokat is. Kiváncsi lettem volna arra, hogy egy "külsős" mi alapján dönt egy-egy orvosról. Mert egészen mások akkor, amikor paciensről van szó, vagy amikor "csak "dolgoznak.
Nóra írta , hogy reméli kialakul egy normális orvos-"beteg" kapcsolat. De hiszen ő nem beteg! Vagy az orvosok nem úgy tudják, hogy ez egy élettani állapot? Miért gondolják úgy, hogy mi nők várandóssan egy időzített bomba vagyunk? Talán azért, mert csak annyira ismerik a női testet, amennyit az egyetemen tanultak?
Amit ők elméletben tanultak, azt mi az életünk során tapasztaljuk!
Átéljük minden örömét és szenvedéseit! Az első menstruációt, amit aztán még nagyon sok követ, rengeteg testi és leki tünettel együtt , az első éjszakát, a saját örömünket, azt hogy a párunknak örömet adjunk , a reményt, hogy megfoganjunk, hogy a szülés rendben menjen, hogy egészséges legyen, a szoptatás minden kínját és gyönyörét, az első mosolyt, az első lépéseket, az első szót............... és az első unokát. : :wink:

És jó lett volna, ha a kérdésből kiérződik az, hogy azt gondolom nem szabad, hogy az orvostól függjön a várandósság milyensége.
Miért van szükségünk arra, hogy kívülről halljuk valakitől, hogy minden rendben van, hogy jól érezzük magunkat? Miért kell egy csomó vérvétel, Uh, belső vizsgálat és sok egyéb, hogy elhiggyük minden OK? Miért nem bízunk jobban magunkban, a babánkban és abban hogy mi nők ezért - is - vagyunk kitalálva? Miért kell folyamatosan paráztatni a mamákat azzal, hogy "bármi" lehet? A "bármi" pedig nagyon veszélyes. Mert nincs nevén nevezve és megmagyarázva.

Igaz, nekem is két várandósság-szülés kellett ahhoz, hogy erre rájöjjek és a másik négyet már nem engedtem át másnak. Imádok várandósnak lenni és bármikor szívesen szülnék, különösen amióta tudom, szinte csak rajtam múlik, hogy hogyan alakul.
Azóta próbálom ezt másoknak is átadni és a visszajelzések szerint egész jól.

UH: szívből ajánlom mindenkinek aki babát vár, nézzen utána milyen hatással van a gyakori UH a babájára.
Andi írta, hogy a kislánya majd' kirúgta az orvos kezéből a UH fejet. Nem véletlenül. Az UH nagyon érzékenyen érinti a babákat. Konkrétan a fejlődő idegrendszerüket. Van amelyik úgy tiltakozik ellene, h. rúg-kapál, a másik pedig összehúzza magát és csöndben vár arra, hogy vége legyen.

Szülés:

vajúdáskor, nem ritka az ha valaki hány, különösen 4 és 7 cm-es tágulásnál.
A császárnak sok szövődménye lehet és nem utolsó sorban hatással van a későbbi várandósságra is. Hiszen ott ahol a heg van a méhfalon, esetleg nem tud a pete megtapadni, /vetélés/ vagy gyakoribb a rendellenessen tapadó lepény. És, hát általában a császárt, császár követi. Még akkor is, ha beígérik a mamának a hüvelyit. Ebben persze szerepe van annak is, hogy az anyák egy része úgy gondolja nem is tudná másként megszülni a babáját, vagy megmagyarázza, hogy baja lett volna a babának. Valamint a babának sem mindegy melyik úton születik meg Kihatással van a későbbi életére, hogy melyik úton ment végig.
A baba szempontjából az sem mindegy a császármetszés mikor történt. A legrosszabb az amikor un. elektív császár, vagyis előre eldöntött műtét van és nincs előtte vajúdás.

Babancsnak igaza van abban, hogy kórházi szülésnél fontos lehet a pszichés rákészülés, a légzés és sok minden egyéb ami a fájdalmat csökkenti. Pl. az, hogy megértsük a fájdalom miből fakad, és hogy lehet elviselni, "uralni". Vagy azt, mennyi minden befolyásolhatja szülésünket. A múltunk, a párkapcsolatunk, a viszonyunk az anyasághoz és a saját anyánkhoz, a környezetünk, az információk forrása....

Külföldi bábáktól megtanult légző - és relaxációs gyakorlataim, valamint egyéb praktikák vannak a kórházi szülésekre ráépítve nagyon szívesen átadom önzetlenül bárkinek.

Csináljunk mi is egy "baba-mama" talit, mint amit a már babázók csinálnak. :-)

Mit szólnátok a jövő csütörtök délutánhoz 17 órakor a Mandala Teaházban?

Olyan is jőjjön, aki most nem várandós, de szeretne majd az lenni vagy kérdése van , esetleg kiváncsi arra ki ez a hülye nőszemély.

Szeretettel, Bea
ráhel

Sziasztok!

Mindenkinek köszi a véleményeket,kicsit megnyugodtam.
Világéletemben határozott,céltudatos nő voltam,de mióta babát várok,olyan kis elveszettnek érzem magam..... :oops:
De most új erőre kapok,mert ezt nem lehet így csinálni tovább!!! :wink:
Ráhel!
Én nagyon szívesen mennék,de sajnos dolgozom :(
majd legközelebb.
Pusz
Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Ráhel:
én szivesen elmennék, bár még nem vagyok kismami, de remélem hamarosan az leszek. :lol:

Nóra:
ez a beszéd! Egy a fontos bízzál!!!
A többi részletkérdés. :)
Vendég

Sziasztok!

Ráhel. Ilyen megvilágításban már érthető minden.
Csak én akkor kissé provokatívnak éreztem a kérdést, nem éreztem a mögötte húzódó dolgokat.

Úgy látszik velem ilyen egyértelműen kell beszélni :)

Hol lehet utánanézni az UH hatásának?
Mikor én terhes voltam, akkor mindenhol kerestem ilyen írásokat, de csak annyit olvastam mindenhol, hogy "nem bizonyított a káros hatása". Azt írták mindenhol szintén, hogy egyes babákat zavarhat, másokat meg nem.
Nekem pl. Lilit zavarta, Katicát egyáltalán nem. Katica vagy édesen aludt, vagy produkálta magát (ahogy most is tudja), Lili viszont mindig próbált kitérni az útjából.
A kórházban egyébként az UH-k gyorsan (a kismamák szerint néha túl gyorsan) zajlanak. Ennek persze leginkább az az oka, hogy sok a kismama, de az az UH vizsgálat szerintem nem bántja annyira a babát, mint amennyi dolog kiderülhet a vizsgálatból.
És szerintem a kismamát is megnyugtatja, ha tudja, hogy minden rendben van.

Hogy miért nem bízzuk magunkat a testünkre?
Mert mondtam már régebben is, nem 200 évvel ezelőtt élünk. Sőt szerintem nem is kell annyira, csak 50-70 évvel elég visszamennünk. Akkor sokkal egészségesebbek voltak az emberek, nem volt ennyi káros tényező, ami befolyásolja a várandósságot is. Ma már nem bízhatunk annyira a testünkben, mint régen, vagy mint napjainkban a természeti népek.
Ők még gondtalanabbul rábízhatják magukat az érzéseikre, mint mi agyoncivilizált népek.

Egyébként szerintem az az orvos-beteg kapcsolat elszólás volt.
Én pl. soha nem tekintettem magam Likár betegének, még akkor sem, mikor a terhességeim problémásak voltak.

Nóra!
A céltudatosság, határozottság szerintem idővel visszatér, de most felejtsd el :) Érzelmi hullámok, sírás, nevetés, bizonytalanság. Ez jellemző a kismamákra. Ja, és a feledékenység :)

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Bogi!
Az iménti felsorolásodhoz szeretném hozzátenni az ügyetlenséget is...ugyanis minden kiesik a kezemből :oops: ....de mint mondtam,a határozottság mezejére lépek!!!...legalábbis nagyon elhatároztam magam 8)

Ráhel!
Most esett le,amint írtam Boginak,hogy az "orvos-beteg" hozzászólás nekem szólt,én pedig bunkó módon nem reagáltam rá.
Tehát:tudom,nem vagyok beteg,mégis szerintem mindannyiunkban benne van valamilyen rászorultsághoz hasonlatos érzés a dokival kapcsolatban.Mint írtad,az első két gyermekednél még te sem fedezted fel azt a teljes belső összhangot,amit most már magadénak tudsz,gondolom te is ugyanolyan :?: kérdőjelekkel a fejedben járkáltál a nagyvilágban,hogy én.
Az én környezetemben is van olyan ember,aki teljesen más megközelítést kínál fel nekem,ő az anyukám.Természetgyógyászként és spirituális dolgokkal foglalkozó emberként elhiheted,hogy elllát jótanácsokkal.Én is ebben nőttem fel,valamilyen módon nekem ez természetes is,most mégis tipródom a kérdőjelek között :shock: ...persze mint mondottam,már nem sokáig!!! :D

Pusz Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Bogi!

Azt gondolom, az hogy mennyire bízunk a testünkben nem azon múlik, mikor élünk. Csak azon, mennyire figyelünk oda a testünk üzeneteire, mennyire ismerjük magunkat.
Valóban a régiek jobban ismerték magukat és a körülöttük lévő világot. Megértették, tisztelték és el tudták magukat helyezni benne.
A mai emberből ez is hiányzik: a tisztelet és alázat a természet felé. Uralni akarjuk mindenképpen.
De, hogy a mai világban ki mennyire lesz agyoncivilizált, rajta is múlik. A várandósság alatt is sokat lehet tenni azért, hogy a károsító tényezőket elkerüld, hiszen pl. az étkezésedet te magad irányíthatod.
És ha a gyerekeinket megtanítjuk a természet és a teste törvényeire és annak elfogadására már jó úton haladunk. Én ezt vallom és e szerint próbálunk élni és nevelni a gyerekeinket. Bízom benne, hogy az én lányaimnak már könnyebb utat kell bejárni. A fiaim pedig remélem úgy fogják tisztelni a párjukat, hogy tudják, olyan tudás birtokában vannak, amire csak nő képes.

A mai technokrata szülészettel az a problémám, hogy nem holisztikusan szemléli a várandóst, vagyis nem egészében látja /test, szellem, lélek/ Pedig ez a három szorosan összefügg egymással egész életünk során és a problémáknál, betegségeknél ezekre együttesen figyelni kell.
Mindenkire egyformán ugyan azt a gondozást építi ki pedig nem vagyunk egyformák. Én a kismamáimra egyénre szabottan figyelek, nagyon sokat beszélgetünk, találkozunk, bármikor hívhatnak telefonon - akár éjjel is - ha a legapróbbnak tűnő gondjuk van. Mert a legapróbb is lehet óriási és esetleg ő pl. azon rágódik és nem tud aludni. Azon kívül a félelmet csak úgy lehet kezelni, ha nevén nevezzük és beszélünk róla. Mindenről ami az eszünkbe jut a várandóssággal és szüléssel kapcsolatban. És persze korrekt választ adunk rá.
Ez a hármasság a kisgyerekre és bármilyen felnőttre egyaránt érvényes.
Gondolom közülünk sokan tudjátok egy kisgyereknél is gondolni kell lelki okokra akkor, ha pl. túl gyakran betegszik meg. Ui. az immunrendszer rossz lelkiállapot miatt is legyengülhet.

Szerintem igen is bízzunk a testünkben és figyeljünk rá, mert van egy mondás Jim Rohn-tól ami nagyon igaz:
[b]"Vigyázz a testedre. Ez az egyetlen hely ahol élhetsz"[/b]

Nóri!

Nagyon jó neked, hogy ilyen anyukád van! Szívesen találkoznék vele.!Januárban én is elkezdek egy természetgyógyász tanfolyamot.
Csütörtök helyett melyik nap lenne neked jó? És jövő héten.

Puszi, Bea
ráhel

Sziasztok!

Bogi, Ráhel,
nem akarok beleszólni, de a beszélgetésetekről az jutott eszembe, hogy régebben, és a természeti népeknél ma is, sokkal magasabb volt a csecsemőhalálozási arány, és az esetleges halvaszületés.
A "hadd hulljon a férgese" elv működött. (Bocsánat a szókimondásért!)

Mindemellett egyetértek Ráhellel abban, hogy valóban hiányzik belőlünk a tisztelet és az alázat a természet iránt.
Ezen csak mi tudunk változtatni.

Üdv: Márti

Márti
Kép
hideyoshi

Ráhel!
Október végéig dolgozom,addig este 6ra érek haza minden nap,úgyhogy nekem majd valamilyen a novemberi időpont lenne ideális egy összejövetelre.Sajnos estére szinte használhatatlan vagyok,azt hiszem elaludnék a Mandalában a teám mellett :wink:

Szép estét mindenkinek!
Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

F. Nóra!

Ez nagy durva! Hogy bírod? Én csak csütörtökön dolgozok 6ig, de alig bírom ki. Most, hogy táppénzen vagyok, még délután is alszom.
Akkor novembertől jön nálad a nagy pihi? :lol:

Kép
babancs

Márti!
A csecsemőhalandóság valóban magasabb volt mint most, de ennek nem a szülés volt csupán az elsődleges oka.
Más az, ha egy várandósság nem az élettani körülmények szerint alakul.

Ha viszont minden rendben van miért kell beleszólni a természetes folyamatokba, miért kell minden szülő nőnek néhány kivételtől eltekintve ugyan azt megtapasztalnia. Gondolok itt pl. a gátmetszésre vagy arra hogy elviszik tőle a gyerekét. Azt a gyereket aki 9 hónapig intenzíven együtt volt vele és a születése után sem kellene neki más csak az anyja . Miért kell azonnal megtisztítani és lemérni.? A magzatmáz vitaminban gazdag bőrvédő, a súlya és hossza pedig a szülést követő órákban nem fog változni. Leszívni sem lenne szükséges, ha hagynák a saját ritmusában megszületni.

Gátmetszésre sem lenne szükség - először szülőnél sem - ha engednék a nőket úgy szülni, ahogy szeretnének. Tapasztalat.
Miért kell mindenkinek hanyatt feküdni? Azért mert az orvosnak így kényelmesebb? Vagy mert máshogy nem tud gátat metszeni
Rengeteg kérdés, amelyre nehéz elfogadható választ találni.

Egyébként örülök, hogy a többivel egyetértesz.

Bea
ráhel

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?